PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Να γιατί ουρλιάζουν για το νέφος... Προτάσεις για φόρο στα καυσόξυλα;...





Τελικά τίποτα δεν γίνεται τυχαία σε τούτη εδώ την ρημάδα Χώρα ...
Αφού εδώ και αρκετές ημέρες αφού ήρθαν τα αποτελέσματα για την πτώση της κατανάλωσης του πετρελαίου κατά 50% .
Αφού δεν μπορούν περιορίσουν την χρήση βιομάζας που ήταν απαγορευμένη πάνω απο 30 χρόνια ενώ στην ''καθυστερημένη'' Ευρώπη ειναι η...
πρώτη λύση για θέρμανση ...

Οι εγκέφαλοι αποφάσισαν ! Για το νέφος της Αθήνας φταίνε τα τζάκια ,μάλιστα κάποιοι βγήκαν και με ελαφρά την καρδία λένε και δηλώνουν προς άπαντες τηλεθεατές χαζούς και μή ...Ένα τζάκι ρυπαίνει όσο ένας καυστήρας πετρελαίου πολυκατοικίας 25 διαμερισμάτων!

Μέγα ψέμα αφού το λέει βέβαια η κάθε τηλεπερσόνα που οι σπουδές της ειναι σε επίπεδο τηλεπεριοδικών αλλά πληρώνεται από τους πετρελαιάδες ....Τι έπεσε στο τραπέζι ; Φόρος για τα καυσόξυλα δηλαδή αφού είδαμε οτι αντιδράσαμε οι Έλληνες γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς στα καυσόξυλα να βάλουμε φόρο και στα ξύλα ...

Θα δούμε και συνεργεία να κάνουν έλεγχο στις πυλωτές και στις αποθήκες αν έχουν καυσόξυλα να ζεσταθούν και σαμποτάρουν το κράτος μη βάζοντας πετρέλαιο;

Το να μειώσει την φορολογία στο φυσικό αέριο και να καταναλώνει φυσικό αέριο αν θέλουμε να ζεσταθεί ο Έλληνας δεν τον συζητάμε; Μόνο φόρους και τίποτε άλλο;

Ποιο πανεπιστήμιο μέτρησε τους ρύπους ενός καυστήρα βιομάζας απο ένα καυστήρα πετρελαίου; Που είναι το κράτος να πάρει θέσει ,δεν πρέπει ο Υπουργός ενέργειας να κάνει επίσημες ανακοινώσεις ;



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Πρώτος προορισμός για τις γιορτές το Πήλιο...





Παρά την οικονομική κρίση και την πτώση που καταγράφει ο τουρισμός, το Πήλιο προτιμήθηκε από πολλούς για τις γιορτές ανεβάζοντας το στην πρώτη θέση των προορισμών στην Ελλάδα.

Οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση σε ...
ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας σε Μακρινίτσα, Βυζίτσα και Μηλιές.

Τα Χριστούγεννα η τουριστική κίνηση ήταν μεγαλύτερη από αυτήν της Πρωτοχρονιάς, ενώ κρατήσεις υπάρχουν και για τα Θεοφάνεια. Θετικά είναι και για το υπόλοιπο 2013 τα μηνύματα για τον εισερχόμενο τουρισμό σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας..



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ποια εξέλιξη φοβάται ο Διονύσης Ψωμιάδης...





Τον Οκτώβριο, τοπική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης - ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ- είχε πρωτοσέλιδο τη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας κατά 29 ατόμων για το θέμα της μελέτης της σύνδεσης με την ΕΓΝΑΤΙΑ στο δρόμο του κόμβου Ωραιοκάστρου.
Μάλιστα ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την προφυλάκιση τους!
Ανάμεσά τους και ο...
εκτελών χρέη περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης!
Η εξέλιξη είναι, ότι με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που ακολουθεί και επικυρώνει τις
διώξεις, τίθεται αυτομάτως σε ΑΡΓΙΑ από τα καθήκοντά του μέχρι να γίνει η δίκη!!!
Έτσι υπάρχει ο προβληματισμός για να θέσει υποψηφιότητα για την εκλογή του Σαββάτου, με το επιχείρημα ότι και να νικήσει, σε λίγο θα τεθεί σε ΑΡΓΙΑ....
Το αδίκημα που αντιμετωπίζουν είναι απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται ακόμη και η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Η πρόταση υποβλήθηκε από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Αλέξανδρο Κωνσταντίνου στο Συμβούλιο Εφετών, τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν τελικά αν θα γίνει δεκτή.
Ο εισαγγελέας στην πρότασή του κάνει λόγο για «αμετανόητη στάση μη εμφαίνουσας μεταμέλειας», επισημαίνοντας ότι η ποινική συμπεριφορά των 29 εμπλεκομένων στην υπόθεση «αξιολογήθηκε ανεξάρτητα του βαθμού συμμετοχής του καθενός».



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Γρίφος..





Πριν καλά καλά κλείσει 10ήμερο στην περιβόητη εκπομπή της ΝΕΤ, «Μεσογείων 136», ο Ηλίας Μαμαλάκης τα βρόντηξε, έκλεισε... τους φούρνους και κρέμασε τα τηγάνια του αφήνοντας επισήμως άλυτο τον γρίφο της ...αποχώρησής του από το «κάδρο» των βασικών παρουσιαστών: Τη «γαλάζια» πολιτεύτρια Ανθή Σαλαγκούδη και τον συμπαρουσιαστή της, Γιάννη Δάρρα.
Επίσημα, ο Ηλίας Μαμαλάκης φέρεται να επικαλέστηκε τη διαφωνία που είχε τόσο με την παρουσιάστρια Ανθή Σαλαγκούδη όσο και με τον αρχισυντάκτη της εκπομπής γιατί στην πράξη διαφοροποιήθηκε το αρχικό κόνσεπτ της τριπλής συμπαρουσίασης κρατώντας για τον «εθνικό σεφ» τον ρόλο του τηλε-μάγειρα.

Ανεπίσημα θα πρέπει να έπαιξε ρόλο και το «αλμυρό» κοστολόγιο της εκπομπής το οποίο δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής» (24/12/2012).

Παρά τα σχετικά δημοσιεύματα, πάντως, που επικαλούνται τη μήνιν του Ηλία Mαμαλάκη για το πέρα από κάθε λογική κόστος της εκπομπής ?το οποίο ο ίδιος δηλώνει ότι αγνοούσε? ο έγκριτος μάγειρας προτιμά να επικαλεστεί ως λόγο αποχώρησης την απόσταση που μεγάλωνε μέρα με τη μέρα τον ίδιο από τους συντελεστές της.

«Πριν από μερικές εβδομάδες με κάλεσαν να συμμετάσχω στην εκπομπή ''136'' της ΝΕΤ, μια πολλά υποσχόμενη εκπομπή κυρίως δημοσιογραφικού χαρακτήρα με εμπλεκόμενη ολίγη μαγειρική. Ισως δεν κατάλαβα καλά τι ακριβώς μου προτείνανε, αλλά βλέποντας τις πρώτες πρόβες ομολογώ ότι δεν μου άρεσε διόλου», δηλώνει στο «Εθνος» παραπέμποντας και στις δηλώσεις του στο προσωπικό του site. «Θεώρησα ότι η θέση που μου έδωσαν στην εκπομπή δεν ήταν η σωστή για μένα. Ετσι αποφάσισα να μη συνεχίσω και να υποβάλω την παραίτησή μου, η οποία και έγινε δεκτή αμέσως».
Ερωτηθείς, πάντως, από το «Εθνος» αν ο κυρίαρχος λόγος της αποχώρησής του από την εκπομπή (28/12) ήταν η αποκάλυψη του κοστολογίου (350.000 ευρώ για 60 εκπομπές με option για άλλα 90 επεισόδια αξίας 600.000 ευρώ), δηλώνει ότι «δεν το γνώριζε». Θυμίζουμε ότι η εκπομπή έχει πάρει το «πράσινο φως» από το Δ.Σ. της ΕΡΤ μετά από εισήγηση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης, Αιμ. Λιάτσου, και ανατέθηκε σε εξωτερική εταιρεία παραγωγής (TVE Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις), με κόστος επεισοδίου 3.027 ευρώ την ημέρα (285.240 ευρώ τα 60 επεισόδια).
Αμοιβές
Στο ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται η αμοιβή της Ανθής Σαλαγκούδη (3.500 ευρώ μεικτά τον μήνα), η οποία της καταβάλλεται από τις 17/9, οπότε και προσελήφθη ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ). Αποτέλεσμα; Κάθε εκπομπή να στοιχίζει περί τις 5.500 ευρώ/ημέρα έναντι μόλις 400 ευρώ που κόστιζε η προηγούμενη εσωτερική παραγωγή της ΝΕΤ με την Μπήλιω Τσουκαλά την ίδια ώρα.

Οσο για τον μισθό του Ηλ. Μαμαλάκη, δεν είναι σαφής. Αρχικά έγινε λόγος για 4.500 ευρώ, ενώ στη συνέχεια φαίνεται ότι εκτοξεύθηκε στις 6.000 ευρώ τον μήνα.

Παρά το όποιο (καλό) πακέτο αμοιβής, ο Ηλ. Μαμαλάκης φαίνεται ότι δεν άντεξε και απογοητεύθηκε ήδη από τις πρόβες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν από το ντεμπούτο του μιλούσε με ενθουσιασμό για «εκπομπή με αντικείμενο την κουλτούρα, την ιστορία, τα δρώμενα της πόλης και τη μαγειρική» την ώρα που «στα υπόλοιπα κανάλια Τούρκοι ερωτεύονται και Τουρκάλες μένουν αστεφάνωτες, ενώ βαριά ειδησεογραφικά δελτία μάς ενημερώνουν για την μπίχλα μας. Και ως άλλοι Δαβίδ καλούμαστε να σταθούμε απέναντι σ' αυτά τα θηρία.

Το τι θα γίνει αργά ή γρήγορα θα φανεί», κατέληγε ο Ηλ. Μαμαλάκης ο οποίος αφήνει τώρα τον ανταγωνισμό να? παλεύει με την Ανθή, λάμποντας πλέον ο ίδιος με την απουσία του. Οχι, όμως, για πολύ, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναλάβει γαστρονομικό οδοιπορικό στην ΕΤ3 με τίτλο «Μαμαλάκης and the city».

Στη λογική του «ουδείς αναντικατάστατος», η ΕΡΤ έσπευσε να δώσει τη θέση του στην κουζίνα σε νεαρό τηλε-μάγειρα, εξ Ιταλίας ορμώμενο.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Απο την διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ για την απόλυση 8 εργαζομένων από τα καταστήματα Αρβανιτίδη στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»

Το ΔΣ του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» καταγγέλλει στο λαό της Πιερίας τις απολύσεις 8 εργαζομένων στα Σουπερ Μαρκετ «Αρβανιτίδη» επειδή αγωνίστηκαν για να πάρουν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει η επιχείρηση από τον Οκτώβρη και για την συμμετοχή τους στην απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 30/12 μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την μη κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Η εργοδοσία στα Σουπερ Μαρκετ «Αρβανιτίδη» δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται αυθαίρετα, αυταρχικά και τρομοκρατικά απέναντι στους εργαζόμενους. Κάνει πολύ καλά αυτό που κάνουν όλοι οι μεγαλοεργοδότες, κεφαλαιοκράτες όταν είναι να προασπίσουν τα υπερκέρδη τους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας ή να συμπεριφερθούν τρομοκρατικά απέναντι στους εργαζόμενους όταν αυτοί σηκώνουν κεφάλι και οργανωμένα, συλλογικά παλεύουν για τα δίκαια αιτήματα τους.

Οι μεγαλοεργοδότες, σύσσωμο το μεγάλο κεφάλαιο στη χώρα μας, έχουν αποθρασυνθεί και με πλάτη την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης του κεφαλαίου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αξιοποιούν όλο το αντεργατικό, αντιλαϊκό οπλοστάσιο για να εκφοβίζουν τους εργαζόμενους, για να εξολοθρέψουν όλα τα δικαιώματα τους, να δουλεύουν με όρους σύγχρονης δουλείας όπως αξιώνει σήμερα το μεγάλο κεφάλαιο, η Ε.Ε., το ΔΝΤ.

Αγώνας τώρα μαζικός, μαχητικός, ταξικός, με όρους κλιμάκωσης για να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις, να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, να μην εφαρμοστούν τα νέα αντεργατικά μέτρα, που τσακίζουν κυριολεκτικά, όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι ταξικά-αγωνιστικά, με λαϊκή συμμαχία και κλιμάκωση του εργατικού - λαϊκού ταξικού αγώνα κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου και την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ…!!!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  1. Να παρθούν πίσω οι απολύσεις, να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα του κέντρου της πόλης.
  2. Άμεσα να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.
  3. Να καταργηθούν τα 4ωρα - Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους.
  4. Εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας - Να μη γίνει καμία μείωση μισθών.
  5. Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι που παράνομα και τρομοκρατικά στάλθηκαν στα σούπερα μάρκετ του Βόλου και της Λάρισας.

ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

ΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ



  Μια πρώτη αγωνιστική απάντηση έδωσε το Π.Α.ΜΕ Πιερίας, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία», το Σωματείο εργαζομένων στα «Plaza», ενάντια στις απολύσεις των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης».

Οι ταξικές οργανώσεις δήλωσαν ότι ήταν η πρώτη απάντηση ενάντια στις απολύσεις ενάντια στη μη καταβολή δεδουλευμένων και τις συνολικότερες αντεργατικές ρυθμίσεις που προβλέπονται από τη τρικομματική κυβέρνηση του κεφαλαίου(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Το Π.Α.ΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό με κλιμάκωση του αγώνα, με διάφορες μορφές πάλης θα εκφράσει την ουσιαστική εργατική ταξική αλληλεγγύη, θα παλέψει για να μην περάσουν οι απολύσεις, η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, οι μειώσεις μισθών και το τσάκισμα των εργασιακών, κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας γιοκ



 
 
   Στο προεκλογικό πρόγραμμα 2006 του Δημάρχου μας κ. Χιονίδη, ανάμεσα στις πολλέςκαι σημαντικές δεσμεύσεις του, γινόταν αναφορά για την προώθηση του εθελοντισμού στην κοινωνία της Κατερίνης…
“η κοινωνική πολιτική, είναι κατεξοχήν ΠΡΟΣΦΟΡΑ προς το Δημότη και κάθε συνδημότης που θέλει και μπορεί να βοηθήσει είναι πολύτιμος” έλεγε τότε!
6 χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι όλα αυτά ήταν μόνο λόγια… Γιατί;
 
Διότι σε πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κυριακίδη για συμμετοχή μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας σε διοικητικά συμβούλια της ΔΕΥΑΚ και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης, η απάντηση του Δημάρχου ήταν ένα ξερό όσο και ηχηρό ΟΧΙ.
Το ίδιο απάντησε με αξιοζήλευτη ομοφωνία και η υπόλοιπη δημοκρατική, και πλουραλιστική παράταξη του....χωρίς τελικά να διευκρινίσουν αν:
Α) δεν τους κάνουν οι συγκεκριμένοι εθελοντές;
Β) άλλαξαν γνώμη και δεν γουστάρουν πλέον τον εθελοντισμό
Γ) δεν θέλουν να χαραμίσουν καμία θέση Διοικητικού συμβουλίου επειδή όλες είναι "ταγμένες"...
6 χρόνια και 2 δημαρχιακές θητείες, είναι διάστημα που δικαιολογεί την απώλεια μνήμης ή μήπως ο Δήμαρχος Χιονίδης έχει τελικά μνήμη χρυσόψαρου;
Κ.Κ.




Oι ευχές του κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου...

Μαύρα κι΄ άραχνα τα προγνωστικά της Μέϊρκελ για το 2012…


ΤΑ ΠΙΤΣΟΥΝΑΚΙΑ ΜΩΡΕ!!!
Ο έρωτας και ο βήχας λένε δεν κρύβονται και αυτό φαίνεται πως ισχύει στην περίπτωση της Ευγενίας Μανωλίδου και του Άδωνι Γεωργιάδη.Τι και αν είναι παντρεμένοι σχεδόν τέσσερα χρόνια, είναι ακόμα τρελά ερωτευμένοι. Το ζευγάρι βρέθηκε στην απονομή πλατινένιου δίσκου του Γιώργου Τσαλίκη τα βλέμματα όλο νόημα να δίνουν και να παίρνουν.Δείτε τις τρυφερές στιγμές της Μανωλίδου με τον  Άδωνι Γεωργιάδη.
http://www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1162.jpeg
http://www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1256.jpeg
http://www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1354.jpeg
http://www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2012/12/fetcher_1442.jpeg



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

30 φορές πιο ρυπογόνο ένα τζάκι από τον καυστήρα μιας πολυκατοικίας



Θανατηφόρο είναι το μίγμα που εισπνέουν οι κάτοικοι της Αττικής και άλλων αστικών κέντρων τις τελευταίες εβδομάδες, με τις τιμές της σωματιδιακής ατμοσφαιρικής ρύπανσης να βρίσκονται σταθερά εκτός ορίων, καθώς στις μόνιμες και γνωστές πηγές ρύπων, δηλ τα οχήματα, προστέθηκαν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες. Ωστόσο, καμπανάκι κινδύνου κρούουν οι ειδικοί και σε ό,τι αφορά την εσωτερική ρύπανση που προκαλεί η στροφή στη φθηνότερη θέρμανση με καυσόξυλα και άλλα υλικά, η οποία είναι επιλογή- μονόδρομος για πολλά νοικοκυριά.
 
Εστίες παραγωγής πρωτίστως αιωρούμενων σωματιδίων και δευτερευόντως θέρμανσης είναι τα τζάκια, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ μετά τις πρόσφατες εφιαλτικές μετρήσεις των επικίνδυνων σωματιδίων από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ένα παραδοσιακό τζάκι εκλύει στην ατμόσφαιρα 30 φορές περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια από ότι ένας καλά συντηρημένος καυστήρας μιας πολυκατοικίας με 25 διαμερίσματα.

 
Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή όλων σε ό,τι αφορά τη χρήση τζακιών διότι όπως υπογραμμίζουν το μεγαλύτερο μέρος του καπνού ενός αναμμένου τζακιού παραμένει εντός του σπιτιού. Επισημαίνουν δε ότι το τζάκι συνεισφέρει ελάχιστα στη συνολική θέρμανση του σπιτιού και ότι η θερμαντική του αξία είναι αντιστρόφως ανάλογη σε σχέση με την παραγωγή επικίνδυνων ρύπων.
 
Τα αιωρούμενα σωματίδια που παράγονται με την καύση των ξύλων «εγκαθίστανται» με ευκολία και ταχύτητα στο αναπνευστικό σύστημα προκαλώντας ή/και πυροδοτώντας αναπνευστικά προβλήματα.
Μακροπρόθεσμα  δε η έκθεση σε αιωρούμενα σωματίδια συσχετίζεται με υπέρταση, στεφανιαία νόσο, αγγειακά και εγκεφαλικά επεισόδια, ενώ σε κάθε περίπτωση ηλικιωμένοι, μωρά και μικρά παιδιά, χρόνιοι ασθενείς φαίνεται ότι αποτελούν ομάδες υψηλού κινδύνου. 
  Οδηγίες σωστής χρήσης των τζακιών  
Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει ότι βασική προϋπόθεση για τη σωστή χρήση του τζακιού είναι να καίγονται καυσόξυλα και να μένει ένα παράθυρο μισάνοιχτο ώστε να ανανεώνεται ο εσωτερικός αέρας στο σπίτι αλλά και να βρίσκει επιπλέον δίοδο ο καπνός.  
 
Επίσης, οι ειδικοί απαγορεύουν ρητά την καύση βαμμένων (ειδικότερα με λαδομπογιές) ή βερνικωμένων ξύλων, κομματιών από έπιπλα και κάθε είδους πλαστικού, διότι αυτά οδηγούν σε εκπομπή τοξικών αερίων μέσα και έξω από το σπίτι. Απαγορεύουν ακόμη τη χρήση χημικών προσαναμμάτων και συστήνουν να χρησιμοποιούνται φυσικά προσανάμματα όπως η δαδιά.
 
Εφιστούν την προσοχή επίσης κατά τη φάση ανάμματος της φωτιάς. Επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εύφλεκτα υγρά, καθώς σχηματίζουν ατμούς που προκαλούν μικρές εκρήξεις. Οι εκρήξεις αυτές ενδέχεται να μεταδώσουν ανεξέλεγκτα τη φωτιά σε παρακείμενα εύφλεκτα υλικά, όπως υφάσματα ή κουρτίνες.
 
Σημαντική θεωρείται τέλος η προφύλαξη των μικρών παιδιών σε ό,τι αφορά το τζάκι ή/ και τις ξυλόσομπες καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος εγκαυμάτων ή άλλων τραυματισμών.
 


Aναρτήθηκε από: το-όνομα-σας

Εισερχόμενος κομήτης υπόσχεται φαντασμαγορικό σόου το 2013...




Ένας κομήτης που εντοπίστηκε το Σεπτέμβριο από αστρονόμους στη Ρωσία δεν αποκλείεται να γίνει τόσο λαμπρός στα τέλη του 2013 ώστε να είναι ορατός ακόμα και στο φως της ημέρας.
Η τροχιά στην οποία κινείται η διαστημική χιονόμπαλα, επισημαίνουν οι...
ερευνητές, παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με την τροχιά του «Μεγάλου Κομήτη του 1680», ο οποίος έγινε ορατός στη διάρκεια της ημέρα και σχημάτισε μια ουρά με φαινόμενο μήκος μεγαλύτερο από το πλάτος της Σελήνης.

Η ομοιότητα των τροχιών υποδεικνύει ότι τα δύο σώματα σχετίζονται ή ότι πρόκειται για τον ίδιο κομήτη.

O νέος κομήτης, με την ονομασία Comet ISON ή C/2012 S1, εντοπίστηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου με τηλεσκόπιο του Διεθνούς Επιστημονικού Οπτικού Δικτύου (ISON) κοντά στο Κισλοβόντσκ στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου. Βρισκόταν τότε σε απόσταση ενός δισεκατομμυρίου χιλιομέτρων από τη Γη.

Ο C/2012 S1 θα αρχίσει να γίνεται ορατός με γυμνό μάτι τον Οκτώβριο του 2013, όταν θα φαίνεται να κινείται τις πρώτες πρωινές ώρες ανάμεσα στα άστρα του αστερισμού του Λέοντα.

Το μεγάλο σόου θα αρχίσει όταν ο κομήτης πλησιάσει τον Ήλιο, οπότε οι πάγοι της επιφάνειάς του θα αρχίσουν να εξαερώνονται από την ακτινοβολία και πιθανώς θα σχηματίσουν μια ουρά που εκτείνεται για χιλιάδες ή και εκατομμύρια χιλιόμετρα στο Διάστημα.

Το φαινόμενο θα κορυφωθεί όταν ο κομήτης φτάσει στο περιήλιο, δηλαδή στην ελάχιστη απόστασή του από τον Ήλιο, στις 28 Νοεμβρίου 2013. Υπό την επίδραση της ακραίας βαρύτητας του Ήλιου, ο C/2012 S1 θα πραγματοποιήσει μια κλειστή στροφή πίσω από το άστρο για να εμφανιστεί και πάλι στην άλλη πλευρά του.

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο κομήτης θα επιζήσει αλώβητος ή αν θα σπάσει σε κομμάτια. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει επίσης πόσο μακριά και φωτεινή θα είναι η ουρά του, αν και οι αστρονόμοι ελπίζουν σε ένα από τα πιο θεαματικά περάσματα των τελευταίων δεκαετιών.

Δεδομένου ότι οι κομήτες θεωρούνται κατάλοιπα από το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος πριν από 4,5 δισ. χρόνια, οι επιστήμονες θα παρακολουθούν τον C/2012 S1 αναζητώντας στοιχεία για τη σύστασή του.

Οι περισσότεροι κομήτες προέρχονται από το Νέφος του Όορτ, ένα «σύννεφο» παγωμένων, αρχαίων σωμάτων που περιφέρονται αργά σε απόσταση περίπου ενός έτους φωτός από τον Ήλιο.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

7 δισ ευρώ μαύρα στην πράσινη τσόχα..




www.tokarfi.gr
Η Ελλάδα στην τσόχα αναστενάζει! Και οι τζογαδόροι, που ξεσπαθώνουν αυτές τις ημέρες, λένε ευθέως ότι η κρίση θέλει τζόγο για να αντιμετωπισθεί! Στο βωμό της νόμιμης θεάς τύχης, πάντως, υπολογίζεται ότι οδηγήθηκαν και φέτος περίπου...
9 δισεκατομμύρια ευρώ, όσα και πέρυσι, ενώ στη ζούγκλα του παράνομου τζόγου επικρατεί ένα ασύλληπτο σκοτάδι, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι άλλαξαν χέρια από 2 έως 7 δισεκατομμύρια ευρώ!

Αν αυτά τα χρήματα περνούσαν από τα κρατικά ταμεία, θα μπορούσαν να έχουν απαλλάξει τους φορολογούμενους από πολλά σκληρά ισοδύναμα μέτρα που επέβαλε η τρόικα.

Από το σύνολο του τζίρου των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών, υπολογίζεται ότι 4,3 δισ. ευρώ «προσέλκυσαν» τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, 2,2 δισ. ευρώ τα εννέα καζίνα, 300 εκατ. ευρώ τα κρατικά λαχεία και 124 εκατ. ευρώ ο ιππόδρομος. Έκρηξη εκτιμάται ότι έχει σημειωθεί στα ποσά που παίζονται στο Διαδίκτυο και στις παράνομες τσόχες ή στα «φρουτάκια». Ενδεικτικό είναι το αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποίησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, από την οποία προέκυψε ότι ο αριθμός των online τζογαδόρων στην Ελλάδα αγγίζει πλέον το μισό εκατομμύριο, από τους οποίους το ¼ (δηλαδή οι 100.000) τζογάρει σχεδόν καθημερινά!

Τα στοιχεία για τον παράνομο τζόγο στην Ελλάδα είναι θολά. Σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης «Κωστής Μπάλλας», το ύψος του παράνομου τζόγου ετησίως στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 2 δισ. ευρώ. Στο «εύρος» του παράνομου τζόγου περιλαμβάνονται περίπου 250 διαδικτυακά καζίνα, 10.000 έως 20.000 «φρουτάκια» που λειτουργούν ανά την επικράτεια και 100.000 ακόμα ηλεκτρονικά. Ωστόσο, πριν από μερικούς μήνες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Ευγένιος Γιαννακόπουλος, μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είχε κάνει λόγο για την τεράστια «αιμορραγία» του Δημόσιου Ταμείου από τον παράνομο τζόγο, αναφέροντας ότι το δημόσιο δεν εισπράττει τίποτα από τα 7 δισ. ευρώ τζίρο των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον παράνομο στοιχηματισμό! Ο συνολικός νόμιμος τζόγος στη χώρα μας στα πάσης φύσεως τυχερά παιχνίδια, το 2011, έφθασε τα 7 δισ. ευρώ, από 8,3 δισ. ευρώ το 2010 και 9,4 δισ. ευρώ το 2009.





Παράνομες λέσχες φυτρώνουν σαν μανιτάρια

Μεγάλη είναι η έξαρση που παρουσιάζει ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα, καθώς μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν εντοπιστεί δεκάδες παράνομες λέσχες και έχουν συλληφθεί εκατοντάδες τζογαδόροι, μεταξύ των οποίων εγκληματικές οργανώσεις που ξέπλεναν μαύρο χρήμα, αλλά και πολλές εθισμένες ηλικιωμένες γυναίκες! Στα Χανιά, το Ηράκλειο, την Καλλιθέα, τον Άγιο Παντελεήμονα, τη Θεσσαλονίκη, τους Αμπελόκηπους, τη Χαλκιδική, το Βόλο, το Κερατσίνι, το Κιάτο, τη Βέροια, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, το Ζευγολατιό, το Λουτράκι και αλλού, μέσα στο Δεκέμβρη, εντοπίστηκαν καφετέριες, λέσχες, μίνι αυτοσχέδια καζίνα, καφενεία, ίντερνετ καφέ αλλά και κατοικίες, όπου παίζονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια. Η έξαρση είναι πολύ σημαντική, καθώς τα «φρουτάκια», τα τραπέζια μπλακ τζακ, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα τραπουλόχαρτα, οι μάρκες και οι ρουλέτες που έχουν κατασχεθεί είναι κυριολεκτικά αμέτρητα! Με άλλα λόγια, όποια πέτρα κι αν σηκώσουν οι Αρχές, θα βρουν από κάτω κι ένα παράνομο καζίνο. «Ένα κλείνει, δέκα ανοίγουν! Φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια! Και το περίεργο είναι πως όλα σχεδόν αμέσως βρίσκουν πελατεία!» λέει στο «Καρφί» άνθρωπος που γνωρίζει.





Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ οι νονοί του τζόγου

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχει μπει για τα καλά ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα που γίνεται μέσω Διαδικτύου, ο οποίος εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Έτσι, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκεται προς αναζήτηση των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχει χάσει το ελληνικό δημόσιο εδώ και πέντε χρόνια από τους φόρους που δεν εισπράχθηκαν, αλλά χάθηκαν στο δρόμο προς τους φορολογικούς παραδείσους όπου βρίσκονται σήμερα. Η έρευνα του ΣΔΟΕ –που θα περιλαμβάνει το άμεσο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών– αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς έχει εντοπίσει νονούς του διαδικτυακού τζόγου με καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει καν φορολογικές δηλώσεις.





Διεθνές φαινόμενο… της κρίσης

Σε όλα τα κράτη, εξάλλου, που έχουν βυθιστεί σε οικονομική ύφεση έχει παρατηρηθεί ότι αυξάνονται τόσο οι παίκτες που ρισκάρουν όσο και τα ποσά που παίζονται στα τυχερά παιχνίδια. Κι αυτό γιατί ο τζόγος φαντάζει στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα μια ευκαιρία να ρεφάρουν. Αυτό λέει στο «Καρφί» και ο Κυριάκος Σουλιώτης, επίκουρος καθηγητής Οικονομικών και Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρώην αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ: «Διεθνώς έχει αποδειχθεί σύνδεση της οικονομικής κρίσης που βιώνει μια χώρα με αύξηση των τυχερών παιχνιδιών που παίζουν οι πολίτες της. Είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο και έχει παρατηρηθεί σε χώρες με χαμηλό οικονομικό επίπεδο, ενώ μάλιστα θα περιμέναμε το αντίθετο. Ενώ δηλαδή θα περιμέναμε, όταν κάποιος δεν έχει λεφτά, να μην παίζει τυχερά παιχνίδια, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κι αυτό γιατί ο τζόγος είναι μια απέλπιδα προσπάθεια των ανθρώπων να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα ποντάροντας στην τύχη. Στο μυαλό δηλαδή κάποιων ανθρώπων, ο τζόγος είναι μια διέξοδος στο οικονομικό τους πρόβλημα. Κάποιοι σκέφτονται: “Δεν έχω τίποτε άλλο να κάνω, δεν έχω άλλη λύση, ας δοκιμάσω να παίξω μήπως κερδίσω”. Εκτός από τον τζόγο, πάντως, σε χώρες που υφίστανται τις συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει αύξηση και στον εθισμό στο αλκοόλ».





Το προφίλ του Έλληνα τζογαδόρου

Ο εθισμός στον τζόγο είναι μια διαταραχή του ελέγχου των παρορμήσεων, από την οποία υπολογίζεται ότι πάσχει σήμερα περίπου το 2-3% του γενικού πληθυσμού της χώρας. Ακριβή στοιχεία δεν μπορούν να υπάρξουν, ωστόσο το προφίλ του Έλληνα τζογαδόρου έχει αποπειραθεί να περιγράψει το πρόγραμμα απεξάρτησης από τον τζόγο ΚΕΘΕΑ-ΑΛΦΑ, ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησε σε ανθρώπους οι οποίοι πήγαν στο Κέντρο για να ζητήσουν βοήθεια για απεξάρτηση. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα στοιχεία, η πλειονότητα των τζογαδόρων είναι άντρες (93%) και έχουν σταθερή επαγγελματική απασχόληση. Το 45% είναι από 30 έως 39 ετών, το 28% από 40 έως 49 ετών και το 17% από 50 έως 59 ετών. Το 79% έχουν σταθερή επαγγελματική απασχόληση και το 13% είναι άνεργοι, το 47% είναι απόφοιτοι λυκείου, το 14% απόφοιτοι ΤΕΙ και το 25% απόφοιτοι πανεπιστημίου. Οι περισσότεροι από αυτούς συνηθίζουν να παίζουν περισσότερα από ένα παιχνίδια. Έτσι, το 61% παίζουν στοίχημα σε αθλήματα, το 55% Λόττο και Τζόκερ, το 31% παίζουν στα καζίνα, το 25% σε μηχανήματα όπως «φρουτάκια» ή ηλεκτρονικές ρουλέτες και το 23% προτιμούν να παίζουν χαρτιά με λεφτά. Οι περισσότεροι από τους παίκτες (52%) παραδέχτηκαν ότι τζογάρουν πάνω από 10 χρόνια, ενώ το 55% δήλωσαν ότι έπαιζαν μόνο κρυφά και το 35% κάποιες φορές κρυφά από τις οικογένειές τους. Το 44% των παικτών τυχερών παιχνιδιών που ζήτησαν βοήθεια για απεξάρτηση δήλωσαν ότι κάθε εβδομάδα τζογάρουν από 200 έως 1.000 ευρώ, το 23% από 1.001 έως 3.000 ευρώ και το 11% από 3.001 έως 10.000 ευρώ. Όσο για το μεγαλύτερο ποσό που έχασαν οι παίκτες σε ένα ποντάρισμα, αυτό προσδιορίζεται ως εξής: το 9% έχασε μέχρι 200 ευρώ, το 16% από 201 έως 1.000 ευρώ, το 26% από 1.001 έως 3.000 ευρώ, το 28% από 3.001 έως 10.000 ευρώ και το 21% έχασε σε ένα παιχνίδι πάνω από 10.001 ευρώ!





Ξεπεράσαμε και το Λας Βέγκας!

Ο Έλληνας πάντα είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τον τζόγο. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι πέρυσι οι αφεντιές μας πόζαραν στην πρώτη δεκάδα της λίστας με τους πιο… τζογαδόρικους λαούς του κόσμου (αυτούς δηλαδή που χάνουν τα μεγαλύτερα ποσά στα τυχερά παιχνίδια) ξεπερνώντας ακόμα και τους κατοίκους του… Λας Βέγκας. Στην κορυφή της λίστας ήταν η Αυστραλία, στη δεύτερη θέση η Σιγκαπούρη και στην ένατη η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η κατά κεφαλήν δαπάνη των Eλλήνων για τα τυχερά παιχνίδια διαμορφώνεται στα 711 ευρώ ετησίως.



Καμπανάκι κινδύνου για τους εφήβους



Ιδιαίτερη ανησυχία, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι έφηβοι ενδίδουν τα τελευταία χρόνια στον ηλεκτρονικό τζόγο. Το 15% των παιδιών ηλικίας 14-16 χρόνων δηλώνει πως παίζει στοιχήματα και τυχερά παιχνίδια στο Διαδίκτυο, ακόμα και σε ηλεκτρονικά καζίνα. Το 6,8% μάλιστα τζογάρει συστηματικά, με το ποσοστό να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Πώς τα καταφέρνουν; Κλέβοντας την πιστωτική κάρτα του μπαμπά ή της μαμάς! Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, οι έφηβοι που ασχολούνται με το διαδικτυακό τζόγο έχουν τριπλάσια πιθανότητα εμφάνισης συμπεριφορών εξάρτησης. Αρκεί να αναφερθεί ότι 10 από τα 130 παιδιά που παρακολουθούνταν το περσινό καλοκαίρι στην Παιδιατρική Κλινική «Αγλαΐα Κυριακού», λόγω της εξάρτησής τους από το Διαδίκτυο, ήταν εθισμένα στον ηλεκτρονικό τζόγο...



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΦΩΤΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΡΟΥ


ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ...

ΣΕ ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΜΑΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ. ΣΤΟ  ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΡΓΟ ΕΝΩ ΔΩΘΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ...



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

9 τεχνολογίες που δεν θα δούμε μέσα στο 2013...





Αν και δεν είναι πολύς καιρός που προγραμματίζαμε το τέλος του κόσμου, τελικά αυτό θα καθυστερήσει. Αυτό θα συμβεί και σε μερικά προϊόντα και τεχνολογίες που αν και έχουν από μερικούς προβλεφθεί ότι θα λανσαριστούν μέσα στο 2013, αυτό μάλλον τελικά δεν θα συμβεί για πολλούς και διάφορους λόγους που σας αναλύουμε. Ας δούμε μερικά...


Windows Blue

Η φήμη: Η Microsoft θα ξεκινήσει την επόμενη έκδοση των Windows, με την ονομασία «Windows blue,» το συντομότερο άνοιξη του 2013. Το νέο λειτουργικό σύστημα θα αναβαθμίζεται Over The Air τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ώστε οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αυτό το λειτουργικό να έχουν πάντα την τελευταία έκδοση.

Γιατί αυτό δεν θα συμβεί το 2013: Αν οι φήμες ήταν αληθινές, θα σήμαινε ότι η Microsoft η οποία λανσάρει συνήθως ένα νέο λειτουργικό κάθε τρία χρόνια, ξαφνικά θα ανατρέψει την πολιτική την πριν ακόμα ολοκληρώσει το λανσάρισμα των Windows 8. Πριν λοιπόν η Microsoft αρχίσει να βάλει σε εμπορική διάθεση το επόμενο λειτουργικό σύστημα της, αναμφίβολα θα περάσουν μήνες δοκιμαστικών εκδόσεων και αξιολογήσεων όπως έγινε άλλωστε με τα Windows 7 και τα 8.
Με όλες τις συζητήσεις σχετικά με τα Windows 8 να μην έχουν ακόμη κοπάσει, οποιεσδήποτε σκέψεις για νέο λειτουργικό μέσα στο 2013 είναι από πρώιμες ως ανεδαφικές. Από άλλη μια τυχόν σκέψη για νέο λειτουργικό θα στεκόταν εμπόδιο στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η εταιρία να καθιερώσει ένα νέο τρόπο χρήσης του πιο διαδεδομένου λειτουργικού στον κόσμο.

Nokia‘s Windows Tablet

Η φήμη: Δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Nokia έχει πήδηξε από το τραίνο του Symbian και της ανάπτυξης δικού της λειτουργικού, αγκαλιάζοντας ολοκληρωτικά τη Microsoft και τα Windows Phone. Τι να σκοπεύει να κάνει στη συνέχεια το πρώην στέλεχος της Microsoft Stephen Elop; Οι φήμες λένε ότι το επόμενο βήμα θα ήταν ένα Nokia tablet.
Ο ίδιος ο Elop έχει πει μιλώντας με τους αναλυτές: «Από την άποψη του οικοσυστήματος, υπάρχουν οφέλη και πιθανές συνέργειες μεταξύ των Windows και Windows Phone,» «Βλέπουμε αυτή την ευκαιρία, και θα εξετάσουμε σίγουρα τις δυνατότητες να πάμε μπροστά.» Σύμφωνα με μια δημοφιλής φήμη, η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα Windows RT tablet με κάλυμμα που να λειτουργεί και ως πληκτρολόγιο νωρίς το 2013. Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, το tablet αυτό θα διαθέτει υποστήριξη 4G.

Γιατί αυτό δεν θα συμβεί το 2013: Η Nokia συναντά ήδη μεγάλες δυσκολίες να επανακτήσει μερίδιο αγοράς στα smartphones. Αν και φαίνονται χαραμάδες βελτίωσης των οικονομικών της φινλανδικής εταιρίας, το τμήμα Συσκευών και Υπηρεσιών έχασε 683 εκατομμύρια ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2012. Οι συσκευές με Windows RT, όπως το Microsoft Surface, σε καμία περίπτωση δεν έχουν αποδείξει ότι θα κυριαρχήσουν και το να μεταπηδήσει η Nokia σε ένα τελείως νέο τομέα, δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη κίνηση. Ιδιαίτερα σε μια στιγμή που οι μέτοχοί της αναζητούν σταθερότητα και θετικά οικονομικά μεγέθη.

Apple iTV

Η φήμη: Οι προσδοκίες για μία τηλεόραση από την Apple (γνωστή και ως iTV) είναι ζωντανές εδώ και χρόνια. Στα τέλη του 2011, αυτές οι φήμες απέκτησαν μεγαλύτερη αξιοπιστία όταν στη βιογραφία του Steve Jobs, ο Walter Isaacson ανέφερε ότι ο ιδρυτής της Apple είχε σχέδια για μια τηλεόραση. Το 2012, ο CEO της Apple, Tim Cook δήλωσε στο Αμερικανικό NBC, ότι η τηλεόραση είναι «μια περιοχή έντονο ενδιαφέρον» για την εταιρεία του. Τώρα, πολλοί πιστεύουν ότι το 2013, θα είναι η χρονιά που η Apple θα σταματήσει να παράγει φήμες και θα παράγει προϊόν.

Γιατί αυτό δεν θα συμβεί το 2013: Τεχνικά δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει την Apple από το να παράγει μία τηλεόραση HD με ενσωματωμένο το iTunes και ίσως μερικές επιπλέον έξυπνες λειτουργίες. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει τηλεοπτικό ή κινηματογραφικό περιεχόμενο και αναγκαστικά θα πρέπει να συνεργαστεί με τους παρόχους καλωδιακής τηλεόρασης και εταιρείες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών. Δύο πολύ συντηρητικές ομάδες, δεν είναι υπέρ της ιδέας να προσφέρουν ολοκληρωμένες end-to-end υπηρεσιών και ακόμα πιο δύσκολο αυτές να είναι και αποκλειστικές. Επίσης μια μελλοντική Apple TV θα έπρεπε να έχει ανώτερα χαρακτηριστικά, ίσως μια οθόνη OLED που θα μπορέσει να δικαιολογήσει μια premium εμπειρία, αλλά και premium τιμή.
Με την αγορά της καλωδιακής τηλεόρασης να είναι απίθανο να αλλάξει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, η Apple θα αποφασίσει ότι είναι καλύτερα να προωθεί τις υπηρεσίες της μέσα από ένα βελτιωμένο Apple TV, set-top box, αντί να ξεκινήσει την «επιχείρηση iTV» το 2013.

Αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα

Η φήμη: Η Google έχει ασχοληθεί εντατικά στο πρόγραμμα για αυτο-οδηγούμενα αυτοκινήτου τα τελευταία ένα-δύο χρόνια, αλλά δεν είναι η μόνη μόνη της. Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Ford, η Cadillac και η Volvo αναπτύσσουν τα δικά τους αυτόνομα οχήματα. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, οι πολιτείες της Νεβάδα και της Καλιφόρνια έχουν αναπτύξει νομοθεσία για τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα. Υπάρχει πιθανότητα μέσα στο 2013 να δούμε αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα στο εμπόριο.

Γιατί αυτό δεν θα συμβεί το 2013: Η τεχνολογία αυτο-οδήγησης της Google ίσως να έχει προχωρήσει αρκετά και ίσως κοντά στο επίπεδο παραγωγής, αλλά η εταιρεία δεν είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία και δεν είναι πιθανό να πωλήσει αυτοκίνητα απευθείας στο κοινό. Σε κάθε περίπτωση όμως ακόμα και αν ένας από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων ήταν κοντά στην παραγωγή ενός αυτό-οδηγούμενου αυτοκίνητου, δεν υπάρχουν και πολλά κράτη όπου οι οδηγοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο σε αυτόνομη λειτουργία του. Φανταστείτε τις νομικές επιπλοκές, αν ένα από αυτά τα αυτοκίνητα εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα. Σίγουρα πολλά πρέπει να γίνουν πριν ένα τέτοιο αυτοκίνητο βρεθεί στο δρόμο και σίγουρα αυτό δεν πρόκειται να γίνει μέσα στο 2013.

BlackBerry PlayBook 2

Η φήμη: Το BlackBerry PlayBook κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011, και για τα δεδομένα της τεχνολογίας αυτό είναι μια αιωνιότητα. Με το νέο λειτουργικό BlackBerry 10 έρχεται τον Ιανουάριο, κάποιοι εικάζουν ότι η RIM θα περάσει το update στο PlayBook. Αν και το παλιό Playbook είναι ακόμα προς πώληση, έχει ξεπερασμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και σχεδιασμό. Εάν η RIM θέλει να μείνει σε αυτό το χώρο, θα πρέπει να κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο. Διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνουν αναφορά για ένα Playbook 10 ιντσών με το κωδικό όνομα «Blackforest».

Γιατί αυτό δεν θα συμβεί το 2013: Αν και η εταιρεία κατέγραψε εκπληκτικά υψηλές πωλήσεις της τάξεως των 255.000 τεμαχίων κατά το 3ο τρίμηνο του 2012, η ταμπλέτα δεν θεωρήθηκε ποτέ ως επιτυχία με τα καθιερωμένα πρότυπα, αφού ο μεγάλος αριθμός των πωλήσεων οφείλεται σε εξαιρετικά γενναιόδωρες προσφορές τιμής. Εν τω μεταξύ, η RIM χάνει συνεχώς μερίδιο αγοράς στα smartphone και βασική της προτεραιότητα είναι να αναστρέψει την πτωτική της πορεία. Είναι σίγουρo ότι τα tablets δεν μπορεί να είναι ο πρωτεύον στόχος για την ανάκτηση της χαμένης της δυναμικής. Έτσι είναι πιθανό το 2013 η RIM να ρίξει το βάρος της σε ένα νέο smartphone με λειτουργικό BlackBerry 10 και όχι σε ένα νέο tablet.

Facebook Smartphone

Η φήμη: Για χρόνια, έχουμε ακούσει ότι το Facebook θα κυκλοφορήσει μία δική του συσκευή. Το 2011, κυκλοφόρησε το HTC Status, ένα τηλέφωνο χαμηλού κόστους με το λογότυπο του Facebook και ενσωματωμένη την εφαρμογή και πρόσθετες λειτουργίες του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου. Θα μπορούσε το Facebook να σχεδιάζει να εισέλθει στην αγορά με μια πραγματικά επαναστατική συσκευή μέσα στο 2013;

Γιατί αυτό δεν θα συμβεί το 2013: Τον περασμένο Ιούλιο, ο ίδιος ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι η δημιουργία ενός τηλεφώνου «δεν θα είχε νόημα.» Για να είμαστε δίκαιοι, οι εταιρείες αρνούνται κατηγορηματικά μερικές φορές, ενώ ταυτόχρονα εργάζονται για προϊόντα που αποδεικνύονται στη συνέχεια πολύ πραγματικά. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, μάλλον θα πρέπει να πιστέψουμε τον Zuckerberg. Ένα από τα προβλήματα είναι ότι το Facebook δεν διαθέτει κανάλι διανομής για την πώληση των συσκευών του, ενώ η μετοχή της εταιρίας έχει δεχθεί τον τελευταίο καιρό ισχυρές πιέσεις λόγω της μη ύπαρξης ξεκάθαρων εκτιμήσεων στον τομέα της χρήσης του κοινωνικού δίκτυο μέσω smart phones. Το πιθανότερο είναι ότι οι μέτοχοι του Facebook θα προτιμήσουν να μείνουν γα το 2013 εκτός της άμεσης εμπλοκής με την κινητή.

Εύκαμπτες οθόνες

Η φήμη: Το CNET ανέφερε πρόσφατα ότι η Samsung Electronics θα παρουσιάσει τις πρώτες εύκαμπτες οθόνες στην CES του 2013. Ορισμένοι πιστεύουν ότι τo αναμενόμενο για την προσεχή άνοιξη Galaxy S IV και το επόμενο Galaxy Note, θα είναι οι πρώτες συσκευές που θα ενσωματώνουν την τεχνολογία της εύκαμπτης οθόνης.

Γιατί αυτό δεν θα συμβεί το 2013: Αν και είναι πολύ πιθανόν στη φετινή CES να δούμε εύκαμπτη οθόνη από τη Samsung, αυτό δε σημαίνει ότι μέσα στο 2013 θα λανσαριστούν εμπορικά προϊόντα με εύκαμπτες οθόνες για τουλάχιστον ένα ακόμα έτος. Ειδικά για κινητά τηλέφωνα δεν αναμένονται υλοποιήσεις με εύκαμπτη οθόνη αφού και το ίδιο το σώμα του τηλεφώνου θα πρέπει να μπορεί να λυγίσει, κάτι που –προς το παρόν- δεν μπορεί να συμβεί. Η Samsung μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εύκαμπτες οθόνες για να δημιουργήσει τηλέφωνα με ελαφρώς κυρτή οθόνη, αλλά όχι μέσα στο 2013.

Google Glass Project

Η φήμη: Το project της Google για γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας θα είναι διαθέσιμο στους developers για να αναπτύξουν τις εφαρμογές τους και τις προτάσεις τους στις αρχές του 2013. Αν οι προγραμματιστές πάρουν στα χέρια τους το προϊόν, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, μια ολοκληρωμένη εμπορική έκδοση του προϊόντος δεν μπορεί να είναι πάρα πολύ μακριά και θα γίνει πριν το τέλος του έτους;

Γιατί αυτό δεν θα συμβεί το 2013: Ο συνιδρυτής της Google Sergey Brin, τον Ιούνιο του 2012 είχε δηλώσει στο Bloomberg, ότι θα ήθελε να έχει μια εμπορική έκδοση του Glass Project «μέσα σε ένα χρόνο», μετά την απελευθέρωση του κιτ για τους προγραμματιστές. Αν και είναι πάντα δυνατό ότι το κιτ θα βγει μέχρι το Φεβρουάριο και το προϊόν να κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο, αυτό φαίνεται μάλλον απίθανο αφού ένα τέτοιο μοναδικό προϊόν θα χρειαστεί σίγουρα πολύ περισσότερο δρόμο από το πρωτότυπο στο εμπορικό. Το πιθανότερο λοιπόν είναι, αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, να δούμε στις βιτρίνες τα Google Glass στις αρχές του 2014.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Θα μας ζητήσουν να σβήσουμε και τα τζάκια!...




Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο υπουργείο Περιβάλλοντος η ευρεία σύσκεψη για το θέμα της αιθαλομίχλης στον Αττικό ουρανό από την εκτεταμένη καύση ξύλων και ... παραγώγων τους σε τζάκια και ξυλόσομπες.

Στη σύσκεψη μετέχουν στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, του υπουργείου Υγείας, αλλά και επιστημονικών φορέων.

Πολλοί είναι ωστόσο εκείνοι που βλέποντας ότι δεν υπάρχει ζήτηση στο πετρέλαιο, κάτι που σημαίνει και λιγότεροι φόροι στο κράτος, αλλά και το γεγονός ότι λίγοι είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν ακόμη και το κλιματιστικό, δεν αποκλείεται να ζητήσουν να σβήσουμε τα τζάκια ή να κάνουμε περιορισμένοι χρήση.

Θεοφάνεια στο Λιτόχωρο






    



   Ο Αγιασμός των Υδάτων στον ιερό ποταμό των θεών του Ολύμπου Ενιπέα.
Ένα έθιμο, μια θρησκευτική πανήγυρη μοναδική στον Ελλαδικό χώρο, με τα περίφημα ΣΙΧΝΑ.
Η λέξη «Σίχνο» έχει τις ρίζες της στο Λατινικό “SIGNUS” που σημαίνει Λάβαρο.
Πρόκειται για έθιμο με Βενετσιάνικη προέλευση. 
  
Το έφεραν στο Λιτόχωρο οι Ναυτικοί είτε απ’ ευθείας από τη Βενετία είτε από τα ενετοκρατούμενα νησιά μας όπου ταξίδευαν.
Είναι γνωστό ότι το Λιτόχωρο από το 16ο – 20ο αιώνα διέθετε αρκετό αριθμό καραβιών είτε οικογενειακά είτε οργανωμένα σε συντεχνίες (νταϊφάδες), το κάθε καράβι και η κάθε συντεχνία είχε το λάβαρό της το σίχνο της.
Σώζονται μέχρι σήμερα αρκετοί σταυροί που μπαίνουν στα κοντάρια (ιστούς) των Σίχνων, που χρονολογούνται από το 1840 έως το 1908.

Το κάθε Σίχνο απαραίτητα στη μέση είχε το Σταυρό.

Την παραμονή των Θεοφανείων εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν τα Λιτοχωρίτικα καράβια αγκυροβολούσαν στην παραλία του Αγίου Θεοδώρου, έπαιρναν τα Σίχνα και τα πήγαιναν στις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Δημητρίου.

Μετά τη λειτουργία σε μεγάλη πομπή κατέβαζαν τα Σίχνα πάνω σε πανύψηλα κοντάρια (5 – 7 μέτρων) στον ποταμό Ενιπέα στον ιερό ποταμό των θεών του Ολύμπου στη λεγόμενη «Γούρνα» όπου ο παπάς ρίχνει το Σταυρό. Εκεί βαφτίζανε και τα Σίχνα.

Παντρεύουν με τον τρόπο αυτό τον ιερό ποταμό των θεών του Ολύμπου Ενιπέα με το Σταυρό, σύμβολο του Χριστιανισμού, σαν συνέχεια του θρησκευτικού συναισθήματος.

Απαραίτητο στοιχείο ισορροπίας του ανθρώπου.

Γούρνα= πέτρινη δεξαμενή όπου γίνεται η ρήψη του Σταυρού.



Ο Πρόεδρος

Του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου

Νίκος Βλαχόπουλος



Aναρτήθηκε από: το-όνομα-σας

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Υπάρχει λύση;


Image 



   Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Χθες, Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών της συντονιστικής επιτροπής «Υπερχρεωμένα νοικοκυριά» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Η νεοσύστατη ομάδα προχώρησε αμέσως στην πρώτη της δράση και προσκαλεί όλους τους πολίτες της Πιερίας που επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά με τις δυνατότητες ρύθμισης των οφειλών τους προς τις τράπεζες, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση με θέμα  την "πρακτική εφαρμογή του νόμου 3869/2010 για την ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων" με εισηγήτριες τις νομικούς Κατερίνα Κατσικαρίδου και Ζηνοβία Καδηγιαννάκη του Τμήματος  Νομικής Προστασίας  της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013, ώρα 17:00 στην αίθουσα του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» στην οδό Φλέμινγκ (Καπνικός Σταθμός), δίπλα στο παρκινγκ των δικαστηρίων.Για να δεις που βρίσκεται ο χώρος της εκδήλωσης, κάνε κλικ εδώ:http://goo.gl/maps/sMX0X   
Στόχοι της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για
  • τις προϋποθέσεις ένταξης στο νόμο,
  • την εξαίρεση από την ρευστοποίηση της πρώτης κατοικίας,
  • τις προϋποθέσεις για την ρύθμιση αλλά και την απαλλαγή τους από τα χρέη,
  • για την έκβαση των υποθέσεων στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και στις δικαστικές αποφάσεις, όπως επίσης για
  • τον τρόπο αντιμετώπισης των υπερχρεωμένων καταναλωτών από τις εισπρακτικές εταιρείες!
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής «Υπερχρεωμένα νοικοκυριά»
Αμανατίδης Γιώργος 
Ανδρεάδου Ζωή
Γεραρίδου Αθηνά
Γκούντας Ευάγγελος
Γρηγοριάδης Δημήτρης 
Καπαρελούδη Χριστίνα
Καραβίδα Παναγιώτα
Καραφώτη-Μουρατίδου Δήμητρα
Κατσιούλας Αθανάσιος
Κοκκινόβραχος Οδυσσέας
Κορτσάρη Ευγενία 
Κυριακού Βιβή 
Κωτίδης Γιώργος
Κωτίδης Νίκος
Λιάκος Δημήτριος
Μητσοκάπας Χρήστος
Νατσιάβα Θεανώ 
Οικονόμου Κωνσταντίνος
Παπαδόπουλος Κώστας  
Σιάσιου Γλυκερία
Στεφανίδου Κωνσταντίνα
Τζητηρίδης Παύλος
Τσαβταρίδου Σαββάτω
Τσιτουρίδης Χαράλαμπος
Τσολακίδης Ηλίας
Φελεκίδης Κωνσταντίνος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ :

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ «ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ»!!!




   

  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Τρίτη στις 8 Ιανουαρίου στον Κορινό είναι μια διαφορετική ημέρα, καθώς πραγματοποιείται ένα από τα χαρακτηριστικότερα έθιμα της Ανατολικής Ρωμυλίας, το έθιμο της Μπάμπως.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
· Στις 15:00 μ.μ. οι παντρεμένες γυναίκες του συλλόγου κάτω από τους ήχους μουσικών οργάνων, μαζεύονται στο γραφείο του Συλλόγου Ανατολ/των Κορινού.
· Στις 
15:30 μ.μ. πορεύονται προς το σπίτι της μπάμπως – δρώμενα στο σπίτι της μπάμπως.
· Στις 
16:15 μ.μ. σχηματίζοντας πομπή με τραγούδια, χορό και κρασί κατευθύνονται προς το Δημαρχείο.
· Στις 
16:30 μ.μ. γίνεται κατάληψη του δημαρχείου όπου για αυτή τη μέρα χρέη Δημάρχου αναλαμβάνει γυναίκα.
· Στις 
17:00 μ.μ. αναχώρηση πομπής από το δημαρχείο και περιφορά στο κέντρο του χωρίου.

Μετά το πέρας της πομπής το 
βράδυ 20:00 στην αίθουσα δεξιώσεων Γυαλός ακολουθεί γλέντι με τραγούδια, χορό και κρασί μέχρι τελικής πτώσεως. Είστε όλοι καλεσμένες και καλεσμένοι.ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Ή ΣΤΟ ΤΗΛ. 6978865819 (ΣΙΔΕΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΙΔΕΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας






    Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελετή κοπής της βασιλόπιτας για το νέο έτος, την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.


Μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, μετέβη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για τις καθιερωμένες ευχές και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. 
 



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχτηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Πιερίας τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νομού, εκπροσώπους τοπικών φορέων και Συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.


Στην εκδήλωση χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους και Κατερίνης, Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης, που ευλόγησε τη βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή χρονιά.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στον χαιρετισμό της ευχήθηκε το 2013 να χαρίσει σε όλους υγεία, αγάπη, χαρά, αισιοδοξία, ελπίδα και το νέο έτος να δικαιώσει τις προσδοκίες για ανάπτυξη, προκοπή και ευημερία. Η κ. Σοφία Μαυρίδου αναφερόμενη στην οικονομική κρίση, τόνισε ότι με «όπλα» την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τη συλλογικότητα , η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί και επεσήμανε τις δράσεις που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προκειμένου να «ανακουφίσει» ευπαθείς κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πώς και το 2013 οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας θα συνεχίσουν με οργάνωση και συνέπεια το έργο τους πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και το συμφέρον του τόπου.


Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο θεσμό της πολύτεκνης οικογένειας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τίμησε το Σύλλογο Πολυτέκνων Πιερίας για την προσφορά και το ρόλο του στην τοπική μας κοινωνία. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο κ. Αλέξανδρος Γιουμίδης, που εκπροσώπησε το σύλλογο πολυτέκνων. Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, υπογράμμισε ότι η πολύτεκνη οικογένεια ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες ημέρες που βιώνουμε, έχει ανάγκη από τη στήριξη και την ενίσχυση όλων μας και εξήρε το σπουδαίο- όπως είπε- έργο που επιτελεί ο Σύλλογος Πολυτέκνων Πιερίας με περισσή αγάπη και φροντίδα πάντα στο πλευρό των οικογενειών που χρήζουν βοήθειας.


Υπό της ήχους της ποντιακής λύρας, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αγίου Ιωάννη «ΑΡΓΟΣ», έψαλλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, δίνοντας το δικό του στίγμα στο εορταστικό κλίμα.


Στο τέλος της εκδήλωσης και τηρώντας το έθιμο της Πρωτοχρονιάς, μοιράστηκε στους παρευρισκομένους η καθιερωμένη βασιλόπιτα και το φλουρί κέρδισε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης, τέως Αντιδήμαρχος Κατερίνης, κ. Αλέξανδρος Γιουμίδης, που με τη σειρά του απηύθυνε εγκάρδιες ευχές για τη νέα χρονιά.