PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

και τι !!! γέφυρα



H φωτογραφία της γέφυρας Pont Neuf στην Τουλούζη.
Η γέφυρα είναι από τις ωραιότερες του κόσμου.
Κατασκευάστηκε από το 1544 μέχρι το 1632,
ο Λουδοβίκος 14ος την διέσχισε το 1659.
Την γέφυρα... την είδατε βρε, ή τσάμπα τα γράφω???

Η ΨΥΧΡΗ ΠΛΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ!!!


Πριν μέρες γράψαμε για την εγκατάλειψη τέτοιου κτιρίου εκεί στην καρδιά της Παραλίας Κατερίνης. Το κτίριο αυτό είναι του ΟΤΕ και ποιός άραγε να ασχοληθεί; Εκείνοι οι του ΟΤΕ έχουν να κάνουν με πιο σοβαρά πράγματα, όπως το πως να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ τον ΟΤΕ. Κι ένα δείγμα αυτού είναι κι η εικόνα που δίνουν οι δύο αυτές φωτογραφίες... Τι κάνουν; Μα δείχνουν το πως απαξιώνεται ένας ΔΥΝΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ για να δοθεί ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ σε ΙΔΙΩΤΕΣ! Αυτή είναι η ψυχρή πλην αληθινή ...ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΤΣ


ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ...ΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ..

Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο φίλος μου ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είναι πάντα στο πλευρό των Πιεριέων και πάντα έχει να πει την καλή του κουβέντα, πλην όμως και καταγγελτική. Είναι εκεί σε κάθε εκδήλωση. Η αδυναμία του βέβαια είναι οι ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ κάθε είδους. Να και μία από αυτές. Ήταν πριν μερικές μέρες στη παρουσίαση του βιβλίου του φίλου του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου με τίτλο "ΕΣΥ; ΕΓΩ...." που έγινε στην ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.
Ευγένιε προχώρα σε θέλει όλ η ΧΩΡΑ! Πάμε.....

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΜΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ;;;

Έ ναι λοιπόν. Αυτή η ....καρτ ποστάλ, δεν είναι από κάποιο νησί και κάποιο όμορφο λιμανάκι του. Η φωτογραφία αυτή είναι βγαλμένη άκρως Πιερικά κι Ολύμπια. Είναι φωτογραφία που τραβήχτηκε εκεί στην Παραλία της Κατερίνης.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΜΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ;;;
Και δεν είναι και νησί! Είναι όμως δική μας ομορφιά που το μόνο που μένει είναι να την απολαύσουμε αυτή την ομορφιά κι όχι να την αφήσουμε να την χαίρονται μόνο οι ξένοι, Έτσι δεν είναι;;;;;

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ...ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΚΙ;




ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΤΥΜΕΝΟΣ......
ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΣΑΚΑΚΙ ΚΑΙ ΓΡΑΒΑΤΑ;
ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ;
ΣΤΟΝ ΟΗΕ;
ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΑΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ;

ΟΛΥΜΠΟΣ ...ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ

Χαρείτε Όλυμπο...
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΗ....
Όλα τα "λεφτά" έτσι; Όλα τα "λεφτά" καθώς τέτοια θέα μπορούν και βλέπουν μόνο όσοι ζουν κι αναπνέουν ΕΔΩ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΟΥ.
Για τους άλλους; Δεν θα μπορέσω. Θέλετε να πάμε καμιά βόλτα κατά κει; Και κατά τον Όλυμπο, αλλά και κατά τη ΣΕΒΑΣΤΗ της Πιερίας μου. Εκεί επάνω στον λόφο της Σεβαστής, η ομορφιά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ κι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!

ΑΜΟΙΡΙΔΗ: ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΠΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞ'ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΑ..........





Κοιτάξτε τις παρέες του Αμοιρίδη!! Φαίνεται πάντως συνοφρυωμένος. Λέτε να προηγήθηκε κανένας καυγάς για το γνωστό βιβλίο;; Λέτε ο άτλας αυτός της πολιτικής να την κατακεραύνωσε με τον πύρινο λόγο του; Τρέμω και μόνο στην ιδέα..

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ...ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ0

Ονειρεμένη κυβέρνηση, έτσι δεν είναι;;; 
Αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα αξίζει στην Ελλάδα..ΚΑΜΙΑ άλλη...! ΑΥΤΟΙ είναι οι πατέρες του έθνους μας..!
Να τι "ψάρεψα" από το διαδίκτυο και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 
Δεν είναι φοβερό; 
Αναγωγή έ;;; Απίστευτη;;;

Ρεν: Μέχρι τον Νοέμβριο η επόμενη δόση...





Το αργότερο τον Νοέμβριο θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, εκτίμησε σήμερα ο αρμόδιος για την Οικονομία επίτροπος της ΕΕ, Όλι Ρεν.

Στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN) στο Λουξεμβούργο, ο ...κ. Ρεν υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μια σειρά μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πριν οι διεθνείς δανειστές της (τρόικα) ολοκληρώσουν την έκθεσή τους.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Σύμφωνα με την WSJ, αναφερόμενος στην επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, είπε ότι η Κομισιόν έχει συγκεκριμένη άποψη για το θέμα, αλλά θα τοποθετηθεί δημόσια όταν καταθέσει επισήμως τις προτάσεις της στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η Κομισιόν είναι υπέρ της επιμήκυνσης.

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 (ΜΕΡΟΣ Β’).




ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΔΡΑΣ ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. – «ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ»
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Ο.Τ. 81-83 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΙΟΥ

- Μεταφορά έδρας ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. / Παραχώρηση χρήσης κτιρίου «Γκουντέλια»: Ζητήθηκε από το σώμα να εγκρίνει τη μεταφορά έδρας της Δημοτ. Κοινωφελούς Επιχείρησης(ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο.) από τη Λεπτοκαρυά στο Λιτόχωρο και συνάμα την παραχώρηση χρήσης στην Κοινωφελή του αναπαλαιωμένου αρχοντικού«Γκουντέλια». Εννοείται πως για ένα κτίριο – η αναπαλαίωση του οποίου κόστισε ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό – που ενώ προγραμματιζόταν να γίνει λαογραφικό μουσείο κατέληξε να «ρημάζει» επί μία δεκαετία στην αχρηστία (ακόμη περιμένει ο Πολιτιστικός Όμιλος παραχώρηση χρήσης), είναι ευχής έργο να «ζωντανέψει»επιτέλους και να συντηρείται σωστά,έστω και με διαφορετικό πλέον σκοπό(πινακοθήκη έργων του διεθνούς φήμης ζωγράφου Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη).
Από εκεί και πέρα το να συνδέεται η ανάγκη συντήρησης του κτιρίου και η λειτουργία της πινακοθήκης με τη μεταφορά έδρας της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. ή ακόμη και με την δυσκολία μετακίνησης της υπαλλήλου (αλήθεια,μετά από πόσο καιρό το θυμήθηκαν αυτό;!),ήταν επιλογή τουλάχιστον ατυχής –την ίδια περίπου παρατήρηση έκανε κι ο κ. δήμαρχος λέγοντας μάλιστα πως το πρόβλημα μετακίνησης μπορούσε να λυθεί με το αυτοκίνητο του «Βοήθεια στο σπίτι»!
Προσωπικά δήλωσα ότι τα επιχειρήματα για την ανάγκη αλλαγής έδρας ασφαλώς και δεν με έπεισαν,όπως δεν έπεισαν κι αρκετούς άλλους συμβούλους (ακόμη και μερικούς της πλειοψηφίας). Στο κάτω – κάτω, αν όντως έπρεπε να μεταφερθεί η έδρα της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο., τότε στα πλαίσια της αναλογικότητας θα έπρεπε να μεταφερθεί στο δημαρχείο Κονταριώτισσας. Έχουμε τρεις δημοτ. επιχειρήσεις εκ των οποίων η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο. εδρεύει στον Αν. Όλυμπο και η Δ.Ε.Α.Δ.Ο. στο Λιτόχωρο. Μόνο η Δ.Ε.Δίου δεν έχει έδρα δημοτ. επιχείρησης.Καταψηφίσαμε λοιπόν ως συνδυασμός την αλλαγή έδρας, αλλά είπαμε «ναι» στην παραχώρηση χρήσης του κτιρίου «Γκουντέλια»στη ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο.

- Εμμονή σε γνωμοδοτική απόφαση του Δ.Σ. για τροποποίηση στα Ο.Τ. 81-83 του ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Δίου: Τον περασμένο Ιούλιο το Δ.Σ. είχε αποφασίσει γνωμοδοτικά να αποδεχθεί τροποποίηση σε δύο Ο.Τ. του ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Δίου, μετά από δικαστική απόφαση που δικαίωσε συνδημότες μας για το γεγονός ότι επί20 και πλέον έτη δεν τους είχε εγκριθεί ποσό απαλλοτρίωσης. Από την τότε γραπτή εισήγηση προέκυπτε πως ήμασταν σχεδόν υποχρεωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου να προχωρήσουμε σε τροποποίηση του αρχικού σχεδίου («…πράξη ορθή και απόλυτα αναγκαία και συντάσσεται σε εκτέλεση της με αριθμό 36\2011 δικαστικής απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η οποία και έχει καταστεί τελεσίδικη.»).
Στο μεσοδιάστημαβρήκα την απόφαση αυτή, κι ενημέρωσα το σώμα ότι αυτό που προκύπτει από το σκεπτικό της, αλλά και από ακόμη πιο πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του Σ.Τ.Ε. (που έχει ισχύ νόμου), είναι πως ο Δήμος έχει την υποχρέωση απλώς να επανεξετάσει την υπόθεση και είναι στην διακριτική του ευχέρεια να κρίνει «…εάν η ιδιοκτησία πρέπει να παραμείνει εκτός πολεοδ. σχεδίου ή να δεσμευθεί εκ νέου με την επανεπιβολή απαλλοτρίωσης.»που θα πρέπει βέβαια αυτή τη φορά να καταβληθεί στους συνδημότες μας!Βασικό κριτήριο ορίζεται εκ του νόμου,ανάμεσα σε άλλα, η προστασία και διαφύλαξη των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων.
Εκτός από την επισήμανση αυτή, ρώτησα επίσης εάν είχαν ειδοποιηθεί για την τροποποίηση όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι (δηλ. όχι μόνο οι συνδημότες μας που κινήθηκαν δικαστικά, αλλά και όλοι όσοι τυχόν επηρεάζονται από την προτεινόμενη τροποποίηση). Δυστυχώς ούτε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας, ούτε ο πρόεδρος του Δίου ήταν παρόντες στη συνεδρίαση κι έτσι δε δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Από τη στιγμή που υπήρχε έλλειψη ενημέρωσης, η παράταξή μας («ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ»), καθώς και η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», δηλώσαμε «παρόντες»στην ψηφοφορία.

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

Η συνεχιζόμενη λιτότητα απλώς θα κάνει τα πράγματα χειρότερα ...






«Έχουμε φτάσει πια στο σημείο όπου οι πολιτικές που υιοθετούνται για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά από οτιδήποτε προκάλεσε πρόβλημα εξ' αρχής.
Αυτό είναι κατά το χειρότερο τρόπο προφανές στην περίπτωση της... Ελλάδας και όλο και περισσότερο στην περίπτωση της Ισπανίας».



Αυτό ακριβώς αναφέρει ο Wolfgang Münchau των Financial Times σε χθεσινό του άρθρο αναφορικά με τη συνεχιζόμενη λιτότητα στην Ελλάδα.



Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις της Τρόικας, η ύφεση για το 2013 θα είναι περίπου στο 5% και όχι στο 3,8% που είχε αρχικώς εκτιμηθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό από μόνο του καθιστά την όποια προσπάθεια για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος μάλλον αδύνατη.




Γιατί η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται τόσο γρήγορα;

Μπορεί όντως η παγκόσμια συγκυρία να είναι αρνητική, όμως στην περίπτωση της Ελλάδας η οικονομία συρρικνώνεται με δραματικούς ρυθμούς, της τάξεως του 5% ετησίως.



Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη δραματική προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίτευξη της μείωσης του ελλείμματος.



Αν οι ονομαστικοί στόχοι χαθούν, τότε εφαρμόζεται ακόμα περισσότερη λιτότητα, που με τη σειρά της προκαλεί νέα μείωση του ΑΕΠ που συνοδεύεται με νέα απόκλιση από τους στόχους.

Με λίγα λόγια, η Τρόικα απαιτεί νέα μέτρα που η εφαρμογή τους θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην ελληνική οικονομία και κατά συνέπεια στο λόγο χρέους προς ΑΕΠ.




Η Ισπανία θα γίνει η επόμενη «Ελλάδα»;

Η Ισπανία αρχίζει να έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για ύφεση 0,5% το 2013, ενώ είναι βέβαιο πως με τα νέα μέτρα λιτότητας που υιοθετήθηκαν για τη μείωση του ελλείμματος η ύφεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη, κάτι που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε νέα μέτρα λιτότητας για να καλυφθεί το κενό που θα δημιουργήσει η ύφεση κοκ.



Αυτό που σε κάνει να απορείς είναι πως το ΔΝΤ επιμένει σε αυτό το φαύλο κύκλο, όταν - στις τελευταίες προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία - έκανε λόγο για συγκεκριμένα διαρθρωτικά μέτρα και νομισματικές πολιτικές που θα πρέπει να συνοδεύουν τη δημοσιονομική προσαρμογή.






Ποια είναι όμως αυτά τα διαρθρωτικά μέτρα;

Στην Ισπανία έχουν ανακοινωθεί ένα σωρό διαρθρωτικά μέτρα που δεν έχουν καμία σχέση με την κρίση. Η μεταρρύθμιση στον τραπεζικό κλάδο που έχει τεράστια σημασία δεν προχωράει για καθαρά πολιτικούς λόγους.



Ο υπουργός οικονομικών Luis de Guindos είχε δηλώσει ότι καμία τράπεζα δεν πρόκειται να κλείσει στην Ισπανία, παρόλο που είναι γνωστό ότι ο τραπεζικός κλάδος στη χώρα είναι εντελώς αφερέγγυος.



Και παρόλο που η ΕΚΤ παρέχει απεριόριστη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και σύντομα μπορεί να υποστηρίξει και το Ισπανικό χρέος, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για αποτελεσματικές νομισματικές πολιτικές, καθώς οι συνθήκες δανεισμού του Ισπανικού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα γίνονται ολοένα και χειρότερες.



Κανένα δηλαδή από τα κριτήρια του ΔΝΤ δεν ισχύει στην περίπτωση της Ισπανίας και γι’ αυτό αναμένεται η Ισπανία να ακολουθήσει το δρόμο της Ελλάδας.



Οι Ευρωπαίοι υπήρξαν ίσως αισιόδοξοι ότι μία μελλοντική ανάκαμψη θα βελτίωνε τα πράγματα, αλλά δεν φαίνεται να είχαν λάβει σοβαρά υπόψη το ότι οι ίδιες πολιτικές λιτότητας ακολουθήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, κάνοντας τις συνθήκες ακόμα πιο δύσκολες για Ελλάδα και Ισπανία.



Οι πολιτικές αυτές δεν βοηθούν την Ελλάδα και την Ισπανία να μείνουν στην Ευρωζώνη. «Αυτό δεν είναι πρόβλεψη ότι αυτές οι χώρες δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να αποχωρήσουν. Είναι απλώς μία δήλωση για τις συγκεκριμένες ακολουθούμενες πολιτικές» καταλήγει ο συντάκτης των Financial Times.

Ευλογημένα τετράποδα...




Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες γέμισαν με ζώα κατά τη γιορτή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Σκυλιά, γάτες, ακόμα και άλογα πήραν την ευλογία του ιερέα στη μνήμη του «φτωχούλη του Θεού», ο οποίος είχε εκφράσει την αγάπη του για όλα τα πλάσματα. Η...
αγάπη αυτή, σύμφωνα με την παράδοση, γεννήθηκε καθώς παρατηρούσε τους κορυδαλλούς που πήγαιναν στο παράθυρο του μοναστηριού του. Για τον ιδρυτή του Τάγματος των Φραγκισκανών, ο οποίος καταγόταν από πλούσια οικογένεια αλλά έφθασε να ζει με τα απολύτως απαραίτητα, υπάρχουν πολλές ιστορίες όπως έχουν αποτυπωθεί στο «Φιορέτι», μια συλλογή μύθων που διαδόθηκαν μετά τον θάνατό του. Στον πιο γνωστό, ο Φραγκίσκος φέρεται να ταξιδεύει με άλλους μοναχούς σε έναν δρόμο με δέντρα δεξιά κι αριστερά, πάνω στα οποία βρίσκονταν πουλιά. Ο Φραγκίσκος ζήτησε από τους συντρόφους του να τον περιμένουν επειδή, όπως είπε, «θα πάω να κάνω κήρυγμα στα αδέλφια μου τα πουλιά». Εκείνα τον περιτριγύρισαν και κανένα δεν πέταξε μακριά...

Πλέον θα μπορούμε να αγοράζουμε NOMIMA και ληγμένα τρόφιμα!...





Ληγμένα, (μη ευαλλοίωτα τρόφιμα), σε τιμή προσφοράς, θα μπορούν σύντομα να πωλούνται παντού, σύμφωνα με νέα αγορανομική νομοθεσία, που ανακοινώθηκε χθες.
Σύμφωνα με το 5ο άρθρο του νέου νόμου, «επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην...
όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά και θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα η φράση «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».

Η ρύθμιση δεν αφορά τις πραγματικές, αυστηρές τελικές ημερομηνίες ανάλωσης, τις ημερομηνίες λήξης των ευαλλοίωτων τροφίμων (γάλα, γιαούρτι), όπου στη συσκευασία αναγράφεται ημερομηνία λήξης . Στα τρόφιμα αυτά δεν θα επιτρέπεται η παράταση στην εμπορία τους.

Σύμφωνα με το ακριβές κείμενο της διάταξης, ο χρόνος διάθεσης των προϊόντων, δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:

-Τη μία εβδομάδα, στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.

-Τον ένα μήνα, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους .

-Τους τρεις μήνες, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.

(ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΙΓIΝΙΟΥ)



Κολακευτικά σχόλια απέσπασε το περίπτερο του Σωματείου Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Αιγινίου και περιοχών,
στην 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας, τόσο από τους διοργανωτές όσο και από το πλήθος επισκεπτών αφού δοκίμασαν
την παραδοσιακή γκαζόζα Αιγινίου που προωθεί και να ενημερωθούν για τις προσφερόμενες υπηρεσίες των επιχειρήσεων της περιοχή

Αστεροειδής θα περάσει απόψε πάνω από τη Γη...




Ένας άγνωστος έως σήμερα αστεροειδής, που έχει μέγεθος όσο μια μικρή πολυκατοικία, θα περάσει απόψε το βράδυ σχεδόν ξυστά από τον πλανήτη μας, σε απόσταση μόλις 95.000 χιλιομέτρων, περίπου το ένα τέταρτο της απόστασης Γης-Σελήνης. Η NASA διαβεβαίωσε...
ότι δε συντρέχει κάποιος κίνδυνος πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας.

Ο διαστημικός βράχος με την ονομασία «2012 TC4», ο οποίος έχει μήκος περίπου 17 μέτρων, ανακαλύφθηκε στις 4 Οκτωβρίου και από εκείνη την ημέρα οι επιστήμονες της NASA παρακολουθούν συνεχώς την πορεία του.

Πρόκειται για τον δεύτερο αστεροειδή αυτή την εβδομάδα, που θα περάσει ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη, σύμφωνα με το Space.com.

Την περασμένη Κυριακή, στις 7 Οκτωβρίου, ένας ακόμη μεγαλύτερος αστεροειδής, ο «2012 TV» μήκους 32 μέτρων, πέρασε σε απόσταση 255.000 χιλιομέτρων, δηλαδή περίπου 0,7 φορές η απόσταση Γης - Σελήνης (το φεγγάρι απέχει κατά μέσο όρο 383.000 χλμ.).

Η NASA και άλλοι αστρονόμοι επιτηρούν τους ουρανούς για να εντοπίσουν αστεροειδείς, που η τροχιά τους θα μπορούσε να διασταυρωθεί με αυτή της Γης, γεγονός που θα αποτελούσε απειλή για τον πλανήτη μας, πιθανώς πολύ σοβαρή αν ο αστεροειδής είναι μεγάλος. Αποτελεί δυνητικά ανησυχητικό γεγονός ότι είναι σχετικά συχνό το φαινόμενο να περνάνε αστεροειδείς ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη, αν και συνήθως είναι μικροί.

Δύο αστρονομικές ομάδες, το ιταλικό Virtual Telescope Project και η Slooh Space Camera, θα προσφέρουν ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση του ταξιδιού του αστεροειδούς από τη γειτονιά της Γης.

Στην πρώτη περίπτωση μετά τις 20:30 ώρα Ελλάδος στη διεύθυνση www.astrowebtv.org και στη δεύτερη μετά τα μεσάνυχτα στη διεύθυνση www.slooh.com.

Οι έμπειροι ερασιτέχνες αστρονόμοι επίσης θα μπορούν να δουν τον αστεροειδή και με ένα σχετικά μικρό τηλεσκόπιο...
protothema.gr

Συνέντευξη τύπου του δημάρχου Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζου εφ’ολης της ύλης



Συνέντευξη τύπου του δημάρχου Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζου εφ’ολης της ύλης στο Αιγίνιο με αφορμή την καταψήφιση της πρότασης λήψης δανείου από το δημοτικό συμβούλιο.

-Έργα 36 εκ. ευρώ ενταγμένα ή υπό ένταξη στο δήμο Πύδνας Κολινδρού
-Αναλυτική παρουσίαση στους δημοσιογράφους των οικονομικών στοιχείων του δήμου
-Χάνονται 37 θέσεις εργασίας γιατί ο δήμος δεν μπορεί να ενεργοποιήσει έργα αυτεπιστασίας χωρίς τη δανειοδότηση

Πλήρη οικονομικό απολογισμό και απεικόνιση της ταμειακής κατάστασης του δήμου Πύδνας Κολινδρού από την 1η Ιανουαρίου 2011 που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου έκανε χθες ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Πολύζος, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία των οικονομικών δεδομένων που βρήκε αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Καλλικρατικού δήμου για κάθε πρώην δήμο και παρουσίασε τις οικονομικές ενέργειες που έγιναν στη διάρκεια των δυο ετών διοίκησής του.
Ο κ. Πολύζος έκανε αναλυτική και λεπτομερή αναφορά σε όλα τα έργα που είτε βρίσκονται στο στάδιο της ένταξης είτε είναι ενταγμένα, σε όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης, ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, Π.Ε.Πιερίας, Δημόσιες Επενδύσεις, Ίδιοι πόροι.
Ανέπτυξε κύρια όμως το σκεπτικό που τον οδήγησε να προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο Πύδνας Κολινδρού την έγκριση για τη σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 1 εκ. ευρώ περίπου, προκειμένου να προχωρήσουν έργα –επενδύσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που αφενός θα ωφελούσαν το δήμο αναπτυξιακά και αφετέρου οικονομικά, αφού θα προέκυπτε εξοικονόμηση πόρων.
Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι το δάνειο που εισηγήθηκε ο κ. Πολύζος, δεν εγκρίθηκε τελικώς από το Δημοτικό Συμβούλιο αφού εκτός από την αντιπολίτευση αρνητική ψήφο έδωσαν και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής του ομάδας. Γεγονός που κλήθηκε να σχολιάσει ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού και το απέδωσε είτε σε πιέσεις που δέχθηκαν δημοτικοί του σύμβουλοι (π.χ. κ. Βασιλειάδου) είτε σε …προσωπικές φιλοδοξίες στις άλλες δυο περιπτώσεις.
Ο κ. Πολύζος, στηλίτευεσε το γεγονός, λέγοντας πως με την αρνητική τους ψήφο οι δημοτικοί σύμβουλοι που την επέλεξαν, στερούν από το δήμο αφενός σημαντικά έργα ανάπτυξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη και αφετέρου από θέσεις εργασίας που ήδη έχουν εγκριθεί μέσω ΕΣΠΑ (37 στο σύνολο) και που λόγω της αδυναμίας εκτέλεσης έργων με αυτεπιστασία ο δήμος θα χάσει.
Αφήνω να σκεφτούν τις συνέπειες αυτές και το γεγονός ότι 37 άνεργοι από την περιοχή μας θα έβρισκαν εργασίας, σε όσους καταψήφισαν τη δανειοδότηση του δήμου.

Τα οικονομικά στοιχεία
Συνολικά τα οικονομικά στοιχεία του δήμου Πύδνας –Κολινδρού την 31-12-2010 οπότε και έκλεισε ο κύκλος των Καποδιστριακών δήμων έφταναν τις οφειλές ύψους 3,2 εκ. ευρώ. Από αυτό το ποσό, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2012 ο δήμος είχε καταφέρει να αποπληρώσει οφειλές ύψους 1.3 εκ. ευρώ.
Επιπλέον έδωσε στοιχεία αναλυτικά των οφειλών και δανειοδοτήσεων και των τεσσάρων πρώην δήμων που συνενώθηκαν στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού αλλά και των εσόδων του δήμου.
Ταυτόχρονα παρουσίασε τα στοιχεία της σημερινής οικονομικής κατάστασης του δήμου τονίζοντας πως με δεδομένες τις υποχρεώσεις των τεσσάρων πρώην δήμων και τα λειτουργικά έξοδα του νυν δήμου, ο δήμος Πύδνας Κολινδρού οφείλει σήμερα σε δάνεια 1,3 εκ. ευρώ με ετήσια δόση περίπου 313.000 ευρώ.

Το δάνειο που ζήτησε ο ίδιος στο Δ.Σ. ανέρχεται στο 1 εκ. ευρώ, με μηνιαία δόση όχι μεγαλύτερη των 6.000 ευρώ μηνιαίως όπως τόνισε ο κ. Πολύζος. Θα έδιναν όπως είπε τη δυνατότητα στο δήμο να υλοποιήσει έργα και επενδύσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα κάλυπταν με την πλήρη λειτουργία τους τη δαπάνη της μηνιαίας δόσης του δανείου.

Μεταξύ των έργων που παρουσίασε ήταν η ανακαίνιση και ενοικίαση του Ξενοδοχείου Κολινδρού, η αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγινίου που θα φιλοξενούσε και άλλες υπηρεσίες ή συλλόγους εξοικονομώντας χρήματα για το δήμο, η κατασκευή της πλατείας του Κολινδρού (με αυτεπιστασία και εργαζόμενους από εγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ), το Πάρκο Αλυκών που θα δημιουργούσε 30 θέσεις εργασίας και θα έπαιρνε αξία όλη η περιοχή.

ΧΑΝΟΝΤΑΙ 37 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο κ. Πολύζος επεσήμανε πως με τη μη χρηματοδότηση έργων με αυτεπιστασία ο δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει στην εγκεκριμένη πρόσληψη 37 ανέργων με ειδικότερες ελαιοχρωματιστών, οικοδόμων, υδραυλικών και ηλεκτρολόγων.
Θα ήταν δημότες μας, είπε ο κ. Πολύζος, που θα εργάζονταν στην περιοχή τους. Αυτά τα χάνει ο δήμος γιατί δεν μπορεί να ενεργοποιήσει έργα με αυτεπιστασία.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Αμέσως μετά ο δήμαρχος παρουσίασε όλα τα έργα του δήμου Πύδνας Κολινδρού που είτε βρίσκονται στο στάδιο της ένταξης είτε εντάχθηκαν ήδη σε χρηματοδοτικά προγράμματα, ενώ έκανε αναλυτική παρουσίαση των έργων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Leader της Πιερικής Αναπτυξιακής, του προγράμματος Αλιεία και αυτών που υλοποιεί με ίδιους πόρους.
Παρουσίασε έναν κατάλογο έργων της τάξης των 36 εκ. ευρώ περίπου που έχουν διασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους και τόνισε.
Ακόμη ο κ. Πολύζος αναφέρθηκε στην εκπόνηση του επιχειρησιακού προγράμματος του δήμου Πύδνας Κολινδρού που καταρτίστηκε πρώτο σε όλους τους δήμους της Ελλάδας, τον φάκελο υδρευτικής κατάστασης του δήμου που ολοκληρώθηκε αλλά και την δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων με την καταγραφή όλων των ακινήτων του δήμου Πύδνας Κολινδρού.
Αναφερόμενος στο σημείο αυτό στις δυσκολίες και τα προβλήματα του Καλλικράτη είπε πως οι συνενώσεις έδωσαν αρμοδιότητες χωρίς πόρους, καλλιέργησαν ελπίδα στους δημότες ότι οι δήμοι θα γίνουν «μικρά υπουργεία», αφαίρεσε από τους δημότες το ενδιαφέρον τους για τα χωριά τους, διέλυσε όπως είπε χαρακτηριστικά την ελληνική επαρχία.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεσή του με τον κ. Λαγδάρη τόνισε: «Εγώ δεν εξαπολύω ύβρεις σε κανέναν. 5,5 χρόνια στην Τ.Α. έκανα 6,5 δις δρχ. έργα. Να μας πει τι έκανε ο κ. Λαγδάρης στη θητεία του ως κοινοτάρχης και αργότερα δήμαρχος. Ας με κατηγορήσει για ανικανότητα, ας μου καταλογίσει ο,τι πιστεύει αλλά δεν μπορεί να με κατηγορεί για «αδιαφανή οικονομική διαχείριση».
Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Πολύζος ρωτήθηκε, αν θα επαναφέρει το θέμα της δανειοδότησης στο δημοτικό συμβούλιο και αρνήθηκε, ενώ όπως είπε αναφερόμενος σε όσους αποφάσισαν να μη στηρίξουν την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου είπε: «Φοβούνται ότι θα ξανακατέβω για δήμαρχος. Τους διαβεβαιώνω ότι δεν θα το κάνω, γιατί θέλω να ζήσω άλλα 10 χρόνια. Αυτά που πέρασα στους 22 μήνες που διοικώ τον Καλλικρατικό δήμο δεν τα πέρασα σε όλη μου τη ζωή».

ΣΧΟΛΙΟ

Γιατί ο αγαπητός δήμαρχος δεν απευθύνεται στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να αποκαταστήσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει ο Καλλικράτης στους δήμους, την χρηματοδότηση που στερούνται και τόσα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση;

Όπως άλλωστε βλέπετε στη φωτογραφία και θα ακούσετε στο παρακάτω ηχητικό από την προεκλογική επίσκεψή του στην περιοχή, έχουν ιδιαίτερες σχέσεις...

Ακούστε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την παρουσία του εκεί.


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ...


Ξεκίνησαν ήδη οι συζητήσεις και οι επαφές προσώπων της Βόρειας Πιερίας που επιθυμούν να διεκδικήσουν την καρέκλα του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού στις εκλογές του Ιουνίου του 2014. Τα ονόματα που μέχρι στιγμής ακούγονται από το Αιγίνιο είναι του πολιτικού μηχανικού Δημήτρη Παπάζογλου, του Δημήτρη Ζαφείρη και του Παναγιώτη Καζά, ενώ κινητικότητα υπάρχει και από την πλευρά την Αντιδημάρχου Ξανθίππης Βασιλειάδου, η οποία φέρεται να έχει συγκρότηση ομάδα μαζί με τον Γιώργο Πολυχρονίδη, πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τον Κολινδρό, τρεις μέχρι στιγμής φαίνεται να επιθυμούν τη διεκδίκηση του Δήμου. Πρόκειται για τους Γιώργο Καλύβα, Δημήτρη Χλεμέ, αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Θωμάς Σολοποτιάς. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως και οι τρεις βρίσκονται σε συζητήσεις, ώστε στο τέλος να στηρίξουν από κοινού ένα πρόσωπο. Θα πρέπει να προστεθεί και η εκ νέου υποψηφιότητα του Βαγγέλη Λαγδάρη. Όσον αφορά το σημερινό Δήμαρχο Βαγγέλη Πολύζο, επιμένει στην αρχική του απόφαση να μην διεκδικήσει και πάλι τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού. 

ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




Η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος συμμετέχοντας στους εορτασμούς«100 χρόνια ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ» που διοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού,Αθλητισμού και Πρόνοιας (Ο. Π. Π. Α. Π.)του Δήμου Κατερίνης, θα υποδεχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 6:45’μ.μ,στα προπύλαια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θ. Αναλήψεως Κατερίνης την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας εκ της Ι. Μ. Οσίου Διονυσίου Ολύμπου.
Προσκαλείσθε στην υποδοχή της Ι. Εικόνος σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Με τιμή
Οι συνδιοργανωτές

Ιερά Μητρόπολις Δήμος
Κίτρους,Κατερίνης Κατερίνης
&Πλαταμώνος

πρόγραμμα



Σάββατο13 Οκτωβρίου 2012
  • 6:45΄μ.μ. Άφιξη Επισήμων
  • 7:00’ μ.μ.Υποδοχή Ι. Εικόνος
  • 7:15΄μ.μ.Δοξολογία
  • 7:30’μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός
Κυριακή14 Οκτωβρίου 2012
  • 7:00’-10:00’π.μ Όρθρος, Θ. Λειτουργία
  • 10:00’π.μ. Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πρωτεργατών της απελευθερώσεως της Κατερίνης α) Μητροπολίτου Κίτρους Παρθενίου Βαρδάκα και β) Αντισυνταγματάρχου Δημητρίου Σβορώνου και των λοιπών πεσόντων.

Δωρεάν μαστογραφίες και ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού, στον Δ.Δίου-Ολύμπου


ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/10/2012 ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «Δ.ΠΑΣΧΑΛΗΣ».
* ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΟΥΠΟΝΙ ΓΙΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
* ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ


Ημερίδα με θέμα: «Καρκίνος του Μαστού – Πρόληψη και Αντιμετώπιση», με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων που θα κάνουν σχετικές εισηγήσεις αλλά θα έχουν και συζήτηση με το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012,στις 7.00 το απόγευμα, στο πρώην δημαρχείο Δίου, στην Κονταριώτισσα.

Μετά το πέρας της ημερίδας, οι γυναίκες που τις προηγούμενες ημέρες είχαν επικοινωνήσει με τον Δ.Δίου-Ολύμπου για δωρεάν μαστογραφίες, θα παραλαμβάνουν από ένα κουπόνι με το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν σε διαγνωστικό κέντρο στην Κατερίνη για να κάνουν δωρεάν μαστογραφίες. Τα έξοδα θα τα καλύψει το Ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης».
Τόσο η ημερίδα όσο και οι δωρεάν μαστογραφίες γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος εξετάσεων «Βοήθεια στον Συνάνθρωπο» και είναι μια δημιουργία και προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης», σε συνεργασία με τονΔ.Δίου-Ολύμπου.
Το ίδρυμα,με τον τρόπο αυτό, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους πάσχοντες και στις ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως τώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης. 

Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ «ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ», ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 1902


Εγκαίνια μόνιμης έκθεσης πινάκων του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη.



ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΘΕΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ «ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ», ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ1902
Στο παλιό αρχοντικό του Γκουντέλια στο Λιτόχωρο θα εκτίθενται πλέον, σε μόνιμη βάση, 125 έργα του Λιτοχωρίτη (εκ μητρός) Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη, εικαστικού καλλιτέχνη διεθνούς φήμης. Πρόκειται για έργα που μέχρι πριν από έναν χρόνο φυλάσσονταν στο Παρίσι. Η συλλογή πινάκων του Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη είναι δωρεά της κ. Islay Grimes, αδελφής της συζύγου του καλλιτέχνη.

Τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 στις 7.00 το βράδυ στο αρχοντικό του Γκουντέλια (έτος ανέγερσης 1902). Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι (τηλέφωνο επικοινωνίας:23520 83 927).
Στην εκδήλωση έχουν κληθεί ο πρέσβης και ο πρόξενος της Γαλλίας,άνθρωποι του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες (Διονύσης Σαββόπουλος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Κώστας Ζουράρης, Φιλαρέτη Κομνηνού, Πόπη Μοσκώφ, Σοφία Φιλιππίδου,Κώστας Λαχάς, Τζίνα Πολίτη, Φίλιος Στάγκος, Μάκης Τρικούκης, Κώστας Μπλιάτκας, Γιώργος Κακουλίδης, Άββοτ Ζυλ,Κατερίνα Καριζώνη, Χλόη Κουτσουμπέλη, Δ.Μαρωνίτης, Ν.Μέρτζος,Βούλα Πατουλίδου κ.ά.), καθώς επίσης και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και της αυτοδιοίκησης στη Βόρεια Ελλάδα.
Χορηγοί των εγκαινίων είναι το ίδρυμα Δ.Πασχάλη καθώς και οι κύριοι Αθανάσιος Δημητρίου, Χρήστος Αντωνέλης, Κώστας Ζαρβιτσάκης και Λεωνίδας Ελευθερίου.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012





ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ
13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Μετά από μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, που έδωσαν το κρητικό χρώμα στην Πιερία και στους Πιεριείς, το Ξαθέρι και πάλι πιστό στις υποχρεώσεις του προς την παράδοση, ξεκινά τη νέα χρονι
ά με μια μεγάλη εκδήλωση . Αυτή τη φορά θα πραγματοποιήσει τη πρώτη γιορτή τσικουδιάς ( τα καζανέματα) στην Πιερία, στις 13 του Οκτώβρη και ημέρα Σάββατο,στον κήπο του κέντρου Ελιά, από τις 12 το μεσημέρι ως αργά το βράδυ. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρεται δωρεάν φρέσκια τσικουδιά παραγωγής του καζανιού του συλλόγου μας.Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο μεγάλος κρητικός καλλιτέχνης Κυριάκος Καλλέργης και το συγκρότημά του: Σαλούστρος


Παντελής (λαούτο), Δημήτρης Τριχάκης (λαούτο), καθώς και τα χορευτικά τμήματα τοπικών συλλόγων.Σας περιμένουμε για να περάσετε μαζί μας αξέχαστες στιγμές ποτισμένες με παράδοση και τσικουδιά.


Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Με επιτυχία και μέσα σε κινηματογραφική και παρεΐστικη ατμόσφαιρα έγινε η προβολή της πρώτης ταινίας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.


Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεπτοκαρυάς





Με επιτυχία και μέσα σε κινηματογραφική και παρεΐστικη ατμόσφαιρα έγινε η προβολή της πρώτης ταινίας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου. Επιθυμία των μελών είναι οι προβολές να συνεχιστούν σε μόνιμη βάση κάτι που μαρτυρά άλλωστε και ο τίτλος της εκδήλωσης. Οι διοργανωτές υπόσχονται εκπλήξεις ,κινηματογραφικές, και όχι μόνο. Η συνέχεια στην οθόνη με την Ιταλική ταινία ‘TERRAFERMA’
ένα δυνατό δράμα που κινείται γύρω από το ζήτημα της ανθρωπιάς και της μετανάστευσης’
η ιταλική υποψηφιότητα για τα Όσκαρ του 2011

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 20.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεπτοκαρυάς

Αγιασμός σε όλα τα τμήματα της ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ έγινε στο γήπεδο των Ποντίων στη Νέα Ζωή σήμερα Πέμπτη το απόγευμα 11 Οκτωβρίου 2012 στις 6.00 μμ.

















 Καλεσμένοι ήταν όλοι οι γονείς αλλά και εκπρόσωποι του Δήμου καθώς και της ΕΠΣ Πιερίας!
Δείτε video αλλά και foto παρακάτω!












ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ:Νέα αθλιότητα των ΜΜΕ: Διαδίδουν ότι η Χρυσή Αυγή οργανώνει..."επιθέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς"


 Με ένα όργιο ψευδολογίας υποδέχθηκαν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ το έμπρακτο ενδιαφέρον της Χρυσής Αυγής για τα παιδιά των ελληνικών οικογενειών που αποκλείονται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η απάντηση του υπουργού Στυλιανίδη σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή μας Ηλία Παναγιώταρου περιείχε ανακριβή στοιχεία, γι΄αυτό και η Χρυσή Αυγή ζήτησε περαιτέρω λεπτομέρειες για το θέμα, όπως προβλέπει η διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ουδέποτε ζητήσαμε διευθύνσεις και φυσικά ποτέ δεν είπαμε ότι θα χτυπήσουμε ανήλικα παιδιά. Όσοι ψεύτες αναπαράγουν αυτές τις αθλιότητες έχουν ποινικές ευθύνες και θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το βίντεο από την Επίκαιρη ερώτηση του Ηλία Παναγιώταρου

http://www.youtube.com/watch?v=LuEEDKa5_-8


Το κείμενο της Επίκαιρης ερώτησης

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7743585.pdf


Χρυσή Αυγή Τ.Ο Πιερίας - Γραφείο Τύπου

Αύριο στις 11:00 το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τις τιμές των Super Market

Από 1η Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός...





Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Όντως, η πρώτη εφαρμογή του «νέου μηχανισμού κατώτατου μισθού» θα ισχύσει από την 1η Απριλίου του 2013.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ενεργειών που δημοσιοποίησε την Κυριακή ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γ. Βρούτσης σχετικά με τον...
μηχανισμό διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, τα νέα μισθολογικά όρια εισόδου στην αγορά εργασίας που θα ισχύσουν από τον Απρίλιο θα καθοριστούν με διαφορετικό, από τον ισχύοντα, τρόπο. Δηλαδή δεν θα προκύπτουν ως αποτέλεσμα συμφωνίας από τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις - Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Θα καθορίζονται με διοικητική απόφαση και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα προβλέπονται επίπεδα χαμηλότερα και από τα 585 ευρώ που ισχύουν σήμερα. Οποιος θεωρεί ότι πρόκειται για ένα αυθαίρετο συμπέρασμα ας λάβει υπόψη ότι τον προσεχή Απρίλιο λήγει και η περίοδος μετενέργειας της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Οπότε και το καντράν (ακόμη και των τριετιών και ενδιάμεσων μισθολογικών κλιμακίων) δύναται να μηδενιστεί προκειμένου να αναπροσδιοριστούν τα κατώτατα επίπεδα προσεγγίζοντας τα επίπεδα γειτονικών χωρών. Μέχρι τότε όλα είναι πιθανά.

Οι λεπτομέρειες του νέου μηχανισμού και του θεωρητικού μοντέλου βάσει του οποίου θα προκριθούν τα νέα επίπεδα μισθών θα έχουν γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2013. Το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του Δεκεμβρίου, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί –μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου– ο κοινωνικός διάλογος, τον οποίο ωστόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος χαρακτήρισε ανύπαρκτο αποδίδοντας στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας μεγαλοστομίες χωρίς αντίκρισμα. «Η τρόικα υποδεικνύει και η κυβέρνηση επιβάλλει» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος.

Πάντως, ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης επανέλαβε ότι ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω. «Η χώρα έχει αναλάβει την υποχρέωση, ήδη από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους (ν.4046/2012), να διαμορφώσει έναν νέο μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο. Ο νέος μηχανισμός, συμβαδίζοντας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα παρέχει στο κράτος αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των κατώτατων αμοιβών στην οικονομία, ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους... Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνω ότι ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου ο ανασχεδιασμός του κατώτατου μισθού αποτελεί μνημονιακή απαίτηση και μία εκ των πλέον σημαντικών διαρθρωτικών παρεμβάσεων. «Η ελληνική κυβέρνηση θα νομοθετήσει και θα θέσει σε ισχύ νέο μηχανισμό για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο. Πρόκειται για εφαρμογή της δέσμευσης που έχει αποτυπωθεί στον ν. 4046/2012 και συγκεκριμένα στο Παράρτημα V-2-ΕΛΛ «Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής», κεφ. 4.1 «Διασφάλιση της ταχείας προσαρμογής στην αγορά εργασίας και ενίσχυση των θεσμών της αγοράς εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, παραθέτοντας και το σχετικό απόσπασμα από το Μνημόνιο στο οποίο αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση θα εργασθεί με τους κοινωνικούς εταίρους για τη μεταρρύθμιση του συστήματος καθορισμού των μισθών σε εθνικό επίπεδο. Έως το τέλος Ιουλίου 2012 θα καταρτιστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η πρόταση θα στοχεύει στην αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ με ελάχιστο ύψος μισθού νομοθετημένο από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».

ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ "ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ" ΜΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΒΕΒΑΙΑ, ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΤΖΟΥΝΤΟ....

Όταν αυτό το ΘΗΡΙΟ που λέγετε ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ αποφασίζει να δώσει το όνομα του σε σύλλογο του τόπου μου και μάλιστα να τον ιδρύει εξ αρχής, έ τότε για ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΠΕΡ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΙΛΑΜΕ!!! Ένας τέτοιου ιστορικά βεληνεκούς αθλητής, Ολυμπιονίκης και ΑΝΘΡΩΠΟΣ, έρχεται στην Πιερία για να μείνει και μάλιστα με τον παραγωγικότερο τρόπο, έ τότε όλοι θα πρέπει να υποκλιθούμε αν μη τι άλλο, έτσι δεν είναι;;;;
ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ "ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ" ΜΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΒΕΒΑΙΑ, ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΤΖΟΥΝΤΟ....
ΌΣΟΙ ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ Ή ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΆΛΛΟ, Έ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ...ΣΚΑΣΕΤΕ!!!

Tρεις βαθμίδες υποβάθμισαν οι Moody's την Κύπρο.....




Στο «Β3», με αρνητικές προοπτικές...
Λευκωσία: Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την κυπριακή οικονομία κατά τρεις μονάδες, ρίχνοντας την πιστοληπτική της αξιολόγηση στο «Β3» και με αρνητικές προοπτικές, λόγω των προβλημάτων στον ...
χρηματοπιστωτικό τομέα. Η Moody's υποβάθμισε επίσης και τις αξιολογήσεις της για τις τρεις μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες.

Αιτιολογώντας την απόφασή του, ο οίκος υποστηρίζει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των κυπριακών τραπεζών μπορεί να καταλήξουν να επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος της Λευκωσίας στο 140% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του οίκου, το δυσμενές κλίμα στην ελληνική και την κυπριακή οικονομία αναμένεται να διατηρήσει την τάση επιδείνωσης των στοιχείων των κυπριακών τραπεζών.

Το πρόβλημα, αναφέρει ο οίκος, μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ήδη αδύναμη κυπριακή οικονομία επιβαρύνοντας την πιστωτική επέκταση.

H συνέντευξη τύπου του Ι. Σαββίδη (live TV)


Ο Ιβάν Σαββίδης, παραχωρεί συνέντευξη τύπου στις 11:30 στο Βελλίδειο και το PIERIA-GR θα σας ενημερώνει για τα όσα θα ειπωθούν από το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε ζωντανά από το PIERIA-GR, μέσω της διαδικτυακής τηλεόρασης την συνέντευξη τύπου




 

ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ....ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΟΥ

Να τι όμορφη παρέα... Εκεί σε κεντρικό καφέ του πεζόδρομου έπιναν το καφεδάκι τους επώνυμοι κατερινιώτες. Νίκος Τσακιρίδης, Σάββας Οφείδης, Νίκος Παπανικολάου, Γιώργος Κυριακίδης και μαζί τους η ΚΥΡΙΑ ΒΙΚΥ ΜΗΤΡΟΥ.... Όταν αυτό το στιγμιότυπο μπήκε στη σφαίρα της αιωνιότητας όλοι εκτός της κυρίας ήταν ΠΑΣΟΚ.... άραγε σήμερα τι συμβαίνει;
Κι επειδή λένε πως οι παρέες γράφουν ιστορία λέτε αυτή η παρέα να γράψει ιστορία; Κι αν ναι αυτή η ιστορία θα αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση ή καλύτερα το αύριο του Δήμου Κατερίνης; Λέτε μέσα σ αυτή την παρέα να είναι ο αντίπαλος του Σάββα Χιονίδη;;; Ίδωμεν....

Γιορτή τσικουδιάς



ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ
13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
Μετά από μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, που έδωσαν το κρητικό χρώμα στην Πιερία και στους Πιεριείς, το Ξαθέρι και πάλι πιστό στις υποχρεώσεις του προς την παράδοση, ξεκινά τη νέα χρονι
ά με μια μεγάλη εκδήλωση . Αυτή τη φορά θα πραγματοποιήσει τη πρώτη γιορτή τσικουδιάς ( τα καζανέματα) στην Πιερία, στις 13 του Οκτώβρη και ημέρα Σάββατο,στον κήπο του κέντρου Ελιά, από τις 12 το μεσημέρι ως αργά το βράδυ. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρεται δωρεάν φρέσκια τσικουδιά παραγωγής του καζανιού του συλλόγου μας.Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο μεγάλος κρητικός καλλιτέχνης Κυριάκος Καλλέργης και το συγκρότημά του: Σαλούστρος

Παντελής (λαούτο), Δημήτρης Τριχάκης (λαούτο), καθώς και τα χορευτικά τμήματα τοπικών συλλόγων.Σας περιμένουμε για να περάσετε μαζί μας αξέχαστες στιγμές ποτισμένες με παράδοση και τσικουδιά.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Καμιά φορά είναι δυσκολότερο να είναι κάποιος ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ παρά ...κατακτημένος!

Και δεν μου λες ρε συ ΜΙΜΙΚΟ, είναι αλήθεια πως δεν κατάφερες να γίνεις κατακτητής διότι δεν ήσουν ποτέ γεννημένος κατακτητής; Και αν ναι  ρε συ ΜΙΜΙΚΟ γιατί η ΜΑΙΡΗ που λέει πως είναι η κατακτημένη σου, πιστεύει πως ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ;
Κι ο ΜΙΜΙΚΟΣ αποστομοτηκά.... "Καμιά φορά είναι δυσκολότερο να είναι κάποιος ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ
παρά ...κατακτημένος! "

Τα αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 03/10/2012 για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και για την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.




Τα αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 03/10/2012 για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και για την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.έχουν ως εξής:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Εγγεγραμμένοι και οικονομικά τακτοποιημένοι αντιπρόσωποι65. Ψήφισαν 62. Άκυρα 0. Λευκά 0. Έγκυρα 62. Έλαβαν:


1)ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ60 ψηφοδέλτια και 11 έδρες στο Δ. Σ. Εκλέχτηκαν οι :Κοτρώνης Βαλάσης , Δέσποινα Κωνσταντίνου, Καραϊσκος Ιωάννης, Ορφανίδου Ελένη, Κρεμέτης Νικόλαος, Σωματαρίδης Αλέξανδρος, Ραμπαβύλας Γεώργιος, Ζαρκανέλα Χρυσούλα, Καραβέργος Αλέξης, Καλαϊτζίδης Γεώργιος και Τσινιάρος Νικόλαος

2)ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 2 ψηφοδέλτια και 0 έδρες στο Δ. Σ.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑεξέλεξε και τα τρία μέλη: Την Κρεμέτη Γεωργία τον Φακίτσα Νίκο και τον Φωτόπουλο Φίλιππα.

Για το συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε
Ψήψισαν51 αντιπρόσωποι. Έγκυρα 51

ΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ πήρε51 ψηφοδέλτια και εξέλεξε και τους δύο αντιπρόσωπους: Τον Κοτρώνη Βαλάση και την Κωνσταντίνου Δέσποινα
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑπήρε 0 ψηφοδέλτια και 0 αντιπροσώπους

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης στην πρώτη συνεδρίασή του, στις 8 Οκτωβρίου 2012, συγκροτήθηκε σε σώμα και έχει την εξής σύνθεση:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Κοτρώνης Βαλάσης
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Δέσποινα Κωνσταντίνου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Καραϊσκος Ιωάννης
ΤΑΜΙΑΣ : Ορφανίδου Ελένη
ΟΡΓΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Κρεμέτης Νικόλαος
ΑΝΑΠΛ.ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Σωματαρίδης Αλέξανδρος
ΕΦΟΡΟΣ : Ραμπαβύλας Γεώργιος
ΜΕΛΟΣ : Ζαρκανέλα Χρυσούλα
ΜΕΛΟΣ : Καραβέργος Αλέξης
ΜΕΛΟΣ : Καλαϊτζίδης Γεώργιος
ΜΕΛΟΣ : Τσινιάρος Νικόλαος

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΛΑΣΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΓΟΡΑΖΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΣ@#@#$W ΤΟΥΣ ...ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ! ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!

Όποιος διαβάσει αυτό προσεχτικά να ξέρετε πως θα κάνει κάτι για την δύσμοιρη ΕΛΛΑΔΑ μας. Έχει τρομερές αλήθειες κι απίστευτα πλάνα δια ορισμόν του ...αύριο! Κι όμως, να ξέρετε πως αυτό με τον τρόπο που μας έμαθαν να ζούμε δίνει μεγαλύτερη δυσκολία στην συγκεκριμένη αλήθεια. Τι λέτε; Λέτε να το καταφέρουμε; Νομίζω πως και να μην το βγάλουμε σε μεγάλο βαθμό, αν το πλησιάσουμε θα κάνουμε κάτι ΜΕΓΑΛΟ....
ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!

ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΑΚΡΟΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΤΟΥ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ - 95,3 ΣΤΑ FM ¨Η WWW.953FM.GR

ΚΑΛΗΜΕΡΟΥΔΙΑ ΜΑΣ  
Όμορφα λόγια. 
Ξέρεις εύκολα να λές όμορφα λόγια 
όπως πέτρες πετάς 
και στήνεις οδοφράγματα 
πάντα στα δύσκολα το έβαζες στα πόδια ...
ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟ ΕΒΑΖΕΣ ΣΤΑ ...ΠΟΔΙΑ!!!


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 95,3 ΣΤΑ FM "ΧΩΡΙΣ ΣΕΝΑΡΙΟ" ΜΕ ΤΗΝ ...ΑΦΕΝΤΟΜΟΥΤΣΟΥΝΑΔΑ ΤΟΥ ...ΕΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ!!! ΤΩΡΑ www.953fm.gr κάνε κλικ ρε αδέρφι μου.......

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΚΑΣ ΚΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΙ

H παρέα του Δημήτρη Ρουκά, συμβούλου της Αντιπεριφερειάρχου Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, με την παρέα του στο δικό του στέκι..... όλοι ενεργοί στα κοινά του τόπου της Πιερίας!!!
Τα ξαδέρφια ΤΟΥΛΙΚΑ εκ δεξιών και αριστερών του και όρθιος πίσω του ο ζωγράφος Χρήστος Δέλλας..
Κι όμως αυτή η παρέα προσφέρει, ο ένας στην τέχνη (Δέλλας) ο άλλος στην τοπική αυτοδιοίκηση (Τουλίκας στα δεξιά του) και στα αριστερά του (Τουλίκας της alfa romeo) κι ο ίδιος ο Ρουκάς στην Αντιπεριφέρεια....