PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

"ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ...ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ"

"ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΡΕ ΣΥ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΟΒΑΡΑ;;;"
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΟΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
Ο Τάκης Αδαμόπουλος έχει σαλτάρει και ψάχνει για να βρει το άγαλμα του ΚΑΛΕΥΡΑ που τίτλο "ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ...ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ" και θέλει να το βρει!
 Λέτε επί των ημερών του στο ΔΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ο ΤΑΚΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ να το βρει;;;
Ίδωμεν....

Δόξα τα Λεφτά, θεό έχουμε και αυτά τα Χριστούγεννα…





" ... οι παππούδες και οι γιαγιάδες, μου χουν αφήσει κάτι εγκαταλειμμένα και μισογκρεμισμένα καλύβια που ‘χαν για τα ζώα και τις ζωοτροφές. Άμα τα μετρήσουν αυτά και με φορολογήσουν θα χλομιάσει ο Βωβός απ τα πλούτη μου! " ... 

Έρχονται Χριστούγεννα. Σε μια φουτουριστική εκδοχή το δικό μας κράτος – Ηρώδης, αντί να ψάχνει βρέφη να θανατώσει, προτείνει την φορολόγηση των γονέων για τα παιδιά τους, σα να ‘ναι πισίνες, αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και...

εξοχικά στις Κυκλάδες. Μωρέ φορολογήστε ότι θέλετε. Βάλετε τεκμήριο στα στολισμένα δέντρα Χριστουγέννων και ειδικό χαράτσι σε όσους τολμούν να ανάψουν και φωτάκια! Ζητήστε πόθεν έσχες και Ε9 για τις φάτνες, τα σπιτάκια σκύλου στην αυλή, τους μεγάλους αϊ-βασίληδες, τους κήπους με άνθη καλλωπιστικά διότι αυτοί έχουν λεφτά, αλλιώς θα ‘χαν φυτέψει μποστάνια με ζαρζαβατικά! Απαιτείται περαίωση για όλους όσοι κατά τη διάρκεια των εορτασμών είχαν στολίσει με φωτάκια εξωτερικά το σπίτι τους, ήτοι βεράντες, πέργκολες και καγκελόπορτες, διότι τα γλέντια πληρώνονται και αφού θελαν γιορτινές ατμόσφαιρες να μάθουν!

Για να μη ξεφύγουν γιαγιάδες και παππούδες που ακόμη τολμούν να ζουν μετά από κοψίματα συντάξεων, επιδομάτων, δώρων, επικουρικών, να κληθούν τώρα να πληρώσουν αναδρομικά για τα παιδιά αλλά και για τα εγγόνια και κατά προσέγγιση τα εγγόνια των εγγονιών τους, σαν έναντι γιατί το γλέντησαν ακόλαστα όταν τεκνοποίησαν, με παθιασμένες συνουσίες που είχαν όρεξη και για τέτοια ενώ χρωστάγανε στις τράπεζες της Γερμανίας! Μαζί τα φάγαμε αλλά μαζί δε τα κάναμε τα παιδιά, κύριε μου! Ο καθένας μόνος του το κάψε πελεκούδι, να για να μάθει τώρα!

Οποιαδήποτε, χαρά του παρελθόν είναι κολάσιμη! Φταίνε οι Έλληνες ως λαός για όλα. Γιατί παίρνανε λάδι από μια θειά στο χωριό χωρίς απόδειξη τρυπημένη και θεωρημένη απ την εφορία, με πλήρη έλεγχο βιβλίων; Έκαναν στραβά μάτια στην θειά που διακινούσε το μαύρο χρήμα (και το αγνό πράσινο αγουρέλαιο – φάρμακο για τις σαλάτες και τα παιδιά, σου λέω!), άρα φταίνε για την κατάντια της Ελλάδας. Και η ίδια η κυρία θειά φυσικά θα πληρώσει γιατί παρανόμησε. Το ότι βάζει υπογραφή με σταυρό και είναι παντελώς αγράμματη δε νοιάζει κανέναν όσο το ότι το κράτος έχασε χρήματα. Η θειά φταίει και υπάρχουν και καταγγελίες ότι δε δήλωνε τις ελιές θρούμπες όλες που μάζευε, άρα καλείται να προσκομίσει εντός δυο ήμερων όλα τα κουκούτσια για να καταμετρηθούν.

Φταίνε όσοι μπήκαν στο δημόσιο, μην υπολογίζοντας πως δεν χρειάζονταν. Φταίνε και όσοι μπήκαν στον ιδιωτικό τομέα, γιατί δεν μπήκαν στο δημόσιο να χουν το κεφάλι τους ήσυχο και τώρα ζητάνε και τα ρέστα. Θα φορολογηθούν φυσικά όλοι, με δρακόντεια φορολογία. Οι δε δημόσιοι υπάλληλοι θα βγαίνουν 6000 το τρίμηνο σε απόλυση, ενώ οι ιδιωτικοί έχουν βγει ήδη εδώ και καμία διετία. Θεωρείται υπερπολυτελές να χεις πετρέλαιο και να ανάβεις καλοριφέρ, αλλά και το ρεύμα εδώ που τα λέμε, το σπαταλάμε. Τι πάθανε οι προγονοί μας που δεν είχαν ηλεκτρικό; Μήπως δε πρόκοψαν; Δεν είδα να τον ενοχλεί τον Πλάτωνα στο γράψιμο που δεν είχε λάπτοπ! Μάθαμε τώρα όλοι στις ευκολίες.

Φυσικά και θα φορολογηθούν όσοι έχουν σπίτια σε χωριά και δεν είναι πρώτη κατοικία. Εμένα στην ορεινή Αιτωλοακαρνανία σε ασαφή σύνορα με την Ευρυτανία οι παππούδες και οι γιαγιάδες, μου χουν αφήσει κάτι εγκαταλειμμένα και μισογκρεμισμένα καλύβια που ‘χαν για τα ζώα και τις ζωοτροφές. Άμα τα μετρήσουν αυτά και με φορολογήσουν θα χλομιάσει ο Βωβός απ τα πλούτη μου! Ο οποίος Βωβός με μισή μέρα κράτηση την έβγαλε, ενώ εμένα με τα μυθικά μου πλούτη σε πεζούλες πιο πέρα απ τη Βαράσοβα, ισόβια με βλέπω! Αν δε, κάνουν κάνα αστείο και φορολογήσουν και τις έρημες στάνες; Μεγιστάνας γυναίκα με βουνό δικό της έξι γράμματα και το μικρό της Αλεξάνδρα, ποια είναι; Στα σταυρόλεξα θα με βάλουνε!

Και επειδή με τις δόσεις της εφορίας, τα τέλη κυκλοφορίας και τα λοιπά ψηλά, χαΐρι δε κάνει το κράτος μέχρι τέλη Δεκεμβρίου που θέλει να μαζέψει κάτι εκατομμύρια, υπάρχουν ιδέες. Να φορολογηθεί η άχνη από τους κουραμπιέδες σε όσους τολμάνε να μη τους φάνε σκέτους, το μέλι στα μελομακάρονα και τα ίδια τα μελομακάρονα ως πολυτέλεια ειδικά αν έχεις κουραμπιέδες –τι τα θες δυο γλυκά; Ο Ροτσιλντ είσαι;

Να φορολογηθούν οι εορταστικές χαρτοπετσέτες με δεντράκια, αστεράκια και τον Ρούντολφ το ελαφάκι, που είναι και προστατευόμενο είδος και το εκμεταλλευόταν εκείνος ο χοντρός με τα ριχτά τα κόκκινα (μη μιλήσουμε τώρα που το έλκηθρο του δεν έχει ασφάλεια, σήμα αλλά ούτε πινακίδες!). Να φορολογηθούν τα γκι, τα ου και τα αλεξανδρινά διότι η χώρα έχει κρίση και τι χαζομάρες είναι αυτές να θέλουμε και στολισμούς επιπλέον.

Να φορολογηθεί ακόμα στο χοιρινό το σελινο, στη γαλοπούλα η γέμιση, στο ψωμί η ψίχα και στο γλυκό η ζάχαρη. Εννοείται πως όποιος ανάψει τζάκι θα του φορολογηθούν τα προσανάμματα. Και εδώ που τα λέμε τι χρειάζεται η ζέστη; Εδώ κοτζάμ Χριστούλης που τον γιορτάζουμε τούτες τις Άγιες μέρες, μωρό πράγμα και τον ζέσταιναν με τα χνώτα τους οι αγελάδες και τα πρόβατα και εσείς μου θέλετε και καλοριφέρ που δεν είστε και θεοί; Είπα και μωρό και έχω και άλλη καταπληκτική οικονομική ιδέα. Όπως ο Χριστούλης γεννήθηκε στη φύση, έτσι κάθε ετοιμόγεννη που δεν κάθεται να γεννήσει κάτω από μια ελιά, σπίτι της, σε ένα στάβλο να πληρώνει τεκμήριο χώρια αυτή και έκτακτη εισφορά ο πατέρας γιατί δεν πήρε προφυλάξεις και τώρα θα χει και άλλο στόμα να θρέψει στη χώρα μας η Γερμανία!

Κατά τα άλλα Καλά Χριστούγεννα να έχουμε (και που είστε; Είμαι υπερβολική; Εδώ τροικανός, παλαιότερα, ζήτησε να ερημωθούν τα νησιά της χώρας που δεν είναι Κρήτη και Ρόδος πληθυσμιακά, η φορολόγηση της άχνης στο κουραμπιέ είναι παράλογη;)…


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟΛΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΦΩΤΙΖΑΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.... ΤΩΡΑ;;;;

Ω ΕΛΑΤΟ... Ώ ΕΛΑΤΑ....
ΤΙ ΘΑ ΓΕΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ.....
ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
Ξέρετε πως πλέον εκεί έξω, δεν έχει τον καλό χαμό στα προάστια της Πιερίας που συναγωνίζονταν ποιός θα στολίσει και θα φωτίσει το καλύτερο ....σπίτι!
ΠΩ ΠΩ ΠΩ
Τι γινόταν ρε παιδιά εκεί στα Ευαγγελικά θυμάστε;
Τι γινόταν ρε παιδιά εκεί προς το γήπεδο του Πιερικού;
Ή εκεί προς το ...ΣΤΟΥΠΙ;;;
Ή εκεί προς τον ΕΓΓΛΈΖΙΚΟ;;;;
Τώρα ήρθε η ...ΔΕΗ κι είπε ...ΣΤΟΠ!
Γ@ΜΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΜΟΥ

Φόρος 45% για εισοδήματα άνω των 26.000€...




Μια νέα φορολογική κλίμακα και ένα νέο σύστημα υπολογισμού του φόρου για τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων βάζει τώρα στο τραπέζι των συζητήσεων με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση το...
οικονομικό επιτελείο, το οποίο επιδιώκει να διατηρήσει την κυβερνητική συνοχή....

Παράλληλα συζητά αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων για τις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά, με παράλληλο «ψαλίδι» στα επιδόματα που προβλέπονται για τις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά.

Στη νέα διακομματική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει το νέο σχέδιο για τη φορολόγηση των μισθωτών και των συνταξιούχων, ενώ σε περίπτωση που το υπουργείο Οικονομικών και τα κόμματα δεν καταφέρουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, τότε οι αποφάσεις θα ληφθούν σε επίπεδο αρχηγών, σε νέα σύσκεψη που ενδεχομένως πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδος.

Το υπουργείο Οικονομικών εμμένει στην απόφασή του να καταργηθούν τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά για τα προστατευόμενα παιδιά και προωθεί μια νέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και ένα νέο σύστημα υπολογισμού του τελικού φόρου. Με βάση το τελευταίο σενάριο καθιερώνεται νέα φορολογική κλίμακα με τρεις συντελεστές:
Φόρος 45% για εισοδήματα άνω των 26.000€

21% από το πρώτο ευρώ έως 18.000 ευρώ αντί 25.000 ευρώ που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο,
26% για το κλιμάκιο εισοδήματος από 18.001 έως 26.000 ευρώ αντί 25.001 - 48.000 ευρώ του αρχικού σεναρίου,
45% και το τμήμα του εισοδήματος άνω των 26.000 ευρώ, ενώ το αρχικό σενάριο προέβλεπε συντελεστή 45% για εισόδημα άνω των 48.000 ευρώ.

Σενάρια
Το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ καταργείται και αντικαθίσταται με σταθερή μείωση φόρου 1.950 ευρώ για όλα τα εισοδήματα ανεξαρτήτως ύψους και οικογενειακής κατάστασης του φορολογουμένου. Το αρχικό σενάριο προέβλεπε η μείωση φόρου των 1.950 ευρώ να είναι σταθερή για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ, να μειώνεται για μεγαλύτερα εισοδήματα και να εξαλείφεται στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ. Με τις τελευταίες αλλαγές στη φορολογική κλίμακα δεν διαφοροποιείται σημαντικά η εικόνα των φοροεπιβαρύνσεων. Ειδικότερα:

Μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με ετήσια εισοδήματα πάνω από 5.000 και μέχρι 26.000 ευρώ, θα έχουν φορολογικό όφελος έως 400 ευρώ. Αντιθέτως, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με ετήσια εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με αυξήσεις φόρων από 90 έως και 4.790 ευρώ τον χρόνο.
Φορολογούμενοι με 1 παιδί και εισοδήματα έως 11.000 ευρώ θα έχουν φορολογική ελάφρυνση από 40 έως 100 ευρώ τον χρόνο. Για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 11.000 ευρώ θα προκύψουν επιβαρύνσεις από 70 έως 4.990 ευρώ.
Φορολογούμενοι με 2 παιδιά και εισοδήματα έως 9.000 ευρώ δεν θα έχουν καμία φορολογική επιβάρυνση, ενώ για μεγαλύτερα εισοδήματα οι έξτρα φόροι ξεκινούν από 50 ευρώ και φθάνουν μέχρι και τις 5.190 ευρώ.
Φορολογούμενοι με 3 παιδιά που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ δεν θα διαπιστώσουν καμία επιβάρυνση. Οι τρίτεκνοι με εισοδήματα άνω των 9.000 ευρώ θα δουν αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης από 150 έως και 5.490 ευρώ.

Οι διαφορές στις μεταβολές των φορολογικών επιβαρύνσεων, οι οποίες προκύπτουν σε σύγκριση με την προηγούμενη κλίμακα και το προηγούμενο σύστημα υπολογισμού του φόρου, αφορούν τα εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ. Για τα εισοδήματα που βρίσκονται πάνω από το όριο των 25.000 ευρώ, προκύπτουν φόροι χαμηλότεροι κατά 30 έως και 140 ευρώ για ποσά μέχρι και τις 45.000 ευρώ και φόροι υψηλότεροι έως και 280 ευρώ τον χρόνο για ποσά πάνω από τις 45.000 ευρώ.

Εως τις 11 Δεκεμβρίου αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή μόνο οι φορολογικές διατάξεις που έχουν άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, όπως η νέα φορολογική κλίμακα και οι νέοι συντελεστές για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Αντίβαρο για το αφορολόγητο
Εξετάζεται αύξηση στα οικογενειακά επιδόματα

Αμετακίνητο από την απόφασή του να καταργήσει τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά για τα παιδιά εμφανίζεται το οικονομικό επιτελείο. Ωστόσο συζητάει αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα, τα οποία έχουν ήδη νομοθετηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που εξετάζεται προβλέπει την αύξηση του επιδόματος για τις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά και ταυτόχρονα τη μείωση του οικογενειακού επιδόματος για τους φορολογουμένους με ένα ή δύο παιδιά.

Σημειώνεται ότι το νέο οικογενειακό επίδομα υπολογίζεται με κλίμακα ισοδυναμίας με βάση το άθροισμα των μελών της οικογένειας και το καθαρό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Η κλίμακα με τα ανώτατα όρια εισοδήματος διαμορφώνονται ως εξής:

Για οικογένεια με 1 παιδί, 40 ευρώ τον μήνα εφόσον το εισόδημα είναι έως 9.000 ευρώ, 26,7 ευρώ επίδομα έως τις 18.000 ευρώ και 13,3 ευρώ για εισόδημα από 19.000 έως 27.000 ευρώ (0 επίδομα για παραπάνω εισόδημα).

Για οικογένεια με 2 παιδιά το επίδομα των 80 ευρώ καταβάλλεται εφόσον το εισόδημα είναι έως 10.000 ευρώ, 53,3 ευρώ για εισόδημα έως 20.000 ευρώ και 26,7 ευρώ για εισόδημα έως 30.000 ευρώ (πάνω από τα 30.000 ευρώ χάνεται το επίδομα γι' αυτή την κατηγορία).

Για οικογένεια με 3 παιδιά, ολόκληρο το επίδομα των 130 ευρώ το μήνα θα δίνεται εφόσον το εισόδημα δεν ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, έως 21.000 το επίδομα θα είναι 86,7 ευρώ και έως 32.000 ευρώ περιορίζεται στα 43,3 ευρώ.


Για οικογένεια με 4 παιδιά το μηνιαίο επίδομα των 180 ευρώ θα δίνεται εφόσον το εισόδημα δεν ξεπερνά τα 12.000 ευρώ, 120 ευρώ θα δίνονται για εισόδημα μέχρι 24.000 ευρώ και 60 ευρώ έως τα 36.000 ευρώ.

Για τον υπολογισμό της εισοδηματικής κατηγορίας θα λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Ποιες αλλαγές κατέθεσε
Τέσσερις προτάσεις από ΠΑΣΟΚ

Τέσσερις προτάσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδης και Α. Μακρυπίδης. Αυτές αφορούν την προσαύξηση κατά 5% της επιστροφής του φόρου των 1.950 ευρώ για κάθε παιδί, τη μη πλήρη κατάργηση της έκπτωσης για τους τόκους των στεγαστικών δανείων, ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Προσαύξηση 5% της επιστροφής φόρου των 1.950 ευρώ για κάθε παιδί και μέχρι τα 42.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι η νέα φορολογική κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους δεν προβλέπει αφορολόγητο όριο. Με βάση αυτή την πρόταση η έκπτωση για κάποιον με ένα παιδί από 1.950 ευρώ αυξάνει στα 2.045 ευρώ. Για όσους έχουν δύο παιδιά η έκπτωση θα αυξάνει κατά 10%, για όσους έχουν τρία κατά 15% και για τις οικογένειες με τέσσερα η έκπτωση θα αυξάνει κατά 20%.
Να μην καταργηθεί πλήρως η έκπτωση για τους τόκους των στεγαστικών δανείων για οικογένειες. Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει έκπτωση φόρου 10% για τους τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας.
Να υπάρξει ευνοϊκότερη φορολογική αντιμετώπιση νέων ελεύθερων επαγγελματιών (για παράδειγμα έως 30 ετών). Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούσαν να φορολογούνται με βάση την κλίμακα των μισθωτών ή να επιβαρύνονται με τον μισό φόρο, που αντιστοιχεί με βάση την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών. Σημειώνεται ότι για τους ελεύθερους επαγγελματίες καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 26% για εισόδημα έως 50.000 ευρώ και 33% για το τμήμα του εισοδήματος άνω των 50.000 ευρώ.
Να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική τήρηση βιβλίων και στοιχείων οι αγρότες με τζίρο έως 25.000 ευρώ.

Μαρία Βουργάνα
mvourgana@pegasus.gr

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ «ΑΔΙΚΙΩΝ»
Τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνει η ΔΗΜΑΡ

Κοστολογημένες προτάσεις ισοδύναμων μέτρων προκειμένου να εξοικονομηθούν τα κονδύλια για την επιστροφή φόρου στις οικογένειες που διαθέτουν παιδιά έχει προετοιμάσει η ΔΗΜΑΡ τις οποίες αναμένεται να καταθέσει στο υπουργείο Οικονομικών μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Οπως δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος Δ. Χατζησωκράτης, η ΔΗΜΑΡ προτείνει την αύξηση της φορολόγησης τόκων καταθέσεων από 15% σε 17,5% με στόχο να εξοικονομηθούν 135 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προτείνει την αύξηση στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων με μεγάλη ακίνητη περιουσία πάνω από 2,5 ή 3 εκατ. ευρώ για να εξασφαλιστούν άλλα 265 εκατ. ευρώ.

Από τα 400 εκατ. ευρώ θα «χρηματοδοτηθεί» η επιστροφή φόρου έως και 250 ευρώ ανά παιδί για οικογένειες με εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ, υποστηρίζουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της ΔΗΜΑΡ. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η ΔΗΜΑΡ έχει αποδεχτεί το πλαίσιο που θέτει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το οποίο προβλέπει κατάργηση όλων των φορολογικών απαλλαγών, αλλά υποστηρίζουν ότι υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστούν αδικίες στο φορολογικό νομοσχέδιο. Στην Αγ. Κωνσταντίνου υποστηρίζουν ότι πρέπει να διευρυνθεί η φορολογική βάση, ούτως ώστε να πληρώσουν «περισσότεροι από λιγότερα», όπως λένε χαρακτηριστικά. Υποστηρίζουν επίσης ότι πρέπει να διαμορφωθούν νέες κλίμακες φορολόγησης εισοδήματος με στόχο να προστατευτούν και τα μεσαία στρώματα που «τιμωρούνται» με περισσότερους φόρους από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Χαμηλές απολαβές
Το οικονομικό επιτελείο της ΔΗΜΑΡ έχει επεξεργαστεί προτάσεις και για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν χαμηλό εισόδημα, δηλαδή για όσους αμείβονται με μπλοκάκι και έχουν χαμηλές απολαβές. «Να καταργηθούν τα αυτοτελή καθεστώτα φορολόγησης και να ενταχθούν όλοι στα κλιμάκια φορολόγησης», υποστηρίζουν στη ΔΗΜΑΡ, για λόγους φορολογικής δικαιοσύνης.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ Ή ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ...ΝΤΟΡΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ;

Τι έγινε ρε παιδιά με τα ....παιδιά της ΝΤΟΡΑΣ στην Πιερία; Τι στάση κρατάνε πλεον;;; Τους θέλουν στη ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ή δεν τους θέλουν;
Κι εκείνοι θέλουν να γυρίσουν;
Τι θα κάνει ο φίλος μου ο Γιώργος; Ή ο φίλος μου ο Λευτεράκης ή ο φίλος μου ο Νίκος;;;
κι οι άλλοι;;; 

Στο «τραπέζι» ξανά το μέτρο των αποδείξεων...




Κίνητρα για τους φορολογουμένους ώστε να απαιτούν την έκδοση αποδείξεων, αναζητά το υπουργείο Οικονομικών, επαναφέροντας στο προσκήνιο παλαιότερες προτάσεις για φορομπόνους στη χρήση πιστωτικών και...
χρεωστικών καρτών, ώστε το πέρασμα της συναλλαγής μέσω τραπεζών να εξασφαλίζει την άμεση είσπραξη του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», οι διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες οι φορολογούμενοι πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους, προκειμένου να αποφύγουν ποινή φόρου 10%, δεν έχουν περιληφθεί στο υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο και, όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα».

Το ισχύον σύστημα κρίνεται αποτυχημένο και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναζητά επειγόντως λύση που θα συμβάλει στην αποκάλυψη της φοροδιαφυγής. Σε αυτό το πλαίσιο, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου έχουν εισηγηθεί στην ηγεσία αφενός τη μείωση του χρηματικού ορίου πάνω από το οποίο κάθε συναλλαγή θα πρέπει να γίνεται με χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, από τα 1.500 ευρώ σήμερα στα 500 ή ακόμα και στα 300 ευρώ, και αφετέρου φοροκίνητρα στους καταναλωτές για να υποκαταστήσουν τη χρήση μετρητών από κάρτες.

Στο σχέδιο αυτό, ο φορολογούμενος που χρησιμοποιεί κάρτες θα μπορούσε, σύμφωνα με ορισμένες εισηγήσεις, να έχει π.χ. μείωση ΦΠΑ κατά 5 μονάδες ή με βάση τον αριθμό της απόδειξης να μετέχει σε κληρώσεις για αυτοκίνητα, ταξίδια ή χρηματικά ποσά σε μηνιαία βάση..


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΑΚΟΥΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΕΑΡΩΝ ....ΠΑΙΚΤΩΝ, ΠΡΩΗΝ Ή ΝΥΝ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΛΟΒΕΡΔΟ ΜΕΡΙΑ! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;;;

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;
ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, ΟΜΩΣ....
ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ!
ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΠΙΕΡΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΑ ΚΕΙ;
ΑΚΟΥΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΕΑΡΩΝ ....ΠΑΙΚΤΩΝ, ΠΡΩΗΝ Ή ΝΥΝ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΛΟΒΕΡΔΟ ΜΕΡΙΑ! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;;;

11 εφοριακοί έβγαλαν στο εξωτερικό εμβάσματα εκατομμυρίων, αδήλωτα...





Εντεκα ελεγκτές εφοριακοί και οι σύζυγοί τους φέρονται να έχουν βγάλει στο εξωτερικά ποσά άνω των 2,2 εκατ. ευρώ χωρίς να τα έχουν δηλώσει, κατά τη διετία 2009-2010. Η πλειοψηφία των εμβασμάτων έγινε σε τράπεζες της Κύπρου.

Σύμφωνα με...
δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα η αποκάλυψη αυτή προέκυψε από τη διασταύρωση στοιχείων που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.

Οι υποθέσεις αυτές σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω ενέργειες σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο.

Προιστάμενοι ΔΟΥ και ελεγκτές στο στόχαστρο

Από τις έρευνες που έχουν γίνει ως τώρα φαίνεται ότι 33 προϊστάμενοι ΔΟΥ και ελεγκτές από διάφορα κέντρα έστειλαν σε τράπεζες του εξωτερικού εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ και συνολικά έχουν κάνει «φτερά» σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά περίπου 8 εκατ. ευρώ και άλλοι τα έστειλαν οι ίδιοι και τα δήλωσαν, άλλοι όχι.

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει εμβαστεί σε τράπεζα του εξωτερικού με συνδικαιούχο ελεγκτή εφοριακό και δεν έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες αφορά ποσό 550.000 ευρώ. Ηδη οι αρμόδιες αρχές έχουν στείλει τα στοιχεία και τα ονόματα στον εισαγελέα Εφετών και ζητούν τις περαιτέρω ενέργειές του.

Και 5 ελεγκτές εφοριακοί με καταθέσεις

Μικρότερα ποσά από 100.000 ως 200.000 ευρώ φέρεται να έστειλαν στο εξωτερικό και άλλοι 5 ελεγκτές εφοριακοί χωρίς να τα δηλώσουν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010, όταν στην Ελλάδα γινόταν γνωστό ότι θα προσφύγουμε στον Μηχανισμό Στήριξης και πολλοί καταθέτες φυγάδευαν τα χρήματά τους.

Τα περισσότερα από τα εμβάσματα έφυγαν σε τράπεζες της Κύπρου ενώ μόνο δύο εμβάσματα 200.000 ευρώ και 100.000 ευρώ κατατέθηκαν σε ελβετική και γερμανική τράπεζα.

Πάνω από 4.000 εφοριακοί στο στόχαστρο

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων πάνω από 4.000 εφοριακοί βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. Σειρά θα πάρουν και οι υπάλληλοι πολεοδομιών το αμέσως επόμενο διάστημα που υπάγονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φτάνουν τους 3.500.
...


Aναρτήθηκε από: ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΜΑΣ ....ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΕΡΙΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΚΙ ΟΙ ...ΝΥΜΦΕΣ

ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΧΟΡΕΥΑΝΕ ΟΙ ΝΥΜΦΕΣ!
Στη σκιά του πλέον ζούμε εμείς και πλέον μας χορέυουνε και δεν είμαστε και ...νύμφες ρε γ@μώτο μου!
ΜΑΣ ....ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΕΡΙΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΚΙ ΟΙ ...ΝΥΜΦΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ...ΘΕΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ...ΝΥΜΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ....ΧΟΡΟΥΣ! 

ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΟΛΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ...ΕΥΡΩΠΗ! Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη και πανέμορφη εξ ουρανού, δηλαδή δορυφορικά!

Μπορεί η Ευρώπη να μην στολίζει εν όψει γιορτών... Μπορεί η Ελλάδα να μην στολίζει όπως παλιά εν όψει γιορτών, όμως όπως βλέπετε από μόνη της η ΕΥΡΩΠΗ κι η ΕΛΛΑΔΑ είναι ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗ! 
ΛΑΜΠΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ! ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ..... 
Τρόϊκα και ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΓΕΡΜΑΝΟΙ κάντε πέρα.... εμείς στολίσαμε! 
ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΟΛΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ...ΕΥΡΩΠΗ! 
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη και πανέμορφη εξ ουρανού, δηλαδή δορυφορικά! 

ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ



ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: 


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ
Έναν εξαιρετικά επίκαιρο και διδακτικό τρόπο βρήκε το Ιδεοδρόμιο προκειμένου να μιλήσει τόσο για την σύγχρονη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα όσο και για τους αγώνες εκείνους στους οποίους και η δική μας πόλη, η Κατερίνη, αλλά και ολόκληρη η Πιερία διακρίθηκε. Χάρη στην σχεδιαστική δεξιοτεχνία του γραφίστα Σπύρου Τσιλιγκιρίδη τυπώθηκε ένα εξαιρετικό τετράχρωμο ημερολόγιο μεγάλου σχήματος (30Χ46 εκ.). 

Πρόκειται για 20 ιστορικά φωτογραφικά στιγμιότυπα με τους ήρωες αυτής της πόλης οι οποίοι, αμέσως μετά την απελευθέρωσή της συντάχθηκαν στον μεγάλο αγώνα εναντίον της πείνας και της υποδούλωσης. 
Στην Κατερίνη δημιουργήθηκαν νέοι θεσμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (ολιγόμηνοι δυστυχώς), ακολούθησε ο εμφύλιος και κατόπιν η ανώμαλη μετεμφυλιακή περίοδος με διώξεις, βασανισμούς, εκτοπίσεις. Αλλά δημιουργήθηκε παράλληλα και μια νεολαία αγωνιστική, όρθια, διεκδικητική όπως η Νεολαία Λαμπράκη. Η εφτάχρονη δικτατορία ξαναέστειλε τους αγωνιστές της αριστεράς στις φυλακές και στα ξερονήσια αναστέλλοντας τη δημοκρατική πορεία της χώρας μας.
Ποιοι άνθρωποι πρωτοστάστησαν σε αυτούς τους τριαντάχρονους αγώνες; Ποιος γνωρίζει σήμερα τον Κώστα Συννεφάκη ή τους ΕΠΟΝίτες του 44; Πόσοι νέοι κυρίως θυμούνται τη Λέρο, τη Μακρόνησο ή το Επταπύργιο; Ποιοι και ποιες διακρίθηκαν για το ήθος και την αγωνιστική τους ταυτότητα στην μετεμφυλιακή περίοδο των διώξεων, της πολιτικής νοθείας και του αυταρχικού κράτους της Δεξιάς; Ποιοι Λαμπράκηδες από την Κατερίνη οικοδόμησαν ένα μαζικό, φιλειρηνικό κίνημα που όμοιό του δεν είχε η Ευρώπη; Ποιοι και ποιες αντιστάθηκαν στην επτάχρονη δικτατορία προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στη διαπαιδαγώγηση του νέου ανθρώπου;
Στα ερωτήματα αυτά το παρόν Ημερολόγιο, καλιτεχνικά φροντισμένο, έρχεται να δώσει απαντήσεις. Καταγράφονται σε είκοσι στιγμιότυπα μορφές και εκδηλώσεις αυτής της περιόδου (1944-1974) ενώ παρέχονται και βιβλιογραφικές αναφορές για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτήν την εποχή.
Στην παρουσίαση του λευκώματος (Παρασκευή, 8.30 το βράδυ) θα συνδράμει και ο Νίκος Γραίκος, εικαστικός και ιστορικός της τέχνης αλλά και άριστος γνώστης της μικροϊστορίας της πόλης.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Νέο φορολογικό δεν μέτρα το ΄΄μέγεθος΄΄ αλλά η ΄΄πραξη΄΄ ...!!!





ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ :

 Ημερίδα με θέμα «Ενδοσχολική Βία»


 
 
  
  Την  Τετάρτη 21.11.2012 και ώρα 18:00μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Κονταριώτισσας του Δήμου Δίου-Ολύμπου Πιερίας, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα  « Ενδοσχολική Βία » εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την εκδήλωση αυτή συνεργάστηκε ο Σύλλογος γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου με την Διεύθυνση  και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας (Σ.Σ.Ν.Πιερίας).
 
Την Ημερίδα χαιρέτισε ο Δ/ντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας κ. Ιωάννης ΚΑΖΤΑΡΙΔΗΣ, ο Δ/ντής του Γυμνασίου Κονταριώτισσας κ. Κων/νος ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Κονταριώτισσας κ. Δημήτριος ΖΙΩΓΑΝΑΣ.
Εισηγήσεις στην Ημερίδα έκαναν με τη σειρά τους: ο Αντιπρόεδρος του ΣυλλόγουΓονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου κ. Χαράλαμπος ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗΣ με θέμα:(Ενδοσχολική Βία η οπτική των γονέων), ο εκπαιδευτικός και υπεύθυνος του (Σ.Σ.Ν.Πιερίας)  κ. Αθανάσιος ΧΑΡΙΣΗΣ με θέμα:(Οι διαστάσεις της Ενδοσχολικής Βίας). Και  η Ψυχολόγος Μάστερ στην εκπαίδευση ενηλίκων Υπεύθυνη Σχολών Γονέων Ν. Πιερίας Διδα Ελένη ΡΙΝΤΟΥ με θέμα: ( Ενδοσχολική βία Ο σχολικός εκφοβισμός)
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσίας τους η Αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου-Ολύμπου κα. Τσιμήτρη Μαρία η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κα. Σοφία Ζουρζούρα, ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Κονταριώτισσας κ. Κων/νος Χότζιας  ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Εφέσου κ. Δημήτριος Κατηρτζής ο Δ/ντής του Δημοτικού Σχολείου Νέας Εφέσου κ. Μπικιαρόπουλος Νικόλαος η Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου Κονταριώτισσας κα. Σμαρώ Αγαθόγλου, ο Δ/ντής του Λυκείου Κονταριώτισσας κ. Αθανάσιος Βρακόπουλος πολλοί εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και πολλοί γονείς. Στο τέλος έγινε γόνιμος διάλογος με αποτέλεσμα όλοι να φύγουν ικανοποιημένοι δίνοντας υπόσχεση πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρέπει όχι μόνο να επαναλαμβάνονται   αλλά και να γίνονται παραδείγματα προς μίμηση κι από άλλα σχολεία.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΙΕΡΙΑ : ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ TΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας, με κατάληψη των Δημαρχείων και των δημοτικών κτιρίων από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00, μέχρι την Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ν. Πιερίας.
Από την έναρξη του ωραρίου στις 07:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. οι υπηρεσίες των Δήμων θα λειτουργούν κανονικά.
Τα Γραφεία Προσωπικού θα τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου, προκειμένου να μην αποσταλεί κανένα στοιχείο για εργαζόμενο που υπάγεται στο μέτρο της διαθεσιμότητας – απόλυσης.
Επιπλέον, για αύριο Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. αποφασίστηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης.
Η περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεων θα διαμορφώνεται κατόπιν των σχετικών αποφάσεων, που θα λαμβάνει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι έκτακτες συνελεύσεις των εργαζομένων.
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΒΡΕΙΤΕ ΡΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.... ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Ή ΤΟ ΕΦΑΓΕ Η ...ΜΑΡΜΑΓΚΑ;;;

ΨΑΧΝΕΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΑΚΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΛΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ  ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ...ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ!
ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΤΕ ΠΛΕΡΩΣΑΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ....ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΝ!
ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΛΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΙΣΩ;;; ΧΑ ΧΑ ΧΑ 

Πιερικός Αρχέλαος – Μαρούσι 68-82






  
   

   Με 82-68 έχασε στην Κατερίνη ο Πιερικός Αρχέλαος από το Μαρούσι. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα της Κατερίνης παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα, αλλά τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα των αντιπάλων.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Γερακίνης και Λόρτος. 
Τα δεκάλεπτα: 21-25, 38-43, 52-59, 68-82.
Οι συνθέσεις:



ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ(Χατζηκυριακίδης): Καραΐσκος 2, Κοντσές, Σακελλαρίου 7, Τσαλμπούρης, Φακοπουλίδης 10(2), Μάρουσιτς 11, Ταμουρίδης, Δεληγεώργης, Ασημάκης 22(1), Γκαβανόπουλος 10(2), Ψωμάς - Λυμπάρης 8, Σταυριανίδης.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Μάγειρας): Λιανδράκης, Μπάρδας 14(2), Παπαδημητρίου, Κωνσταντακόπουλος 23(2), Αλεξίου, Μαστροκωστόπουλος, Κερασοβίτης 8(2), Δορκοφύκης 11(2), Μαχαίρας 20, Σημαιόπουλος, Δρακάκης, Καμπούρης 6.

Τα αποτελέσματα: Στρατώνι - Μεταμόρφωση Βόλου 88-66, Ιωνικός Ιωνίας - Ανατόλια 64-70, Μαχητές Δόξα Πεύκων - Φίλιππος Βεροίας 64-54, Αίας Ευόσμου - Ηρακλής 67-72. Ρεπό: ΜΕΝΤ.


Η επόμενη αγωνιστική (9η, 9/12: Μεταμόρφωση Βόλου - Ιωνικός Ιωνίας, Ανατόλια - Πιερικός Αρχέλαος, Μαρούσι - ΜΕΝΤ, Φίλιππος Βεροίας - Στρατώνι, Αιγάλεω - Μαχητές Δόξας Πεύκων, Ηρακλής - Ιωνικός Ν.Φ.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ



  
   Το «Ολύμπιο Βήμα» και ο «Olympos FM 101.5» φέτος τα Χριστούγεννα συλλέγουν προϊόντα και τρόφιμα για συντοπίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Πολίτες, επιχειρήσεις και αρχές που επιθυμούν να βοηθήσουν οικογένειες του νομού μας, μπορούν από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 να προσκομίσουν τα προϊόντα στα γραφεία του Ολυμπίου Βήματος.


Προϊόντα και τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν στο Εκκλησιαστικό Κοινωνικό Παντοπωλείο "Ο Τροφοδότης" της Ι. Μ. Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, από όπου και θα διανεμηθούν στις οικογένειες.

Τα αναγκαία προς συλλογή προϊόντα είναι: ελαιόλαδο, τοματοπελτές, απορρυπαντικό πλυντηρίου, υγρό πιάτων, χλωρίνη, σαμπουάν και αφρόλουτρο, σαπούνι, χαρτί υγείας, μικρές φιάλες υγραερίου, παιδικές τροφές, βρεφικές πάνες.

Σημείο Συλλογής: Κτίριο Ολυμπίου Βήματος, Βότση 18

Ώρες συλλογής: Δευτέρα- Παρασκευή 09.00-15.00
Σάββατο: 11.30- 14.00

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 23510 46790 

Χρόνια πολλά!


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Στο προσκλητήριο για τον εθελοντικό καθαρισμό στην ακτή της Ν. Αγαθούπολης ήταν τελικά περισσότεροι οι απόντες από τους παρόντες.



 

  
 Στο προσκλητήριο για τον εθελοντικό καθαρισμό στην ακτή της Ν. Αγαθούπολης ήταν τελικά περισσότεροι οι απόντες από τους παρόντες.
Οι αρμόδιες αρχές όμως ήταν στις επάλξεις. Ο Φορέας Διαχείρισης, το Τμήμα Αλιείας της Π.Ε. Πιερίας, το Λιμενικό Σώμα και ο Πρόεδρος των μυδοκαλλιεργητών ο οποίος όμως δυστυχώς ήταν πολύ μόνος. Θα μπορούσαν τουλάχιστον τα αλιευτικά οχήματα 4x4,κάποια τρακτέρ, κάποια καρότσα (και έπρεπε) να βοηθήσουν αντί να είναι αραγμένα έξω από τα τσιπουράδικα, μακρυά από την υγρασία του ψιλόβροχου και την κούραση της διαδικασίας καθαρισμού της ακτής…


  Oι κάτοικοι της περιοχής με το πρόβλημα στην αυλή τους επίσης έλαμψαν δια της απουσίας τους…Μάλλον δεν τους πολυνοιάζει.
Και οι μυδοκαλλιεργητές που είναι η αιτία ΚΑΙ η λύση του προβλήματος πάλι απουσίαζαν διότι πάλι είχαν δουλειές.

Ευχή μας την επόμενη φορά ο “απουσιολόγος” να μείνει άφωνος από τη μαζικότητα της συμμετοχής.
Οψόμεθα…

ΤΡΙΤΩΝΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΡΕ ΤΟΥΣ ...ΜΠΑΓΑΣΕΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΡΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ...ΗΛΙΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ  
κα ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αξιότιμη κα Αντιπεριφερειάρχη,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι υπογράφοντες είναι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί σας κατά το παρελθόν.
Για να φτάσουμε στο σημείο να υπογράφουμε ανοιχτή διά του τύπου επιστολήσημαίνει ότι έχουμε εξαντλήσει περιθώρια και προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα με ένα ζήτημα που προέκυψε την Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2012 και σας αφορά.
Το πρωί της συγκεκριμένης μέρας είχαμε προγραμματισμένη επίσκεψη απόΛύκειο της περιοχής μας στο πλαίσιο μιας εκπαιδευτικής προσπάθειας για διασύνδεση με το «επιχειρείν». Είναι παραπάνω από αξιέπαινη η προσπάθεια των τοπικών μας Εκπαιδευτικών (λειτουργών), που βλέπουν καθημερινά την ανάγκη οι μαθητές να βγουν από τις αίθουσες διδασκαλίας και να αποκτήσουν πρακτικές εμπειρίες.
Στις 08:30 διαπιστώσαμε από την ανησυχία και τα λόγια των μαθητών που ήρθαν πρώτοι στο Επιμελητήριο, ότι βρίσκονται εκεί χωρίς την επίσημη έγκριση μετάβασης από την Αντιπεριφέρεια. Μάλιστα αντιληφθήκαμε ότι το σχολείο έφτασε μέχρι την κεντρική πλατεία της Κατερίνης και δέχθηκε εντολή να επιστρέψει πίσω γιατί - όπως ακριβώς το ακούτε «η κα Μαυρίδου δεν υπογράφει».
Έχουμε μόλις εξέλθει από ένα απαιτητικό τριήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο που δημιούργησε προσδοκίες και τα αποτελέσματα του οποίου θα τεθούν στην κρίση και την αξιολόγηση όλων μας (συνέδριο στο οποίο είσαστε και εισηγήτρια) και έχουμε να παρατηρήσουμε αρχικά το εξής :
Δύο ημέρες μετά την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας και δύο ημέρες μετά το Αναπτυξιακό Συνέδριο προχωρήσατε την 1η φορά σε στοχευμένη συνέντευξη διά του τύπου και τη 2η σε μια άνευ προηγουμένου απόφαση μη έγκρισης της μετάβασης μαθητών στο Επιμελητήριο.
Αγαπητή κα Αντιπεριφερειάρχη,
Σε μια εποχή που παλεύουμε να βρούμε διεξόδους από τη δίνη της ύφεσης, η επιχειρηματικότητα είναι ο βασικότερος πυλώνας για τα παιδιά μας ώστε να αποφύγουν την οικονομική μετανάστευση.
Δεν μπορούμε να «παίζουμε» με το μέλλον τους και την εκπαίδευσή τους επειδή πιθανόν έχετε κάποια προσωπικά ζητήματα με πρόσωπα και πράγματα στο Επιμελητήριο. Σημειώστε δε πως :
1.

Το αίτημα του σχολείου όπως μας διαβεβαίωσε η Β’θμια Εκπαίδευση Πιερίας έγινε τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημέρες νωρίτερα.
2.

Δεν μπορούμε σήμερα να γνωρίζουμε αν παρόμοιες αποφάσεις μη έγκρισης μετακίνησης σχολείου στο Επιμελητήριο έχουν ληφθεί και στο πρόσφατοπαρελθόν ή προτίθεστε να λάβετε στο μέλλον. Μπορούμε όμως να το μάθουμε γιατί επ’ ουδενεί δεν θα επιτρέψουμε να αποκοπεί το Επιμελητήριο από το μέλλον της κοινωνίας μας.
3.

Ο Νόμος 2769/2011 ορίζει ότι οι μετακινήσεις στο εσωτερικό των μαθητών εγκρίνονται από τον οικείο αιρετό Περιφερειάρχη. Μάλιστα διδακτικές επισκέψεις είναι ξεκάθαρο ότι πραγματοποιούνται και στα Επιμελητήρια. Εφόσον λοιπόν δεν τίθεται θέμα κάποιου έκτακτου συμβάντος ή πολιτικής προστασίας, η απόφαση μη έγκρισης επίσκεψης στερείται επιχειρημάτων.
Θεωρείστε ως δεδομένο ότι σε πρώτη φάση δεν θα ενημερώσουμε τα αρμόδια όργανα στο Υπουργείο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά θα είμαστε αναγκασμένοι να το πράξουμε εφόσον δεν λάβουμε δημοσίως τη διαβεβαίωσή σας ότι αυτή η κίνηση ήταν απλώς μια λάθος απόφαση της στιγμής και δεν θα επαναληφθεί.
Το Επιμελητήριο είναι Ν.Π.Δ.Δ. υπό την σκέπη του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων και όταν έρχεται εδώ ένα σχολείο της περιοχής μας δεν γίνεται διαφήμιση κάποιου ιδιωτικού φορέα - απλώς μεταφέρονται τα παιδιά από την υγιή και χρήσιμη θεωρία στην πράξη.
Οι ψυχές των παιδιών μας κατοικούν, όπως γνωρίζετε, στο σπίτι του αύριο, που εμείς ίσως δεν θα επισκεφτούμε ποτέ
Με τα λόγια αυτά σας προτρέπουμε από το να χαθείτε μέσα σε γραφειοκρατικά επιχειρήματα και τεχνάσματα, να μπείτε στην ουσία της επιστολής μας και να μας επιβεβαιώσετε ότι το συμβάν αποτελεί μια μη επαναλαμβανόμενη εξαίρεση.

Με τιμή,
Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Πιερίας*

Μάρκος Κουλούμογλου, Α’ Αντιπρόεδρος
Σταματία Βελώνη, Β’ Αντιπρόεδρος
Νικόλαος ΑσαρίδηςΓενικός Γραμματέας
Μπατάλας Παύλος, Οικονομικός Επόπτης
Χάιδω Παπαχατζή Μακρίδου, Πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών
Αθανάσιος Κόκκινος, Πρόεδρος Εμπορικού Τμήματος
Αθανάσιος Ναβροζίδης, Πρόεδρος Μεταποιητικού Τμήματος
Νικόλαος Χουσουρίδης, Ειδικός Σύμβουλος Επιμελητηρίου
Νικόλαος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος Ε.Ε.ΣΤ.Ε.Π.


* Λόγω της συνέντευξής σας μετά την 4η ΕΒΕΠ σε εβδομαδιαία εφημερίδα όπου τέθηκε ως υπέρτιτλος προσωπικό θέμα : «Η κόντρα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου», παρακαλέσαμε τον ίδιο να μη συμμετέχει στην παρούσα απόφαση Διοικητικής Επιτροπής, συνεπώς και στη σύνταξη της συγκεκριμένης επιστολής, καθώς το ζήτημα μαζί σας δεν είναι φυσικά προσωπικό αλλά καθαρά θεσμικό.


ΥΓ: Ο τίτλος είναι άσχετος με την ανοιχτή επιστολή των εν λόγω κυρίων και κυριών τους οποίους ΑΓΑΠΩ και ΥΠΟΛΕΙΠΤΟΜΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!! Και η φωτογραφία επίσης!


Υπογραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣΥ

Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα "Μέθοδοι Διαχείρισης Συναισθηματικών Κρίσεων"


ΚΑΤΕΡΙΝΗ : 


    Από την Φιλιπποπούλου Κωνσταντίνα - Οδοντίατρο - Εκπαιδευτικό
Όταν η πίεση των αλλαγών στο περιβάλλον μας κοινωνικοοικονομικό και φυσικό εντείνονται δραματικά κι ο άνθρωπος βρίσκεται απροετοίμαστος διότι δεν έχει προηγούμενα επενδύσει στις αληθινές αξίες της προσωπικής ανάπτυξης και της αλληλεγγύης, τότε έρχεται η ώρα ν αρχίσει η εργασία η καθημερινή η οποία θα αποδυναμώσει στη ρίζα του το καθεστώς φόβου και αγωνίας για το μέλλον.

Yπάρχουν τεχνικές όπως το EFT τεχνική που αξιοποιεί τις αρχές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού και του βελονισμού χωρίς βελόνες (χτυπηματάκια σε σημεία βελονιστικά), τεχνική που αναπτύχθηκε από Αμερικάνο ψυχίατρο για την απελευθέρωση από φοβίες και εξαρτήσεις. Η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν από όλους για οτιδήποτε που μας ενοχλεί και πιέζει οπουδήποτε, χωρίς απαραίτητα συνύπαρξη κάποιου σύμβουλου εκείνη τη στιγμή, καθιστώντας μας έτσι ελεύθερους στις επιλογές, ανεξαρτήτους, και ταυτόχρονα, με υψηλή αίσθηση ευθύνης για την προσωπική μας εξέλιξη και την συνδρομή προς τους γύρω μας.  

Το σεμινάρια θα πραγματοποιηθεί στο
Στέκι Πολιτών την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, 20:00 μ.μ.
Α΄ Πάροδος Βότση 5
Είσοδος ελεύθερη



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ



 

   Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΟΛΟΓΟΥ ΕΦΗΣ ΠΟΥΛΑΚΗ – ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗ

Στον απόηχο της ιστορικής συνεδρίασης της 20ης Νοεμβρίου 2012 του δημοτικού συμβουλίου Δίου – Ολύμπου, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι παρούσα ήταν και η αρχαιολόγος κ. Έφη Πουλάκη – Παντερμαλή, η οποία με ενδιαφέρον παρακολούθησε τη συζήτηση του θέματος της ανάκληση προηγούμενης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την απόθεση βιομηχανικών αποβλήτων προς αποκατάσταση του λατομείου της ΔΕΑΔΟ (Λιτοχώρου).

Μετά από πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστα Δημόπουλου, τοποθετήθηκε επί του θέματος, πρώτη κατά σειρά των ομιλητών, μετά τους δημοτικούς συμβούλους, αναφέροντας τα εξής:

«Ξέρω πως για αρκετούς είμαι ενοχλητική εδώ και πολλά χρόνια, εξαιτίας της προστασίας που ασκεί η υπηρεσία μου για τον Όλυμπο. Βρίσκομαι όμως εδώ ως φυσικό πρόσωπο / κάτοικος του Δήμου επί 4 δεκαετίες, και ως μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για τον Όλυμπο.

Είναι γνωστό ότι ο Όλυμπος είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο του Ελληνικού Πολιτισμού. Το πως του συμπεριφερόμαστε αποδεικνύει κάθε φορά το επίπεδο αυτού του πολιτισμού...

Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε πεταμένο ένα πτώμα στα πόδια του. Αυτό το πτώμα, που το σκοτώσαμε εμείς, ήρθε ο καιρός να το θάψουμε. Ας το κάνουμε λοιπόν με σεβασμό και αξιοπρέπεια, όπως στοιχειωδώς προβλέπεται από τους γενικούς όρους χωροθέτησης του είδους. Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη –ένα/ένα ξεχωριστά- η σχέση της θέσης με τα ρέματα, τα υπόγεια ύδατα, οι παραλίες, η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά. Όλα, και περισσότερα ίσως, είναι αυτά που περιβάλλουν την υπό συζήτηση θέση.

Υπάρχει βέβαια και η λύση της ακραίας εκμετάλλευσης: αφού εκμεταλλευθήκαμε το σώμα ζωντανό, γιατί όχι και πεθαμένο !

Ναι, ο Όλυμπος, η ζώνη Natura, ο κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος βρίσκονται ψηλότερα από το πτώμα. Ναι, ο Όλυμπος είναι ένας θεός στον ουρανό, τι δουλειά έχει εδώ κάτω στα πόδια του; Πόση όμως ζωή νομίζετε ότι θα έχει ένας θεός με το κεφάλι στα σύννεφα αλλά εσώρουχα λερωμένα;

Είναι γνωστό το εύκολο δίλημμα που τίθεται πριν από κάθε πλήγμα στο περιβάλλον: η επιλογή πρέπει να γίνει ανάμεσα στην «ανάπτυξη που βλάπτει ή την προστασία που απονεκρώνει». Στον Όλυμπο, όμως, δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοια πλαστά διλήμματα. Οφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε όπως οι αναπτυγμένες κοινωνίες, εκεί όπου η ίδια η προστασία και προβολή γίνονται ο κύριος φορέας ανάπτυξης. Αν επενδυθεί σωστά, το κεφάλαιο «Όλυμπος» θα αποδώσει στο πολλαπλάσιο. Αν επενδυθεί ερασιτεχνικά, το κεφάλαιο θα εξανεμιστεί και ο «άσωτος υιός» θα μείνει στο περιθώριο.

Το όρος αυτό που ανήκει στην ιστορία, τη διεθνή κοινότητα, και τα μοναδικά του οικοσυστήματα απαιτεί διορατικότητα και διστακτικότητα πριν από κάθε κίνηση. Ελπίζω πως οι άρχοντες αυτού του τόπου θα την επιδείξουν εγκαίρως.»



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΟΜΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ Σ ΑΓΓΙΖΩ, ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΖΩΝΤΑΝΑ, ΝΑ ΣΕ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΛΩΝΩ ...LIVE ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!

Να τι έγραψε και καλά έκανε βέβαια για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ facebook ΈΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ και ....ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ!
Να τι έγραψε και νομίζω πως λέει κι αλήθεια!
Να τι έγραψε για τις φιλίες, τους έρωτες, τις σχέσεις και τις ...αγάπες του εικονικού δικτύου facebook ένα μέλος του και ....γουστάρω αλήθειες!!!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΟΜΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ Σ ΑΓΓΙΖΩ, ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΖΩΝΤΑΝΑ, ΝΑ ΣΕ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, ΝΑ ΣΕ ΠΙΑΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΛΩΝΩ ...LIVE ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!
Ά ρε εποχές... απομάκρυνσης και εικονικής πραγματικότητας!!!

Λευτέρης Χατζηκυριακίδης - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Ήταν ένα παιχνίδι όπου το Μαρούσι κέρδισε δίκαια.





   Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με το Μαρούσι που έγινε στην Κατερίνη για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β΄ εθνικής κατηγορίας, ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Λευτέρης Χατζηκυριακίδης στην ιστοσελίδα του συλλόγου  www.pierikosbc.gr έκανε την παρακάτω δήλωση:
Λευτέρης Χατζηκυριακίδης - προπονητής Πιερικού Αρχελάου

«Ήταν ένα παιχνίδι όπου το Μαρούσι κέρδισε δίκαια. Εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία που έχουν οι παίκτες του και σε συνδυασμό με τα πολύ καλά ποσοστά αναδείχθηκε νικητής. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε καλύτερα το παιχνίδι. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να το προσπεράσουμε, μας ενοχλεί η ήττα, αλλά πλέον η σκέψη μας πάει στον επόμενο αγώνα. Θα δούμε τα λάθη μας και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω τον κόσμο της Κατερίνης  για τη θερμή του παρουσία και συμπαράσταση»



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Έτσι και στα αθλητικά ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ θα προσφέρουν στα αθλητοτηλεοπτικά της ΠΕΛΛΑΣ, ΗΜΑΘΙΑΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, καθώς το σήμα της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ θα ταξιδεύει κι εκεί!!!

Κάθε Κυριακή βράδυ ζωντανά στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η αθλητική εκπομπή της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ  "ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ" στις 10!!!
Δημήτρης Κεραηλίδης μαζί με ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ, να τα λένε, έξω από τα δόντια για τα στραβά ή ...ίσα του αθλητισμού μας!
Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΘΩΣ Η ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Σ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
Έτσι και στα αθλητικά ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ θα προσφέρουν στα αθλητοτηλεοπτικά της ΠΕΛΛΑΣ, ΗΜΑΘΙΑΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, καθώς το σήμα της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ θα ταξιδεύει κι εκεί!!!
ΑΠΟ 14 -12 - 2012 ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΔΙΟΝ ΤΗΕΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΜΕΣΑ!!!

Ινγκόγκνιτο επίσκεψη πραγματοποίησε το σαββατοκύριακο στην Πιερία ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μαζί με την σύζυγο του Νατάσα και τα δίδυμα.



      





    Ινγκόγκνιτο επίσκεψη πραγματοποίησε το σαββατοκύριακο στην Πιερία ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μαζί με την σύζυγο του Νατάσα και τα δίδυμα. Ο Κώστας Καραμανλής διέμεινε στο ξενοδοχείο "cavo olympo" στην Πλάκα Λιτοχώρου.


Η Νατάσα Καραμανλή εθεάθη το βράδυ του Σαββάτου μαζί με την Έφη Κωνσταντοπούλου, σύζυγο του βουλευτή Γιώργου Κωνσταντόπουλου, στο βάθος του εσωτερικού καφετερίας στην πλατεία Σιντριβανίου της Κατερίνης.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΟΛΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ....ΞΑΠΛΩΜΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΕΟΟΟΟΟΟ ΓΙΑΤΙ ΚΆΠΟΥ ΠΕΤΑΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΟΥ. ΟΜΩΣ ΠΟΥ;;

Δεν είναι λάθος η φωτογραφία. Μη σας παραξενεύει διότι κάπως ετσι θα πρέπει να είναι κάπου στα γκαράζ του δήμου Κατερίνης ή κάπου σε κάποιο γύφτικο ντατσουν επάνω, η προτομή αυτή του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΑΜΟΡΙΔΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ, ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΟΣ ...ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ; Έ ΓΙΑ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΩ.....
ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΚΆΠΟΥ ΣΤΑ ΓΚΑΡΆΖ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ....
Κι απο τότε ολοι το ψάχναμε...
Και το βρήκε ο τότε Αντιδήμαρχος και φίλος μου, τωρα δυστυχώς μας άφησε ...χρόνους, ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ.
ΒΡΗΚΕ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΓΚΑΡΆΖ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ...ΓΥΦΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ...ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ! ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ....
Τα άλλα περί άλλων εκει στην πλατεία δεν τα γράφω διότι θα με πιάσει η ...λογοκρισία! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ....ΞΑΠΛΩΜΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΕΟΟΟΟΟΟ ΓΙΑΤΙ ΚΆΠΟΥ ΠΕΤΑΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΟΥ. ΟΜΩΣ ΠΟΥ;;;


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Ολοι μας αυτο δεν θελουμε κι αυτο δεν το διεκδικούμε; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΌΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ..... ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΗΜΕΡΑΣ....

Ετσι ρε λεβέντες και λεβέντισσες δεν πρέπει να σπάσουμε και κανένα χαμόγελο;
Ολοι μας αυτο δεν θελουμε κι αυτο δεν το διεκδικούμε;
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΌΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ..... ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΗΜΕΡΑΣ....

Ά ΡΕ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ.... ΑΝΕΒΑ ΣΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ... ΤΣΊΡΙΞΕ!!!

Ο Γιώργος Παπαθανασίου μιλάει.... Το θέμα είναι ποιος τον ακούει... Το θέμα είναι βέβαια βαθύτερο, ποιός ακούει τον όποιον Δήμαρχο και ειδικά εκείνους τους Δημάρχους όπως είναι του Δήμου Δίου Ολύμπου με τα τόσα σωρευμένα προβλήματα και την ανέχεια!
Ά ΡΕ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ.... ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΙ ΑΣ ΜΗ Σ ΑΚΟΥΝΕ! ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ  Σ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΑ ΝΑ ΤΗ ...ΒΓΑΛΕΙ, ΑΝΕΒΑ ΣΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ... ΤΣΊΡΙΞΕ!!! 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΣ-ΟΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ 4-12-2012




ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ H ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ και συγκεκριμένα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 5-12-2012
- Όλα τα Δημαρχεία εργάζονται για την εξυπηρέτηση του κοινού από το πρωί μέχρι ώρα 11.00.Tα γραφεία προσωπικού συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένα από το πρωί.

-Από ώρα 11.00 μέχρι τέλος ωραρίου συνεχίζονται οι καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία του νομού. Οι εργαζόμενοι συγκεντρωνόμαστε στα κεντρικά καταστήματα των Δήμων για να συμμετέχουμε στις καταλήψεις.

ΠΕΜΠΤΗ 6-12-2012
-Όλα τα Δημαρχεία εργάζονται για την εξυπηρέτηση του κοινού από το πρωί μέχρι ώρα 11.00 Tα γραφεία προσωπικού συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένα από το πρωί.

Μετά τις 11.00 συγκεντρωνόμαστε όλοι στο Δημαρχείο Κατερίνης για να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της Κατερίνης.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7-12-2012
Όλα τα Δημαρχεία εργάζονται για την εξυπηρέτηση του κοινού από το πρωί μέχρι ώρα 11.00 Tα γραφεία προσωπικού συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένα από το πρωί.

Μετά τις 11.00 όλοι οι εργαζόμενοι όλων των Δήμων συγκεντρωνόμαστε στο Δημαρχείο Κατερίνης για να πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη συνέλευση για να αποφασίσουμε την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων μας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Είναι σημαντικό να περιφρουρήσουμε και να εφαρμόσουμε την νέα μορφή που έχει πάρει ο αγώνας μας προκειμένου να συνδυαστεί αφ’ ενός η μερική εξυπηρέτηση του κοινού και αφετέρου να εξασφαλιστεί η διάρκεια των κινητοποιήσεών μας μέχρι την τελική νίκη:
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ- ΑΠΟΛΥΣΗ.
-ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