PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ ΑΦΟΡΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ...ΤΟΠΟ ΜΑΣ!!!

Ο Ηλίας Τσιτλακίδης δεν τελείωσε πολιτικά μετά τις εκλογές του τότε που έχασε από ΑΜΟΙΡΙΔΗ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΜΙΧΟΥ... Το τότε ήταν τότε και το τώρα του ΗΛΊΑ είναι ....καλύτερο, λόγω της απεντόμωσης του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία και λόγω του ότι οι κοπριές έχουν ήδη φύγει (αυτή η έκφραση χρησιμοποιείται εκεί έξω στον πεζόδρομο γι αυτούς που έφυγαν) και καθάρισε ο τόπος κι από τις ΦΑΓΑΝΕΣ που έφαγαν έφαγαν έφαγαν, ΜΈΧΡΙ ΠΟΥ ΈΣΚΑΣΑΝ. Ά ρε Κωνσταντάρα.... Τώρα ο Ηλίας αυτό που ετοιμάζει αφορά αποκλειστικά εκείνον και τον τόπο, αφορά εκείνον και το πολιτικό του αύριο κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε!!!

Aναρτήθηκε από τον ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΠΙΤΙ.....


ΑΝ ΣΟΥ ΒΑΣΤΑ ΜΠΕΚΑ ΜΕΣΑ......

Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΒΑΡΑΤΕ ΕΝΑ ΨΕΜΑΤΑΚΙ ΕΙΠΑ..


ΤΟΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΤΣΗ Η ΓΙΑΓΙΑ......

Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

ΤΙ ΠΡΑΣΙΝΑ, ΤΙ ΓΑΛΑΖΙΑ, ΤΙ ΚΟΚΚΙΝΑ.... ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟ ΦΑΡΜΑΚΗ; ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΡΕ.....

Όσοι πιστεύετε πως "κυνηγάτε" τον Στέργιο τον Φαρμάκη από Διοικητή στο Νοσοκομείο, διότι έχει ξεφύγει ή διότι δεν σας κάνει λόγο του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΟΥ κατά πως λέτε που φοράει, έ λοιπόν να ξέρετε πως το ανάποδο καταφέρνετε. ΦΕΡΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΑΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ...ΑΠΕΝΑΝΤΙ! Το γαλάζιο σύστημα δεν είναι αυτό βέβαια που κυνηγάει τον διοικητή, είναι το σύστημα των τεμπέληδων εκεί στο νοσοκομείο. Εκείνων που πίσω από το μανδύα των κομμάτων την ...λούφαραν! Άντε γειά ρε κορόϊδα!!!


Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

και τι !!! γέφυρα



H φωτογραφία της γέφυρας Pont Neuf στην Τουλούζη.
 Η γέφυρα είναι από τις ωραιότερες του κόσμου. 
 Κατασκευάστηκε από το 1544 μέχρι το 1632,
 ο Λουδοβίκος 14ος την διέσχισε το 1659. 
Την γέφυρα... την είδατε βρε, ή τσάμπα τα γράφω???



Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

ΝΑ ΚΙ Ο ...ΛΑΜΟΓΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ ΚΑΙ ΨΕΥΤΡΑΚΟ

Τελικά ρε μάγκες γέμισε η Πιερία με ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟΥΣ, ΨΕΥΤΡΑΚΟΥΣ και ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ! Δεν μπορεί να φαντάζεστε πόσοι είναι εκείνοι που μέσα στις αναρτήσεις μου είδαν την μουτσούνα τους και "τσίμπησαν" χα χα χα και ...σαλιάζουν κατά ημών! Έ λοιπόν εσύ ρε δήθεν ΦΙΛΕ ΜΟΥ και τάχα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟΣ, Ο ΨΕΥΤΡΑΚΟΣ, Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟΣ..... Εσύ είσαι Ο ΛΙΓΟΥΡΗΣ ΤΟΥ ...ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟΥ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ Κατάλαβες ΛΑΜΟΓΙΑΚΟ; Κι επειδή έχεις φάει τις φάπες σου και δεν χόρτασες ακόμα, να ξέρεις πως θα φάς και ....κλωτσές πλέον!


Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΑΡΑΛΙΑ....




Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΓΩΝΙΔΗΣ, Ο.... ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Είναι από τα νέα ταλέντα της Ιατρικής στην Πιερία και τον γουστάρουμε απίστευτα. Είναι ο ΓΙΑΤΡΟΣ του σήμερα για ...ΑΥΡΙΟ και για ΠΑΝΤΑ! Και το όνομα αυτού Δημήτρης Παγωνίδης κι είναι κι ορθοπεδικός γιατρός και εσχάτως ζει στην Θεσσαλονίκη, δυστυχώς. Εμείς όμως περιμένουμε να φορτώσει γνώσεις και να ξαναέρθει εδώ που η ΠΙΕΡΙΑ τον χρειάζεται.... Είναι ΓΙΑΤΡΟΣ μ όλα τα γράμματα κεφαλαία!

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΤΣΕ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ" Ή Ο ....ΚΟΝΤΡΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ; ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ...ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΣ!


Τσε κε βάρα; Ή Πάρε και βάρα;;; Είναι ο ΤΣΕ της ΠΙΕΡΙΑΣ ο εικονιζόμενος;;; Ο Τάσος Αλχατζίδης τα χει "πάρει" στο κρανίο με το μπουρδέλο το σύστημα και παλεύει με το θηρίο, πλέον με τέτοιο μένος που όποιος τον βλέπει ή τον παρακολουθεί καταλαβαίνει ότι ο ΤΣΕ της ΠΙΕΡΙΑΣ κάνει ΠΟΛΕΜΟ, πλέον με όλους εκείνους που πιστεύει πως είναι απέναντι του. Έ ρε Τάσο αγωνιστή.... Έ ρε Τάσο ...ΚΟΝΤΡΑΡΕ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΤΣΕ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ" Ή Ο ....ΚΟΝΤΡΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ; ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ...ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΣ!

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ....ΠΙΕΡΙΑ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ....




Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

ΟΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ, ΟΙ ΕΥΡΩΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΗΤΑΝ "ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ" ΣΤΑ ...ΔΕΝΤΡΑ



Ιταλός επιστήµονας ισχυρίζεται ότι έλυσε το μυστήριο του τρόπου µε τον οποίο ο Αρχιµήδης χρησιµοποίησε τις ακτίνες του ήλιου προκειµένου να καταστρέψει τον ρωµαϊκό στόλο κατά την πολιορκία των Συρακουσών. ο Αρχιµήδης, αντί να στρέψει µέσω των κατόπτρων το φως του ήλιου στα κινούµενα πλοία, είναι πιθανό να χρησιµοποίησε καθρέφτες προκειµένου να ζεστάνει νερό που βρισκόταν σε ειδικές δεξαµενές. Το νερό έβραζε και ο παγιδευµένος ατµός προκαλούσε την έκρηξη του όπλου, στέλνοντας «οβίδες» στους Ρωµαίους 1.500 χρόνια πριν γίνει γνωστή στην Ευρώπη η πυρίτιδα και µάλιστα µε ταχύτητα άνω των 200 χλµ. ανά ώρα και βεληνεκές περίπου 150 µέτρα. Ο Ρόσι πιστεύει ότι οι «οβίδες» ήταν πήλινες και περιείχαν «υγρό πυρ», µια µάζα από εύφλεκτα υλικά. Ετσι, η βολή προκαλούσε εκρήξεις και τελικά πυρπόληση των στόχων. Το 2006 μία ομάδα από το MIT έφτιαξε ένα τέτοιο κανόνι και το δοκίμασε με επιτυχία. Η Φώτο επάνω αναπαρασταση από το «κανόνι» του Αρχιμήδη.

