PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Αυτοί είναι οι επιχειρηματίες που χρωστούν στο Δημόσιο-Τους κατασχέθηκαν σπίτια και μετρητά


Λίστα με 60 γνωστές εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που οφείλουν στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 200 εκατ. ευρώαποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ». Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται γνωστά ονόματα, όπως ο Μπάμπης Βωβός και ο Γιάννης Ραυτόπουλος της Express Service. Σε κάποιες από τις εταιρείες, το Δημόσιο έχει ήδη δεσμεύσει ακίνητα μεγαλύτερης αξίας, ενώ σε κάποια φυσικά πρόσωπα έχουν δεσμευτεί και κατασχεθεί τραπεζικοί λογαριασμοί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, μέσα στο 2012, οι ΔΟΥ και το ΣΔΟΕ προχώρησαν σε κατασχέσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του περιορισμού της φοροδιαφυγής. Σε κάθε περίπτωση, αν το κράτος τελικά προχωρήσει σε ρευστοποιήσεις-πλειστηριασμούς, τις προσόδους λαμβάνουν κατά προτεραιότητα το ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι και το Δημόσιο, και ακολουθούν, εάν υπάρχει υπόλοιπο, οι τράπεζες και οι ιδιώτες πιστωτές.

Εταιρείες με ακίνητα που έχουν δεσμευτεί

-Χ.Κ. Τεγόπουλος: Η εταιρεία που εκδίδει την Ελευθεροτυπία χρωστάει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 1,7 εκατ. ευρώ και για το λόγο αυτό της δεσμεύτηκε ακίνητο που εκτιμάται σε 17,5 εκατ. ευρώ.

- Αlpha Keramica: Η κεραμοποιία οφείλει στο Δημόσιο 576.000 ευρώ και δεσμεύτηκαν κτίρια της εταιρείας αξίας 8 εκατ. ευρώ.

- Avelon: Η εταιρεία εμπορεύεται συστήματα κουζίνας υψηλής ποιότητας. Οφείλει στο Δημόσιο 207.000 ευρώ και δεσμεύτηκαν κτίριά της αξίας 6,4 εκατ. ευρώ.

- Euromedica: Η εταιρεία είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, χρωστά ει στο Δημόσιο 369.000 ευρώ και το Δημόσιο έχει δεσμεύσει κρίτια στο Νέο Ηράκλειο αξίας άνω των 4,8 εκατ. ευρώ.

- Ψηλορείτης Logistics: Η εταιρεία διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για κατεψυγμένα προϊόντα κοντά στη Λαμία. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα χρωστάει πάνω από 35 εκατ. ευρώ και της έχουν δεσμευθεί ακίνητα ίσης αξίας.

Φυσικά πρόσωπα που χρωστούν εκατομμύρια

- Κωνσταντίνα Καψή: Η πρώην ιδιοκτήτρια των γνωστών ξενοδοχείων Καψή οφείλει στο Δημόσιο 2,4 εκατ. ευρώ. Εχει δεσμευθεί ακίνητο στην Εκάλη ίσης αξίας.

- Μπάμπης Βωβός: Ο μεγαλοεπιχειρηματίας του real estate στην οδό Κηφισίας χρωστάει στο Δημόσιο 207.000 ευρώ και έχει δεσμευθεί η κατοικία του στο Παλαιό Ψυχικό. Την ίδια κατοικία έχει δεσμεύσει και η Alpha bank στην οποία ο επιχειρηματίας οφείλει 8 εκατ. ευρώ.

- Ιωάννης Καρούζος: Ο επιχειρηματίας βρίσκεται ήδη φυλακή από το Δεκέμβριο και οφείλει στο Δημόσιο 27 εκατ. ευρώ, ενώ του έχουν δεσμευτεί ακίνητα αξίας 13 εκατ. ευρώ.

- Βασίλης Δεσποτόπουλος: Ο επιχειρηματίας, σύζυγος της κυρίας Γιάννας Δεσποτοπούλου, προέδρου των Special Olympics, προ ημερών είχε συλληφθεί στην οικία του στη Φιλοθέη για χρέη προς το Δημόσιο ύψους περίπου 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Εφορία, το συνολικό χρέος υπολογίζεται κοντά στα 6 εκατ. ευρώ και το Δημόσιο του έχει κατασχέσει 1,5 εκατ. ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Τα λόγια ενός υπεύθυνου πολιτικού !

Τι έβαζε ο κύριος Χρήστος στον καφέ...





Βίντεο...

Ο θρυλικός «Λέντζος»
 στο Παγκράτι, με τον... ιστορικό φραπέ που σέρβιρε από το 1964, έκλεισε. Ήταν ο καλύτερος φραπέ της Ελλάδας, με μια συνταγή κρυφή και...

ανεπίδοτη στη γνώση τού κοινού – ας πούμε μια περίπτωση… ελληνικής Coca Colla. Κάποτε δεν προλάβαινε να σερβίρει. Τώρα, με τη μνημονιακή καταιγίδα, δεν θα έβγαζε, πιθανόν, ούτε το ρεύμα. Και πρόσθεσε το δικό του λουκέτο-κρίκο στην αλυσίδα με τα άλλα λουκέτα της Αθήνας.

Αν ο «Λέντζος» ήταν στη Θεσσαλονίκη ο λαός (του ΠΑΟΚ ή του Άρη φερ' ειπείν...) δεν θα άφηνε ποτέ να κλείσει ένα τέτοιο φραπεδάδικο. Έμβλημα θα το έκανε. Λευκό Πύργο του 21ου αιώνα.

Το βιντεάκι που ακολουθεί είναι μια ωραία παρουσίαση του «Λέντζος» από τον κυρ Χρήστο, σε ρεπορτάζ τού Βασίλη Καλλίδη για την επιτυχημένη (και νομίζω κομμένη πια) εκπομπή του







Στην έξοδο 25.000 τραπεζικοί υπάλληλοι...



Δραματική συρρίκνωση του προσωπικού των τραπεζών δρομολογείται μέχρι το 2015. Εκτός υπηρεσίας θα βρεθούν 25.000 εργαζόμενοι, αφού με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές σταματά η λειτουργία 1.000 έως 1.400 καταστημάτων. Στο μέτωπο των...
αποδοχών οι προτεινόμενες περικοπές φτάνουν το 20%. Μαχαίρι μπαίνει σε επιδόματα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας.


Κατάργηση επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας, θα ζητήσουν οι τράπεζες από την ΟΤΟΕ, με στόχο να μειωθούν οι αποδοχές των τραπεζοϋπαλλήλων κατά 18% με 20%.

Και παράλληλα καλούν την ΟΤΟΕ να κινηθεί με γνώμονα τη διατήρηση θέσεων εργασίας, αφού, όπως παραδέχονται οι τραπεζίτες, μέχρι το 2015 θα υπάρξει δραματική συρρίκνωση στο προσωπικό των τραπεζών, που μπορεί να φτάσει τις 25.000 αποχωρήσεις, ενώ οι συνενώσεις στον κλάδο θα βάλουν «λουκέτο» σε 1.000 με 1.400 καταστήματα.

Σε ό,τι αφορά την κλαδική σύμβαση εργασίας, η πρόταση των τραπεζών -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει την κατάργηση επιδομάτων, όπως είναι το επίδομα γάμου, που αντιστοιχεί στο 10% του βασικού μισθού, και το επίδομα ισολογισμού...

Δικαστική απόφαση βάζει φρένο στην παρακράτηση μισθού για εξόφληση δανείου..




Με μια σημαντική απόφαση το Eιρηνοδικείο της Πάτρας "μπλοκάρει" την παρακράτηση από το μισθό πολίτη για την εξόφληση δανείου.
Η απόφαση αυτή δίνει τη δυνατότητα στους δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για διαγραφή των χρεών τους, να...
μην πληρώνουν τη μηνιαία δόση.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείο, «παγώνει» η παρακράτηση του μισθού για δάνειο που είχε πάρει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο πολίτης, μέχρι την εκδίκασης της υπόθεσης τον Οκτώβριο του 2017.

Στον δανειολήπτη είχε χορηγηθεί δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 13.500 ευρώ και κάθε μήνα πλήρωνε δόση 310 ευρώ.

Επειδή όμως ο μισθός του μειώθηκε από τα 1.500 ευρώ στα 920 και επιπλέον είναι παντρεμένος, πατέρας ενός παιδιού και η έγκυος σύζυγός του δεν εργάζεται, η δικαιοσύνη έκρινε ότι λόγω των χαμηλών εισοδημάτων, ο δανειολήπτης δεν μπορεί να πληρώνει κάθε μήνα τη δόση.

πες μου πως ;;;



παρά είναι...


ο καραμήτσος στο στρατό !!!



μετακόμιση της βουλής...!!!


Επιδοτούμενο σεμινάριο για ανέργους του Δήμου Δίου-Ολύμπου, έως 35 ετών





     ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Π.ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

    Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου σε συνεργασία με την Πιερική Αναπτυξιακή, τον Δήμο Κατερίνης και τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, διοργανώνει επιδοτούμενο σεμινάριο Συμβουλευτικής και επιμόρφωσης, 70 ωρών, το οποίο απευθύνεται σε νέους ανέργους έως 35 ετών. 

Μετά το πέρας του σεμιναρίου προβλέπεται προώθηση των συμμετεχόντων ανέργων στην αγορά εργασίας. 
Υπεύθυνος προγράμματος, από την πλευρά του Δ.Δίου-Ολύμπου: Βροχαρίδης Βασίλειος (6977 353 350).
Πληροφορίες: Δήμος Δίου-Ολύμπου, Γραφείο Προσωπικού: 2352 350 159.

Συγχαρητήρια στο Λύκειο Κονταριώτισσας από την Αντιδήμαρχο παιδείας Μ.Τσιμήτρη, για την πρωτιά στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου


 



     
     Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Διευθυντή του Λυκείου Κονταριώτισσας κ. Βρακόπουλο Αθανάσιο, καθώς και στον υπεύθυνο Γυμναστή κ. Καλαϊτζή Αθανάσιο και τους μαθητές, για την πρώτη θέση στους σχολικούς αγώνες ποδοσφαίρου και την ανάδειξή τους ως πρωταθλητές Πιερίας.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, γιατί μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό, οι μαθητές μας έθεσαν στόχους και τους πέτυχαν και ευχόμαστε αυτή η επιτυχία να αποτελέσει οδηγό στη προσπάθειά τους για την κατάκτηση της γνώσης μέσα από τη μακροχρόνια εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να φτάσουν στον τελικό τους στόχο.
Ο σχολικός αθλητισμός παίζει σημαντικό ρόλο στον προορισμό του ανοιχτού σχολείου και δεν είναι άλλος από το να μεταδίδει στους νέους την ικανότητα να διαχειρίζονται τις κοινωνικές και προσωπικές τους στιγμές σύμφωνα με τις αξίες που προάγει ο αθλητισμός και διδάσκει η Ελληνική παιδεία.
Οι επιτυχίες και διακρίσεις των μαθητών των σχολείων του δήμου μας σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, μας μεταδίδουν ένα κλίμα αισιοδοξίας και ελπίδας για το αύριο του τόπου μας.
 
Θερμά συγχαρητήρια
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας
Μαρία Τσιμήτρη

"Η απεργία της 20ης Φλεβάρη να γίνει κάλεσμα ανατροπής!

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


 
  
    
  Η πρώτη απεργία του 3ου μνημονίου έρχεται σε μία στιγμή που η τρικομματική συγκυβέρνηση της μνημονιακής φτώχειας και εξαθλίωσης έχει οδηγήσει στην ανεργία έναν στους τρεις εργαζόμενους και τους μισούς νέους, έχει πετσοκόψει μισθούς και συντάξεις, καταργεί συλλογικές συμβάσεις και απειλεί με αππαγόρευση των απεργιών. Την ίδια ώρα τρομοκρατεί με βία και ΜΑΤ όσους τολμούν να αγωνιστούν απέναντι σ' αυτήν την πολιτική. 
 
Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις της αριστεράς πρέπει να απαντήσουνε με ενότητα και αγώνα μέχρι να ξηλωθεί κάθε πτυχή της μνημονιακής αυτής πολιτικής.
Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί κάθε εργαζόμενο/η, νέο/νέα, άνεργο/η, να δώσουν το παρόν στο αγωνιστικό ραντεβού στις 20 Φλεβάρη. Να είναι η εκκωφαντική απάντηση στη βία και τρομοκρατία της φτώχειας και εξαθλίωσης.
Επίσης καλούμε τους αυταπασχολούμενους, τους αγρότες του νομού μας και τα συλλογικά τους όργανα να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις απεργίας και αλληλεγγύης στην πανεργατική/πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία.
Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς κάνει έκκληση για μία μεγαλειώδη, ενωτική συγκέντρωση των εργαζομένων μας στην πόλη της Κατερίνης, στέλνοντας μύνημα ανατροπής της συγκυβέρνησης αλλά και του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού που φέρει βαρύτατη ευθύνη για το πισωγύρισμα του εργατικού κινήματος.
Όλοι και όλες στην απεργία στις 20 Φλεβάρη! Όλοι και όλες στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης στις 10,00πμ.
Ανοίγουμε δρόμο στην Ανατροπή!"

ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



   Σας ενημερώνουμε ότι το σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και συμμετέχει η ΠΟΠΕΚΑΒ τηνΤετάρτη 20/02/2013.
Για το λόγο αυτό ενημερώνουμε τους πολίτες της Πιερίας ότι στις 20/02/2013 το Ε.Κ.Α.Β. θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Ως εκ τούτου σας παρακαλούμε η χρήση ασθενοφόρου να γίνεται με σύνεση και σε εξαιρετικά επείγουσες καταστάσεις.
Με τιμή για το Δ.Σ.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Υπό βροχή με το βλέμμα στην Αθήνα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Υπό βροχή έγινε η χθεσινή συγκέντρωση χωρίς «άνοιγμα» Διοδίων για λόγους ασφάλειας. Αντιπροσωπεία του Δήμου πάντως σήμερα συναντάτε στην Αθήνα με κυβερνητικούς και πολιτικούς παράγοντες και θα τεθεί επιτακτικά για άλλη μια φορά το ζήτημα.

