PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Με ένα κλικ στηρίζουμε ελληνικούς προορισμούς σε τουριστικό διαγωνισμό


Και φέτος το US News Travel αναζητά τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς ανά κατηγορία. Ακολουθούν οι κατηγορίες με τις ελληνικές συμμετοχές. Αξίζει με ένα κλικ να στηρίξουμε τον ελληνικό τουρισμό...





Κρήτη - http://travel.usnews.com/Rankings/Worlds_Best_Vacations/
Κρήτη και Σαντορίνη - http://travel.usnews.com/Rankings/Best_Honeymoon_Destinations/
Κέρκυρα - http://travel.usnews.com/Rankings/Best_Beaches_in_the_World/
Σαντορίνη και Μύκονος - http://travel.usnews.com/Rankings/Best_Islands_in_the_World/
Μύκονος - http://travel.usnews.com/Rankings/Best_Summer_Vacations/
Αθήνα - http://travel.usnews.com/Rankings/Best_Spring_Vacations/
Κέρκυρα - http://travel.usnews.com/Rankings/Most_Relaxing_Beaches/
Σαντορίνη - http://travel.usnews.com/Rankings/Most_Luxurious_Honeymoon_Destinations/
Σαντορίνη - http://travel.usnews.com/Rankings/Best_Wine_Vacations/
Σαντορίνη - http://travel.usnews.com/Rankings/Best_Beach_Honeymoon_Destinations/

Ελπίζουμε του χρόνου να βρίσκονται και άλλες περιοχές της Ελλάδας μεταξύ των συμμετεχουσών στο διαγωνισμό.

Ας το προωθήσουμε ο καθένας με το δικό του τρόπο (πχ. facebook, email) και στους φίλους μας!

Πηγή: travel.usnews.com/
Επιμέλεια: Find Voyages
Ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον
και για την επίσκεψη στη σελίδα www.findvoyages.com

Μιά ζωή στην ουρά; ...




Κοιτάζω τα απλωμένα χέρια. Κοιτάζω τα μάτια που εκλιπαρούν για μια πλαστική σακούλα.

Κοιτάζω τα στριμωγμένα κορμιά. Τα κοιτάζω όλα αυτά και θλίβομαι. Θλίβομαι για...

τη φτήνια μας. Όχι για αυτούς που μας κατάντησαν φτηνούς. Αλλά για μας τους ίδιους.

Ακούω όλους αυτούς που στριμώχτηκαν στην ουρά της ανέχειας να κλαίνε για τα κομμένα δώρα, για τις κουτσουρεμένες συντάξεις, για τις εξαθλιωμένες ζωές και εξαγριώνομαι. Όχι με αυτούς που μας κατάντησαν πένητες. Αλλά με εμάς τους ίδιους.

Με εμάς που δεν βγήκαμε στο δρόμο να υψώσουμε τη φωνή μας όταν κάποιοι έπαιρναν το χαρτί και το μολύβι και διέγραφαν τις ζωές μας. Με εμάς δεν βρήκαμε τη δύναμη να εναντιωθούμε σε αυτούς που καθορίζουν τις ζωές μας. Με εμάς που μας είναι πιο βολικό να απλώσουμε το χέρι για μια σακούλα τρόφιμα από το να απλώσουμε το χέρι και να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Εκεί μας κατάντησαν. Να θεωρούμε τους εαυτούς μας άξιους ελεημοσύνης και ανάξιους διεκδικητές. Σε μια χώρα που αδειάζουν οι διαδηλώσεις και πυκνώνουν οι ουρές στις διανομές δωρεάν τροφίμων τι να περιμένει πια κανείς; Τι να περιμένει πια κανείς από μια κοινωνία που της παίρνουν το ψωμί από το τραπέζι κι αυτή αντί να δαγκώσει αυτό το χέρι, απλώνει το δικό της χέρι για μια χούφτα ρύζι;

Έτσι θα απαντάμε στη λεηλασία της ζωής μας; Αυτό είναι το μέλλον μας; Σε μια ουρά; Θα ανταλλάξουμε τ

Tο ταμείον είναι... μείον από έσοδα...



