PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Μαμ, κακά, κοκό και νάνι.

Ξεπουλημένοι δωσίλογοι και κομπραδόρικη σάπια συγκυβέρνηση...


Ουπς! Μία γυναίκα εμπιστεύεται τυφλά το GPS της και...




...οδηγεί 1500 χιλιόμετρα, αντί για 150...

Υπάρχουν και οι φανατικοί αναγνώστες του Κωνσταντίνου Καβάφη που θεωρούν πως το ταξίδι, έχει μεγαλύτερη σημασία από τον προορισμό. Αυτό μάλλον συνέβη και στην 67χρονη Sabine Moreau η οποία ξεκίνησε με το αυτοκίνητό της από την πόλη Hainault Erquelinnes, στο Βέλγιο για να...
πάει στις Βρυξέλλες ώστε να πάρει μία φίλη της από τον σταθμό του τρένου. Με την ταχύτητα που οδηγούσε η κα Moreau, το ταξίδι θα διαρκούσε περίπου δύο ώρες καθώς η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων, ήταν περί τα 145 χιλιόμετρα.

Σαν κάθε ευσυνείδητη οδηγός που εμπιστεύεται την τεχνολογία, μόλις μπήκε στο αυτοκίνητό της και πριν βάλει μπροστά την μηχανή, ενεργοποίησε τον πλοηγό της. Έδωσε την διεύθυνση του σιδηροδρομικού σταθμού που ήθελε να πάει και ξεκίνησε. Επειδή εμπιστεύεται πάρα πολύ την τεχνολογία, αλλά ήταν και λίγο αφηρημένη, δεν προβληματίστηκε που το GPS της την έστελνε προς τον Βελγικό νότο. Συνέχισε ακάθεκτη, μέχρι που έφτασε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας! 1500 χιλιόμετρα μακριά!

Το ταξίδι που λογικά θα διαρκούσε 2 ώρες, διήρκεσε 2 ημέρες. Σε όλη αυτή την διαδρομή, η κα Moreau, σταμάτησε 2 φορές για να γεμίσει καύσιμα, πήρε ένα μικρό υπνάκο στην άκρη του δρόμου και είχε κι ένα μικρό ατύχημα. Δεν σκέφτηκε όμως να σταματήσει.

Ήμουν αφηρημένη, οπότε συνέχισα να οδηγώ. Έβλεπα τις ταμπέλες στο δρόμο να εναλλάσσονται, πρώτα στα Γαλλικά, μετά στα Γερμανικά και τέλος στα Κροατικά, αλλά συνέχισα να οδηγώ γιατί ήμουν αφηρημένη. Ξαφνικά, φτάνω στο Ζάγκρεμπ και συνειδητοποιώ ότι δεν ήμουν πια στο Βέλγιο.

Σε όλη αυτή την ιστορία, δύο άνθρωποι δεν συμμερίζονται το γέλιο το δικό μας: ο γιος της κυρίας Moreau που μετά το πρώτο 24ωρο είχε κινητοποιήσει όλη την αστυνομία να ψάχνει σε χαντάκια για να βρει την μαμά του και, η φίλη που περίμενε μάταια στον σταθμό του τρένου στις Βρυξέλλες. Γιατί άραγε;...



Ελβετική αφίσα: Μην γίνετε παπατζήδες σαν τους Έλληνες!..




Πρώτα είχαμε τους Γερμανούς, τώρα έχουμε τους Ελβετούς, να εκφράζονται με ιδιαιτέρως προσβλητικά σχόλια για τη χώρα μας.
Ελβετικό κόμμα τύπωσε αφίσα που γράφει ...
«Tricksen Sie wie die Griechen?», δηλαδή «Κάνετε κόλπακια σαν τους Έλληνες;».
Η γυναίκα που απεικονίζεται στην αφίσα να παίζει τον... παπατζή είναι η Ursula Gut, η υπουργός Οικονομικών. Με λίγα λόγια το νόημα της αφίσας είναι… μην γίνετε απατεώνες σαν τους Έλληνες.

Μάλιστα, τα τοπικά μέσα σχολιάζουν την αφίσα αναφέροντας πώς είναι ντροπή για την… υπουργό Οικονομικών να την χαρακτηρίζουν έτσι!
Τί να πει κανείς...

ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ (ΜΕΡΟΣ ΙΙ)


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ



Τα συμπεράσματα του Αναπτυξιακού Επιχειρηματικού Συνεδρίου συμπυκνώνονται στη διαμόρφωση και την εξειδίκευση δράσεων που αναφέρονται σε επτά διακριτές δέσμες. Αυτές είναι: Υποδομές, Τουρισμός, Πολιτισμός, Υψηλή Προστιθέμενη Αξία στην Τοπική Αγροτική Παραγωγή, Ενίσχυση συνεργιών μεταξύ των οικονομικών δραστηριοτήτων του Νομού, Ποιοτική Αναβάθμιση του Ανθρώπινου Δυναμικού και Συντονισμό και Υλοποίηση των μέτρων. Κάθε δέσμη περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία έχουν προκύψει ύστερα από τις σχετικές διαπιστώσεις. Ακολουθεί το δεύτερο μέρος της δέσμης που αφορά στον Τουρισμό με τα υπόλοιπα μέτρα.



ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

7. Μελέτη για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην Πιερία (Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού και Ολοκληρωμένα Τουριστικά Πακέτα για την αντιμετώπιση της χρονικά ανισσόροπης κατανομής του Τουριστικού αποτελέσματος)

Διαπίστωση
Παρά την πληθώρα και την ποικιλία τουριστικών πόρων, ο νομός μας εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τον θερινό παραθαλάσσιο τουρισμό με αποτέλεσμα μια περιορισμένη τουριστική περίοδο τεσσάρων περίπου μηνών, αυστηρά συγκεντρωμένη στο ανατολικό παραθαλάσσιο τμήμα της Πιερίας. Το αποτέλεσμα αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην περιορισμένη αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ο θρησκευτικός, ο Λαογραφικός, ο Φυσιολατρικός, ο Περιηγητικός, ο Ορειβατικός, ο Συνεδριακός τουρισμός και ο Αγροτουριστικός βρίσκονται σε βρεφικό στάδιο ανάπτυξης. Σε παρόμοια θέση βρίσκεται και ο Ιατρικός Τουρισμός (ή τουρισμός αποκατάστασης), ο οποίος θα μπορούσε (λόγω μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής) να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην Πιερία. Ο εναλλακτικός τουρισμός θα εμβαθύνει και θα διευρύνει το Τουριστικό προϊόν με συνέπεια να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος αλλά και να αντιμετωπισθεί η χρονικά ανισσόροπη κατανομή του τουριστικού αποτελέσματος.

Εξειδίκευση του μέτρου
Να δημιουργηθούν ολοκληρωμένα πακέτα εναλλακτικών προορισμών, «με ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένο περιεχόμενο», που να αντιστοιχούν στις διαφορετικές και διακριτές μεταξύ τους μορφές τουρισμού, που μπορεί να αναπτύξει ο νομός μας. Στόχος να μην πουλάμε τουρισμό, αλλά «εντυπώσεις ολοκληρωμένες, μοναδικές και αλησμόνητες». Ενδεικτικά πακέτα ανά μορφή τουρισμού θα μπορούσαν να είναι τα κάτωθι
Αρχαιολογικός τουρισμός: Ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου, τα Λείβηθρα, το κάστρο του Πλαταμώνα, ο προϊστορικός οικισμός του Μακρύγιαλου, η αρχαία Πύδνα, οι μακεδονικοί τάφοι στον Κορινό κ.ά., μπορούν να αποτελέσουν έναν ολοήμερο ή δύο τρίωρης διάρκειας ολοκληρωμένους πακέτα-προορισμούς που θα προσφέρουν εντυπώσεις και εμπειρίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Φυσιολατρικός, περιηγητικός και ορειβατικός τουρισμός: Οι αναπαλαιωμένοι παραδοσιακοί οικισμοί της Σκοτίνας και του Παλαιού Παντελεήμονα, σε συνδυασμό με γειτονικές διαδρομές φυσικού κάλλους, μπορούν να αποτελέσουν έναν ολοήμερο ολοκληρωμένο προορισμό, που θα περιλαμβάνει παρακολούθηση προετοιμασίας, δοκιμασία και κατανάλωση τοπικών εδεσμάτων, έκθεση και δυνατότητα αγοράς παραδοσιακών προϊόντων (ζυμαρικών, γλυκών κ.λπ.), λαογραφικό γλέντι κ.ά..
Το φαράγγι του Ενιπέα, είναι μια περίπτωση διαδρομής σπάνιου φυσικού κάλλους, που πρέπει να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.
Ο Φυσιολατρικός Τουρισμός θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί και από Ξύλινους Οικισμούς εντός των Δασών (ή στις παρυφές των) ή ακόμη και με την πληρέστερη αξιοποίηση του μονοπατιού Ε4, τον πολλαπλασιασμό των καταφυγίων και την κατασκευή νέων μονοπατιών.
Λαογραφικός και αναψυχής: Το Βροντινό καρναβάλι, το κάψιμο των Κέδρων κάθε Πάσχα στο Λιτόχωρο, ο Σαρακατσάνικος γάμος στο Δίον, το κάψιμο του Ιούδα σε αρκετά χωριά της Πιερίας, μπορούν να προβληθούν συστηματικά και να συνδυαστούν με προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων και προώθηση τοπικών προϊόντων, προσφέροντας μια μοναδική και ολοκληρωμένη εμπειρία στους επισκέπτες τους.
Θρησκευτικός: Τα μοναστήρια του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, του Αγίου Γεωργίου στην Ρητίνη, του οσίου Εφραίμ καθώς και ο βυζαντινός ναός της Παναγίας στην Κονταριώτισσα, μπορούν να αποτελέσουν τα βασικά στοιχεία ενός ολοκληρωμένου προορισμού βυζαντινών και μεταβυζαντινών αξιοθέατων για Έλληνες και ξένους επισκέπτες με ανάλογες ευαισθησίες και να συνδυάσουν τόσο τον φυσιολατρικό όσο και τη γνωριμία με τοπικές γεύσεις και παραδόσεις.
Οι παραπάνω ολοκληρωμένοι προορισμοί, που ενδεικτικά αναφέρουμε, για να προσφέρουν εμπειρίες υψηλής προστιθέμενης αξίας θα μπορούσαν να σχεδιαστούν στη λογική του «προπληρωμένου πακέτου», το οποίο θα περιέχει: Εξειδικευμένο συνοδό-ξεναγό, ενημερωτικά έντυπα σε τέσσερις γλώσσες, αναμνηστικά, ελαφρά διατροφή στη φύση, ειδική φροντίδα και απασχόληση για τα παιδιά κ.ά.. Επίσης, τα εν λόγω πακέτα (διάρκειας 3-4 ωρών) θα πρέπει να προωθούνται και κατά τους θερινούς μήνες από τα παραλιακά ξενοδοχεία, σε ειδικές τιμές, ως άλλη μια προσφορά προς τους πελάτες τους, που θα προσθέσει αξία στο σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρουνε. Παράλληλα, για την καλλίτερη αξιοποίηση αυτών των πακέτων απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες από το σύνολο των φορέων της Πιερίας (Επιμελητήριο, Αντιπεριφέρεια, Δήμοι, Ενώσεις ξενοδόχων και τουριστικών καταλυμάτων), ώστε:
α. να προκύψουν συνεργασίες με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες που εξειδικεύονται στις αγορές στόχους (Ρωσία, Κίνα, Γερμανία, Τουρκία, ορθόδοξες χώρες κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης κ.ά.).
β. να διαμορφωθεί ένα ετήσιο πρόγραμμα φιλοξενίας και παρουσίασης των πακέτων αυτών σε δημοσιογράφους και διαμορφωτές γνώμης διεθνών τουριστικών μέσων έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης.
Η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος θα πρέπει να έχει ως σημείο αναφοράς την πραγματοποίηση μιας Μελέτης για την Ανάπτυξη του Εναλλακτικού Τουρισμού στην Πιερία. Η μελέτη αυτή μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το αναθεωρημένο Π.Ε.Π , από το νέο πλαίσιο στήριξης ή ακόμη και από την Περιφέρεια ή του Υπουργείο Ανάπτυξης. Ηγήτορας της προσπάθειας να είναι το Επιμελητήριο Πιερίας.


8. Επιχειρησιακά σχέδια για την ανάδειξη και την εντατική εκμετάλλευση σημαντικών τουριστικών προορισμών

Διαπίστωση
Στην Πιερία παρατηρείται απαράδεκτα χαμηλή αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, των πολιτιστικών αγαθών και των παραδοσιακών οικισμών. Οι περισσότεροι αρχαιολογικοί προορισμοί χρειάζονται νέες αίθουσες εκδηλώσεων, εκθετήρια, καταστήματα διάθεσης αντιγράφων, απομιμήσεων, βιβλίων, αφισών, εκπαιδευτικού υλικού, ηλεκτρονικού υλικού, χαρτών, αίθουσες υποδοχής ενημέρωσης και ανάπαυσης επισκεπτών, πάσης φύσεως μηχανικές ή ηλεκτρονικές υπηρεσίες ξενάγησης και υποβοηθούμενης μετακίνησης, σημεία ηλεκτρονικής ενημέρωσης, εφαρμογές κινητού τηλεφώνου, κτλ. Κάθε σημαντικός αρχαιολογικός χώρος (αλλά και πολιτιστικός ή παραδοσιακός) απαιτεί την ανάπτυξη ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου Άριστης Εκμετάλλευσης των πόρων.
Για παράδειγμα, ο αρχαιολογικός χώρος του Δίου αποτελεί ένα εξαιρετικό αρχαιολογικό προορισμό που δεν έχει την επισκεψιμότητα που του αξίζει αλλά και δεν εκμεταλλεύεται την επισκεψιμότητα που έχει. Κατά συνέπεια, στην εποχή των νέων τεχνολογιών θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα σύγχρονα μέσα για να αναδείξουμε το χώρο, να προσελκύσουμε επισκέπτες και να πολλαπλασιάσουμε τα έσοδα. Για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος θα πρέπει να αναζητηθούν και να αξιοποιηθούν οι ειδικοί και οι δοκιμασμένοι. Αυτοί δηλαδή που έχουν να επιδείξουν εξαιρετικό έργο και υψηλή αποτελεσματικότητα όπως για παράδειγμα «το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού» του ευεργέτη Εφραίμογλου. Το εν λόγω ίδρυμα αλλά και εξειδικευμένοι εγχώριοι ή ξένοι ιδιώτες, θα μπορούσαν να εκπονήσουν Επιχειρησιακά Σχέδια Ανάδειξης και Εκμετάλλευσης Σημαντικών Τουριστικών προορισμών όπως επίσης θα μπορούσαν να αναλάβουν την ολική ή μερική διαχείριση αυτών των υποδομών ή και την ολική ή μερική χρηματοδότηση των απαιτούμενων επενδύσεων. Οι συμπράξεις δημόσιων και ιδιωτικών φορέων υπάρχουν, αξιοποιούνται και αποδίδουν.

Εξειδίκευση του μέτρου
Εκπόνηση Επιχειρησιακών Σχεδίων Ανάδειξης και Εκμετάλλευσης Σημαντικών Τουριστικών Προορισμών. Να προηγηθούν συζητήσεις με τα Ιδρύματα ώστε να προσδιορισθούν με ακρίβεια οι δυνατότητες και οι προοπτικές συνεργασίας. Η υλοποίηση των έργων να ανατεθεί από τους εμπλεκόμενους Φορείς στην Πιερική Αναπτυξιακή.


9. Διαφοροποίηση πελατολογίου - Προγράμματα προβολής και διαφήμισης τουριστικού προϊόντος σε Παραδοσιακές και Αναδυόμενες Αγορές Προέλευσης Επισκεπτών

Διαπίστωση
Το τουριστικό προϊόν της Πιερίας απευθύνεται σε πελάτες που διαθέτουν μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
Ειδικότερα, οι αλλοδαποί τουρίστες της Πιερίας προέρχονται κυρίως από τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης οι οποίοι σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζονται από χαμηλή κατά κεφαλή δαπάνη. Όπως τα στατιστικά δεδομένα αποκαλύπτουν, η Πιερία είναι σχεδόν ανύπαρκτη ως προορισμός για την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, των Σκανδιναβικών χωρών, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας κ.α.). Αυτό σημαίνει ότι οι παραδοσιακές αγορές προέλευσης επισκεπτών έχουν απολεσθεί προ πολλού. Παράλληλα, η Πιερία δυσκολεύεται να αξιοποιήσει τις νέες ή αναδυόμενες αγορές όπως (της Ρωσία, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας, της Αραβικής Χερσονήσου κτλ)
Για την επαναπροσέγγιση των παραδοσιακών αγορών όπως και για την προσέγγιση των αναδυομένων αγορών, απαιτούνται παρεμβάσεις μακροχρόνιου αλλά βραχυχρόνιου χαρακτήρα. Ο μακροχρόνιος προγραμματισμός απαιτεί αναβάθμιση των υποδομών, πιστοποίηση των υπηρεσιών και κατασκευή πεντάστερων ξενοδοχειακών μονάδων. Σε βραχυχρόνιο επίπεδο, θα πρέπει να βελτιωθεί η προσπελασιμότητα αλλά κυρίως θα πρέπει να σχεδιασθούν και να πραγματοποιηθούν προγράμματα προβολής και διαφήμισης.

Εξειδίκευση του μέτρου
Να σχεδιασθούν και να υλοποιηθούν προγράμματα προβολής και διαφήμισης του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας σε Παραδοσιακές και Αναδυόμενες Αγορές Προέλευσης Επισκεπτών. Ηγήτορας της προσπάθειας η Ομάδα Τουριστικής Διακυβέρνησης.

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση του κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός του πολιούχου της Κονταριώτισσας του Αγίου Αθανασίου.




 
   Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση του κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός του πολιούχου της Κονταριώτισσας του Αγίου Αθανασίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι κ. Ζουρζούρα Σοφία, Τσιμήτρη Μαρία και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας ο κ. Κωτούλης Γεώργιος. Μετά τον εκκλησιασμό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κονταριώτισσας ‘’ΠΙΕΡΕΣ‘’ στους παραβρισκόμενους μοιράστηκε ζεστή φασολάδα και ακλούθησαν παραδοσιακοί χοροί με συνοδεία γκάιντας Το Δ Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας ‘’ ΠΙΕΡΕΣ’’ εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ




 
 
   Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πιερίας θα βρεθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια επαναλειτουργίας των διοδίων στο Αιγίνιο όπως βρέθηκε και βρίσκεται σε όλους τους αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα των δρόμων. Ο σταθμός διοδίων του Αιγινίου δεν λειτούργησε υπό την πίεση μεγαλειωδών αγώνων του λαού της Πιερίας.
 
Οι διώξεις σε αγωνιστές του κινήματος των διοδίων θα πέσουν στο κενό. Ο λαός μας δεν τρομοκρατείται αντίθετα θα διεκδικήσει πίσω τη δημόσια περιουσία του, την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση σε όλο το οδικό δίκτυο που κατασκευάστηκε με τον κόπο και ιδρώτα του.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, επαγγελματία, πολίτη του Νομού μας να εμποδίσει τα σχέδια των μεγαλοεργολάβων και της συγκυβέρνησης των μνημονίων και της φτώχειας. Δεν θα επιτρέψουμε άλλη αφαίμαξη των εισοδημάτων μας, την οικονομική κατάρρευση της Πιερίας.



ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ
Νομού Πιερίας




Κοπή πίτας της Τ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


 
   Η Τοπική Οργάνωση ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Πιερίας σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 20/1/2013 στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος Δραγούμη 1 και Ειρήνης έναντι παλαιού 1ου Δημοτικού σχολείου. 
Η παρουσία όλων των συναγωνιστών θα μας τιμήσει και θα μας χαροποιήσει ιδιαιτέρως.

Με τα τιμής

Τ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ ΛΑΪΚΌΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ :


Ιατρική κάλυψη ανασφάλιστων μαθητών από τις δομές του Ν.Σ.Κατερίνης



Κατερίνη 15-1-2013

Κύριε διοικητή, κυρίες και κύριοι μέλη της διοίκησης του Γ.Ν. Κατερίνης

  Γνωρίζετε όλοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.1.300.000 άνεργοι, 500.000 απλήρωτοι εργαζόμενοι κι άλλοι 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι είναι τα θύματα των πολιτικών που ακολουθούνται.
 
Η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια και η ασφάλιση, ο πολιτισμός, τα βασικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό, η καθαριότητα, οι μεταφορές, σταδιακά διαλύονται, παραδίδονται κομμάτι κομμάτι στο ιδιωτικό κεφάλαιο και το κέρδος.
  Οι ελληνικές οικογένειες αδυνατούν να καλύπτουν ακόμη και τις πιο βασικές ανάγκες τους. Το βλέπουμε όλοι καθημερινά.
  Ως εκπαιδευτικοί επειδή ζούμε μαζί με τους μαθητές μας τα προβλήματα και τις αγωνίες των οικογενειών τους, νιώθουμε το χρέος να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας, να μην αφήσουμε τα παιδιά μας αβοήθητα. Θεωρούμε πως το να έχει κάθε παιδί την παιδεία και την ιατρική φροντίδα που χρειάζεται είναι στοιχείο του πολιτισμού μιας κοινωνίας, στοιχείο της ανθρωπιάς μας.
  Απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε μια  ουσιαστική παρέμβαση με τη δική σας συμβολή ώστε να μη διαλυθεί το ελάχιστο κοινωνικό κράτος κι ολοκληρωθεί η διάλυση του κοινωνικού ιστού.

  Ζητούμε για τους ανασφάλιστους γονείς που επισκέπτονται το Νοσοκομείο και συγκεκριμένα  το τμήμα της Παιδιατρικής
1.    Να μην πληρώνουν το ποσό των 5 ευρώ για τη εξέταση των παιδιών τους
2.    Να μην χρεώνονται το κόστος των ιατρικών εξετάσεων

  Είμαστε σίγουροι πως η ευαισθησία σας θα συμβάλλει στη μερική αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών που υφίσταται αυτό το κομμάτι του ελληνικού λαού.
                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χαϊλατζίδου Θεοδοσία              Κουπατσιάρης Αθανάσιος




Ξεκινά από σήμερα, με πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ Πιερίας, συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ανάγκης με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου “Ο Τροφοδότης”, της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.




Κατερίνη 13/01/2013
ΝΟ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

    Ξεκινά από σήμερα, με πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ Πιερίας, συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ανάγκης με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου “Ο Τροφοδότης”, της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.
Τα απαραίτητα είδη διατροφής και ανάγκης που θα συγκεντρωθούν είναι: 


  1. Λάδι
  2. Αλάτι
  3. Φακές
  4. Ρεβύθια
  5. Φασόλια
  6. Γάλα(μακράς διαρκείας)-εβαπορέ
  7. Ντοματοπολτός- Ντοματάκια ψιλοκομμένα
  8. Αλεύρι (κιλού)
  9. Απορρυπαντικά(μικρής συσκευασίας)
  10. Σαμπουάν (μικρής συσκευασίας)
  11. Βιτάμ
  12. Κονσέρβες διάφορες
  13. Χαρτί υγείας-κουζίνας-χαρτοπετσέτες

Όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΝΟΔΕ (Πλ. Ελευθερίας και Κανάρη 2, 3ος όροφος) όπου θα γίνεται η συγκέντρωση των ειδών διατροφής και ανάγκης, από σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 και για έναν ολόκληρο μήνα (έως και Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013) στις ώρες λειτουργίας του γραφείου, από Δευτέρα -Παρασκευή πρωί 10:00μ.μ.- 13:00μ.μ. Απόγευμα : 18.30μ.μ.-20.30μ.μ.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 23510 35144 & 23510 75733

ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Με κιμονό στο χιονισμένο πάρκο...




Η παράδοση στην Ιαπωνία θέλει τις γυναίκες που συμμετέχουν σε μια τελετή ενηλικίωσης κάποιου συγγενή τους να προσέρχονται ντυμένες με κιμονό. Ακόμα κι όταν χιονίζει. Ετσι, διασχίζοντας το...
χιονισμένο πάρκο Τοσιμαέν στο Τόκιο οι καλεσμένες με τα κιμονό (κιμονό σημαίνει «κάτι που φοράς») αψηφούν το κρύο καθώς στα πόδια τους έχουν τα παραδοσιακά «ζορί», που δεν αποτελούν και την καλύτερη προστασία για το κρύο. Οι τελετές ενηλικίωσης όμως, που γίνονται όταν οι νέοι κλείσουν τα 20 χρόνια τους, αποτελούν τόσο σημαντική καμπή στη ζωή τους που όλοι οι συγγενείς θέλουν να είναι παρόντες. Στο Τόκιο χιόνισε για πρώτη φορά χθες, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν αρκετές πτήσεις από το αεροδρόμιο Χανέντα, να κλείσει σε κάποια σημεία το δίκτυο της ταχείας αμαξοστοιχίας και να σημειωθούν σημαντικές καθυστερήσεις στο υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο. Παρά τη γενική ταλαιπωρία όμως, τα πολύχρωμα κιμονό «έγραψαν» θαυμάσια πάνω στο χιόνι...

H ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚH ΛEΣΧΗ THΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ‘ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑΣ’ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ BABEL 2006



H ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚH ΛEΣΧΗ THΣΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑΣ’
ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ




BABEL 2006
‘…Μια ιστορία αποτελούμενη από 4 τμήματα που παρά την φαινομενική διαφορετικότητά τους, καταφέρνουν να συνδέσουν διαφορετικές οικογένειες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Και όλοι τους έχουν μια κοινή ανάγκη και μια κοινή αδυναμία. Την μοναξιά τους στην οποία ηθελημένα ή μη οδηγήθηκαν και την απελπισμένη ανάγκη τους να επικοινωνήσουν με τον διπλανό τους, παρόλο που δεν βρίσκουν τον τρόπο να το κάνουν. Μια δυνατή ταινία, με έντονες στιγμές και πολύ αλήθεια, την αλήθεια μιας θλιβερής πραγματικότητας καλά κρυμμένης κάτω από την κουκούλα της παγκοσμιοποίησης…

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΩΡΑ 19.30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεπτοκαρυάς

ΑΥΡΙΟ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ "ΠΙΕΡΕΣ"


Παραλίγο σύρραξη σε ταβέρνα...για την απόδειξη...




Η κίνηση του ιδιοκτήτη πολύ γνωστής ταβέρνας του Ηρακλείου να μην κόψει απόδειξη λίγο έλειψε να οδηγήσει σε...σύρραξη.
Σύμφωνα με το creteplus.gr, όλα ξεκίνησαν, όταν μια παρέα που ζήτησε το λογαριασμό, ο...
οποίος ήταν περίπου 150 ευρώ, έλαβε αντί για απόδειξη, ένα μηχανογραφημένο χαρτί παραγγελίας σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στα κομπιουτεράκια των Λογιστηρίων, χωρίς να μπορεί να «περάσει» από την Εφορία.

Αρχικά, κανείς από τα μέλη της παρέας δεν πρόσεξε την... πονηριά του καταστηματάρχη.

Όταν όμως έγινε αυτό αντιληπτό, τότε ολόκληρη η παρέα έκανε την κίνηση να φύγει, χωρίς φυσικά να αφήσει τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στον λογαριασμό. Όταν ο σερβιτόρος πήγε να «μαζέψει» το τραπέζι, είδε ότι δεν είχαν αφήσει χρήματα κι έτρεξε να τους προλάβει στην πόρτα.

Εκείνη τη στιγμή, οι τόνοι ανέβηκαν, με τον καταστηματάρχη τελικά να κόβει τη νόμιμη απόδειξη...

Εισαγωγείς: Γιατί θα είναι αναποτελεσματικός ο φόρος στα ΙΧ...



Την αναστολή επιβολής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα ΙΧ μεγάλου κυβισμού ζητεί από την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει πως ο νέος φόρος έρχεται να προστεθεί στις επανειλημμένες φορολογικές επιβαρύνσεις που...
έχει δεχθεί η αγορά και χρήση αυτοκινήτων μεσαίων και μεγαλύτερων κυβισμού. «Πρόκειται για κατηγορίες αυτοκινήτων που έχουν ήδη σχεδόν “καταργηθεί δια νόμου” και οι λιγοστές πωλήσεις αφορούν μεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα, χαμηλότερης κατανάλωσης (το 2012 ταξινομήθηκαν 2.831 αυτοκίνητα πλέον των 1.929 cc, όταν ο μέσος όρος πωλήσεων δεκαετίας ανήλθε σε 27.801)», σημειώνει.

Διαβάστε αναλυτικά στο forologikanea.gr

Οι αγώνες των ομάδων του Πιερικού Αρχελάου και του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ





Tην Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου και του ΣΦΚ Κατερίνη 2008, συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:
 

-          Παίδων – Β΄ όμιλος – Β΄ γύρος, 6η αγωνιστική. Κυριακή 20.1.2013, Κλειστό γυμναστήριο Κολινδρού, ώρα 12,00 / ΑΣ Μ. Αλέξανδρος - ΣΦΚ Κατερίνη 2008 και 
-          Κορασίδων - Α΄ γύρος, 7η αγωνιστική. Κυριακή 20.1.2013, Κλειστό γυμναστήριο Καλυβιών Πέλλας, ώρα 15,00 / ΑΣ Κεραυνός Άσπρου – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

Σε νέο σύστημα αξιολόγησης θα μπουν τα ελληνικά ξενοδοχεία



Στην υιοθέτηση νέου συστήματος αξιολόγησης των υπηρεσιών των ξενοδοχείων προχωρά το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος επιχειρεί τη διεύρυνση της εφαρμογής του...
ευρωπαϊκού συστήματος κατάταξης ξενοδοχείων «Hotel Stars Union» και στην ελληνική ξενοδοχία.

Το σύστημα εφαρμόζεται ήδη σε 13 χώρες και αφορά πάνω από 180 εκατ. Ευρωπαίους πολίτες, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από σημαντικές χώρες / πηγές τουριστών για την Ελλάδα, όπως η Γερμανία, η Ελβετία, η Σουηδία και η Ολλανδία. Εκτός από την Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την ένταξη στο σύστημα της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Κύπρου, μια διαδικασία που, αν ολοκληρωθεί, θα δώσει πρόσβαση στο σύστημα σε 300 εκατ. καταναλωτές και σε 100.000 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Σκοπός της πρωτοβουλίας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίουο της Ελλάδος είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος πιστοποίησης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της ελληνικής ξενοδοχίας, καθώς το "Hotel Star Union" είναι το πλέον αξιόπιστο μέσο πληροφόρησης για τον Ευρωπαίο τουρίστα και ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία μάρκετινγκ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίουο της Ελλάδος , Γιώργος Τσακίρης κατά την παρουσίαση της εφαρμογής, η οποία ήδη υιοθετήθηκε πιλοτικά σε ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, οι διαβουλεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, ενώ «η εφαρμογή του συστήματος θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας». 

"Αν δεν αγοράσει κάποιος τον σκύλο μου... τον σκοτώνω"



Η σοκαριστική αγγελία εμφανίστηκε πριν λίγες ημέρες σε ιστοσελίδα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Πρόκειται για έναν...
ποιμενικό σκύλο, ο ιδιοκτήτης του οποίου από τις Μοίρες, ανέφερε πως αν δε βρεθεί αγοραστής για το σκυλί, ο ίδιος ... θα το θανατώσει!


ΦΩΤΟ από το CretaLive
Άμεση, ήταν η παρέμβαση του δήμου Ηρακλείου, μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου Αριστείδη Μπολάκη και της Γεωργίας Στεφανάκη από τη Ζωόφιλη Δράση.

Συνήλθε η αρμόδια επιτροπή του δήμου, μέσω της οποίας η επίμαχη αγγελία έφθασε στα χέρια του Εισαγγελέα Ηρακλείου.



"Vrettos Live" εκεί στου ...Κεραηλίδη τις Παρασκευές

"Vrettos Live" --- 
Κάθε Παρασκευή στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ON AIR.... 
Ή στου ....ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ!!!!!!! 
Ο Λάζαρος Βρεττός σε τραγούδια αγαπημένα.... Σε οδούς μελωδίας κι ευαισθησίας! 
Τραγούδια αγαπημένα.... 
Παλιό και νέο... Και πάνω από όλα ωραίο!

Ο δεκάλογος του σωστού Ελληνάρα!



1. Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ τα τελευταία 35 χρόνια και στο Σύνταγμα είσαι αγανακτισμένος κατά της ''χούντας'' που κυβερνά την χώρα...

2. Δηλώνεις 3 χιλιάρικα το χρόνο και βλαστημάς το κράτος σε κάθε λακκούβα που πέφτει η Ferrari που μόλις αγόρασες.

3. Ποστάρεις στο facebook το σχόλιο ''Γ..μήστε τις τράπεζες και τη νέα τάξη'' και αμέσως μετά...αγοράζεις το ολοκαίνουριο i-phone, με την χρυσή πιστωτική του μπαμπά σου από το ebay.

4. Θέλεις τους πολιτικούς τίμιους και καθαρούς με μόνη εξαίρεση τα ρουσφέτια που θα κάνουν για σένα και τους δικούς σου.

5. Έχωσες εαυτούς και αλλήλους στο δημόσιο απ' τα παράθυρα και ακούς έκπληκτος την προδοτική τρόικα να ζητά απολύσεις.

6. Ποστάρεις συνεχώς στο twitter: ''ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΣΑΣ!!'' από τον καναπέ του σπιτιού σου.

7. Διαδηλώνεις υπέρ του δικαιώματος των λαθρομεταναστών να είναι στοιβαγμένοι σε μια τρώγλη και να πεθαίνουν από μεταδοτικές ασθένειες.

8. Συνταξιοδοτείσαι στα 40 και σπας το κεφάλι σου να καταλάβεις γιατί κόβουν τις συντάξεις.

9. Στη μόνιμη κοπάνα σου από το δημόσιο, πίνοντας καφεδάκι με συναδέλφους, αναρωτιέσαι συνέχεια ''τι κάνει το κράτος''.

10. Πολεμάς τον φασισμό δέρνοντας με καδρόνια και πέτρες.




Εγκαταλείπουν τις σπουδές τους οι φοιτητές για το μεροκάματο!!



Η οικονομική κρίση, όπως φαίνεται, χτύπησε και τις επιδόσεις των φοιτητών. Τα πρώτα «θύματα» είναι...

οι φοιτητές της επαρχίας. Μάλιστα,στοιχεία δείχνουν ότι τον τελευταίο χρόνο η μεγαλύτερη αύξηση σε εκείνους που χρωστούν μαθήματα σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

«Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δείχνουν ανησυχητική αύξηση των φοιτητών που ξεπερνούν τον ενδεδειγμένο χρόνο φοίτησης, ειδικά στην Περιφέρεια. Μέσα σε ένα χρόνο η αύξηση των φοιτητών που οφείλουν μαθήματα έφτασε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το 52,2%, στο Δυτικής Μακεδονίας το 19,9% και στο Δημοκρίτειο το 14,7%»

Εγκατάλειψη σπουδών
Γίνεται ακόμη και λόγος για νέους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, λόγω οικονομικών προβλημάτων: «Η οικονομική δυσπραγία και το αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον φαίνεται ότι επηρεάζουν την απόδοση των Ελλήνων φοιτητών. Με δεδομένο ότι σχεδόν οι μισοί φοιτητές σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, πολλοί είτε αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα για να ανταπεξέλθουν στο κόστος διαμονής, μένοντας πίσω στα μαθήματα, είτε εγκαταλείπουν σταδιακά τις σπουδές τους.

Καθηγητές και πρυτάνεις βλέπουν πια όλο και περισσότερους φοιτητές είτε να επιστρέφουν σπίτια τους πριν πάρουν πτυχίο, γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, είτε να χάνουν το ενδιαφέρον τους για σπουδές που δε θα τους βοηθήσουν να βρουν δουλειά». 




Πιθανή η ίδρυση κομματικού φορέα από τον Π. Ψωμιάδη



«Σπάω τις κομματικές αλυσίδες» Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού σχηματισμού ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος δήλωσε...
σήμερα ότι με την αποχώρησή του από τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας «σπάει» τις κομματικές αλυσίδες και φεύγει απελευθερωμένος. Απευθυνόμενος σε συνεργάτες του και στελέχη της περιφέρειας, τους οποίους κάλεσε για να ευχαριστήσει για τη συνεργασία που είχε μαζί τους, τόνισε: «σπάω τις κομματικές αλυσίδες. Δεν είμαι έκπτωτος, είμαι νικητής στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Δεν βιάζομαι στη ζωή μου, θα κάνω μια διακοπή λίγων μηνών και μετά θα ξεκινήσω και πάλι. Θα ήταν αδιανόητο να σταματήσω». Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, μιλώντας για την θητεία του στην αυτοδιοίκηση από τη θέση του νομάρχη Θεσσαλονίκης και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε ότι αντιμετώπισε τους πάντες και τα πάντα, όλα τα κόμματα, όλο το σύστημα και μέρος του δημοσιογραφικού κατεστημένου και πρόσθεσε: «δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα. Ανήκω εκεί που ανήκω, στηρίζω εκεί που στηρίζω αλλά δεν πρόκειται να με φιμώσουν». Δήλωσε πικραμένος, πληγωμένος και προδομένος, σημείωσε ότι δέχτηκε λασπολογία, καταγγελίες και ψεύδη και ανέφερε ότι όλα ήταν στημένα. Εξάλλου διερωτήθηκε τι άλλαξε την επόμενη μέρα, αφού ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς τον επέλεξε για τη θέση του επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα, και έσπευσε να προσθέσει: «δεν κατηγορώ κανέναν. Εγώ φταίω για όλα». Εξάλλου, μίλησε συγκινημένος για το πρόσωπο του αδελφού του και γνωστοποίησε ότι η νέα διοίκηση θα παραλάβει σύντομα το νέο περιφερειακό μέγαρο. Το λόγο έλαβε και ο νέος περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Ψωμιάδη για το έργο του.




Κοιτούν βιτρίνες, αλλά δεν αγοράζουν στη Θεσσαλονίκη



Αυξημένη κίνηση καταναλωτών, η οποία όμως έχει, προς το παρόν, κυρίως διερευνητικό χαρακτήρα, παρατηρείται στην αγορά της Θεσσαλονίκης σήμερα, πρώτη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων. Παρά τις μεγάλες εκπτώσεις τιμών, οι οποίες ανέρχονται κατά μέσο όρο στο...
50%, φτάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και στο 80%, «οι καταναλωτές που μπαινοβγαίνουν στα μαγαζιά απλά βλέπουν και ερευνούν, αφού στους δρόμους δεν κυκλοφορούν σακούλες», όπως χαρακτηριστικά είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Κωστής Χαντζαρίδης.

Κατά τον ίδιο, η καθαρά αγοραστική κίνηση αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή και το Σάββατο, αφού προηγηθεί η έρευνα αγοράς από πλευράς των καταναλωτών. «Πιστεύω ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η αγορά θα κινηθεί μόνο κατά την πρώτη μιάμιση εβδομάδα των εκπτώσεων και λίγο πριν από το τέλος τους», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΣΘ.

Υπενθυμίζεται ότι οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν σε όλα τα είδη που πωλούνται με έκπτωση διπλή τιμή, δηλαδή την παλαιά (συνήθως διαγραμμένη) και τη νέα, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε εκεί όπου αυτά εκτίθενται. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «20% έκπτωση»). Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.



Τέλος ενός ευρώ για τα αδέσποτα ζώα



Tέλος ενός ευρώ υπέρ των αδέσποτων ζώων αποφάσισε να θεσπίσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας. Το Τέλος ...
υπέρ αδεσπότων θα επιβαρύνει τον τριμηνιαίο λογαριασμό της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας (ΔΕΥΑΠ).Η εισήγηση που υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από όλες σχεδόν τις παρατάξεις έγινε από τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ.Χρήστο Μπαΐλη και η τελική πρόταση για το ποσό από τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ κ.Βασίλη Κουτρούμπα.Η κίνηση “Παρέμβαση για τα Ζώα” χαρακτηρίζει πρωτοποριακή την απόφαση του Δήμου, καθώς θα της επιτρέψει να συνεχίσει το έργο της περίθαλψης και προστασίας των Ζώων του Καταφυγίου (διατροφή, στειρώσεις, θεραπείες), αλλά και των Ζώων της Πόλης.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ΔΡΥΑΝΙΣΤΑ¨ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, και ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Συλλόγου, 19ης Μαϊου 45, για τον καθιερωμένο αγιασμό του νέου έτους και την κοπή της Βασιλόπιτας. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι, με τη συνοδεία και Γκάϊντας, με τσίπουρο, κρασί και πλούσια εδέσματα από τις γυναίκες του Συλλόγου. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με έντεχνο ζωντανό πρόγραμμα μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Με τιμή
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Το μεγάλο φορολογικό θα έρθει την Άνοιξη



Έκανα μια σύντομη ενημέρωση στους τρεις αρχηγούς για τη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη...
Δευτέρα και την επόμενη δόση, τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι έγινε μια περιληπτική συζήτηση για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν αλλά «και για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει την Άνοιξη». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε καμία διαφωνία για το Τέλος Πλεύσης που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αφού οδήγησε στην κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής, ενώ -όσον αφορά την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ- ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει να έχει αλλάξει κάτι μετά το υπόμνημα του κ. Διώτη.