PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Το επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται σε 20 ημέρες από την αγορά πετρελαίου...






ΕΝΤΟΣ 20 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης στο Taxis θα καταβάλλεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Την Παρασκευή 16-11-2012 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενεργοποίησε την...
ηλεκτρονική εφαρμογή στην ιστοσελίδα www.gsis.gr ούτως ώστε να υποβάλουν αιτήσεις όσοι καταναλώσουν εφέτος πετρέλαιο θέρμανσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε υπουργική απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χθες, για να θεωρηθεί κάποιος δικαιούχος θα πρέπει να πληροί τα εξής κριτήρια:

• Εισοδηματικά: Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά του να ανέρχεται έως 25.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, 35.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 38.000 ευρώ όταν υπάρχει ένα τέκνο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

• Ακίνητης περιουσίας: Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 200.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Το επίδομα θέρμανσης δεν μπορούν να διεκδικήσουν παιδιά που εμφανίζονται ως προστατευόμενα στις φορολογικές δηλώσεις των γονιών τους (ακόμα και αν κατοικούν σε άλλο σπίτι), όσοι εμφανίζονται ότι φιλοξενούνται σε κάποιον άλλον φορολογούμενο, όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα άνω των 2000 κυβικών εκατοστών, ενώ επίδομα δεν χορηγείται για επαγγελματική στέγη.

Το επίδομα χορηγείται για αγορές πετρελαίου θέρμανσης από 15 Οκτωβρίου 2012 μέχρι 30 Απριλίου 2013 μετά από σχετική αίτηση που μπορεί να γίνει μέχρι 30 Μαΐου 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Όσοι δεν έχουν κωδικούς για το TΑXISnet, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική αίτηση δηλώνουν τον ΑΦΜ και έναν αριθμό ειδοποίησης εκκαθαριστικού σημειώματος μιας εκ των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Επιπλέον δημοτικά τέλη θα επιβάλλονται σε περίπτωση κακοδιαχείρισης των δήμων...




Με επιπλέον φόρους θα επιβαρύνονται οι δημότες σε περίπτωση κακοδιαχείρισης των δήμων, όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο και βάσει των ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.


Οι πολίτες ενδέχεται για ...παράδειγμα να δουν το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) ακόμη και να διπλασιάζεται σε περίπτωση που διαπιστωθεί απόκλιση της τήρησης του προϋπολογισμού ενός δήμου, σύμφωνα με Τα Νέα.

Με τις νέες διατάξεις, θα λειτουργεί σε μηνιαία βάση Παρατηρητήριο ελέγχου της εκτέλεσης των προϋπολογισμών των δήμων και των νομικών τους προσώπων.

Σε περίπτωση σημαντικής απόκλισης κατά 10% στους τριμηνιαίους δημοσιονομικούς στόχους και
εφόσον δεν συμμορφωθεί ο δήμος μετά τις επισημάνσεις του Παρατηρητηρίου εντός εξαμήνου, τότε θα υπάγεται αυτομάτως και υποχρεωτικά σε πρόγραμμα εξυγίανσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού υπάρχει ενδεχόμενο να απαιτηθεί επιβολή επιπλέον τοπικών φόρων και τελών ενώ προβλέπεται και αύξηση σε ήδη υφιστάμενους.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

"Ξεχασμένοι" δημόσιοι υπάλληλοι πολλών χιλιάδων ευρώ..



Την ώρα που οι μισθοί ισοπεδώνονται και τα επιδόματα εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο, και καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, υπάρχουν ακόμη δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν μισθούς πολλών χιλιάδων ευρώ. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, υπάρχουν «ξεχασμένα» στελέχη πάλαι ποτέ κρατικών εταιριών, που αμείβονται με ποσά μεγαλύτερα ακόμη και από... 
αυτό που παίρνει ο πρωθυπουργός! Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» παρουσιάζει σήμερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στέλεχος της υπό εκκαθάριση Ολυμπιακής Αεροπορίας εξακολουθεί να λαμβάνει 9.266 ευρώ μηνιαίως! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι περιπτώσεις των συνταξιούχων της Ολυμπιακής, οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται στην υπό εκκαθάριση εταιρία. Υπάρχει στέλεχος που λάμβανε 4.900 ευρώ μηνιαίως καθ' όλο το 2011, ενώ άλλα πρώην στελέχη εμφανίζονται να παίρνουν 2.500 ευρώ, μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2012. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

λακκούβες ...!!!




δεν έχει άδικο ...!!!





νέα προγράμματα ΟΑΕΔ ...!!!





Γκρεμισμένο κιόσκι σε εκκλησία του Λιβαδίου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού


Δε ξέρουμε πως κατέρρευσε το κιόσκι σε εκκλησία του Λιβαδίου Πιερίας, αλλά είναι κρίμα....
Ελπίζουμε να μην είχαμε ανθρώπινο ατύχημα.

Μήπως θα έπρεπε να ξαναχτιστεί?
Η οροφή του έπεσε...

Είναι ακριβώς επάνω στον κεντρικό δρόμο που συνδέσει το Δήμο Αλεξάνδρειας με το Δήμο Πύδνας Κολινδρού, διαμέσου Λιβαδίου,  Νεοκάστρου, Μελίκης...




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ανάποδη πινακίδα!!!! στο Λιβάδι του Δήμου Πύδνας Κολινδρού



Από πού πάμε για Βέροια και
Βεργίνα παιδιά?????


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Βίντεο από τις κατασκηνώσεις ΚΑΛΥΒΑ


Δείτε ένα βίντεο από τις καθημερινές δραστηριότητες των κατασκηνώσεων "ΚΑΛΥΒΑ", ιδιοκτησίας της ομώνυμης Κολινδρινής  οικογένειας, με έδρα τη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής...





Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Τι κάνει η λιτότητα!!!!


 Ο καθένας κάνει περικοπές από
όπου μπορεί.....



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Φωτογραφίες από τη θεατρική παράσταση "Ο μικρός Πρίγκηπας" στον Κολινδρό


Πάρα πολύ καλή η θεατρική παράσταση που ανέβηκε στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο Κολινδρού, σήμερα Κυριακή 18/11/2012....
Πολύ καλή η προσπάθεια κύριε Καλύβα και υπόλοιποι συνδιοργανωτές.
Περιμένουμε την επόμενη....



























Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ (Κ17) - ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ 0-2





  Ένα πολύ ενδιαφέρον ματς έγινε στο γήπεδο της Νέας Ζωής ανάμεσα στους δυο πρωτοπόρους ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ (Κ17) και τον ΔΙΑ ΔΙΟΥ, Τελικά οι φιλοξενούμενοι ''έκλεψαν'' την νίκη από τους γηπεδούχους που σαφώς δικαιούντο κάτι περισσότερο από αυτό το ματς.

Φάσεις και γκολ:

Στο 20' το ΔΙΟΝ ανοίγει το σκορ με κεφαλιά, στην μοναδική του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο!
Από κει και πέρα το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους ΠΟΝΤΙΟΥΣ.

Στο 25' τε-τα-τετ του ΜΑΓΟΥΔΗ άουτ!
Στο 31'πλασέ του ΜΑΓΟΥΔΗ από μέσα από την μικρή περιοχή η μπάλα άουτ.
Στο 35'σουτ του ΜΑΓΟΥΔΗ εντός περιοχής η μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 42' σουτ του ΒΡΟΧΑΡΙΔΗ εκτός περιοχής η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ΠΟΝΤΙΟΙ πίεσαν πολύ ψηλά τον αντίπαλο και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες που δεν καρποφόρησαν. Ενώ από την άλλη τοΔΙΟΝ είχε πολύ καινό χώρο για αντεπιθέσεις.
Στο 60' σουτ φάουλ του ΛΑΜΠΡΟΥ διώχνει σωτήρια ο τερματοφύλακας τουΔΙΟΝ σε κόρνερ.
Στο 70' ο τερματοφύλακα της ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΑΒΑΤΣΙΟΥΛΑΣ κάνει σωτήρια επέμβαση σε τε-τα-τετ των φιλοξενουμένων.
Τέλος στο 75' μετά από φάουλ του ΔΙΑ ΔΙΟΥ η μπάλα διεκδικήθηκε στον αέρα και κατέληξε στον επιθετικό των φιλοξενουμένων οπού με σουτ έγραψε το τελικό 0-2.


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΓΥΡΩ

ΩΡΑ 12:10 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!
Τώρα οι ΑΠΤΕΩΝΕΣ ΔΗΘΕΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ στην περιοχή του ΟΤΕ, εκεί στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ! Πουλάνε εικόνες και κάνουν πως έχει πρόβλημα το ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και ζητούν ενίσχυση για αγορά φωτοτυπικών και μηχανημάτων..... ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ...... 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ... ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΔΗΘΕΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!


Μα τέτοια, ξεφτίλα ρε γ@μώτο μου;;; Κι αυτό το σκέφτηκαν τα ...τσογλάνια εκεί έξω;;; 
ΑΠΤΕΩΝΕΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! Στην Πιερία κυκλοφορούν γύρω μας ΔΗΘΕΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ του ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, δηλαδή δικά μας παιδιά και πουλούν ΕΙΚΟΝΕΣ για ενίσχυση ΔΗΘΕΝ των δραστηριοτήτων του δικού μας ιδρύματος! SOS . ΠΡΟΣΤΕΤΕΨΤΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΘΡΑΣΕΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ «ΔΗΘΕΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΤΕ!!! ΤΩΡΑ…..



Aναρτήθηκε από: TON ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

«Τα σπάνε» εταιρεία και Δήμος Δίου – Ολύμπου



 
  
   Οι αντιδράσεις σύσσωμης της Πιερίας αλλά και φορέων εκτός αυτής δημιούργησαν ήδη το πρώτο μεγάλο «ρήγμα» στην –ως τώρα- αμετακίνητη θέση του Δήμου Δίου να «αποκαταστήσει» 15 στρέμματα του λατομείο του με παραπροϊόν της χημικής βιομηχανίας TOSOH.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Τσίρος

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης του λατομείου,Γιώργος Φαρμάκης, συγκάλεσε το σώμα να συνεδριάσει το μεσημέρι της Παρασκευής. Τελικά η συνεδρίαση ανεβλήθη επ΄ αόριστον λόγω των …

ψυχολογικών πιέσεων που αισθάνθηκαν τα μέλη του. Λίγο πριν τη συνεδρίαση, τους κοινοποιήθηκε εξώδικο των ατόμων και φορέων που έχουν υπογράψει και την προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την «αποκατάσταση» μέρους του λατομείου. Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά των αποβλήτων ανάρτησαν πανό στο χώρο της ΔΕΑΔΟ και οι δημοτικοί σύμβουλοι-μέλη της ζήτησαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση, η οποία τελικά ανεβλήθη.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

ΑΙΓΙΝΙΟ...ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ....

   

ΠΑΡΕΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΕ ΚΟΣΜΙΚΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΞΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ...
ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ.....ΤΟ ΜΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ...

Ολυμπιακός-Νίκη Αιγινίου 3-0




 
  Ούτε η Νίκη Αιγινίου κατάφερε να κάνει την έκπληξη σταματώντας το… τρένο της φετινής Volleyleague που ακούει στο όνομα Ολυμπιακός, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0
σετ (25-20, 25-18, 25-20) στο κλειστό του Ρέντη για την 6η αγωνιστική.
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν συνάντησαν σε κανένα σημείο του αγώνα αντίσταση από την ομάδα της Πιερίας και επικρατώντας άνετα, κατέκτησαν για μία ακόμα φορά το απόλυτο των βαθμών, φθάνοντας στο 6Χ6.
Με αυτή τη νίκη οι Πειραιώτες ξέφυγαν - έστω και προσωρινά - με εφτά βαθμούς, από τον δεύτερο Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που έχει έναν αγώνα λιγότερο. Αντίθετα, οι νεοφώτιστοι παρέμειναν στη μια νίκη και «καρφωμένοι» στις τελευταίες θέσεις…
Τα σετ: 25-20, 25-18, 25-20
Ολυμπιακός (Καζάζης Δ.): Κοκκινάκης 13 (12/23 επ., 1 μπλοκ, 73% υπ. - 73% άριστες), Γιούρισιτς 5 (5/8 επ.), Μαρούλης 2, Ποτότσνικ 12 (10/17 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 54% υπ. - 38% άριστες), Γιορντάνοφ 16 (12/25 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Σμαραγδής 5 (3/5 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Στεφάνου -λ (82% υπ. - 73% άριστες) / Φιλίποφ, Παπαδόπουλος 1, Μάρκου
Νίκη Αιγινίου (Στράντζαλης): Παπαδημητρίου 4 (3/14 επ., 1 άσο, 29% υπ. - 14% άριστες), Μακλάχλιν 11 (8/21 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 46% υπ. - 29% άριστες), Γάτσης 5 (4/6 επ., 1 μπλοκ), Ντάμποβις 4 (3 μπλοκ), Γεωργόπουλος Β. 6 (5/14 επ., 1 μπλοκ), Ποτολίδης 5 (5/8 επ.), Εφραιμίδης -λ (63% υπ. - 53% άριστες) / Γκεοργκίεφ 2 (1/5 επ., 1 άσο), Αναστασιάδης, Γκορίδης 1, Παράσογλου



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ανάκληση της απόφασης για την ταφή των αποβλήτων της TOSOH αποφάσισε το Δ.Σ. Δίου - Ολύμπου





ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

Ο Κιάφας ήταν απών
Ο Τσιφοδήμος ψήφισε ΠΑΡΩΝ
Όλοι οι άλλοι ψήφισαν υπέρ της ανάκλησης της απόφασης με ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΑΔΟ κ. Γ. Φαρμάκη ο οποίος και αποχώρησε!
http://dionolympos.blogspot.gr/


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Κώστας Βαξεβάνης: Οι πολιτικοί λένε ψέματα!...




  Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Δύο ελληνικά θέματα απασχολούν σήμερα την Ευρώπη…
Το πρώτο αφορά στο αποψινό Eurogroup και στην σύγκρουση που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και συνεχίσεται μεταξύ της κ Lagarde και του κ Juncker και στις αποφάσεις που θα μας ανακοινωθούν για την εκταμίευση της «περιβόητης» πλέον επόμενης δόσης.

Το δεύτερο αφορά στη συνέντευξη του κ Κώστα Βαξεβάνη εκδότη του περιοδικού «hot-doc» στο ευρωπαϊκό οικονομικό κανάλι CNBC στην οποία ο Έλληνας δημοσιογράφος που καλείται να αντιμετωπίσει ξανά την Ελληνική Δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι δημοσίευσε την «περιβόητη» πλέον «λίστα Lagarde» με ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.
Στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο κ Βαξεβάνης λέει ότι «…είπαν ψέματα για τη λίστα οι κκ Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος (και τώρα τίθεται ερωτηματικό και για τον κ Στουρνάρα) και ότι την λίστα την αξιοποίησαν πολλές άλλες χώρες…»
Λέει επίσης ότι πολλοί επιχειρηματίες «έπεσαν θύματα εκβιασμών» με την απειλή δημοσιοποίησης των ονομάτων τους από άτομα που διατείνονταν ότι έχουν στην κατοχή τους τη λίστα
Δείτε στο παρακάτω σχετικό link το άρθρο στα αγγλικά και το video της συνέντευξης του κ Κώστα Βαξεβάνη http://www.cnbc.com/id/49897120)
Καλό μας βράδυ, (παραφράζω τον Καβάφη) «περιμένοντας τους Ευρωπαίους και τις αποφάσεις τους στο αποψινό Eurogroup…»


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ





  Καλούνται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας σε τακτική συνεδρίαση την Τετάρτη 21/11/2012 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με τα παρακάτω θέματα:

1. Έγκριση Τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2012 του Επιμελητηρίου.
Εισηγητής: Οικονομικός Επόπτης κ. Παύλος Μπατάλας.

2. Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2012 του Επιμελητηρίου
Εισηγητής: Οικονομικός Επόπτης κ. Παύλος Μπατάλας.

3. Διοργάνωση Επιχειρηματικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου 30/11/2012 έως 02/12/2012.
Εισηγητής: Πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

4. Συνεργασία με την εταιρία”Triena insurance” παροχής εγγυήσεων.
Εισηγητής: Πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

5. Φιλοξενία Πρεσβειών και τουριστικών πρακτόρων χωρών Ρωσίας & Ιταλίας.
Εισηγητής: Πρόεδρος κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

6. Επιβολή χρέωσης για τη χορήγηση πληροφοριών δυσμενών στοιχείων
Εισηγητής: Γ. Γραμματέας κ. Νικόλαος Ασαρίδης
7. Ερωτήσεις - Προτάσεις - Ανακοινώσεις.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : «Ενδοσχολική βία»



ΗΜΕΡΙΔΑ

«Ενδοσχολική βία»

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012
και ώρα 18.00 στο Γυμνάσιο Κονταριώτισσας
 
Η Ημερίδα είναι εγκεκριμένη από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Χαιρετισμός του Διευθυντή Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Ιωάννη Καζταρίδη«Ο ρόλος του ΣΣΝ της Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης σε ψυχοκοινωνικά θέματα των σχολικών μονάδων»


ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

Χαράλαμπος Κουτσιμάνης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κονταριώτισσας, «Ενδοσχολική βία: η οπτική των γονέων»

Αθανάσιος Χαρίσης, Υπεύθυνος ΣΣΝ Πιερίας, «Οι διαστάσεις της ενδοσχολικής βίας»

Ελένη Ρίντου, Ψυχολόγος, Μάστερ στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, Υπεύθυνη Σχολών Γονέων Ν. Πιερίας «Ενδοσχολική βία: ο σχολικός εκφοβισμός»

Συζήτηση


Οργανωτική Επιτροπή-Προεδρείο

Α. Χαρίσης, Υπεύθυνος ΣΣΝ Πιερίας
Κ. Παπαϊωάννου, Διευθυντής Γυμνασίου Κονταριώτισσας
Δ. Ζιωγάνας, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και
Κηδεμόνων Γυμνασίου Κονταριώτισσας


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ "ΞΑΘΕΡΙ" ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ



   
  ΤοΕργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού «το ξαθέρι», τέλεσε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος επιμνημόσυνη δέηση για την επέτειο του ολοκαυτώματος του Αρκαδίου. Την εκδήλωση, που ακολούθησε στην αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, πλαισίωσαν η κα Ειρήνη Παξιμαδάκη, που με  την ομιλία της έδωσε το ιστορικό στίγμα του ολοκαυτώματος, η κα Βουλγαράκη Ρίτσα με την απαγγελία της, το χορευτικό του συλλόγου μας και οι Δημήτρης Τριχάκης και Άρης Θεοδωρογιαννάκης που κάλυψαν μουσικά την εκδήλωση. Ευχαριστούμε το διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας και τον κόσμο που για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συλλόγου μας.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΣΤΟ 5ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 16, 17 & 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ * 5η ΘΕΣΗ ΚΑΤΕΛΑΒΕ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΣΙΑΜΗΤΡΑΣ



ΣΤΟ 5ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 16, 17 & 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
* 5η ΘΕΣΗ ΚΑΤΕΛΑΒΕ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΣΙΑΜΗΤΡΑΣ
* ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ»
 
Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι έφηβες αθλήτριες του παγκρατίου αθλήματοςΜαρία Φόλιου και Κατερίνα – Ραφαέλα Τσιουρλή, δημότισσες του Δ.Δίου-Ολύμπου, συμμετέχοντας στο 5ο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος που διεξάχθηκε το τριήμερο 16, 17 και 18 Νοεμβρίου 2012 στο κλειστό στάδιο Βλαχιώτη Λακωνίας. 


Επίσης, ένας ακόμη έφηβος αθλητής του Δ.Δίου-Ολύμπου, ο Γιάννης Παπαγεωργίου-Σιαμήτραςκατέλαβε 5η θέση.
2 ΧΡΥΣΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Η μεγάλη επιτυχία των δύο αθλητριών αλλά και η 5ηθέση για τον αθλητή του Δ.Δίου-Ολύμπου γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι στους αγώνες που διεξάχθηκαν, συμμετείχαν πάνω από 500 αθλητές από 30 χώρες, γεγονός που ανέβασε, εκ των πραγμάτων, τον δείκτη δυσκολίας για την κατάκτηση των δύο χρυσών μεταλλίων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τρεις έφηβοι, που ανήκουν στο «Αθλητικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Παγκρατίου Αθλήματος Δίου Πιερίας, Αλκή» Δ.Δίου-Ολύμπουείχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χάρις στη χορηγία και στην ηθική στήριξη που προσέφερε το ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης».
Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΛΕΞΗ
Τη μεγάλη της χαρά για τις επιτυχίες αυτές, σε παγκόσμιο μάλιστα επίπεδο, εξέφρασε η προπονήτριά τους, Ιωάννα Καραλέξη, η οποία αισθάνεται δικαιωμένη για τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που η ίδια κατέβαλε αλλά και για τις εξαιρετικές προσπάθειες των δύο αθλητριών και του ενός αθλητή του συλλόγου «Αλκή». Οι αθλητές αυτοί υπό την καθοδήγησή της είχαν την ευκαιρία όχι απλά να συμμετέχουν σε μια τέτοια παγκόσμια διοργάνωση αλλά και δύο αθλήτριές της να ανεβούν στο υψηλότερο σκαλί της επιτυχίας.
Σημαντικό μερίδιο επιτυχίας όμως ανήκει και στη διοίκηση του «Αθλητικού Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Παγκρατίου Αθλήματος Δίου ΠιερίαςΑλκή», που ιδρύθηκε το 2009 και λειτουργεί στον δήμο Δίου-Ολύμπου (Καρίτσα, Λιτόχωρο και Άγιο Σπυρίδωνα) και αριθμεί σήμερα περί τους 80 ενεργούς αθλητές.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Τα συγχαρητήριά του γι αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία απηύθυνε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, προς τους τρεις αθλητές, προς την προπονήτρια, προς τη διοίκηση του σωματείου αλλά και προς το ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης» για τη χορηγία του.
Τόνισε δε ότι αυτές οι επιτυχίες δεν είναι μόνο μια δικαίωση προσπαθειών για τους αθλητές και εκείνους που στήριξαν την προσπάθειά τους, αλλά σκορπίζουν χαμόγελα στην τοπική κοινωνία, της δίνουν κουράγιο και ελπίδα, διότι αποτελούν φωτεινά σημάδια σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη χώρα και στον δήμο.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ..... ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ!

Τα ωραία πρέπει να μένουν στην ...ΨΥΧΗ
και να προέρχονται από αυτήν.... 
Τα ΛΟΓΙΑ τα παίρνει ο ..ΑΕΡΑΣ!