PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Είναι οι νεόπτωχοι, οι κλοσάρ της Ελλάδας.



Είναι οι νεόπτωχοι, οι κλοσάρ της Ελλάδας. Άνθρωποι που βρέθηκαν στο δρόμο όχι από άποψη, από αλκοολισμό, ψυχικά προβλήματα, ναρκωτικά αλλά από τη σύγχρονη μάστιγα της ανεργίας!

Η οικονομική κρίση οδήγησε στο δρόμο χιλιάδες ανθρώπους...

Κυκλοφορούν ανάμεσα μας, τους βλέπουμε και όμως είναι αόρατοι στη σκέψη μας.

Οι ματιές στο μέλλον μόνο κλεφτές μπορεί να είναι. Δεν είναι εύκολο να αντικρύσουμε κατάματα τη μελλοντική εικόνα της κοινωνίας μας. Εστιάζουμε εκ των υστέρων την προσοχή μας στα κοινωνικά προβλήματα, τα υποθάλπουμε και τα αναπαράγουμε στο χρόνο. Η διαμόρφωση της υπάρχουσας κατάστασης ενός υπέρμετρου αριθμού αστέγων δεν είναι δημιουργία μιας ημέρας. Αυτοί οι άνθρωποι δε βρέθηκαν ξαφνικά στο δρόμο. Κοινωνικοί μηχανισμοί τους εξοβέλισαν σταδιακά από το κοινωνικό σύστημα .Και τώρα αόρατοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Τους βλέπουμε και αναλογιζόμαστε ότι αυτοί φταίνε, ότι δε διαχειρίστηκαν σωστά τους οικονομικούς τους πόρους. Τους θεωρούμε ως υπεύθυνους για τη θλιβερή κατάσταση που βιώνουν. Ας πρόσεχαν. Ναι ας πρόσεχαν! Τι ακριβώς να προσέξουν όμως; Την τερατώδη φορολογία της χώρας μας που τείνει να πλησιάσει ή μάλλον είναι η ίδια με εκείνη των Τουρκοκρατούμενων χρόνων; φόροι, χαράτσια… φόροι επί φόρων… οι οφειλές τεράστιες και τελειωμό δεν έχουν.

Τώρα διαπιστώθηκε ότι μολύνουμε και το περιβάλλον από τη δημιουργία υπερβολικής αιθάλης στην ατμόσφαιρα. Θα πληρώσουμε φόρους και για τα κυβικά αέρα που μολύνουμε. Σε λίγο θα πληρώνουμε φόρο και για τα κυβικά αέρα που αναπνέουμε και θα φορολογείται και η ίδια η ζωή! 



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Υπόγειες διαδρομές χωρίς...παντελόνι...




Κάποιοι θα γελάσουν. Αλλοι θα χαμογελάσουν. Οι περισσότεροι θα προσποιηθούν πως δεν τρέχει τίποτα. Ισως μερικοί επιχειρήσουν να ρωτήσουν γιατί. Δεν θα πάρουν απάντηση. Γιατί δεν υπάρχει. Οσοι συμμετέχουν σε...
αυτό το αλλόκοτο αστείο λένε πως το κάνουν ακριβώς γι' αυτό∙ επειδή το βρίσκουν άκρως διασκεδαστικό να συγκεντρώνουν επάνω τους - και για την ακρίβεια, στα πόδια τους - τα απορημένα βλέμματα των συνεπιβατών τους. Κάπως έτσι και χθες, όπως κάθε χρόνο, ουκ ολίγοι θερμόαιμοι άνδρες και γυναίκες σε δεκάδες πόλεις του κόσμου ταξίδεψαν με το μετρό κατά τα άλλα κόσμια ντυμένοι, αλλά χωρίς το παντελόνι τους - όπως οι εικονιζόμενοι στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου. Συμμετείχαν στην Ημέρα Χωρίς Παντελόνι στο Μετρό, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη το 2002 και έκτοτε έχει γίνει θεσμός...

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πύδνας Κολινδρού



 
  
   Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, στο Δημαρχείο της ιστορικής έδρας του Δήμου στον Κολινδρό, όπου είναι και η έδρα της Επιχείρησης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι στις δομές της επιχείρησης (ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο Σπίτι, Βρεφονηπιακούς σταθμούς), εργαζόμενοι στο Δήμο και τη Γραμματεία της Επιχείρησης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού και μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΚΟΙΝΕ κ. Ξανθίππη Βασιλειάδου, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. κ. Γ. Καλύβας, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κολινδρού κ. Αργύριος Θεοδώρου, ο Δημ. Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. κ. Μηνάς Ντιούδης,, μέλη του Δ.Σ. της Επιχείρησης. Την πίτα ευλόγησαν οι εφημέριοι του Κολινδρού π. Χρ. Παπαϊωάννου και π. Παν. Τιμαμόπουλος. Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελος Πολύζος απουσίαζε λόγω έκτακτης υποχρέωσης που ανέκυψε.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Δημ Χλεμές στο χαιρετισμό του μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου και απηύθυνε σε όλους τους εργαζόμενους ευχές για δημιουργική και αποδοτική τη νέα χρονιά. «Οι δομές που  υπηρετείτε,ανέφερε μεταξύ άλλων, απευθύνονται κυρίως στην τρίτη ηλικία αλλά και στην ευαίσθητη βρεφική και παιδική ηλικία. Όλοι εμείς,  διοίκηση και εργαζόμενοι καλούμαστε να φανούμε χρήσιμοι και ωφέλιμοι  στους συνδημότες μας, παρέχοντας τις ποιοτικότερες υπηρεσίες σ’ αυτούς και τα παιδιά τους, προσπαθώντας με ευσυνειδησία, μεράκικαι επαγγελματισμό να αποδείξουμε πως στις δύσκολες περιόδους που περνά η χώρα μας ο Δήμος στέκεται αρωγός και συμπαραστάστης τους».  
PHOTO HASAPETIS    
 

Χειμερινό Οδοιπορικό στους Παραδοσιακούς Οικισμούς του Ολύμπου για τους λάτρεις της φύσης και της υψηλής γαστρονομίας με τη σφραγίδα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας



Μας το έστειλε το Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ
  Ένα ταξίδι στην τοπική υψηλή γαστρονομία απόλαυσαν οι προσκεκλημένοι της Αντιπεριφερειάρχη  Πιερίας,  κ. Σοφίας Μαυρίδου, σε ένα ακόμη χειμωνιάτικο
οδοιπορικό, αυτή τη φορά  στους Παραδοσιακούς Οικισμούς του Ολύμπου.


 O εκδότης του περιοδικού “Ελληνικό Πανόραμα”,  κ. Θεόφιλος Μπασγιούρακης, ο δημοσιογράφος του τμήματος “Όμορφα Ταξίδια” της καθημερινής εφημερίδας «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης,  κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης και ο εκδότης της καθημερινής εφημερίδος «ΛΑΟΣ» της Ημαθίας,  κ. Μιχάλης Πατσίκας,  φιλοξενήθηκαν από την Π.Ε.Πιερίας,  στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Πιερίας. Την προβολή των τοπικών θεματικών δράσεων, είχε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς,  τη  συμβολή στην οργάνωση της προβολής είχαν ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Αγοραστός , ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Άγιου Παντελεήμονα του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Παντελής Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πόρων του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Νικόλαος Παπανικολάου και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σκοτίνας του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Γεώργιος Πλεξήδας, ενώ τη δημοσιογραφική  ομάδα  συνόδευσε ο δημοσιογράφος του  Σκάι 92, 6 Fm  Κατερίνης , κ.   Απόστολος Λάγιος.
Στους πρόποδες της νότιο-ανατολικής πλευράς του Ολύμπου, εκεί που το επιβλητικό βουνό συναντάει τη μαγεία της θάλασσας βυθισμένοι μέσα στους καστανώνες και στα πυκνά και πλούσια δάση του, βρίσκονται οι παραδοσιακοί οικισμοί του Παλαιού Παντελεήμονα, των Παλαιών Πόρων, της Παλαιάς Σκοτίνας και της Παλαιάς Λεπτοκαρίας, εύκολα προσπελάσιμοι απέχοντας ελάχιστα χιλιόμετρα από την Εθνική Οδό. Η  πανοραμική θέα στον Θερμαϊκό κόλπο, η οποία πραγματικά εντυπωσιάζει και σίγουρα μένει αποτυπωμένη για καιρό στο μυαλό του επισκέπτη , τον κάνει  να θέλει να επιστρέψει.

Σε όλους του οικισμούς οι προσκεκλημένοι της Αντιπεριφερειάρχη γεύτηκαν τα υψηλής ποιότητας τοπικά παραγόμενα αγροτικά προϊόντα.  Το Τσάι Ολύμπου , το θαυμάσιο αγνό Μέλι Πιερίας, το Τσίπουρο από κούμαρα, τα κάστανα, το  Λάδι και οι  Ελιές από Σκοτινιότικες Ελιές-  τα οποία  θεωρούνται και τα αντιπροσωπευτικά προϊόντα της περιοχής- τα παραδοσιακά γλυκά  και το  εξαιρετικής ποιότητας κόκκινο κρασί που παράγεται και αυτό από τοπικούς παραγωγούς, αποτέλεσαν μερικά από τα εδέσματα που απόλαυσαν οι προσκεκλημένοι σε συνδυασμό με τη ζεστή φιλοξενία που δέχτηκαν από όλους τους κατοίκους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ανάφερε χαρακτηριστικά,  ότι οι παραδοσιακοί οικισμοί αποτελούν ένα τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο. «Ειδικά οι παραδοσιακοί Οικισμοί του Ολύμπου αποτελούν πραγματικά αληθινά διαμάντια του Θερμαϊκού. Η διατήρηση και η ανάδειξη των Παραδοσιακών Οικισμών του Ολύμπου αποτελεί συστατικό στοιχείο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και της προσφοράς εναλλακτικών δυνατοτήτων για κάθε είδους τουριστική δραστηριότητα», δήλωσε  η κ. Σοφία  Μαυρίδου. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι με τις προτάσεις της Π.Ε. Πιερίας στο Προεδρικό Διάταγμα για τον Εθνικό Δρυμό του Ολύμπου,  δίνουμε στους Παραδοσιακούς Οικισμούς του Ολύμπου τη  δυνατότητα να αναδειχθούν και να στηριχθούν σε μία ήπια και μικρής κλίμακας προσφοράς τουριστικών υπηρεσιών, παραγωγή και εμπορία παραδοσιακών προϊόντων της τοπικής αγροτικής παραγωγής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υπογράμμισε ότι η επίσκεψη στους Παραδοσιακούς Οικισμούς του Ολύμπου αποτελεί μοναδική εμπειρία μίξης  του φυσικού πλούτου και της κουλτούρας της περιοχής και έναν ιδανικό προορισμό για το  φυσιολάτρη, τον περιηγητή, τους   νέους  ή και  όλη την οικογένεια.

Οι δημοσιογράφοι κατά την επίσκεψη τους στους παραδοσιακούς οικισμούς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς τα θέματα της τουριστικής προβολής της Πιερίας με τους εκπροσώπους τοπικών φορέων αποτυπώνοντας τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί αυτή.

Παρούσα στο χειμερινό οδοιπορικό συνοδεύοντας τους δημοσιογράφους, ήταν και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Πιερίας,  κ. Αφροδίτη Λέϊνα,  η οποία ανάφερε χαρακτηριστικά «πως σε αυτή την τόσο άρτια θεματικά και δημοσιογραφικά πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη,  κ. Σοφίας Μαυρίδου,  η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Πιερίας συστρατεύεται για να αναδείξουμε την Πιερία ως έναν  από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς όλο το χρόνο.

Τόπος συνάντησης για τους δημοσιογράφους για να ξεκινήσει το οδοιπορικό οριστικέ η Σκοτίνα εκεί την παρέα περίμενε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σκοτίνας του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Γεώργιος Πλεξήδας για να την οδηγήσει στον παραδοσιακό οικισμό της Παλαιάς Σκοτίνας, αφού πρώτα δε ξέχασε να περάσει από το σπίτι για να πάρει την κατσαρόλα με το αγριογούρουνο στιφάδο που είχε μαγειρέψει η σύζυγος του. Η διαδρομή σύντομη μια και ο περισσότερος δρόμος για την Άνω Σκοτίνα είναι ασφαλτοστρωμένος. Σε λιγότερο από είκοσι λεπτά βρεθήκαμε στον παραδοσιακό ξενώνα του κ. Θωμά Συντριβάνη φτιαγμένο αποκλειστικά από πέτρα και ξύλο, εκεί μας περίμενε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοτίνας κ. Άννα Χασιώτη με τα μέλη του συλλόγου για να παρουσιάσουν εξαιρετικές τοπικές σπιτικές πίτες τοπικά γλυκά αλλά και μαγειρευτά φαγητά όπως θαυμάσιοι κεφτέδες  κουρκούτη και ψητά στα κάρβουνα

Στο χώρο του ξενώνα έγινε και η παρουσίαση ξυλόγλυπτών από ένα νεαρό καλλιτέχνη,  τον κ. Κώστα Χρυσικό,  που εντυπωσίασε με τον τρόπο που αποδίδει πάνω στο ξύλο τα έργα του.

Λίγο πριν νυχτώσει η ομάδα πηρέ το δρόμο για τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Άγιού Παντελεήμονα. Φτάνοντας εκεί τα αυτοκίνητα τα άφησαν στο δωρεάν πάρκινγκ που βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού,  μια και η είσοδος των ιχ στον οικισμό  δε επιτρέπεται!!! Πήραν πεζοί το λιθόστρωτο δρομάκι για το «Αγνάντι» ένας πέτρινος πανέμορφος παραδοσιακός ξενώνας ιδιοκτησία της οικογενείας του κ. Βαγγέλη Γκοδέλια όπου σε όλους τους χώρους κυριαρχούν τα ξυλόγλυπτα που σε παρέπεμπαν στα έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου. Κοντά στο αναμμένο τζάκι με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και Κάστανα Παντελεήμονα να ρίχνει στην θράκα ο κυρ Βαγγέλης έκλεισε η πρώτη μέρα.

Την άλλη μέρα το πρωινό χειμωνιάτικο, μα το πρωινό που σερβιρίστηκε ήταν κάτι παραπάνω από δυναμωτικό, ζεστό γάλα και Τσάι Ολύμπου, φρέσκα γλυκά, αυγά και ομελέτα, σπιτική μαρμελάδα, τυριά, Μέλι Πιερίας αλλά και τηγανίτες με μέλι καθώς και υπέροχο ζυμωτό ψωμί, τοπικά φρούτα όπως Ακτινίδιο Πιερίας και μήλα. Η Ομάδα δυνατή ξεκινά για την επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, όπου παρέχεται υψηλής ποιότητας εκπαίδευση γύρω από θέματα που αφορούν το περιβάλλον και εκπαιδεύονται κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές, αλλά και ενήλικες πλέον.
 Αφήνοντας τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Άγιού Παντελεήμονα, το οδοιπορικό συνεχίζει για το μικρό χωριό των Παλαιών Πόρων διαδρομή πολύ σύντομη αν και ο δρόμος έχει και λίγο χωματόδρομο 4 χλμ,  που περνά μέσα από ένα πυκνό δάσος από πλατάνια, πεύκα, κουμαριές, ερυθρελάτη και καστανιές

Στους Παλαιούς Πόρους τόσο στο εστιατόριο του παραδοσιακού ξενώνα «Κυβέλη» ιδιοκτησίας κ. Διονύσης Αρωνιάδη,  όσο και στην Παραδοσιακή Ταβέρνα «Το σχολείο» ιδιοκτησίας κ. Κώστα Γουζέλη, όπου η πέτρα και το ξύλο συνυπάρχουν αρμονικά, με τα αναμμένα τζάκια και τους ζεστούς όμορφους χώρους τους, οι επισκέπτες δοκίμασαν τους γαστρονομικούς συνδυασμούς του ελαιόλαδου, των λαχανικών, των θηραμάτων (Αγριογούρουνο Ζαρκάδι και Λαγό), αλλά και τοπικών κρεάτων, όπως και την ιδιαίτερη γεύση που δίνουν στα φαγητά τα αρωματικά φυτά του Ολύμπου μαζί με εξαιρετικό τοπικό κόκκινο κρασί και ζυμωτό ψωμί.
Σε ένα απόλυτα χειμερινό σκηνικό καθώς η θερμοκρασία ξεκίνησε να πέφτει οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία στους Παραδοσιακούς Οικισμούς της Παλαιάς Σκοτίνας και των Παλαιών Πόρων να απολαύσουν ψητά μυρωδάτα κάστανα που τους πρόσφεραν οι τοπικοί παραγωγοί, ένα χειμωνιάτικο σνακ με πολλά οφέλη ενταγμένο απόλυτα στο χειμωνιάτικο διατροφικό πρόγραμμα Τα κάστανα όλης της περιοχής η Αντιπεριφέρεια τα ένταξε στο Αγροτικό Καλάθι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως παραδοσιακό προϊόν με την Ονομασία «Κάστανα Αγίου Παντελεήμονα»

Η Πιερία φημίζεται για τα κάστανα της (το φθινόπωρο γίνεται η περίφημη Γιορτή Κάστανου, στο Παλαιό Άγιο Παντελεήμονα). Τα κάστανα της Πιερίας , είναι πολύ υψηλής ποιότητας και πολύ εύκολα στο ξεφλούδισμα.

Από τους Παλαιούς Πόρους επιστροφή πάλι στο Παλαιό Άγιο Παντελεήμονα και στο εργαστήριο της κ. Φωφώς όπου παρασκευάζει πεντανόστιμα παραδοσιακά γλυκά που διακρίνονται  για το γούστο και τις λεπτές γεύσεις τους, όλα φτιαγμένα από τους καρπούς της Πιερίας.

Το βράδυ στην Ταβέρνα Όλυμπος στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού του Παλαιού Παντελεήμων,  οι επισκέπτες δοκίμασαν  εξαιρετική τοπική  κουζίνα,  όπως, Τράγος κοκκινιστός με παραδοσιακές χυλοπίτες, Κότσι χοιρινό, χοιρινό με κάστανο, αρνάκι σούβλας όλα τοπικής παραγωγής, πάντα συνοδευόμενα με τοπικό κόκκινο κρασί και εξαιρετικό ζυμωτό ψωμί.
Την άλλη μέρα που ξημέρωσε ο Θεός έγινε επίδειξη με αλεξίπτωτο πλαγιάς (Parapente)
 Οι απότομες πλαγιές του Ολύμπου δεν προσφέρουν στους επισκέπτες μόνο θέα που κόβει την ανάσα, αλλά τους δίνουν και την ευκαιρία να πετάξουν! Το σημείο στο Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία πάνω από τον Παλαιό Άγιο Παντελεήμονα σε υψόμετρο 590 μέτρα αποτελεί μια άτυπη βάση για να πετάξει κάποιος με αλεξίπτωτο πλαγιάς (Parapente) μία και η τοποθεσία με τις μικροκλιματικές ζώνες προσφέρει ιδανικές συνθήκες για τους λάτρεις αυτού του αθλήματος. Σε αυτό το σημείο η ομάδα των φιλοξενούμενων δημοσιογράφων αποχαιρέτησε την Πιερία με την επίδειξη με αλεξίπτωτο πλαγιάς (Parapente) από τον εκπαιδευτή κ. Αστέριο Μακροβασίλη της σχολής OLYMPIC WINGS και όπως ανάφερε χαρακτηριστικά «οι ευρωπαίοι λάτρεις του αθλήματος μπορεί να έχουν θαυμάσια βουνά για αλεξίπτωτο πλαγιάς, όμως αυτή την επιβλητική αντίθεση ανάμεσα σε βουνά και σε θάλασσα δεν την έχουν!!! Η αντίθεση αυτή αποτελεί και ορισμένες από τις ¨Βέλτιστες Flying¨ στην Ευρώπη»

Στο τέλος του συγκεκριμένου θεματικού 3ήμερου στην Πιερία, στους παραδοσιακούς οικισμούς Π. Παντελεήμωνα, Πόρων και Άνω Σκοτίνας οΕπιστημονικός Συνεργάτης κ. Δημήτρης Ρουκάς τόνισε συγκεκριμένα «Στα θέματα του Προγραμματισμού των δράσεων της τουριστικής προβολής η Αντιπεριφέρεια έθεσε ορισμένα πλαίσια που ανταποκρίνονται στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Πιερία και προβαίνει σε κινήσεις που αποφέρουν αποτέλεσμα προκειμένου να επιτευχθεί η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος». 

Έως 23% οι κρυφές αυξήσεις της ΔΕΗ...



Κρυφές αυξήσεις έως 23% στους λογαριασμούς του ρεύματος προκύπτουν για τα νοικοκυριά από τα «ψιλά γράμματα» των νέων τιμοκαταλόγων που δημοσίευσε τελικά τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα της η ΔΕΗ. Την ίδια ώρα, αντιδράσεις προκαλούν οι αυξήσεις στα...
τιμολόγια σε εμπόρους, βιοτέχνες, επιχειρηματίες και αγρότες, οι οποίοι προαναγγέλλουν ότι θα μετακυλίσουν το ενεργειακό τους κόστος στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, μεγάλοι χαμένοι είναι οι καταναλωτές με εξοχικά και δεύτερες κατοικίες και κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες, που θα υποστούν τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες ανατιμήσεις (έως 23%), ενώ διψήφιες επιβαρύνσεις επιφυλάσσονται και για χιλιάδες νοικοκυριά που βρίσκονται κοντά στον μέσο όρο κατανάλωσης.

Για παράδειγμα, για κατανάλωση 1.600 KWh η αύξηση του λογαριασμού θα είναι 15%. Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ καθιερώνουν τρεις αντί για τις τέσσερις που υπήρχαν μέχρι σήμερα, κατηγορίες

κατανάλωσης και οι οποίες είναι οι εξής: 0-800 KWh, 801-2.000 KWh και 2.000 KWh και πάνω.

Πρόκειται για μερικά από τα «ψιλά γράμματα» των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ, τα οποία δεν περιλαμβάνονταν στις ανακοινώσεις που έκανε την Κυριακή το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω παραδείγματα για δύο διαφορετικές καταναλώσεις:

Κάποιος που έχει κατανάλωση 800 KWh ανά 4μηνο. Χωρίς τον συνυπολογισμό των αναλογούντων φόρων, ο πελάτης της ΔΕΗ θα κληθεί φέτος να καταβάλει επί του συνολικού λογαριασμού 100,11 ευρώ έναντι 81,44 ευρώ πέρυσι. Δηλαδή 18,67 ευρώ επιπλέον (αύξηση 23%). Κυρίως πλήττονται εξοχικά και β' κατοικίες, αφού με τη διεύρυνση του Κοινωνικού κριτήριο), τα περισσότερα νοικοκυριά με καταναλώσεις ως 800 KWh θα υπαχθούν σε αυτό.
Καταναλωτής που καίει 1.600 KWh ανά 4μηνο θα πληρώσει 213,56 ευρώ έναντι 186,04 ευρώ πέρυσι, περισσότερα δηλαδή κατά 27,52 ευρώ (αύξηση 15%).

Αντιδράσεις στην αγορά

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδης δηλώνει: «Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει αναδειχθεί σε φόβο και τρόμο των επιχειρήσεων. Η αύξηση είναι τουλάχιστον προκλητική και προσθέτει ένα επιπλέον βάρος στις πλάτες των συναδέλφων μας».

Για τις επιπτώσεις που θα φέρουν στις τιμές των προϊόντων κάνοντάς τα παράλληλα λιγότερο ανταγωνιστικά στις αγορές του εξωτερικού, μιλούν βιομήχανοι και βιοτέχνες. «Κατά περίπου 35% έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων της βιομηχανίας στην

Ελλάδα καθιστώντας τες λιγότερο ανταγωνιστικές έναντι αντίστοιχων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλοπουλος.
«Κάθε αύξηση στο ρεύμα μετακυλίεται στον καταναλωτή. Δεν υπάρχει αγρότης που να πληρώνει λιγότερα από 2.000 - 3.000 ευρώ για ρεύμα την περίοδο του ποτίσματος (Μάιος - Οκτώβριος). Επιπλέον από τον Αύγουστο και ύστερα, μπήκε και στα αγροτικά τιμολόγια η χρέωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, που δεν υπήρχε πιο πριν» προσθέτει ο Λεωνίδας Πολυμενάκος, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Νέων Αγροτών...

Σε εξέλιξη η ομιλία Βενιζέλου...




Παρακολουθείστε ζωντανά την ομιλία Βενιζέλου από το βήμα της βουλής...

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - Γ.Α.Σ. ΜΕΛΙΚΗΣ 78-82 (Φωτορεπορτάζ Ευριπίδη Θεοδοσίου


Παράταση 4 μηνών για τα αυθαίρετα...



Νέα παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων αποφάσισε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).
Ο αναπληρωτής υπουργός κ. Στ. Καλαφάτης υπέγραψε την...
σχετική απόφαση σύμφωνα με την οποία παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2013 η προθεσμία για την υποβολή των φακέλων.

Η παράταση ήταν αναμενόμενη καθώς έως σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 474.000 δηλώσεις και τα έσοδα είναι πολύ χαμηλότερα από όσα υπολόγιζε η κυβέρνηση.

Παράλληλα, η νέα ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, την οποία είχε προαναγγείλει από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Καλαφάτης, και η οποία θα έδινε περισσότερα κίνητρα για την υπαγωγή κτιρίων με μικρές παραβάσεις στον ν. 4014/11 δεν είναι ακόμη έτοιμη. Το ΥΠΕΚΑ αναμένεται να χορηγήσει οριστικούς τίτλους σε ιδιοκτήτες νομίμως υφιστάμενων κτισμάτων με μικροπαραβάσεις...

Κάτω των προσδοκιών τα έσοδα από τη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης ...



Διαψεύδονται οι προσδοκίες του υπουργείου Οικονομικών για αυξημένη εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία από την εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερνή.
Χαρακτηριστικά, μολονότι ο...
ειδικός φόρος κατανάλωσης που επιβάλλεται στο πετρέλαιο θέρμανσης σχεδόν εξαπλασιάστηκε λόγω της εξίσωσης, ανερχόμενος στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, τα έσοδα του Προϋπολογισμού κατά το πρώτο δίμηνο εφαρμογής του νέου μέτρου (Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2012) αυξήθηκαν μόλις κατά 36 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, έναντι στόχου αυξημένων εσόδων κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Την ίδια στιγμή, τα έσοδα από το πετρέλαιο κίνησης μειώθηκαν κατά 60 εκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με το τελευταίο δίμηνο του 2011.

Επιπλέον, μικτά είναι τα πρόσημα όσον αφορά τις επιπτώσεις της εξίσωσης των ειδικών φόρων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, καθώς, μολονότι παρατηρείται μείωση του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο θέρμανσης, έχει ανοίξει νέο «παράθυρο» στο λαθρεμπόριο ναυτιλιακού καυσίμου.

Υπενθυμίζεται πως ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ) ζητεί, μεταξύ άλλών, την επανεξέταση των προϋποθέσεων χορήγησης του πετρελαίου θέρμανσης, και επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης....

«Ο Θρύλος είναι παντού»...





Με αυτό το τίτλο κάνει το γύρο του διαδικτύου μια φωτογραφία, που δείχνει τον πιλότο ενός F-16, να κρατά το κασκόλ του Ολυμπιακού εν πτήση.
Κανείς δεν γνωρίζει πάντως, αν η... εν λόγω φωτογραφία είναι γνήσια, ωστόσο έχει πάρει χιλιάδες «like» από του οπαδούς του Ολυμπιακού...

Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Πιερίας : Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η



 

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Πιερίας τιμά τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου Ιωαννίνων. Για τον λόγο καλεί τα μέλη του και τους φίλους του συλλόγου στην αρτοκλασία που θα λάβει χώρα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης. Αμέσως μετά τη λήξη της θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου μας που θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται στην οδό Σβορώνου 13 (πλησίον ΔΕΥΑΚ δίπλα στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης).

Σας καλούμε λοιπόν να τιμήσετε με την παρουσία σας και την παραπάνω εκδήλωση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας


Δημήτριος Ζήκος Κατερίνα Περδίκη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΒΑΡΝΑΣ» : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ




 
  




   Σας προσκαλούμε στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 08:00 μμ στην αίθουσα της Φιλαρμονικής στο χώρο του Δημοτικού καταστήματος Λιτοχώρου (πίσω είσοδος δημαρχείου).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα παρακάτω:



  • Οικονομικός απολογισμός διετίας 2011 – 2012
  • Αποδέσμευση απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
  • Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
  • Εισήγηση για τυχόν τροποποιήσεις σε άρθρα του καταστατικού
  • Απόφαση για την τροποποίηση ή μη των προταθέντων άρθρων
  • Εγγραφή νέων μελών
  • Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη για την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του Συλλόγου.


Με εκτίμηση,


Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ME ΘΕΜΑ: Μετατόπιση Κεντρικού Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης στον Πλαταμώνα Πιερίας


  
   
    Σας γνωρίζουμε ότι με το Αριθ. Πρωτ. 3582/09-2-2009 έγγραφό της η ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε προς το Δήμο Ανατ. Ολύμπου ενημέρωσε ότι η Εταιρεία ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε έχει αναλάβει για λογαριασμό του ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΣΦΑ) τη μελέτη του έργου «Μετατόπιση Κεντρικού αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης στον Πλαταμώνα Πιερίας και μάλιστα ζήτησε από τον Δήμο την παροχή πληροφοριών / γνωμοδότηση για τις τυχόν εμπλοκές της χάραξης με υφιστάμενα ή εκπόνηση έργα υποδομής που υπάγονται στην αρμοδιότητα ή την περιοχή ευθύνης του Δήμου και μάλιστα σε μια ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του άξονα του αγωγού.

Ο Δήμος διαφώνησε δικαιολογημένα με την μετατόπιση του ανωτέρω αγωγού (και μάλιστα για μήκος 800 μέτρων κάτω από την ΕΟ και παράλληλα με αυτήν σε μικρή απόσταση ). Στέλνει λοιπόν ο Δήμος τα με αριθ. Πρωτ. 921/02-02-2010 και 922/02-02-2010 έγγραφο του προς την ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΑΕ και ΔΕΣΦΑ αντίστοιχα και ζητά να ενημερωθεί για τον λόγο της μετατόπισης του ανωτέρω αγωγού καθώς και την αποστολή της μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (αν υπάρχει) και τις τυχόν εγκρίσεις της και δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά την αντίθεσή του σε τέτοιου είδους σχέδια για τους παρακάτω λόγους.
1. Ήδη από τον Πλαταμώνα διέρχεται ο Κεντρικός Αγωγός Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης.
Ο Αγωγός αυτός ήταν αρχικά σχεδιασμένος να διέλθει ανάντι της ΠΑΘΕ προς την μεριά του Ολύμπου.
Δυστυχώς για λόγους που δεν γνωρίζουμε για μικρό τμήμα διήλθε κατάντι της Εθνικής οδού.
2. Με το αριθ. 240/08-05-1991 /τεύχος 4ο /ΦΕΚ η περιοχή αυτή έχει καθορισθεί ζώνη οικιστικού ελέγχου 2 και βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη επέκτασης σχεδίου, αυτή η μελέτη περιλαμβάνει όλο τον Πλαταμώνα κατάντι της Εθνικής οδού.
3. Με την αριθ. 87149/4924/23-08-1996 απόφαση του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ εγκρίθηκε σχέδιο ανάπτυξης περιοχών δεύτερης κατοικίας (ΣΧΑΠ) μέσα σε εγκεκριμένη ζώνη οικιστικού ελέγχου (ΖΟΕ) των Κοινοτήτων Σκοτίνας- Παντελεήμονα – Πλαταμώνα και Πόρων Πιερίας όπου βρίσκεται και η εν λόγω περιοχή.
4. Στο αριθ. 8/20-01-2009/τεύχος ΦΕΚ έχει δημοσιευθεί ο Ν. 3734 /2009 σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται ότι κατά την κατάρτιση ή τρ/ση Γ.Π.Σ ή Σ.Χ.Ο.Α.Α.Π καθώς και την ένταξη επέκτασης πόλης ή οικισμού εντός ζώνης 200 μέτρων εκατέρωθεν του άξονα του εγκαταστημένου αγωγού υψηλής πίεσης, απαιτείται να λαμβάνονται υπόψη και να τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας του αγωγού υψηλής πίεσης του ΔΕΣΦΑ.
5)Επειδή η περιοχή αυτή είναι οικιστική με επιχειρήσεις, κατοικίες μάλιστα μονίμων κατοίκων με υποδομές (δρόμους-ύδρευση-φωτισμός, κ.λ.π.).
6)Η Διέλευση του αγωγού από την συγκεκριμένη περιοχή, κατάντι της Εθνικής οδού, θα σημάνει την καταστροφή του οικιστικού περιβάλλοντος και την ανεπανόρθωτη υποβάθμισή του. ΄
Η ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΑΕ με το αριθ. Πρωτ. 312/ΛΖ 08-02-2010 έγγραφό της προς το Δήμο ισχυρίζεται πως η επιλογή της νέας χάραξης κατάντι της υπάρχουσας Εθνικής οδού επιβλήθηκε από την Αρχαιολογία λόγω της πηγής της Αρτέμιδος, γεγονός που δεν ισχύει διότι ήδη σ’ αυτό το σημείο κατασκευάζεται η νέα Εθνική οδός ,άρα η πηγή καταστρέφεται!
Μάλιστα ανέφεραν πως δεν υπάρχει ΜΠΕ αλλά έχουν σκοπό να κάνουν. Δηλαδή πρώτα αποφασίζουν τη χάραξη (το 2009) και κατόπιν έχουν σκοπό να κάνουν τη μελέτη που θα αποφασίσει τη χάραξη.
Με το αριθ. Πρωτ. 1192/15-04 2010 έγγραφο και την Αριθ. Πρωτ. 6226/162/07-07-2010 απόφαση του Δ.Σ. αποφασίσθηκε ομόφωνα και αποδέχθηκε αίτημα των κατοίκων και μάλιστα δόθηκε εναλλακτική ενδεικτική λύση για την διέλευση του αγωγού ανάντι της Νέας Εθνικής οδού, προς τις πλαγιές του βουνού.
Σε επερώτηση μάλιστα του βουλευτή Πιερίας κ. Θανάση Παπαγεωργίου ο υφυπουργός τότε κ. Γιάννης Μανιάτης δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το θέμα και είχε διαβεβαιώσει ότι «εάν πρόκειται για θέμα κόστους και μόνο, η μετατόπιση κατά λίγα μέτρα ή κατά λίγες δεκάδες μέτρα του αγωγού, θα γίνει».
Αλλά δυστυχώς οι διοικούντες τις ανωτέρω εταιρείες όχι μόνο δεν έλαβαν υπόψη τις προτάσεις του Δήμου και τους κατοίκους ούτε καν από υπαλληλικό καθήκον δεν απάντησαν αποσιωπώντας όλα τα έγγραφα και τις αποφάσεις από τους υπεύθυνους υπουργούς. Συνέχισαν απτόητοι, καθαρά για γραφειοκρατικούς λόγους, να εμμένουν στη χάραξη που διάλεξαν αρχικά. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να ξεμπερδεύουν με το θέμα. Δεν ερεύνησαν καν το θέμα των απαλλοτριώσεων που θα αναγκαστεί το Δημόσιο να κάνει . Από την άλλη οι κάτοικοι βλέποντας την περιουσία τους να χάνεται αντιδρούν δυναμικά και δεν πρόκειται να αφήσουν τον αγωγό να περάσει. Επίσης εντός της εβδομάδος κατατίθεται στο ΣΤΕ προσφυγή κατά της απόφασης καθώς και αίτηση αναστολής των εργασιών. Ετοιμάζονται επίσης για ομαδικές αγωγές για απομείωση αξίας των οικοπέδων τους καθώς και για την απώλεια του δικαιώματος δόμησης. Αποτέλεσμα θα είναι το κοστολόγιο του έργου να ανέβει κατακόρυφα.
Παρόλα αυτά ανακοίνωσαν ότι έχει εκδοθεί η αριθ. Δ3-Γ /16907/31-08-2012 ΦΕΚ 2458/Β/06-09-2012 απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Μέσα σε ένα πέπλο σιωπής εδώ και δύο χρόνια έρχονται ξαφνικά εκπρόσωποι των Εταιρειών ΔΕΣΦΑ και ΑΣΠΡΟΦOΣ αφού παρήλθε η προθεσμία ενστάσεων εφέσεων κ.λ.π. τέλους Νοεμβρίου 2012 και 03-01-2013 σε σύσκεψη που προκάλεσαν στο Δημοτικό Κατάστημα Πλαταμώνα με τους πληγέντες κατοίκους να μας ανακοινώσουν με τρόπο αλαζονικό, υπεροπτικό και ειρωνικό ότι το έργο θα γίνει θέλουμε δεν θέλουμε. Η αντιμετώπιση των κατοίκων από τους αρμόδιους των ανωτέρω εταιρειών ήταν άκρως απαράδεκτη. Ειρωνεύονταν τον κόσμο ,δεν απάντησαν σε κανένα προβληματισμό που τέθηκε από τους κατοίκους, μάλιστα αρνήθηκαν πως έλαβαν τα έγγραφα και την απόφαση του Δ.Σ.του Δήμου Ανατ. Ολύμπου και ρωτούσε ό ένας τον άλλο ειρωνικά αν ήρθε στη Υπηρεσία τους τέτοια απόφαση.
Στο ερώτημά μας αν υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην αρχή έλεγαν υπάρχει αλλά στο τέλος αποδείχθηκε πως υπάρχει απόφαση της ΕΥΠΕ πως δεν απαιτείται μελέτη. Δηλαδή δεν ζητήθηκε καν η γνώμη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .Ούτε τέθηκαν ποτέ εναλλακτικές διαδρομές, ούτε έλαβαν υπόψη την τοπική κοινωνία.
Σε ποια χώρα ζούμε; Έχουμε υποστεί όλες τις συνέπειες των Μνημονίων καρτερικά ελπίζοντας πως θα έρθουν καλύτερες μέρες για την χώρα μας αλλά είναι δυνατόν σήμερα να γίνονται εν κρυπτώ πράγματα για να εξυπηρετούνται Εταιρείες και η αλαζονική συμπεριφορά των αρμοδίων να αναστατώνει την κοινωνία και τους πολίτες του Πλαταμώνα;
Ήδη στην Πελοπόννησο σε δύο περιπτώσεις στο Άργος και στα Εξαμίλια , καθώς και στο Βαρνάβα Αττικής, ο αγωγός έχει μεταφερθεί κατόπιν των αντιδράσεων των κατοίκων. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας όπως αντιμετωπιζόμαστε εμείς:
Δεδομένου ότι μια τέτοια εφαρμογή θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής και επειδή υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις και πλήθος χαράξεων που θα κοστίσουν λιγότερο, καλούμε κάθε αρμόδιο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την διέλευση του εν λόγω αγωγού άνωθεν της υπό κατασκευή νέας Εθνικής οδού.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ :


ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

 


    Από τη νότια Πιερία διήλθε το 1994 ο κεντρικός αγωγός του φυσικού αερίου. Για ακατανόητους λόγους ο αγωγός, παρόλες τις αντιδράσεις, πέρασε πάνω από τον Ν. Παντελεήμονα στα 20 μέτρα από τα σπίτια του οικισμού. Συνεχίζοντας ο αγωγός, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται πάνω από την Εθνική Οδό, κάνει μία στροφή για να επισκεφτεί και τον Πλαταμώνα. Αποτέλεσμα ήταν να περάσει από τον οικισμό της πηγής Αρτέμιδος και κατόπιν να συνεχίσει πάλι πάνω από την Εθνική Οδό στις πλαγιές του βουνού. 

Αναμενόμενο βέβαια ήταν να μηδενίσει τις αξίες των σπιτιών και των ακινήτων από όπου πέρασε και στον Ν. Παντελεήμονα και στον Πλαταμώνα.
Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, εν έτει 2009, αποφασίσθηκε από τη ΔΕΣΦΑ και την Ασπροφος, για να καταλάβουν καλύτερα τι σημαίνει οι Πλαταμωνίτες να έχεις τον κεντρικό αγωγό και αέριο να μην έχεις, να περάσει για άλλα 800 μέτρα ο αγωγός, μέσα από το χωριό, κάτω από την Εθνική οδό. Έτσι με τη μέθοδο του αποφασίζομεν και διατάσσομεν θα καταστρέψουν και άλλο ένα κομμάτι του Πλαταμώνα.
Σχετικά βίντεο από την τελευταία ανοιχτή συνάντηση πολιτών του Πλαταμώνα με εκπροσώπους των εταιρειών ΔΕΣΦΑ και Ασπροφος τις 3/1/2013.





Υπάλληλος του Δημοσίου ανώτερος του κ. Σαμαρά.

Ένα από τα πολλά ατυχήματα αγωγού φυσικού αερίου σε κατοικημένη περιοχή
  

Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε προχθές η κοπή της Βασιλόπιτας της Σχολής Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.








    Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε προχθές η κοπή της Βασιλόπιτας της Σχολής Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Τυχερή της βραδιάς αναδείχθηκε η Αντιπρόεδρος της Σχολής και ιατρός κ. Μαρία Μαλλιάρα. Ο Πρόεδρος κ.Κωνσταντίνος Κορομπίλης αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ.
και τα μέλη της Σχολής Γονέων ευχήθηκε ατομική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά. 

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους χορηγούς που και φέτος για 24η χρονιά στηρίζουν το έργο της Σχολής Γονέων, αλλά και στους χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή τους παρακολουθούν τις εκδηλώσεις.


ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ : ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΠΙΕΡΕΣ


ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ Γ.Σ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


Ο κ.Ιωάννης Τζιφόπουλος την προσεχή Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ



     Έχοντας πλήρη συναίσθηση της σοβαρής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το σύνολο της κοινωνίας -σε όλα τα επίπεδα- και με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισα να διεκδικήσω, ως υποψήφιος Πρόεδρος την Διοίκηση της Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ, στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία. 

Η υποψηφιότητά μου, στη δυσκολότερη εποχή για όλους μας αλλά και πολύ περισσότερο για το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, εύχομαι να σηματοδοτήσει την ανανέωση και την αλλαγή.
Η ενασχόλησή μου και η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με οδήγησαν να πάρω την απόφαση να είμαι επικεφαλής κίνησης παραγόντων του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου της Πιερίας.
Είναι αλήθεια ότι το ερασιτεχνικό όσο και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο βιώνουν πολύ δύσκολες στιγμές.
Δική μου επιδίωξη και των συνεργατών μου που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή και πιστεύουν ακόμα ότι μπορούμε να έχουμε στόχους και όνειρα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Πιερίας, είναι η συλλογικότητα, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και κυρίως η ενεργή συμμετοχή και δράση.
Θέλουμε από παράγοντες που βιώνουν με τις ομάδες τους το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, την επανάσταση και την ανανέωση και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να την πετύχουμε. Με αποφασιστικότητα θα γίνουν οι αλλαγές που επιθυμεί η μεγάλη πλειοψηφία των παραγόντων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
Καλώ όλους τους παράγοντες των σωματείων να στηρίξουν την προσπάθειά μας.
Σας καλώ να είστε πλάι μου στον σύντομο -σε διάρκεια- αλλά δημιουργικό αγώνα μου.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Κων/νος Κούρτης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



    Κοροϊδεύουν τους εργαζομένους, κοροϊδεύουν τον Ελληνικό Λαό. Χωρίς ντροπή, χωρίς τσίπα η κυβέρνηση συνεχίζει την απαράδεκτη αντεργατική της πολιτική προωθώντας μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή στον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Μετά τη λαίλαπα των μνημονίων που έχουν ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα και τις ΣΣΕ και έχουν οδηγήσει σε μισθούς πείνας, επιχειρείται από κυβερνητικής πλευράς μία ακόμη «σφραγίδα» στην εξαθλίωση των εργαζομένων με την κατάργηση – συγχώνευση υπηρεσιών και τμημάτων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
Την ώρα που η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, όπως και οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες έχουν ξεπεράσει κάθε αρνητικό ρεκόρ με τεράστιες επιπτώσεις στους εργαζομένους, αλλά και στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, τέτοιου είδους αποφάσεις αποτελούν πρόκληση τεράστιου μεγέθους και ένα ακόμη «δωράκι» στην ανεξέλεγκτη εργοδοσία.
Μέχρι προχθές, η Κυβέρνηση διαλαλούσε διά του αρμόδιου Υπουργού ότι θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των Επιθεωρήσεων Εργασίας. Αν το κλείσιμο της Επιθεώρησης Εργασίας στην Πιερίας (και σε άλλους Νομούς) το θεωρούν αναβάθμιση, ας το εξηγήσουν οι βουλευτές του Νομού μας στους εργαζομένους της Πιερίας, οι οποίοι δε θα έχουν πού να καταγγείλουν τις συνεχείς παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει και να μην προχωρήσει στο απαράδεκτο σχέδιο της κατάργησης υπηρεσιών του ΣΕΠΕ στην Πιερία που παρά τις ελλείψεις προσωπικού προσφέρουν σημαντικό έργο, αντιθέτως να προχωρήσει άμεσα στην επιπλέον στελέχωση και ενίσχυσή τους με μέσα και αρμοδιότητες, ώστε και οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας να αυξηθούν και το ΣΕΠΕ να ασκεί πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό ρόλο και έργο.
Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού μας να «πατήσουν πόδι» και να μην επιτρέψουν να κλείσουν τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας ( Κοινωνικό και Τεχνικό Τμήμα) στο Νομό μας. Θα έχουν τεράστια ευθύνη αν το επιτρέψουν.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ένα μελωδικό ταξίδι σε «Διαδρομές» της Μουσικής Σκηνής Πιερίας, μία ανθολογία αξέχαστων τραγουδιών μεγάλων Ελλήνων συνθετών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της καλής ελληνικής μουσικής, το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Συνεδριακό Κέντρο.

Στη μεγάλη συναυλία που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και ο ΟΠΠΑΠ


     Ένα μελωδικό ταξίδι σε «Διαδρομές» της Μουσικής Σκηνής Πιερίας, μία ανθολογία αξέχαστων τραγουδιών μεγάλων Ελλήνων συνθετών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της καλής ελληνικής μουσικής, το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Συνεδριακό Κέντρο.

Η ιδιαίτερη αυτή μουσική βραδιά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των 100 Χρόνων Ελεύθερης πόλης, από την Μουσική Σκηνή Πιερίας, τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας.
Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του αξέχαστου συμπολίτη μας Νίκου Σπυρίδη (πρωτεργάτη της Μουσικής Σκηνής Πιερίας).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, αφού μεταξύ άλλων εξήρε την ποιότητα των παραγωγών που υπογράφει η Μουσική Σκηνή, τόνισε ότι για τον Δήμο Κατερίνης «ο  Πολιτισμός αποτελεί πρώτη προτεραιότητα»,ενώ μιλώντας για τον αείμνηστο Νίκο Σπυρίδη έκανε λόγο για «έναν σεμνό εργάτη του πολιτισμού».

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΤΑΡΙΔΗΣ
 Παράλληλα, με συγκινητικά λόγια  στο ήθος και την πορεία του αείμνηστου συμπολίτη μας αναφέρθηκε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και προσωπικός του φίλος Γιάννης Καζταρίδης.
 Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θωμάς Παπαδημητρίου, το μέλος του ΟΠΠΑΠ Παρθένα Μακρίδου- Παρτσαλίδου κ.α. εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ ΚΟΙΝΟ
 Η συναυλία ξεκίνησε με την προβολή ενός προσεγμένου videoflash – back στην έως σήμερα πορεία της Μουσικής Σκηνής.Το πολυπληθές κοινό που κυριολεκτικά κατέκλυσε την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, υποδέχτηκε με το θερμό του χειροκρότημα όλους τους συντελεστές και σιγοτραγούδησε μαζί με τους ερμηνευτές της Μουσικής Σκηνής Πιερίας τραγούδια- σταθμούς στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και ένα πολυδιάστατο ρεπερτόριο από όλο το φάσμα των πρόσφατων συνεργασιών της με καταξιωμένους συνθέτες όπως: Μίμη Πλέσσα, Γιώργο Χατζηνάσιο, Δήμο Μούτση, Γιάννης Σπανό, Μάνο Ελευθερίου, καθώς και τραγούδια από την παραγωγή «Ας ερχόσουν για λίγο».

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσικοί:
Μπουζoύκι – μαντολίνο Παναγιώτης Λιμπανοβνός, Δαλαμπέκος Δημήτρης
Κιθάρα ακουστική : Ανδρέας Ζιάκας
Κιθάρα ηλεκτρική : Αθανάσιος Γατσιός
Μπάσο : Γιάννης Θεοχάρης
Τύμπανα: Σταύρος Αδαμαντίου
Πιάνο: Μπουσμαλής Βαγγέλης
Βιολί : Χρήστος Τασχουνίδης

Τραγουδιστές:
Αλέξανδρος Καλλιφατίδης
Γιάννης Ζαζόπουλος
Μαρία Φωτοπούλου
Μαρία Δραγασιά
Νίκος Πολυζόπουλος
Δημήτρης Δριστάς
Φιλιώ Ζέρβου
Θάνος Καραθάνος
Γιάννης Παπαδόπουλος


Επιμέλεια ενορχήστρωσης: Μπουσμαλής Βαγγέλης – Παναγιώτης Λιμπανοβνός.


Παρουσίαση προγράμματος – αφηγητής: Βασίλης Αγγελής

Προλογίζει : Καζταρίδης Ιωάννης


Καλλιτεχνική επιμέλεια – οργάνωση παραγωγής:
Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Χρήστος Τασχουνίδης, Nίκος Μανίκας, Γιάννης Ζαζόπουλος


Ηχοληψία – Φωτισμός : Αφοί Κοκκινίδη


Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μιχαήλ