PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Του ξέφυγε η μισή Αθήνα!





Mακρυά από τη γυναίκα μου!





Ο μικρός αλλά σεξομανής Τατσόπουλος σε νέες περιπέτειες!


To άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;





Κυβέρνηση Τσολάκογλου!





OXI στη βία κατά των γυναικών! Δεν σωπαίνω!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ. Η ...ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ;;;

Σύντομα στους ....κινηματογράφους. Γιωργος Παπαστεργίου ο τελευταίος νομάρχης Πιερίας, η ...επιστροφή.
Ποια επιστροφή;
Χα χα χα
Φοβάσαι γιατρό Μανώλη;;;;;; Αεραααααααααααααα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ




ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου  2012, στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού  θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από τον εθελοντικό Σύλλογο Αιμοδοσίας «Ο ΑΓΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ» . Η αιμοληψία θα διαρκέσει από τις 9 π.μ. – 1.30 μμ.. και θα υποστηρίζεται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.  Καλούμε όλους τους ενεργούς  εθελοντές αιμοδότες αλλά και τους νέους να μας στηρίξουν για άλλη μια φορά στην 
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.
ΟΛΟΙ μας διαθέτοντας  λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας μπορούμε να ανταποκριθούμε στο  κάλεσμα του Συλλόγου μας , προκειμένου να προσφέρουμε  ΕΛΠΙΔΑ  ΖΩΗΣ και  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ στον πάσχοντα   συνάνθρωπo  και συμπατριώτη μας.
                                            
                                                Το Δ.Σ. του Συλλόγου
                                        Aιμοδοτών και Δωρητών Σώματος                                                         «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Κολινδρού»

Χρήσιμες συμβουλές :
  • Μην καταναλώσετε αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ και να είστε ξεκούραστοι
  • Πάρετε πρωϊνό με ρόφημα  ( καφέ ή χυμό ) τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν την αιμοληψία
  • Επικοινωνείστε μαζί μας για οποιοδήποτε προβληματισμό σας.
            Τηλ. Επικοινωνίας  :   6972897327, 6973355479, 6976534571, 6977002050


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ραγίζει καρδιές η συγκλονιστική επιστολή μιας μάνας...





"Δεν έχω να ταϊσω τα παιδιά μου αλλά δεν λυγίζω. θα παλέψω"...
Τα λόγια της συγκλονίζουν. Έχει τέσσερα παιδιά, είναι άνεργη, όπως και ο συζυγός της, τής έχουν κόψει το ρεύμα στο σπίτι της και παρόλα αυτά η αξιοπρέπειά της είναι τομοναδικό της όπλο.

Τα λόγια της 34χρονης Κ.Α. από την Πάτρα είναι γροθιά στο στομάχι... 

«Ονομάζομαι Κ.Α. είμαι 34 ετών, παντρεμένη εδώ και 17χρόνια και έχω 4 παιδιά. Ένα κορίτσι 14 και τρία αγόρια 10, 9 και 6 ετών. Σήμερα το πρωί δεν είχα να δώσω στα παιδιά ούτε γάλα, πήγαν νηστικά στο σχολείο και δεν ήταν η πρώτη φορά. Το μεσημέρι για τέταρτη συνεχόμενη μέρα τους έφτιαξα μακαρόνια και το απόγευμα για Τρίτη φορά σύνδεσα παράνομα το ρεύμα στο σπίτι μου. Έσφιξα την γροθιά μου, κοίταξα τον άντρα μου στα μάτια και του ψιθύρισα «θα το παλέψουμε...». Αυτό λέω και στον εαυτό μου κάθε μέρα, κάθε πρωί που ξυπνάω κάθε βράδυ που κοιμίζω τα παιδιά μου. ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ!

Υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές, που λυγίζω. Υπάρχουν στιγμές που δεν αντέχω το βλέμμα των παιδιών μου όταν μου ζητούν τα βασικά... ένα πιάτο φαΐ ένα κουλούρι για το σχολείο, ένα ζευγάρι παπούτσια... Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι να ανέβω στην ταράτσα και να δώσω τέλος στη ζωή μου και άλλες που θέλω να πάρω ένα όπλο και να σκοτώσω όλους αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάσταση... Υπάρχουν στιγμές δύσκολες που όπως αυτή εδώ που αποφάσισα να σας γράψω για τον Γολγοθά που ανεβαίνουμε με την οικογένειά μου και φοβάμαι για το πιο θα είναι το τέλος.

Είμαστε δύο άνθρωποι νέοι, έτοιμοι να στύψουμε την πέτρα. Έχουμε πάει παντού για να βρούμε δουλειά, έχουμε ρωτήσει όλο τον κόσμο για μία θέση εργασίας, αλλά βρίσκουμε συνεχώς κλειστές πόρτες, και παίρνουμε μία και μόνο απάντηση, «Δεν χρειαζόμαστε άτομα».

Ο άντρας μου απολύθηκε από το εργοστάσιο που δούλευε στις αρχές του χρόνου. Μέχρι το περασμένο Πάσχα, κουτσά στραβά, τα βγάζαμε πέρα, έκανε λίγα μεροκάματα από εδώ και από εκεί. Από το Πάσχα μέχρι σήμερα όμως τα έσοδά μας είναι 100ευρώ το μήνα, που παίρνω εγώ, καθαρίζοντας ένα γραφείο και 320ευρώ το δίμηνο, το επίδομα των πολυτέκνων. 420ευρώ το δίμηνο.

Με αυτά τα χρήματα, πρέπει να πληρώσω, φως, νερό, τηλέφωνο. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να φάμε. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να αγοράσω τα φάρμακα για το άσθμα που παίρνουν τα δύο μου αγόρια. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να καλύψω τις βασικές ανάγκες τις οικογένειάς μου, αλλά δυστυχώς, όπως θα καταλάβαινε και ο πιο χαζός άνθρωπος σε αυτή την χώρα 420ευρώ το δίμηνο, δηλαδή μόλις 210ευρώ το μήνα ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!

Το σπίτι μας το έχουμε αγοράσει με δάνειο, το οποίο έχω σταματήσει να το πληρώνω εδώ και δύο χρόνια. Όταν δηλαδή η οικονομική κρίση χτύπησε και την δική μας πόρτα. Δεν θυμάμαι καν πόσο είναι το ποσό που χρωστάμε στην τράπεζα, έχω χάσει τον λογαριασμό και στη κατάσταση που βρίσκομαι αυτή την στιγμή έχει σταματήσει και να με απασχολεί.

Στις 29 Οκτωβρίου, ήρθε στο σπίτι μας το συνεργείο της ΔΕΗ και μας έκοψε το ρεύμα. Έτρεξα αμέσως στα γραφεία της ΔΕΗ, πήγα στον διευθυντή, τον παρακάλεσα να μου κάνει ένα διακανονισμό, με ένα ποσό που να μπορώ να πληρώσω. Μου ζητούσε 300 ευρώ άμεσα, εδώ και τώρα. Μου είπε «δώσε 300 ευρώ, δεν ξέρω που θα τα βρεις και δεν μ' ενδιαφέρει. Αν δεν μας πληρώσεις δεν μπορούμε να σου συνδέσουμε το ρεύμα». Το γεγονός πως στο σπίτι έχω 4 ανήλικα παιδιά δεν νομίζω καν να τον άγγιξε. Απλά αδιαφόρησε. Ήταν ανένδοτος!

Έφυγα από την ΔΕΗ έχοντας χάσει την γη κάτω από τα πόδια μου. Τι θα συνέβαινε όταν τα παιδιά θα επέστρεφαν από το σχολείο; Όχι αυτό δεν θα το άντεχαν ούτε αυτά, αλλά ούτε και εγώ. Έτσι αποφάσισα να αδιαφορήσω και εγώ για τους κανονισμούς της ΔΕΗ. Βρήκαν ένα κύριο, μάλλον ηλεκτρολόγος θα ήταν, ο οποίος μου είπε πως μπορεί να συνδέσει το ρολόι. Παράνομα! Είναι η πρώτη παρανομία που κάνω και εγώ στη ζωή μου! Του είπα χωρίς δεύτερη σκέψη να το συνδέσει αμέσως.

Έτσι και έγινε. Λίγο καιρό μετά το συνεργείο της ΔΕΗ ήρθε ξανά, μου το έκοψαν για δεύτερη φορά και φυσικά το σύνδεσα ξανά... έτσι ξεκίνησε ένας φαύλος κύκλος αυτοί να το κόβουν και εγώ να το συνδέω. Βέβαια κάθε φορά που συμβαίνει αυτό μου βάζουν και από ένα πρόστιμο αλλά πλέον λίγο με ενδιαφέρει και αυτό.

Στην ΕΥΔΑΠ τα πράγματα ήταν καλύτερα. Ο διευθυντής ευτυχώς είναι πάνω από όλα άνθρωπος. Μου είπε πως κανένας δεν πρόκειται να μου κόψει το νερό, και να δίνω όσα μπορώ, έστω και 10 ευρώ. Και αυτό κάνω. Δεν μου περισσεύουν ούτε αυτά τα 10ευρώ, τα κόβω από τις βασικές ανάγκες των παιδιών μου, αλλά ευγνωμονώ έναν άνθρωπο που έδειξε κατανόηση και τα δίνω κάθε μήνα.

Στην γειτονιά δεν έχω δώσει δικαιώματα. Δεν ξέρει κανείς τι συμβαίνει πίσω από την πόρτα του σπιτιού μου. Προσπαθώ να κρατήσω την αξιοπρέπειά μου και πάνω από όλα την αξιοπρέπεια των παιδιών μου. Δεν ζητιανεύω και δεν θέλω να δώσω το δικαίωμα σε κανέναν να με λυπηθεί. Δεν έχω ανάγκη από λύπηση, από δουλειά έχω ανάγκη. Μια δουλειά για μένα και μία για τον σύζυγό μου.

Κανένα δικαίωμα δεν έχουν δώσει ούτε τα παιδιά μου στο σχολείο. Δεν λένε σε κανένα τι συμβαίνει στο σπίτι μας και αν πήγαν νηστικά σήμερα για μάθημα. Κάποιες μέρες τους αγοράζω ένα κουλούρι και το μοιράζω στα τρία. Δεν τους δίνω κάθε πρωί γάλα. Την μία μέρα γάλα, την άλλη τσάι κάποιες μέρες ίσως και τίποτα. Το μεσημέρι μαγειρεύω ρύζι, μακαρόνια, όσπρια... κρέας τρώμε μία φορά στις 15 και αυτό κοτόπουλο.

Τα παιδιά δείχνουν κατανόηση, βλέπουν τις προσπάθειές μας και κάνουν υπομονή. Όσο μπορούν. Όμως και αυτά κάποιες στιγμές δεν αντέχουν. Βλέπουν τους συμμαθητές τους φίλους τους και αναρωτιούνται εμείς γιατί να μην έχουμε, εμείς γιατί να μην μπορούμε.

Αυτό που με τρομάζει είναι πως τα αγόρια μου αγριεύουν. Η συμπεριφορά τους αλλάζει, γίνονται επιθετικά ενώ δεν ήταν. Για μικρά πράγματα ανούσια, επαναστατούν. Φοβάμαι πως και αυτά έχουν φτάσει στα όριά τους.

Δυστυχώς ούτε εγώ, ούτε ο σύζυγός μας δεν έχουμε καμία βοήθεια από τις οικογένειες μας... Και αυτοί τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Ο λόγος που σήμερα έκατσα και έγραψα όλα αυτά είναι γιατί ζητάω μέσα από τα βάθη της καρδιά μου βοήθεια. Δεν ζητιανεύω, δεν θέλω από κανέναν να μου δώσει χρήματα ή φαγητό. Μια δουλειά ζητάω για μένα και για τον σύζυγό μου. Μία δουλειά για να σταθούμε στα πόδια μας. Μια δουλειά για να σηκώσουμε και πάλι κεφάλι. Γιατί δεν αντέχω αυτές τις μέρες, όπως την σημερινή, που στο πορτοφόλι μου δεν έχει ούτε ένα ευρώ για αγοράσω ένα ψωμί.

Ποτέ δεν πίστευα, ούτε εγώ ούτε ο σύζυγός μου ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Δεν ήμασταν πλούσιοι, αλλά είχαμε όλα όσα χρειαζόμασταν και ήμασταν ευτυχισμένη. Η ζωή μας από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήταν ένας καθημερινός αγώνας αλλά δεν παραπονιόμουν, μου έφτανε η αγκαλιά των παιδιών μου και η ικανοποίηση να τους παρέχω όσα χρειάζονται. Αυτό είναι, που με σκοτώνει σήμερα. Δεν με νοιάζει για μένα αλλά δεν μπορώ, δεν αντέχω να μην μπορώ να δώσω στα παιδιά μου όσα χρειάζονται. Κρατάω με νύχια και με δόντια την οικογένειά μου δεμένη. Με τον σύζυγό μου έχουμε γίνει ένα, ήμαστε εγώ γι' αυτόν και αυτός για μένα.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, παρακαλάω όλο τον κόσμο να με βοηθήσει να βρω μια δουλειά. Αυτό θα με έκανε ευγνώμων... θα επέστρεφε το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών μου. Μια δουλειά για να μπορώ να ζήσω και εγώ, και τα παιδιά μου αξιοπρεπώς.

Σας ευχαριστώ!

Με εκτίμηση

Κ. Α.

Από Πάτρα»



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Στη Βουλή το VIDEO της Όλγας...





Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Μ. Γιαννακάκη και Θ. Ψύρρας για το διαφημιστικό βίντεο του ΕΟΤ που γυρίστηκε στο Λονδίνο με guest star την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι... το βίντεο στοίχισε 75.000 ευρώ, από τα οποία τα 15.000 δαπανήθηκαν μόνο για τις ανάγκες της δεξίωσης που ακολούθησε τα γυρίσματα.

Όπως υποστηρίζουν: «Τα ποσά που δαπανήθηκαν, ειδικά αυτά για την κάλυψη των αναγκών της δεξίωσης, δεν ανταποκρίνονται στην Ελληνική οικονομική πραγματικότητα. Επιπροσθέτως, ο τρόπος που δαπανήθηκαν δεν είναι ο βέλτιστος, καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει μία εκδήλωση flash mob σε βάθος χρόνου, δεδομένου ότι ανεξαρτήτως της αναπαραγωγής του δρώμενου, η δυναμική του κεντρικού μηνύματος ενός τέτοιου γεγονότος περιορίζεται στο χρονικό και τοπικό σημείο εκτέλεσής του. Παράλληλα, η αναφορά σε οποιοδήποτε στοιχείο που μπορεί να παραπέμπει στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, είναι εξαιρετικά περιορισμένη».

Έτσι κατέθεσαν τις παρακάτω ερωτήσεις στην αρμόδια υπουργό:

1. Με ποιο σκεπτικό προέβη στην πραγματοποίηση μιας τέτοιας, αμφιβόλου αποτελέσματος, παραγωγής;

2. Με ποιο σκεπτικό έγιναν αυτές οι δαπανηρές επιλογές, τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, όσο και με την τοποθεσία της δεξίωσης;

3. Διενεργήθηκε σχετικός διαγωνισμός και αν ναι, με ποιους όρους και με ποια κριτήρια έγινε η συγκεκριμένη επιλογή;

Το βίντεο είχε προκαλέσει επικρίσεις και ειρωνικά σχόλια, όχι μόνο για το κόστος παραγωγής του (που αποκαλύφθηκε μέσω της «Διαύγειας») και το γεγονός ότι σύμφωνα με ορισμένους διαφημίζει το… Λονδίνο και όχι την Ελλάδα, αλλά και επειδή σε αυτό εμφανίζεται και η ίδια η υπουργός. Ο ΕΟΤ έσπευσε να το «εξαφανίσει» από το YouTube.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ο Γκουσγκούνης μαθαίνει δίπλα στον Τατσόπουλο (BINTEO) ...





Ο Γκουσκούνης πιστεύει πως έχει χάσει τη μεγάλη φόρμα που είχε στις γυναίκες και ο Πέτρος Τατσόπουλος αναλαμβάνει, χωρίς μεγάλη επιτυχία, να...

του δώσει κάποιες συμβουλές.

Αν έχεις τόσο μεγάλη εμπειρία, με τη μισή Αθήνα, δεν γίνεται να κρατάς τη γνώση για τον εαυτό σου.

Ο "Ψαλιδοχέρης" αποκαλύπτει τον πικάντικο διάλογο του μεγάλου Γκουσγκούνη, με τον Πέτρο Τατσόπουλο.







Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ο κύβος ερρίφθη - Αυτό είναι το νέο Φορολογικό ...




 Οδεύει για τα κόμματα το τελικό προσχέδιο του νέου φορολογικού και όπως προκύπτει από τις περίπου 150 σελίδες του, επιβεβαιώνονται όλες οι...
έως τώρα πληροφορίες του αναφορικά με τη νέα κλίμακα. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κλίμακα θα έχει μόλις 3 κλιμάκια και δεν θα προβλέπει αφορολόγητο.

Συν τοις άλλοις, ο ανώτατος συντελεστής 45% θα εφαρμόζεται από τις 48.000 ευρώ και πάνω, ενώ για τη μη επιστρεφόμενη έκπτωση φόρου που θα καλύπτει εισοδήματα έως 43.000 ευρώ, θα απαιτούνται αποδείξεις στο 25% του εισοδήματος!

Συγκεκριμένα, ο φόρος που προκύπτει με βάση τη νέα κλίμακα της μειώνεται ως εξής:

Για εισόδημα μέχρι 18.000 ευρώ κατά 1.950 ευρώ. Εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 1.950 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου.
Για εισόδημα πάνω από 18.000 έως και 29.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 50 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος
Για εισόδημα άνω των 29.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος.

Προκειμένου να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό της μείωσης ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις για δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών, τις οποίες πραγματοποιεί ο ίδιος, η σύζυγος του και τα τέκνα που τους βαρύνουν. Στις πιο πάνω δαπάνες δεν περιλαμβάνονται ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψής, η καταβαλλόμενη διατροφή και οι δωρεές, οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, οι δαπάνες ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών γενικά, καθώς και οι δαπάνες εισιτηρίων κάθε είδους μεταφορικών μέσων.

Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται 25% του μέχρι 42.000 ευρώ δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος. Οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί υπολογίζονται αθροιστικά και για τους δύο συζύγους μόνον εφόσον έχουν περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση και επιμερίζονται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα της παραγράφου αυτή ατομικό εισόδημα της εμπρόθεσμης δήλωσής τους. Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών υπολείπεται του απαιτούμενου ποσού, επί της διαφοράς επιβάλλεται φόρος με το συντελεστή του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας, δηλαδή με 21% αντί 10% που ίσχυε έως τώρα!!!

Με το νέο Φορολογικό μπαίνει τέλος και στις φοροαπαλλαγές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Συγκεκριμένα, το ποσό του φόρου που προκύπτει μειώνεται κατά 10% για κάθε καταβαλλόμενη από τις ακόλουθες δαπάνες:

Των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή/και ασφαλιστικές εταιρείες. Το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 3.000 ευρώ.
Το ποσό της διατροφής που καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλο, του οποίου αποτελεί φορολογητέο εισόδημα και επιδικάστηκε ή συμφωνήθηκε με συμβολαιογραφική πράξη.
Των ποσών που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω δωρεάς στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοινωφελή ιδρύματα κ.λ.π.

Εξαιρετικά, το ποσό του φόρου που προκύπτει μειώνεται κατά 200 ευρώ, για τον ίδιο φορολογούμενο και για καθένα από τα πρόσωπα που συνοικούν με αυτόν ή τον βαρύνουν, εφόσον παρουσιάζουν βαριά αναπηρία, είναι τυφλοί, νεφροπαθείς, ανάπηροι ή θύματα πολέμου....


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΑΛΕΚΟΣ ΓΙΟΥΙΔΗΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΠΗΡΕΣΙΩΝ....

ΣΕ ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΠΟΛΕΜΙΚΟ ...ΤΟΠΙΟ!  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΡΑΓΚΟ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΝΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙ ΕΤΣΙ ....ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ! Α ΡΕ ΑΛΕΚΟ ΓΙΟΥΜΙΔΗ ΗΡΩΑ... ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΟΥΡΝΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΤΟ; ΆΣΤΑ ΒΡΆΣΤΑ.... ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ..... 

Απεργούν την Τετάρτη όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ...





ΑΠΕΡΓΙΑ έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ενώ όρισε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ως...
«Πανελλαδική μέρα λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους», με πανελλαδική επίσχεση εργασίας από τους ειδικευόμενους, που κηρύσσει και καλύπτει η ΟΕΝΓΕ.

Την ίδια ημέρα θα γίνουν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας συνελεύσεις ειδικευομένων με θέμα τα προβλήματα των νέων γιατρών μέσα στο σύστημα υγείας, ενώ θα ακολουθήσει συγκέντρωση στο υπουργείο, ως συμμετοχή στο συλλαλητήριο νοσοκομείων της επαρχίας, 



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟΛΙΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ... ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.... ΣΤΟΛΙΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, Ή ΣΤΟΛΙΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ! Και τα χωριά επίσης. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΑ ...ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΑΝ ΤΟ ΖΗΣΟΥΝ! 

«βαρελόδασος» οι ακτές της Β. Πιερίας – Συνάντηση για τη ρύπανση των ακτών στη Μεθώνη



Συνάντηση σχετικά με το πρόβλημα της ρύπανσης από τα βαρέλια και τα δίχτυα των μυδοκαλλιεργειών, που βρίσκονται διάσπαρτα σε ακτές και βυθούς της Πιερίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στη Νέα Αγαθούπολη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με το συντονισμό του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα στη Μεθώνη και συμμετείχαν κάτοικοι της Νέας Αγαθούπολης, της Μεθώνης και του Αιγινίου, τοπικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι των μυδοκαλλιεργητών, του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και του Τμήματος Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Το πρόβλημα αφορά τη ρύπανση που προκαλείται από τα βαρέλια που αποκολλώνται από τις μυδοκαλλιέργειες και ξεβράζονται στις ακτές, καθώς και από τα διχτάκια που χρησιμοποιούνται για τις αρμαθιές των μυδιών, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια πολλοί μυδοκαλλιεργητές απέρριπταν ανεξέλεγκτα στη θάλασσα.
Οι κάτοικοι τόνισαν ότι θέλουν τις ακτές καθαρές, ώστε να προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον, η βιοποικιλότητα και η ανθρώπινη υγεία. Παράλληλα, όπως είπαν, το θέαμα ενός «βαρελόδασους» πλήττει την εικόνα της περιοχής στους τουρίστες που την επισκέπτονται και προέρχονται από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Επιπλέον, υπήρξαν καταγγελίες για βαρέλια που, σύμφωνα με τη σήμανσή τους, προέρχονται από χημικές βιομηχανίες και εν δυνάμει θα μπορούσαν να προκαλούν προβλήματα στην ποιότητα των νερών και στη δημόσια υγεία.
Οι εκπρόσωποι των μυδοκαλλιεργητών που παρέστησαν στη συνάντηση παραδέχθηκαν το έντονο πρόβλημα της ρύπανσης από τα δίχτυα, ωστόσο, όπως είπαν, πλέον οι πρακτικές τους έχουν αλλάξει,  καθώς και οι ίδιοι οι παραγωγοί έχουν αντιληφθεί τις αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον. Επιπλέον, έχει αντιμετωπισθεί το εμπόδιο της κακής λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου, που πλέον φροντίζουν για την αποκομιδή των διχτυών. Στην άμβλυνση του προβλήματος έχει συνεισφέρει και η… οικονομική κρίση, αφού οι μυδοκαλλιεργητές αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα ίδια διχτάκια πολλές φορές, αντί να τα πετούν.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μυδοκαλλιεργητών, Τάσος Δραγάνης, ενημέρωσε ότι ο Σύνδεσμος σχεδιάζει καθαρισμό του βυθού από τα δίχτυα, με την «επίταξη» μεγάλων σκαφών και τη χρήση αργαλειού, ενδεχομένως με την αξιοποίηση και κάποιου ευρωπαϊκού προγράμματος.
Όσον αφορά το πρόβλημα των βαρελιών, σύμφωνα με τους μυδοκαλλιεργητές, έχουν εξετασθεί πολλές εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να αντικατασταθούν τα βαρέλια -που χρησιμοποιούνται ως πλωτήρες που σταθεροποιούν τις μυδοκαλλιέργειες- αλλά καμία εναλλακτική δεν ήταν δυνατό να λειτουργήσει.

Εθελοντικός καθαρισμός
Κατόπιν πρότασης κατοίκου, στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ενός πρώτου εθελοντικού καθαρισμού στην παραλία της Νέας Αγαθούπολης, στις 2 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή των κατοίκων, των τοπικών συλλόγων, του Δήμου, των μυδοκαλλιεργητών και του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Στόχος είναι να γίνει η… αρχή, ενώ την άνοιξη που θα βελτιωθεί ο καιρός θα ακολουθήσουν και άλλες προσπάθειες.

Η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΣΥΝΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΣΤΟΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ...

Θερμη παράκληση προς τους ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΣ ΔΗΜΟΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..... Φιλαράκια μου, θα ήθελα να ζητήσω απο σας και ειδικά απο το πρόεδρο σας τον Χρήστο Κομπατσιάρη να ζητήσει απο τους συναδέλφους του που ξέρουν τι υλικό στολισμου πόλης υπάρχει στις  αποθήκες του δήμου ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.... ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ.... Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΦΩΤΑ, ΛΑΜΠΙΌΝΙΑ, ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ Γ@ΜΩΤΟ ΜΟΥ!
Αδέρφια του δήμου ΚΑΝΤΕ ΤΟ..... 

Επιστημονικές ερμηνείες και…λαϊκοί στίχοι!...




 
  Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

 
  Μού ζήτησε η παρέα, συνταξιούχοι συνάδελφοι και άλλοι νεώτεροι που πίνουμε μαζί εδώ στην Αγγελάκη τον «καφέ της παρηγοριάς» να τους δώσω, λόγω ειδικότητας, μια ερμηνεία για το πώς γίνεται και μας κάνουν οι ΗΓΕΤΕΣ μας όλα όσα μας κάνουν δυόμιση χρόνια τώρα και εμείς αρκούμαστε σε κάποιες πορείες και σε πολλές…βρισιές και κατάρες που, ως γνωστόν, ποτέ δεν πιάνουν τόπο και ποτέ δεν επαληθεύονται εις τέρψιν και ικανοποίηση των αποδεκτών τους (δηλαδή των μελών του πολιτικού μας Συστήματος.)

Δεν μπαίνω στον κόπο να καταθέσω καμία περισπούδαστη, έστω και σε επίπεδο αμπελοφιλοσοφίας, ψυχοκοινωνική ερμηνεία της συμπεριφοράς μας ως λαού που αφού του έκαναν «τόσα και τόσα» οι ίδιοι πολιτικοί που μας έφεραν ως εδώ τους…ψήφισε στις 17 Ιουνίου να συνεχίσουν το έργο τους!…
Γουλιά-γουλιά το «καφεδάκι της παρηγοριάς» μπουκιά-μπουκιά τα γνωστά σε μας τους Σαλονικιούς μπισκοτάκια (εσείς οι φίλοι του blog που ζείτε στην Αθήνα ΔΕΝ έχετε τέτοια περιποίηση στις καφετέριές σας) και άρχισα να θυμάμαι γνωστά, ίσως τετριμμένα, αλλά απίθανα στην ευστοχία τους ως ψυχοκοινωνικές ερμηνείες της συμπεριφοράς μας στιχάκια:
Όπως έκανε ο κλασικός Μιθριδάτης, μπορείς να «ακυρώσεις» ακόμη και να «θανατώσεις» τα ανακλαστικά ενός Λαού εφόσον του δίνεις τις δόσεις του δηλητηρίου…
«Σιγά, σιγά και με το…μαλακό!»
Ερμηνεία θέλετε εσείς στην παρέα, θεωρίες ζητούν οι φίλοι μας σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά και Αυστραλία για την συμπεριφορά που επιδείχνουμε εμείς οι Έλληνες από τον Μάη του 2010 όταν ο τότε Πρωθυπουργός μας κ Παπανδρέου και ο τότε Τσάρος της Οικονομίας Dr Παπακωνσταντίνου μας «παρέδωσαν» στην Τρόικα!...
Σας θυμίζω εκφράσεις που έγιναν πια σλόγκαν:
«Καταστρεφόμαστε, θα μας διώξουν από ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση, θα γυρίσουμε στη Δραχμή, θα γίνουν αναστολές πληρωμών, θα πεινάσουμε θα, θα, θα…»
Τρομάξαμε, κλειστήκαμε στα καβούκια μας και μας κάνουν τώρα πια και η εισαγόμενη και η ντόπια τρόικα ότι θέλουν, όταν το θέλουν και όπως το θέλουν…
Και η περιβόητη «ελληνική κοινή γνώμη»…λούφαξε!
«Λέγε, λέγε το κοπέλι, κάνει την κυρά και…θέλει!»
Μας είχε πει, εάν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος και θα ζητήσω δημοσίως συγνώμη, ο κ Παπανδρέου ως πρωθυπουργός μας «τι θέλετε να πουλήσω την Πελοπόννησο;»
ΟΧΙ, βέβαια!
Αλλά όπως λένε πολλά στόματα, η τρόικα που εκείνος έφερε στην Ελλάδα και ζει και βασιλεύει εδώ, μας τα παίρνει όπως το λέει ο λαός μας:
«Σταλαματιά, σταλαματιά, γεμίζει της τρόικας η στάμνα η πλατιά…»
Όπως φαίνεται ΔΕΝ πουλήσαμε την Πελοπόννησο αλλά πολλοί μιλάνε, και εγώ όπως και εσείς (και μαζί μας Υπουργοί και Βουλευτές ΔΕΝ έχουμε δει στις Συμβάσεις και τα Μνημόνια τα «ψιλά γράμματα» που τα ψηφίσανε) για ξεπούλημα Εθνικής Κυριαρχίας και υποθήκευση του Εθνικού πλούτου!
Για τους δανειστές μας που είχαν φοβηθεί μπας και τους στείλουμε εμείς αδιάβαστους, ας είναι καλά Κυβέρνηση Παπανδρέου και Συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, τώρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καθώς πια για αυτούς…
«Αγάλι, αγάλι γίνεται η αγουρίδα…μέλι!»
Άνεργος ΕΝΑΣ στους ΤΡΕΙΣ Έλληνες και ΕΞΙ στα ΔΕΚΑ παιδιά μας (πολλά με περγαμηνές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) …
Μειώνονται συνεχώς μισθοί και συντάξεις…
Μένουν απλήρωτοι φαρμακοποιοί και όσοι έκαναν δουλειές για Κρατικούς φορείς…
Αυξάνονται οι γραμμές στα δωρεάν συσσίτια, και στα γραφεία του ΟΑΕΔ…
Κάποτε αξιοπρεπείς άνδρες και γυναίκες τώρα ψάχνουν τους σκουπιδοτενεκέδες για αποφάγια…
Πηδάνε από τα παράθυρα, τσακίζουν το σβέρκο τους σε αγχόνες, και τινάζουν με καραμπίνες τα μυαλά τους στον αέρα πτωχευμένοι μικρό-μεσαίοι επιχειρηματίες…
Γέμισαν οι δρόμοι και οι πλατείες ζητιάνους που στέκονται μπροστά σε κλειστά καταστήματα στα οποία τις κάποτε εντυπωσιακές τους βιτρίνες τώρα καλύπτουν τα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ - ΠΩΛΕΙΤΑΙ…
Μας ξαπλώσανε, μας ποδοπατούν, αδειάζουνε καθημερινά τις τσέπες μας..
Μας κλέψανε την ΕΛΠΙΔΑ και, δυστυχώς και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ…
Αλλά διαπληκτίζονται για λογαριασμό μας με τους Ξένους με στόχο την ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ της σχέσης ΧΡΕΟΥΣ-ΑΕΠ στο 120% το 2022 αντί του 2020…
Σαββατοκύριακο πριν την Δευτέρα 26η Νοεμβρίου του 2012 και αυτοί διαπληκτίζονται για το 2022;
Δηλαδή μας λένε:
«Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο…»
Παιδιά, ρώτησα την παρέα, εκείνο που κάποτε λέγαμε με μεράκι…
«Ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υποφέρει…»
Τι απέγινε;



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ VS ....ΚΑΝΕΝΑΣ σημειώσατε ....1

Κερδίζει στα σημεία ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος τον ....ΚΑΝΕΝΑ,  στην μεγάλη ψηφοφορία του PIERIA-GR.... Ο βουλευτής ως καλύτερος έχει 136 κι η επιλογή ...κανένας έχει 128 ψήφους. Οι άλλοι; Πάτε εκει δεξιά και πάνω και δείτε τις ψήφους.ΚΑΘΑΡΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300...  Κι οι ψηφοφορία συνεχίζεται. 

Ο Διακεκριμένος συγγραφέας και σύγχρονος φιλόσοφος κ.Χρήστος ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ θα είναι ο επόμενος ομιλητής την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στην Σχολή Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.


ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 
          
     Ο Διακεκριμένος συγγραφέας και σύγχρονος φιλόσοφος κ.Χρήστος ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ θα είναι ο επόμενος ομιλητής την
προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στην Σχολή Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Το θέμα της ομιλίας του δεν
θα μπορούσε να είναι άλλο από την σημερινή κατάσταση που βιώνει το Έθνος μας. Πρέπει να είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι και να δούμε την«Καταστροφή ως ευκαιρία» για να αναγεννηθούμε ως πρόσωπα, ως κοινότητα και ως Έθνος.

Χρήστος Γιανναράς είναι σύγχρονος Έλληνας καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Απριλίου 1935. Σπούδασε θεολογίαστην Αθήνα και φιλοσοφία στη Βόννη και το Παρίσι (Σορβόνη). Διδάκτωρ φιλοσοφίας της Faculte des lettres et sciences humaines του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, του St Vladimir's Orthodox Seminary της Νέας Υόρκης και της Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.
Από το 1982 μέχρι το 2002 υπήρξε τακτικός καθηγητής της φιλοσοφίας στοΠάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, αρχικά στο τότε ενιαίο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών και μετά στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Δίδαξε φιλοσοφική ορολογία, και μέθοδο, πολιτική φιλοσοφία και πολιτιστική διπλωματία. Επίσης έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια: ΠαρίσιΓενεύηΛωζάννη και τοΡέθυμνο Κρήτης.[1]
Έχει επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο με θεματολογία που σχετίζεται με την έρευνα των διαφορών ανάμεσα στην ελληνική και στην δυτικοευρωπαϊκήφιλοσοφία και ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Πολλά από τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 10 τουλάχιστον ευρωπαϊκές γλώσσες.
Ο Χρήστος Γιανναράς υπήρξε υπότροφος του γερμανικού Ιδρύματος Υποτροφιών "Alexander von Humboldt Stiftung". Είναι εκλεγμένο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων, καθώς επίσης και της Academie International des Sciences Humaines (Βρυξέλλες). Παρέμβαινε και συνεχίζει να παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα μέσω τακτικής αρθρογραφίας στιςεφημερίδεςΤο Βήμα, παλαιότερα, επί 13 χρόνια, και από το 1993 μέχρι σήμερα στην Καθημερινή, με παράλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Καλημέρα και καλή βδομάδα Πιέρια μου....

Καλημέρα στην Κατερίνη μου.... Οποίος θέλει το καλό μας, ας κάνει το αυτονόητο..... Να προσφέρει στον τόπο όπως θα έδινε πράγματα στο σπίτι του!
ΑΓΑΠΑΣ την ΠΙΕΡΙΑ; ΑΠΟΔΕΙΞΗ.....

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ







   Συνέντευξη τύπου θα δοθεί αήμερα στις 13:30, στο Επιμελητήριο Πιερίας με θέμα τη διοργάνωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη της Πιερίας» 30/11-02/12/2012.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Κλειστή θα παραμείνει η οδός Κίτρους, ενώ ως δρόμος διπλής κατεύθυνσης θα λειτουργεί από την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου η οδός Ζαλόγγου (από το ύψος της οδού 19ης Μαΐου έως το ύψος της οδού Κίτρους).

Οι προσωρινές αυτές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γίνονται με βάση σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο του έργου «Αστικές Αναπλάσεις στην περιοχή του κέντρου και των Αστών της πόλης της Κατερίνης».

Η οδός Ζαλόγγου θα λειτουργήσει και πάλι ως δρόμος μιας κατεύθυνσης μετά το πέρας των εργασιών.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



26-112-12



ΠΟΙΗΣΗ ΝΕΓΡΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ ΣΕ ...ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΑΦΕΝΤΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ ...ΕΓΩ; ΕΣΥ; Ή ...ΕΣΥ;;;


Κοιτώντας σε στα μάτια βλέπω όλους τους ...ουρανούς! Μαζί τους κι οι ...θάλασσες, τη μιά αγριεμένες και την άλλη γαλήνιες! Μαζί και το βελούδινο παιδικής ...αγκαλιάς και την καλοσύνη της ...σταχτομπούτας του παραμυθιού, μαζί και τα ...γέλια σε παιδική σχολική γιορτή! ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ...ΕΣΥ! 
Ποίηση νέγρου σκλάβου σε ...έρωτα με ...λευκή αφέντρα, δηλαδή ...ΕΓΩ; ΕΣΥ; Ή ...ΕΣΥ;


ΑΝΤΙ ...ΚΑΛΗΜΕΡΑΣ!

Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