Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΠΕΡΙ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ Ο ΛΟΓΟΣ. ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ


                          


                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ




Έχουν περάσει 19 χρόνια από τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη 
 
Ήταν η μοναδική Στέλλα. Η εκθαμβωτική Ίλια. Η αισθαντική Φαίδρα. Η ξεχωριστή Μπλανς Ντυμπουά. Η ψιλόλιγνη αγέρωχη φιγούρα της και το ταπεραμέντο της, έστρεψαν το βλέμμα όλου του πλανήτη στη χώρα που λέγεται Ελλάδα. Ήταν η γυναίκα που μιλούσε κοιτώντας τον άλλον στα μάτια, γελούσε, έκλαιγε, ονειρευόταν, τσακωνόταν, ερωτευόταν, διεκδικούσε …Με λίγα λόγια, Ζούσε! Αυτή ήταν η  Μελίνα, η Μελίνα όλων των Ελλήνων!Κατάκτηση μεγάλη και κατόρθωμα  λίγων ανθρώπων να μένουν γνωστοί μόνο με το όνομά τους. Εκείνη το είχε καταφέρει

Τη χαρακτήρισαν «τελευταία ελληνίδα θεά» .
Όλη της η ζωή ήταν γεμάτη όνειρα, ελπίδες, αγωνίες και αγώνες. Η Μελίνα Μερκούρη ήταν μια από της σημαντικότερες Ελληνίδες του 20ού αιώνα. Υπήρξε πολύμορφη προσωπικότητα. Κορυφαία αγωνίστρια της Δημοκρατίας στον αγώνα κατά της χούντας (1967-1974). Σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου με διεθνή καριέρα και με ερμηνείες που έχουν καταγραφεί της σελίδες της Έβδομης Τέχνης. Πολιτικός που σημάδεψε με την παρουσία της τον πολιτισμό της Ελλάδας, τον έφερε της πρώτες σελίδες των εφημερίδων. Πίστευε ακράδαντα ότι ο πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία της και έδωσε μάχες για την προώθησή του στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό. Όραμά τηςήταν μέχρι το θάνατό της η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Το άστρο της Μελίνας έσβησε της 6 Μαρτίου του 1994.
Η  αγωνίστρια της Δημοκρατίας, η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, η πολιτικός, που σημάδεψε με την παρουσία της τον πολιτισμό τηςΕλλάδας, έζησε τη ζωή της όπως την ήθελε… γεμάτη οράματα, ελπίδες, αγωνίες, έρωτες, συγκρούσεις και αγώνες.

19 χρόνια μετά το θάνατο της αποτίουμε φόρο τιμής στην ελληνίδα γυναίκα, ηθοποιό, πολιτικό που αγωνίστηκε ενάντια στη βαρβαρότητα με μοναδικό όπλο τον πολιτισμό.

                                                    ΝΟΕΣ  ΠΙΕΡΙΑΣ