Κάθετη πτώση σημείωσαν τα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο. Ηταν λιγότερα κατά 305 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο που είχε θέσει το οικονομικό επιτελείο. Σε μεγάλο πρόβλημα αναδεικνύεται η... είσπραξη του ΦΠΑ. Συρρικνώνεται λόγω της μειωμένης κατανάλωσης και της φοροδιαφυγής.
Το ταμείον της Εφορίας είναι... μείον καθώς τον Ιανουάριο καταγράφηκε μεγάλη «βουτιά» των φορολογικών εσόδων και με το «καλημέρα» του νέου έτους δημιουργήθηκε «μαύρη τρύπα» της τάξης των 305 εκατ. ευρώ.

«Αδύναμος κρίκος» παραμένουν οι εισπράξεις από ΦΠΑ που υποχώρησαν πάνω από 15% λόγω της συρρίκνωσης της κατανάλωσης αλλά και της φοροδιαφυγής.

Συνολικά οι καθαρές εισπράξεις του Δημοσίου ήταν μειωμένες κατά 7% σε σύγκριση με τον στόχο που είχε θέσει το οικονομικό επιτελείο.

Η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού εξετάστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης χθες στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη και του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Η αρνητική εικόνα στο μέτωπο των εσόδων προκαλεί πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο λίγες ημέρες πριν από την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα με το σκεπτικό ότι τυχόν αστοχίες στην εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού θα φέρουν προ των πυλών το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιανουάριο οι καθαρές εισπράξεις του Δημοσίου εμφανίζονται μειωμένες κατά 7% σε σχέση με τον στόχο που έχει τεθεί, ενώ σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2012 καταγράφουν πτώση 16% υπό το βάρος της κάθετης πτώσης στην κατανάλωση. Ετσι, τα καθαρά έσοδα εμφάνισαν «μαύρη τρύπα» 305 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί στον προϋπολογισμό. Συνολικά οι εισπράξεις ανήλθαν σε 4,05 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,35 δισ. ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι μεγαλύτερες απώλειες πάνω από 15% καταγράφονται στις εισπράξεις του ΦΠΑ. Στην αντίπερα όχθη αύξηση κατά 9% με 10% παρουσίασαν τα έσοδα από τους φόρους στα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία (άμεσοι φόροι).

Τα χαράτσια
Τον περασμένο μήνα οι φορολογικές υποχρεώσεις έπεσαν «μαζεμένες» για τους φορολογούμενους, καθώς πλήρωσαν την έκτη δόση του φόρου εισοδήματος, την πρώτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και την τρίτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Μάλιστα, οι εισπράξεις από τους φόρους στην περιουσία θα ήταν μεγαλύτερες αν είχαν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία έσοδα και από τη δεύτερη δόση του ΦΑΠ.

Η συγκεκριμένη δόση θα έπρεπε κανονικά να πληρωθεί έως τις 31 Ιανουαρίου, αλλά το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία καταβολής της μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Στο οικονομικό επιτελείο υπογραμμίζουν πως η κατάσταση είναι αντιστρέψιμη και προσθέτουν πως πρέπει να κινητοποιηθεί στο έπακρο ο φοροελεγκτικός μηχανισμός δίνοντας έμφαση στη «σύλληψη» του ΦΠΑ.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναγνωρίζουν ότι η πτώση της κατανάλωσης αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή στα έσοδα. Ωστόσο, όπως λένε, η παράμετρος κατανάλωση δεν είναι η μοναδική για την εικόνα κατάρρευσης που εμφανίζουν οι εισπράξεις του ΦΠΑ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένας στους πέντε επιχειρηματίες δεν υποβάλλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ και δεν αποδίδει στο Δημόσιο τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Την ίδια ώρα, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός προχωρά σε ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις και φορολογούμενους μεγάλου πλούτου, αλλά οι εισπρακτικοί μηχανισμοί δεν καταφέρνουν να κατευθύνουν προς τα δημόσια ταμεία τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα που επιβάλλονται.

