PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Ο ΜΕΓΑΣ ...ΜΠΑΛΑΔΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους μέσους όλων των εποχών για το ελληνικό ποδόσφαιρο με σπουδαίες οργανωτικές ικανότητες και απλησίαστη τεχνική κατάρτιση. Ο Λάκης (Απόστολος) Παπαϊωάννου γεννήθηκε στις 5/10/1956 στην Κατερίνη Πιερίας και αποτέλεσε τον μεγάλο ηγέτη της ομάδας του Ηρακλή τη δεκαετία του '80.

Παπαϊωάννου, μέγας μπαλαδώρος
* Θεωρείται ένας από τους καλύτερους οργανωτές που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα, αλλά και κρυφός κυνηγός με σπάνια αθλητικά προσόντα, ευλυγισία και σιγουριά στο παιχνίδι του.
* 1970: ξεκίνησε να παίζει μπάλα στα 14 του από τον Α.Ο Κατερίνης, με προπονητή τον Θόδωρο Διαμαντόπουλο.
* 1973: 3 χρόνια μετά πήρε μεταγραφή στο ιστορικό Πιερικό, ο οποίος μάλιστα έδωσε το εντυπωσιακό για ερασιτέχνη ποσό των 50.000 δρχ. όπου αποτέλεσε μέλος της φοβερής επιθετικής τριπλέτας μαζί με τους Κωστίκο και Καλαμπάκα.
* Ξεκίνησε βασικός στο πρώτο παιχνίδι της ομάδας στης Β' Εθνική εναντίον του Πανδραμαϊκού σκόραρε και ο Πιερικός κέρδισε με 3-0.
* 1990: μόλις στα 17 του έχασε τον πατέρα του, αλλά κατέβηκε αμέσως στην Αθήνα για να αγωνιστεί εναντίον της ΑΕΚ, την οποία ο Πιερικός κέρδισε μέσα στην Νέα Φιλαδέλφεια με 1-0 με γκολ του Παπαϊωάννου.
* 1975: με προπονητή τον Αλέφαντο, ο Πιερικός έζησε μια από τις πιο λαμπρές στιγμές τις καριέρας του, καθώς ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία και μάλιστα ως πρωταθλητής. Ντεμπούτο στην Α' Εθνική έκανε εναντίον του Παναθηναϊκού, έφεραν 0-0 και επειδή είχε εκπληκτική απόδοση σε αυτόν το ματς κλήθηκε και στην Εθνική Ελλάδος του Λάκη Πετρόπουλου.
* 1979: ο Πιερικός έπεσε στη Β' Εθνική λόγω δωροδοκίας και ο Παπαϊωάννου έγινε μήλον της έριδος για αρκετές ομάδας (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), αλλά τον κέρδισε ο Ηρακλής, με τον Περτσινίδη να δίνει 24 εκ δρχ. (ιλιγγιώδες ποσό για την εποχή). Μεγαλούργησε στη μεσαία γραμμή στο πλάι του τεράστιου Χατζηπαναγή, αποτελώντας μέλος της ιστορικής 4αδας, μαζί με τους Καραΐσκο και Κωφίδη. Την πρώτη χρονιά έχασε τον κύπελλο από την Καστοριά (Σαργκάνης, Σημαιοφορίδης, Παράσχος), με 5-2, ενώ υποβιβάστηκε στη Β' κατηγορία για την υπόθεση δωροδοκίας του Πέλλιου.
* 1986: στον «γηραιό» αγαπήθηκε όσο λίγοι και πόνεσε πολλούς η απόφασή του να αποχωρήσει, καθώς ο ίδιος επιζητούσε το βήμα παραπάνω και την κατάκτηση τίτλων. Έτσι για την επόμενη 2ετία έγινε παίχτης του ΠΑΟΚ, παρότι βρέθηκε και πάλι μια ανάσα από την ΑΕΚ (είχε κόρη 3 ετών και δεν ήθελε να ταλαιπωρεί την οικογένειά του). Μάλιστα υπεραγαπούσε τον Πρόεδρο του δικεφάλου, Χάρη Σαββίδη και για αυτό όταν πήγε στην ομάδα δεν υπέγραψε κανένα χαρτί, αλλά έδωσε μόνο το λόγο του!!
* 1988: τερμάτισε 2 φορές δεύτερος στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια υπέγραψε στον ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι είχε πρόταση και από τον ΑΠΟΕΛ. Ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να τον δώσει, γιατί χρωστούσε λεφτά στον «Άγιαξ της Ηπείρου» από τη μεταγραφή του Δήμου Λιάκου, ενώ και ο ίδιος ικανοποιήθηκε οικονομικά. Στο ντεμπούτο με την Καστοριά το γήπεδο είχε 7000 φιλάθλους και ο ίδιος, αφού αρχικά συνειδητοποίησε αυτό που έβλεπε χαρακτήρισε ως ντροπή να λείπει αυτή η ομάδα από τη μεγάλη κατηγορία. Ο ΠΑΣ ανέβηκε στα σαλόνια το 1990, αλλά τότε άρχισαν τα ανάποδα, καθώς η διοίκηση δεν πλήρωνε τους παίχτες, ενώ ελέγχεται και για πολλούς άλλους χειρισμούς της.
* 1991: αγανακτισμένος ο Παπαϊωάννου και βλέποντας το μαρασμό της ομάδας, έφυγε και πήγε στον Α.Ο Πατρών, όπου και έκλεισε την καριέρα στα 36 του (1992), συμπληρώνοντας 503 συμμετοχές στην Α' και τη Β' Εθνική.

Παπαϊωάννου-στιγμές
* Ντεμπούτο στην Εθνική έκανε εναντίον της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι, όπου η ομάδα διασύρθηκε με 6-1. Με την γαλανόλευκη στο στήθος συμμετείχε σε 38 ματς, ενώ πέτυχε και 2 τέρματα.
* 1977: σε αγώνα με τη Γιουγκοσλαβία ο Παναγούλιας αντικατέστησε τον μέγα Δεληκάρη με τον 20χρονο Παπαϊωάννου. Την επόμενη μέρα όλες οι εφημερίδες δημοσίευσαν μια δήλωση του ομοσπονδιακού προπονητή: «σήμερα αντικατέστησα έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή με κάποιον που είναι μικρός, αλλά στην πορεία θα γίνει και αυτός μεγάλος». Και δεν είχε άδικο.!!
* Ο Λάκης Παπαϊωάννου ψηφίστηκε ως ένας από τους καλύτερους παίχτες της δεκαετίας του 80΄μπαίνοντας στη χρυσή ενδεκάδα εκείνης της ποδοσφαιρικής εποχής.
* 2010 (09/02): ο Λάκης Παπαϊωάννου ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή της Arsenal Soccer School Ελλάδος, στο Λουτράκι όπου έγινε το try out camp, με τη συμμετοχή 26 Ακαδημιών της Ελλάδος.
Περισσότεροι από 3.500 επίδοξοι αθλητές ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους προκειμένου να κερδίσουν μία θέση στην 18άδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας το καλοκαίρι στο Λονδίνο.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε τα προπονητικά τεστ που γίνονται στο Λονδίνο από το πρωτόκολλο της Arsenal, εργομετρικές μετρήσεις και 3 φιλικά παιχνίδια 30λεπτών με παιδιά από Arsenal Κιάτο και Αρτάκη.
* 2010 (22/2): ο Λάκη Παπαιωάννου, όπως και ο Φουλίδης (παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Πιερικού) βραβεύτηκαν από την ομάδα του Πιερικού, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης, τον σύλλογο Παλαιμάχων Πιερικού, αλλά και από τους φίλους της ομάδας. «Είναι πολύ τιμητική η διάκριση των φιλάθλων στο πρόσωπό μου. Αισθάνομαι πραγματικά πολύ όμορφα σαν ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος κέρδισε το σεβασμό των φιλάθλων τότε, αλλά ανανέωσε και μετά από τόσα χρόνια την αγάπη και το χειροκρότημα του κόσμου ο οποίος είναι ο καλύτερος και αντικειμενικότερος κριτής όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Ξέρετε τι είναι να σταματάς μετά από τόσα χρόνια να παίζεις, 30 χρόνια περίπου, και να μη σε ξεχνούν οι φίλαθλοι.», δήλωσε ικανοποιημένος και συγκινημένος ο μεγάλος άσος.
** Υπήρξε ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που μεγαλούργησε με τον Ηρακλή, αλλά και τον ΠΑΟΚ, αποτελώντας έναν ακούραστο εργάτη της μεσαίας γραμμής με απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση και εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας. Σπουδαίος μπαλαδώρος, αλλά και σουτέρ από μέση και μακρινή απόσταση ο Λάκης Παπαϊωάννου.