PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ. ΑΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΗ ΓΕΛΑΣ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΙ Η ...ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΕΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΡΕ ...ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΥ;
Ή ΕΚΕΙΝΗ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ....ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ;
ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΝΝΕΔ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΟΝΝΕΔ. ΕΝΝΟΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.
ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ, ΔΕΙΤΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ....ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΣΑΣ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΜΙΛΗΣΤΕ.... ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΤΕ.... ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ.... ΓΥΡΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΝΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΛΑΨΕΤΕ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.....
Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ. ΑΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΗ ΓΕΛΑΣ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΙ Η ...ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΕΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ!

τι το θέλει τον καθρέφτη...!!!




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Τα χαιρετισματά μου σ όσους εργάζονται εκεί στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.... Εκεί που παλεύει με το θηρίο η φίλη μου η Μίνα ή ο Χάρης ή ο Δημήτρης κι η Έλενα.... Εκεί που είναι κι ο ξάδερφος μου ο ΒΑΣΙΛΗΣ ο ήρωας που το λατρεύει.... Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Να του δύναμη, φώτιση, αντοχή και υπομονή να μας δίνουν ΖΩΗ.....
ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ.... ΆΝΤΡΑ Ή ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.... ΑΣ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!
ΗΡΩΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΗΡΩΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ. ΗΡΩΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ Ή ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ. ΗΡΩΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΙ!!!!

ΠΑΣΟΚ ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα...!!!




Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΛΟΦΟΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ....ΟΛΥΜΠΟΥ!

Το πιό όμορφο χωριό της Πιερίας είναι η ΣΕΒΑΣΤΗ! Θα μου πείτε πως το λέω, ή καλύτερα πως το γράφω διότι είμαι από ...εκεί! Έ και; Όποιος πάει εκεί θα πάθει πλάκα. Ειδικά αν ανέβει στον ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ εκεί ψηλά και δει απέναντι τον ΘΕΡΜΑΪΚΟ και πέρα την ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ή την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και δίπλα ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑ να συνθέτουν το τοπίο, έ τότε θα καταλάβει του λόγου μου το ΑΛΗΘΕΣ!
ΛΟΦΟΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ....ΟΛΥΜΠΟΥ!

Σαμαράς: μίλησα με το Θεό...!!!





Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΚΑΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ...ΞΕΡΩ! ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΑΡΗ ΚΑΣΙΜΙΔΗ ΤΗΣ ....ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑΣ;

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς... Εγώ θεωρώ ως ΕΝΑΝ από τους ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ μου τον ΑΡΗ ΚΑΣΙΜΙΔΗ τον ΠΡΟΕΔΡΟ του συλλόγου Ποντίων Κατερίνης ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ (ΒΗΘΕΙΑ ΜΑΣ) καθώς με τις δικές του παρεμβάσεις ή εκδηλώσεις ή εμπνεύσεις πάει μπροστά το πολιτιστικό κίνημα. Αν βέβαια υπάρχει αυτό.
ΚΑΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ...ΞΕΡΩ! ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΑΡΗ ΚΑΣΙΜΙΔΗ ΤΗΣ ....ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑΣ;

Ποιὸς εἶναι φτωχός; Αὐτός, ποὺ ἔχει πολὺ μεγάλες ἐπιθυμίες. Καὶ ποιὸς εἶναι πλούσιος; Αὐτός, ποὺ ἡ ψυχὴ του εἶναι εὐχαριστημένη μὲ τὰ λίγα, ποὺ ἔχει.





Γέρων Γερμανὸς Σταυροβουνιώτης



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

NA TI EKANΑΝ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ.....



Οι αγώνες της Κυριακής σε Β' και Γ' Εθνική  (4/11/2012)  

B' Εθνική - 7η αγωνιστική
Κυριακή 4/11 - 15:00 

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2-3 ΤΕΛΙΚΟ (Γ.Σ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ) 
(47' Ταραλίδης σουτ, 69' Πουλάκος κεφ - 14', 39', 68' Στεφανίδης σουτ & κεφ)
Στο 42' δοκάρι ο Θάνος 

Δόξα Δράμας (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Γουμάγιας, Σικαλιάς (28' λ.τ Στεργιανός), Μιλένκοβιτς, Κοντεών, Κάτσελαν (65' Πουλάκος), Ταραλίδης, Ιντζόγλου (17' λ.τ Ρούσεφ), Σοϊλέδης, Κάπελ, Μπάρος, Θάνος.

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Νίκος Παναγιωτίδης): 
Λαμπάκης, Σερέτης, Χατζόγλου, Τσιάμης, Στεργίδης (90+3' Σιδηρόπουλος), Φελίπε (56' Καρπαθάκης), Ιορδανίδης (86' Μπαξεβάνος), Στεφανίδης, Ντανίδης, Σκέμπης, Φάμπιο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κυριαζίδης (Έβρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Λιώλιας, Βασιλόπουλος (Έβρου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιλένκοβιτς, Ρούσεφ, Ταραλίδης, Στεργίδης, Κάπελ - Φάμπιο, Ντανίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90+2' Φάμπιο

Σχόλιο: Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει η Αναγέννηση Γιαννιτσών μετά τη νίκη της στη Δράμα με 3-2 επί της τοπικής Δόξας. Μεγάλος πρωταγωνιστής των «μπλε» αλλά και της αναμέτρησης ήταν ο Στεφανίδης που σημείωσε χατ τρικ (15', 38', 68'). Το 0-2 του πρώτου 45λεπτου, δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς των «Μαυραετών» και στην ανάπαυλα προκλήθηκε ένταση.  Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφερναν ήταν να μειώνουν τόσο στο 47' σε 2-1 με τον Ταραλίδη (1-2), όσο και με τον Πουλάκο στο 69' (2-3). Η Δόξα είχε και δοκάρι στο 42' με τον Θάνο. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε οΦάμπιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-1 ΤΕΛΙΚΟ (1ο ΟΑΚΑ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)
(45' πεν Κατσίκης)

Πιερικός (Νίκος Γκουλής): Τόλιος, Κωτσιόπουλος, Γιαζιτζογλου, Καρτσαμπάς, Ντοϊκιτς, Φαμπίνιο, Δεσποτόφσκι, Κόιτς (46' Κόιτς), Καθάριος (80' Νίκου), Ντάνι, Σεχολάρι (68' Καραγκούνης).

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης):  
Κοτταράς, Χατζηζήσης, Χιντζίδης (90' Διαμαντίδης), Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Τσεμπερίδης, Καμαρά, Τσιλιγκίρης (77' Μανιάς), Διαμάντης, Κατσίκης (90+3' Κύργιας), Καραμαλίκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φουκάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Λιανδράκης, Κουράκης (Ηρακλείου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο - Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Διαμάντης, Τσεμπερίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 45' Γιαζιτζόγλου

Σχόλιο: Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη που τον ανέβασε στην πρώτη πεντάδα, πανηγυρίζει ο Απόλλων Σμύρνης, επικρατώντας 1-0του Πιερικού στην Κατερίνη. Το ματς ήταν ισοροπημένο στη μεγαλύτερη διάρκεια του, με τον Πιερικό να έχει μεν μια μικρή υπεροχή στο πρώτο μέρος, αλλά ο Απόλλων ήταν αυτός που πήγε στα αποδυτήρια έχοντας πάρει «κεφάλι» στο σκορ, αφού στο 45ʼ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κατσίκης. Οι Κατερινιώτες προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά ο Απόλλωνας είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία κάτι που καταμαρτυρούν και τα μόλις δυο γκολ παθητικό και κράτησε το 0-1 μέχρι τέλους.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΑΝ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ(ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ)
(45+2' Παλαιολόγος σουτ, 57' Γενγκά σουτ)

Ολυμπιακός Βόλου (Σούλης Παπαδόπουλος): Γκίτκος, Στουρνάρας, Κατσιαρός, Γόγολος (60' λ.τ Παππάς), Παλαιολόγος, Πινδώνης, Μπολάτι, Στογιάνοφ, Ογιαρμπίντε, Μπακαγιόκο (90' Κόλεφ), Γενγκά (74' Τσιάτσιος).

Αναγέννηση Επανομής (Σπύρος Μπαξεβάνος): 
Τοπαλίδης, Παπατζίκος, Κουλίδης, Τσερκέζος, Ναστόσκι (64' Κυζιρίδης), Ογκουνσότο, Σαμουηλίδης (76' Αναστασίου), Μωυσίδης, Τζανδάρης, Ταχματζίδης (77' Μπαλασάς), Κουκουλέκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Συμεωνίδης (Πιερίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Λαφαντζής (Πιερίας), Σίπκας (Πέλλας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γόγολος, Γενγκά, Γκίτκος - Μωυσίδης, Κουκουλέκης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 72' Μπολάτι

Σχόλιο: Νίκη την οποία αγνοούσε από την πρεμιέρα, όταν και επικράτησε 2-0 της Καβάλας, πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας με το ίδιο σκορ της Αναγέννησης Επανομής. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και έφτασαν δίκαια στη νίκη, κόντρα σε μια Επανομή που βρίσκεται στον… πάτο της βαθμολογίας και με τις εμφανίσεις της συνεχίζει να προβληματίζει. Τα τέρματα που έκριναν την αναμέτρηση σημείωσαν οι Παλαιολόγος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και ο Γενγκά στο 57'. Οι Βολιώτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 72' ο Μπολάτι.
ΗΡΑΚΛΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 1-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ)
(71' Βουτσιάς κεφ - 40' Χαϊκάλης σουτ)

Ηρακλής (Γιώργος Στράντζαλης): Φιρινίδης, Βαγγελόπουλος, Γεωργίου, Παπαστεριανός, Κριβόκαπιτς, Φερνάντεζ, Λόπεθ, Στεφανίδης, Παληγέωργος (52' Χιονίδης), Μπανγκουρά (46' Κωνσταντινίδης), Ισαάκ (58' Βουτσιάς).

Ηρακλής Ψαχνών (Γιώργος Βαζάκας): 
Σικαλιάς, Ζουλιώτης, Ρεπέτσας, Τάουερ, Ντελέκος (56' Βανγκελί), Μπακομήτρος, Ρούτσης (77' Ιακωβάκης), Λιόσης, Σέγκος (46' Ποκόνγκ), Γέσιτς, Χαϊκάλης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κιοτζένης (Καβάλας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καραβασίλης (Καβάλας), Πολυμενίδης (Σερρών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπαστεργιανός, Φερνάντεζ, Στεφανίδης - Χαϊκάλης, Λιόσης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 87' Παπαστεργιανός

Σχόλιο: Ηρακλής και Ηρακλής Ψαχνών ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στο Καυταντζόγλειο, με τους φίλους των γηπεδούχων να τα βάζουν τόσο με παίκτες όσο και τον Γιώργο Στράντζαλη, ενώ στην ανάπαυλα μερίδα οπαδών κινήθηκε κατά του πάγκου του «Γηραιού». Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 40', με τον Χαϊκάλη. Ο Ηρακλής ανέβασε «στροφές» στην επανάληψη, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Βουτσιά με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με του Παπαστεριανού στο 87'.
 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΕΡΡΩΝ)
(61' Γκόγκας σουτ, 68' Αλεξάντροβιτς κεφ)

Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Αποστολίδης, Γκόγκας, Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης (58' Αλεξάντροβιτς), Κουκόλης (28' λ.τ Καρυπίδης), Καπίας, Κοσμίδης, Μπεκιάρης, Ναλμπάντης, Νίρλας, Μουσικάκης (78' Σαββίδης).

Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): 
Κατσούλης, Σταύρου, Ντα Σίλβα (82' Ματσούκας), Πίκολο, Ρουσάκης, Ντακόλ, Καλτσάς, Κατσικογιάννης, Φαρινόλα (70' Ατματζίδης), Αρβανίτης, Πλάτανος (68' Μαρουκάκης)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαστακάς (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χαδημόγλου, Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοσμίδης, Αλεξάντροβιτς, Μπεκιάρης - Φαρινόλα, Ντα Σίλβα, Ρουσάκης, Ατματζίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
Σχόλιο: Ένα μήνα περίπου έχει να... γευτεί τη χαρά της νίκης, η Καλλιθέα, η οποία ηττήθηκε 2-0 στις Σέρρες από τον Εθνικό Γαζώρου. Η αναμέτρηση ουσιαστικά κρίθηκε σε διάστημα λιγότερο των 10 λεπτών, με τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα, να ανοίγουν το σκορ στο 61ʼ με τον Γκόγκα και τον Αλεξάντροβιτς στο 68' να «κλειδώσει» τη δεύτερη φετινή νίκη για την ομάδα του.

ΒΥΖΑΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ)

(25' Κρητικός σουτ, 70' Θ. Βλάχος σουτ)

Βύζας Μεγάρων (Θύμιος Γεωργούλης): Παναγόπουλος, Γρομιτσάρης, Χαρτσιάς, Θ. Βλάχος (70' Αρναρέλης, 84' Μανδύλης), Σπαγής, Μπιτσάκος, Σιώκος (46' Ρεκλείτης), Διαμαντόπουλος, Κρητικός, Βελέτης, Λαμπρόπουλος.

Νίκη Βόλου (Περικλής Αμανατίδης): 
Βούρας, Μήτσης, Βέρτζος, Καρατζάς, Ψιάνος, Γιάκομπ (55' Σκούφαλης), Ριζογιάννης, Πορτουλίδης, Κυριάκος, Τάντιτς, Ουέλινγκτον (55' Φλίγκος).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιαννουλάκης (Χανίων)
ΒΟΗΘΟΙ: Δανέζης, Δόσης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιώκος, Γρομιτσάρης, Αρναρέλης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
Σχόλιο: Επτά αγωνιστικές χρειάστηκε να περάσουν για να πανηγυρίσουν στα Μέγαρα το πρώτο τους φετινό τρίποντο. Οι Μεγαρείς επικράτησαν με 2-0 της Νίκης Βόλου με τέρματα τουΚρητικού στο 25' και Θωμα Βλάχου στο 70', νίκη που τους δίνει βαθμολογική... ανάσα, αφού "ξεκόλλησαν" από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενοι τα... στραβοπατήματα Επανομής, Δόξας και Θρασύβουλου. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν να αναζητούν χωρίς επιτυχία το... δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη έμειναν για δεύτερο σερί ματς στο μηδέν, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες.
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΦΩΚΙΚΟΣ 1-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΦΥΛΗΣ)

(45' Σύρος κεφ - 55' Γκόμεζ σουτ)

Θρασύβουλος (Στάθης Σταθόπουλος): Σταυριανός, Βασιλείου, Σύρος, Τζιωρτζόπουλος, Προβατίδης, Μπακάλης, Αγκόλι, Πλαβούκος, Πάνος (35' Σκόνδρας), Σερέπας (71' Ανδρίκος), Σταυροθανασόπουλος (71' Γεωργιάδης).

Φωκικός (Κώστας Τερζής): 
Γεωργίου, Θωμόπουλος, Κωστόπουλος, Εσόνο, Λίτσος, Σκαρίμπας (85' Αλμπέρτο), Τετέ, Ευσταθίου, Θέος (63' Λουκίνας), Ταμπάκης (71' Αμπντουραχμάνι), Γκόμες.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαγεωργίου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Κουντουρέλης (Αθηνών), Πατσιόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αγκόλι, Σερέπας, Τζιωρτζόπουλος, Βασιλείου, Σύρος – Κωστόπουλος, Θωμόπουλος, Γκόμες, Ταμπάκης, Ευσταθίου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
Σχόλιο: Μπορεί στο Κύπελλο να έχει 2Χ2, στο πρωτάθλημα όμως ο Θρασύβουλος ζορίζεται. Οι «πράσινοι» παραχώρησαν ακόμα μια εντός έδρας ισοπαλία, αυτή τη φορά στον Φωκικό και μετά και τη νίκη του Βύζαντα, είναι η μοναδική ομάδα του πρωτθλήματος που αγνοεί τη νίκη, μετά από επτά αγωνιστικές. Στα του ματς, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Σύρου στο 45', με την ομάδα της Αμφισσας να ισοφαρίζει στο 55' με σουτ του Γκόμεζ. Στο 67' η ομάδα της Άμφισσας πέτυχε γκολ με τον Ταμπάκη, ο οποίος όμως σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ.

Νότιος όμιλος - 2η αγωνιστική
Κυριακή 4/11 - 15:00

ΕΠΙΣΚΟΠΗ-ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ 2-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ.ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ "Θ.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ")

(37' Τριανταφύλλου κεφ, 74' Σεληνιωτάκης σουτ - 72' Καλογερόπουλος σουτ)

Επισκοπή (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Νικηφόρος, Ψωμάς, Μπαμπουλάκης, Τριανταφύλλου, Ρουμπάκης, Αντιασβίλι, Δελήμπασης, Κοζανίδης, Αργυράκης, Τζέκος, Δερμίσης.

Αχαρναϊκός (Φώτης Θανέλλας): 
Παγούδης, Μανάλης, Αθανασόπουλος, Καλογερόπουλος, Βεστάκης, Δασκαλάκης, Νιάρος, Χριστόπουλος, Δημόπουλος, Αναστασίου, Νεόφυτος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσουκαλάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Δεληθοδωρής, Πασπάτης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΡΟΥΒΑΣ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ.ΓΕΡΓΕΡΗΣ)

(36' πεν Κορδονούρης, 48' Ανωγειανάκης σουτ)
Στο 54' δοκάρι ο Σωτηρόπουλος

Ρούβας (Αντώνης Δρακόπουλος): Χριστοδουλάκης, Ταβλαδωράκης, Σεντεμέντες, Ανυφαντάκης, Τζιράκης, Κορδονούρης, Γεωργόπουλος, Πετράς, Λυκουδης, Ανωγειανακης, Φουκαρακης.

Πανηλειακός (Στέλιος Γιαννακόπουλος): 
Αθανασόπουλος, Κουλός, Σαραμαντάς, Κολόκας, Κολοβός, Πέτρου, Σαλαπάτας, Σωτηρόπουλος, Ντραγκόλοφ, Βλαχόπουλος, Ζέλιος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Δυτ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημόπουλος, Οικονόμου (Δυτ. Αττικής)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γεωργόπουλος - Κολόκας, Σωτηρόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 68' Γεωργόπουλος
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 1-1 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)

(80' Σκαρλάτος σουτ - 23' πεν Σκάρος)
Στο 45' δοκάρι ο Μουστόγιαννης

Καλαμάτα (Γιώργος Μπένος): Ζαρόπουλος, Τσόπελας (21' Κοψαχείλης), Ψυχογιόπουλος, Καντούτσης, Τριανταφυλλάκης, Μπράχο (46' Γεωργιόπουλος), Ανδρεόπουλος, Ηλιόπουλος, Πούτσι, Σκαρλάτος, Καούνος (46' Αθανασόπουλος).

ΑΟ Γλυφάδας (Βαγγέλης Μάλλιος): 
Χώνος, Χατζηισαϊας, Καϊμακαμούδης (61' Καλογιάνης, 85' Λιμνιός), Νικόλτσης, Καρλιάμπας, Καλοτούρος, Σκάρος, Μουστόγιαννης, Καζαντζής, Ζαχαράτος, Κόντης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κακρίδης (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καλαράς, Μπουρτσοβίτης (Κορινθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χατζηισαϊας, Σκάρος, Κόκκαλης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 17' Ζαρόπουλος - 87' Σκάρος
ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΑΟ ΧΑΝΙΑ 1-3 ΤΕΛΙΚΟ (ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ)
(76' Σαμπράκος κεφ - 5' Γωνιωτάκης σουτ, 70' Πάγκαλος σουτ, 89' Ταταράκης σουτ)

Κόρινθος (Γιάννης Καντάς): Μέλκας, Φίλης, Ντα Σίλβα, Παπαευθυμίου (75' Σαμπράκος), Ντερντιλής, Κατσίκης, Τσουβαλτσίδης, Ματεντζίδης, Κάλφας, Πεχλιβανόπουλος, Σαμπάνης.

ΑΟ Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν): 
Παπαδόπουλος, Κορτσινίδης, Μποχώνης, Τσαρτσίδης, Πυθαρούλης, Βουρβαχάκης, Ταταράκης, Γωνιωτάκης, Δουμάνης, Πάγκαλος, Μποτονάκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νικολόπουλος (Μεσσηνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρβούνης, Τσαλίκογλου (Μεσσηνίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:



Σημείωση: α) Το ΤΑΠ ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ  δεν αγωνίζεται (έχει ρεπό).
          β) Ο αγώνας "ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ"δεν θα διεξαχθεί μετά από αποφάσεις του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο.

Βόρειος όμιλος - 2η αγωνιστική
Κυριακή 4/11 - 15:00

ΚΑΣΣΙΟΠΗ-ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΘΥΝΑΛΕΙΟΥ ΑΡΑΧΑΒΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ)
(40' Ανυφαντής σουτ, 68' Καραγιάννης κεφ)

Κασσιόπη (Ρομπέρτο Μπολάνο):

Βατανιακός (Λεωνίδας Μπίλης):


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκάμαρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκαβέρας (Αθηνών), Μπουντούρης (Άρτας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΙΔ. 0-0 ΤΕΛΙΚΟ (Δ.Δ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ ΠΕΡΑΜΑ)

Δόξα Κρανούλας (Ανέστης Ζώης): Σιαράβας, Νάνος, Χήρας, Νασούλης, Παπαβασιλείου, Τσακτάνης, Γκοτζιάς, Κάκαβος, Νικολάου, Γήτας, Βλάχος.

Εθνικός Σιδηροκάστρου (Νίκος Γάδος): 
Γαβριηλίδης, Βλαχόπουλος, Πετρίδης, Πασχαλούδης, Καρυπίδης, Κουκούτσης, Ρούμπος, Στόικος, Ασλανίδης, Γιαλαμής, Γαϊδαρτζής.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κέκελος (Αιτ/νίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τσίκνας, Παρασκευάς (Αιτ/νίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάκαβος, Νικολάου - Πετρίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΑΠΟΛΛΩΝ Κ.-ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 1-0 ΤΕΛΙΚΟ (Μ.Γ.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ)
(21' Προβατίδης κεφ)

Απολλων Καλαμαριάς (Ανδρέας Παντζιαράς): Καρατζιοβαλής, Πιτσόκος, Αλμπάνης (50' Χαλιμπάκης), Κισκαμπάνης, Κώτσιας (77' λ.τ Παρμαξίδης), Βέντζιος, Μανουσάκης, Προβατίδης, Λιόνης, Πασιαλής (62' Πολιανίδης), Λεπτοκαρίδης.

Τύρναβος 2005 (Τάσος Μπεριτζάς): 
Γούπος, Αθανασούδης, Αθανασιάδης (86' Περήφανος), Νόνης, Πολύζος, Αντωνόπουλος, Σιδηρόπουλος (70' Μπόντε), Κυπτίου, Μπουσινάκης, Τσούκαλος, Διβανές (77' Αλεξίου).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουλούδης (Λέσβου)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωτούλας (Σερρών), Μπαλιακά (Λέσβου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αθανασιάδης, Λιόνης - Αντωνόπουλος, Κυπτίου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 0-0 ΤΕΛΙΚΟ ("Γ. ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ")

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Γιώργος Καλτέκης):

Αιγινιακός (Σάκης Παπαβασιλείου):


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τόμπρος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αυθινός, Μπάλης-Χάρισον (Κέρκυρας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜ. ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)

(75' Αθανασιάδης κεφ, 83' Χατζηρίζος σουτ)

Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Παπαδόπουλος, Γκουγκούδης, Πάτρας, Γκόλιας, Ρόβας, Κρανιώτης, Μπουντούρης, Χατζηρίζος, Γεωργακόπουλος, Αθανασίαδης, Κούρκουλας.

Οδυσσέας Κορδελιού (Αλέξης Αλεξίου): 
Κραβαρίτης, Θυμιόπουλος, Αντωνιάδης, Αγγελίδης, Λαμπάκης, Σάρρος, Παπαδόπουλος, Αχαλινόπουλος, Ευθυμιάδης, Κυριακίδης, Μπολόσης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γαβρίλης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γεωργακόπουλος, Ταμάλης (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ 0-0 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ)

Στο 90+3' οριζόντιο δοκάρι ο Παλάσκας

Τηλυκράτης (Σάββας Καρυπίδης): Ταΐρης, Μελισσόπουλος, Τεπετός, Κούσης, Σμίλτος, Μπασιούκας, Καταγής, Κλάζογλου, Ντζιμάνης, Σαχινίδης, Γεωργαντζιάς.

Ζάκυνθος (Ζόραν Γέφτοβιτς): 
Παλιούρας, Φιλάι, Τσίλης, Πετράκος, Τσολακούδης, Μιλόσεβιτς, Παπαστεργίου, Τσίτσης, Κερμενίδης, Σιάνης, Τσορμπατζίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κολύτας (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κατσούρης, Σκορδύλης (Κέρκυρας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καταγής - Τσίτσης, Παπαστεργίου, Τσορμπατζίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90+1' Τσίτσης

ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΕΑΜΑ. ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΟΥΛΗ. ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΕ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-0 ΕΝΤΟΣ.....


Έχασε ο Πιερικός με τα χέρια στις ...πλάτες μέσα στην έδρα του από έναν ...χλιαρό Απόλλωνα Σμύρνης.... 
Με κάτω τα χέρια ο Νίκος Γκουλής που κατά πάσα πιθανότητα μετράει ...ώρες στην πόλη της Μακεδονίας και στον πάγκο της ιστορικής ομάδας που λέγεται Πιερικός... 
Τι λέει αύριο για τους Κατερινιώτες; 
ΌΛΑ ΒΕΙΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. 
Ο κόσμος εκεί στο γήπεδο του Πιερικού έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι και γκρίνια.... 
ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΕΑΜΑ. ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΟΥΛΗ. ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΕ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-0 ΕΝΤΟΣ.....

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-1 ΤΕΛΙΚΟ (1ο ΟΑΚΑ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)
(45' πεν Κατσίκης)

Πιερικός (Νίκος Γκουλής): Τόλιος, Κωτσιόπουλος, Γιαζιτζογλου, Καρτσαμπάς, Ντοϊκιτς, Φαμπίνιο, Δεσποτόφσκι, Κόιτς (46' Κόιτς), Καθάριος (80' Νίκου), Ντάνι, Σεχολάρι (68' Καραγκούνης).

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης):  
Κοτταράς, Χατζηζήσης, Χιντζίδης (90' Διαμαντίδης), Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Τσεμπερίδης, Καμαρά, Τσιλιγκίρης (77' Μανιάς), Διαμάντης, Κατσίκης (90+3' Κύργιας), Καραμαλίκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φουκάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Λιανδράκης, Κουράκης (Ηρακλείου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο - Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Διαμάντης, Τσεμπερίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 45' Γιαζιτζόγλου

Σχόλιο: Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη που τον ανέβασε στην πρώτη πεντάδα, πανηγυρίζει ο Απόλλων Σμύρνης, επικρατώντας 1-0του Πιερικού στην Κατερίνη. Το ματς ήταν ισοροπημένο στη μεγαλύτερη διάρκεια του, με τον Πιερικό να έχει μεν μια μικρή υπεροχή στο πρώτο μέρος, αλλά ο Απόλλων ήταν αυτός που πήγε στα αποδυτήρια έχοντας πάρει «κεφάλι» στο σκορ, αφού στο 45ʼ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κατσίκης. Οι Κατερινιώτες προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά ο Απόλλωνας είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία κάτι που καταμαρτυρούν και τα μόλις δυο γκολ παθητικό και κράτησε το 0-1 μέχρι τέλους. (Πηγή: mikriliga)

ΛΕΩ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΤΑΠΡΑΣ. ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;;;

Κάτι μου λέει ρε παίδες ελλήνων πως κάναμε λάθος. ΗΛΙΑΣ ΤΑΠΡΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ...ΠΡΟΕΔΡΟΣ. Που όμως πρόεδρος;;;;
Πρόεδρος στο χωριό του ή στην ομάδα του χωριού του;
Χα χα χα
Πάω στοίχημα πως όλων σας το άρρωστο μυαλό πήγε στη  ΝΟΔΕ no vrrrrrre χα χα χα
Οχι ρε παιδιά. Εκεί πρόεδρος και μάλιστα ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ είναι ο Γιαλένιος  ή Γιαλένιας. 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ :


48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Είναι σε όλους μας πλέων γνωστό ότι όλα τα μέτρα που οι Τροικανοι επέβαλαν και οι Κυβερνήσεις αποδέχονταν τόσα χρόνια, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, δημιούργησαν ερείπια στην Ελληνική κοινωνία, φτώχια και εξαθλίωση στους φτωχούς πλέων εργαζόμενους και συνταξιούχους και γενικά στους απλούς πολίτες που ζουν από το μεροκάματο ( όταν το βρίσκουν) και τον καθημερινό μόχθο τους.

Συγχρόνως η σκληρή και σχεδιασμένη λιτότητα , μονιμοποιείται με τα νέα φορολογικά μέτρα και πολιτικές που ετοιμάζουν, όπως επίσης και τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση, την ασφάλεια. κτλ του Ελληνικού λαού.
Όλα αυτά τα μέτρα εκτός των άμεσων συνεπειών στον κάθε πολίτη ενισχύουν όλο και περισσότερο την ύφεση στην οικονομία και την ανεργία χωρίς να δημιουργούν καμιά θετική εξέλιξη για τη χώρα και την κοινωνία.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

  • ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕΙ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Για το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
Ο πρόεδρος
ΛΑΖΑΡΟΣ ΦΥΡΙΝΙΔΗΣ



Aναρτήθηκε από: TON ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ 

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΦΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ....ΛΟΥΚΕΤΟ

Αμάν ρε λεβέντες εκεί έξω... Πω πω πω.... Πολύ ΚΑΦΕ ή καφενείο ή σουβλατσιδικο ρε αδέρφια.
Στο κέντρο κι εκεί στο στενό της αμαρτίας γίνεται χαμός από καινούργια και νέα μαγαζία.
Ά ξεχας.  Εκτός από τα νέα υπάρχουν και τα κλειστά. Τα με λουκέτο ρε παίδες ελλήνων.
Δεν ξέρω αν κάνουμε καλά εκεί στο κέντρο της κατερινης όμως νοίωθω πως κάτι περίεργο συμβαίνει. Ετσι δεν είναι;    

K.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ...


ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΚΟΜΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ....ΥΠΟΣΧΟΜΕ ΝΑ ΦΥΛΑΤΩ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ....ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...

Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ









Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΖΑΡΑΚΗ – ΑΙΝΙΑΝ




  Κ.Μαζαράκης-Αινιάν: Το ηθικό στρατευμένων και λαού το δημιουργούμε εμείς, ανεξαρτήτως κρίσης.
* ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.
* ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΤΕ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
 
Κατά τον αρχηγό στόλου Κωνσταντίνο Μαζαράκη-Αινιάν, η υπόθεση του ηθικού των πληρωμάτων του πολεμικού ναυτικού και ευρύτερα των στρατευμένων καθώς και του λαού ως συνόλου, «είναι κάτι που το δημιουργούμε εμείς ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες». Στη δήλωση αυτή, μεταξύ άλλων, προέβη επισκεπτόμενος τον δήμο Δίου-Ολύμπου αλλά και το ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου. 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΖΑΡΑΚΗ – ΑΙΝΙΑΝ
Η δήλωση του κ. Μαζαράκη έγινε περί το τέλος της επίσκεψής του στο ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου και προήλθε ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το ηθικό αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών του ελληνικού στόλου, εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης. Ολόκληρη η απάντηση - δήλωση του αρχηγού στόλου έχει ως εξής:
«Διαχρονικά όταν ανοίγουμε τις εφημερίδες, θα δούμε ότι πάντα η Ελλάδα ήταν σε κρίση. Όποια εφημερίδα κι αν ανοίξουμε, οποιασδήποτε εποχής, από το 1824 και μετά, θα δούμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση.
Η υπόθεση του ηθικού των πληρωμάτων του ελληνικού στόλου αλλά, εκτιμώ, και του λαού ως συνόλου, είναι κάτι που το δημιουργούμε εμείς ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.
Η κοινωνική συνοχή είναι αυτό που πρέπει να προσέχουμε, η αγάπη προς τους αδύναμους -έστω κι αν δεν μπορούμε να τους δώσουμε όλα αυτά που χρειάζονται- τουλάχιστον να αισθάνονται ότι έχουν την αμέριστη ψυχολογική μας υποστήριξη.
Αλλά κι εμείς όταν έχουμε προβλήματα, να έχουμε εμπιστοσύνη στον διπλανό μας, να προσπαθούμε με πολιτισμένο τρόπο να πείσουμε για τα δίκαια των οποιωνδήποτε αιτημάτων μας και, πάνω από όλα, να βάζουμε την επόμενη γενιά, δηλαδή την πατρίδα μας».
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στον Δ.Δίου-Ολύμπου, ο κ. Μαζαράκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ναυτικού μουσείου Νικόλαο Βλαχόπουλο, επισκέφθηκε αρχικά τον δήμαρχο κ. Παπαθανασίου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ελευθερίου.
Ο κ. δήμαρχος αφού καλωσόρισε τον αντιναύαρχο αναφέρθηκε στη ναυτική ιστορία του Λιτοχώρου και στην πλούσια δραστηριότητα των Λιτοχωρινών ναυτικών.
Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από το Λιτόχωρο ξεκίνησε ο ναύαρχος Βότσης για να ανατινάξει την τούρκικη ναυαρχίδα, χρησιμοποιώντας δύο Λιτοχωρίτες ναυτικούς, τον Βλαχόπουλο και τον Κωφό, επειδή γνώριζαν που υπάρχουν αβαθή νερά στον Θερμαϊκό καθώς και πού υπάρχουν περάσματα.
Ο κ. Παπαθανασίου δώρισε στον κ. Μαζαράκη τον τόμο για τον Όλυμπο που περιέχει φωτογραφικό και άλλο υλικό εποχής της πρώτης ανάβασης στις κορυφές του Ολύμπου το 1913 από τον Ελβετό περιηγητή Μπουασονά.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Ακολούθησε επίσκεψη στο ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου με την παρουσία του διοικητικού συμβουλίου του μουσείου. Ο αρχηγός στόλου έδειξε ικανοποιημένος από την επίσκεψη και γι αυτό απευθυνόμενος στη διοίκηση του μουσείου είπε ότι είναι πρόθυμος να συνεισφέρει στην προσφορά κάποιων ναυτικών στοιχείων που λείπουν από εκεί, εφόσον βέβαια αυτό είναι δυνατόν.
Φεύγοντας, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου: «Η επίσκεψη στο μουσείο συγκινητική, απόδειξη της πρωτοβουλίας άξιων ναυτικών που με την ίδρυση και αφιλοκερδή προσφορά τους εξασφαλίζουν το μέλλον της ναυτοσύνης της πατρίδας μας μέσα από την αναδρομή στην ιστορία μας. Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια. Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν Π.Ν. Αρχηγός Στόλου».



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΑΜΕ :


 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΣΕ ΚΑΛΕΙ ΣΕ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΑΓΩΝΑ
Την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10.30πμ το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης
Συνεχίζουμε….
Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ
Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με οργάνωση, αποφασιστικότητα, μέσα από συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις, να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε η 48ωρη απεργία να γνωρίσει πρωτόγνωρη επιτυχία. Σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές να γίνει συζήτηση, να παρθούν αποφάσεις καθολικής συμμετοχής όλων των εργαζομένων στην απεργία. 
 
Η επιτυχία της απεργίας να τους τρομάξει! Να σηματοδοτήσει νέες καταστάσεις, αντεπίθεση, αγώνες με αποτελέσματα, νίκες. Να μη μείνει μόνο στο αίτημα της καταψήφισης, αλλά να σηματοδοτήσει την εναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.
Τώρα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ!
Ή εμείς ή τα μονοπώλια!
Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις λένε χοντρά ψέματα, είναι επικίνδυνοι. Να μη ματώσει άλλο ο λαός έχοντας ως λύση έναν καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος.
Η αποδοχή της διαπραγμάτευσης σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αποδοχή νέων μνημονίων, νέα μέτρα, διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των δανειστών. Όσο παραμένουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο αναγνωρίζουμε το χρέος, όσο αποδεχόμαστε αυτή την πολιτική δε θα μπορούμε να αποτρέπουμε μέτρα και την εξαθλίωση.
Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό το λόγο μας θέλουν σκλάβους με 400€ και ακατάπαυτη εργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, ανέργους - μισοάνεργους -μισοεργαζόμενους, σύγχρονους ζητιάνους να παρακαλάμε για εργασία σε διάφορα ψευτοπρογράμματα. Ο στόχος που έχουν είναι να πληρώσει την καπιταλιστικη κρίση ο λαός, να βγουν πιο ισχυροί οι μονοπωλιακοί όμιλοι σε κάθε κλάδο.
Όλοι στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ
Την ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κατερίνης



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Το αναπτυξιακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2012 στην Πιερία βρέθηκε στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Επιμελητηρίου το βράδυ της Τετάρτης.




Ηλ. Χατζηχριστοδούλου

  • Το αναπτυξιακό συνέδριο θα σηματοδοτήσει την Πιερία
  • Οι προετοιμασίες για την 5η ΕΒΕΠ πρέπει να ξεκινήσουν από 1-1-2013

Το αναπτυξιακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2012 στην Πιερία βρέθηκε στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Επιμελητηρίου το βράδυ της Τετάρτης. Οι διεργασίες για τη διοργάνωση του συνεδρίου, που φέρει τον τίτλο«Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη στο νομό Πιερίας» βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλίας Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε πως η διοργάνωση του συνεδρίου έχει μπει στην τελική ευθεία και το αργότερο σε μία εβδομάδα το πρόγραμμα θα έχει πάρει την τελική του μορφή και θα γνωστοποιηθεί. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου κάλεσε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να συμβάλλουν με κάθε τρόπο κατά τις ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου, το οποίο, όπως πρόσθεσε, θα αποτελέσει σταθμό και θα σηματοδοτήσει την Πιερία. 
«Οι εισηγητές του συνεδρίου αποτελούν γνωστά ονόματα με μεγάλη εμπειρία στον πρωτογενή, το δευτερογενή ή τον τριτογενή τομέα. Κανείς ωστόσο δε ζήτησε αμοιβή για τη συμμετοχή του στο συνέδριο», επεσήμανε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, προσθέτοντας ωστόσο πως πρέπει τουλάχιστον να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησής τους.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε πως το απόγευμα της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου, τελευταίας ημέρας του συνεδρίου, θα έχουν βγει τα προσωρινά αποτελέσματα, ενώ μέσα σε δύο εβδομάδες από τη λήξη του θα παρουσιαστούν και τα οριστικά αποτελέσματα, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση στην οποία θα στηριχθεί η ατζέντα ανάπτυξης της Πιερίας.

Αναφερόμενος στην 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, ο κ. Χατζηχριστοδούλου επεσήμανε για μια ακόμη φορά την επιτυχία της, αφού ο στόχος, δηλαδή η παρουσίαση των επιχειρήσεων και των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, επιτεύχθηκε. Πρόσθεσε δε, πως οι προπαρασκευαστικές δράσεις για την 5η ΕΒΕΠ πρέπει να ξεκινήσουν από την 1η Ιανουαρίου 2013. «Με την επιχειρηματικότητα δώσαμε ραντεβού το Σεπτέμβριο του 2013», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγιναν δεκτές δύο προτάσεις που αφορούν στην ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης. Πρόκειται: α) για τη συμμετοχή στην πρόσκληση για υποβολή Πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» άξονα προτεραιότητας 2 «Ενίσχυση Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού & Των Επιχειρήσεων», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, με αντικείμενο έργου «Αναβάθμιση της επαγγελματικής θέσης Εργαζομένων, Αυτοαπασχολούμενων Γυναικών» και β) για το σχεδιασμό και την υλοποίηση Δράσεων στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση της επαγγελματικής θέσης Εργαζομένων, Αυτοαπασχολούμενων Γυναικών» που εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» Πράξη 3 «Βελτίωση της ποιότητας και της παραγωγικότητας της εργασίας», Δράση 7 «Προώθηση της προσαρμοστικότητας και της εξέλιξης των εργαζομένων γυναικών, μέσω της παροχής κινήτρων στις επιχειρήσεις και της κινητοποίησης των κοινωνικών εταίρων» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, στο συγκεκριμένο έργο συμμετέχει το 95% των επιμελητηρίων-μελών της Κ.Ε.Ε.Ε. και το ύψος του προγράμματος ανέρχεται στα 9,5 εκ. ευρώ. «Τα οφέλη από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σίγουρα, αφού θα ενισχύσουμε τη γυναικεία απασχόληση», υπογράμμισε.

Το Επιμελητήριο θα συνεργαστεί με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας για το σχεδιασμό και την υλοποίηση σεμιναρίων κατάρτισης στο πλαίσιο του Προγράμματος Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις (που απασχολούν 1-25 άτομα) ΛΑΕΚ έτους 2012. Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε και έγινε δεκτή η δημιουργία WC για ΑμΕΑ στο χώρο του Επιμελητηρίου, καθώς οι αίθουσες όπου θα πραγματοποιούνται τα σεμινάρια πρέπει να είναι πιστοποιημένες. Προϋπόθεση, ωστόσο, της πιστοποίησης είναι η ύπαρξη WC για ΑμΕΑ. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε πως το Επιμελητήριο Πιερίας βλέπει μπροστά, αφού ήταν το πρώτο που έλαβε και έγκριση διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, διαχειριστική επάρκεια, η οποία σύντομα θα είναι απαραίτητη για την υλοποίηση κάθε προγράμματος.

Αποφασίστηκε, επίσης, η συνδιοργάνωση με το Ελληνορωσικό Κέντρο ΕρμήςΕπιχειρηματικού Ελληνορωσικού Forum τον Απρίλιο του 2013 στη Θεσσαλονίκη. Το Forum θα απευθύνεται σε επιχειρηματίες της Πιερίας που ενδιαφέρονται να καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών με Ρώσους επιχειρηματίες διερευνώντας τις δυνατότητες επιχειρηματικών συνεργασιών.

Τέλος, με απόφαση του Δ.Σ. θα αντικατασταθεί η πινακίδα για τη στήριξη της τοπικής αγοράς, η οποία βρίσκεται στον κόμβο εξόδου της Κατερίνης προς τη Θεσσαλονίκη.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων του σχολείου και με σκοπό τη διαρκή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης διοργάνωσε σεμινάριο επιμόρφωσης με θέμα «Υβριδική μάθηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση






Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων του σχολείου και με σκοπό τη διαρκή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνηςδιοργάνωσε σεμινάριο επιμόρφωσης με θέμα «Υβριδική μάθηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με χρήση της υπηρεσίας ηλεκτρονικής διαχείρισης τάξης η-τ@ξη». Η υπηρεσία η-τ@ξη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση:http://eclass.sch.gr και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την υποστήριξη της κλασικής διδασκαλίας και την ενίσχυση της καθημερινής μαθησιακής διαδικασίας στην σχολική αίθουσα. 

Πρόκειται για μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να κάνει διαθέσιμο το εκπαιδευτικό υλικό του στους μαθητές. Οι μαθητές μπορούν, μεταξύ άλλων, να επισκεφθούν το διαδικτυακό μάθημα που έχει ετοιμάσει ο εκπαιδευτικός και να κατεβάσουν σημειώσεις στον υπολογιστή τους, να διαβάσουν ανακοινώσεις που αναρτά ο εκπαιδευτικός, να επισκεφθούν προτεινόμενες ιστοσελίδες και να λάβουν μέρος σε ασκήσεις αυτοαξιολόγησης.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν όλα τα υποσυστήματα της υπηρεσίας που είναι διαθέσιμα στους εκπαιδευτικούς: περιγραφή μαθήματος, βιβλίο ύλης, υλικό μαθήματος, ασκήσεις, σύνδεσμοι, ανακοινώσεις. Παρουσιάστηκε επίσης ο τρόπος με τον οποίο η υπηρεσία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση υβριδικής μάθησης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση: πώς μπορεί η συμβατική διδασκαλία στην αίθουσα να συνδυαστεί με την επικουρική χρήση της υπηρεσίας η-τ@ξη.

Το σεμινάριο, διάρκειας 3 διδακτικών ωρών, πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 στις 17:00 και συμμετείχαν, κατόπιν αίτησης τους, 35 εκπαιδευτικοί.

Υπεύθυνος για τη διοργάνωση και εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο
Δρ. Σταύρος Κ. Φιλιππίδης. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην επιστημονική περιοχή των Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών από το τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ. Έχει εργαστεί και διδάξει σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ επί πολλά έτη και είναι μόνιμος εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πληροφορίες και βιογραφικό του εισηγητή είναι διαθέσιμα στη διαδικτυακή του διεύθυνση: www.stavros.filippidis.name

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Διακεκριμένος και γνωστός στο Πανελλήνιο κ.Κωνσταντίνος ΧΟΛΕΒΑΣ θα είναι ο επόμενος ομιλητής την προσεχή Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012








 O Διακεκριμένος και γνωστός στο Πανελλήνιο κ.Κωνσταντίνος ΧΟΛΕΒΑΣ θα είναι ο επόμενος ομιλητής την προσεχή  Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012
στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Η Σχολή Γονέων Κατερίνης μέσα από την πολυποίκιλη Θεματολογία της προσπαθεί να δώσει απάντήσεις
και λύσεις στη σύγχρονη Οικονομική και Πνευματική Κρίση που ταλανίζει εδώ και 3 χρόνια την Ελληνική κοινωνία. «Η Ελληνορθόδοξη απάντηση στη
σύγχρονη κρίση» θα είναι το θέμα που θα διαλεχθεί με το ακροατήριο της Σχολής Γονέων ο  κ.Χολέβας. Η είσοδος είναι Ελεύθερη και όπως πάντα οι εκδηλώσεις
γίνονται στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης και ώρα 19:00.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ι. ΧΟΛΕΒΑ
 
Γεννήθηκε στήν Θεσσαλονίκη τό 1957.
Εναι ριστοχος πόφοιτος το Πειραματικο Σχολείου το Πανεπιστημίουθηνν
 
Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο καί Πολιτικές πιστμες στή Νομική Σχολή τοΠανεπιστημίου θηνν.
 
Εναι ρχισυντάκτης το Περιοδικο ΕΚΚΛΗΣΙΑ, πισήμου Δελτίου τςκκλησίας τς λλάδος.
 
Εναι συνεργάτης πολλν φημερίδων καί περιοδικν καί εδικεύεται στάθνικά καί στορικά θέματα καθώς καί στήν νάδειξη καί τεκμηρίωση τςλληνορθοδόξου Παραδόσεως. πό τό 1991 ως τό 1999 ταν τακτικόςρθρογράφος το περιοδικο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Σήμεραρθρογραφε στήν μερησία φημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στά περιοδικά ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, στό λεκτρονικό περιοδικό ΑΝΤΙΒΑΡΟ καθώς καί σέ πολλά λλα  ντυπα.
 
πό τόν Φεβρουάριο το 1989 εναι τακτικός συνεργάτης το ΡαδιοφωνικοΣταθμο τς κκλησίας τς λλάδος καί το Ραδιοσταθμο τς ερς Μητροπόλεως Πειραις ς  πιμελητής κπομπν καί ς σχολιαστής. Εναιπίσης μέλος τς Εδικς Συνοδικς πιτροπς Πολιτιστικς Ταυτότητος τςκκλησίας τς λλάδος.
 
Τά κυριώτερα βιβλία πού χει συγγράψει εναι:
 
1) «Γιά μιά Δυναμική ξωτερική Πολιτική» , 1994, γιά τό ποο βραβεύθηκεπό τήν λληνική ταιρία Χριστιανικν Γραμμάτων.
 
2) «λληνισμο νόρασις» , Α΄ κδοση 1997, Β΄ κδοση 1998
 
3) « θνική μας ταυτότητα στήν ποχή τς παγκοσμιοποιήσεως», 2001
 
4) «κκλησία καί λληνική Διάρκεια» , 2002, Βραβεο Δοκιμίου ες μνήμην Παναγιώτη Φωτέα.
 
5) « λληνορθόδοξη Παιδεία στόν 21ο αἰῶνα» ( 2007).
 
6) «Στήν Ερώπη ς λληνες» (2010).
 
 
 
Γνωρίζει τήν γγλική, Γαλλική καί ταλική γλσσα.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΑΝΑΚΥΚΛΏΣΙΜΑ ...ΓΛΑΣΤΡΙΑ ΟΙ ...ΧΕΣΤΡΕΣ;;; ΛΕΤΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΤΑΛΑ;;;

Εν τέλει καλέ κυρία ΜΠΑΤΑΛΑ ΠΟΠΗ ή ΤΣΟΥΜΕΡΚΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ αφού δεν κάνει ζαρτινιέρες τις γλάστρες του ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ μήπως θα έπρεπε να πας κατά τον ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ή τον ΒΑΒΥΛΑ και να πάρεις τις παλιές χέστρες και να τις κάνουμε ανακυκλώσιμα γλαστριά;;;; Και να γεμίσουμε την πλατεία ή τον πεζόδρομο;;;; Λέω μήπως.....