PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Για την πρόσληψη προσωπικού εργατικού και τεχνικού προσωπικού μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ' άτομο το μήνα 

Ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρού ύστερα από την υπ’ αριθμ. 180/2012 απόφαση του Δ. Σ., ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ' άτομο το μήνα Οκτώβριο, συνολικού αριθμού είκοσι (20)ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και αριθμό ημερομισθίων:



Α/Α

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ

ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

1

ΥΕ εργατών γενικών καθηκόντων

20

Δεν απαιτούνται τυπικά προσόντα (άρθρο 5 παρ. 2 του Ν. 2527/1997)

 

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ


Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:
Αναφέρουμε ενδεικτικά:
1.    Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
2.    Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα ειδικά τυπικά προσόντα

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού (Δ/νση : Κ. Καραμανλή 38, τηλ. : 2353350118) και αρμόδια για την παραλαβή είναι η υπάλληλος κ. Γεωργιάδου Σταματία  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Οι  ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου.

Η παρούσα να αναρτηθεί στη Διαύγεια.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



     ΠΟΛΥΖΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΕΙ ΣΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΡΓΚΕΪ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΑΤΑΣΣΑ!

Αυτά τα "αστέρια" λάμπουν στον ...ΑΘΛΗΤΙΚΟ 106,7 στην συχνότητα του πολιτισμού. Είναι ο Σεργκέϊ κι η Νατάσσα κι είναι και οι δύο φοιτητές των ΤΕΙ της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Τα παιδιά έχουν εκπομπή στο "ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΩΝ ...ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ" και τα καταφέρνουν περίφημα. Κάθε Τρίτη στις 5 μμ το ραντεβού των φοιτητών της Πιερίας δίνετε εκεί επί της Τερζοπούλου 41 λίγα μέτρα πίσω από την πλατεία Ευκαρπίδη στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ON AIR κι έκεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ ...ΟΛΑ!
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΤΕΙ ΣΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΡΓΚΕΪ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΑΤΑΣΣΑ!
Εκεί οι πολιτιστικές ανησυχίες των φοιτητών στην Κατερίνη, εκεί και οι αθλητικές τους, εκεί και τα μαθητικά τους, εκεί και τα μουσικά τους, εκεί και τα ...τρελά τους!
ΤΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ "ΟΠΛΟ" ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ....
Για ιντερνετική ακρόαση, www.athlitikos.gr κάνε κλικ κι ...έλα κοντά τους!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ...ΚΕΡΑΥΝΟΣ! ΤΑΥΡΟΣ ΣΕ ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ;


Αποκλειστικά στο PIERIA-GR ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, καταγγέλλει και βγάζει συνάμα και ψυχή για τα όσα πέρασε το τελευταίο διάστημα.... ατάκες του τύπου "Τον παππού μου τον σκότωσαν το 1945 οι χίτες" ή "Ο πατέρας μου ήταν εξόριστος στη Μακρόνησο, δεν πρόλαβε να γίνει υπουργός" ή "Ευτυχώς ζούμε σε μια μικρή χώρα όπως η  Ελλάδα και όχι σε καμίαΜπανανία και γνωριζόμαστε  καλά" ή "Εγώ εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ έκανα οικογένεια, εδώ ζω. Δεν  έκανα μεταδημότευση από κάποιο Δήμο της Αττικής για να είμαι υποψήφιος. Δεν κάνω τις καλοκαιρινές μου διακοπές στην Πιερία" ή “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη....” ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΑΤΑΚΕΣ..... 
Ακολουθεί αυτούσια η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ επιστολή που μας έστειλε ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαθανασίου κι εμείς την δημοσιεύουμε αυτούσια... 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ  ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
                              ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
                                  ΣΤΟΝ  κ. Κ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ 
Ο Κώστας Δημόπουλος της αντιπολίτευσης εκεί στο Δήμο

