PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ...

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου ζητά για απασχόληση :



 5-7 ώρες εβδομαδιαία,  γυμναστή ή γυμνάστρια με  ειδικότητα  στο χορό για τη σχολική χρονιά 2012-2013.
Απαραίτητα  δικαιολογητικά:
1) Βιογραφικό  σημείωμα
2) Αντίγραφο πτυχίου &  ειδικότητας στο χορό
3) Πιστοποίηση εμπειρίας σε ανάλογη θέση
4) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5) Πρόσφατο αντίγραφο ποινικού μητρώου
6) Κάρτα ανεργίας


Τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στο γραφείο του συλλόγου (πίσω από το ναυτικό μουσείο) από 10/09  έως 14/09 και ώρες 18:00 – 20:00.
Για πληροφορίες  στα τηλέφωνα:
 Γραφείο  συλλόγου  2352082228
Καρτσιούνα  Δέσποινα   6942901190
Μόχλα Ευαγγελία  6972765334
Κουκιώτη  Νίκη  6972723274

Νίκος Κουκουτάτσιος Προς Δημοτική Αρχή Δήμου Δίου Ολύμπου



Νίκος Κουκουτάτσιος                               Προς
Δουμπιώτη 21                         Δημοτική Αρχή Δήμου Δίου Ολύμπου.
Λιτόχωρο 7-9-1012                             Λιτόχωρο.

κ . Παπαθανασίου.
Ο αυταρχισμός σου και η υβριστική συμπεριφορά σου δεν έχει όρια..
Οι νουθεσίες που σου απηύθυνε η πρόεδρος του δικαστηρίου, πριν σου αναγγείλει την περίεργη αθωωτική απόφαση της, να είσαι συνετός και νομοταγής, τις πήρε ο άνεμος της υπέρμετρης αλαζονείας σου.
Θάπρεπε να σου επιστρέψω, και ουσιαστικά σου επιστρέφω ως απαράδεχτη την υβριστική και προσβλητική απάντηση σου.

Για δεύτερη χρονιά η Ακαδημία Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου πραγματοποίησε την τελετή έναρξης της νέας αγωνιστική χρονιάς στο νέο, λειτουργικό και πανέμορφο κλειστό γυμναστήριο, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, όπου την τίμησαν με την παρουσία τους εκατοντάδες παιδιά και γονείς.


Η τελετή έναρξης της Ακαδημίας Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου


Στο κατάμεστο νέο κλειστό γυμναστήριο
 
Για δεύτερη χρονιά η Ακαδημία Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου πραγματοποίησε την τελετή έναρξης της νέας αγωνιστική χρονιάς στο νέο, λειτουργικό και πανέμορφο κλειστό γυμναστήριο, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, όπου την τίμησαν με την παρουσία τους εκατοντάδες παιδιά και γονείς.

Ο Σαμαράς κινδυνεύει από αυτούς που τον Ιούνιο νίκησαν τον Τσίπρα...





Στις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου ένας από τους βασικούς λόγους που συνετέλεσε στο να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία ήταν επειδή οι άνθρωποι της μεσοανώτερης τάξης φοβήθηκαν ότι πιθανή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε τη χώρα εκτός ευρωζώνης και κατά συνέπεια θα οδηγούσε και τους ίδιους σε οικονομική ασφυξία. Φοβήθηκαν ότι θα...

Ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ




Διονύσης Ζγιάλτος: Ως έφηβοι βουλευτές ψηφίσαμε και νομοσχέδιο για φορολογική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής!
* Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ Δ. ΖΓΙΑΛΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΕΦΗΒΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
* «ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΣ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ», ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
 

  Νομοσχέδιο για φορολογική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ψήφισαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της βουλής των εφήβων και μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στην αρμόδια οικονομική επιτροπή ήταν και ένας μαθητής του λυκείου Λεπτοκαρυάς, ο Διονύσης Ζγιάλτος, του Αντωνίου και της Βασιλικής, που φέτος θα είναι στην Γ’ Λυκείου. 

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατατέθηκε την Πέμπτη 30 Αυγούστου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007-2013, η μελέτη του Δήμου Δίου-Ολύμπου με τίτλο «Αντιπλημμυρική Προστασία Δίου» προϋπολογισμού 3.714.600  (άξονας προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής»).


ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.
* ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ: ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
* Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ




 Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατατέθηκε την Πέμπτη 30 Αυγούστου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007-2013, η μελέτη του Δήμου Δίου-Ολύμπου με τίτλο «Αντιπλημμυρική Προστασία Δίου» προϋπολογισμού 3.714.600 (άξονας προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής»).

Η μελέτη αφορά στη διευθέτηση τμήματος του ρέματος της Αγίας Κόρης και κατασκευή τάφρου επαρκούς διατομής που θα διοχετεύει τις πλημμυρικές παροχές στον τελικό αποδέκτη τάφρο Ν.Εφέσου).
Με τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του προτεινόμενου έργου αναμένεται να αντιμετωπιστεί πλήρως το γνωστό πρόβλημα της περιοχής συμβάλλοντας στην αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση  της Δ.Ε. Δίου, που εξαιτίας της θέσης (πρόποδες Ολύμπου) πλήττεται πολύ συχνά από καταστροφικές πλημμύρες τόσο στις καλλιέργειες και στους οικισμούς, όσο και στα υφιστάμενα έργα υποδομής που έχουν κατασκευαστεί. Επιπλέον, θα δοθεί λύση σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, της πρόσβασης, μέσω της επαρχιακής οδού Κατερίνης -Δίου, στα Δ.Δ. Αγίου Σπυρίδωνα, Κονταριώτισσας, Βροντούς, Καρίτσας και Δίου-Πλατανακίων.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Μετά την έγκριση της χρηματοδότησης, τότε αναμένεται να κατασκευαστούν τα εξής έργα:
  1. Κατασκευή τριών αναχωμάτων στο ρέμα Αγίας Κόρης για την συγκράτηση φερτών υλικών.
  2. Κατασκευή δύο τεχνικών έργων σε θέσεις που τέμνεται το ρέμα με υφιστάμενους οδούς.
  3. Κατασκευή τάφρου 2,5 χιλ.
  4. Κατασκευή τεχνικού έργου στο σημείο σύνδεσης με την τάφρο της Ν.Εφέσου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ – ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ
Για την ιστορία, το 2005 δημοπρατήθηκε η σύνταξη της συνολικής μελέτης αντιπλημμυρικής θωράκισης των Δημοτικών Διαμερισμάτων του τ. Δήμου Δίου, συμπεριλαμβανομένου και του αρχαιολογικού χώρου, με αρχική χρηματοδότηση 100 χιλ. ευρώ από την κρατική τότε Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Χρειάστηκε όμως στη συνέχεια ο Δήμος να βάλει και άλλα χρήματα από δικούς του πόρους.
Ανάδοχος του έργου ήταν τα συμπράττοντα γραφεία «ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ και ΣΕΊΤΑΡΙΔΗΣ».
Το 2008 η μελέτη παραδόθηκε στον Δήμο και από τότε άρχισε ο αγώνας εξεύρεσης χρημάτων για την υλοποίηση του έργου. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχονταν στα 12 εκατ. ευρώ, ποσό μεγάλο για να εξευρεθεί από εθνικούς πόρους.
 Όλοι οι υπουργοί, σε κάθε πλημμύρα που επισκέπτονταν την Πιερία, υπόσχονταν πως «αυτή τη φορά» το έργο θα χρηματοδοτηθεί κατά προτεραιότητα, χωρίς βέβαια να τηρούν τον λόγος τους.
Τελικά, η χρυσή τομή βρέθηκε με την τότε Περιφερειάρχη κ. Μαρία Λιονή, η οποία όμως δήλωσε πως δεν μπορεί να διαθέσει από το ειδικό μέτρο του ΕΣΠΑ για τα αντιπλημμυρικά, πάνω από 4 εκατ. Ευρώ.
Έτσι ξεκινά νέος αγώνας τεμαχισμού της μελέτης που να μη ξεπερνά το συγκεκριμένο ποσό. Από την τότε Δημοτική Αρχή επιλέχθηκε να γίνουν έργα στον χείμαρρο της Αγίας Κόρης, δηλαδή στον πλέον επικίνδυνο χείμαρρο της περιοχής, ο οποίος ως γνωστό δεν έχει …αποδέκτη, με αποτέλεσμα, όπως προαναφέρθηκε, να καταστρέφει δρόμους, χωράφια, δίκτυα άρδευσης και παραγωγές. Μάλιστα είναι αυτός ο χείμαρρος που όταν φουσκώνει, αποκλείει τη συγκοινωνία μεταξύ της Δημοτικής Ενότητας Δίου και της Κατερίνης.
ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Η μελέτη παραδόθηκε το 2010, έπρεπε όμως να γίνει η οριοθέτηση του χειμάρρου και να τακτοποιηθεί το κτηματολόγιο των απαλλοτριώσεων. Ξεκινά, επομένως, νέος αγώνας δρόμου με τα περιβαλλοντικά και τις απαλλοτριώσεις.
Δυστυχώς, με τη μετάβαση από τον Καποδιστρία στον Καλλικράτη, οι υπηρεσίες άρχισαν να ατονούν λόγω σύγχυσης αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης και της Αιρετής Περιφέρειας, με αποτέλεσμα το έργο  να καθυστερεί να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με κίνδυνο μάλιστα να διατεθούν τα χρήματα σε άλλο έργο.
Επιτέλους, μετά από παρέλευση δύο χρόνων από την ανάληψη των νέων διοικήσεων, Δήμου και Περιφέρειας, η μελέτη οριστικοποιήθηκε, οπότε την Πέμπτη 30 Αυγούστου, που εξέπνεε μάλιστα η προθεσμία, κατατέθηκε στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου αναφερόμενη στην προώθηση σημαντικών μελετών και έργων για την περιοχή, ιδιαίτερα της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας Δίου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ένα από τα διαχρονικά προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Δίου είναι η αντιπλημμυρική προστασία της. Με την χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου για την ολοκλήρωσή του θα παρέχεται αντιπλημμυρική προστασία σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Βασικός στόχος της πολιτικής μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία των συμπολιτών μας, των περιουσιών τους και του περιβάλλοντός του από τις δυσμενείς συνέπειες του φαινομένου της πλημύρας θωρακίζοντας αντιπλημμυρικά την περιοχή».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφίας Μαυρίδου, οι υπηρεσίες με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις και Τμήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι στην διάθεση των Δήμων για να τους βοηθήσουν με την εμπειρία τους και τον θεσμικό ρόλο που έχουν, ώστε τα προγραμματισμένα έργα τους να υλοποιούνται σε όσο το δυνατό συντομότερο χρονικό διάστημα.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την κατάθεση της σχετικής μελέτης, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, δήλωσε:
