PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Εικόνες κατοχής και ντροπής στην Ελλάδα του 2012...




t
Οι νεόπτωχοι της κρίσης εκπέμπουν SOS! Τρία εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Πεντακόσιες χιλιάδες παιδιά παλεύουν να επιβιώσουν σε οικογένειες που αδυνατούν να τους προσφέρουν τα βασικά, διατροφή και θέρμανση. Ενδεικτικό της...
κρίσης και της φτώχειας που έχει πλήξει τους Έλληνες είναι το γεγονός ότι τα συσσίτια της Εκκλησίας ξεπερνούν τις 250 χιλιάδες μερίδες φαγητού σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ μόνο από τα συσσίτια του Δήμου Αθηναίων τρέφονται καθημερινά περισσότεροι από 8 χιλιάδες άνθρωποι!
Για να αντιληφθεί κανείς πόσοι νεόπτωχοι έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, αρκεί να αναλογιστεί ότι πριν από μία τετραετία τα συσσίτια που διανέμονταν από την εκκλησία δεν ξεπερνούσαν τα 40 χιλιάδες πανελλαδικά. Συσσίτια διοργανώνουν εξάλλου και οι κατά τόπους δήμοι, ενώ γεύματα αγάπης στήνονται συχνά-πυκνά σε γειτονιές και πλατείες. Ακόμη, δεκάδες είναι τα «κοινωνικά παντοπωλεία» που έχουν ξεφυτρώσει και τα οποία διαθέτουν είδη σε πολύ χαμηλές τιμές και τυγχάνουν ιδιαίτερης ανταπόκρισης από τον κόσμο, ενώ σε πολλά σχολεία δίνεται κολατσιό σε παιδιά οι γονείς των οποίων αδυνατούν να τους δώσουν ένα ποτήρι γάλα ή ένα τοστ για πρωινό. Οι ατέλειωτες ουρές ανέργων, συνταξιούχων, αλλά και απλήρωτων εργαζομένων στα συσσίτια, μάλιστα, έχουν γίνει θέμα πολλές φορές και σε ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με τίτλους όπως: «Τα συσσίτια της ανέχειας στην Αθήνα φόρεσαν… κουστούμι», «Οι Έλληνες στην ουρά για τα συσσίτια όπως το 1941», «Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα αφανίζεται» κ.ά.



Χωρίς σπίτι 40.000 άνθρωποι!

Σοκ προκαλεί ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται και οι Έλληνες άστεγοι. Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι άνθρωποι που σήμερα δεν έχουν σπίτι αγγίζουν τους 40 χιλιάδες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οικογένειες με μικρά παιδιά και γέροντες με προβλήματα υγείας. Όσοι από αυτούς καταφέρουν να φιλοξενηθούν σε κάποιον ξενώνα θεωρούνται «τυχεροί», ωστόσο μια βόλτα στους δρόμους των πόλεων τα βράδια αρκεί για να αντιληφθεί κανείς πόσοι είναι οι «άτυχοι» που στεγάζονται σε παγκάκια, πλατείες, στοές, εγκαταλελειμμένα κτίρια κ.α. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη διετία 2009-2011 οι άνθρωποι που έμειναν στο δρόμο επειδή έχασαν το εισόδημά τους αυξήθηκαν κατά 25%, ενώ τα επίσημα ποσοστά για το 2012 αναμένεται να είναι ακόμα πιο τραγικά, με δεδομένο ότι οι στατιστικές για τους αστέγους πάνε χέρι-χέρι με αυτές για την ανεργία (η οποία, ως γνωστόν, στην Ελλάδα κυριολεκτικά καλπάζει). Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας ξεπερνούσαν τους 20 χιλιάδες, με τους μισούς από αυτούς να εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά, ενώ εκατοντάδες είναι και οι άστεγοι που έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα. Στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση, οι οποίοι είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, ωστόσο δεν μπορούσαν πλέον να τα βγάλουν πέρα έχοντας χάσει τη δουλειά τους. Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι σχεδόν αδύνατον να βρουν μια δουλειά, καθώς όχι μόνο δεν υπάρχουν δουλειές, αλλά –με δεδομένη την κατάστασή τους– είναι απίθανο κάποιος να τους προσλάβει. Δυστυχώς οι συνθήκες διαβίωσης για τους αστέγους θα γίνουν ακόμα δυσκολότερες όσο βαδίζουμε προς το χειμώνα, που το κρύο θα κάνει τη ζωή στο δρόμο όχι μόνο δυσβάσταχτη αλλά και επικίνδυνη. Και μπορεί οι διάφορες οργανώσεις να βγουν και πάλι στους δρόμους και να μοιράζουν ρούχα και κουβέρτες, ωστόσο –όπως θυμούνται οι παλιότεροι αναγνώστες του «Καρφιού»– δεν αποκλείεται να θρηνήσουμε θύματα από το κρύο, όπως γινόταν στην Κατοχή.





Αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα γιατί αδυνατούν να τα ζήσουν!



Συγκλονιστικά είναι και τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα προ καιρού οι γιατροί που εργάζονται στα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τα οποία αποδεικνύουν ότι η φτώχεια, όταν έρθει παρέα με προβλήματα υγείας, μπορεί να γίνει θανατηφόρα. Συγκεκριμένα οι γιατροί ήρθαν αντιμέτωποι με καρκινοπαθείς που δεν έχουν χρήματα για να συνεχίσουν τη θεραπεία τους, με βρέφη που υποσιτίζονται λόγω έλλειψης χρημάτων των γονέων, αλλά και με μικρά παιδιά που ήταν άρρωστα και παραμελημένα λόγω φτώχειας. Ακόμη –στην «πολιτισμένη» Ελλάδα του 2012– οι γιατροί συνάντησαν δεκάδες μεσήλικες με χρόνια νοσήματα (υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης. στεφανιαία νόσος κ.ά.), που αίφνης έμειναν χωρίς ιατρική τακτική παρακολούθηση και χωρίς φάρμακα, αλλά και έγκυες γυναίκες που δεν είχαν τη δυνατότητα για ιατρικό έλεγχο καθ’ όλο το διάστημα της κύησης. Τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης, εξάλλου, είναι τα παιδιά τα οποία βιώνουν με τον πιο άσχημο τρόπο τι σημαίνει φτώχεια και σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αρκεί να αναφερθεί ότι στην εισαγγελία ανηλίκων δεκάδες είναι οι γονείς που εμφανίζονται καθημερινά και οι οποίοι, επειδή δεν μπορούν να ζήσουν τα παιδιά τους, ζητούν να τα δώσουν σε κάποιο ίδρυμα μέχρι να ορθοποδήσουν.







Κατά 65% είναι αυξημένες οι αιτήσεις στα παιδικά χωριά SOS, στα οποία καταφεύγουν ολοένα και περισσότεροι γονείς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, καθώς δεν μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους ούτε ένα πιάτο φαΐ.





Πέντε ώρες στην ουρά για ένα τσουβάλι πατάτες



Ενδεικτική της ανέχειας και της φτώχειας του Νεοέλληνα είναι και η ανταπόκριση που έχει συναντήσει το Κίνημα του Καταναλωτή, που άλλοτε εμφανίζεται ως κίνημα της πατάτας, άλλοτε ως κίνημα του λαδιού, άλλοτε ως κίνημα του ρυζιού, του οβελία κ.λπ. Είναι συνηθισμένη πλέον η εικόνα κάθε φορά που οργανώνεται αγορά προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές σε δήμους και πλατείες, με τις ουρές για ένα τσουβάλι πατάτες ή ένα πεντόκιλο λάδι να είναι ατελείωτες. Ένα κίνημα που δικαίως έχει αναπτυχθεί, αφού η διαφορά της τιμής από το χωράφι στο ράφι είναι τεράστια, καθώς χρόνια τώρα στην Ελλάδα κανείς υπουργός δεν έχει καταφέρει να χτυπήσει τους μεσάζοντες και να πατάξει την ακρίβεια. Έτσι, αυτό που άλλοτε για κάποιους συμπολίτες μας θα φάνταζε απίθανο, το να περιμένουν δηλαδή τέσσερις και πέντε ώρες προκειμένου να πάρουν ένα φτηνό τσουβάλι με πατάτες, σήμερα είναι κάτι δεδομένο και φυσιολογικό…



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Έλλειψη συμμόρφωσης παρουσιάζουν 4 στα 10 εποχικά προϊόντα...




Σύμφωνα με έλεγχο που έγινε από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας...
Έλλειψη συμμόρφωσης, κυρίως στην προειδοποιητική τους σήμανση και άλλες ανάλογες απαιτήσεις, παρουσιάζουν τέσσερα στα δέκα εποχικά προϊόντα, όπως σχολικά είδη αλλά και σημαντικός αριθμός ηλεκτρικών ειδών και συσκευών, σύμφωνα με έλεγχο που...
έγινε από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Επίσης μόνο μία στις πέντε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των υλικών δομικών κατασκευών βρέθηκε να συμμορφώνεται πλήρως προς τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας, ενώ ποσοστό 30% βρέθηκαν να συμμορφώνονται εν μέρει ή και ελάχιστα.

Κλιμάκια Ελεγκτών-Επιθεωρητών των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (ΓΓΒ), εντεταλμένων για την εποπτεία της εφαρμογής της τεχνικής βιομηχανικής νομοθεσίας για τα βιομηχανικά προϊόντα και τη συμμόρφωσή τους προς τις απαιτήσεις ασφάλειας και ποιότητας, διενήργησαν εκτεταμένους ελέγχους από 4 έως 20 Σεπτεμβρίου και από 1 έως 5 Οκτωβρίου 2012.

Στην πρώτη φάση (4-20 Σεπτεμβρίου 2012) 48 διμελή κλιμάκια ελέγχου, πραγματοποίησαν επιθεωρήσεις σε 58 σημεία διάθεσης σχολικών και ηλεκτρικών ειδών που εμφανίζουν ιδιαίτερη εποχική ζήτηση λόγω οργάνωσης των κατοικιών από νέους φοιτητές., όπως μεγάλες αλυσίδες υπεραγορών, πολυκαταστήματα, καταστήματα λιανικής κ.ά. στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου.

Πιο Αναλυτικά:

Α. Σχολικά είδη
Ελέγχθηκαν 230 ομάδες προϊόντων σχολικών ειδών τα οποία θεωρούνται παιχνίδια (μολύβια, πλαστελίνες, γόμες, δακτυλομπογιές, ξύστρες, κασετίνες κλπ) και προορίζονται για χρήση από παιδιά κυρίως μικρών ηλικιών. Τα 135 διαπιστώθηκε ότι πληρούν τις προδιαγραφές.
Ελήφθησαν 50 δείγματα παιχνιδιών για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο της συμμόρφωσής τους προς τις προδιαγραφές. Για άλλα 45 ζητήθηκαν και διερευνώνται οι τεχνικοί φάκελοι (τεχνική τεκμηρίωση της συμμόρφωσης) των προϊόντων για να επιβεβαιωθεί η συμφωνία των προϊόντων με την κείμενη νομοθεσία. Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω διαδικασιών θα οριστικοποιηθούν οι όποιες παραβάσεις και θα επιβληθούν οι κατά νόμο κυρώσεις.

Β. Ηλεκτρικά είδη.
Ελέγχθηκαν 100 κατηγορίες προϊόντων ηλεκτρικών ειδών και συσκευών (μικρές ηλεκτρικές κουζίνες και ψυγεία, φούρνοι μικροκυμάτων, καφετιέρες, βραστήρες, φωτιστικά, κλπ). Ελήφθησαν 40 δείγματα προϊόντων για τα οποία ζητήθηκαν επίσης οι τεχνικοί φάκελοι και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με τα παιχνίδια για την επιβολή κυρώσεων.

Γ. Στη δεύτερη φάση (1-5 Οκτωβρίου 2012), 25 μικτά κλιμάκια των υπηρεσιών της ΓΓΒ και του ΣΔΟΕ, διενήργησαν ελέγχους σε 83 σημεία παραγωγής και διακίνησης προϊόντων αλουμινίου στην περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής, τη Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Δράμα, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη και Κομοτηνή), τις συνοριακές περιοχές του Προμαχώνα Σερρών, της Εξοχής Δράμας και της Μυτιλήνης. Σημειώνεται πως 24 επιχειρήσεις βρέθηκαν κλειστές, ενώ 18 δεν εντοπίστηκαν στη δηλωμένη διεύθυνσή τους ή είχαν αλλάξει δραστηριότητα.

Σε όλες τις περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν μη συμμορφώσεις στα προϊόντα ζητήθηκε από τα όργανα ελέγχου, αλλά και την Υπηρεσία, να προσκομιστούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και στοιχεία τεχνικής τεκμηρίωσης, προκειμένου να αξιολογηθούν και να επιβληθούν οι κατά νόμο κυρώσεις.

Αναφορικά με τους ελέγχους στις συνοριακές περιοχές, με τη συνεργασία και του ΣΔΟΕ Β. Ελλάδας, εντοπίστηκαν δύο φορτία με μη-συμμορφούμενα κουφώματα στον Προμαχώνα με προορισμό έξι εγχώριες επιχειρήσεις. Για τις περιπτώσεις αυτές κινήθηκε η διαδικασία προσωρινής δέσμευσης, προκειμένου να αποδειχθεί η συμμόρφωσή τους προς τη νομοθεσία.

Οι παραπάνω έλεγχοι εντάσσονται στο Ετήσιο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εποπτείας και Ελέγχων το οποίο έχει κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστηρίζεται από ένα σύγχρονο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης και υλοποιείται σε εβδομαδιαία βάση από τις αρμόδιες κλαδικές διευθύνσεις της ΓΓΒ.

Οι υπηρεσίες της ΓΓΒ με στόχο τη διασφάλιση αφενός της ομαλής λειτουργίας της ενιαίας αγοράς και αφετέρου τους υγιούς ανταγωνισμού, συνεργάζονται με άλλες υπηρεσίες όπως το ΣΔΟΕ, τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για ειδικότερα θέματα, όπου αυτά προκύπτουν....



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

MAZEYTE THN ΡE ΑΥΤΗ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ.... ΜΕΤΑ ΤΟΝ "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΌ" ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ...ΜΕΣΣΟΛΟΓΙ;;; ΦΤΟΥ ΣΑΣ

Σφοδρή επίθεση κατά της βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση εξαπολύει ο δήμαρχος Μεσσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο οποίος καλεί τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη να τη… μαζέψει.

Την αντίδραση του δημάρχου προκάλεσαν οι δηλώσεις της βουλευτού, σύμφωνα με τις οποίες, αναπαραστάσεις όπως, αυτή της Εξόδου του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας αποτελούν «εθνικιστικά κιτς».

«Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός», υποστηρίζει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

«Γιατί κ. Ρεπούση να μη καταργηθεί και η Ελλάδα ως ιδιαίτερη εθνική οντότητα, καθώς και ότι την "αναπαριστά" ως ζώσα παράδοση και ιστορικό δρώμενο, αφού όλα κατ εσάς είναι "εθνικιστικά κιτς" που αναπαράγουν την "εθνικιστική έξαρση"» διερωτάται στην απάντησή του ο κ. Κατσούλης και πρόσθεσε: «Έχετε επιλέξει να βρίσκεστε στην επικαιρότητα μέσω προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων, όπως η χθεσινή σας 'Να καταργηθεί η Έξοδος του Μεσολογγίου ως αναπαράσταση».

Ο δήμαρχος συνεχίζει στον ίδιο επιθετικό τόνο: «Θα μπορούσατε κα Ρεπούση - βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της ΔΗΜΑΡ σήμερα να συγκεκριμενοποιήσετε την «επαναστατική» σας πρόταση; Τι προτείνετε δηλαδή σε μας, τους "αδαείς εθνικιστές", να καταργηθεί, έτσι ώστε να μη δημιουργείται εθνικιστική έξαρση;  «Ντροπή σας κ. Ρεπούση», καταλήγει ο κ. Κατσούλης και κλείνοντας απευθύνεται στον κ. Κουβέλη τονίζοντας: «Γνωρίζοντας τις απόψεις σας για τα εθνικά ζητήματα, καθώς και την ιδιαίτερη ευαισθησία σας για τον τόπο μας και το μεγαλείο της ηρωικής Εξόδου των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ, μαζέψτε την».


via


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!!!!!!!!!


Δεν έχει μόνο ο Κολινδρός τις ομορφιές του...
...Υπάρχουν κι άλλα όμορφα μέρη στον
κόσμο που αξίζει να θαυμάσεις, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία....

Αλλά....

ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ ΠΟΥΘΕΝΑ



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ Η ...ΔΙΑΓΝΩΣΗ! ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ....ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!!!


ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ!
Λένε πως η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας κι αυτό από τους ειδικούς....
ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ Η ...ΔΙΑΓΝΩΣΗ! ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ....ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!!!
Αυτή η φωτό είναι από το θέμα που έπαιξε πριν μέρες στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ κι αφορά στη λειτουργία του Νέου Μαστογράφου του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και ....ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!
ΚΑΙ Σ ΑΝΩΤΕΡΑ!!!!

Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ιστορικές φωτογραφίες Κολινδρινών προσώπων...


Τι θυμίζεις τώρα!!!!!!!!!!!!
Ωραία χρόνια....
Τώρα τη θέση των
πικ απ πήραν οι υπολογιστές και οι φωτογραφικές μηχανές...



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΕΓΩ ΣΤΗΡΙΖΩ.... ΕΣΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ ΓΙΑ ............

Εγώ στηρίζω....
Εσύ στηρίζεις....
Αυτός στηρίζει....
Εμείς στηρίζουμε.....
Εσείς στηρίζετε.....
Αυτοί στηρίζουν.....
ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ;;;;
ΧΑ ΧΑ ΧΑ
ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΤΙ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ....
ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ...ΠΟΥ;;;;
Για Βουλευτής; Για Υπουργός; Για Υφυπουργός; Για ....Στρατηγός ή ...Ναύαρχος ή Πλοίαρχο;
Ή ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ....ΔΗΜΑΡΧΟΣ;;;;;;
Δεν ξέρω......
ΕΓΩ ΣΤΗΡΙΖΩ.... ΕΣΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ ΓΙΑ ............


Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Απο την παρέλαση του Γυμνασίου Κολινδρού


Δείτε το βίντεο από τη παρέλαση 





Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ύστερα;;;; Αγαπήστε τις γυναίκες σας!!! ΔΕΙΤΕ ΤΕΣ ΩΣ ...ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ!!!

Κι ύστερα;;;;
Ρε άντρες...... προσέξτε..... Μή λέτε τις γυναίκες σας ....ΓΚΟΜΕΝΕΣ! Να τις λέτε.... ΟΜΟΡΦΕΣ! Κι ύστερα;;
χα χα χα
Ύστερα;;;; Αγαπήστε τις γυναίκες σας!!! ΔΕΙΤΕ ΤΕΣ ΩΣ ...ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ!!!

Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Απο την παρέλαση του Κολινδρού σε βίντεο...


Δείτε σε βίντεο όλη τη παρέλαση που έγινε σήμερα στον Κολινδρό....





Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

Ο ΈΝΑΣ Ο ΤΑΚΗΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ αντιΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ....ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!


Το καλύτερο παιδί της Πολιτικής του τόπου μας.....
Το καλύτερο παιδί του Νοσοκομείου Κατερίνης...
Και τα δύο καλά παιδιά κάνουν παρέα κι εγώ το γουστάρω....
Ο ΈΝΑΣ Ο ΤΑΚΗΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ο  ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ αντιΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ....ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!
Για το δεύτερο και τον ...δεύτερο κάνω βέβαια πλάκα, ο Βασίλης είναι ένας από τους καλούς εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, που το πονάει κι όλας!!!
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ....

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ


 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΙΜΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ.....


































ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΙΜΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΛΩΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΕΣΕΙΣ;;;;


Που είναι αυτό το παιδί της Νότιας Πιερίας;;;;;
Μήπως ρε συ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις κι αυτό το παιδί εκεί στα του Δήμου σου; Μήπως πρέπει να επανενεργοποιηθεί κι αυτό το παλικάρι που είναι ...παλικάρι;;;;
Βέβαια ξέρω πως ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΕΡΟΣ, ο νεαρός ΠΑΣΟΚος της Βόρειας περιοχής της Πιερίας, έχει κάνει στην άκρη από τα δικά τους και δεν ξέρω το γιατί.
ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΥΛΩΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΕΣΕΙΣ;;;;
Το περιμένω απλά και μόνο επειδή είναι ΤΑΛΕΝΤΟ στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ και μάλιστα ΝΕΟ ΤΑΛΕΝΤΟ, που τόσο τα έχει ανάγκη αυτά τα παιδιά η ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ!!!!

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Να καλλιεργήσουν και στο Λιτόχωρο τσάι.....Να βάλουν μάλιστα για λίπασμα τα απόβλητα της TOSOH!!!!!!! Άλλωστε ως κάτι τέτοιο δεν μας πρωτοσυστήθηκε το υλικό αυτό από τον Δήμο Δίου Ολύμπου;.....


Της Τανιας Γεωργιοπουλου

Η ανάγκη να εξασφαλίσουν επιπλέον εισόδημα και η... τύχη οδήγησαν τους κατοίκους της Ελασσόνας στην πειραματική καλλιέργεια του τσαγιού του Ολύμπου. Το έως πριν από λίγο καιρό αυτοφυές αφέψημα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καλλιεργείται σε επαρκείς ποσότητες για να βγει στην αγορά. Αλλωστε, όπως λέει και ο εμπνευστής της ιδέας, κ. Θανάσης Παιδής, περιφερειακός σύμβουλος Λάρισας, είναι κρίμα ένα τόσο διάσημο brand name όπως ο Ολυμπος να μείνει ανεκμετάλλευτο.
Ολα άρχισαν όταν ο κ. Γεώργιος Κορρές βρέθηκε στην περιοχή για μια εκδήλωση.
«Η γυναίκα μου είναι φαρμακοποιός και
μαζί σκεφτήκαμε την ιδέα. Συναντήθηκα λοιπόν με τον κ. Κορρέ και τον ρώτησα αν θα του φαινόταν ενδιαφέρον να βγάλει τα “προϊόντα του Ολύμπου”, δηλαδή καλλυντικά που θα περιέχουν τα βότανα και τα αρωματικά του διάσημου βουνού. Εκείνος μου απάντησε ότι εάν βρίσκονταν άνθρωποι να τα καλλιεργήσουν, εκείνος θα απορροφούσε ποσότητες και μάλιστα μέσω συμβολαιακής γεωργίας».
Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, και σήμερα πολλοί άνθρωποι στη γύρω περιοχή ασχολούνται με την καλλιέργεια κυρίως του τσαγιού του Ολύμπου, αλλά και άλλων αρωματικών φυτών από το βουνό.
Ο κ. Κώστας Χαλκιάς που διαθέτει κατάστημα εστίασης στην πόλη, επί χρόνια συνήθιζε κάθε φθινόπωρο να ανεβαίνει στο βουνό για να μαζέψει τσάι για προσωπική χρήση. Αλλωστε, η συλλογή ποσοτήτων άγριου τσαγιού για εμπορικούς λόγους απαγορεύεται από το δασαρχείο του Ολύμπου, με στόχο να προστατευτεί το φυτό που κινδύνευε σχεδόν να εκλείψει τα τελευταία χρόνια. «Ξεκίνησα λοιπόν να μαζεύω σπόρο και τον φύτεψα σε ένα θερμοκήπιο στην περιοχή του Κιλελέρ. Παράλληλα, κάναμε ανάλυση του χώματος του Ολύμπου για να δούμε ποια ακριβώς στοιχεία περιέχει. Στην αρχή κάποιες προσπάθειες ήταν αποτυχημένες, αλλά σιγά σιγά καταφέραμε να έχουμε σοδειά. Κάναμε επίσης ανάλυση στο προϊόν για να δούμε αν έχει τις ίδιες θρεπτικές ουσίες με το άγριο τσάι. Τώρα πλέον νομίζω ότι έχουμε καταφέρει να αποκωδικοποιήσουμε τον τρόπο που βγαίνει το άγριο τσάι που καλλιεργείται σε μια έκταση κοντά στο χωριό Κρανιά». Οι δύο γιοι του κ. Τσούρα, που λόγω κρίσης δυσκολεύονται να βρουν δουλειά, ασχολούνται τώρα με το νέο σχέδιο, που έχει και άλλες... προεκτάσεις. Φυτεύτηκαν και αρωματικά φυτά, ενώ δίπλα τοποθετήθηκαν μελίσσια για την παραγωγή μελιού.

Γερμανικό ενδιαφέρονΗδη έχουν χτυπήσει τα πρώτα τηλέφωνα από τη Γερμανία από εταιρείες που ενδιαφέρονται για το άγριο τσάι του Ολύμπου, που είναι μοναδικό, αλλά η σοδειά δεν είναι ακόμα αρκετή. «Ο στόχος είναι να φτιαχτεί ένας συνεταιρισμός μαζί με άλλους που ενδιαφέρονται, ώστε να υπάρχουν αρκετές ποσότητες», εξηγεί ο κ. Χαλκιάς.

Η «καινοτόμα» αγροτική καλλιέργεια αποτελεί διέξοδο για πολλούς κατοίκους της Ελασσόνας που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά. Ο κ. Θανάσης Κουτρουμπής είναι εκπαιδευτικός, αλλά βοηθάει και την αδελφή του στα οικογενειακά χωράφια όπου καλλιεργούν βιολογικό αμύγδαλο και ρόδια. Ξεκίνησαν τη βιολογική καλλιέργεια αμύγδαλου το 2004 και σήμερα δίνουν όλες τις ποσότητες που παράγουν στον Κορρέ για την παραγωγή καλλυντικών. Οπως λέει ο κ. Κουτρουμπής «είμαστε ευχαριστημένοι από την εξέλιξη, παρά τις δυσκολίες». Το βασικό πρόβλημά τους είναι ότι όταν αποφάσισαν να βγάλουν χυμό από τα ρόδια τούς είπαν ότι δεν μπορούν να τον πουλήσουν σε μεγάλα καταστήματα αν δεν τον συσκευάσουν σε μεγάλο εργοστάσιο. «Με αυτό τον τρόπο δεν σου δίνουν όμως τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείς την προστιθέμενη αξία από το προϊόν σου», τονίζει ο κ. Κουτρουμπής.

Παιδής Γ. Αθανάσιος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Θεσσαλίας



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΙ ΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Ή ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ Ο ...ΖΗΝΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ!

Ποιός είπε πως ο Ζήνων ο Σατραζέμης δεν στηρίζει ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ; Ψέμα.... 
Με το κυνήγι που τρώει με τα κυνοκομεία και τα σκυλιά, άλλος να ήταν στη θέση του θα την είχε κάνει με ...ελαφρά! Εκείνος όμως εκεί...... 
Αμάν ρε κορίτσια.... 
Πω πω πω 
Τι μένος είναι αυτό κατά του Αντιδημάρχου; Πω πω πω.... 
Κι εμείς ζωόφιλοι είμαστε, όμως τώρα πλέον είμαστε πρώτα και πάνω απ όλα ....ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ! 
Ο ΖΗΝΩΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΣΜΟΙΡΑ ΖΩΑΚΙΑ, ΟΜΩΣ ....ΠΩΣ;;;; 
ΕΚΕΊ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΚΙ ΑΝΕΧΕΙΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Η ....ΖΩΗ, ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΝΕΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ! 
Τώρα, σ ότι αφορά τον Ζήνωνα και τα σενάρια περί απομάκρυνσης του από τον στενό κύκλο του Δημάρχου να σας πω το εξής.... Κοντός ψαλμός αλιλούια!!!! 
ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΙ ΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Ή ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ Ο ...ΖΗΝΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ! 

Γιατί κύριε Εισαγγελέα;



Τη θυμόσαστε τη λίστα των τραγουδιστών του Ψυχάρη στα ΝΕΑ; http://bit.ly/S3XnHo
Δεν είδα τότε κανέναν εισαγγελέα να συγκινείται και να διατάζει τη σύλληψη του Ψυχάρη!Τι δυο μέτρα και δυο σταθμά... Εδώ μιλάμε 10.000 μέτρα και...
1.000.000 σταθμά!!!
Γιατί κύριε Εισαγγελέα;



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ ΚΙ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ....ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ;;;;


Θέλετε να δούμε τι γίνεται με τα ποδοσφαιρικά της Πιερίας, εκεί όπου τα έχουμε αφήσει για λίγο;;;;
Κι όταν λέω πως τα έχουμε αφήσει, τα έχουμε αφήσει!!!
Πάμε Πιερικό;;;; Εκεί ο Κώστας Παπαδόπουλος δίνει ...ΑΓΩΝΑ!!! Δίνει αγώνα να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία.... Να σταθεροποιηθεί κι ύστερα; Υστερα ότι προκύψει.... Πέρυσι ήταν η μεγάλη ευκαιρία του που την έχασε δυστυχώς....
Τώρα με ΓΚΟΥΛΗ που βγάζει και γκρίνια, τον ψιλοσχίζει στην πιάτσα για αυτά που συμφώνησε κι εκείνα που δεν έχει! Ά ρε ΜΕΓΑ Γκουλή.... Πω πω πω προπονητάρα...... Ζήτωωωωωω
Μεγάλε; Ξέρεις τι λέω; Να το ...μαζέψεις και να αρχίσεις να κάνεις κάτι παραπάνω γτα την ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ μου!
Πάμε Βατανιακό;;;; Εκεί ο Γεράσιμος Ποτουρίδης δίνει .....ΑΓΩΝΑ!!! Δίνει αγώνα να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία.... Να σταθεροποιηθεί κι ύστερα; Ύστερα ότι προκύψει..... Πέρυσι κατάφερε να μείνει Γ΄ Εθνική και μαγκιά του...
Νοικοκύρης, Κύριος, Κιμπάρης, Σωστός απέναντι στους παίκτες και την πιάτσα!!!
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΙΛΗΣ Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ. Ο ΚΟΟΥΤΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΣ... Κοντά στους ποδοσφαιριστές του και κοντά σ αυτό που γουστάρει... Θα το έχει!!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΒΑΤΑΝ, ΑΛΛΟΥ ...ΒΡΕΧΕΙ!!! ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ...ΤΥΧΗ ΤΟΥ! ΆΚΟΥ ΜΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ Σ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΑΤΣΑΡΑ ΜΟΛΙΣ 35 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ!!!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ...ΠΟΝΤΙΑΡΕΣ ΜΟΥ;;;;
Πάμε Αιγινιακό;;; ΆΛΛΗ ΦΟΡΑ...... ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΚΙ ...ΗΡΘΕ!!!
Πιερικός - Βατανιακός κι Αιγιακός ....πονεμένη ιστορία;;;; Ίδωμεν......

Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ 

Ο ΟΛΥΜΠΟΣ, ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΚΑΙ Η ΠΙΕΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συμπολίτες-ισσες,
Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου έχει εγκρίνει κατά πλειοψηφία τον ενταφιασμό 82.000 τόνων βιομηχανικών αποβλήτων της εταιρίας ΤΟSOH(ηλεκτρολυτικού διοξειδίου του μαγγανίου, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό μπαταριών), στο χώρο του λατομείου, στους πρόποδες του Ολύμπου.

Πέρα όμως από την ΤΟSOH και το απόβλητό της, η τροποποίηση της ΜελέτηςΛατομείου Λιτοχώρου ανοίγει την κερκόπορτα ώστε να μετατραπεί η περιοχή σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ). Με απόβλητα κάθε είδους θέλουν να αποκαταστήσουν σήμερα το χώρο του Λατομείου, αποκατάσταση που όφειλαν να κάνουν σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ε.Α.Λ από την ημέρα ίδρυσης της. Ούτε η απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ούτε οι αιτιάσεις για την «αθωότητα» του υλικού μας εφησυχάζουν . Υπάρχουν άλλες τόσες και παραπάνω περί του αντιθέτου.
Η Συντονιστική Επιτροπή κατά της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων συγκροτήθηκε αμέσως μετά την απόφαση του Δημ.Συμβουλίου και αποτελείται από φορείς, οργανώσεις, ομάδες και κυρίως πολίτες από το Λιτόχωρο και από όλη την Πιερία με στόχο να αποτρέψει την καταστροφική αυτή απόφαση για τη ζωή μας και το περιβάλλον της περιοχής. Οργάνωσε τρεις ενημερωτικές εκδηλώσεις –συνελεύσεις (Λιτόχωρο-Ν.Παντελεήμονας-Βροντού). Κάτι που έπρεπε να είχε κάνει ο Δήμος πριν πάρει την απόφαση. Ταυτόχρονα έχουν μαζευτεί μέχρι τώρα 3000 υπογραφές κατά της απόφασης. Μετά και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο δρόμος και του δικαστικού αγώνα είναι απαραίτητος. Προχωράμε λοιπόν σε : α)Προσφυγή στον ΥΠΕΚΑ β) Αίτηση Αναστολής της απόφασης και γ) Αίτηση Ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Θα ακολουθήσουν και άλλες μορφές αγώνα με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις .
Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα γιατί το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το παρόν και το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας.

Συμπολίτη, συμπολίτισσα
ΣΕ ΚΑΛΟΎΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΆΛΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΎ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΌ ΑΓΏΝΑ
ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ, ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΚΑΙ Η ΠΙΕΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ





ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
Επικοινωνία: apovlhtastop@gmail.com και Λιτόχωρο: 6972559640, 6977235533,
6937274291, 6977735560 / Κατερίνη: 6977474295
facebook: Συντονιστική Επιτροπή κατά της απόθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στον Όλυμπο



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Ε.ΜΗ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΠΟΓΡΑΦΗ




  Η αυτοαπογραφή, το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), η Υπηρεσία μιας Στάσης και η νέα εταιρική μορφή της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (Ι.Κ.Ε.) ήταν το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στοΕπιμελητήριο Πιερίας την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου. Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν στελέχη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, οι οποίοι ως διαχειριστές του Γ.Ε.ΜΗ. και ύστερα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου ανέλαβαν να αναλύσουν και να ενημερώσουν όλους τους εμπλεκόμενους σχετικά με την υλοποίηση του Εμπορικού Μητρώου και την αυτοαπογραφή.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλουυπογράμμισε πως από την πλευρά του ΕΒΕ Πιερίας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση των επιχειρήσεων γύρω από το θέμα της αυτοαπογραφής. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε πως η αυτοαπογραφή είναι υποχρεωτική και αποτελεί πάγιο αίτημα των Επιμελητηρίων και ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, αφού όσες επιχειρήσεις δεν φροντίσουν για την έγκαιρη καταχώρησή τους στο Γ.Ε.ΜΗ. θα αντιμετωπίσουν προβλήματα που έγκεινται στην εύρυθμη λειτουργίας τους, όπως για παράδειγμα η αδυναμία να λάβουν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα. Γι’ αυτό το λόγο, όπως είπε χαρακτηριστικά, πρέπει να συνεχιστεί η συντονισμένη προσπάθεια από την πλευρά του Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με τους λογιστές-φοροτεχνικούς, προκειμένου όλοι οι επιχειρηματίες να προβούν στην αυτοαπογραφή.

Εισηγητής της ενημέρωσης σχετικά με το Γ.Ε.ΜΗ. και την Υπηρεσία μιας Στάσης ήταν ο κ. Γεώργιος Γεωργακόπουλος, Συντονιστής της Κεντρικής Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Όπως επεσήμανε «φιλοδοξούμε να αναδείξουμε το Γ.Ε.ΜΗ. σε εργαλείο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας», ενώ το χαρακτήρισε ως το «ληξιαρχείο» των επιχειρήσεων, αφού με την καταχώρησή της σ’ αυτό κάθε επιχείρηση νομιμοποιείται. Ο κ. Γεωργακόπουλος έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό θέσπισης και τήρησης του Γ.Ε.ΜΗ., το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από τις 4-4-2012, στο ισχύον νομικό πλαίσιο, καθώς και στη διάρθρωσή του. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην Υπηρεσία μιας Στάσης και το ιστορικό και νομικό πλαίσιο που οδήγησε στην απλούστευση των διαδικασιών σύστασης μιας εταιρείας.

Από την πλευρά του ο κ. Γεώργιος Σουρμελής, Επιστημονικός Συνεργάτης της Κεντρικής Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ. της Κ.Ε.Ε.Ε. ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους δίνοντάς τους πρακτικές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πλοήγηση στο site του Γ.Ε.ΜΗ., καθώς και παραδείγματα εφαρμογής της διαδικασίας και συμπλήρωσης των πεδίων στις σχετικές φόρμες. Ο τρόπος εγγραφής, όπως διευκρίνισε είναι απλή, καθώς, αφού γίνει η σύνδεση, ακολουθούνται τα βήματα που απαιτούνται και συμπληρώνονται τα γενικά και ειδικότερα στοιχεία κάθε επιχείρησης.

Τέλος, ο κ. Γεωργακόπουλος στάθηκε στη νέα εταιρική μορφή της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας και συγκεκριμένα στο νομικό πλαίσιο, τα βασικά της χαρακτηριστικά, το απαιτούμενο ελάχιστο κεφάλαιο και τα είδη των εισφορών, καθώς και στα όργανα της εταιρείας. Βασικά πλεονεκτήματα, όπως τόνισε της Ι.Κ.Ε. σε σχέση με ΕΠΕ, ΟΕ και ΕΕ είναι το μικρότερο κόστος και το πιο ευέλικτο σχήμα, ενώ βασική της καινοτομία είναι η αποσύνδεση της εταιρικής συμμετοχής και των μεριδίων από το κεφάλαιο με στόχο τη διευκόλυνση των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες έθεσαν προς τους εισηγητές τις απορίες τα ερωτήματά τους ζητώντας διευκρινίσεις γύρω από τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 3607905 και 210 3382131 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο geg@acci.gr

Υπενθυμίζεται πως οι προθεσμίες για την απογραφή στο Γ.Ε.ΜΗ. έχουν οριστεί ως εξής:
  1. Για τις ΑΕ, τις ΕΠΕ, τις ΟΕ και τις ΕΕ, η προθεσμία υποβολής ορίζεται ως εξής:
    • Μέχρι την 27η Οκτωβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 1.
    • Μέχρι την 3η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 2.
    • Μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 3.
    • Μέχρι την 17η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 4.
    • Μέχρι την 24η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 5.
    • Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 6.
    • Μέχρι την 8η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 7.
    • Μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 8.
    • Μέχρι την 22η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 9.
    • Μέχρι την 29η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 0.
  2. Για τους αστικούς συνεταιρισμούς και τα υποκαταστήματα ή πρακτορεία εταιρειών της αλλοδαπής, η προθεσμία υποβολής είναι από 1η Νοεμβρίου 2012 έως τις 29 Δεκεμβρίου του 2012 και εξειδικεύεται ως εξής:
    • Μέχρι την 20η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 1, 2, 3.
    • Μέχρι την 10η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 4, 5, 6.
    • Μέχρι την 29η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 7, 8, 9, 0.
  3. Για τις Ατομικές επιχειρήσεις, τους Ευρωπαϊκούς Ομίλους Οικονομικού Σκοπού, τις Ευρωπαϊκές Συνεταιριστικές Εταιρείες και ταφυσικά πρόσωπα που ασκούν εμπορία, η προθεσμία παρατείνεται:
    • Μέχρι την 21η Ιανουαρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 1, 2 ,3, 4.
    • Μέχρι την 15η Φεβρουαρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει στο 5, 6, 7, 8, 9, 0.
  • Προθεσμία κατάθεσης εγγράφων στην κατά περίπτωση αρμόδια Υπηρεσία ΓΕΜΗ: εντός πέντε μηνών από την έναρξη της όλης διαδικασίας δηλ. 2/7-2/12/12.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