Κάποιοι επιδίωκαν την ηθική, πολιτική και οικονομική μου εξόντωση.
Με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών πριν από δύο σχεδόν χρόνια νιώθω ηθικά δικαιωμένος. Με την ομόφωνη αθώωση του δικαστηρίου πριν από τρεις μήνες,  νιώθω και τυπικά δικαιωμένος. Κάποιους μάλλον του έκατσε βαριά. Τόσο βαριά που έχασαν και τον ύπνο τους.
Δεν υπήρξα ποτέ  γόνος πολιτικής οικογένειας. Δεν κρατώ από κανένα τζάκι. 
Τον παππού μου τον σκότωσαν το 1945 οι χίτες. Δεν πρόλαβε να είναι βουλευτής την περίοδο της αποστασίας. 
Ο πατέρας μου ήταν εξόριστος στη Μακρόνησο, δεν πρόλαβε να γίνει υπουργός.
Ευτυχώς ζούμε σε μια μικρή χώρα όπως η  Ελλάδα και όχι σε καμίαΜπανανία και γνωριζόμαστε  καλά.  Ευτυχώς ζούμε σε έναν μικρό Δήμο και γνωριζόμαστε ακόμα καλύτερα μεταξύ μας.
Εγώ εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ έκανα οικογένεια, εδώ ζω. Δεν  έκανα μεταδημότευση από κάποιο Δήμο της Αττικής για να είμαι υποψήφιος. Δεν κάνω τις καλοκαιρινές μου διακοπές στην Πιερία.
Δεν ρώτησε κανείς, αν είναι ηθικό να είμαι σε αργία χωρίς δίκη,
Δεν ρώτησε κανείς τι υπέφερε η σύζυγός μου, τα 3 παιδιά μου αλλά και όλοι οι δικοί μου άνθρωποι από τη λασπολογία και τις συκοφαντίες.
Δεν ρώτησε κανείς αν είναι ηθικό να ξοδεύω χρήματα σε δικηγόρους και σε δίκες για να αποδείξω τα αυτονόητα.
Τα χρήματα που με βάση το Νόμο 3852/10 δικαιούμαι να πάρω καθαρά για τους (13) δεκατρείς μήνες που ήμουν σε αργία ανέρχονται στις 33.000,00€ περίπου. Τα χρέη από τα ΚΑΠΗ ανέρχονται σε 180.000,00€.  Του Συνδέσμου Αποκομιδής Σκουπιδιών σε 650.000,00€. Το συνολικό χρέος του Δήμου Δίου Ολύμπου  σε 18.000.000,00€. 
Κυβερνητικός είναι ο κ. Δημόπουλος, στην Αθήνα μένει, εκεί ζει και αναπνέει. Ας πιέζει λοιπόν κάθε μέρα - αν πράγματι νοιάζεται για τον Δήμο μας- τους  Υπουργούς  να μην μας περικόψουν και άλλα  έσοδα  άλλα και να μας δώσουν όσα μας χρωστούν.
“Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη....”  Είναι καιρός πλέον κάποιοι να αποδεχθούν και την ετυμηγορία του κόσμου αλλά και της δικαιοσύνης.  Δεν θα κάνουν χάρη σε μένα αλλά στο τόπο μας.

ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΤΩΡΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΑ FM ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




 8-10πμ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΗΛΙΔΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΛΑΓΙΟΣ
13-14.00 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΣΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Τζανής




Αυτοκτόνησε ο Λεωνίδας Τζανής, πρώην υφυπουργός Εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ, στο σπίτι του στο Βόλο. Ο αυτόχειρας ήταν μεταξύ των 36 πολιτικών προσώπων που βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, για «περίεργο» πλουτισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον 57χρονο βρήκε απαγχονισμένο η σύζυγός του στο υπόγειο γκαράζ του σπιτιού τους. Αυτή την ώρα, παραμένει στο σπίτι κλιμάκιο ανδρών της αστυνομίας ενώ ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος.

Ο αυτόχειρας βρισκόντα στο μικροσκόπιο του Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης. Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2012 και βρίσκεται στο στάδιο ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και ανάλυσης του «πόθεν έσχες».
Ο Λεωνίδας Τζανής γεννήθηκε στο Αερινό Μαγνησίας, την 7.9.1955. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Παναγιωτοπούλου. Έχει ένα γιο και μία κόρη.
Ο πρώην υφυπουργός ήταν δικηγόρος στο επάγγελμα. Εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1993, του 1996 του 2000 και του 2004. Διετέλεσε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του καζίνου του Φλοίσβου. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τον Νοέμβριο του 1998 έως τον Φεβρουάριο του 1999.
Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης από τον Φεβρουάριου του 1999 έως τον Απρίλιο του 2000 και από 13.4.2000 έως 24.10.2001. Από το 1986 έως το 1990, ήταν δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Βόλου. Την περίοδο 1987-1989, και 1991-1993, διετέλεσε υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. του νομού Μαγνησίας. Το διάστημα 1990-1992 ήταν αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Βόλου και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού. Από την 1.1.1993 έως την 30.10.1993, διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας Βόλου.
Το όνομά του στο παρελθόν είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τα "φρουτάκια", κάτι που αποτέλεσε και το λόγο παραίτησής του.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ Χ....ΕΔΩ ΤΟ Χ ΕΚΕΙ ΤΟ Χ...

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ 2007 έως σήμερα:


Τι έγινε μετά την καταγγελία του πρώην αντιδημάρχου του πρώην δήμου ανατολικού Ολύμπου Κων/νου Γιάντσιου, κατά της ΕΡΓΟΣΕ...;;;;‘’ Creek-patent’’ !!!



Σε περιόδους  οικονομικής κρίσης, το άδικο υπερισχύει. Δεν μπορείς να διεκδικήσεις  δικαιοσύνη, εκτός αν είσαι πολύ μεγάλος ..ή  να είσαι κάποιο άριστο τέκνο της τάξης των ανθρώπων …και έχεις  πρόσβαση σε αυτή …! Έτσι  κατά τεκμήριο την νύφη, την πληρώνουν  πάντα οι αδύνατοι. Αλλά   αυτό συμβαίνει και σε κανονικές συνθήκες…!
 


