PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

μπέρδεψαν το εμπρός με το πίσω !!!

δεν έπιασαν τα φρένα !!!

Το νέο εξτριμ σπορ του Έλληνα !!!

Επίδομα ανεργίας σε 20.000 ελεύθερους επαγγελματίες...




Μικρή «ανάσα» θα αποτελέσει για χιλιάδες επαγγελματίες που βρέθηκαν στο δρόμο το επίδομα ανεργίας.
Συγκεκριμένα, θα μπορούν να λαμβάνουν 360 ευρώ επίδομα για 3 ως και 9 μήνες.
Το επίδομα θα μπορούν να...
λαμβάνουν όσοι διέκοψαν δραστηριότητα από 1/1/2012 και μετά, είχαν τουλάχιστον 3 χρόνια ασφάλισης και εισόδημα ως 30.000 ευρώ για τα έτη 2011 και 2012.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν διακόψει δραστηριότητα πριν την 1/1/2011 εφόσον όμως έχουν επαναδραστηριοποιηθεί μετά απ' αυτή την ημερομηνία και δεν έχουν οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.

Για να μπορέσουν να πάρουν επίδομα ανεργίας περίπου 20.000 άτομα εφέτος μόνο θα διατεθούν 50.000.000 ευρώ. Όσοι έχουν ασφάλιση 3 ως 4 έτη δικαιούνται επίδομα 360 ευρώ για 3 μήνες. Για ασφάλιση 5 ως 6 ετών οι δικαιούχοι παίρνουν επίδομα 360 ευρώ για 4 μήνες, για 5 μήνες όσοι έχουν ασφάλιση 7 ως 8 έτη, για 6 μήνες θα λαμβάνουν 360 ευρώ όσοι έχουν ασφάλιση 9 ως 10 έτη, για 7 μήνες όσοι έχουν ασφάλιση 11 ως 12 έτη, για 8 μήνες εκείνοι που έχουν ασφάλιση από 12 ως 13 έτη και για 9 μήνες όσοι έχουν ασφάλιση από 15 έτη και πάνω.

Το μέτρο ουσιαστικά αφορά ασφαλισμένους τοπυ ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ αλλά και ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ...

Ρεκόρ για την παγκόσμια ανεργία το 2013


Το απόλυτο ρεκόρ των 199 εκατομμυρίων θα σπάσει ο αριθμός των ανέργων το 2013, ξεπερνώντας τα 202 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, όπως εκτιμά η...Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ, ILO, OIT) στην ετήσια έκθεσή της για τις παγκόσμιες τάσεις της απασχόλησης που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη.

Το 2012, η ανεργία σημείωσε άνοδο «αφήνοντας 197 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς απασχόληση», δηλαδή 4 εκατομμύρια περισσότερους απ' ό,τι το 2011 (193 εκατ.).
Οι προβλέψεις
για το μέλλον εξακολουθούν να είναι δυσοίωνες: «Παρά μια μέτρια ανάκαμψη της αύξησης της παραγωγής», που αναμένεται τα δύο επόμενα χρόνια, «το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται ότι θα αυξηθεί και πάλι και ο αριθμός των ανέργων στον κόσμο θα αυξηθεί κατά 5,1 εκατομμύρια το 2013 για να υπερβεί τα 202 εκατομμύρια και κατά 3 εκατομμύρια επιπλέον το 2014», εκτιμούν οι εμπειρογνώμονες της ΔΟΕ.
Στην έκθεση τονίζεται ότι υπάρχουν σήμερα 28 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι στην ανεργία σε σχέση με το 2007. Δηλαδή «28 εκατομμύρια άνεργοι περισσότεροι σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την κρίση», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της ΔΟΕ Γκάι Ράιντερ και τόνισε ότι οι προοπτικές «δεν είναι καλές».
Η ΔΟΕ διόρθωσε προς τα κάτω τα στοιχεία της για την ανεργία, έπειτα από νέα δεδομένα που ήρθαν κυρίως από την Ινδία.
Οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νέοι είναι αυτοί που πλήττονται κυρίως. Για την πρώτη κατηγορία, οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται γίνονται απρόσιτες, «επειδή απαιτούν ικανότητες που αυτοί δεν έχουν».
Όσον αφορά στους νέους η ΔΟΕ σημειώνει ότι «73,8 εκατομμύρια νέοι είναι άνεργοι σ' όλο τον κόσμο και η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας είναι πιθανόν να σπρώξει άλλο μισό εκατομμύριο νέους στην ανεργία ως το 2014». Το 2012, το ποσοστό της ανεργίας των νέων είχε σκαρφαλώσει στο 12,6% και το 2017 αναμένεται ότι θα φτάσει το 12,9%. Σήμερα 35% των άνεργων νέων είναι χωρίς απασχόληση εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες στις ανεπτυγμένες οικονομίες, ενώ το ποσοστό αυτό ήταν 28,5% το 2007.
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ένα νέο φαινόμενο, όλο και περισσότεροι νέοι να εγκαταλείπουν την αγορά εργασίας και να μην βρίσκονται ούτε σε δουλειά ούτε στην ανεργία ούτε στο σχολείο ούτε σε επαγγελματική εκπαίδευση».
Η ΔΟΕ σημειώνει ως αρνητικό παράγοντα στο πρόβλημα τις «πολιτικές ασυναρτησίες ιδιαίτερα στην ευρωζώνη, με μια προσέγγιση των προβλημάτων κατά περίπτωση», που επιβραδύνουν την αύξηση των θέσεων εργασίας.

