PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Τα καλύτερα παιδιά του Δήμου Κατερίνης - Αλέκος και Φώτης της ΔΕΥΑΚ

Δρούγκας και Καλτζίδης οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι που είναι κατά πως καταλαβαίνω οι λίγοι από τους σωστούς στις σωστές θέσεις που έβαλε ο Χιονίδης στις διοικήσεις των οργανισμών του.
Νομίζω πως τα παιδιά αυτά θέλουν και μπορούν να προσφέρουν.
Μόνο να πω πως δεν φεύγουν καθόλου από τα γραφεία τους, αυτό τα λέει όλα.
Όχι σαν κάποιους άλλους, που πήγαιναν εκεί για λίγο κι ύστερα βουρ στα γραφεία τους εκεί έξω.
Ή στα μαγαζιά τους καλύτερα.
Μπράβο παιδιά.
Προχωρήστε.
Πάτε καλά.....
TO ΓΩΝΙΑΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Η ΔΕΥΑΚ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ker@ilidis

ΧΑΧΑΧΑΑΑΑ - Η πονηριά του επιχειρηματία κι η πλάκα που του έκαναν οι μουσικοί

Ρε τους πονηρούς τι σκέφτηκαν για να έχουν τσάμπα Ορχήστρα και μουσικούς...
Όμως, τους την έφεραν οι ΜΟΥΣΙΚΟΙ...
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
 ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΘΗΚΑΝ.
ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ.
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Ρε τους κουτοπόνηρους της έτσι αλήθειας.

Κάνε κλικ παρακάτω και δες τι πλάκα τους έκαναν....
χα χα χα

Στο Μακρύγιαλο επιτέλους έχει προχωρήσει κάτι σαν ...Μουσείο, ας είναι - Η αρχή έγινε, θα γίνει και το Μουσείο

