PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΕΡΙΝΗ...Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ..





ΨΑΡΑΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ; ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Ά ΡΕ ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΥ....
ΨΑΡΑΔΕΣ....
ΟΜΟΡΦΙΑ....
Ξέρετε τι μπορεί να δώσει η θάλασσα στην Πιερία μου; ΖΩΗ ΡΕ....
Ποιός όμως έχει ασχοληθεί ποτέ με την πτυχή αυτή της ζωής στον τόπο μου; ΚΑΝΕΝΑΣ...
ΨΑΡΑΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ; ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Με κατώτατο όριο ηλικίας τα 45+, τα βραζιλιάνικα καλλιστεία ...



Με τέτοια γιαγιά και ωμές μπάμιες θα έτρωγα.Για να μη σκεφτώ νανούρισμα και παραμύθι από τα χειλάκια της.







Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ Τα… άλλα βραζιλιάνικα καλλιστεία! Δείτε τα από …πίσω!!! VIDEO



Οι Βραζιλιάνες είναι διάσημες σε όλο τον κόσμο για τα οπίσθια προσόντα τους. Γι’ αυτό και στη μακρινή χώρα υπάρχει σεχτικός διαγωνισμός για την κοπέλα με τα καλύτερα, που όλοι παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον.
Το «μπουμπούμ», όπως αποκαλούνται στην καθομιλουμένη τα γυναικεία οπίσθια, αποτελεί ένα σημαντικό συμβολικό και αισθητικό στοιχείο της λαϊκής κουλτούρας στη Βραζιλία και το φρενιτιώδες λίκνισμά του, υπό τους ρυθμούς της σάμπας, είναι το σήμα κατατεθέν του διάσημου καρναβαλιού της.
«Πιστεύω πως το τροπικό κλίμα, το καρναβάλι και όλη αυτή η επιμειξία των φυλών προσδίδουν στην βραζιλιάνα γυναίκα ένα μοναδικό βιότυπο σε όλον τον κόσμο», τονίζει ο Κακάου Όλιβερ, διοργανωτής του διαγωνισμού, που ξεκίνησε το περασμένο έτος.
«Το ‘μπουμπούμ’ της Βραζιλιάνας είναι το τμήμα εκείνο του κορμιού της που θαυμάζει ολάκερος ο κόσμος, και ο διαγωνισμός αυτός το αποδεικνύει περίτρανα», υπογραμμίζει ο διοργανωτής.
Οι χρήστες του Ιντερνέτ μπορούν να ψηφίζουν στον επίσημο ιστότοπο www.misbumbumbrasil.com, επιλέγοντας τη διαλεκτή τους με βάση τα «φυσικά» προσόντα των διαγωνιζομένων, καθώς τα διορθωμένα με σιλικόνη οπίσθια αποκλείονται.
Δείτε κι εσείς σε βίντεο τις φιναλίστ να παίζουν με την κάμερα και ο φακός να κάνει ζουμ εκεί που καλούνται να αποφασίσουν οι κριτές.
Προσοχή, εάν έχει διαπιστωθεί καρδιακό πρόβλημα, απομακρυνθείτε από την οθόνη…




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΑΥΤΟ ΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΩ..... Ά ΡΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ!!!

Έ όχι ρε...
Ο Μουρατίδης θα ξανάρθει στην Πιερία; ΠΩ ΠΩ ΠΩ...
Και όλοι οι δημοσιογράφοι θα τρέχουν πίσω του;;; ΠΩ ΠΩ ΠΩ
Και θα του κάνει και τέτοιες συνεντεύξεις απίστευτες κι ο φίλος μου ο Λευτεράκης;;; ΠΩ ΠΩ ΠΩ
Και εκεί γύρω θα είναι κι η ΓΙΑΝΝΑ κι ο ΧΑΡΗΣ κι ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ κι η ΚΑΤΕΡΙΝΑ;;; ΠΩ ΠΩ ΠΩ
ΠΩ ΠΩ ΠΩ
ΑΥΤΟ ΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΩ..... Ά ΡΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ!!!

Εγώ το γράμμα μου το 'στειλα εγκαίρως...





Η ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης πέρασε σαν σίφουνας από τα Φωτεινά, κερδίζοντας με το ευρύ 1-5 τον Ορφέα και εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία του Δίας Δίου μειώνοντας τη διαφορά στην κορυφή στους 3 βαθμούς.




    Η ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης πέρασε σαν σίφουνας από τα Φωτεινά, κερδίζοντας με το ευρύ 1-5 τον Ορφέα και εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία του Δίας Δίου μειώνοντας τη διαφορά στην κορυφή στους 3 βαθμούς.
Ονειρικό ξεκίνημα για το συγκρότημα του Παναγιώτη Αμανατίδη με γκολ από τα αποδυτήρια, όταν μόλις στο 1' από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα των Φωτεινών ο Βροχαρίδης με καρφωτή κεφαλιά σημειώνει το 0-1.

Ποιοτικό ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Ποντίων λόγω του ότι δε βοήθησε και ο αγωνιστικός χώρος που βρισκόταν σε κακή κατάσταση.
Ένα σκληρό και άτεχνο παιχνίδι, με πολλά φάουλ και νεύρα, οι νεαροί παίκτες της ΠΑΕ Ποντίων παρασύρθηκαν από το τρόπο παιχνιδιού του Ορφέα και επίσης τα σφυρίγματα του διαιτητή του αγώνα που ευνοούσε σε πολλά σημεία την τοπική ομάδα με αποτέλεσμα οι νεαροί των ποντίων να υποπέσουν σε πολλά λάθη.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με μεγάλες μπαλιές είτε από τα ελεύθερα του τερματοφύλακα η από τα στημένα να απειλήσουν την εστία του Βαβατσιούλα.
Στο 28’ έγινε το 0-2 με φάση καρμπόν, όταν πάλι από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, αυτή την φορά ο Μαγούδης βγήκε από τα μαρκαρίσματα και με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Ορφέα για δεύτερη φορά.
Η χαρά των παικτών του Ποντίων δεν κράτησε πολύ, όταν δύο λεπτά αργότερα στο 30’ από λάθος της άμυνας, επιθετικός των γηπεδούχων έκλεψε την μπάλα και ανατράπηκε από τον Πουλικίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή με τον διαιτητή να μην έχει άλλη επιλογή το να δείξει το σημείο του πέναλτι.

Το πέναλτι εκτελέστηκε εύστοχα διαμορφώνοντας το σκορ σε 1-2.
Από το σημείο αυτό μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν δημιουργήθηκε καμία φάση με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αλλά να μην μπορούν να κάνουν κάτι το αξιόλογο.
Τα πράγματα δεν άλλαξαν στην επανάληψη, αφού τα πρώτα λεπτά θύμιζαν κατά πολύ, τα τελευταία του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα του Ορφέα έψαχνε την ισοφάριση και την ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων επίσης ψάχνοντας για το τρίτο γκολ που θα κλείδωνε την νίκη.
Η τύχη χαμογέλασε για τους πόντιους όταν στο 60’ από λάθος εκτίμηση και έξοδο του τερματοφύλακα του Ορφέα η μπάλα μετά από την εκτέλεση φάουλ του Βροχαρίδη από πλάγια θέση κατέληξε στα δίχτυα ανεβάζοντας το σκορ σε 1-3.
Εκεί κάπως τελείωσε το παιχνίδι σαν αναμέτρηση με τους παίχτες του Ορφέα να παραδίδουν τα όπλα, έτσι το συγκρότημα του Παναγιώτη Αμανατίδη από εκεί και πέρα δεν έχασε σε κανένα σημείο τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν δυσκολεύτηκε να διευρύνει το σκορ.
Ο Μαγούδης διπλασίασε τα τέρματα του όταν στο 70’ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή με δυνατό συρτό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης του τερματοφύλακα του Ορφέα κάνοντας το 1- 4 και στο 75’ μετά από ωραία κάθετη πάσα ο Χανδόλιας βγήκε τετ α τετ και από κοντινή απόσταση δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-5.
Αν οι παίκτες ήταν πιο ουσιώδες στην τελική τους προσπάθεια με τους Χανδόλια, Παμπουκίδη και Παπαγεωργίου να σπαταλάνε τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν μπροστά στην εστία του Ορφέα το αποτέλεσμα θα είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Παναγιώτης Αμανατίδης
ΣΥΝΘΕΣΗ:
Βαβατσιούλας, Διαμαντίδης Δ, Πουλικίδης (Παπαδημητρόυ), Σκουργιάς (Αγγελίδης), Φορτομάρης,
Διαμαντίδης Α, Βροχαρίδης, Παμπουκίδης, Τσιγκαρόπουλος (Χανδόλιας), Μαγούδης, Παπαγεωργίου.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Σαρωτική οι παίδες της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης που έκαναν επίδειξη δύναμης και χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή αντίσταση, επικράτησαν εύκολα επί του ουραγού Ιωνικού Θεσσαλονίκης με 14-0






    Σαρωτική οι παίδες της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης που έκαναν επίδειξη δύναμης και χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή αντίσταση, επικράτησαν εύκολα επί του ουραγού  Ιωνικού Θεσσαλονίκης με 14-0 και συνέχισαν να βλέπουν τους αντιπάλους τους αφ' υψηλού στο 10ο Όμιλο του Παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μακεδονίας. 

Το παιχνίδι ήταν ένας διαρκής μονόλογος των τυπικά γηπεδούχων που ήταν σοβαρός, ουσιαστικός και πειστικός , παραδίδοντας μαθήματα απλού ποδοσφαίρου και κατάφεραν  από το πρώτο ημίχρονο να κλειδώσουν την νίκη τους.
Βέβαια οι φιλοξενούμενοι δεν είναι και η πιο ισχυρή ομάδα του πρωταθλήματος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες του Άγγελου Κούτου δεν απέδωσαν κατά διαστήματα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. 

Oι σκόρερ της αναμέτρησης
Καρακούσης 2 , Παγώνης 2, Λυκούργος 2, Λιπιρίδης 2, Αγγέλου, Συμεωνίδης, Ανδρικόπουλος,
Πιατίδης, Βαγγελακάκης, Αλίσσα.
ΣΥΝΘΕΣΗ:
Κούζας (Ευθυμιάδης) - Συμεωνίδης - Στούμπος - Χατζηγιάννης - Καραμιχάλης (Δημόπουλος) - Αγγέλου - Πιατίδης (Λιπιρίδης) - Παγώνης (Ανδρικόπουλος) - Ρουμπιές - Καρακούσης (Βαγγελακάκης) - Λυκούργος (Αλίσσα)



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενώνει φέτος τις δυνάμεις της με Πιεριείς Οινοποιούς αλλά και με δημοσιογράφους, μέλη της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου για τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Μέριμνας Παιδιού




 


   Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενώνει φέτος τις δυνάμεις της
με Πιεριείς Οινοποιούς αλλά και με δημοσιογράφους, μέλη τηςΈνωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου για τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Μέριμνας Παιδιού.

Η εκδήλωση με σύνθημα «Πίνουμε ένα ποτήρι εκλεκτό τοπικό κρασί για τη Μέριμνα Παιδιού» θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 από τις 11:00 π.μ έως τις 15:00 μ.μ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά της Πιερίας ΠΓΕ, των τοπικών οινοπαραγωγών, που ήδη έχουν κερδίσει πολλούς λάτρεις του είδους και διεθνή βραβεία, μόνο με 2,5 ευρώ, ενισχύοντας τη Μέριμνα Παιδιού. 

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, στην οποία συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, κ. Ευδοκία Γεωργίου – Κίτσιου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και υπεύθυνος Αμπελοοινικών Θεμάτων, κ. Γιώργος Κούκουλης, από τη Μέριμνα Παιδιού ο πρόεδρος του Δ.Σ., κ Δημήτρης Σολδάτος και  ο Διευθυντής κ. Λάζαρος Κασιάρος, καθώς και οι οινοποιοί της Πιερίας:
  1. Αδάμος Γεώργιος
  2. Γ. Γαρυπίδης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ
  3. Γραμματόσης Ι. και ΣΙΑ
  4. Ε. Τσάνταλης Α.Ε.
  5. Κούρτης Απόστολος
  6. Μάνος Νικόλαος
  7. Οινάμπελος Κολινδρού ΕΠΕ
  8. Παντούλης Ιωάννης
  9. Παπαγιαννούλης Κωνσταντίνος
  10. Χρυσοστόμου Νικόλαος

«Στην Π.Ε.Πιερίας μέλημά μας είναι να προχωρούμε με στοχευμένες ενέργειες στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας και στην ανάδειξη των αγαθών που παράγει η Πιερία, ιδιαίτερα σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Η χριστουγεννιάτικη αυτή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα παιδιά και ελπίζουμε να συμβάλλουμε στο σημαντικό έργο που επιτελεί με αγάπη και στοργή η Μέριμνα Παιδιού», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Στη σπουδαία πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου, να διοργανώσει την εκδήλωση για το χαμόγελο των παιδιών, αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης. Πρόσθεσε, ότι στην άχρωμη καθημερινότητα που ζούμε, με τα προβλήματα που μας κατακλύζουν, τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμβάλουν στη δημιουργία θετικού και ευχάριστου κλίματος. Ο κ.Τσιμήτρης εξήρε το έργο της Μέριμνας Παιδιού, που -όπως είπε-χρήζει ενίσχυσης και σημείωσε ότι μέσα από την ανάδειξη των τοπικών οίνων της Πιερίας επωφελούνται και οι οινοπαραγωγοί που προβάλουν τη σπουδαία δουλειά τους αλλά και η Μέριμνα Παιδιού που θα ΄΄δυναμώσει΄΄ για να συνεχίσει την προσφορά της και τη φροντίδα της στα παιδιά.


Ο πρόεδρος του Δ.Σ της Μέριμνας Παιδιού, κ Δημήτρης Σολδάτος, ευχαρίστησε τόσο την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, για τη δράση προώθησης των τοπικών οίνων της Πιερίας την οποία συνδύασε –όπως είπε- ώστε να ωφεληθεί και η Μέριμνα Παιδιού, όσο και τους οινοπαραγωγούς της Πιερίας για την προσφορά τους στη Μέριμνα Παιδιού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, κ. Ευδοκία Γεωργίου – Κίτσιου, υπογράμμισε πως η υπηρεσία έχει και άλλες κοινωνικές δράσεις όπως είναι η δωρεάν διανομή τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, υλοποιώντας το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και η δωρεάν συλλογή και διανομή τροφίμων σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, κ. Γιώργος Κουκουλιάτας, επεσήμανε ότι «είναι τιμή μας να συμμετέχει και η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου σε μια τόσο αξιέπαινη κοινωνική δράση της Π.Ε. Πιερίας και των τοπικών μας οινοποιών για τα παιδιά της Μέριμνας Παιδιού. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι αυτό που χρειάζεται να ενισχυθεί και να προβληθεί».
  
Ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, τόνισε ότι « ως Αντιπεριφέρεια, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο για τη στήριξη και προώθηση του τοπικού οίνου Πιερίας- που παράγεται με κόπο και μεράκι- όσο και κατ΄ επέκταση για την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας, ώστε να προβληθεί η περιοχή μας και να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πιερικής Γης».


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Στην Εθνική Νέων κλήθηκε και ο καλαθοσφαιριστής του Πιερικού Αρχελάου Απόλλων Δεληγεώργης.






Στην Εθνική Νέων κλήθηκε και ο καλαθοσφαιριστής του Πιερικού Αρχελάου Απόλλων Δεληγεώργης.

Μετά από την πρόσκληση του Ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Μίσσα, ο Δεληγεώργης θα είναι για ένα τριήμερο στο ΟΑΚΑ για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.
Η συμμετοχή αυτή τιμά ιδιαίτερα το σύλλογο της Κατερίνης.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΟΛΟΥ






  Λευτέρης Χατζηκυριακίδης:
«Θα κοιτάξουμε στις εορταστικές διακοπές να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι μας»
Δημήτρης Πόδας:
«Τα νέα παιδιά που εμπιστευόμαστε δείχνουν να ανταποκρίνονται και μας γεμίζουν με αισιοδοξία»
 
Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με τη Μεταμόρφωση Βόλου που έγινε στην Κατερίνη για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄ εθνικής κατηγορίας, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Λευτέρης Χατζηκυριακίδης και ο γενικός αρχηγός του συλλόγου Δημήτρης Πόδας, στην ιστοσελίδα του συλλόγου  www.pierikosbc.gr έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις: 
Λευτέρης Χατζηκυριακίδης - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Ήταν μια σημαντική νίκη για μας και από βαθμολογικής, αλλά και από ψυχολογικής άποψης γιατί, παρά τις απουσίες αυτή συνοδεύτηκε και με μια καλή εμφάνιση. Εμείς κρατάμε τα θετικά της προσπάθειας και θα κοιτάξουμε στις εορταστικές διακοπές να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι μας. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τον κόσμο της Κατερίνης για τη συμπαράσταση και να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές».
Δημήτρης Πόδας – γενικός αρχηγός Πιερικού Αρχελάου: «Η νίκη της ομάδας αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί εκτός από την ικανοποιητική εμφάνιση, συναντήσαμε και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και του αγώνα, σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Αισθανόμαστε όλοι καλά στο σύλλογο γιατί παρά τις αγωνιστικές δυσκολίες των πρώτων εννέα παιχνιδιών, τα νέα παιδιά που εμπιστευόμαστε δείχνουν να ανταποκρίνονται και μας γεμίζουν με αισιοδοξία».


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

15 χρόνια από την πτώση του Γιάκοβλεφ στα Πιέρια όρη -Διαβάστε την έρευνα που έγινε από το περιοδικό Omikron το 2011 (του Σωκράτη Μουτίδη)




του Σωκράτη Μουτίδη, από το www.kozani.tv

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 
Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί θα διαβάσετε τι μας είπαν οι συγγενείς δυο θυμάτων απο την Αιανή Κοζάνης, δυο χρόνια πριν, τον Δεκέμβρη του 2011, σε έρευνα που έγινε απο το περιοδικό Omikron Magazine και δημοσιεύτηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Σήμερα, 15 χρόνια μετά, δεν άλλαξε σχεδόν…τίποτα.

Δεκατρία χρόνια μετά… κάποιες ψυχές ζητούν ακόµη δικαίωση

Του Σωκράτη Μουτίδη 

Πως και πως περίμεναν να συναντήσουν, έπειτα από μήνες, τους δικούς τους ανθρώπους, για να τους σφίξουν στην αγκαλιά τους και να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων μαζί. 

Η Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 1997 πλησίαζε και ήδη είχαν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την υποδοχή των ξενιτεμένων. Ήταν να προσγειωθούν στη Θεσσαλονίκη στις 9:40 το πρωί εκείνης της ημέρας, αλλά η πτήση από την Οδησσό της Ουκρανίας είχε καθυστέρηση. Μια καθυστέρηση… παντοτινή.

Η συντριβή του αεροσκάφους Γιάκοβλεφ 42 στα Πιέρια Όρη εκείνο το χειμωνιάτικο βράδυ άλλαξε τη ζωή πολλών. Μεταξύ αυτών και του Χαρίση Στάμου από την Αιανή Κοζάνης, ο γιος του οποίου επέβαινε στο αεροσκάφος και επρόκειτο να αρραβωνιαστεί τέσσερις μέρες μετά την άφιξή του από την Οδησσό. Πίσω από κάθε τραγική ιστορία κρύβονται παιχνίδια της τύχης. Ο 68χρονος σήμερα Χάρης όπως τον φωνάζουν, πατέρας του Νίκου, μας διηγείται με λεπτομέρειες τα γεγονότα που μεσολάβησαν από την ημέρα του δυστυχήματος μέχρι και δυο μέρες μετά, όταν εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου σε μια πλαγιά των Πιερίων σε ύψος 3300 ποδών.

Ο κ. Χάρης θυμάται και δεν είναι λίγες οι φορές που τα μάτια του βουρκώνουν. «Αδιαφορία και βλακεία έριξαν το αεροπλάνο» μας λέει με αυστηρό ύφος και μας δίνει να καταλάβουμε πως είναι αποφασισμένος να μιλήσει τη σκληρή και πικρή γλώσσα της αλήθειας. Αυτό που συνεχίζει να τον εξοργίζει μέχρι και σήμερα, όπως μας λέει, είναι η προσπάθεια του ελληνικού δημοσίου «να εξαπατήσει και να παραπλανήσει τους συγγενείς των θυμάτων, με σκοπό να στρέψουν την οργή τους προς τους Ουκρανούς». Με αυτή την άποψη συμφωνεί απόλυτα και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουμπούρας, ο οποίος στο δυστύχημα αυτό έχασε τον πατέρα του, ενώ από μια άλλη σύμπτωση παραλίγο να βρισκόταν και ο ίδιος σε αυτό το αεροπλάνο, αν αρνούνταν την επαγγελματική πρόταση που του έγινε για να εργαστεί στην Κοζάνη.

«Όλοι οι άνθρωποι μας επέστρεφαν από την Ουκρανία, γιατί το έργο στο οποίο δούλευαν σταμάτησε λόγω του ολικού παγετού που επικρατούσε στη χώρα. Κανονικά θα έρχονταν έξι μήνες μετά αλλά….» διηγείται ο
κ. Χάρης και σκύβει το κεφάλι μελαγχολικά. Ο Γιάννης που κάθεται δίπλα του συμπληρώνει τη μισοτελειωμένη κουβέντα του «θείου», όπως τον αποκαλεί από μικρό παιδί παρότι δεν έχουν συγγένεια, «ούτε να μας κοροϊδέψει δεν ήταν ικανό το ελληνικό δημόσιο. Ισχυρίστηκε ότι οι Ουκρανοί πιλότοι πριν την πτήση μάζευαν πατάτες για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους και ήταν κουρασμένοι. Έλα όμως που στους μείον 25 βαθμούς Κελσίου τα πάντα είναι παγωμένα, πόσο μάλλον οι… πατάτες». «Την πατάτα την έκαναν οι δικοί μας» ολοκληρώνει χωρίς κανένα δισταγμό ο κ. Χάρης.

Ο κ. Στάμος ένα χρόνο αφού έχασε το παιδί του, ξεκίνησε έναν μαραθώνιο αγώνα ανεύρεσης και συλλογής κάθε λογής στοιχείων που αφορούσαν στο δυστύχημα. Είναι πεπεισμένος πως το αεροπλάνο μπορούσε να σωθεί αν έδινε την δέουσα προσοχή ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου «Μακεδονία». «Εννοείται ότι κανένας δεν έπιασε δουλειά με την πρόθεση να σκοτώσει κόσμο. Επίσης, εννοείται ότι και οι πιλότοι δεν ήταν χαζοί και άσχετοι και ούτε ήθελαν να αυτοκτονήσουν. Εγώ μιλάω για αδιαφορία και αμέλεια, μιλώ για βλακεία που στοίχησε όμως ζωές» λέει.

Με τα στοιχεία που συγκέντρωσε όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Χάρης που αναγκάστηκε να μάθει και νομικά και υπολογιστές για να βρει το δίκιο του, κατάφερε να αλλάζει πολλές φορές την τροπή της υπόθεσης στα δικαστήρια, μετά την αγωγή που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων του Γιάκοβλεφ κατά του Ελληνικού δημοσίου. Δημοσιεύματα εφημερίδων και περιοδικών, μαρτυρίες, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ακόμη και τεχνικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους, είναι μερικά από τα στοιχεία που συγκέντρωσε και τα οποία μαζί με το πόρισμα του αεροπορικού δυστυχήματος του ανακριτικού συμβουλίου αεροπορικών ατυχημάτων, συνοδευόμενα από φωτογραφικό υλικό και την προσωπική του άποψη, εξέδωσε σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2007, αφιερωμένο στο γιο του, με τίτλο «Στάμος Νίκος». «Ήθελα να δω τι έφταιξε και γιατί έγινε το κακό. Το αεροπλάνο πήγαινε να προσγειωθεί, του έδωσαν νέα πορεία, το εγκατέλειψαν και έφτασε στα Πιέρια. Όταν μίλησα με ένα μέλος επιτροπής που ήρθε στην Αιανή, ένα χρόνο μετά, για να μας δώσει δώρα για το Πάσχα, πιλότος ήταν, μου είπε – χαίρομαι που σε αυτό το μέρος της Ελλάδας γνωρίζουν την αλήθεια, παλέψτε και το δίκιο είναι με το μέρος σας. Αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος που δεν το έβαλα κάτω» αναφέρει ο κ. Χάρης.

Όπως ομολογεί και ο Γιάννης Κουμπούρας, ο «θείος» έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση και πολλές φορές υπήρξε εκείνος σύμβουλος των δικηγόρων. Η επιμονή του να ανακαλύψει την αλήθεια έφερε πολλά στοιχεία στο φως, όπως το γεγονός ότι το Γιάκοβλεφ δεν επιτρεπόταν να πετάξει στη Θεσσαλονίκη, αλλά παρόλα αυτά ήταν η 13η φορά που εκτελούσε το δρομολόγιο. Βάση της σχετικής σύμβασης, η πτήση Οδησσός – Θεσσαλονίκη εκτελείτο με αεροσκάφος Boeing 737, αλλά λόγω βλάβης αυτό δεν πέταξε, όπως και το εφεδρικό ίδιου τύπου αεροσκάφος, με αποτέλεσμα η Aerosweet να νοικιάσει το μοιραίο Γιάκοβλεφ. «Το αεροσκάφος δεν έπρεπε να το δεχτούν και έπρεπε να το γυρίσουν πίσω, όπως έγινε λίγο καιρό πριν το δυστύχημα στο Μόναχο. Παρόλα αυτά το Γιάκοβλεφ έδειξε ότι δεν είχε πρόβλημα να εκτελέσει το δρομολόγιο υπό φυσιολογικές συνθήκες, γιατί έφτασε πάνω από το αεροδρόμιο και πήγε να προσγειωθεί. Γι’ αυτό λέμε ότι δεν έδωσαν την δέουσα προσοχή οι ελεγκτές» μας λέει ο Γιάννης Κουμπούρας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των συγγενών, οι ελεγκτές του «Μακεδονία» έπρεπε να καταλάβουν ότι το πλήρωμα του Γιάκοβλεφ δυσκολευόταν να επικοινωνήσει και επιπλέον τελούσε σε σύγχυση. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το πόρισμα της επιτροπής, το οποίο στη δεύτερη παράγραφο της έκτης σελίδας αναγράφει ότι μέσα στο πιλοτήριο επικρατούσε μεγάλη σύγχυση. «Εκείνη την ώρα τις συνομιλίες τις άκουσαν και δυο πιλότοι που προσέγγιζαν στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα είπαν στον πύργο να ασχοληθεί με το Γιάκοβλεφ που χρειαζόταν βοήθεια και ότι αυτοί μπορούσαν να περιμένουν. Βέβαια στη συνέχεια οι πιλότοι από μάρτυρες υπερασπίσεως έγιναν μάρτυρες κατηγορίας και δεν είπαν την αλήθεια» λέει απογοητευμένος ο Χάρης Στάμος.

Το βιβλίο του στέκεται με λεπτομέρεια στα γεγονότα των ημερών εκείνων και προσεγγίζει από τη δική του σκοπιά τους λόγους που οδήγησαν στο μοιραίο συμβάν. Μόνος τους ζητά να μας πει την άποψή του για τους πιλότους του Γιάκοβλεφ, «εγώ τα λάθη των Ουκρανών δεν τα εντάσσω στα θανάσιμα λάθη. Υπήρξε ασυνεννοησία μεταξύ τους και πρέπει να τους χάλασε κι ένα όργανο, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Από τον πανικό τους δεν ήξεραν που πηγαίνουν, αλλά αν έδιναν τη δέουσα προσοχή οι επίγειοι και έκαναν πέρα τον ψευτοεγωισμό και τον τσαμπουκά που έχουν με την πολεμική αεροπορία, θα ζητούσαν τη βοήθεια του ραντάρ στο Χορτιάτη. Ο χρόνος για να μη γίνει το κακό ήταν αρκετός, 18,5 ολόκληρα λεπτά» μας εξηγεί ο κ. Χάρης και ο Γιάννης συμπληρώνει, «από την πρώτη στιγμή θέλησαν να ρίξουν όλη την ευθύνη στους πιλότους. Μα είναι δυνατόν πάντα να φταίει ο νεκρός;» μας λέει.

Η κουβέντα μας με τους δύο Αιανιώτες διήρκησε περισσότερο από μιάμιση ώρα. Δεν έχουν μιλήσει με τόσες λεπτομέρειες ποτέ σε άλλον, παρά μόνο με τα προσφιλή τους πρόσωπα. Μας εξηγούν λεπτομέρειες για το συμβάν, όπως για το ότι δεν υπήρχε ραντάρ προσέγγισης, για την απουσία συστήματος τυφλής προσγείωσης, για τους χάρτες του αεροπλάνου, για την εμπειρία του πιλότου κ.α. Και φτάνουν να μας διηγηθούν τη στιγμή που όλα άρχισαν, όταν το αεροσκάφος χάθηκε από το ραντάρ και η τηλεόραση έγινε ο αγγελιοφόρος των κακών μαντάτων. «Έβλεπα έναν αγώνα μπάσκετ εκείνη την ώρα και είδα το μήνυμα που περνούσε στο κάτω μέρος της οθόνης. Αμέσως κατάλαβα ότι τα νέα δεν θα ήταν καλά και με το που έφτασα στο χωριό είδα ότι υπήρχε κινητοποίηση» λέει ο Γιάννης. Ο κ. Χάρης είδε κι εκείνος το έκτακτο δελτίο ειδήσεων, αλλά δεν ξύπνησε αμέσως τη σύζυγο του γιατί ήθελε να είναι απόλυτα σίγουρος για το τι έγινε. Μόλις μετά από λίγο διέκοψαν και πάλι τη μετάδοση του προγράμματος για νέο έκτακτο και άκουσε τι είχε συμβεί, τότε την ενημέρωσε κι εκείνη ξέσπασε σε κλάματα.

«Μέσα σε λίγη ώρα οργανώσαμε ομάδες από φίλους και συγγενείς, πήραμε τα αυτοκίνητά μας και κατευθυνθήκαμε προς το τελευταίο σημείο που ο Χορτιάτης είχε δει το αεροσκάφος. Στο χωριό Μηλιά της Κατερίνης ήταν ένα περιπολικό και ο πρόεδρος του χωριού που μας ενημέρωσαν πως εκεί δεν είχε πέσει αεροπλάνο και πως πληροφορίες ανέφεραν ως σημείο συντριβής την τοποθεσία Προφήτης Ηλίας, μια ώρα μακριά» αφηγείται ο κ. Χάρης. Η ώρα ήταν περασμένες δυο τα χαράματα της 18ης Δεκεμβρίου και η ομίχλη, το πολικό ψύχος και ο χιονιάς έκαναν την κατάσταση ακόμη δύσκολη. Όμως ο «θείος» μπροστά στο ενδεχόμενο να βρει το παιδί του ζωντανό δεν σκεφτόταν τίποτα άλλο. Για δυο ολόκληρες μέρες, σωστικά συνεργεία, εθελοντές, στρατιώτες και οι συγγενείς με τους φίλους των επιβαινόντων, έψαχναν μέσα στους δύσβατους ορεινούς δρόμου να βρουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Το χιόνι ξεπερνούσε το ένα μέτρο και η παραπληροφόρηση για τα σημεία που μπορεί να έπεσε το Γιάκοβλεφ, έδιναν και έπαιρναν. «Δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε πως κινδυνεύαμε να πάθουμε κάτι κι εμείς γιατί ο στόχος μας ήταν άλλος. Κινούμασταν χωρίς εξοπλισμό και φακούς σε μονοπάτια ορεινά με χιόνι και γκρεμούς, και είχαμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να κάνουμε γρήγορα μήπως και βρούμε κάποιους επιζώντες» μας λέει ο Γιάννης. Το νερό που έπιναν ήταν το χιόνι που έτρωγαν και δεν τους ένοιαζε αν είχαν παγώσει και είχαν γίνει μούσκεμα από την κορυφή ως τα νύχια. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να βρουν τους ανθρώπους τους.

«Την ώρα που περπατούσαμε μέσα στο δάσος και φωνάζαμε ονόματα, είδαμε μέσα στην ομίχλη και στη χιονοθύελλα να αναβοσβήνει ένα φως. Το στομάχι μου αμέσως ανακουφίστηκε, για λίγο όμως, γιατί διαπίστωσα πως το φως προερχόταν από μια ομάδα εθελοντών καταδρομέων από την Κατερίνη που έψαχναν και αυτοί τους ανθρώπους μας» συνεχίζει ο κ. Χάρης. Έπειτα από τρία 24ωρα αναζήτησης, στις πλαγιές του όρους των Πιερίων και του Βερμίου, την τρίτη μέρα το πρωί, όταν η ομίχλη άρχισε να υποχωρεί, ένα ελικόπτερο του ναυτικού είδε σπασμένες κορυφές δέντρων. Η αναγνώριση ήταν δύσκολη από ψηλά, γιατί χιόνιζε ασταμάτητα, με αποτέλεσμα το χιόνι να έχει καλύψει τα συντρίμμια. Ένας άνδρας κατέβηκε με το βίντσι στο σημείο και ήταν ο πρώτος που είδε τον τόπο της τραγωδίας. Συντρίμμια παντού, σπασμένα δέντρα, διασκορπισμένα πράγματα. Εκείνες τις μέρες συνολικά περίπου 6.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις έρευνες, σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εντοπισμού αγνοουμένων που έγιναν ποτέ στη χώρα μας. Ο αριθμός θα αυξανόταν κατά 50, αν το στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 της πολεμικής αεροπορίας επιβίβαζε τους στρατιώτες που θα έφερνε από την Ελευσίνα για το σκοπό αυτό, αλλά μισή ώρα πριν βρεθεί το Γιάκοβλεφ κατέπεσε με αποτέλεσμα να φύγουν από τη ζωή άλλοι πέντε άνθρωποι. «Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν εκείνες τις μέρες για να βρεθούν τα παιδιά μας. Στεναχωριέμαι και για τους πέντε στρατιώτες που έφυγαν άδικα» λέει ο κ. Χάρης. Στο σημείο της τραγωδίας πήγαν είκοσι μέρες μετά, όταν τους επέτρεψαν να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενα των ανθρώπων τους ανάμεσα στις λαμαρίνες του Ουκρανικού αεροσκάφους.

Σήμερα, δεκατρία χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία, οι εν ζωή συγγενείς βρίσκονται ακόμη σε δικαστική διαμάχη με το ελληνικό δημόσιο, λόγω των αναβολών που έχει πάρει η εκδίκαση της υπόθεσης κατά καιρούς. Η αγωγή εναντίον των Ουκρανών τελεσιδίκησε και το δικαστήριο αποφάσισε να δοθούν αποζημιώσεις, οι οποίες και καταβλήθηκαν. Το Ελληνικό δημόσιο ακόμη ενίσταται και κατά την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το τελευταίο απέρριψε το αίτημα του. Γι’ αυτό και οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν με επιστολή τους από τον Υπουργό Μεταφορών Χάρη Καστανίδη να μεσολαβήσει και να μην προχωρήσει το ελληνικό δημόσιο σε άλλη μια ένσταση, διότι ήδη υπάρχει προηγούμενη απορριπτική απόφαση από το ΣτΕ. «Ήδη πολλοί από τους συγγενείς έχουν πεθάνει, χωρίς να δουν δικαίωση. Πότε θα δικαιωθούμε ψυχικά εμείς; Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω, αλλά αυτοί που έφταιξαν για το θάνατό του Νίκου, των έξι συνδημοτών μου και των εξήντα επτά συνανθρώπων μας πρέπει να πληρώσουν» λέει οργισμένος ο κ. Χάρης

Σήμερα στο σημείο που βρέθηκαν τα συντρίμμια του Γιάκοβλεφ υπάρχουν μερικά εκκλησάκια στη μνήμη των νεκρών. Δίπλα τους μια μαρμάρινη επιγραφή, η οποία καλεί τον διαβάτη να προσευχηθεί «το αιφνίδιον της ώρα εκείνης και υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αθρόως αναρπασθέντων αδελφών, κάνε και εσύ με ευλάβεια μια ταπεινή προσευχή». Οι συγγενείς των θυμάτων πηγαίνουν τακτικά στο σημείο που άφησαν την τελευταία τους πνοή οι άνθρωποί τους, για να ανάψουν ένα κερί στα μικρά εκκλησάκια. Η φλόγα του κεριού θα σβήσει γρήγορα, η θύμησή τους ποτέ…



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΆΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ...ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ Μ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΪΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ...ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Αντί για Χριστουγεννιάτικο Δένδρο εδώ στην Πιερία με τα προβλήματα που έχουμε μάλλον στο τέλος θα ...βάψουμε αυγά με το ...αίμα  μας!
Έτσι πως μας έκαναν, δεν θα κάνουμε Χριστούγεννα εν τέλει, αλλά ....ΠΑΣΧΑ εδώ στην Πιερία μου!
ΆΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ...ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ Μ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΪΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ...ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Το σέξι φουστάνι της Κοκκίνου και οι 128.000 χρήστες στο twitter



Έβαλε το κόκκινο φουστάνι η Έλλη Κοκκίνου εκείνο που την κάνει, να μοιάζει πυρκαγιά...
Η τραγουδίστρια ξάπλωσε στο διπλό κρεβάτι φορώντας ένα σατέν κόκκινο φόρεμα και τραγούδησε το νέο της σουξέ "Καρδιά από γυαλί". Η Έλλη πόσταρε αυτή τη φωτογραφία στο Twitter κι έτσι κέρδισε τα 128.000 likes ανθρώπων που την ακολουθούν στο Twitter.




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΡΡΩΣΤΕΕΕΕΕ ΖΑΡΑ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ

Ποιός στην Πιερία παίζει τα ζάρια ή στα ζάρια το ΜΕΓΑΛΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ που είναι τα πάντα όλα για τον τόπο μας;
ΣΕ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ!!!
ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΣΟΥ, ΠΑΣ ΣΤΟ ...ΧΑΜΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΣ;;;
Βέβαια δεν φταις εσύ, αλλά εκείνοι που σου έδωσαν το δικαίωμα να υπάρχεις εκεί και να παίζεις στα ζάρια την ...ψυχή μας!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ....
ΑΡΡΩΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΔΙΩΤΗ



Πολύ μεγάλη βαβούρα έχει γίνει γύρω από το όνομα του νεαρού ηθοποιού ο οποίος συμμετέχει στο Dancing with the Stars 3 και παρά το νεαρό της ηλικίας του, παντρεύτηκε πρόσφατα με την αγαπημένη του, Βασιλική Σταματοπούλου, την οποία τη λες και πανέμορφη.


Θαυμάστε τη!





Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.....


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΝΙΚΟΣ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΗΡΑΚΛΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗ, ΚΩΦΙΔΗ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ Ή ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ....
ΆΝΤΕ ΡΕ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ....
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ....
ΜΑΖΙ ΚΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7 ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΒΡΕΤΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ!
ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.... ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.....

Οι μειώσεις μισθών του νέου φορολογικού ...






«Φορο-σοκ» σε εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους που προστατεύουν ανήλικα τέκνα φέρνει το «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο από την αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου.

Στο κείμενο του σχεδίου νόμου που... κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη αργά το βράδυ στη Βουλή περιλαμβάνεται η νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους με την οποία καταργείται το πρόσθετο αφορολόγητο για τα παιδιά.

Από την άλλη, το υπουργείο Οικονομικών καθιερώνει έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για ετήσια επιδόματα ως 21.000 ευρώ, η οποία σταδιακά μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος πάνω από 21.000 ευρώ, για να μηδενιστεί η συγκεκριμένη έκπτωση όταν το ετήσιο εισόδημα είναι 42.000 ευρώ και άνω.

Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύει «Το Βήμα της Κυριακής» προκύπτουν σημαντικές απώλειες εισοδήματος ειδικά για μισθωτούς με 1 παιδί, 2 παιδιά και 3 παιδιά.

Μάλιστα, ακόμη και εκείνοι που δικαιούνται βάσει των νέων αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων να λάβουν επίδομα για 1 παιδί, 2 παιδιά, 3 παιδιά κ.ο.κ. θα δουν τον μηνιαίο μισθό τους ή τη σύνταξή τους να μειώνεται από το νέο έτος και θα πρέπει να περιμένουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο για να τους δοθεί το οικογενειακό επίδομα που καλύπτει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις τις όποιες φορολογικές απώλειες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άγαμοι – έγγαμοι χωρίς παιδιά θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση σε σύγκριση με τους έγγαμους με παιδιά όσον αφορά τη μηνιαία παρακράτηση μισθού.

Συγκεκριμένα άγαμος-έγγαμος χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα ως 23.000 ευρώ, δηλαδή μηναίο μισθό ως 1.643 ευρώ καθαρά (έχουν αφαιρεθεί οι ασφαλιστικές κρατήσεις αλλά όχι η παρακράτηση φόρου), θα διαπιστώσει αύξηση στον μισθό του ως και 28 ευρώ αν το μηνιαίο φορολογητέο εισόδημά του είναι στα επίπεδα των 600-700 ευρώ.

Αν έχει ετήσιο εισόδημα άνω των 23.000 ευρώ, θα δει μείωση μισθού που θα ξεκινά από τα 4 ευρώ και φθάνει ως τα 160 ευρώ εφόσον το ετήσιο εισόδημα είναι 50.000 ευρώ. Η μείωση του μισθού θα οφείλεται στην αυξημένη παρακράτηση.

Αντίθετα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με παιδιά θα διαπιστώσουν σχεδόν στο σύνολο των εισοδηματικών κλιμακίων αύξηση του φόρου παρακράτησης, άρα μείωση του μισθού τους.

Οι μόνοι που θα δουν αύξηση (μικρή έστω) του μισθού τους είναι οι έγγαμοι με 1 παιδί οι οποίοι έχουν φορολογητέο μηνιαίο εισόδημα από 571 ευρώ ως 786 ευρώ. Η συγκεκριμένη κατηγορία θα δει τον μισθό της να αυξάνεται από 6 ως 14 ευρώ. Αντίθετα, όσοι έγγαμοι με 1 παιδί έχουν μηναίο φορολογητέο μισθό από 786 ευρώ και πάνω θα διαπιστώσουν σημαντική μείωση του μισθού όπως προκύπτει και από τον πίνακα που δημοσιεύει «Το Βήμα της Κυριακής».

Οι έγγαμοι με 2 παιδιά δυστυχώς από το νέο έτος θα διαπιστώσουν στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων αυξημένη παρακράτηση φόρου, η οποία και θα οδηγήσει σε αντίστοιχη μείωση του μισθού. Ωστόσο ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα λάβει τα 2/3 του οικογενειακού επιδόματος των 80 ευρώ τον μήνα. Αυτό όμως θα συμβεί από τα τέλη του πρώτου εξαμήνου. Αν το μηνιαίο εισόδημα είναι πάνω από 23.000 ευρώ, η μηνιαία παρακράτηση φόρου αυξάνεται δραματικά. Για παράδειγμα, σε μηνιαίο φορολογητέο μισθό 2.000 ευρώ (στο «χέρι» περίπου 1.700 ευρώ μετά και την αφαίρεση της μηνιαίας παρακράτησης) από το 2013 θα προκύψει περαιτέρω μείωση του μισθού κατά 59 ευρώ. Δηλαδή «καθαρά» 1.651 ευρώ.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΚΙ Η ΠΙΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ...ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!!!

Όσοι από μας εδώ στην Πιερία αδιαφορούν για τα κοινά, είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από τους ΛΙΓΟΥΣ ανθρώπους ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ!
Κανείς δεν είναι υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι!
Ά ΡΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΠΡΙΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;;

Αρκούδα με... καλλιτεχνικές ανησυχίες...









Η θηλυκή αρκούδα στις  φωτογραφίες δε μπόρεσε να αντισταθεί στη θέα της φωτογραφικής μηχανής επάνω στο τρίποδο και αποφάσισε να πλησιάσει για να δει από κοντά το... περίεργο αντικείμενο.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο Dean Swartz τραβούσε φωτογραφίες από μια οικογένεια μαύρων αρκούδων στη Μινεσότα.

Ξαφνικά ένα από τα μικρά άρχισε να τον περιεργάζεται και να τον παρακολουθεί στενά. Μετά από 45 περίπου λεπτά αποφάσισε να πλησιάσει τόσο που… ο Dean αναγκάστηκε να… υποχωρήσει!

«Δε μπορούσε να συγκρατήσει την περιέργειά της. Ήρθε προς το τρίποδο και εγώ άρχισα να της μιλάω με ήρεμη και σταθερή φωνή και άρχισα να κουνάω τα χέρια μου για να δείχνω πιο μεγάλος. Δεν έδειξε να ενοχλείται και συνέχισε να περπατά προς το μέρος μου, ωστόσο καθόλου απειλητικά. Άρχισα να υποχωρώ σιγά σιγά και με μια άλλη κάμερα που είχα επάνω μου τράβηξα τις φωτογραφίες» είπε ο ίδιος.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ο Αγιος Βασίλης, σε ρόλο... 007! (ΒΙΝΤΕΟ)...





Τα Χριστούγεννα δέχονται επίθεση! Η λίστα των άτακτων και φρόνιμων παιδιών εκλάπη και ο καλύτερος πράκτορας του Βόρειου Πόλου, o...Άγιος Βασίλης, ανεβαίνει στο έλκηθρό, παίρνει τα ζαχαροκάλαμά και... αναλαμβάνει δράση!
Δείτε το βίντεο:




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ένα -ελληνικό- χωριό, γεμάτο Porche και Ferrari!...






Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ όταν έφτασαν στο χωριό Άρμα της Θήβας. Οι περισσότεροι κάτοικοί του κυκλοφορούσαν με πολυτελέστατα αυτοκίνητα, όπως Porche Cayenne και Ferrari. Πως τα είχαν αποκτήσει; Όπως δείχνουν τα...στοιχεία του ΣΔΟΕ, κλέβοντας το κράτος. Συνολικά, ελέγχονται εννέα οικογένειες.
Η οικογένεια του Χ.Τ. από το Άρμα Βοιωτίας φέρεται να καταχράστηκε 1 εκατομμύριο ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ. Αυτό αναφέρεται σε πόρισμα του ΣΔΟΕ που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.
Άλλος αγρότης, ο Σ.Μ. κατηγορείται ότι παρουσίασε πλαστά τιμολόγια η καθαρή αξία των οποίων έφτανε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μια άλλη αγρότισσα, η Μ.Κ. φέρεται να εξέδωσε πλαστά και εικονικά τιμολόγια καθαρής αξίας 1,1 εκατ. ευρώ.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι Ράμπο του ΣΔΟΕ έπεσαν πάνω στην υπόθεση αγρότισσας που είχε στην κατοχή της 100 πλαστά τιμολόγια, ύψους 4,1 εκατ. ευρώ! Ήταν μια γυναίκα που υποτίθεται πως καλλιεργούσε κρεμμύδια και πατάτες. Αλλά ήταν απλά το πρόσωπο που είχαν βάλει οι υπόλοιποι μπροστά για να εισπράττει τις επιστροφές.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ στην εφημερίδα, στο χωριό Άρμα υπάρχουν οικογένειες που έχουν καταχραστεί από το ελληνικό δημόσιο περίπου 9-10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε κοντινό χωριό, υπάρχουν οικογένειες που η... λεία τους από τις επιστροφές ΦΠΑ φτάνει τα 5-6 εκατομμύρια.
Επιπλέον, ελέγχονται 100 οικογένειες, αλλά για μικρότερα ποσά!
Ελεγκτές του ΣΔΟΕ έφτασαν ως το Άρμα και εκεί είδαν να κυκλοφορούν στους δρόμους Porche Cayenne και Ferrari αλλά και θηριώδη τζιπ. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι οικογένειες που χωριού είχαν εκδώσει πλαστά τιμολόγια ύψους 170 εκατ. ευρώ και έτσι εξασφάλισαν περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ από επιστροφές.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το σχέδιο της έκδοσης πλαστών τιμολογίων για αγοραπωλησίες αγροτικών προϊόντων συνέλαβε κάτοικος του χωριού. Και για να το υλοποιήσει χρειάστηκε και είχε τη βοήθεια λογιστών, εργαζομένων στους δήμους και τις νομαρχίες και φυσικά αγρότες... «μαϊμού» που εισέπρατταν τις επιστροφές ΦΠΑ για καλλιέργειες, χωρίς καν να έχουν χωράφια!
Σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση, το ΣΔΟΕ έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Πρόσθετα βάρη για μισθωτούς και συνταξιούχους .. Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις σε εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους που προστατεύουν ανήλικα τέκνα, φέρνει το «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο, λόγω της αύξησης της... μηνιαίας παρακράτησης φόρου. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους, με την οποία καταργείται το πρόσθετο αφορολόγητο όριο για τα παιδιά. Το υπουργείο Οικονομικών καθιερώνει έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για ετήσια επιδόματα ως 21.000 ευρώ, η οποία σταδιακά μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος πάνω από 21.000 ευρώ, για να μηδενιστεί η συγκεκριμένη έκπτωση όταν το ετήσιο εισόδημα είναι 42.000 ευρώ και άνω... in.gr






Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις σε εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους που προστατεύουν ανήλικα τέκνα, φέρνει το «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο, λόγω της αύξησης της...
μηνιαίας παρακράτησης φόρου.

 Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους, με την οποία καταργείται το πρόσθετο αφορολόγητο όριο για τα παιδιά.

 Το υπουργείο Οικονομικών καθιερώνει έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για ετήσια επιδόματα ως 21.000 ευρώ, η οποία σταδιακά μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος πάνω από 21.000 ευρώ, για να μηδενιστεί η συγκεκριμένη έκπτωση όταν το ετήσιο εισόδημα είναι 42.000 ευρώ και άνω...
in.grσεις σε εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους που προστατεύουν ανήλικα τέκνα, φέρνει το «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο, λόγω της αύξησης της...
μηνιαίας παρακράτησης φόρου.

 Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους, με την οποία καταργείται το πρόσθετο αφορολόγητο όριο για τα παιδιά.

 Το υπουργείο Οικονομικών καθιερώνει έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για ετήσια επιδόματα ως 21.000 ευρώ, η οποία σταδιακά μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος πάνω από 21.000 ευρώ, για να μηδενιστεί η συγκεκριμένη έκπτωση όταν το ετήσιο εισόδημα είναι 42.000 ευρώ και άνω...
in.gr



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Αιγίνιο – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων




“ Η ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ”
ΣΑΒΒΑΤΟ 15/12
Στις 18:00 “Τα σύμπαντα γιορτάζουνε…”
Ελάτε να φωτίσουμε, με τους χριστουγεννιάτικους ήχους της
Φιλαρμονικής μας, το δέντρο των ευχών, να αισθανθούμε το πνεύμα των
Χριστουγέννων, να υποδεχτούμε τον Αη Βασίλη με τις εκπλήξεις του και
να απολαύσουμε άφθονο ζεστό κρασί, τσάι, καφέ και αχνιστά κάστανα.
στη γιορτινή ατμόσφαιρα χαράς “Της αυλής του Αη Βασίλη”.
Με τη συμμετοχή του κ. Μανόλη Κορνελάκη, των παιδικών χορωδιών
των Δημοτικών Σχολείων και της Χορωδίας Δ.ημοτικής Ενότητας Αιγινίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12
Στις 11:00-1η προβολή και 12:00-2η προβολή. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την
ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στο χώρο του κινηματογράφου με την προβολή
παιδικής ταινίας.
Από τις 17:00 εώς 20:00 Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι Αιγινίου “ΔΗΜΗΤΡΑ” και
“ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ” μέσα από τα χριστουγεννιάτικα έθιμα και τις
παραδόσεις του τόπου μας, θα ταξιδέψουν και θα διασκεδάσουν τα παιδιά, με
καλλιτεχνικές δραστηριότητες και παιχνίδια.
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/12 εώς ΠΕΜΠΤΗ 20/12
Καθημερινά από 17:00 εώς 21:00.
Παιδιά, ελάτε να στείλετε το γράμμα σας στον Άγιο Βασίλη να
φωτογραφηθείτε μαζί του, να κάνετε βόλτα με το τρενάκι,να
επισκεφτείτε τα στολισμένα ξύλινα σπιτάκια και να παίξετε με τους
φίλους σας, στην γιορτινή, χαρούμενη ατμόσφαιρα
“Της αυλής του Αη Βασίλη”, ενώ οι γονείς, που θα σας συνοδεύουν, θα
μπορούν να απολαύσουν δωρεάν ζεστό καφέ και τσάι.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/12
Από τις 16:00 εώς τις 17:00.Παιδιά ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες
κατασκευές και γλυκές δημιουργίες με τις Νηπιαγωγούς και να δοκιμάσετε τις
δυνατότητές σας ,στο “εργαστήρι κατασκευών” και στο “σπιτάκι των
ζαχαρωτών”
Από τις 17:00 εώς τις 19:00.Οι μικροί μας φίλοι θα ταξιδέψουν
“Στον κόσμο των ήχων της μουσικής” παίζοντας, με τον μουσικό του ΚΔΑΠ
Αιγινίου κ. Γιάννη Ανεστόπουλο.
Από τις 19:00 εώς τις 20:00 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και άλλες
διασκεδαστικές δραστηριότητες με τις Νηπιαγωγούς, στα ξύλινα σπιτάκια.
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/12
Από τις 11:00 εώς τις 13:00 Παιδιά ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες
κατασκευές και χειροτεχνιες στο “εργαστήρι κατασκευών” με τις
Νηπιαγωγούς.
Από τις 16:00 εώς τις 17:00 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και γλυκές
δημιουργίες με τις Νηπιαγωγούς και να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας , στο
“εργαστήρι κατασκευών” και στο “σπιτάκι των ζαχαρωτών”
Από τις 17:00 εώς τις 18:30 “Ήρθαν τα Χριστούγεννα…καιρός για
παραμύθια” η παραμυθού κα Κ. Κλεάρχου και η μουσικός την κα Β.
Συμεωνίδου, θα μας διήγηθούν και θα μας ταξιδέψουν με τον δικό τους μοναδικό
τρόπο στον κόσμο του παραμυθιού.
Από τις 18:30 εώς τις 19:00 Δραστηριότητες για παιδιά και διασκεδαστικές
δημιουργίες στο “εργαστήρι κατασκευών” με τις Νηπιαγωγούς.
Από 19:00 εώς τις 20:00. Αναπαραστάσταση ποντιακών χριστουγεννιάτικων
εθίμων από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” Καταχά.
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/12
Στις 11:00-1η προβολή και 12:00-2η προβολή. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την
ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στο χώρο του κινηματογράφου με την προβολή παιδικής
ταινίας.
Από τις 16:00 εώς 17:00 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και γλυκές δημιουργίες με
τις Νηπιαγωγούς , στο “εργαστήρι κατασκευών” και στο “σπιτάκι των ζαχαρωτών”
Από τις 17:00 εώς τις 19:30 “Γνωριμία με την κίνηση… στο πνεύμα των
Χριστουγέννων” Χορευτικά παιχνίδια με την κα Ειρήνη Λανάρα και παράλληλες
δραστήριότητες στα ξύλινα σπιτάκια.
Στις 19:30 Τις πόρτες “Της αυλής του Αη Βασίλη” θα
κλείσει “Ο μικρός τυμπανιστής”, που με τη μουσική και τους
ήχους του θα μας οδηγήσει στην Κεντρική Πλατεία, παρέα με
την Φιλαρμονική, τους συντελεστές και τους εθελοντές,
ψάλοντας τα κάλαντα .
Στις 20:00 Θα στολίσουμε όλοι μαζί το Χριστουγεννιάτικο
δέντρο της πλατείας, “Το δέντρο των παιδιών” με τα
στολίδια και τις κατασκευές τους.
Στη διάρκεια όλων των ημερών, μουσικοί της
Φιλαρμονικής μας, θα μας μεταφέρουν τη γιορτινή
ατμόσφαιρα, με τις μελωδίες των Χριστουγέννων.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