Άρα, η κοινωνία μας... έχει κρίση θεσμών δημοκρατίας;;;
γιατί, και μάλιστα  μετά από 5 χρόνια, να είμαι για συμφέροντα του δήμου, εγώ... πάλι  στο δικαστήριο; Και όχι ο Καλλικρατικός  δήμος Δίου-Ολύμπου… μήπως δεν τον αφορά…;;; ‘’Creek-patent’’ !!!

 Το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε, οι δικαστές επανήλθαν, με άλλα λόγια εκεί που είχαν σταθεί πριν την οικονομική κρίση   στο 2007, ωστόσο με το γνωστό  ‘’Creek-patent’’ ! αναβολή σε αναβολή, φτάσαμε, στο  παρόν, και επιτέλους έγινε η δίκη. Απο  καταγγελία του πρώην αντιδημάρχου  του πρώην δήμου ανατολικού Ολύμπου Κων/νου Γιάντσιου, κατά της ΕΡΓΟΣΕ!! διότι αυτή δεν εφάρμοζε  τη μελέτη στα όρια της απαλλοτριωμένης έκτασης, και  δημιουργούνταν η αίσθηση,  ότι γίνονται εξαιρέσεις σε δημότες που ενώ αποζημιώθηκαν συνέχιζαν, και κατείχαν  την απαλλοτριωμένη έκταση…! Με αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστά το έργο κλπ. Παρόλο που το έργο έγινε με χρήματα της Ε.Ε…! η ΕΡΓΟΣΕ δεν ήξερε ποιους δημότες απαλλοτρίωσε... Creek-patent’’!,   ως εκ τούτου έφερε διάφορους δημότες στο δικαστήριο...και αφού τους τυρανισε  όλα αυτά τα χρόνια 
χωρίς κανέναν λόγο, δεν ήταν ούτε καν στο δικαστήριο... αφού έχει τον τρόπο...στην Ελλάδα δεν είμαστε!!! ‘’Creek-patent’’ !
 
Το δικαστήριο, αθώωσε όσους συμμορφώθηκαν και παρατήθηκαν από την απαλλοτριωμένη έκταση.! 

Ωστόσο  αθώωσε και  τους <παραβάτες…> δηλαδή αυτούς που ακόμη  κατέχουν την απαλλοτριωμένη έκταση…!!!
 Διότι ένα άριστο τέκνο της τάξης των ανθρώπων  προσκόμισε  δια -δικηγόρο του, έγγραφο από το 2011 ότι το υπουργείο προτίθεται… να επιτρέψει τους κατέχοντες να αγοράσουν  πίσω  την απαλλοτριωμένη έκταση…! ‘’Creek-patent’’ !!!

Ποιος φέρει τώρα, την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος… ;;;... Ο ΚΑΝΕΝΑΣ...!
‘’Creek-patent’’ !!!

Παρόλο που ο δήμος ανατολικού Ολύμπου παρέλαβε το έργο για χρήση…! Παρόλο που οι δημότες της περιοχής, περιμένουν, πότε…  επιτέλους,  να ενταχτούν στο σχέδιο της πόλης…! κλπ...‘’Creek-patent’’ !!!!

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ



 
  Τα αποτελέσματα των εκλογών του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης  για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ έχουν ως εξής:

Α. Για το Διοικητικό Συμβούλιο: Ψήφισαν 62 σύνεδροι, έγκυρα 62 ψηφοδέλτια

Έλαβαν:
1. Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 60 ψηφοδέλτια και εκλέγει και τα 11 μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο.

2. Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 ψηφοδέλτια και δεν εκλέγει κανένα μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Β. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή Ο συνδυασμός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκλέγει και τα τρία (3) μέλη.

Γ. ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Ψήφισαν 51 σύνεδροι-αντιπρόσωποι. Έγκυρα 51 ψηφοδέλτια.
Έλαβαν:1. Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και τα 51 ψηφοδέλτια και εκλέγει και τους δύο Αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

2. Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 0 ψηφοδέλτια και δεν εκλέγει κανένα Αντιπρόσωπο

Σας προσκαλούμε στη Γιορτή Πουλιών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Παρατηρητήριο Πουλιών Νέας Αγαθούπολης.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Σας προσκαλούμε στη Γιορτή Πουλιών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο Παρατηρητήριο Πουλιών Νέας Αγαθούπολης. Η φετινή Γιορτή Πουλιών, με θέμα «Το συναρπαστικό ταξίδι της μετανάστευσης», θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 2 μετά το μεσημέρι.

Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μία ξεχωριστή μέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα άγρια πουλιά της περιοχής κάνοντας birdwatching, αλλά και συμμετέχοντας στις ξεναγήσεις στον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης. Την εποχή αυτή θα συναντήσουμε πολλούς ερωδιούς, αργυροπελεκάνους, καλαμόκιρκους και άλλα αρπακτικά, καθώς και εκατοντάδες παπιά, για τα οποία είναι φημισμένος ο υγρότοπος αυτός.
Τα παιδιά θα μπορούν να πάρουν μέρος στα εργαστήρια χειροτεχνίας και να παίξουν το νέο παιχνίδι του Φορέα Διαχείρισης «Τι θα συνέβαινε σε έναν υγρότοπο αν…». Επίσης, στο Θεματικό Περίπτερο της Νέας Αγαθούπολης θα λειτουργεί το πρόγραμμα Μικρόκοσμος, όπου, με μικροσκόπια και τηλεσκόπια, τα παιδιά γνωρίζουν τον θαυμαστό κόσμο των εντόμων. Η Γιορτή θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι.
Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο, σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International.
Η Γιορτή Πουλιών στη Νέα Αγαθούπολη διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με την υποστήριξη του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και του ΔΗΦΟΠΑΠΟΥ Πύδνας - Κολινδρού, ενώ συμμετέχουν επίσης το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και η εθελοντική οργάνωση «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008».

Οδηγίες πρόσβασης: Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθήσουν την έξοδο προς Μεθώνη. Εντός του οικισμού υπάρχουν πινακίδες για το Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης.

Απάντηση της Προέδρου της ΔΗΚΕΔΟ κ. Σοφίας Ζουρζούρα σε πρόσφατα δημοσιεύματα






    Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα αλλά και λεχθέντα στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβούλιου που έχουν να κάνουν με την λειτουργία της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Δίου – Ολύμπου, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΟ και δημοτική σύμβουλος κ. Σοφία Ζουρζούρα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Παρά το  γεγονός  ότι στην  συνεδρίαση του Δήμου στις 20-9-2012 έγινε σαφές ότι ούτε στις προθέσεις μας είναι να επιβάλουμε  εισφορά στους γονείς αλλά και ότι η συγκεκριμένη πρόταση προήλθε από την ΕΕΤΑΑ, κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν  το άσπρο μαύρο για λόγους εντυπωσιασμού. Για το λόγο αυτό καλά θα είναι να γνωρίζουν οι δημότες μας τα παρακάτω:


1.     Επιδίωξή μας είναι να  δέχονται κάθε χρόνο οι παιδικοί σταθμοί που ανήκουν στην ΔΗΚΕΔΟ όσον το δυνατόν περισσότερα παιδιά.
2.     Εκμεταλλευόμαστε στο μέγιστο βαθμό όλα τα προγράμματα και τα κανάλια χρηματοδότησης προκειμένου να συνεχίσει το κοινωφελές της έργο η ΔΗΚΕΔΟ σε αυτή τη δύσκολη και πρωτοφανή συγκυρία.    
3.     Δεν είναι  στις προθέσεις μας να απολύσουμε εργαζόμενους αλλά αντιθέτως προσλήφθηκαν ακόμη 4 εργαζόμενοι -μέσα από τα επιδοτούμενα προγράμματα- για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών και του «βοήθεια στο σπίτι».
4.     Όσοι κάνουν λόγο για φιέστες και λοιπά χαριτωμένα προφανώς  αναφέρονται σε άλλες διοικήσεις.  Οι όποιες εκδηλώσεις  πολιτισμού γίνονται από το δήμο γνωρίζουν πολύ καλά ότι  επιβαρύνουν από ελάχιστα έως καθόλου το δήμο Δίου Ολύμπου.
5.     Η μόνιμη πλέον λειτουργία της Δημοτικής πινακοθήκης με τα έργα του Φ. Κωνσταντινίδη είναι πια εφικτή με τη συστέγαση στο ίδιο κτίριο της ΔΗΚΕΔΟ. Φαίνεται ότι κάποιους  Λιτοχωρίτες  συμβούλους  της αντιπολίτευσης  τους ενόχλησε πολύ που επιτέλους πήρε ζωή το σπίτι του Γκουντέλια στο Λιτόχωρο και γι’ αυτό το λόγο καταψήφισαν την μεταφορά της (φορολογικής)  έδρας της ΔΗΚΕΔΟ.  
6.     Καλές οι συμβουλές ως προς τη διοίκηση αλλά καλύτερες όταν κατατίθενται υπεύθυνα  στο Δ.Σ της ΔΗΚΕΔΟ. Πολύ δε περισσότερο από μέλη του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΔΟ που δυστυχώς  ελάχιστες φορές μάς έκαναν την τιμή να παραβρεθούν σε συνεδριάσεις του.
7.     Καταλαβαίνω την αναγκαιότητα κάποιων να καταγράψουν την παρουσία τους στα κοινά αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου δεν προσφέρεται για μικροπολιτικά παιχνίδια. Ας ψάξουν αλλού για λαμπρά αντιπολιτευτικά πεδία.
8.     Τέλος, όταν θα βρούμε χρόνο να πιούμε κανένα καφέ, θα είναι μόνο ο κλασσικός Ελληνικός.  Espresso κλπ εμείς δεν είχαμε στο χωριό μας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΔΟ
ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΡΖΟΥΡΑ

Άλλη μια μεγάλη πολιτική ήττα του δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού



 
  

Απέτυχε να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο το θέμα του δανείου.
Το καταψήφισε όλη η αντιπολίτευση καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του. Ειπώθηκαν πολλά πράγματα για αδιαφανή οικονομική διαχείριση και για  νέο χρέος που δημιουργείται στο Δήμο.
Δεύτερο μεγάλο στραπάτσο για τον κ.Πολυζο.
Δήμαρχε, εφόσον πλέον δεν μπορείς να πείσεις τους δικούς σου συνεργάτες καλό είναι να σκεφτείς σοβαρά για την λειτουργία του Δήμου.
Η ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΡΓΑ...


ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ/


ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ :

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν Πιερίας διαμαρτύρεται για τα νέα μέτρα τα οποία διαρρέοντα από το Υπουργείου Οικονομικών σε ότι αφορά την κατάργηση του αφορολόγητου για τα προστατευόμενα τέκνα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




  Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν Πιερίας διαμαρτύρεται για τα νέα μέτρα τα οποία διαρρέοντα από το Υπουργείου Οικονομικών σε ότι αφορά την κατάργηση του αφορολόγητου για τα προστατευόμενα τέκνα που μάλιστα κάποιοι τα χαρακτηρίζουν δίκαια όπως και για την μείωση ή κατάργηση των επιδομάτων πολυτέκνων για τους παρακάτω λόγους:

α. Δεν είναι δυνατόν την οικονομική κρίση και την ανικανότητα των αρμοδίων της πολιτείας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και κατ επέκταση την μη είσπραξη των ανάλογων φόρων να την πληρώνει η πολύτεκνη οικογένεια και γενικότερα η οικογένεια κάθε Έλληνα πολίτη που έχει πολλά παιδιά πληρώνοντας επιπλέων φόρο εισοδήματος.
β. Δεν είναι δυνατόν μετά την τελευταία απογραφή του 2011 και που η Ελλάδα να έχει υποστεί μία μεγάλη μείωση πληθυσμού να αποθαρρύνουμε κάθε Ελληνική οικογένεια να κάνει παιδιά γιατί αυτά θεωρούνται τεκμήριο και θα πρέπει να πληρώνει γι αυτά.
γ. Δεν είναι δυνατόν η πολύτεκνη οικογένεια που πρωτοστατεί κατά της υπογεννητικότητας να της συμπεριφέρεται η Ελληνική πολιτεία με αυτόν τον τρόπο πληρώνοντας επιπλέον φόρο εισοδήματος.
δ. Δεν είναι δυνατόν ο αιμοδότης της Πατρίδας μας που είναι η πολύτεκνη οικογένεια και προσφέρει σε αυτήν, ξοδεύοντας ένα πολύ μεγάλο ποσό για την επιβίωση της οικογένειας της και ταυτόχρονα συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο σε έμμεσο φόρο στην πολιτεία που αντί αυτή να την ελαφρύνουν φορολογικά να την βάζουν επιπλέον φορολογική επιβάρυνση γιατί είναι αναγκασμένη να συντηρεί μία μεγάλη οικογένεια.
ε. Δεν είναι δυνατόν η πολιτεία να συμπεριφέρεται έτσι στην οικογένεια που έχει αποκτήσει πολλά παιδιά παρόλα που έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το άρθρο 21 του συντάγματος να προστατεύει την οικογένεια αλλά αντί αυτού να την τιμωρεί επιβάλλοντας της να πληρώνει επιπλέον φόρο γιατί αυτόν το έχει πληρώσει έμμεσα έτσι και αλλιώς διότι είναι αναγκασμένη να ξοδεύει πολλά για την επιβίωσής της.
στ. Δεν είναι δυνατόν να καταπολεμάτε τόσο πολύ η πολύτεκνη οικογένεια με το να μην έχει την δυνατότητα να προσφέρει τα απαραίτητα στην μόρφωση και την ψυχαγωγία στα τέκνα της που έτσι και αλλιώς ούτε τώρα έχει την δυνατότητα να το κάνει λόγω ότι τα οικονομικά της έχουν συρρικνωθεί και με τα παραπάνω μέτρα να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την είδη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
ζ. Δεν είναι δυνατόν η πολιτεία να θέλει με τον τρόπο αυτό να εξαφανίσει το Ελληνικό έθνος διότι αφαιρώντας από την Ελληνική οικογένεια την δυνατότητα να κάνει πολλά παιδιά επειδή δεν θα έχει την δυνατότητα να τα φροντίσει και κατ επέκταση την συρρίκνωση του Ελληνικού πληθυσμού και στο τέλος της εξαφάνισή του.
Ο σύλλογος πολυτέκνων Ν Πιερίας το 2009 προ κρίσης εποχής είχε 85 νέες εγγραφές νέων μελλών πολύτεκνων οικογενειών και το 2012 να εχει μόνο 21 εγγραφές που δείχνει ότι πλέον η Ελληνική οικογένεια δεν κάνει παιδιά γιατί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τα φροντίσει αξιοπρεπώς.
Για όλα τα παραπάνω διαμαρτυρόμαστε και θεωρούμε ότι τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν και έχουν έρθει στην Βουλή των Ελλήνων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013 με την κατάργηση των επιδομάτων θα επιβαρύνουν την πολύτεκνη οικογένεια καθώς είναι πολύ άδικα και δυστυχώς αν τελικά εφαρμοστούν θα φέρουν την πολύτεκνη οικογένεια σε δυσχερή οικονομική θέση.
Η Πολύτεκνη οικογένεια έχει φτάσει στα όριά της και δεν αντέχει και άλλη πίεση γιατί οι υποχρεώσεις της είναι πάρα μα πάρα πολύ μεγάλες και γι αυτό ζητούμε την αναστολή των όποιων οικονομικών μέτρων θα πλήξει αυτήν.
Μην στερείται από την πολύτεκνη οικογένεια την ελπίδα και την χαρά μην στερείται από αυτήν την ελπίδα στο όνειρα γιατί με τα μέτρα που σχεδιάζονται τα όνειρα που μπορεί να έχει αυτά γκρεμίζονται για πάντα.


-ΤΟ-
Δ.Σ.

Κοινοποίηση
Πρωθυπουργό κ κ Σαμαρά Αντώνιο
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ κ Μειμαράκη Ευάγγελο
Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ κ Τσίπρα Αλέξη
Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ κ Βενιζέλου Ευάγγελου
Πρόεδρο της ΔΗΜ ΑΡ κ κ Κουβέλη Φώτη
Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ κ Πάνο Καμμένο
Υπουργό Υγείας κ κ Λυκουρέντζο Ανδρέα
Υπουργό Οικονομικών κ κ Στουρνάρα Ιωάννη
Υπουργό Εργασίας κ κ Βρούτση Ιωάννη
τους Βουλευτές Ν Πιερίας κ.κ
Κουκουδήμου Κων/νου
Κωνσταντόπουλου Γεωργίου
Χριστογιάννη Δημητρίου
Μάνη-Παπαδημητρίου Άννας

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΚΑΤΕΡΙΝΗ : 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:00 μ.μ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΜΕ ΛΙΑΚΑΔΑ (2002)  Διάρκεια: 113'  

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία: Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

με τους: Λούις Τόσαρ, Νίβε ντε Μεντίνα, Άιντα Φολχ, Σερζ Ριαμπουκίν

Σε μια παραθαλάσσια πόλη της Ισπανίας που πλήττεται από την ανεργία, μια παρέα απολυμένων εργατών συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στο ίδιο μπαρ, ενώ τις καθημερινές αντιμετωπίζουν την αναμονή στο ταμείο ανεργίας και στα γραφεία ευρέσεως εργασίας. Κοινωνικός σχολιασμός και γλυκόπικρο χιούμορ σε μια μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ισπανία. Τιμήθηκε με 5 βραβεία Γκόγια (μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας κι ερμηνείας για τον Χαβιέρ Μπαρδέμ) και προτάθηκε για ξενόγλωσσο Όσκαρ.
                                    
ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

Χώρος κοινωνικού πολιτικού και πολιτιστικού

προβληματισμού και παρέμβασης

                                              Α’ Πάροδος Βότση 5 (πεζόδρομος)  Κατερίνη
Ανοιχτό κάθε
δευτερα - τετάρτη  παρασκευή
από τις 8 το βράδυ

Στο Στέκι Πολιτών λειτουργούν

 το Χαριστικό Παζάρι

κάθε Δευτέρα –Τετάρτη-Παρασκευή 6-8 μ.μ

και το Ανταλλακτικό Παζάρι

κάθε Τετάρτη 6-8 μ.μ

του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης Πιερίας από την Οικολογική Ομάδα «Μητέρα Γη» www.motherearth.gr

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Η ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012




  
  • ΚΛΟΠΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ – ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ «ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ» ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Α.Δ.Ο.
ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ TOSOH.
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ – ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο.

Ίσως στην πιο σύντομη σε διάρκεια προ ημερησίας συζήτηση (άλλωστε απουσίαζαν δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κι αρκετοί ακόμα συνάδελφοι) τέθηκαν από τον συνδυασμό μας τα παρακάτω ζητήματα:

- Ενημέρωση για τα συμβάντα στο δημοτικό κατάστημα Κονταριώτισσας και στον χώρο της Δ.Ε.Α.Δ.Ο.: Δύο περίεργα περιστατικά συνέβησαν πρόσφατα στον Δήμο μας. Για το πρώτο, δηλ. την διάρρηξη του δημαρχείου Κονταριώτισσας και την κλοπή του χρηματοκιβωτίου, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ενημέρωση που μας έκανε αρχικά. Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία εξέλιξη ακόμη. Για το δεύτερο, δηλ. για την «εισβολή» αγνώστου στον χώρο της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. ζήτησα εγώ ενημέρωση για τυχόν εξελίξεις ή ενέργειες της δημ. αρχής για το θέμα αυτό (π.χ. ανακοινώθηκε στο δελτίο τύπου ότι ο άγνωστος αναχώρησε με αυτοκίνητο που είχε πινακίδες Θεσσαλονίκης. Έγιναν λοιπόν ενέργειες για να βρεθούν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη; Κατατέθηκε μήνυση;). Καμία απάντηση δεν δόθηκε.

- Ανακοίνωση πρόθεσης κατάθεσης αιτήματος για διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης σχετικά με την απόθεση αποβλήτων της TOSOH: Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα, διατυπώσαμε ξεκάθαρη θέση θέτοντας την δημ. αρχή και τη διοίκηση της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. προ των ευθυνών τους για την έλλειψη πραγματικής ενημέρωσης του κοινού γύρω από το ζήτημα και για τη «βιασύνη» της να το κλείσει όπως – όπως! Ταχθήκαμε ανοιχτά εναντίον της τροποποίησης Μ.Π.Ε. που άνοιγε διάπλατα την πόρτα στην απόθεση του συγκεκριμένου υλικού, προκαλέσαμε όμως παράλληλα πλείστες όσες φορές τους διοικούντες να αναθέσουν στο Ι.Γ.Μ.Ε. την εκπόνηση μίας άρτιας επιστημονικά μελέτης για το θέμα. Δυστυχώς η πρότασή μας γινόταν πάντα…«στου κουφού την πόρτα!». Πήρα λοιπόν την πρωτοβουλία σύνταξης ενός αιτήματος για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του Δ.Σ.. με αποκλειστικό θέμα την απόθεση των εν λόγω αποβλήτων, όπου θα προσκληθούν εκατέρωθεν ειδικοί επιστήμονες κι εκπρόσωποι φορέων, έτσι ώστε το σώμα – και οι συνδημότες μας – να ενημερωθούν πλήρως για το όλο ζήτημα. Το κείμενο αυτό θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα και θα ζητηθεί από τους συναδέλφους δημ. συμβούλους, όπως ορίζει ο νόμος, να το υπογράψουν, έτσι ώστε με 9 τουλάχιστον υπογραφές να κατατεθεί επισήμως ως αίτημα στο Προεδρείο.

- Παιδικοί σταθμοί – ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο.: Στην προηγούμενη συνεδρίαση αλλά και στο διάστημα που μεσολάβησε έγινε πολλή συζήτηση για το ζήτημα λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Έχοντας ήδη εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου δεν είχα πρόθεση να αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες και ζήτησα μόνο ενημέρωση σχετικά με την αίτησή για επιχορήγηση από το ίδρυμα «Σ. Νιάρχος». Επειδή όμως η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. με δήλωσή της επανέρχεται στο θέμα, οφείλω κάποιες επισημάνσεις!
1ον): Γονείς στη Ν. Έφεσσο διαβεβαίωσαν εμένα και την κ. Κουρίτα ότι αρχικά τους προτάθηκε εισφορά 200€ για να μην απολυθούν υπάλληλοι. Οι ίδιοι βέβαια οι υπάλληλοι ενημέρωσαν τους γονείς ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν να ισχύει, καθώς πληρώνονται από επιδοτούμενο πρόγραμμα. 2ον): Η ίδια η κ. Ζουρζούρα στην συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου, αλλά και με δελτίο τύπου που ακολούθησε λίγες ημέρες αργότερα, δήλωνε πως προτάθηκε στους γονείς εισφορά 100€ (στο δελτίο το ποσό έπεφτε στα 50€) ακριβώς για να μην οδηγηθούμε σε απολύσεις. Μάλιστα έριχνε την ευθύνη στο υπουργείο και κυρίως στην αρμόδια Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης κι Αυτοδιοίκησης («Απολύσεις προσωπικού παιδικών σταθμών επιβάλλει το υπουργείο στον Δ.Δίου-Ολύμπου λόγω νέας μείωσης στη χρηματοδότηση…», «…υπάρχει νέα μείωση χρηματοδότησης με αποτέλεσμα να ζητείται να απολυθούν κάποιες από τις εργαζόμενες.», «Έπειτα από έγγραφο ερώτημα της κοινωφελούς επιχείρησης …, η ΕΕΤΑΑ δεν απάντησε μεν γραπτώς αλλά τηλεφωνικά «έριξε το μπαλάκι» στη ΔΗΚΕΔΟ να αποφασίσει πόσοι και ποιοι υπάλληλοι πρέπει να απολυθούν.» κ.α. παρόμοια).
Εννοείται πως οι παραπάνω ισχυρισμοί της προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο. ελέγχονται για τον βαθμό ακριβείας τους! Αυτά τα ολίγα για να μη νομίζουν ορισμένοι ότι έχουμε πάθει ομαδικά…Αλτσχάιμερ! Όσο για τα σχόλια της κ. Ζουρζούρα σχετικά με το αρχοντικό Γκουντέλια και την μεταφορά εκεί της έδρας της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ο., θα γίνει λόγος σε επόμενο δελτίο τύπου σχετικό με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Υπομονή..!
Υ.Γ: Φιλική συμβουλή προς κάθε ενδιαφερόμενο. Το τι καφέ πίνει ο καθένας μας ποσώς ενδιαφέρει τους συνδημότες μας…!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