Panagiotis Darivas

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 1-1


Μοιρασιά (1-1) για Βατανιακό και Κρανούλα  

Μοιρασιά (1-1) για Βατανιακό και Δόξα Κρανούλας | onsports.gr
Ισόπαλες αναδείχθηκαν οι δυο ομάδες στην πρεμιέρα του Βορείου Ομίλου της Football League 2, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν με δέκα παίκτες την αναμέτρηση.
Από ένα βαθμό έχουν μετά την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Βατανιακός και η Δόξα Κρανούλας. Οι δυο ομάδες πάλεψαν για τη νίκη, μοιράστηκαν ουσιαστικά από ένα ημίχρονο, όμως δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το ισόπαλο αποτέλεσμα κι έτσι θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη αγωνιστική για να διεκδικήσουν το πρώτο τους τρίποντο στη σεζόν.
Η Δόξα Κρανούλας ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Βατανιακού, παίρνοντας νωρίς το προβάδισμα καθώς στο 5’ το σουτ του Βλάχου νίκησε τον Παπαδόπουλο. Οι ποδοσφαιριστές του Ανέστη Ζώη είχαν καταφέρει να ελέγξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκαν από τον Βατανιακό, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι θέλησαν να φτάσουν στην ισοφάριση και πίεσαν για να τα καταφέρουν, χρειάστηκε όμως να φτάσει το παιχνίδι εννέα λεπτά πριν από τη λήξη του για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του Σιαράβα από το σουτ του Τζιώρα που διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα κινδύνεψαν στο φινάλε καθώς έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Καραγιαννίδη στο 86’, ωστόσο το συγκρότημα του Λεωνίδα Μπίλη δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή και έτσι οι δυο ομάδες πήραν από ένα βαθμό.
Βατανιακός (Λεωνίδας Μπίλης): Παπαδόπουλος, Ηλίας, Τριανταφυλλίδης, Βαρτζιώτης, Γιαλαμίδης, Τσιώμης (58' Σιδηρόπουλος), Τσικαδέρης (58' Κόλα), Τσιτλακίδης (66' Γιαννούλης), Μανίκας, Ποτουρίδης, Τζιώρας.
Δόξα Κρανούλας (Ανέστης Ζώης): Σιαράβας, Νάσιος, Χήρας, Τσακτάνης, Παπαβασιλείου, Καραγιαννίδης, Κάκαβος (67' Ηλίας), Βλάχος (85' Τσιφλίδης), Νικολάου, Γήττας, Γκέκα (42'Μπελεβέτης).

via

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

8 πηγές θέρμανσης. Δείτε ποια σας συμφέρει .



Το «Imerisia.gr» παρουσιάζει έναν οδηγό για οκτώ πηγές θέρμανσης που μπορούν να επιλέξουν οι καταναλωτές ανάλογα με τα οικονομικά τους. Έχουν τη δυνατότητα να... συγκρίνουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των λύσεων...
ενώ ορισμένες από αυτές οδηγούν τα νοικοκυριά σε σημαντική εξοικονόμηση δαπανών.
Στη ζυγαριά... μπαίνουν το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, τα κλιματιστικά, το ενεργειακό τζάκι, τις σόμπες πέλετ, τους καυστήρες βιομάζας, τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας και τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα.
Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε αλλά λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης οι τιμές του αναμένεται να κυμανθούν στα 1,35 με 1,40 ευρώ το λίτρο. Το κόστος είναι τεράστιο για τις οικογένειες και σε σχέση με πέρυσι είναι υψηλότερο κατά περίπου 50%. Το 2011 τέτοια εποχή οι τιμές διάθεσης του πετρελαίου ήταν στα 0,90 με 0,92 ευρώ το λίτρο. Αλλά κι όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα και προμηθεύτηκαν πετρέλαιο από πέρυσι για φέτος αναμένεται να προχωρήσουν στη χρήση των καλοριφέρ με φειδώ.
Το συγκριτικό τεστ ανάμεσα στις οκτώ μορφές θέρμανσης έγινε με βάση τις ανάγκες μιας οικογένειας που ζει σε ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. Οι εκτιμήσεις θέλουν πως τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν θα καταναλωθούν 1.200 λίτρα πετρελαίου. Για να γίνει πιο εύκολη η σύγκριση με τη βοήθεια του μετατροπέας της Εταιρίας Παροχής Αερίου Αττικής βρήκαμε ότι η ισοδύναμη ποσότητα των λίτρων σε kWh (κιλοβατώρες) ηλεκτρικού ρεύματος είναι 12.630.
Έτσι σύμφωνα με αυτό το σενάριο αλλά και με έρευνα αγοράς που κάναμε προκύπτει ότι η πιο οικονομική λύση είναι τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας. Το ετήσιο κόστος κυμαίνεται από τα 810 έως τα 1.100 ευρώ ετησίως.
Ακολουθεί ο καυστήρα βιομάζας (με πέλετ) όπου η δαπάνη κυμαίνεται για τη χειμερινή σεζόν από 840 μέχρι 1.120 ευρώ.
Έπεται το φυσικό αέριο με 972,51 ευρώ και το ενεργειακό τζάκι που θα κοστίσει η θέρμανση στα 1.400 ευρώ. Στα 1.120 με 1.400 ευρώ είναι τα έξοδα με τις σόμπες που καταναλώνουν πέλετ.
Τα κλιματιστικά υπολογίζεται ότι για να ζεστάνουν μια κατοικία 100 τ.μ. θα χρειαστεί δαπάνη της τάξης των 1.454 ευρώ.
Όσοι επιλέξουν το πετρέλαιο θέρμανσης θα χρειαστούν 1.680 ευρώ, ενώ ασύμφορη λύση είναι τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα με το λογαριασμό να εκτινάσσεται στα 2.472 ευρώ.
Βέβαια, κανείς θα πρέπει να συνυπολογίσει και το κόστος εξοπλισμού για τις προαναφερόμενες μορφές θέρμανσης. Αναμφισβήτητα είναι ανάγκη να προσμετρήσουν οι ενδιαφερόμενοι και την ποιότητα της θέρμανσης. Με απλά λόγια αν διαρκεί η ζέστη και μετά το κλείσιμο του διακόπτη.
1. Πετρέλαιο θέρμανσης
Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνονται φέτος στα 1,35 με 1,40 ευρώ. Έστω, ότι η τιμή είναι στα 1,40 ευρώ. Τότε η οικογένεια θα χρειαστεί για να ζεσταθεί 1.680 ευρώ. Βέβαια, η ποιότητα της θέρμανσης με πετρέλαιο είναι η ανώτερη, ενώ οι καυστήρες έχουν μεγάλη απόδοση σε σχέση με άλλους τρόπους. Επίσης η χρήση του θερμοστάτη μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση δαπάνης.
2. Φυσικό αέριο.
Ένα από τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου είναι πως η οικογένεια δεν έχει την έγνοια αν άδειασε η δεξαμενή, αν ο διανομέας έκλεψε κατά τη διάρκεια της παράδοσης κλπ. Είναι διαρκής η παροχή του καύσιμου. Για τις 12.630 kWh και με χρέωση στα 0,077 ευρώ ανά kWh το κόστος είναι 972,51 ευρώ. Πολύ, χαμηλό κόστος θέρμανσης. Για όσους δεν είναι στο δίκτυο το κόστος για την εσωτερική εγκατάσταση κυμαίνεται σε 3.500 - 4.500 ευρώ για μια μέση πολυκατοικία με 15 διαμερίσματα. Οπότε το κόστος ανά διαμέρισμα ανέρχεται μέχρι 300 ευρώ). Σε περίπτωση που απαιτείται και αλλαγή λέβητα, το κόστος ανέρχεται σε 6.500 - 7.000 ευρώ. Η Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής έχει ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα με διευκολύνσεις πληρωμής.
Στα μειονεκτήματα συμπεριλαμβάνονται επίσης και το γεγονός πως δεν έχουν όλες οι περιοχές της Αττικής δίκτυο.
3. Κλιματιστικά.
Πρόκειται για μία από τις μέτριες λύσεις. Επίσης πολλά νοικοκυριά διαθέτουν κλιματιστικό και άρα δεν θα μπουν στη διαδικασία του να αγοράσουν συσκευή. Όπως προαναφέρθηκε απαιτείται κατανάλωση ρεύματος 12.360 kWh. Ωστόσο με τα κλιματιστικά ισχύει ο κανόνας πως για κάθε κιλοβατώρα που δαπανούμε θερμαινόμαστε με διπλάσια ενέργεια. Κι αυτό επειδή η απόδοσή τους είναι στο 1,7 με 2. Άρα δε θα χρειαστούμε 12.360 κιλοβατώρες το χειμώνα αλλά 7.270. Έτσι με 0,20 ευρώ την κιλοβατώρα θα χρειαστούμε όλο το χειμώνα 1.454 ευρώ. Τα κλιματιστικά με inverter πετυχαίνουν ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση. Στα «πλην» των κλιματιστικών είναι η δαπάνη για την αγορά συσκευών, για όσους δεν έχουν, και επιπλέον η θέρμανση δεν διαρκεί.
4. Θερμαντικά σώματα (ηλεκτρικά καλοριφέρ, αερόθερμα).
Πολύ πιο ακριβά, αφού καίνε περισσότερο. Για τις 12.360 κιλοβατώρες η χρέωση των νοικοκυριών στο τετράμηνο θα μεταπηδήσει στην υψηλότερη κλίμακα των 2.000 kWh ίσως και στη μεγαλύτερη. Συνεπώς το νοικοκυριό θα χρεωθεί με περίπου 0,20 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Άρα για τη θέρμανση το κόστος θα είναι στα 2.472 ευρώ.
5. Σόμπες πέλετ.
Το κόστος τους κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα από 900 έως 2.000 ευρώ. Για τη χειμερινή σεζόν χρειάζονται 4.000 με 5.000 κιλά πέλετ. Η μέση τιμή είναι στα 0,28 ευρώ το κιλό. Οπότε χρειάζονται 1.120 με 1.400 ευρώ το χρόνο, πολύ χαμηλότερα από το πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα. Βέβαια, χρειάζονται εργασίες στο σπίτι καθώς για παράδειγμα θα πρέπει να τοποθετηθεί σωλήνας για την εξαγωγή των καυσαερίων. Επίσης απαιτείται κι ένας σχετικός χώρος για την αποθήκευση των πέλετ. Επιπλέον, θα πρέπει ανά τακτά διαστήματα να εφοδιάζεται η σόμπα.
6. Καυστήρας βιομάζας.
Έχει πολύ μεγαλύτερη απόδοση από τη σόμπα, αν και «καίει» πέλετς. Χρειάζονται περίπου 3.000 με 4.000 κιλά το χρόνο. Με μέση τιμή τα 0,28 ευρώ το κιλό, το κόστος θέρμανσης κυμαίνεται από 840 μέχρι 1.120 ευρώ. Οι δαπάνες αγοράς είναι από 2.500 έως 5.000 ευρώ και χρειάζονται αποθηκευτικός χώρος αλλά και τακτικός καθαρισμός.
7. Ενεργειακό τζάκι.
Το ενεργειακό τζάκι είναι καλύτερης απόδοσης από το κλασικό τζάκι. Φτάνει στο 75% η απόδοσή του. Καταναλώνει λιγότερα ξύλα και θερμαίνει πολύ περισσότερο. Εκπέμπει μέσα από ειδικούς αεραγωγούς θερμό αέρα. Χρειάζονται όμως μετατροπές στην κατοικία και το μέσο κόστος είναι γύρω στα 3.000 ευρώ. Σε ξύλα απαιτούνται περίπου 7.000 κιλά. Με 0,20 ευρώ το κιλό τότε η συνολική δαπάνη είναι 1.400 ευρώ.
8. Πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας.
Πρόκειται για καινούρια στην ελληνική αγορά μορφή θέρμανσης. Τα πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν στους τοίχους ή στις οροφές και με την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος εκπέμπεται ακτινοβολία στα αντικείμενα και τα σώματα. Αυτή είναι και η διαφορά με τις άλλες μορφές θέρμανσης. Το κόστος ανά πάνελ ανάλογα με τα watt που καταναλώνει κυμαίνεται από 300 έως και πάνω από 500 ευρώ. Οι εταιρίες διαφημίζουν θέρμανση με 400 ευρώ το χρόνο. Ωστόσο, ο υπολογισμός που κάνουν είναι με την τιμή της κιλοβατώρας στα 0,09 ευρώ (καθαρή τιμή). Με συνυπολογισμό των υπολοίπων χρεώσεων στα τιμολόγια ρεύματος και με δεδομένο ότι η κατανάλωση ρεύματος θα κυμανθεί στις 2.000 κιλοβατώρες και πάνω τότε προκύπτει ένα εύρος κόστους από 810 έως 1.110 ευρώ το χρόνο.
Τα πάνελ πρέπει όμως να είναι τοποθετημένα ώστε να βλέπουν αντικείμενα καθώς αυτά θερμαίνουν και όχι τόσο τον αέρα.

Σ.Σ.: Εκ παραδρομής στο πρώτο κείμενο που αναρτήθηκε για τον υπολογισμό του κόστους στα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας έγινε υπολογισμός, με βάση την καθαρή τιμή της κιλοβατώρας στα 0,09 ευρώ. Δεν συνυπολογίστηκαν οι υπόλοιπες χρεώσεις που επιβάλλει στα τιμολόγια της η ΔΕΗ, όπως και το γεγονός ότι η κατανάλωση ρεύματος θα είναι μεγαλύτερη των 2.000 κιλοβατώρων και άρα η χρέωση θα γίνει με περίπου 0,20 ευρώ ανά κιλοβατώρα.


Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

Έ ΌΧΙ ΡΕ Γ@ΜΩΤΟ, ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΠΙΕΡΙΚΟ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ ΜΕ 2-0


Ηρακλής Ψαχνών - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-0  

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Χριστοδούλου, Αθανασόπουλος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λαζαρίδης 30' , Κοσμίδης 63'
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Λαζαρίδης 31' (δεύτερη κίτρινη)
Ηρακλής Ψαχνών (Βασίλης Βούζας): Σικαλιάς, Ζουλιώτης, Τάουερ, Μπακομήτρος, Ρεπετσάς, Κονέ, Βανγκελί (46' Ντελέκος), Ιακωβάκης, Λιόσης, Σέγκος, Χαϊκάλης.

Πιερικός (Νίκος Γκουλής): 
Τόλιος, Λαζαρίδης, Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο, Δήμου, Σεχολάρι (46' Ίτσιος), Ντόικιτς, Δεσποτόφσκι (77' Παπαδόπουλος), Ντάνι, Νίκου, Καρτσαμπάς. 



Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Η ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΙΟΣΚΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ...ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ




Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

ΟΤΙ ...ΧΑΝΕΙΣ ΕΦΥΓΕ ΓΙ ΑΛΛΟΥ! ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΠΡΙΝ ...ΦΥΓΕΙ!!!


Σε γουστάρω πολύ... Απ την πρώτη στιγμή κι απ την πρώτη ματιά κι απ το πρώτο σου φιλιιιιιιιιι ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩΩΩΩΩΩ.... ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Αυτά κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κι εγώ νομίζω πως δεν γίνεται να μην το παίξω κι εδώ και μάλιστα χωρίς σχόλιο....
ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΑΝΤΥΠΑΣ....
ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩΩΩΩΩΩΩ
Όποιος όμως από σας εκεί έξω βλέπει τον εαυτό του ή τα δικά του ή τις δικές του αλήθειες μέσα σ αυτά, έ τότε ας πράξει τα δέοντα!!!
ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ...ΧΑΝΕΙΣ ΕΦΥΓΕ ΓΙ ΑΛΛΟΥ! ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΠΡΙΝ ...ΦΥΓΕΙ!!!

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΈΤΣΙ.... ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΜΕΣ ΡΕ ΣΥ ΜΠΑΜΠΗ ΠΕΪΔΗ, ΚΟΥΚΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΒΑΤΑ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Τελικά ρε παιδιά ο φίλος μου ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΕΪΔΗΣ δεν είναι κομάντο μόνο για τα αθλητικά της Πιερίας, είναι και για όλα τα άλλα.... Εκεί στην εκδήλωση που έγινε επίτιμος Δημότης Κατερίνης ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Μπάμπης ήταν τα ....πάντα, όλα!!! Μπράβο Μπάμπη.... Εκεί κάλυπτε το θέμα και για την Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.... Ρε συ Μπάμπη τι κούκλος είσαι με την γραβάτα; ΠΩ ΠΩ ΠΩ.... ΈΤΣΙ.... ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΜΕΣ ΡΕ ΣΥ ΜΠΑΜΠΗ ΠΕΪΔΗ, ΚΟΥΚΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΒΑΤΑ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ


Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΤΟΥ "ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ" ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΚΑΙ ...ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ

Εκ νέου Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ.... Τα κατάφερε κι αυτό σίγουρα σηματοδοτεί το αύριο του αθλήματος στον τόπο μας, διαφορετικά. Ο Ολυμπιονίκης μας θα ξανακάτσει αναπαυτικά στην καρέκλα του Προέδρου σ αυτή τη δύσκολη περίοδο. Την περίοδο της κρίσης, όπου λένε πως ο αθλητισμός είναι πολυτέλεια κι όχι πλέον ανάγκη. 
ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΘ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ" ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ, ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΖΟΥΝΤΟ..... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Έτι λοιπόν είχαμε, την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών
20/10/2012
Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών που περιελάμβανε και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός
περιόδου 1/1/2012 έως 19/10/2012 καθώς και ο Προϋπολογισμός της ερχόμενης τριετίας.

Μετά από πρόταση του Προέδρου κ. Πύρρου Δήμα και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την απονομή του τίτλου του Επίτιμου Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών στον Περιφερειάρχη Αττικής και Επίτιμο Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Γιάννη Σγουρό, ως αναγνώριση της μεγάλης του προσφοράς στην Άρση Βαρών και τον Ελληνικό και Παγκόσμιο Αθλητισμό.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος Δήμας Πύρρος
Α’ Αντιπρόεδρος Γερακάρης Βασίλειος
Β’ Αντιπρόεδρος Μαυροματίδης Δημήτρης
Γ’ Αντιπρόεδρος Παντικίδου Μαρία
Γενικός Γραμματέας Σκιαδάς Νικόλαος
Ειδικός Γραμματέας Βιδάκης Ιωάννης
Ταμίας Μαμτσαδέλης Συμεών
Αναπληρωτής Ταμίας Παρασκευόπουλος Γεώργιος
Έφορος Υλικού Ταμουτσίδης Αντώνης
Μέλος Δεσκάτα Ελένη
Μέλος Λάγκας Αναστάσιος
Μέλος Μαυρακάκης Κωνσταντίνος
Μέλος Βαλασιάδης Δημήτριος
Μέλος Χατζηλεωνίδας Ιωάννης
Μέλος Προκοπίδης Ευάγγελος



Aναρτήθηκε από: DIMITRIOS KERAILIDIS

ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.... ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ


Σήμερα το βράδυ στις 10 στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η καλύτερη αθλητική εκπομπή της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ή καλύτερα η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Το μοναδικό τοκ σόου της Βόρειας Ελλάδας ή όλης της Ελλάδας..... Μιλούμε για το τοκ σόου αλα αθλητικά. Η ...κόντρα στην Αθηναϊκή Κυριακή έχει ονοματεπώνυμο. ΣΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.... Και ΠΑΟΚ κι ΑΡΗΣ κι ΗΡΑΚΛΗΣ και ΠΙΕΡΙΚΟΣ και ΒΕΡΟΙΑ και ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ και ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ και ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ.... κι όποιος αντέξει!
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ; Ο ΠΙΟ ....ΟΜΟΡΦΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΙ Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ; ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ.................

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, ΈΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΓΑΛΑΝΕ, ΦΑΡΜΑΚΗ, ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΟΝΙΚΟ;;;;


Η Παρέα αυτή είναι άκρως πολιτική. Συνάντηση στο Λιτόχωρο, με ΓΙΩΡΓΟ ΦΑΡΜΑΚΗ τον Αναπληρωτή Δημάρχου Δίου Ολύμπου, τον εκπρόσωπο τύπου του Δήμου ΑΝΔΡΕΑ ΓΑΛΑΝΟ, τον Δημοτικό Σύμβουλο αντιπολίτευσης ΝΙΚΟ ΛΑΜΠΟΝΙΚΟ εκ Καρίτσης και τον συμπολίτη του ΒΑΣΙΛΗ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ.... Η κουβέντα σαφώς κι είχε ως επίκεντρο το αύριο του τόπου μας ή καλύτερα του τόπου τους... Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, ΈΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΓΑΛΑΝΕ, ΦΑΡΜΑΚΗ, ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΟΝΙΚΟ;;;;

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ....

ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ..


Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΒΑΛΕ ...ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ...ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟ! ΦΤΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ...


Ο Σερίφ Σιαχίν από Κομοτηνή είναι μουσουλμάνος πολύτεκνος και παχύσαρκος. Εβγαινε επι χρόνια στα κανάλια και ζητούσε βοήθεια από τιο Ελληνικό κράτος να το βοηθήσει να χάσει κιλά. Το παράπονο του ήταν οτι έρχονταν σπίτι του οι πολιτικοί προεκλογικά. Ναι, καλά κάνουμε και τους αποκαλούμε ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες, δεν υπάρχει τουρική μειονότητα. ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΕΚΙΡ ΜΠΟΖΤΑΓ!




Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Ξυπνάνε τα γαμοκύτταρα μου"...






Είναι βουλευτής, μάλλον προσγειωμένος.
Όμως όταν βλέπει συνάδελφό του, βουλευτή άλλου κόμματος… απογειώνεται. «Ξυπνάνε τα γαμοκύτταρά μου!!!» εξομολογείται. Εμείς τι ... να πούμε; Ανεξάρτητος άνθρωπος είναι, μπορεί να εφορμήσει ως… ταύρος εν υαλοπωλείο στο σκοτεινό αντικείμενο του πόθου του. Το πολύ πολύ να φάει καμιά… παστιτσάδα....


Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

Ο δεκάλογος για τη σωτηρία της Ελλάδας...




“Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας. Μόνοι μας θα θεραπευτούμε…”
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και στους ακόμη δυσκολότερους που έρχονται, η κοινωνία μας θα πρέπει να συμφωνήσει σε μερικά βασικά σημεία αν θέλουμε να προχωρήσουμε παραπέρα και να μην ...
τελειώσουμε ως χώρα του αναπτυγμένου κόσμου. Ας προσπαθήσουμε να τα κωδικοποιήσουμε και να σκεφτούμε όλοι μαζί αν θα τα υιοθετήσουμε ως λαός και πολιτεία για να πατήσουμε πάνω τους και να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε.

1. Είμαστε μια χώρα που προς το παρόν η θέση της είναι στα όρια των αναπτυγμένων χωρών. Είναι στο χέρι μας να βελτιώσουμε αυτή την θέση αλλά θα χρειαστεί πολλή δουλειά και αλλαγή του οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης. Δεν είμαστε μια πλούσια χώρα!

2. Η κρίση θα διαρκέσει πολλά χρόνια, ίσως δεκαετίες, και άρα πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως η πτώση του βιοτικού μας επιπέδου θα είναι προφανώς μακροχρόνια. Θα αρχίσει να αντιστρέφεται δε, μονάχα όταν εμφανιστεί η πολυπόθητη ανάπτυξη. Με άλλα λόγια, λεφτά δεν υπάρχουν και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι αδίστακτος ψεύτης.

3. Ανάπτυξη θα εμφανιστεί όταν σταθεροποιηθεί η οικονομία. Αυτό σημαίνει, πρωτογενή πλεονάσματα, αύξηση της ανταγωνιστικότητας, απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και του κέρδους, εκμετάλλευση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων ως χώρα με στρατηγικό σχεδιασμό για εξωστρεφή και ποιοτικό ιδιωτικό τομέα. Ο Ιδιωτικός Τομέας της οικονομίας λοιπόν, θα πρέπει να δομηθεί εξ’ αρχής, ξεφεύγοντας από τα κρατικοδίαιτα πρότυπα περασμένων δεκαετιών και στρεφόμενος σε παραγωγικές επενδύσεις με κατεύθυνση τις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι υπάρχουσες επιχειρήσεις θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους και να προσαρμοστούν στις επιταγές των καιρών ή να κλείσουν. Τέλος, καμία κρατική παρέμβαση δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή ως προς τις εργασιακές σχέσεις του ιδιωτικού τομέα. Μισθοί, απολύσεις, συμβάσεις και όλα όσα διέπουν αυτές τις σχέσεις πρέπει να εξακολουθήσουν να αποτελούν προνόμιο και διαπραγμάτευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Η παραγωγικότητα ελάχιστη σχέση έχει με τον κατώτατο μισθό ή την αποζημίωση απολύσεων, αυτό το έχουν αποδεχτεί οι περισσότερες τριτοβάθμιες εργοδοτικές οργανώσεις και το αποδεικνύει η παγκόσμια οικονομική πρακτική.

4. Ο Δημόσιος Τομέας μας είναι υπερμεγέθης, μη παραγωγικός και πάσχει από διοικητική ανεπάρκεια λόγω κομματικού εναγκαλισμού και πελατειακών σχέσεων των λειτουργών του με όλα σχεδόν τα κόμματα, κυβερνητικά και μη. Θα πρέπει άρα να εξορθολογιστεί, να αλλάξει διοικητικά και να εκσυγχρονιστεί ως προς τις δομές και τις υπηρεσίες του. Αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που περισσεύουν.

5. Το τραπεζικό μας σύστημα χρειάζεται ολική αναδόμηση. Αυτό μπορεί να γίνει μονάχα με πρόσκαιρη κρατικοποίηση (ή ευρωζωνοποίηση) των τραπεζών, εξυγίανσή τους και μεταπώλησή τους με κέρδος σε νέους ικανούς ιδιώτες.

6. Το ασφαλιστικό είναι μια απασφαλισμένη βόμβα στα θεμέλια των δημόσιων οικονομικών. Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι πως οι συντάξεις θα βαίνουν μειούμενες για πολλά χρόνια (ειδικά οι υψηλές), τα εφάπαξ θα καταργηθούν και οι υγειονομικές παροχές θα εξορθολογιστούν κυρίως με περικοπή της σπατάλης στο φάρμακο και στις υπερβολικά πολλές (και συνήθως αχρείαστες και προκλητές) παρακλινικές εξετάσεις. Αρκεί βέβαια όλα αυτά να γίνουν με τον βασικό κανόνα της κοινωνικής δικαιοσύνης και με τη στήριξη των αδυνάτων, όσων σ’ αυτή την κοινωνία δεν έχουν που αλλού να γείρουν το κεφάλι τους, εκτός από το κράτος.

7. Η Δημόσια Παιδεία θα πρέπει να «συμμαζευτεί» και να ανοίξει προς τον ιδιωτικό τομέα για όσους μπορούν να πληρώσουν. Η «δωρεάν» παιδεία του σήμερα, θα πρέπει να αντικατασταθεί με πραγματικά δωρεάν παιδεία ίσως ευκαιριών για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την οικονομική τους θέση. Αυτό σημαίνει απόλυτη αξιοκρατία, κρατικές υποτροφίες και: βαθιές αλλαγές στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στροφή στην τεχνική εκπαίδευση, μεταρρύθμιση του συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων, δραστική μείωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ, δραστική αύξηση των μέσων και ανώτερων τεχνικών και επαγγελματικών σχολών. Αυτό προϋποθέτει ρήξη με το κατεστημένο των πανεπιστημίων αλλά και των πολιτικών που ίδρυαν σχολές σε κάθε χωριό.

8. Η Δημόσια Υγεία θα δεχτεί αφόρητες πιέσεις και το ΕΣΥ κινδυνεύει με κατάρρευση αν δεν υποστηριχθεί εγκαίρως. Θα χρειαστεί άμεση θεσμοθέτηση πρωτοβάθμιων δομών υγείας (πατώντας αρχικά στις δομές του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων θα έχουμε φρονώ ακόμη και εξοικονόμηση πόρων) και του θεσμού του οικογενειακού ιατρού. Αναθεώρηση της λειτουργίας των υπαρχουσών δομών (συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλείσιμο ΚΥ, αλλαγή ή εξειδίκευση μονάδων, κλπ), εξασφάλιση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και «άνοιγμα» προς τον ιδιωτικό τομέα με άρση των παράλογων εμποδίων για την επιχειρηματικότητα στον τομέα της υγείας.

9. Το φορολογικό μας σύστημα έχει τα χάλια του. Χρειάζεται απλοποίηση του φορολογικού νόμου, ελάφρυνση άμεσων φόρων για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα, αφορολόγητο όριο τουλάχιστον 12.000 ευρώ αρχικά για τετραμελή οικογένεια με 3.000 ευρώ αύξηση για κάθε επιπλέον τέκνο, υψηλότερη φορολογία στα φυσικά πρόσωπα με αυξημένα εισοδήματα, μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, ενιαίο και μοναδικό, κλιμακούμενο φόρο για την ακίνητη περιουσία, ενιαίο συντελεστή φορολόγησης των εταιρικών κερδών (flat tax) με πρόνοια μείωσης για όσα από αυτά επανεπενδύονται πραγματικά, εξαφάνιση όλων των φοροαπαλλαγών, ενθάρρυνση για χρήση «πλαστικού» χρήματος σε όλες τις συναλλαγές, αλλαγή στην επιμέτρηση του τεκμαρτού εισοδήματος στην κατεύθυνση «σύλληψης» των οικογενειακών εξόδων, αυστηρά τεκμήρια διαβίωσης για όσους επιθυμούν να έχουν μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία χωρίς να δηλώνουν και τα αντίστοιχα εισοδήματα.

10. Προαπαιτούμενο για την σωτηρία της χώρας είναι η διατήρηση ενός μίνιμουμ κοινωνικού ιστού άθικτου. Χρειάζεται λοιπόν να στηρίξουμε πάση θυσία τους αδύναμους συμπατριώτες μας. Άνεργοι, νέοι, άποροι, ανάπηροι, μονογονεϊκές οικογένειες, γέροντες, αποτελούν αυτή την στιγμή τους πιο αδύνατους κρίκους της κοινωνίας. Οφείλουμε να τους βοηθήσουμε ως συντεταγμένη Πολιτεία άμεσα. Καμία λοιπόν έκπτωση στον βαθύ πυρήνα του κοινωνικού μας κράτους δεν είναι αποδεκτή.

Τέλος, να συμπληρώσω αυτόν τον δεκάλογο, μ’ αυτό που ζητά η κοινωνία μας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Δικαιοσύνη και τιμωρία. Όλοι όσοι έκλεψαν ή με άλλον τρόπο βοήθησαν να φτάσει η χώρα ως εδώ, πρέπει να πληρώσουν σε χρήμα ή και στέρηση ελευθερίας για τα εγκλήματά τους. Χωρίς αυτή την αυτονόητη κάθαρση, ποτέ δεν θα υπάρξει πια κοινωνική ειρήνη στην Ελλάδα.

Πιστεύω τελικά, πως μόνο αν συμφωνήσουμε σε αυτά ή τουλάχιστον στα περισσότερα από αυτά, θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε το μέλλον με καθαρή ματιά. Όσο οι συνωμοσιολογίες, τα ψεύδη, οι μισές αλήθειες και η ιδιοτέλεια βασιλεύουν, θα είμαστε καθηλωμένοι και τελικά αβοήθητοι στο τέλμα μέσα στο οποίο εμείς οι ίδιοι πέσαμε με την μεγαλύτερη ευκολία. Γιατί πάνω από όλα, πρέπει βαθιά να πιστέψουμε πως οι κύριοι φταίχτες για το κατάντημά μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Όχι επειδή «μαζί τα φάγαμε» αλλά επειδή μαζί τους ψηφίζαμε, μαζί τους ανεχόμασταν, μαζί τους δικαιολογούσαμε, μαζί πιστεύαμε τα αισχρά τους ψεύδη, μαζί τους διαβάζαμε όλους αυτούς που μας οδήγησαν εδώ είτε πολιτικούς, είτε «μπετατζήδες», είτε «νταβατζήδες», είτε «ύποπτους μεσάζοντες», είτε «δημοσιογράφους», είτε «εξαπτέρυγα». Ζούσαμε, συναλλασσόμασταν, ελισσόμασταν, παρακαλούσαμε, αδιαφορούσαμε, επιβιώναμε μέσα στην λάσπη. Τώρα είμαστε «λερωμένοι» όλοι μας, ακόμη και αυτοί που δεν έφαγαν τίποτε. Ας σηκωθούμε από χάμω, να νίψουμε τα πρόσωπα, τα χέρια, τη σκέψη μας και ας αποφασίσουμε να αλλάξουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί ως κοινωνία. Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας. Μόνοι μας μπορούμε και να θεραπευτούμε. Είναι στο χέρι μας!



Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

«Κούρεμα» και στην παρέλαση...







Μετά το "κούρεμα" στα ομόλογα, ήρθε η ώρα για "κούρεμα" στη χρονική διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Η απόφαση δεν πάρθηκε, βεβαίως, για οικονομικούς λόγους, αλλά για... θέματα... ασφαλείας.

Μετά τα περσινά γεγονότα, οι αρμόδιοι για τα της παρέλασης είναι πολύ προβληματισμένοι για το πώς θα χειριστούν τη φετινή εκδήλωση και τελικά σε συνεργασία με την αστυνομία πάρθηκε η απόφαση να γίνει "κούρεμα" κατά 50% στη χρονική διάρκεια της παρέλασης, ήτοι από 80 λεπτά θα διαρκέσει μόλις 40.

Εκτός αυτού, 2.000 αστυνομικοί θα δημιουργήσουν ένα... κάστρο στη Θεσσαλονίκη, γύρω από τους επισήμους.



Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

Έ ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΡΕ ...ΤΟΜΑΡΙΑ «ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!» ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΤΟΛΜΗΣΕ 
******************
Το Ηχηρό Χαστούκι της Ουγγαρίας σε ΕΕ και ΔΝΤ…κάνει τον γύρο του κόσμου.. «ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!» ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η ΕΕ και το ΔΝΤ από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση τ

ης Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να ...συμμορφωθεί με τις…. απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.

«Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο ΔΝΤ και στην ΕΕ που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική LIBERATION. Η επίσης γαλλική MONDE δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orbán όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το ΔΝΤ και την ΕΕ που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο € 20 δις.

«Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να… θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η MONDE και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται οViktor Orbán, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Ο Orbán επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του» (σχόλιο: προπαγάνδα υπέρ λιτότητας)!

Με ιερή αγανάκτηση η MONDE πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την ΕΕ και το ΔΝΤ». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του ΔΝΤ γιατί προτίμησε να πάει στη Ν Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον… τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου! «Η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στηνWashington με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η MONDE, προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της ΕΕ ή των διεθνών οργανισμών!».
ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

Η άρνηση της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική εθνικής υποτέλειας των σοσιαλιστών προκατόχων της, προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις από τους θιγόμενους Ευρωπαίους, γέννησε όμως και αισθήματα μόλις συγκαλυπτόμενου θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο.

«Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «TIMES της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση… αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα».

Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Σκιέργκι Μάτολσι ήταν σαφέστατος, όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση αναφορικά με τη γραμμή της κυβέρνησηςOrbán απέναντι στο «μνημόνιο» που είχαν υπογράψει οι Ούγγροι σοσιαλιστές: «Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», διακήρυξε χωρίς περιστροφές.

«Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση της απελπισίας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό πληθυσμό 8 χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας» ομολογεί και η γερμανική εφημερίδαFRANKFURTER ALLGEMEINE και προσθέτει: «Η ομάδα του Orbán θέλει εξαιτίας αυτού του λόγου να προωθήσει την «εθνική συνοχή»».



Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

“Τα σκοτεινά φεγγάρια του Έρωτα” του Φεδερίκου Γκαρθία Λόρκα


Τα σκοτεινά φεγγάρια του Έρωτα”
του Φεδερίκου Γκαρθία Λόρκα

Βασισμένο στα έργα : Οι Φασουλήδες”, “Ο ματωμένος γάμος” και“Γέρμα”
με ζωντανή μουσική επί σκηνής


Σκηνοθεσία:Γιώργος Χ. Χανδόλιας

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Σάββατο27Οκτωβρίου (Έναρξη:21:00’)



  • Οκτώβριος: Σάββατο 27, Κυριακή 28, Δευτέρα 29
  • Νοέμβριος: Σάββατο 3, Κυριακή 4
Σάββατο 10, Κυριακή 11
Σάββατο 17, Κυριακή 18
Σάββατο 24, Κυριακή 25
- Δεκέμβριος: Σάββατο 1, Κυριακή 2
Σάββατο 8, Κυριακή 9
Σάββατο 15, Κυριακή 16
Σάββατο 22, Κυριακή 23
Παρασκευή28, Σάββατο 29, Κυριακή 30
- Ιανουάριος: Παρασκευή 4, Σάββατο 5, Κυριακή 6


ΘΕΑΤΡΟ ΠΗΓΑΣΟΣ
Π. Τσαλδάρη 7
Τηλ.: 23510.74371 -(Για κρατήσεις θέσεων)




ΛόρκακαιΈρωτας:

Ο ευγενικός Φεντερίκο της θλίψης, ο άνθρωπος του πάθους και της μοναξιάς.
Η καρδιά του δεν ήταν βέβαια χαρούμενη ήταν όμως ικανή για όλη τη χαρά του σύμπαντος. Πρέπει να είσαι θρήσκος και ιερόσυλος. Να συγκεντρώνεις το μυστικισμό μιας αυστηρής γοτθικής εκκλησίας με το θαύμα της ειδωλολατρικής Ελλάδας. Να τα βλέπεις όλα. Να τα νιώθεις όλα.
Ψίθυροι μιας μυστικής ακροβασίας στους πιο λάγνους πόθους. Μια τέτοια ακροβασία με τη δροσιά της δύναμης και τον μύχιο φόβο της ανατροπής, χαρακτηρίζει τη φαιδρή παράσταση των Φασουλήδων.Εκεί όπου υμνείται η αγάπη της μεταμφίεσης μ' έναν τρόπο μοναδικό. Εκεί που τύποι λαϊκοί, κράμα κυνικής εξυπνάδας,αμοραλισμού, αλλά και κάποιας κρυμμένης πίκρας, μελαγχολίας, αίσθησης της ματαιότητας των ανθρώπινων πραγμάτων,παίζουν στην ιδέα πως "η ζωή είναι όνειρο".Κι έτσι το παιχνίδι αποκτά ξεχωριστή μαγεία.
Οι ανθρώπινες ψυχές νοτισμένες στα υπόγεια ρεύματα μιας άγριας παράδοσης, απολαμβάνουν την ηδονή της μέθεξης σε μια άγνωστη και συνάμα οικεία λιτανεία. Τη λιτανεία που σμίγει την κιθάρα με το μαχαίρι, το κρασί με το αίμα, τη λύτρωση με τον πόνο που, όσο ευγενικός είναι στα σπάργανά του, τόσο σκοτεινός γίνεται στη συνεύρεσή του με τη μοίρα. "Η φωνή σου με σέρνει κι εγώ το ξέρω πως πνίγομαι, μα δεν μπορώ πια να φύγω"λέει η νύφη στο Ματωμένο Γάμοκαι είναι η στιγμή που δραπετεύει ο βόγγος της σάρκας που καίει. Της γυναίκας που παρατά τον άντρα της μ' όλο το σόι του στη μέση και φεύγει με το στεφάνι στο κεφάλι πριν τελειώσει ο γάμος. Εκεί που η ζητιάνα και το Φεγγάρι υψώνονται σε σύμβολα θανάτου. Ο θάνατος στον Ματωμένο Γάμο έρχεται μ' ένα "μικρό μαχαίρι π' ούτε το χέρι δεν το πιάνει".
Κι εδώ είναι το σημείο που διασταυρώνεται η μοίρα της Νύφης με κείνη της Γέρμα.Της μητρότητας που αποκόβεται ανίερα από το πανάρχαιο γονιμικό αίτημα της Ζωής. "Κάθε γυναίκα έχει αίμα για τέσσερα και για πέντε παιδιά. Κι αν δεν τα κάνει το αίμα μέσα της φαρμακώνεται όπως θα φαρμακωθεί και το δικό μου"λέει η Γέρμα. Κορμί στεγνό και στοιχειωμένο.Και ξυπνά η σιωπή που διεκδικεί τη ράβδο του κριτή σ' έναν πολιτισμό τιμής, που ελέγχεται από μια κοινωνία αυστηρής ηθικής.






Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ανατολικού Ολύμπου(ΚΠΕ) σας καλεί στην 3ηΚαστανογιορτή που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας την Κυριακή 21/10/2012.



Η Καστανογιορτή διοργανώνεται από το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Παντελεήμονα και τον Σύλλογο κατοίκων Παλαιού Παντελεήμονα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του τοπικού προϊόντος (κάστανου) και η επαφή της τοπικής κοινωνίας με τις χρήσεις και τις ιδιότητες του.
Η Καστανογιορτή θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Παλαιού Παντελεήμονα και θα περιλαμβάνει μουσική, ψήσιμο κάστανων,περιβαλλοντικά παιχνίδια και κατασκευές.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 10:30π.μ



Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών π.Γεώργιος Μεταλληνός στην Σχολή Γονέων Κατερίνης την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου







Ίλιγγο προκαλεί ο ισολογισμός της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης για τη χρήση του 2011. Όπως καταγράφεται στον ισολογισμό χρήσης 2011 (10/5- 31/12) οι ζημιές της επιχείρησης ανέρχονται στο ποσό των 4.020.413,83€.






Ίλιγγο προκαλεί ο ισολογισμός της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης για τη χρήση του2011.
Όπως καταγράφεται στον ισολογισμό χρήσης 2011 (10/5- 31/12) οι ζημιές της επιχείρησης ανέρχονται στο ποσό των 4.020.413,83€.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση ιδρύθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2010 και μόλις σε ένα χρόνο ζωής έχει συσσωρεύσει ζημιές άνω των 4.000.000€.

Ένα μικρό μέρος των ζημιών που καταγράφονται προήλθαν από ζημιές των Κοινωφελών Επιχειρήσεων των Πρώην Καποδιστριακών Δήμων με τις οποίες συγχωνεύθηκε (Κοινωφελής Δήμου Παραλίας-448.884,31€, Κοινωφελής Δήμου Πιερίων-104.667,88€, Κοινωφελής Δήμου Πέτρας-128.980,90, Κοινωφελής Δήμου Κορινού-131.863,65, Κοινωφελής Δήμου Ελαφίνας –44.650,85€ με σύνολο: 859.047,59€).
Το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών, άνω των 3.000.000€, που καταγράφεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ),κληρονομήθηκε από την επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης με το όνομα Δημοτική Αγορά Κατερίνης (Δ.Ε.Δ.Α.Κ) από την οποία προήλθε.
Μόνο η Δ.Ε.Δ.Α.Κ από το2007 έως το 2010 συσσώρευσε ζημιές άνω του1.500.000€.
Συγκεκριμένα και με βάση τους ισολογισμούς:
Χρήση 2007 Πρόεδρος Λιακόπουλος Αθανάσιος Σύνολο Ζημίας -1.498.200,08€
Χρήση 2008 Πρόεδρος Λιακόπουλος Αθανάσιος Σύνολο Ζημίας -2.028.906,76€
Χρήση 2009 Πρόεδρος Χιονίδης Σάββας Σύνολο Ζημίας -2.586.622,94€
Χρήση 2010 Πρόεδρος Τσιβανίδης Περικλής Σύνολο Ζημίας -2.381.153,58€
Χρήση 2011Πρόεδρος Τσιβανίδης Περικλής Σύνολο Ζημίας -3.067.185,43€ (από 1/1/11 έως 9/5/11)
Χρήση 2011 Πρόεδρος Λεμονόπουλος Χρήστος Σύνολο Ζημίας -4.020.413,83€ (από 10/5/11 έως 31/12/11)
Και όλα αυτά ενώ η επιχείρηση δανείστηκε το 2007 από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας ποσό1.000.000€ για εξόφληση οφειλών.
Αν σκεφτεί κάνεις ότι η Δ.Ε.Δ.Α.Κ ιδρύθηκε το 1985, και οι συσσωρευμένες ζημιές κατά τη διάρκεια των 21 ετών λειτουργίας της, ήταν περίπου1.000.000€, είναι απορίας άξιο πώς μέσα σε 5 χρόνια με τη Διοίκηση Χιονίδη οι ζημιές της υπερτριπλασιάστηκαν.
Είναι καιρός πια, ο σημερινός πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ, να καλέσει τους Οικονομικούς Επιθεωρητές για διαχειριστικό έλεγχο, ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για την οικτρή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης.
Κυριακίδης Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος


Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

“Τα σκοτεινά φεγγάρια του Έρωτα” του Φεδερίκου Γκαρθία Λόρκα.



Τα σκοτεινά φεγγάρια του Έρωτα”
του Φεδερίκου ΓκαρθίαΛόρκα

Βασισμένο στα έργα : Οι Φασουλήδες”, “Ο ματωμένος γάμος” και “Γέρμα”
με ζωντανή μουσική επί σκηνής


Σκηνοθεσία: Γιώργος Χ. Χανδόλιας

ΠΡΕΜΙΕΡΑΣάββατο 27 Οκτωβρίου (Έναρξη: 21:00’)



  • Οκτώβριος: Σάββατο 27, Κυριακή 28, Δευτέρα 29
  • Νοέμβριος: Σάββατο 3, Κυριακή 4
Σάββατο 10, Κυριακή 11
Σάββατο 17, Κυριακή 18
Σάββατο 24, Κυριακή 25
- Δεκέμβριος: Σάββατο 1, Κυριακή 2
Σάββατο 8, Κυριακή 9
Σάββατο 15, Κυριακή 16
Σάββατο 22, Κυριακή 23
Παρασκευή 28, Σάββατο 29, Κυριακή 30
- Ιανουάριος: Παρασκευή 4, Σάββατο 5, Κυριακή 6


ΘΕΑΤΡΟ ΠΗΓΑΣΟΣ
Π. Τσαλδάρη 7
Τηλ.: 23510.74371 - (Για κρατήσεις θέσεων)




Λόρκα και Έρωτας:

Ο ευγενικός Φεντερίκο της θλίψης, ο άνθρωπος του πάθους και της μοναξιάς.
Η καρδιά του δεν ήταν βέβαια χαρούμενη ήταν όμως ικανή για όλη τη χαρά του σύμπαντος. Πρέπει να είσαι θρήσκος και ιερόσυλος. Να συγκεντρώνεις το μυστικισμό μιας αυστηρής γοτθικής εκκλησίας με το θαύμα της ειδωλολατρικής Ελλάδας. Να τα βλέπεις όλα. Να τα νιώθεις όλα.
Ψίθυροι μιας μυστικής ακροβασίας στους πιο λάγνους πόθους. Μια τέτοια ακροβασία με τη δροσιά της δύναμης και τον μύχιο φόβο της ανατροπής, χαρακτηρίζει τη φαιδρή παράσταση των Φασουλήδων. Εκεί όπου υμνείται η αγάπη της μεταμφίεσης μ' έναν τρόπο μοναδικό. Εκεί που τύποι λαϊκοί, κράμα κυνικής εξυπνάδας, αμοραλισμού, αλλά και κάποιας κρυμμένης πίκρας, μελαγχολίας, αίσθησης της ματαιότητας των ανθρώπινων πραγμάτων, παίζουν στην ιδέα πως "η ζωή είναι όνειρο". Κι έτσι το παιχνίδι αποκτά ξεχωριστή μαγεία.
Οι ανθρώπινες ψυχές νοτισμένες στα υπόγεια ρεύματα μιας άγριας παράδοσης, απολαμβάνουν την ηδονή της μέθεξης σε μια άγνωστη και συνάμα οικεία λιτανεία. Τη λιτανεία που σμίγει την κιθάρα με το μαχαίρι, το κρασί με το αίμα, τη λύτρωση με τον πόνο που, όσο ευγενικός είναι στα σπάργανά του, τόσο σκοτεινός γίνεται στη συνεύρεσή του με τη μοίρα. "Η φωνή σου με σέρνει κι εγώ το ξέρω πως πνίγομαι, μα δεν μπορώ πια να φύγω" λέει η νύφη στο Ματωμένο Γάμο και είναι η στιγμή που δραπετεύει ο βόγγος της σάρκας που καίει. Της γυναίκας που παρατά τον άντρα της μ' όλο το σόι του στη μέση και φεύγει με το στεφάνι στο κεφάλι πριν τελειώσει ο γάμος. Εκεί που η ζητιάνα και το Φεγγάρι υψώνονται σε σύμβολα θανάτου. Ο θάνατος στον Ματωμένο Γάμο έρχεται μ' ένα "μικρό μαχαίρι π' ούτε το χέρι δεν το πιάνει".
Κι εδώ είναι το σημείο που διασταυρώνεται η μοίρα της Νύφης με κείνη της Γέρμα. Της μητρότητας που αποκόβεται ανίερα από το πανάρχαιο γονιμικό αίτημα της Ζωής. "Κάθε γυναίκα έχει αίμα για τέσσερα και για πέντε παιδιά. Κι αν δεν τα κάνει το αίμα μέσα της φαρμακώνεται όπως θα φαρμακωθεί και το δικό μου" λέει η Γέρμα. Κορμί στεγνό και στοιχειωμένο. Και ξυπνά η σιωπή που διεκδικεί τη ράβδο του κριτή σ' έναν πολιτισμό τιμής, που ελέγχεται από μια κοινωνία αυστηρής ηθικής.




Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