Εν τω μεταξύ χθες στην Παλαιά Εθνική Οδό, μέσα στο Αιγίνιο και σε συνθήκες αύξησης κυκλοφορίας, έγινε ατύχημα ευτυχώς όχι σοβαρό. Ας ευχηθούμε να μην γίνουν άλλα…

Αιγίνιο 19 – 2 – 2013
Γραφείο Τύπου
συντονιστικής επιτροπής
Για πληροφορίες
τηλ : 2353350100

Φωτορεπορτάζ απο την ομιλία του ιδρυτή του peliti.gr κ.Παναγιώτη Σαινατούδη



Μια … μικρή διακοπή από την καθημερινότητα της κρίσης έκαναν οι συνταξιούχοι της Alpha Bank (πρώην Τράπεζα Πίστεως) και έκοψαν την καθιερωμένη πίτα τους στην ταβέρνα «ΑΡΓΥΡΗΣ», στα Καταφυγιώτικα της Κατερίνης.


Το ευχάριστο περιβάλλον έγινε ακόμη καλύτερο με τις αναμνήσεις από το 1973 που άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Κατερίνη, που ήταν πραγματικά όλες θετικές. Και γι΄ αυτές συνέβαλε το ήθος και η εργατικότητα τους που χάρη σ΄ αυτή ήταν και είναι ένα από τα καλύτερα και αποδοτικότερα καταστήματα στην Ελλάδα. 

 
  Στην αρχή ο πρόεδρος του παραρτήματος του Συλλόγου Συνταξιούχων, κ. Μιχάλης Κωτούλας, που έκοψε την πίτα, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε μια χαρούμενη βραδιά, όπως και έγινε.
 
  Από τη συζήτηση δεν έλειψε και η συγχώνευση με την Εμπορική Τράπεζα που τώρα την ALPHA BANK την κάνει ακόμη μεγαλύτερη τράπεζα.
 
  Τυχερός ήταν ο κ. Γιώργος Πιπίλης που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.
 
  Στην εορταστική εκδήλωση παρευρέθηκαν με τις οικογένειές τους οι: Βαβαλής Στέφανος, Καρατέγος Νίκος, Κακοσούλης Σάκης, Κουτσαλής Ηλίας, Κωτούλας Μιχάλης, Μωυσίδου Μαρία, Παπακωνσταντίνου Χρήστος, Παπαδημητρίου Φανή, Πιπίλης Γιώργος και Σφήκας Τάκης.
 
 
ΦΩΤΟ:
Από την κοπή της πίτας των συνταξιούχων της ALPHA BANK

O εμπνευστής και ιδρυτής του www.peliti.gr κ.Παναγιώτης Σαινατούδης ενθουσίασε το ακροατήριο της Σχολής Γονέων Κατερίνης με την απλότητα, την αμεσότητα και την ξεκάθαρη στάση του Ιδρυτού του Πελίτη




18-2-2013 sainatoudis 047 Ιδρυτής του  Πελίτιwww.peliti.gr  Φύλακας της Βιοποικιλότητας της Μεσογείου
"Ντόπιες ποικιλίες - Πηγή Ζωής"
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
-Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γή".
-Σ.ΜΕ.ΚΑ.Δ.Ε.
         O εμπνευστής και ιδρυτής του www.peliti.gr κ.Παναγιώτης Σαινατούδης ενθουσίασε το ακροατήριο της Σχολής Γονέων Κατερίνης με την απλότητα, την αμεσότητα και την ξεκάθαρη στάση του Ιδρυτού του Πελίτη για καλύτερη ποιότητα της ζωής μας μέσα απο την αρχέγονη παρακαταθήκη του ανθρώπου, τους σπόρους της Ζωής.
            
Τη Δευτέρα 18-02-2013 το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης   σε συνεργασία με τη  Μητέρα Γη προσκάλεσε τον κ. Παναγιώτη Σαϊνατούδη , εμπνευστή και ιδρυτή του Πελίτι να μιλήσει για το θέμα των ντόπιων ποικιλιών . Η ομιλία ξεκίνησε με την «ιστορία του σταριού», που έχει γράψει ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης  το 1997 και παρουσίασε  το μακρύ ταξίδι του σπόρου μέσα στην πορεία του χρόνου. Το σιτάρι με τους σπόρους του προσφέρει τροφή και για την επόμενη χρονιά τη σπορά για τη νέα παραγωγή. Όπως μαρτυρούν οι ανασκαφές στο Καραμπουρνάκι Θεσσαλονίκης βρέθηκαν σπόροι σίτου από το 1000 π.Χ. και φάβας Σαντορίνης από το 1500 π.Χ. Με το πέρασμα των χρόνων οι καλλιέργειες άλλαξαν, οι γεωτρήσεις αποδόμησαν τα εδάφη, η καλλιέργεια σιταριού  εξορίστηκε στα βουνά, οι γεύσεις και οι μυρωδιές χάθηκαν, ώσπου ξανάρχισαν οι σιτοκαλλιέργειες και ο κόσμος αναζητούσε τα αυθεντικά προϊόντα και τους σπόρους των παππούδων. Αυτό έκανε και ο ομιλητής συγκεντρώνοντας σπόρους και δημιουργώντας στα 1995 τον Peliti. Με έρευνες και πεζοπορίες ανά την Ελλάδα κι αφού διέσχισε την οροσειρά της Ροδόπης από Παρανέστι έως Ορεστιάδα συνάντησε, συγκέντρωσε και ταξινόμησε τα ενδημικά φυτά της Ελλάδας, ζωντανό τεκμήριο του πολιτισμού μας.
2
Με έρευνες βρέθηκε ότι από τα 12000 φυτά που υπάρχουν στην Ευρώπη τα 6000 βρίσκονται στην Ελλάδα, τα 2000 στην Κρήτη κι από αυτά τα τελευταία το 13% είναι ενδημικά, τη στιγμή που μόνο 2000 φύονται στην Αγγλία. Όσο μεγαλύτερη είναι η βιοποικιλότητα  τόσο πιο σταθερό παραμένει το οικοσύστημα. Οι ντόπιες ποικιλίες επιβιώνουν, αντέχουν στα φτωχά εδάφη και στο τοπικό κλίμα. Ο αγρότης μπορεί να κρατήσει το σπόρο και για την άλλη χρονιά, αυτό του προσδίδει πολιτική και οικονομική εξουσία.
1
11
        Ο σπόρος είναι τροφή, ο 1ος κρίκος στη διατροφική αλυσίδα. Έχουμε όλοι ευθύνη για ό,τι  ανορθόδοξο συμβαίνει στη χώρα μας και στον κόσμο. Μπορούμε να γίνουμε αυτάρκεις στην τροφή μας, να καλλιεργούμε σε χωράφι ή σε ζαρντινιέρα, να μην καταναλώνουμε προϊόντα μη εποχιακά. Η υπερβολική κατανάλωση αγαθών όλες τις εποχές, κυρίως μη εποχιακών, προδίδει την υπεροπτική στάση του ανθρώπου απέναντι στη φύση. Ο καταναλωτής να προτιμά τους ντόπιους παραγωγούς ,διότι έτσι και την τοπική οικονομία ενισχύει και χτυπά τα "φτηνά" εισαγόμενα προϊόντα από ξένες χώρες. Άλλωστε η τοπική κουζίνα πρέπει να προβάλλεται και για τουριστικούς λόγους, όπως για παράδειγμα η φάβα, η κάπαρη κι οι μελιτζάνες της Σαντορίνης.
Ο κ. Σαϊνατούδης στη συνέχεια έκανε προτάσεις για τη σωστή διατήρηση, συντήρηση και φύλαξη σπόρων που ανταλλαγές τους γίνονται κάθε χρόνο, με την οργάνωση του Peliti στο Παρανέστι Δράμας. Φέτος οι ανταλλαγές θα πραγματοποιηθούν από 11/5-13/5.Εστιάζοντας στις σωστές λύσεις ελπίζει, ο ομιλητής, ότι θα ξεπεράσουμε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε με υπεύθυνες επιλογές και θετική δουλειά. Αναφέρθηκε στην προσωπική του ιστορία, πως ξεκίνησε  η επαφή με τους σπόρους και πως εξελίχθηκε. Ανέφερε πρακτικούς τρόπους για τη συλλογή των σπόρων και τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας με τους παραδοσιακούς σπόρους για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του. Κλείνοντας την ομιλία , αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο καθένας από εμάς είναι σημαντικός και σπουδαίος ανεξάρτητα από την πολιτική, οικονομική και  κοινωνική του θέση κι ότι ο καθένας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο να πάνε τα πράγματα καλύτερα αρκεί να συνειδητοποιήσει την προσωπική ευθύνη που έχει για ότι συμβαίνει γύρω του. Κάθε μέρα με το πιρούνι μας ψηφίζουμε τι γεωργία και τι κόσμος θα υπάρξει αύριο. Ο κ. Σαϊνατούδης ικανοποίησε με τις απαντήσεις του τις πάμπολλες ερωτήσεις και απορίες που δημιουργήθηκαν.

18-2-2013 sainatoudis 036
18-2-2013 sainatoudis 037
18-2-2013 sainatoudis 042
3
Την επόμενη Δευτέρα 25/2/2013 θα μιλήσει ο π. Ανδρέας Κονάνος, καθηγητής-θεολόγος με θέμα " Η Ζωή του Χριστού θεραπεύει τον Όλο Άνθρωπο".

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΑΔΕΔΥ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 20/02/2013
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
Οι μάσκες έπεσαν! Η Κυβέρνηση απόλυτα δουλική και υποταγμένη στις απατήσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, επισπεύδει τις απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και με αυτόν τον τρόπο υλοποιεί τον σχεδιασμό για βίαιη συρρίκνωση του Δημόσιου, αδιαφορώντας πλήρως για το τεράστιο κόστος που θα προκληθεί στην Ελληνική κοινωνία τόσο από τον περιορισμό των Δημοσίων- Κοινωνικών αγαθών όσο και από την επιπλέων αύξηση της ανεργίας, η οποία έχει σκαρφαλώσει στο 30%.

Οι νέες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα είναι προ των πυλών.
Σε συνέχεια των εφέδρων , της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και των διαθεσίμων ΔΕ διοικητικών αόριστου χρόνου και με όχημα αυτή την φορά τη διαδικασία αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών και Δομών του Κράτους , προχωρούν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων.
Είναι αποκαλυπτικό ότι οι νέοι Οργανισμοί των πρώτων Υπουργείων που είδαν το φως της δημοσιότητας περιλαμβάνουν περικοπή σε δομές πάνω από 50% και μείωση των θέσεων εργασίας έως και 30% και είναι φανερό ότι χρησιμοποιούν αυτή τη διαδικασία για να νομιμοποιήσουν τις απολύσεις που ζητεί η Τρόικα 25000 μέσα στο 2013 και η μισές από αυτές μέχρι τον Ιούνιο.
Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την υποτιθέμενη μεταρρύθμιση του κράτους σαρώνει τα πάντα.
Πρόκειται για μια απόλυτα συνειδητή επιλογή.
Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χρονική περίοδο που η ελληνική κοινωνία- των εκατοντάδων χιλιάδων λουκέτων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του 1,5 εκατομμυρίων ανέργων και των 3 εκατομμυρίων πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας όταν στα συσσίτια των ενοριών και των δήμων υπάρχουν ουρές ελλήνων πολιτών για ένα πιάτο φαγητό και όταν ο λαός έχει ανάγκη την ύπαρξη και παροχή υπηρεσιών εκ μέρους του κράτους περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Κι όμως . Η Κυβέρνηση επιμένει να λέει ότι θα παραμείνει στο κράτος μόνο ότι δεν θέλει να πάρει ο ιδιώτης επιχειρηματίας.
Φίλες και φίλοι
Μέσα από την συνεχή περικοπή χρηματοδότησης των δημοσίων υπηρεσιών είναι σχεδόν αδύνατο να λειτουργήσουν, και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά , η Παιδία , η Υγεία , η Κοινωνική ασφάλιση, καταρρέουν με επιπτώσεις στον πολίτη και προκείμενου να επιβάλει αυτή την πολιτική που θίγει όλους μας είτε είμαστε εργαζόμενοι στο Δημόσιο η στον Ευρύτερο Δημόσιο , είτε είμαστε εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, είτε είμαστε μικρομεσαίοι, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες η συνταξιούχοι, αγρότες είτε νέοι δεν διστάζει να καταφύγει στον αυταρχισμό.
Έχει επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών , διασπαστικών επιθέσεων κατά των εργατικών αγώνων και των εργαζόμενων, κατά των Συνδικάτων και της συλλογικής δράσης. Επιχειρεί να καταστείλει τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις μέσα από την ποινικοποίηση τους , με συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων. Όταν δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει εργαζόμενους που αντιδρούν στη σφαγή τους, καταφεύγει σε πολιτική επιστράτευση. Προσπαθεί ακόμα και το δικαίωμα της απεργίας να το καταργήσει.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης, που μας θυμίζουν άλλες εποχές και τραυματίζουν την ίδια την δημοκρατία.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως σε κοινωνική χρεοκοπία.
Σήμερα απεργούμε για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχιας.
Να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις σε Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα
Να σταματήσει η πολιτική της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης
Να μπει φραγμός στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας
Να σταματήσει αμέσως το σχέδιο καταστροφής της Δημόσιας Παιδείας
Να σταματήσει το ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων, και να επανέλθει σε ισχύ ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων
Να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη, να σταματήσει η φορολογική λαίλαπα σε βάρος χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, να παταχτεί η φοροδιαφυγή και φοροκλοπή και να πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες.
ΦΙΛΕΣ- ΦΙΛΟΙ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΑ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ!

Α.Μ.Σ. "ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ"



 
  

    
  Διαβάζοντας τις ανταποκρίσεις στις εφημερίδες και τις αναρτήσεις στα blog του νομού για τους λόγους μη διεξαγωγής του αγώνα της Κυριακής 17/02/2013 μεταξύ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και της ομάδας μας ΟΛΥΜΠΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ και έχοντας ιδία γνώση αφού ήμουν παρούσα θα ήθελα να παραθέσω τα γεγονότα όπως τα έζησα η ίδια και να θέσω τις απορίες μου.

Σας ενημερώνω ότι πήγαμε στο γήπεδο στις 14:15 και είδαμε ότι ο χώρος έξω από τα αποδυτήρια είχε νερά πράγματι περίπου 10 εκατοστά ύψος, αναζήτησα κάποιον παράγοντα της γηπεδούχου ομάδος αλλά εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποιος, περιμέναμε έως τις 14:30 όπου κατέφθασε ο υπεύθυνος και στην προσπάθεια μου να συνεννοηθώ μαζί του για της ενέργειες που θα κάνουμε για να φύγουν τα νερά μου απάντησε ότι υπεύθυνος είναι ο δήμος και δεν πρόκειται να προβεί σε καμία περεταίρω ενέργεια, παρά την έκπληξη μου θεωρώντας εκείνη την ώρα βέβαιη την διεξαγωγή του αγώνα αφού ο καιρός ήταν καλός και δεν θα επιβάρυνε την κατάσταση και βλέποντας και εγώ όπως όλοι εκεί την καλή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου πήρα την πρωτοβουλία και τηλεφώνησα η ίδια στην πυροσβεστική υπηρεσία για να έρθει και όχι κάποιος άλλος όπως μπορεί να φανεί καθαρά από τις τηλεφωνικές κλήσεις στο τμήμα και περίμενα την έλευση του διαιτητή όπου κατέφθασε μετά από λίγο και βλέποντας την καλή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου (και όχι πλημμυρισμένη με νερά όπως γράφτηκε) μας ενημέρωσε ότι αν δεν μπορούμε να βγάλουμε τα νερά φτάνει η τοποθέτηση ενός πρόχειρου διαδρόμου με οτιδήποτε βρίσκαμε για την πρόσβαση στο γήπεδο εισπράξαμε την απάντηση ότι δεν γίνετε γιατί δεν πατάνε στα νερά. Έπειτα κατέφθασε η πυροσβεστική και μας ενημέρωσε ότι δεν γίνεται να βοηθήσει για άντληση νερών σε εξωτερικό χώρο παρά μόνο στα αποδυτήρια(και όχι όπως διαβάζω λόγο του μεγάλου όγκου νερού) και αφού αποχώρησε ενημερωθήκαμε από τον διαιτητή ότι αν δεν γίνει το μαγικό να φύγουν τα νερά από μόνα του όπως και δεν έγινε θα περίμενε έως τις 15:35 και θα ανέβαλε των αγώνα.
Εκφράζω την ειλικρινή μου απορία:
α)γιατί δεν είχαν γίνει όλες η απαραίτητές ενέργειες ώστε να επιτραπεί η είσοδος της ομάδας μας στα αποδυτήρια (τα οποία ήταν κλειδωμένα) και η ομαλή πρόσβαση της στων αγωνιστικό χώρο ως όφειλαν η υπεύθυνη για την διεξαγωγή του αγώνα, έχοντας υπόψη ότι ήταν ένα πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί την προηγούμενη ημέρα και είχαν των απαραίτητο χρόνο να αποκαταστήσουν τα όποια εμπόδια
β)Γιατί να ζημιωθεί οικονομικά αλλά και αγωνιστικά η ομάδα μου αφού θα λείπουν από των επόμενο αγώνα η δύο παίκτες που εκπληρώνουν την στρατιωτική τους θητεία στον Έβρο για κάτι που δεν ευθύνεται αυτήν.
γ)Πως ήταν όλοι η παράγοντες του Εθνικού πριν την άφιξη του διαιτητή για την βέβαιη αναβολή του αγώνα αφού την εφευρετικότητα τις αιτιολογίας πιθανόν να μην την είχε προβλέψει ούτε ο νομοθέτης του Κ.Α.Π.
δ)Γιατί να συνταχθεί το φύλλο αγώνα εκτός αποδυτηρίων και πολύ περισσότερο σε ανοικτό χώρο με πολλούς φιλάθλους ανάμεσα μας με αποτέλεσμα να αδυνατώ να εκφράσω την οποιαδήποτε αντίρρηση αφού γινόμουν δέκτης λεκτικών επιθέσεων από αγνώστους.
Έχοντας υποχρέωση ως πρόεδρος του συλλόγου να απαιτώ να σέβονται την ιστορία και την προσφορά του και όντας υπεύθυνη για αυτόν δεν μπορώ παρά να εξοργίζομαι όταν γίνετε θύμα αντιπαραθέσεων και σκοπιμοτήτων άλλων.
Τέλος προς αποφυγή παρεξηγήσεων να τονίσω ότι δεν συνέβη οτιδήποτε μεταξύ τον παικτών και των παραγόντων των δύο ομάδων παρά το τεταμένο τις κατάστασης και είναι προς τιμή όλων.
-Η-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΕΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ


ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ,,,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Σ


Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι ο δήμαρχος και το ΔΣ του Δήμου Πύδνας Κολινδρού έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, γνωρίζει κάποιος να μας απαντήσει τι πρόκειται να συμβεί από εδώ
και πέρα?
 Ο υπουργός έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους? Αν ναι τι γίνεται από εδώ και πέρα? Έχουμε αιρετούς στο δήμο μας? Θα ξαναγίνουν εκλογές?
Αν δε τις έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τι θα κάνουν οι αιρετοί από εδώ και πέρα? Θα εμμείνουν στις παραιτήσεις τους αν δε κλείσουν τα διόδια?

Μόνο από τον Δήμο ίσως γνωρίζουν να μας απαντήσουν.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΔΝΑ!!!


 Ένα ιστορικό πανέμορφο μέρος που πρέπει όλοι να επισκεφτούμε....
Οι εκπαιδευτικοί της βόρειας Πιερίας κυρίως, αλλά όχι μόνο, καλά είναι να φροντίσουν να το γνωρίσουν όλοι οι μαθητές τους...
Δείτε κάποιες φωτογραφίες...













Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο....
http://www.facebook.com/pages/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%A0%CF%8D%CE%B4%CE%BD%CE%B1-Ancient-Pydna/544746005552318?fref=ts

Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟΣ....


ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..



ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΑΡΑ ΠΙΕΡΙΑΣ.....


Ο ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.


ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΔΝΑ....


Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΛΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΔΝΑ.


«Ρύθμιση χρεών με πολλές δόσεις»...




Οπαδός της συγκυβέρνησης, την οποία θεωρεί επιτυχημένη σε σχέση με τις μονοκομματικές κυβερνήσεις του παρελθόντος, εμφανίζεται ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης σε ...συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

«Δεν πρόκειται για μια μεταβατικού χαρακτήρα αναγκαστική συγκατοίκηση, αλλά είναι μια συνειδητή και ώριμη πολιτική συνεργασία για τη σωτηρία της χώρας και την έξοδό της από την κρίση. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι μέχρι σήμερα το εγχείρημα αυτό έχει πετύχει πολλά. Αποκατέστησε την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, αποκαθιστά σταδιακά κλίμα σταθεροποίησης και βελτίωση προσδοκιών στην αγορά και καθιστά την Ελλάδα ελκυστικό τόπο για επενδύσεις».

Ο κ. Βρούτσης αποκαλύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για ρύθμιση χρεών με ευνοϊκούς όρους για τους οφειλέτες.

«Είμαστε σε μια σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα. Πιστεύω να καταλήξουμε σε συμφωνία. Η όποια ρύθμιση αποφασιστεί θα είναι και η τελευταία για όσους θελήσουν να κλείσουν λογαριασμούς του παρελθόντος και να κάνουν μια νέα αρχή. Πρόκειται για μια ενιαίου χαρακτήρα ρύθμιση τόσο για οφειλές φόρων, όσο και οφειλές ασφαλιστικών εισφορών. Στόχος μας είναι οι πολλές δόσεις έτσι ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της καταβολής των τρεχουσών εισφορών. Δηλαδή η επιβίωση των επιχειρήσεων».

Σχετικά με το θέμα της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τις απεργίες ο κ. Βρούτσης απαντά ότι πρέπει να υπάρξει ένας ευρύς διάλογος.

«Για να βελτιωθούν κάποια πράγματα καθαρά οργανωτικά και σε καμία περίπτωση το καθεστώς των απεργιών, θα ήταν καλό να αρχίσει ένας διάλογος ευρύς, με άνεση χρόνου και όπου τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Όμως ένας τέτοιος διάλογος προϋποθέτει την ομόθυμη πολιτική βούληση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας. Αν δεν υπάρχει, τότε κάθε συζήτηση σταματά εδώ».