"Ολύμπια Γη" :


Ο διπλο - μισθωτός Δήμαρχος Δίου - Ολύμπου

Δήμος Δίου - Ολύμπου
«Ολύμπια Γη»
Δημοτική Παράταξη
Επικεφαλής: Κώστας Ιω. Δημόπουλος



  Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου λαμβάνει τους μη δεδουλευμένους μισθούς, ενώ ήταν σε αργία 13 μηνών.

Εργαζόταν το διάστημα εκείνο στην Τράπεζα Πειραιώς.

Λιτόχωρο, 4 Οκτωβρίου 2012.-

Εκεί που ο εκλεγμένος δήμαρχος «απειλεί» ότι θα παραιτηθεί και θα «κλείσει» ο Δήμος, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...
Εκεί που τα ΚΑΠΗ κλείνουν, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...
Εκεί που κλείνουν οι Παιδικοί Σταθμοί, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...


Εκεί που απολύουν τις βρεφονηπιοκόμους, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...
Εκεί που δεν μαζεύουν τα σκουπίδια, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...
Εκεί που δεν πληρώνουν τους προμηθευτές, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...
Εκεί που δεν πληρώνουν τους εργολάβους, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...
Εκεί που καθυστερούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους (βοήθεια στο σπίτι, αναπτυξιακή κλπ), γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...
Εκεί που δεν εορτάζουν τον «Κοροβάγκο» γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»
Εκεί που δεν κλείνουν τα φρεάτια γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»
Εκεί που τρέχει θολό ή καθόλου πόσιμο νερό, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...
Εκεί που κλέβουν εύκολα 40.000 ευρώ από τα χρηματοκιβώτια γιατί για security «λεφτά δεν υπάρχουν»...
Εκεί που θέλουν να αποκαταστήσουν το νταμάρι τοποθετώντας αμφισβητούμενης ποιότητας απόβλητα μπαταριών, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...
Εκεί που δεν καταβάλλονται έξοδα παραστάσεως στους δημοτικούς συμβούλους, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...
Εκεί που δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα έξοδα παραστάσεως πρώην αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, προέδρων δημοτικών επιχειρήσεων του πρώην Δήμου Ανατολικού Ολύμπου, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν»...

Ξαφνικά, ΛΕΦΤΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ για τα μη δεδουλευμένα έξοδα παραστάσεως (μισθούς) της περιόδου που ήταν σε αργία!

Απίστευτο κι όμως το είδαμε κι αυτό. Ακόμα καλά – καλά δεν επέστρεψε ο εκλεγμένος δήμαρχος από την αργία του και με εντολή ...δημάρχου θα λάβει ευρώ 14.054,58 για έξοδα ... παραστάσεως για το διάστημα από 1-5-2011 μέχρι 31-7-2011, δηλαδή για μη δεδουλευμένα. «Τα δικαιούμαι!» είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζουμε ότι από 2-5-2011 είχε τεθεί σε αργία με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και επανήλθε στην εργασία του στην Τράπεζα Πειραιώς λαμβάνοντας κανονικά το μισθό του, μέχρι τον Ιούνιο του 2012, που επανήλθε στη δημοτική αρχή.

Επομένως συνολικά για τους 13 μήνες που απουσίαζε θα διεκδικήσει μη δεδουλευμένες αποδοχές άνω των 60.000 ευρώ.

Ξέρουμε εκ των προτέρων την απάντησή του, ότι είναι νόμιμο (;) γιατί η αργία, μετά την αθώωσή του «λόγω αμφιβολιών» από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, θεωρείται ως «μηδέποτε επιβληθείσα».

Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά αυτή του εκλεγμένου δημάρχου Δίου – Ολύμπου, ο οποίος σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και τον καλούμε να ανακαλέσει την απαίτησή του και να παραιτηθεί από κάθε διεκδίκησή.

Ας απαντήσει μια φορά επί της ουσίας, απευθυνόμενος στο λαό...

Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης