PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Έφοδος του ΣΔΟΕ σε χορό συλλόγου...



Tην ώρα που το μέγα ζητούμενο της χώρας, ομολογείται από κάθε πλευρά πως είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής σε κλάδους όπου γίνεται διακίνηση τεραστίων ποσών, στα Τρίκαλα, το ΣΔΟΕ, επέλεξε να εισβάλει σε εκδήλωση ...
κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας και χορού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εστίαση δεν κρύβει μεγάλο αριθμό φοροφυγάδων.

Όπως γράφει το trikalanews.gr «το προηγούμενο Σάββατο το βράδυ, υπήρξε η έφοδος κλιμακίου του ΣΔΟΕ σε κοσμικό κέντρο επί της Οδού Καλαμπάκας, αφήνοντας ...άφωνους τους Αθαμάνες των Τρικάλων που βρέθηκαν στην ετήσια εκδήλωση του Ευεργετικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αθαμανίας «Ο Αθάμας»...

Το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, ερεύνησε πόσα άτομα ήταν στον χώρο και πόσες κάρτες εισόδου είχαν κοπεί και αν ο Σύλλογος είχε έγγραφη απαλλαγή ΦΠΑ από το ποσό της τιμής της κάρτας εισόδου...

Αποτέλεσμα ήταν, να βγει το ...μπλοκάκι και να βεβαιωθεί παράβαση, με την Διοίκηση του Συλλόγου, να αναμένει τώρα το ύψος της ... «λυπητερής», στην περίπτωση που δεν υπάρχει απαλλακτικό από την Δ.Ο.Υ. Τρικάλων για την καταβολή ΦΠΑ.

Σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, που οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, προσπαθούν μέσω τέτοιων εκδηλώσεων, να κρατηθούν εν λειτουργία και να μπορέσουν να διατηρήσουν ήθη και έθιμα της περιοχής, προσφέροντας ταυτόχρονα κάποιες στιγμές ξεγνοιασιάς στους δοκιμαζόμενους πολίτες, θα πρέπει να έχουν τον νου τους και στο υπουργείο Οικονομικών που από ότι φαίνεται, θα ελέγξει τυχόν φοροδιαφυγή σε ...κοπές πίτας ή και στο ...τσάμικο...»...

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Γεωργία Βασιλειάδου (1897 – 1980)


Η ηθοποιός Γεωργία Βασιλειάδου γεννήθηκε το 1897 στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Γεωργία

Αθανασίου. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο νωρίς και προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της εργάστηκε ως πωλήτρια σε διάφορα εμπορικά καταστήματα.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1918, αν και ξεκίνησε τις σπουδές της στη Γεννάδιο Σχολή το 1923. Αρχικά εμφανίστηκε σε κάποιες όπερες και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους θεατρικούς θιάσους της εποχής, όπως της Κυβέλης, της Μαρίκας Κοτοπούλη και του Δημήτρη Μυράτ.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’30 αποφάσισε να αποσυρθεί. Ωστόσο, το 1939 ο Αλέκος Σακελάριος της προσέφερε έναν μικρό ρόλο στη μουσική κωμωδία «Κορίτσια της παντρειάς», που αποτέλεσε την αρχή μιας δεύτερης καριέρας για τη μεσήλικη, πλέον, ηθοποιό. Τα επόμενα χρόνια και ως τα τέλη της δεκαετίας του ’60, πρωταγωνίστησε σε πολλές κωμωδίες, ενώ σχημάτισε και δικούς της θιάσους.

Στον κινηματογράφο είχε κάνει την παρθενική της εμφάνιση το 1930, στην ταινία «Όνειρο του γλυπτού». Εξελίχθηκε σε μία από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης κατά τη δεκαετία του ’50, πρωταγωνιστώντας σε ιδιαίτερα δημοφιλείς κωμωδίες, όπως «Το Στραβόξυλο» (1952), «Η ωραία των Αθηνών» (1954), «Η θεία από το Σικάγο» (1957), «Η κυρά μας η μαμή» (1958), «Ο θησαυρός του μακαρίτη» (1959).

ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ

ΑΝΑΨΗΚΤΥΡΙΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ...ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ..

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΧΤΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΟ 2000 ΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΦEI ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ

ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...

ΤΑ ΑΠΟΧΩΡΗΤΉΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΙΔ.ΣΤΑΥΘΜΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΕΙΔΗΝ ΥΓΙΕΙΝΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΧΑΊΤΗΣΗ .ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΥ ΜΑΚΓΥΓΙΑΛΟΥ ΤΑ ΕΘΕΣΑΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ.ΑΣ ΤΑ ΚΡΑΤΉΣΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΔ\ΣΗ.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...

ΤΑ ΑΠΟΧΩΡΗΤΉΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΙΔ.ΣΤΑΥΘΜΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΕΙΔΗΝ ΥΓΙΕΙΝΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΧΑΊΤΗΣΗ .ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΥ ΜΑΚΓΥΓΙΑΛΟΥ ΤΑ ΕΘΕΣΑΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ.ΑΣ ΤΑ ΚΡΑΤΉΣΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΔ\ΣΗ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΛΑΙΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ

Στάλθηκαν 756 ψηφιακές υπογραφές στη Ε.Ε.


 
    






   Σήμερα, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, στις 19:21 CET στάλθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας το κείμενο διαμαρτυρίας ενάντια στη ρήτρα προστασίας επενδυτών (investor-state arbitration clause) υπογεγραμμένο από 756 πολίτες.
Οι 836 παραλήπτες της επιστολής ήταν ευροβουλευτές, επίτροποι, υπουργοί εξωτερικών και οι αρχηγοί των κρατών της Ε.Ε.

Η συγκέντρωση των ψηφιακών υπογραφών συνεχίζεται εδώ!
Υπογράψτε το κείμενο διαμαρτυρίας ενάντια στην εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Καναδά, που ανοίγει δρόμους σε εταιρείες (όπως η καναδική εξορυκτική Eldorado Gold) ώστε να προσβάλουν την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Αυτό σημαίνει πως οποιοσδήποτε ιδιώτης επενδυτής που ενοχλείται από κάποιο νέο νόμο για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας κλπ θα μπορεί να ζητάει την κατάργησή του.

Φωτιά οι λογαριασμοί του νερού... καταναλωτής πλήρωσε 980 ευρώ!



“Απανωτά εγκεφαλικά” προκάλεσαν οι φουσκωμένοι λογαριασμοί του νερού που πήραν στα χέρια τους οι καταναλωτές στο...


Δήμο Θέρμης. Τη ΔΕΗ φοβόμασταν η ΔΕΥΑΘ μας έκαψε, λένε, και δεν έχουν άδικο.


Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στην τοπική εφημερίδα "Άποψη", ίλιγγο προκάλεσε σε καταναλωτή ο λογαριασμός του νερού που άγγιζε τα 980 ευρώ! Σαν μαχαιριά στην καρδιά λειτούργησε σε 78χρονη συνταξιούχο του ΙΚΑ το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΘ.

 Εκείνη κι ο 86χρονος συζυγός της ζουν μόνοι τους σε μία μονοκατοικία με ένα μικρό λαχανόκηπο και λίγες ελιές στα Βασιλικά. Το ηλικιωμένο ζευγάρι καλείται  τώρα να πληρώσει 157 ευρώ για κατανάλωση τετραμήνου όταν ο προηγούμενος λογαριασμός ήταν μόλις 64 ευρώ. Δηλαδή ο καινούργιος λογαριασμός είναι υπερδιπλάσιος από τον προηγούμενο! *Βλ τους λογαριασμούς 1 και 2 (φωτογραφίες λογαριασμού με όνομα αρχείου Γακούδη).


Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο καταναλωτής Ε.Δ. ο οποίος επιβαρύνεται κατά 300% συγκριτικά με το ότι πλήρωνε για ύδρευση με το προηγούμενο τιμολογιακό καθεστώς. Βλεπε το λογαριασμό 3 (φωτογραφίες λογαριασμού με όνομα αρχείου Βασιλικά). Οι καταναλωτές καλούνται να βάλουν βαθιά στο χέρι στην τσέπη για ένα κοινωνικό αγαθό, όπως το νερό! “ Το νερό στη Θέρμη είναι πιο ακριβό κι από το πετρέλαιο, "δηλώνει ο κ Αρίστος. Όπως αναφέρει, ο λογαριασμός ήρθε διπλασιος από τον προηγούμενο.

Ο ίδιος καταναλωτής με κατανάλωση 255m3    νερού για ένα εξάμηνο κατέβαλλε 110,3 ευρώ ενώ τώρα με κατανάλωση 225m3    νερού  καλείται να πληρώσει 460 ευρω!

* Βλεπε το λογαριασμό 4 (φωτογραφίες λογαριασμού με όνομα αρχείου Βασιλικά).

Άρα, το κόστος της ύδρευσης ειδικα για το συγκεκριμένο καταναλωτή  τετραπλασιάστηκε!

Την εκτίναξη του κόστους του νερού και της αποχέτευσης προκάλεσε αφενός η ενιαία τιμολογιακή πολιτική που εφάρμοσε η Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης κι Αποχέτευσης Θέρμης στον ενοποιημένο Καλλικρατικό Δήμο κι αφετέρου το ειδικό τέλος που επιβάλλεται  εφεξής και φτάνει το 80% της αξίας κατανάλωσης νερού. Οι πρώτοι κόκκινοι λογαριασμοί, που ταχυδρομήθηκαν, αφορούν την κατανάλωση που έγινε το διάστημα Απριλίου – Ιουλίου 2012.

 “Το ειδικο τέλος αποτελεί επιταγή του νόμου, ο οποίος με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Μέσω αυτών των κονδυλίων χρηματοδοτούνται απαραίτητα έργα υποδομής για τα δίκτυα  ύδρευσης κι αποχέτευσης της περιοχής”, υποστηρίζει ο προεδρος της ΔΕΥΑΘ Παναγιώτης Πονερίδης. Όπως λέει, οι δαπάνες για τις υπηρεσίες ύδρευσης είναι υψηλές. Μόνο για την ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων η επιχείρηση καταβάλλει στη ΔΕΗ περί τις 70.000 – 90.000 ευρώ, αναφέρει χαρακτηριστικά. “Μεταξύ άλλων, διαπιστώσαμε οτι παλαιότερα οι μετρήσεις δε πραγματοποιούνταν σωστα με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευθεί και οφειλές παλαιότερων ετών”, τονίζει ο κ Πονερίδης.

“Οι πολίτες είχαν ενημερωθεί εγκαίρως με ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια οτι το νερό της ύδρευσης δεν προορίζεται για άλλη χρήση κι οτι πλέον κοστίζει ακριβά”, τονίζει στην Άποψη το μέλος του δσ της ΔΕΥΑΘ Ελευθερία Τσολάκη.

“Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία όσον αφορά την κατανάλωση του νερού το οποίο πλέον μας κοστίζει ακριβά”, δηλώνει ο Στάθης Πιστέλας, Πρόεδρος της Ένωσης επαγγελματιών εμπόρων του Δήμου Θέρμης. Η Ένωση επαγγελματιων εμπόρων διατύπωσε από την πρώτη στιγμή αντιρρήσεις σχετικά με την ενιαία τιμολογιακή πολιτική στην υδροδότηση και τελικώς κατάφερε να επιτύχει ειδική τιμολογιακή πολιτική για τους επαγγελματίες με μεγάλες καταναλώσεις.

