Εδώ και δεκατέσσερις μήνες ο χώρος πάρκινγκ δίπλα στον κινηματογράφο Ευκαρπίδη παραμένει άδειος και χωρίς σκοπό. Τον Οκτώβριο του 2011 αποβλήθηκε από τον χώρο ο ιδιώτης που μέχρι εκείνη την στιγμή είχε την εκμετάλλευσή του.

 Ανήκει στην Δημοτική Επιχείρηση Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης ΔΗΠΑΚ, (έχει παραχωρηθεί  για χρήση από τον Δήμο Κατερίνης) και έχει χορηγηθεί  άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ώστε ο χώρος να χρησιμοποιηθεί σαν υπαίθριος χώρος Πάρκινγκ από την παραπάνω δημοτική επιχείρηση. Να σημειωθεί ότι η άδεια αυτή λήγει το Φεβρουάριο του 2013.



Παρόλα αυτά και ενώ ένα υπαίθριο πάρκινγκ δεν έχει μεγάλο κόστος λειτουργίας, ο Δήμος το έχει εγκαταλελειμμένο και ανεκμετάλλευτο. Χαρακτηριστικό της εγκατάλειψης του χώρου είναι ότι, οι διαχωριστικές αλυσίδες και τα κολονάκια  που υπήρχαν, σε πολλά σημεία έχουν καταστραφεί.
Από τη μεριά του ο Δήμος Κατερίνης χάνει περί τα 120.000€ κάθε χρόνο, με πολύ μετριοπαθείς υπολογισμούς, αφήνοντας το ανεκμετάλλευτο. Σε συνεχείς οχλήσεις και παρεμβάσεις μου προς τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της παραπάνω Δημοτικής επιχείρησης, στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συμμετέχω, η απάντηση που συνεχώς μου δίνεται είναι ότι η "υπόθεση είναι στα χέρια του Δημάρχου".
Ο Δήμαρχος Κατερίνης λοιπόν αντί να κλαίγεται σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο για το “κακό και ασυνεπές κράτος που κόβει τις χρηματοδοτήσεις στους Δήμους”, καλά θα κάνει να αξιοποιήσει τα Δημοτικά ακίνητα, και να φροντίσει για τα έσοδα του Δήμου σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ¨Καλλικράτης".

Κυριακίδης Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος