PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΙ ΦΩΝΑΡΑ ΚΑΙ ....ΚΟΡΜΑΡΑ ΕΚ ΠΙΕΡΙΑΣ Η ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΣΗ

Η κυρία είναι αστέρι της μουσικής και του θεάματος. Κι έχει γεννηθεί και ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ μου κι εγώ πεθαίνω ξέρετε για τέτοια.... Πράγματι η κοπέλα αυτή είναι φωνάρα.... Και εδώ δεν ισχύει το ρηθέν εκ του Ζαμπέτα ΑΠΟ ΦΩΝΗ ...ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΡΜΙ, εδώ ισχύει το ΚΙ ΑΠΟ ΦΩΝΗ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΡΜΙ Η ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΣΗ ...ΦΩΝΑΡΑ!!! Έχει άλλωστε να μοιάσει. Είναι κι ο αέρας βέβαια που την ανέθρεψε!

ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΡΕ ΒΕΝΖΙΝΑΔΕΣ ΚΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ...ΑΓΩΝΑ


  «Χαριστική βολή» σε καταναλωτές και πρατηριούχους


PIERIA-GR Κι όμως.... να ρε παιδιά που στο δρόμο βγήκαν κι οι βενζινάδες... Ρε παιδιά, τι λέτε; Πολύ δεν ανεβαίνουν οι τιμές σας; Κι όταν εσείς κονομούσατε; Καταγγέλατε τις κωλοεταιρείες; Νομίζω ΟΧΙ.... ΌΜΩΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ... ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ... Αλλά μη μας ξαναφύγετε σας παρακαλώ, διότι πέραν της κονόμας, όταν σε πάρει η κατηφόρα πάει η κονόμα, πάει και το συμφέρον και μένεις μόνος εσύ φίλε βενζινά κι εγώ!!! Γαμώ την ατυχία μου. 
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ "ΒΟΥΤΗΞΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΤΑ.... Γειά σου Βαγγέλη Ζαμαντζά.....
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων χθες το πρωί στον προαύλιο χώρο της Εφορίας

Με τα βυτιοφόρα τους παραταγμένα στο πάρκινγκ της Εφορίας βενζινοπώλες, μέλη του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων πραγματοποίησαν χθες το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή και άλλων συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων, αντιδρώντας στην προβλεπόμενη, όπως τονίζουν, κλιμακωτή αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και την εξίσωσή τους με το πετρέλαιο κίνησης. Όπως επισημαίνουν  αυτό θα αποτελέσει τη « χαριστική βολή» για τους βενζινοπώλες, του καταναλωτές και την αγορά.
«Οι συζητούμενες εφαρμογές αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης είτε στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, όπως έχει ήδη νομοθετηθεί με το άρθρο 36 του ν. 3986/11 (ΦΕΚ 152 Α/1-7-2011) είτε στο 100% (412 ευρώ το χιλιόλιτρο), μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και θεωρούμε απαράδεκτο κάθε παρόμοια εξέλιξη», ανέφερε ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Σταύρος Ανανιάδης. Υποστήριξε μάλιστα ότι η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ήταν η μόνη συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου που εξέφρασε εξ αρχής όχι μόνο την πλήρη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης αλλά ζήτησε και τον μηδενισμό του. «Επισημάναμε τις αρνητικές συνέπειες κάθε αύξησης της φορολογίας στην κατανάλωση και στα δημόσια έσοδα αλλά και τις τραγικές κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχει σε οικονομικώς αδύναμα τμήματα του πληθυσμού και στη βιωσιμότητα χιλιάδων πρατηρίων».
Ανέφερε επίσης ότι όσο πλησιάζει ο χειμώνας «αποκαλύπτεται η αδυναμία μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμές με αυξημένο ΕΦΚ που δεν αποκλείεται να φτάσουν στο 1,60 ευρώ το λίτρο» σημειώνοντας ότι  πολλές πολυκατοικίες και μεμονωμένοι καταναλωτές έλαβαν ήδη απόφαση να διακόψουν την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, χαρακτηρίζει ως «φύλλο συκής» εισπρακτικών στόχων, την επίκληση της αύξησης του ΕΦΚ ως μέσου πάταξης του λαθρεμπορίου.  «Το λαθρεμπόριο δεν πρόκειται να κτυπηθεί αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση και εγκατάσταση σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης και ελέγχου των ροών των καυσίμων σε όλα τα στάδια, από το διυλιστήριο μέχρι τον καταναλωτή» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση στην οποία οι βενζινοπώλες καλούν την κυβέρνηση: Να μηδενίσει τον  ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, να μειωθεί το Φ.Π.Α. στο Π.Θ. από 23%  στο χαμηλό συντελεστή, να μειώσει δραστικά τον ΕΦΚ στα άλλα καύσιμα, να παταχτεί το λαθρεμπόριο επιστροφή του Ε.Φ.Κ. σε όλους όσους έχουν εισόδημα κάτω από 60.000 Ευρώ.

ΕΚΕΙΝΟΣ ( Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΗΣ ) ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΘΑ ΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ;;;

Με ποιόν είναι στη φωτογραφία ο Ζήσης Βρύζας; Μήπως τον ξέρετε; Είναι εκείνος που πραγματικά αν το ήθελε, ίσως να μπορούσε να βοηθήσει την Πιερία σε σημεία όπου ο τόπος ήταν σε τέλμα... Να δώσω το παράδειγμα του Πιερικού μου; Ή να δώσω το παράδειγμα της ανεργίας; Δηλαδή το ότι θα μπορούσε να φέρει στην Πιερία επενδύσεις και να γίνουν επιχειρήσεις που θα έδιναν δουλειά και ελπίδα σε όλους εμάς...
ΕΚΕΙΝΟΣ ( Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΗΣ ) ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΘΑ ΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ;;; 

ΚΑΙ ΜΗ ...ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΙ ...ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ;;;


Οι εξωγήινοι και οι Έλληνες. 
Όταν μιλάμε σχέση εξωγήινων με έλληνες πολλοί γελούν . Δικαίωμα τους. Ας εξηγήσουν όμως την παραπάνω Φώτο. Στο 1 είναι το κηρύκειο του Ερμή , στο 2 το κηρύκειο σύμφωνα με την θεωρία της Διτότητας και στην 3 αγρογλυφικο που σχηματίστηκε σε δευτερόλεπτα σε χωράφι της Αγγλίας. Δείτε το αγρογλυφικο πόσο καταπληκτικά μοιάζει με το κηρύκειο της διτοτητας. Η θεωρία της Διτοτητας έχει να κάνει με τον χρόνο , είναι μια θεωρία που την ανέπτυξαν τώρα οι Γάλλοι επιστήμονες Gucile kai Jean-Pierre Gamir. Το τι λέει η θεωρία δεν είναι ώρα για να την αναλύσουμε γιατί και δύσκολη είναι άλλα δεν είναι αυτό το θέμα μας. Είναι πάντως μια τελείως καινούργια επιστήμη , ακόμη στα σπάργανα και σύμφωνα με αυτήν το κηρύκειο γράφετε όπως στην 2 εικόνα. Η θεωρία της διτοτητας είπα ότι τώρα ανακαλύφθηκε (πριν τρία χρόνια) . Το αγρογλυφικο σχηματίστηκε πριν 10 χρόνια. Πως ήξεραν και το σχημάτισαν και σχημάτισαν κι όλας Ελληνικό σύμβολο το κηρύκειο που σε και σε άλλο σκάφος βρέθηκε; Γιατί στηλαν το Κηρύκειο για μήνυμα; Ας έστελναν άλλο, το σφυροδρέπανο ή το άγαλμα της ελευθερίας της Αμερικής ή του Άιφελ κλπ.κλπ. Ας δώσουν λοιπόν πρώτα μια απαντήσει αυτοί που δεν πιστεύουν σε αυτά και μετά ας γελάσουν όσο θέλουν . Αν μας το εξηγήσουν θα γελάσουμε και εμείς. Άλλα ξέρω ότι θα πέσει μούγκα.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ...ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ; ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΟΓΩ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ "ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ" ΚΑΙ ...ΜΠΡΑΒΟ


Ημερίδα από το ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης» και του δήμου Δίου-Ολύμπου, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου για τον «καρκίνο του μαστού – πρόληψη και αντιμετώπιση», στο πρ. δημαρχείο της Κονταριώτισσας στις 7.00 το βράδυ.


Συνέντευξη τύπου δόθηκε στους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου 2012, στο πρώην δημαρχείο της Κονταριώτισσας. Την συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Δήμου - Ολύμπου κ. Γιώργος Παπαθανασίου, μαζί με τους καθηγητές της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


1. κ.Ταντανάσης Θεοχάρης
Αν. Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας της Β. Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής ΑΠΘ.

2. κ.Φαχαντίδης Επαμεινώντας.
Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής  ΑΠΘ.
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πρώϊμου  Διαγνώσεως και Αντιμετωπίσεως του καρκίνου του μαστού.

3. κα. Σασοπούλου Γιώτα
Χειρούργος με Εξειδίκευση στο Μαστό και Διδάκτωρ του ΑΠΘ.

4. κ. Καρράς Γεώργιος
Εκπρόσωπος Κοινοφελούς Ιδρύματος "Διονύση Πασχάλη".

Στη συνέντευξη τύπου έγινε αναφορά:

α) Για την ημερίδα που διοργανώνουν το ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης» και ο δήμος Δίου-Ολύμπου, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου για τον «καρκίνο του μαστού – πρόληψη και αντιμετώπιση», στο πρ. δημαρχείο της Κονταριώτισσας στις 7.00 το βράδυ.

β) Για τα σημειώματα που θα δοθούν σε γυναίκες – δημότισσες του δήμου Δίου-Ολύμπου, αλλά όχι μόνο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις μαστού. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε ιατρικά διαγνωστικά κέντρα της Κατερίνης και τα έξοδα θα καλύψει το Ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δωρεάν μαστογραφίες που έχουν προγραμματιστεί  θα διεξαχθούν κανονικά με τη σειρά προτεραιότητας των ραντεβού που έχουν κλειστεί στα τηλέφωνα του Δήμου.
Ενώ να σημειωθεί ότι οι γυναίκες που δήλωσαν ενδιαφέρον για Μαστογραφία είναι εκατοντάδες.
Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ολοκληρωθεί γιατί συμπληρώθηκε σε πρώτη φάση ο αριθμός (450 γυναίκες θα κάνουν μαστογραφία τις επόμενες ημέρες και με το ειδικό κουπόνι που θα παραλάβουν από τον Δήμο Δίου  - Ολύμπου, εντελώς δωρεάν και χωρίς ταλαιπωρία) αφού σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης» κ. Διονύση Πασχάλη, θα ακολουθήσει σύντομα και επόμενη εκστρατεία βοήθειας στις αδύναμες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες από το Ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης».

Τόσο η ημερίδα όσο και οι δωρεάν μαστογραφίες γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος εξετάσεων «Βοήθεια στον Συνάνθρωπο» και είναι μια δημιουργία και προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης».
Το ίδρυμα, με τον τρόπο αυτό, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους πάσχοντες και στις ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως τώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης.
 Όαση στην Έρημο λοιπόν η πρωτοβουλία αυτή του Ιδρύματος και ας παραδειγματιστούν κι άλλοι προσφέροντας ένα χέρι βοήθειας στον συνάνθρωπο.
Όσο υπάρχουν τέτοιες Ενέργειες Ανθρωπιάς, Αγάπης και Αλληλοβοήθειας ....υπάρχει Ελπίδα!!!!

Ρεπορτάζ: Μαρία Βαλσαμίδου
Για Ράδιο Διόνυσος 89,2

Αγρότης δηλώνει εισόδημα πείνας 496 ευρώ, αλλά έχει καταθέσεις 12 εκατομμύρια !...




Απίστευτες και όμως ελληνικές υποθέσεις φοροδιαφυγής προκύπτουν από την πρώτη διασταύρωση της λίστας των 54.000 Ελλήνων που έβγαλαν ποσά άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η...
εφημερίδα «Τα Νέα», από τη διασταύρωση των στοιχείων της λίστας μέσω του «εργαλείου» που προσφέρει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκύπτουν περιπτώσεις που «βγάζουν μάτι» ότι υποκρύπτεται φοροδιαφυγή.

Το περίεργο είναι ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως οι πιθανοί φοροφυγάδες της λίστας δεν ανήκουν μόνο στους συνήθεις υπόπτους (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, κοκ) αλλά επεκτείνονται και σε «ασυνήθιστες» κατηγορίες συμπολιτών μας, όπως κηπουροί, αγρότες, λαχειοπώληδες, σουβλατζήδες, έμποροι, δημοσιογράφοι, ταξιτζήδες, εστιάτορες:


  • Αγρότης από την Ήπειρο, με εισοδήματα τόσο εξαιρετικά χαμηλά (μόλις 496 ευρώ κατά δήλωσή του!) που δεν θα μπορούσε ούτε να φάει, έχει στο εξωτερικό το εξωφρενικό ποσό των 12.587.184 ευρώ!
  • Σουβλατζής στην Αττική που έκανε έναρξη το 2009 και διακοπή μόλις σαράντα μέρες μετά, είχε μηδενικό εισόδημα, αλλά τεράστιες καταθέσεις ύψους σχεδόν τριών εκατομμυρίων ευρώ.
  • Άλλος φτωχός εστιάτορας από τη Χαλκιδική με εισόδημα μόλις 1.722 ευρώ έχει βγάλει στο εξωτερικό καταθέσεις 2.193.623 ευρώ!
  • Κηπουρός στην Δυτική Μακεδονία, δηλώνει μόλις 2.275 ευρώ το χρόνο στην Εφορία αλλά έχει στο εξωτερικό καταθέσεις 610.000 ευρώ!
  • Πλανόδιος λαχειοπώλης της Αθήνας με ετήσιο εισόδημα 2.530 ευρώ, έβγαλε στο εξωτερικό το ποσό των 357.202 ευρώ.
  • Ταξιτζής που έχει διακόψει την επαγγελματική δραστηριότητά του από το 2005 στην Αττική, δήλωσε στην Εφορία μόνο 333 ευρώ ετήσιο εισόδημα, αλλά έχει καταθέσεις 877.449 ευρώ στο εξωτερικό.
  • Άλλος άπορος ταξιτζής, με εισόδημα μηδέν (!), εμφανίζεται να έχει καταθέσεις πάνω από μισό εκατομμύριο.
  • Ναυτικός με εισόδημα 25.099,50 ευρώ (με ναυτιλιακές επιχειρήσεις στην Άπω Ανατολή) εμφανίζει καταθέσεις 52.133.146,94 ευρώ.
  • Δικαστικός επιμελητής από τη Βόρειο Ελλάδα με εισόδημα 31.129 ευρώ εμφανίζεται να καταθέτει στο εξωτερικό 788.502 ευρώ.
  • Έμπορος κυνηγετικών όπλων με μηδενικό εισόδημα φέρεται να έχει στο εξωτερικό 4.000.000 ευρώ.
  • Δημοσιογράφος (εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1990 έως το 2006) με μηδενική δήλωση εισοδήματος, έχει σε τράπεζα του εξωτερικού το ποσό των 350.000 ευρώ.
  • Ταξιδιωτικός πράκτορας στην Αθήνα: δηλώνει μηδενικό εισόδημα αλλά έβγαλε έξω 1.234.152 ευρώ.
  • Αντίστοιχα, ταξιδιωτικός πράκτορας σε νησί του Ιουνίου με μηδενικό εισόδημα έχει καταθέσεις 967.876 ευρώ.
  • Δύο σκηνοθέτες (άντρας και γυναίκα), δηλώνουν εισόδημα μηδέν ο πρώτος και 2.821 ευρώ η δεύτερη, αλλά έχουν εμβάσει στο εξωτερικό το ποσό των 2.629.529 ευρώ και 1.462.415 αντίστοιχα!
  • Συγγραφέας με ετήσιο εισόδημα 15 χιλιάδων ευρώ έχει καταθέσει στο εξωτερικό 3.138.373 ευρώ.

Και οι συνήθεις ύποπτοι

  • Δικηγόρος από τη Βόρειο Ελλάδα (γυναίκα) δήλωσε μόλις 10.136 ευρώ, αλλά έχει καταθέσεις ύψους... 15 εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.
  • Αθηναία δικηγόρος με εισόδημα 65.885 ευρώ έχει καταθέσεις 7.588.898 ευρώ.
  • Άλλη δικηγόρος της Αθήνας με εισόδημα 25.706 ευρώ έχει μαζέψει 3.328.716 ευρώ στο εξωτερικό.
  • Βορειοελλαδίτης δικηγόρος δήλωσε μόλις 950 ευρώ (καλά διαβάσατε!) αλλά έχει καταθέσεις που ταιριάζουν σε μεγιστάνα (3.070.000)
  • Χονδρέμπορος κρέατος από το 1989 έως το 1996 στη Θεσσαλονίκη εμφανίζει εισόδημα 21.253 ευρώ αλλά έχει καταθέσεις... εφοπλιστή, ύψους 24.135.447 ευρώ
  • Κατασκευαστής κατοικιών στην Αττική με εισόδημα μόλις 57.935 ευρώ έχει στο εξωτερικό καταθέσεις 999.685 ευρώ.
  • Άλλος κατασκευαστής στην Αχαΐα με εισόδημα μόλις 3.633 ευρώ μετέφερε σε τράπεζες του εξωτερικού το αστρονομικό ποσό του 1.491.370 ευρώ.
  • Μηχανικός από τη Βόρειο Ελλάδα με εισόδημα 37.749 ευρώ έχει στο εξωτερικό καταθέσεις 4.010.725 ευρώ.
  • Αρχιτέκτονας με εισόδημα 94.942 ευρώ, έχει μαζέψει στις τράπεζες του εξωτερικού 1.531.807 ευρώ.
  • Μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας (δηλώνει ανεπάγγελτος εισοδηματίας από ενοίκια ύψους 92 χιλιάδων ευρώ) αλλά έχει καταθέσεις 35 εκατομμύρια ευρώ!...

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ!

Στην φωτογραφία ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ με την πρώην Υπουργό Άντζελα Γκερέκου
Στη συνέντευξη τύπου του Δήμου Δίου Ολύμπου για την Ημερίδα κατά του καρκίνου του μαστού που θα γίνει την Παρασκευή στην Κονταριώτισσα καθώς και τη δυνατότητα πραγματοποίησης δωρεάν μαστογραφίας – κλινικές εξετάσεις όπου θα έχουν γυναίκες άνω των 40 ετών κατά το τριήμερο από 12 Οκτωβρίου έως 14 Οκτωβρίου στο πρώην Δημαρχείο της περιοχής, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου από κοινού ο Δήμος, το ΙΔΡΥΜΑ "ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ" κι οι επιστήμονες που θα συμμετέχουν στην ημερίδα! Μπράβο και στον Δήμαρχο και στο ΔΣ του καθώς και σ όλους όσοι οραματίστηκαν και θα υλοποιήσουν την συγκεκριμένη δράση.  
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ!

Ο ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΩΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΥ... ΨΗΛΑ!

Τελικά μαγκιά τους έκανε ο ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ, έτσι δεν είναι; Ο Ηλίας που δεν είχε φάει το φούμο στις τελευταίες εκλογές.... ΤΙ; ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ Ο ΗΛΙΑΣ; Έ βέβαια και είναι ΠΑΣΟΚ ο Ηλίας κι όχι σαν τους άλλους τους δήθεν και τάχα ΠΑΣΟΚΟΥΣ που την έκαναν ήδη με ....ελαφρά! Ο Ηλίας εκεί και κάνει ότι πρέπει γιατί λατρεύει την πολιτική και τα παλιά υλικά του χτισίματος εκείνου του ΠΑΣΟΚ. Του Πασοκ του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.... Έ ΡΕ ΗΛΙΑ...
Ο ΗΛΙΑΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΩΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΥ... ΨΗΛΑ!
Που; Μη ρώτάτε.. Ο ίδιος το ξέρει κι ίσως και κάποια από τα πολύ πολύ κοντινά του πρόσωπα, όμως... Ίδωμεν....

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ...ΜΠΙΤΑΡΙΣΜΑ, ΘΕΛΕΙ ...ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ;;; ΠΩ ΠΩ ΠΩ

Πω πω πω
ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ...ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ;;;; ΠΩ ΠΩ ΠΩ
Τι ήταν αυτό ρε παιδιά εκεί στη ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ;;; ILIAS V/S SOFIAS XA XA XA.
Απίστευτος.... πω πω πω αυτό ρε συ φίλε που είδε ο κόσμος μάλλον κάτι θέλει....
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ...ΜΠΙΤΑΡΙΣΜΑ, ΘΕΛΕΙ ...ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ;;; ΠΩ ΠΩ ΠΩ
Άντε ρε συ φίλη μου Γιούλη που ξέρεις να ξεματιάζεις πάρε αλάτι, λάδι και νερό και ξεκίνα τα ...Πάτερ Ημών!!!
ΥΓ: Για να μην παρεξηγηθώ, το κείμενο είναι "βουτηγμένο" σε μεγάλη δόση χιούμορ και θέλει να πει προς και τις δύο πλευρές πως η διάσταση και διάσπαση φέρνει κακό εν τέλει στην ίδια την Πιερία. Ειρήνη υμήν... Όταν το ΕΠΙΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ κι η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ δυό θεσμοί κοντράρονται, έ τότε ΧΑΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ! ΕΙΡΗΝΗ ΗΜΗΝ ΚΙ ΥΜΗΝ ΑΔΕΡΦΙΑ.....

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Καταγγελίες για φακελάκια !..




ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ !!! στο edosafakelaki.org
«Το βαρέλι δεν έχει πάτο» με τις περιπτώσεις χρηματισμού στο δημόσιο.
Στην Μεσσηνία έχουν καταγραφεί έως τώρα στην ιστοσελίδα καταγγελιών …μόνο δύο περιπτώσεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ 1.Εξετάσεις διπλώματος οδήγησης. Ανίκανος οδηγός.
Περιγραφή:...

Είχαμε πάει να δώσουμε για δίπλωμα αυτοκινήτου στην Καλαμάτα.
Ήμασταν δύο μαθητές του ίδιου δασκάλου. Εγώ ήξερα να οδηγώ από πριν την άλλη κοπέλα δεν την γνώριζα.
Ο δάσκαλος δεν μας είχε πει τίποτα όσο περιμέναμε στις εγκαταστάσεις του κτηρίου στην Καλαμάτα και ξαφνικά πέντε λεπτά πριν μπούμε στο αυτοκίνητο μας λέει πως οι εξεταστές θέλουν 100 ευρώ (εκείνη την εποχή) ειδάλλως θα μας κόψουν.
Μα το έθεσε τόσο εκβιαστικά που δεν είχαμε άλλη επιλογή.
Περιπιπτόντως η κοπέλα κατά την διάρκεια της πορείας στην εξέταση παραλίγο να πατήσει παππού ποδηλάτη ο οποίος εμφανίστηκε νόμιμα από στενάκι όταν η κοπέλα παραβίασε το σήμα του στοπ.
Ακόμη και ο δάσκαλος που κάθεται δίπλα στον εξεταζόμενο και ελέγχει το αμάξι με τα έξτρα πετάλ τα χρειάστηκε, στο τσακ πάτησε φρένο. Για τέτοια μπανανία μιλάμε.
2.Άδεια για ανέγερση οικοδομής
Υπηρεσία: Πολεοδομία
Περιγραφή:
Φοβαμαι να σας δωσω πληροφοριες.

Στην Αχαΐα έχουν καταγραφεί στην ιστοσελίδα 18 υποθέσεις έως τώρα που καθιστά την Αχαΐα - βάση των καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας - πέμπτο νομό.
Όλα πήγαν καλά σε μια επέμβαση αμυγδαλεκτομής, όμως ο ασθενής αναγκάστηκε να δώσει 100 ευρώ και όλα ήταν εξαιρετικά. Εκατό ευρώ φέρεται να πλήρωσε άλλος Αχαιός σε υπάλληλο Πολεοδομίας για να επισπεύσει την διαδικασία λήψης αδείας εργασιών μικρής κλίμακας, πριν από έξι χρόνια. «Αν δε τα έδινα ακόμα θα περίμενα» έγραψε σε σχόλιο. φτακόσια ευρώ φέρεται να ζήτησε γιατρός στο 409 νοσοκομείο της Πάτρας για ένα «μπαλονάκι» σε καρδιολογικό περιστατικό.
«Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή πολίτη από την Αχαΐα που έφτασε να πα΄ρει δάνειο για να δώσει φακελάκι!!! «Χρειάστηκε να κάνω μία εγχείρηση η οποία δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο και αναγκαστικά την έκανα σε ιδιωτική κλινική. Εκεί, μου ζητήθηκε από τον γιατρό η "αμοιβή" του (εκτός της αμοιβής που θα λάμβανε από την κλινική) καθώς και η "αμοιβή" των αναισθησιολόγων. Η ταρίφα ορίστηκε στα 1.500 €. Όταν τόλμησα να πω ότι "γιατρέ μου δεν έχω τόσα, μήπως εξυπηρετείσαι με 1.000 €; γιατί έχω να πληρώσω και τα έξοδα της κλινικής (850 € για ένα βράδυ!) συν κάποια υλικά που δεν κάλυπτε το ΙΚΑ (400 €)", η απάντηση ήταν αποστομωτική:
"Λυπάμαι, δεν θα πραγματοποιήσω την εγχείρηση". Τότε ζήτησα να δεχτεί να του δίνω κάποιο μικροποσό κάθε μήνα, μέχρι να τον εξοφλήσω (του είχα προτείνει να δεχθεί 200 € κάθε 5 του μηνός που πληρωνόμουν από τη δουλειά) μα και πάλι η απάντησή του ήταν "ανάλογη" αυτού που του ζήτησα: "Τότε να έρχεστε κάθε 5 του μήνα, να αποτελειώνω και ένα κομμάτι της εγχείρησης". Οπότε, αναγκαστικά, πήρα δάνειο και τον πλήρωσα....»
Φακελάκι εκατό ευρώ έδωσε και υποψήφια για απόκτηση διπλώματος οδηγού αυτοκινήτου στην Αχαΐα. «Το έκανε γιατί του το είπε ο δάσκαλος οδήγησης και έδωσε το ποσό «υποχρεωτικά». Με 500 ευρώ Πατρινός κατάφερε να ανοίξει χωρίς να περιμένει σε ουρές και το χειρότερο χωρίς έλεγχο του χώρου από την Εφορία, το κατάστημά του. Με 500 ευρώ οι υπογραφές «πέφτουν» στο άψε σβήσε.
Αρκετές είναι και οι περιπτώσεις στην Αιτωλοακαρνανία, με παρόμοιες υπηρεσίες. Πενήντα ευρώ για απογευματινό ιατρείο σε νοσοκομείο, 30 ευρώ για να περάσει ΙΧ ΚΤΕΟ.
Το φακελάκι καλά κρατεί ακόμα και εν μέσω κρίσης και από τον «κανόνα» δεν ξεφεύγει ούτε η Ηλεία.
Τουλάχιστον μια καταγγελία καταγράφεται - όχι για τον τομέα της Υγείας όπως πολύ θα περίμεναν, αφού είναι και ο χώρος με τα περισσότερα κρούσματα. Πρόκειται για χρηματική παρέμβαση προκειμένου να εγκριθεί σεισμοδάνειο μετά από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.
Το edosafakelaki.org είναι μια προσπάθεια μιας ομογενούς από τις ΗΠΑ που βίωσε η ίδια την κατάντια του ελληνικού κράτους και θέλησε όλο αυτό να το εξωτερικεύσει και πέρα από τη δική της εμπειρία να καταγραφούν ακόμα περισσότερες. Στο λίγο χρόνο λειτουργίας της η ιστοσελίδα έχει καταγράψει περί τις 600 υποθέσεις - καταγγελίες χρηματισμού, γιατρών, εφοριακών, υπαλλήλων υπουργείων όπως του Μεταφορών ή του ΠΕΧΩΔΕ κ.α.
Για την Ηλεία καταγράφεται μόλις μια περίπτωση, ενώ το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας φτάνει τις 26, οι περισσότερες (18) στην Αχαΐα που είναι και ο πέμπτος νομός στην Ελλάδα σε καταγεγραμμένες καταγγελίες στο edosafakelaki.org
Η περίπτωση της Ηλείας
Περιληπτικά περιγράφει το άτομο από την Ηλεία την δική του περίπτωση χρηματισμού δημοσίου υπαλλήλου - λειτουργού. Αφορούσε την έγκριση σεισμοδανείου. Όπως αναφέρει το άτομο αυτό που διατηρεί όπως οι περισσότεροι καταγγέλλοντες την ανωνυμία τους, έδωσε 300 ευρώ για την έγκριση σεισμοδανείου που ζητούσε για την επισκευή του σπιτιού του που είχε υποστεί ζημιές από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.
«Τρεις υπάλληλοι του ΥΠΕΧΩΔΕ μου ζήτησαν 300 ευρώ για να εγκριθεί το σεισμοδάνειο - επισκευαστικό» αναφέρει χαρακτηριστικά στη σελίδα edosafakelaki.org. Από εκεί και ύστερα είναι θέμα του υπουργείου και της αρμόδιας υπηρεσίας ή ακόμα και παρέμβασης του Εισαγγελέα αν θα προχωρήσει η διερεύνηση της καταγγελίας, κρίνοντας πάντα τη βασιμότητα της...

ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΣ ...ΦΙΛΕΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ... ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΜΑΡΩ ΚΑΙ ΖΟΖΕΦΙΝΑ!

Είναι φίλες ...φίλες οι δύο κυρίες της φωτογραφίας;;;
Οι κυρίες της φωτογραφίας είναι κυρίες που κινούνται στα δημόσια της Πιερίας μου και σίγουρα τα καταφέρνουν η καθεμία από την μεριά της και στον τομέα της ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ! Από τη μιά μεριά η ΚΥΡΙΑ ΣΜΑΡΩ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, εκδότις της εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, της μοναδικής εβδομαδιαίας εφημερίδας του τόπου μου. Κι η άλλη ΚΥΡΙΑ είναι η γιατρός ΖΟΖΕΦΙΝΑ ΜΠΑΡΜΠΕΡΑ - ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ. Είναι πραγματικά ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ και προσφέρουν απόλυτα όπου μπορούν. Η Σμαρώ Γιαννούλη με τον τρόπο που δίνει την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στην Πιερία είναι κοντά στο κάθε πρόβλημα του τόπου κι είναι με τις παρεμβάσεις της η ΔΥΝΑΜΗ στο ΑΥΡΙΟ των εκδόσεων της Πιερίας! Σκεφτείτε πως σήμερα με την κρίση συνεχίζει να κρατά τις θέσεις εργασίας στην επιχείρηση της δίχως απολύσεις και περικοπές και να δίνει ένα πολύ καλό έντυπο στην περιοχή μας. Το αύριο της ενημέρωσης της ανήκει! Η Ζοζεφίνα, η γιατρός είναι δίπλα στον κάθε άρρωστο στην Νότια Πιερία γιατί επί χρόνια εργάζεται στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ και την αγαπούν όλοι εκεί στην περιοχή. Είναι στο πλευρό του κάθε πονεμένου, πρωί μεσημέρι και βράδυ.... 
Ά ΞΕΧΑΣΑ... ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΣ ...ΦΙΛΕΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ... ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΜΑΡΩ ΚΑΙ ΖΟΖΕΦΙΝΑ! 

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΡΕ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥ ΘΥΜΩΣΕΣ, ΑΚΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ....

Ρουφιανάκο της Πολιτικής και των Πολιτικών στην Πιερία, θα σε φάει το μαύρο σκοτάδι.... Να ξέρεις πως την πάτησες..... Κι επειδή πιστεύεις πως θα είσαι πάντα, να ξέρεις πως δεν σε κρατούν, ούτε οι κουμπάροι σου, ούτε οι παρακούμπαροσυμπέθεροι σου.....
Κι ύστερα;;;;
ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ Ή ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ....
Κι επειδή έφαγες, έφαγες, έφαγες.... θέλω να κάνεις και κάτι καλό στην Πιερία ή για την Πιερία μου. ΘΕΛΩ ΡΕ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΦΥΓΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ....ΑΓΥΡΙΣΤΟ!

Χ ΜΠΙΚΙΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ.....ΔΗΜΗΤΡΗ,ΧΑΡΗ,ΛΕΥΤΕΡΗ,ΤΙ ΛΕΤΕ ΩΡΕ.....

ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ Σ ΕΦΑΓΕ ΡΕ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ ....ΜΑΣΚΑΤΕ!!!

Έπεσαν οι μάσκες τελικά κι έτσι τώρα σε είδαμε ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ.... Κι επειδή σε ξέρω και μάλιστα πολύ καλά κι εσύ το ξέρεις πως σε ξέρω, να ξέρεις πως σε ...ΣΗΜΑΔΕΥΩ κι όλας! ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ, θέλω να σου πω πως την ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ πολλοί ηγάπησαν, τον ΡΟΥΦΙΑΝΟ; ΟΥΔΕΙΣ!!! Τ ακούς ρε ρουφιανοκοπέλα;;;
Πάντα ήθελα να μην έχει η Πιερία μου ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ή ΛΑΜΟΓΙΑ.... Κι εσύ ρε παλιόπουσ......α είσαι κι από τα δύο.... Και συχνάζεις εκεί στο κέντρο σε νέο καφέ και κάνεις και κακές παρέες.... Και γυναικοπαρέες ρε παλιορουφ....ε;;;; Που θα πάει όμως; Θα σε πάρουν χαμπάρι οι και ...εκεί και τότε;;; ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ Σ ΕΦΑΓΕ ΡΕ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ ....ΜΑΣΚΑΤΕ!!!

ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΙΕΡΙΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΟΥ ...ΤΟΤΕ

Κοιτάξτε εκεί πίσω σ αυτή τη φωτογραφία το γήπεδο του Πιερικού μου. Βλέπετε;
ΣΤΑΦΥΛΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΟΝΟ Ο ...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Ούτε καν με τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να γεμίσει, δυστυχώς αυτή η κερκίδα, που τότε την γέμιζαν τα παιδιά του Πιερικού μου για ...πλάκα!
ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΙΕΡΙΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΟΥ ...ΤΟΤΕ

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ..


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΓΗΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ...

ΌΜΩΣ ΞΕΡΩ... ΔΕΝ ΘΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΣΑΓΑΚΙ, ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΖΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΘΑ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΑΒΙΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟ ΚΡΑΣΙ.... ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ!!!

Πάμε στοίχημα πως κανένας στη νυν κυβέρνηση δεν τη θέλει αυτή τη γιαγιά σε ζωή; Τους τρώει τη σύνταξη κι εκείνοι δεν έχουν να πλερώσουν. Κι όμως η ΓΙΑΓΙΑ ζει και γουστάρω που ζει και τους την κάνει....
Κι εκείνοι χαλιούνται που πλερώνουν στους παππούδες σύνταξη....
ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΤΡΟΪΚΑ.... ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΕ ΖΩΗ...
ΌΜΩΣ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ.... ΌΜΩΣ ΞΕΡΩ... ΔΕΝ ΘΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΣΑΓΑΚΙ, ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΖΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΘΑ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΑΒΙΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟ ΚΡΑΣΙ.... ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ!!!

ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ...

ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ.
Είναι από τους νέους και τις νέες που προσφέρουν σ αυτό το ΔΣ και τα πάνε αψόγως κι άψογα και μπράβο τους...
Και το όνομα αυτής ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ....

ON AIR cafe kai ATHLITIKOS 106,7 FM ....για καφέ-ποτό στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ...!


ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ....

ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ Ο ΚΩ... ΣΜΟΣ ΟΛΟΣ!!!

Γιατί ρε παιδιά δε με κοιτάτε στα μάτια φαίνεται να λέει η κοπέλα της φωτογραφίας. Κι εγώ της απαντώ.....
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ, ΌΜΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΙΣΑ ΤΟΝ ....ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Και τραγουδούμε όλοι μαζί.... Μέσα στα μάτια σου, ο κώσμος όλος, έρωτας έρωτας κεραυνοβόλος!!! χα χα χα

ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΧΥΜΑ....

ΜΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΙΚΙΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ....ΝΟΤΕΣ ΤΟΥ;

ΠΩ ΠΩ ΠΩ
ΈΧΩ ΚΑΙΡΟ ΡΕ ΣΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΙΚΙΛΙΔΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΩ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΥΑΛΟΣ Ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΩ;;; ΆΡΑΓΕ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ;
Λέτε να τα παράτησε; Μήπως είμαι άσχετος και δεν ξέρω; Λέτε να παίζει κάπου και εγώ να μην το πήρα χαμπάρι; Αν τον δει κάποιος ας του πει πως είναι φίλος μου και τον ψάχνω.....

ΣΤΟ ΚΑΦΕΡΑΔΙΟ-ΓΚΑΛΕΡΙ ΟΝ AIR...


ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ...ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ..!

Η ΖΕΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ....ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ...ΓΙΑ ΚΑΦΕ, ΠΟΤΟ ΚΑΙ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ..!

ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΣ;;;

15Του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Η διατροφή των φτωχών, η προστασία των αδικουμένων, η επιμέλεια των ξενιτεμένων, η βοήθεια των δοκιμαζομένων, η πρόνοια των ορφανών, η συμμαχία των χηρών,αυτά είναι τα κειμήλια της Εκκλησίας, αυτοί είναι οι θησαυροί που της πρέπουν, και παρέχουν και σε μας την ευχαρίστηση και σε σας την ωφέλεια, ή μάλλον και σε σας την ευχαρίστηση και την ωφέλεια.

Αλλά τι λένε συνέχεια; «Έχει λεφτά η Εκκλησία». Και τι σε νοιάζει εσένα;

Γιατί, αν δώσει κάποιος άλλος, δε θα σωθείς εσύ, ούτε αν παράσχει στους φτωχούς η Εκκλησία, θα εξαλείψεις εσύ τα δικά σου αμαρτήματα.

Αν λοιπόν γι' αυτό δεν τους δίνεις, επειδή η Εκκλησία οφείλει να δώσει σε αυτούς που έχουν ανάγκη, τότε μήπως επειδή προσεύχονται οι ιερείς, δε θα προσευχηθείς εσύ; Και επειδή νηστεύουν άλλοι, εσύ θα μεθάς συνέχεια; Δεν ξέρεις ότι ο Θεός δεν καθόρισε την ελεημοσύνη τόσο για τους φτωχούς, όσο για αυτούς που δίνουν;

Αλλά υποπτεύεσαι τον ιερέα; Πολύ μεγάλη και αυτή η αμαρτία, αλλά δε θα σταθώ σε αυτό. Κάν' τα μόνος σου όλα, και έτσι θα πάρεις διπλό μισθό. Γιατί κι εμείς μιλάμε για την ελεημοσύνη, όχι για να τα φέρεις σε μας, αλλά για να τους βοηθάς μόνος σου. Γιατί αν τα προσφέρεις σε μένα, ίσως σε καταλάβει και η ματαιοδοξία, και πάλι αν σκανδαλισθείς καμιά φορά, θα αρχίσεις τις πονηρές υποψίες.

Αν όμως όλα τα κάνετε μόνοι σας, θα απαλλαγείτε και από τα σκάνδαλα και από τις άτοπες υποψίες, και μεγαλύτερος θα είναι ο μισθός σας.

Όταν δεις το μέγεθος της περιουσίας της Εκκλησίας, σκέψου και τα κοπάδια των εγγεγραμμένων φτωχών, τα πλήθη των αρρώστων, τους σκοπούς των χιλιάδων δαπανών, υπολόγισε, μέτρα, κανείς δε θα σε εμποδίσει, αλλά έτοιμοι είμαστε να δώσουμε λογαριασμό για όλα .

Γιατί και η Εκκλησία για τη δική σας μικροπρέπεια αναγκάζεται να έχει αυτά που έχει σήμερα. Αν όμως τα κάναμε όλα κατά τους αποστολικούς νόμους, θα έπρεπε εισόδημα της Εκκλησίας να είναι η δική σας διάθεση, η οποία είναι και ταμείο ασφαλές και θησαυρός που δεν μπορούν να τον πάρουν οι κλέφτες.

Τώρα όμως όταν εσείς θησαυρίζετε επί της γης, και όλα τα κλείνετε στα ταμεία τα δικά σας, ενώ η Εκκλησία αναγκάζεται να δαπανά για τους συλλόγους των χηρών, για τους χορούς των παρθένων, για τη φιλοξενία των επισκεπτών, για τις ταλαιπωρίες των μεταναστών, για τις συμφορές των φυλακισμένων, για τις ανάγκες των αρρώστων και των λαβωμένων, και σε άλλες τέτοιες υποθέσεις, τι θα έπρεπε να κάνουμε;

Να τους αποστραφούμε όλους αυτούς, και να τους πετάξουμε στη θάλασσα; Και ποιος θα αντέξει να δει όλα αυτά τα ναυάγια; Τους οδυρμούς, τους θρήνους, τις κραυγές που θα ακούγονται παντού; 

Διαβάστε τον οχτάλογο των απαγορευμένων φράσεων που λόγω οικονομικής κρίσης θα περάσουν στην ιστορία...




1. Καταργείται η φράση του αγανακτισμένου γείτονα: «Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο» (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).



2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση «Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές» (δεν έχετε είπαμε)…

3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση «Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις» (Μία; αχαχα!)

4. Καταργείται πλέον το σύνθημα «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο).

5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).

6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική. (Η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος όρος).

7. Η φράση «εθελοντική εργασία» θεωρείτε πλέον πλεονασμός. Ο όρος «εργασία» από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα.

8. Τέλος, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά «Εσύ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;»

ΕΞΩ ΟΙ ....ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ποιός είναι ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ της Πιερίας μου; Ποιός είναι ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ του τόπου μου; Ποιά είναι η ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ της περιοχής μας;
ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ.
ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΟ.
ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΩ.....
ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ 

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ




Θαυμάστε τους!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.
ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ.
ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.




Η ΤΗΣ ...ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΝΑΒΡΟΖΙΔΟΥ

Η Μαρία Ναβροζίδου της Βόρειας Πιερίας στρώνει "τραπέζι" για να γιορτάσει τι; Κάτι που ίσως τη φέρει κοντά σε εκείνο που το ψάχνει και το ζητά εδώ και χρόνια. Θέλει να κάνει διοίκηση κι ίσως αυτό να αφορά εκείνο το όραμα της. Εμείς που ξέρουμε που έχει το μυαλό της η Μαρία θα της ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και θα της πούμε πως τη στηρίζουμε αρκεί εκείνη να είναι ΦΙΛΗ ΜΑΣ! Κι ύστερα αυτό που θέλει να κάνει να αφορά το καλό της φουκαριάρας ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ που δυστυχώς δεν πάει καθόλου καλά.... Τ ακούς Βαγγέλη;;;;;;;

Ευχαριστίες του Δήμου Δίου-Ολύμπου προς το Ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης»



ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ, ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 12, 13 & 14/10/2012, ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ
 
 

  Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς το ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης», επειδή για μια ακόμη φορά ο κ. Διονύσης Πασχάλης προσφέρει πολύ θετικές υπηρεσίες, και μάλιστα δωρεάν, προς τους Δημότες του Δίου-Ολύμπου. 

Συγκεκριμένα, τη δυνατότητα πραγματοποίησης δωρεάν μαστογραφίας – κλινικές εξετάσεις θα έχουν γυναίκες άνω των 40 ετών κατά το τριήμερο από 12 Οκτωβρίου έως 14 Οκτωβρίου στο πρώην Δημαρχείο της Κονταριώτισσας, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Δίου-Ολύμπου, κ. Γιώργος Κωτούλης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2/10/2012.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κωτούλης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου, ο Δήμος παρέλαβε επιστολή του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Διονύσης Πασχάλης», που απευθύνεται στον κ. Δήμαρχο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορά α) τριήμερη εκδήλωση για δωρεάν μαστογραφίες στα πλαίσια του προγράμματος «Βοήθεια στον Συνάνθρωπο», αλλά και β) επιστημονική – ενημερωτική ημερίδα για το κοινό, με θέμα «Καρκίνος του Μαστού – Πρόληψη και Αντιμετώπιση».
Μετά από αυτές τις ανακοινώσεις του κ. Προέδρου, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποδέχθηκε να υποστηρίξει αυτή την πρωτοβουλία του ιδρύματος που θα γίνει σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» και με τη συμμετοχή του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».
Οι δωρεάν εξετάσεις θα γίνονται από τις 8.30 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα στο πρώην Δημαρχείο της Κονταριώτισσας ενώ η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 12/10/2012 στις 7.00 το απόγευμα, με τη συμμετοχή εξεχόντων Καθηγητών.
Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης – ενημέρωσης που έγινε προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, τόσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Κωτούλης και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Παπαθανασίου όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εξέφρασαν τη χαρά τους και τις ευχαριστίες τους προς το Ίδρυμα και προς τον κ. Διονύση Πασχάλη γι αυτή τη μεγάλη προσφορά.
«Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράστασή του προς τις ευπαθείς ομάδων των Δημοτών του Δήμου, μάλιστα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς λόγω της οικονομικής κρίσης, με την πρωτοβουλία αυτή του Ιδρύματος δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε τέτοιου είδους εξετάσεις πρόληψης καρκίνου του μαστού.
Ευχαριστούμε το Ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης» γι αυτή του την πρωτοβουλία και την ευαισθησία του ίδιου του κ. Πασχάλη πάνω σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και βοήθειας, που τόσο την έχει ανάγκη η κοινωνία, ιδιαίτερα αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο», τόνισε  ο κ. Κωτούλης

ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΕ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ....ΒΟΗΘΗΣΕΙ;;; ΙΔΩΜΕΝ!

Ο της ΝΟΔΕ Πιερίας Γαβριή Κωνσταντινίδης κάτι ετοιμάζει.... Κάτι που δεν σας λέω σε τι, ή τι αφορά. Ο Γαβρίλος κάνει κάτι πολύ σημαντικό αυτό τον καιρό και το αποτέλεσμα του θα το δείτε σε λίγο διάστημα. Τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ίσως και να έχει τελειώσει.
ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΕ ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ....ΒΟΗΘΗΣΕΙ;;; ΙΔΩΜΕΝ!

Πίνακες του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη σε μόνιμη έκθεση στο Λιτόχωρο



125 ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ
* ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/10 ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΘΕΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ.
* ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΘΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 
Στο παλιό αρχοντικό του Γκουντέλια στο Λιτόχωρο θα εκτίθενται πλέον, σε μόνιμη βάση, 125 έργα του Λιτοχωρίτη (εκ μητρός)  Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη, εικαστικού καλλιτέχνη διεθνούς φήμης. Πρόκειται για έργα που μέχρι πριν από έναν χρόνο φυλάσσονταν στο Παρίσι. Η συλλογή πινάκων του Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη είναι δωρεά της κ. Islay Grimes, αδελφής της συζύγου του καλλιτέχνη. 
Τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 στις 7.00 το βράδυ στο αρχοντικό του Γκουντέλια (έτος ανέγερσης 1902). Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι (τηλέφωνο επικοινωνίας: 23520 83 927).
Στην εκδήλωση έχουν κληθεί ο πρέσβης και ο πρόξενος της Γαλλίας, άνθρωποι του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες (Διονύσης ΣαββόπουλοςΆγγελος ΠαπαδημητρίουΚώστας ΖουράρηςΦιλαρέτη ΚομνηνούΠόπη Μοσκώφ,Σοφία ΦιλιππίδουΚώστας ΛαχάςΤζίνα ΠολίτηΦίλιος ΣτάγκοςΜάκης ΤρικούκηςΚώστας ΜπλιάτκαςΓιώργος ΚακουλίδηςΆββοτ ΖυλΚατερίνα ΚαριζώνηΧλόη ΚουτσουμπέληΔ.ΜαρωνίτηςΝ.ΜέρτζοςΒούλα Πατουλίδου κ.ά.), καθώς επίσης και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και της αυτοδιοίκησης στη Βόρεια Ελλάδα.
Χορηγοί των εγκαινίων είναι το ίδρυμα Δ.Πασχάλη καθώς και οι κύριοιΑθανάσιος ΔημητρίουΧρήστος ΑντωνέληςΚώστας Ζαρβιτσάκης καιΛεωνίδας Ελευθερίου.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Οι πίνακες του Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη εκτέθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 1997, όταν η πρωτεύουσα της Μακεδονίας ήταν τότε και πολιτιστική πρωτεύουσα ολόκληρης της Ευρώπης. Τα έργα αυτά που τότε είχαν έρθει για 40 μέρες στη Θεσσαλονίκη και επέστρεψαν ξανά στο Παρίσι, τώρα πλέον θα εκτίθενται μόνιμα στο Λιτόχωρο.
Απόφαση της διοίκησης του δήμου Δίου-Ολύμπου είναι να αποτελέσει το αρχοντικό του Γκουντέλια μια δημοτική αίθουσα τέχνης που θα φιλοξενεί μόνιμα τη συλλογή του Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη, με στόχο να καταστεί πόλος έλξης για φιλότεχνους, για μαθητές – μαθήτριες σχολείων καθώς επίσης και για επισκέπτες από διάφορα μέρη της χώρας αλλά και του εξωτερικού.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ
Ο τ. πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, αείμνηστος Μιχάλης Λαλούμης, ήταν γνωστός του Θεόδωρου Οικονόμου, στενού φίλου της οικογένειας Κωνσταντινίδη στο Παρίσι. Γι αυτό, Λαλούμης και Οικονόμου είχαν κάνει τις πρώτες συζητήσεις για τη μεταφορά των πινάκων του καλλιτέχνη από το Παρίσι στο Λιτόχωρο.
Σε συνεργασία με τη διευθύντρια του δήμου, Ελένη Σοφιανίδου, έγιναν οι επαφές με την οικογένεια Κωνσταντινίδη στο Παρίσι και προχώρησαν οι συνεννοήσεις για την παραχώρηση των έργων με χρησιδάνειο αορίστου διαρκείας ενώ αργότερα υπογράφτηκε και σχετική σύμβαση.
Στο μεταξύ, σημειώθηκε ο αδόκητος θάνατος του Μιχάλη Λαλούμη οπότε οι επαφές και οι συνεννοήσεις με τον Θεόδωρο Οικονόμου και την οικογένεια Κωνσταντινίδη για μεταφορά των έργων στο Λιτόχωρο Δ.Δίου-Ολύμπου συνεχίστηκαν από την  Ελένη Σοφιανίδου, τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ελευθερίου και την πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου, δημοτική σύμβουλο Σοφία Ζουρζούρα.
Η ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ HELENA BASTAIS (ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΣΤΕ Ή ΜΠΑΣΤΑΚΗ)
Στις 18/11/2011 έφτασαν στο Λιτόχωρο έργα του καλλιτέχνη τα οποία στήθηκαν, σε ισόγειο εκθεσιακό χώρο κάτω από το ναυτικό μουσείο, με επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, ομογενούς,  Helena Bastais (Ελένα Μπαστέ, από Έλληνα πατέρα με καταγωγή από την Κρήτη - Μπαστάκης στο επίθετο).
Η Helena Bastais το 1997 είχε επιμεληθεί την έκθεση έργων του Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη μαζί με τη χήρα του καλλιτέχνη, Αγγλίδα AnneFairholme-Constantinidis, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που γίνονταν τότε στη Θεσσαλονίκη ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Με αφορμή δε εκείνη την έκθεση είχαν γυριστεί και δύο ταινίες:
1. «Φιλοποίμην Κωνσταντινίδης, το οδοιπορικό ενός Έλληνα ζωγράφου», 2.«Ο Φιλοποίμην Κωνσταντινίδης και η Ελλάδα».
ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ANNE FAIRHOLME-CONSTANTINIDIS ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Η Anne Fairholme-Constantinidis όσο ζούσε είχε εκφράσει την επιθυμία να μεταφερθούν οι πίνακες του αείμνηστου συζύγου της στην «πόλη των θεών», επειδή ο Φιλοποίμην Κωνσταντινίδης έλκει την καταγωγή του, εκ μητρός, από το Λιτόχωρο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Anne Fairholme-Constantinidis επιθυμούσε να έρθουν οι πίνακες στο Λιτόχωρο, ώστε ντόπιοι, επισκέπτες και τουρίστες να βλέπουν τους πίνακες του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη και να αναδειχθούν αυτά τα έργα στην Ελλάδα. Έτσι η επιθυμία της αείμνηστης συζύγου Anne έγινε πλέον πραγματικότητα.
ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ Ο ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Φιλοποίμην Κωνσταντινίδης που γεννήθηκε το 1909 στην τότε υπόδουλη από τους Τούρκους Θεσσαλονίκη, γράφτηκε το 1927 στη σχολή καλών τεχνών της Αθήνας. Ωστόσο, το 1929 αποβλήθηκε δια βίου από τη σχολή, επειδή συμμετείχε στη διοργάνωση μιας φοιτητικής απεργίας. Γι αυτό και έφυγε στο Παρίσι όπου και συνέχισε τις καλλιτεχνικές του σπουδέςπαρακολουθώντας ελεύθερα μαθήματα.
Ακολούθως, επέστρεψε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει τη στρατιωτική τουθητεία και μετά το πέρας αυτής πήγε ξανά στο Παρίσι, το 1940, όπου σπούδασε φιλοσοφικές σπουδές και απέκτησε πτυχίο φιλολογίας και πτυχίο φιλοσοφίας από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης.
Την περίοδο 1950 – 1954 ο Φιλοποίμην Κωνσταντινίδης επιστρέφει για τελευταία φορά στην Ελλάδα αφού στη συνέχεια εγκαθίσταται οριστικά στο Παρίσι, όπου το 1992 φεύγει από τη ζωή.
ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ
Η θεματολογία των έργων του είναι παρμένη από τη ζωή στη Θεσσαλονίκη, από ένα εξάμηνο που έκανε στο Άγιο Όρος (θέματα από την ορθόδοξη ζωή), από τη ζωή στο Παρίσι κλπ ενώ έχει αποτυπώσει στον μουσαμά καιαυτοπροσωπογραφίεςστιγμές από την καθημερινή ζωή κλπ, όπως επίσης ορισμένα έργα του είναι ανεικονικά ή αφαιρετικά ή έργα που σχετίζονται μεόψεις γαλλικών πόλεων

Το σωματείο "Αλκή" με προπονήτρια την Ιωάννα Καραλέξη, συμμετείχε για 5η συνεχή χρονιά στην 10η Γιορτή του Αγρότη στην Καρίτσα με επίδειξη Παγκρατίου Αθλήματος-OKINAWA KARATE και JU JITSU.

Ο Νταβούτογλου στην Αθήνα...




Στο τραπέζι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, οι επενδύσεις και ο τουρισμός, αλλά και η λαθρομετανάστευση...
Την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, καταφθάνει ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, σε μια συγκυρία δύσκολη τόσο για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα. Η εξωτερική πολιτική της Αγκυρας έχει...
κολλήσει εδώ και μήνες στον «βάλτο της Συρίας». Την ίδια στιγμή, η Αθήνα παραμένει εγκλωβισμένη στο «κυνήγι της δόσης» που ελάχιστα περιθώρια αφήνει για διπλωματικές πρωτοβουλίες.

Η επίσκεψη Νταβούτογλου θα μπορούσε επομένως να λειτουργήσει ως καταπραϋντικό για τις δύο χώρες: για τη μεν Ελλάδα ότι επανενεργοποιείται και επιδιώκει να αξιοποιήσει το καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ώστε να τονώσει την οικονομία της (μέσω εξαγωγών, προσέλκυσης τούρκων τουριστών και επενδύσεων). Και για την Τουρκία ότι η «πολιτική των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» μπορεί να αμφισβητείται αλλά δεν έχει καταρρεύσει.

Το Συμβούλιο Συνεργασίας
Στις συνομιλίες του κ. Νταβούτογλου με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλο, βασικό πιάτο στο διπλωματικό μενού θα είναι η προετοιμασία και ει δυνατόν η ανακοίνωση των ημερομηνιών για τη σύγκληση του 2ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας. Αυτή τη φορά, το Συμβούλιο θα λάβει χώρα στην Τουρκία, την οποία θα πρέπει να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς για να συναντήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση των δύο πλευρών είναι το Συμβούλιο να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο ή το αργότερο τον Φεβρουάριο. Ορισμένες σκέψεις που είχαν αρχικά διατυπωθεί κυρίως από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών περί πιθανής διεξαγωγής του ακόμη και εντός του Νοεμβρίου απερρίφθησαν. Οι λόγοι ήταν βασικά δύο: Ο πρώτος ήταν ότι δεν μπορούσε να φανεί η Ελλάδα ότι συμμετέχει στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία όταν η τελευταία δεν αναγνωρίζει την εκ περιτροπής προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ. Ο δεύτερος είναι ότι επί του ζητήματος της διεξαγωγής υπήρξε και μια ελαφρά διαφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με το Μέγαρο Μαξίμου να μην επιδεικνύει μεγάλη βιασύνη. Την ίδια στιγμή πάντως, ανώτατη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών δηλώνει προς «Το Βήμα» ότι «το καλό κλίμα πρέπει να διατηρηθεί διότι αλλιώς θα πάμε αρκετά πίσω».

Διερευνητικές επαφές με μέλλον;
Ο κ. Αβραμόπουλος έχει ήδη δηλώσει ότι οι διερευνητικές επαφές έπειτα από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα που είχαν παγώσει θα ξεκινήσουν πάλι. Μάλιστα, αποφάσισε την παραμονή από ελληνικής πλευράς του πρέσβη ε.τ. κ. Π. Αποστολίδη ως επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης και ως συνομιλητού του Φεριντούν Σινιρλίογλου, νούμερο 3 στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το ερώτημα είναι ποια ακριβώς μορφή θα έχουν οι διερευνητικές επαφές. Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει δύο μοντέλα. Το ένα ήταν αυτό που είχε ακολουθήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Ιδιαίτερα την περίοδο Παπανδρέου, οι συζητήσεις είχαν προχωρήσει ουσιαστικά για την οριστικοποίηση ενός κειμένου Πολιτικής Συμφωνίας που θα έθετε τις αρχές για μια ευρύτερη ελληνοτουρκική συνεννόηση. Ωστόσο, στο ζήτημα του Καστελόριζου η Αγκυρα, επικαλούμενη και σειρά αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων, τηρεί σκληρή στάση. Το άλλο μοντέλο ήταν αυτό που ακολούθησε η κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή τόσο επί υπουργίας Π. Μολυβιάτη όσο και επί Ντόρας Μπακογιάννη. Περισσότερο διαχειριστικό, είχε σκοπό να αποφευχθούν οι κακοτοπιές.

Εμπειροι διπλωμάτες εκτιμούν ότι σήμερα οι διερευνητικές επαφές είναι πιο πιθανό να κινηθούν εγγύτερα στο δεύτερο μοντέλο. Και αυτό διότι η συγκυρία δεν επιτρέπει ακροβατισμούς. Ετσι ερμηνεύουν άλλωστε οι ίδιες πηγές την πολύ προσεκτική στάση του κ. Σαμαρά και στο θέμα της ανακήρυξης, μονομερώς από την Ελλάδα, ΑΟΖ με σκοπό την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου. Το νομικό πλαίσιο της οριοθέτησης ΑΟΖ είναι ιδιαίτερα περίπλοκο, ενώ σημαντικοί παίκτες όπως οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει σαφές ότι μονομερείς κινήσεις δεν είναι καλοδεχούμενες σε περιοχές εύφλεκτες όπως η Ανατολική Μεσόγειος.

Η θετική πλευρά
Πιο κοντά λόγω... οικονομίας
Πέραν των δύσκολων ζητημάτων, η οικονομική συνεργασία φέρνει κοντά τις δύο χώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011 ήταν η πρώτη φορά που το εμπορικό ισοζύγιο έκλινε υπέρ της χώρας μας λόγω και της μείωσης των ελληνικών εισαγωγών από την Τουρκία.

Αυτή η διαφορά είναι μεταξύ άλλων και λόγος που αρκετές τουρκικές επιχειρήσεις και όμιλοι, όπως ο όμιλος Κοτς, ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Ο όμιλος Κοτς μάλιστα έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση μαρινών. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία. Η απελευθέρωση της εισόδου στην Ελλάδα των κατόχων «πράσινων διαβατηρίων» έδωσε σημαντική ώθηση στον τουρισμό, ενώ πολύ θετικά κρίνει η τουρκική πλευρά τη βούληση της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη να αναβαθμιστεί η συνεργασία αυτή.

Παράλληλα, η Αθήνα και η Αγκυρα θα επιδιώξουν να συντονίσουν καλύτερα τις ενέργειές τους στον «Φάκελο Λαθρομετανάστευση». Το πρόσφατο περιστατικό στο Φαρμακονήσι ήρθε να υπενθυμίσει ότι όλα κρέμονται από μια κλωστή. Με αφορμή και την προσφυγική πίεση που δέχεται η Τουρκία από τη Συρία (το Συριακό, όπως και οι ευρύτερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσουν θέματα των συνομιλιών), η Αθήνα επιδιώκει να πείσει την Αγκυρα για στενότερη συνεργασία η οποία, τουλάχιστον σε επίπεδο πληροφοριών, είχε βελτιωθεί σημαντικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα καλύτερο έλεγχο στον Εβρο, αν και πλέον το πρόβλημα επανεμφανίζεται δυναμικά στο Αιγαίο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Στις 10:00 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα κάνει δεκτό τον Τούρκο υπουργό.

Νταβούτογλου και Αβραμόπουλος θα συναντηθούν στις 11:00 ενώ θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών.

Στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια ο Δ. Αβραμόπουλος θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Τούρκο ομόλογό του.

Όπως είχε διευκρινίσει την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο κ. Νταβούτογλου θα επισκεφθεί «μόνο την Αθήνα».

Αλαλούμ με τους συνταξιούχους του ΙΚΑ ..




Ακόμα πηγαίνουν να απογραφούν ...
Το απόλυτο χάος έχει δημιουργηθεί με τις απογραφές συνταξιούχων του ΙΚΑ, αφού να και η προθεσμία έληξε την Παρασκευή, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που ...
συνεχίζουν να πηγαίνουν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και ζητούν να απογραφούν.
Το εντυπωσιακό είναι πως οι συγκεκριμένοι νόμιζαν ότι είχαν απογραφεί με την περυσινή απογραφή. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όσοι δεν απογράφηκαν δεν θα πάρουν τη σύνταξη στις 21 Οκτωβρίου...

Τι έγραψε ο ξένος Τύπος για την επίσκεψη Μέρκελ ...




Ερμηνεύουν την επίσκεψη ως «συμβολική στήριξη της Ελλάδας και της κυβέρνησης»...
Μεγάλη δημοσιότητα έδωσαν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel στην Αθήνα. Όλα ερμηνεύουν την επίσκεψη ως «συμβολική στήριξη της Ελλάδας και της κυβέρνησης».

Η...
εφημερίδα The Australian γράφει πως «παρά την οργή των Ελλήνων και τις διαμαρτυρίες δεκάδων χιλιάδων εναντίον της, (σ.σ. Merkel) πήγε στην Αθήνα για να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική προοπτική στην ευρωζώνη.

«Η κ. Merkel», σημειώνει η ίδια εφημερίδα, «ξεκαθάρισε όμως πως τα μέτρα, όσο επώδυνα και αν είναι θα πρέπει να εφαρμοστούν γιατί σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση θα επιδεινωθεί».
Το κρατικό κανάλι του ABC εστιάζει την προσοχή του και στις μαζικές διαμαρτυρίες υπογραμμίζοντας πως «οι Έλληνες υποδέχθηκαν τη Merkel με σβάστικες».

Επίσης, φιλοξενεί δηλώσεις του Νίκολας Μπλομ, κορυφαίου στελέχους της γερμανικής εφημερίδας Bild που λέει ότι «οι Έλληνες είναι οργισμένοι αλλά και οι Γερμανοί χάνουν την υπομονή τους και αμφισβητούν αν οι Έλληνες τα καταφέρουν».

Η εφημερίδα The Age καλύπτει την επίσκεψη της Μέρκελ αλλά στηρίζεται ιδιαίτερα στην «λίστα Lagarde» λέγοντας πως απειλεί να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και περιγράφει αναλυτικά το πρόβλημα της φοροδιαφυγής που συμβάλλει στην παράλυση της χώρας...

«Τρίζει» η κυβέρνηση της Αυστραλίας...




Στα πρόθυρα πολιτικής κρίσης βρίσκεται η Αυστραλία μετά την παραίτηση του προέδρου της Βουλής, Πίτερ Σλίπερ, που στερεί από την κυβέρνηση μειοψηφίας της Τζούλιας Γκίλαρντ ακόμα μια ψήφο.

Νέα πρόεδρος της Βουλής ανέλαβε η ...
Ανν Μπερκ που εκλέγεται στην έδρα Τσίσολμ της Βικτώριας όπου διαβιούν χιλιάδες Έλληνες.

Η κ. Μπερκ είναι η δεύτερη γυναίκα-πρόεδρος στην 112χρονη ιστορία του αυστραλιανού κοινοβουλίου.

Θεσμικά τις κορυφαίες τρεις πολιτειακές θέσεις της Αυστραλίας τις κατέχουν τώρα γυναίκες!

Γενική κυβερνήτης η Κουέντιν Μπράις, πρωθυπουργός η Τζούλια Γκίλαρντ και πρόεδρος της βουλής η Ανν Μπερκ