Έξω από τα δόντια τα λέει ο Δημήτρης Βλαχομήτρος πρόεδρος του Συλλόγου επαγγελματιων εμπόρων Βασιλικών. “Δεν αντέχουν οι τσέπες μας. Δεν αντέχει ο κόσμος. Διαμαρτυρηθήκαμε για το νερό αλλά κανείς δε μας ακούει”, τονίζει. Όπως αναφέρει,   ο τελευταίος λογαριασμός του νερού που έλαβε φτάνει τα 450 ευρώ.

“Η αγανάκτηση των δημοτών κυρίως από τα δημοτικά διαμερίσματα της Μίκρας και των  Βασιλικών ξεχειλίζει”, δηλώνει Δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης της Θέρμης που όμως θέλησε να μην
αναφερθεί το όνομα του. Μία μεσαία οικογένεια, με ένα σπίτι στον Τρίλοφο ή το Πλαγιάρι πλήττεται σημαντικά από τις νέες χρεώσεις. Πρόκειται κυρίως για τις μεσαίες καταναλώσεις, αυτές δηλαδή που υπερβαίνουν τα 100m3    νερού , οι οποίες χρεώνονται με 1 ευρώ το κυβικό, τονίζει ο ίδιος συνομιλητής.

Δεν είναι πλέον δυνατόν να καταναλώνεται το νερό που προορίζεται για οικιακή χρήση για πότισμα ελαιώνων ή γκαζόν, δηλώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Βογιατζής. Γνωστοποιεί οτι μετά τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών, γίνονται ενέργειες βελτίωσης τουλάχιστον για τις υψηλές καταναλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθεί μία νέα κλίμακα κατανάλωσης κυρίως για τους αγρότες ή τους καταναλωτές που αναγκάζονται να κάνουν αποκλειστικά χρήση της δημοτικής ύδρευσης για να ποτίσουν τον κήπο ή τα ζώα τους.

“Ακόμη το νερό διαχειρίζεται το κράτος. Που θα φτάσει η τιμή του αν θα πουληθεί σε ιδιώτες, αναρωτιέται η Βάσω Τσίκα, μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Θέρμης.

Σε συλλογή 400 υπογραφών για το ζήτημα των τιμολογίων του νερού προχώρησε η επιτροπή κατοίκων Σουρωτής. Με το σύνθημα  “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος” οι κάτοικοι της Σουρωτής, με επιστολή τους προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο  τονίζουν οτι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι προνόμιο λίγων.

Τα προνόμια τέλος, τονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ. Μέχρι πρότινος, το Μοναστήρι Σουρωτής - Γ. Παΐσιοςδεν πλήρωνε στην τότε δημοτική επιχείρηση Βασιλικών για την άδρευση αλλά μόνο για την ύδρευση, δηλώνει ο Π. Πονερίδης ερωτηθείς σχετικά.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι του μοναστηριού εκμεταλλευόμενοι αυτή την “ευνοϊκή ρύθμιση” χρησιμοποιούσαν το νερό της ύδρευσης για να ποτίζουν μία τεράστια έκταση εντός του μοναστηριού με σταγονίδια τα οποία είχαν αναπτύξει ακόμη και στα πεύκα!

Παρεξήγηση (ΒΙΝΤΕΟ)...




Παρεξήγηση δημιουργήθηκε στη Βουλή, όταν ο προεδρεύοντος, Αθανάσιος Νάκος, αποκάλεσε την Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ),"η... κυρία με το παλτό"!
Δείτε το βίντεο:

Nάκος προς Κασιδιάρη: «Απειλές σε εμένα δεν περνάνε, τ' ακούς;» (ΒΙΝΤΕΟ)...





Εξώ φρενών οαντιπρόεδρος της βουλής, που ζήτησε να κλείσουν το μικρόφωνο του βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...
Χαμός στην βουλή, με τον Ηλία Κασιδιάρη να αποκαλεί "τρελό" και "καραγκιόζη" τον Αδωνι Γεωργιάδη, προκαλώντας -δικαιολογημένα- την οργισμένη αντίδραση του Θανάση Νάκου, ο οποίος του φώναξε πως «απειλές σε εμένα δεν περνάνε, τ' ακούς;».
Και ζήτησε να...
του κλείσουν το μικρόφωνο...
Δείτε τα βίντεο:




Υπογράφτηκε η συμφωνία για τον αγωγό TAP..




Παρουσία του Αντ. Σαμαρά, έπεσαν σήμερα οι υπογραφές στην τριμερή διακυβερνητική Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας για την κατασκευή του Αδριατικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP).
η συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο αντιπρόεδρός και υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας της Αλβανίας, Edmond Haxhinasto, και ο υπουργός Ανάπτυξης της Ιταλίας, Corrado Passera. Παρών ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Η τελετή ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με τις ομιλίες του έλληνα πρωθυπουργού και των τριών υπουργών, οι οποίες συνέκλιναν στην εκτίμηση ότι θα είναι πολλά τα ωφέλη για τις χώρες που θα στηρίξουν τον αγωγό, εφόσον υλοποιηθεί η κατασκευή του.
Ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε στην γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας και τόνισε ότι μπορεί ο νέος αγωγός να είναι η αφορμή να ενισχυθούν περαιτέρω οι διμερείς σχέσεις σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, ο αγωγός θα μεταφέρει το φυσικό αέριο από το κοίτασμα Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν μέσω της Ελλάδας και της Αλβανίας στην Ιταλία, με σκοπό την τροφοδοσία της ευρύτερης ευρωπαϊκής αγοράς, η οποία αναζητεί εναλλακτικές πηγές ενέργειας προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ξύλο και χημικά στην εθνική οδό (BINTEO)..





Δείτε τις φωτογραφίες...
Άγρια επεισόδια πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο, όταν αγρότες προσπάθησαν να μπουν στην εθνική οδό στο ύψος της Ανθήλης, έξω από την Λαμία.
Στο... σημείο ωστόσο τους περίμεναν τα ΜΑΤ. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και ακολούθησε συμπλοκή με ξυλοδαρμούς και χημικά....






















































Διαμαρτύρονται οι αλυσίδες εστιάσης για τον ΦΠΑ...



Ανεπαρκής και ανούσια θα ήταν η πρόθεση της κυβέρνησης σε διορθωτική μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 19%, όπως υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Επώνυμων Οργανομένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ).

Αυτό το μέτρο, αν πραγματοποιηθεί από την κυβέρνηση, σύμφωνα με...
σχετική ανακοίνωση του ΣΕΠΟΑ «αυξάνει την ανεργία και τα λουκέτα στην αγορά της εστίασης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν κλείσει πάνω από 4.500 καταστήματα ενώ έχουν χάσει τη δουλειά τους περίπου 35.000 οικογενειάρχες οι περισσότεροι από τους οποίους βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό μια και οδηγούνται στον ΟΑΕΔ. Για το επόμενο διάστημα προβλέπεται να κλείσουν πάνω από 6.000 καταστήματα και να χαθούν ακόμα 70.000 θέσεις εργασίας.

Επιθυμούμε να τονίσουμε και να υπενθυμίσουμε για ακόμη μία φορά ότι:

∙ Οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των πολιτικών κομμάτων έχουν αναγνωρίσει δημοσίως ότι πρόκειται για ένα λάθος μέτρο, το οποίο έχει μόνον αρνητικά αποτελέσματα για την οικονομία της χώρας.

∙ Η πολιτική μας ηγεσία είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα μειώσει το ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 9%, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η πορεία του Κλάδου και να ενισχυθούν τα έσοδα του Κράτους.

∙ Οι τουριστικά ανταγωνιστικές με την Ελλάδα χώρες παραμένουν με χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ στην εστίαση όπως η Κύπρος 8%, η Ιταλία10%, η Ισπανία 10%,η Γαλλία 7%, τέλος δε η Τουρκία που έχει περάσει από το ΔΝΤ έχει μόνον 8%.

∙ Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί βασική της προτεραιότητα. Ο συντελεστής ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% ή στο 19% όχι μόνο δεν συντελεί στην πάταξή της αλλά προκαλεί, ενισχύει και εντείνει το φαινόμενο τόσο της ανομίας όσο και της φοροδιαφυγής»

ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ..

Στη μεγάλη παμπιερική συγκέντρωση που έγινε σήμερα, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη ο λαός της Πιερίας δήλωσε δυναμικά παρών και θέληση, να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι να καταργηθούν οριστικά τα διόδια Αιγινίου

Στη  μεγάλη παμπιερική συγκέντρωση που έγινε σήμερα, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη ο λαός της Πιερίας  δήλωσε δυναμικά παρών και θέληση, να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι να καταργηθούν οριστικά τα διόδια Αιγινίου και τα παράπλευρα της Λεπτοκαρυάς, που  μαραζώνουν τον τόπο και το μέλλον τους.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ζήτησε  την άμεση αναστολή της λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου μέχρι να βρεθεί μια σωστή και δίκαια λύση για την Πιερία.
Επίσης μίλησαν ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος, ο περιφερειακός σύμβουλος Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης ο αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης, η εκπρόσωπος της διαπαραταξιακής επιτροπής Δίου Ολύμπου Κατερίνα Κουρίτα και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας.
Μετά την συγκέντρωση της Κατερίνης ο κόσμος μεταφέρθηκε και  συνέχισε την διαμαρτυρία στα διόδια Αιγινίου με  το κλείσιμο των διοδίων, σήκωσαν τις μπάρες για πάνω από μια ώρα.
Στη συνέχεια δόθηκε συναυλία από μουσικούς της Βόρειας Πιερίας στο χώρο της συγκέντρωσης που κράτησε ως αργά το βράδυ

Σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης




      Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, όπως αυτό συγκροτήθηκε κατά την πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές της 3ης Φεβρουαρίου 2013, σύμφωνα με το Καταστατικό του Ομίλου, έχει ως εξής


Γεώργιος Μελετλίδης
Πρόεδρος
Ευστράτιος Τσιρόπουλος
Α΄ Αντιπρόεδρος
Κωνσταντίνος Καρυώτης
Β΄ Αντιπρόεδρος & Έφορος Υλικού - Εγκαταστάσεων
Χρυσούλα Παρλίτση
Γενικός Γραμματέας & Ειδικός Γραμματέας
Δημήτριος Λάμπρου
Ταμίας
Αθανάσιος Λύρας
Έφορος Ιστιοπλοΐας
Ιωάννης Σεϊταρίδης
Έφορος Κανόε - Καγιάκ
Ιωάννης Νικολαΐδης
Έφορος Κωπηλασίας Α΄
Αναστασία Τουλιοπούλου
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων & Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας
Βασίλειος Μπούσιου
Έφορος Κωπηλασίας Β΄ & Αναπληρωτής Ταμίας
Βασίλειος Βαρμπένης
Μέλος

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ.ΜΕΛΕΤΛΙΔΗΣ Χ.ΠΑΡΛΙΤΣΗ

Τα διόδια σε 18 δευτερόλεπτα!


Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» στην Π.Ε. Πιερίας


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοια και Εσωτερικών


Θέμα: Απλήρωτοι εργαζόμενοι του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» στην Π.Ε. Πιερίας

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εργαζόμενων στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που υλοποιούνται με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας. Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και 2 μήνες και οι 675 εργαζόμενοι στην Π.Ε. Πιερίας. 
 
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν στις 03 Δεκέμβρη του 2012 σε υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, Πύδνας – Κολυνδρού, Δίου – Ολύμπου, στην Π.Ε. Πιερίας και στο Γ.Ν. Κατερίνης, μέχρι σήμερα όμως δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους. 
Το αποτέλεσμα και σε αυτή την περίπτωση είναι οι πρώην άνεργοι, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αυτό, να συνεχίζουν ουσιαστικά να είναι άνεργοι, αφού παραμένουν απλήρωτοι και να συνεχίζονται τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης των οικογενειών τους.
Η κυβέρνηση, οι δημοτικές αρχές του «Καλλικράτη» και οι διάφορες Μ.Κ.Ο. εμπορεύονται τη φτώχεια και την ανεργία μέσα από την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να πληρωθούν οι 675 εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και να εξασφαλισθεί η τακτική πλέον πληρωμή τους.

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου

Την 7η συνεχόμενη νίκη πέτυχε σήμερα στο Ενωσιακό γήπεδο της Ν. Εφέσου η Μικτή Παίδων ΕΠΣ Πιερίας ( γεννηθέντες το 1999 ) με 2-1 της αντίστοιχης ομάδας της Λάρισας.

Προηγούνται στην Βαθμολογία με 21 βαθμούς και στους 11 ομίλους με την καλύτερη  άμυνα.

Για το πρωτάθλημα της προεπιλογής της Εθνικής Ομάδας Παίδων.

Την 7η συνεχόμενη νίκη πέτυχε σήμερα στο Ενωσιακό γήπεδο της Ν. Εφέσου η Μικτή Παίδων ΕΠΣ Πιερίας ( γεννηθέντες το 1999 )  με 2-1 της αντίστοιχης ομάδας της Λάρισας.  Έτσι η ομάδα των Παίδων που γεννήθηκαν το 1999 τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της ( 4ος ) δύο αγωνιστικές προτού λήξει το πρωτάθλημα. 

 Στην αποστολή της ομάδας Ν. Μελικιάν ( Εθνικός Ν. Κεραμιδίου ), Ε. Παγώνης ( ΠΑΕ Ποντίων ), Θ. Συρόπουλος ( Εντός Έδρας ), Χ. Στούμπος ( ΠΑΕ Ποντίων ), Θ. Τσιμπούκας ( Ακαδημία Γιώτσα ), Ν. Καλαϊτζίδης ( Ακαδημία Κατερίνης ), Ι. Πιατίδης ( ΠΑΕ Ποντίων ), Κ. Μάνος ( Δόξα Λιτοχώρου ), Γ. Λαμπριανίδης ( Ακαδημία Γιώτσα ), Κ. Χατζηδήμπας ( Εθνικός Κεραμιδίου ), Σ. Τουλκερίδης ( Βατανιακός ), Β. Ανδρικόπουλος ( ΠΑΕ Ποντίων ), Η. Παπανικολάου ( Σ.Φ.Κ Πιερικός ), Α. Φωκαϊδης ( Ακαδημία Γιώτσα ), Α. Καλαϊτζίδης ( Ακαδημία Κατερίνης), Γ. Ρουμπιές ( ΠΑΕ Ποντίων ), Ν. Καραθάνος ( Ακαδημία Γιώτσα), Κ. Λαμπίρης ( Ακαδημία Γιώτσα)

Συνάντηση για θέματα τουρισμού πραγματοποιήθηκε υπό τον Τομεακό Αντιπεριφερειάρχη της ΠΚΜ για θέματα Τουρισμού- Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, κ. Γιάννη Γιώργο και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου



«Βασίζουμε και περιμένουμε πολλά από τον τουρισμό», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής.

 
   Συνάντηση για θέματα τουρισμού πραγματοποιήθηκε υπό τον Τομεακό Αντιπεριφερειάρχη της ΠΚΜ για θέματα Τουρισμού- Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, κ. Γιάννη Γιώργο και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. 
 


 


   Η συνάντηση διεξήχθη στο πλαίσιο της δράσης που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για το συντονισμό των φορέων τουρισμού της ζώνης ευθύνης της, για τη χάραξη της νέας τουριστικής πολιτικής αλλά για την καλύτερη ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της κάθε περιοχής με απώτερο στόχο την τόνωση της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας.

Τις δυνατότητες της τουριστικής ανάπτυξης της Πιερίας ανέλυσε ο Τομεακός Αντιπεριφερειάρχης της ΠΚΜ για θέματα Τουρισμού- Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής επισημαίνοντας, ότι το φυσικό περιβάλλον, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, οι πλούσιες και ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις της κάθε περιοχής έχουν τη δυναμική να προωθήσουν τον τουρισμό, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων για το κοινό όλων των ηλικιών και απαιτήσεων και για τις 4 εποχές του έτους.


Ο Τομεακός Αντιπεριφερειάρχης της ΠΚΜ για θέματα Τουρισμού, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη συλλογικής δράσης και συνεργασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο γενικότερο πλαίσιο της νέας διοίκησης στην ΠΚΜ που προωθεί ο νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.


Ο κ. Γιάννης Γιώργος τάχθηκε υπερ μιας διαβούλευσης σε τοπικό επίπεδο για να καταγραφούν όπως είπε όλες οι προτάσεις των τοπικών φορέων. Άλλωστε, χαρακτήρισε τον τουρισμό πυλώνα ανάπτυξης για μια περιοχή και όπως τόνισε χαρακτηριστικά: « βασίζουμε και περιμένουμε πολλά από τον τουρισμό».


Παράλληλα, πρότεινε μια σειρά στοχευμένων ενεργειών, όπως είναι η επιλογή ενός ισχυρού ονόματος- ταυτότητας, η προώθηση της διαδικασίας προσέλκυσης νέων αγορών, η ενθάρρυνση των παραδοσιακών αγορών που χρόνια στηρίζουν τον τουρισμό μας, η συμμετοχή σε συγκεκριμένες εκθέσεις, η δυναμική και ενιαία εκπροσώπηση της ΠΚΜ σε τουριστικές εκθέσεις, η ενίσχυση των τουριστικών οργανισμών, η προώθηση του συνεδριακού τουρισμού, η δημιουργία διαδικτυακής πύλης με αναφορά στα χαρακτηριστικά στοιχεία της κάθε περιοχής ( πολιτισμός, ιστορία, γαστρονομία κ.α ) ο σχεδιασμός έντυπου χάρτη, η εφαρμογή του ελληνικού πρωινού με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα στα ξενοδοχεία όλης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ.α.


Στη διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και τα παραδοσιακά προϊόντα, αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου. Παράλληλα, εστίασε στη συμβολή του μάρκετινγκ και της επικοινωνιακής στρατηγικής και προβολής στην κατεύθυνση της αύξησης της τουριστικής κίνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Όλοι οι παρευρισκόμενο εξέφρασαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, παρουσίασαν τα αιτήματα και τα προβλήματα που εντοπίζουν και συμφώνησαν ότι για την ανάπτυξη του τουρισμού απαιτείται συλλογική προσπάθεια και ενεργό ρόλο από τον κάθε φορέα με την εμπειρία που διαθέτει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, άκουσε με προσοχή όλες τις προτάσεις και υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις προκειμένου όλες οι θέσεις να κωδικοποιηθούν και να ενταχθούν στο γενικότερο πλάνο του τουριστικού επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των δήμων Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου, της Πιερικής Αναπτυξιακής, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Αρχιμανδρίτης, π. Ιωακείμ Οικονομίκος, του Φορέα Διαχείρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Β/θμιας Εκπ/σης, εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας, της Ομοσπονδίας Ενοικ. Δωματίων Ν. Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας, της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων Ολυμπιακής Ακτής, των Ενοικιαζομένων Δωματίων Νότιας Πιερίας, της Ένωσης Camping Πιερίας, του Συλλόγου Φουσκωτών Σκαφών, του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου, του Συλ. Επαγ. Ελατοχωρίου και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι φορέων τουρισμού.

Από το Παμπιερικό συλλαλητήριο ενάντια στα διόδια στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης με το φακό του Σάκη Χασαπέτη



Από τη σημερινή διαμαρτυρία στα διόδια Αιγινίου με το φακό του Σάκη Χασαπέτη