PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

To greek σουβλάκι κατακτά την Κίνα...






Οσο δύσκολο φαντάζει σε πολλούς Ευρωπαίους να χρησιμοποιούν ξυλάκια όπως οι Κινέζοι για να φάνε το φαγητό τους, άλλο τόσο δύσκολο φαίνεται σε κάποιους Κινέζους να ... φάνε το ρύζι, μαγειρεμένο με ένα τρόπο πρωτόγνωρο γι' αυτούς. Ακόμα πιο δύσκολο βέβαια είναι να φάνε πίτα γύρο... χωρίς να λερωθούν.
Αυτό αποδεικνύει η εμπειρία τριών Ελλήνων οι οποίοι έμαθαν στους κατοίκους της πόλης Σιαμέν της Νοτιοδυτικής Κίνας τι σημαίνει στα Ελληνικά γύρος, πίτα, γεμιστή πιπεριά με ρύζι και... κοτόσουπα. Ο λόγος για τους Θωμά Καραβασίλη, Βασίλη Μπαμπάολο και Ιωάννη Φυντανίδη, τους ιδιοκτήτες εστιατορίων Golden Olives (σ.σ. χρυσές ελιές) οι οποίοι, καθώς τα πράγματα στην Ευρώπη γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα, είχαν την ιδέα να μεταφέρουν στην Κίνα ένα σημαντικό κομμάτι της μεσογειακής κουλτούρας, το φαγητό, ανοίγοντας δύο καταστήματα στη Σιαμέν της επαρχίας Φουτζιάν, μιας πόλης τουλάχιστον 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οπως ανέφεραν οι ίδιοι στο «Εθνος της Κυριακής», οι κάτοικοι της πόλης ήδη έχουν αρχίσει να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα και για τους παράξενους (για τα μάτια τους) τρόπους μαγειρέματος του ρυζιού (γεμιστά), αλλά και του κρέατος. Το κατάστημα που λειτουργεί στο 400.000 τετραγωνικών μέτρων εμπορικό κέντρο της Σιαμέν, Wanda Plaza, μιας από τις πιο δυναμικές αλυσίδες shopping center της Ασίας, έχει καθημερινά περίπου 550-600 πελάτες. Μάλιστα, καθώς τα νέα απλώνονται στην πόλη, ολοένα και περισσότεροι πελάτες σπεύδουν να δοκιμάσουν το βασικό πιάτο του καταστήματος, τον γύρο με πίτα, αλλά και τα γεμιστά, τα οποία πωλούνται στους πελάτες αντί για πατάτες τηγανητές.

Βέβαια συνήθως οι καινούργιοι πελάτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον τρόπο κατανάλωσης του εδέσματος, αντιμετωπίζουν κάποιες? δυσκολίες στο να χειριστούν το σουβλάκι όπως πρέπει με αποτέλεσμα κάποιοι να λερώνονται από τις διάφορες σος, μουστάρδες, κέτσαπ, κάποιοι άλλοι να ζητούν πιρούνι, άλλοι τσοπ στικς (τα περίφημα ξυλάκια) και άλλοι να το στριφογυρίζουν προσπαθώντας να εντοπίσουν το κατάλληλο σημείο για να ξεκινήσουν να τρώνε.

Οι συνήθειές τους
Η επιλογή της προσφοράς γεμιστών, αλλά και της κοτόσουπας αντί για... αναψυκτικό, έγινε ύστερα από την εμβάθυνση των τριών στον τρόπο ζωής των Κινέζων, οι οποίοι συνηθίζουν να πίνουν σούπες -όπως στη Δύση ας πούμε προτιμούμε να συνοδεύουμε το γεύμα μας με ένα ανθρακούχο-, ενώ ως γνωστόν λατρεύουν το ρύζι και σίγουρα δεν είχαν δει κάτι παρόμοιο με το γεμιστό. Οι τιμές μάλιστα δεν έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά με τις αντίστοιχες στην Ελλάδα, αφού μια πίτα με γύρο κοστίζει στη Σιαμέν 2,5 ευρώ (20 γιουάν), μια μερίδα γεμιστών 3,2 ευρώ (25,6 γιουάν) και ένα μπολ κοτόσουπας 1,2 ευρώ (10 γιουάν). Το κρέας και τα λαχανικά αγοράζονται από τις αγορές της πόλης και από αυτά οι περίπου 10 εργαζόμενοι των δύο καταστημάτων παρασκευάζουν καθημερινά γύρο, σουβλάκια και τις πίτες σε ειδικό παρασκευαστήριο.
Μπορεί ο γύρος με την πίτα να είναι το βασικό πιάτο του καταστήματος, όμως οι

Οι γεύσεις από Ελλάδα όμως δεν σταματούν στην πίτα, στον γύρο και στα γεμιστά, αφού τα τελευταία τρία χρόνια οι άνθρωποι που έμαθαν το σουβλάκι στους Κινέζους ασχολούνται και με την εισαγωγή ελληνικών προϊόντων στην κινεζική αγορά και έχουν ιδρύσει μια εταιρεία εισαγωγών εξαγωγών. Η εταιρεία άρχισε να μεταφέρει στην Κίνα κρασί, ούζο, τσίπουρο, αλλά και ελληνική μπίρα εισαγωγής, ενώ αργότερα ήρθαν η φέτα, οι ελιές, τα προϊόντα από ελιά και το ελαιόλαδο (βιολογικό και συμβατικό), το οποίο ξετρέλανε τους Κινέζους αφού θεωρείται ως μια πρώτη ύλη εξαιρετικά πολύτιμη την οποία όμως δεν γνωρίζουν πώς να καταναλώνουν.

Οπως δηλώνουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των Golden Olives, παρότι τώρα μαθαίνουν σιγά σιγά κινέζικα, οι Κινέζοι είναι ιδιαίτερα φιλικοί και φιλόξενοι μαζί τους αν και οι περισσότερες συνεννοήσεις προς το παρόν γίνονται στα αγγλικά, ενώ οι πελάτες τους επιδεικνύουν μια τάση προς την κατανάλωση ούζου, πράγμα καθ' όλα κατανοητό εάν κανείς αναλογιστεί ότι οι κλιματολογικές συνθήκες στη Νότια Κίνα είναι αρκετά κοντά σε αυτές της δικής μας περιοχής, αλλά και επειδή η Σιαμέν είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της αχανούς ασιατικής χώρας.


Η πόλη αυτή τη στιγμή έχει τον πέμπτο μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης και έτσι κατατάσσεται στη λίστα με τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Κίνας, πίσω από τη Σανγκάι, το Πεκίνο και την Γκουαγκντζού.

Οπως μάλιστα αναφέρει ο Θωμάς Καραβασίλης, στη Σιαμέν ο κόσμος διασκεδάζει καθημερινά γεμίζοντας τα μαγαζιά πρωί και βράδυ, ενώ τα καλοκαίρια το κλίμα θυμίζει έντονα τα ελληνικά νησιά, καθώς τα τελευταία χρόνια στην Κίνα υπάρχει μια στροφή στον δυτικό τρόπο ζωής και διασκέδασης, με αποτέλεσμα να ανοίγουν ολοένα και πιο πολλά καφέ, μπαρ και εστιατόρια δυτικού στυλ.


ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ
Εμπόδιο η γλώσσα και η γραφειοκρατία

Παρότι οι Κινέζοι είναι φιλόξενοι και ο γύρος πουλάει, όπως σε όλες τις πρωτοβουλίες έτσι και η συγκεκριμένη συνάντησε αρκετές δυσκολίες μέχρι να προχωρήσει. Κρίνοντας από την εμπειρία τους, οι τρεις επιχειρηματίες θεωρούν ως πιο δύσκολα πράγματα για κάποιον που πηγαίνει στην Κίνα για να ανοίξει επιχείρηση, τη γλώσσα, τις διαφορές στην κουλτούρα και τον ρυθμό της ζωής (παρότι όπως τονίζουν οι ρυθμοί μοιάζουν με της Ελλάδας).


Η γραφειοκρατία, όπως σε πολλές χώρες, αποτελεί και στην Κίνα ένα μικρό πρόβλημα, αλλά με λίγη υπομονή και επιμονή όλα γίνονται. Οπως μάλιστα τονίζουν με νόημα οι τρεις τους, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι στην Σιαμέν είναι αυτές που αντιμετωπίζει ένας Βορειοευρωπαίος επενδυτής στην Ελλάδα. Τώρα κι ενώ ήδη έχουν διανύσει μια τεράστια απόσταση από εδώ μέχρι την Κίνα, σε όλα τα επίπεδα, σκέφτονται να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο την επιχειρηματική τους δραστηριότητα εκεί. Προσφάτως εισήγαγαν ελληνικό μπράντι παλαίωσης, το οποίο έγινε ανάρπαστο, ενώ στόχος τους είναι η δημιουργία αλυσίδας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κίνας, καθώς ήδη έχουν υπάρξει προτάσεις που βρίσκονται υπό εξέταση για φρανσάιζ από Κινέζους, αλλά και Ελληνες που θέλουν να επενδύσουν στην Κίνα.

Τέτοιες επιχειρηματικές κινήσεις είναι λογικό να ενδυναμώνουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο λαών - στη συγκεκριμένη περίπτωση αυξάνουν το ενδιαφέρον των Κινέζων για την Ελλάδα. Οι ιδιοκτήτες των Golden Olives αναφέρουν ότι πλέον τους ρωτούν συχνά για την ελληνική κρίση, αφού πολλοί Κινέζοι δυσκολεύονται να αντιληφθούν τι ακριβώς συμβαίνει στην Ευρώπη. Ωστόσο, οι περισσότεροι και δη οι νεότεροι, είναι εξοικειωμένοι με την ιστορική και την τουριστική διάσταση της Ελλάδας, δηλαδή την αρχαιότητα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη... Σαντορίνη.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση μελετά η κυβέρνηση για το 2013...





Στη γνωστοποίηση ότι μέσα στο 2013 η κυβέρνηση μελετά να μειώσει τον συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από 23% που ισχύει σήμερα προχώρησε η ... υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με δηλώσεις της σε εκπομπή της ΝΕΤ.
Ο συντελεστής 23% εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει στο 13%.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Tροχονόμος - Λουί ντε Φινές, στην Κηφισίας...





...προκαλεί κυκλοφοριακό χάος. 
Δείτε τις φωτογραφίες...



Στα φανάρια του τροχονόμου (επί λεωφόρου Κηφησιάς) στη Κηφισιά.
Σταμάτησε με την μηχανή του γιανα "διευκολύνει"την κίνηση και δημιούργησε κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Κατεύθυνε με τα χέρια του τα αυτοκίνητα αγνοώντας τους...
φωτεινούς σηματοδότες, ενώ ταυτόχρονα έπαιζε με το κινητό του.






Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Eνα εκατομμύριο το χρόνο, στα πόδια της Ανθής ...





ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Αιμίλιου -συγνώμη- Λιάτσου και Νίκου Σίμου... 


  
Μόνο ένας αριθμολόγος, βαθύς γνώστης των πυθαγόρειων θεωρημάτων, θα μπορούσε να αποκωδικοποιήσει το απόκρυφο νόημα των αριθμών και τον συμβολισμό τους γύρω από την εκπομπή της «γαλάζιας» πολιτεύτριας Ανθής Σαλαγκούδη που... κάνει το τηλεοπτικό της ντεμπούτο μέσα από την εκπομπή με τον ευφάνταστο τίτλο «136».

Δεν υπάρχει στην ιστορία της ΕΡΤ πιο κωμικοτραγικό εγχείρημα. Η εκπομπή της Ανθής έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο στο Ραδιομέγαρο, μια και στους διαδρόμους κρατάνε την κοιλιά τους όταν, ερμηνεύοντας τι θέλει να πει… ο ποιητής με το «136», αναφέρονται σκωπτικά στον αριθμό των ημερών που η ωραία πλην άπειρη Ανθή περιφέρεται ασκόπως στους μουντούς ορόφους μέχρι να καταφέρει επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, που δυστυχώς δεν μπορεί να φθάσει χρησιμοποιώντας μόνο τις 12ποντες γόβες της. Δεν είναι αλήθεια ότι η δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα περιφέρεται ασκόπως τόσον καιρό κάνοντας πού και πού μερικά διασκεδαστικά -για τους ηχολήπτες, εικονολήπτες, κάμεραμαν και τεχνικούς- δοκιμαστικά.

Επιμονή
Η αλήθεια είναι ότι η προστατευόμενη των «γαλάζιων» στελεχών, που κάνουν όλο και πιο ενδιαφέροντα τον γρίφο γύρω από την επιμονή στο πρόσωπό της, βρίσκεται μόλις 90 (!) ημέρες στην Αγία Παρασκευή (από τις 17 Σεπτεμβρίου), έχοντας ήδη πληρωθεί 10.500 ευρώ (μεικτά) μέχρι να καταφέρει να «τα πει» και ενώ έχει προσληφθεί ως Προσωπικό Εδικών Θέσεων (ΠΕΘ) με τον προκλητικό για την εποχή και για τις επαγγελματικές της ικανότητες μισθό των 3.500 ευρώ μηνιαίως. Oπως αλήθεια, και μάλιστα πικρή, είναι το κόστος της εκπομπής που αντιστοιχεί μόνο για 3 μήνες (60 επεισόδια) στο... 20ετές εισόδημα ενός μέσου πολίτη (302.770 ευρώ).

Η αριθμολαγνεία δεν έχει τέλος. Για να σοβαρευτούμε, στην πραγματικότητα το «136» προέκυψε από το «Ραντεβού Μεσογείων 136». Εκεί δηλαδή που βρίσκονται τα κτίρια της Κατεχάκη τα οποία με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Στουρνάρα και Κεδίκογλου) προορίζονται για το υπ. Δημόσιας Τάξεως και τις ανάγκες υποδοχής των αλλοδαπών έχοντας προκαλέσει κύματα κινητοποιήσεων από τα σωματεία.
Καθυστέρηση
Μάλιστα, ενώ η εκπομπή ήταν να βγει πολύ νωρίτερα, επειδή ακριβώς η όμορφη Ανθή δεν ήταν έτοιμη, σημειώθηκε δραματική καθυστέρηση, για να ανακοινωθεί ότι επιτέλους θα δούμε το νέο τηλεοπτικό θαύμα από τις 17/12.

Oμως ο θεός του συνδικαλισμού δεν φαίνεται να έχει έρωτα με την Ανθή, η οποία έκατσε άλλες δύο μέρες να κάνει εντατικά μπροστά στον φακό, για να βγει τελικά καθυστερημένη και ζωντανή καθημερινά στο καλύτερο τηλεοπτικό φιλέτο της ημέρας, στη ζώνη 6-9 μ.μ. μαζί με τον Γιάννη Δάρα και τον εθνικό μας μάγειρα Ηλία Μαμαλάκη, δίνοντας lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Νωρίτερα έγιναν 2-3 αποτυχημένες προσπάθειες για να αξιοποιηθεί κάπου περίοπτα η δημοσιογράφος. Η ίδια μάλιστα είχε προχωρήσει και σε δηλώσεις όταν είχε ακουστεί ότι θα κάνει εκπομπή με τον Γιώργο Κουβαρά. «Είμαι ενθουσιασμένη που μαζί θα κάνουμε αυτή την εκπομπή, 8-10 το πρωί. Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για μένα, ειδικά στις μέρες μας. Χαίρομαι που με εμπιστεύτηκαν γι' αυτή την εκπομπή και με έριξαν κατευθείαν στα βαθιά». Μόνο που, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, πνίγηκε στις... λίμνες δακρύων από τα γέλια των μελών του συνεργείου με το οποίο έκανε τα δοκιμαστικά. Αργότερα ακούστηκε το όνομα άλλου συμπαρουσιαστή, του συμβασιούχου της ΕΡΑ Βασίλη Μπεσκένη - θύµα κι αυτός της καθυστέρησης της παρ' ολίγον παρτενέρ του. Να όμως που η περιπέτεια της Ανθής στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της ΕΡΤ θα έχει αίσιο τέλος.

Περίεργα κονδύλια
Δεκάδες χιλιάδες για γραμματείς και έξοδα συνεργείων, φιλοξενίας και... προεργασίας 


Λεφτά υπάρχουν... για τη στρωμένη με γαλάζιο χαλί νέα σταδιοδρομία της Ανθής στην Ελλάδα της κρίσης και στην ΕΡΤ των κομμένων μισθών, επιδομάτων, συμβασιούχων και ενοχλητικών φωνών. Ετσι, μπορεί η διοίκηση της ΕΡΤ να ανακοινώνει τον μισθό της κ. Σαλαγκούδη (3.500 € μεικτά) και να νομίζει ότι ξεμπερδεύει με το να δημοσιεύει ότι κάθε εκπομπή της θα κοστίζει (μόλις) 3.027 € (πλέον ΦΠΑ), όμως η αλήθεια βρίσκεται πάνω και πέρα από αυτά και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς τη διαδικασία απόκρυψης των ψυχρών αριθμών.

Το Δ.Σ. ενέκρινε την εκτέλεση παραγωγής της εκπομπής με τίτλο «Μεσογείων 136» στις 11/12 μετά από εισήγηση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης, δηλαδή του Αιμ. Λιάτσου και όχι του γενικού διευθυντή Τηλεόρασης Κ. Σπυρόπουλου (πριν αποπεμφθεί). Αρα η εκπομπή είναι ενημερωτική και όχι ψυχαγωγική. Ε και; Θα αναρωτηθεί κανείς. Από πότε όμως η ενημέρωση και μάλιστα η καθημερινή ανατίθεται σε εξωτερική εταιρεία παραγωγής «TVE Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Β.Ε.Ε.» κάνοντας χρήση εξωτερικών δημοσιογράφων (προφανώς), οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση αμείβονται με 600 € μεικτά τον μήνα δημιουργώντας κλίμα αθέμιτου ανταγωνισμού για τους αορίστου χρόνου και φυσικά τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ;

Του λόγου το αληθές καταδεικνύουν τέσσερα επιμέρους ποσά που αναφέρονται στην ανάλυση του κοστολογίου:

24.980 € πλέον ΦΠΑ για εργοδοτικές εισφορές οι οποίες θα καταβληθούν στον παραγωγό σύμφωνα με τις μισθοδοτικές καταστάσεις και στις θεωρημένες ΑΠΔ του ΙΚΑ.
22.000 € για έξοδα προεργασίας των συντελεστών παραγωγών, χωρίς εξήγηση για το τι σημαίνει αυτή η προεργασία. Τι θα προετοιμάζουν δηλαδή;
27.000 € πλέον ΦΠΑ για δώρα, επιδόματα και εργοδοτικές εισφορές αυτών όπως προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία και τα οποία θα καταβληθούν στον παραγωγό σύμφωνα με τις μισθοδοτικές καταστάσεις και τις θεωρημένες ΑΠΔ του ΙΚΑ.
23.240 € για έξτρα αναγκαία έξοδα παραγωγής όπως σώμα εφημερίδων, γραμματεία γραφείου παραγωγής, έξοδα συνεργείων, έξοδα φιλοξενίας κ.ά. Kαι γεννάται το ερώτημα: Δεν έχει η ΕΡΤ «σώματα» εφημερίδων από άλλα τμήματα; Δεν διαθέτει δεκάδες γραμματείς; Και τι έξοδα έχουν έξτρα τα συνεργεία; Δεν περιλαμβάνονται στο καθημερινό κονδύλι των 3.027 €;

Το πιο ενδιαφέρον; Oτι εξασφαλίζεται και ένα έξτρα κονδύλι της τάξεως των 4.140 € (1.380χ3) για τρεις επιμέρους αποστολές , το οποίο σημειωτέον δεν περιλαμβάνεται στο κόστος παραγωγής και θα καταβληθεί στον παραγωγό με προσκόμιση παραστατικών.

Τέλος κάνουν το χατίρι στον Ηλία Μαμαλάκη, δίνοντάς του και άλλα 900 € από το εγκεκριμένο κονδύλι από την Επιτροπή Κοστολογίου με την καταπληκτική αιτιολογία «διότι υπήρξε συμφωνία με τη Διοίκηση». Εννοείται ότι θα υπήρχε συμφωνία με τη διοίκηση. Η Επιτροπή Κοστολογίου όμως το ξέρει; 'Η την γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους;

Υψηλές αμοιβές
Η έγκριση του κονδυλίου (285.240 € + 75.000€ για τις αμοιβές των Σαλαγκούδη/Δάρα τον χρόνο) αφορά μόλις 60 επεισόδια. Ετσι δεν χτυπάει στο μάτι ένα δυσθεώρητο ποσό (π.χ. 1 εκατ. €) στο οποίο θα εκτοξευθεί το κόστος της εκπομπής σε τυχόν ανανέωση της έγκρισης παραγωγής νέων επεισοδίων. Το ποσό αυτό βεβαίως δεν συμπεριλαμβάνει τις αμοιβές ούτε της Ανθής Σαλαγκούδη (10.500 € μέχρι σήμερα και άλλες 30.000 € μέχρι το τέλος της σεζόν) ούτε και τη μισθοδοσία του Γιάννη Δάρα (2.200 € μεικτά ως αορίστου χρόνου). Οσο για τον μισθό του Ηλία Μαμαλάκη, αυτός δεν είναι σαφής. Αρχικά έγινε λόγος για 4.500 €, ενώ στη συνέχεια φαίνεται ότι εκτοξεύθηκε στις 6.000 € τον μήνα (διπλάσιος από αυτόν του διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Σίμου).

Και το τελευταίο ίσως πιο κραυγαλέο για τους μυημένους περί τα νομοθετικά. Ενώ η ΕΡΤ δεν καίγεται να κυνηγάει διαφημίσεις ούτε καν σκίζεται να βρει χορηγούς για τοποθέτηση προϊόντων (product placement), στη συγκεκριμένη περίπτωση το προβλέπει και μάλιστα στο κοστολόγιο. Και ερωτάται η ΕΡΤ: Γνωρίζει αν η Κομισιόν που ψήφισε την οδηγία (Τηλεοπτικά χωρίς σύνορα) επιτρέπει την τοποθέτηση προϊόντων και για ενημερωτικές εκπομπές; Γνωρίζει ότι το ΕΣΡ «εγκαλεί» όλες τις ενημερωτικές εκπομπές που έχουν ανάλογα κρούσματα (το έχει πράξει για το πρωινό του ΣΚΑΙ); Μήπως γι' αυτό το πρόγραμμα βαπτίζεται με τον μπάσταρδο τίτλο «ενημερωτική-ψυχαγωγική»; Αυτό το infotainment - τέρας ποιος θα το εκμεταλλευθεί; Η ΕΡΤ ή ο παραγωγός; Ποιος θα ωφεληθεί στην υγειά των κορόιδων;

Η «ωραία» της Θεσσαλονίκης
Στα χνάρια του πατέρα της

Η Ανθή Σαλαγκούδη ήρθε στο τηλεοπτικό στερέωμα και ίσως να μην την ενδιαφέρει και πολύ να παραμείνει. Οι άσπονδοι φίλοι και εχθροί της υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιεί τις καρέκλες της ΕΡΤ ως εφαλτήριο για την πολιτική της καριέρα.

Ο πατέρας της, ο πρώην υφυπουργός Γ. Σαλαγκούδης, δεν έπαψε ποτέ να φιλοδοξεί να τη δει µε µια έδρα στη Βουλή. Τελικά ο στοργικός πατέρας και οι άνθρωποί του δικαιώθηκαν, αφού η προεκλογική τους εκστρατεία έφερε την Ανθή στην 8η θέση του ψηφοδελτίου του Κ. Γκιουλέκα.

Η Ανθή, που περιγράφεται ως «ωραία», «ταλαντούχα», «εντυπωσιακή», έχει το τηλεοπτικό της παρελθόν: Σπούδασε στο Τµήµα Δηµοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και παράλληλα µε τις σπουδές της άρχισε να εργάζεται ως δηµοσιογράφος. Η µέχρι σήµερα δηµοσιογραφική της δράση περιλαµβάνει τα εξής: Από το 2002 και για 2 χρόνια συνεργάστηκε µε την εφηµερίδα «Μακεδονία» και τα περιοδικά «Επιλογές» και «Πανσέληνος».

Από το 2006 έως το 2008 εργάστηκε στην εκποµπή «Πρώτη Γραµµή» της ΝΕΤ. Tην ίδια περίοδο ήταν υπεύθυνη σε θέµατα Διαφήµισης και Προβολής του χιονοδροµικού κέντρου Καϊµακτσαλάν της Νοµαρχίας Πέλλας.

Από το 2008 έως τον Ιούνιο του 2010 εργάστηκε ως δηµοσιογράφος στον τοµέα ενηµέρωσης της ΕΡΤ3 και παρουσίαζε το ηµερήσιο πρόγραµµα. Εννοείται ότι είναι «βαµµένη γαλάζια» µέχρι το κόκαλο, αφού είναι ενεργό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Αρχίσε η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης...





Περίπου 6,5 εκατ. ευρώ άρχισαν να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 50.000 δικαιούχων...
Αρχίσε η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους δικαιούχους που έχουν καταθέσει τα σχετικά παραστατικά στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΚΕΠΥΟ.

Από το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, εγκρίθηκαν...
οι 180.000, ενώ απορρίφθηκαν 40.000 που δεν πληρούσαν τα κριτήρια που έχουν οριστεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Ήδη, περίπου 6,5 εκατ. ευρώ άρχισαν να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 50.000 δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση για το επίδομα και αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε δηλώσεις του, τις προηγούμενες ημέρες, στη ΝΕΤ, ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι «στις επόμενες μέρες θα κοιτάξουμε να θέσουμε τη διαδικασία σε τακτική βάση, ώστε όταν τα τιμολόγια ωριμάζουν, δηλαδή στις 15 μέρες από ημερομηνία του τιμολογίου που δεν μπορεί να αλλάξει κάτι από τον πρατηριούχο, θα προχωράμε στην πληρωμή των τιμολογίων αυτών».

Στο θέμα αναφέρθηκε το Σάββατο και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Επικαλούμενος την ενημέρωση που είχε από τον κ. Θεοχάρη, ο υφυπουργός προανήγγειλε ότι από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να πληρώνονται οι πρώτοι δικαιούχοι.

«Με πληροφόρησαν ότι τα πρώτα 6,5 εκατ. πληρώνονται και θα τα βρουν στους λογαριασμούς τους είτε Παρασκευή είτε τη Δευτέρα στις τράπεζες, δηλαδή λειτουργεί το σύστημα».

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρηση σχετικά με το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210-4803131 και να επισκέπτονται την ηλεκτρονική εφαρμογή gsis.gr.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Το πέταγμα του κόνδορα στο Σίδνεϊ...





Το εντυπωσιακό πέταγμα του κόνδορα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου Ταρόνγκα στο Σίδνεϊ και να συλλάβει ο φωτογραφικός φακός με φόντο το λιμάνι της μητρόπολης της Αυστραλίας. Ο ...
κόνδορας της φωτογραφίας λέγεται Κονίρα και είναι εκπαιδευμένος να συμμετέχει στο δημοφιλές σόου του ζωολογικού κήπου Ελεύθερη Πτήση Πουλιών. Ο ζωολογικός κήπος Ταρόνγκα άνοιξε τις πύλες του το 1916 και καλύπτει μια έκταση 52 στρεμμάτων, ενώ απέχει μόλις 12 λεπτά από το κέντρο της Σίδνεϊ με το πλοίο. Είναι ένα ιδανικό μέρος για τη φιλοξενία του Κονίρα και άλλων ειδών του ζωικού βασιλείου, καθώς το περιβάλλον είναι εντελώς φυσικό. Οι εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης αποτυπώνονται στο πέταγμα αυτού του κόνδορα των Ανδεων, που φαίνεται να το απολαμβάνει..



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Η φωτογραφία της ημέρας από το στολισμένο Κολινδρό


Εντυπωσιακά στολισμένη η κεντρική
πλατεία Κολινδρού

ΠΙΑΝΟ ΜΠΑΡ...ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ.


ΠΕΜΠΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ "ON AIR"






Βόλεϊ Α1 (Μ.Α.Σ. Νίκης Αιγινίου-Παναθηναϊκός) 3-2

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης




    Για μια ακόμα  πολλοστή φορά η δημοτική αρχή περιορίζει το δικαίωμα της αντιπολίτευσης αλλά και όλων των δημοτικών συμβούλων να ενημερώνονται εγκαίρως και να προετοιμάζονται παράλληλα για τα προς συζήτηση θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι σήμερα Παρασκευή 21/12 στις τέσσερις και τέταρτο το απόγευμα ενημερωθήκαμε για την διεξαγωγή δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 27/12 δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα χωρίς όμως να μας δοθεί ο σχετικός φάκελος των θεμάτων.  
   
Η  συνεδρίαση περιλαμβάνει 66 θέματα μεταξύ των οποίων το Τεχνικό Πρόγραμμα, εκλογή των νέων μελών στις σχολικές επιτροπές και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, καθορισμός δημοτικών τελών, τελών άρδευσης  και άλλα σοβαρά θέματα για τα οποία ο χρόνος που δίνεται σε προετοιμασία και μελέτη είναι λιγότερο από δύο μέρες, αν οι  φάκελοι θα είναι πλήρης από τη Δευτέρα το πρωί , δεδομένου ότι μεσολαβεί η διήμερη αργία των Χριστουγέννων. Στο διάστημα αυτών των δύο ημερών καλούμαστε να μελετήσουμε  αναλυτικά τα θέματα, να αντλήσουμε τα απαραίτητα στοιχεία από τις δημοτικές υπηρεσίες, να συγκαλέσουμε τις παρατάξεις για ανταλλαγή απόψεων και χάραξη της θέσεων μας επί των συζητούμενων θεμάτων.
Με την επίδοση της πρόσκλησης την Παρασκευή το απόγευμα  ο Πρόεδρος είναι μέσα στα όρια της προθεσμίας των τριών ολόκληρων ημερών που προβλέπει ο Καλλικράτης, η παρεμβολή όμως του Σαββατοκύριακου και της αργίας των Χριστουγέννων σε συνδυασμό με την μη παράδοση μαζί με την πρόσκληση των φακέλων με τα θέματα  παρεμποδίζουν τις παρατάξεις και τους συμβούλους  να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στο έργο τους.
Καταγγέλλουμε αυτή την μόνιμη τακτική της δημοτικής αρχής η οποία σκοπίμως παρεμποδίζει τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους να είναι ουσιαστικοί στο έργο τους. Θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ως δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο  θα πρέπει να είναι αυτό που θα αποφασίζει για την τύχη του δήμου και των δημοτών μέσα από ένα δημοκρατικό διάλογο, με την  ουσιαστική συμμετοχή όλων και δεν πρέπει να είναι ένα όργανο που στερεί στην αντιπολίτευση και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους τη δυνατότητα να προετοιμάζονται για την συζήτηση των θεμάτων,  με αποτέλεσμα οι αποφάσεις να παίρνονται  δια της σιωπηλής πλειοψηφίας  όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από ένα δημαρχοκεντρικό σύστημα.
Ειδικά τώρα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο της τρικομματικής κυβέρνησης και των μνημονίων, ειδικά τώρα που απαιτείται η σύμπραξη  όλων για να περισώσουμε τον δημοκρατικό χαρακτήρα των Ο.Τ.Α., τις δομές Πρόνοιας που πλήττονται, το δημόσιο χαρακτήρα δημοτικών υπηρεσιών όπως η καθαριότητα και το νερό, τώρα που απαιτείται να προστατεύσουμε τους δημότες από τις πληγές του Φαραώ που τους επιφυλάσσει η Τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού.
Καλούμε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους δημότες σε κοινό βηματισμό να παλέψουν για μια δημοκρατική τοπική αυτοδιοίκηση, για ένα δήμο που θα ασχολείται και θα επιλύσει τα προβλήματα των δημοτών, διεκδικώντας πόρους από την κυβέρνηση και όχι επιβάλλοντας φόρους και τέλη, για ένα δήμο που θα λειτουργεί με διαφάνεια, αξιοκρατία και χρηστή διοίκηση.

Τούτες τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και της  Πρωτοχρονιάς μαζί με τις καλύτερες ευχές μας για κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, για ειρηνικό και δημιουργικό το 2013,  ευχόμαστε ο νέος χρόνος να είναι χρόνος ανάτασης για τον Ελληνικό λαό, χρόνος  που θα ανατείλουν  καλύτερες μέρες ,μέσα από τον αγώνα  για ριζικές αλλαγές, αγώνα για εθνική προκοπή, μέσα από την αλληλεγγύη του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού μας.
Κατερίνη 21/12/2012
        Για την Παράταξη
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Kolindros in training!!!



Όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο φίλος μας ο Γιάννης, αυτές τις μέρες έχουμε
Kolindros in training....  αλλά σε τρενάκι!!!


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

βρέθηκε η λίστα με τα ...δώρα...!!!

ο μ.....της χρονιάς που πέρασε ΄΄αξιοκρατικά ΄΄

Κάλαντα σε... πολιτικούς !!!

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ









    ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣΑ.Ε.ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ  ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ -2013-

Και η αλυσίδα ηλεκτρικών «Welcome Stores Εϊτσίδης» είναι χορηγός στις φετινές δραστηριότητες του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.



Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που αντιπροσωπεύει μεγάλη ποικιλία ηλεκτρικών ειδών, βρίσκεται στη Λ. Ιασωνίδη 105, στην Κατερίνη.

Η χορηγός είναι ανάμεσα σ΄ αυτές που συμμετέχουν στη χορηγική δραστηριότητα του συλλόγου και δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ...ΑΛΛΟΥ.

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 56.062
ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: 2 ΩΡΕΣ
ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ"


ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ (ΤΡΙΚΑΛΑ) : ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 80.900.
ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ:3 ΩΡΕΣ.
ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ".
ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 83.764. 
ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ:25 ΛΕΠΤΑ.
ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ 1 (ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ 1) ΔΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ  ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, ΩΣΤΕ ΕΠΕΒΛΕΨΕ ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ (;) ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ TWITTER ΤΟΥ!!!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΑΜΙΝΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΩΝ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΩΝ (ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ, ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ, ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΙ ΕΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΩΜΑ) ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΩΝ, ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΙΑ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΒΕΡΤΗ, KAI ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ANAKATEMENA ΜΕ KAKOHXA ΡΙΜΙΞ ΤΗΣ RIHANNA KAI OΠΟΥ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ Η ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΑΤΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.......

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Nέο Πρόγραμμα για το 2013 της Σχολής Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου από τις 09:30 το πρωί, στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας η επόμενη διανομή τροφίμων "Χωρίς Μεσάζοντες".



Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου από τις 09:30 το πρωί, στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας η επόμενη διανομή τροφίμων "Χωρίς Μεσάζοντες".
Θα διατεθούν πορτοκάλια Σπάρτης άριστης ποιότητας προς 0,35€ το κιλό σε συσκευασίες των 8 κιλών, στην τιμή των 2,80€ ανά συσκευασία. 

Τα πορτοκάλια είναι διαφορετικών μεγεθών και ενδείκνυνται και για την παραγωγή χυμού.
Ο παραγωγός Ι. Καρμοίρης παρέδωσε το απαραίτητο  πιστοποιητικό χημικών αναλύσεων, αφού προηγουμένως δείγμα πορτοκαλιών εξετάστηκε στο βιοχημικό εργαστήριο της AGROLAB στη Θεσααλονίκη με κωδικό 211212 - 25922 και έλαβε τον αριθμό πιστοποιητικού Σ16599/21.12.12 με την ένδειξη "Δεν πιστοποιήθηκαν δραστικές". Δηλαδή το προϊόν δεν παρουσιάζει κανένα ίχνος φυτοφαρμάκων.
Η διάθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 09:30 έως 12:30.
Για παραγγελίες κάντε κλικ εδώ: http://www.anasta.de/TOPOS/index.php?option=com_wrapper&Itemid=142



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ



΄΄ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ΄΄



Φαντασμαγορική και μεγαλοπρεπή η γιορτή
΄΄ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ΄΄
Με τη φωταγώγηση του  χριστουγεννιάτικου δέντρου, το Θεατρικό του Παιδικού Σταθμού, την Χορωδία Γυμνασίου και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Νικόλαος Λούσης’’. Και τέλος η εντυπωσιακή είσοδος του  Αι Βασίλη με το τρενάκι όπου τα μικρά παιδιά των υποδέχτηκαν με πολύ αγάπη. 
Photo Hasapetis