Κε Νταγλιούδη
Πλέον η κατασκευή της «Επισκέψιμης Μουσειακής Αποθήκης Μακρυγιάλου», το διαχρονικό αίτημα (πέραν 20ετιας) όχι μόνο των επιστημόνων αλλά και της τοπικής κοινωνίας για μία μουσειακή έκθεση και έναν αξιοπρεπή εργαστηριακό αποθηκευτικό χώρο οδεύει προς το τελικό στάδιο υλοποίησής του ύστερα από την ένταξη του έργου σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ 2007-2013) με φορέα υλοποίησης το ΥΠΠΟ (κατά καιρούς ΥΠΠΟΤ, ΥΠΑΙΘΠΑ, ΥΠΠΟΑ τα τέσσερα τελευταία χρόνια και νυν Υπερυπουργείο).
Για να κατανοήσει κανείς τι σημαίνει “Επισκέψιμη Μουσειακή Αποθήκη”, όρος πραγματικά πρωτότυπος για τα ελληνικά δεδομένα, όχι όμως ανύπαρκτος, αφού ανάλογες αποθήκες υφίστανται και σε άλλα μέρη (Ραμνούντας, Σάμος), όρος που επελέγη από την τότε πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ ως βασική προϋπόθεση για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ (αφού ως “Μουσείο Μακρυγιάλου” δεν θα έπαιρνε ποτέ το πράσινο φως για ένταξη στο ΕΣΠΑ, σύμφωνα πάλι με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ) οφείλουμε να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με τη λειτουργία του: πρόκειται για ένα χώρο όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την πορεία του ευρήματος από την ανασκαφή μέχρι και την έκθεση. Στο ισόγειο θα βρίσκεται ο εργαστηριακός και αποθηκευτικός χώρος και στον όροφο η επισκέψιμη έκθεση, χωρίς εισιτήριο για το κοινό. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα τονώσει την τοπική κοινωνία όχι μόνο σε τουριστικό-οικονομικό επίπεδο αλλά και σε πολιτιστικό σε σχέση με το Δίον και τη Βεργίνα, και με την ιδιότητα του ως επισκέψιμη μουσειακή αποθήκη θα αυξηθεί η χωρητικότητα του αποθηκευτικού χώρου ώστε να συνενωθούν ευρήματα που είναι αποσπασμένα τώρα σε τρία σημεία, στις αποθήκες μας εδώ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στις αποθήκες του Μουσείου Δίου. Έτσι θα αποκτήσουν μία ενιαία στέγη τα πολυάριθμα και τεράστιας από αρχαιολογική άποψη σημασίας αρχαιολογικά ευρήματα της βόρειας Πιερίας, τα οποία χρονολογούνται από την από τα νεολιθικά χρόνια (μέχρι σήμερα δεν έχουν ανακαλυφθεί παλαιολιθικά ευρήματα στην περιοχή μας) μέχρι και τα βυζαντινά. Έτσι όχι μόνο ο κόσμος της βόρειας Πιερίας αλλά και κάθε επισκέπτης θα μπορεί να τα θαυμάσει, ενώ ταυτόχρονα οι μελετητές - επιστήμονες θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις έρευνές τους και να βγάλουν τη βόρεια Πιερία έξω από τα στενά όρια του νομού. 
Σήμερα δικαιώνονται οι προσπάθειες και του πρώην δημάρχου Μεθώνης, Κ. Αβραμίδη, του βουλευτή κ. Κουκοδήμου και της πρώην βουλευτή κ. Μίχου, οι οποίοι το είχαν πάρει προσωπικά το ζήτημα και με τις ενέργειές τους αναδείχτηκε και έφτασε στην σημερινή μορφή . Αλλά τόσο ο πρώην δήμαρχος Πύδνας- Κολινδρού κ. Πολύζος όσο και ο νυν Δήμαρχος Κ. Λαγδάρης τόσο εγγράφως αλλά και με την παρουσία του διεκδίκησε με θετική έκβαση εκ του αποτελέσματος το αυτονόητο για την τοπική κοινωνία.
Ως εκ τούτο θεωρώ ετεροχρονισμένη και θέλω να πιστεύω καλοπροαίρετη την δημοσίευση σας και είμαι στην διάθεση σας όσον άφορα διευκρινίσεις ώστε να αποφευχθούν οι δημοσιεύσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και έμμεσα δρομολογούν τον αναγνώστη σε ατοπήματα.
Επίσης κλείνοντας να τονίσω ότι θέματα τόσο ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από κανέναν, αλλά στα πρότυπα ενός υγιή παραγωγικού και με θεμιτά μέσα διάλογου να πετύχουμε έννομα αποτελέσματα. Ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή, και έπειτα από τις διαβεβαιώσεις των εκλεγμένων βουλευτών της κυβέρνηση , στο χέρι όλων είναι να προσπαθήσουμε για ο, τι καλύτερο, μα πάνω απ' όλα να απαιτήσουμε την άμεση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των αρχαίων της βόρειας Πιερίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, που με ανήθικους τρόπους και τεχνικές οι έχοντες την εξουσία προσπαθούν να να μας τα στερήσουν.
ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ

Ευχαριστώ κι εγώ τον Θεό που με έκανε ΠΟΝΤΙΟ.

Οι Πόντιοι είναι αλλιώς.
Και το ξέρουν καλύτερα οι γύρω τους.
Το ζουν οι γύρω τους.
Όποιος έκανε παρέα με Πόντιους ξέρει...
Ευχαριστώ κι εγώ τον Θεό που με έκανε ΠΟΝΤΙΟ.

ker@ilidis

Η ΠΙΕΡΙΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ;;;

Οι πρώην τα έδωσαν όλα στους ινδιάνους.
Τώρα οι νυν τι θα κάνουν;
Τι λέτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εσείς που ήσασταν μπροστά σε όλες τις διαδηλώσεις κατά των ΔΙΟΔΙΩΝ;;;
Ζάννας, Τσαματλής, Σκούφα καλούνται να μας απαντήσουν.
Ή ας μας απαντήσουν με τις πράξεις τους.
Η ΠΙΕΡΙΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ;;;

ker@ilidis

Τον Γιωργάκη τον έστειλε ο λαός εκεί που γούσταρε. Στα ...μπάνια

Για πρώτη φορά από το 30κάμποσο κι εδώ, ο λαός έστειλε έναν Παπανδρέου, για μπάνια.
Αμήν.
Αυτά τα σόγια, μας έχουν πεθάνει.
Κι εμείς εκεί.
ΈΛΕΟΣ.
Τώρα για πρώτη φορά που το κορόιδο ο λαός, δεν τους έβαλε στην Βουλή.
Κι ευτυχώς.
Θα μου πεις, μέσα είναι ο ΧΟΝΤΡΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
Κι αυτό φτάνει και περσσεύει.
Έ βέβαια.
Δεν γλυτώνουμε.

ker@ilidis

Οι αετοί πεθαίνουν στον αέρα - Αθανάσιος Μπατσαράς


O ήρωας Έλληνας Πιλότος Αθανάσιος Μπατσαράς ο Πιεριεύς

Μέρες που ζούμε.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΤΣΑΡΑΣ.
Ο ήρωας πιλότος εκ Πιερίας.
Εκεί στην πλατεία Ηρώων.
Τα παιδιά πάντα στέκονται και τον κοιτούν.
ΕΜΕΙΣ;;;

ker@ilidis

H πολιτική έχει στην Πιερία ονοματεπώνυμο

Πάντα θα νοσταλγούμε πλέον μετά και τις εξελίξεις στην Κεντρική Πολιτική το μεγαλείο της προσφοράς του εικονιζόμενου πολιτικού της Πιερίας.
Τέτοια προσφορά, μας ανέβασε και την ψάχνουμε.
Που να είναι;
Γιατί άλλο να μην προσφέρει;
Η πολιτική στην Πιερία μου, φέρει το ονοματεπώνυμο του.
Αυτός δίδαξε τι θα πει πολιτική στην Πιερία!
χα χα χα

ker@ilidis

ΤΕΛΙΚΑ «ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ» ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ… ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΒΑΖΑΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ …ΕΤΣΙ ΣΑΣ, ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ…

Τι λέει η ανάλυση της εξαφάνισης των τριών από τους τέσσερις της ΝουΔούλας; Να μην ξεχνούμε πως ο Κουκοδήμος που νίκησε την πρώτη θέση της μαγκιάς και του αύριο, παραιτήθηκε από Υφυπουργός και τους έριξε στα μούτρα το Κωλοϋπουργείο τους. Αυτό ο γαλάζιος λαός δεν το ξέχασε στην Πιερία και του το γύρισε, ως συνέχεια ύπαρξης. Κι ύστερα βγήκε κόντρα σε όλο το σύστημα των κρατούντων του Νομού Πιερίας. Όλοι είχαν συνταχθεί γύρω από κάποιον υποψήφιο (ονόματα να μη λέμε, γιατί εμείς δεν είμαστε, ούτε ήμασταν ποτέ του, δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται) ο οποίος κι έχασε. Τελικά φίλε μου Γιάννη, Ολυμπιονίκης και Βουλευτής δεν χάνει στην Πιερία, παρά μόνο από τον Δημήτρη τον Ελευθεριάδη της ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ. Μαλακία κάνατε. Δεν έπρεπε να κατεβάζατε τον συγκεκριμένο υποψήφιο πρώην Βουλευτή για να κερδίσετε τον Κούκο, αλλά τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Πιερίας. Χα χα χα…. Τι Δήμαρχοι, τι Αντιδήμαρχοι κι Αντιστράτηγοι, τι πρόεδροι ομάδων κι ομάδων, τι Πρόεδροι Πιερικού, τι Αντιπεριφερειάρχες, τι βραβεία, τι Πρόεδροι κι Αντιπρόεδροι…. Χα χα χα Τι κουμπάροι και συμπέθεροι και μπατζανάκια… Όλοι στα βούζια…. Χα χα χα Κι άντε γειά…