PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Παίρνουν τη θερμάστρα του Άκη … γιατί καίει πολύ ρεύμα...





Οι VIP του Κορυδαλλού κάνουν σπατάλες …
Είναι ήδη αρκετοί. Για πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας έχει υπάρξει τέτοιος συνωστισμός «επωνύμων» κρατουμένων σε σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας. Τόσοι πολλοί που έχουν αρχίσει να φαίνονται τα...
οργανωτικά και τεχνικά προβλήματα των φυλακών του Κορυδαλλού.

Η Στ' πτέρυγα του Κορυδαλλού ή αλλιώς αποκαλούμενη πτέρυγα VIP ήταν πάντα ένας «προνομιακός» χώρος κράτησης. Η αρχή έγινε με τους πραξικοπηματίες της χούντας. Εκεί έζησαν πολλές δεκαετίες ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Ιωαννίδης, ο Στυλιανός Παττακός και τα άλλα... παιδιά της 21ης Απριλίου. Σήμερα από όλους αυτούς έχει μείνει μόνον ο Νικόλαος Ντερλτιλής, ο μόνος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού που εξακολουθεί, όταν δεν μπαινοβγαίνει με προβλήματα υγείας στον Ερυθρό Σταυρό, να έχει το εξαιρετικό προνόμιο της αποκλειστικής χρήσης ενός από τα 7 κελιά της πτέρυγας.

Ακόμη εκεί έχουν διαμείνει ως φυλακισμένοι ή προφυλακισμένοι πρόσωπα όπως ο Γιώργος Κοσκωτάς ή ο ηγούμενος Εφραίμ και πολλοί άλλοι.

Μόνος του ήταν στην αρχή της προφυλάκισής του πριν μερικούς μήνες και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, αλλά ήδη βρίσκεται με άλλους δύο συγκρατούμενους του: Τον Νίκο Δεσποτόπουλο για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων και τον Σωτήρη Κρητικό για λαθρεμπόριο καυσίμων, που ήδη έχει αναλάβει χρέη «συμπαραστάτη» του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας που αποτελεί μία από τις τελευταίες αφίξεις στον Κορυδαλλό μοιράζεται το ίδιο κελί με τον Λάκη Γαβαλά και τον Γιώργο Σαχπατζίδη, τον αποκαλούμενο και Σάχη της Πιερίας.

Σε ένα άλλο κελί η οικογένεια Ψωμιάδη, ο Μάκης με τον γιο του Σταύρο. Και ακόμη, ο Γιάννης Σμπώκος, ο Αστέριος Οικονομίδης, ο Νικόλαος Ζήγρας, ο Κώστας Γιαννίκος, οι επικεφαλής των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power.

Ο Γιάννης Καρούζος που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας οδηγήθηκε κατ' ευθείαν στις φυλακές της Χαλκίδας κυρίως γιατί εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις 19 ετών συνολικά.

Επειδή όμως όπως όλα δείχνουν η «παρέα» θα μεγαλώσει σύντομα, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα προγραμματίζεται, όπως αναφέρει η Real News η επέκταση της πτέρυγας με την κατάληψη και των ειδικά διαμορφωμένων κελιών του υπογείου. Είναι τα κελιά που διαμορφώθηκαν ειδικά για να κρατηθούν τα μη της 17Ν, όταν συνελήφθησαν. Ηδη, όσοι παραμένουν στις φυλακές κρατούνται σε ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών.

Βεβαίως ο υπερπληθυσμός των φυλακών έχει φέρει ήδη και άλλα προβλήματα. Ενα από αυτά αφορά στη χρήση του μοναδικού καρτοτηλεφώνου όπου πλέον τηρείται... λίστα αναμονής αλλά όχι χωρίς προβλήματα.

Ξαφνικά επίσης, η διεύθυνση των φυλακών παρατήρησε ότι αυξήθηκε σημαντικά η κατανάλωση ρεύματος και αυτό αποδόθηκε σε ηλεκτρικά καλοριφέρ με τα οποία είναι εφοδιασμένοι -κατά παρέκκλιση – οι VIP κρατούμενοι προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κρύο αλλά και την υγρασία των τσιμεντένιων κελιών.

Ετσι, πριν λίγες ημέρες αποφασίστηκε να τους αφαιρεθούν τα καλοριφέρ και να αρκεστούν όλοι στη θέρμανση που προβλέπεται από τον κανονισμό.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Υπήρξε στα αλήθεια το αστέρι των τριών μάγων;...




Υπήρξε όντως το αστέρι της Βηθλεέμ ή απλά προστέθηκε στο γεγονός της Θείας Γέννησης προκειμένου να κάνει την θεμελιώδη αφήγηση του χριστιανισμού πιο εντυπωσιακή; Ήταν ένα ουράνιο φυσικό φαινόμενο, ένας κομήτης ή κάτι...
άλλο αυτό που οδήγησε τους Τρεις Μάγους στη φάτνη του Θεανθρώπου;

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες σχετικά με το τι θα μπορούσε να είναι αυτό το αστέρι, εάν υπήρξε ποτέ.

Η πιο ευσταθής, αστρονομικά, λέει ότι το αστέρι της Βηθλεέμ ήταν μια σύνοδος πλανητών. Ο αστρονόμος Γιοχάνες Κέπλερ πρότεινε τον 17ο αιώνα ότι το αστέρι της Βηθλεέμ θα μπορούσε να είναι η τριπλή σύνοδος των πλανητών Άρη, Δία και Κρόνου, που έγινε το 7 π.Χ. στα όρια των αστερισμών Κριού και Ιχθύων. Ο Κέπλερ υποστήριξε ότι ο Χριστός είχε γεννηθεί ένα ή δύο χρόνια μετά την σύνοδο, δηλαδή το 4 ή 5 π.Χ.

Η υπόθεση ότι το άστρο της Βηθλεέμ σχετίζεται με την τριπλή σύνοδο υποστηρίχθηκε από αρκετούς αστρονόμους, όπως ο Ρίτσαρντ Μπίντερ, ο οποίος το 1996 υπολόγισε μέσω ενός ειδικού λογισμικού σ' ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή, ότι στις 3 Δεκεμβρίου του έτους 7 π.Χ. συνέβη η εν λόγω τριπλή σύνοδος. Με τον υπολογισμό του Κέπλερ συμφωνεί μετά από διάφορους υπολογισμούς και ο αυστριακός Κονραντίν Φεράρι Ντ' Οκιέπο, καθηγητής Αστρονομίας στο πανεπιστήμιο της Βιέννης, ο οποίος το 1969 επιβεβαίωσε την τριπλή σύνοδο.

Ο Τζον Μόσλεϊ, διευθυντής στο Αστεροσκοπείο Γκρίφιθ στο Λος Άντζελες, πιστεύει ότι το άστρο των Χριστουγέννων ήταν μια σπάνια σειρά πλανητικών συνόδων που έγιναν τη χρονιά μεταξύ του 3 και 2 π.Χ.

Αντιθέτως ο Άγγλος αστρονόμος Κόλιν Χάμφρεϊς υπεστήριξε σε μία μελέτη του, η οποία εκδόθηκε το 1913, ότι το άστρο της Βηθλεέμ ήταν ένας κομήτης. Βασίσθηκε σε μία καταγραφή ενός κομήτη το έτος 5 μ.Χ., από κινέζους αστρονόμους, οι οποίοι κατέγραφαν και ανέφεραν στον αυτοκράτορα οποιοδήποτε αξιοπερίεργο φαινόμενο εμφανιζόταν στο ουράνιο στερέωμα. Όμως, όπως προκύπτει, ο κομήτης του Χάλεϊ πέρασε από τη Γη το 12 π.Χ. που είναι αρκετά μακριά από τις προσεγγίσεις που τοποθετούν τη γέννηση του Ιησού μεταξύ του 2-7 π.Χ.

Επίσης υπάρχει και η περίπτωση του Υπερκαινοφανούς Αστέρα (σούπερ νόβα), ενός αστέρα που μεταβαίνει σε ένα νέο στάδιο της ζωής του, εκρήγνυται και εκπέμπει τεράστιες ποσότητες φωτός. Ο Βρετανός αστρονόμος Ντέιβιντ Κλαρκ και δύο συνεργάτες του σημείωσαν στο περιοδικό της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας Quarterly Journal of the Royal Astronomical Society, ότι την άνοιξη του 5 π.Χ. είχε συμβεί μια έκρηξη σούπερ νόβα στον αστερισμό του Αιγόκερω. Η εκτίμησή τους βασίστηκε σε μία αναφορά που υπάρχει στα Χρονικά της Σινίκης (τα χρονικά της κινεζικής αστρονομίας), ενός καινοφανούς αστέρα στο ζωδιακό αστερισμό του Αιγόκερω. Καταγράφηκε από Κινέζους αστρολόγους το 5 π.Χ. και ήταν ορατός συνεχώς επί 70 ημέρες, εκ των οποίων τις 23 και στη διάρκεια της ημέρας.

Πρόσφατα ο αμερικανός αστρονόμος Μάικ Μόλναρ ισχυρίστηκε ότι έχει βρει την πρώτη αναφορά του αστεριού της Βηθλεέμ εκτός της Βίβλου. Μετά από τη μελέτη των συμβολισμών στα ρωμαϊκά νομίσματα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αστέρι ήταν στην πραγματικότητα μια διπλή έκλειψη του πλανήτη Δία, σε μια σπάνια αστρολογική συζυγία, που εμφανίστηκε στον αστερισμό του Κριού στις 20 Μαρτίου, του 6 π.Χ., και πάλι στις 17 Απριλίου, του 6 π.Χ. Την απόδειξη της θεωρίας του ο Μόλναρ λέει ότι την βρήκε στο Mathesis, ένα βιβλίο που γράφτηκε από ένα Ρωμαίο αστρολόγο, ονόματι Φίρμικους Ματέρνους, ο οποίος αργότερα έγινε Χριστιανός, στο 334 μ.Χ.

Εκτός από τις προαναφερθείσες ερμηνείες για τη φύση του «άστρου» της Βηθλεέμ, προτάθηκαν και κάποιες άλλες θεωρίες, όπως πως επρόκειτο για έναν μεμονωμένο απλανή αστέρα, του Βασιλίσκου ή του Κάνωπος, ότι επρόκειτο για ένα φαινόμενο αστρικής γέννεσης, ενώ αναπτύχθηκε και μία ελάχιστα επιστημονική παραφιλολογία που θέλει το άστρο της Βηθλεέμ να είναι ένα «αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο» (ΑΤΙΑ), δηλαδή ένας «ιπτάμενος δίσκος» προερχόμενος από εξωγήινους...


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Οι μαθητές της Στ΄2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Τράπεζα Αγάπης – Εκκλησιαστικό Κατάστημα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας προσφέροντας τρόφιμα, παιχνίδια, βιβλία και ρούχα ώστε να αποδοθούν σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.






   
  Οι μαθητές της Στ΄2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Τράπεζα Αγάπης – Εκκλησιαστικό Κατάστημα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας προσφέροντας τρόφιμα, παιχνίδια, βιβλία και ρούχα ώστε να αποδοθούν σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.


  
      Η κίνηση αυτή έγινε μετά από δική τους πρωτοβουλία και στα πλαίσια ευαισθητοποίησής τους εξαιτίας των συνθηκών που ζούμε. Τέτοιες ενέργειες αναδεικνύουν εκτός από τον παιδαγωγικό και τον κοινωνικό ρόλο του σχολείου.




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Δεν θα αποφασίζουν άλλοι, για τον τόπο μας και για τον Όλυμπο, χωρίς εμάς!



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ
ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ (ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΚΟΥΡΙΤΑ) ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.
* ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ Η ΚΖ’ ΕΦΟΡΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΑΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΩΡΙΣ …ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!
ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η κ. ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗ. ΛΑΠΠΑΣ: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Σ.ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ: ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΕ

Επικρότησαν οι δημοτικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου τη στάση του δημάρχου Δίου-Ολύμπου Γιώργου Παπαθανασίου να συμβάλει στη διάλυση μιας σύσκεψης για τον αρχαιολογικό Όλυμπο που είχε συγκαλέσει το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο χωρίς τη συμμετοχή των τεσσάρων βουλευτών του νομού, της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και του δημάρχου Κατερίνης. 


Το γεγονός αυτό συνέβη στις 5 Δεκεμβρίου 2012 στα γραφεία της ΚΖ’ εφορείας αρχαιοτήτων Πιερίας όπου και επρόκειτο να γίνει σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Δίου-ΟλύμπουΓιώργου Παπαθανασίουκαθώς και με τη συμμετοχή της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπωαλλά χωρίς τη συμμετοχή των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού της Πιερίας, δηλαδή των τεσσάρων βουλευτών της Πιερίας Κώστα ΚουκοδήμουΓιώργου ΚωνσταντόπουλουΔημήτρη Χριστογιάννη και Άννας Μάνη, της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του δημάρχου ΚατερίνηςΣάββα Χιονίδη.
Αντί των τεσσάρων βουλευτών, της αντιπεριφερειάρχη και του δημάρχου Κατερίνης, το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο προσκάλεσε στη σύσκεψη τηνεθελοντική ομάδα δράσης Ν. Πιερίας.
Κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου, τη στάση του κ. Παπαθανασίου επικρότησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων με μόνη εξαίρεση την κ. Κουρίτα η οποία είπε ότι σαν παράταξη «επιφυλασσόμαστε ότι θα έχουμε ολοκληρωμένη θέση και τοποθέτηση μετά από τη συνάντηση που έχει κανονιστεί με την ΚΖ’ εφορεία».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Στο θέμα της σύσκεψης αναφέρθηκε ο δήμαρχος Δίου-ΟλύμπουΓ.Παπαθανασίου μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε πριν από την έναρξη των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όπου, μεταξύ των άλλων που είπε, ανέφερε και τα εξής:
Για τον πιερικό Όλυμπο, αντί να ληφθούν υπόψιν από το υπουργείο πολιτισμού όλα εκείνα που είχαν ζητήσει οι θεσμοθετημένοι φορείς όπως το νομαρχιακό συμβούλιο και τα δημοτικά συμβούλια κ.ά., τον Δεκέμβριο του 2011 δημοσιεύτηκε η αναοριοθέτηση του Ολύμπου και με υπογραφή του τότε υπουργού πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου μπαίνουν και νέοι αρχαιολογικοί χώροι στην περιοχή του δήμου Κατερίνης αλλά και στη Νότια Πιερία.
Μια από τις αλλαγές που επήλθε ήταν ότι ενώ στο αρχικό σχέδιο μέχρι το 2011 ο αρχαιολογικός Όλυμπος περνούσε ανάμεσα στο νέο δημαρχείο και στο παλιό, η γραμμή του αρχαιολογικού Ολύμπου πήγε στα όρια του εθνικού δρυμού και κατεβαίνει από την περιοχή της Τοπόλιανης με τη Λεπτοκαρυά, φτάνει στην εθνική οδό μέχρι τη Σκοτίνα, τον Πλαταμώνα και τους Πόρους. Εδώ μιλάμε για την επέκταση του αρχαιολογικού Ολύμπου με την προσθήκη άλλων 40.000 στρεμμάτων που είναι ανατολικά, προς τη θάλασσα, στις υπώρειες.
Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ…
Και ξαφνικά μας στείλανε ένα φαξ στις 5/12/2012 στη 1.35 μ.μ. και καλούσαν τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου και την αντιδήμαρχο Σοφία Νούλα σε μία συνάντηση που θα γινόταν από εκπροσώπους του ΚΑΣ με αντικείμενο τις αυτοψίες του ΚΑΣ για τη θεσμοθέτηση ζωνών α’ και β’ στον αρχαιολογικό χώρο του πιερικού Ολύμπου, ώρα προσέλευσης 17.00 – 17.30 στο αρχονταρίκι της νέας μονής Αγίου Διονυσίου ή στα γραφεία της ΚΖ’ εφορείας αρχαιοτήτων. Τελικά, έγινε 18.40’ στην ΚΖ εφορεία.
Όπως εξήγησε ο κ. Παπαθανασίου, όταν πήρε το σχετικό φαξ, είχε την εντύπωση ότι είχαν κληθεί και όλοι φορείς (αντιπεριφέρεια, βουλευτές, δήμαρχοι κλπ). Την ημέρα της συνάντησης ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου πήρε τους βουλευτές Κώστα ΚουκοδήμοΓιώργο ΚωνσταντόπουλοΔημήτρη Χριστογιάννη και Άννα Μάνη, την αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, αλλά όλοι τους δεν είχαν καμία ιδέα περί της συνάντησης.
Στη συνέχεια, παίρνει ξανά τηλέφωνο και ζητά εξηγήσεις από τον αρμόδιο του υπουργείου ο οποίος και του απαντά ότι είχε κληθεί μόνο η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, η εθελοντική ομάδα δράσης Ν. Πιερίας και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, ενώ οι άλλοι φορείς δεν είναι απαραίτητο να κληθούν… Τελικά, μετά από φασαρία που έγινε προτού καν αρχίσει η συνάντηση στην Κατερίνη, επειδή δεν είχαν κληθεί οι αιρετοί εκπρόσωποι του λαού της Πιερίας, η συνάντηση αυτή αναβλήθηκε.
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Μετά από δύο ημέρες έγινε συνάντηση των βουλευτών και του δημάρχου Κατερίνης που ήταν στην Αθήνα, με τον υπουργό πολιτισμού κ. Τζαβάρα και ανανεώθηκε η συνάντηση που αναβλήθηκε, για τον Ιανουάριο του 2013 για συζήτηση που θα κινηθεί ή στην αναοριοθέτηση η οποία πλέον είναι υπουργική απόφαση, δεν είναι προεδρικό διάταγμα, ή στο να γίνει μαζί με το ΚΑΣ αυτοψία για να χαρακτηριστούν ζώνες.
Αναφερόμενος ο κ. Παπαθανασίου στο τι σημαίνει χαρακτηρισμός ζώνης α’ και β’ εξήγησε ότι στην α’ ζώνη δεν χτίζει κανείς τίποτα ενώ στη β’ ζώνη χτίζει κανείς υπό προϋποθέσεις.
«Μιλάμε πάντοτε για τα κομμάτια που είναι έξω από τον εθνικό δρυμό Ολύμπου. Εμείς τι ζητήσαμε; Και ο κ. Τσιφοδήμος ως δήμαρχος τότε του δήμου Λιτοχώρου και το νομαρχιακό συμβούλιο αλλά και η επιστολή του δημάρχου Δίου-Ολύμπου κινούνταν στην εξής κατεύθυνση: Επειδή υπερισχύει το προεδρικό διάταγμα των υπουργικών αποφάσεων ζητήσαμε ή ο πιερικός Όλυμπος να ακολουθεί τα όρια του εθνικού δρυμού ή εκεί όπου έχουν επισημάνει ότι υπάρχουν αρχαία, να ακολουθήσει τα όρια των ζωνών.
Για παράδειγμα, στο Λιτόχωρο όπου υπάρχουν ζώνες οικιστικού ελέγχου, στην περιοχή μεταξύ Τοπόλιανης και Λεπτοκαρυάς όπου υπάρχει θεσμοθετημένη ζώνη για να χτίζονται κατοικίες, εκεί το έχουν κάνει αρχαιολογική ζώνη. Και τους λέμε: Εάν όντως υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα, αποκαλύψτε τα, απαλλοτριώστε τις εκτάσεις και να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες. Εάν δεν υπάρχουν αρχαιότητες, απελευθερώστε αυτούς τους χώρους προς όφελος των ιδιωτών, ώστε να μπορούν να χτίσουν», σημείωσε ο κ. Παπαθανασίου.
Ο τ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ
Ο τ. δήμαρχος Λιτοχώρου και επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου, Σάκης Τσιφοδήμος, σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε μεταξύ άλλων: Δήμαρχε, θέλω να επιτείνω αυτά τα οποία είπες και θέλω να πω ότι το πρόβλημα, βασικά, είναι η κ. Παντερμαλή (προϊσταμένη της ΚΖ’ εφορείας αρχαιοτήτων Πιερίας), η οποία είναι ανακόλουθη μ’ αυτά τα οποία λέει και κάνει. Άλλα μας είχε υποσχεθεί, άλλα τελικά κάνει και, δεν ξέρω, το πρόβλημα είναι σοβαρό.
Θεωρώ ότι αυτή η υπουργική απόφαση (για την αναοριοθέτηση του Ολύμπου) δεν έχει καμία ουσία, ότι πρέπει να την προσβάλλουμε από κάθε άποψη και βεβαίως θα θέλαμε την έγγραφη άποψη των βουλευτών του νομού, της αντιπεριφερειάρχη, των δημάρχων και των υπολοίπων φορέων.
Ο ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ
Από την πλευρά του ο Νίκος Λάππας επισήμανε, μεταξύ άλλων: Δηλώνω για μια ακόμη φορά σαν παράταξη δεν δεχόμαστε να μη μετέχουν στις αποφάσεις οι τοπικοί φορείς, πόσο μάλλον οι αιρετοί φορείς, αποφάσεις που αφορούν τον τόπο και το μέλλον αυτού του τόπου και σίγουρα δεν είναι καλό να λαμβάνονται αποφάσεις μέσα σε αρχονταρίκια ή μικρά γραφεία, σε κλειστές συγκεντρώσεις. Εάν υπήρχε τέτοια πρόθεση από την πλευρά της ΚΖ’ εφορείας ή από το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο, φυσικά και την καταδικάζω. Προσεκτικά βλέπουμε το θέμα και περιμένουμε τις επόμενες εξελίξεις.
Ο ΣΑΚΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΗ».
Μιλώντας για το θέμα αυτό ο Σάκης Καλαϊτζής και εκπροσωπώντας την παράταξη «Ολύμπια Γη», επειδή απουσίαζε ο επικεφαλής Κώστας Δημόπουλος, δήλωσε: Ως προς την αναοριοθέτηση του Ολύμπου, όπως πολύ σωστά είπε ο δήμαρχος, δεν μπορεί να αποφασίζουν για εμάς κάποιοι άλλοι χωρίς εμάς. Και πολύ καλά κάνατε και εισβάλατε, εσείς και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι φορέων, στα γραφεία…



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 όλοι οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο απεργούμε.
Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 συμμετέχουμε μαζικά όλες και όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που αποφάσισε η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας(ΟΙΥΕ) ως απάντηση στην επιχειρούμενη από την Κυβέρνηση κατάργηση της Κυριακής Αργίας. 
 
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές, μέτρο που θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα οδηγήσει στην εξαθλίωση ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους.
Είναι ένα ακόμα προμελετημένο έγκλημα σε βάρος των εργαζόμενων. Είναι έγκλημα γιατί οι κυβερνώντες αδιαφορούν πλήρως για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων, τον ελεύθερο χρόνο τους, την οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή, το δικαίωμα στη ξεκούραση.
Το επιχείρημα ότι αυτό το μέτρο θα αυξήσει την αγοραστική κίνηση είναι τουλάχιστον προκλητικό και προσβλητικό για τους πολίτες της χώρας προς τους οποίους επαναλαμβάνουν ουσιαστικά τη γνωστή ρήση «αφού δεν έχετε ψωμί γιατί δεν τρώτε παντεσπάνι»
Κύριοι της κυβέρνησης το πρόβλημα για τους πολίτες δεν είναι ότι δεν έχουν χρόνο για να ξοδέψουν τα χρήματα τους και να κάνουν τις αγορές τους.
Το πρόβλημα είναι ότι με τις τροϊκανές πολιτικές λιτότητας και τη φορολογική αφαίμαξη έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά και δεν έχουν χρήματα ούτε για να καλύψουν τις βασικές και στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει έναν και μοναδικό στόχο, την ενίσχυση των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων, τα οποία με τις τριγωνικές συναλλαγές και τις φορολογικές κομπίνες διευρύνουν την ακρίβεια και τα υπερκέρδη τους, δίνοντας τη χαριστική βολή στα μικρομεσαία καταστήματα και αυξάνοντας την ήδη μεγάλη λίστα των λουκέτων και των ανέργων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ο Χάρρυ Κλυνν στην ΕΓΝΑΤΙΑ TV και στην εκπομπή «ΑΦΕΤΗΡΙΑ»







  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
* ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΚΑΙ Η ΠΕΛΛΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
* ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ: Μ.ΚΑΛΙΟΝΤΖΙΔΗΣ, Λ.ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ, ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ & ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ, ΣΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 1998!


Με όχημα την ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και μέσα από την εκπομπή ΑΦΕΤΗΡΙΑ, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 στις 9.00 το βράδυ (επανάληψη, στη 1.00 το μεσημέρι της Κυριακής), θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη εορταστικό τηλεοπτικό δρομολόγιο, αυτή τη φορά από την παράδοση του Πόντου.
Συνεπιβάτες στο δρομολόγιο αυτό θα είναι δυο εξέχοντες καλλιτέχνες του ποντιακού τραγουδιού, ο Στάθης Νικολαΐδης και η θυγατέρα του Πέλλα Νικολαΐδου, όπως επίσης και ο Χάρρυ Κλυνν, ένας πολύ σπουδαίος καλλιτέχνης, Πόντιος στην καταγωγή, με πολυποίκιλη προσφορά στον χώρο του πολιτισμού, αλλά όχι μόνο.
Ο Χάρρυ Κλυνν, ο κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης, πριν από λίγες μέρες είχε έρθει στο Λιτόχωρο, όπου, σ’ ένα εορταστικό κλίμα, τιμήθηκε από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Παπαθανασίου, για το πολυποίκιλο έργο του στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στη σάτιρα, στην ποίηση, στη λογοτεχνία, στο τραγούδι, ακόμη και στα εικαστικά.
Ο Χάρρυ Κλυνν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στον Ανδρέα Γαλανό, μεταξύ των άλλων που είπε, αναφέρθηκε στο ελληνικό ποντιακό στοιχείο και στο πώς θα κρατηθεί η ποντιακή γλώσσα και παράδοση.
Στο ίδιο εορταστικό δρομολόγιο, η εκπομπή «ΑΦΕΤΗΡΙΑ», με τη μηχανή του χρόνου, μεταφέρεται πίσω 15 ολόκληρα χρόνια, τέτοιες μέρες, Χριστούγεννα 1997 προς πρωτοχρονιά του 1998. Και παρουσιάζει έναν ακόμη μεγάλο Πόντιο καλλιτέχνη, τον Μιχάλη Καλιοντζίδη, να τραγουδά και να παίζει μαζί με τον Λάζαρο Ασλανίδη και τον αλησμόνητο Χρύσανθο. Τα αποσπάσματα είναι από το αρχείο της ΕΡΜΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Με τη μηχανή του χρόνου, επίσης, παρουσιάζεται και η χορωδία της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, τα Χριστούγεννα του 1997 – πρωτοχρονιά του 1998. Από εκείνα τα μικρά παιδιά, σήμερα, κάμποσα έχουν φτιάξει οικογένειες, έχουν παιδιά και ορισμένα απ’ αυτά τα παιδιά τους μπορεί κανείς και να τα δει, σε λίγες ημέρες, να τραγουδούν τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σκηνικό με τα τηλεοπτικά γυρίσματα για τον Στάθη Νικολαΐδη και τη θυγατέρα του Πέλλα, στήθηκαν στον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου «Δανάη» στην Κατερινόσκαλα ενώ στον ήχο και στον φωτισμό ήταν ο Μπάμπης Κοκκινίδης.
Αυτή είναι η τελευταία εκπομπή του 2012. Γι αυτό και ο παρουσιαστής της εκπομπής Ανδρέας Γαλανός αλλά και ο Ηλίας Ερμείδης (σκηνοθεσία, λήψεις, μοντάζ) εύχονται σε όλους: «Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, το 2013 ας είναι καλύτερο απ’ τη χρονιά που φεύγει και προπαντός, ελπιδοφόρο».
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η επόμενη εκπομπή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Αυτοί είναι οι νέοι πρόεδροι των Οργανισμών του δήμου Κατερίνης :


Ο Μάκης Παπαδημητρίου παραμένει πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΟΠΠΑΠ)
Ο Αστέριος Μπουσνάκης παραμένει πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ
Ο Δημήτρης Βαϊνάς από αντιδήμαρχος γίνεται πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ (στη θέση του Λεμονόπουλου)
Ο Ζήνωνας Σατραζέμης πρόεδρος της "ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ"
Ο Μπάμπης Καρατζόγλου πρόεδρος του ΩΔΕΙΟΥ
Ο Γιώργος Χαζτηκώστας παραμένει πρόεδρος στα Γκαράζ του δήμου
Ο Γιώργος Ίτσιος από αντιδήμαρχος γίνεται πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
Ο Χρυσόστομος Κυραϊλίδης παραμένει αντιπρόεδρος της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
Η Πόπη Μπατάλα - Τζουμέρκα από αντιδήμαρχος που ήταν αναλαμβάνει πρόεδρος επικοινωνίας (δημοτικό ραδιόφωνο κ.λ.π)



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Τα Χριστούγεννα της Αθήνας των αστέγων...




Μπορεί η ατμόσφαιρα να είναι εορταστική, ωστόσο δίπλα στις στολισμένες βιτρίνες, ανάμεσα στα πολύχρωμα λαμπάκια στους δρόμους της Αθήνας, εκατοντάδες είναι και φέτος οι άνθρωποι οι οποίοι θα περάσουν τα Χριστούγεννα στο δρόμο.
Σπίτι τους ένα...
παγκάκι, μία γωνιά σε κάποιο πεζοδρόμιο, ένα σημείο της πόλης που να δίνει την αίσθηση της προφύλαξης από το κρύο. Τα τελευταία χρόνια η Αθήνα χτυπημένη από την κρίση δείχνει μία αποκαρδιωτική εικόνα, αυτή των φτωχών ανθρώπους που επαιτούν προκειμένου να βρουν ένα πιάτο φαγητό, ενώ σπίτι γίνονται διάφορα αυτοσχέδια καταλύματα.

Σύμφωνα με στοιχεία οι άστεγοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τους 20.000. Πρόκειται για ανθρώπους που πλέον δεν έχουν κατοικία ή που βρίσκουν περιστασιακά καταλύματα από αυτά που συντηρούν διάφορες υπηρεσίες.

Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στην περιοχή της πρωτεύουσας ενώ και η υπηρεσία του δήμου Αθηναίων για τους αστέγους, σημειώνει πως υπάρχει μια άνοδος της τάξης του 15-20% στα συσσίτια που μοιράζει καθημερινά....



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

LIVE: Ακολουθήστε τον Άη Βασίλη...






Από τη Λαπωνία ξεκινά το μακρινό του ταξίδι ο Άη Βασίλης κάθε χρόνο ώστε μέχρι το ξημέρωμα των Χριστουγέννων να προλάβει να μοιράσει τα δώρα του σε όλα τα παιδάκια του κόσμου. Η NORAD (Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας) παρακολουθεί κάθε στιγμή τις...κινήσεις του, τον εντοπίζει σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη όπου βρίσκεται και αναμεταδίδει την πορεία του LIVE μέσω του δορυφόρου της.

Αυτή είναι η 57η χρονιά όπου η NORAD ανιχνεύει τις κινήσεις του Άη Βασίλη, ενώ οι λάτρεις της τεχνολογίας μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία του και μέσω facebook και twitter. Η ΝΟRAD δεν αποκαλύπτει την ακριβή θέση τού στον παγκόσμιο χάρτη, ρνώ για τη δουλειά τους απαιτούνται μήνες σχεδιασμού ώστε να χαραχθεί η πορεία του και στρατός εθελοντών να απαντούν σε μηνύματα, κλήσεις κι ερωτήματα ενδιαφερομένων...

Η υπηρεσία NORAD Tracks Santa από τον Δεκέμβριο του 2011 έχει προσελκύσει περισσότερους από 18,9 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες από 220 χώρες, ενώ μόνο εφέτος τις τελευταίες ημέρες οπότε αναμενόταν ο Άη Βασίλης να ξεκινήσει το ταξίδι του, απέκτησε 97.000 followers στο twitter και περισσότερα από 1 εκατ. likes στο facebook, σύμφωνα με τη Mirror.

Το ταξίδι του αγίου ξεκίνησε το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, στις 12 ακριβώς, και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11 αύριο το πρωί, ανήμερα Χριστουγέννων. Το έλκηθρο απογειώθηκε από το Βόρειο Πόλο και τα ραντάρ το εντόπισαν αρχικά στον Ειρηνικό Ωκεανό. Θα περάσει διαδοχικά από την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική. Η Norad έχει ως πρωταρχικό καθήκον να προστατεύει τις ΗΠΑ και τον Καναδά εντοπίζοντας μια ενδεχόμενη αεροπορική επίθεση εναντίον των χωρών αυτών ή την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων. Όμως, όπως κάθε χρόνο, διαθέτει αφιλοκερδώς τα ραντάρ της για να παρακολουθεί αν όλα πάνε καλά με το ταξίδι του Άη Βασίλη.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή της εξήγησε πώς μπορεί να γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται το έλκηθρο ανά πάσα στιγμή: η κατακόκκινη μύτη του Ρούντολφ, ενός από τους ταράνδους του Άη Βασίλη, στέλνει ένα ισχυρό υπέρυθρο σήμα που επιτρέπει στα ραντάρ να τον εντοπίζουν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η παράδοση που ακολουθεί η Norad προέκυψε από ένα τυπογραφικό λάθος που έκανε το 1955 μια εφημερίδα στο Κολοράντο Σπρινγκς, την πόλη όπου βρίσκεται το γενικό επιτελείο της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης. Η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει τη διαφήμιση ενός καταστήματος το οποίο έδινε τον αριθμό του τηλεφώνου του Άη Βασίλη για να επικοινωνήσει κανείς μαζί του. Αποδείχθηκε όμως ότι το τηλέφωνο αυτό χτυπούσε στα γραφεία της Διοίκησης Ηπειρωτικής Αεράμυνας (Conad), τον προκάτοχο της Norad. Από τότε, οι στρατιωτικοί της Norad ανέλαβαν άλλη μία "αποστολή".

Οι ειδικοί του τομέα πληροφοριών ρωτήθηκαν πώς καταφέρνει ο Άη Βασίλης να περνάει απ' όλα τα σπίτια του κόσμου μέσα σε 24 ώρες. Αφού μελέτησαν τα δεδομένα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χρόνος κυλάει πιο αργά για αυτόν. "Το ταξίδι του μας φαίνεται ότι διαρκεί 24 ώρες αλλά για τον ίδιο μπορεί να κρατάει πολλές μέρες, εβδομάδες ή και μήνες", εξήγησε η Norad.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Το ριγιούνιον του Λοβέρδου..





...σε φωτογραφίες...
Δέκατο δημοτικό σχολείο Πάτρας... 45 χρόνια μετά! Οι απόφοιτοι του 1967 συναντήθηκαν και πάλι. Μεταξύ των συμμαθητών και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και ... αρκετοί γνωστοί Πατρινοί. Γιάννης Κόττας, Χαράλαμπος Γώγος, Παναγιώτης Παπαγιαβής κ.α. 








Χριστουγεννιάτικα στιγμιότυπα από ολόκληρο τον κόσμο (25 Δεκεμβρίου 2012)...






Τα Χριστούγεννα γιορτάζουν οι πιστοί σε ολόκληρο τον κόσμο. Εικόνες από την εορταστική ατμόσφαιρα σε πρωτεύουσες και ...μεγάλες πόλεις του πλανήτη.
Μοναχές προσεύχονται στη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης λειτουργίας στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ
Αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού στην Αβάνα της Κούβας
Χριστούγεννα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας


Χριστούγεννα στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής

Στη μνήμη των θυμάτων του σχολείου στο Σάντι Χουκ του Νιούταουν στο Κονέκτικατ
Χριστούγεννα στη Βαγδάτη του Ιράκ

Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ιάβα της Ινδονησίας



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

«Στουρνάρα 288»...






Και ποιος δεν θυμάται το θρυλικό Βουλευτή Καλοχαιρέτα, της εξαίσιας σπονδυλωτής κωμωδίας «Στουρνάρα 288».
Και μπορεί βέβαια η ταινία να γυρίστηκε το 1959, αλλά οι ...μέθοδοι εξαπάτησης των πολιτών εκ μέρους των περισσότερων πολιτικών, παραμένουν ίδιες και απαράλλακτες, όπως ακριβώς περιγράφονται στις σπαρταριστές σκηνές του φιλμ!
Ποιος γνωρίζει όμως, ότι ο σπουδαίος αυτός ηθοποιός που υποδυόταν τον βουλευτή Καλοχεραίτα, ήταν Πατρινός;
Πρόκειται για τον Απόστολο Αβδή (Αβδελόπουλος), ο οποίος ήταν γεννημένος στην Πάτρα το 1903. Είχε σπουδάσει για λίγο Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αμέσως μετά γράφτηκε στη Σχολή Δοκίμων. Όμως, τα εγκατέλειψε όλα και βγήκε στο θέατρο το 1929, φοιτώντας στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Μάλιστα ήταν πατέρας, της εξίσου καλής ηθοποιού Ντίας Αβδή. Ο χαρισματικός Πατρινός καλλιτέχνης, πέθανε σχετικά νέος, το 1960 στην Αθήνα. 



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΔΡΩΜΕΝΟ ΚΑΜΗΛΑΣ 2013 -ΣΤΟ ΑΚ ΜΠΟΥΝΑΡΙ ΑΙΓΙΝΙΟΥ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με χαρά σας περιμένουμε στο έθιμο της ΚΑΜΗΛΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στις 1 Ιανουαρίου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



http://2.bp.blogspot.com/-nNgkZcxsT2A/TmpL9ayQDBI/AAAAAAAAYUs/qLEY_j89ckQ/s1600/DSC03381.JPG

Από τον χορό της Αναγέννησης Κολινδρού

 Φωτορεπορτάζ Ευριπίδη Θεοδοσίου

ΔΕΙΤΕ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ :




Οι παλαίμαχες αθλήτριες του Πιερικού και του Αρχελάου



 
Σε φιλικό αγώνα το Σάββατο  29 Δεκεμβρίου


  

  Είκοσι πέντε χρόνια μετά από ένα μεγάλο ντέρμπι και για να θυμηθούν οι παλιές – παλιοί και να μάθουν οι νέες – νέοι, ο Πιερικός Αρχέλαος διοργανώνει αυτό το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, φιλική συνάντηση μεταξύ των παλαίμαχων αθλητριών που αγωνίστηκαν στους δύο μεγάλους και ιστορικούς συλλόγους.
 
Τις ομάδες θα κοουτσάρουν οι τότε προπονητές, ενώ οι τότε διαιτητές θαδιευθύνουν τον πανηγυρικό αυτό αγώνα. 
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο (Β΄ ΔΑΚ) στις 6 μ.μ.
 
Θερμή παράκληση του Πιερικού Αρχελάου, οι φίλοι που θα παραβρεθούν στον αγώνα, να φέρουν, στο βαθμό που ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει, τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν σε συμπολίτες μας μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα «Ο ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ».
 
ΦΩΤΟ:
Από το μεγάλο ντέρμπι, πριν 25 χρόνια
 


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