PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ελληνικός Δορυφόρος στο Διάστημα!


Για πρώτη φορά ελληνικός δορυφόρος θα εκτοξευθεί στο διάστημα το καλοκαίρι του 2013 από το ακρωτήρι Κανάβεραλ.



Πρόκειται για τον μικροδορυφόρο Lamdasat που ετοιμάζει η ομάδα του καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής, του Πανεπιστημίου Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, Περικλή Παπαδόπουλου.

Η ομάδα αποτελείται από 10 Έλληνες ερευνητές. Το κόστος της εκτόξευσης θα αγγίξει τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια, ποσό το οποίο θα καλυφθεί από τη ΝΑSA, ενώ για την κατασκευή του δορυφόρου συγκεντρώθηκαν 100.000 δολάρια από ανιδιοτελείς και ανώνυμες προσφορές Ελλήνων.

 Πλέον, η ελληνική επιστημονική ομάδα βρίσκεται στον σταθμό της NASA, δουλεύοντας για την πολυαναμενόμενη στιγμή της εκτόξευσης. Στα επόμενα σχέδια της ομάδας με επικεφαλής τον Περικλή Παπαδόπουλο είναι η δημιουργία ενός προγράμματος παγκόσμιας δικτύωσης.

Μέσω δικτύου καθοδήγησης (mentoring) θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ομογενή, που το επιθυμεί, να λάβει το ρόλο του πνευματικού γονέα.

 Έλληνες επιστήμονες από όλο τον κόσμο και επαγγελματίες με εμπειρία και συσσωρευμένη γνώση (mentors) θα έρθουν σε επαφή με νέους (mentees) που χρειάζονται συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού ή πρακτική βοήθεια ένταξης στην αγορά εργασίας σε Ελλάδα ή εξωτερικό.

H Ελλάδα πεθαίνει τα παιδιά της..




Ο όρος εξαθλίωση δεν μπορεί να περιγράψει τη κατάντια της Ελλάδας του 2013...


Η έκτη πτέρυγα του Κορυδαλλού, ειδική για όσους διέπραξαν οικονομικά εγκλήματα, έπρεπε να έχει κατακλυστεί από τους ληστές πολιτικούς, επιχειρηματίες και κρατικούς λειτουργούς που όρμησαν σαν τα κοράκια με νύχια γαμψά και άρπαξαν ότι βρήκαν μπροστά τους … από τα  δημόσια ταμεία αλλά και όχι μόνο.

Κατ΄ επάγγελμα απατεώνες που λόγω  του ασύλου που θεσμοθέτησαν οι ίδιοι μέσω του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δεν οδηγούνται  στη τακτική δικαιοσύνη.Μόνο όταν ψάχνουν εξιλαστήρια θύματ, αν χρειαστεί το κάνουν.
Κατά τα άλλα επικαλούνται τη δημοκρατία που  δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βασικό συστατικό της είναι η ισονομία.

Αυτοί που καταλήστεψαν το ελληνικό κράτος, αν και ορκίστηκαν να το υπηρετήσουν, τι  έχουν να πουν στα  εκατοντάδες ελληνόπουλα που σήμερα είναι πεινασμένα.
Τελευταίο κρούσμα υποσιτισμού ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα με τον 33 ημερών βρέφος να μετακινείται από τη Λέρο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης.

Μία χώρα που ΄΄σκοτώνει ΄΄ τα  νιάτα τι μέλλον μπορεί να έχει….;



Η ΠΙΕΡΙΑ ΕΧΕΙ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ......ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ 4 ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ.......ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!





Στην ΕΡΤ με 3.500 ευρώ το μήνα η συντάκτρια ΠΑΣΟΚ των ΝΕΩΝ!



Συνεχίζει το πάρτι η κυβέρνηση: προσλαμβάνει διπλοθεσίτες ειδικούς συμβούλους, με παχυλούς μισθούς, στη Δημόσια Τηλεόραση, την ώρα που πετσοκόβει τις συντάξεις της πείνας!...



Η διοίκηση της ΕΡΤ αρνείται να βγει από τον μικρόκοσμό της και να αντιληφθεί τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Οι διοικούντες τη Δημόσια Τηλεόραση θεωρούν δεδομένο ότι μπορούν ακόμα και σήμερα να βαδίζουν στα χνάρια των προκατόχων τους, που συνέβαλαν -με την διαδικασία της  πρόσληψης ημετέρων- στην οικονομική καταστροφή της Ελλάδας.

Λίγους μόνο μήνες μετά την προκλητική συνεργασία με τη «γαλάζια» παρουσιάστρια Ανθή Σαλαγκούδη -η οποία επί τρεις μήνες πληρωνόταν για να κάνει πρόβες- ήρθε να προστεθεί μια νέα πρόσληψη «από το παράθυρο». Συνεχίζοντας το… χορό των προσλήψεων ειδικών συμβούλων, η ΕΡΤ προσέλαβε, όπως προκύπτει από την υπ’ αριθμ. 1068/4.1.13 απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά, γνωστή συντάκτρια της εφημερίδας «Τα Νέα».

Η κυρία Κεχαγιά προσελήφθη στη Δημόσια Τηλεόραση ως ειδικός σύμβουλος με μικτές αποδοχές ύψους 3.500 ευρώ το μήνα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται δώρα και επιδόματα. Η πρόσληψη έγινε στις 4 Ιανουαρίου 2013 και αντικείμενό της θα είναι τα «θέματα ενημέρωσης».

Η κυρία Κεχαγιά δεν είναι τυχαία. Είναι επί σειρά ετών βασική συντάκτρια της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, στο ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ. Όπως είναι φυσικό, μετά από τόσα χρόνια ρεπορτάζ, είναι ιδιαίτερα δικτυωμένη στο χώρο του κόμματος που κατά κύριο λόγο κυβέρνησε την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες και κυριάρχησε στο Δημόσιο. Παρότι, όμως, τα εκλογικά και δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ φυλλορροούν, φαίνεται ότι η «πράσινη» κυριαρχία στην κρατική μηχανή, καλά κρατεί και εν μέσω τρικομματικής κυβέρνησης.

Η εκ των βασικών συντακτών της παραδοσιακά φιλο-ΠΑΣΟΚικής εφημερίδας του ΔΟΛ έχει ξανά-εργαστεί στο παρελθόν στην ΕΡΤ, ως συμβασιούχος. Όταν, όμως, ετέθη θέμα αποκλειστικής απασχόλησης για τους συμβασιούχους δημοσιογράφους της Δημόσιας Τηλεόρασης, η κυρία Κεχαγιά επέλεξε την εργασία της στα ΝΕΑ, καταθέτοντας και ένσταση υπέρ της πολυθεσίας.

Ζητούσε, δηλαδή, να επιτρέπεται να προσλαμβάνονται συμβασιούχοι που έχουν και δεύτερη δουλειά, την ώρα που εκατοντάδες άνεργοι δημοσιογράφοι πεινάνε. Έτσι, η ρεπόρτερ ΠΑΣΟΚ των ΝΕΩΝ έμεινε εκτός ΕΡΤ, όχι όμως για πολύ, αφού το σύστημα έχει την τάση να καλύπτει τα… κενά. Αφού, λοιπόν, η κυρία Κεχαγιά δεν μπορούσε πια να εργάζεται στην ΕΡΤ ως συμβασιούχος (λόγω ασυμβίβαστου), βρέθηκε άλλος τρόπος για να μη στερηθεί την παρουσία της το Ραδιομέγαρο. Η κυρία Κεχαγιά, λοιπόν, επιστρέφει στην ΕΡΤ υπό την ιδιότητα του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ), για το οποίο δεν ισχύει πλέον το ασυμβίβαστο, και χωρίς να είναι καθόλου σαφές τι ακριβώς θα κάνει! Και, βέβαια, διατηρεί παράλληλα και τη δουλειά της στα ΝΕΑ.

Αλήθεια, κύριοι της ΕΡΤ, ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο της κυρίας Κεχαγιά στη Δημόσια Τηλεόραση; Με τους μισθούς των Ελλήνων στα 400 ευρώ, με ποιο σκεπτικό αποφασίσατε να δίνετε το αστρονομικό ποσό των 3.500 ευρώ σε μια δημοσιογράφο που μάλιστα έχει και δεύτερη μόνιμη εργασία; Είναι χρέος των κυβέρνησης να βάλει τέλος στο… κλάμπ των ειδικών συμβούλων της ΕΡΤ και να πάρει αποφάσεις τώρα.

Όσο η κυρία Κεχαγιά θα αμείβεται με 3.500 ευρώ το μήνα από την ΕΡΤ, κανένας Στουρνάρας δε θα μπορεί να πείσει τον Έλληνα να κάνει καμία παραπάνω θυσία. Ούτε ενός ευρώ. Σας υπενθυμίζουμε –για μια ακόμη φορά, διότι... ξεχνάτε– ότι το μισθό των… ειδικών συνεργατών της ΕΡΤ τον πληρώνει ο χαμηλοσυνταξιούχος που υφίσταται καθημερινά και μεγαλύτερη αφαίμαξη, σε σημείο που να μη μπορεί πλέον να επιβιώσει. Κι όλα αυτά, για να… συμβουλεύουν διάφοροι διπλοθεσίτες την ΕΡΤ!

ΧΙΟΝΙΔΗΣ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΠΕΤΑΝΕ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.....ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ;


Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, έκανε σύσκεψη για τα διόδια( δεν μπορύσε να κάνει κι αλλιώς βέβαια)και ανακοίνωσε κινητοποιήσεις. Ο Δήμος Κατερίνης και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, όμως, παρά το ότι έχουν 50 χλμ Παραλίες, βουνά χιονοδρομικά κλπ, απέχουν ηχηρά και προκλητικά από  ποιαδήποτε αντίδραση. Και καλά ο Παπαθανασίου έχει δικαιολογημένο κώλυμα (sic) καθως η σχέση του με τους Εθνικούς εργολάβους πάει πολλά χρόνια πίσω, πως να χαλάσει την δουλειά των φίλων του ; Ο Χιονίδης, όμως; Γιατί σιωπά; Αν έχει κάνει μια δουλειά στη ζωή του (η δημαρχεία δεν είναι εργασία,  είναι υπηρεσία, λειτούργημα κλπ)  αυτή είναι ξενοδόχος. Δεν πονάει το τουριστικό προιόν της Πιερίας; Τους συναδέλφους του; Ιδιαίτερα τον Κωνσταντόπουλο και τον Λεμονόπουλο;Ανεξήγητη η στάση του, εκτός αν έχει πετάξει από τώρα λευκή πετσέτα γενικότερα στο θέμα της πολιτικής.......Για τους βουλευτές τα είπαμε. Είναι σαν να μην υπάρχουν και απλά πιάνουν χώρο.

Άλλη μια μεγάλη εμφάνιση της Ορχήστρας Νέων Δίου. Για δεύτερη φορά θα εμφανιστεί τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης.



 
  Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

  Άλλη μια μεγάλη εμφάνιση της Ορχήστρας Νέων Δίου. Για δεύτερη φορά θα εμφανιστεί τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης.

Αυτή τη φορά προσκεκλημένη από τη Μητρόπολη Θεσ/νίκης , όπου με τη Νεανική Χορωδία «ΕΝΦΩΝΟΝ» του Ι.Ν Αγίου Φωτίου, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών. Η εκδήλωση γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό. 


Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν ο Αλέξης Ηλιάδης, η Φιλιώ Σέρβου και η Μαρίκα Φωτοπούλου. Την Ορχήστρα Νέων Δίου, διευθύνει όπως πάντα, ο Νίκος Πατρής.
Να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί

ΟΛΥΜΠΟΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ




 



  Ένα νέο βιβλίο για την εκατονταετηρίδα (1913-2013) από την κατάκτηση των κορυφών του Ολύμπου


  «Η πλούσια βιβλιογραφία σχετικά με το βουνό των θεών έχει δημιουργήσει σε πολλούς τη λανθασμένη εντύπωση ότι η μακρόχρονη διαδρομή του έχει καλυφθεί επαρκώς. Όμως, στις σελίδες του παρόντος βιβλίου ανατρέχουμε στα 100 χρόνια που πέρασαν, χωρίς φυσικά να είμαστε εξαντλητικοί σε κανένα κεφάλαιο της ζωής του βουνού. Η έκδοση εμμέσως δίνει βαρύτητα στην αίσθηση αυτεπίγνωσης που χαρακτήριζε τις παλαιότερες γενιές των ανθρώπων, όσον αφορά τις αντιλήψεις τους για τον Όλυμπο». Με αυτά τα λόγια προλογίζει το τελευταίο του βιβλίο ο Σωτήριος Δ. Μασταγκάς.

1913-2013. Εκατό χρόνια από την πρώτη καταγεγραμμένη ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου, στις 2 Αυγ 1913, τον Μύτικα (ή Πάνθεον) με υψόμετρο 2918 μέτρα, από τους Χρήστο Κάκαλο, FredBoissonnas και Daniel Baud-Bovy. Αυτή την εκατονταετηρίδα γιορτάζουμε φέτος με ενδιαφέρουσες εορταστικές δράσεις.
Η εκδοτική σειρά ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, που επιμελείται ο Σωτήριος Δ. Μασταγκάς, επενδύει στον πολιτισμό και επιδιώκει να προβάλλει μνήμες και να αναδείξει εκφάνσεις του παρελθόντος. Ο πέμπτος τόμος του 2013 με τίτλο «ΟΛΥΜΠΟΣ. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ» με νοσταλγική διάθεση ανιχνεύει το μυθικό βουνό. Στις 240 σελίδες του βιβλίου επιχειρείται μια γοητευτική και συχνά απρόσμενη σύνθεση όψεων της ιστορίας και της εικόνας του Ολύμπου του αιώνα που πέρασε.
Κάθε νέο βιβλίο για τον Όλυμπο αποτελεί ένα παράθυρο στην ψυχή μας, έναν παλμό ανάτασης με θεματικό πλούτο και λεπτές αποχρώσεις. Για τον Σωτήριο Δ. Μασταγκά, στις 2 Αυγ 1913 οι Χρήστος Κάκαλος, FredBoissonnas και DanielBaud-Bovy «επιχείρησαν το άλμα στο παρελθόν, ώστε να πετάξουν στο μέλλον». Πράγματι, σκοπός του βιβλίου του δεν είναι να ψηλαφήσει απλώς, αλλά να αποκαλύψει τις αξίες του Ολύμπου με το πιο ρεαλιστικό βλέμμα.

H Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ν.Πιερίας για τα διόδια Αιγινίου






  Η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ν.Πιερίας καταγγέλει και καταδικάζει την μεθόδευση λειτουργίας νέων διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας ως καταστροφική για το μέλλον του τόπου και κυρίως για το επιχειρείν στην περιοχή μας.
       
Συντάσσεται αλληλέγγυα με την τοπική κοινωνία και δηλώνει αγωνιστικό παρόν σε όποιο πολιτικο-κοινωνικό μετερίζι....

Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ν.Πιερίας

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ









   Την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειάρχη κου Απ. Τζιτζικώστα στο πλευρό της τοπικής συστράτευσης των πολιτών της Πιερίας υπό την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου και των Περιφερειακών Συμβούλων, έχουν οι τοπικοί άρχοντες και θεσμικοί φορείς της Πιερίας, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν για ακόμα μια φορά το τίμημα της απομόνωσης που τους επιβάλλουν οι πολιτικές δεσμεύσεις προς την κατασκευάστρια εταιρεία.

Η κα Σοφία Μαυρίδου τονίζει πως η εφαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής για τα διόδια –που έχει εγκρίνει το υπουργείο Ανάπτυξης λόγω των συμβατοποιημένων υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι στην κοινοπραξία εταιρειών που κατασκευάζουν το έργο – απομακρύνει ακόμα περισσότερο τους κατοίκους της Πιερίας, από τα Μητροπολιτικά και άλλα Περιφερειακά Κέντρα του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Παιδείας αλλά και το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να επισκεφτούν την Πιερία, τον Όλυμπο (με τους παραδοσιακούς οικισμούς και τις μοναδικές βουνοκορφές), τα δασοσκεπή Πιέρια (με το χιονοδρομικό κέντρο και τις ξεχωριστές γαστρονομικές διαδρομές), τα 70 χλμ ακτογραμμής, την περιήγηση στα μονοπάτια της ορθόδοξης και αρχαιοελληνικής ιστορίας, αποτελώντας σημαντικό πλήγμα στον τοπικό τουρισμό.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, όπου κάθε ευρώ είναι ευπρόσδεκτο για τις τοπικές επιχειρήσεις, ο τουρισμός της Πιερίας όπου αποτελεί τον μεγαλύτερο πλουτοπαραγωγικό πόρο επιβίωσης του τοπικού κοινωνικοοικονομικού ιστού, δέχεται πολλαπλές υπονομεύσεις δημιουργώντας αρνητικές συνιστώσες ανάπτυξης. Άμεσες είναι και οι επιπτώσεις στην εμπορία των αγροτικών προϊόντων από την εύφορη Πιερική Γη, όταν πριν ακόμα ξεκινήσουν επιβαρύνονται με το «φόρο» των Διοδίων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, επισημαίνει ότι το πρόβλημα δε λύνεται με την παροχή εκπτωτικών πακέτων για τους συχνούς χρήστες του Αυτοκινητοδρόμου, στον οποίο κατά την μετακίνησή μας, θα πρέπει να προσέχουμε τις λακκούβες και τις ατέλειες του οδοστρώματος. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε και το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη για την ελεύθερη μετακίνησή του. Για ποια, λοιπόν, ελεύθερη μετακίνηση των κατοίκων της Πιερίας αναφερόμαστε, όταν υπάρχει ΔΙΠΛΟ ΦΡΑΓΜΑ αποκλεισμού; Ένα στη βόρεια πλευρά του Νομού με την σκέψη να λειτουργήσουν και οι δύο σταθμοί διοδίων (Μαλγάρων & Αιγινίου) σε μια μεταξύ τους απόσταση περίπου 10 χλμ και στη νότια Πιερία με τα πολλαπλά διόδια από τη Λεπτοκαρυά μέχρι τη Λάρισα σε αντίστοιχη απόσταση μεταξύ τους;

Με την κρίση που βιώνει ο τόπος μας σε μακροοικονομικό αλλά και μικροοικονομικό επίπεδο από τις επιπτώσεις της σφικτής δημοσιονομικής πολιτικής, πρέπει επιπρόσθετα να αποδείξουμε ως Πιεριείς ότι η Ελλάδα ΔΕΝ σταματάει στα Τέμπη και ξαναρχίζει στην Εγνατία Οδό.

Επισημαίνει δε, με νόημα ότι, ανάμεσα σε τρία αδιαφιλονίκητα μητροπολιτικά κέντρα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Κοζάνη, η Πιερία υπάρχει και είναι ο ζωντανός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις τρεις Περιφέρειες.
Η αναγκαία – καθώς νομικά διαφαίνεται – εφαρμογή της λειτουργίας των διοδίων θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία και επιβίωση όλων των μονάδων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, αλλά κυρίως του τριτογενούς τομέα όπου μεγάλο ποσοστό του ενεργού πληθυσμού της Πιερίας απασχολείται, παρέχοντας υπηρεσίες στον Τουρισμό.

Ποιο θα είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα, αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, με το οποίο θα προσελκύσουμε τουρίστες την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο από τις φίλες χώρες της Βαλκανικής (όπου προτιμούν την οδική μετακίνηση για τις οικογενειακές τους διακοπές) αλλά και από τις περιοχές της Μακεδονίας (ημερήσιες πλέον καλοκαιρινές μετακινήσεις τους) όταν το κόστος των διοδίων θα αποτελεί απαγορευτική αιτία για μια τέτοιου είδους μετακίνηση;

Γιατί είναι προφανές, ότι από όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μόνο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Πιερίας είναι υποχρεωμένοι να επιβαρύνονται με τον υποχρεωτικό «φόρο» των πολλαπλών διοδίων, για να επισκεφτούν την Πιερία είτε από τη βόρεια είτε από τη νότια οδική πύλη.

Ποια είναι η κοινωνική πολιτική και ευαισθησία των υπευθύνων απέναντι στους κατοίκους της Πιερίας, όταν τους υποχρεώνουν να ζήσουν απομονωμένοι στο κέντρο της Ελλάδας ως κάτοικοι μιας βραχονησίδας άγονης γραμμής;

«Μέσα στην δεινή οικονομική κρίση που ζούμε όλοι μας, προτείνουμε», συνεχίζει η κα Σοφία Μαυρίδου, «να γίνει άμεσα και επιτακτικά αναθεώρηση της οικονομοτεχνικής μελέτης λειτουργίας των διοδίων και να ισοσταθμιστούν οι «απώλειες» της κατασκευάστριας κοινοπραξίας σε σχέση με παροχές – οφέλη προς τη μικρή τοπική κοινωνία της ΠΙΕΡΙΑΣ αποδεικνύοντας το κοινωνικό της πρόσωπο.»

Σε αναμονή των εξελίξεων και των πρωτοβουλιών που θα αναλάβουν οι συναρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς για τη μη λειτουργία των Διοδίων του Αιγινίου, όλοι οι αιρετοί της ΠΙΕΡΙΑΣ, οι Βουλευτές, οι Δήμαρχοι και οι Πολιτευτές μαζί με όλους τους πολίτες της Πιερίας, αλλά και τους θεσμικούς αναπτυξιακούς της φορείς, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και των περιφερειακών της συμβούλων, συστρατεύονται και αντιτάσσονται, στην επιδείνωση των συνιστωσών που επιταχύνουν τον οικονομικό μαρασμό της Πιερίας, που θα δυσχεράνει την αντιμετώπιση της ανάκαμψης, ενώ θα συντελέσει στην περαιτέρω συρρίκνωση της λαβωμένης ανάπτυξης όλης της Πιερίας και ειδικά του τουρισμού της, ο οποίος αποτελεί και τον κύριο μοχλό ανάπτυξης της περιοχής προς όφελος των άλλων γειτονικών τουριστικών προορισμών.

Οι αγώνες των ομάδων του Πιερικού Αρχελάου για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ



 


  Στην τελική φάση οι έφηβοι του Πιερικού Αρχελάου
  
Tην Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ, οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:


 
-          Εφήβων – Τελική φάση, 1η αγωνιστική. Κυριακή 27.1.2013, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 14,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών και 
-          Παίδων – Β΄ γύρος, 7η αγωνιστική. Κυριακή 27.1.2013, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος -  ΑΓΕ Πιερίας.

ΑΥΡΙΟ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ


 
   


        Για το θέμα της επικείμενης λειτουργίας των διοδίων του Αιγινίου θα έχουν αύριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί συνάντηση στη βουλή οι τέσσερις βουλευτές της Πιερίας με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρο Καλογιάννη.

Tην Παρασκευή 18-1-2013 πραγματοποιήθηκε στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης ενδοσχολική επιμόρφωση Συμβουλευτικής Παρέμβασης από τον υπεύθυνο του νεοσύστατου Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ.Δ.Ε. Πιερίας κ. Αθανάσιο Χαρίση.







      Tην Παρασκευή 18-1-2013 πραγματοποιήθηκε στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης ενδοσχολική επιμόρφωση Συμβουλευτικής Παρέμβασης από τον υπεύθυνο του νεοσύστατου Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ.Δ.Ε. Πιερίας κ. Αθανάσιο Χαρίση. Το περιεχόμενο της επιμορφωτικής συνάντησης αφορούσε σε ενδεικτικούς χειρισμούς των εκπαιδευτικών σε περιπτώσεις πένθους και θρήνου στη σχολική κοινότητα. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Σ.Σ.Ν. και η ανταπόκριση του Διευθυντή του σχολείου κ. Αλέξανδρου Παπαργυρίου και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου ήταν άμεση. 



Η πραγματοποίηση της δράσης αυτής εντάσσεται στη δέσμη ποικίλων εναλλακτικών δράσεων οι οποίες συμφωνήθηκαν να υλοποιηθούν με τη συνεργασία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης. Ο στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η μεγιστοποίηση της θετικής αλληλεπίδρασης και συνεργασίας μεταξύ των τριών παραγόντων της εκπαιδευτικής διαδικασίας: Σχολείο – Μαθητής -Οικογένεια.

Περιμένουν να τους σταματήσουμε!



Image 





   Κολονία 23 Ιανουαρίου 2013
του Ηλία Τσολακίδη

  Αγαπητοί συμπολίτες,
Εταιρεία και κυβέρνηση μας σερβίρουν πάλι «κουτόχορτο»!
Η έναρξη λειτουργίας του μετωπικού σταθμού διοδίων του Αιγινίου έχει τρεις ξεκάθαρους στόχους:
  • Την εξασφάλιση νέων κερδών στην εταιρεία
  • Τη διάσπαση του αρραγούς μετώπου αντίστασης των πολιτών ενάντια στα διόδια και
  • την προετοιμασία για την κατασκευή νέων σταθμών διοδίων σε διάφορα μέρη του νομού.
  •  
Η εταιρεία, έχοντας το νόμο με το μέρος της, εφαρμόζει κατά γράμμα τους όρους της σύμβασης παραχώρησης, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα νέα οικονομικά δεδομένα των εξαθλιωμένων πολιτών.
Η μείωση των διοδίων στο μετωπικό σταθμό της Λεπτοκαρυάς έχει ως στόχο να κλείσουν κάποια στόματα διαμαρτυρίας στη νότια Πιερία και έτσι να χωριστούν οι πολίτες σε Νότιους και Βόρειους.
Το επιχείρημα της εταιρείας στην περίπτωση των παράπλευρων σταθμών διοδίων της Λεπτοκαρυάς ήταν «η προστασία των πολιτών από τα επικίνδυνα οχήματα» που παρέκαμπταν τα διόδια χρησιμοποιώντας την παραλιακή οδό. Γι αυτό χτίστηκαν! Έτσι μας είπαν! Για να μας προστατέψουν!
Αυτό θα συμβεί και στην περίπτωση του Αιγινίου. Ιδίως τα βαρέα οχήματα, για να αποφύγουν τα διόδια των Μαλγάρων και του Αιγινίου θα χρησιμοποιούν την παλιά Εθνική Οδό και θα περνούν μέσα από κατοικημένες περιοχές. Είναι σίγουρο λοιπόν, πως στο σημείο εισόδου τους στην Εθνική οδό, π.χ. στο Μακρύγιαλο, θα χτιστεί ο επόμενος σταθμός διοδίων για να «προστατευτούν» και πάλι οι πολίτες. Το ίδιο θα συμβεί και στο Λιτόχωρο, αφού οι κάτοικοι δεν θα χρησιμοποιούν τον πλευρικό σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, στον οποίο η διέλευση θα κοστίζει πλέον 1,80€.
Η χρήση των εθνικών μας δρόμων είναι πλέον προνόμιο μόνο των ολίγων, αφού το κόστος μετακίνησης είναι απαγορευτικό για τον μέσο πολίτη.
Πρέπει, σύσσωμη η τοπική κοινωνία, με μπροστάρηδες όλους τους πολιτικούς και τους εκπροσώπους φορέων, μαζί με τους πολίτες, να κατέβουν στο δρόμο και να απαιτήσουν, όχι μόνο την αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας, αλλά και την τροποποίηση των όρων της σύμβασης παραχώρησης.
Όσοι εκφράζουν την άποψη «Δεν έχει κανένα νόημα! Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι…» πρέπει να απομονωθούν. Οι δουλοπρεπείς, όλοι αυτοί που χρόνια τώρα, κολάκευαν τους ισχυρούς και ήταν έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους,  δεν έχουν θέση μεταξύ μας! Όλοι οι νόμοι μπορούν να αλλάξουν! Τα πάντα αλλάζουν, αρκεί να το απαιτήσουν οι πολίτες!
Πολλά ξεκίνησαν από την Πιερία τα τελευταία χρόνια! Οι αγώνες των πολιτών της έγιναν γνωστοί σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο.
Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον τόπο μας.
Περιμένουν να τους σταματήσουμε!

Ο Καθηγητής της Παιδαγωγικής του ΑΠΘ Γιώργος Τσιάκαλος στην Κατερίνη




(Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στο «Ιδεοδρόμιο»)
μιλά για την Χρυσή Αυγή και την ελληνική ακροδεξιά

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ

Ο Γιώργος Τσιάκαλος είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων παιδαγωγικής θεωρίας και πρακτικής—ανάμεσά τους και το εξαίρετο «Οδηγός αντιρατσιστικής εκπαίδευσης» για το οποίο θα συζητήσουμε εκτενέστερα προσεχώς. Τι πιστεύει για την ελληνική ακροδεξιά ο μαχητικός παιδαγωγός, σύμβουλος του προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας και ακτιβιστής Γιώργος Τσιάκαλος;

Σε πρόσφατη σχετική αρθρογραφία του ο Τσιάκαλος υποστηρίζει πως η «Χρυσή Αυγή» ήλθε, θα μείνει για λίγο και θα εξαφανιστεί διότι οι ιδέες της δεν θα αντέξουν στην πίεση που θα δεχτεί. Κι αυτό γιατί οι απόψεις της από τη μια μεριά είναι ένα συνονθύλευμα μυστικισμού και ακραίου κοινωνικού δαρβινισμού που κονιορτοποιείται όταν τεθεί στο επίκεντρο της κριτικής και της πολιτικής και από την άλλη «οι πράξεις της συμπυκνώνονται σε μια διαφημιστική εκστρατεία προσφοράς «προστασίας» μαφιόζικου τύπου, με ένα συνδυασμό φαρισαϊκής ψευδο-φιλανθρωπίας και κούφιας εθνικιστικής ρητορείας, που προσβάλει την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και δεν αντέχει στη σύγκριση με όσα με ταπεινότητα προσφέρονται από άλλους θεσμούς της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας». 

Την πέμπτη κατά σειρά νίκη με 3-0 πέτυχαν σήμερα οι παίδες της ΕΠΣ Πιερίας σε βάρος της αντίστοιχης ομάδας της ΕΠΣ Καρδίτσας.



 
    
  Την πέμπτη κατά σειρά νίκη με 3-0 πέτυχαν σήμερα οι παίδες της ΕΠΣ Πιερίας σε βάρος της αντίστοιχης ομάδας της ΕΠΣ Καρδίτσας. Η παιδική ομάδα του νομού μας προηγείται στον 4ο Όμιλο με 15 βαθμούς, έχει πετύχει 5 σερί νίκες, πέτυχε 21 γκολ και δέχθηκε 1. Σήμερα αγωνίστηκαν Μελικιάν, Φωκαϊδης ( Πιατίδης ), Συρόπουλος, Στούμπος ( Παπανικολάου ), Τσιμπούκας, Παγώνης, Καραθάνος, Μάνος ( Ανδρικόπουλος ), Λαμπίρης, Ρουμπιές, Τουλκερίδης.  Δύο γκολ πέτυχε ο Ρουμπιές και ένα ο Καραθάνος.  

Βαθμολογία Περιόδου 2012-13 Φάση 1η
4ος ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ( ΕΠΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ



ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατά
1.ΜΙΚΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ155500211
2.ΜΙΚΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΙΔΩΝ94301146
3.ΜΙΚΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ953021210
4.ΜΙΚΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΑΙΔΩΝ35104517
5.ΜΙΚΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΑΙΔΩΝ05005119



Οι νέες τιμές που θα ισχύουν μετά τις 28 Ιανουαρίου σε σύγκριση με τις παλιές δείχνουν ότι στόχος είναι η Πιερία και οι κάτοικοί της.




   Οι νέες τιμές που θα ισχύουν μετά τις 28 Ιανουαρίου σε σύγκριση με τις παλιές δείχνουν ότι στόχος είναι η Πιερία και οι κάτοικοί της.
Η διαδρομή από Λάρισα – Θεσσαλονίκη θα κοστίζει το ίδιο με πριν δηλαδή 8 ευρώ και ογδόντα λεπτά ενώ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Πιερίας από και προς Θεσσαλονίκη, θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν 3.40 ανά κατεύθυνση, δηλαδή 42% ακριβότερα.

Ποιος κάτοικος της Θεσσαλονίκης θα έρθει για ημερήσιο τουρισμό ή για φαγητό στις ψαροταβέρνες της Πιερίας όταν θα είναι αναγκασμένος να επιβαρυνθεί με επί πλέον 6ευρώ και 40 λεπτά για διόδια, όταν και μόνο με την αύξηση των καυσίμων η κίνηση έχει ελαττωθεί κατά 60%. 

Οι εργαζόμενοι, κάτοικοι της Πιερίας, στη Θεσσαλονίκη θα επιβαρυνθούν με ακόμη ένα μεγάλο μηνιαίο έξοδο, μετά τις μειώσεις των μισθών τους, την αύξηση στα καύσιμα και την μάστιγα της φορολογίας μισθών και ακινήτων.
Και μη μας πείτε ότι και γι’ αυτό φταίει η τρόικα….

Προεκλογικά ο κύριος Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μας υποσχέθηκε, όταν πέρασε από Κατερίνη και Αιγίνιο, ότι στόχος του είναι η ανάπτυξη της Πιερίας. Η κίνηση αυτή, δεν δείχνει ότι τηρεί της υποσχέσεις του, μου θυμίζει τους προηγούμενους και δεν θα ήθελα να πάθει και αυτός ότι εκείνοι..

Κύριοι Βουλευτές Πιερίας, Κουκοδήμο Κωνσταντίνο, Κωνσταντόπουλο Γεώργιο, Μάνη Άννα, και Χριστογιάννη Δημήτριο, κυρία Σοφία Μαυρίδου Αντιπερειφερειάρχη Πιερίας, κύριοι Δήμαρχοι της Πιερίας και κύριοι Πολιτευτές όλων των κομμάτων, συστρατευτείτε μαζί με όλους τους πολίτες της Πιερίας, ενάντια στην επιδείνωση του οικονομικού μαρασμού της Πιερίας.

Η ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας ας δώσουμε με πίστη τον αγώνα μας.

ΟΛΟΙ την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στις 4 το απόγευμα, για διαμαρτυρία στα διόδια των Μαλγάρων και την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου ΟΛΟΙ στα διόδια του Αιγινίου, να μην ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ τη λειτουργία τους.
                                                          
Τιμές Διοδίων ( ΙΧ) Πριν 28-1-2013 Μετά

*   Αιγινίου                    0………..……  2,20                    
* Μάλγαρα                 2,40………..……1,20                    
* Λεπτοκαρυά            3,10………..……2,00                    
* Πυργετός                 2,30………..……2,00                    
* Μακρυχώρι              1,00………..……1,40                    
* Μοσχοχώρι              2,90………..……3,10                     
* Πελασγία                  2,60………..……2,70                    

Σύνολο 14.30 …………….14. 60


Κ.Κ Β
Κάτοικος Βόρειας Πιερίας

Την βασιλόπιτα έκοψε σήμερα το απόγευμα ο σύλλογος προσκυνητών Αγίου Όρους "Παναγία η Πορταϊτισσα" στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού της Αγίας Άννης στην Κατερίνη.







 Την βασιλόπιτα έκοψε σήμερα το απόγευμα ο σύλλογος προσκυνητών Αγίου Όρους "Παναγία η Πορταϊτισσα" στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού της Αγίας Άννης στην Κατερίνη.
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησαν ο Ιερομόναχος πάτερ Αντύπας από το Ιβηρίτικο Κελί της Αγίας Άννης Αγίου Όρους, ο Αρχ. Διονύσιος και οι ιερείς του Ιερού Ναού της Αγίας Άννης Κατερίνης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ : Τα διόδια αυτά μας πνίγουν



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την κατάργηση των διοδίων Αιγινίου η συντονιστική επιτροπή αγώνα καλεί όλους τους πολίτες της Πιερίας και του Φορείς

σε ειρηνική κατάληψη διαρκείας
του σταθμού διοδίων Αιγινίου

τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013
στις 10:00 ώρα το πρωί

Τα διόδια αυτά μας πνίγουν – Δεν έχουμε άλλο δρόμο

Καλούνται όλοι στον αγώνα
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Γραφείο τύπου
συντονιστικής επιτροπής
Για πληροφορίες τηλ : 2353350100

ΣΤΟ "ΣΚΑΜΝΙ" ΣΤΙΣ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ "ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ"



 



  
  "Για Διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο από την οποία μπορεί να προκύψεικίνδυνος για άνθρωπο"κατηγορείται ο κ. Ιωάννης Νασούλης με την ιδιότητα του διευθυντή της διεύθυνσης λειτουργίας και συντήρησης της εταιρίας "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε" κατά τα έτη 2008 - 2009.

Η δίκη που έχει αναβληθεί τρεις φορές ως τώρα είναι προσδιορισμένη αυτή τη φορά για τις 6 Φεβρουαρίου 2013 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης καιείχει μηνυθεί από 5 πολίτες της Πιερίας που έχουν σχέση με τα μέσα μεταφοράς (ΑΛΧΑΖΙΔΗΣ, ΖΕΡΚΙΤΑΝΙΔΗΣ, ΣΤΡΟΣΚΙΔΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ).

Στου Κουφού Cafe την πόρτα..



Χρόνια τώρα έχει μαλλιάσει η γλώσσα του να φωνάζει με την ντουντούκα του.
Οι Αθηναίοι κι όχι μόνο, ακούνε τις πικρές αλήθειες που βγαίνουν από ( προ μνημονίου εποχή) τον βραχνιασμένο του λαιμό, και...
κουνούν συγκαταβατικά το κεφάλι τους.
Τελευταία, ο "επαναστάτης" επισκέπτεται και την πλατεία Κολωνακίου, για να ταρακουνήσει και...τους βολεμένους.
Φωνή βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ...

Το ΕΣΠΑ σώζει τα φροντιστήρια...




Σωτήριο αποδεικνύεται το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον χώρο των υπηρεσιών, αφού προσφέρει οικονομική ενίσχυση από 40% μέχρι 60% σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και σχολές τεχνολογιών της πληροφορίας.
Όπως αναφέρει το...
ένθετο Επαγγελματικές Ευκαιρίες της εφημερίδας Έθνος, ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κυμαίνεται από 20.000 έως 100.000 ευρώ, ενώ το ποσοστό ενίσχυσης που θα λάβει η επιχείρηση εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης και ο βαθμός προτεραιότητας από την περιφέρεια.

Οι περιφέρειες που είναι πρώτης προτεραιότητας είναι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, της Δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Κρήτης και της Αττικής. Δεύτερης προτεραιότητας είναι οι περιφέρειες της Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, ενώ τρίτης προτεραιότητας είναι οι περιφέρειες του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Παράλληλα, η προτεραιότητα ανά περιφέρεια εξαρτάται και από το είδος της επιχείρησης. Για παράδειγμα, στα Ιόνια νησιά, πρώτη προτεραιότητας είναι οι υπηρεσίες ξενόγλωσσης εκπαίδευσης μέσω υπολογιστή και οι σχολές τεχνολογιών της πληροφορίας, ενώ ακολουθούν οι υπηρεσίες φροντιστηρίου ξένων γλωσσών και εκπαίδευσης μέσω υπολογιστή. Αντίθετα, στην Πελοπόννησο, οι υπηρεσίες φροντιστηρίου ξένων γλωσσών και εκπαίδευσης μέσω υπολογιστή είναι πρώτης προτεραιότητας.

Οι επιχειρήσεις που μπορούν να λάβουν ενίσχυση είναι οι υφιστάμενες επιχειρήσεις, οι οποίες μέχρι τις 31/12/2011 έχουν δύο ή περισσότερες κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις 12μηνης διάρκειας και οι νέες υπό-σύσταση επιχειρήσεις που δεν περιλαμβάνονται στην προηγούμενη κατηγορία.

Ακόμη απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, όπως το να τηρούν βιβλία Β ή Γ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., να μην εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ενίσχυσης,να μη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση κ.α.

Όσον αφορά τις δαπάνες που καλύπτει το πρόγραμμα, στις επιλέξιμες συγκαταλέγονται οι εξής:

Κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος: Το μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό στον επιχορηγούμενο προϋπολογισμό για τη συγκεκριμένη δαπάνη είναι 60%

Μηχανήματα-εξοπλισμός: Το ανώτατο επιλέξιμο ποσοστό είναι 100%

Λογισμικά και υπηρεσίες λογισμικού: Το ανώτατο επιλέξιμο ποσό είναι 10.000 ευρώ

Λειτουργικές δαπάνες: Το μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό είναι 40% και οι δαπάνες αυτές είναι επιλέξιμες μόνο για τις νέες και υπό σύσταση μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Οι προθεσμίες υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα είναι από 25 Φεβρουαρίου μέχρι 25 Απριλίου και οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr