PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

αν έχεις τύχη ...!!!


Σχεδόν 2 δισ. ευρώ οι δαπάνες του Ιδρύματος Βουλής το 2012!...



370.000 ευρώ δαπανήθηκαν για τη λειτουργία του Πάρκου Εθνικής συμφιλίωσης στο Γράμμο...
Στα 1,989 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν τα έξοδα του Ιδρύματος της Βουλής για το 2012, όπως καταδεικνύουν στοιχεία που...
δόθηκαν σήμερα, 22 Φεβρουαρίου, στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος, οι δαπάνες για τις αμοιβές προσωπικού διαμορφώθηκαν στα 559.783 ευρώ, ενώ 368.221 ευρώ δαπανήθηκαν για τη λειτουργία του Πάρκου Εθνικής συμφιλίωσης στο Γράμμο.

Υπενθυμίζεται πως η δημιουργία του συγκεκριμένου Πάρκου είχε προκαλέσει μεγάλο «θόρυβο» όταν το όλο ζήτημα ήρθε στη δημοσιότητα επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου.

Για εκδόσεις, το Ίδρυμα ξόδεψε το 2012 150.950 ευρώ, ενώ ακόμα 347.713 ευρώ διατέθηκαν για εκπαιδευτικά προγράμματα. Ο κωδικός για έξοδα διοίκησης και διαχειριστικές δαπάνες παρουσιάζει πίστωση 131.028 ευρώ.

Θετικό στοιχείο ωστόσο αποτελεί το γεγονός ότι για το 2013 ο προϋπολογισμός του ιδρύματος είναι μειωμένος κατά 6,67% και κατέρχεται στα 1.856.000 ευρώ....

ΥΠΟΙΚ: 5,3 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας την τριετία 2009 - 12...



Ανακοίνωση του υπουργείου σε δημοσιεύματα...
 Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας περιέρχεται ως έσοδο στον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να καλύψει τις δράσεις που αναλαμβάνει το κράτος για την καταπολέμηση της ανεργίας και δεν αποτελεί...
σε καμία περίπτωση έσοδο του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σε δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα της απόδοσης στον Οργανισμό των χρημάτων της ειδικής εισφοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το 2009 έως το 2012 η ελληνική κυβέρνηση έχει διαθέσει 5,315 δισ. ευρώ εθνικών και κοινοτικών πόρων σε προγράμματα και δράσεις στήριξης της αγοράς εργασίας και των ανέργων. Η ποσοστιαία αύξηση των πόρων που δίνονται προς αυτή την κατεύθυνση ανέρχεται κατά την ίδια περίοδο σε 272%, δηλαδή από 488 εκ. το 2009 σε 1,817 δισ. ευρώ το 2012.

Μάλιστα το ΥΠΟΙΚ αναφέρει πως το 2012 τα έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης ανήλθαν σε περίπου 280 εκατ. ευρώ, ποσό προφανώς υποπολλαπλάσιο των συνολικών πόρων που διαθέτει η ελληνική Πολιτεία για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Για τον ΟΑΕΔ, σημειώνεται πως έχει καταγράψει σημαντική αύξηση του τακτικού του προϋπολογισμού, από 477 εκατ. ευρώ το 2009 σε 702 εκατ. ευρώ το 2012.

«Είναι προφανές μετά από όλα τα παραπάνω, πως η πραγματική συζήτηση που θα έπρεπε να απασχολεί τους αρμόδιους φορείς δεν είναι το ύψος των πόρων που δαπανώνται για την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά η στόχευση και εν τέλει η αποτελεσματικότητά τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΔΕΔΥ: Τεράστια απάτη της κυβέρνησης με τα χρήματα της εισφοράς αλληλεγγύης

Για «τεράστια απάτη» της κυβέρνησης έναντι των ανέργων και των εργαζομένων κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας τη μη απόδοση των εισφορών αλληλεγγύης των δημοσίων υπαλλήλων (2% επί των αποδοχών τους) στους ανέργους.

Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρακρατεί τις εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων, περικόπτοντας ακόμη περισσότερο τους μισθούς τους «όχι για την αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά για λογαριασμό των δανειστών», αφού τα χρήματα της εισφοράς αλληλεγγύης καταλήγουν στη «μαύρη τρύπα» των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την αναλγησία και την προσπάθεια εξαπάτησης εργαζομένων και ανέργων εκ μέρους της κυβέρνησης και απαιτεί την επιστροφή των χρημάτων στον ΟΑΕΔ και την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προστασία των ανέργων.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έχει προκαλέσει από χθες θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά και από σχετικό δημοσίευμα που επικαλείτο ανεπίσημη έκθεση του ΟΑΕΔ προς κυβερνητικούς παράγοντες, σύμφωνα με την οποία «δεν έχει αποδοθεί ποτέ στον Οργανισμό οποιοδήποτε ποσό της εισφοράς».

Για «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η μη απόδοση από την κυβέρνηση στον ΟΑΕΔ ούτε ενός ευρώ από τα 600 εκατ. ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί από την εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας συνιστά εμπαιγμό στους επιβαρυνόμενους υπαλλήλους, στους ανέργους και στις οικογένειές τους».

«Σε μία περίοδο που η ανεργία ξεπερνάει το 30% και η Ελλάδα τελεί υπό ανθρωπιστική κρίση, 600 εκατ. ευρώ κάνουν ‘φτερά’, όπως ενημερώνει την τριανδρία της συγκυβέρνησης ο διοικητής του ΟΑΕΔ», είχε παρατηρήσει από την πλευρά του ο αρμόδιος τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης.

«Τα "τρωκτικά" ζουν και βασιλεύουν στο διεφθαρμένο ελλαδικό κράτος», ήταν το σχόλιο της Χρυσής Αυγής, η οποία ζήτησε επίσης «να διερευνηθεί άμεσα πού πήγαν τα 600 εκατ. ευρώ, να ελεγχθούν οι διαχειριστές και να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα στους αναξιοπαθούντες».

Να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και «το ύψος της εισφοράς που συγκέντρωσε από την επιβολή ενός ακόμα χαρατσιού στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα» κάλεσε τέλος την κυβέρνηση το ΚΚΕ.

Σημειώνεται ότι με δήλωσή του ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας διέψευσε το δημοσίευμα υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε η διοίκηση του Οργανισμού απέστειλε τέτοιο έγγραφο στους κυβερνητικούς εταίρους...

Δρούτσας:Το μεγάλο ψέμα δεν ήταν το "Λεφτά υπάρχουν" (BINTEO)..





Την απογοήτευσή του για την πορεία της χώρας αλλά και την άποψη του ότι η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να διαπραγματευτεί το μνημόνιο 3, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας σε συνέντευξη που... οργάνωσε στις Βρυξέλλες η Σοσιαλιστική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι η πραγματική εικόνα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα δεν είναι αυτή που παρουσιάζουν:

"Η ελληνική κυβέρνηση είχε μια δυνατότητα να διαπραγματευτεί κάποια πράγματα πριν τις εκλογές , αλλά δεν το έκανε.Το μεγάλο ψέμα δεν ήταν το "Λεφτά Υπάρχουν" αλλά η αναδιαπραγμάτευση του χρέους, το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε τίποτα στην χώρα, όπως δεν αλλάζει και αυτή η κυβέρνηση".

Ο πρώην υπουργός τόνισε επίσης ότι μεγάλη ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν έχει το τρίγωνο πολιτικοί- μέσα ενημέρωσης- επιχειρηματίες: "Οι επιχειρηματίες ελέγχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στηρίζουν το πολιτικούς, αυτό το σύστημα καλλιεργείται εδώ και 35 χρόνια, και πλέον αντιμετωπίζεται πολύ δύσκολα".

27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ


«Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, Αγίου Νικολάου 15, στις 27.02.2013, ημέραΤετάρτη και ώρα 18.00 μ.μ., βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, για τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:



1
Λήψη απόφασης περί διάλυσης της σύμβασης του έργου «Διαμορφώσεις οδών περιοχής Προπέλα» . (Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).
2
Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αποπεράτωση αύλειου χώρου κλειστού γυμναστηρίου στο Δ.Δ. Αγίου Σπυρίδωνα». (Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).
3
Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Δίου» (Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).
4
Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή δρόμου περιοχής Γ΄ Δημοτικού - Λούκια».(Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).
5
Έγκριση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης καθώς επίσης και υποβολή αίτησης χρηματοδότησης προς τον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για ένταξη στο Π.Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 του έργου «Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου Αγ. Αθανασίου στην Τ.Κ. Κονταριώτισσας». (Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).
6
Έγκριση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου «Διαμόρφωση πεζοδρομίων και αναβάθμιση πρόσβασης στο αρχαίο θέατρο Δίου». (Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).
7
Έγκριση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή πολιτιστικού θεματικού πάρκου στην Τ.Κ. Ν. Εφέσου».(Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).
8
Έγκριση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου «Ανάπλαση ανατολικής εισόδου Δ.Κ. Βροντούς». (Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).
9
Παραλαβή της μελέτης «Κυκλοφοριακή μελέτη για ΧΥΤΑ Λιτοχώρου».(Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).
10
Ορισμός υπευθύνου για καταβολή αποζημιώσεων προς τρίτους.(Εισήγηση Μπονοβόλιας Νικόλαος Προϊστάμενος Τ.Υ.).
11
Λήψη απόφασης για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Δ.Ε.Α.Δ.Ο Α.Ε. για την εκτέλεση του έργου «Ολοκληρωμένη δομή διαχείρισης και ανακύκλωσης αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) στο Δήμο Δίου – Ολύμπου». (Εισήγηση Βροχαρίδης Βασίλειος, Δημοτικός Σύμβουλος).
12
Έγκριση της έκθεσης καταμέτρησης και εκτίμησης της αξίας του προς εκποίηση αγροτεμαχίου στην Δ.Κ. Βροντούς και κατάρτιση των όρων εκποίησης. (Εισήγηση Τσιμήτρη Μαρία, Αντιδήμαρχος).
13
Συγκρότηση επιτροπής επίλυσης με συμβιβασμό φορολογικών διαφορών για την διετία 2013-2014. (Εισήγηση Φαρμάκης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος).
14
Συγκρότηση επιτροπής παράδοσης & παραλαβής πέντε (5) γεωτρήσεων από την Π.Κ.Μ. (Εισήγηση Κιάφας Πέτρος, Αντιδήμαρχος).
15
Λήψη απόφασης για ανανέωση της απευθείας εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης στη Δ.Ε.Α.Δ.Ο Α.Ε. (Εισήγηση Βροχαρίδης Βασίλειος, Δημοτικός Σύμβουλος).
16
Λήψη απόφασης για χορήγηση άδειας λειτουργίας αμιγούς επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου. (Εισήγηση Φαρμάκης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος).
17
Υπόθεση τριτανακοπής κατά της Μ. Αγίου Διονυσίου (4.250 στρέμματα, ορισμός δικηγορικού γραφείου & καθορισμός του ύψους της αμοιβής). (Εισήγηση Δήμαρχος).
18
Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στη Δ.Κ. Πλαταμώνα. (Εισήγηση Κιάφας Πέτρος, Αντιδήμαρχος).
19
Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων στην Δημοτική Ενότητα Δίου. (Εισήγηση Κιάφας Πέτρος, Αντιδήμαρχος).
20
Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων στην Δημοτική Κοινότητα Βροντούς. (Εισήγηση Τσιμήτρη Μαρία, Αντιδήμαρχος).
21
Εξέταση αίτησης Φυσικόπουλου Αναστασίου για μείωση μισθώματος ιδιοκτησίας του Δήμου. (Εισήγηση Κιάφας Πέτρος, Αντιδήμαρχος).
22
Ανάκληση της αριθμ. 58/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.(Εισήγηση Κωτούλης Γεώργιος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου).
23
Σύναψη σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας με το Δήμο Κατερίνης για την εκπόνηση μελέτης.
(Εισήγηση Βροχαρίδης Βασίλειος, Δημοτικός Σύμβουλος)
24
Γνωμοδότηση για την κατασκευή του έργου Μικρό Υδροηλεκτρικό Έργο ( ΜΥΗΕ). (Εισήγηση Δήμαρχος).
25
Λήψη απόφασης για την έκδοση βεβαίωσης χρόνου δημιουργίας οικοπέδου στην Τ.Κ. Σκοτίνας. (Εισήγηση Δήμαρχος).
26
Τροποποίηση της αριθμ. 06/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
(Εισήγηση Δήμαρχος)
27
Λήψη απόφασης για απονομή τιμητικής διάκρισης στον κ. Πασχάλη Διονύση για την κοινωνική προσφορά του στο Δήμο. (Εισήγηση Δήμαρχος).


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.


Γιώργος Κωτούλης