PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Εάν η φωτογραφία είναι αληθινή ! Θέλουν εκτέλεση όλοι τους ....


ΣΟΚ προκαλεί μια φωτογραφία που ξεκίνησε να κυκλοφορεί μέσο facebook στα Σκόπια.
Αν είναι αληθινή και όχι προϊών φωτομοντάζ, αυτή η φωτογραφία που θα δείτε στην συνέχεια είναι πραγματικά όλοι για σκότωμα...! Φυσικά εγείρει τεράστια ερωτήματα για το πως ο θρασύτατος αυτός μπόρεσε να φτάσει σε αυτό το σημείο.
Στην φωτογραφία φαίνεται ένας νεαρός Σκοπιανός να ποζάρει με την πλάτη δίπλα στον Τσολιά και η μπλούζα του να έχει.....
τον χάρτη με τα Σκόπια όπως τα ονειρεύονται και με το αστέρι της Βεργίνας ενώ αναφέρει και την Μεγάλη Μακεδονία. 


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΑ»



Ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΑ» διοργανώνει ομιλία με θέμα «Πρώτα ο άνθρωπος και μετά ο Θεός». Ομιλητής θα είναι ο Ιερομόναχος Πατέρας Βενέδικτος από τη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Φωτίου της Ιεράς Μητροπόλεως μας τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 5 μ.μ.

Θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας

Πάνω από πενήντα αθλητές της ακαδημίας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου την περασμένη Κυριακή, διάλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να γιορτάσουν και να κάνουν μια ευχάριστη έκπληξή στο προπονητή τους Βασίλη Τσενρισώφ με την ευκαιρία των γενεθλίων του.

 Φιλικοί αγώνες για τα γενέθλιά του


    Πάνω από πενήντα αθλητές της ακαδημίας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου την περασμένη Κυριακή, διάλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να γιορτάσουν και να κάνουν μια ευχάριστη έκπληξή στο προπονητή τους Βασίλη Τσενρισώφ με την ευκαιρία των γενεθλίων του.
 
 
Στις τέσσερις περίπου ώρες στο κλειστό γυμναστήριο έγιναν αγώνες, διαγωνιστικά παιχνίδια, διαγωνισμοί καρφωμάτων, διαγωνισμοί τρίποντων και βέβαια .. ένα καλό τσιμπούσι. 
 
  Σβήνοντας τα κεράκια στη γενέθλια τούρτα, ο Βασίλης Τσερνισώφ είπε ότι: «Αυτά τα τε γενέθλια ήταν τα καλύτερα της ζωής μου …».
 
  Ήταν για όλους μια ευχάριστη έκπληξη στην οποία συμμετείχαν και γονείς των παιδιών και μάλιστα σε μια μέρα, η οποία ήταν μετά τη μεγάλη νίκη της ανδρικής ομάδας επί του Στρατωνίου.
 
  Και του χρόνου με υγεία.
 
ΦΩΤΟ:
Από την εορταστική μέρα για τον προπονητή της ακαδημίας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου Βασίλη Τσερνισώφ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



 
Οι δημότες δηλώνουν την ταυτότητα των προγραμμάτων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν στην ιστοσελίδαwww.katerini.gr.


Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους ενήλικες Δημότες για την ανίχνευση των εκπαιδευτικών τους αναγκών απευθύνει ο Δήμος Kατερίνης, με αφορμή την υλοποίηση - σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης - Προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο της Πράξης "Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας".
Πρόκειται για προγράμματα επιμόρφωσης, που αφορούν συγκεκριμένες θεματικές ενότητες. Για το λόγο αυτό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, http://www.e-katerini.gr/kdm/index.php/survey/index/sid/283822/newtest/Y/lang/el σχετικό ερωτηματολόγιο, όπου οι δημότες μπορούν να δηλώσουν τι είδους προγράμματα  επιθυμούν να παρακολουθήσουν.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο εκπόνησης του Τοπικού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης του Δήμου, όπως προβλέπεται από το νόμο 3879/2010 (ΦΕΚ 163Α), θεωρείται απαραίτητη η ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών αναφορικά με την υλοποίηση προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων στο Δήμο μας.
  Όπως επισημαίνει σε δήλωσή της, η αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλος Ασημίνα Πούλιου: «Πιστεύοντας ότι η συμμετοχή των δημοτών θα συντελέσει καθοριστικά στον αξιόπιστο και ρεαλιστικό σχεδιασμό και στην υλοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού της διά βίου μάθησης και ότι θα αναδειχθούν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας προς την κατεύθυνση αυτή, αναμένουμε τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, ώστε να προκύψουν εκείνα τα προγράμματα, τα γνωστικά αντικείμενα που ενδιαφέρουν τους δημότες και για τα οποία, θα επιθυμούσαν να δημιουργηθούν τα αντίστοιχα τμήματα».
 Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρόσκληση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι θεματικές ενότητες και το χρονοδιάγραμμα, θα δημοσιοποιηθούν από το Δήμο και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα υποβολής της σχετικής αίτησης.

ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ : 24 ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. Μια Παμπιερική  συγκέντρωση που κατέληξε και πάλι σε βορειοΠιερική.
Ακούραστος ο λαός της Βόρειας Πιερίας για 24 μέρες, βρέθηκε και πάλι σήμερα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στα διόδια Αιγινίου να βροντοφωνάξει

για την αδικία που συντελείτε σε βάρος του. Μια απόσταση 300μέτρων, από τον κόμβο του Αιγινίου μέχρι τον σταθμό των διοδίων, να την πληρώνει 2.20 ευρώ, αυτό μας δίνει και μια παγκόσμια μοναδικότητα ( και μήπως θα μπορούσαμε να την εκμεταλλευτούμε και τουριστικά τέτοια αδικία !!!!!!)
Η σημερινή συγκέντρωση  είχε και μια δυναμική κατάληψη των διοδίων παρά της απειλές για συλλήψεις από την μεριά της αστυνομίας.
Μετά την κατάληψη ο δήμαρχος ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τα αποτελέσματα και τις υποσχέσεις του υπουργού αλλά και την απόρριψη της πρότασης -κοροϊδία- του υπουργού , για την μηνιαία κάρτα διέλευσης για λίγους κατοίκους της βόρειας Πιερίας.
Μετά την ενημέρωση του δημάρχου,  τον λόγο πήραν και κάτοικοι της βόρειας Πιερίας, όπου  καταθέσαν κάποιες προτάσεις που συζητήθηκαν στο  επί  τόπου Υπαίθριο Δημοτικό συμβούλιο που έγινε μέσα στο λεωφορείο του δήμου στο χώρο των διοδίων .
Οι αποφάσεις  του  έκτακτου Δημοτικού συμβουλίου θα ανακοινωθούν σε αυριανό δελτίο τύπου.

Αφήνουν φαγητό για τους άπορους δίπλα στα σκουπίδια


Η ανθρωπιά δίπλα στον ορυμαγδό της φτώχειας Στο Ηράκλειο της Κρήτης, δίπλα σε κάδους σκουπιδιών, εκεί που πολλοί άποροι θα αναζητήσουν ακόμα και κάτι για να φάνε, ακουμπισμένο ένα μπολ, με καθαρό φαγητό όπως αναφέρει στο σημείωμα που το συνοδεύει ο ευαίσθητος Κρητικός που το ακούμπησε εκεί.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, δίπλα σε κάδους σκουπιδιών, εκεί που πολλοί άποροι θα αναζητήσουν ακόμα και κάτι για να φάνε, ακουμπισμένο ένα μπολ, με καθαρό φαγητό όπως αναφέρει στο σημείωμα που το συνοδεύει ο ευαίσθητος Κρητικός που το ακούμπησε εκεί.


Γέρων Παΐσιος: "Οι Έλληνες βρίσκονται σε νάρκη"


Ο Γέροντας Παΐσιος στα θέματα της Πατρίδος δεν ήθελε οι Χριστιανοὶ να είναι αδιάφοροι. Πολὺ λυπόταν που έβλεπε πνευματικοὺς ἀνθρώπους νὰ επιζητούν να βολευθούν οι ίδιοι και να μην ενδιαφέρονται για την Πατρίδα. Έλεγε: «Σε μια εποχή που ο Σατανάς οργιάζει και οι άνθρωποί του
οργανώνονται, οι Έλληνες βρίσκονται σε νάρκη. Τον εαυτό του μόνο κοιτάει να βολέψη ο καθένας και τίποτε περισσότερο. Και ό,τι να τους κάνεις, όσο κι αν τους κουνήσης, με τίποτε δεν ξυπνούν».

Ο καημός του και η απορία του ήταν πώς οι υπεύθυνοι δεν αντιλαμβάνονται που ὁδηγούμαστε. Ο ίδιος από παλαιά διέβλεπε την σημερινή κατάσταση και ανησυχούσε, αλλά δεν διέσπειρε τις ανησυχίες του στον κόσμο. Έδινε ελπίδα και αισιοδοξία. Έλεγε: «Απὸ το κακό που επικρατεί σήμερα θὰ βγει μεγάλο καλό. Βλέπω μια ελιά. Το ένα της κλωνάρι έχει ξεραθεί, το άλλο το τρώγει η κάμπια και θα ξεραθή και αυτό. Αλλά πετιέται ένα άλλο βλαστάρι από κάτω που έχει πολύ θυμό (δύναμη) και αναπτύσσεται γρήγορα»...




Πονούσε για την πνευματική κατάπτωση των πολιτών. Έλεγε: «Η Ελλάδα έχασε τον δρόμο της. Η αμαρτία και η ασωτία βασιλεύουν στους ανθρώπους, αλλά μας αγαπά ο Θεός και περιμένει την μετάνοιά μας». Μιλούσε αυστηρά για αυτούς που ψήφιζαν αντιχριστιανικούς νόμους…

Κάποιος Πρωθυπουργός, του οποίου κατεδίκαζε δημοσίως ενέργειες επιζήμιες για το Έθνος και την Εκκλησία, ζήτησε να τον συναντήση στην Σουρωτή. Ο Γέροντας απάντησε: «Ας έρθη, θα του τα ψάλω και μπροστά του». Είχε το ψυχικό σθένος αυτός ο πτωχός καλυβίτης να υψώνη την φωνή του άφοβα μπροστά στους ισχυρούς της ημέρας.

Ιερομονάχου Ισαάκ, Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου, εκδ. Στ΄, Άγιον Όρος 2008, σελ. 

To σχέδιο Αθηνά σε 29 ερωτήσεις και απαντήσεις




1. Τι είναι το σχέδιο «Αθηνά»;
Το σχέδιο Αθηνά είναι το σχέδιοαναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Επιδιώκει να αντιμετωπίσει, με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις, παθογένειες και στρεβλώσεις των τελευταίων 20 ετών.

Το υπουργείο αναφέρει ότι η ίδρυση και λειτουργία τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πρωτίστως στα ΤΕΙ, διαμέσου του κατακερματισμού γνωστικών αντικειμένων ή ελλιπών προγραμμάτων σπουδών οδηγούν σε πτυχία χωρίς αντίκρισμα.

2. Ποια είναι τα προσδοκώμενα αποτελέσματα του σχεδίου «Αθηνά»;

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι για τους καθηγητές θα είναι η παροχή βέλτιστων συνθηκών διδασκαλίας, έρευνας και η προοπτική ακαδημαϊκής ανέλιξης και καταξίωσης. Για τη νέα γενιά, γνώση, διευρυμένο επαγγελματικό ορίζοντα και κινητικότητα, κοινωνική ένταξη και καταξίωση. Για την Ελλάδα, δημιουργία θυλάκων Επιστημονικής Αριστείας, ύπαρξη ανθρώπινου δυναμικού υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική.

3. Ποια είναι τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα του γνωστικού κατακερματισμού;

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, μοναδικά στον ευρωπαϊκό χώρο, είναι η ύπαρξη τμημάτων -, υπό την έννοια της τετραετούς φοίτησης σε ανώτατη εκπαίδευση, και μάλιστα στον τεχνολογικό πυλώνα της εκπαίδευσης, όπως τα τμήματα : Διεθνούς εμπορίου, Εφαρμογή ξένων γλωσσών στην διοίκηση και το εμπόριο, Δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία, Πληροφορικής και ΜΜΕ, Εμπορίας και Διαφήμισης.

4. Ποια είναι τα βασικά παραδείγματα συγχωνεύσεων γνωστικών αντικειμένων που περιλαμβάνει το σχέδιο «Αθηνά»;

Ενοποιούνται τα γνωστικά αντικείμενα της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα οι 10 διαφορετικοί τίτλοι και τα 36 τμήματα των ΤΕΙ εντάσσονται πλέον σε ένα ενιαίο Τμήμα με τίτλο : Διοίκηση Επιχειρήσεων Συστημάτων και Οργανισμών με κατευθύνσεις τα εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα της Διοίκησης Επιχειρήσεων -όπως, π.χ. το Μάρκετινγκ τις Δημόσιες Σχέσεις, τις Τουριστικές Επιχειρήσεις ενώ δημιουργούνται συνολικά 9 Τμήματα σε όλη τη χώρα.

Ενοποιούνται τα γνωστικά αντικείμενα του Πολιτικού Μηχανικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα οι 4 διαφορετικοί τίτλοι και τα 13 τμήματα των ΤΕΙ εντάσσονται πλέον σε ένα ενιαίο τμήμα με τίτλο Πολιτικοί Μηχανικοί και Τοπογράφοι ΤΕ, με κατευθύνσεις τα εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα όπως το Τοπογράφων, το Υδραυλικών Εργων, το Δομοστατικών Έργων και το Συγκοινωνιακών Έργων. Δημιουργούνται συνολικά 5 Τμήματα σε όλη τη χώρα.

Ενοποιούνται τα κατακερματισμένα γνωστικά αντικείμενα της Πληροφορικής ΤΕ. Συγκεκριμένα, οι 11 διαφορετικοί τίτλοι και τα 22 τμήματα των ΤΕΙ εντάσσονται πλέον σε ένα ενιαίο Τμήμα με τίτλο Μηχανικοί Πληροφορικής ΤΕ και με κατευθύνσεις τα εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα της Πληροφορικής

- όπως των Μηχανικών Δικτύων, των Μηχανικών Η/Υ, των Μηχανικών Πληροφοριακών Συστημάτων και των Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων. Δημιουργούνται συνολικά 9 Τμήματα σε όλη τη χώρα.

5. Πότε ξεκινάει η εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά;

Με την αρχή της νέας ακαδημαϊκής περιόδου, τότε, τα νέα Τμήματα, που προκύπτουν από την εφαρμογή του σχεδίου θα πρέπει να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους φοιτητές τους, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Με τη λήξη της διαβούλευσης, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο, θα προωθηθεί το Προεδρικό Διάταγμα και θα ανακοινωθεί το μηχανογραφικό δελτίο των πανελληνίων εξετάσεων της ακαδημαϊκής χρονιάς 2012 - 2013, στο οποίο θα περιέχονται τα τμήματα του νέου ακαδημαϊκού χάρτη.

6. Γιατί μία τόσο μεγάλη μεταρρύθμιση έπρεπε να υλοποιηθεί τόσο γρήγορα;

Η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί, ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις της, για την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού-ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, με χρόνο εφαρμογής την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.

7. Το Σχέδιο Αθηνά είναι Μνημονιακή υποχρέωση;

- Το σχέδιο Αθηνά δεν επιβάλλεται από κανένα Μνημόνιο, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας. Αποτελεί απαραίτητη διόρθωση των στρεβλώσεων και παθογενειών δεκαετιών.

8. Ήταν δυνατό να γίνουν οι συγχωνεύσεις εντός του κάθε Ιδρύματος, ώστε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, φοιτητών καθηγητών και οικογενειών; Η συγχώνευση είναι τελικά γεωγραφική υπόθεση ή ζήτημα γενικότερο;

Ο ακαδημαϊκός χάρτης της χώρας εμφάνιζε 40 Ιδρύματα Ανώτατα Εκπαίδευσης, με κύριο χαρακτηριστικό την ύπαρξη 534 Τμημάτων διάσπαρτα σε 63 πόλεις. Κύρια χαρακτηριστικά αυτού του χάρτη ήταν η τεράστια χωροταξική διασπορά των τμημάτων, ο κατακερματισμός ομοειδών τμημάτων αλλά και γνωστικών αντικειμένων καθώς και η ανορθολογική ανάπτυξη των κτιριολογικών υποδομών τους.

Όλα αυτά, υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας, οδηγούν σε ποσοτική και - πολλές φορές - ποιοτική ανεπάρκεια που έχει ως αποτέλεσμα χαμηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

9. Ποιος εκτιμάται ότι θα είναι ο αριθμός των φοιτητών που θα αλλάξουν τόπο σπουδών με την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά»;

Συνολικά 31.528 ενεργοί φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι στα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ τα οποία «μετακινούνται» από τη σημερινή τους έδρα. Όμως το 15% από το σύνολο αυτό των φοιτητών υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους μέχρι τον Σεπτέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη και τη συμβολή των Εξεταστικών περιόδων Φεβρουαρίου και Ιουνίου, για τους επί πτυχίο φοιτητές. Σε κάθε περίπτωση, στο σύνολο των 250.000 ενεργών φοιτητών θα απαιτηθεί η μετακίνηση περίπου 18.000 φοιτητών - και αυτή εντός των Περιφερειών που σήμερα φοιτούν. Δηλαδή από τα Γρεβενά στην Καστοριά και από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες ή από την Αμαλιάδα στη Πάτρα.

10. Δηλαδή θα υπάρχουν επιδοτήσεις για τις μετακινήσεις αυτές. Με τι ποσό και με τι κριτήρια :

- Θα επιδοτηθούν οι μετακινήσεις με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, που θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

11. Σε ποια πεδία αυξάνονται και σε ποια πεδία μειώνονται οι εισακτέοι;

Στα Πανεπιστήμια αυξάνονται οι εισακτέοι στα:

2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών Επιστημών),

4ο (Τεχνολογικών Επιστημών) και

5ο (Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης).

Μένει σταθερός ο αριθμό τους στο

3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Υγείας)

και μειώνεται στο:

1ο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών)

Στα ΑΤΕΙ , μένει σταθερός ο αριθμός των εισακτέων στα:

2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών Επιστημών) και

3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Υγείας),

Μειώνεται ο αριθμός τους στα:

1ο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών),

4ο (Τεχνολογικών Επιστημών) και

5ο (Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης).

12. Το νέο Τμήμα που δημιουργείται θα έχει ως εισακτέους το σύνολο των εισακτέων που είχαν τα συγχωνευόμενα Τμήματα;

Όχι. Όπως κάθε χρονιά, ο αριθμός των εισακτέων κάθε τμήματος, θα οριστεί μαζί με την ανακοίνωση του μηχανογραφικού δελτίου. Για αυτό θα ληφθούν υπόψη - όπως κάθε χρονιά - οι εισηγήσεις των Ιδρυμάτων.

13. Οι φοιτητές - αν το τμήμα τους απορροφάται από άλλο - από πού θα πάρουν πτυχία; Τα πτυχία τους τι τίτλο θα έχουν, του τμήματος που εισήχθησαν ή αυτού που θα αποφοιτήσουν;

- Οι απόφοιτοι, οι σημερινοί φοιτητές και οι αυριανοί εισακτέοι θα έχουν τα ίδια πτυχία, τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα, εφόσον το τμήμα που απορροφάται θα αποτελεί κατεύθυνση στο νέο τμήμα που δημιουργείται. Η ύπαρξη αυτής της προϋπόθεσης διασφαλίζει και τη κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και από το νέο Τμήμα.

14. Τι γίνεται με Φοιτητές / Φοιτήτριες σε ΑΕΙ / ΑΤΕΙ και το τμήμα τους συγχωνεύεται, ενώ χρωστούν μόνο πτυχιακή ή κάνουν την πρακτική τους, Από πού θα πάρουν το πτυχίο τους;

Φοιτητής/Φοιτήτρια, που χρωστάει μόνο την πτυχιακή του ή κάνει την πρακτική του, θα λάβουν το πτυχίο τους με τον τίτλο του (αρχικού) τμήματος προέλευσης τους - παρά την συγχώνευση του Τμήματος.

Εκτιμάται ότι στο τμήμα προέλευσης έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα της ακαδημαϊκής διδασκαλίας που απαιτείται.

15. Τι συμβαίνει με τα μαθήματα που έχουν ήδη περάσει στο Τμήμα τους πριν συγχωνευθεί;

Αναγνωρίζονται, με βάση την αντιστοιχία που υπάρχει στο πρόγραμμα σπουδών, σε κάθε τμήμα.

Τα προγράμματα σπουδών των νέων τμημάτων θα έχουν τροποποιηθεί -έως τον Σεπτέμβριο- ανάλογα με τις νέες κατευθύνσεις και τις όποιες απορροφήσεις που θα περιλαμβάνει η Αθηνά.

16. Ποιοι καθηγητές θα διδάσκουν στα νέα τμήματα -και ενδεχομένως - τα νέα μαθήματα;

Τα μέλη ΔΕΠ των Σχολών που συγχωνεύονται, με βάση το νέο πρόγραμμα σπουδών που θα συντάξει το νέο Τμήμα.

17. Τι γίνεται με τους μεταπτυχιακούς και τους υποψήφιους διδάκτορες;

Συνεχίζουν με την ίδια επιτροπή, και μεταφέρονται στο Πανεπιστήμιο, στο οποίο διατηρεί την έδρα του ο επιβλέπων καθηγητής. Αλλά και οι φοιτητές των μεταπτυχιακών προγραμμάτων των Τμημάτων που απορροφούνται, θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους χωρίς καμία αλλαγή ή μετατροπή στη φύση της φοίτησης τους.

18. Τι γίνεται με τους φοιτητές που μεταγράφονται σε τμήματα τα οποία απορροφούνται;

Θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία μεταγραφής, όπως προβλέπει ο Νόμος που ψηφίστηκε, και μετά θα μετακινηθούν προς το Τμήμα, με το οποίο συγχωνεύονται.

Γι αυτό είναι σημαντικό προ των αιτήσεων τους για μεταγραφή να παρακολουθήσουν την εξέλιξη και οριστικοποίηση του σχεδίου «Αθηνά».

19. Φοιτητές / φοιτήτριες των πέντε Πανεπιστημίων που θα συναποτελέσουν το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο «Αδαμάντιος Κοραής» τι πτυχίο θα λάβουν;

Ότι και οι νυν απόφοιτοι των πέντε πανεπιστημίων, τα οποία παραμένουν αυτόνομα, αυτοτελή και ανεξάρτητα.

Τμήματα, προγράμματα σπουδών, πτυχία και επαγγελματικά δικαιώματα δεν αλλάζουν σε κανένα από τα πέντε πανεπιστήμια που συνθέτουν το Ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο.

20. Ποια είναι η νέα δομή που δημιουργείται από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο;

Το Ομόσπονδο πανεπιστήμιο «Αδαμάντιος Κοραής» -όπως και το Αττικό ΤΕΙ - δε θα αποτελέσουν ένα ενιαίο Ίδρυμα.

21. Ποιος θα έχει την ευθύνη για την κατανομή των κονδυλίων στο Ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο και στο Ομοσπονδιακό ΤΕΙ.

Τα ίδια τα Ιδρύματα, όπως και σήμερα, καθώς διατηρούν την αυτοτέλειά τους,.

22. Η ομοσπονδοποίηση επηρεάζει την εξέλιξη των καθηγητών ή τα όργανα διοίκησης ή το διοικητικό προσωπικό τους;

Καθόλου. Τα Πανεπιστήμια παραμένουν αυτοτελή Νομικά Πρόσωπα. Η ομοσπονδοποίηση δεν έρχεται να αφαιρέσει από τα υφιστάμενα πανεπιστήμια, αλλά να προσθέσει υπεραξία - με τις δράσεις συνέργειας που θα αναπτύξουν.

23. Πως θα εκλεγεί η διοίκηση του Ομόσπονδου ΑΕΙ-ΑΤΕΙ :

Από τα εκλεγμένα Συμβούλια Διοίκησης των Πανεπιστημίων που το συνθέτουν. Με έμμεση εκλογή

24. Προβλέπεται μείωση προσωπικού η μείωση ερευνητικού φάσματος , που να προκαλεί μείωση κόστους;

Τίποτα από τα δύο. Ο αριθμός των μελών του προσωπικού , (Διοικητικού και Εκπαιδευτικού ) δεν επηρεάζεται από την συγχώνευση των Ιδρυμάτων.

Αντίθετα, ενισχύονται οι ερευνητικές δυνατότητες των Ιδρυμάτων

25. Τι γίνεται με τα ενοχικά ή εμπράγματα δικαιώματα και υποχρεώσεις Τμημάτων η Ιδρυμάτων που συγχωνεύονται η μετακινούνται; Ποιος τα αναλαμβάνει ;

Θα ρυθμιστεί με το Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί - και θα αφορά - κάθε Ίδρυμα ή Τμήμα ξεχωριστά. Η γενική φιλοσοφία όμως είναι ότι αυτά μεταβιβάζονται στο διάδοχο σχήμα.

26. Τι συμβαίνει για όσους μένουν σε εστίες; Μεταφέρονται στις αντίστοιχες εστίες του νέου τμήματος;

Θα υπάρξει κοινωνική μέριμνα, με εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να συνεχιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η κάλυψη τους από τις δομές Φοιτητικής Μέριμνας και υπό το νέο Ίδρυμα ή Τμήμα.

27. Τι ισχύει με τις υποτροφίες ή τα δάνεια ενίσχυσης;

Οι υποτροφίες όπως και τα δάνεια προς τους φοιτητές θα συνεχίσουν να χορηγούνται με το ίδιο ακριβώς καθεστώς όπως συνέβαινε μέχρι και τώρα, με βάση τα ίδια ακριβώς κριτήρια και με τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες.

28. Υπάρχουν θέματα για τα μεγάλης ακίνητης περιουσίας που διαχειρίζονται τα Ιδρύματα;

Όχι. Όπως ο Ν.4076/12 ορίζει, τα νέα Ιδρύματα, παραμένουν διάδοχα σχήματα των προγενέστερων δομών, από τις οποίες προήλθαν. Κατά συνέπεια, και η ακίνητη ή άλλη περιουσία των Ιδρυμάτων θα περιέλθει στην κατοχή των νέων Ιδρυμάτων, χωρίς να ανακύπτει κανένα ζήτημα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους.

29. Τι θα γίνει με τα κτίρια-υποδομές-περιουσία των Τμημάτων που συγχωνεύονται η καταργούνται;

Όλα τα ζητήματα των περιουσιακών στοιχείων των συγχωνευόμενων τμημάτων, θα ρυθμιστούν για κάθε ένα ξεχωριστά από το Προεδρικό Διάταγμα που θα υπάρξει για κάθε ένα - βασισμένο στη γενική φιλοσοφία ό,τι αυτά θα παραχωρηθούν στα διάδοχα σχήματά τους.

Τη Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 από νωρίς το απόγευμα, στον Καπνικό Σταθμό, επί της οδού Φλεμινγκ, δίπλα στα δικαστήρια της πόλης μας, διοργανώνεται το φεστιβάλ GRITO ROCK Thessaloniki – Olympos 2013



Image

 


   


   

     Τη Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 από νωρίς το απόγευμα, στον Καπνικό Σταθμό, επί της οδού Φλεμινγκ, δίπλα στα δικαστήρια της πόλης μας, διοργανώνεται το φεστιβάλ GRITO ROCK Thessaloniki – Olympos 2013, με τη συνδρομή της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας.


Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν και στις εισόδους θα υπάρχουν οι κάδοι του "Κοινωνικού Παντοπωλείου" όπου θα μπορεί ο καθένας μας να αφήσει αντί για εισιτήριο, τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη και γάλα, έτσι ώστε η προσπάθεια ης ομάδας και των συντελεστών της να έχει όχι μόνο πολιτιστική αλλά και κοινωνική υπόσταση.
Το πολύ δυναμικό φεστιβάλ εικαστικών τεχνών και μουσικής GRITO ROCKφιλοξενείται τη Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 στη πόλη μας, στον Καπνικό Σταθμό, δίπλα στα δικαστήρια, επί της οδού Φλέμινγκ. Η στάση αυτή αποτελεί τον τελευταίο σταθμό του φεστιβάλ, αφού πρώτα «περάσει» δύο αξέχαστες μέρες, Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 στη Θεσσαλονίκη, στο GAIA LIVE.
Την ημέρα αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε πλήθος μικρών και μεγάλων καλλιτεχνών σε ένα ξέφρενο πάρτυ δημιουργικότητας καθώς και ζωντανή μουσική από γνωστά συγκροτήματα από την ανεξάρτητη μουσική σκήνη.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
15:00-18:00
  • 300 παιδιά, μία ζωγραφιά, ένα μήνυμα!
17:00-18:00
  • 'Εντυπώσεις από τη χλωρίδα και τη βλάστηση του Ολύμπου.
    Θεοδωρόπουλος Κώστας, Ελευθεριάδου Ελένη, Ξυστράκης Φώτης, Μαυρίδης Γιάννης.

20:00 ETHNIC BALKAN
  • NAMASTE
  • STRINGLESS
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ
  • HE-JAZZ COLLECTIVE
Η συλλογικότητα της νέας αυτής δράσης, για τη χώρα μας, του παγκοσμίου ανεξάρτητου δικτύου εικαστικών τεχνών και μουσικής GRITO ROCK είναι αυτή που ενέπνευσε τη σύμπραξη με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης του νομού Πιερίας, που έχει αναλάβει το συντονισμό, τις προβολές και την περάτωση της 3ης μέρας του φεστιβάλ. Με αυτό τον τρόπο, επιθυμεί να προβάλει την Πιερία και να αναδείξει τα πολύ σημαντικά θέματα σχετικά με την αναγκαιότητα της άμεσης νομικής προστασία του βουνού των Θεών, τον Όλυμπο μας.
Εκατομμύρια πολίτες από 300 πόλεις του πλανήτη θα κληθούν να συμετάσχουν σε μια διεθνή ψηφοφορία με κεντρικό αίτημα την άμεση επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου και την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας για την ανακήρυξη του Ολύμπου σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Προτείνεται από τα μέλη της ΕΟΔνΠ προς το Υπουργείο Πολιτισμού η άμεση περίληψη του βουνού των Θεών, αρχικά στον ενδεικτικό κατάλογο της Ελλάδος, και από εκεί σ αυτόν της Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Image 
Τα μέλη της 29μελούς συντονιστικής επιτροπής η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 με στόχο την κατανομή των εργασιών και τη συγκρότηση ομάδων που θα αναλάβουν την οργάνωση των δράσεων της 3ης μέρας του φεστιβάλ.

"Αυτό που βλέπετε κάθε πρωί, είναι τα συντρίμμια του παλαιού Καμπουράκη"..





«Με ειλικρίνεια σας λέω ότι αυτό που βλέπετε κάθε πρωί είναι τα συντρίμμια του παλαιού Καμπουράκη. Ολο αυτό που ζούμε δεν με προσγείωσε απλώς, με... κάρφωσε ξαφνικά σε ένα βουνό ενώ πετούσα ανέμελος», αναφέρει ο Δ. Καμπουράκης, σε συνεντευξή του στην "Ελευθεροτυπία".
Ο δημοσιογράφος ομολογεί ότι παλαιότερα,απασχολούσαν τα κανάλια και τους παρουσιαστές, κάποια στρώματα και ηλικίες στις οποίες έπρεπε να απευθύνονται, γιατί είχαν συγκρίσιμες και μετρήσιμες καταναλωτικές δυνατότητες. «Τώρα κανένας δεν έχει να καταναλώσει», δηλώνει χαρακτηριστικά.
Παραδέχεται, επίσης, ότι «παράγινε το κακό με τους καβγάδες στην μικρή οθόνη» και τονίζει:
«Όμως ακούτε εσείς πουθενά στην ελληνική κοινωνία ήρεμη συζήτηση για να την απαιτείτε από την τηλεόραση;»...

Εσπασαν το φράγμα των 800.000 οι άνεργοι του ΟΑΕΔ..





Στα 829.787 άτομα ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Ιανουάριο, με το 64% από αυτούς να είναι ηλικίας 30-54 ετών. Παράλληλα, χάθηκαν... 17.507 θέσεις μισθωτής απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, από τους 829.787 εγγεγραμμένους άνεργους, 353.596 είναι άνδρες (ποσοστό 42,61%) και 476.191 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,39%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 4,04% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 64% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 25,66% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 10,34%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 47,78% των εγγεγραμμένων ανέργων, στης υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 35,65%, στης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,44% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,13%.

Το 92,16% των εγγεγραμμένων ανέργων είανι Έλληνες υπήκοοι, το 6,02% υπήκόοι τρίτων χωρών και το 1,82% υπήκόοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 224.610 άτομα και εμφανίζεται μειωμένος κατά -9.845 άτομα, ποσοστό -4,20% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριο. Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 55,15% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 32,81% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων επιδοτούμενοι, το 9,29% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι (αγροτικά), το 2,10% είναι επιδοτούμενοι σε οικοδομοτεχνικά επαγγέλματα, το 0,43% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι και το 0,22% είναι λοιποί επιδοτούμενοι.

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 53.515, αυξημένες κατά 8,12% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (49.494) και αυξημένες κατά 22,02% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (43.856). Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 27.469 (αυξημένες κατά 21,00% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά -3,84% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 20.832 (μειωμένες κατά -28,29% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά -3,12% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 22.721 (αυξημένες κατά 20,91% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αυξημένες κατά 11,78% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012).

Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 48.301, το 43,13% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Το μέγεθος αυτό είναι μειωμένο κατά -6,67% από τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριο (51.751) και μειωμένο κατά -3,53% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012 (50.068).

Από τις παραπάνω ροές της μισθωτής απασχόλησης προκύπτει μείωση της μισθωτής απασχόλησης κατά -17.507 θέσεις εργασίας, έναντι -21.049 τον Δεκέμβριο και -26.538 τον Ιανουάριο του 2012.

πρώτη θέση ... πιο ζωντανά δεν γίνετε !!!


καλός τρόπος για να μην χάσεις την σειρά σου !!!


και δεν θα αφήσει καλόγρια για καλόγρια!!!


Διαγωνισμός Έκθεσης από την Φιλομορφωτική Ένωση Εκπαιδευτικών και Γονέων Πιερίας

φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ !!!

Στην βουλή έφτασε το ΠΑΜΕ (ΒΙΝΤΕΟ)...




Στη βουλή έχει καταφθάσει εδώ και λίγη ώρα, ο κύριος όγκος της πορείας του ΠΑΜΕ.
Στην κεφαλή της πορείας, βρίσκεται η... Αλέκα Παπαρήγα.
Δείτε βίντεο από την πλ. Συντάγματος:

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος «Του Χαμόγελου του Παιδιού» Κων/νος Γιαννόπουλος και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης στην Κατερίνη στις 22 Φεβρουαρίου 2013 !


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος «Του Χαμόγελου του Παιδιού» Κων/νος Γιαννόπουλος και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης στην Κατερίνη στις 22 Φεβρουαρίου 2013 !
Θα είναι εισηγητές σε ημερίδα με θέμα: «Μιλώ και μαθαίνω για την ενδοσχολική βία» που διοργανώνει το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης με πρωτοβουλία της φιλολόγου κ. Ευαγγελίας Κανάλη η οποία προκήρυξε και διαγωνισμό αφίσας για το σχολικό εκφοβισμό. Στην ημερίδα συμμετέχουν μαθητές-δημοσιογράφοι από εννιά Γυμνάσια και Λύκεια της Πιερίας

Δραματική αύξηση σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες σημειώνουν τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας στα ελληνικά σχολεία, ενώ παρατηρείται έλλειψη ενημέρωσης για το φαινόμενο και σχετική άγνοια για τον τρόπο αντιμετώπισής του. Γι αυτό η φιλόλογος κ. Ευαγγελία Κανάλη ως υπεύθυνη καθηγήτρια έκδοσης της εφημερίδας του σχολείου μας «ΤΑ Μαθητικά ΝΕΑ» ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ημερίδα για την ενδοσχολική βία υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Πιερίας με θέμα: «Μιλώ και μαθαίνω για την ενδοσχολική βία» στις 22 Φεβρουαρίου 2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη». Η αφορμή για τη διοργάνωση της ημερίδας είναι η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την καθιέρωση ευρωπαϊκής ημέρας κατά της σχολικής βίας.
Στην ημερίδα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας θα κάνουν ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης και ο Πρόεδρος «Του Χαμόγελου του Παιδιού» Κων/νος Γιαννόπουλος. Στην ημερίδα θα πάρουν μέρος και μαθητές-δημοσιογράφοι της Πιερίας που εκδίδουν με τους υπεύθυνους καθηγητές τους μαθητικές εφημερίδες για να καταθέσουν απόψεις-προτάσεις για τον σχολικό εκφοβισμό και ερωτήματα στους ομιλητές δίνοντας έτσι τα μαθητικά έντυπα της Πιερίας το δικό τους στίγμα στη διερεύνηση του φαινομένου. Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν οι μαθητές-δημοσιογράφοι του 2ου , του 4ου , του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, του Γυμνασίου της Περίστασης, του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς, του 3ου και 4ου και 5ουΓενικού Λυκείου Κατερίνης, και του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.
Οι μαθητές-δημοσιογράφοι της Πιερίας που θα πάρουν μέρος στην ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 9.30 π. μ. να συνομιλήσουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ουΓυμνασίου-Λυκείου Κατερίνης με τον κ. M. Βιντιάδη για θέματα μαθητικής δημοσιογραφίας αλλά και για την καμπάνια που έχει ξεκινήσει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» για τη διερεύνηση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας.
Στην ημερίδα συμμετέχει φιλικά το Μουσικό σχολείο και μας χαρίζει ευχάριστες μουσικές στιγμές με την Ορχήστρα Εγχόρδων.
Στο πλαίσιο διεξαγωγής της ημερίδας προκηρύξαμε διαγωνισμό αφίσας με θέμα την ενδοσχολική βία, στον οποίο οι μαθητές που συμμετέχουν θα πρέπει να σχεδιάσουν μια αφίσα και να δώσουν το δικό τους μήνυμα για το ανησυχητικό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.
Για τη διοργάνωση της ημερίδας οικονομική βοήθεια μας πρόσφεραν η Αντιπεριφέρεια Πιερίας που είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης και τοMediterranean Club που είναι χορηγός μας, γι αυτό και τους ευχαριστούμε.

Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί και το ευρύ κοινό της Πιερίας.

Η Δ/ντρια
Α. Πιτσάβα-Διαμαντίδου

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος «Του Χαμόγελου του Παιδιού» Κων/νος Γιαννόπουλος και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης στην Κατερίνη στις 22 Φεβρουαρίου 2013 !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος «Του Χαμόγελου του Παιδιού» Κων/νος Γιαννόπουλος και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης στην Κατερίνη στις 22 Φεβρουαρίου 2013 !
Θα είναι εισηγητές σε ημερίδα με θέμα: «Μιλώ και μαθαίνω για την ενδοσχολική βία» που διοργανώνει το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης με πρωτοβουλία της φιλολόγου κ. Ευαγγελίας Κανάλη η οποία προκήρυξε και διαγωνισμό αφίσας για το σχολικό εκφοβισμό. Στην ημερίδα συμμετέχουν μαθητές-δημοσιογράφοι από εννιά Γυμνάσια και Λύκεια της Πιερίας

Δραματική αύξηση σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες σημειώνουν τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας στα ελληνικά σχολεία, ενώ παρατηρείται έλλειψη ενημέρωσης για το φαινόμενο και σχετική άγνοια για τον τρόπο αντιμετώπισής του. Γι αυτό η φιλόλογος κ. Ευαγγελία Κανάλη ως υπεύθυνη καθηγήτρια έκδοσης της εφημερίδας του σχολείου μας «ΤΑ Μαθητικά ΝΕΑ» ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ημερίδα για την ενδοσχολική βία υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Πιερίας με θέμα: «Μιλώ και μαθαίνω για την ενδοσχολική βία» στις 22 Φεβρουαρίου 2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη». Η αφορμή για τη διοργάνωση της ημερίδας είναι η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την καθιέρωση ευρωπαϊκής ημέρας κατά της σχολικής βίας.
Στην ημερίδα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας θα κάνουν ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης και ο Πρόεδρος «Του Χαμόγελου του Παιδιού» Κων/νος Γιαννόπουλος. Στην ημερίδα θα πάρουν μέρος και μαθητές-δημοσιογράφοι της Πιερίας που εκδίδουν με τους υπεύθυνους καθηγητές τους μαθητικές εφημερίδες για να καταθέσουν απόψεις-προτάσεις για τον σχολικό εκφοβισμό και ερωτήματα στους ομιλητές δίνοντας έτσι τα μαθητικά έντυπα της Πιερίας το δικό τους στίγμα στη διερεύνηση του φαινομένου. Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν οι μαθητές-δημοσιογράφοι του 2ου , του 4ου , του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, του Γυμνασίου της Περίστασης, του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς, του 3ου και 4ου και 5ουΓενικού Λυκείου Κατερίνης, και του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.
Οι μαθητές-δημοσιογράφοι της Πιερίας που θα πάρουν μέρος στην ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 9.30 π. μ. να συνομιλήσουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ουΓυμνασίου-Λυκείου Κατερίνης με τον κ. M. Βιντιάδη για θέματα μαθητικής δημοσιογραφίας αλλά και για την καμπάνια που έχει ξεκινήσει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» για τη διερεύνηση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας.
Στην ημερίδα συμμετέχει φιλικά το Μουσικό σχολείο και μας χαρίζει ευχάριστες μουσικές στιγμές με την Ορχήστρα Εγχόρδων.
Στο πλαίσιο διεξαγωγής της ημερίδας προκηρύξαμε διαγωνισμό αφίσας με θέμα την ενδοσχολική βία, στον οποίο οι μαθητές που συμμετέχουν θα πρέπει να σχεδιάσουν μια αφίσα και να δώσουν το δικό τους μήνυμα για το ανησυχητικό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.
Για τη διοργάνωση της ημερίδας οικονομική βοήθεια μας πρόσφεραν η Αντιπεριφέρεια Πιερίας που είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης και τοMediterranean Club που είναι χορηγός μας, γι αυτό και τους ευχαριστούμε.

Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί και το ευρύ κοινό της Πιερίας.

Η Δ/ντρια
Α. Πιτσάβα-Διαμαντίδου

Άναψε η Φλόγα Μελίκης-Κολινδρού στο 7ο κύπελλο Β & Κ Ελλάδος στην Βέροια


 Στο 7ο κύπελλο β 7 κ Ελλάδος που παργματοποιήθηκε στις 17/2/13 στην Βέροια συμμετείχε ο ΓΑΣ ΦΛΟΓΑ Μελίκης-κολινδρού με 22 αθλητές.

Τα μετάλλια που απέσπασε ήταν:


1.Λαλόσι Χοργκίτο  1η θέση κατα
2.Μπιλιαδέρης Αθανάσιος 1η θέση κατα και 1η θεση κουμιτε
3.Μπιλιαδέρης Στυλιανός 1η θέση κούμιτε
4.Κωστόπουλος Θωμάς 2η θέση κουμιτε
5.Μαστροτάσιος Γιωργος 2η θεση κουμιτε 3η θεση κατα
6.Κουτσιαμασόπουλος Ευάγγελος 2η θέση κουμιτε
7.Μαστροτάσιος Γιωργος 2006 2η θέση κατα
8.Λαλόσι Μαριλέννα 2η θεση κατα
9.Γλυκού Ευθαλία 2η θέση κατα
10.Ταλιαδούρος Παναγιώτης 2η θεση κατα
11.Κοπατσιάρη Αλεξάνδρα 3η θεση κατα & 3η θεση κουμιτε
12.Ντόβας Αλέξανδρος 3η θεση κατα
13.Ταλιαδούρος Σωτήριος 3η θεση κατα
14.Καραντενίζης Μιχαήλ 3η θεση κατα
15,Πίτη Ολυμπία 3η θέση κατα
16.Τσάμης Νικηφόρος 3η θέση κατα

Μετά το πέρας των αγώνων η προπονήτρια και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Β & Κεντρικής Ελλάδος κ. Κερασίδου Μαρία μας είπε:
"θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές της Φλόγας που συμμετείχαν.
Αυτούς που κέρδισαν αλλά και αυτούς που έχασαν.
Τα μετάλλια δεν σε κάνουν ούτε πιο καλό άνθρωπο ούτε πιο σοφό.
Είναι μόνο μια επιβράβευση της προσπάθειας σου.
Τα αποτελέσματα άλλοτε σου λένε ότι έφτασες τον στόχο σου και άλλοτε ότι πρέπει να προσπαθήσεις παραπάνω.
Θέλω να συγχαρώ επίσης τον διοργανωτή σύλλογο Ερμή Βέροιας και την κ. Τσιλιγγερίδου προσωπικά για την διεξαγωγή αυτού του δύσκολου από συμμετοχή αθλητών πρωταθλήματος.
Τους εκπροσώπους των συλλόγων που τίμησαν το πρωτάθλημα με πολλές συμμετοχές, τους διοικητικούς παράγοντες της Ελοκ και της ΕΚΚΕΒΕ για την άριστη συνεργασία και τους γονείς των σωματείων που ακολουθούν τα παιδιά τους σε αυτό το σπουδαίο άθλημα που σύντομα πιστεύουμε όλοι θα είναι και ολυμπιακό.

Σας ευχαριστώ''

Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό τάγμα (ΒΙΝΤΕΟ)....





Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ η Αλέκα Παπαρήγα...
«Να τραβήξει προς τα εμπρός, προς τη ρήξη και την ανατροπή» κάλεσε το λαό η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία έδωσε το «παρών» στη... συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια.

«Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει, μία απόφαση πρέπει να πάρει: να ανακαλύψει τη δυναμική του και μαχητικά να τραβήξει προς τα εμπρός, προς τη ρήξη και την ανατροπή ως το τέλος, διαφορετικά θα βρεθούμε με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο», είπε η κυρία Παπαρήγα.
«Η Χρυσή Αυγή είναι το ναζιστικό τάγμα εφόδων του συστήματος, και με αυτή την έννοια προσφέρει υπηρεσίες και σε όλους εκείνους που θέλουν να διατηρηθεί αυτή η πολιτική σε βάρος του λαού», ανέφερε επίσης η κυρία Παπαρήγα, καταγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο την επίθεση που δέχτηκε χθες μέλος του ΠΑΜΕ από μέλη της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Λαυρεωτικής.

Με τρακτέρ στην Ομόνοια οι διαδηλωτές (ΒΙΝΤΕΟ)...




Χιλιάδες οι συγκεντρωμένοι, στο κέντρο της Αθήνας.
Kλουβες και ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος...
Παραλύει ολόκληρη η χώρα σήμερα, εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Ομόνοια και οι γύρω δρόμοι, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο. Μάλιστα, μέλη της... ΠΑΣΥ (Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης), εμφανίστηκαν στη συγκέντρωση με δύο τρακτέρ, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση της αστυνομίας, που έφτασε με δύο γερανοφόρα οχήματα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Οι συγκεντρωμένοι δημιούργησαν «κλοιό» γύρω από τα τρακτέρ και δεν επέτρεψαν στα γερανοφόρα να προσεγγίσουν και να τα πάρουν. Την ίδια ώρα, στο Πεδίον του Άρεως είναι συγκεντρωμένα μέλη της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στις ομιλίες του οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα αντιδράσουν με ένα ηχηρό «όχι» στις αδιέξοδες πολιτικές του μνημονίου που έχουν εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία και βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και στην κρίση.

Για την αποφυγή επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει πάρει έκτακτα μέτρα.

Ισχυρά αστυνομικά μέτρα στο κέντρο της πρωτεύουσας με αφορμή τα συλλαλητήρια

Αυτή την ώρα, περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος βρίσκονται κλούβες της Αστυνομίας με διμοιρίες των ΜΑΤ. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στην οδό Φιλελλήνων, στην οδό Σταδίου και τους γύρω δρόμους.



π