PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΔΩΣΕ ΤΣΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΡΕ.... Έ ΡΕ ΕΠΟΧΕΣ.....


ΧΑ ΧΑ ΧΑ εντάξει ρε παιδιά, μη νοσταλγείτε τις παλιές εποχές της ...τσόντας! Την εποχή εκείνη της ομορφιάς και του ...ξεβράκωτου! ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Τώρα είναι άλλωστε 11.30 το βράδυ και τα παιδιά κοιμούνται χα χα χα Καλά δεν έκανα;;;; Έ ρε γλέντια.... ΔΩΣΕ ΤΣΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΡΕ.... Έ ΡΕ ΕΠΟΧΕΣ.....

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

«Υπάρχουν κάποιοι κύριοι που βγάζουν τα λεφτά τους δεξιά και αριστερά (BINTEO) ..





...στο εξωτερικό και έχουν αγοράσει το μισό Λονδίνο"...
Υποδεχόμενος το προεδρείο της ΓΣΕΕ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κάρολος Παπούλιας δήλωσε :"Καταλαβαίνω τι θα ακούσω. Συμπλέω με αυτά που λέτε. Ο ελληνικός λαός έχει δώσει όλα όσα μπορούσε να δώσει. Οταν είδα την κ. Μέρκελ της είπα: «αν θέλετε κι άλλα μέτρα να αναζητήσετε άλλο... λαό»".

«Από την άλλη πλευρά δίνεται μία μάχη για να επιζήσει η Ελλάδα κι αν επιζήσει η Ελλάδα όλα τα άλλα θα τα βρούμε. Η προσφορά όλων μας πρέπει να αναλογεί στο τι μπορεί να δώσει ο καθένας από μας. Είναι απαράδεκτο άλλοι να διαφεύγουν άλλοι να κάνουν το κορόιδο, άλλοι να κάνουν τον κουτό και άλλοι να πληρώνουν. Η κοινωνική συνοχή βασίζεται σε μια δίκαιη κατανομή των βαρών. Δεν βρήκαμε τους εργαζόμενους να τους φορτώσουμε όλη την κρίση» συνέχισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Επίσης ο κ. Παπούλιας σημείωσε: «Υπάρχουν κάποιοι κύριοι που βγάζουν τα λεφτά τους δεξιά και αριστερά στο εξωτερικό και έχουν αγοράσει το μισό Λονδίνο. Οταν συνάντησα την κ. Μέρκελ με ρώτησε τι κάνουν οι πλούσιοι Ελληνες. Τι να σας πω βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Ο καθένας συμπεριφέρεται ανάλογα με τον πατριωτισμό του», για να προσθέσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος: «οι πολιτικές που ασκούνται είναι άδικες».

ΕΚ ΠΙΕΡΙΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ - ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΡΑΪΛΙΔΗΣ

Ο Χ. Κυραϊλίδης νέος πρόεδρος στην Ένωση Ιδιωτικών Σχολείων... 
Νέος πρόεδρος στην Ενωση Ιδιοκτητων Ιδιωτικών Σχολείων αναδείχθηκε ο Χαρ. Κυραιλιδης ιδιοκτήτης των σχολείων «Σύγχρονη Παιδεία» στον Καρέα.Το Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ).
Μετά τα αποτελέσματα,  την Πέμπτη 11-10-2012 συνεκλήθη το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο, με ομόφωνη απόφαση, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :
Κυραϊλίδης Χαράλαμπος
Πρόεδρος
Κακαδιάρης Χριστόδουλος
Αντιπρόεδρος
Γκροζούδης Χρήστος
Αντιπρόεδρος
Μανθόπουλος Γεώργιος
Αντιπρόεδρος
Παναγιωτόπουλος Αλκιβιάδης
Γενικός Γραμματέας
Καίσαρης Ηλίας
Ταμίας
Δημητρέλλος  Ιωάννης
Μέλος
Δούκας Κωνσταντίνος                                  
Μέλος
Ζαχόπουλος Αθανάσιος
Μέλος
Λιναρδάτος Γεώργιος
Μέλος
Μάνεσης Παναγιώτης
Μέλος
Σάββας Στυλιανός
Μέλος
Χατζήβεης Γεώργιος
Μέλος

Αναπληρωματικά μέλη:

Κατσικάρος Θεόδωρος
Παπαδάτος Ανδρέας
Πασχάλης Αντώνιος

VIA

Aναρτήθηκε από:ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Πάρτι με υπερωρίες στην ΕΡΑ...



Εν μέσω κρίσης, εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και εκτίναξης της ανεργίας στα ύψη, ορισμένοι συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους πάντες και να κάνουν πάρτι προς όφελος της τσέπης τους, εις βάρος του Δημοσίου.
Η ... καταγγελία που μας ήλθε κάνει λόγο για μηνιάτικα με τριχίλιαρα (3.000 ευρώ) και αφορά, τέσσερα ή πέντε πρόσωπα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ! Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι που έχουν και τίτλο, λέγεται ότι έχουν «φλομώσει» στην υπερωρία το Λογιστήριο, ενώ δουλεύουν 3 με 6 ώρες χρεώνοντας 15! Αποτέλεσμα; Να αποκομίζουν τεράστια ποσά για την εποχή.

Το καταπληκτικό όμως είναι πως τη «ζαβολιά» τους την ανακάλυψαν συνάδελφοί τους και την ξεσκέπασαν! Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει αν το θέμα έφθασε στο νέο προϊστάμενο Αντώνη Μήτσου ή στο νέο συντονιστή και κουμπάρο του Γιώργου Μουρούτη, Μενέλαο Σεβαστιάδη. Ίσως μια ΕΔΕ ξεκαθάριζε το σοβαρό αυτό ζήτημα… Κανείς όμως εκ των υπευθύνων μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει κινηθεί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ενώ το θέμα έχει χωρίσει τους δημοσιογράφους της ΕΡΑ σε δυο στρατόπεδα, δηλαδή σε αυτούς που τρώνε καλά και στους άλλους που παρακαλάνε να τσιμπήσουν κανένα Κυριακάτικο!

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΙΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ....


Μιά φορά κι έναν καιρό πολύ πριν η Σοφία έρθει στη ζωή μας ως Αντιπεριφερειάρχις Κεντρικής Μακεδονίας να ένα δημοσίευμα χρόνων πριν.... Προφητικό ή όχι; Δεν ξέρω. Πάλι κυκλοφόρησαν ψίθυροι για την όμορφη πολιτικό της Πιερίας μου που αφορούν... πριτς που θα σας πω.... Οι ψίθυροι αν αναπαραχθούν από το πρώτο blog της Πιερίας ξέρετε πως γίνονται είδηση κι εγώ δεν το κάνω.... Εκείνο που θέλω όμως να πω, είναι να μην ανησυχούν οι 4 βουλευτές μας. Η Σοφία δεν κοιτά προς τα εκεί....

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Οι 25 πλουσιότεροι στον κόσμο...




Εάν προστεθούν οι αμύθητες περιουσίες τους, θα προκύψει το αστρονομικό ποσό των 4.317.000.000.000 δολαρίων. Ο λόγος για τους 25 πλουσιότερους ανθρώπους στην ιστορία σύμφωνα με τη «Celebrity Net Worth».

Πρώτος στη λίστα της ελίτ των πλούσιων είναι ο...
βασιλιάς Mansa Musa Α’ του Mάλι, με περιουσία που άγγιζε τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια. Γεννημένος το 1280 ήταν επικεφαλής της Αυτοκρατορίας της Δυτικής Αφρικής του Mάλι που περιλάμβανε τις σύγχρονες πόλεις Γκάνα, Τιμπουκτού και Μάλι, και παρήγαγε περισσότερο από τη μισή ποσότητα αλατιού και χρυσού παγκοσμίως.

Στη λίστα συναντούμε κάποια γνωστά ονόματα του 21ου αιώνα, όπως τον Muammar Gaddafi με περιουσία 200 δισεκατομμυρίων, τον Henry Ford, ιδρυτή της διάσημης εταιρίας αυτοκινήτων με 199 δισεκατομμύρια δολάρια και τον Bill Gates, ιδρυτή της Microsoft με 136 δισεκατομμύρια, ο οποίος μάλιστα ανήκει και στη χρυσή τριάδα των ονομάτων της λίστας που βρίσκονται ακόμα...εν ζωή.


Αναλυτικά:

1. MANSA MUSA A’ - $400 δισεκατομμύρια (γεν. 1280)

2. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ROTHSCHILD - $350 δισεκατομμύρια (γεν. 1744)

3. JOHN D. ROCKEFELLER - $340 δισεκατομμύρια (γεν. 1839)

4. ANDREW CARNEGIE - $310 δισεκατομμύρια (γεν. 1835)
5. TSAR NICHOLAS II OF RUSSIA - $300 δισεκατομμύρια (γεν. 1868)

6. MIR OSMAN ALI KHAN - $236 δισεκατομμύρια (γεν. 1886)
7. WILLIAM THE CONQUEROR - $229.5 δισεκατομμύρια (γεν. 1028)

8. MUAMMAR GADDAFI - $200 δισεκατομμύρια (γεν. 1942)
9. HENRY FORD - $199 δισεκατομμύρια (γεν. 1863)

10. CORNELIUS VANDERBILT - $185 δισεκατομμύρια (γεν. 1794)
11. ALAN RUFUS - $178.65 δισεκατομμύρια (γεν. 1040)

12. BILL GATES - $136 δισεκατομμύρια N (γεν. 1955)
13. WILLIAM DE WARENNE - $146.13 δισεκατομμύρια (γεν. άγνωστο)

14. JOHN JACOB ASTOR - $121 δισεκατομμύρια (γεν. 1763)

15. RICHARD FITZALAN - $118.6 δισεκατομμύρια (γεν. 1306)

16. JOHN OF GAUNT - $110 δισεκατομμύρια (γεν. 1340)
17. STEPHEN GIRARD - $105 δισεκατομμύρια (γεν. 1750)

18. ALEXANDER TURNEY STEWART - $90 δισεκατομμύρια (γεν. 1803)

19. HENRY DUKE OF LANCASTER - $85.1 δισεκατομμύρια (γεν. 1301)

20. FRIEDRICH WEYERHAUSER - $80 B δισεκατομμύρια (γεν. 1834)

21. JAY GOULD - $71 δισεκατομμύρια (γεν. 1836)

22. CARLOS SLIM - $68 δισεκατομμύρια (γεν. 1940)

23. STEPHEN VAN RENSSELAER - $68 δισεκατομμύρια (γεν. 1764)

24. MARSHALL FIELD - $66 δισεκατομμύρια (γεν. 1834).

25. SAM WALTON - $65 δισεκατομμύρια (γεν. 1918)

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ "ON AIR" - TO ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ Ή ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΟΝ AIR... To πρώτο interactivr cafe του Νομού Πιερίας κι ίσως κι όλης της χώρας. Στον Πολυχώρο εκτός των κλασσικών της παρέας και του καφέ, υπάρχει και λειτουργεί ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ καθώς κι ΕΚΘΕΣΗ (σήμερα ζωγραφικής του Χρήστου Δέλλα) και ΣΠΟΡΤΣ ΚΑΦΕ κι είναι εκεί και το "σπίτι" του PIERIA-GR, δηλαδή το δικό μας σπίτι.... Κι έπεται και συνέχεια με εκπλήξεις. Στον Πολυχώρο επί της ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ στον αριθμό 41 λίγα μέτρα πίσω από την Πλατεία Ευκαρπίδη, είναι το στέκι των επωνύμων του Νομού μας.
ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ....
Διαδραστικό θα πει ...συμμετοχικό!
ΈΡΧΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΊΤΕ ΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΤΟ PIERIA-GR AYTO TO BHMA, EINAI ΔΙΚΟ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ. ΕΡΧΕΣΤΕ ΣΤΟ "ΟN AIR"  ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ.....
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ "ON AIR" - TO ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ Ή ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...


Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7 Ή WWW.ATHLITIKOS.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....


Είναι το ΠΡΩΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ της Πιερίας... Και το όνομα αυτού "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7" κι η δουλειά του άρχισε να δείχνει εκεί μέσα στα γήπεδα του νομού. ΝΑΙ.... ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ....
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ή www.athlitikos.gr ή ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7 κι όποιος αντέξει αδέρφια του αθλητισμού του Νομού Πιερίας!
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά αυτό είναι ένα ραδιόφωνο που απαντά και στους πιό απαιτητικούς ακροατές.....
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7 Ή WWW.ATHLITIKOS.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Οι πέστροφες επιστρέφουν στον Αχελώο...



Ζωή αποκτά ξανά ο Αχελώος, καθώς πρόκειται να «πλημμυρίσει» από γόνο άγριας κόκκινης πέστροφας.
Ο εμπλουτισμός θα γίνεται σ’ έναν σύγχρονο ανακαινισμένο πεστροφογεννητικό σταθμό στην Καλαμπάκα Τρικάλων, ο οποίος θα διοχετεύει σε ετήσια βάση στον Ασπροπόταμο (όπως...
αποκαλούν οι ντόπιοι τον Αχελώο) εκατοντάδες χιλιάδες πέστροφες. Σε επόμενο στάδιο ο σταθμός θα τροφοδοτεί με πέστροφα και τα υπόλοιπα ποτάμια της χώρας.
Στο εξής, το εκλεκτό ψάρι του γλυκού νερού θα παρακολουθείται από τους επιστήμονες, καθώς η ύπαρξή του στα ποτάμια και στις λίμνες της χώρας αποτελεί έναν βασικό βιοδείκτη και αποδεικνύει ότι το οικοσύστημα είναι υγιές.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο δασαρχείο Καλαμπάκας, το οποίο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τη γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, Πόπη Γερακούδη, αποφάσισαν από κοινού την επαναλειτουργία και τη χρηματοδότηση του πεστροφεγεννητικού σταθμού, που τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούσε.
Οι εγκαταστάσεις του σταθμού, ο οποίος αποτελείται από δεκάδες δεξαμενές αναπαραγωγής, βρίσκονται μέσα σε ένα ελατόδασος απείρου κάλλους. σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, στη θέση Κουκουφλί στις όχθες του Ασπροποτάμου. Ηταν ο πρώτος πεστροφογεννητικός σταθμός της χώρας και στήθηκε το 1973.
Σήμερα, ωστόσο, δεν έχει κανέναν εργαζόμενο να απασχολείται στην εγκατάσταση και έτσι η λειτουργία του βασιζόταν αποκλειστικά σε εθελοντική δουλειά των κατοίκων της περιοχής.

Σοβαρή μείωση
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο πληθυσμός της πέστροφας έχει δεχθεί την τελευταία δεκαπενταετία πολύ σοβαρό πλήγμα και ο αριθμός του μειώνεται δραματικά. Βασικοί παράγοντες που επιδρούν σε αυτή τη μείωση είναι η κλιματική αλλαγή που αύξησε τη θερμοκρασία των νερών, καθώς και η παράνομη αλιεία που γίνεται συστηματικά στα ποτάμια.
Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει η Realnews στις 15/1/2012, οι επιτήδειοι λαθραλιείες δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν δοχεία με χλωρίνη, ακόμα και μπαταρίες αυτοκινήτου στα ρέματα, κάνοντας ηλεκτροσόκ στην πέστροφα αλλά και στους υπόλοιπους υδρόβιους οργανισμούς που ζουν στο ποτάμι, με αποτέλεσμα να έχουν εξαφανίσει το είδος σε αρκετούς από τους παραποτάμους του Αχελώου.
Η πρωτοβουλία του δασαρχείου Καλαμπάκας αποσκοπεί στην αποκατάσταση αυτής της οικολογικής ζημιάς με την παράλληλη αύξηση των αποθεμάτων και την παρακολούθηση της πέστροφας.
«Σκοπός μας είναι να λειτουργήσει ο σταθμός με μόνιμο προσωπικό και με εξειδικευμένους επιστήμονες. Ετσι θα καταφέρουμε να κάνουμε σωστή διαχείριση του πληθυσμού και να αυξήσουμε σημαντικά τα αποθέματα του Αχελώου», επισημαίνει στη Real planet o δασολόγος του δασαρχείου Καλαμπάκας Τηλέμαχος Πινιάρας.
Κάθε χρόνο στις δεξαμενές του σταθμού αναπαράγονταν περίπου 70.000 με 100.000 ιχθύδια (γόνος ψαριών). Η αναπαραγωγή της πέστροφας, το λεγόμενο «άρμεγμα», ξεκινά στα τέλη Ιανουαρίου.
Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι θηλυκές πέστροφες «αρμέγονται» και τα αβγά τους τοποθετούνται μέσα σε έναν χυλό που περιέχει το σπέρμα των αρσενικών ψαριών, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η τεχνητή αναπαραγωγή του είδους στις δεξαμενές. Επειτα ο γόνος που δημιουργείται απελευθερώνεται στον Αχελώο και στους παραποτάμους του.
Λόγω του ότι δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για να κάνει τη σημαντική αυτή δουλειά, το δασαρχείο αναγκάζεται να καλεί συνταξιούχους πρώην εργαζόμενους στον σταθμό, οι οποίοι γνωρίζουν την τέχνη της γονιμοποίησης της πέστροφας.

Η βοήθεια του Πανεπιστημίου
Για την αντιμετώπιση αυτού του δυσάρεστου φαινομένου ζητήθηκε η βοήθεια από το τμήμα Γεωπονίας - Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο ασχολείται εκτενώς με την κόκκινη πέστροφα των ελληνικών ποταμών.
Το πανεπιστήμιο θα συνδράμει στην αναβάθμιση του σταθμού με τις πιο σύγχρονες υποδομές και θα προσπαθήσει να καταγράψει το είδος στον Ασπροπόταμο, κάτι που, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν γινόταν.
«Σε πρώτη φάση, στον πεστροφογεννητικό σταθμό θα τοποθετηθούν δύο μονάδες οξυγόνωσης των δεξαμενών, κάτι που θα βοηθήσει και στον τριπλασιασμό της αναπαραγωγής του γόνου που θα φτάσει έως και τα 300.000 ιχθύδια πέστροφας τον χρόνο», εξηγεί ο ιχθυολόγος και πρόεδρος του τμήματος Δημήτρης Βαφίδης και συνεχίζει: «Σε δεύτερη φάση οι ερευνητές και άλλοι φοιτητές του τμήματός μας θα επισκέπτονται τον σταθμό, ώστε να κάνουν περαιτέρω μελέτες για τη συμπεριφορά του εκλεκτού αυτού είδους. Επειτα θα στηθεί ένα καλά ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης του πληθυσμού πέστροφας στον Αχελώο».

Από τον Ιανουάριο
Το δασαρχείο εκτιμά ότι εάν ο πεστροφογεννητικός σταθμός φτάσει στην τριπλάσια ποσότητα αναπαραγωγής του γόνου, θα έχει τη δυνατότητα να διανέμει πέστροφες στους υγιείς ποταμούς όλης της χώρας.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η αναβάθμιση του σταθμού πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου.
Μία από τις πιο σοβαρές απειλές που αντιμετωπίζει η κόκκινη πέστροφα του Αχελώου είναι ο υβριδισμός του είδους. Οι επιστήμονες ανησυχούν, καθώς η «ξαδέλφη» της, η αμερικάνικη πέστροφα, αρχίζει να κάνει σποραδικά την εμφάνισή της στα ευρωπαϊκά ποτάμια και λίμνες, κάτι για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά ο άνθρωπος.
«Μέχρι στιγμής, στον Αχελώο δεν έχει επιβεβαιωθεί ο υβριδισμός του ενδημικού είδους από την αμερικανική απειλή, ωστόσο επαγρυπνούμε», δηλώνει ο δασολόγος Τ. Πινιάρας, προσθέτοντας: «Αλλωστε, η αύξηση του είδους που θα πραγματοποιηθεί στον ανακαινισμένο πεστροφογεννητικό σταθμό αποσκοπεί και στην επιπλέον θωράκιση της άγριας πέστροφας για να μην επιμολυνθεί».

ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΑΓΑΠΩ..... ΈΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΣ.....


Περιοδικό Αναζήτηση - 
Ενας σπουδαιος Ελληνας εξερευνητης ηταν ο Ιωαννης Φωκας (Χουαν Ντε Φουκα στα Ισπανικα) απο την Κεφαλλονιά, ο οποιος ηταν γνωστος και με το ονομα Αποστολος Βαλεριανος. Το 1592 εκανε ενα εξερευνητικο ταξιδι απο το Ακαπουλκο εως την νησο Βανκουβερ. Ο Ιωάννης Φωκάς ή Απόστολος Βαλεριάνος, γνωστός με το ισπανικό όνομα Χουάν ντε Φούκα (ισπ., Juan de Fuca: Βαλεριάνο Κεφαλλονιάς, π. 1536 – Κεφαλλονιά, π. 1602) ήταν έλληνας θαλασσοπόρος, που εξερεύνησε τις δυτικές ακτές της Βορείου Αμερικής για λογαριασμό του ισπανικού Θρόνου. Το όνομά του δόθηκε σε στενό ανάμεσα στην νήσο Βανκούβερ και τις ΗΠΑ, το οποίο οδηγεί στο λιμάνι του Βανκούβερ.
Ο Φωκάς ή Βαλεριάνος γεννήθηκε στο χωριό Βαλεριάνο της Κεφαλλονιάς .



Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Γαληνότατος τουρίστας στη Βενετία...


Απτόητος από τη βροχή και τη στάθμη των νερών που έχουν σκεπάσει την Πλατεία του Αγίου Μάρκου, ο τουρίστας απολαμβάνει τη θέα στην πλημμυρισμένη, για άλλη μια φορά, Βενετία. Η θερμοκρασία είναι ακόμα υψηλή και η ομορφιά της...
πόλης των δόγηδων αποζημιώνει για τη βροχόπτωση. Χθες σημειώθηκε η πρώτη «acqua alta» της χειμερινής περιόδου στη Βενετία, κατά την οποία τα νερά ανεβαίνουν πάνω από ένα μέτρο από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι περισσότεροι τουρίστες μάλιστα φόρεσαν ειδικά προστατευτικά για τα πόδια τους και καθώς το νερό δεν έφτανε πολύ πάνω από τους αστραγάλους συνέχισαν τις βόλτες στις γέφυρες που ενώνουν τα κανάλια της όμορφης ιταλικής πόλης. Λίγο νωρίτερα, όταν τα νερά άρχισαν να ανεβαίνουν, ήχησαν οι καμπάνες της πόλης όπως συνηθίζεται για προειδοποίηση. Το φαινόμενο αυτό τις περισσότερες φορές διαρκεί 1 - 2 ώρες και δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία για πρωτότυπες φωτογραφίες και νέες εμπειρίες.

Βαρύς απολογισμός στα «λουκέτα» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων...




Πάνω από 90.000 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις οδηγήθηκαν σε λουκέτο την περίοδο 2008-2011, ενώ οι προβλέψεις και για φέτος είναι αρνητικές.

Αυτό προκύπτει από την έκθεση αξιολόγησης των επιδόσεων που σημείωσαν οι ΜμΕ σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., όπως τη...
συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Βάσει των στοιχείων της έρευνας, στη χώρα μας ο αριθμός των ΜμΕ, στο σύνολο του 2012, αναμένεται να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο, στις 758.701 επιχειρήσεις από 765.839 πέρυσι και 856.137 που ήταν το 2007, με προοπτική να αρχίσει να ανακάμπτει το 2013, όταν και πιθανολογείται αύξηση, στις 762.280, δηλαδή κοντά στα επίπεδα του 2011.
Το 24% των μικρομεσαίων δραστηριοποιείται στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και έντασης γνώσης, τομείς που θεωρούνται-«κλειδί» για την ανταγωνιστικότητα.

Πέραν των συνόρων μας, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στο σύνολο της Ευρώπης, οι οποίες εξακολουθούν να αγωνίζονται για την ανάκαμψη. Παρά τις προκλήσεις που παρουσιάζει το δύσκολο περιβάλλον, οι ΜμΕ δικαίωσαν το ρόλο τους ως κύριου άξονα της ευρωπαϊκής οικονομίας, που αντιπροσωπεύει πάνω από το 98% όλων των επιχειρήσεων με περίπου 20,7 εκατομμύρια εταιρείες και περισσότερα από 87 εκατομμύρια εργαζομένους. Τη μερίδα του λέοντος (92,2%) των ΜΜΕ εκπροσωπούν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από δέκα εργαζομένους. Εκτιμάται ότι οι ΜΜΕ αντιπροσωπεύουν το 67% της συνολικής απασχόλησης και το 58% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας (ΑΠΑ).

Στην Αυστρία και στη Γερμανία οι ΜμΕ λειτούργησαν ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Οι κλάδοι των ΜΜΕ σε αυτές τις χώρες είναι οι μόνοι που υπερέβησαν τα προ της κρίσης του 2008 επίπεδα όσον αφορά τόσο στην ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (ΑΠΑ) όσο και στην απασχόληση. Ωστόσο, στην πλειονότητα των κρατών-μελών, οι ΜΜΕ δεν έχουν κατορθώσει μέχρι στιγμής να επανέλθουν στα προ της κρίσης επίπεδά τους.

Προβλέψεις βιοτεχνών

Αποθαρρυντικά είναι τα νούμερα για την πορεία της εμπορικής επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Συγκρίνοντας το 2012 με το 2013 ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) εκτιμά ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) θα είναι λιγότερες κατά 68.000 το καλοκαίρι του 2013 με απώλεια 260.000 θέσεων εργασίας.

Ιδιαίτερα η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, έχει οδηγήσει σε διακοπή εργασιών 100.000 επιχειρήσεις (καθαρή μείωση) τα τελευταία 2½ χρόνια. Στοιχεία που επιβεβαιώνονται και από την Eurostat Σε ό,τι αφορά δε τις θέσεις απασχόλησης, χάθηκαν περί τις 500.000 από το 2010 έως σήμερα στον ιδιωτικό τομέα. Τα δε δίχτυα κοινωνικής προστασίας και υποστήριξης «έχουν υποχωρήσει», με αποτέλεσμα η οικονομική κρίση να τείνει να μετατραπεί και σε έντονα ανθρωπιστική.
Δημήτρης Ασημακόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ: «Οι ΜΜΕ θα είναι λιγότερες κατά 68.000 το καλοκαίρι του 2013 με απώλεια 260.000 θέσεων εργασίας».

Παρουσιάζοντας, διεξοδικά, τις αρνητικές διαπιστώσεις και συγκρίσεις λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με τις αντίστοιχες στην Ε.Ε., ο κ. Ασημακόπουλος κάνει μια αναφορά στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επιτρόπου για τις Επιχειρήσεις, A. Tajani: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να αναζητήσει λύσεις από τις μεγάλες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα αναδιαρθρώσεων.

Η νέα αναγεννημένη επιχειρηματικότητα πρέπει να ξεκινήσει από τις μικρές επιχειρήσεις, που είναι πιο ευέλικτες και καινοτόμες και δεν αποτελούν μόνο τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά ιδιαίτερα τώρα, την κρίσιμη για την Ευρώπη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, αποτελούν τη "ραχοκοκαλιά της απασχόλησης'')».

Εξαγωγείς: Ανησυχία

Την ανησυχία της για τη βιωσιμότητα των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων εξέφρασε χθες η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων ΠΣΕ , Χριστίνα Σακελλαρίδη, κάνοντας λόγο για έντονα προβλήματα ρευστότητας, που τις έχει οδηγήσει σε περικοπές δαπανών, ενώ εμφανίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε νέες γραμμές χρηματοδότησης.

Οι έρευνες του Συνδέσμου δείχνουν ότι έχει κλείσει ή έχει σταματήσει την εξαγωγική του δραστηριότητα το 15,4% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνταν στις διεθνείς αγορές το 2009 (σχεδόν 1 στις 7 εξαγωγικές επιχειρήσεις).

Βεβαίως, καταγράφεται ως θετικό το γεγονός ότι σε σχέση με τα εν λόγω λουκέτα υπήρξε σημαντικός αριθμός νέων επιχειρήσεων που είτε ιδρύθηκαν με σκοπό τις εξαγωγές, είτε απέκτησαν εξαγωγική δραστηριότητα την τελευταία 4ετία.

Ετσι για κάθε ένα λουκέτο άνοιξαν 3 νέες εξωστρεφείς επιχειρήσεις. Ειδικότερα, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι μεταξύ των επιχειρήσεων-μελών του, το 2009, όταν υπήρξε και κατακόρυφη πτώση των εξαγωγών, ελέω της παγκόσμιας κρίσης, το 10,65% των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας αντιμετώπιζε προβλήματα ρευστότητας. Ως αποτέλεσμα αυτών των πιέσεων το 7,7% των επιχειρήσεων προχώρησε σε παύση εξαγωγικής δραστηριότητες ή έκλεισε οριστικά. Μάλιστα για κάθε 7 «λουκέτα», μόλις 1 επιχείρηση στράφηκε για πρώτη φορά στη διεθνή αγορά.

Το 2010, έτος ανάκαμψης των εξαγωγών, περιορίστηκαν τα προβλήματα στην αγορά και μόλις το 7,3% δήλωνε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα ρευστότητας, ενώ περιορίστηκε και ο αριθμός των λουκέτων στο 3,65% του συνόλου των ενεργών επιχειρήσεων. Αντίστοιχα, εκτινάχθηκε στο +11% ο ρυθμός αύξησης των νέων εξωστρεφών επιχειρήσεων.

Συμβολή


Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Ελλάδα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πολύ σημαντικές σε σχέση με το μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. Ωστόσο, η κρίση έχει προκαλέσει τη δραματική συρρίκνωσή τους. Παρά τη σημαντική αυτή απώλεια, οι ΜμΕ στη χώρα εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το 99,9% του συνόλου των επιχειρήσεων και καλύπτουν 69,9% της οικονομικής προστιθέμενης αξίας και το 85,1% της απασχόλησης στον ιδιωτικό (εξαιρείται ο χρηματοπιστωτικός τομέας).

ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΡΙΟ" ΜΕ ΑΡΗ, ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ....ΣΠΥΡΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ

Από τις εκδόσεις "Σάκκουλα" το βιβλίο του Σπύρου Χριστοφορίδη....

O Σπύρος Χριστοφορίδης με τον Σάκη Ελευθεριάδη στη φωτό από την ...ολοζώντανη συνέντευξή τους στον Λάζαρο Βρεττό
O Σπύρος Χριστοφορίδης Νομικός Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και συγγραφέας του βιβλίου "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ" Θεωρία - Νομολογία - Υποδείγματα θα παρουσιαστεί το βράδυ στις 7 στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Εδώ στη φωτογραφία μαζί με τον Νομικό Σύμβουλο της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και φίλο του Σάκη Ελευθεριάδη στον ΑΘΛΗΤΙΚΟ 106,7 και στην εκπομπή του Λάζαρου Βρεττού. Μίλησαν εκτός από το βιβλίο αυτό καθ΄  αυτό και για τα του ΑΡΗ θέματα, μαζί μάλιστα και με τον ρεπόρτερ του σταθμού Βαλάντη Μπιτόπουλο. 
Όλα αυτά συνέβησαν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ON AIR επί της Τερζοπούλου στον αριθμό 41 λίγα μέτρα από την Πλατεία Ευκαρπίδη...


Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

”Γιορτή τσίπουρου”




Γιορτή τσίπουρου” από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, ώρα 11.00 π.μ. στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας.
Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα φίλοι και από άλλες περιοχές, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.
Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου,του παραδοσιακού αλκοολούχου ποτού,που συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των ανατολικορωμυλιωτών, είναι ανεπανάληπτη και μοναδική. Η σημασία του υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτέλεσε το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης.
Την μυσταγωγία της παρασκευής γνήσιου Ανατολικορωμυλιώτικου τσίπουρου, θα επαναλάβει και φέτος ο Σύλλογος, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, στο παραδοσιακό καζάνι της Ανατολικής Ρωμυλίας.
Ακολούθως,την επόμενη μέρα, Κυριακή 21 Οκτωβρίου2012, στις 11,00 π.μ. στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας, σας καλούμε να παρευρεθείτε για να διασκεδάσετε με άφθονο δωρεάν τσίπουρο και αυθεντική παραδοσιακή Ανατολικορωμυλιώτικη μουσική, με τους

Νίκο Μπόζογλου στο ακορντεόν
Μαρίνα Ζωγράφου στο τραγούδι
Γιάννη Μαυρίδη στο νταούλι
Γιώργο Δρικούδη στα πλήκτρα
Τριαντάφυλλο Κωνσταντινίδη στη γκάιντα


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου,
Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας
Μιχαηλίδης Σιδέρης Θεοδωρίδης Θόδωρος      

Καταστροφή δάσους στα Πιέρια -παραβάτες καταστρέφουν το δάσος στην Άνω Μηλιά





Έχουμε συνηθίσει τους ορειβάτες να προστατεύουν,να είναι φίλοι του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του δάσους όπου αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους.
Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τον Ε.Ο.Σ. Κατερίνης που τον τελευταίο καιρό με διάφορες εχθρικές προς το περιβάλλον ενέργειες προσπαθεί να κατοχυρώσει την ιδιοκτησία και την λειτουργία του καταφυγίου.
Πρόσφατα,κατά μαρτυρίες, μέλη του Ε.Ο.Σ Κατερίνης έκοψαν πεύκα και ακακίες στο πρανές στην ανατολική πλευρά του καταφυγίου χωρίς λόγο. Μάλιστα τα πεύκα που κόπηκαν ήταν από δεντροφύτευση που έγινε από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Μηλιάς πριν από 12 χρόνια σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών Πιερίας.


Όταν κάτοικοι και επισκέπτες της Άνω Μηλιάς είδαν την καταστροφή και ενημέρωσαν το δασαρχείο Κατερίνης πληροφορήθηκαν πως ο Ε.Ο.Σ. ζήτησε άδεια να κόψει τις ακακίες γύρω από το καταφύγιο και πριν τις κόψει έπρεπε να γίνει αυτοψία και σήμανση των δέντρων που θα κοπούν από το δασαρχείο. Φυσικά τα μέλη του Ε.Ο.Σ.δεν τήρησαν αυτό τον όρο αλλά αυθαίρετα και προκλητικά έκοψαν όλα τα δέντρα από το πρανές, πεύκα και ακακίες.
Το χειρότερο είναι πως αυτή η πράξη καταστροφής γίνεται κατ’ εξακολούθηση και η αντιμετώπιση από την αρμόδια υπηρεσία είναι ιδιαίτερα επιεικής για τον συγκεκριμένο σύλλογο και την διοίκησή του.

Δεν γνωρίζουμε ποιο σκοπό του ορειβατικού συλλόγου εξυπηρετεί αυτή η καταστροφή του δάσους που με τόσο κόπο και φροντίδα προσπαθούμε όλοι οι κάτοικοι να διατηρήσουμε.
Δεν γνωρίζουμε με βάση ποια στοιχεία το δασαρχείο με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στον αποχαρακτηρισμό της περιοχής του καταφυγίου ως «δάσος» και αναγκαστήκαμε να προβούμε σε ενστάσεις και δικαστικές διαδικασίες για να προφυλάξουμε το δάσος και την περιοχή μας.
Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια της καταστροφής του δάσους από τους παραβάτες – ορειβάτες και δηλώνουμε πως θα προστατέψουμε με κάθε τρόπο το δάσος της Άνω Μηλιάς του τόπου που μεγαλούργησαν οι πρόγονοί μας και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κερδοσκοπήσει.

Εκπολιτιστικός– Εξωραϊστικός Σύλλογος Οικισμού Άνω Μηλιάς «Η Αγία Παρασκευή»
Μορφωτικός– Πολιτιστικός Σύλλογος Μ. Μηλιάς «Άγιος Γεώργιος»

Τηλ.6973418605

«Έφυγε» η δημοσιογράφος Μαρία Χαραμή...






Έφυγε το πρωί από τη ζωή η δημοσιογράφος Μαρία Χαραμή, μετά από πολύχρονη, άνιση μάχη, που έδωσε με τον καρκίνο. Ήταν επί σειρά ετών αρθρογράφος στο ΒΗΜagazino, στο BHΜΑgourmet, στη ΒΗΜΑdonna, στο Βήμα.gr. Έζησε μία ολόκληρη ζωή γράφοντας για τη ζωή.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και... μεγάλωσε στον Πειραιά. Όπως η ίδια έλεγε σε μία από τις συνεντεύξεις της από μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός ή μπαλαρίνα. Ειδικεύτηκε ως γευσιγνώστρια και προωθούσε με πάθος τα ελληνικά προϊόντα. Αγαπούσε υπερβολικά το θέατρο, την κλασική μουσική και τον κινηματογράφο. Έγραψε εννέα βιβλία με γραφή υψηλής αισθητικής. Το τελευταίο της βιβλίο έχει τίτλο «Η Χαρά της Ζωής».

«Πανεπιστημιακές σπουδές γιοκ». Είχε γράψει κάποτε για τον εαυτό της, αλλά, όπως σημείωνε «όλο και κάτι μαθαίνω». Στο βιογραφικό της έγραφε περιπαικτικά για τον εαυτό της λέγοντας ότι «Η ευτυχία την απασχολεί εκ γενετής».

Ήταν παντρεμένη με τον δικηγόρο κ. Θάνο Τζαβέλα (γιο του σκηνοθέτη των επιτυχημένων ελληνικών ταινιών Γιώργου Τζαβέλα). Η κηδεία της Μαρίας Χαραμή θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι από το Α΄ Νεκροταφείο. Οι συνάδελφοί της στο «Βήμα», της λέμε «καλό ταξίδι Μαρία».


Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

Συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πύδνας - Κολινδρού Β. Λαγδάρη

«Ο δήμαρχος αντιλαμβάνεται το δήμο ως προσωπικό του φέουδο»


Την ανάγκη συλλογικής δράσης για ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τον δήμο Πύδνας - Κολινδρού, επεσήμανε σε συνέντευξη τύπου ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ενωτική πορεία Βαγγέλης Λαγδάρης.
Ο κ. Λαγδάρης αναφέρθηκε στα όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος κ. Πολύζος, υπογραμμίζοντας πως δεν ανέφερε όλα τα οικονομικά μεγέθη.
Ουσιαστική αντιπολίτευση
Αναφερόμενος στην δημοτική παράταξη τόνισε πως ασκεί χρήσιμη και ουσιαστική αντιπολίτευση, γιατί αντιλαμβάνονται την δύσκολη κατάσταση στην οποία είναι η χώρα και οι ΟΤΑ.
Όπως επεσήμανε το μεγάλο στοίχημα είναι να βάλει ο δήμος τις βάσεις για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο όταν η κρίση τελειώσει και αυτό μπορεί να γίνει εάν βάλουν μπροστά αυτά που τους ενώνουν και όχι αυτά που τους χωρίζουν.
«Με αίσθημα υπευθυνότητας προσπαθήσαμε να είμαστε χρήσιμοι. Θεωρούμε ότι πρέπει να βάλουμε μπροστά αυτά που μας ενώνουν και αν χρειαστεί κάπου να βάλουμε πλάτη. Αυτά, στη βάση ότι θα υπάρξει συνεννόηση για μεγάλους στόχους, που θα δώσουν στο δήμο πρωταγωνιστικό ρόλο για την περιοχή».
Οι οφειλές και τα έσοδα
Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο δήμαρχος κ. Πολύζος σχετικά με τις οφειλές που έλαβε από τους πρώην καποδιστριακούς δήμους, σημείωσε πως μαζί με τα έξοδα παρέλαβε και έσοδα ενώ όπως είπε δεν αναφέρθηκε καθόλου στα 2 χρόνια που διαχειρίζεται τις τύχες του δήμου.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης σχολίασε ότι, «ο δήμαρχος αντιλαμβάνεται το δήμο προσωπικό του φέουδο και διοικεί όπως θέλει υποβαθμίζοντας θεσμικά όργανα, όπως το δημοτικό συμβούλιο και τα αποκεντρωμένα όργανα».
Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν λειτουργεί συλλογικά και όταν είναι εισηγητής σε θέματα του Δ.Σ., δεν έχει δώσει ποτέ την εισήγηση στους δημοτικούς συμβούλους.
«Θέλει από εμάς να συμφωνούμε πάντα. Είμαστε αντίθετοι στο κλίμα που διαμορφώνεται, θα ασκούμε κριτική στα πεπραγμένα, έλεγχο των αποφάσεων, θα λέμε την άποψή μας και θα καταθέτουμε τις προτάσεις μας», είπε ο κ. Λαγδάρης.
Όπως τόνισε ο κ. Λαγδάρης ο δήμος είναι σε οριακό σημείο αφού τα έσοδα του είναι μηνιαίως 260 χιλιάδες ευρώ και τα έξοδα του 255 χιλιάδες ευρώ, καθεστώς που καθιστά απαγορευτική τη σκέψη για σύναψη δανείου από το δήμο, καθώς κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Όπως είπε, τα έργα που θέλει να πραγματοποιήσει ο δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος είναι βιτρίνας και όχι ανάπτυξης.
Αναφερόμενος στην συνέντευξη τύπου του δημάρχου, είπε ότι επιχειρήθηκε οικονομική ανάλυση, έγινε λόγος για οφειλές, όχι όμως και για τα έσοδα του δήμου.
«Δεν είπε τίποτα για τη σημερινή κατάσταση, όντας δυο χρόνια δήμαρχος. Στον ισολογισμό της απογραφής καταγράφηκε 2,8 εκ. ευρώ οφειλές, 1,1 εκ. είναι από δάνεια και 1,7 εκ. από άμεσες βραχυπρόθεσμες οφειλές. Ταυτόχρονα, τα βεβαιωθέντα έσοδα είναι στα 1,547 εκ. και το ταμείο είχε 647 χιλ. ευρώ, δηλαδή προβλέπονται 2,187 εκ. έσοδα».
Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι στα 647 χιλ. προσθέτονται 350 χιλ. που εισπράχθηκαν τελικά, φθάνοντας τα έσοδα στο 1 εκ. με το οποίο το άμεσο χρέος μειώνεται στις 700 χιλ. ευρώ, ποσό που είναι διαχειρίσιμο.
Η άποψη του κ. Λαγδάρη είναι ότι ο δήμος μπορεί να γίνει βιώσιμος, όμως τώρα έχει απλήρωτες υποχρεώσεις 1,4 εκ. και τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από τον Καλλικράτη και έπειτα είναι στο 1 εκ. ευρώ.
Τέλος ο κ. Λαγδάρης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του συνδυασμού του όπου γινόταν λόγος για απειλές που δέχθηκε ο ίδιος από τον δήμαρχο, χαρακτηρίζοντας τη απαράδεκτη ενέργεια από πλευράς του κ. Πολύζου, ενέργεια για την οποία έχει ενημερώσει τον εισαγγελέα



Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΚΑΣΚΕΜ.




ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/10/2012

ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ"ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ"

ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ-ΠΙΕΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ

ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΙΣ 18:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ .


Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ Η ΤΑΙΝΙΑ :"ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ"





H Κινηματογραφική Λέσχη THΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ
‘ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑΣ’
ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
"ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ"
‘Μια κινηματογραφική, ξεκαρδιστική πρόταση κατά της ανεργίας, πιο επίκαιρη από ποτέ’.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 20.30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεπτοκαρυάς



Aναρτήθηκε από: ΛΑΓΙΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ

Συνεργασία 11ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης – 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης



Η συνεργασία των σχολείων συνεχίστηκε και με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Ο διευθυντής του 11ου Δημοτικού σχολείου με την σύμπραξη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ζήτησαν την βοήθεια και συνεργασία του τομέα Γεωπονίας του2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης για την διαμόρφωση του πρασίνου του σχολείου μας.

Έτσι το κάλεσμα βρήκε εφαρμογή στις αρχές του Οκτώβρη, όπου μαθητές και μαθήτριες του τομέα Γεωπονίας του 2ουΕΠΑΛ Κατερίνης με την επίβλεψη των καθηγητών τους κ.κ Ιφιγένειας Πάσχου,Κάλης Κουτσιλίκα και του μέλους του Συλλόγου Κων/νου Τίγκα, προέβησαν στην διαμόρφωση του κήπου και των δέντρων του σχολείου μας. Οι μαθητές και μαθήτριες εφάρμοσαν τις γνώσεις τους σε εργασίες που γίνονται το Φθινόπωρο όπως κλάδεμα δέντρων και περιποίηση κήπων.


Ευχαριστούμε την Διεύθυνση του σχολείου και προσωπικά τον διευθυντή του λυκείου κ. Κύριλλο Τσερμπάκ για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και την άψογη συνεργασία μεταξύ των σχολείων μας, μα πάνω από όλους τους μαθητές και μαθήτριες που πήραν μέρος και διαμόρφωσαν το πράσινο του σχολείου μας. Ευελπιστούμε και σε μελλοντικές συνεργασίες.
Οι μαθητές του τμήματος ΒΓ1-Τ, που συμμετείχαν είναι: Αδαμίδης Αναστάσιος, Αθανασιάδης Δήμος, Αλεξανδρίδη Έλλα, Αμοιρίδου Ειρήνη, Αμπατζίδης Γεώργιος, Αξατσίδου Ελευθερία, Ασλανίδης Ιορδάνης, Γκούνας Δημήτριος, Γκούτζας Γεώργιος, Δαλακλής Αντώνιος, Δαλαμήτρας Κων/νος, Δαχρέτζη Σουμέλα, Δερμιτζόγλου Ελισάβετ,Δημητριάδου Δέσποινα, Ζαπουνίδου Ελένη,Θεοχάρης Γεώργιος, Ιωσηφίδης Ιωάννης.

Καλή σχολική χρονιά

ΑΘΩΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA! ΕΝΟΧΗ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΜΑΣ



(ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΑΤΣΑΡΙΔΗΣ) Δεν είναι σχέση ενοχής η κατάσταση που βιώνουμε (κατάντια) με το γεννητικό μας υλικό φίλοι μου καλοί. Ακόμα και να φταίν οι άλλοι (και είμαι σίγουρος ότι όντως κάποιοι φταίν εκτός από εμάς) εμέις πρέπει να αναρωτιώμαστε τι κάναμε εμείς για να σταματήσουμε τα σχέδια τους;
Κοπιάσαμε μήπως πάνω από βιβλία για να αυξήσουμε την υπολογιστική μας ισχύ; ΟΧΙ.
Κάναμε αυστηρή αυτοκριτική ώστε να διορθώνουμε τα λάθη μας και να βελτιώνουμε τον χαρακτήρα μας διδασκόμενοι από τις αποτυχίες μας; ΟΧΙ.
Τοποθετήσαμε τον εαυτό μας στην θέση του άλλου ώστε να έχουμε σφαιρική αντιμετώπηση των πραγμάτων και να μην αναλωνώμαστε σε στείρες αντιπαραθέσεις; ΟΧΙ.
Επιβραβεύαμε τους άριστους συμπολίτες μας επιλέγοντάς τους σε θέσεις κλειδιά ώστε να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της κοινωνίας μαςς ΟΧΙ.
ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ.
Μα τι κάναμε τέλος πάντων;
ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΒΙΩΝΑΜΕ. ΥΒΡΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ



Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ
Στα πλαίσια της ενημέρωσης των φίλων των μανιταριών, ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (ΣΕΟ) Κατερίνης, η Οικολογική Ομάδα <<Μητέρα Γη>>, Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Κατερίνης και οι μανιταρόφιλοι Πιερίας, διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εξόρμηση, συλλογή, ταυτοποίηση, καταγραφή , έκθεση και ομιλία για τα άγρια μανιτάρια.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 09:00 πμ συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του LIDL (Ανδρομάχη) και στη συνέχεια επιβίβαση στα ΙΧ και μεταφορά των ενδιαφερομένων μανιταρόφιλων στο καταφύγιο του ΕΟΣ Κατερίνης στην Άνω Μηλιά η/και Βρύα. Συγκρότηση ομάδων για τη συλλογή άγριων μανιταριών στους μανιταρότοπους των Πιερίων.
Για την εξόρμηση στο δάσος ο μανιταρόφιλος χρειάζεται καλά παπούτσια και αντίστοιχη ενδυμασία. Για την συλλογή απαιτείται μαχαιράκι και καλά αεριζόμενο καλάθι. Σε καμία περίπτωση τα μανιτάρια δεν πρέπει να μαζεύονται σε πλαστικές σακούλες. Η αναγνώριση των συλλεχθέντων μανιταριών θα γίνεται επί τόπου σε τακτά χρονικά διαστήματα από ειδικούς μανιταρολόγους. Το μεσημεριάτικο γεύμα θα γίνει στο δάσος (πικνικ). Η επιστροφή θα γίνει στις 1600 μμ.
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10:00 πμ στην αίθουσα της ΕΚΑΒΗΣ (1Ος όροφος ) στην Κατερίνη θα πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση, καταγραφή, έκθεση των αυλλεχθέντων μανιταριών και στη συνέχεια στις 12:00 πμ ομιλία με θέμα <<τα σημαντικότερα φθινοπωρινά μανιτάρια>> από τον ειδικό μυκητολόγο επιστήμονα κ. Αθανασίου Ζαχαρία.

Για περισσότερες πληροφορίες στους:
Παπανικολάου Βαγγέλη 23510 75 764, 693935453
Η Επιτροπή

ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ...


Περιοδικό Αναζήτηση - 
Κεφαλλονίτης ο διασημότερος φαντάρος του Β' Παγκοσμίου πολέμου!!!                                                                               Κάτω η διασημότερη φωτογραφία του Β΄Παγκοσμίου πολέμου τραβηγμένη από τον σπουδαίο Γιουτζίν Σμιθ. Δείχνει καλύτερα από κάθε άλλη τη γενναιότητα και το θάρρος του ανώνυμου Αμερικάνου φαντάρου που πολέμησε για την ελευθερία.
Με το τσιγάρο να κρέμεται μάγκικα στα χείλη, και με ένα βλέμμα που τσακίζει κόκαλα, αυτός ο στρατιώτης έγινε το σύμβολο της Μεγαλύτερης Γενιάς των Αμερικάνων. Αυτός ο στρατιώτης, όμως, δεν είναι Αμερικανός. Λέγεται Ευάγγελος Κλωνής. Είναι Έλληνας. Ο Ευάγγελος Κλωνής γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο της κοινότητας Πάστρας στις 28 Οκτωβρίου του 1916. Ήταν το δεύτερο παιδί μιας φτωχής οικογένειας που συνολικά θα αποκτούσε οκτώ. Ο Βαγγέλης άρχισε να καπνίζει όταν ήταν τεσσάρων, άρχισε να δουλεύει όταν ήταν πέντε, και παράτησε το σχολείο στην Τρίτη Δημοτικού. Στα 14 του μετακόμισε στην Αθήνα, όπου δούλευε ο μεγαλύτερος αδερφός του.Κεφαλλονίτης ο διασημότερος φαντάρος του Β' Παγκοσμίου πολέμου!!! Κάτω η διασημότερη φωτογραφία του Β΄Παγκοσμίου πολέμου τραβηγμένη από τον σπουδαίο Γιουτζίν Σμιθ. Δείχνει καλύτερα από κάθε άλλη τη γενναιότητα και το θάρρος του ανώνυμου Αμερικάνου φαντάρου που πολέμησε για την ελευθερία.
Με το τσιγάρο να κρέμεται μάγκικα στα χείλη, και με ένα βλέμμα που τσακίζει κόκαλα, αυτός ο στρατιώτης έγινε το σύμβολο της Μεγαλύτερης Γενιάς των Αμερικάνων. Αυτός ο στρατιώτης, όμως, δεν είναι Αμερικανός. Λέγεται Ευάγγελος Κλωνής. Είναι Έλληνας. Ο Ευάγγελος Κλωνής γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο της κοινότητας Πάστρας στις 28 Οκτωβρίου του 1916. Ήταν το δεύτερο παιδί μιας φτωχής οικογένειας που συνολικά θα αποκτούσε οκτώ. Ο Βαγγέλης άρχισε να καπνίζει όταν ήταν τεσσάρων, άρχισε να δουλεύει όταν ήταν πέντε, και παράτησε το σχολείο στην Τρίτη Δημοτικού. Στα 14 του μετακόμισε στην Αθήνα, όπου δούλευε ο μεγαλύτερος αδερφός του.



Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

ΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Ανατολικού Ολύμπου(ΚΠΕ) σας καλεί στην 3ηΚαστανογιορτή που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας την Κυριακή 21/10/2012.



Η Καστανογιορτή διοργανώνεται από το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Παντελεήμονα και τον Σύλλογο κατοίκων Παλαιού Παντελεήμονα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του τοπικού προϊόντος (κάστανου) και η επαφή της τοπικής κοινωνίας με τις χρήσεις και τις ιδιότητες του.
Η Καστανογιορτή θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Παλαιού Παντελεήμονα και θα περιλαμβάνει μουσική, ψήσιμο κάστανων,περιβαλλοντικά παιχνίδια και κατασκευές.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 10:30π.μ

Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ.....


Ανεβάζουν στροφές Βασιλειάδης και Ελευθεριάδης.... 



Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο φορμαρισμένος τερματοφύλακας Άκης Βασιλειάδης του Πιερικού, που τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του Νίκου Γκουλή. Ο Βασιλειάδης ξεπέρασε πιο γρήγορα απ’ ότι αναμένονταν τον τραυματισμό του, δείγμα του πολύ καλού σωματότυπου του, με τον Κατερινιώτη πορτιέρο να δίνει περισσότερες λύσεις στον Βοιωτό τεχνικό. Το παιχνίδι στα Ψαχνά έχει το δικό του χαρακτήρα, αφού τις τελευταίες δύο χρονιές κάτω από τα δοκάρια καθόταν ο Θανάσης Τόλιος, ο έταιρος Κατερινιώτης τερματοφύλακας του Πιερικού, που θα επιστρέψει την Κυριακή, εφόσον φυσικά κληθεί να αγωνιστεί κατά της περσινής του ομάδος. Όσον αφορά το νεαρό περιφερειακό επιθετικό Ελευθεριάδη, έχει ανεβάσει ρυθμό και όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει μετά από δύο αγωνιστικές στην ενεργό δράση, αφού είναι πλέον πολύ καλά στην υγεία του, ξεπερνώντας και το παραμικρό πρόβλημα με τον τραυματισμό του. Οι παίκτες πήραν ρεπό λόγω της τοπικής εορτής, ενώ επέστρεψαν κανονικά στο ρυθμό της προετοιμασίας για το Κυριακάτικο παιχνίδι, με τον Ηρακλή στα Ψαχνά Ευβοίας.  Ο Πιερικός είναι αήττητος τις 5 πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος έχοντας κάνει το ρεπό του, μετρά μία νίκη και τρεις ισοπαλίες, έχοντας στατιστικά στα γκολ 2-1. Η ομάδα της Πιερίας θέλει να περάσει αλώβητη από τα Ψαχνά και να πάρει τη ρεβάνς της περσινής βαριάς ήττας με 4-0 στο φινάλε του πρωταθλήματος, που την έθεσε νοκ-άουτ από τα πλέυ οφ της διεκδίκησης της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Το παιχνίδι της περσινής περιόδου θα πρέπει να μην παρασύρει σε καμία περίπτωση τους παίκτες του Νίκου Γκουλή, γιατί φέτος η ομάδα είναι διαφορετική αγωνίζονται νέοι παίκτες και δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ο Πιερικός είναι πιο ισχυρός από τον Ηρακλή Ψαχνών, βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και αναμένεται να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει και πάλι αήττητο αλλά και να του δώσει νέα βαθμολογική ώθηση προς τα εμπρός.

Γιώργος Σιδηρόπουλος & Γιάννης Ελενίδης 



Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Το «Τηθύς» είναι πλέον γεγονός και λειτουργεί στην αύλακα Παπαπουλίου ως επισκέψιμος υγροβιότοπος που αποκτά μέρα με την μέρα την ταυτότητά του και μετατρέπεται σε έναν ελκυστικό προορισμό, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.



ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΙΣ 12.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ 3.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΠΑΠΑΠΟΥΛΙΟΥ.
* ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΟΤΙΟΥΔΗ
* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΕ 12ΜΗΝΗ ΒΑΣΗ
Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο έργο δρομολογείται και επίσημα την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στα όρια του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Πρόκειται για την έναρξη λειτουργίας του υγρoτόπου 3000 στρεμμάτων του Παπαπουλίου στους Νέους Πόρους, στις παρυφές του Ολύμπου και των Πιερικών ακτών, ως επισκέψιμο ιχθυοτροφικό -οικοτουριστικό πάρκο (η έγκριση των μελετών και του έργου έγινε από τις αρμόδιες αρχές της χώρας).

Το «Τηθύς» είναι πλέον γεγονός και λειτουργεί στην αύλακα Παπαπουλίου ως επισκέψιμος υγροβιότοπος που αποκτά μέρα με την μέρα την ταυτότητά του και μετατρέπεται σε έναν ελκυστικό προορισμό, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Την Κυριακή 21η Οκτωβρίου 2012, στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Πάρκου «Τηθύς» από
· τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γ. Παπαθανασίου και
· τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιαννάκη Ποτιούδη
Το Πάρκο κατά την ημέρα των εγκαινίων θα είναι επισκέψιμο από τις 10.00 πμ έως και τις 14.00 μμ. Κατά το διάστημα αυτό θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από το επιστημονικό προσωπικό της«Νέαρχος».
Οι επισκέπτες του θα έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν και να πληροφορηθούν πώς σε έναν πρώην εγκαταλελειμμένο υγρότοπο, με απουσία οποιασδήποτε φροντίδας και διαχειριστικής πολιτικής, επιχειρείται να του αποδοθούν τα φυσικά χαρακτηριστικά του, να αποκατασταθούν οι φυσικές διεργασίες και λειτουργίες του, ιδιαίτερα με την αποκατάσταση παλαιών χωματερών και τη διευθέτησή τους σε λίμνες, με εγκατεστημένα είδη πανίδας.
Θα διαπιστώσουν ακόμη ότι η περιοχή συνεχώς αλλάζει και μεταμορφώνεται με μία αλληλουχία στοιχείων περιβαλλοντικής αγωγής και ευαισθητοποίησης, προβάλλοντας τα γενικά χαρακτηριστικά των υγροτόπων, θα ανακαλύψουν πλευρές του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω των εκθεμάτων του, θα περιηγηθούν στις πεζοπορικές διαδρομές ανακαλύπτοντας τον πλούτο της πανίδας και της χλωρίδας, ενώ οι μικροί φίλοι θα χαρούν το παιχνίδι στη φύση, το περιβαλλοντικό παιχνίδι.
Οι επισκέπτες του, τέλος, θα πληροφορηθούν και θα διαπιστώσουν τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας στη διαχείριση και παρακολούθηση παραμέτρων του περιβάλλοντος και της ποιότητας των υδάτων, ενώ κυρίως θα επιβεβαιώσουν τη δυνατότητα πώς «αργούντες φυσικοί πολιτισμικοί πόροι» μπορούν να αποτελέσουν «εργαλεία» τοπικής ανάπτυξης και να συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε τοπικό επίπεδο.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει πρόσθετη πληροφόρηση στην ιστοσελίδα του «Τηθύς» www.tethys.grή επικοινωνώντας με τον κ. Κωνσταντίνο Κουκάρα, Βιολόγο, Υπεύθυνο του πάρκου: Τηλ.2310327067, 6974658986 - Email: info@tethys.gr