PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

άγρια γιαγιά !!!




Αφίσες του παλιού καλού Ελληνικού κινηματογράφου !...


ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ : ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)


συνεχίζει να διδάσκει τους μελλοντικούς ηγέτες σε νέο πανεπιστήμιο!!!

Απο τις Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στην Κατερίνη


 H σήμανση της περιοχής του Εθνικού Πάρκου με πινακίδες που θα βοηθούν τον επισκέπτη να περιηγηθεί και να ενημερωθεί για την περιοχή, η προβολή των υγροτόπων της Πιερίας με νέα
ενημερωτικά έντυπα, καθώς και η κατασκευή μονοπατιού στον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης περιλαμβάνονται στα σχέδια του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού Λουδία – Αλιάκμονα για το επόμενο διάστημα. Η περιοχή προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για αναψυχή, καθώς διαθέτει όμορφα τοπία, σπάνια είδη ζώων και πουλιών, καθώς και υποδομές υποδοχής επισκεπτών, όπως το παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης που λειτουργεί πέντε ημέρα την εβδομάδα, από την Τετάρτη ως την Κυριακή. Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Εκάβη της Κατερίνης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, με τη διοργάνωση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, στόχος είναι να γνωρίσουν περισσότεροι άνθρωποι τους υγροτόπους της περιοχής, να τους επισκεφθούν και να βιώσουν την εμπειρία της επαφής με τη φύση. «Ο λόγος είναι ότι πιστεύουμε πως η παρουσία του υπεύθυνου και ενημερωμένου επισκέπτη μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην προστασία του από πολλές παράνομες ανθρώπινες επεμβάσεις», ανέφερε στην παρουσίασή της η υπεύθυνη επικοινωνίας του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, Λία Παπαδράγκα.
Στην ίδια ημερίδα, η συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης, Στέλλα Βαρελτζίδου, αναφέρθηκε στη σημασία των υγροτόπων του Εθνικού Πάρκου, τις οικοσυστημικές υπηρεσίες που προσφέρουν, στη βιοποικιλότητα που φιλοξενεί το Εθνικό Πάρκο, αλλά και στις απειλές που αντιμετωπίζει λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή. Επίσης, κάλεσε φορείς και παρευρισκόμενους να συνεργαστούν με το Φορέα Διαχείρισης για την προστασία του.
Σύμφωνα με τον ορνιθολόγο και μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, Δημήτρη Μπούσμπουρα, το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα είναι ένα από τα πιο σημαντικά υγροτοπικά συστήματα της Ελλάδας, καθώς έχουν παρατηρηθεί σε αυτό τα 2/3 των πουλιών που υπάρχουν στη χώρα. Ο υγρότοπος της Νέας Αγαθούπολης είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την άγρια ορνιθοπανίδα το χειμώνα, καθώς συγκεντρώνει χιλιάδες υδρόβια πουλιά.
Τέλος, ο εκπαιδευτικός και μέλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008», Γιώργος Περδίκης, αναφέρθηκε στην εισήγησή σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που γίνονται  από τα σχολεία της Πιερίας στο Εθνικό Πάρκο. «Δυστυχώς, ωστόσο, δεν είναι αρκετά τα σχολεία που επισκέπτονται την περιοχή. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να γνωρίσουν τη φύση που βρίσκεται κοντά στο μέρος όπου ζουν», είπε ο κ. Περδίκης.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, Θεμιστοκλής Κουιμτζής, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κατερίνης, κ. Ντόντης και εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας, κ. Κουκοδήμου.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της Κατερίνης και μέλη τοπικών συλλόγων και οργανώσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση συνεισέφεραν οι τοπικοί σύλλογοι Μ.Π.Σ. Νέας Τραπεζούντας, ο Περιβαλλοντικός Ποδηλατικός Όμιλος Δίας Κατερίνης και οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008».
Μετά την ημερίδα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με εικόνες από το Εθνικό Πάρκο. Πρόκειται για την έκθεση που προέκυψε από το διαγωνισμό φωτογραφίας που πραγματοποίησε το 2008 ο Φορέας Διαχείρισης σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει περίπου 60 εικόνες της περιοχής.

Η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση(Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).


150 αθλητές στους αγώνες ανωμάλου δρόμου στο Λιτόχωρο


 
  
   Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
 
Με τη συμμετοχή 150 περίπου αθλητών και αθλητριών, αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος για όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες πραγματοποίησε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας στο Ξηροκάμπι Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου. 

Οι αγώνες στους οποίους συμμετείχαν σωματεία από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία αλλά και από τη Θεσσαλία, έγιναν στο πλαίσιο ανάπτυξης του κλασσικού αθλητισμού αλλά και της προετοιμασίας των αθλητών και αθλητριών για το πανελλήνιο πρωτάθλημα. 
Η περιοχή στην οποία έλαβαν χώρα οι αγώνες, στο Ξηροκάμπι, είναι χώρος που εδώ και χρόνια έχει διαμορφωθεί από τον πρώην δήμο Λιτοχώρου σε έναν ιδανικό στίβο για αγώνες ανωμάλου δρόμου. Μάλιστα, κατά το παρελθόν, στο Ξηροκάμπι έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη και παγκόσμια πρωταθλήματα με τη συμμετοχή πολύ γνωστών αθλητών.
Στην προχθεσινή διοργάνωση παραβρέθηκαν, από την πλευρά του δήμου, ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης καθώς επίσης και η αντιδήμαρχος αθλητισμού Σοφία Ζουρζούρα, οι οποίοι σε δηλώσεις τους συνεχάρησαν τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες αθλητές ενώ ευχαρίστησαν την ταξιαρχία Λιτοχώρου για την ουσιαστική συμβολή της στη διεξαγωγή του αθλήματος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ Ν.Φ.



