PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012




Περίπου 161.000 ευρώ είχε ως έσοδα το 2010 ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η γυναίκα του Βασιλική. Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ως φορολογητέο ποσό 26.156 ευρώ, ως αφορολόγητο 75.747 ευρώ και η σύζυγος του ως εισόδημα 60.043 ευρώ.

Ο... Βενιζέλος με τη σύζυγο του δηλώνουν συνολικά συμμετοχές σε 27 ακίνητα, ωστόσο όπως αναφέρεται αρκετά από αυτά προήλθαν λόγω κληρονομιάς της συζύγου και η συμμετοχή είναι μικρή. Τα ακίνητα είναι σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Καρδίτσα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μετοχές και ομόλογα ενώ εμφανίζονται μεγάλες καταθέσεις στις τράπεζες με την επισήμανση ότι κύριος δικαιούχος είναι η πεθερά του.

Συγκεκριμένα οι συνολικές καταθέσεις της οικογένειας είναι πάνω από 2,3 εκατ. ευρώ καθώς ο Βενιζέλος εμφανίζεται σε λογαριασμούς ύψους 146.000 περίπου. Τέλος έχει δύο αυτοκίνητα. .



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Το Επιμελητήριο Πιερίας επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου 2012 μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης



Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Επιμελητηρίου και την ανάγκη διασύνδεσης της εκπαίδευσης με το επιχειρείν

ΤοΕπιμελητήριο Πιερίαςεπισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου 2012 μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνηςπροκειμένου να ενημερωθούν για το ρόλο και τις δράσεις του σχετικά με την επιχειρηματικότητα. Η επίσκεψη των μαθητών, που παρακολουθούν το Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης της Β΄ τάξης, έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργώ τη δική μου μικρή επιχείρηση». Τους μαθητές, οι οποίοι συνοδεύονταν από τις εκπαιδευτικούς κα Πολυξένη Βουνίσιου, και κα Ελένη Κραγιοπούλου, καθώς και το διευθυντή του 2ουΕΠΑΛ κ. Κύριλλο Τσερμπάκ, υποδέχθηκε και ενημέρωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Χουσουρίδης.



Η συγκεκριμένη δράση, που είναι ενταγμένη στο σχολικό πρόγραμμα και στο πνεύμα της ανοιχτής εκπαίδευσης, έχει ερευνητικό χαρακτήρα. Ο απώτερος στόχος της είναι οι μαθητές, οι οποίοι εργάζονται σε ομάδες και επισκέπτονται επαγγελματικούς χώρους και φορείς, να έρθουν σε επαφή με την πραγματική οικονομία, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ξεφύγουν από τη στείρα γνώση και από τα απλά σενάρια που γίνονται σε θεωρητικό επίπεδο.

Ο Ειδικός Σύμβουλος μεταφέροντας τις θερμές ευχές του Προέδρου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, τόνισε πως το Επιμελητήριο υπήρξε ανέκαθεν ανοιχτό στην εκπαιδευτική κοινότητα. Πρόσθεσε μάλιστα πως ειδικά σήμερα είναι επιβεβλημένη η ενημέρωση των μαθητών γύρω από το «επιχειρείν», που μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό εξόδου από την κρίση και χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα αξιέπαινη την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών. «Είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με το τι είναι το Επιμελητήριο και με τι ασχολείται», τόνισε, πληροφορώντας τους μαθητές πως το Επιμελητήριο είναι Ν.Π.Δ.Δ. και αριθμεί 11.110 εγγεγραμμένα ενεργά μέλη.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν video και παρουσίαση γύρω από τις δράσεις του Επιμελητηρίου και να λάβουν πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρει, όπως για παράδειγμα η υποδοχή και η φιλοξενία αποστολών από το εξωτερικό, πρέσβεων και προξένων στο πλαίσιο των προσπαθειών επιχειρηματικής εξωστρέφειας.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στη λειτουργία της Σχολής του Επιμελητηρίου Πιερίας και στα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια που προσφέρει στους επιχειρηματίες-μέλη του, καθώς και σε δράσεις όπως η τουριστική προβολήπου επηρεάζει αλυσιδωτά τις επιχειρήσεις. Μάλιστα έγινε ειδική αναφορά στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο και στους στόχους που επιδιώκει για την χάραξη της αναπτυξιακής ατζέντας της Πιερίας.

Ο κ. Χουσουρίδης ενημέρωσε επίσης του μαθητές για την κατάσταση του εργασιακού περιβάλλοντος όπως διαμορφώνεται σήμερα και όπως θα την αντιμετωπίσουν οι μαθητές αναζητώντας την επαγγελματική τους αποκατάσταση, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά και τα κύρια χαρακτηριστικά της κρίσης. Απαντώντας, ωστόσο, για τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Πιερία έναντι άλλων περιοχών, οι μαθητές επεσήμαναν τη θάλασσα και τις ακτές, τον Όλυμπο και το συνδυασμό αυτών των δύο.

Η κρίση ωστόσο αποτελεί και ευκαιρία, επεσήμανε ο κ. Χουσουρίδης, παρουσιάζοντας λύσεις και διεξόδους απ’ αυτή, όπως μέσω της καινοτομίας και της διασύνδεσης της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση. Σημείωσε, μάλιστα, πως επιθυμία της διοίκησης του Επιμελητηρίου είναι να παίξει έναν ισχυρό διαμεσολαβητικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση φέρνοντας σε επαφή το ΕΠΑΛ και τους μαθητές του με Πιερικές επιχειρήσεις και πως κανείς δεν μπορεί να απολέσει τροχοπέδη προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, ο Ειδικός Σύμβουλος αναφέρθηκε στα εμπόδια που αντιμετωπίζει ένας επιχειρηματίας στο ξεκίνημα μιας επιχείρησης, υπογραμμίζοντας πως η ενασχόληση με το επιχειρείν πρέπει να είναι συνειδητή επιλογή και όχι επιλογή ανάγκης. Έκανε, επίσης, αναφορά στα επαγγέλματα του μέλλοντος, τα οποία είναι περιζήτητα, τόσο στον Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, ενώ επεσήμανε και τη σημασία των κοινωνικών δικτύων (social media) για τις επιχειρήσεις.

Σε ένα «οικογενειακό κλίμα» με τους μαθητές και τη Δ/νση του σχολείου αναζητήθηκαν εκείνα τα σημεία που ξεχάσαμε ως Έλληνες και μας έφτασαν στη σημερινή κατάσταση, καθώς και οι αξίες που οι νέοι των 17-18 ετών πρέπει να υιοθετήσουν για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ




Άλλο πατάτες και άλλο… κουτόχορτο!
 
 

  


    Το  θράσος μερικών είναι πλέον απύθμενο και το υπερφίαλο ύφος τους είναι ενδεικτικό των ανθρώπων. Φυσικά, αναφέρομαι σε κάποια μέλη της εθελοντικής ομάδας δράσης Ν. Πιερίας που έχουν την εντύπωση ότι μόνο αυτοί κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και όποιος δεν συμφωνεί  μαζί τους εύκολα τον χαρακτηρίζουν ως χούλιγκαν. Βέβαια, αν συμφωνεί μαζί τους, τότε θεωρείται αγανακτισμένος πολίτης. 

Και όλα αυτά, γιατί δεν πέρασε το δικό τους και η μαύρη τους προπαγάνδα για τον αρχαιολογικό Όλυμπο. Κύριοι της εθελοντικής ομάδας δράσης, ο Όλυμπος δεν είναι αποκλειστικότητα σας. Σε μία συνάντηση για το θέμα του αρχαιολογικού Ολύμπου τα μέλη του ΚΑΣ όφειλαν να καλέσουν και τους θεσμικούς εκπροσώπους του νομού ανεξάρτητα από το ποιος προκάλεσε την συνάντηση. Εκτός και αν τους θεσμούς εσείς τους γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια. Εκτός κι αν έχετε αναγάγει τον εαυτό σας στον υπέρτατο και μοναδικό θεσμό στην Πιερία που όλοι πρέπει πλέον να προσκυνάμε.
Κανένας δεν παραγνωρίζει και δεν απαξιώνει την αρχαιολογία. Οφείλουν όμως όλοι να ακούσουν και τις τοπικές κοινωνίες και τις παραγωγικές τάξεις. Να αφουγκρασθούν τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής και κυρίως όσους σήμερα ζουν με τον βραχνά της ΚΖ’ ΕΠΚΑ (τοπικής αρχαιολογικής εφορείας) και του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας που από το 2006 και μετά απαγορεύουν την έκδοση οικοδομικών αδειών ακόμη και σε περιπτώσεις εντός των οικισμών όπως του Λιτοχώρου, της Σκοτίνας και του Ν. Παντελεήμονα με το πρόσχημα ότι ο Όλυμπος αποτελεί ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο. Αν είναι έτσι, να γκρεμίσουμε και τα σπίτια μας και να πάμε να ζήσουμε στην Αθήνα.
Αν νομίζετε ότι μια χούφτα άνθρωποι εκπροσωπείτε τον κόσμο, βγείτε μπροστά και να μην κρύβεστε σε blogs και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Ζητήστε τη στήριξη του λαού στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Πείτε στον κόσμο ότι θέλετε τα όρια του Εθνικού Δρυμού αλλά και του αρχαιολογικού Ολύμπου να φτάσουν έως την εθνική οδό. Ότι δεν θέλετε καμία επένδυση στην περιοχή της Νότιας Πιερίας. Ότι ζητάτε, στην ουσία, να μην εκδοθεί πλέον καμία οικοδομική άδεια στην περιοχή.
Και το κυριότερο, πείτε στον κόσμο ποιοι είστε και ποια κομματικά παιχνίδια παίζετε, διότι δεν μπορείτε να διατείνεστε ότι είστε ανεξάρτητοι αλλά κρυφίως σε κομματικές μαζώξεις να θεωρείτε τον εαυτό σας άλογα που περιμένουν το κόμμα να τα ζέψει.
Είναι καιρός πλέον να καταλάβετε ότι επειδή ταΐσατε τον κόσμο με φτηνές πατάτες (και μπράβο σας γι’ αυτό) πως δεν νομιμοποιείστε να θέλετε τώρα να τον ταΐστε και κουτόχορτο.
Υ.Γ. 1: Αλήθεια, κάποιοι λαλίστατοι μέχρι πριν μερικές μέρες για το θέμα τηςTOSHO, τώρα γιατί  σιωπούν;
Υ.Γ. 2: Ο μαϊντανός του Λιτοχώρου είναι ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για μεσιτείες και μεσιτάδες.
Υ.Γ. 3: Τα κόμματα του νομού μας δεν έχουν άποψη για το θέμα;
Γιώργος Παπαθανασίου
Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Οι κρίσεις που προηγήθηκαν της κρίσης



ΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/12, ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, ΣΤΗ 1.00 Μ.Μ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΛΑΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ Α.ΚΑΡΠΟΥΖΑ, Κ.ΚΑΜΑΚΑ, Ν.ΦΩΤΙΑΔΗ, Ν.ΚΑΡΓΙΩΤΗ ΚΑΙ Γ.ΚΟΥΚΟΥΛΙΑΤΑ
 

  Εδώ και τρία χρόνια, εν μέσω κρίσης, έχουν αναπτυχθεί δύο βασικές απόψεις για το πώς προήλθε αυτή η κρίση που ζει σήμερα η χώρα.
Σύμφωνα με τη μία άποψη, η κρίση προκλήθηκε από ένα λάθος της τότε κυβέρνησης το 2009 να αποκαλύψει στους ξένους ότι η Ελλάδα έκρυβε τα ελλείμματά της, τότε ανέβηκαν οι τιμές δανεισμού της χώρας, δεν υπήρχε δυνατότητα λήψης δανείων από την παγκόσμια αγορά και τότε η Ελλάδα τέθηκε υπό την επιτροπεία της τρόικας. 

Σύμφωνα με την άλλη άποψη, η σημερινή κρίση είναι το αποκορύφωμα κρίσεων σε όλους τους τομείς ανάπτυξης της χώρας, της πολιτικής, της οικονομικής, της κοινωνικής, της πνευματικής ανάπτυξης, αλλά όχι μόνο. Πρόκειται για μια πολυποίκιλη κρίση που προκλήθηκε μετά τον εμφύλιο σπαραγμό αλλά κυρίως μετά τη μεταπολίτευση, μέχρι και σήμερα.
Με όχημα την ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και μέσα από την εκπομπή ΑΦΕΤΗΡΙΑ οΑνδρέας Γαλανός πραγματοποιεί, την Παρασκευή 14/12/2012 στις 9.00 το βράδυ, ένα ακόμη δρομολόγιο στο παρελθόν και στην ιστορία, για το πώς προήλθε αυτή η κρίση αλλά και τι μπορεί να γίνει σήμερα.
Συνεπιβάτες σ’ αυτή τη διαδρομή είναι ο τ. βουλευτής Αντώνης Καρπούζας, ο οικονομολόγος Κώστας Καμάκας, ο επιχειρηματίας Νίκος Φωτιάδης, ο τ. δήμαρχος του τ. δήμου Πιερίων Νίκος Καργιώτης αλλά και ο πρόεδρος της ένωσης συντακτών επαρχιακού τύπου, Γιώργος Κουκουλιάτας.
Και οι πέντε συμπολίτες μας μιλούν για στρεβλή ανάπτυξη, εδώ και δεκαετίες, στην πολιτική, στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στην αυτοδιοίκηση αλλά και στα μέσα ενημέρωσης.
Οι δηλώσεις τους πλαισιώνονται και από επίκαιρα αποσπάσματα κωμωδιών του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Πρόκειται για κωμωδίες που προβλήθηκαν κατά τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, που όμως και σήμερα είναι επίκαιρες.
Ο Ηλίας Ερμείδης έχει την επιμέλεια (σκηνοθεσία, μοντάζ κλπ) της εκπομπής, η οποία εκτός από την Παρασκευή βράδυ (ώρα 9.00 μ.μ.) θα μεταδοθεί σε επανάληψη την Κυριακή 16/12/2012 στη 1.00 το μεσημέρι.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ....

ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ... ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΤΙ MEGA ΤΙ ΑΝΤ1 ΤΙ ΤV100 ΚΑΙ ΤΙ ...100212 ΚΑΝΑΛΙΑ! Έ ΡΕ ...ΔΟΞΕΣ!!!
ΤΏΡΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΕΡΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΝΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ; ΕΚΕΙ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ!
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ;
ΜΑ Ο ....ΚΟΥΚΟΣ! ΚΙ ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ, ΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΚΟΥΚΟΣ ΣΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ...ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ; ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Με επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα του Γ4 της θεωρητικής κατεύθυνσης του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης για την ανάδειξη της κοινής αρχαιοελληνικής και λατινικής κληρονομιάς των Ευρωπαίων.




 
  Με επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα του Γ4 της θεωρητικής κατεύθυνσης του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης για την ανάδειξη της κοινής αρχαιοελληνικής και λατινικής κληρονομιάς των Ευρωπαίων. 

Συμμετέχοντας στη δράση "I know my heritagedο you?" (Dialogue with theMuses ), που διοργανώθηκε από τη SEEK (Spanish Society of Classical Studies) και έλαβε χώρα σε πάνω από 100 σχολεία, το 5ο ΓΕΛ υπενθύμισε εκπέμποντας ζωντανά μέσω του διαδικτύου σε όλους και κυρίως στις ισπανικές αρχές, που σχεδιάζουν την κατάργηση της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής και της λατινικής γλώσσας και γι' αυτό ιδίως ζητήθηκε η σύμπραξη όλων, το θησαυρό συναισθημάτων και κυρίως υψηλών ηθικών, κοινωνικοπολιτικών και αισθητικών αξιών που τα κλασικά κείμενα προβάλλουν. Όντας βέβαιοι ότι η κρίση που βιώνουμε στην Ευρώπη δεν είναι μόνο ή πρωτίστως οικονομική αλλά κυρίως ηθική, οι καθηγητές και οι μαθητές του Λυκείου αντέταξαν το Λόγο ως έκφραση και σκέψη, για να καταδείξουν την αναγκαιότητα αναβάπτισης στα νάματα της αστείρευτης πηγής των κλασικών κειμένων, για μια νέα αναγέννηση ενάντια στους αριθμούς που ισοπεδώνουν τα πρόσωπα, τον άνθρωπο. 
Στην εκδήλωση αναγνώστηκαν κείμενα από τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τη Σαπφώ, το Μίμνερμο, τον Κάτουλο, τον Κικέρωνα, τον Οβίδιο, τον Πλάτωνα, τον Πλούταρχο, το Θεόφραστο, τον Ευριπίδη, τον Αίσωπο, το Θουκυδίδη, τον Σόλωνα και τον Προπέρτιο, κατάλληλα σχολιαστικά συνδεδεμένα, ενώ με ενθουσιασμό διεκπεραίωσαν το ρόλο τους όλοι οι συμμετέχοντες, εκπρόσωποι της γης του θεϊκού Ολύμπου, των Πιερίων των Μουσών και του ιερού Δίου, που αποτελούσε και το εικαστικό υπόβαθρο της εκδήλωσης. Τμήματα της δράσης ήταν δίγλωσσα και τρίγλωσσα ( ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά, τα τελευταία με τη βοήθεια της Φωτεινής Τζουμέρκα), λόγω του πανευρωπαϊκού κοινού στο οποίο απευθυνόταν. Με ζέση και ήθος διάβασαν τα αποσπάσματα που οι ίδιοι επέλεξαν από ένα ευρύ corpus οι μαθητές Γιώργος Φιλιππίδης, Θεοδώρα Τσικέλα, Αρτεμησία Συμεωνίδου, Νίκος Στεφανίδης, Όλγα Αρβανιτίδου, Κασσάνδρα Χοτοκουρίδου, Δημήτρης Στίκος, Αγάπη Τσερκεζίδου, Γιώργος Σεμιζίδης, Στέλλα Χειρίδου, Χρυσούλα Τσιγκιρλιώτη, Κρυσταλλία Τρίγκα, Περικλής Σιβρής, Σάρα Φέρο και μαζί τους οι φιλόλογοι Δημήτρης Δημόπουλος, Κωνσταντία Καρπούζα και Πολυξένη Μεταξιώτη.
Την πρωτοβουλία, οργάνωση και επιμέλεια της όλης εκδήλωσης ανέλαβε η φιλόλογος Ξανθίππη Καραβίδα, ενώ την τεχνική υποστήριξη έφερε άρτια σε πέρας ο καθηγητής πληροφορικής Ανέστης Μαργαριτίδης. Ηλεκτρονικά προϊόντα της δράσης θα αναρτηθούν σύντομα στο διαδίκτυο, αυτόνομα και μαζί με αντίστοιχα των άλλων συνεργαζόμενων ευρωπαϊκών σχολείων ( μόνο 3 ακόμη από την Ελλάδα) για πολλές μελλοντικές θεάσεις.
Έτσι, το 5ο Λύκειο απέδειξε ότι αγαπά τα μεγάλα έργα της ελληνικής και λατινικής λογοτεχνίας και βέβαια τις αντίστοιχες γλώσσες, ευθυγραμμιζόμενο με τον Emil Steiger, ο οποίος υποστηρίζει ότι η επιστήμη χωρίς αγάπη είναι αδειανή. Έδειξαν ακόμη ότι η επιστήμη και οι ιθύνοντες, όπως και ο καθένας μας, χρειάζεται - περισσότερο ίσως από κάθε φορά- να ενσκήπτουν και σε αυτά τα κείμενα ως δρομοδείκτες μιας ασφαλούς και πάλι ανθρώπινης πορείας.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Με μεγάλο ζήλο οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Σχολικής Κοινότητάς τους για συλλογή τροφίμων και είδη πρώτης ανάγκης προς αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.





    Με μεγάλο ζήλο οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Σχολικής Κοινότητάς τους για συλλογή τροφίμων και είδη πρώτης ανάγκης προς αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Ο τελικός προορισμός των ειδών που θα συλλεχθούν είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας.
Η όλη προσπάθεια στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην εθελοντική προσφορά εξ απαλών ονύχων μια και κανείς δε γνωρίζει ποτέ τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Η αλληλεγγύη είναι κάτι που μαθαίνεται από τη μικρή κυρίως ηλικία που λείπουν οι αρτηριοσκληρώσεις και τα κολλήματα των μεγάλων.
Στις δύσκολες μέρες που ζούμε το μήνυμα της αγάπης που εκπέμπουν οι μικροί μαθητές είναι το καλύτερο παράδειγμα για όλους και ευχόμαστε να βρει παντού μιμητές.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ...ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΒΡΑΔΟ ΠΙΑΝΟ ΜΠΑΡ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ) ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΟN AIR ...ΤΣΙΒΑΕΡΙ ΜΟΥ!!!

Τα λόγια είναι περιττά σαν ακούς τον ΛΑΖΑΡΟ ΒΡΕΤΤΟ... Μετά απο αποχή συνείδησης για πάνω απο 2 χρόνια κι ύστερα απο επιτυχημένη πορεία στα ραδιοφωνικό πράγματα, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, CAPITAL ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ "ΑΘΛΗΤΙΚΟ 106,7" πήρε την απόφαση να ξανά τραγουδήσει και μάλιστα στην πόλη που τόσο αγαπάει την ΚΑΤΕΡΙΝΗ.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΕΕΙ ...ΠΙΑΝΟ ΜΠΑΡ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΒΡΕΤΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ON AIR....
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ βράδυ κι απο αυτή και καθε Παρασκευή, ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ ΜΕ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΤΟΝ ...ΑΡΙΣΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΝΗ ΓΑΡΓΑΪΤΙΔΗ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ...ΤΩΡΑ!!!!
Παρασκευή στις 10 το βράδυ και μετά κι όλα αυτά και ...ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ!!!
Στους 106,7 στα fm και στο Ίντερνετ σ όλο τον πλανήτη στο www.athlitikos.gr κι όλο αυτό ...απλά μουσικά και ...μελωδικά.

Πάρτε γεύση από τις πρόβες ΛΑΖΑΡΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΡΓΑΪΤΙΔΗ το ανεπανάληπτο ...ΤΖΙΒΑΕΡΙ!!!



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2013




 


  Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Πιερίας, στα πλαίσια του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2013, διενήργησε τοπικό προκριματικό διαγωνισμό εργαστηριακών δεξιοτήτων στα μαθήματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.
Ο διαγωνισμός αφορά τις δεξιότητες των μαθητών πάνω σε πειραματικές και εργαστηριακές ασκήσεις στα μαθήματα Φυσική, Χημεία και Βιολογία Λυκείου. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη και διδασκαλία των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.

Ο τοπικός διαγωνισμός (1η φάση) πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΦΕ Πιερίας το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 με συμμετοχή ομάδων από τα Λύκεια της Πιερίας. Οι μαθητές έδειξαν το άριστο θεωρητικό τους υπόβαθρο αλλά και την ικανότητά τους να το αξιοποιούν σε πειραματικές διαδικασίες. Επέδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα και επιδεξιότητα στον χειρισμό των επιστημονικών οργάνων και διατάξεων. Επιδόθηκαν με αξιοσημείωτο ενθουσιασμό στην πραγματοποίηση των εργαστηριακών ασκήσεων που τους ζητήθηκαν. Όταν πια ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, δεν πίστευαν, κατά τα λεγόμενά τους, ότι είχε περάσει ένα ολόκληρο τρίωρο.
Όλες οι ομάδες ολοκλήρωσαν με αποτελεσματικότητα τις εργαστηριακές ασκήσεις. Έτσι ήταν ιδιαιτέρως δύσκολος ο ρόλος του υπεύθυνου του ΕΚΦΕ στην επιλογή μίας μόνο. Η τελική επιλογή κρίθηκε σε λεπτομέρειες και τελικά επιλέχθηκε η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης που αποτελείται από τους: Καρατζιούλα Ευφροσύνη,Μπήτου Ναυσικά και Μαρώση Αστέριο.
Τα παιδιά της ομάδας που προκρίθηκε θα μεταβούν στην Αθήνα στις 19 Ιανουαρίου 2013 όπου θα συμμετάσχουν στην επόμενη φάση (2η φάση). Κατά τη φάση αυτή θα επιλεγούν οι δύο ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 11η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ EUSO 2013 που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο από 17 – 23 Μαρτίου 2013.
Πληροφορίες : Στις ιστοσελίδες www.ekfe.gr και www.euso.ie



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΛΕΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ...ΑΡΡΩΣΤΟΙ! Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ

Ποιός σοφός του τότε το είπε αυτό;
Αυτό το είπαν οι λαϊκοί σοφοί του τότε και του κάποτε. Τότε όμως είχαμε την πολυτέλεια να πούμε πως η δουλειά είναι υγεία και τότε ήταν .....
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ;
ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ;
ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΑΡΡΩΣΤΟΙ, ΛΟΓΩ ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ!!!

ΜΥΛΟΙ ΚΟΥΤΣΙΑΡΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΣΤΙΣ 16, 22, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ!



ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙ Ή ΝΑ ΤΟΝ ...ΒΟΥΤΗΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ...ΒΟΥΤΗΧΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;;; ΤΙ ΛΕΤΕ;

Έτοιμος για να ...βουτήξει!
Κι αν δεν προλάβει να ...βουτήξει, εγώ λέω να τον ....βουτήξουμε εμείς και να τον.....
ΠΡΙΤΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΕΩ.... ΘΑ ΜΕ ΦΑΕΙ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΘ΄ ΌΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ!
Ά ρε κοπρίτη Παπακάτι... Ξέχασα και πως τον λένε τον βουτηχτή!

Από τον αγώνα Καρδίτσα-Α.Π. Αιγινικακός (2-2) ΦΩΤΟ : ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ






ΈΛΑ ΤΟ ...ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ! ΈΛΑ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ...ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!!!

Ο μόνος που δεν κοιτάει το ....πουλάκι είναι ο ΗΛΙΑΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ του ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ! Τι σκέφτεται; Πως τώρα θέλει ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΦΟΡΕΙΑ, ΧΑΡΑΤΣΙ, ΜΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ! Αυτό σκέφτεται κι εκείνος κι η ΕΛΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ κρατά σημειώσεις μη χάσει το ...λογαριασμό! Της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ;;; ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Ά ΡΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Εμβολιά…ΖΩ


Την Δευτέρα 17-12-2012 και ώρα 09:00 έως 15:00, στον χώρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην οδό Αγίας Παρασκευής 33 Κατερίνη τηλέφωνο 23510 27982, θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός των ανασφάλιστων και άπορων παιδιών από το ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κατερίνης.
Απαραίτητη η προσκόμιση του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού.

Ο Διοικητής
Γ.Ν. Κατερίνης – Ψυχιατρικού Τομέα

Αστέριος Φαρμάκης



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΕΛΑΤΟΧΕΡΙ.... ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ!

Έτσι δεν είναι; Όλοι έχουμε έναν σοβαρότατο λόγο δια το μέγα ταξίδιον εις τα όρη εκείνα των οποίων οι κορφές είναι κι απάτητες και ....απάτητες!
ΠΑΜΕ ΕΛΑΤΟΧΕΡΙ; Ή ΠΑΜΕ ...ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ;;;
ΓΙΑ ΣΚΙ Ή ΓΙΑ ...ΞΕΣΚΙ;;;;

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ : Εορταστικό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων







ΠΡΩΙ
ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ
17/12/2012
09.00 – 14.00
17.30 – 21.00
ΤΡΙΤΗ
18/12/2012
09.00 – 14.00
17.30 – 21.00
ΤΕΤΑΡΤΗ
19/12/2012
09.00 – 14.00
17.30 – 21.00
ΠΕΜΠΤΗ
20/12/2012
09.00 – 14.00
17.30 – 21.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
21/12/2012
09.00 – 14.00
17.30 – 21.00
ΣΑΒΒΑΤΟ
22/12/2012
09.00 – 16.00
ΚΥΡΙΑΚΗ
23/12/2012
10.00 – 17.00
ΔΕΥΤΕΡΑ
24/12/2012
09.00 – 16.00
ΤΡΙΤΗ
25/12/2012
ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ
26/12/2012

ΚΛΕΙΣΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ
27/12/2012
09.00 – 14.00
17.30 – 21.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
28/12/2012
09.00 – 14.00
17.30 – 21.00
ΣΑΒΒΑΤΟ
29/12/2012
09.00 – 16.00
ΚΥΡΙΑΚΗ
30/12/2012

10.00 – 17.00

ΔΕΥΤΕΡΑ
31/12/2012
09.00 – 16.00
ΤΡΙΤΗ
01/01/2013

ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ
02/01/2013

ΚΛΕΙΣΤΑ *


* Σε αντικατάσταση της Κυριακής 23/12/2012

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης

 
σας εύχεται

Χ Xαρούμενες Γιορτές και Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος





ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΕΡΙΑ; ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΟΙ "ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ"

ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ Ή ΠΙΕΡΙΑ;
PIERIA Ή OLYMPUS RIVIERA?
ΕΓΏ ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΩ. Ξέρετε όλοι τι αγαπώ.
Ξέρετε όλοι πως θέλω τον τόπο μου να τον πούμε ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ και το ΠΙΕΡΙΑ να πάει περίπατο!
ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΕΡΙΑ; ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΟΙ "ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ"

Bloomberg: Οι χειρότεροι μισθοί σε Ελληνες και Ιρλανδούς το 2013...





Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και την Ιρλανδία θα υποφέρουν περισσότερο από την στασιμότητα των μισθών το 2013, ενώ οι επιχειρήσεις μειώνουν το κόστος προκειμένου να επιβιώσουν, σύμφωνα με μελέτη της...αμερικανικής συμβουλευτικής εταιρείας Hay Group, μεταδίδει το Bloomberg.
«Οι προβλέψεις για τους μισθούς είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αντανακλά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην Ευρώπη», σημειώνεται στη μελέτη, η οποία βασίστηκε σε στοιχεία από 20.000 οργανισμούς.

«Η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα δεχθούν το μεγαλύτερο χτύπημα», επισημαίνεται στην έρευνα.

Η ανεργία στην Ευρώπη έχει φτάσει στο 12%, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση πίσω από την Ισπανία. Τα κράτη περικόπτουν μισθούς και αυξάνουν φόρους για να μειώσουν τα ελλείμματά τους, ασκώντας μεγαλύτερες πιέσεις στις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος τους και να περιορίσουν την αύξηση των μισθών.

Οι αυξήσεις των μισθών στην Ευρώπη αναμένεται να φτάσουν στο 3,3% κατά μέσο όρο, την ώρα που οικονομίες όπως της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας αναμένουν αύξηση της τάξης του 8% – 10%, σύμφωνα με τη μελέτη.

«Οι εργαζόμενοι στις αναπτυγμένες αγορές θα έρθουν αντιμέτωποι με μία δύσκολη χρονιά, με τις αυξήσεις μισθών να μένουν στην άκρη ή να ξεπερνούν οριακά τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Μπεν Φροστ, στέλεχος της Hay Group.

Οσον αφορά τον υπόλοιπο κόσμο, η Λατινική Αμερική θα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση αποδοχών το 2013 με 8,9% ακολουθούμενη από την Ασία με 7,5%. Το χαμηλότερο ποσοστό θα έχει η Βόρεια Αμερική με 2,9%, ενώ ο μέσος όρος των μισθών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική θα φτάσει το 6%.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ανοικτά όλες τις Κυριακές του έτους τα καταστήματα έως 250τμ...




Επτά Κυριακές για τα υπόλοιπα...
Την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων (έως 250 τμ) όλες τις Κυριακές του έτους, προβλέπουν οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί. Τα υπόλοιπα καταστήματα, ανεξαρτήτως τετραγωνικών θα μπορούν να...
λειτουργούν επτά Κυριακές τον χρόνο.

Επίσης ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στον αγορανομικό κώδικα (ο προηγούμενος ίσχυε από το 1946) που προβλέπουν μεταξύ άλλων αυστηρότερες ποινές για νοθεία τροφίμων και καυσίμων, καθώς και για ελλιπείς παραδόσεις από τις αντλίες, αντικειμενικοποίηση των ποινών αλλά και εκπτώσεις 50% για όσους πληρώνουν το πρόστιμο χωρίς να προσφύγουν στα δικαστήρια, κ.α.

Με το ισχύον καθεστώς για τις Κυριακές, επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές καθώς και την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης οι αλλαγές θα ισχύσουν από φέτος, καθώς με υπουργική απόφαση θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων τις δυο τελευταίες Κυριακές, 23 και 30 Δεκεμβρίου.

Η μόνιμη ρύθμιση που θα έρθει αργότερα στη Βουλή θα προβλέπει:

Ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων εμβαδού έως 250 τμ όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε εθελοντική βάση. Η ρύθμιση γίνεται προκειμένου να δοθεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έναντι των αλυσίδων και των πολυκαταστημάτων, καθώς προϋπόθεση για να επιτρέπεται η Κυριακάτικη λειτουργία είναι τα καταστήματα να μην ανήκουν, υπό οιαδήποτε νομική σχέση, σε αλυσίδα καταστημάτων και να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «shops-in-a-shop».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, αποκλείονται από την Κυριακάτικη λειτουργία τα εμπορικά κέντρα, ενώ υπό συζήτηση παραμένει το τι θα ισχύσει για τις αλυσίδες franchise. Η πρόταση του υπουργείου για το ωράριο της Κυριακής είναι από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα σε εμπόρους και καταναλωτές να παρακολουθούν την κυριακάτικη λειτουργία.

Ο κ. Σκορδάς ανέφερε επίσης ότι δεν θα υπήρχε αντίρρηση, τα καταστήματα που επιλέγουν να εργαστούν την Κυριακή, να παραμείνουν κλειστά το πρωί της Δευτέρας.

Λειτουργία όλων των καταστημάτων, ανεξαρτήτως μεγέθους, επτά Κυριακές το χρόνο: δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα, μία πριν το Πάσχα και από μία στις τακτικές περιόδους εκπτώσεων και τις δύο νέες περιόδους χαμηλών τιμών που καθιερώνει το υπουργείο κάθε Μάιο και Νοέμβριο.

Με τη ρύθμιση αυτή, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, η Ελλάδα εναρμονίζεται με τα κρατούντα σε όλες σχεδόν τις άλλες χώρες της ΕΕ και δίνεται η δυνατότητα σε καταναλωτές και τουρίστες, να κάνουν τις αγορές τους σε περισσότερες ημέρες και περισσότερες ώρες.

Σημείωσε εξάλλου ότι το εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων δεν επηρεάζεται, κατά κανέναν τρόπο.

Η ρύθμιση για τις εκπτώσεις προβλέπει ότι αυτές θα γίνονται τέσσερις φορές τον χρόνο:

Από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου (χειμερινές εκπτώσεις) και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου (θερινές).
Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου (ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι).

Σύμφωνα με τον υφυπουργό κ. Σκορδά με τον τρόπο αυτόν μειώνεται το κίνητρο ορισμένων εμπόρων να παρουσιάζουν αυξημένες τις τιμές στο ενδιάμεσο των εκπτωτικών περιόδων προκειμένου να εμφανίζουν πλασματικές εκπτώσεις. Προβλέπεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια των προσφορών θα αναγράφονται οι τιμές πριν και μετά, και όχι το ποσοστό μείωσης της τιμής.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ειδικές διατάξεις για τις «πειραγμένες» αντλίες καυσίμων: οι ποινές είναι φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών (από 30 ημέρες), κατάσχεση των μέσων αλλοίωσης των ενδείξεων, πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε αντλία και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Επίσης, απαγορεύεται η χορήγηση νέας άδειας λειτουργίας παρόμοιας επιχείρησης στον ίδιο χώρο στον παραβάτη ή σε σύζυγο ή σε συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού με τον παραβάτη. Το ύψος των προστίμων ανά παράβαση θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση, με στόχο όπως επισημάνθηκε να περιοριστούν τα περιθώρια συναλλαγών μεταξύ ελεγκτών και ελεγχόμενων.

Οι προσφυγές κατά των προστίμων γίνονται με προϋπόθεση την καταβολή του 20% του ποσού, ενώ αν ο ελεγχόμενος παραιτηθεί από την ένσταση μπορεί να καταβάλλει το μισό πρόστιμο (ρύθμιση ανάλογη με αυτή που ισχύει για τα πρόστιμα της τροχαίας).



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Εγκρίθηκε η δόση...




Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν, την Πέμπτη, να εγκρίνουν και τυπικά την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Η συνάντηση του Eurogroup ξεκίνησε στις ... 11:00 (ώρα Ελλάδος) και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13:00.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό θα δοθεί στη χώρα μας την ερχόμενη Δευτέρα.

Η Ευρωζώνη αποφάσισε την εκταμίευση της δόσης των 34 δισεκατομμυρίων ευρώ της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα ,κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup), ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

«Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε. Η εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας έγινε δεκτή», είπε.
Στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε τη σύντομη συνάντηση του Eurogroup, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι «δώσαμε την τελική έγκριση για την εκταμίευση των 49,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα» και προσέθεσε ότι τα 34,4 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν εντός του Δεκεμβρίου.

Εάν στο ποσό των 49,1 δισ. ευρώ που ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup, προστεθεί και η συνεισφορά του ΔΝΤ, το συνολικό ποσό ανεβαίνει στα 52,5 δισ. ευρώ. 



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ







Τι κόλπο βρήκαν διάσημοι τραγουδιστές για να μη πληρώνουν το ΙΚΑ ...!!!


Κατά την περίοδο 2007-2012 διάσημοι Ελληνες τραγουδιστές πλήρωσαν λιγότερες εισφορές στο ΙΚΑ και απο τους οικοδόμους! Τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΙΚΑ έχουν αρχίσει έρευνες για το πάρτι της εισφοροδιαφυγής στο οποίο εμπλέκονται διάσημοι τραγουδιστές και πρώτα ονόματα της πίστας.
Οπως αποκαλύπτουν σήμερα τα Νέα φίρμες της πίστας όπως ο Σάκης Ρουβάς, η Αννα Βίση, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Πασχάλης ...
Τερζής, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιάννης Πλούταρζος, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Βασίλης Καρράς, ο Αντώνης Ρέμος, η Νατάσα Θεοδωρίδου, η Ελλη Κοκκίνου, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Νίκος Βέρτης κ.α. πληρώνουν ισχνές ασφαλιστικές εισφορές που δεν ξεπερνούν σε ετήσια βάση τα 10 ευρώ!
Διάσημοι...φτωχοί
Οι διάσημοι καλλιτέχνες πρέπει να δηλώνουν ασφαλιστικές αποδοχές από τις εμφανίσεις τους σε νυχτερινά κέντρα, σε συναυλίες αλλά και από τα δικαιώματα. Ωστόσο δεν τα δηλώνουν ή δηλώνουν ελάχιστα ποσά. Οπως αναφέρουν τα Νέα:
Η Ελλη Κοκκίνου το 2007 είχε μόλις 58 ένσημα στο ΙΚΑ
Η Αννα Βίσση το 2007 είχε μόνο 44 ημέρες ασφάλισης και το 2008 είχε μόνο 38 ημέρες
Ο Γιώργος Μαζωνάκης το 2007 είχε μόνο 76 ημέρες ασφάλισης και το 2008 μόνο 64 ημέρες
Ο Σάκης Ρουβάς το 2007 είχε μόνο 93 ημέρες ασφάλισης και το 2008 μόνο 195 ημέρες
Ετσι προκύπτει ότι :
Ο Σάκης Ρουβάς το 2007 ασφαλίστηκε για 93 ημέρες στο ΙΚΑ, το 2008 για 195 ημέρες, το 2009 για 129 ημέρες, το 2010 για 119 ημέρες, το 2011 για 89 ημέρες και το 2012 για 47 ημέρες.
Η Δήμητρα Γαλάνη το 2007 ασφαλίστηκε στο ΙΚΑ 102 ημέρες, το 2008 για 133 ημέρες, το 2009 για 150 ημέρες, το 2010 για 104 ημέρες, το 2011 για 36 ημέρες και το 20112 για 15 ημέρες!
Δεν πλήρωναν ούτε τις καλές εποχές
Σύμφωνα με το δημοσίευμα πολλοί καλλιτέχνες ασφαλίζονται στο ΙΚΑ αλλά δεν αποδίδουν τις εισφορές που αντιστοιχούν στις πραγματικές αποδοχές τους. Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι που εμφανίζονται ως διαχειριστές ΕΠΕ και έτσι δεν υποχρεούνται να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, κάνοντας χρήση μιας παρωχημένης χουντικής εγκυκλίου του 1969 σύμφωνα με την οποία ο διαχειριστής ΕΠΕ δεν υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ επειδή συνδέεται με την εταιρεία του με σχέση εξαρτημένης εργασίας ακόμη και αν λαμβάνει μισθό.
Για το θέμα των διαχειριστών ΕΠΕ αναμένεται να αναληφθεί από το υπουργείο Εργασίας νομοθετική πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου καθώς σήμερα ο νόμος είτε επιτρέπει στον ασφαλισμένο να αναγγέλλεται στον ΟΑΕΕ με το μικρότερο δυνατό κόστος εις βάρος του ΙΚΑ είτε δεν ελέγχεται από το ΙΚΑ



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ...ΠΙΑΝΟΜΠΑΡΟΒΡΑΔΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ON AIR ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΒΡΕΤΤΟ......





(Υπάρχει παρά κάτω και ΒΙΝΤΕΟ απ την πρόβα ...ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ) 
ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ...ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ, Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ "ΟN AIR" ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ON AIR εκεί επι της ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ στον αριθμό 41 λίγα μέτρα πίσω απο την πλατεία Ευκαρπίδη.... Ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής βραδιά αναβίωσης εποχής ΠΙΑΝΟ ΜΠΑΡ με τον ΛΑΖΑΡΟ ΒΡΕΤΤΟ! Θα υπάρχει βέβαια και παράλληλη μετάδοση ως εκπομπή στους 106,7 στα fm όλου του προγράμματος, απο τις 10 το βράδυ. 
Στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ μπορείτε να δείτε ή να βρείτε....
  • Τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ106,7 το πρώτο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ραδιόφωνο της Πιερίας και πολιτιστικό, μουσικό!!! 
  • Εκθεση ζωγραφικής -σήμερα φιλοξενείται έκθεση με θέμα ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ, του ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΈΛΛΑ! 
  • ΣΠΟΡΤΣ ΚΑΦΕ με τέσσερις τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας... 
  • Το ΔΙΚΟ ΣΑΣ βήμα του PIERIA-GR! 
  • Το ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ με προτάσεις καφέ και μπύρας ή κρασιού και ποτού υψηλών απαιτήσεων! 
Τώρα ΑΡΧΙΖΕΙ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το βράδυ και θα συνεχίσει για ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  η αναβίωση ΠΙΑΝΟ ΜΠΑΡ με προτάσεις προσαρμοσμένες στη σημερινή εποχή.  
Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ.... 
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ...ΠΡΟΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΤΟΥ ...ΝΤΟΥΕΤΟΥ!!! 
Κάνε κλικ και απόλαυσε το......




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