PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ "ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΝ ΞΑΝΑΡΧΩΤΑΝΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ, ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;;;;


Να ο Νίκος ο Παπανικολάου με τον μέγα τότε Πρωθυπουργό του τόπου μας. Τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου που τώρα είναι κατά Αμέρικα μεριά... Τότε ήταν πανίσχυρος ο ΤΖΕΦΡΥ και όλοι μας βγαίναμε μαζί του φωτό, πλην εμού βέβαια, θέλοντας να δείξουμε την δύναμη ....του! Κι εκείνος έβγαζε το ...Αμερικάνικο του χαμόγελο και χριτς χρατς κλικ.... Τώρα; Τώρα Νίκο θα έβγαινες ξανά μαζί του φωτογραφία;;;;
Αρθρογράφος: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ

Στο μικροσκόπιο οι «χρυσές αμοιβές» 100.000 υπαλλήλων...





Στην διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων περίπου 100.000 υπαλλήλων, διευθυντικών στελεχών και συμβούλων υπουργών και βουλευτών προχωρά η κυβέρνηση.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προτίθεται να «απογράψει» τους χρυσούς μισθούς του... δημοσίου καθώς σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", το παράδειγμα των ΤΑΙΠΕΔ είναι αποκαλυπτικό.

Τα ποσά που δαπανούν σχεδόν σε όλα τα ΝΠΙΔ σε "χρηματοοικονομικούς, νομικούς και τεχνικούς συμβούλους" είναι τεράστια και καταβάλλονται με δελτία παροχής υπηρεσιών. Είναι αμφίβολο, βέβαια, αν δηλώνονται στην εφορία.

Ο οικονομικός εισαγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ερευνά αν διευθυντικά στελέχη ΔΕΚΟ αύξησαν τις αμοιβές τους - την εποχή που όλα περικόπτονταν - πλαγίως, ήτοι με χορήγηση ειδικών και έκτακτων επιδομάτων ή, πλασματικών υπεωριών και εξόδων κίνησης.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, άλλωστε, δείχνουν ότι στους 11 πιο ζημιογόνους δημόσιους οργανισμούς (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΔΙΣΥ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΕΘΕΛ, ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΤΑ, ΤΕΟ, ΟΔΙΕ) ο μέσος ετήσιος μσθός για το 2009 ανέρχεται σε 40.772 ευρώ και είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα και κατά 44,1% υψηλότερος από τον μέσο μισθό στον δημόσιο τομέα.

Πόσο το πουλάει;...






βγαίνει η αγγελία με το πωλητήριο στο ιστορικό γραφείο στο Κολωνάκι που βάζει ο Κώστας Καραμανλής.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το γραφείο που διατηρούσε ο πατέρας του, Αλέκος, και ... το οποίο τη δεκαετία του '90 στέγαζε και τις πολιτικές δραστηριότητες του νεαρού, τότε, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής" η συνολική του επιφάνεια είναι 215 τ.μ., διαθέτει επτά χώρους, ενώ η αντικειμενική του αξία είναι περίπου 750.000 ευρώ.Μαζί με την αγγελία θα υπάρχει πακέτο και πρόταση αρχιτεκτονικού γραφείου για την ανακαίνισή του καθώς παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Ο ΓΙΩΡΙΚΑΣ Ο ΚΟΚΑΒΙΔΗΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΣΤΟ ...ΞΥΡΙΖΑ, ΠΗΓΕ ....ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Ο Γιωρίκας ο τεμέτερος παιδάς, του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης και του φίλου μου του Σάββα του Οφείδη.... Είναι και στην ομάδα κρούσεως του Χρήστου Καραφουλίδη του παιχταρά της Πολιτικής του τόπου μου στην Κατερίνη..... Στον Δήμο βέβαια εννοώ και μην πάει το μυαλό σας κάπου αλλού. Ο Γιωρίκας ο Κοκκαβίδης μη νομίζεται πως πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο ...ΞΥΡΙΖΑ! Ο φίλος μου ο Γέργος πήγε στο ....σπίτι του!!! χα χα χα

Αρθρογράφος: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ

Υπουργός παντρεμένος και... ερωτευμένος! ...






Εκείνος κορυφαίος υπουργός σε νευραλγικό υπουργείο και "πρωταγωνιστής" της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα. Εκείνη...

νεαρή συνεργάτης του.

Ο έρωτας όπως μαθαίνω είναι κεραυνοβόλος και δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις....

Αφού ο υπουργός είναι παντρεμένος και με παιδιά.

Ο ΩΡΑΙΟΣ, ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ...ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ!!!

Τα ωραία κορίτσια γύρω στον κύριο με το ροζ πουκάμισο είναι μοντέλα; Δεν ξέρω τι είναι όμως ξέρω πως είναι πολύ ωραίες κοπέλες κι ο εικονιζόμενος είναι αιρετός στον Δήμο Κατερίνης. Είναι Σύμβουλος στο τοπικό συμβούλιο Κατερίνης κι είναι και αντιπρόεδρος του... Κι ασχολείται με τα ωραία... Ο ωραίος, τα ωραία και τα ...ωραία!!! ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΤΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ.....

Αρθρογράφος: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ

Να 'τανε το '90...





Θα επιστρέψουμε στην τηλεόραση της δεκαετίας του '90, προβλέπει ο Νίκος Μάνεσης.
"Οι καναλάρχες - επιχειρηματίες προσπαθούν να συρρικνώσουν το πρόγραμμα, για γλιτώσουν το κόστος. Δεν...

γίνεται τίποτα καινούριο πια στην τηλεόραση" , λέει στην Πολυξένη Καραμίχα (REAL NEWS) .
"Εννοείτε κακή τηλεόραση; " , τον ρωτάει διευκρινιστικά η δημοσιογράφος.
"Δεν ξέρω. Υπήρξαν πολλά σκουπίδια και πολλά αριστουργήματα" .
Άραγε, η άρτι αφιχθείσα, στο κανάλι που εργάζεται, Αννίτα Πάνια, σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκει;
Της διέφυγε της Πολυξένης να τον ρωτήσει... 

ΤΩΡΑ; ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ!!!

Η ΖΩΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ, ΤΟΤΕ ΟΝΝΕΔ, ΤΩΡΑ;;;;

Μιά φορά κι έναν καιρό στην Πιερία υπήρχε ΟΝΝΕΔ. Τώρα μ εκείνα που συνέβησαν τότε, όλα τα παιδιά εξαφανίστηκαν. Τώρα μ αυτά που συμβαίνουν όλα τα παιδιά κρύβονται.... Κι ύστερα λένε πως οι μεγάλοι τους δείχνουν τον δρόμο.. Ποιόν δρόμο ρε παιδιά; Κατά κει που τους δείχνετε να πάνε θα πέσουν σε γκρεμό. Κι ύστερα λέτε πως το αύριο τους ανήκει, ποιό αύριο ρε; Το αύριο του τίποτα;;;; Ποιά ΟΝΝΕΔ ρε παιδιά στην Πιερία;;;; ΤΌΤΕ.. ΤΩΡΑ; ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ!!!
Αρθρογράφος: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΔΙΗΣ

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟ ΞΑΘΑΡΙ.


ΑΙΣΧΟΣ - ΑΙΣΧΟΣ - ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΠΟΥ ΒΟΡΕΙΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΤΑΙ - ΝΤΡΟΠΗ


Αυτός ο κοπρίτης βγήκε φωτογραφία με το θήραμα του. Είναι μιά αρκούδα. Τέτοιες φωτογραφίες είναι καλό να μην τις βλέπουμε ή καλύτερα τέτοιες σκηνές είναι καλό να μην υπάρχουνε. Τέτοιοι άνθρωποι είναι καλό να μην υπάρχουνε. Ο τύπος κάνει τον κυνηγό και μάλιστα τον Μέγα Κυνηγό... άντε ρε... άντε ρε....
Αρθρογράφος: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ

Μη σκέφτεστε, μη χαμογελάτε...





... εμπιστευτείτε τα Μέσα Ενημέρωσης (ΒΙΝΤΕΟ) ...

Στους δρόμους της Αθήνας: όλα είναι μια χαρά.
ΜΜΕ, τηλεόραση, εφημερίδες, αλήθεια...

everything is ok, athens, greece, TRUST THE MEDIA, consume, buy, money...





Ερχονται τα εκκαθαριστικά με τα ραβασάκια του ΦΑΠ ...




Ξεκίνησε η αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους φορολογούμενους για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 2010-2011. Περισσότεροι από 600.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν τον ΦΑΠ.

Την ίδια ώρα...
«βαρύτερο» θα είναι το χτύπημα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, τους οποίους το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως είναι πάνω από 100.000.

Από το υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν πως η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και το Δημόσιο υπολογίζει να εισπράξει 420 εκατ. ευρώ....

Ξεφτίλισαν την Μέρκελ (ΒΙΝΤΕΟ)...






Αγριες αποδοκιμασίες Γερμανων, «μαύρισαν» την ομιλία της καγκελάριου στην Στουτγκάρδη.

Επί 14 λεπτά (τουλάχιστον, αφού τόση ήταν η διάρκεια του... βίντεο) η Ανγκελα Μέρκελ δεχόταν το ανελέητο γιουχάισμα των ομοεθνών της.

Οι φωνές και οι κραυγές εναντίον της, όχι μόνο πέφταν σαν «βροχή» μες την βροχή, αλλά, «σκέπασαν» στην κυριολεξία, την φωνή της!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:



Μεγαλοοφειλέτες: Εισπράχθηκαν μόλις 19 εκατ. ευρώ...




13 δισ. ευρώ το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών..

Μόλις 19 εκατομμύρια ευρώ έχει εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών από τα συνολικά 13 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου.Έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη αναφορικά με την πορεία ...


είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών οφειλετών που περιλαμβάνονταν στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για τις υποθέσεις 1.500 οφειλετών με οφειλές άνω των 5.000.000 ευρώ (ανά οφειλέτη), των οποίων επιλήφθησαν κατά προτεραιότητα οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, δημιουργήθηκαν 459 φάκελοι υποθέσεων ληξιπρόθεσμης οφειλής συνολικού ύψους 13.095.089.165,90 ευρώ. Εξ αυτών έχουν επιβληθεί 134 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 143 υποθέσεις είναι σε πτώχευση και 14 σε ειδική εκκαθάριση.

Στο σύνολο της ληξιπρόθεσμης οφειλής των 13 δισ. ευρώ, εισπράχθηκε μόλις ποσό 19.062.985,11 ευρώ, ενώ διεγράφη ποσό 29.485.785,35 ευρώ που αφορά πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για τα οποία εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις, καθώς και δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Σε αναστολή είσπραξης βρίσκεται το ποσό των 282.900.195 ευρώ.

Οι υποθέσεις των 1.500 οφειλετών είχαν ανατεθεί σε 21 ελεγκτές της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης του υπουργείου Οικονομικών και τα ανωτέρω αποτελέσματα έλαβαν χώρα στο διάστημα από 01.05.2012 έως 31.08.2012.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης έχει επισημάνει ότι στην κοινή γνώμη επικρατεί η αντίληψη ότι η λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες που κατατέθηκε στη Βουλή ένα χρόνο νωρίτερα από τον τότε υπουργό Οικονομικών, δόθηκε στη δημοσιότητα για επικοινωνιακούς λόγους και στην πραγματικότητα δεν κινήθηκαν οι νομικές διαδικασίες σε βάρος μεγαλοεπιχειρηματιών που οφείλουν στο δημόσιο ποσά σε δυσθεώρητα ύψη.

Διασταύρωση στοιχείων με τα εμβάσματα στο εξωτερικό

Ο κ. Μαυραγάνης ενημερώνει πάντως τον κ. Μιχελάκη ότι γίνεται επεξεργασία και διασταύρωση στοιχείων προκειμένου να διαπιστωθεί αν στους 1.500 μεγάλους οφειλέτες υπάρχουν φυσικά πρόσωπα, διοικούντες Νομικά Πρόσωπα και μέλη της οικογενείας τους (σύζυγοι και συγγενείς Α΄ βαθμού) οι οποίοι περιλαμβάνονται στο αρχείο μεταφοράς εμβασμάτων στο εξωτερικό, στο αρχείο τόκων καταθέσεων στο εξωτερικό και αν είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κίνδυνος παραγραφής για τις offshore στο Κρανίδι

Την ίδια ώρα, οι ελεγκτικές υπηρεσίες δίνουν μάχη με το χρόνο ώστε να μην παραγραφούν αξιόποινες πράξεις στις υποθέσεις με τις 184 offshore που εμφανίζονται να έχουν έδρα τη Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου.

Τον περασμένο Ιούνιο η Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου απέστειλε έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών με το οποίο δηλώνει ότι αδυνατεί να ελέγξει τις 184 offshore. Όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, στο στάδιο της δημοσίευσης βρίσκεται πλέον υπουργική απόφαση που αναθέτει στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου και λοιπών φορολογιών όλων των ανέλεγκτων χρήσεων 161 offshore εταιρειών, οι υποθέσεις των οποίων παραγράφονται μέχρι 31.12.2012 και είναι ελεγκτικής αρμοδιότητας της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου. Η έγγραφη απάντηση του υφυπουργού για τις offshore στο Κρανίδι, διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία των ελέγχων και για την αποτροπή της παραγραφής.

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.


Το ΚΚΕ χρειάζεται λεφτά...


Οικονομική εξόρμηση αρχίζει το επόμενο διάστημα το ΚΚΕ με στόχο να κλείσει τις τρύπες που άφησαν στα ταμεία του κόμματος η ύφεση αλλά και η μείωση της εκλογικής επιρροής του.
Οι οικονομικές δυσκολίες στον Περισσό εμφανίστηκαν εδώ και καιρό, όταν...
αναγκάστηκε να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 για τη ναυαρχίδα των κομματικών δραστηριοτήτων, την Τυποεκδοτική, αλλά και να βάλει λουκέτο στον τηλεοπτικό σταθμό 902.

Η τρύπα στα οικονομικά φαίνεται πως μεγάλωσε παρότι είναι γνωστό ότι στα κομματικά ταμεία πηγαίνει και το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτικών αποζημιώσεων, ενώ και η κρατική χρηματοδότηση αναμένεται να μειωθεί, ανάλογα με τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και η ψαλιδισμένη κρατική επιχορήγηση πάει για το 2013, λόγω της γενικότερης κατάστασης των οικονομικών της χώρας – για όλα τα κόμματα και όχι μόνο για το ΚΚΕ.

Μάλιστα σε ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του που δημοσιεύτηκε στον κυριακάτικο «Ριζοσπάστη», υπογραμμίζεται πως «τα έσοδα έχουν περιοριστεί αρκετά, ενώ οι ανάγκες είναι μεγάλες». Γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στις δραστηριότητες του κόμματος που χρειάζονται χρηματοδότηση: από τη διατήρηση των γραφείων του σε ολόκληρη τη χώρα, μέχρι τη διατήρηση του ραδιοφωνικού σταθμού 902, την έκδοση του «Ριζοσπάστη», των φυλλαδίων, της «Σύγχρονης Εποχής», τη στήριξη του Σπιτιού του Αγωνιστή, μέχρι και τη χρηματοδότηση «δραστηριοτήτων για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, την εκλαΐκευση της πολιτικής στον λαό, τη συμβολή στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος».

ΨΑΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ. Από τον Περισσό και ενόψει του συνεδρίου του κόμματος τον επόμενο χρόνο, αναζητούνται φθηνότερες λύσεις σε ό,τι αφορά την ενημέρωση. Μία από αυτές η οποία θα προβάλλει και την πιο σύγχρονη εικόνα του, φαίνεται πως είναι η δημιουργία ενημερωτικού πόρταλ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής, η ενίσχυση των οικονομικών του κόμματος είναι αναγκαία για τη «λαϊκή ανάταση», ακόμα και αν μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση, ενώ εμμέσως πλην σαφώς δίνεται και απάντηση στην κριτική που έχει δεχτεί κατά καιρούς ο Περισσός περί αδιαφάνειας γύρω από τον αριθμό και τους μισθούς των κομματικών στελεχών. «Η οικονομική δραστηριότητα του ΚΚΕ είναι απόλυτα διαφανής, όσα στελέχη του ΚΚΕ χρεώνονται αποκλειστικά σε ανάγκες της κομματικής δουλειάς αποζημιώνονται με τα ελάχιστα για να καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης», διαβεβαιώνει το ανώτερο όργανο του κόμματος.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

”Γιορτή τσίπουρου” από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, ώρα 11.00 π.μ. στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας.
Η αναβίωση της απόσταξης του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα φίλοι και από άλλες περιοχές, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.

Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού αλκοολούχου ποτού, που συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των ανατολικορωμυλιωτών, είναι ανεπανάληπτη και μοναδική. Η σημασία του υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτέλεσε το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης.
Την μυσταγωγία της παρασκευής γνήσιου Ανατολικορωμυλιώτικου τσίπουρου, θα επαναλάβει και φέτος ο Σύλλογος, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, στο παραδοσιακό καζάνι της Ανατολικής Ρωμυλίας.
Ακολούθως, την επόμενη μέρα, Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, στις 11,00 π.μ. στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας, σας καλούμε να παρευρεθείτε για να διασκεδάσετε με άφθονο δωρεάν τσίπουρο και αυθεντική παραδοσιακή Ανατολικορωμυλιώτικη μουσική, με τους
Νίκο Μπόζογλου στο ακορντεόν
Μαρίνα Ζωγράφου στο τραγούδι
Γιάννη Μαυρίδη στο νταούλι
Γιώργο Δρικούδη στα πλήκτρα
Τριαντάφυλλο Κωνσταντινίδη στη γκάιντα


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου,
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Μιχαηλίδης Σιδέρης Θεοδωρίδης Θόδωρος

ΚΕ' ΠΑ'ΤΡΙΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΑΔΕΡΦΕΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Τα κορίτσια είναι το μέλλον της Πιερίας στα ...κουπιά! Βαράνε κουπί και κερδίζουν μετάλλια.... Η Πιερία εξ αυτών ακούγεται σ όλο τον κόσμο. Ειδικά η Κατερίνα βρίσκεται απόλυτα μπροστά στην κωπηλασία το άθλημα της.... Το λατρεύει και το δείχνει... Θα έρθει η ώρα που όλος ο κόσμος θα μιλάει για τα κορίτσια αυτά. ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ....

ΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ :


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ– ΑΠΕΡΓΙΑ
στις18 Οκτώβρη 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΝΟΥΝ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ10.00 π.μ.
Δεν πάει άλλο! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.


Nα μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Πέμπτη 18Οκτώβρη- Να νεκρώσουν τα πάντα!

Με τη νομοθέτηση του κατώτατου μισθού καταργείται στην ουσία ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης,των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής σύμβασης πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο. Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια. Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης. Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας σε 6 ανά βδομάδα για όλους τους τομείς. Ορίζουν την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση στις 11 ώρες, άρα 13ώρες δουλειά τη μέρα χωρίς πληρωμή υπερωριών.

Εργαζόμενη,εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,
Μην κάθεσαι σκυφτός! Μη μένεις αμέτοχος στους αγώνες που γίνονται. Μην παραμυθιάζεσαι από τους εκμεταλλευτές και το συνάφι τους. Μη σκορπάς τις ελπίδες σου σε δυνάμεις που σε αντιμετωπίζουν ως εκλογική πελατεία για τις επόμενες εκλογές.

Εσύ έχεις τη δύναμη! Να ξεθαρρέψεις!Να μπεις στη μάχη πιο αποφασιστικά.
Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά!Εσύ παράγεις τον πλούτο.
Στην οργάνωση κι αντεπίθεση της τάξης μας έλα κι εσύ, που έως τώρα δεν έχεις απεργήσει. Να συμβάλλεις κι εσύ, ώστε η απεργιακή κινητοποίηση να δώσει απάντηση,να τους τραντάξει. Να μη δεχθούμε να δουλεύουμε 13 ώρες χωρίς δικαιώματα, για400 ευρώ. Να μη δεχτούμε την ανεργία ως φυσικό φαινόμενο.


Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑ - ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ
Τέρμα οι θυσίες για τη σωτήρια των κεφαλαιοκρατών
και τα κέρδη των δανειστών


ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Κανένας να μην ξεγελαστεί από την προπαγάνδα των εκμεταλλευτών μας.! Τα μέτρα δεν έχουν σχέση με το χρέος και τα ελλείμματα, ούτε είναι για το καλό της χώρας μας. Δεν υπάρχει εθνικό συμφέρον, εθνικοί στόχοι και εθνικές θυσίες. Η Ελλάδα ως χώρα είναι μία, αλλά δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα! Τα νέα βάρβαρα μέτρα, όπως και τα προηγούμενα,δεν είναι άσχημα για όλους. Τα μονοπώλια,οι βιομήχανοι και οι μεγαλοεργοδότες τα αναζητούσαν χρόνια και είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των μέτρων που μας εξαθλιώνουν. Αυτοί έφεραν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις για να στηρίξουν την κερδοφορία τους. Αυτούς υπηρετεί η νέα κυβέρνηση και οι σύμμαχοι της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα αρπαχτικά αυτά δεν είναι η πατρίδα. Πατρίδα είμαστε εμείς που δημιουργούμε όλο τον πλούτο και όχι μια χούφτα παράσιτα που τον κλέβουν.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Μας θέλουν στη δουλειά με μεροκάματα πείνας,από ήλιο σε ήλιο, χωρίς κανένα δικαίωμα,για να μπορούν να γεμίζουν με τον ιδρώτα μας τα θησαυροφυλάκια τους στην Ελβετία.Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ
Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους.
Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη που κριτήριο της δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις,ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι πανίσχυροι.
Εμείς είμαστε πιο πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει.
Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!
Με καθημερινή δράση και συζήτηση στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στις γενικές συνελεύσεις, στις γειτονιές να οργανώσουμε σχεδιασμένα την επιτυχία της απεργίας. Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σε Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να υπηρετήσουν αυτόν τον αγώνα. Βρίσκονται απέναντι. Αποτελούν μια οργανωμένη γραφειοκρατία με στενούς δεσμούς με την εργοδοσία και το κράτος. Απαιτείται γραμμή πάλης που θα συγκρούεται με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό,που σέρνει συνεχώς στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου τους εργαζόμενους.Να δυναμώσουμε τα σωματεία, να γίνουν κάστρα αντίστασης απέναντι σε κάθε εργοδότη και στην τάξη τους. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση.Απαντάμε αγωνιστικά, αποκρούοντας τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε την ψήφιση και την υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων.

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω – κάτω. Εσύ παράγεις τον πλούτο,
σε σένα πρέπει να επιστρέψει.
Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε
να καταργήσουμε νόμους κι αφεντικά.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ "ΟΝ ΑΙR" ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΕΖΟΠΟΥΛΟΥ... ΤΟ ΚΑΦΕΡΑΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Εσύ εκεί στην πολυθρόνα πίνεις τον καφέ σου κι εκεί δίπλα σου στο στούντιο οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί κάνουν την εκπομπή τους που βγαίνει στον αέρα της Μακεδονίας. Επί της Τερζοπούλου στον αριθμό 41 λίγα μέτρα πίσω από την πλατεία Ευκαρπίδη ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΟΝ AIR είναι τα πάντα όλα και στον καφέ και στα ....μίντια!
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 106,7 για ακρόαση μέσω ραδιοφώνου κι απ την άλλη; Ιντερνετική ακρόαση σ όλο τον πλανήτη www.athlitikos.gr κάνοντας ένα απλό κλικ......

Με λαπρότητα εορτάσθηκε σήμερα στην Κατερίνη η απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό στις 16 Οκτωβρίου του 1912, όπου εφέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια.


Με λαπρότητα εορτάσθηκε σήμερα στην Κατερίνη η απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό στις 16 Οκτωβρίου του 1912, όπου εφέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια.
Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία.
Τον Πανηγυρικό εκφώνησε μέσα στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως ο εκπαιδευτικός της Β’θμιας Εκπαίδευσης, Θεολόγος του Γυμνασίου Λιτοχώρου, κ. Μιχάλης Φαργκάνης.
Εν συνεχεία έγινε κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής,το Δήμαρχο Κατερίνης, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δ/κτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας,τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δ/κτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνηςκαι τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης.
Στο τέλος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης -Χατζόγλου πραγματοποιήθηκε κατόπιν μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών,Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης,Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Συλλόγων.

Σε πινακοθήκη μετατράπηκε το παλιό αρχοντικό του Γκουντέλια που κατασκευάστηκε πριν από 110 χρόνια (1902), που αγοράστηκε από τον τ. δήμο Λιτοχώρου



ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
* Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΤΗ ΓΚΡΙΖΑ ΕΠΟΧΗ, Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΩΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ & ΝΟΤΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.
* ISLAY GRIMES: ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ, ΤΟ «ΠΛΟΙΟ» ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ «ΛΙΜΑΝΙ» ΤΟΥ, ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ!
* HELENA BASTAIS: ΑΥΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΗΓΗ ΧΑΡΑΣ
Σε πινακοθήκη μετατράπηκε το παλιό αρχοντικό του Γκουντέλια που κατασκευάστηκε πριν από 110 χρόνια (1902), που αγοράστηκε από τον τ. δήμο Λιτοχώρου (επί δημαρχίας Γ.Παπαθανασίου), η αναπαλαίωσή του ολοκληρώθηκε το 2005 και σήμερα πλέον φιλοξενεί μόνιμη έκθεση πινάκων του διεθνούς φήμης Έλληνα καλλιτέχνη Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη, που για πάνω από 50 χρόνια έζησε στο Παρίσι και έφυγε από τη ζωή το 1992.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Στα εγκαίνια του αρχοντικού, με τη νέα του χρήση, αλλά και της έκθεσης έργων του Κωνσταντινίδη, μετά τον Αγιασμό που τελέστηκε, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γ.Παπαθανασίου αναφέρθηκε τόσο στο αρχοντικό του Γκουντέλια όσο και στη μόνιμη έκθεση του Λιτοχωρίτη, εκ μητρός, καλλιτέχνη.
Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του δημάρχου έχουν ως εξής: «Zούμε σε μια εποχή δύσκολη, γκρίζα, γι αυτό και νομίζω ότι αυτή η πινακοθήκη με τα χρώματα τα οποία ο καλλιτέχνης, ο Φιλοποίμην Κωνσταντινίδης, έχει βάλει πάνω στα έργα του, θα μας δώσει μια νότα αισιοδοξίας, μια νότα ελπίδας.
Να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στο να έρθουν εδώ τα έργα του Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη αλλά και να εκτίθενται πλέον σ’ αυτό το αρχοντικό.
Να ευχαριστήσουμε όμως και τους χορηγούς αυτής της εκδήλωσης, διότι βλέποντας πλέον και οι χορηγοί ότι αυτός ο δήμος κάτι κάνει για τον πολίτη, για τον πολιτισμό, για την κοινωνία, βοηθούν, είτε από το υστέρημα, είτε από το πλεόνασμά τους, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτή την κοινωνία για να είναι κοινωνία συνοχής και πολιτισμού».
Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΟΜΟΓΕΝΗΣ, HELENA BASTAIS.
Η τοποθέτηση των πινάκων του Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη έγινε υπό την επιμέλεια της ιστορικού έργων τέχνης, ομογενούς, Helena Bastais (Ελένα Μπαστέ, από Έλληνα πατέρα με καταγωγή από την Κρήτη - Μπαστάκης στο επίθετο).
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, μιλώντας για τον καλλιτέχνη, την οικογένειά του αλλά και για το ιστορικό μεταφοράς των έργων από το Παρίσι στο Λιτόχωρο, η Helena Bastais ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής (την ομιλία της μετέφραζε η διευθύντρια του δήμου Δίου-Ολύμπου, Ελένη Σοφιανίδου):
«Ο Φιλοποίμην Κωνσταντινίδης αν και έζησε σχεδόν μισό αιώνα στο εξωτερικό, θεωρούσε πάντοτε τον εαυτό του παιδί της Βόρειας Ελλάδας.
Καταγόταν από μια αξιοσέβαστη οικογένεια της Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 1909 ενώ οι πρόγονοί του κατάγονταν από ένα χωριό του Ολύμπου.
Στο βουνό Όλυμπος αποφάσισε η χήρα του, η Αγγλίδα Anne Fairholme-Constantinidis να σκορπίσει τις στάχτες του συζύγου της ο οποίος πέθανε στο Παρίσι το 1992, παραδίδοντας μ’ αυτόν τον τρόπο στην Ελλάδα την «ψυχή» του καλλιτέχνη που υπήρξε πάντοτε πνευματικά και συναισθηματικά συνδεδεμένος με τη χώρα του παρά το γεγονός ότι έζησε μακριά της.
Το γεγονός ότι τα έργα του Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη βρίσκονται σήμερα και παρουσιάζονται εδώ στο Λιτόχωρο είναι διπλά συμβολικό και δικαιολογημένο. Μετά τον θάνατο της Anne Fairholme-Constantinidis το ατελιέ του κληρονομήθηκε από την αδελφή της Άννας, την Islay Grimes (και οι δύο είναι Αγγλίδες στην καταγωγή με διαμονή όμως στη Γαλλία).
Στον κατάλογο της αναδρομικής έκθεσης των έργων του συζύγου της που έγινε το 1997 στο πνευματικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, η Anne Fairholme-Constantinidis έγραφε: «Εύχομαι στον καθένα από εσάς, αυτή η έκθεση έργων από έναν συμπατριώτη σας να αποτελέσει πηγή χαράς». Εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου, αυτή η φράση να γίνει και πάλι επίκαιρη σήμερα».
ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Στην εκδήλωση των εγκαινίων είχαν κληθεί και μίλησαν για τον μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη, ο Θέμης Λιβεριάδης, συγγραφέας, μακρινός συγγενής του Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη, καθώς και ο Θεόδωρος Οικονόμου, ο οποίος μεσολάβησε για να έρθουν οι πίνακες στο Λιτόχωρο.
Εκτός των προαναφερθέντων, παραβρέθηκαν Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως που υπηρετούν στο Λιτόχωρο, ο βουλευτής Δημήτρης Χριστογιάννης, εκπρόσωπος του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κωτούλης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Δημήτρης Ανδριάς, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Νούλα και Πέτρος Κιάφας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ελευθερίου (συντονιστής της εκδήλωσης), Θεόδωρος Τζίκας, Νίκος Λάππας, Ευαγγελία Μόχλα-Φαρμάκη κ.ά., η οικογένεια του αείμνηστου προέδρου Δίου-Ολύμπου Μιχάλη Λαλούμη (ο Μιχάλης Λαλούμης είχε κάνει τις πρώτες συζητήσεις για τη μεταφορά των πινάκων του καλλιτέχνη από το Παρίσι στο Λιτόχωρο), ο πρόεδρος του ιδρύματος και ένας εκ των χορηγών της εκδήλωσης Διονύσης Πασχάλης, οι κύριοι Αθανάσιος Δημητρίου, Χρήστος Αντωνέλης, Κώστας Ζαρβιτσάκης και Λεωνίδας Ελευθερίου, επίσης χορηγοί της εκδήλωσης, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κάτοικοι της περιοχής και του δήμου αλλά και πολίτες από την Πιερία και ευρύτερα.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Στο αρχοντικό του Γκουντέλια, με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, έχει μεταφερθεί το γραφείο της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης Δίου-Ολύμπου (ΔΗΚΕΔΟ).
Η μεταφορά του γραφείου της δημοτικής επιχείρησης στο αρχοντικό έγινε με σκοπό να είναι ανοιχτή καθημερινά η έκθεση πινάκων του Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη. Συγκεκριμένα, εάν η πινακοθήκη λειτουργούσε χωρίς να συστεγάζει κάποια υπηρεσία, θα έπρεπε να τοποθετηθεί ξεχωριστός υπάλληλος του δήμου για τον σκοπό αυτό.
Αυτονόητα, η συστέγαση της ΔΗΚΕΔΟ με τη δημοτική πινακοθήκη στο αρχοντικό του Γκουντέλια, δίνει τη δυνατότητα να εξυπηρετείται η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση και ταυτόχρονα να λειτουργεί καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) και η πινακοθήκη, από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.
Για γκρουπ που εκτάκτως θέλουν να επισκεφθούν την έκθεση τα απογεύματα (καθημερινές) ή τα Σαββατοκύριακα (πρωί ή απόγευμα), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 23520 83 927 (κ. Μίνα Γκουνού) προκειμένου να κανονιστεί το άνοιγμα της αίθουσας σε ώρες εκτός κανονικού ωραρίου.

Δωρεάν μαστογραφίες για 450 γυναίκες


ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ : 

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «Δ.ΠΑΣΧΑΛΗΣ»
ΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ, ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Τετρακόσιες πενήντα (450) γυναίκες του Δ.Δίου-Ολύμπου, αλλά όχι μόνο, θα μπορούν από σήμερα και κατά το επόμενο διάστημα να κάνουν δωρεάν μαστογραφίες, μετά την πολύ μεγάλη προσφορά του ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης(ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού και διανομή κουπονιών για δωρεάν μαστογραφίες) που έγινε στην Κονταριώτισσα με τη συνεργασία του Δ.Δίου-Ολύμπου.

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
Συγκεκριμένα, το ίδρυμα του κ.Διονύση Πασχάλη μετά από σχετική απόφαση που ελήφθη με στόχο την αγάπη και αλληλεγγύη που πρέπει να προσφέρεται, εν μέσω οικονομικής κρίσης, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Δ.Δίου-Ολύμπου ημερίδα με θέμα: «Καρκίνος του Μαστού– Πρόληψη και Αντιμετώπιση».
Στην ημερίδα συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες οι οποίοι πραγματοποίησαν σχετικές εισηγήσεις ενώ συγχρόνως παρουσίασαν και εικόνες επί του θέματος που ανέπτυξαν, σε οθόνη, την περασμένη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, στην κατάμεστη αίθουσα του πρώην δημαρχείου Δίου,στην Κονταριώτισσα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επειδή πριν από την εκδήλωση εκτιμήθηκε πως θα υπήρχε μεγάλη συμμετοχή του κόσμου,υπήρξε πρόνοια ώστε οι ομιλίες και οι εικόνες να παρουσιάζονται όχι μόνο στην αίθουσα αλλά συγχρόνως και σε γιγαντοοθόνη έξω από το δημαρχείο. Κατ’ εκτίμηση,στη ημερίδα συμμετείχαν γύρω στα 600 – 650 δημότες του Δ.Δίου-Ολύμπου αλλά και επισκέπτες από Κατερίνη και από αλλού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής Εκκλησίας, ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Διονύσης Πασχάλης, ο βουλευτής Δημήτρης Χριστογιάννης, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου Γιώργος Κωτούλης, ο αναπληρωτής δήμαρχος Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης, οι τ. δήμαρχοι Κατερίνης Θ.Καμπερίδης, Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος (νυν περιφερειακός σύμβουλος) και Κορινού Απόστολος Δημητρίου, οι αντιδήμαρχοι Μ.Τσιμήτρη, Π.Κιάφας, Σ.Νούλακαι Β.Βροχαρίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης ως εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοιΣοφία Ζουρζούρα, Μαρία Ζέρβα, Θ.Τζίκας, Ε.Μόχλα, Γ.Ελευθερίουκ.ά., οι πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων Δ.Δίου-Ολύμπου Δ.Κατιρτζής,Κ.Χότζιας, Ν.Πατρής, Κ.Αγαθαγγελίδης κ.ά., μέλη συμβουλίων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, τέως δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι,ιατροί καθηγητές πανεπιστημίων εσωτερικού και εξωτερικού, ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Στ.Φαρμάκης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
Εισηγητές στην ημερίδα ήταν α) ο κ. Θεοχάρης Ταντανάσης, αν.καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας της β’ μαιευτικής γυναικολογικής κλινικής του ΑΠΘ, β) ο κ. Επαμεινώνδας Φαχαντίδης,ομότιμος καθηγητής χειρουργικής του ΑΠΘ – πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας πρωίμου διαγνώσεως και αντιμετωπίσεως του καρκινώματος του μαστού, γ) η κ. Γιώτα Σασοπούλου, χειρούργος με εξειδίκευση στον μαστό – διδάκτωρ του ΑΠΘ,δ) ο κ. Χρήστος Εμμανουηλίδης, ογκολόγος, παθολόγος, καθηγητής πανεπιστημίου Καλιφόρνιας – ιατρικό διαβαλκανικό κέντρο. Την εκδήλωση συντόνιζε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Κωτούλης.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κ. Διονύση Πασχάλη, έκανε λόγο για εκδηλώσεις αγάπης και αλληλεγγύης του δήμου. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο κ. Θεόδωρος Ζέρβας,προϊστάμενος του νομικού τμήματος του ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης»,ενώ, προς το τέλος, ο τ. δήμαρχος του τ. δήμου Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστοςτοποθετήθηκε θετικά επί της εκδήλωσης και εξέφρασε ευχαριστίες προς τους διοργανωτές.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ …ΑΝΔΡΕΣ!
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι επιστήμονες εισηγητές τόνισαν ότι είναι ανάγκη για τις γυναίκες, ιδιαίτερα για εκείνες που είναι άνω των 40 ετών, να κάνουν μόνες τους, τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, αυτοεξέταση του μαστού. Συμπλήρωσαν όμως ότι καλό θα ήταν,τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, οι γυναίκες αυτές να κάνουν και μια μαστογραφία.
Επιπλέον, μίλησαν και για άλλες προληπτικές ενέργειες περί τον καρκίνο του μαστού αλλά και γενικότερα για την υγεία του σώματος, αναφέροντας μάλιστα την τεκνοποιία, τη μεσογειακή διατροφή,την άσκηση, τη διακοπή του καπνίσματος κ.ά. Τέλος, σημείωσαν ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να εντοπιστεί και σε άνδρες, φυσικά σε πολύ μικρότερο ποσοστό από ό,τι στις γυναίκες.
ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ
Η ημερίδα έκλεισε με αναμνηστικά δώρα στους καθηγητές αλλά και στον ίδιο τον κ. Διονύση Πασχάλη, ο οποίος καταχειροκροτούμενος ευχαρίστησε τον δήμο για τη συνεργασία του στην υλοποίηση της ημερίδας αλλά και στη διανομή των κουπονιών για δωρεάν μαστογραφίες σε 450γυναίκες.
Πρόσθεσε δε ότι τόσο η ημερίδα όσο και οι δωρεάν μαστογραφίες γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος εξετάσεων«Βοήθεια στον Συνάνθρωπο» και είναι μια δημιουργία και προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος για αμέριστη συμπαράστασή του στους πάσχοντες και στις ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως τώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης.
ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΟΙ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
Μετά το πέρας της ημερίδας, οι γυναίκες που τις προηγούμενες ημέρες είχαν επικοινωνήσει με τον Δ.Δίου-Ολύμπου για δωρεάν μαστογραφίες, παρέλαβαν από ένα κουπόνι με το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν σε διαγνωστικό κέντρο στην Κατερίνη για να κάνουν δωρεάν μαστογραφίες. Τα έξοδα θα τα καλύψει το Ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης».
Οι υπόλοιπες γυναίκες που δεν μπόρεσαν να έρθουν στην ημερίδα, από τη Δευτέρα 15/10/2012 κ.ε. θα μπορούν να προσέρχονται στα δημοτικά καταστήματα Λιτοχώρου (κεντρικό δημαρχείο), στην Κονταριώτισσα (πρώην δημαρχείο πρώην δήμου Δίου) και στη Λεπτοκαρυά (πρώην δημαρχείο πρώην δήμου Ανατολικού Ολύμπου) για να παραλαμβάνουν τα κουπόνια. 

ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ

Ο Θωμάς αγαπάει τα σκυλιά και το δείχνει. Αγαπάει αυτά τα μικρά ζωάκια και ζει κι αναπνέει και γι αυτά. Ο Θωμάς είναι εκπαιδευτής σκύλων με εκπαίδευση κι εν μέσω κρίσης συνεχίζει να το κάνει.... Και το κάνει καλά.... Έτσι λένε οι γνωρίζοντες το θέμα εν Πιερία κι όχι μόνον.... Και το όνομα αυτού; Θωμάς Αναστασιάδης εκπαιδευτής σκύλων. Θωμάς Αναστασιάδης ο γνωστός επιχειρηματίας ηλεκτρολογικού υλικού.....

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΔΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.


ΛΕΤΕ ΑΥΤΗ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΕΡΙΑ;;;; ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ....

Λέτε να είναι αυτό το τοπίο κάπου εδώ γύρω μας; Λέτε αυτό το τοπίο να είναι εν ...εδώ;;; Κανένας δεν ξέρει, όμως ξέρω πως είναι πολύ όμορφη αυτή η φωτογραφία κι εγώ ήθελα να την ζήσουμε μαζί. Εσείς κι εγώ... Χάρμα οφθαλμόν αυτή η φωτό.... ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ..... Αλλά κι αν δεν είναι εδώ στην Πιερία, με την φαντασία μας; Πιστεύω πως κι εμείς έχουμε τέτοια μέρη πανέμορφα εδώ, όμως θέλουμε τον φωτογράφο να μας το ...δώσει!

Οι διάλογοι Μέρκελ- Σαμαρά...




Η πολιτική κουβέντα ξεκίνησε από το αυτοκίνητο κιόλας.
"Πείτε μου τι γίνεται. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις σας με την τρόικα;" ήταν η πρώτη ερώτηση που έθεσε η Angela Merkel στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απάνησε: "Κάνουμε ό,τι πρέπει, αλλά... φοβάμαι ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια διάθεση να τελειώνουμε το συντομότερο. Εχουμε κλείσει τα δημοισονομικά, έχουμε καλύψει και τις νέες απαιτήσεις της τρόικας και τώρα βρισκόμαστε μπροστά στις διαρθρωτικές αλλαγές" και συμπλήρωσε: "καταλαβαίνω ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", με τη Γερμανίδα να μην το διαψεύδει και να λέει "έχετε πάντως αλλάξει το κλίμα στη διεθνή κοινή γνώμη", με τον πρωθυπουργό να απαντά "πείθουμε πως ό,τι λέμε, το εννοούμε. Πιστεύω πως όλοι πρέπει να γνωρίζουν τι πραγματικά γίνεται στη χώρα και κυρίως ότι προχωράμε σε σημαντικές αλλαγές μέσα σε λίγο χρόνο".

Η κουβέντα συνεχίστηκε και στο Μαξίμου, όταν έκλεισαν οι πόρτες για τους δημοσιογράφους: "Μπορείτε να έχετε πολλά οφέλη από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, όπως το Ελληνικό" είπε η κ. Merkel, με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι ο ίδιος έχει θέσει το θέμα από τον καιρό που ήταν αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανίδα έθεσε έθεσε ως ακανθώδη ζητήματα την εξυγίανση των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, τη γραφειοκρατία, αλλά και την υγεία.

"Πρώτος από όλους εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτούς τους τομείς, έχουν γίνει πολλά, πρέπει να γίνουν περισσότερα" είπε ο πρωθυπουργός, με την καγκελάριο να του λέει "έχουμε την τεχνογνωσία να σας βοηθήσουμε".

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς έθεσε θέματα ανάπτυξης: Καταλαβαίνω ότι έως σήμερα δεν έχουμε προχωρήσει στην υιοθέτηση τέτοιων μέτρων που είναι απαραίτητα για την ανάκαμψη" είπε.

Η κ. Merkel, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, έδειξε να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και σημείωσε ότι ως Ε.Ε. θα έπρεπε να γίνουν πιο αποφασιστικές κινήσεις στην αξιοποίηση των κονδυλίων.

Σε ό,τι αφορά τα χρονοδιαγράμματα, ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε ότι για την Ελλάδα είναι μείζον θέμα η άμεση εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. "Πιστεύω ότι τα χρήματα αυτά θα δώσουν πολλές ανάσες στην αγορά και την οικονομία" είπε με την καγκελάριο να του απαντά "θα κάνω αυτό που πρέπει, αρκεί να τελειώσετε σύντομα με την τρόικα"

"Πιστεύω ότι μέχρι τη Σύνοδο θα έχουμε συμφωνήσει" πρόσθεσε ο Ελληνας πρωθυπουργός, ο οποίος επανέφερε το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

"Φαίνεται ότι αυτό μπορεί να γίνει, αρκεί να μη χρειαστούν πρόσθετα χρήματα" φέρεται να του είπε η Γερμανίδα, η οποία για πρώτη φορά πήρε "καθαρή" θέση υπέρ του ελληνικού αιτήματος.

ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ...ΜΙΚΡΟΙ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ!!! ΦΤΟΥ ΤΟΥΣ....

Δυστυχώς στην Πιερία γεμίσαμε ανθρωπάκια. Έλειψαν οι άνθρωποι.... Ειδικά στους χώρους των κρατούντων; Εκεί; Άστα βράστα κι όποιος αντέξει. Γαμώτο μου.... Μα τόση μετριότητα ρε αδέρφια σ αυτό τον τόπο μας; Ως πότε ρε να αντέξουμε τόση μιζέρια;;; Κι εκείνοι; Εκείνοι πιστεύουν πως κάτι κάνουν... Εκείνοι πιστεύουν πως κάνουν κάτι μεγάλο.... οι ...μικροί!!!

Στο φλιτζάνι του καφέ «διαβάζει» το μέλλον της, η Βίκυ...




Στο φλιτζάνι του καφέ που της διαβάζει δύο φορές την ημέρα, με το αζημίωτο πάντα, Βουλγάρα συγκρατούμενή της, η Βίκυ Σταμάτη προσπαθεί να δει το μέλλον της. Την ώρα μάλιστα που η Βουλγάρα της λέει το φλιτζάνι, οι υπόλοιπες κρατούμενες απομακρύνονται διακριτικά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η... Real News, η Βίκυ Σταμάτη έχει γίνει η ευεργέτιδα όλου του θαλάμου, αλλά και η προστάτιδα αρκετών άλλων κρατουμένων, εξυπηρετώντας τις ποικιλοτρόπως. Καλύπτει οικονομικά τα ψώνια πολλών εξ’ αυτών από το κυλικείο της φυλακής, ενώ μοιράζει τρόφιμα και άλλα είδη υγιεινής που ζητά και της φέρνουν στο επισκεπτήριο.

Όσο για την εμμονή της με την προσωπική της εμφάνιση και η μικροβιοφοβία της δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό. Βάζει μάλιστα και τις άλλες κρατούμενες να κάνουν χρήση αντισηπτικών, ενώ σε ό,τι αφορά τη διατήρηση της σιλουέτας της με την οποία έχει εμμονή, στις μπάρες δημητριακών και στους χυμούς, έχουν προστεθεί στο ημερήσιο πρόγραμμά της και λιποδιαλυτικά σκευάσματα.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΑΤΣΑΡΑΣ - ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δείτε στιγμή λίγο μετά την παρέλαση... Τα παιδιά εκεί, να ζούνε γύρω από τον ΗΡΩΑ, τον ήρωα της σύγχρονης εποχής. Της σύγχρονης Ελλάδας.... Όταν οι νέοι ζουν γύρω σου για πάντα, έ τότε νομίζω  πως σωστά. Είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ. Είσαι για πάντα ΕΛΛΗΝΑΣ, Αθανάσιε Μπατσαρά.....

"I MISS YOU" Ή "I ga-MISS YOU???""


Τελικά υπάρχουν άτομα στη ζωή μας που ανήκουν στη κατηγορία...  

“i miss you”  

και άλλα που ανήκουν στη κατηγορία...  
“i ga-miss you” κι ακόμα ...παραπέρα!!! 
ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ....


Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Γ@ΜΗΜΕΝΗ ΖΩΗ,.... ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ...!!!


Ρε να τι "ψάρεψα" από το γ@μημένο το φέις μπουκ και το δίνω σε σας τους φίλους του PIERIA-GR που δεν τα πάτε καλά με το γ@μημένο αυτό σύστημα.... χα χα χα Κι όμως.... πλάκα δεν έχει; Κι όμως, δεν λέει κι αλήθειες της τωρινής αργοαργής ώρας;;; χα χα χα Κι ύστερα; Ο κάθε ένας από εσάς εκεί έξω ας το αξιολογήσει αναλόγως.... ΑΕΡΑΑΑΑΑΑ

Aναρτήθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΝ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΝ

Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΓΙΝΟΥΝ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΟΥ... ΆΝΤΕ ΡΕ ΟΜΑΔΑΡΕΣ ΜΟΥ..... ΆΝΤΕ ΡΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.
Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.