PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

σα να το παράκανε λίγο !!!

Καταφύγια ανάγκης Ολύμπου: "Φάρος ελπίδας" για ορειβάτες


Κατασκευάστηκαν με κύριο γνώμονα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες επισκεπτών, περιπατητών και πεζοπόρων- κυρίως σε μέρες που οι καιρικές συνθήκες στον 
Όλυμπο είναι ακραίες. Παράλληλα, δίνουν λύσεις σε πολλούς οδοιπόρους- ορειβάτες που βρίσκονται εκτεθειμένοι στο βουνό είτε γιατί έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους είτε γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή φιλοξενίας σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Ο λόγος για τα έξι καταφύγια ανάγκης που υπάρχουν διάσπαρτα στο ψηλότερο ελληνικό βουνό και αποτελούν “φάρο ελπίδας” για τους ορειβάτες που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Τα καταφύγια ανάγκης είναι μικρά κτίσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν το χειμώνα σε έκτακτες περιπτώσεις. Προσφέρουν μόνο στέγη και σε κάποια υπάρχουν και κρεβάτια. Ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να φιλοξενήσουν μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις συνθήκες. Έτσι, μπορούν να χωρέσουν και περισσότερα άτομα αν το απαιτούν οι περιστάσεις. Τα συγκεκριμένα καταφύγια χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης και είναι: ο 'Αγιος Αντώνιος (υψόμετρο 2817 μέτρα), που μπορεί να φιλοξενήσει 9 άτομα, το “Ανω Πηγάδι” που βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 μέτρων και έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 18 άτομα, το καταφύγιο “Χριστάκη”, (2550μ) που έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 10 ατόμων, οι “Βρυσοπούλες”, που βρίσκονται σε υψόμετρο 2450 μέτρων και μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 6 άτομα- παράλληλα χρησιμοποιείται και από τον ελληνικό στρατό- το “Λιβαδάκι” που βρίσκεται σε υψόμετρο 2100 μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει 5 άτομα και το καταφύγιο “Σαλατούρα” που βρίσκεται σε υψόμετρο 1850 μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει 6 άτομα. “Αυτά τα καταφύγια είναι μόνο για έκτακτη ανάγκη όλων όσοι βρέθηκαν στο βουνό και πρέπει να προστατευτούν από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, κυρίως στην καρδιά του χειμώνα. Τα περισσότερα διαθέτουν μόνο κρεβάτια. Αυτός που θα βρεθεί εκεί θα πρέπει να έχει μαζί του έναν υπνόσακο, καθώς δεν υπάρχουν σκεπάσματα.

Κάποια έχουν τρόφιμα, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να βρει γιατί ο προηγούμενος μπορεί να τα χρησιμοποίησε και να μην τα αντικατέστησε” αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διαχειρίστρια του καταφυγίου “Σπήλιος Αγαπητός”, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2100 μέτρων, Μαρία Ζολώτα. “Από τα αναγκαία που θα πρέπει να φέρει μαζί του είναι και νερό, γιατί σε αυτή την περιοχή το νερό είναι δυσεύρετο. Αυτά τα καταφύγια δίνουν πολλές λύσεις και έχουν φιλοξενήσει πολλούς επισκέπτες που χρειάστηκαν τη βοήθειά τους. Τα περισσότερα τα συντηρεί ο ΣΕΟ όμως υπάρχουν και άλλα που τα συντηρούν κάποιοι δήμοι που βρίσκονται κοντά στον Ολυμπο” προσθέτει.

Επισημαίνει δε ότι αυτά τα καταφύγια είναι εύκολα προσβάσιμα. “Κάποια- λέει- έχουν ικανοποιητική σήμανση και κάποια όχι. Όλα βρίσκονται σε κομβικά σημεία και πραγματικά δίνουν λύσεις, όταν και όπου πρέπει, ενώ προστατεύουν τον επισκέπτη από τη μανία των ανέμων, του κρύου και του χιονιού”.

Μακρύγιαλος: Αγώνες κυπέλλου Ελλάδος Φουσκωτών σκαφών 2013 & Πανελλήνιο πρωτάθλημα jet ski


Στις 1 - 2 Ιουνίου 2013 στον Μακρύγιαλο Πιερίας


Λέσχη Ταχυπλόων και
Φουσκωτών Μακρυγιάλου

Αγώνας off shore Φουσκωτών Σκαφών Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 Μακρύγιαλος - Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκη - Μακρύγιαλος

Δείτε τι δήλωσε ο Βαγγέλης Λαγδάρης στο Πανπιερικό συμβούλιο για τα διόδια Αιγινίου(VIDEO)

Διάθεση Υλικού Θεοδοσίου Ευριπίδης (Φωτογράφος)




Δείτε τι δήλωσε η βουλευτής Άννα Μάνη Παπαδημητρίου στο Πανπιερικό συμβούλιο για τα διόδια Αιγινίου(VIDEO)

Διάθεση Υλικού Θεοδοσίου Ευριπίδης (Φωτογράφος)



Δείτε τι δήλωσε ο Κώστας Δανιηλίδης στο Πανπιερικό συμβούλιο για τα διόδια Αιγινίου(VIDEO)

Διάθεση Υλικού Θεοδοσίου Ευριπίδης (Φωτογράφος)




Την Κυριακή, και στη νότια Πιερία! Συνάντηση στη γέφυρα της Λεπτοκαρυάς!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ



Από τη Δημοτική Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Δίου – Ολύμπου

Συνδημότισσες, συνδημότες!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ
ΑΔΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ!

ΟΛΟΙ την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι
στον κόμβο Λεπτοκαρυάς/Σκοτίνας

ΚΑΙ τη Δευτέρα, ίδια ώρα, στο
ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη

Ο λαός της Πιερίας βροντοφωνάζει:

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΙΟΔΙΑ!
ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΑΤΕ!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

O XOΡΟΣ ΤΗΣ "ΑΓΑΠΗΣ" ΣΤΗ ΣΦΕΝΔΑΜΗ


ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΑΚΤΙΝΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΡΟΝΤΟΥ


ΟΜΙΛΙΑ: Η Καλλιέργεια της Ακτινιδιάς και άλλες καινοτόμες ποικιλίες
Το Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 06:00μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Βροντούς, ο κος Τσαγκαλίδης Ανδρέας, Γεωπόνος από την Επισκοπή Ανθεμίων θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για την καλλιέργεια της Ακτινιδιάς (τακτικές καλλιέργειας – γονιμοποίηση με μηχανικά μέσα – τρόποι διαμόρφωσης σχήματος κρεβατίνα, ημικρεβατίνα - θρέψη και φυτοπροστασία).



Επίσης θα γίνει εκτενής αναφορά σε νέες ποικιλίες αχλαδιάς, ροδακινιάς και βερικοκιάς οι οποίες αναμένεται να παρουσιάσουν έντονο εμπορικό ενδιαφέρον τα επόμενα χρόνια.


Η Ομάδα Οπωροκηπευτικών
ΣΠΕΚΟ ΒΡΟΝΤΟΥΣ

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης της 5ης σειράς των Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.





   
   Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης της 5ης σειράς των Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι Εθελοντές μετά από την επιτυχημένη εκπαίδευση τους σε θεωρητικά και πρακτικά θέματα Πρώτων Βοηθειών και πρόληψης-αντιμετώπισης ατυχημάτων, εξετάστηκαν την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στο κτήριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Αγ. Παρασκευής 33) στον πρακτικό τομέα, που περιλάμβανε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή, Θέση ανάνηψης, κ.λ.π.. 
 
Οι γραπτές εξετάσεις δόθηκαν την Δευτέρα 17:00 σε αίθουσα του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Μετά το τέλος των εξετάσεων ο αρχηγός και εκπαιδευτής του Τμήματος κ. Κατιρτζής Δημήτριος, εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για το υψηλό επίπεδο γνώσης των Εθελοντών. 
Θα ακολουθήσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης, πρακτική εξάσκηση των Εθελοντών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Κατερίνης συνολικής διάρκειας 100 ωρών. Η εκπαίδευση συνεχίζεται πάνω στα αντικείμενα της αστικής διάσωσης, δεξιότητες ακινητοποίησης και μεταφοράς τραυματιών με φορεία, αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος, βασικές αρχές ορεινής διάσωσης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών (Σεισμοί, Πυρκαγιές Πλημμύρες, κ.τ.λ.) και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο με τις τελικές εξετάσεις των Εθελοντών εφ΄ όλης της ύλης.
Η όλη εκπαίδευση και οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον αρχηγό και εκπαιδευτή του Τμήματος κ. Κατιρτζή Δημήτριο, με την αμέριστη βοήθεια των υπαρχηγών κ. Οικονόμου Ναούμ και κ. Καρυπίδου Παναγιώτας, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για ακόμη μία φορά. Επίσης εκ μέρους όλων των Εθελοντών ευχαριστεί θερμότατα τον Διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Νικολαίδη Ευστάθιο για την διάθεση της αίθουσας , καθώς και τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φαρμάκη Αστέριο που για μία ακόμη χρονιά δεσμεύτηκε να μεριμνήσει προσωπικά για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των Εθελοντών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

και λίγο θεωρία για το πως δημιουργείτε το ''ωστικό κύμα''

δεν πετάμε τίποτα...!!!

μετά το αίμα που μας ρούφηξαν σειρά έχει το κρέας...!!!

Η κρίση «διώχνει» τους Αλβανούς από την Ελλάδα


Περισσότεροι από 180.000 Αλβανοί έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους, αφήνοντας πίσω τη χώρα που από παράδεισος μετατράπηκε σε κόλαση.

"Η σοβαρή οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την Ελλάδα για πέντε χρόνια...

αναγκάζει τους Αλβανούς μετανάστες που αναζητούσαν στη χώρα διέξοδο από τη φτώχεια, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους".

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 180.000 Αλβανοί από τους 600.000 που είχαν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, έχουν ήδη επιστρέψει στην πατρίδα τους τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας πίσω ότι μέχρι πρότινος φάνταζε παράδεισος αφήνοντας πίσω τη φτώχεια.

"Οι άνθρωποι επιστρέφουν γιατί δεν υπάρχει πια δουλειά εδώ και αν και στην Αλβανία είναι δύσκολα, έχουν τουλάχιστον μια στέγη ως καταφύγιο" δηλώνει ο Εφε Φειν Οσμαν πρόεδρος της αλβανικής κοινότητας στην Αθήνα.

Πολλοί απ΄όσους επιστρέφουν ήταν μακριά από την πατρίδα τους για περισσότερα από δέκα, δεκαπέντε ή και είκοσι χρόνια. Καθότι γειτονική χώρα (η Ελλάδα), οι περισσότεροι είχαν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν συχνά-πυκνά στα χωριά και της πόλεις τους ενώ ξενιτεύτηκαν με στόχο να χτίσουν ένα σπίτι ή να βοηθήσουν τα μέλη της οικογένειας που έμειναν πίσω.

"Ο αδελφός μου έφυγε πέρσι μετά από 19 χρόνια ως οικοδόμος στην Αθήνα. Με την κρίση σταμάτησαν και οι κατασκευές και δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιστρέψει στην οικογένειά του. Είναι άνεργος αλλά τουλάχιστον έχει ένα σπίτι και τα παιδιά του μπορούν να πάνε στο σχολείο" λέει η Έλσα Ίμι που διαμένει στην Αθήνα.



Η ίδια μπορεί και συνεχίζει να διαμένει στην Ελλάδα εργαζόμενη ως οικιακός βοηθός σε διάφορα σπίτια ενώ ο σύζυγός της, εργάτης οικοδομών, κάνει επίσης κάθε δουλειά. Στο πάρκο που η Έλσα βγαίνει βόλτα με τα παιδιά της, βλέπει πλέον τους μισούς Αλβανούς απ΄όσους έβλεπε πριν λίγα χρόνια.

Η Αλβανία, με 2,8 εκατομμύρια κατοίκους, είναι μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης με ένα μέσο μισθό 250 ευρώ και το επίσημο ποσοστό ανεργίας να ανέρχεται στο 13,3%.

Υπολογίζεται ότι 1,5 εκατομμύριο Αλβανοί μετανάστευσαν μετά την πτώση του καθεστώτος το 1991, με τους μισούς να κατευθύνθηκαν στη γειτονική Ελλάδα. Τώρα, όμως, η μάστιγα της κρίσης στην Ελλάδα έριξε σε τέτοιο επίπεδο την ποιότητα ζωής που δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Η επιστροφή στην Αλβανία και η ζωή εκεί δεν είναι εύκολη υπόθεση. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση των Τιράνων ενέκρινε μια στρατηγική για την υποστήριξη και επανένταξη των επαναπατριζόμενων, που αποτελεί κι απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι περισσότεροι από αυτούς αγωνίζονται να βρουν δουλειά, να έχουν υγειονομική περίθαλψη και να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους, πολλά από τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Μεταξύ του 2010 και του 2012, περίπου 3.530 Αλβανοί επισκέφτηκαν γραφεία ευρέσεως εργασίας στην Ελλάδα και το 86% αυτών εν τέλει επέστρεψαν στη χώρα τους. Μόνο ένας στους δέκα κατάφερε να βρει δουλειά ενώ ένα άλλο 15% παρακολούθησε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Απασχόλησης.

«Κανείς δε μας βοήθησε. Το αλβανικό κράτος είναι απών ή υπάρχει μόνο για να μας κλέβει. Είναι χειρότερα απ΄ότι στην Ελλάδα. Τα έσοδα λιγότερα και οι τιμές των τροφίμων υψηλότερες» παραπονιέται ο Σχιγίρι Σχίνι που επέστρεψε με την οικογένειά του στην Αλβανία φέτος μετά από τρεις δεκαετίες που έζησε στην Αθήνα.

Ωστόσο, ο Σχαχίνι που εργάστηκε στην οικοδομή, με χρήματα που μάζεψε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα και με σκληρή δουλειά, ήταν σε θέση να νοικιάσει ένα μικρό διαμέρισμα στα Τίρανα, εξασφαλίζοντας την επιβίωση των τριών μελών της οικογένειάς του.

Τα παιδιά τους βρίσκουν ακόμη πιο δύσκολη την προσαρμογή στη νέα τους ζωή αφού δεν είναι εξοικειωμένα με τη γλώσσα ενώ έχουν ζήσει μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα. Για παράδειγμα ο Μπεσμιρ, ο νεότερος γιος του, ο οποίος άφησε την Αλβανία όταν ήταν μόλις ενός έτους, αντιμετωπίζει τα προσβλητικά σχόλια συμμαθητών του λόγω παράξενης προφοράς ενώ τον φωνάζουν με το παρατσούκλι ο «Έλληνας».

Για να βοηθήσει τους επαναπατριζόμενους, το υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε φέτος να εισάγει ειδικά μαθήματα για μαθησιακές δυσκολίες, για τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών, πριν φοιτήσουν στα δημόσια σχολεία.

Παρολαυτά, η ελληνική κρίση είχε θετική επίδραση για την Αλβανία. Παρά το γεγονός ότι η βαλκανική χώρα έχει πάψει να δέχεται εμβάσματα από τους μετανάστες της, οι φόβοι για ελληνική χρεοκοπία των τελευταίων τριών χρόνων, οδήγησε τους Αλβανούς της Ελλάδας, να μεταφέρουν τα κεφάλαια ύψους 2 δισεκατομμυρίων από την Ελλάδα στην Αλβανία".

Αν είναι δυνατόν: Πάντρεψε την κόρη του... για μία αγελάδα


Ένα τραγελαφικό γεγονός συνέβη στο χωριό Κορκούτ της Τουρκίας, όπου ο πατέρας ήθελε... να παντρέψει την κόρη του και σε αντάλλαγμα ζητούσε από τον γαμπρό μια αγελάδα!

Όπως ήταν φυσικό η κοπέλα αρνήθηκε και ο πατέρας τότε άρχισε να την απειλεί και να της ασκεί ψυχολογική βία.

Μάλιστα κάποια στιγμή της είπε, "έχουν συμφωνηθεί οι όροι και ήδη έχω πάρει την αγελάδα".

Τελικά πάντρεψε με το ζόρι την κόρη του, αλλά μετά από απόφαση δικαστηρίου στην Άγκυρα, θα εισαχθεί σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο για να του παρασχεθεί θεραπεία, αναφέρει το radar.gr

Η κοπέλα που δεν κατάφερε να βγάλει άκρη με τον πατέρα της προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Πέρα από τον εγκλεισμό του στο Ψυχιατρείο, του απαγορεύτηκε να πλησιάζει το σπίτι της κόρης του.

Τί ρεκόρ προσπαθούν μάταια να σπάσουν... στη Μεγάλη Βρετανία;


Αν έχετε κάποιον φίλο που παινεύεται για την όρεξή του, ήρθε η πρόκληση που θα τον αφήσει με ανοικτό το στόμα:...

 Το μπέργκερ των 13.000 θερμίδων, όσες δηλαδή λαμβάνει μέσω της τροφής, ο μέσος... άνθρωπος μέσα σε μία εβδομάδα. Το Over De Flames Burger, έχει διάμετρο 30 εκατοστών και περιέχει 40 φέτες τυριού, τρία κιλά βοδινού και διεκδικεί επάξια τον τίτλο του μεγαλύτερου χάμπουργκερ της Μεγάλης Βρετανίας. Το μπέργκερ, το οποίο σερβίρεται με πατάτες και μιλκσέικ, έχει γαρνιτούρα με κέτσαπ και μαγιονέζα, δύο ολόκληρα κρεμμύδια και τρεις ντομάτες.

Το ρεστοράν Οver De Flames στο Νόργουιτς προσφέρει 200 λίρες σε όποιον καταφέρει να το φάει μέσα σε δύο ώρες. Όποιος προσπαθήσει και δεν τα καταφέρει θα πρέπει απλώς να πληρώσει 30 λίρες για το πιάτο.

 Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 26 άνθρωποι έχουν προσπαθήσει, αλλά κανείς δεν κατάφερε να φτάσει...

Η νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο



Κατάφερε να γίνει η πιο νέα δισεκατομμυριούχος του κόσμου σε λίγα χρόνια. Ο λόγος για την...
Lynsi Torres, την ιδιοκτήτρια και πρόεδρο της αλυσίδας εστιατορίων «In-N-Out Burger».

Η Lynsi Torres, σύμφωνα με το Bloomberg, πωλώντας burgers κατάφερε να αποκτήσει περιουσία που ανέρχεται στο 1,1 δισ. δολάρια.

Πολλοί πελάτες έχουν τέτοια «εμμονή» που πολλές φορές περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για ώρες, προκειμένου να παραγγείλουν και εν συνεχεία να απολαύσουν ένα και μόνο burger.

Ένας από τους θαυμαστές της εν λόγω αλυσίδας είναι ο επίσης δισεκατομμυριούχος Warren Buffett, ο οποίος, σύμφωνα με φήμες, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει τα εστιατόρια.

Η Torres κληρονόμησε την περιουσία από την οικογένειά της. Χάρη σε έξυπνους χειρισμούς και καλούς της συμβούλους κατάφερε να την «εκτοξεύσει» στα 1,1 δισ. δολάρια.

Ο Έλληνας ψαράς που σαρώνει στο Facebook


Ο συγκεκριμένος ψαράς έχει προκαλέσει χαμό στο Facebook με την φωτογραφία να κοινοποιείται από εκατοντάδες χρήστες.

 Σύμφωνα με τους χρήστες...

ο ψαράς είναι Έλληνας και όπως σχολιάζουν με χιούμορ φροντίζει πάνω από όλα την... ασφάλειά του!

Ο ψαράς προφανώς βαριόταν να βγάλει το κράνος, κάποιος απαθανάτισε το στιγμιότυπο και αμέσως η φωτογραφία ανέβηκε στο διαδίκτυο Δείτε την φωτογραφία:


Τι χρειάζεται για το Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης...



Κάθε αυτοκινητιστής που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει στο εξωτερικό (ειδικά σε χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση), πρέπει να εφοδιαστεί με το διεθνές δίπλωμα.

Αυτό εκδίδεται από την ΕΛΠΑ, η διάρκεια του είναι μονοετής ή τριετής και...
εξαρτάται από τον τόπο προορισμού του ενδιαφερόμενου.

Για την έκδοσή του απαιτούνται μία έγχρωμη φωτογραφία ταυτότητας ή διαβατηρίου, παρουσίαση του Ελληνικού διπλώματος οδήγησης, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε ισχύ, καθώς και το διαβατήριο ή η νέου τύπου Αστυνομική Ταυτότητα (όποιο από τα δύο χρησιμοποιηθεί και στο ταξίδι). Το διεθνές δίπλωμα εκδίδεται αυθημερόν σε οποιοδήποτε γραφείο της ΕΛΠΑ.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε πάντως είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουμε μαζί μας και το ελληνικό δίπλωμα οδήγησης, ενώ επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ΕΛΠΑ δεν είναι σε θέση να εκδώσει διεθνές δίπλωμα παρά μόνο σε όσους επιδεικνύουν την πρωτότυπη, εν ισχύ, ελληνική άδεια οδήγησης.

Τέλος, το κόστος για την έκδοση διεθνούς διπλώματος μονοετούς ισχύος είναι 50 ευρώ, και για αντίστοιχο τριετούς ισχύος είναι τα 90 ευρώ.

Τον γύρο του κόσμου οι εικόνες κατοχής...





Οι εικόνες της απόγνωσης και της καταβαράθρωσης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πληθαίνουν και προκαλούν την έκπληξη των διεθνών ΜΜΕ.

Οι φωτογραφίες με... υψωμένα χέρια πολιτών, που συνωστίζονταν έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να πάρουν μία δωρεάν τσάντα με τρόφιμα έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian ανέδειξε σε φωτογραφία της ημέρας την εικόνα της Λουϊζας Γουλιαμάκη από τον συνωστισμό. «Η φωτογραφία τραβάει την προσοχή μας στα χάλια του ελληνικού λαού» σχολίασε η εφημερίδα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters με εκτενές ρεπορτάζ αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν την ύφεση για έκτο χρόνο και την ανεργία σε επίπεδα ρεκόρ.

«Εκατοντάδες άνθρωποι σπρώχνονταν για δωρεάν λαχανικά που μοίρασαν αγρότες σε μία συμβολική διαμαρτυρία την Τετάρτη, ποδοπατώντας έναν άνθρωπο και προκαλώντας κατακραυγή για την αυξανόμενη απόγνωση που δημιουργήθηκε από την οικονομική κρίση» σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων.

«Οι εικόνες Ελλήνων να μαλώνουν για φαγητό προκαλεί νέο θυμό για τα μέτρα λιτότητας» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της HuffingtonPost, που δημοσιεύει φωτογραφικό ρεπορτάζ από την Ελλάδα με ανθρώπους να ζητούν δωρεάν λίγα τρόφιμα και άλλους να κόβουν ξύλα προκειμένου να ζεσταθούν.

«Περισσότεροι φόροι λιγότερη θέρμανση» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας New York Times. Η ρεπόρτερ της εφημερίδας παρουσίασε τηλεοπτικά τις εικόνες των οικογενειών που προσπαθούν να ζεσταθούν με ξύλα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Eλεύθερος ο Κιμούλης...




Ελεύθερος αφέθηκε από τον εισαγγελέα πριν από λίγο ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος συνελήφθη χθες καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί επιταγών.

Συγκεκριμένα, o... ηθοποιός και θιασάρχης είχε καταδικαστεί ερήμην σε φυλάκιση 15 μηνών, απόφαση η οποία επικυρώθηκε και σε δεύτερο βαθμό από το εφετείο, για ακάλυπτες επιταγές.
Το πρωί της Πέμπτης, ο Κιμούλης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, κατέβαλε 4.418 ευρώ για να εξαγοράσει την ποινή φυλάκισης 15 μηνών και αφού προέβη σε διακανονισμό των χρεών του για την υπόθεση ακάλυπτων επιταγών αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της εβδομάδας ο κ. Κιμούλης προέβη σε ρύθμιση της υπόθεσης που αφορά ληξιπρόθεσμα χρέη του προς το δημόσιο ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, για την οποία είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του την προηγούμενη εβδομάδα.

Με αυτό το δεδομένο, αφού ρύθμισε και την παλαιότερη υπόθεση της καταδίκης του για ακάλυπτες επιταγές, ο κ. Κιμούλης αφέθηκε ελεύθερος.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο ηθοποιός κρυβόταν για να αποφύγει τη σύλληψη.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του θεάτρου την προηγούμενη Παρασκευή, ενημέρωσαν τον κόσμο που είχε πάρει εισιτήρια πως η παράσταση ματαιώνεται λόγω αδιαθεσίας της συμπρωταγωνίστριάς του, Δήμητρας Ματσούκα, αν και η ακύρωση της παράστασης θεωρήθηκε από κάποιους πρόφαση για να μην εμφανιστεί ο ηθοποιός στο θέατρο ώστε να αποφύγει ενδεχόμενη σύλληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες, ο Γιώργος Κιμούλης είχε δημοσιοποιήσει επιστολή του σχετικά με την υπόθεση, κάνοντας λόγο για προσπάθεια «δημόσιου εξευτελισμού του και κατασκευασμένων θεαμάτων» τονίζοντας ότι «η προβοκάτσια έχει και τα όρια της.

Απο το μεγάλο Παμπιερικό συλλαλητήριο στα Διόδια Αιγινίου απέδειξε τη σταθερότητα και αποφασιστικότητα του Πιερικού λαού στο να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την νίκη.


 Παρουσία της βουλευτού του ΚΚΕ Ελένης Γερασιμίδου, πολλών μελών των Δημοτικών Συμβουλίων Πιερίας ,Μαζικών φορέων του Νομού και μεγάλου πλήθους πολιτών , «άνοιξαν» τα Διόδια για δύο περίπου ώρες και μοιράσαμε έντυπα πληροφόρησης στους διερχόμενους.
 Αναμένονται σήμερα πρωτοβουλίες για την συγκρότηση και το παραπέρα πρόγραμμα δράσης της Παμπιερικής Επιτροπής που αποφασίστηκε στο Δ.Σ. Κατερίνης στις 4-2-13 και η απόφαση μεγάλης Πιερικής συγκέντρωσης πιθανότατα την Δευτέρα 11-2-13. Επίσης η Δημοτική Αρχή  βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία με πολιτικούς παράγοντες κομμάτων και κυβέρνησης εκφράζοντας την απαίτηση για πρωτοβουλίες στη κατεύθυνση απόφασης αναστολής λειτουργίας των Διοδίων Αιγινίου.
  Σήμερα εξάλλου  στις 2 μμ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Πύδνας –Κολινδρού και θα υπάρξουν αποφάσεις για τον χαρακτήρα και την πορεία του αγώνα.
Όλα αυτά ενώ είμαστε στην ενδέκατη ημέρα κινητοποιήσεων και η διαρκής παρουσία κόσμου στα διόδια συνεχίζεται με το κάλεσμά μας σε όλους να συμμετέχουν όσο μπορούν περισσότερο.
Ο Αγώνας συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη στις 4 μμ. στα διόδια Αιγινίου μαζί με όλες τις εθελοντικές ομάδες της Πιερίας
 Αιγίνιο 7 – 2 – 2013           
Γραφείο τύπου συντονιστικής επιτροπής
 Για πληροφορίες τηλ : 2353350100

φωτορεπορτάζ από τα διόδια