PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Κατά 640 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Νοέμβριο...





Ανακοινώθηκαν τα σχετικά μέτρα από την Τράπεζα της Ελλάδος...
Στα 155,89 δισ. ευρώ ανήλθαν οι τραπεζικές καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες το Νοέμβριο, σημειώνοντας αύξηση κατά 640 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τον Οκτώβριο, οι...
καταθέσεις είχαν διαμορφωθεί στα 155,25 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα, σήμερα, η ΕΚΤ είχε ανακοινώσει ότι οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 408 εκατ. ευρώ σε 161,4 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία της ΕΚΤ δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα και -συνήθως- παρουσιάζουν διαφορές από τα στοιχεία των κεντρικών τραπεζών κάθε κράτους μέλους.

Για παράδιεγμα, τα στοιχεία της ΤτΕ περιλαμβάνουν και τις καταθέσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από τον περασμένο Ιούνιο η «αιμορραγία» του τραπεζικού συστήματος έχει σταματήσει και η τάση μείωσης των καταθέσεων έχει αντιστραφεί.

Ωστόσο, από τα υψηλά του Δεκεμβρίου 2009 έχουν μειωθεί κατά το 1/3 περίπου.

Στις περισσότερες από τις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους, οι καταθέσεις παρέμειναν σχετικά σταθερές, περιορίζοντας τους φόβους για κατάρρευση των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 0,1% μετά από μείωση 2% περίπου τον Οκτώβριο και στην Ισπανία σημείωσαν αύξηση 0,8%.

Στην Ιρλανδία μειώθηκαν κατά 0,7% και στην Πορτογαλία σημείωσαν οριακή αύξηση.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΚΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ! ΈΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΟΥ;;;

Αυτός ο τόπος έχει εν τέλει ανάγκη από ...ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ;;;
Έχει ανάγκη ο τόπος σε περιόδους κρίσης ή ...προβλημάτων από ...ΧΟΡΗΓΟΥΣ και από ...ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ!!!
Η ΠΙΕΡΙΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΚΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ....
Το θέμα βέβαια είναι άλλο....
Μέχρι στιγμής εμείς εδώ δεν είδαμε τα ΙΝΔΙΑΝΟΠΟΥΛΑ που όλα αυτά τα χρόνια τρώγαν με χρυσά κουτάλια, να ΒΟΗΘΟΥΝ. Κοιτούν μόνο τις ΚΟΙΛΙΕΣ τους να ΧΟΝΤΡΥΝΟΥΝ και μόνο τον Κ#$$ΛΟ ΤΟΥΣ να αναπαύεται σε ΠΑΧΟΥΛΕΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ!
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΛΑΠΑΚΙΑΖΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΣΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ...ΜΙΖΕΣ Ή ΤΑ ...ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΩΡΑ ΚΡΎΦΤΗΚΑΝ ΚΙ ΑΝΤ ΑΥΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!
Να σας δώσω ένα παράδειγμα;
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ.....
Δεν ξέρω που τα βρήκε και τα δίνει.....
Δεν ξέρω από που μας ήρθε, αλλά ξέρω πως πριν λίγο καιρό βρέθηκαν 18 γυναίκες θετικές σε καρκίνο μαστού μετά τις δωρεάν εξετάσεις μαστού εκεί στη Νότια Πιερία κι όχι μόνον..... 700 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ...
Έ δεν με νοιάζει που τα βρήκε, μα το ότι τα δίνει για ...ΚΑΛΟ ΜΑΣ εδώ στην Πιερία!
Δεν ξέρω τι ζητάει από μας, μα βλέπω πως έβαλε πετρέλαιο και ζεσταίνει τόσα σχολεία στην Πιερία μου... τόσα παιδιά....
Δε με νοιάζει που τα βρήκε τα λεφτά, μα με νοιάζει που είδα με τα μάτια μου έναν άντρα και μιά γυναίκα που θέλουν να κάνουν το μωρό τους εγχείρηση για να γίνει καλά και τα λεφτά είναι πολλά κι εκείνοι δεν τα έχουν, να τα βάζει εκείνος και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ και δεν με νοιάζει που τα βρήκε!
Εκείνος άνεργος κι η γυναίκα του επίσης, νέοι κι οι δύο....
Και μιά άλλη ιστορία με ένα παιδί, που δεν είχε .... αλλά δεν το γράφω  αυτό! Ας γίνει με το καλό και βλέπουμε!
ΟΙ ΑΛΛΟΙ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΛΑΠΑΚΕΣ;;; ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΠΙΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ;;; ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΛΑΠΑΚΙΑΖΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΜΕ ΤΑ 4Χ4 Ή ΤΑ ΚΑΓΙΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΕΡΑΡΕΣ;;;
Κι όλοι πέσαν πάνω στον ΠΑΣΧΑΛΗ και λένε τι θέλει αυτός και ότι θέλει να γίνει ΔΗΜΑΡΧΟΒΟΥΛΕΥΤΟΝΑΥΑΡΧΟΣΤΡΑΓΗΓΟΣ!!!
Έ δεν με νοιάζει ρε....
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ Ή ΧΟΡΗΓΟΥΣ Ή ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΚΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ! ΈΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΟΥ;;;


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Εντός του πρώτου τριμήνου το επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες...





Εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 θα ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, όπως τονίστηκε μετά την πολύωρη σύσκεψη του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τις διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων
Το επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες είχε...
θεσμοθετηθεί με τον νόμο 3986/2011, «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» αλλά δεν έχει δοθεί έως σήμερα, αν και έχουν εισπραχθεί αντίστοιχες εισφορές.

Ο ΟΑΕΕ, έχει εισπράξει σύμφωνα με τους κοινωνικούς εταίρους, 90 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία τα οποία όμως έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταβολή συντάξεων του Οργανισμού. Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υπουργό Γιάννη Βρούτση με τις διοικήσεις των Ταμείων των ελευθέρων επαγγελματιών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, ο κ. Βρούτσης, ανταποκρίθηκε στο αίτημα των διοικητών των Ταμείων, να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση που θα ξεπερνά ενδεχόμενες ασάφειες της υπάρχουσας νομοθεσίες και δυσκολίες που υπάρχουν στην εφαρμογή του μέτρου. Με την ίδια ρύθμιση θα ορίζεται το ποσό του επιδόματος, η καταβολή του μέσω του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και τα εισοδηματικά και ασφαλιστικά κριτήρια που θα τεθούν για τη χορήγησή του.

Επίσης, θα αντιμετωπισθεί και το ζήτημα των εισφορών που έχουν ήδη εισπραχθεί από τους ασφαλιστικούς φορείς για την υποστήριξη του επιδόματος καθώς και επιπλέον πόρων που ενδέχεται να απαιτηθούν. Η ρύθμιση θα παρουσιαστεί στην επόμενη σύσκεψη του υπουργού Εργασίας με τους διοικητές των ασφαλιστικών φορέων, που έχει ορισθεί για την επόμενη Παρασκευή, ενώ θα συμπεριληφθεί σε «νομοσχέδιο σκούπα», που πρόκειται να καταθέσει εντός του Ιανουαρίου το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με το νομοσχέδιο θα αντιμετωπίζονται και άλλα ζητήματα, όπως η εφαρμογή του προγράμματος «Αριάδνη», εργασιακά θέματα, θέματα που αφορούν την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας και μέτρα για τη θωράκιση και την αναβάθμιση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν οι διοικήσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) και του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ- ΜΜΕ). Συμμετείχαν επίσης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας...


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Τελετές αγιασμού υδάτων στον δήμο Δίου-Ολύμπου


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

* ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΘΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ & ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΣΙΧΝΩΝ. ΣΤΟ ΔΙΟΝ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΒΑΦΥΡΑ.

* ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ, ΣΤΗ ΣΚΟΤΙΝΑ, ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.


Σειρά εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται την ημέρα των Θεοφανίων, Κυριακή 6 Ιανουαρίου, στον δήμο Δίου-Ολύμπου, σε διάφορες περιοχές. 


ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Στην έδρα του δήμου Δίου-Ολύμπου, στο Λιτόχωρο, η καθιερωμένη εκδήλωση αγιασμού των υδάτων θα γίνει, μετά τη Θεία Λειτουργία,γύρω στις 11.00 π.μ., σε χώρο που βρίσκεται δίπλα από τα νερά του Ενιπέα, στον «Λάκκο», όπως λένε οι Λιτοχωρίτες. Εκεί οι Ιερείς θα ψάλουν τον Αγιασμό και θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Την ίδια μέρα κορυφώνεται και η αναβίωση τουβυζαντινού εθίμου των σίχνων. Τα σίχνα είναι σημαίες λιτοχωρίτικων πλοίων, είναι λάβαρα με ψηλούς ιστούς, με αργυρούς σταυρούς και πολύχρωμες σημαίες, που φυλάσσονται σε ναούς και ξωκλήσια του Λιτοχώρου.

Το Σάββατο 5 Ιανουαρίου θα γίνει το «δέσιμο των σταυρών», θα ετοιμαστούν δηλαδή τα σίχνα για τη σιχνοφορία. Και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής των Θεοφανίων, οι σιχνοφόροι, ψέλνοντας το «Κύριε ελέησον» σε ένα μακρόσυρτο και ιδιόρρυθμο μέλος, θα μεταφέρουν εν πομπή τα σίχνα στην κεντρική πλατεία, γύρω στις 11.00 το πρωί. Αμέσως μετά η πομπή θα κατηφορίσει για τον «Λάκκο», όπου θα γίνει η τελετή του αγιασμού των υδάτων.

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, τα σίχνα θα επιστρέψουν στις ενορίες και στα ξωκλήσια.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΥ

Τελετές αγιασμού των υδάτων σε ανοιχτούς χώρους θα γίνουν στη δημοτική ενότητα Δίου, ανήμερα της εορτής, και συγκεκριμένα στην Καρίτσα κατά τις 10.30 το πρωί, στο Δίον κατά τις 11.00 το πρωί αλλά και στη Βροντού κατά τις 10.30 το πρωί.

Ιδιαίτερο χαρακτήρα έχει η εκδήλωση στο Δίον (11.00 το πρωί), επειδή γίνεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και συγκεκριμένα στα νερά του ποταμού Βαφύρα.

Εκεί συγκεντρώνονται τοπικές αρχές, κάτοικοι της περιοχής, αρχαιολόγοι (συνήθως με την παρουσία του καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτρη Παντερμαλή) αλλά και επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου είτε για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση είτε και για να βιντεοσκοπήσουν την τελετή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τελετές αγιασμού των υδάτων, αλλά εντός των Ιερών Ναών, θα πραγματοποιηθούν σε άλλες κοινότητες της δημοτικής ενότητας Δίου.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝ.ΟΛΥΜΠΟΥ

Τελετές αγιασμού των υδάτων θα γίνουν και στη δημοτική ενότητα του Ανατολικού Ολύμπου. Εκεί οι τελετές έχουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, επειδή οι περισσότερες θα πραγματοποιηθούν σε ακτές προκειμένου να αγιασθούν τα θαλάσσια ύδατα.

Συγκεκριμένα, μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία θα τελεστούν αγιασμοί στις ακτές ΛεπτοκαρυάςΣκοτίναςΠλαταμώνα και Πόρων. Στον Νέο Παντελεήμονα η τελετή αγιασμού των υδάτων θα γίνει σε χώρο δίπλα από τον ναό του Αγίου Ελευθερίου.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Το 50% άγγιξε η μείωση των πωλήσεων στο λιανεμπόριο στη διάρκεια των εορτών...





Σε απελπιστική κατάσταση ο κλάδος της ένδυσης... 
Οι εκπτώσεις άρχισαν από την χριστουγεννιάτικη περίοδο, αν και επισήμως θα αρχίσουν στις 15 Ιανουαρίου. Τα εφετινά Χριστούγεννα για το εμπόριο - παρά την διεύρυνση του ωραρίου και τις την λειτουργία των καταστημάτων δύο Κυριακές στη διάρκεια του περασμένου Δεκεμβρίου - ήταν...
απελπιστικά.

Η μείωση των πωλήσεων, παρά τα δελεαστικά πακέτα των προσφορών - που αν συνέβαινε σε χρόνους προ της κρίσης θα ήταν η είδηση της χρονιάς - άγγιζε σε ορισμένες κατηγορίες ακόμη και το 50%. Μεγάλα πολυκαταστήματα σ΄ ορισμένες κατηγορίες προϊόντων, τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, προχώρησαν σε εκπτώσεις ως και 35%, σε μία απελπισμένη προσπάθεια να ενισχύσουν τα χειμαζόμενα ταμεία τους.

Αν όμως οι μεγάλοι της αγοράς έπαιζαν με εκπτώσεις και προσφορές, τα μικρά εμπορικά καταστήματα στη διάρκεια του τελευταίου διμήνου του 2012, χωρίς να έχουν κάποια ευκρινή ένδειξη στις προθήκες, βρίσκονταν σταθερά σε καθεστώς εκπτώσεων. Έτσι κι αλλιώς χιλιάδες μικρά εμπορικά καταστήματα πέρυσι έβαλαν λουκέτο - χωρίς βεβαίως να αποκλείονται και μεγάλα, η περίπτωση Φωκά με την ένταξη του στο άρθρο 99 είναι χαρακτηριστική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2009 κι εντεύθεν ο τζίρος της χριστουγεννιάτικης περιόδου κινείται πτωτικά. Πόσο μάλλον το 2012, που ο 13ος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων καταργήθηκε, η πραγματική ανεργία έχει πλησιάσει το 30% και τα εισοδήματα όσων εργάζονται επίσης έχουν μειωθεί. Η παγωνιά της αγοράς πέρυσι οφείλεται ακριβώς σ΄ αυτές τις απώλειες, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντισταθμιστούν από την οποιασδήποτε μορφής διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Πάντως πηγές της αγοράς αναφέρουν πως την μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν και εφέτος οι πωλήσεις των ειδών ένδυσης. Λέγεται χαρακτηριστικά ότι η μείωση ανέρχεται περίπου στο 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο - κι από τις επιμέρους κατηγορίες του κλάδου την μεγαλύτερη μείωση εμφανίζουν τα είδη ανδρικής ένδυσης, ακολουθούν τα γυναικεία και διασώζονται με χαμηλό ποσοστό πτώσης τα παιδικά.

Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ένδυσης βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, κι αρκετοί με το τέλος των χειμερινών εκπτώσεων - εφόσον αντέξουν ως τότε - είναι πιθανό να κατεβάσουν ρολά.

Επίσης ισχυρή μείωση παρουσίασαν οι πωλήσεις βιβλίων, υπολογίζεται ότι ανήλθε στο 30% και σε χαμηλότερους ρυθμούς κινήθηκε η πτώση των πωλήσεων των παιδικών παιχνιδιών, η οποία σύμφωνα με πηγές της αγοράς κινήθηκε από 15% ως και 20% - γενικότερα πάντως η αγορά παιδικών ειδών εμφανίζει, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, ισχυρότερες αντοχές από άλλες κατηγορίες προϊόντων. Αλλά ακόμη κι η αγορά των τροφίμων κινήθηκε πτωτικά - εκτιμάται ότι η μείωση ανέρχεται στο 5%.

Όμως εκφράζονται σοβαροί φόβοι για το τι πρόκειται να συμβεί στο πρώτο τρίμηνο του 2013 κι αν τελικώς η περίοδος των εκπτώσεων θα είναι ικανή όχι τόσο να περιορίσει τις απώλειες, όσο να διατηρήσει όσο είναι δυνατόν περισσότερα καταστήματα εν ζωή. 


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Εντός Φεβρουαρίου οι μετακινήσεις των πρώτων 2.500 δημοσίων υπαλλήλων...




Έως τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν μετακινηθεί στις νέες τους θέσεις οι 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να υπογραφεί πιθανότατα και εντός της ημέρας από τον...
υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Στη συνέχεια θα αποσταλεί συνοδεία ερμηνευτικής εγκυκλίου στις δημόσιες υπηρεσίες και θα αποτελέσει τον οδηγό για τις μετατάξεις των υπαλλήλων από εδώ και στο εξής.

Από τους 2.500 υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως αναφέρει η Καθημερινή, προτεραιότητα για μετακίνηση προς υπηρεσίες του Δημοσίου έχουν:

Όσοι διαμένουν στη μικρότερη χιλιομετρική απόσταση από τη νέα υπηρεσία.
Όσοι έχουν συνάφεια με την υπηρεσία στην οποία έχουν ζητήσει να μετακινηθούν.
Όσοι πληρούν κοινωνικά κριτήρια, όπως πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ.

Οι πίνακες με τους προς μετακίνηση υπαλλήλους θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ που θα αξιολογήσει τους εργαζόμενους και θα κρίνει τη μετακίνησή τους προς τους φορείς που έχουν κενά.

Η αξιολόγηση του ΑΣΕΠ θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και θα υπάρχει περιθώριο πέντε ημερών για τυχόν ενστάσεις.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που περιγράφεται στην υπουργική απόφαση, ο μέγιστος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετακίνησης των δημοσίων υπαλλήλων είναι 45 ημέρες...

Guardian: Οι Έλληνες εγκαταλείπουν το ευρώ και ψηφίζουν ΤΕΜ !...




Στην υιοθέτηση εναλλακτικών τρόπων αγοράς προϊόντων εστιάζει δημοσίευμα της Guardian, σημειώνοντας πως οι φτωχοί Έλληνες εγκαταλείπουν το ευρώ και συστήνουν τοπικά νομίσματα και δίκτυα ανταλλαγών.

Η ...
Helena Smith βρέθηκε στον Βόλο και επισκέφτηκε την αγορά στο κέντρο της πόλης, όπου εκείνο το βροχερό, όπως περιγράφει πρωινό, κανείς δεν κουβαλούσε χρήματα επάνω του.

"Έχει να κάνει με την ανταλλαγή και την αλληλεγγύη. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές", σημείωσε η Αγγελική Ιωανίτου που διέθεσε στο ανταλλακτικό παζάρι μια "αξιοπρεπή" ποσότητα ελαιόλαδου και σαπουνιού.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως οι ντόπιοι έχουν καταλήξει σε έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης της λιτότητας, υιοθετώντας ως εναλλακτική λύση το δικό τους νόμισμα, γνωστό ως ΤΕΜ.

Το σύστημα, όπως σημειώνει η Helena Smith, σημειώνει τεράστια επιτυχία σε μια περίοδο που η χώρα παλεύει με τη χειρότερη κρίση της στη σύγχρονη εποχή και οι πολίτες χάνουν ακόμα και έως το 40% του διαθέσιμου εισοδήματός τους.

Σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών, περισσότεροι από 1.300 συμμετέχουν σε αυτό το άτυπο δίκτυο ανταλλαγής προϊόντων.

Το νέο νόμισμα για την Αγγελική δεν είναι μόνο ένα αποτελεσματικό αντίδοτο στις περικοπές των μισθών και τη ραγδαία αύξηση των φόρων αλλά και το καλύτερο είδος shopping therapy.

"Ένα ΤΕΜ ισούται με ένα ευρώ. Από αυτά που διέθεσα πήρα 70 ΤΕΜ και έτσι αγόρασα πορτοκάλια, πίτες, χαρτοπετσέτες, προϊόντα καθαρισμού και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά", σημείωσε, τονίζοντας πως της έμειναν και 30 ακόμα ΤΕΜ.

Η εμβάθυνση της οικονομικής κρίσης στρέφει όλο και περισσότερους πολίτες σε αυτό το νέο ανταλλακτικό σύστημα προϊόντων.

"Για πολλούς αποκτά έναν διττό ρόλο. Συμπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και δημιουργία ενός προστατευτικού δικτύου σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολα στιγμή της ζωής τους", σχολιάζει ο Γιάννης Γρηγορίου που είναι ένας από τους ιδρυτές του συγκεκριμένου δικτύου στον Βόλο.

