PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Τελικά ο μόνος "καθαρός", στο ΠΑΣΟΚ είναι ο ΓΑΠ. Ζητω ο σοσιαλισμός της πράξης!



Επιβεβαίωση;
Μόνον ο Πάνος Καμμένος με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" ζητάει την παραπομπή του!



Εγώ βλέπω mega!

Ποιος είναι ο άγνωστος στη φωτογραφία με την Νταϊάνα..




Πρόκειται για τον Ανταμ Ράσελ, εκτροφέα ελαφιών και κρυφά ερωτευμένο μαζί της...
Εντύπωση είχε προκαλέσει αδημοσίευτη φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε νεαρή ηλικία, στη διάρκεια ενός ταξιδιού σε σαλέ στην Ελβετία. Στη φωτογραφία, εικονίζεται ένας...
άγνωστος άνδρας να καρατάει στην αγκαλιά του την πριγκίπισσα. Τώρα αποκαλύπτεται ότι ήταν ένας νεαρός εκτροφέας ελαφιών, «θαυμαστής» της Νταϊάνα, ο οποίος ποτέ δεν της αποκάλυψε τον έρωτά του.

Ο άνδρας δεν είναι ούτε ο Ρόρι Σκοτ -φλερτ της Νταϊάνα εκείνη την εποχή-, ούτε ένας από τους στενότερους φίλους της, ο Τζέιμς Κολθέρστ, ο οποίος, μάλιστα, έχει μιλήσει στο παρελθόν για ένα ταξίδι για σκι με την Νταϊάνα.

Ούτε, όμως, και ο αδελφός της Νταϊάνα, ο κόμης Σπένσερ, όπως είχε θεωρηθεί.

Ο άνδρας που εικονίζεται στην φωτογραφία που φέρει πάνω τη φράση «Να μη δημοσιευτεί» είναι ένας εκτροφέας ελαφιών, ο Άνταμ Ράσελ.

Ο Ράσελ, δισέγγονος του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Στάνλεϊ Μπάλντουιν, ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εκείνη την εποχή.

Σύμφωνα με τον βιογράφο του παλατιού, Άντριου Μόρτον και συγγραφέα βιβλίου για την Νταϊάνα, οι δυο τους βρέθηκαν για σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Όπως αναφέρει ο Μόρτον, οι δυο τους βρέθηκαν κοντά, εξαιτίας ατυχημάτων που τους κράτησαν μακριά από τις πίστες του σκι.

Ο Μόρτον αναφέρει ότι στον Ράσελ «πάντα άρεσε η Νταϊάνα», αλλά ποτέ δεν αναπτύχθηκε κάποια σχέση μεταξύ τους, επειδή εκείνος δεν της εξέφρασε ποτέ το ενδιαφέρον του.

Όπως δήλωσε ο βιογράφος στο ITV News, «στο τέλος εκείνης της εκδρομής, ο Άνταμ ήταν γοητευμένος. Αλλά τίποτα δεν συνέβη μεταξύ τους».

«Δεν της είπε ποτέ ότι ήλπιζε πως η φιλία του με την Νταϊάνα θα μπορούσε να συνεχιστεί, όταν επέστρεφε από τις σπουδές του. Όταν έφτασε σπίτι έναν χρόνο αργότερα, ήταν πολύ αργά. Ένας φίλος του είπε: "Έχεις μόνο έναν αντίπαλο: τον πρίγκιπα της Ουαλίας"» είπε ο Μόρτον.

Η Νταϊάνα παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο σε ηλικία 20 ετών το 1981.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών RR Auction που πρόκειται να δημοπρατήσει τη φωτογραφία, η Daily Mirror -στην κατοχή της οποίας ήταν για πολλά χρόνια η φωτογραφία- αρνήθηκε να τη δημοσιεύσει «γιατί δεν επρόκειτο να δημοσιεύσει μια φωτογραφία που έδειχνε την Νταϊάνα σε μία άνετη στάση με άλλον άνδρα, εκτός από τον πρίγκιπα Κάρολο».

Η φωτογραφία αναμένεται να πουληθεί για περισσότερα από 1.000 δολάρια, εξαιτίας της μυστηριώδους φράσης «Να μη δημοσιευτεί» που είναι γραμμένη πάνω της από κάποιον εργαζόμενο της Mirror.

Σκέψεις σοφών....Ο Θουκυδίδης είπε:



Το Β' Δημοτικό σχολείο Κολινδρού έκοψε τις Πρωτοχρονιάτικες πίτες του...


Κόπηκαν και φέτος οι καθιερωμένες Πρωτοχρονιάτικες πίτες στο Β'  Δημοτικό σχολείο Κολινδρού....
Κάθε τμήμα χωριστά ανέδειξε τους παρακάτω φετινούς τυχερούς:

Β Νηπιαγωγείο Κολνδρού:
Αρτεμία Κομψελίδη


Β'  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Α'    ΤΑΞΗ: Βασίλης Μαστοροτάσιος & Arelio Rusitai

Β'    ΤΑΞΗ: Δημήτρης Αβραάμ

Γ'    ΤΑΞΗ: Γιώργος Πατηνέας

Δ'    ΤΑΞΗ: Ιωακείμ Δαραής

Ε'    ΤΑΞΗ: Κατερίνα Μακρή

ΣΤ' ΤΑΞΗ: Μαρία Δροσινού


ΔΑΣΚΑΛΟΙ
Τυχερή η δασκάλα της Γ' ΤΑΞΗΣ η κυρία Μαρία.



Κατάργηση άγραφων νόμων λόγω κρίσης...


Η διαφορετική οπτική πλευρά του χοντρού...

Ταμπλέτα που διπλώνει σαν μια κόλα χαρτί...




Θα μπορούσε να είναι μια απλή φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένα μωρό που το κρατά και το φιλά τρυφερά η μητέρα του. Παραδόξως όμως δεν πρόκειται για φωτογραφία αλλά για μια εξαιρετική τεχνολογική καινοτομία. Πρόκειται για...
μια νέα οθόνη ταμπλέτας το πάχος της οποίας ισούται με εκείνο μιας κόλας χαρτιού, για μια οθόνη που μπορεί άφοβα να διπλωθεί, για μια οθόνη που δύσκολα μπορεί να καταστραφεί. Επίτευγμα της συνεργασίας μεταξύ μιας ερευνητικής ομάδας από το Πανεπιστήμιο Κουίνς του Καναδά και των εταιρειών Plastic Logic και Intel Labs, αυτή η πρακτικά άθραυστη οθόνη θα παρουσιαστεί στο κοινό τις επόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια της έκθεσης ηλεκτρονικών ειδών του Λας Βέγκας. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές της, σε διάστημα μικρότερο από μια δεκαετία, οι περισσότεροι υπολογιστές θα χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη επαναστατική τεχνολογία...



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Pepsico: «Λουκέτο» στο ιστορικό εργοστάσιο του Λουτρακίου...





Στο κλείσιμο του ιστορικού εργοστασίου εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι Κορινθίας προχώρησε η Pepsico HBΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικάνικη πολυεθνική ανακοίνωσε χθες στους περίπου 20 εργαζομένους της μονάδας πως αποφάσισε να...
σταματήσει τη λειτουργία της λόγω της σημαντικής κάμψη των πωλήσεων (υπολογίζεται σε πάνω από 60%) και των υπέρογκων ζημιών που συσσωρεύονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Είχε προηγηθεί προειδοποιητική ανακοίνωση της εταιρείας προς τους εργαζομένους, πριν την έλευση του νέου χρόνου που προειδοποιούσε για τον ορατό κίνδυνο να τερματιστεί η λειτουργία του εργοστασίου στο Λουτράκι ενώ πριν από περίπου 2 χρόνια είχε ξεκινήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων (περίπου 40). Καταλυτικό βέβαια ρόλο έπαιξε η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, η οποία ήρθε να επιδεινώσει την ήδη αρνητική εικόνα των πωλήσεων του εμφιαλωμένου νερού Λουτράκι. Σύμφωνα με εργαζομένους, η ετήσια παραγωγή είχε πέσει στα τέλη του 2012 στα 3,9 εκατ. κιβώτια από 8 εκατ. κιβώτια πριν από μερικά χρόνια ενώ άλλοι αναφέρουν πως η εταιρεία έχανε διαρκώς έδαφος και μερίδια αγοράς έναντι των ανταγωνιστών της.
Αποζημιώσεις και μετακινήσεις
Η Pepsico ΗΒΗ έκανε επίσης γνωστό ότι θα αποζημιώσει στο έπακρο τους 20 εργαζομένους που θα θελήσουν να αποχωρήσουν ενώ δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται να μετακινηθούν στο άλλο εργοστάσιο της εταιρείας στα Οινόφυτα. Όσον αφορά στις φήμες για ενδιαφέρον εταιρείας του χώρου να αποκτήσει τα σήματα του εμφιαλωμένου νερού «Λουτράκι» δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Απεργούν στις 17 Ιανουαρίου οι γιατροί...





Πανελλαδική απεργία στις 17 Ιανουαρίου έχει εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές των δαπανών υγείας, που οδηγούν, όπως αναφέρει, «σε υποβάθμιση όλων των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, τους ιατρούς σε...
οικονομική καχεξία και τους ασφαλισμένους σε εξασθένιση των παροχών τους και αδυναμία πρόσβασης και λήψης στοιχειώδους περίθαλψης».

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την αγωνία του για τα όρια αντοχής του συστήματος υγείας, δημόσιου και ιδιωτικού, κάνοντας λόγο για «κίνδυνο κατάρρευσης».

Σημειώνει ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξάνονται συνεχώς, τα νοσοκομεία αποδιοργανώνονται με την κατάργηση - συγχώνευση νοσοκομείων, τμημάτων και μονάδων και τη μείωση θέσεων του προσωπικού, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ έχουν αποδυναμωθεί, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την ασκούμενη πολιτική και το μικρό και μεσαίο ιδιωτικό ιατρείο κλείνει.

Οι γιατροί διεκδικούν το σεβασμό στο λειτούργημα του ιατρού και στην περίθαλψη του ασφαλισμένου αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, καλώντας τις Ομοσπονδίες του χώρου να εκφράσουν μαζικά την διαμαρτυρία τους, στέλνοντας το μήνημα ότι «η υποβάθμιση της υγείας μέσα από αυτή την πολιτική οδηγεί στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού και σε ενδυνάμωση της ανθρωπιστικής κρίσης»...



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Κατάργηση του θρησκευτικού όρκου προτείνει ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος!..





Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου για τους βουλευτές, τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, όπως και για τα δικαστήρια προτείνει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Ταυτόχρονα ζητά την κατάργηση και από την...
διαδικασία ανάληψης των καθηκόντων των υπαλλήλων, καθώς όπως τονίζει «ξεπέφτουν με αυτόν τον τρόπο τα ιερά και τα όσια».

Ο κ. Άνθιμος ανέφερε ότι «σήμερα, νομίζω πλέον ότι ο όρκος δεν χρειάζεται. Αισθάνομαι ευθύνη και ενοχή όταν με επίσημη εκκλησιαστική τελετή, "αναγκάζω" βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους να επιορκήσουν... Επειδή, σίγουρα επιορκούν! Αυτό ομολογούν τα ειδικά δικαστήρια, όσα γίνονται κι όσα δεν γίνονται στη χώρα».

Διευκρίνισε δε ότι, όταν δημιουργήθηκε το Ελληνικό Κράτος, στην προσπάθειά του να μετατρέψει τους επαναστατημένους ραγιάδες σε πολίτες, πήρε την έννοια του όρκου από την Εκκλησία, την έκανε τελετή ορκωμοσίας και την έβαλε στα νεοσυσταθέντα τότε δικαστήρια αλλά και στον συγκροτούμενο δημόσιο τομέα. Η Εκκλησία (παρά την απαγόρευση του όρκου που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο) συγκατένευσε, από ανάγκη, καθώς έπρεπε να βοηθήσει στη σύσταση του Ελληνικού Κράτους.

Σε ό,τι αφορά τον όρκο που δίνουν στα δικαστήρια, ο κ. Άνθιμος εξέφρασε πάλι την αντίθεσή του, αφού όπως είπε, «βάζουν το χέρι τους στο ιερό Ευαγγέλιο με τόση ευκολία και ελαστική συνείδηση». Συμπλήρωσε πως «ο όρκος είναι φοβερό πράγμα, για όποιον πιστεύει, ενώ για όποιον δεν πιστεύει είναι παρωδία. Να καταργηθεί, λοιπόν και από τα δικαστήρια και από την ανάληψη των καθηκόντων των αιρετών ή των υπαλλήλων».

Αντί του όρκου στο ευαγγέλιο, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως προτείνει «να ορκιζόμαστε στην τιμή και στη συνείδησή μας, που ή τα έχει κανείς ή δεν τα έχει» και τα οποία μας τα ενέπνευσε ή όχι η Δημοκρατία.

«Για τους χριστιανούς, η επίκληση του Ονόματος της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Άνθιμος...



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Οι αγώνες των ομάδων του Πιερικού Αρχελάου και του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ


 Tην Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου και του ΣΦΚ Κατερίνη 2008, συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:
 
-          Παίδων – Β΄ όμιλος – Β΄ γύρος, 5η αγωνιστική. Κυριακή 13.1.2013, Κλειστό γυμναστήριο Κολινδρού, ώρα 10,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΕ Βατανιακού Σάρισα. 
-          Παίδων - Β΄ όμιλος - Β΄ γύρος, 5η αγωνιστική. Κυριακή 13.1.2013, Κλειστό γυμναστήριο Δίου, ώρα 19,00 / ΓΑΣ Βαφύρας ΣΦΚ Κατερίνης 2008 και
-          Εφήβων - Β΄ όμιλος - Β΄ γύρος, 5η αγωνιστική. Κυριακή 13.1.2013, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης (Β΄ΔΑΚ), ώρα 13,00 / ΑΕ Βατανιακού Σάρισα - ΣΦΚ Κατερίνη 2008.

Επιμελητήριο Πιερίας :

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ

τους επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου
να παραβρεθούν στην ετήσια δεξίωση επ’ ευκαιρία του Νέου Έτους,
η οποία θα πραγματοποιηθεί

το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013, ώρα 19:00

στο Επιμελητήριο Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 9, Κατερίνη).



Στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα
του Επιχειρηματικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου
«Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη της Πιερίας»


Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΜΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ...ΠΙΑΝΟΚΑΦΕΡΆΔΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ON "AIR"


Από σήμερα το βράδυ στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ON AIR
ξεκινάει κατι ...Πανελλαδικά Μοναδικό στην Πιερία μου!!
Το ...καφεράδιο, μετάτρεπεται σε ...Πιανοκαφεράδιο!!!!!!!!!!
Με Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη και 
Λάζαρο Βρεττό!

Η μικρή ...ψυχούλα του παιδιού, συντρίβει τον πατέρα

Ένα πατέρας γυρίζει σπίτι από την εργασία αργά,κουρασμένος κ εκνευρισμένος,για να
βρει τον πέντε ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.

ΓΙΟΣ: Μπαμπά,μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;
ΠΑΤΕΡΑΣ: Ναι βεβαίως,τι είναι;
ΓΙΟΣ: Μπαμπάς,πόσα παίρνεις στη μια ώρα;
ΠΑΤΕΡΑΣ: Αυτό δ είναι δική σου δουλειά.Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα;ρώτησε θυμωμένα.
ΓΙΟΣ: Θέλω ακριβώς να ξέρω.Παρακαλώ πες μου,πόσα παίρνεις στη μια ώρα;
ΠΑΤΕΡΑΣ: Εάν πρέπει να ξέρεις παίρνω $50 την ώρα.
ΓΙΟΣ: Ωχ,απάντησε το παιδί,με το κεφάλι του κάτω.
ΓΙΟΣ: Μπαμπά σε παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις $25;

Ο πατέρας εξαγριωμένος, «εάν ο μόνος λόγος που εσύ ρώτησες είναι,ώστε να δανειστείς
κάποια χρήματα για να αγοράσεις ένα ανόητο παιχνίδι ή κάποιες άλλες αηδίες,τότε να
πας κατ'ευθείαν στο δωμάτιό σου κ στο κρεβάτι σου.Σκέψου γιατί είσαι τόσο εγωιστής.
Δεν εργάζομαι σκληρά καθημερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες.»
Το μικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωμάτιό του κ έκλεισε την πόρτα.Ο μπαμπάς κάθισε σκεπτόμενος
την ερώτηση του παιδιού κ νευρίαζε περισσότερο.
Πώς τόλμησε να υποβάλλει τέτοια ερώτηση για να πάρει μόνο κάποια χρήματα;
Μετά από μια περίπου ώρα,ο μπαμπάς είχε ηρεμήσει κ είχε αρχίσει να σκέφτεται:
Ίσως είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να αγοράσει ο μικρός με τα $25.00 κ δ
ζητάει χρήματα πολύ συχνά.Πήγε στην πόρτα του δωματίου του παιδιού κ άνοιξε την
πόρτα.

«Κοιμάσαι γιε μου;» Ρώτησε.

«Δ κοιμάμαι » απάντησε το αγόρι.

«Σκεφτόμουν,ότι ίσως ήμουν πάρα πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα» είπε ο μπαμπάς.
«Ήταν μια μεγάλη ημέρα κ έβγαλα την κούραση μου σε σένα.Εδώ είναι τα $25 που μου
ζήτησες .»
Το παιδί έτρεξε κατ' ευθείαν επάνω του χαμογελώντας .

«Σε ευχαριστώ μπαμπά!» φώναξε.

Κατόπιν,πάει στο μαξιλάρι του κ βγάζει από κάτω κάποια τσαλακωμένα χρήματα.
Ο πατέρας μόλις βλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήματα,αρχίζει να νευριάζει.
Το μικρό παιδί αρχίζει να μετράει σιγά τα χρήματά του,κ κοιτάζει τον μπαμπά του.

«Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα εφόσον έχεις ήδη μερικά;» ο πατέρας του γκρινιάζει .

«Επειδή δ είχα αρκετά,αλλά τώρα έχω,» το μικρό παιδί απάντησε.

«Μπαμπά,έχω $50 τώρα.Μπορώ να αγοράσω μια ώρα του χρόνου σου;
Σε παρακαλώ έλα νωρίς αύριο σπίτι.Θα ήθελα πολύ να φάμε μαζί.»
Ο πατέρας συντρίφθηκε.Αγκάλιασε τον μικρό γιο του κ ικέτευσε για τη συγχώρεσή του.

Είναι ακριβώς μια σύντομη υπενθύμιση σε όλους σας που εργάζεστε τόσο σκληρά στη ζωή.
Δ πρέπει να αφήσουμε το χρόνο να περνάει από τα χέρια μας χωρίς να περνάμε χρόνο με εκείνους που πραγματικά σημαίνουν κάτι για εμάς,εκείνους που είναι κοντά στις καρδιές μας.Θυμηθείτε να μοιραστείτε εκείνη την αξία $50 του χρόνου σας με κάποιους που αγαπάτε.
"Εάν πεθάνουμε αύριο,η επιχείρηση για την οποία εργαζόμαστε θα μπορέσει εύκολα να μας
αντικαταστήσει μέσα σε λίγες ώρες.Αλλά η οικογένεια & οι φίλοι που αφήνουμε πίσω θα αισθανθούν την απώλεια για το υπόλοιπο των ζωών τους..........

Πιερικός Αρχέλαος - Αιγάλεω



Την Κυριακή στην Κατερίνη, στις  12,00
 
Για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β΄ εθνικής κατηγορίας ο προγραμματισμένος αγώνας της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2013 μεταξύ του Πιερικού Αρχελάου και του Αιγάλεω ΑΟ στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης,  θα  αρχίσει στις 12, 00 αντί στις 14, 00.

Πάνω από 17 χιλιάρικα στοίχησε το ταξίδι του Καμμένου και της συζύγου του...






...στην Αυστραλία το 2009...
Έγγραφο, με το οποίο ενημερώνει για το κόστος ταξιδίου του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου και της συζύγου του, το 2009, στην Αυστραλία, απέστειλε στη Βουλή ο... υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος «καταγγελίες από διάφορα μέλη της ελληνικής ομογένειας ότι στο επίσημο ταξίδι του στην Μελβούρνη, ως υφυπουργός Ναυτιλίας, ο κ. Καμμένος είχε προχωρήσει σε προκλητικές σπατάλες, με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων».

«Από τα τηρούμενα στο Τμήμα Οικονομικών Θεμάτων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στοιχεία, προκύπτει ότι τα έξοδα μετακίνησης του τέως υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Καμμένου Παναγιώτη και της συζύγου του, στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, από τις 18 έως 27 Μαρτίου 2009, ανήλθαν στο συνολικό ποσό των 17.227,73 ευρώ το οποίο βάρυνε τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του τέως ΥΕΝΑΝΠ οικονομικού έτους 2009, όπου υπήρχε η ανάλογη εγγεγραμμένη πίστωση» ενημερώνει ο κ. Μουσουρούλης.

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι «στην ανωτέρω μετακίνηση συμμετείχαν ο υπασπιστής του υφυπουργού και ένα άτομο της προσωπικής του ασφάλειας, με συνολικό ποσό δαπάνης και για τους δύο μετακινούμενους 9.067,53 ευρώ. Η ανωτέρω δαπάνη βάρυνε τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΥΕΝΑΝΠ οικονομικού έτους 2009, όπου υπήρχε η ανάλογη εγγεγραμμένη πίστωση».





Στο 26% η ανεργία στην Ελλάδα...




Στο 26% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 0,7 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον Αύγουστο και... αύξηση 7,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ισπανία με 26,6% (στοιχεία Νοεμβρίου).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ μεταξύ των νέων με 57,6% (στοιχεία Σεπτεμβρίου), ενώ στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 22,9% και στις γυναίκες στο 30,1%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Αυστρία με 4,5%, το Λουξεμβούργο με 5,1%, η Γερμανία με 5,4% και η Ολλανδία με 5,6%

Τον Νοέμβριο του 2012 η ανεργία στην ευρωζώνη έφτασε το 11,8% και στην ΕΕ το 10,7%.

Συνολικά 18 εκατομμύρια άντρες και γυναίκες στην Ευρωζώνη ήταν άνεργοι το Νοέμβριο του 2012. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 113.000 από τον Οκτώβριο του 2012 και κατά 2 εκατομμύρια από το Νοέμβριο του 2011.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Οι αστροναύτες για τον Αρη θα πεθάνουν… από βαρεμάρα...





Λήθαργος, βαρεμάρα και τεμπελιά περιμένουν τους μελλοντικούς ταξιδιώτες στον Άρη. Ένα μελλοντικό ταξίδι στον γειτονικό πλανήτη δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για.. τους αστροναύτες, καθώς, όπως έδειξαν τα πορίσματα μιας προσομοιωμένης αποστολής 520 ημερών (η μεγαλύτερη σε διάρκεια που έχει γίνει ποτέ), οι επιβάτες ενός διαστημοπλοίου, κλεισμένοι για τόσο καιρό σε ένα μικρό χώρο, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα ύπνου, κατάθλιψης και ατονίας.
Οι διαταραχές αυτές μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το απαιτητικό -και μάλλον μονότονο για τους άμεσα συμμετέχοντες- εγχείρημα της ανθρωπότητας να πατήσει το πόδι της στον «κόκκινο πλανήτη».

Η πρώτη μελέτη- αξιολόγηση του προσομοιωμένου ταξιδιού που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία μεταξύ Ιουνίου 2010 και Νοεμβρίου 2011, από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Προβλημάτων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το BBC και το «Science».

Όπως φαίνεται, όλοι οι σημερινοί αστροναύτες δεν θα είναι κατάλληλοι για να τα βγάλουν πέρα με ένα τόσο μακρόχρονο ταξίδι. Τα τελευταία χρόνια, κανείς αστροναύτης δεν έχει παραμείνει στο διάστημα πάνω από έξι μήνες, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Παλαιότερα, το 1995, ο Ρώσος κοσμοναύτης Βαλερί Πολιακόφ είχε σπάσει το ρεκόρ μένοντας 437 συνεχόμενες μέρες εκτός της Γης.

H «αποστολή» Mars500, κόστους 10 εκατ. δολαρίων, περιλάμβανε ένα πολυεθνικό εξαμελές πλήρωμα (τρεις Ρώσοι, δύο Ευρωπαίοι και ένας Κινέζος ηλικίας 27 έως 38 ετών) που αναπαράστησαν -σε ένα «σκάφος» 550 κυβικών μέτρων χωρίς καν παράθυρα- ένα ταξίδι στον Άρη, σε τρία στάδια: 250 ημέρες το ταξίδι έως τον πλανήτη, 30 ημέρες η παραμονή εκεί και 240 ημέρες το ταξίδι επιστροφής.

Οι εθελοντές βρίσκονταν υπό συνεχή επιστημονική επιτήρηση και η μόνη τους επαφή με τον έξω κόσμο ήταν μέσω του διαδικτύου και τηλεφώνων με 20λεπτη χρονοκαθυστέρηση στην επικοινωνία, όσο χρειάζονται πράγματι τα ραδιοκύματα για να ταξιδέψουν μεταξύ του Άρη και της Γης. Η βασική διασκέδασή τους ήταν να βλέπουν ταινίες DVD, να παίζουν βιντεοπαιγνίδια και να διαβάζουν βιβλία, ενώ κατά καιρούς καλούνταν να αντιμετωπίσουν απρόσμενα περιστατικά (π.χ. μικρές πυρκαγιές ή μπλακ-άουτ του ρεύματος), που σκηνοθετούσαν επίτηδες οι ελεγκτές για να τεστάρουν την ετοιμότητα του πληρώματος.

Οι επιστήμονες που μελέτησαν επί 17 μήνες το πείραμα, με επικεφαλής ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια και του Κολλεγίου Ιατρικής Μπέιλορ, διαπίστωσαν ότι οι αστροναύτες είναι επιρρεπείς σε διαταραχές του ύπνου, ήπια κατάθλιψη και άλλα ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν προτού ξεκινήσει πραγματικά μια τέτοια φιλόδοξη διαστημική αποστολή.

Βασική διαπίστωση ήταν ότι οι αστροναύτες υιοθέτησαν σχετικά γρήγορα ένα καθιστικό και αδρανές στιλ ζωής, με τους περισσότερους να κοιμούνται και να αναπαύονται περισσότερο από το συνηθισμένο, ενώ μερικοί έκαναν πολύ άσχημο ύπνο, εμφανίζοντας στη συνέχεια μειωμένο βαθμό εγρήγορσης και αυξημένη ροπή για λάθη στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, καθώς και για ατυχήματα.

Επιπλέον, υπήρξε έλλειψη συγχρονισμού, καθώς όταν μερικοί ξυπνούσαν για «ημέρα», άλλοι έπεφταν να κοιμηθούν για «νύχτα». Εν μέρει αυτό αποδίδεται στη διαταραχή του βιολογικού «ρολογιού» και του κιρκαδιανού ρυθμού τους λόγω του διαρκούς τεχνητού φωτός μέσα στον κλειστό χώρο διαμονής τους, σε συνδυασμό με την ελλιπή σωματική άσκηση. Πιστεύεται ότι ο βελτιωμένος φωτισμός των εσωτερικών χώρων -που θα μιμείται σωστά τη φυσική εναλλαγή μέρας-νύχτας- θα βοηθήσει στο μέλλον.

Παρόλο που είχαν επιλεγεί μετά από πολυάριθμα τεστ ανάμεσα σε χιλιάδες υποψήφιους και είχαν εκπαιδευθεί για ένα χρόνο, οι «αστροναύτες» περνούσαν σταδιακά όλο και περισσότερη ώρα στα κρεβάτια τους ή απλώς αδρανούσαν- και η κατάσταση χειροτέρευε όσο περνούσε ο καιρός. Στο «ταξίδι επιστροφής» οι άνδρες του πληρώματος πέρασαν περίπου 700 ώρες περισσότερες ξαπλωμένοι από ό,τι στο αρχικό σκέλος του ταξιδιού, ενώ τέσσερις από τους έξι υπέφεραν από διάφορα ψυχολογικά προβλήματα λόγω της απομόνωσης και της μονοτονίας, αν και όχι κάτι ιδιαίτερα σοβαρό.

Μόνο δύο από τους έξι θεωρείται ότι ανταποκρίθηκαν και προσαρμόστηκαν αρκετά καλά στην «αποστολή». Τέλος, μόνο κατά τις τελευταίες 20 ημέρες, λόγω της προσμονής ότι το «ταξίδι» τους επιτέλους τελείωνε, οι «αστροναύτες» έγιναν εξίσου ενεργητικοί με το ξεκίνημα της αποστολής τους.



Aναρτήθηκε από: το-όνομα-σας