Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ο ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΓΥΝΑΙΚΑ;;;;;

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα που βλέπετε στο εν λόγω κείμενο, είναι ο πιο όμορφος άντρας και η πιο όμορφη γυναίκα, έτσι όπως δημιουργήθηκαν από ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή-βάσει της προοπτικής των Βρετανών. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το χρησιμοποιεί η αστυνομία για την δημιουργία σκίτσων υπόπτων, χρησιμοποιήθηκαν δεκάδες πρόσωπα ενώ μια ομάδα περίπου 100 ατόμων επέλεξε τα πιο ελκυστικά.
Ακολούθως, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα συμπεράσματα για τη δημιουργία των αρχέτυπων προσώπων της ανδρικής και γυναικείας ομορφιάς. Το λογισμικό είναι σε θέση να αλλάξει το πάχος των χειλιών, το μήκος και το πλάτος της μύτης, και την γραμμή των μαλλιών. Το πρόγραμμα, EFIT-V PhotoFit, χρησιμοποιήθηκε ως μέρος της δίμηνης μελέτης του Δρ. Chris Solomon, έναν ειδικό στη χαρτογράφηση προσώπων στο Πανεπιστήμιο του Κεντ.
«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα εξιδανικευμένα πρόσωπα, είναι σύμφωνα με αυτούς που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε μια μελέτη στην Ασία ή την Αφρική, για παράδειγμα, θα είχε αναμφίβολα διαφορετικά αποτελέσματα», λέει ο καθηγητής.
Η μελέτη ανέδειξε επίσης τις διαφορές μεταξύ των αντιλήψεων ανδρών και γυναικών για την ιδανική ομορφιά. Οι γυναίκες, κατά μέσο όρο, προτίμησαν ένα πιο θηλυκό πρόσωπο για τους άνδρες με «μαλακότερο σαγόνι», πρόσωπο ξυρισμένο και σχετικά μικρά χείλη.
Οι άνδρες τείνουν να πιστεύουν ότι τα πιο στιβαρά και αρρενωπά πρόσωπα είναι πιο ελκυστικά. Από την άλλη, οι γυναίκες θεωρούν ότι όσες γυναίκες έχουν «πιο σέξι» πρόσωπα, αμυγδαλωτά μάτια και σαρκώδη χείλη είναι πιο ελκυστικές.