PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η ΠΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΟΙ ....ΓΚΑΦΑΤΖΗΔΕΣ - ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΟΥΣ ...ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ

Τελικά αδερφέ μου αυτοί εκει στο διαδικτιοανόητο σύστημα τους κάνουν αλλ αντ´ άλλων. Γαμώ την ατυχία μου. Τη μια ο ετσι ειναι στο σκάνδαλο. Φτου κακά και λάθος. Κι ύστερα πάμε ξανά απο την αρχή.... Πάλι ο Γιώργος στο σκάνδαλο κι ύστερα πάλι οχι.... Έ ρε ρόμπες ξεκούμπωτες.... Που θα παει; Θα την πατήσετε εκει που δεν το περιμένετε κι εκει που θα σας την στήσουν..... 

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΙΜΗΣ....ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΔΗ.



Με την εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο "ΕΚΑΒΗ" Κατερίνης  η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής του Άγγελου Αγγελίδη με τίτλο "Υποχρέωση τιμής". Την εκδήλωση παρουσίασαν οι Θάλεια Παπαδοπούλου(Πανεπιστημιακός ΑΠΘ),Θωμάς Σολοποτιάς (Φιλόλογος), Ράνια Πάτρα (Παιδαγωγός), Γιάννης Σιδηρόπουλος ( Δικηγόρος). Αποσπάσματα ποιημάτων απήγγειλλαν  οι Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος - Δάσκαλος, Παπαδόπουλος Ευγένιος - Δημοσιογράφος-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ,  Μπικηρόπουλος Χάρης - Δημοσιογράφος-ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ, Αφοί Αγγελίδη - μαθητές, Παπαπετρίδου Δ. και Κοντογιάννη Σ. - μαθήτριες,, Μακρή Αναστασία - Παιδαγωγός, Π. Τριανταφυλλίδης, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ






Η Πιερία βάζει και πάλι τα «δυνατά της»! ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ Π.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ..ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ..


Ένα νέο ξεκίνημα στον τομέα του τουρισμού, προσπαθεί να υλοποιήσει εδώ και λίγο καιρό η Αντιπεριφέρεια Πιερίας. Στόχος της προσπάθειας, είναι η τουριστική προβολή του Νομού συνολικά, με πλάνο να υπάρχει διάρκεια και «βάθος χρόνου» στις στοχευμένες προωθητικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν το 2013 αλλά και 2014. Αν και τα διαθέσιμα χρήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συγκεκριμένη προσπάθεια, είναι από πενιχρά ως ανύπαρκτα, παρόλα αυτά οι τοπικοί εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς, ξενοδόχοι, εστιάτορες, τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι και συμβούλια, πρόεδροι κοινοτήτων κτλ κάνουν μια δυναμική προσπάθεια για να κερδίσουν το «χαμένο έδαφος». Παρά την πρωτοφανή οικονομική ύφεση και οικονομική δυσπραγία, οι άνθρωποι της Πιερίας ξαναβάζουν τα δυνατά τους για την τουριστική ανάκαμψη του τόπου τους. Με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, μεράκι, αγάπη, διάθεση, όραμα, με στόχο την τουριστική προβολή του Νομού Πιερίας, που έχει τόσα πολλά να δώσει, αλλά δυστυχώς δεν έχει την προβολή που του αξίζει. Το κυρίως πλάνο περιλαμβάνει κάλεσμα και φιλοξενία, ανά θεματικά 3ήμερα, Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, αλλά και τουριστικών πρακτόρων, με σκοπό να ενημερωθούν για όσα μπορεί να προσφέρει η περιοχή. (Παραδοσιακοί οικισμοί, ξενοδοχεία και ξενώνες, παραλίες, τοπικά προϊόντα, τοπικές εκδηλώσεις και έθιμα, γαστριμαργία, υποδομές, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, φιλοξενία κατοίκων, φθηνές τιμές κτλ). Η αρχή ήδη έγινε πριν λίγες εβδομάδες, με επίσκεψη στις περιοχές "Λιτοχώρου, Μηλιάς και Βροντούς" και συνεχίστηκε με τους παραδοσιακούς οικισμούς "Παλαιού Παντελεήμονα, Άνω Σκοτίνας και Πόρων", όπου συμμετείχαν και τα «Omorfa Taxidia». Η επόμενη θεματική ενότητα περιλαμβάνει την περιοχή "Άγιος Δημήτριος, Πέτρα", και ακολουθεί κατόπιν η περιοχή "Ελατοχωρίου". Συντονιστές της προσπάθειας από πλευράς Αντιπεριφέρειας είναι, ο ειδικός συνεργάτης Δημήτρης Ρουκάς και ο δημοσιογράφος Απόστολος Λάγιος. Τα «Omorfa Taxidia» βρέθηκαν το συγκεκριμένο θεματικό 3ήμερο στην Πιερία στους παραδοσιακούς οικισμούς Π. Παντελεήμωνα, Πόρων και Άνω Σκοτίνας τους οποίους θα παρουσιάσουμε εκτενώς τις προσεχείς μέρες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε, ενημέρωση από τοπικούς φορείς για τις δυνατότητες του τόπου τους, αλλά και τις αδυναμίες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σε κάθε χωριό η φιλοξενία ήταν κάτι παραπάνω από οικογενειακή, ενώ η τοπική πεντανόστιμη κουζίνα και τα εξαιρετικά κρασιά και τσίπουρα ήταν ένας λόγος να μην θέλουμε να φύγουμε. Έγινε επίσης επίδειξη "παραπέντε" από τουριστικό γραφείο που ειδικεύεται σε αυτή την εναλλακτική μορφή τουρισμού, αλλά και επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου, όπου εκπαιδεύονται κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές, αλλά και ενήλικες πλέον.



Aναρτήθηκε TON AΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Στα 578 τα επαγγέλματα που «ανοίγουν»


παρέχουν τα υπουργεία για τα επαγγέλματα που επιβλέπουν.
Στα πιο πολλά επαγγέλματα καταργούνται μία σειρά από περιορισμούς εισόδου. Για παράδειγμα για τους κομμωτές βάσει των νομικών κειμένων, πλέον παύει να ισχύει η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας. «Ο ενδιαφερόμενος θα ασκεί το επάγγελμα ελεύθερα μετά πάροδο τριμήνου από την αναγγελία άσκησής του επαγγέλματος του συνοδευόμενη από τα νόμιμα δικαιολογητικά» και η αρμόδια Διοικητική Αρχή, μπορεί εντός τριών μηνών από την αναγγελία «να απαγορεύσει την άσκηση επαγγέλματος, στην περίπτωση που δεν συγκεντρώνονται οι νόμιμες προϋποθέσεις».

Η «απελευθέρωση» είναι διαφορετική ανά κλάδο και περιλαμβάνει από νομικούς και μηχανικούς, χημικούς και ξεναγούς έως μακιγιέζ, επαγγέλματα υγείας, παιδείας, τεχνίτες και γενικότερα το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου παροχής υπηρεσιών. 

                                                                                                


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ :


Αυξήσεις ηλεκτρικής ενέργειας



Συνεχίζονται τα τραγικά λάθη της Κυβέρνησης (φορολογικό – ΔΕΗ) και το 2013 με αποφάσεις που “σπρώχνουν” προς την αντίθετη προς τους Εθνικούς στόχους κατεύθυνση : Ανάπτυξη – Απασχόληση – Κοινωνική Συνοχή.

Και οι στόχοι αυτοί δεν επιτυγχάνονται χωρίς να υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα που θα τονώνει την ζήτηση άρα και την παραγωγή, θα ενθαρρύνει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ώστε να διατηρηθούν και σταδιακά να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. 

Το ενεργειακό Κόστος των επιχειρήσεων τα τελευταία 4 χρόνια έχει διπλασιαστεί (ΔΕΗ – Φωταέριο) και έχει καταστεί ένα σημαντικό ανελαστικό έξοδο που επηρεάζει σημαντικά και το κόστος των Προϊόντων. Αξιολογείται ως πολύ σημαντικός παράγοντας – εμπόδιο σε σύγκριση με άλλες παραμέτρους κόστους, όπως οι ασφαλιστικές εισφορές και τα μισθολογικά.

Για δε τα νοικοκυριά που αιμοδοτούν με τα εισοδήματά τους την ζήτηση που κινεί την Οικονομία, οι συνεχείς αυξήσεις στην Ενέργεια (ΔΕΗ – καύσιμα) δημιουργούν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Άμεση πρέπει να είναι η παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού. Πρέπει επιτέλους να εμποδιστεί κάθε απόπειρα για περαιτέρω διόγκωση της κρατικής ακρίβειας που στραγγαλίζει Οικονομία και Κοινωνία. Καταστρέφει θέσεις εργασίας, επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
                                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο




Ανακοινώθηκαν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ...





Πόσο θα κοστίσει στους καταναλωτές η νέα λυπητερή...
Από 8,6 έως 9,2% διαμορφώνεται το ποσοστό των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με... τις επίσημες ανακοινώσεις που έκανε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Για τις εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις οι αυξήσεις κυμαίνονται από 10- 12%.

Οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού συνοδεύονται από διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, το οποίο διαμορφώνεται σε επίπεδα 42% χαμηλότερα από το νέο οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ και θα αφορά το σύνολο της κατανάλωσης των δικαιούχων, καθώς και από την υιοθέτηση του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που εισηγήθηκε η ΡΑΕ, με στόχο την κατοχύρωση των συμφερόντων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι πιθανό στο πρώτο εξάμηνο του έτους να ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ στο πλαίσιο της υποχρέωσης, οι χρεώσεις να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και ενόψει της απελευθέρωσης των τιμολογίων από 1ης Ιουλίου. Επίσης στις ανατιμήσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα θα πρέπει να προστεθεί η αύξηση του τέλους ΑΠΕ που κυμαίνεται επίσης στο 9% από 1ης του έτους.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα από το ΥΠΕΚΑ:
- Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1200 κιλοβατώρες η συνολική χρέωση για ενέργεια, πάγιο και δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (χωρίς φόρους, χρεώσεις τρίτων, κλπ.), από 177,76 ευρώ πέρυσι διαμορφώνεται τώρα στα 194,04 (αύξηση 16,28 ευρώ ή 9,15%). Ο ίδιος καταναλωτής με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχει έκπτωση από 37 έως 45 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία.

- Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1600 κιλοβατώρες ο λογαριασμός από 235,69 ευρώ ανεβαίνει στα 257,35 ευρώ (αύξηση 21,66 ευρώ ή 9,19%). Με το ΚΟΤ η έκπτωση φθάνει επίσης στα 37-45 ευρώ.

- Για οικιακό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 2000 κιλοβατώρες ο λογαριασμός από 313,39 ευρώ διαμορφώνεται στα 340,43 ευρώ (αύξηση 27,04 ευρώ ή 8,62%).

- Για εμπορικό πελάτη με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1000 κιλοβατώρες η αύξηση είναι 19,89 ευρώ ή 10,95% (από 181,54 σε 201,43 ευρώ).

- Για εμπορικό πελάτη με τριφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 4000 κιλοβατώρες ο λογαριασμός φθάνει στα 725,45 ευρώ από 659,7 (αύξηση 65,74 ευρώ ή 9,96%).

- Για αγροτικό πελάτη με μηνιαία κατανάλωση 1400 κιλοβατώρες η αύξηση είναι 14,98 ευρώ ή 12,7% (από 117,67 σε 132,65 ευρώ).
- Και για βιομηχανικό πελάτη με τριφασική παροχή και μηνιαία κατανάλωση 5000 κιλοβατώρες η αύξηση είναι 82,83 ευρώ ή 10,2% (από 806,51 σε 889,35 ευρώ).

Αναμένεται επίσης ο καθορισμός από τη ΔΕΗ των αναλυτικών τιμολογίων (χρέωση ανά κιλοβατώρα για τις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών, κλιμάκια, κλπ).

Σε ό,τι αφορά το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ προβλέπουν ότι θα εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:
1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου.
2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του/της δικαιούχου ή του/της συζύγου.
3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο.
4. Η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια βάση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.500 kWh ή 1.700 kWh). Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.
Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχου του ΚΟΤ είναι:
- Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο συνολικό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα δύο τέκνα και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh- 1.500 kWh.
- Τρίτεκνοι: Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh- 1.700 kWh.
- Άνεργοι: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα δύο τέκνα και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh- 1.500 kWh. Στο εισόδημα δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας .
- Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh- 1.700 kWh.
- Άτομα που χρήζουν ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης: Άτομα, των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ενεργοβόρων ιατρικών συσκευών ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ενεργοβόρων ιατρικών συσκευών και με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000 ευρώ με τετραμηνιαία κατανάλωση έως και 2.000 kWh. Σε περίπτωση υπέρβασης του προηγούμενου ορίου, χωρίς να απεντάσσονται από το ΚΟΤ, το υπόλοιπο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης πέραν των 2.000 kWh δεν θα επιδοτείται μέσω ΚΟΤ.
Το ΥΠΕΚΑ σημειώνει ότι οι αναπροσαρμογές που έγιναν ήταν οι χαμηλότερες δυνατές, λαμβάνοντας υπόψη:
- Τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο οι οικιακοί καταναλωτές όσο και οι επιχειρήσεις.
- Τη δυνατότητα περαιτέρω μειώσεων των λειτουργικών δαπανών των δραστηριοτήτων παραγωγής- εμπορίας της ΔΕΗ. Το ΥΠΕΚΑ καθόρισε με Υπουργική Απόφαση στο ποσό των 2.890 εκατομμυρίων ευρώ τις προς ανάκτηση δαπάνες της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης. Περιέκοψε δηλαδή επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ από το αντίστοιχο ποσό στην εισήγηση της ΡΑΕ.
- Την υποχρέωση της Ελλάδας για τη σύνδεση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας με το κόστος της παραγωγής και διάθεσης και την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, όπως προβλέπει και η Ευρωπαϊκή Οδηγία στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.
- Το γεγονός, ότι από το 2013 και μετά η ΔΕΗ υποχρεούται από Ευρωπαϊκή Οδηγία να αγοράζει το σύνολο των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων ρύπων. Η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων στη Χαμηλή Τάση λόγω CO2 ανέρχεται στο 5%.




«Αν η Ελλάδα αφηνόταν να χρεοκοπήσει...






...θα χρεοκοπούσε όλη η Ευρωζώνη»...
Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους αποσκοπούσε πρώτα απ' όλα στο να σωθεί η Ευρωζώνη και μετά η Ελλάδα, δηλώνει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Ήταν φανερό, εξηγεί, ότι... εάν η Ελλάδα αφηνόταν να χρεοκοπήσει, θα χρεοκοπούσε ολόκληρη η Ευρωζώνη.

«Πέστε ότι αποφασίζαμε να καταψηφίσουμε το PSΙ και κατέρρεε η ελληνική οικονομία. H κυπριακή οικονομία θα γλίτωνε;», διερωτάται και απαντά κατηγορηματικά « Όχι βέβαια, θα κατέρρεε μαζί της.»

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» Κύπρου ο κ. Στεφάνου επισημαίνει ότι το συμπέρασμα είναι πως, «αν δεν εξέθεταν οι κυπριακές τράπεζες τον εαυτό τους στην ελληνική οικονομία, δεν θα υπήρχε σήμερα το πρόβλημα ανακεφαλαιοποίησης τους και δεν θα ήμασταν υποχρεωμένοι να προσφύγουμε στον Μηχανισμό Σταθερότητας».

H Κύπρος διαθέτει επιχειρήματα, με τα οποία θα προσπαθήσει να πείσει ότι το χρέος της είναι βιώσιμο, διαβεβαιώνει ο Στέφανος Στεφάνου, την ώρα που η Λευκωσία δέχεται πυρά από διάφορες πλευρές. Υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος και εθνικής ασφάλειας καθιστούν αναγκαία τη διατήρηση του κρατικού ελέγχου σε ημικρατικούς οργανισμούς ζωτικής σημασίας.

Σχετικά με τους ημικρατικούς οργανισμούς( Αρχή Τηλεπικοινωνιών, Ηλεκτρισμού, Λιμένων) εξηγεί: «H Κύπρος είναι ένα τηλεπικοινωνιακό κέντρο που ενδιαφέρει την Ευρώπη γιατί από εδώ περνούν καλώδια από τη Μέση Ανατολή και φτάνουν στην Ευρώπη. H Κύπρος, με την ανακάλυψη των υδρογονανθράκων, σταδιακά μετατρέπεται σε ένα περιφερειακό ενεργειακό κέντρο.

Ενδιαφέρει ή όχι την Ευρώπη η διατήρηση των τηλεπικοινωνιών, των λιμένων και της ενέργειας στο κράτος, γεγονός που θα ενισχύει την ασφάλεια της ίδιας της Ευρώπης; Νομίζω ότι η απάντηση είναι απλή. Δεν μπορεί αυτό το θέμα να την αφήνει αδιάφορη».




ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ



Η ΠΙΕΡΙΑ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ..ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ.......ΓΙΑΤΙ...ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΙΣΩ....

Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΑΠΟΚΕΙΣΤΙΚΟ..ΣΚΟΤΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ Π.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ.


ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ Ο ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ,ΧΑΣΙΩΤΗ ΑΝΝΑ,Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΚΟΤΙΝΑΣ,ΡΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ.

Καλύτερα στην υγεία του, ο Πανταζής...





Ο Λευτέρης Πανταζής μεταφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας σε ιδιωτική κλινική στο Φάληρο με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τις τελευταίες ημέρες, ο λαϊκός τραγουδιστής δεν αισθανόταν καλά, ενώ... τα σημάδια της υπερκόπωσης είχαν φανεί από την περασμένη εβδομάδα, οπότε και λιποθύμησε μέσα στο καμαρίνι του λίγη ώρα μετά την εμφάνισή του στον «Βοτανικό», όπου εμφανίζεται μαζί με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου και την Έλενα Παπαρίζου. Τότε, ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε δηλώσει: «Από την αρχή του προγράμματος ένιωθα αδιαθεσία, αλλά δεν ήθελα να αφήσω στη μέση το πρόγραμμα και να φύγω. Όταν κατέβηκα από τη σκηνή ζαλιζόμουν και με δυσκολία πήγα στο καμαρίνι. Ζήτησα νερό, αλλά μέχρι να μου το φέρουν, λιποθύμησα. Δεν θυμάμαι τι έγινε ακριβώς. Μόλις συνήλθα, τους είδα όλους πάνω από το κεφάλι μου και έπειτα κοιμήθηκα στον καναπέ. Μετά με φέρανε στο σπίτι και είμαι στο κρεβάτι εδώ και μια εβδομάδα».

Ο Λευτέρης Πανταζής, αυτή τη φορά, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και φαίνεται ότι είναι καλύτερα στην υγεία του. Με δήλωσή του στην εφημερίδα «Espresso», ο ξάδερφος του τραγουδιστή Λευτέρης Παγκοζίδης, που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του, είπε: «Είναι καλά, δόξα τω Θεώ. Μπήκε στο νοσοκομείο για να κάνει προγραμματισμένες εξετάσεις, αφού ήταν κρυωμένος. Ένιωσε μια αδιαθεσία».

Στο πλευρό του, βρίσκονται όλοι οι δικοί του άνθρωποι, συγγενείς και φίλοι.

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης :

 Άκυρες οι προσλήψεις των μελών του Διοικ. Συμβουλίου της ΔΗΚΕΔΗΚ

 Δικαιωθήκαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών

……Το τμήμα Διοικητικού –Οικονομικού Ν. Πιερίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης ……αποδέχτηκε την άποψη ότι δεν μπορούν να προσλαμβάνονται τα μέλη των Δ.Σ. των κοινωφελών επιχειρήσεων με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μιας και όλες οι προσλήψεις γίνονται είτε μέσω ΑΣΕΠ είτε με το νόμο 2190/94 …..


Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης
Άκυρες οι προσλήψεις των μελών του Διοικ. Συμβουλίου της ΔΗΚΕΔΗΚ
Δικαιωθήκαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Και το Υπουργείο Εσωτερικών με το με αρ. 39446/7.1.2013 έγγραφό του που απέστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης Τμήμα Διοικητικού- Οικονομικού Ν.Πιερίας και το κοινοποίησε στο δημοτικό μας σύμβουλο Αντώνη Μάντζιο, έχει την άποψη ότι δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής η πρόβλεψη της παρ. 2 του άρθρου 6της 43254/31.7.2007 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
Να θυμίσουμε σύμφωνα με αυτό το άρθρο προβλεπόταν η δυνατότητα για μερική ή πλήρη απασχόληση στις κοινωφελείς επιχειρήσεις μελών του Δ.Σ. (μέχρι του ενός τετάρτου), με πρόσθετη αμοιβή και σε αυτό το άρθρο στηρίχτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, με την 614/2011 και 38/2012 απόφασή του που αποφάσισε την απασχόληση ( μερική ή πλήρη ) τριών (3) μελών του Διοικ/κού Συμ/λίου της ΔΗΚΕΔΗΚ, στη ΔΗΚΕΔΗΚ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κατερίνης).
Από τη μεριά μας με τον δημοτικό μας σύμβουλο Αντώνη Μάντζιο καταγγείλαμε ως ρουσφετολογικές, πελατειακές αυτές τις προσλήψεις σημειώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή επανδρώνει με τα δικά της παιδιά τα Δ.Σ. των δημοτικών επιχειρήσεων και μετά τους προσλαμβάνει παραβιάζοντας κάθε αρχή δικαίου και ηθικής.Προσφύγαμε μάλιστα στην Περιφέρεια για την πρώτη απόφαση, προσφυγή που απορρίφθηκε γιατί δεν είχαμε λέει νόμιμο συμφέρον. Μια προσφυγή που αν εξεταζόταν στην ουσία όφειλε να προχωρήσει στην ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την απόρριψη της προσφυγής μας πανηγύρισε ο κ.δήμαρχος και ο τότε Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ κ. Λεμονόπουλος, παραβλέποντας το γενικότερο συμφέρον και ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι περί λαϊκισμού κορώνες του κ. δημάρχου.
Στη συνέχεια με την 93/2012 πράξη του το 1ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε μη νόμιμες τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 6 της 43254/31.7.2007 υπουργικής απόφασης και με βάση αυτή την Πράξη καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης των ως άνω αποφάσεων καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να εξετάσουν την νομιμότητα της αμοιβής των τριών μελών του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΔΗΚ, και την πιθανότητα επιστροφής της αποζημίωσής τους ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.
Το τμήμα Διοικητικού –Οικονομικού Ν. Πιερίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης απέρριψε κατά αρχάς το αίτημα μας περί ακύρωσης αυτών των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου απέστειλε όμως παράλληλα ερώτημα και προς το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο με τον ως άνω έγγραφό του αποδέχτηκε την άποψη ότι δεν μπορούν να προσλαμβάνονται τα μέλη των Δ.Σ. των κοινωφελών επιχειρήσεων με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μιας και όλες οι προσλήψεις γίνονται είτε μέσω ΑΣΕΠ είτε με το νόμο 2190/94 και δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής η παρ. 2 του άρθρου 6 της 43254/31.7.2007 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
Να σημειώσουμε ότι η ΔΗΚΕΔΗΚ είναι η επιχείρηση με τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα στο Δήμο μας, με απλήρωτους εργαζόμενους, με αβέβαιο μέλλον, είναι παράλληλα και η πρώτη επιχείρηση που εξασφάλισε την μεγαλύτερη δυνατή μηνιαία αποζημίωση για τον πρόεδρό της κ. Λεμονόπουλο, την απασχόληση με αμοιβή τριών μελών του Δ.Σ. της και παράλληλα την αποζημίωση των μελών του Δ.Σ. για την παρουσία τους στις συνεδριάσεις αναδρομικά από 1/1/2012.
Καλούμε τη δημοτική αρχή αλλά και την Διοίκηση της ΔΗΚΕΔΗΚ στη επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της επιχείρησης, στην εξόφληση των εργαζομένων, τη σωστή λειτουργία των παιδικών σταθμών, στην ορθή διαχείριση και στην διαφάνεια, στην διεκδίκηση πόρων για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και την μη μεταβίβαση του κόστους στους ρημαγμένους γονείς.
Καλούμε τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης αλλά και τις άλλες αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες να ελέγχουν με την δέουσα προσοχή την νομιμότητα των αποφάσεων των δημοτικών αρχών, χωρίς να υποτάσσονται σε κάθε είδους σκοπιμότητες.
Καλούμε τους πολίτες του Δήμου μας στο δυνάμωμα του αγώνα για μια αυτοδιοίκηση που πρώτα από όλα θα απασχολείται και θα επιλύει τα προβλήματα των πολιτών.
Γιατί πόλη είναι οι άνθρωποί της.
Κατερίνη14/1/2013
Αντώνης Δ. Μάντζιος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης

Στη δημοφιλή εκπομπή της ΝΕΤ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» φιλοξενήθηκε για μια ακόμη φορά ο δραστήριος σύλλογος του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης.







   Στη δημοφιλή εκπομπή της ΝΕΤ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» φιλοξενήθηκε για μια ακόμη φορά ο δραστήριος σύλλογος του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης.

Ο πρόεδρός του Πέτρος Μήλιος  ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της εκπομπής της Δευτέρας 14.1.2013, αναφέρθηκε στην ορειβασία και  στο τι πρέπει να προσέχει κανείς έτσι ώστε μια εξόρμηση να είναι ασφαλής.
Ήταν πάντως μια πολύ καλή προβολή της τουριστικής Πιερίας και ο ΣΕΟ Κατερίνης  πάνω στο θέμα αυτό δείχνει μια ιδιαίτερη ευαισθησία.
Η εκπομπή αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδαhttp://www.youtube.com/watch?v=LFtl134jfr8   όπως και οι πρόσφατες δραστηριότητές του στη διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=5osQkTiTsr8

Αναγέννηση Κολινδρού-Διγενής Αλωνίων (7-0)

Φωτορεπορτάζ από την κοπή πίτας για το 2013 του Χιονοδρομικού Ομίλου Κατερίνης (Χ.Ο.Κ.), που έγινε το Σάββατο 12-1-2013 στο χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι.



 
  Σας αποστέλλουμε φωτορεπορτάζ από την κοπή πίτας για το 2013 του Χιονοδρομικού Ομίλου Κατερίνης (Χ.Ο.Κ.), που έγινε το Σάββατο 12-1-2013 στο χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι.
 Στην εκδήλωση περίσσευαν τα παιδικά χαμόγελα και η καλή διάθεση των μελών του Χ.Ο.Κ. Το καταπληκτικό περιβάλλον του Χιονοδρομικού Κέντρου συμπλήρωνε την εικόνα. Παρούσα και η Εθνική Ομάδα του Αλπικού σκι υπό την καθοδήγηση του Τεχνικού της Συμβούλου Δημητριάδη Βασίλη και του συνεργάτη του Κουτλουμπάση Αθανάσιου. 

Ο Πρόεδρος του Χ.Ο.Κ.

ΣΑΒΒΑΣ ΣΙΟΝΑΚΙΔΗΣ 
SAVVAS SIONAKIDIS




Μετά από επιτυχημένες εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η ExpoWedding έχει καθιερωθεί ως η ποιοτικότερη - από κάθε άποψη - έκθεση για μελλόνυμφα ζευγάρια.

 Φωτορεπορτάζ Σάκη Χασαπέτη



  
   Μετά από  επιτυχημένες εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,
η ExpoWedding έχει καθιερωθεί ως η ποιοτικότερη - από κάθε άποψη - έκθεση για μελλόνυμφα ζευγάρια. 
Η μοναδική έκθεση για μελλόνυμφους στη Θεσσαλονίκη. Η πιό λαμπερή έκθεση Γάμου στην Βόρειο Ελλάδα στο Συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης»
Σε χώρους με κύρος, φινέτσα και σε λαμπερό περιβάλλον όπως ταιριάζει στο Γάμο σας και στην αισθητική σας. 


Με υπερπαραγωγές κυριολεκτικά σε σκηνικά, πασαρέλα και επιδείξεις, κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά στην Ελλάδα. 
επιδείξεις νυφικών, shows νυφικού χτενίσματος, αισθητικής
καθώς και τις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, συμβάλλουν αποφασιστικά στην ποιότητα της ExpoWedding.
Με πολλά δώρα καθώς και  έκπληξεις, αντίδοτο στην κρίση!!
Οι διοργανωτές (SOP Internet -http://www.gamosorganosi.gr/ & Gala Οργάνωσις)

Photo Hasapetis