Χ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ
«Γκάζι» στον φοροελεγκτικό μηχανισμό

«Συναγερμό» στον φοροελεγκτικό μηχανισμό επιχειρεί να σημάνει ο νέος γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, για να ανακοπεί η κατιούσα των εσόδων.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά επαφές με τους επικεφαλής των 36 μεγαλύτερων ΔΟΥ της χώρας μεταξύ 11 και 14 Φεβρουαρίου, θέτοντας ως πρωταρχικούς στόχους την περιστολή της φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ και την αύξηση των εισπράξεων από ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ο κ. Θεοχάρης θα επισκεφθεί τις μεγαλύτερες ΔΟΥ της Αττικής, που συνολικά αποφέρουν άνω του 50% των εσόδων της χώρας και Εφορίες της Περιφέρειας, σε Ηράκλειο, Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Ρόδο. Σκοπός των επισκέψεών του είναι όχι μόνο για να γνωρίσει τους νέους διευθυντές των ΔΟΥ, αλλά κυρίως για να θέσει τους στόχους σύμφωνα με τους οποίους οι διευθυντές των Εφοριών θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο.

Το βάρος του μηχανισμού θα πέσει στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών, τα οποία αγγίζουν τα 56,6 δισ. ευρώ. Ο κλοιός σφίγγει ακόμα και γύρω από τους μικροοφειλέτες, δηλαδή όσους χρωστάνε έως 3.000 ευρώ, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες θα λάβουν ειδοποιητήρια. Το πρώτο βήμα από το υπουργείο Οικονομικών είναι η αποστολή ειδοποίησης για την οφειλή. Εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα ακολουθήσει νέα επιστολή σε πιο... αυστηρό ύφος και εν συνεχεία θα γίνεται εξώδικη όχληση. Αν ο οφειλέτης εξακολουθεί να αγνοεί τη πρόσκληση, τότε η εντολή που έχει δοθεί είναι να ξεκινήσουν διαδικασίες κατάσχεσης.

Νέα απογραφή, των δικαιούχων συντάξεων λόγω θανάτου...





Μία νέα και τελευταία, ενιαία, απογραφή, όλων των δικαιούχων συντάξεων λόγω θανάτου (αφορούν σε χηρεία, άγαμες θυγατέρες και ... ανήλικα τέκνα) του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα, αποφασίστηκε στο υπουργείο Εργασίας με την συνδρομή υπηρεσιακών παραγόντων και από τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η υλοποίηση της ειδικής αυτής απογραφής θα πραγματοποιηθεί άμεσα, με την υποστήριξη κυρίως του υπουργείου Εσωτερικών, με την λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους καθώς σε πρώτη φάση θα γίνει με την διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων και σε δεύτερη φάση, εφόσον υπάρξουν κενά και αποκλίσεις, θα ζητηθεί η αυτοπρόσωπη παρουσία των δικαιούχων.

Σημειώνεται πως με την ολοκλήρωση και αυτής της ειδικής απογραφής - που θα είναι η τελευταία, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων - θα έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πλήρη εκκαθάριση όλων των ασφαλιστικών ταμείων από καταχρηστικές συντάξεις.

Βουτιά 300 εκατ. ευρώ στα έσοδα τον Ιανουάριο...



Συναγερμό για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού σήμανε η βουτιά εσόδων 7% που κατέγραψε το υπουργείο Οικονομικών τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα να ... δημιουργείται με το καλημέρα του νέου έτους μαύρη τρύπα 305 εκατ. ευρώ. Στο μέτωπο των εσόδων από ΦΠΑ, τα στοιχεία μαρτυρούν, σύμφωνα με «Τα Νέα», πανωλεθρία καθώς οι εισπράξεις είναι μειωμένες σε ποσοστό που υπερβαίνει το 15%.

Καθοριστικό ρόλο για τη βουτιά του ΦΠΑ έχει διαδραματίσει σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη κατά περίπου 70% της κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης. Τα άσχημα νέα έρχονται λίγες ημέρες πριν την επάνοδο της τρόικας για την καθιερωμένη αξιολόγηση που θα κρίνει την πορεία των επόμενων δόσεων και σε ένα πολιτικό σκηνικό όπου η υπερφορολόγηση των πολιτών έχει αρχίσει να βαραίνει, τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων, την τρικομματική κυβέρνηση.

Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να κινηθεί επιθετικά τις επόμενες ημέρες κινητοποιώντας στο έπακρο τον ελεγκτικό μηχανισμό με έμφαση στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών και ΦΠΑ, καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως αν παγιωθούν οι αστοχίες στο μέτωπο των εσόδων, δεν θα αργήσει η ώρα που η τρόικα θα απαιτήσει διορθωτικές κινήσεις με τη λήψη νέων μέτρων.

Αναλυτικά τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνουν:

* Πτώση κοντά στο 7% στα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί. Σε μηνιαία βάση, ο προϋπολογισμός προβλέπει 4,357 δισ. ευρώ καθαρών εσόδων και η πτώση κατά 7% μεταφράζεται σε μειωμένες εισπράξεις κατά περίπου 305 εκατ.ευρώ. Άρα προσγειώθηκαν κοντά στα 4,050 δισ. ευρώ.

* Σε σχέση με τις εισπράξεις του Ιανουαρίου 2012, η μείωση φτάνει το 16% καθώς πέρυσι τον Ιανουάριο στο ταμείο είχαν μπει έσοδα 4,827 δισ. ευρώ.

* Βουτιά πάνω από 15% στα έσοδα από ΦΠΑ. Στα στοιχεία παγίωσης της φοροδιαφυγής στους κόλπους του ΦΠΑ που έχουν αναδειχθεί τους τελευταίους μήνες, έρχεται να προστεθεί και νέα δραστική πτώση της κατανάλωσης η οποία εξηγείται πλήρως στη βάση της έκρηξης της ανεργίας, της διαρκούς συρρίκνωσης του διαθέσιμου εισοδήματος με μαχαίρια και ψαλίδια σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές αλλά και στις αλλεπάλληλες αυξήσεις των φόρων. Καθοριστικό ρόλο για τη βουτιά του ΦΠΑ έχει διαδραματίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η πτώση κατά περίπου 70% της κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης.

* Αύξηση κοντά στο 10% στις επιμέρους εισπράξεις άμεσων φόρων εισοδήματος και ακινήτων. Η αύξηση αυτή εξηγείται, καθώς φέτος τον Ιανουάριο το υπουργείο Οικονομικών εισπράττει φόρο εισοδήματος – μετά την καθιέρωση επτά μηνιαίων δόσεων για την εξόφλησή του- και Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2010. Το γεγονός αυτό οξύνει ακόμα περισσότερο τις εντυπώσεις καθώς, αν δεν είχαν «πέσει» τα συγκεκριμένα έσοδα τον Ιανουάριο η κατάσταση θα ήταν ακόμα χειρότερη.

Το οικονομικό επιτελείο, αναμένεται να κινηθεί επιθετικά τις επόμενες ημέρες κινητοποιώντας στο έπακρο τον ελεγκτικό μηχανισμό με έμφαση στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών και ΦΠΑ, καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως αν παγιωθούν οι αστοχίες στο μέτωπο των εσόδων, δεν θα αργήσει η ώρα όπου η τρόικα θα απαιτήσει διορθωτικές κινήσεις.

Προς το παρόν πάντως, αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι η κατάσταση είναι αντιστρέψιμη. Δεδομένο είναι πάντως πως μετά τα άσχημα αποτελέσματα στο πεδίο των εσόδων, οι καθυστερήσεις στην αναδιοργάνωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και τα πενιχρά αποτελέσματα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής αναμένεται να τεθούν εκ νέου με μεγαλύτερη έμφαση από την τρόικα, κατά την επάνοδό της προς το τέλος του μήνα στην Αθήνα.

Οκτώ στους δέκα πολίτες έχει περιορίσει ακόμη και βασικά είδη διατροφής...



Στο μισό έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ που δημοσιοποιείται σήμερα, Πέμπτη. Όπως δήλωσε στον ... ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, περίπου 8 στους 10 έχουν περιορίσει τα βασικά είδη διατροφής.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 50% παραδέχεται ότι θα αγόραζε προϊόντα χωρίς απόδειξη, προκειμένου να ωφεληθεί, ενώ το υπόλοιπο 50% φαίνεται ότι το σκέφτεται.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, το 93% των ερωτηθέντων έχει υποστεί μείωση στο εισόδημά του τα τελευταία 3 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 79% έχει περιορίσει τα βασικά είδη διατροφής, ενώ το 94% των νοικοκυριών έχει σταματήσει τις εξόδους αναψυχής σε εστιατόρια.

Ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι τα μισά νοικοκυριά παραδέχονται ότι θα αγόραζαν χωρίς απόδειξη, προκειμένου να ωφεληθούν. Ταυτόχρονα, τα άλλα μισά, φαίνεται ότι το σκέφτονται, σύμφωνα με ποιοτικά στοιχεία.

«Το ένστικτο της επιβίωσης σε αναγκάζει να έχεις συμπεριφορές που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχες. Με αλυσίδες, χειροπέδες και απειλές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα» δήλωσε ο κ. Ασημακόπουλος.

Τον γύρο του κόσμου οι εικόνες κατοχής...





Οι εικόνες της απόγνωσης και της καταβαράθρωσης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πληθαίνουν και προκαλούν την έκπληξη των διεθνών ΜΜΕ.

Οι φωτογραφίες με... υψωμένα χέρια πολιτών, που συνωστίζονταν έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να πάρουν μία δωρεάν τσάντα με τρόφιμα έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian ανέδειξε σε φωτογραφία της ημέρας την εικόνα της Λουϊζας Γουλιαμάκη από τον συνωστισμό. «Η φωτογραφία τραβάει την προσοχή μας στα χάλια του ελληνικού λαού» σχολίασε η εφημερίδα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters με εκτενές ρεπορτάζ αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν την ύφεση για έκτο χρόνο και την ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ.

«Εκατοντάδες άνθρωποι σπρώχνονταν για δωρεάν λαχανικά που μοίρασαν αγρότες σε μία συμβολική διαμαρτυρία την Τετάρτη, ποδοπατώντας έναν άνθρωπο και προκαλώντας κατακραυγή για την αυξανόμενη απόγνωση που δημιουργήθηκε από την οικονομική κρίση» σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων.

«Οι εικόνες Ελλήνων να μαλώνουν για φαγητό προκαλεί νέο θυμό για τα μέτρα λιτότητας» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της HuffingtonPost, που δημοσιεύει φωτογραφικό ρεπορτάζ από την Ελλάδα με ανθρώπους να ζητούν δωρεάν λίγα τρόφιμα και άλλους να κόβουν ξύλα προκειμένου να ζεσταθούν.

«Περισσότεροι φόροι λιγότερη θέρμανση» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας New York Times. Η ρεπόρτερ της εφημερίδας παρουσίασε τηλεοπτικά τις εικόνες των οικογενειών που προσπαθούν να ζεσταθούν με ξύλα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Δήμοι με 4Χ4, πούρα 5.300€, δεξιώσεις και πορτρέτα ...



Ατέλειωτο... χορό διαφθοράς στο δημόσιο αποκαλύπτει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2010. Παρά την οικονομική κρίση, σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα το... «Εθνος», η κρατική μηχανή συνέχισε την κακοδιαχείριση, τις σπατάλες και τις παρανομίες σε Προμηθείς, έργα, υπηρεσίες κ.ά. «Πρωταθλητές» στη διαφθορά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δήμοι με τζιπ 4Χ4 – Πούρα... 5.300 ευρώ

Ανάμεσα στις δαπάνες που το Ελεγκτικό Συνέδριο «μπλόκαρε» είτε εντοπίζοντας παρατυπίες, παράβαση νόμου κ.λπ. είτε θεωρώντας ότι είναι υπερβολικές και ξεπερνούν το αναγκαίο μέτρο στη φάσης της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα συγκαταλέγονται, σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Εθνος»:

• Η προσπάθεια τριών δήμων στη Βόρεια Ελλάδα να αγοράσουν τζιπ 4Χ4 για τις μετακινήσεις τεχνικών υπηρεσιών τους, ενώ δεν προβλέπεται στο νόμο (συνολική δαπάνη 79.700 ευρώ).
• Νοσοκομειακές προμήθειες με υπερτιμολογήσεις και αναντιστοιχία ποσότητας ειδών, χωρίς αξιολόγηση τιμών σε σχέση με προηγούμενες προμήθειες ή την κατάσταση στην αγορά, με λανθασμένες συνθέσεις επιτροπών κ.λπ.
• Εξοδα κηδείας 36.700 για τ. δήμαρχο Γλυφάδας, που κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο υπερβαίνουν το προσήκον μέτρο. Έξοδα κηδείας 5.400 ευρώ για τ. πρόεδρο τοπικού συμβουλίου στη Β. Ελλάδα, χωρίς να προβλέπεται από τον νόμο.
• Μη νόμιμη κατάτμηση έργων ασφαλτόστρωσης (1,6 εκατ. ευρώ) σε τουριστικό νησί των Κυκλάδων για να αποφευχθεί ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παράνομη ανάθεση άλλου αντίστοιχου έργου σε υπερεργολάβο κατά 100%, απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για κατασκευή χλοοτάπητα δημοτικού γηπέδου στα Δωδεκάνησα (205.000 ευρώ) χωρίς να συντρέχει επείγουσα ανάγκη κ.λπ.
• Εκτός λειτουργικών αναγκών κρίθηκε δαπάνη 4.500 ευρώ για φιλοτέχνηση πορτρέτου αποθανόντος τ. δημάρχου και υπουργού για την αίθουσα του Δήμου Πειραιά.
• Προμήθεια πούρων 5.300 ευρώ για εξυπηρέτηση αναγκών δημοσίων σχέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Μπλοκαρίστηκε» και γιατί δεν υπήρχε έγκριση του υπουργείου για τη δαπάνη.
• Αποζημιώσεις για τήρηση πρακτικών δημοτικού συμβουλίου, ενώ τον μήνα εκείνο δεν είχαν γίνει συνεδριάσεις.

Κονδύλια για βενζίνη σε δήμο που δεν είχε... βενζινοκίνητα ΙΧ

Σε νησιωτικό δήμο δεν εγκρίθηκε δαπάνη για πολλά λίτρα βενζίνης, αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ, μολονότι ο δήμος δεν διαθέτει βενζινοκίνητα οχήματα! Σε άλλη περίπτωση ζητήθηκε η έγκριση δαπάνης για βενζίνη σε όχημα άλλου δήμου, που διαπιστώθηκε (από την κατάσταση κίνησης) ότι δεν είχε μετακινηθεί καθόλου σε όλη τη διάρκεια του μήνα...

Μπλοκαρίστηκε άλλη δαπάνη (14.700) για γενική επισκευή απορριμματοφόρου γιατί τρεις εβδομάδες νωρίτερα καταβλήθηκε δαπάνη 11.500 ευρώ για εκτεταμένη επισκευή του ίδιου. Επίσης, πολλοί δήμοι παρείχαν σε χρήμα την αξία του γάλακτος που έπρεπε να δίνουν στους υπαλλήλους, κάτι που κρίθηκε παράνομο, ενώ άλλοι έδιναν εβαπορέ αντί για φρέσκο, που προβλέπει ο νόμος.

Ακόμη μια περίπτωση που αποτελεί τρανή απόδειξη διαφθοράς αποτελεί αυτή περιφερειακού ΤΕΕ που είχε δαπάνη 23.100 ευρώ για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας.

περασμένα μεγαλεία !!!


τι να την κάνεις την μεταφορική ...!!!

τρόμαξε από την φάτσα του...


οι σωτήρες μας ...!!!

Όσοι περιμένουν να γυρίσει ο τροχός για να …... τζάμπα περιμένουν στημένος είναι !!!

Η βασιλόπιτα της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Κατερίνης

Εμείς κόβουμε.και ράβουμε..όλοι μαζί.(γιαυτό όλα είναι τέλεια σε αυτή την πόλη)

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



KOΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Α.Σ.ΕΡΜΗΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ




   Ο Α.Σ. Ερμής Λεπτοκαρυας - JUDO σας προσκαλεί την Κυριακή 10-02-2013 και ώρα 17:30 στην κοπή βασιλόπιτας στο ARENA cafe-play room, στην Βασ.Ολγας 15 στην Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Θα ακολουθήσει βράβευση των αθλητών του συλλόγου που διακρίθηκαν το 2012 και απονομή επαίνων.
Είστε όλοι καλεσμένοι.
ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ.