PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Περιζήτητη..






Τέλος στις φήμες που την θέλουν να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας έβαλε η βουλευτής της ΝΔ Ελενα Ράπτη, η οποία δήλωσε πως για να μπορέσει να παντρευτεί απαραίτητη προϋπόθεση είναι να... υπάρχει έτερον ήμισυ και όπως ξεκαθάρισε η ίδια «δεν υπάρχει».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» τόνισε πως αυτόν τον καιρό ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό, αφού είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Υπενθυμίζεται πάντως πως η κ. Ράπτη είναι η πλέον περιζήτητη «νύφη» της Βουλής, αφού εκτός από την εντυπωσιακή παρουσία της διαθέτει και εξίσου «εντυπωσιακή» κινητή και ακίνητη περιουσία.

Συγκεκριμένα -σύμφωνα με το πόθεν έσχες της που μόλις δημοσιεύτηκε- η Έλενα Ράπτη δήλωσε εισοδήματα της τάξεως των 138.868 ευρώ, ενώ επίσης διαθέτει καταθέσεις αξίας 691.000 σε ευρώ, 5.548 σε ελβετικά φράγκα και 7.243 σε αγγλικές λίρες.

Αν και, όπως συνηθιζόταν παλιά στις προίκες, αυτό που έχει σημασία είναι η ακίνητη περιουσία της «νύφης». Ένας τομέας στον οποίο η νεαρή βουλευτής επίσης διακρίνεται καθώς διαθέτει 35 συνολικά ακίνητα. Από αυτά τα 31 βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνουν έξι διαμερίσματα στο κέντρο, 13 αποθήκες, 4 καταστήματα και 8 γραφεία, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται στην Χαλκιδική ( τρία σπίτια των 65 περίπου τ.μ. και ένα οικόπεδο 3,3 στρεμμάτων).

Ναρκοπέδιο φόρων η ελληνική οικονομία...



Όπου σταθεί και όπου βρεθεί κανείς, δεν ακούει τίποτε άλλο, παρά δραματικές ιστορίες για φόρους που κλονίζουν μαζικά τους φορολογούμενους και τα νοικοκυριά.

Έπειτά από .. τρία χρόνια συνεχούς επιβολής έκτακτων φόρων, άμεσων και έμμεσων, η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών τείνει να εξαντληθεί, καθώς σε καιρό εισοδηματικών απωλειών τα φορολογικά βάρη γίνονται αβάσταχτα. Πολύ περισσότερο όταν επιβάλλονται σε ιδιοκτησίες που δεν αποδίδουν εισοδήματα.

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναγκάζονται να πουλήσουν ακόμη και πατρογονικά ακίνητα σε πόλεις και χωριά.

Από το 2009 και έπειτα έχουν επιβληθεί συνολικά οκτώ έκτακτες επιβαρύνσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων μονιμοποιήθηκαν.

Μόνο από το χαράτσι των ακινήτων, το υπουργείο Οικονομικών βεβαίωσε σε περίπου 5,5 εκατομμύρια καταναλωτές της ΔΕΗ, φόρους ύψους 5 δισ. ευρώ για το 2011 και το 2012.

Από αυτά παρέμειναν ανείσπρακτα 400 εκατομμύρια ευρώ για το 2011 και αναμένεται παρόμοια απόκλιση και για το 2012.

Ταυτόχρονα τρέχουν και όλοι οι ανείσπρακτοι φόροι προηγούμενων ετών, όπως ο ΦΑΠ.

Την ίδια στιγμή εκτινάχθηκε στα ύψη ο φόρος εισοδήματος λόγω της μείωσης και τελικά της κατάργησης του αφορολόγητου και των φοροαπαλλαγών. Παράλληλα, αυξήθηκε ο ΦΠΑ και οι φόροι κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, χωρίς όμως να φέρουν τα αποτελέσματα που προσδοκούσε η κυβέρνηση.

Αυτή τη στιγμή, αναφέρει το δημοσίευμα, η ελληνική οικονομία μοιάζει παγιδευμένη σε ναρκοπέδιο φόρων. Όπως λένε επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εργαζόμενοι, κανείς δεν μπορεί να κάνει ούτε βήμα χωρίς να πληρώνει ολοένα και υψηλότερους φόρους.

Ακόμη και η αύξηση της φορολογίας των τόκων των καταθέσεων από 10% σε 15% θα επιβληθεί αναδρομικά και για τους τόκους που βεβαιώθηκαν το 2012 και μπαίνουν στους λογαριασμούς το 2013.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη φυσικών και νομικών προσώπων αυξάνονται κάθε μήνα κατά 1 δισ ευρώ και απειλούν την όποια πρόοδο συντελείται στον δημοσιονομικό τομέα. Και όλα αυτά τη στιγμή που η τρόικα δεν επιτρέπει περαιώσεις και άλλες ρυθμίσεις που αντιμετώπιζαν το φορολογικό βάρος σε δύσκολες οικονομικά περιόδους.

Έρχονται 150.000 «τσεκ» με το επίδομα πετρελαίου...




Να «ζεστάνει» κάπως τα νοικοκυριά που πλήρωσαν από την τσέπη τους τον αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών. Τις επόμενες μέρες και μέχρι τέλος Ιανουαρίου υπολογίζεται να ταχυδρομηθούν στους...
δικαιούχους τα ειδοποιητήρια με τα οποία θα πιστωθούν συνολικά 15 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς τους, για τις ποσότητες που αγόρασαν έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Περίπου 150.000-160.000 δικαιούχοι εκτιμάται πως θα λάβουν σαν επιστροφή φόρου από περίπου 100-150 ευρώ ο καθένας. Ήδη στα τέλη Δεκεμβρίου άλλοι 50.000 δικαιούχοι είχαν μοιραστεί συνολικά 6,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά υπολογίζεται ότι σχεδόν 250.000 καταναλωτές υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή φόρου, αλλά λόγω των κριτηρίων αποκλείεται ο ένας στους τέσσερις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων παραμένει υποδεκαπλάσιος των αρχικών υπολογισμών σύμφωνα με τους οποίους το επίδομα θα ελάμβαναν 3-4 εκατ. δικαιούχοι. Φαίνεται δηλαδή ότι παρά τα «κρύα» του Δεκεμβρίου ή των αρχών Ιανουαρίου, ελάχιστοι επιμένουν να αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν ή αγοράζουν μικροποσότητες ελλείψει χρημάτων ή επειδή είχαν «αποθεματοποιήσει» πετρέλαιο από την περασμένη άνοιξη, στις συγκριτικά χαμηλές τιμές που πωλείτο τότε.

Το σύστημα υποδοχής των αιτήσεων πάντως, που έχει στηθεί στην ΓΓΠΣ, βρίσκεται πλέον σε λειτουργία. Το επίδομα θα φτάνει έως 840 ευρώ (για ορεινές περιοχές της Βορείου Ελλάδος) και στόχος είναι πλέον να κατατίθεται μέσα σε 20 μέρες από την αγορά του στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σε κάθε περίπτωση, το επίδομα θέρμανσης είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε καμιά είδους παρακράτηση και δεν μπορεί να κατασχεθεί, ούτε συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου - 11ου Νηπιαγωγείου και 23ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης αποδέχθηκε με χαρά την οικονομική ενίσχυση ποσού πεντακοσίων ευρώ (500 €) από την Τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ για τα πακέτα αγάπης προς της οικονομικά ασθενής οικογένειες του σχολείου.
Τα μέλη του Συλλόγου ευχαριστούν θερμά και συγχαίρουν όλους όσους συνέβαλαν στην απόφαση αυτή και χαιρετίζουν τέτοιου είδους ενέργειες και πρωτοβουλίες.
                                                                                                                                            Το Δ.Σ. του 11ου Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου και 23ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης

ΠΕΤΥΧΕ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟ

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η μητέρα του μικρού που υποβλήθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην καρδιά στην κλινική Μητέρα στην Αθήνα.
Το χειρουργείο διήρκεσε 11 ώρες σχεδόν και ο μικρός που νοσηλεύεται τώρα στην εντατική χαίρει άκρας υγείας και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας τους.
Η οικογένεια Θεοδωρίδη ευχαριστεί από τα βάθη της καρδιά της το Κοινωφελές Ίδρυμα «Διονύση Α. Πασχάλη» και ιδιαίτερα στον πρόεδρο και ιδρυτή του για το θεάρεστο έργο και για το αμέριστο, ανιδιοτελές ενδιαφέρον του για την αποκατάσταση της υγείας του υιού τους Ραφαήλ Γεωργίου, καθώς το απέδειξε εμπράκτως διαθέτοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό για σοβαρότατη και απαραίτητη εξέταση του παιδιού μας.
Μια ευχάριστη εξέλιξη σε περιπέτεια για  την οικογένεια Θεοδωρίδη που όντας απελπισμένη από την κατάσταση της υγείας του παιδιού τους, βρήκαν το στήριγμα στο κοινωφελές ίδρυμα Διονύση Πασχάλη.
Όταν η αλληλεγγύη γίνεται πράξη στις μέρες μας, επιβραβεύεται με την ελπίδα να βρει μιμητές. 
Αυτό συνέβη στην περίπτωση της οικογένειας Θεοδωρίδη στην Κατερίνη.

ΣΤΟ "ΣΚΑΜΝΙ" ΣΤΙΣ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ "ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ"




 



  
  "Για Διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο από την οποία μπορεί να προκύψεικίνδυνος για άνθρωπο"κατηγορείται ο κ. Ιωάννης Νασούλης με την ιδιότητα του διευθυντή της διεύθυνσης λειτουργίας και συντήρησης της εταιρίας "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε" κατά τα έτη 2008 - 2009.

Η δίκη που έχει αναβληθεί τρεις φορές ως τώρα είναι προσδιορισμένη αυτή τη φορά για τις 6 Φεβρουαρίου 2013 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης καιείχει μηνυθεί από 5 πολίτες της Πιερίας που έχουν σχέση με τα μέσα μεταφοράς (ΑΛΧΑΖΙΔΗΣ, ΖΕΡΚΙΤΑΝΙΔΗΣ, ΣΤΡΟΣΚΙΔΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ).



Aναρτήθηκε από: το-όνομα-σας

Η ορκωμοσία του Ομπάμα (Video)...





Περίπου 800.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι βρίσκονται στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να παρακολουθήσουν την δημόσια ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα, για την δεύτερη θητεία του ως...
προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σήμερα έχουν προγραμματιστεί στις ΗΠΑ παρελάσεις και εμφανίσεις πολύ δημοφιλών μουσικών.
Klik VIDEO

Ταξίδια από το... Βουλή travel ...




Εκατοντάδες κοινοβουλευτικά ταξίδια κάθε χρόνο, με αφορμή επιλεγμένες συναντήσεις ή συνεδριάσεις – εκτός κάποιων εξαιρέσεων – «φορτώνουν» με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον προϋπολογισμό της Βουλής και κατά συνέπεια τον... φορολογούμενο. Το γεγονός ίσως να μην ήταν μεμπτό αν αρκετές από τις αποστολές δεν γίνονταν σε... χαλαρό κλίμα, ακόμη και με τη συνοδεία συζύγων, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει βόλτες στην πόλη, περιήγηση στα αξιοθέατα, μέχρι και shopping. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι βουλευτές τηρούσαν τους «τύπους» πληρώνοντας οι ίδιοι το εισιτήριο των συντρόφων τους, ωστόσο, στη συνέχεια τα ζεύγη απολάμβαναν τα προνόμια της «φιλοξενίας» στους εκάστοτε προορισμούς... κερασμένα από τη Βουλή.

Σημειώνεται ότι στα ταξίδια αυτά ο κάθε βουλευτής παίρνει και το... χαρτζιλίκι του, αφού προβλέπεται ημερήσια – εκτός έδρας – αποζημίωση, η οποία κατά μέσο όρο φτάνει τα 120 ευρώ. Τις περισσότερες φορές στις κοινοβουλευτικές αποστολές – ιδιαίτερα στις πολυπληθείς από πλευράς βουλευτών - συμμετέχουν και υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις διμερείς επαφές και λύνουν διάφορα διαδικαστικά θέματα που μπορεί να προκύψουν. Φυσικά και για εκείνους όλα τα έξοδα καλύπτονται από τη Βουλή, ενώ επίσης δικαιούνται... χατζιλίκι, αφού προβλέπεται ημερήσια αποζημίωση ανάλογα με τη θέση και τον βαθμό του υπαλλήλου. Για παράδειγμα, η ημερήσια αποζημίωση για τον διπλωματικό σύμβουλο της Βουλής φτάνει τα 110 ευρώ, για προϊστάμενους και διευθυντές τμημάτων τα 95 ευρώ, ενώ για απλούς διερμηνείς και υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων τα 75 ευρώ. Όπως είναι φυσικό, η μεγαλύτερη αποζημίωση αντιστοιχεί στον πρόεδρο της Βουλής, που φτάνει τα 170 ευρώ την ημέρα. Υπολογίζεται πως κατά μέσο όρο το 2012 ξοδεύτηκαν από τη Βουλή πάνω από 163.000 ευρώ μόνο για την ημερήσια αποζημίωση των μελών των κοινοβουλευτικών αποστολών.

Δικαιολογημένα απόντες

Η συχνότητα των εν λόγω ταξιδιών είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή που να μην αναφέρονται αρκετοί βουλευτές ως απόντες από την αίθουσα, καθώς – όπως ανακοινώνεται από την έδρα – μετέχουν σε αποστολή της Βουλής στο εξωτερικό. Εξ αυτού δε του λόγου έχουν τη δυνατότητα – όπως και γίνεται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις – να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, η οποία και προσμετράται κανονικά στην ψηφοφορία.

Για τους περισσότερους εκ των βουλευτών όλων των πλευρών και των χρωμάτων της Βουλής – εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις λόγω, κυρίως, της μικρής διάρκειας – τα συγκριμένα ταξίδια αποτελούν ευχάριστα διαλείμματα στην καθημερινότητά τους, ενώ συχνό είναι και το φαινόμενο – όπως λένε οι ίδιοι οι βουλευτές – πολλές φορές τα μέλη των αποστολών να επιλέγονται με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν τα... χνώτα τους και να είναι πιο ευχάριστο το ταξίδι. Όπως μάλιστα έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής της συμπολίτευσης, υπάρχουν παλιοί συνάδελφοί του, «παλιοσειρές» ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε, με πολλά χρόνια θητείας, οι οποίοι με τα κοινοβουλευτικά ταξίδια που έχουν κάνει έχουν προλάβει να καλύψουν όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γης... τρεις φορές! Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, πριν από λίγα χρόνια, βουλευτές με αυτό το... βιογραφικό, οι «παλιοσειρές» δηλαδή, ήταν περισσότεροι. Μπορεί, μάλιστα, βουλευτές, ανάλογα με τις επιτροπές και τα κοινοβουλευτικά όργανα που είναι «χρεωμένοι», να πλησιάσουν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και διψήφιο αριθμό ταξιδιών στο εξωτερικό ετησίως, λες και δεν είναι εκπρόσωποι του λαού, αλλά μεγαλοστελέχη πολυεθνικών εταιρειών που αλλάζουν το ένα μετά το άλλο τα αεροπλάνα και βρίσκονται με μια βαλίτσα συνεχώς στο χέρι.

Εντός του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Βουλής, πραγματοποιήθηκαν 272 κοινοβουλευτικές αποστολές. Από αυτές, οι 168 ήταν για τη συμμετοχή των Ελλήνων βουλευτών σε συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, το COSAC όπου συναντώνται οι πρόεδροι των επιτροπών για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια, αλλά και συναντήσεις στο πλαίσιο της λειτουργίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οι 87 κοινοβουλευτικές αποστολές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΝΑΤΟ, με κύριο προορισμό τις ΗΠΑ, όπως επίσης και για τις ανάγκες του Οργανισμού για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), αλλά και για τη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU). Οι υπόλοιπες 17 κοινοβουλευτικές αποστολές εντός του 2012 πραγματοποιήθηκαν για τον απόδημο Ελληνισμό και, συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, αλλά και της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την Ορθοδοξία. Αξίζει να σημειωθεί πως στις κοινοβουλευτικές αποστολές μπορεί να συμμετέχουν από ένας μέχρι και 14 βουλευτές, ενώ συνήθως ο μέσος όρος συμμετοχής βουλευτών σε αποστολές στο εξωτερικό είναι 4-5 βουλευτές. Πάντως, μετά τις εκλογές του καλοκαιριού και την αύξηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων από 5 έως 7, οι αποστολές των βουλευτών στο εξωτερικό είναι πολυπληθέστερες σε σχέση με την προηγούμενη Βουλή, αφού θα πρέπει να καλύπτεται η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση όλων των κομμάτων.

Ενα κλικ πριν από την επίθεση...



Το καλύτερο στιγμιότυπο των διακοπών των ονείρων τους επιχείρησε να απαθανατίσει το ζευγάρι της φωτογραφίας, και τα κατάφερε. Στην κοπέλα όμως κόστισε ακριβά, καθώς ένα...
δευτερόλεπτο μετά το κλικ της φωτογραφικής μηχανής ο ρινόκερος της επιτέθηκε, στέλνοντάς την στην Εντατική. Πώς συνέβη αυτό; Το ζευγάρι συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα οργανωμένου σαφάρι που γίνεται ως τουριστική ατραξιόν κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Οταν ο υπεύθυνος της ομάδας είδε ένα κοπάδι ρινόκερων να βόσκουν, ζήτησε από τον οδηγό του λεωφορείου να σταματήσει. Και ενώ το ζευγάρι είχε πάρει πόζα για τη φωτογραφία, ο οδηγός το παρότρυνε: «Σταθείτε λίγο πιο κοντά στον ρινόκερο». Και αυτό (το λάθος) έκαναν. Με τον θόρυβο όμως της φωτογραφικής μηχανής το ζώο τρόμαξε και επιτέθηκε στην 24χρονη. Αποτέλεσμα ήταν το κέρατό του να την τρυπήσει στην πλάτη, να της σπάσει αρκετά πλευρά, να προκαλέσει ρήξη στον πνεύμονα, να διαπεράσει τα υπόλοιπα οστά και να βγει από τον ώμο, δημιουργώντας ένα μεγάλο διαμπερές τραύμα. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και βρίσκεται εκτός κινδύνου...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης (ελ/κής, ελευθέρας και γυναικείας) θα διεξαχθεί στις 27 Ιανουαρίου 2013 στο Δημοτικό γυμναστήριο "Γ. ΚΑΚΟΥΡΗΣ" του Δήμου Ιλίου.




 
  
   Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης (ελ/κής, ελευθέρας και γυναικείας) θα διεξαχθεί στις 27 Ιανουαρίου 2013 στο Δημοτικό γυμναστήριο "Γ. ΚΑΚΟΥΡΗΣ" του Δήμου Ιλίου.
Στην τελική φάση προκρίθηκαν:
Κατσούλας Νικόλαος 55 κιλά από των Μ. Αλέξανδρο Πύδνας Κολινδρού
Εγγονίδης Ματθαίος 120 κιλά από των Αρχέλαο Κατερίνης
Μουταφίδης Αλέξανδρος 120 κιλά Άθλος Κατερίνης 
και στις Γυναίκες η Αναστασιάδου Ελένη  από τον Μ. Αλέξανδρο Πύδνας Κολινδρού στα 67 κιλά. 

Στην προσπάθεια των Αθλητών κοντά θα βρίσκονται οι προπονητές τους Τσεντίδης Σάββας, Μπατάλας Βασίλης και Παπακωνσταντινου Κώστας.
Ευχόμαστε στους Αθλητές μας καλή επιτυχία και να επιστρέψουν όλοι τους με μετάλλια. 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου
του Γιάννη  Μπαλάφα
20  χρόνια χρειάστηκαν(εκδόσειςνήσος”)
Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου2013 και ώρα 7.30μμ
Στο  Ιδεοδρόμιο -Π.Π.Γερμανού 3,Κατερίνη
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :
Γιάννης Τεκίδης ,Γραμματέας της ΝΕ Πιερίας του Συνασπισμού την περίοδο 1993-2003
Ο συγγραφέας του βιβλίου  Γιάννης Μπαλάφας ,μέλος Γραμματείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει μπουφές και κρασί



Aναρτήθηκε από: το-όνομα-σας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013, στο οικ. κέντρο «ΘΕΑΜΑ».






   Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013, στο οικ. κέντρο «ΘΕΑΜΑ».
Μέλη, φίλοι, γονείς, παιδιά, χορευτές και χορεύτριες καθώς και πλήθος κόσμου γλέντησαν κυριολεκτικά υπό τους ήχους της λύρας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε ένα ζεστό, φιλικό, οικογενειακό περιβάλλον με ποντιακούς χορούς και τραγούδια.
Η νεολαία έκλεψε και πάλι την παράσταση με ξέφρενο ποντιακό γλέντι, με τους Βασίλη Τοπαλίδη στο τραγούδι, συνοδευόμενο από τους Κώστα Κασιμίδη, Δημήτρη Αμπερίδη και Γιάννη Πολυχρονίδη. Ιδιαίτερα όμορφη νότα, η συμμετοχή νέων καλλιτεχνών του συλλόγου, παιδιά βγαλμένα από τα σπλάχνα της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» η Ελευθερία Ελευθεριάδου, ο Άρης Αμοιρίδης, ο Γιώργος Αμπερίδης και ο Νίκος Χατζηιωαννίδης όπου μας χάρισαν “όμορφες” και “γλυκύτατες” παραδοσιακές μελωδίες.
Τα χορευτικά τμήματα και η χορωδία του συλλόγου μας καθώς και το χορευτικό συγκρότημα του αδελφοποιημένου συλλόγου Κρητών Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» πρόσφεραν σε όλους ένα εξαιρετικό πανόραμα παραδοσιακών τραγουδιών και χορών.
Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η βράβευση για το σημαντικό, παραδειγματικό, κοινωνικό έργο τους στο συνάνθρωπο και στον τόπο μας των κυριών Βασιλειάδου Ελπίδας, Καζαντζίδου Ευθυμίας, Καιμακάμη Μαρίας, Ματσαρίδου Κυριακής και Τουλγαρίδου Βαλεντίνης καθώς και τεσσάρων χορευτών του συλλόγου μας Νταμπώση Μανώλη, Αμοιρίδου Παναγιώτας, Ασλανίδου Αναστασίας και Δήμου Κυριακής για το ήθος τους, την προσφορά τους στο σύλλογο και την αγάπη τους για την ποντιακή παράδοση.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά τα τοπικά Μ.Μ.Ε. αλλά και τους χορηγούς της βραδιάς Αμοιρίδη Παναγιώτη, Γκοργκότση Στέλιο, Καριψιάδη Νίκο, Σιδηρόπουλο Κων/νο, Τουλιόπουλο Κων/νο και Χρυσικό Ευρυπίδη για την συμπαράσταση και την ευγενική τους αρωγή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Πιερίας κ. Χριστογιάννης Δημήτριος, εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας κ. Κουκοδήμου Κων/νου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Μαυρίδου Σοφία, ο αντιδήμαρχος και εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ. Παπαζιώγας Νικόλαος, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, αθλητικών σωματείων καθώς επίσης και φορέων της τοπικής κοινωνίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί για ακόμη μια φορά τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και όλους , εύχεται δε καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, ειρήνη και ευημερία.
Την Κυριακή 27 Ιανουρίου 2013 στις 11:00 π.μ. περιμένουμε τα παιδιά, τους γονείς, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, που θα πραγματοποιηθεί στην πολιτιστική μας στέγη .


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Δ.Σ. ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ : Απαιτούμε την άμεση κατάργησή τους!


Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας- Κολινδρού στην συνεδρίαση της 16-1-2013 ψήφισε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου :


   
   Το τελευταίο διάστημα πλανάται έντονα η φημολογία για λειτουργία των Διοδίων Αιγινίου και παρατηρούνται κινήσεις και εργασίες προετοιμασίας.
Η ενδεχόμενη λειτουργία τους αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Πιερίας. Ο πρωτογενής τομέας έχει καθιζάνει και ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος των κατοίκων της Πιερίας στηρίζεται στον τουρισμό. Δύο σταθμοί διοδίων σε τόσο κοντινή απόσταση (Μαλγάρων και Αιγινίου), περίπου 12 km, είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους επισκέπτες, αλλά αποτελεί και επιπλέον μια πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους κατοίκους του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού που η εργασία τους απαιτεί μετακίνηση και την υποχρεωτική διέλευση από τους σταθμούς αυτούς καθημερινά.

Όπως εύκολα συμπεραίνουμε η λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο πλήττει καίρια το εισόδημα των κατοίκων, υποβαθμίζει τον τουρισμό, αναστέλλει την ανάπτυξη της περιοχής και δημιουργεί φράγμα απομόνωσης του τόπου μας. 
Διαφωνούμε πλήρως με την επικείμενη λειτουργία των Διοδίων Αιγινίου και διαμαρτυρόμαστε έντονα.
Απαιτούμε την άμεση κατάργησή τους και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να μην τεθεί θέμα λειτουργίας τους και να τεθεί ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης και τροποποίηση του σχετικού νόμου, ώστε να δοθεί οριστική λύση.
Οι κάτοικοι του Δήμου μας και ολόκληρης της Πιερίας είναι ανάστατοι και όπως και στο παρελθόν όλοι μαζί θα αντιδράσουμε δυναμικά στην επικείμενη λειτουργία τους που είναι τόσο άδικη και καταστρεπτική για τον τόπο μας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού

Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης : « ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Ν.Α.Τ. Ή ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ Ν.Α.Τ. –ΚΕΑΝ ΛΟΓΩ ΘΑΝΑΤΟΥ»




       Το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης σας ενημερώνει ότι το ΝΑΤ(ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ), στα πλαίσια εφαρμογής του Ν.3863/2010, άρθρο 40 και σε εκτέλεση του Φ.80000/οικ.28685/303/05/12/2012 εγγράφου του κ. Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα προχωρήσει  στην ειδική απογραφή των συνταξιούχων Ν.Α.Τ. – ΚΕΑΝ λόγω θανάτου (χήρες, ορφανά, γονείς, αδελφοί, διαζευγμένες).

Η απογραφή των ανωτέρω θα διενεργηθεί από τις Υπηρεσίες του Ν.Α.Τ. και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές μέχρι 28-02-2013. Πέραν της ανωτέρω προθεσμίας, ουδεμία παράταση θα δοθεί και στους συνταξιούχους που δεν θα απογραφούν μέχρι την 28-02-2013,θα γίνει ΑΜΕΣΑ διακοπή της σύνταξης.
  Η απογραφή, είναι αυτοπρόσωπη και υποχρεωτική, ή από τον νόμιμο πληρεξούσιο ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.
Για περισσότερες πληροφορίες-δικαιολογητικά σχετικά με τη διαδικασία της απογραφής , οι συνταξιούχοι μπορούν να απευθύνονται:
  • Σε όλα τα τμήματα της Διεύθυνσης παροχών του Ν.Α.Τ. και στο Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη.
  • Στα τηλέφωνα 2104149541,2104149260 και 2104149290
  • Στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές (Υ/Χ ΣΚ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΛ.2351061877-Λ/Σ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΤΗΛ.2352041366).
  • Στην ιστοσελίδα του Ν.Α.Τ. www.nat.gr
ΕΚ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας, σας προσκαλεί στην καθιερωμένη κοπή πίτας που θα πραγματοποιηθεί στοbar/ταβερνείο ''tapas gr'', 28ης Οκτωβρίου, 2, (πλατεία Ηρώων), στην Κατερίνη, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 21.30..
Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας για μια αξέχαστη βραδιά με πλούσιο μενού και λαϊκό ζωντανό πρόγραμμα.
Τιμή εισόδου με φαγητό και άφθονο κρασί , δεκαπέντε (15,00) ευρώ.

Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ



Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
 
έκοψε την πίτα του την Κυριακή 20/1/13 στην ταβέρνα του Αδάμου στο Κίτρος

και συμμετείχαν όλα τα μέλη του και όσοι αγαπούν την τέχνη,

ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, εικαστικοί καλλιτέχνες, κολάζ, βιτρό, κατασκευές, ψηφιδωτά & ποιητές της Πιερίας!!

Η ΠΙΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ....


 
Σύσσωμη η τοπική κοινωνία διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση, πως θα αντισταθεί και αυτή τα φορά: «Δεν θα επιτρέψουμε να μαραζώσει, ότι απέμεινε στην Πιερία».
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 η εταιρεία θα θέσει και πάλι σε λειτουργία το σταθμό διοδίων του Αιγινίου με κόστος διέλευσης 2,20 €!
Προωθείστε το! Η Επιτροπή Αγώνα ετοιμάζει κινητοποιήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
--
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Χωριά προσλαμβάνουν... security ...






Παρατημένες στην τύχη τους δείχνουν ότι είναι οι περισσότερες περιοχές της ελληνικής περιφέρειας, όπου λόγω των περικοπών σε προσωπικό και υποδομές στα αστυνομικά τμήματα, οι δείκτες της εγκληματικότητας έχουν... φτάσει στο ζενίθ.

Οι καθημερινές εισβολές σε σπίτια και επιχειρήσεις, οι ανθρωποκτονίες, οι ζωοκλοπές και οι έφοδοι κακοποιών ακόμη και σε δημοτικά κτίρια έχουν φέρει στο αμήν τους κατοίκους, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να προφυλαχθούν.

Δεκάδες χωριά έχουν ήδη υπογράψει συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι γενικές συνελεύσεις κοινοτήτων και οικισμών αποφασίζουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Είναι ενδεικτικό ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, παρουσίασε στη Βουλή στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα αιτήματα για έκδοση άδειας οπλοφορίας αυξήθηκαν κατά 48% το 2012.

ΣΟΚ. Αδειάζουν οι αποθήκες τροφίμων...




...στα δημόσια νοσοκομεία...
Οικονομία ακόμη και στα τρόφιμα κάνουν πλέον τα δημόσια νοσοκομεία στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να υποσιτίζονται.

Μετά το.. Θεραπευτήριο της Λέρου, όπου οι ψυχικά πάσχοντες έμειναν για μεγάλο διάστημα χωρίς τρόφιμα και το «Ελπίς» που αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα, και το «Σισμανόγλειο» της Αθήνας παρουσιάζει δραματική μείωση τροφίμων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταγγέλλουν ότι από το μενού των αρρώστων λείπουν βασικά είδη διατροφής, όπως λάδι, ζυμαρικά και ρύζι, καθώς οι περικοπές στην παραγγελία των τροφίμων αγγίζουν το 60%-70%, ενώ σταδιακά οι αποθήκες αδειάζουν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον εκπρόσωπο του σωματείου εργαζομένων, Νίκο Μαλλίνογλου, το νοσοκομείο δανείζεται πρώτες ύλες από γειτονικά νοσοκομεία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα μαγειρεία.

Ο Έλληνας που έμαθε τον Τομ Χανκς και τον Ταραντίνο να πίνουν ούζο με μεζέ...



Δεν είναι μόνο ο φημισμένος γύρος του που μυρίζει Ελλάδα στην καρδιά του Λος Άντζελες αλλά και ο ίδιος που ξεχωρίζει από… χιλιόμετρα για την ελληνικότητα της ρίζας του. Το παντοπωλείο - οινομαγειρείο του... Πάπα Κρίστο έχει γίνει το πιο must στέκι του Χόλυγουντ, με τον ίδιο να τρίβει το μουστάκι του από περηφάνια.

Το μαγαζί του Πάπα Κρίστο ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από 65 χρόνια όταν ο πατέρας του Πάπα Κρίστο, Σαμ Κρις, ο οποίος καταγόταν από τον Πόντο έκανε το όνειρο του πραγματικότητα φέρνοντας το ελληνικό.. άρωμα στο Λος Άντζελες.

Και βέβαια δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι πελάτες που επισκέπτονται το μαγαζί. Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρει η Real News είναι η Νία Βαρντάλος, ο Τομ Χανκς , ο Κουέντιν Ταραντίνο, η Έλεν Μίρεν καθώς και η Σκάρλετ Γιόχανσον και Μπρίτζετ Φόντα.

Ο Πάπα Κρίστο μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Τομ Χανκς και τη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον. «Ο Τομ και η Ρίτα υποστηρίζουν τόσο το έργο του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας όσο και εμάς. Είναι οικογενειακοί μου φίλοι. Μας επισκέπτονται πολύ συχνά στο εστιατόριο για να φάνε και έχουμε γνωρίσει πολύ καλά πια ο ένας τον άλλον.

Τα αγαπημένα ελληνικά προϊόντα της οικογένειας είναι το ταχίνι, η φέτα, η χωριάτικη σαλάτα και το γιαούρτι. Ο Τομ λατρεύει τον γύρο. Με φωνάζει Πάπα Κρις και εγώ Πάπα Τομ» δηλώνει και τονίζει ότι είναι αυτός που έμαθε τον Τομ Χανκς και τον Ταραντίνο να πίνουν ούζο με μεζέ.

Τα... συνολάκια της βουλής...





Δείτε τις φωτογραφίες... 
Τέλος στα στιλιστικά ατοπήματα των βουλευτών φαίνεται πως μπήκε μετά και τις πρόσφατες συστάσεις του Χρ. Μαρκογιαννάκη περί εφαρμογής ενδυματολογικού κώδικα στη Βουλή.

Πρώτη ημέρα  της... εφαρμογής του ενδυματολογικού κώδικα και οι περισσότεροι βουλευτές, όχι όλοι βέβαια, άλλαξαν λουκ και στυλ θέλοντας και μη. Οι περισσότεροι άνδρες ήταν ντυμένοι με κοστούμια και γραβάτα και η πλειοψηφία των κυριών, φόραγε κάποιο σεμνό ταγιέρ ή ένα μακρύ φόρεμα. 




Πλέον, μετά και τις συστάσεις που απηύθυνε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, Χρ. Μαρκογιαννάκης, για τήρηση του μέτρου από πλευρά των βουλευτών σε θέματα ενδυματολογικών επιλογών, οι κανόνες επιβάλλουν να είναι όλοι καλοντυμένοι, σεμνά και χωρίς ρούχα που δεν συνάδουν με την βουλευτική ιδιότητα.
Κάτι που φαίνεται πως έγινε αντιληπτό από τους 300 της Βουλής μιας και δεν είδαμε κοντομάνικα, γιλέκα και μπλουζάκια «πόλο» στους άνδρες αλλά και κοντές φούστες, t-shirt και ντεκολτέ στις γυναίκες.



26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


Ένας Έλληνας για δήμαρχος Νέας Υόρκης !...




Το αμερικάνικο όνειρο σε όλο του το μεγαλείο έχει βαλθεί να ζήσει ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος ομογενής Τζον Κατσιματίδης. Ο πρώην μανάβης και νυν ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ αποφάσισε να αφήσει για λίγο στην άκρη τις επιχειρήσεις και να...
αφοσιωθεί στο κοινό καλό διεκδικώντας τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.
Το ενδιαφέρον του για την πολιτική γεννήθηκε αρχικά πριν από τέσσερα χρόνια, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Neo Magazine όταν ένιωσε πως δεν είχε κάτι άλλο πλέον να προσφέρει στον χώρο των επιχειρήσεων. Τότε όμως ο Μάικλ Μπλούμπεργκ αποφάσισε ότι ήθελε να διεκδικήσει για τρίτη φορά το αξίωμα και ο κ. Κατσιματίδης έκανε πίσω. Φέτος ο 64χρονος ομογενής νιώθει πάλι την επιθυμία και, όπως όλα δείχνουν, το έδαφος είναι πρόσφορο προκειμένου να κυνηγήσει με επιτυχία το όνειρό του.
«Το βλέπω πολύ σοβαρά. Αν εξασφαλίσω το χρίσμα, θα δαπανήσω 20-30 εκατομμύρια ευρώ για την καμπάνια μου. Υπάρχει πολύς κόσμος που έχει βάλει υποψηφιότητα, έχει ξοδέψει πολλά χρήματα κι έχει χάσει. Ο Ρον Λόντερ, με περιουσία δισεκατομμυρίων, έχασε. Ο Μάικλ Χάφινγκτον, με περιουσία πολλών εκατομμυρίων, έχασε. Τα χρήματα βοηθούν, αλλά δε σου εξασφαλίζουν την κορυφή» δήλωσε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στην επικοινωνία με τους πολίτες. «Εγώ επικοινωνώ με τον κόσμο. Δεν είμαι ελιτιστής. Δεν μου αρέσουν οι ελιτιστές. Μεγάλωσα στη φτωχική πλευρά της πόλης. Πήγα σχολείο στο Μπρονξ. Αισθάνομαι το ίδιο άνετα, είτε τρώω με βασιλείς και προέδρους είτε τρώω σουβλάκι με τους φίλους μου. Είμαι άνετος και στους δυο κόσμους» κατέληξε στη συνέντευξή του ο κ. Κατσιματίδης...

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΟΙ "ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ"


Πρόσκληση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» σας προσκαλεί στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18:00 στα γραφεία του Συλλόγου (Οδός Σβορώνου 36).
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μανιουδάκης Κων/νος

Η μαγκούρα στη Βουλή...






"Γκόρτζος, Γκόρτζος, το παιδί του λαού" , κραύγαζε από το μπαλκόνι ο κομματάρχης του υπέργηρου υποψήφιου βουλευτή στην...

ταινία "Τζένη Τζένη" -σε σενάριο του πατρός Ντερμπεντέρη.
"Σύνθημά μας η μαγκούρα" , "η μαγκούρα στη Βουλή" , ήταν τα συνθήματα του κομματάρχη Κοσμά Σκούταρη (Διονύση Παπαγιαννόπουλου) .
Μας τα θύμισε -μπορεί κανείς να το δει κι έτσι- η φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης μας...

Ο Άγιος Διονύσιος, που τιμάται την 23ην Ιανουαρίου από την τοπική Εκκλησία και τον λαό της Πιερίας



 
  Ανυμνήσωμεν οι πιστοί τον κλεινόν Διονύσιον, τον της Πιερίας προστάτην»



του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά




   
    Ο Άγιος Διονύσιος, που τιμάται την 23ην Ιανουαρίου από την τοπική Εκκλησία και τον λαό της Πιερίας, έζησε πεντακόσια περίπου χρόνια πριν από εμάς και έχει όλα τα ιδιώματα της πολιτείας και του βίου των αγίων Πατέρων της Εκκλησίας. Από τον ιερό υμνογράφο ονομάζεται «σκεύος σεβάσμιον, ενδιαίτημα των θεουργών αρετών, οικονόμος της χάριτος πιστός».


Υπήρξε πνευματικός πατέρας του λαού σε δίσεκτους καιρούς για το γένος μας, με το ασκητικό του φρόνημα, τη μοναχική βιωτή, την υγιαίνουσα διδασκαλία και την πατρική του αγάπη. Η αγιότητά του, τα θαύματα, το αγιογραφικό και αγιολογικό έργο και η εθνική του συνείδηση αποτέλεσαν θεμέλιο πίστεως και ευσέβειας στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Ήταν τόσο μεγάλη η προσφορά του, που το όνομά του έφθασε μέχρι τις ημέρες μας, περνώντας από γενεά σε γενεά και από στόμα σε στόμα. Το μοναστήρι που ίδρυσε και οργάνωσε στον Όλυμπο αγκάλιασε όλους τους ανθρώπους, ολόκληρη την κτίση.
Σήμερα, τι μας μηνύει ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω; Να αγαπούμε τον Χριστό που είναι το παν στη ζωή μας. Να έχουμε σκοπό όχι να είμαστε απλά ενάρετοι ή μόνο τηρητές ηθικών εντολών, αλλά πρέπει να φερόμαστε στην τελειότητα, να αγωνιζόμαστε να υπερβούμε τα φθαρτά και τα ρέοντα, να επενδυθούμε τον Χριστό, να εκκεντρισθούμε στον Χριστό και να καρποφορήσουμε την καινή ζωή διά του Χριστού. Ο Χριστός να είναι η χαρά και ο παράδεισός μας.
Ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω είναι αντίτυπο της ουράνιας πατρότητας, γιατί έζησε εν Χριστώ και ταυτόχρονα, με την καθαρότητα της καρδιάς του, είχε και την εμπειρία του Χριστού μέσα του. Δι’ αυτού λάμπει η αλήθεια της πίστεως στον κόσμο, δι’ αυτού οδηγούμαστε στην αληθινή πίστη, αυτός είναι ο απλανής οδηγός μας και το « μαρτύριον» του Θεού.
«Χαίροις του Ολύμπου ο οικιστής και της Πιερίας ο ασύλητος θησαυρός». Με την άσκηση και τους πνευματικούς του αγώνες, το ησυχαστικό και φιλοκαλικό πνεύμα του, εξέφρασε τη διδασκαλία των Πατέρων και έγινε ο ίδιος πνευματικός πατέρας χιλιάδων ανθρώπων, που τους αναγέννησε εν Χριστώ. Ο βίος του αναδίδει άρωμα εκκλησιαστικού ήθους και φρονήματος.
23 Ιανουαρίου 2013. Στις πολυπολιτισμικές και πολυφυλετικές κοινωνίες που ζούμε, ας τηρήσουμε την απαράμιλλη διδασκαλία και το ησυχαστικό ήθος του Αγίου Διονυσίου. Ο πολύπαθος τόπος μας κρατήθηκε πνευματικά και εθνικά με αγώνες και γενναίες αντιστάσεις. Η εκκοσμίκευση να μη μας αλλοτριώσει, ας είμαστε γρηγορούντες και σύμψυχοι. Η πολιτεία και το φρόνημα του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω σαλπίζουν ότι χωρίς πνευματικούς αγώνες δεν μπορούμε να ζήσουμε εν Χριστώ.