PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

για καλούς οφθαλμικούς ...!!!

Αυτη ειναι τρομοκρατια!

ΓΑΠ το τρελό αγόρι με την κιθάρα

Αμερικανικό σάιτ ψάχνει και βρίσκει δουλειά σε Έλληνες!



Έχει τίτλο Hire a Greek (Πρόσλαβε έναν Έλληνα), είναι σάιτ των ομογενών της Αμερικής και έχει σκοπό να απορροφήσει Έλληνες εργαζόμενους σε εταιρείες του εξωτερικού. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Αμερική μέσω του ειδησεογραφικού portal Greek Reporter και βρήκε ανταπόκριση στους...


επιχειρηματικούς κύκλους σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Αγγελίες από την Αμερική, τον Καναδά, την Κίνα, την Αυστραλία και την Ευρώπη αναρτώνται καθημερινά στο σάιτ περιμένοντας τα βιογραφικά των Ελλήνων.

Όπως αναγράφεται στην πρώτη σελίδα του σάιτ «υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνοαμερικανών, Ελληνοκαναδών, Ελληνοαυστραλών σε όλον τον κόσμο που είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και μπορούν να βοηθήσουν τους Έλληνες να εργαστούν για την εταιρεία τους.»

Συγκεκριμένα κάποιες αγγελίες στο εν λόγω σάιτ ζητούν διοικητική βοηθό για αμερικανική εταιρεία με έδρα το Τέξας, γηροκόμο για κυρία με προβλήματα υγείας στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, παιδοκόμο στη Γερμανία, διευθυντή ταξιδιών για σερβική εταιρεία, αρχιτέκτονες, σεφ κ.λπ.

H εξομολόγηση ενός άστεγου...



Ο αριθμός των αστέγων αυξήθηκε δραματικά το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για ανθρώπους που βρέθηκαν στο δρόμο όχι από άποψη, από αλκοολισμό ή ψυχικά προβλήματα, αλλά από τη σύγχρονη μάστιγα της ανεργίας. Ενδεικτικό παράδειγμα, είναι ο 51χρονος Λάμπρος, ο οποίος έχασε τη δουλειά του, αδυνατούσε να πληρώσει το νοίκι του και μοιραία βρέθηκε στο δρόμο...


«Όλα ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια, όταν ξαφνικά έχασα τη δουλειά μου. Ήμουν ξενοδοχοϋπάλληλος στην Αθήνα, έπαιρνα έναν αρκετά ικανοποιητικό μισθό , ο οποίος μου εξασφάλιζε και ένα ταξίδι ετησίως στο εξωτερικό, προκειμένου να βλέπω τα παιδιά μου που ζουν εκεί. Πλέον δε μπορώ να κάνω τίποτα, ζω στον ξενώνα του ΚΥΑΔΑ τους τελευταίους εφτά μήνες και μιλάω με τα παιδιά μου σπάνια, μέσω διαδικτύου, όποτε έχω αυτή τη δυνατότητα. Για να μην τρελαθώ, προσπαθώ όσο μπορώ να γεμίζω τον χρόνο μου με δραστηριότητες. Για να μην σκέφτομαι τί συνέβη ξαφνικά, από την μία στιγμή στην άλλη. Συμμετέχω στη θεατρική ομάδα που δημιουργήσαμε στον ΚΥΑΔΑ και εργάζομαι εθελοντικά συμμετέχοντας καθημερινά στη διανομή του φαγητού σε άπορους και άστεγους».

Ο Λάμπρος στέλνει το δικό του μήνυμα στην πολιτική ηγεσία. «Καταστράφηκαν οι ζωές μας, τόσο απλά και εύκολα. Στην ηλικία που είμαι αδυνατώ να βρω δουλειά, όλες οι πόρτες στην αγορά εργασίας είναι κλειστές για μένα. Κανείς από τους πολιτικούς δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για εμάς. Μιλάνε συνεχώς για ανάπτυξη και πολιτισμό. Πως είναι δυνατόν να ζεις σ' αυτήν τη χώρα, να βλέπεις γύρω σου τόση φρίκη και να παριστάνεις τον πολιτισμένο;».

Προτάσεις για να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος;



Οι αυξήσεις στις τιμές των τιμολογίων της ΔΕΗ, που ανακοινώθηκαν και μάλιστα ισχύουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου, γεννούν αυτόματα μία και μόνο ερώτηση: υπάρχει τρόπος να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος;...


--> Η απάντηση που προτείνουμε είναι μία... περιήγηση στους χώρους του σπιτιού. Με απλά λόγια, μερικές καθημερινές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των οικιακών συσκευών, που θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στα οικονομικά του σπιτιού.

Θέρμανση

Εάν είστε από τους τυχερούς της αυτόνομης θέρμανσης, μπορείτε να ελέγχετε καλύτερα το πόσο πετρέλαιο θέρμανσης, για παράδειγμα καταναλώνετε. Ένας καλός τρόπος να μειώσετε την κατανάλωση και να διατηρήσετε τη θέρμανση, είναι να μειώσετε τη θερμοκρασία μόλις 1 °C. Αυτή η ανεπαίσθητη διαφορά θα σας ωφελήσει κατά 10% στον λογαριασμό της θέρμανσης.

Για να διατηρήσετε τη θέρμανση στο σπίτι σας και να μην έχετε απώλειες ζέστης, πρέπει να κάνετε μία πολύ καλή μόνωση. Αυτό μπορεί να κοστίζει αλλά η απόσβεση είναι σίγουρη. Προσέξτε βέβαια, εκτός από τη μόνωση σε ταράτσες και υπόγεια και τις «κρυφές» τρύπες σε παράθυρα, μπαλκονόπορτες και σωληνώσεις. Στην περίπτωση των τζαμιών μάλιστα, τα διπλά τζάμια εγγυώνται να κρατήσουν μέσα στο σπίτι περισσότερη ζέστη.

Επιπλέον, θυμηθείτε ότι όταν τοποθετείτε έπιπλα μπροστά από τα σώματα του καλοριφέρ, στην ουσία χαλάτε τζάμπα ρεύμα, καθώς εμποδίζετε την ελεύθερη διέλευση της θερμότητας.

Ημέρες που έχει ζέστη, ανοίξτε τα παραθυρόφυλλα και επιτρέψτε να περάσει ο ήλιος στο σπίτι ζεσταίνοντας τον χώρο. Εγκλωβίστε τη ζέστη κλείνοντας τις εσωτερικές πόρτες, αρχικά. Κατόπιν, ανοίξτε επιτρέποντας σε ολόκληρο το σπίτι να ζεσταθεί …δωρεάν.

Ηλεκτρικές συσκευές κουζίνας

Στην περίπτωση του ψυγείου, η αλήθεια είναι ότι καταναλώνετε ενέργεια χωρίς να το αντιλαμβάνεστε. Με απλά λόγια, ανοιγοκλείνοντας το ψυγείο και κρατώντας το ανοιχτό, κάθε φορά που σκέφτεστε «τι θέλω να φάω» δεν ωφελεί καθόλου την τσέπη σας, γιατί το ψυγείο στη συνέχεια, πρέπει να υπερ-λειτουργήσει για να αντικαταστήσει τη χαμένη ενέργεια, καταναλώνοντας περισσότερο ρεύμα. Ένας απλός τρόπος για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, είναι να αποφασίζετε από πριν τι θέλετε και να βγάζετε όλα τα υλικά μαζί.

Για το πλυντήριο πιάτων, από την άλλη, περιμένετε να γεμίσει ολόκληρο και αποφύγετε να πλένετε λίγα και ογκώδη κουζινικά σκεύη, τα οποία καλύπτουν ολόκληρο τον χώρο. Για παράδειγμα, μπορείτε να πλύνετε μία κατσαρόλα στο χέρι και να μην επιλέξετε να τη βάλετε στο πλυντήριο. Στη θέση της μπορούν κάλλιστα να μπουν αρκετά άλλα, μικρότερα πιάτα και κουζινικά.

Επιπλέον, ένας καλός και εύκολος τρόπος να εξοικονομήσετε από τις πλύσεις του πλυντηρίου είναι να μουλιάζετε τα πιάτα σας, ώστε να μη χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τα «μεγάλα» και χρονοβόρα προγράμματα στο πλυντήριο. Εναλλακτικά, μπορείτε να πλύνετε αλλά να μη στεγνώσετε τα πιάτα σας. Κάντε το με μία καθαρή πετσέτα και κερδίστε χρήματα.

Στην περίπτωση της ηλεκτρικής κουζίνας, καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε πάντα κατσαρόλες, που είναι μικρότερες από τις εστίες κάνοντας έτσι το μαγείρεμα πιο γρήγορο. Επιπλέον, όταν θέλετε να βράσετε οτιδήποτε και χρησιμοποιείτε νερό, μειώστε την ποσότητα του νερού, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Μάλιστα εναλλακτικά για το νερό, μπορείτε να το βράσετε σε έναν βραστήρα και να το τοποθετήσετε έτοιμο στην κατσαρόλα. Κλείστε τις εστίες 5 λεπτά, πριν γίνει το φαγητό και αφήστε το, ώστε να συνεχίσει να μαγειρεύεται με την ήδη υπάρχουσα θερμοκρασία.

Αν και όλοι μιλούν για προθερμασμένο φούρνο, πριν τοποθετήσετε το φαγητό μέσα, προσπαθήστε να το αποφύγετε, για να γλυτώσετε ενέργεια. Μαγειρεύετε στην ένδειξη του «αέρα» (όπου επιτρέπεται) και χρησιμοποιείστε το φούρνο για να μαγειρέψετε αρκετές φορές ή να ζεστάνετε φαγητό, όσο είναι ακόμα ζεστός. Όταν μάλιστα φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, κλείστε το φούρνο 10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό και αφήστε το να συνεχίζει να ψήνετε στην ήδη υπάρχουσα θερμοκρασία, όπως και με τις εστίες.

Επιπλέον, για να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερη ενέργεια προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε το φούρνο μικροκυμάτων και όχι τον κανονικό, όπου φυσικά είναι δυνατόν.

Τηλεόραση, υπολογιστές και μικροσυσκευές

Μία βασική αρχή για να καταναλώνετε λιγότερο ρεύμα είναι να βγάζετε τις συσκευές από τις πρίζες. Για παράδειγμα, βγάλτε από την πρίζα τον φορτιστή του κινητού σας αφού το έχετε φορτίσει, τον βραστήρα, την καφετιέρα, τους αποχυμωτές κλπ.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με την τηλεόραση. Ακόμα και όταν η τηλεόρασή σας είναι σβηστή, καταναλώνει ρεύμα, το οποίο μπορείτε πολύ απλά να εξοικονομήσετε βγάζοντας την από την πρίζα. Στην περίπτωση του φορητού υπολογιστή μάλιστα, καλύτερα να χρησιμοποιείτε την μπαταρία του, εφόσον είναι φορτισμένη φυσικά και έπειτα να τον ξαναφορτίζετε μέχρι την επόμενη χρήση του.

Λάμπες

Μία καλή εναλλακτική με τις λάμπες είναι να χρησιμοποιείτε τις ειδικές οικολογικές, που εγγυώνται λιγότερη κατανάλωση ρεύματος και είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Όταν παρακολουθείτε τηλεόραση μάλιστα μπορείτε απλά να σβήσετε το φως, δημιουργώντας μία πιο «κινηματογραφική» αίσθηση και εξοικονομώντας ηλεκτρική ενέργεια.

Οι λάμπες δαπέδου με ρυθμιζόμενο φως είναι ακόμα πιο οικονομικές από τους συμβατικούς λαμπτήρες και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Για πολύ ριζοσπαστικές λύσεις μάλιστα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποια κεράκια για πιο …ρομαντική διάθεση. Ό,τι και αν επιλέξετε να θυμάστε πάντα να σβήνετε τους διακόπτες μόλις βγαίνετε από ένα δωμάτιο.

Αύξηση των Ολλανδών τουριστών για το 2012 στο Ιόνιο


Θετικά μηνύματα απο την τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης Θετικά είναι τα μηνύματα από την τουριστική έκθεση της...
Ουτρέχτης, που έγινε από τις 8-13 Ιανουαρίου και στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με δικό της περίπτερο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του στελέχους του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Γιάννη Λέσση, ο οποίος στήριξε τη λειτουργία του περιπτέρου της ΠΙΝ και έκανε τις επαφές με τους Ολλανδούς επισκέπτες, έχει αλλάξει το κλίμα συνολικά για την Ελλάδα, όπου αναμένεται αύξηση του ποσοστού τουριστών από την Ολλανδία από 5-10%.

 Σε ότι αφορά στα Ιόνια Νησιά, η Κεφαλονιά φαίνεται να έχει τα πρωτεία στις προτιμήσεις των Ολλανδών, ενώ για την Κέρκυρα εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για τη διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που τη συνέδεαν με την Ιταλία, απ’ όπου διακινούνται ένας μεγάλος αριθμός τουριστών που επέλεγαν το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησής τους. Στην έκθεση της Ουτρέχτης, παραβρέθηκαν από την Κέρκυρα, ο ταξιδιωτικός πράκτορας Γιώργος Δούκας, από τη Λευκάδα οι ξενοδόχοι Παναγιώτης Σκληρός και Ζαχαρίας Κατωπόδης, από την Κεφαλονιά οι Νέστορας Γιουλάτος και Γεράσιμος Ευαγγελάτος και από τη Ζάκυνθο ο Παναγιώτης Μαμφρέδας (από το Δήμο) και οι Θεόδωρος Κολποδίνος και Γιάννης Λουκίσσας.

Συρρίκνωση κατά 20% σημείωσε η εκτυπωτική βιομηχανία το 2012


Σημαντικά προβλήματα για τον κλάδο Διψήφια πτώση της παραγωγής και των εσόδων της κατέγραψε το 2012 η ελληνική βιομηχανία εκτυπώσεων και...
προεγγεγραμμένων μέσων, μετά τη μείωση της παραγωγής της το 2011 κατά 24,6%, έναντι πτώσης 14,1% το 2010, 11,3% το 2009, 4,9% το 2008 και 3,7% το 2007. Αντιμέτωπος με την ακόμη μεγαλύτερη πτώση της παραγωγής της, λόγω της αυξανόμενης συρρίκνωσης της κυκλοφορίας των έντυπων μέσων μαζικής ενημέρωσης και των διαφημιστικών εντύπων, ο κλάδος κατέγραψε το 2012 μείωση της παραγωγικής του δραστηριότητας για έκτο συνεχόμενο έτος. Η πτώση του όγκου της παραγωγής του το εντεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2012 ανήλθε σε 20,4%. Μειωμένη ήταν η παραγωγή του κλάδου και τους έντεκα μήνες του 2012, για τους οποίους υπάρχουν διαθέσιμα πλήρη στατιστικά στοιχεία. Επίσης, η πτώση του κύκλου εργασιών του το τελευταίο δωδεκάμηνο με διαθέσιμα στοιχεία ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του προηγούμενου δωδεκαμήνου. Ο κλάδος την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2012 παρουσίασε, όπως προαναφέρθηκε, μείωση του όγκου της παραγωγής του κατά 20,4%. Η πτώση ήταν μικρότερη από εκείνη που είχε καταγραφεί το 2011 (24,1%). Όπως προκύπτει από επεξεργασία στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία αφορούν το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2012, στο διάστημα αυτό μειώθηκαν κατά 45,05% η παραγωγή των εργασιών εκτύπωσης εφημερίδων και κατά 11,9% η παραγωγή των εργασιών εκτύπωσης περιοδικών, βιβλίων, διαφημιστικών και λοιπών εντύπων κάθε είδους, ενώ η παραγωγή των συναφών με την εκτύπωση βοηθητικών εργασιών/υπηρεσιών μειώθηκε κατά 21,0%. O όγκος της παραγωγής του κλάδου στο εντεκάμηνο του 2012 βρέθηκε σε επίπεδα τα οποία είναι κατά 54,2% χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του έτους 2005. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη παραγωγής την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2012 (2005: 100 μονάδες) βρέθηκε στις 45,8 μονάδες. Η παραγωγική δραστηριότητα του κλάδου κινήθηκε καθοδικά και τους έντεκα πρώτους μήνες του 2012. Η εξέλιξη του όγκου παραγωγής του κλάδου το 2012 ανά μήνα, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2011, έχει ως εξής: -34,1% τον Ιανουάριο (-11,9% τον ίδιο μήνα του 2011), -31,5% τον Φεβρουάριο (-22,5%), -30,6% τον Μάρτιο (-26,1%), -27,1% τον Απρίλιο (-18,5%), -28,3% τον Μάιο (-19,0%), -24,7% τον Ιούνιο (-24,2%), -12,8% τον Ιούλιο (-23,2%), -15,5% τον Αύγουστο (-24,0%), -16,9% τον Σεπτέμβριο (-27,8%), -14,4% τον Οκτώβριο (-38,5%) και -9,2% τον Νοέμβριο (-28,5%). Επίσης, πτωτικά κινήθηκαν τα έσοδά του, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, τους δέκα πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, η εξέλιξη του κύκλου εργασιών του κλάδου το 2012 ανά μήνα, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2011, έχει ως εξής: -34,5% τον Ιανουάριο (-15,6% τον ίδιο μήνα του 2011), -28,9% τον Φεβρουάριο (-26,6%), -24,8% τον Μάρτιο (-33,5%), -28,8% τον Απρίλιο (-19,1%), -24,8% τον Μάιο (-21,1%), -21,1% τον Ιούνιο (-28,0%), -14,3% τον Ιούλιο (-22,0%), -7,5% τον Αύγουστο (-24,0%), -21,5% τον Σεπτέμβριο (-27,1%) και -4,7% τον Oκτώβριο (-39,1%). Ο συνολικός κύκλος εργασιών του κλάδου το δωδεκάμηνο Νοεμβρίου 2011 - Οκτωβρίου 2012, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο, μειώθηκε κατά 22,4%, δηλαδή περισσότερο απ' ό,τι ο όγκος παραγωγής (2011/2010: -25,1%). Τα έσοδά του το δωδεκάμηνο Νοεμβρίου 2011 - Οκτωβρίου 2012 ήταν κατά 51,6% χαμηλότερα από τα έσοδα του έτους 2005. Η μέση τιμή του κλαδικού δείκτη κύκλου εργασιών την προαναφερθείσα περίοδο βρέθηκε στις 48,4 μονάδες (2005: 100 μονάδες). Επίσης, από το τρίτο τρίμηνο του 2011 έως το ίδιο τρίμηνο του 2012 οι θέσεις εργασίας στη βιομηχανία εκτυπώσεων και προεγγεγραμμένων μέσων μειώθηκαν κατά 4.755. Οι απασχολούμενοι περιορίστηκαν από 20.350 άτομα στα 15.595 άτομα, με ποσοστιαία μείωση των θέσεων εργασίας κατά 23,4%. Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2009, η απασχόληση στον κλάδο ήταν μειωμένη κατά 43,9%, καθώς στην τριετία που μεσολάβησε χάθηκαν 12.174 θέσεις εργασίας. Η παραγωγή του κλάδου αντιστοιχεί κατά την ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με έρευνα που είχε διεξαχθεί το 2005, στο 1,9% της συνολικής παραγωγής της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας. Επίσης, ο κύκλος εργασιών του κλάδου αντιστοιχεί, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, στο 1,2% του συνολικού κύκλου εργασιών της ελληνικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

618 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τώρα στα ταμεία της "Ολυμπίας Οδού" από τα διόδια!



Το «θολό» τοπίο των συμβάσεων παραχώρησης για την υλοποίηση μεγάλων οδικών αξόνων κατήγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιος Πετράκος, αποκαλύπτοντας τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η εταιρεία «Ολύμπια Οδός ΑΕ» για την...


εκτέλεση του σχετικού έργου.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής, σε ερώτησή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Σταύρο Καλογιάννη, εξήγησε ότι η εν λόγω εταιρεία, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα, «έχει δαπανήσει έως σήμερα 617 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη, έχει εισπράξει κατι περισσότερο από 618 εκατ. ευρώ. Παρά ταύτα, ο παραχωρησιούχος έχει κλείσει τα εργοτάξια, έχει σταματήσει τις εργασίες και ζητά περισσότερα χρήματα».

Για τους λόγους αυτός ο κ. Πετράκος επισήμανε ότι το Δημόσιο είτε θα πρέπει να είναι «πιο αποφασιστικό στις διαπραγματεύσεις του ή πρέπει να καταγγείλει τη σύμβαση».

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν και από έγγραφη απάντηση του κ. Καλογιάννη.

Ο δεύτερος καλύτερος δήμαρχος του κόσμου είναι Έλληνας


Την κορυφαία διάκριση, ως ένας από τους καλύτερους δημάρχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέκτησε ο... Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, στα πλαίσια της απονομής του βραβείου LOCAL LEADER OF THE YEAR (κατηγορία ACHIEVEMENT IN GEVERNMENT), ενώ την ίδια στιγμή, το Επιμελητήριο Κορινθίας βράβευσε συμβολικά τον Έλληνα καλύτερο δημόσιο λειτουργό διεθνώς για....
το 2012, Π. Καρκατσούλη.


Η διάκριση αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αφού, σε μία χώρα καθημαγμένη από τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα όλου του φάσματος της εξουσίας – κυβερνήσεων και αυτοδιοίκησης – έρχεται στο πρόσωπο του Διονύση Χατζηδάκη για να δείξει ότι υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα εξουσίας, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα στο δήμου.

Φωτεινά παραδείγματα, που έχουν να κάνουν, με τη χρηστή διοίκηση, τις διαφανείς διαδικασίες και την εντιμότητα πάνω απ’ όλα, αιρετών, όπως αυτή του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου.

Κι επειδή επί σειρά ετών, εμείς, τον έχουμε ξεχωρίσει απ’ όλους σχεδόν τους συναδέλφους του, σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι πέρα για πέρα.

Η τελική επιλογή

Η τελική επιλογή πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 18 Δεκεμβρίου 2012, σε δείπνο που παρατέθηκε στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ΖΑΚ ΝΤΕΛΟΡ».

Από τους έξι φιναλίστ, προκρίθηκαν, ο εκπρόσωπος της Νορβηγίας, της Ελλάδας και του Βελγίου. Πρώτος κατετάγη ο Νορβηγός, δεύτερος ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και τρίτος ο Βέλγος συνάδελφός του.

Η ομιλία του Διονύση Χατζηδάκη

Μετά τη βράβευσή του ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου είπε τα ακόλουθα:

«Κυρίες, κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι,

Η σημερινή βράβευση αποτελεί μεγάλη τιμή, για την χώρα μου την Ελλάδα, για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και για μένα προσωπικά ως Δήμαρχο αυτής της όμορφης παραλιακής πόλης των 70.000 κατοίκων.

Την τιμή αυτή την μοιράζομαι με τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του Δήμου.

Σε μια εποχή που η χώρα μου αλλά και άλλες χώρες της Ευρωζώνης έχουν οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος μας είναι πλεονασματικός στην οικονομική του διαχείριση.

Το επίτευγμα αυτό είναι το αποτέλεσμα της αυστηρής διαχείρισης των δημόσιων πόρων, της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Όταν οι Δήμαρχοι και οι Πολιτικοί μιλούν λιγότερο και δουλεύουν περισσότερο είναι βέβαιο ότι θα έχουν καλά αποτελέσματα.

Αυτή την αρχή την έχω κάνει πράξη και στις τρεις συνεχόμενες θητείες μου ως Δήμαρχος

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου», ανέφερε ο ίδιος.

Eurostat: Η Ελλάδα «κάτοχος» του χαμηλότερου πληθωρισμού στην Ε.Ε....





Το χαμηλότερο ετήσιο εναρμονισμένο πληθωρισμό στην ευρωζώνη και την ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε η Ελλάδα κατά τον μήνα Δεκέμβριο, σύμφωνα με... στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.

Αναλυτικά, ο πληθωρισμός στη χώρα μας τον Δεκέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, διαμορφώθηκε στο 0,3%, έναντι 0,4% που ήταν τον Νοέμβριο. Ο ετήσιος εναρμονισμένος πληθωρισμός σε ολόκληρη τη νομισματική ένωση παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,2%.

Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, η Ελλάδα κατέγραψε αποπληθωρισμό, καθώς, μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, ο πληθωρισμός βρέθηκε στο -0,3%. Ο μηνιαίος πληθωρισμός σε ολόκληρη την ΟΝΕ ήταν 0,4%.

Μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., τα χαμηλότερα ποσοστά ετήσιου πληθωρισμού παρατηρούνται στην Ελλάδα (0,3%), τη Σουηδία (1,1%), την Κύπρο και τη Γαλλία (αμφότερες 1,5%).

Στον αντίποδα, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (5,1%), τη Ρουμανία (4,6%) και την Εσθονία (3,6%).

Στο 36% η ανασφάλιστη εργασία..





Στο 36% ανήλθε το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας το 2012.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχων που διενήργησε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, από τις 19.083 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκε ότι... 1.034 ήταν αναπόγραφες, ενώ από το σύνολο των 60.769 εργαζόμενων που απασχολούσαν οι 22.006 ήταν ανασφάλιστοι.

Σημειώνεται πως πρωταθλητές της ανασφάλιστης εργασίας είναι πλέον οι Έλληνες και όχι οι αλλοδαποί.

Βρέθηκε λύση για το Alter?...






Πληροφορίες θέλουν το κανάλι του ALTER να βγαίνει ξανά στον αέρα.
Μάλιστα, φημολογείται ότι... ο Γιώργος Κουρής, βρήκε λύση για την επαναλειτουργία του σταθμού.

Συσσίτια αλληλεγγύης μέσω... κάδων...





Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία αλληλεγγύης την οποία και υιοθετούν όλο και περισσότερα νοικοκυριά στην πατρίδα μας, θέλει να συσκευάζεται το φαγητό που περισσεύει από τα γεύματα και να κρεμάται στα «αυτιά» των κάδων απορριμμάτων προκειμένου να ... το βρει κάποιος που το έχει ανάγκη.

Σε σημερινό του ρεπορτάζ ο «Ελεύθερος Τύπος» περιγράφει τέτοιου είδους περιστατικά τα οποία συνάντησε στην Κυψέλη, ενώ επίσης έχουν καταγραφεί στο Γκύζη, στο Νέο Κόσμο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στην εφημερίδα φιλοξενούνται δηλώσεις του προϊσταμένου του τμήματος Αποκομιδής και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων Δ. Κοσμάτου ο οποίος είπε: «Οι νοικοκυρές αφήνουν κανονικά γεύματα περιποιημένα και καθαρά» και έφερε ως παράδειγμα μια μερίδα με λαχανοντολμάδες και μια φέτα ψωμί που βρέθηκε «κρεμασμένη» σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Φαιδριάδων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ψωμί, μακαρόνια, όσπρια και μερίδες μαγειρεμένου φαγητού που έχουν περισσέψει από το μεσημεριανό τραπέζι είναι μόνο μερικά από αυτά που έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς. Την ίδια ώρα, άποροι περιμένουν το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ, προκειμένου να πάρουν κάποια από τα ληγμένα τρόφιμα που προορίζονται για τα σκουπίδια. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η χώρα μας μετρά 1,5 εκατ. ανέργους και δύο εκατ. φτωχούς απόρροια της οικονομικής κρίσης.

Την ίδια στιγμή, οι 20 χιλιάδες άστεγοι όπως καταγράφηκαν από τα τελευταία στοιχεία, μέχρι το 2012 σχεδόν διπλασιάστηκαν! Ατομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο που μένουν άνεργα, άνθρωποι πνιγμένοι στα χρέη που έμειναν στο δρόμο, χιλιάδες Ελληνες που κοιμούνται σε παγκάκια, γέφυρες, πλατείες, στοές. Αυτή είναι η θλιβερή εικόνα της χώρας μας σήμερα.

Μείωση των τιμολογίων της εξετάζει η ΕΥΔΑΠ ...



Τον εξορθολογισμό προς τα κάτω των τιμολογίων νερού εξετάζει η ΕΥΔΑΠ, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στέλιος Σταυρίδης, δεδομένου ότι υπάρχουν μεγάλα αποθέματα στους ταμιευτήρες της που επαρκούν για τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια.
Ο...
κ. Σταυρίδης διευκρίνισε ότι ο τρόπος μείωσης των τιμολογίων θα αποφασιστεί και θα υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και θα αφορά όλες τις καταναλώσεις.

Σύμφωνα με στοιχειά που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, περίπου 100.000 καταναλωτές δυσκολεύονται να πληρώσουν έναν με δύο λογαριασμούς τον χρόνο, ενώ πάνω από 200.000 οικογένειες ζητούν διακανονισμούς ετησίως.

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε επίσης ότι προχωρά η διαδικασία είσπραξης των χρεών των δήμων και του δημοσίου (περίπου 523 εκατ. ευρώ οφείλει το δημόσιο και 330 οι δήμοι). Πρωταθλητές στα χρέη είναι το υπουργείο Ανάπτυξης και οι δήμοι Μαραθώνα και Φυλής.

Εξάλλου, η Εταιρεία μελετά ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους περίπου 90.000 καταναλωτές που εμφανίζονται, ετησίως, με εσωτερικές διαρροές στο δίκτυο.

Ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ δεν θέλησε να πάρει θέση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, λέγοντας ότι αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης. «Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να είμαι ένας καλός μάνατζερ στην επιχείρηση προς όφελος των καταναλωτών», σημείωσε.

Ετοιμάζει κόμμα και η Διαμαντοπούλου; ...





Ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα σκαριά με τις αρχές του νέου έτους και στις σχετικές συζητήσεις πρωτοστατεί η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου! Η...

Άννα Διαμαντοπούλου, μάλιστα, συνομιλεί με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Ραγκούση, ενώ γίνονται προσπάθειες να προχωρήσουν σε προσεγγίσεις και άλλων προσώπων.

Η πρώην υπουργός βρίσκεται σε συνεννόηση και με στελέχη του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, όπως ο καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος. Στις συζητήσεις συμμετέχουν και καθηγητές, καθώς η προσπάθεια είναι να δημιουργηθεί ένα νέο μείγμα τεχνοκρατών και πολιτικών. Το θέμα είναι πως κανείς δεν τους έχει ενημερώσει ότι κάποιοι πολιτικοί είναι ήδη τελειωμένοι. Λέτε να είναι και αυτοί στη λίστα;



ΣΗΜΕΡΑ 19-1-2013 Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ :

 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο "Ψαραντώνης" Αντώνης Ξυλούρης (ΒΙΝΤΕΟ)

 ΩΡΑ 9ΜΜ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ ........
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ .......
ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΞΥΛΟΥΡΗ, ΤΟΝ ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ, ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ, ΟΝΕΙΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ, ΣΤΑ ΝΕΡΑ, ΣΤΑ ΖΑΡΚΑΔΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΗΧΟ ΤΗΣ ΛΥΡΑΣ ΤΟΥ ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ..........

«Ντέρμπι» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ...






Οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση της Μetron Analysis που θα δει το φως της δημοσιότητας το Σάββατο.

Σύμφωνα με...

όσα δημοσιεύει η εφημερίδα «Επενδυτής» στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,1% και συγκεντρώνει το 18,8% των ερωτώμενων. Ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία σε απόσταση «αναπνοής» με 18,7%.

Ακολουθούν, η Χρυσή Αυγή με 7,2%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,3%, η ΔΗΜΑΡ με 3,8% και το ΚΚΕ με 3,6%.

Το 14,8% απαντά ότι δεν θα ψηφίσει, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 6,8%.

Σε ότι αφορά τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης διατηρεί την πρωτιά (46% θετικές γνώμες), αλλά η δημοτικότητά του μειώνεται σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις. Ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί,εκτός της Αλέκας Παπαρήγα που εμφανίζει πιο δημοφιλής σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση, δεύτερος πιο δημοφιλής αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαρά με 44% θετικές γνώμες και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 36% θετικές γνώμες...

Θεσμικά Όργανα του Συλλόγου ΟΙ ΛΑΖΑΙΟΙ


    Κάτω Μηλιά, 8 Ιανουαρίου 2013
                                                                                               Αριθμ. πρωτ.  1
    Τον Δήμο Κατερίνης
                                                                                             Προς :  Γραφείο Δημάρχου

                                                                                                     Δημαρχιακό Μέγαρο

                                                                                                             601 00 Κατερίνη
                                                                
Θέμα :  Θεσμικά όργανα του Συλλόγου

        κ. Δήμαρχε, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

    Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας συνεχίζει τη δραστηριότητά του, και κατά το δεύτερο έτος της θητείας του Διοικ. Συμβουλίου, με την ίδια σύνθεση των θεσμικών του οργάνων, που είχε προκύψει από τις αρχαιρεσίες της  26ης Δεκεμβρίου 2011, ήτοι:


Ι .Διοικητικό  Συμβούλιο
* Γεώργιος   Μιλτ.  Χανδόλιας, πρόεδρος,                      ( 23510-81060, 6944/636958
* Ιωάννης Κ. Πούλιος, αντ/δρος,                                        ( 23510-26698, 6977419598
* Πασχαλιά Χανδόλια-Αδάμου, γραμματέας,     
   υπεύθυνη Αιμοδοσίας-Τράπεζας Αίματος                  (  23510-79344
* Ελευθέριος Αθ. Τσέλιος, ταμίας                                    (  23510-81625, 6948588509
* Λεμονιά Δημ. Τζήκα, μέλος,
   υπεύθυνη Χορευτικών Τμημάτων                                  (  23510-81512
ΙΙ  Ελεγκτική  Επιτροπή
* Κων/νος Ι. & Ο. Πιπίλης, πρόεδρος,
     υπεύθυνος λειτουργίας Λαογραφικής Συλλογής   (  23510-81 173, 6932970677
* Βασίλειος Κ. Πούλιος, μέλος                                           (  23510-81 040
* Δημήτριος Αθ. Κούβαρης, μέλος,                                   (  23510 -81 305
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος                                                                     
                     

Γιώργος Μ. Χανδόλιας

Κοινοποιείται:
1.      Τοπική Κοινότητα Μηλιάς, Ενταύθα
2.      Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Κατερίνης, Ειρήνης 12 – 601 00 Κατερίνη
3.      Περιφ. Κεντρικής Μακεδονίας, Εδαφική Περιφέρεια Πιερίας.
      * Γραφείο Αντιπεριφερειάρχισσας * Δση Πολιτισμού & Αθλητισμού,
       28ης Οκτωβρίου 40, 60100 Κατερίνη
4. Υπουργείο  Πολιτισμού, Δ/νση Λαϊκού Πολιτισμού
     Τμήμα Πολιτιστικών Σωματείων & Ιδρυμάτων, Ερμού 17, 10186 Αθήνα
5.  Λοιπές Αρχές και Συλλόγους  της  Τοπικής Κοινότητας Μηλιάς, στις έδρες τους
6.  Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας , 601 00 Κατερίνη
7.  Έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.  Ν. Πιερίας, στις έδρες τους