Ανέφερε μάλιστα πως οι πιο παλιοί θυμούνται ότι το παζάρι ήταν κοινός τόπος. Στα χωριά αντάλλαζαν το γάλα και το κατσικίσιο τυρί για κρέας και αλεύρι.

Παρόμοιες πρωτοβουλίες, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, έχουν εμφανιστεί σε όλη την Ελλάδα, αναφέροντας ως παράδειγμα αντίστοιχα δίκτυα ανταλλαγών στα προάστια της Αθήνας, την Κέρκυρα, την Πάτρα και τη βόρεια Κατερίνη.

"Πραγματικά το ΤΕΜ είναι σωτήριο. Αναγκάστηκα να κλείσω το μπακάλικο που διατηρούσα τα τελευταία 27 χρόνια εξαιτίας των νέων φόρων και των λογαριασμών. Όσοι ξέρω έχουν χάσει τη δουλειά τους. Είναι τραγικό", σχολίασε η Χριστίνα Κουτσιέρη.

Ενώ επισημαίνουν πως το ΤΕΜ δεν θα αντικαταστήσει ποτέ τα χαρτονομίσματα, οι ντόπιοι σημειώνουν πως αποτελεί μια βιώσιμη εναλλακτική λύση...

Πέντε νεκροί από συντριβή αεροσκάφους στις γαλλικές Αλπεις...



Πέντε άτομα σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή ενός μικρού αεροσκάφους κοντά στο αεροδρόμιο Γκρενόμπλ στους πρόποδες των γαλλικών Αλπεων, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Το αεροσκάφος, το οποίο επρόκειτο να κάνει..
. στάση στην Ισπανία προτού προσγειωθεί στο Μαρόκο, κατέπεσε και συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση κοντά στο χωριό Σεν Πιερ ντε Μπρεσιέ, περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της περιοχής Γκρενόμπλ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος ούτε για την ταυτότητα των θυμάτων...

Στο σφυρί η ιστορική εφημερίδα "Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ"....




ΜΑΓΝΗΣΙΑ.
Μετά την κατάσχεση του σήματος από τους, εδώ και πολλούς μήνες απλήρωτους εργαζόμενους, σειρά έχουν οι τράπεζες. Στην κατάσχεση των κτηρίων όπου βρίσκονται οι δημοσιογραφικές εγκαταστάσεις στο κέντρο του...
Βόλου αλλά και οι τυπογραφικές εγκαταστάσεις στην βιομηχανική ζώνη Βόλου προχώρησε η τράπεζα eurobank για οφειλές της εφημερίδας από δάνεια, που συνολικά σε όλες τις τράπεζες ανέρχονται σε 6.000.000 ευρώ!!! Το θέμα είναι ποιός έδινε αυτά τα τεράστια δάνεια σε μια μικρή επαρχιακή εφημερίδα και τι έγιναν τα χρήματα αφού το σύνολο των εργαζομένων παραμένει απλήρωτο. (ποιά η σχέση του Σεραφείμ Κοτρώτσου με την εφημερίδα και ποιά η μεσολάβηση του για την πώληση στην συγκεκριμένη εφημερίδα μηχανημάτων (CTP κ.λ.π.) από τον ΕλεύθεροΤύπο της Γιάννας? )



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Τράκαρε ο Νότης..




Δείτε τις φωτογραφίες...
Τροχαίο ατύχημα είχε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Νότης Σφακιανάκης. Ο τραγουδιστής τράκαρε με το αυτοκίνητό του στις 12.30 τα ξημερώματα στην περιοχή της Βουλιαγμένης, την ώρα που...πήγαινε στο μαγαζί που εμφανίζεται.


Ο Νότης Σφακιανάκης είναι καλά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Ωστόσο, τα αίτια του τροχαίου παραμένουν άγνωστα. Ο τραγουδιστής οδηγούσε ένα αυτοκίνητο μάρκας Nissan GT-R το οποιό έχει υποστεί αρκετές ζημιές.








Χειραψίες πριν χυθεί το "δηλητήριο"...






Τυπικές αλλά φαινομενικά "θερμές" ήταν οι χειραψίες που είχαν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδερφός του Διονύσης με τον ...

Απόστολο Τζιτζικώστα.




ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


 "ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" -

φωτορεπορτάζ


 

Ημέρες διακοπών.Ημέρες χαρά για ταπαιδιά.Ημέρα χαράς θεού η σημερινή, ημέρα κατάλληλη για ποδόσφαιρο και παιγνίδι για τα μικρά παιδιά.Τέτοια μέρα έζησαν σήμερα δεκάδες μικροί που βρέθηκαν στην Γιορτή Ποδοσφαίρου του Παιδιού, που έγινε στο Αθλητικό Κέντρο του Νέου Κεραμιδίου.

Μία διαφορετική ημέρα για τους μικρούς φίλους που βρέθηκαν στη εκδήλωση που διοργάνωσε η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ  έγινε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 Η ΩΡΑ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ.
Στην αρχή αφού ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αθλητικου Κέντρου, μίλησε στα παιδιά ο τεχνικός Διευθυντής Κώστας Μυστακίδης. Τους μίλησε για τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο και τη χαρά του να συμμετέχει κανείς σε τέτοιες εκδηλώσεις.
- Στη συνέχεια ξεκίνησε το διαγωνιστικό - αγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης.
- Υπο την επίβλεψη του τεχνικού διευθυντή Κώστα Μυστακίδη, με τη συμμετοχή των προπονητών , Διονύση Οικονόμου και Κλεάνθη Μπρεζεντίκου, τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρία ηλικιακά γκρούπ.
- Συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα ασκήσεων δεξιότητας, ασκήσεων με μπάλλα, δίτερμα και διαγωνισμό σε σούτ σε εστία, στον οποί συμμετείχαν οι πέντε πρώτοι απο κάθε γκρούπ..
Ο νικητής πήρε το πρώτο έπαθλο που ήταν ένα ποδήλατο και οι υπόλοιποι τέσσερις απο μία μπάλλα.
- Τα παιδιά εδειξαν ενθουσιασμένα απο την εκδήλωση, απο τη συμμετοχή τους σε αυτή και γεύτηκαν και τη χαρά να διαγωνιστούν με συνομιλήκους τους, με στόχο τα έπαθλα.
Με το πέρα της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜ ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ, παρέδωσε τα δώρα - έπαθλα στα παιδιά.
- Στις τρείς κατηγορίες την πρώτη θέση κατέκτησαν και το ποδήλατο: στους μικρούς ο αθλητής Γκούμας, στην μεσαία κατηγορία ο Καρυπίδης και στα μεγαλύτερα παιδιά ο Ζαφειρόπουλος.
- Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ σήμερα ξεκίνησε για πρώτη φορά έναν "θεσμό", που θ αγίνεται κάθε χόνο και θα περιλαμβάνει μία γιορτή στις διακοπές των Χριστουγέννων και μία γιορτή στις διακοπές του Πάσχα.
- Στη εκδήλωση βοήθησαν με τη συμμετοχή τους στα τέστ, ο ποδοσφιαριστής της Φράιμπουργκ Γιάννης Μυστακίδης, και οι ποδοφσιριστές του Εθνικου Νέου Κεραμιδίου Γρηγόρης Μυστακίδης και Αντώνης Μπίρτσης.
 
Υ.Γ η ΣΧΟΛΗ ευχαριστεί ειλικρινά τους μικρούς φίλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση καθώς και τους γονείς των παιδιών που ήταν μαζί τους.


..........









































Με επιτυχία διοργανώθηκε η κοπή της βασιλόπιτας για το 2013 από τα σωματεία πάλης του νομού Πιερίας.




Με επιτυχία διοργανώθηκε η κοπή της βασιλόπιτας για το 2013 από τα σωματεία πάλης του νομού Πιερίας. Η κοινωνική αυτή εκδήλωση των σωματείων, η οποία φιλοξενήθηκε στο Queens Coffee Bar στην Κατερίνη, συγκέντρωσε αθλητές και φίλους της πάλης. 
Τη βασιλόπιτα έκοψε ο δάσκαλος της πάλης Λάζαρος Ψωμιάδης.
Κοπή βασιλόπιτας των συλλόγων Πιερίας