PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

"Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΧΟΙΡΟΣ" ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ" ΜΕ ΤΟΝ ....ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗ

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου,  στις 7.30 το βράδυ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ»
ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
με τον Γιάννη Τσιμπονίδη
Θέμα: «Ο Ελληνικός Μαύρος Χοίρος»




Η  εκπομπή «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, στις 19.30, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση(diontv.gr) Κεντρικής Μακεδονίας,  θέμα της έχει : «Ο Ελληνικός Μαύρος Χοίρος»Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Πιερία 12 και 13 Οκτωβρίου, από την επιχείρηση «Φάρμα Φωτιάδη» και αφορούσε τον Μαύρο Χοίρο.


ΦΟΒΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κκ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΝ

ΠΕΡΙ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ.
(Από ένα πνευματικό του τέκνο που τα λένε όλα για ΕΚΕΙΝΟΝ)
ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ......... 
ΟΧΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΚΑΝΟΥΝ. ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΔΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕ, ΔΕΝ ΔΙΧΑΣΕ, ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ, ΔΕΝ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΑΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ -ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ, ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ.

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΑΤΟΣ- ΜΕΓΑΣ ΝΗΣΤΕΥΤΗΣ- ΤΑΠΕΙΝΟΣ- ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΙΠΟΤΕ- ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ- ΕΙΧΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ- ΗΤΑΝ ΑΝΔΡΑΣ - ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΑΣΟΝΟΣ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. 
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ.

"ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ" ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΟΥ, ΕΝ ΕΤΗ 1912 ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΝ ΜΟΥ....

Η 7η Μεραρχία προελαύνει

Σαν σήμερα, τότε Τρίτη 16η Οκτώβρη 1912 από τα μάτια τους ξεχύθηκαν δάκρυα χαράς και υποδέχτηκαν τους ελευθερωτές Έλληνες Στρατιώτες της 7ης Μεραρχίας με ελληνικές σημαίες, λέγοντας « Χριστός Ανέστη» οι Κατερινιώτες........!!!

« Χριστός Ανέστη» ή αλλιώς χρόνια πολλά Κατερίνη μου. Σαν σήμερα 16η Οκτωβρίου 1912, Τρίτη απελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους.

Στις 5 Οκτωβρίου 1912 κηρύχθηκε επίσημα οΒαλκανικός πόλεμος. Η απελευθέρωση της Πιερίας ανατέθηκε στην VIIη Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλίας, με διοικητή τον Κλεομένη ή Κλεομένους, συνταγματάρχη πυροβολικού. Η προέλαση του Ελληνικού στρατού άρχισε από τη Λάρισα. Σε λίγες μέρες η Ελασσόνα και το Σαραντάπορο καταλαμβάνονται από το νικηφόρο στρατό. Στις 13 Οκτωβρίου η Μεραρχία στάθμευε στη Φουσκίνα (σημ. Αγία Τριάδα ή Ζωοδόχο Πηγή). O λοχαγός Κ. Μαζαράκης αρχηγός των Σωμάτων των Προσκόπων κατέλαβε τα Στενά της Πέτρας, γιατί είχε την πληροφορία ότι δυνάμεις του τουρκικού στρατού θα κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση.
Με διαταγή του Κ. Μαζαράκη, ο Αλέξανδρος Δ. Ζάννας (καταγόμενος – από το Βλαχολείβαδο- Λιβάδι του Ολύμπου), συνάντησε το μέραρχο Κλεομένη Κλεομένους στο χωριό Άγιο Δημήτριο του