Δεν είναι βόας, είναι μηχανοκίνητο...ποδήλατο!...


Επίσης δεν είναι κατανοητό αν νοικιάζεται η πωλείται, καθώς επίσης αν ...
χρειάζεται σήμα κυκλοφορίας.
Πενία, πατέντας κατεργάζεται...

Θα αναρτηθεί σε 10.000 πολυκατοικίες ο κώδικας αστικής συμπεριφοράς


Στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης η ευαισθητοποίηση των πολιτών Το κουδούνι ....
10.000 πολυκατοικιών θα χτυπήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι εθελοντές του δήμου Θεσσαλονίκης σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της πόλης όσον αφορά θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθαριότητας και ανακύκλωσης. Η κίνηση αυτή θα γίνει στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης που προγραμματίζει για τα τέλη Φεβρουαρίου η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Ομάδες εθελοντών θα συναντηθούν με τους διαχειριστές των πολυκατοικιών και θα αναρτήσουν στους πίνακες ανακοινώσεων έναν κώδικα αστικής συμπεριφοράς με όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα του δήμου. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η καμπάνια αυτή θα συνδυαστεί με την επισκευή των 50 απορριμματοφόρων του δήμου και την προσπάθεια που θα ξεκινήσει να αλλάξει η εικόνα όσον αφορά τον τομέα της καθαριότητας στην πόλη. «Με σύνθημα "Αγαπώ την πόλη μου, υιοθετώ τη γειτονιά μου" θα κάνουμε την καμπάνια ενημέρωσης με τη συμμετοχή των εθελοντών. Από τα τέλη Φεβρουαρίου ο δήμος θα έχει στη διάθεση του 50 απορριμματοφόρα και η αποκομιδή των σκουπιδιών θα γίνεται καλύτερα», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Όλα τα παραπάνω ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο νέο δημαρχιακό μέγαρο προκειμένου να γίνει γνωστό το έργο της ομάδας εθελοντών «Θεσσαλονίκη 2012». Οι εγγεγραμμένοι εθελοντές είναι περίπου 400, ενώ οι ενεργοί ανέρχονται στους 150 και μέσα στον προηγούμενο χρόνο προσέφεραν τη βοήθεια τους σε 409 εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης. «Οι εθελοντές προσφέρουν από τον χρόνο και το μεράκι τους για να γίνουν εκδηλώσεις και να αλλάξει η εικόνα της πόλης. Αυτό που ξεκίνησε το 2012, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων ελεύθερης Θεσσαλονίκης, θα συνεχιστεί», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

επαγγελματίας στο καμουφλάζ !!!

Τρεις λόγοι που δεν πέφτουν οι τιμές


Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους, σε αντίθεση με τις προσδοκίες του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, οι τιμές ΔΕΝ θα αρχίσουν να αποκλιμακώνονται από φέτος. Μακάρι να γινόταν το θαύμα (διότι περί θαύματος πρόκειται) αλλά δυστυχώς η....
εμπειρία όλων των προηγούμενων χρόνων δεν επιτρέπει να πιστεύουμε πια ούτε στα θαύματα.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι ακόμη δεν έχουν οικοδομηθεί στην αγορά συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Η καθ’ύλην αρμόδια γι’αυτό είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία οφείλει να ερευνά για την ύπαρξη αντιανταγωνιστικών πρακτικών, όπως σύσταση καρτέλ, κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης κ.α. αλλά και να προτείνει όπου κρίνει τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση του ανταγωνισμού.

Στην ιστορία της δύο είναι οι κορυφαίες στιγμές της:η καταδίκη της 3Ε για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης επί Προεδρίας Δημήτρη Τζουγανάτου και η υπόθεση του καρτελ του γάλακτος επί Προεδρίας Σπύρου Ζησιμόπουλου. Γεγονός ήταν πως με όποια αγορά κι αν αποφάσιζε να ασχοληθεί δεν υπήρχε περίπτωση να μη βρει κάτι. Συνήθως, κάτι μεγάλο.

Έτσι λοιπόν ένα θέμα είναι πόσες αγορές έχει αυτή τη στιγμή στο μικροσκοπιό της και πότε εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διερευνησή τους για να αρχίσει η “αποκατάσταση” του ανταγωνισμού. Επίσης, έχει επιστρέψει να ελέγξει εκ νέου, στις περιπτώσεις που εντόπισε παράβαση κι έβαλε πρόστιμο, αν τηρούνται πλέον οι κανόνες;

Πόσες και ποιες υποθέσεις μένουν στο συρτάρι; Μπορεί και να γελιόμαστε αλλά για παράδειγμα (εκκρεμεί εδώ και χρόνια) δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η υπόθεση της μπύρας… Ακόμη, για περιπτώσεις, όπως αυτή της αγοράς καυσίμων όπου έχει προχωρήσει στην έκδοση πολύ ουσιαστικών πορισμάτων, υπάρχει περίπτωση να θέλει κανείς (από κυβέρνηση μεριά) να ρίξει καμμιά ματιά και να υιοθετήσει τις προτάσεις της για ενίσχυση του ανταγωνισμού;

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στις ενδοομιλικές συναλλαγές των πολυεθνικών επιχειρήσεων, καθώς πρακτική κάποιων (θέλουμε να πιστεύουμε) είναι να εισάγουν απο τις μητρικές ή άλλες εταιρίες του ίδιου ομίλου με τεχνητά υψηλό κόστος, το οποίο μετακυλίεται μέσω υψηλών τιμών στους καταναλωτές.΄Ενα ζήτημα με τεράστια σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε μια πληθώρα προιόντων οι πολυεθνικές διατηρούν υψηλά μερίδια.

Και ο τρίτος λόγος είναι οι ίδιες οι αποφάσεις της κυβέρνησης, που με ένα μοναδικό τρόπο συντηρούν τις τιμές ψηλά. Και οι στόχοι των εσόδων δεν επιτυγχάνονται και οι τιμές κρατιούνται στο ύψος τους. Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στο 13% και 23%, είναι μεγάλο βαρίδι, που συνδυασμό με τα ζητήματα ανταγωνισμού που έχει η αγορά, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα. Μη μιλήσει κανείς για το ενεργειακό κόστος…

Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι το μόνο μέσο για να πέσουν οι τιμές είναι ο ανταγωνισμός και μέχρι αυτός να αποκατασταθεί, η κυβέρνηση θα μπορούσε με μια–δυο κινήσεις να ανακουφίσει τμήματα του πληθυσμού που υποφέρουν. Για παράδειγμα να προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ στα απολύτως απαραίτητα τρόφιμα κι υπηρεσίες. Η πτώση των τιμών θα ενισχύσει την κατανάλωση και έτσι οι επιπτώσεις στα έσοδα θα ισοφαριστούν.

ΥΓ: Αν διαβάσει κανείς κάποιο δημοσίευμα εφημερίδας (όποια να’ναι) περί ακρίβειας και τιμών που έχει γραφτεί 8 χρόνια πριν και ένα που έχει γραφτεί σήμερα, θα εκπλαγεί διαπιστώνοντας πως ελάχιστα έχουν αλλάξει. Οι ίδιοι λόγοι, οι ίδιες αιτίες, οι ίδιες προσδοκίες…Ανταγωνισμός, γραφειοκρατία, κλειστά επαγγέλματα…Σαν μην έχει περάσει μια μέρα.

Guardian: Σε κίνδυνο η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα..




Στον κίνδυνο που διατρέχει η «εύθραυστη πολιτική σταθερότητα» στην Ελλάδα στον απόηχο του πρόσφατου κύματος βομβιστικών και ένοπλων επιθέσεων αναφέρεται ανταπόκριση της εφημερίδας Guardian από την Αθήνα.
Η αγγλική εφημερίδα, με...
αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Mall, επισημαίνει ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν τόσο η έκρηξη στο εμπορικό κέντρο όσο και η επίθεση στα γραφεία στη ΝΔ και οι εκρήξεις από γκαζάκια σε δημοσιογράφους και γραφεία πολιτικών κομμάτων.

«Η κυβέρνηση είναι πολύ ανήσυχη. Είναι απολύτως απαραίτητο η πολιτική σταθερότητα να διατηρηθεί όλη την τρέχουσα χρονιά» τονίζει στην αγγλική εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης.

Στην ανταπόκριση σημειώνεται επίσης ότι, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιρροή της Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση έχει δώσει έμφαση στην τήρηση της τάξης, ωστόσο, από την άλλη πλευρά, ο πρώην Αμερικανός διπλωμάτης Μπρέιντι Κίσλινγκ σχολιάζει ότι οι αναρχικοί είναι αποφασισμένοι να γελοιοποιήσουν την Αστυνομία με συμβολικές επιθέσεις.

Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι η βία έχει δηλητηριάσει μια ήδη τεταμένη πολιτική ατμόσφαιρα, με αναφορές στη σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας είναι βέβαιοι ότι η οικονομική κρίση έχει καταστήσει το έδαφος γόνιμο για την ενίσχυση ακραίων ομάδων. Η Μαίρη Μπόση, που ειδικεύεται στη διεθνή τρομοκρατία στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, σημειώνει ότι ο χώρος στρατολόγησης μελών σε αυτές τις ομάδες έχει σίγουρα διευρυνθεί.

«Ο κενός χώρος που άνοιξε όταν τα πολιτικά κόμματα έπαψαν να είναι πειστικά γεμίζει με εξτρεμιστές», που περιλαμβάνουν και νέους της μεσαίας τάξης από προνομιούχα περιβάλλοντα. «Θα δούμε περισσότερη βία στο μέλλον και επιθέσεις που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο θανατηφόρες», καταλήγει η κα. Μπόση.

Όσο για τις προβλέψεις της, είναι μόνο δυσοίωνες: «Στο μέλλον, θα δούμε περισσότερη βία, και δεν αποκλείεται οι επιθέσεις να είναι πιο φονικές», εκτιμά.

Με αυτή τη διαπίστωση ολοκληρώνεται και το δημοσίευμα του Guardian...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1ΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης την 12η Δεκεμβρίου 2012(Πρακτικό 14ο, 4ο θέμα ημερήσιας διάταξης) και σύμφωνα με το καταστατικό του Ομίλου και τη σχετική νομοθεσία, καλούνται τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης σε Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 3η Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 09.00΄, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Παραλία Πιερίας (τέρμα οδού Αγίου Νικολάου.)

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αυτής της Γενικής Συνέλευσης είναι τα ακόλουθα:
  1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης και Εφορευτικής Επιτροπής.
  2. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός για το έτος χρήσης 2012.
3. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής για τη χρήση του έτους 2012.
4. Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού χρήσης 2012.
5. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής και Πειθαρχικής Επιτροπής και των Αναπληρωματικών Μελών τους.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η εν λόγω Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί χωρίς άλλη ειδοποίηση, την ίδια μέρα (Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013) και ώρα 11.00΄, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης. Στην περίπτωση αυτή η Γ.Σ. θα βρίσκεται σε απαρτία ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών. Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα διαρκέσει ως τις 15.00΄.

Υποψηφιότητες για όλα τα όργανα του Ομίλου θα υποβληθούν μέχρι την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013, στον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Μελετλίδη Γεώργιο (Βότση 2 τηλ.6941635636) ή στα γραφεία του Ομίλου Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Φεβρουαρίου 15.30΄-17.30΄ (Παραλία τέρμα οδού Αγ.Νικολάου).

Για τη διευκόλυνση των μελών και σύμφωνα με το καταστατικό δικαίωμα παρουσίας και ψήφου στις Αρχαιρεσίες καθώς και εκλογής τους στα όργανα του Ομίλου έχουν τα μέλη πουείναι ταμειακώς εντάξει και έχουν συμπληρώσει ένα (1) χρόνο από την ημέρα εγγραφής τους ως μέλη του Ομίλου.


Με τιμή

Ο
Πρόεδρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΕΤΛΙΔΗΣ
Ο
Γ. Γραμματέας
ΘΕΟΔΩΡΟΣ X. ΖΑΠΟΥΝΙΔΗΣ

Πρόσκληση κοπή Πίτας


 
  ΄΄ Την Κυριακή  27 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19:00 στα Γραφεία του Παραρτήματός μας ( Ειρήνης 9 -Κατερίνη ) θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της πίτας. Παρακαλούνται τα μέλη μας όπως τιμήσουν με την παρουσία τους την παραπάνω εκδήλωση  που δύνανται να συνοδεύονται και από τις συζύγους των.
Με εκτίμηση προς όλους σας
Χατζημαλλής Γεώργιος
Πρόεδρος ΕΑΑΣ Νομού Πιερίας

Από Μάρτιο το επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες...




Θα είναι 360 ευρώ και θα χορηγείται για χρονικό διάστημα από 3 έως και 9 μήνες
Από τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους εξαιτίας της κρίσης.
Οι ...
προϋποθέσεις και το ύψος του επιδόματος εξετάσθηκαν την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας υπό τον Γ. Βρούτση, με τη συμμετοχή διοικητών των Ταμείων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το επίδομα θα μπορούν να λάβουν ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (δικηγόροι, μηχανικοί) και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ύψος του επιδόματος θα είναι 360 ευρώ και θα χορηγείται για χρονικό διάστημα από 3 έως και 9 μήνες.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι όσοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και μετά, εφόσον είχαν τουλάχιστον 3 χρόνια ασφάλισης και εισόδημα έως 30.000 ευρώ για τα έτη 2011 και 2012, εφόσον όμως δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σχετική πρόβλεψη θα υπάρξει και για επαγγελματίες που βρέθηκαν εκτός αγοράς πριν από το 2012.

Εκτιμάται ότι για την καταβολή του επιδόματος θα διατεθούν 50 εκατ. ευρώ και μέσα στο 2013 θα καταβληθεί σε 20.000 δικαιούχους.

Η σχετική διάταξη πρόκειται να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Εργασίας που, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος του μήνα.

Το επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες είχε θεσμοθετηθεί με τον νόμο 3986/2011, «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» αλλά δεν έχει δοθεί έως σήμερα, αν και, όπως υποστηρίζουν οι οργανώσεις των ελευθέρων επαγγελματιών, έχουν εισπραχθεί εισφορές 90 εκατ. ευρώ τα οποία όμως έχουν ήδη διατεθεί για την καταβολή συντάξεων.

Τη θεσμοθέτηση νέας διάταξης είχαν ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικητές των Ταμείων προκειμένου να ξεπεραστούν ασάφειες του προηγούμενου νόμου που ενδέχεται να δημιουργούσαν εμπόδια στις διαδικασίες της διάθεσης κονδυλίων και της καταβολής του επιδόματος.

Με το ίδιο νομοσχέδιο θα επιλύονται και άλλα ζητήματα, όπως η εφαρμογή του προγράμματος «Αριάδνη» εργασιακά θέματα, θέματα που αφορούν την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας και μέτρα για την ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας με επιπλέον προσωπικό και μέσα (με αυτοκίνητα, έξοδα κίνησης για τους επιθεωρητές κ.ά.).

κ.Νίκος Λυγερός στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


 

 BIOΓΡΑΦΙΚΟ
              Ο κ. Νίκος ΛΥΓΕΡΟΣ είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και Καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής  
στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας
και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών - Στελεχών στην Ελλάδα,
καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS).
 
Ο κ.Λυγερός θα αναπτύξει το θέμα «Ελληνική Στρατηγική & ΑΟΖ». 

Η εμμονή μας να λύσουμε όλα τα προβλήματά μας με την Τουρκία, για να καθορίσουμε εκ των υστέρων τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ. δεν είναι μόνο μη αποτελεσματική, αλλά κι επικίνδυνη σε βάθος χρόνου. Το Casus Belli, τα 12ΝΜ και το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας δεν είναι παρά μόνο λεπτομέρειες σε σχέση με το γενικό πλαίσιο της ΑΟΖ. Η στρατηγική μας αποκτά ένα απλοϊκό χαρακτήρα, όπως το απέδειξαν οι συμφωνίες της Κύπρου με την Αίγυπτο και το Λίβανο. Το θέμα μας δεν είναι να επικεντρωθούμε πάνω στην Τουρκία κι ειδικά με ένα αποκλειστικό τρόπο. Αλλιώς οι καθυστερήσεις κι οι πλάγιες επιθέσεις στο χώρο των διαπραγματεύσεων δεν δίνουν μόνο ιδέες στους άλλους παίκτες της θεωρίας παιγνίων, αλλά δημιουργούν και δεδικασμένα τουλάχιστον στο de facto επίπεδο. Έχουμε το παράδειγμα της Γαύδου με τη Λιβύη. Στην πραγματικότητα, ο καθορισμός της ελληνικής ΑΟΖ δεν έχει λόγο ν’ αρχίσει με την Τουρκία. Θεωρούμε ότι το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει με την Ιταλία, η οποία είναι η μόνη χώρα που συνορεύει μαζί μας κι ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίχως προβλήματα με την Τουρκία, με την οποία έχουμε ήδη υπογράψει μια σύμβαση όσον αφορά στο FIR. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να γίνει με την Αλβανία κι αυτό με ένα δίκαιο τρόπο. Το τρίτο βήμα αφορά την Λιβύη και την επίλυση του προβλήματος της Γαύδου. Το τέταρτο βήμα πρέπει να γίνει με την Κύπρο, έτσι ώστε να ενισχυθεί το όλο πλαίσιο του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος. Το πέμπτο βήμα να γίνει με την Αίγυπτο και μόνο το έκτο βήμα θα αγγίξει την Τουρκία. Έτσι αυτή η τελική διαπραγμάτευση, που θα γίνεται βέβαια σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, δεν θα είναι σε πρωτογενές επίπεδο, αφού θα έχουν προηγηθεί όλες οι άλλες συμφωνίες κι σε ευρωπαϊκό πεδίο και σε ευρωμεσογειακό πεδίο. Το θέμα της ΑΟΖ δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα, αλλά ένας ολόκληρος προβληματισμός που πρέπει να έχει απαραίτητα η πατρίδα μας, αν θέλει να ενσωματώσει τα νέα δεδομένα που καθορίζουν το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει νόημα να περιμένουμε τη συγκρότηση μιας επιτροπής με ειδικές αρμοδιότητες όσον αφορά στην ΑΟΖ. Στην πραγματικότητα, η ΑΟΖ πρέπει να συμπεριληφθεί ως ένας παράγοντας στη νοητική μας στρατηγική. Δεν είναι ούτε μία εξαίρεση, ούτε μία ειδική περίπτωση. Ανήκει στα δεδομένα της γεωστρατηγικής μας μέσω της τοποστρατηγικής. Κατά συνέπεια, είναι δική μας ευθύνη να περάσουμε το μήνυμα σε όλο το πολιτικό-διπλωματικό-στρατιωτικό επίπεδο, αν θέλουμε πραγματικά να έχουμε απόδοση σε εθνικά θέματα. Εκτός αν λέμε ότι ασχολούμαστε με τα τελευταία, δίχως να πιστεύουμε στο βάθος ότι μπορούμε να τα λύσουμε. Ο προβληματισμός της ΑΟΖ ξεκαθαρίζει πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται πρακτικά μόνο σε μεγάλες αποστάσεις. Η εικόνα που έχουμε του Αιγαίου με τα 6 ΝΜ, δεν έχει καμιά σχέση με την επόμενη πραγματικότητα. Ας εμπλουτίσουμε τα δεδομένα μας κι ας αναδείξουμε τα νοητικά σχήματα που θα μπορέσουν ν' αντέξουν τις αλλαγές, δίχως να υποστούν εκφυλισμούς.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΠΙΕΡΙΑΣ 5-6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013



 

  

    Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στην χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπισή της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια κι αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητά τους. 
Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δυο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος και πολύ σημαντικός είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει την θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φτάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρίες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δυο χρόνια. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας. Στην χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ανιχνεύτηκε καρκίνος σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους που καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μια δύσκολη υπόθεση. Για να βοηθηθούν οι γυναίκες στην Ελληνική ύπαιθρο που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία μετά από μια γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρίας καλλυντικών AVON κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα μια κινητή μονάδα μαστογράφου. Η μονάδα αυτή περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και μετά από πρόσκληση και φιλοξενία της Δημοτικής Κοινότητας Λόφου η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στην Κοινότητα Λόφου από 5 έως και 6 Φεβρουαρίου 2013.
Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:
  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρήση(περίοδο 3 ημέρες πριν-5 ημέρες μετά.)
Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποια εργαστήρια ιδιωτικά.
Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

Αίαντας Ευόσμου - Πιερικός Αρχέλαος


Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, στις 8 μ.μ. 
 



      Με το Αίαντα Ευόσμου, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, αγωνίζεται ο Πιερικός Αρχέλαος την Κυριακή, στο πλαίσιο της έναρξης του δεύτερου γύρου της Β΄ εθνικής κατηγορίας.

 

   Η γηπεδούχος ομάδα που βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, θέλει να ισχυροποιήσει τη θέση της σ΄ αυτή την κατηγορία και ο Πιερικός Αρχέλαος, που διεκδικεί την παραμονή του, θα αγωνιστούν σε ένα δυνατό παιχνίδι που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  
 
  Γι΄ αυτόν τον αγώνα ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, δήλωσε:
 
  «Μια ακόμα πολύ δύσκολη αποστολή έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Κυριακή. Θα βρεθούμε απέναντι σε μια ομάδα που συνδυάζει την ικανότητα και κυρίως την προσωπικότητα των παικτών μαζί με την εμπειρία του προπονητή. Εμείς από την πλευρά μας, προερχόμαστε από ένα σερί άτυχων αποτελεσμάτων, τα οποία αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με το Αιγάλεω, ήταν εντός σχεδιασμού, αλλά για μένα το πιο βασικό είναι ότι σε συνδυασμό με τις απουσίες από τους τραυματισμούς, δεν μας έχουν επιτρέψει να βρούμε ρυθμό  και αυτό έχει επηρεάσει τους αθλητές ψυχολογικά. Πιστεύω όμως ότι μέσα από τη δουλειά, την επικοινωνία και την ομαδική αντίδραση, στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα καταφέρουμε να δείξουμε την ακριβή δυναμική της ομάδος. Σίγουρα όμως η εικόνα μας δεν είναι αυτή και αυτός είναι και ο πρώτος στόχος του επόμενου παιχνιδιού. Να διεκδικήσουμε με ανταγωνιστικό τρόπο τις πιθανότητες που μας αναλογούν».

 

● Διαιτητές στον αγώνα θα είναι οι κ.κ. Φακίτσας και Παπανικολάου.

 

ΦΩΤΟ:

Από τον αγώνα στην Κατερίνη, όπου ο Αίαντας είχε νικήσει με 73-69

 

                                                                                                                                                    ----

 

Οι αγώνες των ομάδων του Πιερικού Αρχελάου

για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ

 

Στην τελική φάση οι έφηβοι του Πιερικού Αρχελάου

 

 

To Σάββατο και την Κυριακή 26 και 27 Ιανουαρίου 2013 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ, μετά την τροποποίηση του προγράμματος, οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:

 

-          Εφήβων – Τελική φάση / A΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Σάββατο 26.1.2013, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης (Β΄ ΔΑΚ), ώρα 14,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών και 

-          Παίδων – Β΄ γύρος, 7η αγωνιστική. Κυριακή 27.1.2013, Νέο Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης (Σιδ. Σταθμός), ώρα 10,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος -  ΑΓΕ Πιερίας.

 

Το Σάββατο ο χορός των παλαιμάχων Πιερίας


Εκλογές στον πολιτιστικό σύλλογο Κολινδρού, "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΥΣΗΣ"


Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 , στα γραφεία του
Πολιτιστικού Συλλόγου Κολινδρού ''Νικόλαος Λούσης'' θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώσουν τα μέλη του Συλλόγου, ως και την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.

                                                                     Με εκτίμηση
                                                                     το Δ.Σ του Συλλόγου


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 
6979744313,  6982203900, 6979042838