  Λευτέρης Χατζηκυριακίδης:
«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη η οποία συνοδεύτηκε
και από μια καλή εμφάνιση»
Χρήστος Ξηρομερίτης:
«Μπροστά μας όμως έχουμε σχεδόν έναν γύρο αγώνων και ο μόνος δρόμος προς την επιτυχία είναι η καθημερινή δουλειά»
 
Μετά την ακόμη μία μεγάλη και καθοριστική νίκη του Πιερικού Αρχελάου στον αγώνα με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας που έγινε στην Κατερίνη και η οποία σκόρπισε χαρά και χαμόγελα και στο φίλαθλο κόσμο, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Λευτέρης Χατζηκυριακίδης και ο βοηθός του Χρήστος Ξηρομερίτης,  στην ιστοσελίδα του συλλόγου  www.pierikos-archelaos.gr έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις: 

 

Λευτέρης Χατζηκυριακίδης - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη η οποία συνοδεύτηκε και από μια καλή εμφάνιση, η οποία είχε σαν χαρακτηριστικό της την απαίτηση που έδειξαν οι παίκτες για το αποτέλεσμα, κάτι το όποιο «παρέσυρε» και τον κόσμο που παραβρέθηκε στο γήπεδο. Παρά το δύσκολο της ώρας διεξαγωγής του παιχνιδιού, ήταν κοντά στην ομάδα και βοήθησε σε σημαντικό βαθμό. Εμείς συνεχίζουμε, παίρνουμε δύναμη από τις νίκες για τη δύσκολη συνέχεια που ο δρόμος της είναι ακόμη μακρύς …». 
Χρήστος Ξηρομερίτης – βοηθός προπονητή: «Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες είχαμε την πρόκληση να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Οι αθλητές ανταποκρίθηκαν στις συνθήκες και στο "πρέπει" του αποτελέσματος και σε αυτούς ανήκουν οι νίκες με Αίαντα και Ιωνικό Ν.Φ. Μπροστά μας όμως έχουμε σχεδόν έναν γύρο αγώνων και ο μόνος δρόμος προς την επιτυχία είναι η καθημερινή δουλειά. Οι νέες προκλήσεις είναι μπροστά μας».
ΦΩΤΟ:
  1. Σε ένα τάιμ άουτ ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης δίνει τις οδηγίες του
  2. Και ο πιο μικρός φίλαθλος στον κυριακάτικο αγώνα ο οποίος δεν άφησε στιγμή τις μπάλες του μπάσκετ από τα χέρια του

ΣΤΟ "ΣΚΑΜΝΙ" ΣΤΙΣ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ "ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ"


  
  
     
   "Για Διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο" κατηγορείται ο κ. Ιωάννης Νασούλης με την ιδιότητα του διευθυντή της διεύθυνσης λειτουργίας και συντήρησης της εταιρίας "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε" κατά τα έτη 2008 - 2009.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ


Το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Φεβρουαρίου 2013 ο Χιονοδρομικός Όμιλος Κατερίνης (ΧΟΚ) συμμετείχε με 5 αθλητές στον 1ο Προκριματικό Αγώνα Σκι κατηγορίας Π2-Κ2 που διοργανώθηκε στην Βασιλίτσα Γρεβενών.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 
   Το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Φεβρουαρίου 2013 ο Χιονοδρομικός Όμιλος Κατερίνης (ΧΟΚ) συμμετείχε με 5 αθλητές στον 1οΠροκριματικό Αγώνα Σκι κατηγορίας Π2-Κ2 που διοργανώθηκε στην Βασιλίτσα Γρεβενών. 

 
Συμμετείχαν οι αθλητές: Γρίβας Νικόλαος, Καραμέλιος Σωτήριος, Κόκκας Γεώργιος, Παπάζογλου Βασίλειος, και Σαββίδης Ελευθέριος. Στον αγώνα πήραν μέρος 92 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνες, με ακραίες καιρικές συνθήκες και μεγάλο ανταγωνισμό. Από τους 5 αθλητές ο Καραμέλιος Σωτήρης κατατάχτηκε 22ος και ο Παπάζογλου Βασίλης 25ος. Οι υπόλοιποι 3 δεν κατάφεραν να τερματίσουν και στις 2 διαδρομές του αγώνα, είχαν όμως πολύ καλή παρουσία. 
Το Δ.Σ. του ομίλου συγχαίρει τους αθλητές του και τους εύχεται καλή πρόοδο στις αθλητικές και μαθητικές τους επιδόσεις.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Σάββας Σιονακίδης

Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου στις 10 Φεβρουαρίου


Π.Ο.Λ
Πρόσκληση

Σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση των μελών την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 στην αίθουσα του Aγίου Νικολάου στις 6 μ.μ

ΘΕΜΑΤΑ:
  1. Απολογισμός Δ.Σ
  2. Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ

Παρακαλούμε τις κυρίες μέλη του ομίλου που επιθυμούν να είναι υποψήφιες για το Δ.Σ να υποβάλλουν αίτηση στο γραφείο του συλλόγου μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου καθημερινά από τις 5-7 μ.μ

Τηλ. γραφείου: 2352082228 και στο τηλ. 6948436792, κα Σινανίδου

  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποψηφιότητα να είναι μέλος του ομίλου από τον προηγούμενο χρόνο και τακτοποιημένη οικονομικά.

