PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΠΑΣΟΥΜΕ, ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! ΚΑΛΟ ...ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ! ΣΤΟΛΙΖΩ ΣΤΟΛΙΖΕΙΣ ΣΤΟΛΙΖΕΙ.... ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑΑΑΑΑ

Λέω σε κόντρα των καιρών ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΟΥΜΕ όλοι μας ΟΣΑ ΚΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.....
Και δένδρα και χώρους και μαγαζιά και κολώνες και ουρανούς....
Σήμερα μπήκε ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ.... ο μήνας των γιορτών! Ο μήνας που γεννήθηκε ο Χριστός μας!
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΣΠΑΣΟΥΜΕ, ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ! ΚΑΛΟ ...ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ! ΣΤΟΛΙΖΩ ΣΤΟΛΙΖΕΙΣ ΣΤΟΛΙΖΕΙ.... ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑΑΑΑΑ

Να τον χαίρονται όσοι τον ψήφισαν... Μάλλον του αυτού ήθους είναι...




Ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Ταμήλος πήρε μέρος σε υποεπιτροπή υδατικών πόρων του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Όπως ακούσαμε, για την συγκεκριμένη επιτροπή, οι βουλευτές πληρώνονται μόνο τη μία συνεδρίαση τον μήνα, ανεξάρτητα από τον αριθμό που θα προκύψουν.

Ο κ. Ταμήλος λοιπόν αφού αρχικά δυσανασχέτησε λέγοντας ότι «δεν είναι εδώ πανεπιστήμιο να μάθουμε εμείς τι συμβαίνει στο περιβάλλον», ακούστηκε να λέει:

«Πάνω από μία φορά το μήνα δεν έχει και νόημα να βρεθούμε. Τι, θα πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα και θα ερχόμαστε κάθε εβδομάδα;».

Λίγο αργότερα δυσανασχετεί λέγοντας: "Να τελειώνουμε καμιά φορά".

Ο λόγος; Διότι δούλεψαν στην επιτροπή 4 (!) ολόκληρες ώρες!

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:




newsbomb.gr

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ....


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Οι ....ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΟΥ

ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ. 
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΔΕΚΑΕΦΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ.
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΗΠΕΔΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΟΥ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΒΈΒΑΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ....ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΟΥ.
ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ






Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ...ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ!!!! ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ;;;

ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 
Ο ΑΓΩΝΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. 
Ναι ρε λεβέντες μου, οι συνέλληνες μας εκει στην μακρινή Ήπειρο, δίνουν τα πάντα για αξίες που οι πολιτικοί μας εδώ, εδώ και χρόνια τις έχουν εγκαταλείψει. 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ...ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ!!!! ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ;;;

Ο ....ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΩ ΚΡΊΣΗΣ ΠΛΕΟΝ ....20ΑΡΙΚΟΣ

Εκτακτο νεοοοοοοοοοοο
Ακούσατε ακούσατε ο μάγκας και ...αρπακτικό του 50αρικου έγινε του ...20αρικου.
Τώρα λόγω κρίσης κι αυτός έπεσε στις απαιτήσεις του για να τζιραρει.
Οσονούπω βέβαια θα πέσει και στο ....ταλιρακι ο του πενηνταρικου λεβεντης του πεζόδρομου. 

"ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ....." ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ" Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ....


Αιρετικές έως σοκαριστικές δηλώσεις κάνει ο Νότης Σφακιανάκης μιλώντας στο tralala.gr. Στην συνέντευξη του μιλάει για την Χρυσή Αυγή, το μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα, τους ....εξωγήινους, για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο και τον για τον χριστιανισμό.
Μερικά αποσπάσματα από την συνέντευξη του τραγουδιστή:
«Υπάρχει εξωγήινη ζωή και υπάρχουν αποδείξεις, για όντα νοήμονα, τα οποία υπάρχουν και έχουν κάνει επισκέψεις. Αυτά τα γνωρίζουμε, διότι έχουν αφήσει τα χνάρια τους. Ο Παρθενών δεν γίνεται να είναι δημιούργημα από άνθρωπο, όπως και οι πυραμίδες»
«Μιλάνε τώρα αυτοί οι ιδιώτες, αυτοί οι ελάχιστοι άνθρωποι, και αναφέρονται σε λαούς ολόκληρους, και τους λένε «Μας χρωστάτε τη ζωή σας» αλλά εκεί έχει φτάσει η πατρίδα μας αυτή τη στιγμή, με τις οικογένειες, αυτών των αληταράδων: Παπανδρέου, Καραμανλή, Μητσοτάκη, Στουρνάρη! 

Πηγή:  http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/523669/Sfakianakis-Dyo-magges-ypirxan-O-Metaxas-kai-o-Papadopoylos.aspx#

Πρώτα από όλα παλαιότερα, όταν λέγαμε τη λέξη «Στουρνάρη» ήταν βρισιά, όπως και αν σε λέγανε Αλογοσκούφη πάλι ακουγόταν ψιλο-γελοίο».

«Με καταπιέζει η χριστιανική θρησκεία στην πατρίδα μου, όταν παρεμβαίνουν και μου λένε πως πρέπει να γράψω στην ταυτότητά μου πως είμαι χριστιανός. Ποτέ δεν ήμουν και αν το πω θα αρχίσουν οι άνθρωποι και θα έχουν αντίθεση με μένα, σε σημείο εμπόλεμης κατάστασης».
«Το διαδίκτυο ή αλλιώς ο «Μεγάλος αδερφός» δεν μπορεί να βοηθήσει. Είναι απόλυτο σε όλα, μια απίστευτη παραπληροφόρηση. Είναι ο φασισμός της απληστίας, της άγνοιας, της πορνογραφίας, της παραπληροφόρησης και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο».

«Ή θα φτιάξεις μια πραγματική αστυνομία, που θα πληρώνεται από τον λαό και θα κάνει αυτό που πρέπει, δηλαδή να προστατεύει τον πολίτη από όλες τις απόψεις, ή θα πάρεις τον νόμο στα χέρια σου. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η Χρυσή Αυγή πιστεύω πως είναι η σημερινή «17 Νοέμβρη». Θυμάμαι όταν ακόμα υπήρχε η 17 Νοέμβρη, έκανε κάποιους από τούς μεγάλο – καρχαρίες, με διάφορα τερτίπια να σπαρταράνε, και κάποια στιγμή τους στέλνει ένα ραβασάκι μέσω κάποιας εφημερίδος – ανεξάρτητα αν στο τέλος αποκαλύφθηκε πως το πράγμα ήταν διαφορετικό – και τους είπε «κάτσε καλά, γιατί θα είσαι το επόμενο κελεπούρι μας». Έτσι λοιπόν, μαζευόταν το πράγμα και σφίγγανε οι κώ@@ι. Τώρα μέσα στη βουλή γίνονται όλα αυτά που ξέρουμε όλοι, διότι από εκεί που είχαμε μάθει να μιλάμε και να λέμε ότι γουστάρουμε και να κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλο, δεν το κάνουν πια για να μπουν μέσα στη κλίκα. Γιατί κλίκες είναι μέσα στη βουλή, και για να τους αποδεχτούν οι παλαιότεροι σηκώνεται ο άλλος και λέει ψέματα, κάτι που δεν επιτρεπόταν στο παρελθόν».
"Τελικά ο μόνος μάγκας σε αυτόν τον τόπο, μετά τον Ιωάννη Μεταξά που είπε το “Όχι” εξ’ ονόματός μας, ο αμέσως επόμενος μάγκας, δυστυχώς ήταν πάλι δικτάτορας, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ο οποίος είχε το σθένος, την ανδρεία, να τον καταδικάσει η πατρίδα του και να πάει στη φυλακή και να πεθάνει εκεί, χωρίς να ζητήσει χάρη, γιατί θα αποδεχόταν πως έβλαψε την πατρίδα του, ενώ αυτός ήταν πραγματικά πατριώτης"
"Η Χρυσή Αυγή φάνηκε ότι έχει πειθαρχία, βάση της συμπεριφοράς και των λεγόμενών τους, αλλά τελικά θέλουν και αυτοί να πιάσουν μια μερίδα πολιτών, τους χριστιανούς, τους Έλληνες. Δεν έχει δουλειά ο χριστιανισμός με τον ελληνισμό. Αυτό είναι δύο άκρα αντίθετα. Δεν μπαίνω σε αυτή την διαδικασία"



Aναρτήθηκε από: το-όνομα-σας

ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΠΑΘΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ;;;

Ανακοίνωση ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.

Ο ανεύθυνος ορισμός από την ΚΕΔ του διαιτητή Ηλία Σπάθα στον αγώνα Βέροια - Π.Α.Ο.Κ. δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Η ΚΕΔ οφείλει επιτέλους να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στον Π.Α.Ο.Κ. και στη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε για τη δημιουργία μιας πραγματικά πανίσχυρης σε όλα τα επίπεδα ομάδας.
Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. έκανε αυτό που όφειλε να κάνει απέναντι στα θεσμικά όργανα για το συγκεκριμένο θέμα. Με αίσθημα απόλυτης ευθύνης για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ζητάμε από τους φιλάθλους μας, που θα βρεθούν την Κυριακή στη Βέροια, να προστατεύσουν την ομάδα.
Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι στο νέο δρόμο που χαράζουμε θα βρούμε πολλά εμπόδια. Ως Π.Α.Ο.Κ. έχουμε θέσει υψηλούς στόχους και πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε τιμωρία που θα μας φρενάρει και θα μας πάει πίσω.
Φίλαθλοι του Π.Α.Ο.Κ., αποφύγετε οποιαδήποτε ενέργεια, ρίψη αντικειμένων, πυρσοί, βεγγαλικά και οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να προκαλέσει την τιμωρία της ομάδας μας.
ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.

Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Νέας Αγαθούπολης




Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί. σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε εκδήλωση εθελοντικού καθαρισμού της ακτής της Νέας Αγαθούπολης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, το Δήμο Πύδνας – Κολινδρού και τους τοπικούς συλλόγους (Πολιτιστικός Σύλλογος Οι Αγάθωνες, ΝΟΝΑΜ, Σύλλογος Εθελοντών «Κυψέλη», Σύλλογος Φίλων Ελεύθερης Κατάδυσης και Υποβρύχιας Αλιείας Τρίτωνες, Αγροτικός Συνεταιρισμός Οστρακοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου).

Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα που γίνεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης από δίχτυα και τα βαρέλια των μυδοκαλλιεργειών, το οποίο συζητήθηκε εκτενώς σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Αγαθούπολη. Στόχος είναι να γίνει η… αρχή, ώστε να ακολουθήσουν και άλλες προσπάθειες, με τη συμμετοχή και τη συνεισφορά όλων των αρμόδιων φορέων, των κατοίκων, αλλά και των μυδοκαλλιεργητών.
Το ραντεβού θα είναι στα γήπεδα του τένις, στον ποδηλατόδρομο.
Περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Αγαθούπολη στις 19 Νοεμβρίου:


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΟΙ ΜΑΠΕΤ ...ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Ενας πρώην κι ένας νυν μπάρμπας της πολιτικής είναι οι δυο ....εικονιζομενοι στην φωτογραφία. 
Και μην παραξενεύεσαι φίλε μου που δεν τους αναγνωρίσεις. 
Ο ένας ηταν βουλευτής και ο άλλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Αεραααααααααααααααα

Τα ρακοκάζανα της Πιερίας στην εκπομπή «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» (ΒΙΝΤΕΟ)



  
    Και για τα ρακοκάζανα της Πιερίας έκανε αφιέρωμα η εκπομπή της ΝΕΤ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ». Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου φιλοξενήθηκε ο οινοποιός και αμβυκούχος Γιάννης Παντούλης, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Περίσταση Πιερίας.

Αυτό το διάστημα όλα τα ρακοκάζανα έχουν την τιμητική τους και έτσι ήταν μια καλή ευκαιρία για την Πιερία να προβληθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο με το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Ο Γιάννης Παντούλης που αναφέρθηκε στο πατροπαράδοτο τσίπουρο, στα κρασιά και γενικά στις αμπελοκαλλιέργειες, ασχολείται με την οινοποιία εδώ και δέκα χρόνια, ενώ πριν εργάζονταν στον χρηματοοικονομικό χώρο που είναι και το αντικείμενο των σπουδών που έκανε. 





Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ.... ΓΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΔΕΡΦΈ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΑΝΩ ΤΗ "ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ" ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΗ ΖΩΗ....
ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ; ΠΕΘΑΝΕΣ ΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ....
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ;;; ΠΑΕΙ ....ΧΑΘΗΚΕ!!!!
Ή αν ΘΕΛΕΙΣ να το δει πρωτογενώς κανε κλικ ....
http://pieria-gr.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7119.html

ΚΙ ΕΣΥ ΤΕΚΝΟ ....ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΠΕΡΑΣΕΣ ΑΠΟ ...ΠΑΝΩ ΜΑΣ;;;

Ενα ...πουλάκι μου είπε πως ο Γιάννης Αμοιρίδης θα κατέβει υποψήφιος στην Β´ Αθήνας με την ΔΗΜΑΡ για Βυλευτής.
Εχει βέβαια την λογική του η συγκεκριμένη πολιτική του κίνηση αν γίνει, όμως αυτό για την ΠΙΕΡΙΑ θα πρέπει να γίνει ....μάθημα. ΚΙ ΕΣΥ ΤΕΚΝΟ ....ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΠΕΡΑΣΕΣ ΑΠΟ ...ΠΑΝΩ ΜΑΣ;;;; αυτό μόνο έχω να πω στον ....κοντό.  Τίποτα άλλο. 

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΑ ...ΜΝΗΜΑΤΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΤΟΝ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΤΕΙ ΠΩΣ ΠΑΡ ΟΛΙΓΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ....ΓΥΦΤΟΣ ΠΑΛΙΑΤΣΗΣ;;;;;

ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ... ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΤΟ ΚΑΜΑΡΩΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΕΡΙΕΊΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ; ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΞΈΡΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΟ;;; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ;
ΑΜΟΙΡΙΔΗ; ΧΙΟΝΙΔΗ; ΜΠΑΤΑΛΑ; ΓΙΟΥΜΙΔΗ; ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΕ; ΔΈΛΛΑ;
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΑ ...ΜΝΗΜΑΤΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΤΟΝ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΤΕΙ ΠΩΣ ΠΑΡ ΟΛΙΓΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ
ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ....ΓΥΦΤΟΣ ΠΑΛΙΑΤΣΗΣ;;;;;
ΖΩ ΚΙ ΑΝΑΠΝΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΩ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΑΥΤΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. ΕΣΥ ΣΥΝΠΙΕΡΙΑ;;;


Παρακάτω διαβάζετε απο την ΒΙΚΙΠΕΝΤΙΑ τα στοιχεία της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ....

Το όνομα της πόλης έχει τις ρίζες του στην Αικατερίνη της Αλεξανδρείας, μια χριστιανήμάρτυρα, που έζησε τον 4ο αιώνα. Παρά τη συμμετοχή της σε όλους τους εθνοαπελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων, από την επανάσταση του 1821, το κίνημα του 1854, την επανάσταση του 1878 και το Μακεδονικό Αγώνα, απελευθερώθηκε τελικά από τηνΟθωμανική Αυτοκρατορία στις 16 Οκτωβρίου του 1912. Σημαντικοί Μακεδονομάχοι, εκείνη την περίοδο ήταν οι οπλαρχηγοί Νικόλαος Στρεμπίνας και Νικόλαος Μπαμπανίκας, καθώς και ο Αλκιβιάδης Παπαδημητρίου[2]. Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κατελήφθη από τον γερμανικόστρατό στις 14 Απριλίου 1941 και απελευθερώθηκε τρία χρόνια αργότερα. Το 1944 ιδρύθηκε και το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Σήμερα η πόλη αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές αστικές περιοχές της Μακεδονίας και όλης της 
Ελλάδας. Στις μέρες μας η ανάπτυξη της Κατερίνης ανακόπτεται αισθητά από την παρουσία της 
γειτονικής Θεσσαλονίκης, που απορροφά σε συντριπτικό βαθμό όλες τις δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής.
Παρ' όλα αυτά, εξαιτίας της πολύ μεγάλης τουριστικής κίνησης που υπάρχει στον νομό Πιερίας, η πόλη βρίσκεται αισθητά στο προσκήνιο. Η πόλη διαθέτει ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Ελλάδας, το οποίο διαθέτει και πολύ εντυπωσιακά συντριβάνια και ειδικά το καλοκαίρι αποτελεί όαση δροσιάς και χαλάρωσης, ιδιαίτερα τις πολύ θερμές ώρες της ημέρας.
Τα τελευταία χρόνια η Κατερίνη γνωρίζει αξιόλογη τουριστική κίνηση με την ανάπτυξη οργανωμένων παραθεριστικών κέντρων στις ακτές της. Παράλληλα, με δεδομένη την ύπαρξη τεράστιων επίπεδων εκτάσεων γύρω της, η πόλη γνωρίζει, πάλι τα τελευταία χρόνια, φρενήρη οικιστική ανάπτυξη, με συνεχή ένταξη νέων εκτάσεων, στην υπάρχουσα έκτασή της. Σημαντική ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη της πόλεως, θα δώσει και η έναρξη λειτουργίας του καινούργιου νοσοκομείου. Το 2008ανακατασκευάστηκε και ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης.

Ονομασία [Επεξεργασία]

Είναι άγνωστο από πότε υπήρχε ως κωμόπολη. Πολλοί περιηγητές , όπως ο Leake, αλλά και σε χάρτες ήδη από το 13ο αιώνα (1264), αναφέρουν την πόλη με το όνομα Άτηρα (σταθμός ή πόλισμα Hatera) και αρκετοί είδαν και επίδραση στο όνομα της πόλης (Κατερίνη – Κάτηρα- Χάτηρα- Άτηρα). Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο Πουκεβίλ, ο οποίος σε χάρτη σημειώνει τον τόπο ως Kateri Hatera. Ο Heuzey υπολόγισε τη θέση της αρχαίας Άτηρας κοντά στην Κονταριώτισσα, ενώ ο Kurz τοποθετεί το πόλισμα κάπου ανάμεσα στους σημερινούς οικισμούς του Κορινού και της Καλλιθέας.
Άλλη υπόθεση κάνει λόγο για το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης, το οποίο βρίσκεται ανατολικά της πόλης και όπου βρίσκεται σήμερα το παλαιό νεκροταφείο. Οι εικόνες στο ναό χρονολογούνται από το 1831 και δεν αποκλείεται να υπήρχε από πριν στην ίδια θέση κάποιος άλλος ναός.
Η πόλη εμφανίζεται με τη λόγια ονομασία Αικατερίνη ή Αγία Αικατερίνη στη γλώσσα της γραφειοκρατίας και μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα. Τελικά επικράτησε η ονομασία Κατερίνη.

Πληθυσμός [Επεξεργασία]

Μετά την απελευθέρωση (1912) η Κατερίνη έγινε Δήμος (μέχρι τις 28 Ιουνίου 1918) . Το 1920-1930 η Κατερίνη αποτέλεσε Κοινότητα. Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε χώρα στις 4 Σεπτεμβρίου 1929. Το 1931 ανεγέρθηκε η Δημοτική Αγορά της Κατερίνης. Τη δεκαετία αυτή , με την έλευση των προσφύγων, διπλασιάστηκε ο πληθυσμός της πόλης. Πολλοί κάτοικοι κατάγονται από τη Θράκη, και συγκεκριμένα από τον Αρτεσκό.
Το 1961, το πολεοδομικό συγκρότημα της Κατερίνης ήταν το τέταρτο αστικό κέντρο της Μακεδονίας, μετά τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και τις Σέρρες και το δωδέκατο της Ελλάδας. Η πληθυσμιακή αυτή ανάπτυξη, την οποία φυσικά ακολούθησε αντίστοιχη εξέλιξη της μορφής της πόλης, οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην ανάπτυξη της καπνοκαλλιέργειας και στην αύξηση της παραγωγής καπνών ποικιλίας Κατερίνης, τα οποία μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν περιζήτητα στη διεθνή αγορά για σημαντικό χρονικό διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι η συμβολή του καπνού στη διαμόρφωση του υψηλού σχετικά εισοδήματος της περιοχής της Κατερίνης, και γενικότερα του νομού Πιερίας, είναι μεγαλύτερη από ό,τι σε κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας.[εκκρεμεί παραπομπή]
Το 1806 ο William Leake αναφέρει 100 οικίες και το 1810 ο Daniel κάνει λόγο για 140. Το 1812, το 1880 και το 1890 ο αριθμός των οικιών είναι σταθερός (300) σύμφωνα με τις αντίστοιχες αναφορές του Henry Holland και του Επισκόπου Κίτρους, Νικολάου. Ειδικότερα, το 1890 αναφέρονται (Στατιστικοί Πίνακες του Ελληνικού Προξενείου Θεσσαλονίκης), 300 οικίες και 700 διαχειμαζόντες Βλαχολιβαδιώτες. Το 1900 υπήρχαν 2.070 Χριστιανοί και 600 Μουσουλμάνοι. Στα μέσα της δεκαετίας του ‘ 20 αποχώρησαν από την πόλη οι Μουσουλμάνοι, οι οποίοι αριθμούσαν περί τους 8.000 ανθρώπους. Στην Κατερίνη κατέληξε μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων Ευαγγελικών της Μικράς Ασίας μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Κατά την απογραφή του 1928 η Κατερίνη κατείχε την 45η θέση μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων. Σήμερα, με βάση την απογραφή του 2001 κατέχει τη 10η θέση.[εκκρεμεί παραπομπή]
Επίσημες απογραφές για πληθυσμό Κατερίνης
  • 1920: 6.540 κάτοικοι
  • 1928: 10.138 κάτοικοι
  • 1940: 16.938 κάτοικοι
  • 1951: 24.605 κάτοικοι
  • 1961: 28.046 κάτοικοι
  • 1971: 29.046 κάτοικοι
  • 1981: 38.404 κάτοικοι
  • 1991: 42.381 κάτοικοι
  • 2001: 53.418 κάτοικοι
  • 2008: 58.234 κάτοικοι

Δήμος Κατερίνης [Επεξεργασία]

Η θέση του Δήμου Κατερίνης στο νομό Πιερίας.
Το Δημαρχείο της Κατερίνης
Ο δήμος Κατερίνης έχει (πραγματικό) πληθυσμό 61.434 κατοίκους[εκκρεμεί παραπομπή]. Στον δήμο περιλαμβάνονται:
Δ.δ. Γανοχώρας -- η Γανόχωρα [ 667 ]
Δ.δ. Νεοκαισαρείας -- η Νεοκαισάρεια [ 379 ]

Αξιοθέατα [Επεξεργασία]

Το πάρκο της Κατερίνης.
Ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, η Κατερίνη είναι πολύ κοντά στη θάλασσα (6 χλμ.), στον Όλυμπο και σε αρκετές αρχαιολογικές τοποθεσίες που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως η αρχαία πόλη του Δίου (5ος αιώνας π.Χ., 17 χλμ. μακριά) και στο βενετικό κάστρο του Πλαταμώνα. Οι παραλίες του Κορινού, της Παραλίας, και τηςΟλυμπιακής Ακτής (ή Κατερινόσκαλας) είναι πολύ δημοφιλείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Το 1992 ιδρύθηκε Ποντιακό Μουσείο , όπου εκτίθενται κειμήλια από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου.

Ναοί της Κατερίνης [Επεξεργασία]

Στην Κατερίνη βρίσκονται οι εξής Ορθόδοξοι ενοριακοί ναοί.
  • Η Θεία Ανάληψη.
  • Η Αγία Άννα.
  • Η Αγία Παρασκευή.
  • Η Αγία Τριάδα.
  • Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την πόλη, στηνΑνδρομάχη.
  • Ο Άγιος Σάββας.
  • Ο Άγιος Χαράλαμπος.
  • Γενέσιον της Θεοτόκου.
  • Άγιος Χριστόφορος.
  • Άγιος Προκόπιος (στην Ολυμπιακή Ακτή).
  • Αγία Αικατερίνη (Α΄ Κοιμητήριο).
  • Άγιος Λάζαρος (Β΄ Κοιμητήριο).
  • Άγιος Θεράπων (στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Κατερίνης).
  • Τίμιος Σταυρός.
  • Άγιος Γεώργιος (παλαιοημερολογίτικη)
  • Άγιοι Πάντες (παλαιοημερολογίτικη)
Εκτός αυτών υπάρχει στην πόλη και Ευαγγελική Εκκλησία.

Αθλητισμός [Επεξεργασία]

Στην Κατερίνη υπάρχουν τα εξής αθλητικά σωματεία:

Αθλητικές Ενώσεις [Επεξεργασία]

ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ που αγωνιζεται στην Fotball league (παλια β εθνικη),
ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ www.epspierias.gr

Αθλητικοί Γυμναστικοί Σύλλογοι [Επεξεργασία]

  • Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης
  • Γυμναστικός Αγωνιστικός Σύλλογος "Αρχέλαος Κατερίνης", που συμπεριλαμβάνει ομάδα χειροσφαίρισης, με διακρίσεις στην Α1 ανδρών και στο Κύπελλο Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.
  • Γυμναστικός Αγωνιστικός Σύλλογος Κατερίνης "Ολυμπιάδα"
  • Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος "Αλέξανδρος Κατερίνης"
  • Γυμναστικός Σύλλογος Μυλαυλάκου Παραδείσου Κατερίνης "Ο Ατρόμητος", που αγωνίζεται στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία του τοπικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Πιερίας.

Αθλητικοί Μορφωτικοί Σύλλογοι [Επεξεργασία]

  • Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος "Βατανιακός" Κατερίνης, που αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία του τοπικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Πιερίας.
  • Γυμναστικός Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος "Εθνικός Κατερίνης" (στο ποδόσφαιρο αγωνίζεται στην Γ΄ εθνική)
  • Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Κατερίνης "Ο Μέγας Αλέξανδρος"
  • Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος "25η Μαρτίου"-Σάρισσα

Αθλητικοί Όμιλοι [Επεξεργασία]

  • Αθλητικός Όμιλος Κατερίνης "Ο Όλυμπος"
  • Αθλητικός Όμιλος Κατερίνης "Ο Πήγασος"
  • Αθλητικός Όμιλος Ποντίων Κατερίνης
  • Αθλητικός Όμιλος Σακουρά Κατερίνης
  • Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης
  • Όμιλος Αντισφαίρισης Κατερίνης
  • Όμιλος Καράτε Κατερίνης
  • Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης
  • Σκακιστικός Όμιλος Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης
  • Χιονοδρομικός Όμιλος Κατερίνης
  • Άρης Κοκκινοπλιτών
  • Ιππικός Όμιλος Πιερίας
  • Πιερικός Αρχέλαος Μπάσκετ
  • Αρχέλαος Χαντμπολ

Αθλητικοί Σύλλογοι [Επεξεργασία]

Αντισφαίριση [Επεξεργασία]

  • Σύλλογος Αντισφαίρισης Κατερίνης

Ορειβατικοί Σύλλογοι [Επεξεργασία]

  • Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κατερίνης
  • Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης

Πολεμικές τέχνες [Επεξεργασία]

  • Αθλητικός Σύλλογος Κατερίνης "Σάρισσα"
  • Αθλητικός σύλλογος τάε κβο ντο Κατερίνης
  • Αθλητικός σύλλογος Κατερίνης SΕIDOKAN KARATE KOBUDO ΕΙΣ OKINAWA "Ο Πιερικός"
  • Λέσχη Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών Κατερίνης

Αθλητικοί Σύνδεσμοι [Επεξεργασία]

Ακαδημίες [Επεξεργασία]

Υγρός Στίβος [Επεξεργασία]

  • Αθλητική Ακαδημία Κατερίνης "Νηρέας".
  • Αθλητικός Κολυμβητικός Σύλλογος "ΔΙΑΣ".
  • Αθλητική Ακαδημία Κατερίνης 92'

Αδελφοποιημένες Πόλεις [Επεξεργασία]

Ο Δήμος Κατερίνης έχει αδελφοποιηθεί με τις παρακάτω πόλεις:

|- |
Flag of Germany.svg
Flag of Austria.svg
Flag of Russia.svg

Υποσημειώσεις [Επεξεργασία]

  1.  Απογραφή 2001, μόνιμος πληθυσμός τοπικού διαμερίσματος Κατερίνης.
  2.  Αφανείς γηγενείς Μακεδονομάχοι, επιστημονική επιμέλεια Ιωάννης Σ. Κολιόπουλος, ΕΜΣ, εκδόσεις University Studio Press. Θεσσαλονίκη 2008
  3. ↑ 3,0 3,1 Απογραφή πληθυσμού 2001: Μόνιμος πληθυσμός. Νομοί, δήμοι, κοινότητες, δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα και οικισμοί, Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος

Βιβλιογραφία [Επεξεργασία]

  • Heuzey L. , Le Mont Olympe et l’ Akarnanie, Παρίσι 1860.
  • Leake W. M., Travels in Northern Greece, τ. 3, σ. 415, Λονδίνο 1835.
  • Αναγνωστόπουλος Π. Ν., Η Αρχαία Ολυμπιακή Πιερία, εκδ. Εστίας Πιερίδων Μουσών, Θεσσαλονίκη 1971.
  • Καζταρίδης Ιωάννης, Κατερίνη: από τη μικρή κώμη στην πολύτροπη πόλη, εκδ. ΜΑΤΙ.
  • Πουκεβίλ, Ταξίδι στην Ελλάδα, Μακεδονία- Θεσσαλία (μετάφραση Νίκη Μολφέτα), Αθήνα 1995.
  • Ράπτης Γ. Α., Όλυμπος- Πιέρια, Βέρμιο και Άθως στη ζωή των Μακεδόνων, έκδοση Όλυμπος, Κατερίνη, 1996.


Aναρτήθηκε από: το-όνομα-σας