PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΔΙΟΝ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΤΑ "ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ". (VIDEO)

Τα «Εν Δίω Ολύμπια» (19-27 Σεπτ.) μπαίνουν με θετικούς οιωνούς στην τελική ευθείαlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
 
Συνέντευξη τύπου παρέθεσαν οι διοργανωτές των σχολικών θεατρικών αγώνων «Ολύμπια τα εν Δίω», θέλοντας να παρουσιάσουν το πρόγραμμα αλλά και όλες τις διαστάσεις του γεγονότος που θα λάβει χώρα στο Δίον από τις 19 μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου.
Έτσι το πρωί της Τετάρτης, με οικοδεσπότη τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννη Καζταρίδη, η επικεφαλής της ομάδας Καινοτόμων Δράσεων της Διεύθυνσης Μυράντα Παππά και ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Φουρνιάδης εκπροσώπησαν την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπίων, μη μπορώντας να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους βλέποντας το όραμα να γιγαντώνεται και να αποκτά τα φόντα για να αποτελέσει ένα θεσμό με έδρα το Δίον και έμπνευση το βουνό των θεών, τον Όλυμπο.
Οι αγώνες αυτοί αποτελούν αναβίωση θεσμού της αρχαιότητας και  έχουν την μορφή Διεθνούς Μαθητικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος «ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΙΩ», για 2η συνεχή χρονιά, στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Μια διεθνής Μαθητική Εκδήλωση που θα συμμετέχουν πάνω από 7 χώρες και δεκάδες σχολεία, με 1200 μαθητές στις παραγωγές και 4.500 ως θεατές.
Ανοίγοντας την συνέντευξη τύπου, ο κ. Καζταρίδης είπε ότι ο ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις των διοργανωτών με αποτέλεσμα να ξεπερνιούνται οι όποιες δυσκολίες, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη από την τοπική κοινωνία. «Η διοργάνωση των μαθητικών-σκηνικών αγώνων ενισχύει την τοπική αυτοπεποίθηση και προβάλει την περιοχή μας», τόνισε και υπογράμμισε ότι οι αγώνες αυτοί είχαν θεσπιστεί κατά την αρχαιότητα από το βασιλιά της Μακεδονίας Αρχέλαο, συνενώνοντας τις λατρείες που υπήρχαν από πριν, του Διός Ολυμπίου και των Μουσών.
Στη συνέχεια η κα Παππά εξέφρασε την ικανοποίησή της καθώς βλέπει την διοργάνωση να γιγαντώνεται φέτος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της UNESCO. «Είχαμε 202 αιτήσεις συμμετοχής, από τις οποίες προκρίναμε τις 80. Τελικά θα συμμετέχουν 36 σχολεία γιατί το πρόγραμμα των Ολυμπίων είναι 9ήμερο, όπως και στην αρχαιότητα, μια μέρα για κάθε μια από τις Μούσες».
Την συνέντευξη τύπου έκλεισε ο κ. Φουρνιάδης με το ιδιαίτερο ύφος του, σχολιάζοντας ότι «είναι ωραίο και εύκολο το να ονειρεύεται κανείς, δύσκολο όμως να στεριώσει και να ζήσει μέσα στο χρόνο το όραμα». Χαρακτήρισε την μαθητιώσα νεολαία και το γραφείο καινοτόμων δράσεων τις δυο «δυνατές κολώνες» των αγώνων, για τους οποίους βλέπει «συγκλονιστικούς οιωνούς. Παρά τις απουσίες μπορούμε να τους δούμε να θεριεύουν και θα νιώθουμε περηφάνια».
Αλέξανδρος Σωματαρίδης
Το θέμα της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ παρακάτω...
Κάνε κλικ για να το απολαύσεις και να ενημερωθείς...

ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΑΧ ΠΙΕΡΙΑ ΠΟΣΟ Σ ΑΓΑΠΩ.




ΑΧ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ....
Τι χρώματα είναι αυτά;;;;
Πανέμορφος τόπος...
ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΑΧ ΠΙΕΡΙΑ ΠΟΣΟ Σ ΑΓΑΠΩ.

ker@ilidis

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ "ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΙΩ" ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ - ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ

Το πρόγραμμα ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΔΙΩ....
Οι θεατρόφιλοι του Νομού Πιερίας κι όχι μόνον θα πρέπει να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.
Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ "ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΙΩ" ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Ένας θεσμός που σίγουρα θα προσφέρει τα μέγιστα και στον τόπο και στον καλλιτεχνικό χώρο.