  • Η πληρωμή της συνδρομής του 2012 μπορεί να γίνει και την ημέρα των εκλογών.

  • Έγραφες μελών την ημέρα των εκλογών δεν επιτρέπονται από το καταστατικό.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Η ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ


Υπό μετακίνηση 10.000 δημοτικοί υπάλληλοι



Aλλαγή στα οργανογράμματα των δήμων και των περιφερειών ...
θα φέρει η αξιολόγηση των οργανικών δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες πιλοτικά σε 12 ΟΤΑ, δέκα δήμους και δύο περιφέρειες.


Η νέα δομή των δήμων θα επιφέρει σαρωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ τόσο στον στενό δημόσιο τομέα όσο και μεταξύ των δήμων, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών προετοιμάζεται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα της μετακίνησης υπαλλήλων εντός των δήμων με «διευθυντικό» δικαίωμα των δημάρχων για να καλύπτονται άμεσα τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό.


Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 10.000 δημοτικοί υπάλληλοι θα κριθούν ως πλεονάζοντες και θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες με βάση το θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας που έχει υιοθετήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ.

Ο αόρατος φωτογράφος



Είναι αυτός ο φωτογράφος πιο γρήγορος και από την...
σκιά του;



Ο Καταλανός καλλιτέχνης Pol Úbeda Hervàs είναι αυτός που έχει τραβήξει αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες απαθανατίζοντας τη σκιά του να φορά τα αθλητικά του παπούτσια!!!



Ο Hervàs, ο οποίος είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της διαφημιστικής εταιρείας JWT Barcelona, θεωρείται ότι έχει φτιάξει αυτές τις εικόνες μέσω Photoshop, αφήνοντας τους πάντες άφωνους!


Όπως και να χει… οι εικόνες είναι πραγματικά εκπληκτικές!

Τα 5 πιο δημοφιλή θέματα στο Twitter για τους Έλληνες χρήστες



Ποια θέματα απασχόλησαν περισσότερο τους Έλληνες χρήστες του....
Twitter τις τελευταίες 7 ημέρες; Δείτε το top 5 των θεμάτων που συζητήθηκαν περισσότερο στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο, το οποίο έχει πλέον καθιερωθεί και στη χώρα μας...


Αναλυτικά η λίστα με τα πέντε δημοφιλέστερα θέματα στο Twitter, για την εβδομάδα που μας πέρασε:


1. Στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν διάφορα hashtags για follow back στο twitter και προτάσεις για follow από χρήστες
2. #anhkw_sth_genia - Οι έλληνες χρήστες του Twitter συζητούν με χιούμορ για τα προβλήματα αλλά και τα πλεονεκτήματα της γενιάς στην οποία ανήκουν
3. #nma - Τα μουσικά βραβεία του NRJ τα οποία παρουσίασε ο Νίκος Αλλιάγας
4. #Greece - Ειδήσεις και σχόλια που έχουν σχέση με την Ελλάδα
5. #tropoi_xwrismou - Χιουμοριστικές ατάκες για τρόπους και ατάκες χωρισμού αλά... ελληνικά!

Έλληνας σημαίνει πρωτοτυπία: Της έκανε πρόταση γάμου στα 309,6 μέτρα!



Μα καλά πόση πρωτοτυπία διαθέτουμε εμείς οι Έλληνες;...



Τα εγκαίνια του υψηλότερου κτηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την θέα από τον 94ο όροφο διάλεξε ένας 22χρονος για να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του!


Ο Τζέιμς Επισκόπου διάλεξε το «Shard», το 95 ορόφων κτήριο που μοιάζει με θραύσμα γυαλιού και άνοιξε χθες στο Λονδίνο, για να ζητήσει από την Λόρα Τέιλορ να τον παντρευτεί.
Η 22χρονη είπε το πολυπόθητο «ναι» και το ζευγάρι άρχισε τις αγκαλιές και τα φιλιά μπροστά σε χιλιάδες κόσμου, που είχε πάει για να θαυμάσει το «Shard»!


«Με άφησε άφωνη! Δεν μπορούσα να το πιστέψω! Είμαι τόσο χαρούμενη και ενθουσιασμένη! Πραγματικά, δεν είχα ιδέα ότι θα έκανε κάτι τέτοιο», δήλωσε η «προσεχώς» νύφη.
Το «Shard», σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, είναι το δεύτερο ψηλότερο κτήριο σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά τον ουρανοξύστη «Μercury» στη Μόσχα, που έχει ύψος 339 μέτρα.

«Ανάσα» στους συνταξιούχους με αναπηρία...



Ανάσα σε περισσότερους από 50 χιλιάδες συνταξιούχους με αναπηρία αναμένεται να δώσει διάταξη που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Εργασίας που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του μηνός.

Με τη νέα ρύθμιση επιδιώκεται να...
δοθεί λύση στο πρόβλημα της αναστολής της χορήγησης της σύνταξης αναπηρίας ή του προνοιακού επιδόματος στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αναπηρία, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης αναμονής για την επανεξέτασή τους από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.

Το περιεχόμενο της ρύθμισης, είχε αναπτύξει τον περασμένο Νοέμβριο στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Λακωνίας Φεβρωνίας Πατριανάκου.

Θα εξακολουθεί να χορηγείται η σύνταξη αναπηρίας στους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη του σχετικού δικαιώματός τους. Θα χορηγείται ακόμη για ένα εξάμηνο, δικαίωμα ιατρικής περίθαλψης, το οποίο θα παρατείνεται εφόσον διαρκεί η ασθένεια.

Αντίστοιχα, οι ασφαλισμένοι στους οποίους έχει διαγνωστεί ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% από την πρωτοβάθμια επιτροπή, θα λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της προσωρινής σύνταξης χωρίς να χρειάζεται να αναμένουν, σε περίπτωση προσφυγής, τη δευτεροβάθμια υγειονομική κρίση.

Επίσης, όσοι ασφαλισμένοι έχουν καταθέσει αίτηση χορήγησης σύνταξης λόγω αναπηρίας και έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, να λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη θα λαμβάνουν ποσό που αντιστοιχεί στο 50% της προσωρινής σύνταξης.

Δίνεται, τέλος, το δικαίωμα στους γιατρούς του Ειδικού Σώματος να αποφαίνονται για την επ' αόριστον διάρκεια της αναπηρίας εφόσον διαπιστώνουν ότι είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη, όπως π.χ. σε περιπτώσεις υπερηλίκων που λαμβάνουν επίδομα απολύτου αναπηρίας και είναι μονίμως κλινήρεις ή πάσχουν από άνοια, Αλτσχάιμερ κλπ.

Ο Πάγκαλος άναψε πούρο...




...για το "μαζί τα φάγαμε"...
Άλλα τρία βιβλία με θέμα το "μαζί τα φάγαμε", το πρώτο τεύχος έσπασε ταμεία, ετοιμάζει ο Θόδωρος Πάγκαλος κι άναψε το πούρο της... επιτυχίας , όπως αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατία" σε πάρτι που έκανε για τα ογδοηκοστά του γενέθλια ο παλιός του φίλος, Μπάμπης Μουτσάτσος, πρώην πρωταθλητής της κολύμβησης και του πόλο και πάλαι ποτέ ιδιοκτήτης του περίφημου κλαμπ Κουίντα στην Κυψέλη...

Πώς ο Τόλης Βοσκόπουλος γλίτωσε τα πρόστιμα της Εφορίας...




Χρωστούσε 5,5 εκατ. ευρώ...
Ακύρωσαν πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον Τόλη Βοσκόπουλο για φοροδιαφυγή και ο δημοφιλής τραγουδιστής μπαίνει σε νέο κύκλο δικαστικών αγώνων. Η απόφαση του ...Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει δεκτές – εν μέρει – πέντε από τις επτά αναιρέσεις που κατέθεσε γυρνάει την υπόθεση πίσω, ωστόσο, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, δεν ξεκαθαρίζει το ποσό που θα «κουρευτεί» από τα 5,5 εκατ. ευρώ που χρωστάει ο γνωστός τραγουδιστής στη ΔΟΥ από φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του, μετά την αναίρεση των αποφάσεων η διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις έχει ως εξής: η υπόθεσή του επιστρέφει στο εφετείο προκειμένου να εκδικαστεί εκ νέου... Με απλά λόγια, ξεκινά ένας νέος δικαστικός λαβύρινθος για τον λαϊκό καλλιτέχνη, που όμως το πιθανότερο είναι να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του πόσού – μαμούθ που χρωστά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Μάλιστα, οι καταθέσεις της μεγάλης ακίνητης περιουσίας που διέθετε ο Βοσκόπουλος, η αξία της οποίας ξεπερνά τις 800.000 ευρώ, αποτελούν έναν σημαντικό άσο στο μανίκι του συνηγόρου του, προκειμένου να σβήσει μέρος από το χρέος του.

«Χωρίς επαρκή αιτιολογία»

Πού στηρίχθηκε όμως η απόφαση των δικαστών να ακυρώσουν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον τραγουδιστή; Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Γρηγόρη Μέντη, «εκ των επτά υποθέσεων που εκκρεμούσαν στο ΣτΕ, ύστερα από άσκηση αναιρέσεως από τον κ. Βοσκόπουλο, οι πέντε εξ αυτών έχουν εν μέρει αναιρεθεί για λόγους που αφορούν πλημμελή αιτιολογία των εφετειακών αποφάσεων και αναπέμπονται προς νέα κρίση στο εφετείο. Οι λοιπές υποθέσεις που σχετίζονται με την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του κ. Βοσκόπουλου παραμένουν δικαστικώς εκκρεμείς».

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την άνοιξη του 2010, όταν έγινε γνωστό ότι ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής χρωστάει στο Δημόσιο 5,5 εκατ. ευρώ από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις. Για δύο και πλέον δεκαετίες ο Τόλης Βοσκόπουλος ξέφυγε από την Εφορία είτε από αμέλεια κάποιων υψηλόβαθμων υπαλλήλων, είτε από καθυστερήσεις σε δικαστικές και διοικητικές προσφυγές.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ


Αφορολόγητο 50.000 ευρώ στα ακίνητα...







Συμφωνία επήλθε μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για το νέο σύστημα φορολόγησης των ακινήτων. Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε ότι ο νέος ενιαίος φόρος θα εφαρμοστεί με αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ επί της αντικειμενικής αξίας. Οι συντελεστές θα...
έχουν αφετηρία το 0,1% και θα φτάνουν μέχρι το 2%.


Με αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας θα εφαρμοστεί ο νέος ενιαίος φόρος σε όλα τα ακίνητα, ενώ οι συντελεστές θα ξεκινούν από το 0,1% και θα φτάνουν έως το 2%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακομματική επιτροπή για την κατάρτιση του νέου συστήματος φορολόγησης των ακινήτων, η οποία συνεδρίασε χθες υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, συμφώνησε ο ενιαίος φόρος να υπολογίζεται με κλίμακα στην οποία θα υπάρχει αφορολόγητο όριο και συντελεστές χαμηλότεροι του 2%. Με την καθιέρωση του αφορολόγητου των 50.000 ευρώ, εκτιμάται ότι περίπου 1.000.000 ιδιοκτήτες δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρο.

Πιο αναλυτικά, χθες υπήρξε ομοφωνία ως προς τη θεσμοθέτηση του αφορολογήτου, ενώ οι τελικές αποφάσεις για τους φορολογικούς συντελεστές και τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη σε νέα σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.
Αφορολόγητο 50.000 ευρώ στα ακίνητα

Ο νέος φόρος, τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, θα αντικαταστήσει το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, με στόχο ετήσια έσοδα 3 δισ. ευρώ. Βέβαια φέτος από τον ενιαίο φόρο τα έσοδα θα είναι αισθητά χαμηλότερα, αλλά δεν θα προκύψει κενό στον προϋπολογισμό, καθώς εντός του έτους θα εισπραχθούν οι Φόροι Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010-2012 και οι δύο τελευταίες δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ του 2012 . Για το 2014, όμως, θα απαιτηθούν νέες αλλαγές στον ενιαίο φόρο ώστε να εισπραχθούν οπωσδήποτε 3 δισ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, στη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση (Α. Παναγόπουλος και Απ. Βεζυρόπουλος από τη ΝΔ, Α. Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και Δημ. Χατζησωκράτης, Γ. Ιωαννίδης από τη ΔΗΜΑΡ) συμφώνησαν με τον υφυπουργό Οικονομικών για την καθιέρωση αφορολογήτου ορίου στον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της κλίμακας, αν και συμφωνήθηκε ότι ο ανώτερος συντελεστής για τα φυσικά πρόσωπα θα είναι χαμηλότερος από 2% και ο πρώτος συντελεστής θα ξεκινά από το 0,1%.

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο ο συντελεστής 2% να επιβληθεί σε ακίνητη περιουσία υψηλότερη π.χ. των 10 εκατ. ευρώ, για συμβολικούς λόγους στα πρότυπα του φόρου Ολάντ για τους πολύ πλούσιους.

Αγροί - βοσκότοποι
Στον νέο φόρο θα υπαχθούν όλες οι κατηγορίες ακινήτων που κατέχουν τα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή διαμερίσματα, μονοκατοικίες, κτίρια επαγγελματικής στέγης και λοιπές κατηγορίες κτισμάτων, οικόπεδα εντός σχεδίων πόλεων, εκτάσεις γης εκτός σχεδίων πόλεων (αγροί, αγροτεμάχια, βοσκότοποι κ.λπ.).

Για τους αγρούς, τα αγροτεμάχια, τους βοσκότοπους και τις λοιπές εδαφικές εκτάσεις εκτός σχεδίων πόλεων θα ισχύει ξεχωριστή κλίμακα υπολογισμού του φόρου, η οποία δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η επιτροπή επεξεργάστηκε προτάσεις φορέων και πολιτών, ενώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, «στόχος είναι η δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και της μείωσης της επιβάρυνσης των φυσικών προσώπων με προοδευτική κλίμακα φορολόγησης».

Παραδείγματα
Ελαφρύνσεις για κατοικίες μικρής και μεσαίας αξίας

Ατομικά για κάθε φυσικό πρόσωπο θα γίνεται ο υπολογισμός του νέου φόρου με βάση συγκεκριμένη φορολογική κλίμακα, στην οποία το πρώτο κλιμάκιο θα αφορά φορολογητέα αξία μέχρι 50.000 ευρώ και θα είναι αφορολόγητο. Για ζευγάρι θα ισχύει συνολικό αφορολόγητο 100.000 ευρώ. Το τμήμα της αξίας το οποίο βρίσκεται πάνω από το αφορολόγητο όριο θα φορολογείται κλιμακωτά με βάση 6-8 κλιμάκια και αντίστοιχους συντελεστές φόρου που θα ξεκινούν από το 0,1%. Με το νέο σύστημα προκύπτουν ελαφρύνσεις για ακίνητα μικρής και μεσαίας αξίας σε σχέση με το έκτακτο τέλος όπως φαίνεται στα ακόλουθα παραδείγματα:

Διαμέρισμα 80 τ.μ. 5ετίας σε περιοχή με τιμή ζώνης 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Αντικειμενική αξία ακινήτου 80.000 ευρώ. Εκτακτο τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ: 387 ευρώ.

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Με την εφαρμογή συντελεστή 0,1% για ακίνητη περιουσία αξίας από 50.001 έως 100.000 ευρώ ο φόρος θα ανέλθει σε 50 ευρώ.

Διαμέρισμα 100 τ.μ. 3ετίας σε περιοχή με τιμή ζώνης 1.200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Αντικειμενική αξία ακινήτου 100.000 ευρώ.

Εκτακτο τέλος ακινήτων: 625 ευρώ. Ενιαίος Φόρος Ακινήτων. Με την εφαρμογή συντελεστή 0,1% για ακίνητη περιουσία αξίας από 50.001-100.000 ευρώ ο φόρος διαμορφώνεται σε 50 ευρώ.

ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ....ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ..


Συνάντηση Π. Καμμένου με διαδηλωτές στα διόδια Αιγινίου



Ολιγόλεπτη συνάντηση με διαδηλωτές, κατοίκους της Πιερίας, οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων Αιγινίου είχε το πρωί, διερχόμενος από το σημείο, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμένος, καθ’ οδόν προς το προσυνέδριο του κόμματος στη Λάρισα.
Ο κ. Καμένος συνομίλησε για λίγη ώρα με τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές, οι οποίοι βρίσκονται παραπλεύρως του σταθμού και τους μετέφερε τη θέση του κόμματός του, ότι είναι θέμα «άμεσης προτεραιότητας» για τους Ανεξάρτητους Έλληνες η κατάργηση διοδίων που «δεν εξυπηρετούν τον πολίτη, αλλά στοχεύουν μόνο στην αφαίμαξη του».

Τη μετάθεση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών από τον Ιούνιο του 2014 στο Νοέμβριο του 2015 φέρεται να έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.



Τη μετάθεση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών από τον Ιούνιο του 2014 στο Νοέμβριο του 2015 φέρεται να έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ασφαλή πληροφορία της «ΜτΚ» έπειτα από αρκετές συζητήσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, καθώς και άτυπες συνεννοήσεις με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των αιρετών της αυτοδιοίκησης το Μέγαρο Μαξίμου έχει λάβει οριστικά την απόφαση μετάθεσης των εκλογών, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί εντός του προσεχούς διαστήματος.
Κυβερνητική πηγή ανέφερε στη «ΜτΚ» ότι η κυβέρνηση εξέτασε σοβαρά το ενδεχόμενο οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση να μη διενεργηθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2014, όπως είναι προγραμματισμένο, αλλά αργότερα. Ο ακριβής χρόνος διενέργειάς τους αρχικά παρέμεινε ανοιχτός, καθώς υπήρχαν προτάσεις και για το φθινόπωρο του 2014. Ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να έχει καταλήξει οριστικά στο Νοέμβριο του 2015.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη» η θητεία των αιρετών της αυτοδιοίκησης έγινε πλέον πενταετής από τετραετής που ήταν έως τώρα. Ωστόσο η θητεία των νυν αιρετών ήταν κουτσουρεμένη στα τριάμισι χρόνια, καθώς ανέλαβαν καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2011 και οι επόμενες εκλογές προβλέπονταν για τον Ιούνιο του 2014. Μετά τα νέα δεδομένα η θητεία των νυν διοικήσεων θα γίνει πενταετής και συγχρόνως οι αυτοδιοικητικές θα διενεργούνται πιθανότατα αυτόνομα και δεν θα συνδέονται με τις ευρωεκλογές. Αυτό βεβαίως δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί εκ νέου στο μέλλον, αφού με την πενταετή διάρκεια της θητείας των αυτοδιοικητικών φαίνεται να συμπλέει η πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων.

Οι τέσσερις λόγοι
Σύμφωνα με την κυβερνητική πηγή το θέμα συζητήθηκε και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κοινή βούληση για μετάθεση των εκλογών.
Οι σπουδαιότεροι λόγοι τους οποίους προβάλλουν όσοι υποστηρίζουν τη μετάθεση των εκλογών είναι οι ακόλουθοι:
1. Στις αρχές του 2014 αρχίζει η νέα προγραμματική περίοδος (ΕΣΠΑ 2). Αυτό σημαίνει πως από την 1η του επόμενου Ιανουαρίου πρέπει οι δήμοι και οι περιφέρειες να είναι πανέτοιμες για την προώθηση προς χρηματοδότηση από τα κοινοτικά ταμεία σειράς έργων και δράσεων. Εάν όμως οι εκλογές γίνουν τον Ιούνιο του 2014, ουδείς πρόκειται να ασχοληθεί με αυτό και θα χαθεί σχεδόν ολόκληρος ο πρώτος χρόνος της νέας προγραμματικής περιόδου.
2. Πολλά στελέχη, κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά, θεωρούν λανθασμένη την ανάληψη καθηκόντων των νέων δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων στο μέσο της χρονιάς. «Στην περίπτωση αυτή οι νέες διοικήσεις θα είναι υποχρεωμένες να υλοποιούν προϋπολογισμούς και τεχνικά προγράμματα των προηγούμενων», σημειώνει πεπειραμένο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συμπληρώνει πως «το έως τώρα ισχύον, οι νέες διοικήσεις να αναλαμβάνουν καθήκοντα αρχές του χρόνου, είναι το καλύτερο».
3. Επιπλέον αρκετά αυτοδιοικητικά στελέχη θεωρούν ότι η ταυτόχρονη διενέργεια των εκλογών με τις ευρωεκλογές αποδυναμώνει και υποβαθμίζει το χαρακτήρα και των δύο αναμετρήσεων. Παράλληλα η διεξαγωγή τους κάθε Ιούνιο ενθαρρύνει την αποχή, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν τις παραλίες από την κάλπη. Εκτός αυτών οι πολίτες θα καλούνται να ψηφίζουν σε τρεις κάλπες (δήμος, περιφέρεια, ευρωβουλή), κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν και είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει συγχύσεις στους εκλογείς και προβλήματα στην εκλογική διαδικασία
4. Ο τέταρτος λόγος είναι καθαρά πολιτικός και έχει να κάνει με τη συνοχή της κυβέρνησης. Ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου είναι η τρικομματική κυβέρνηση να εξαντλήσει, ει δυνατόν, την τετραετία. Αυτό σημαίνει πως επιδίωξή του είναι οι επόμενες εθνικές εκλογές να γίνουν εντός του 2016. Υπό αυτήν την έννοια θα ήθελε να αποφύγει μία εκλογική αναμέτρηση που θα μπορούσε να ανατρέψει τους υπάρχοντες συσχετισμούς, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα ετίθετο ευθέως ζήτημα αναντιστοιχίας μεταξύ πολιτικής επιρροής των κομμάτων που συναποτελούν την κυβέρνηση και κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης και άρα θα προέκυπτε ανάγκη για άμεση προσφυγή και σε εθνικές κάλπες.

Εξυπηρετεί το ΠΑΣΟΚ
Η μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών εξυπηρετεί περισσότερο από όλους το ΠΑΣΟΚ, το οποίο διατηρεί σήμερα στην αυτοδιοίκηση ισχυρά ερείσματα, αφού το φθινόπωρο του 2010, οπότε εξελέγησαν οι νέες διοικήσεις σε περιφέρειες και δήμους, δεν είχε αρχίσει ακόμη ο εκλογικός κατήφορος για το τότε κυβερνών κόμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο μετάθεσης κατά σχεδόν ενάμιση χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών συζητήθηκε ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, ενώ ενήμερος για το θέμα είναι και ο τρίτος εταίρος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τη μετάθεση των εκλογών θέλει κυρίως ο κ. Βενιζέλος, ενώ με θετικό πνεύμα αντιμετώπισε αυτό το ενδεχόμενο και ο κ. Σαμαράς. Θετική ήταν η γνώμη και του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ δεν έχε καμία αντίρρηση και το υπουργείο Οικονομικών, καθώς θα εξοικονομήσει κάμποσα εκατομμύρια ευρώ από την περιστολή της εκλογικής δαπάνης. Με την απόφαση αυτή θεωρείται πάντως βέβαιο ότι θα διαφωνήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πρώτο και καλύτερο το ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφωνεί ο Γ. Μπουτάρης
Συζήτηση για το θέμα γίνεται και στους κόλπους των αιρετών της αυτοδιοίκησης. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, που είναι το συνδικαλιστικό όργανο των δημάρχων, επισήμως δεν έχει εξετάσει το θέμα. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες άτυπες συζητήσεις έχουν γίνει και αρκετοί εκ των δημάρχων, οι οποίοι μάλιστα εκλέγονται με άνεση, όπως ο Γιάννης Κουράκης στο Ηράκλειο και ο Κώστας Τζανακούλης στη Λάρισα, βλέπουν θετικά τη μετάθεση των εκλογών. Συζήτηση έγινε προ εβδομάδων και μεταξύ των «πράσινων» δημάρχων στην Ιπποκράτους. Και σε εκείνη τη συνάντηση το κλίμα ήταν υπέρ της μετάθεσης των εκλογών, ειπώθηκε όμως πως δεν πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ εκείνο που θα θέσει το ζήτημα, καθώς κάτι τέτοιο θα εκλαμβανόταν ως αδυναμία εκ μέρους τους και προσπάθεια αποφυγής της λαϊκής ετυμηγορίας.
Με τη μετάθεση των εκλογών δείχνει να διαφωνεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε σχετικά στη «ΜτΚ»: «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο είναι σκόπιμο να αλλάξει η ημερομηνία των εκλογών. Οικονομικά θα είναι πιο συμφέρουσα η ταυτόχρονη διεξαγωγή τους με τις ευρωεκλογές, για τις οποίες οι δαπάνες θα γίνουν έτσι κι αλλιώς».
Αντιθέτως ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης φαίνεται να συμφωνεί αλλά υπό προϋποθέσεις: «Για να γίνει δεκτή η καλών προθέσεων πρωτοβουλία και για να μην παρερμηνευτεί και παρεξηγηθεί, πρέπει να συγκεντρώσει την όσο το δυνατόν ευρύτερη ή και καθολική αποδοχή από την αυτοδιοίκηση αλλά και το πολιτικό σύστημα. Είναι δεδομένο ότι η διοικητική μεταρρύθμιση, έτσι όπως την οραματιστήκαμε και την προτείναμε ως τοπική αυτοδιοίκηση, δεν έχει ολοκληρωθεί. Απαιτείται περαιτέρω υποστήριξή της με μεταφορά αρμοδιοτήτων αλλά και με διασφάλιση και μεταφορά των αναγκαίων πόρων. Η δε τεραστίων διαστάσεων κρίση απέδειξε περίτρανα πόσο αναγκαία ήταν η μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση περισσότεροι από 700 δήμοι θα είχαν χρεοκοπήσει ήδη μέσα στο 2011».

Αλλαγή στον τρόπο εκλογής των δημοτικών συμβούλων
Η μετάθεση των εκλογών θα απαιτήσει τροποποίηση του «Καλλικράτη». Σε αυτήν την περίπτωση το υπουργείο θα προωθήσει και ορισμένες άλλες αλλαγές, πλην της ημερομηνίας διενέργειας των εκλογών. Πρόκειται για διόρθωση ορισμένων μεμονωμένων αδυναμιών, οι οποίες εντοπίστηκαν κατά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», καθώς και για υιοθέτηση αιτημάτων τα οποία υποβάλλονται από την ΚΕΔΕ. Ένα από αυτά αφορά τον τρόπο εκλογής των δημοτικών συμβούλων. Στον «Καλλικράτη» προβλέπεται ποσόστωση ανά δημοτική ενότητα, δηλαδή ο κάθε πρώην δήμος εκλέγει συγκεκριμένο αριθμό δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι ψηφίζονται μόνον από τους εκλέκτορες του πρώην δήμου. Αυτό προτείνεται να αλλάξει και να υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο στο σύνολο του καλλικρατικού δήμου και οι δημοτικοί σύμβουλοι να εκλέγονται από το σύνολο των ψηφοφόρων. Επίσης προτείνεται να καταργηθούν τα τοπικά συμβούλια και να θεσπιστεί αιρετός πάρεδρος για κάθε δημοτική ενότητα, ο οποίος θα προέρχεται από την πλειοψηφία. Με την ίδια νομοθετική πρωτοβουλία ενδέχεται να τροποποιηθούν τα όρια ορισμένων δήμων. Η διάταξη θα αφορά σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα νησιωτικούς δήμους, οι οποίοι λόγω της μεγάλης έκτασής τους θεωρούνται δυσλειτουργικοί. Το θέμα αυτό αντιμετωπίζεται όμως με μεγάλη προσοχή, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι θα πυροδοτήσει και άλλες αποσχιστικές τάσεις σε δεκάδες δήμους ανά την επικράτεια, κάτι το οποίο θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει η κυβέρνηση. Στη συζήτηση περί ενδεχόμενου διαχωρισμού ακούστηκε κάποια στιγμή και το όνομα του δημάρχου Λαγκαδά. Ωστόσο, όπως κατηγορηματικά δηλώνει ο δήμαρχος Γιάννης Αναστασιάδης, «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο και επιπλέον δεν τίθεται από καμία πλευρά ζήτημα διαχωρισμού. Αντιθέτως, εάν υπάρξει τροποποίηση στα όρια των δήμων, αυτή πρέπει να είναι προ την κατεύθυνση διεύρυνσής τους».

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ώρα 18:00


Πρόσκληση ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Kατερίνης με μοναδικό θέμα το ζήτημα των διοδίων




Ανοικτή συζήτηση με μοναδικό θέμα το ζήτημα των διοδίων

Εισηγητής: Σάββας Χιονίδης, δήμαρχος


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

1. κ. Μάνη Άννα, Βουλευτή Πιερίας
22.Εμπορικός Σύλλογος Πιερίας
2. κ. Κουκουδήμο Κων/νο, Βουλευτή Πιερίας
23.Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας
3. κ. Κωνσταντόπουλο Γεώργιο, Βουλευτή Πιερίας
24.Δικηγορικός Σύλλογος
4. κ. Χριστογιάννη Δημήτριο, Βουλευτή Πιερίας
25.Σύλλογος Διπλωμ. Μηχανικών Πιερίας
5. κ. Μαυρίδου Σοφία, Αντιπεριφερειάρχη
26.Οδοντιατρικός Σύλλογος Πιερίας
6. κ. Παπαθανασίου Γεώργιο, Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου
27.Σύλλογος Φαρμακοποιών Πιερίας
7. κ. Πολύζο Ευάγγελο, Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού
28.Σωματείο Διεθνών Μεταφορών Πιερίας
8. κ. Μακρίδη Νικόλαο, Περιφ. Σύμβουλο
29.ΚΤΕΛ Νομού Πιερίας
9. κ. Παπαϊωάννου Λάκης, Περιφ. Σύμβουλο
30.Σύλλογος επαγγελματιών Λιτοχώρου
10. κ. Τσιμήτρη Δημήτριο, Περιφ. Σύμβουλο
31.Καπνικός Συνεταιρισμός Κατερίνης
11. κ. Παπανικολάου Νικόλαο, Περιφ. Σύμβουλο
32. Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας
12. κ. Παπαχρήστο Γρηγόριο, Περιφ. Σύμβουλο
33.Εργατικό Κέντρο Κατερίνης
13. Πρόεδρο και Μέλη Δ.Σ. Δήμου Δίου-Ολύμπου
34.Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ
14. Πρόεδρο και Μέλη Δ.Σ. Δήμου Πύδνας – Κολινδρού
35.Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας
15.Συντον. επιτροπή αγώνα κατά των διοδίων
36.Σωματείο εργαζομένων στον επισιτισμό
16.Επιμελητήριο Πιερίας
37.Σύλλογος διδασκόντων Πιερίας
17.Τ.Ε.Ε. Πιερίας
38.ΕΛΜΕ Πιερίας
18.Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας
39.Τ.Ε.Ι. Κατερίνης
19.Ένωση Ιδιοκτητών ενοικ.δωματίων
40.Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνης
20.Ένωση τουριστικών γραφείων Πιερίας
41.Σύλλογος Πολυτέκνων Πιερίας
21.Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Πιερίας
42.Λοιποί Σύλλογοι και Φορείς Νομού Πιερίας