«Παρά το γεγονός ότι ο δήμος μας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες στη λειτουργία του, εμείς ως διοίκηση σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Πιερίας, τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και άλλων φορέων, αξιοποιούμε υπάρχουσες μελέτες και τις επικαιροποιούμε, εκπονούμε νέες μελέτες και γενικά κάνουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες για να προσελκύσουμε ευρωπαϊκά και άλλα κονδύλια, ώστε να υλοποιηθούν έργα ουσίας στην περιοχή μας. Όσοι δε αμφιβάλλουν για την ετοιμότητα του Δήμου μας σε ανάλογα έργα ας κοπιάσουν μια μέρα από την τεχνική υπηρεσία προκειμένου να έχουν άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση και όχι απλά να δημιουργούν εντυπώσεις στα ΜΜΕ.
Εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετά την κατάθεση της αντιπλημμυρικής μελέτης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007-2013, αναμένεται να γίνουν έργα που θα θωρακίσουν ένα τμήμα της περιοχής της Δ.Ε. Δίου από πλημμυρικά φαινόμενα που προκαλούν μεγάλες καταστροφές οι οποίες για να αποκατασταθούν χρειάζονται πολύ μεγάλου ύψους κονδύλια, που σήμερα δεν υπάρχουν πια στον κρατικό κορβανά».
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΜΗΤΡΗ.
Στην φάση αυτής της δύσκολης «διαδρομής», καθοριστική ήταν η προσπάθεια της Αντιδημάρχου Μαρίας Τσιμήτρη, η οποία γνώριζε το θέμα από την προηγούμενη θητεία της στον πρώην Δήμο Δίου, καθώς και η συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και ιδιαίτερα της προϊσταμένης του τμήματος  περιβάλλοντος και υδροοικονομίας της Π.Ε. Πιερίας κ. Μαρίας Μπαρά.
Έτσι, ένα ακόμα σημαντικό έργο που αφορά τον Δήμο Δίου Ολύμπου εντάσσεται στο ΕΣΠΑ. Ως γνωστόν, προηγήθηκαν τα δίκτυα αποχέτευσης για τον βιολογικό των δημοτικών διαμερισμάτων της Δημοτικής Ενότητας Δίου, το Λύκειο της Κονταριώτισσας, το έργο από το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» καθώς και τα έργα από το πρόγραμμα «ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ».
Θα πρέπει να αποδοθούν συγχαρητήρια σε όσους πήραν στα χέρια τους τις μελέτες της δημοτικής αρχής του τ. δήμου Δίου, που είχε την προνοητικότητα και τη μέριμνα, και εργάστηκαν σκληρά για την ένταξη αυτών των σημαντικών έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία ξεπερνούν τα 40 εκ ευρώ.
Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Δ. ΡΟΥΚΑΣ
Ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρης Ρουκάς, σε δηλώσεις του ανάφερε ότι «έγινε ένας μεγάλος αγώνας δρόμος από την πλευρά της τοπικής Αντιδημάρχου της ενότητας Δίου κ. Μαρίας Τσιμήτρη του Δήμου Δίου-Ολύμπου και των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ειδικότερα της προϊσταμένης κ. Μαρίας Μπαρά του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας αλλά και της προϊσταμένης κ. Καλλιόπης Βουλγαρίδου του τμήματος Αλιείας, ώστε το έργο «Αντιπλημμυρική Προστασίας Δίου – Ρέμα Αγίας Κόρης» να προλάβει την καταλυτική ημερομηνία για αξιολόγηση προς χρηματοδότηση.
Οι παρεμβάσεις των προϊσταμένων Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας καθώς και Αλιείας στον σωστό σχεδιασμό του συγκεκριμένου έργου ήταν καταλυτική, ώστε να τύχει της θετικής γνωμοδότησης και να προχωρήσει προς αξιολόγηση και χρηματοδότηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουκάς.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Πολλές ευχαριστίες θα πρέπει να αποδοθούν στις υπηρεσίες που στάθηκαν αρωγοί σʼ αυτή την προσπάθεια, όπως η ΚΖ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, η 9η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας, η Δ/νση Δασών Πιερίας, οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Πιερίας όπως Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ΝΕ.ΧΩ.Π. , Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής , Τμήμα  περιβάλλοντος και υδροοικονομίας Π.Ε. Πιερίας, Διεύθυνση Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας, τα  συνεργαζόμενα μελετητικά γραφεία των  κ. Ιωσιφίδη και Σεϊταρίδη, την Τεχνική Υπηρεσία και τους υπαλλήλους του δήμου καθώς και τον Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου, Κώστα Ζιάμπρα για τη συμβολή στην ετοιμασία και υποβολή φακέλου στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Π.Κ.Μ. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ Β’ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ





 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ Β’ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
* ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ
* Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΕΡΙΕΑΣ.
 
 
  Να μην απομακρυνθεί ο ασθενών Επίσκοπος κ. Αγαθόνικος από τη θέση του ως Μητροπολίτη στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ζήτησε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, με κατεπείγουσα επιστολή που απέστειλε (με e-mail και φαξ) προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, καθώς επίσης και προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο αλλά και προς την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Πάμε ΠΟΛΥΧΩΡΟ "ON AIR" ή ΣΤΟΥ ...ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ;;;

Κάπου εκεί πίσω από την Πλατεία Ευκαρπίδη, επί της Τερζοπούλου στο 41 είναι το ...ΚΑΦΕΡΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ. Το μοναδικό στην ΕΛΛΑΔΑ κι ίσως και ...ΠΑΝΤΟΥ!
Καφές και Μπαρ και Στέκι και Ραδιοφωνικός Σταθμός......
Εκεί δίπλα σου ο Ραδιοφωνικός Παραγωγός να παράγει την εκπομπή του κι εσύ να κουβεντιάζεις με τους ...δικούς!
Κι όλα αυτά λίγα μέτρα από την Πλατεία και το Κέντρο της Κατερίνης.....
ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ "ΟΝ AIR"???
ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ....ΚΕΡΑΗΛΙΔΗ;;;;
Γιατί την υπογραφή του όλου εγχειρήματος την έχει βάλει ο Κεραηλίδης.....

ΌΛΑ Τ ΑΣΤΕΡΙΑ Τ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΦΩΣ ΜΟΥ.....

Όλα τ αστέρια τ ουρανού
Και τα φεγγάρια φώς μου
Σε σένανε θα δώριζα 
Αν σ είχα τώρα μπρός μου

Μ ΑΓΑΠΑΕΙ, ΔΕ Μ ΑΓΑΠΑΕΙ. Μ ΑΓΑΠΑΕΙ, ΔΕ Μ ΑΓΑΠΑΕΙ.... Μ ΑΓΑΠΑΕΙ, ΔΕ Μ ΑΓΑΠΑΕΙ....

ΜΑΔΗΣΑ ΜΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΑ
ΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΓΗΚΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ....
Έ ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ....

Το είπε και το έκανε ο μάγκας των Πιερικών Πρώτων πραγμάτων, για την Ωραία της Πολιτικής μας....

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΓΗΚΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ...ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ!!!

Ά ΡΕ ΆΡΧΟΝΤΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗΣΙΑΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

ΤΟΥ ΤΑΖΕΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ....ΠΟΥΛΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ

Ποιόν ετοιμάζει Βουλευτής ή πρώην Βουλευτής για Αντιπεριφερειάρχη;;;
Του τάζει και του τάζει και του τάζει....
Κι εκείνος....
Την τρώει και την τρώει και την τρώει...
Ά ΡΕ ΧΟΧΟΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ....ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΟΥ ΜΑΣ!
Το δούλεμα πάει σύγνεφο!!!

Νέα μέτρα ή καρφιά στο…φέρετρο;



Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

    Διάβαζα στα blogs τις ειδήσεις που λένε, μέσες-άκρες, ότι η δεύτερη «Συγκυβέρνηση» υποχρεώθηκε να λάβει και αναγκάζεται να εφαρμόσει μια σειρά από ακόμη πιο επώδυνα «μέτρα» (κάτι σαν μαχαίρι στην καρδιά αλλά θα είναι τα…τελευταία!)
Και με πιάσανε κάτι γέλια, ξεκαρδίστηκα στα γέλια που στο τέλος μου γέμισαν τα μάτια με δάκρυα και καθώς συνθέτω αυτές τις σκέψεις σταμάτησα να τα σκουπίσω για μπορώ να βλέπω το πληκτρολόγιο και να αποφύγω καμιά ζημιά έτσι και το μουσκέψω…

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ

Εδώ ο Γιάννης Αδαμόπουλος εν μέσω Χονδρόπουλου και Δημόπουλου....
Συνεργασία με τον Γιάννη Αδαμόπουλο "έκλεισε" ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της πάλαι ποτέ Νομαρχίας Πιερίας εδώ και λίγες μέρες προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σύμβουλος στον πρώτο πολίτη της Κατερίνης.
Θα είναι ο αντ΄ αυτού σε πάσης φύσεως θέματα που εκρεμούν στον Δήμο και θα παρακολουθεί βοηθώντας στη λύση τους...
Σαφώς και την πολιτική στο κάθε είδους θέμα θα τη χαράζει ο Δήμαρχος κι οι Αντιδήμαρχοι του, όμως από εκεί και πέρα το λόγο θα έχει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ.
Για όσους τον έχουν δει το τελευταίο διάστημα εκεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο και δεν ξέρατε το γιατί, ιδού η απάντηση.....

Απόλυτη επιτυχία είχε το 1ο Διεθνές Συνέδριο Μάρκετινγκ ICCMI 2012 που οργάνωσε το Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε από 13-15 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Καψής με την συμμετοχή 140 καθηγητών, συμβούλων και επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο.




Απόλυτη επιτυχία είχε το 1ο Διεθνές Συνέδριο Μάρκετινγκ ICCMI 2012 που οργάνωσε το Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε από 13-15 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Καψής με την συμμετοχή 140 καθηγητών, συμβούλων και επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο. Το 1ο συνέδριο Μάρκετινγκ ήταν όνειρο και στόχος πολλών ετών και επιτεύχθηκε από την προσπάθεια πολλών ακαδημαϊκών του τμήματος και ιδιαιτέρως του προέδρου της οργανωτικής του Καθηγητή κυρίου Σαρμανιώτη Χρήστου.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΓΙΟΡΤΗ ΔΡΟΜΟΥ...

ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης ΕΛΜΕ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ




                                  Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους οι μαθητές της πρώτης, τρίτης και πέμπτης τάξης του δημοτικού σχολείου καθώς και της πρώτης γυμνασίου και πρώτης λυκείου υποχρεούνται να προσκομίσουν ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Αυτό σημαίνει επίσκεψη σε ένα ως τέσσερις γιατρούς. Γνωρίζοντας πως υπάρχουν πολλοί ανασφάλιστοι γονείς, καθώς και τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ αντιπροσωπεία της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Κατερίνης, του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Πιερίας και της ΕΛΜΕ Ν. Πιερίας συναντηθήκαμε την 5-9-2012 με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, στον οποίο εκθέσαμε το πρόβλημα και ζητήσαμε να δοθεί λύση μέσα από τις δημόσιες μονάδες παροχής υγείας, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν οι γονείς με ένα πρόσθετο οικονομικό βάρος.

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ



Π Ρ Ο Σ K Λ Η Σ Η


O Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς σας προσκαλεί στο Olympus River Party που θα γίνει το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 8:00 μμ στο Ρέμα της Αγίας Τριάδας στον Όλυμπο.

Τιμή εισόδου: 5



Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Με τη στήριξη του Δήμου Δίου – Ολύμπου

Το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας «Το ξαθέρι», προσθέτει με τη δημιουργία του τη δική του μαρτυρία στο μεγάλο πολιτισμικό κεφάλαιο που αποτελεί η Κρήτη.











 Το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας
«Το ξαθέρι», προσθέτει με τη δημιουργία του τη δική του μαρτυρία στο μεγάλο πολιτισμικό κεφάλαιο που αποτελεί η Κρήτη.
Το «ξαθέρι» είναι ζωντανό κύτταρο παραγωγής Πολιτισμού στην Πιερία, και δέχεται ως μέλη του όλους αυτούς που αγαπούν την Κρητική- και όχι μόνο- Παράδοση και Πολιτισμό.

Εικαστική Έκθεση με θέμα:«Όψεις της νεοελληνικής τέχνης» στο Mediterranean Village Hotel & Spa

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ...

ΕΙΚΟΣΙ....ΚΑΤΙ ΝΕΑΡΟΙ ΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΧΙΟΝΙΔΗ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ...
ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 3 Ή 5 ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ....
ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥΣ....
Είναι τα παιδιά που φαίνονται εκεί έξω.....Είναι πρώην ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ στην ψυχή κι όμορφοι και νέοι...
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ....
ΌΜΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....
Θέλουν και προσπαθούν να το επαναλάβουν, αλλά.....

ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΖΗΝΩΝΑ ΣΑΤΡΑΖΕΜΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ

ΟΙ ....ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟΣΤΕΚΙΑ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ  ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ...ΤΣΟΎΦΙΑ ΛΟΓΙΑ!
ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΜΕΚ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΙΚΑ ΧΙΟΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ...ΠΑΛΙΑ!
ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΣΥΝΕΦΟ, ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΕ ΚΟΡΥΦΩΣΗ, Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΠΑΝΤΩΝ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ...ΧΑΡΑ!
ΆΡΑ;;;
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ...ΚΟΝΤΡΑΡΟΙ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΔΗ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ!!! 

ΚΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΗΡΘΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ..... Γιατί;;;;;

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ;
ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;
ΜΗΠΩΣ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ;
ΜΗΠΩΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΖΙΡΑΡΕΙ;
Ένα πουλάκι μου είπε πως η κ@#$$#εταιρεία που λειτουργεί την Εθνική Οδό, είναι έτοιμη να λειτουργήσει τα διόδια του Αιγινίου....
ΚΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΗΡΘΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ.....
Γιατί;;;;;

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ,ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΘΕΝ....ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ

ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

Με γρήγορες και καίριες κινήσεις ο Γιάννης Αμοιρίδης ΣΤΕΛΕΧΟΣ πλέοςν της ΔΗΜΑΡ βρήκε τον σύντροφο του ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ και πήρε το ΟΚ περί παραμονής του ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ στην ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ....
Αν τελικά το ζήσουμε κι αυτό, άντε να πάμε σ άλλα.....
ΠΟΙΑ;;;
ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ......
Εκεί στα διόδια του Αιγινίου.

Ο ΜΟΣΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Ο ΜΕΚΕΔΟΝΟΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ.....

ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΣΧΟΣ ΓΙΑΛΕΝΙΟΣ ΒΑΔΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.... ΉΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΘΟΔΩΡΟ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΒΗΜΑ....
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΡΟΕΔΡΕ....
ΕΔΩΣΕΣ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΙ ΕΤΣΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ.....
ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.....
ΧΑ ΧΑ ΧΑ
ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Και έκαναν το "κομμάτι" τους οι κύριοι κύριοι ΠΡΟΕΔΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ....
Βγήκαν τις φωτογραφίες τους, βγάλαν τους λόγους τους, δώσαν τις χειραψίες τους....
Και τώρα;
ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ...
Κι ο λαός της Πιερίας πήγε πολλά βήματα μπροστά ...αλά πολιτιστικά!!!
Ά ρε ...ΠΑΡΙΟΣ που μας χρειάζεται!!! 

Εκεί στον Κορινό ερχόταν ο Στελάρας και γινόταν ένα με τους ψαράδες και τους ταβερνιάριδες. Γινόταν ένα με τον κόσμο. Μιλούσε στον κόσμο σα να ήταν με την οικογένεια του. ΤΩΡΑ;ΝΑ

Στον Κορινό εκεί στις ταβέρνες ερχόταν κι έμενε μέρες ο Καζαντζίδης.....

Να σ αυτό το σημείο εκεί στο εκκλησάκι ήταν οι ψαροταβέρνες και πιό αριστερά. Εκεί κι ο Στελάρας ο Καζαντζίδης ...ένα με τον κόσμο και τους ψαράδες......
Μιά φορά κι έναν καιρό σ αυτό το σημείο στην Παραλία του Κορίνου, ήταν οι ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ. Κι εκεί ο ...έτσι Δήμαρχος τις γκρέμισε. Και στη θέση τους; Το απόλυτο ...τίποτα!
Κάποτε σ αυτές τις ταβέρνες είχε ζωή.
Κάποτε σ αυτές τις ταβέρνες είχε κόσμο.
ΚΑΠΟΤΕ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΚΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ ΚΙ ΗΤΑΝ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ.....
Εκεί στον Κορινό ερχόταν ο Στελάρας και γινόταν ένα με τους ψαράδες και τους ταβερνιάριδες. Γινόταν ένα με τον κόσμο. Μιλούσε στον κόσμο σα να ήταν με την οικογένεια του.
ΤΩΡΑ;
ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ...ΤΙΠΟΤΑ!
Ά ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.....

Δέσποινα Χαραλαμπίδου :


"Δεν αναγνωρίζουμε το ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων με συλλογικό χαρακτήρα"


 
  Κάλεσμα προς τους πολίτες για μια μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική και να ανοίξει ο δρόμος των αλλαγών της κοινωνίας με κατεύθυνση τον σοσιαλισμό, απεύθυναν το μεσημέρι της Πέμπτης, από την Κατερίνη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που περιόδευσαν σε εργασιακούς χώρους, με επικεφαλής την βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, τιμώντας την 57η Επέτειο της Τραγικής Μνήμης των Σεπτεμβριανών, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει
σε Εκδήλωση με θέμα:

Πολιτικοί και διπλωματικοί προβληματισμοί
από τα Σεπτεμβριανά του 1955

Ομιλητής: Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων, Συγγραφέας


η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 19:30
στην Αίθουσα Τελετών του Μεγάρου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών,
Δημοσθένους 117, Καλλιθέα.

Θα ακολουθήσει προβολή ντοκυμαντέρ με εικόνες των βανδαλισμών της τραγικής νύχτας
που σφράγισε τη μοίρα του Ελληνισμού της Πόλης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Το Διοικητικό Συμβούλιο

Βιομηχανικά απόβλητα στο αμμορυχείο Λιτοχώρου, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου να πει άμεσα «όχι»!

Γράφει ο Προκόπης Διονυσίου Κωφός
Χημικός
Τμήμα Χημείας ΑΠΘ


Δημιουργική Γραφή | Συγγραφή Βιβλίων 
  «Κανένας κίνδυνος ρύπανσης δεν υφίσταται από το υλικό της εταιρίας TOSOH ELLAS, καθώς είναι αδιάλυτο, δηλώνει ο καθηγητής Δασολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Αλιφραγκής, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News» (Κυριακή 26/8/2012 – Ρεπορτάζ: Λία Παπαδράγκα)».

Οι πέτρες φαίνεται να είναι αδιάλυτες! Είναι όμως; Αν πάρουμε μια πέτρα που βρίσκεται κάτω από τα κεραμίδια και δέχεται όταν βρέχει μια σταγόνα που πέφτει συνεχώς στο ίδιο σημείο θα δούμε πως εκεί που πέφτει η σταγόνα σχηματίζεται μια τρύπα! Μήπως αυτό σημαίνει πως και η πέτρα που καταρχήν φαίνεται να είναι αδιάλυτη, διαλύεται κι αυτή όταν δοθεί επαρκής χρόνος στο νερό να τη διαλύσει;

OLYMPOS RIVER PARTY

Πιστοποιημένες ελληνικές φακές στην τιμή των 1,5 € ανά κιλό



Image 



  Ξεκινούν  Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 19:00 οι παραγγελίες για ελληνικές φακές (ψιλές), πιστοποιημένες με Agro  1 & 2, φετινής σοδειάς, με χρόνο κατανάλωσης 2 χρόνια, στην τιμή των 1,5 € ανά κιλό.

Πρόκειται για το πρώτο προϊόν, το οποίο θα διατεθεί από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στην Κατερίνη, σε συσκευασία η οποία θα φέρει την ετικέτα «Χωρίς μεσάζοντες». Η διανομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012, κατά τη διάρκεια της πρώτης Πανελλαδικής συνάντησης πρωτοβουλιών, στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων και εθελοντικών ομάδων από 20 πόλεις της Ελλάδας.
Περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες στον ιστοχώρο http://www.otoposmou.gr

Κι αυτό; ...








Οι καλύτεροι ρεπόρτερ, οι αναγνώστες μας.
Την φωτογραφία -οδός Ιωάννου Αριστείδη Αλαφούζου, με την ένδειξη "πωλείται" από κάτω- μας την έστειλαν από τη Σαντορίνη, με την παρακάτω λεζάντα:

"Ο κυρ Γιάννης τον...

Σκαιότατη επίθεση Καψή σε Καμπουράκη – τον αποκάλεσε «μυθομανή» ! ...




Αν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς, και εξηγούμαστε: Άφωνοι έμειναν οι παράγοντες της δίκης και οι παρευρισκόμενοι στο ακροατήριο όταν άκουσαν τον Μανώλη Καψή να...

ΤΟ "ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ" ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 6 Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ Η ΠΟΛΙΤΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ (ΕΣ. ΚΑΙ ΕΞ.)

Έτοιμος για όλα ο Πάγκαλος...




«Έτοιμος για όλα», δηλώνει με σχόλιό του στο Twitter, ανήμερα των γενεθλίων του ΠαΣοΚ, ο κ. Θ. Πάγκαλος, ο οποίος βρήκε πλέον τον τρόπο μέσω του Twitter να σχολιάζει την...

Δημοτικό Συμβούλιο με 50.000€ σε σακούλα!...




Σκηνές απείρου κάλλους στη συζήτηση για την απευθείας ανάθεση της διαχείρισης του λούνα παρκ στην εμποροπανήγυρη με... 50.000 € (ζεστά, μετρητά, όχι αστεία!) να πετάγονται πάνω στα έδρανα και δημοτικοί σύμβουλοι να μένουν άφωνοι.
Η ...

Ποιοι πολιτικοί θα πάνε στη ΔΕΘ;...




To πρόγραμμα της παρουσίας των πολιτικών αρχηγών στην 77η Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.
Οπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της...

Έκαναν τους 80 υπαλλήλους, διευθυντές, σε υπό αποκρατικοποίηση δημόσια υπηρεσία!...




Η ιστορία που θα σας διηγηθώ, διαδραματίσθηκε σε μία από τις υπό-αποκρατικοποίηση δημόσιες υπηρεσίες. Πήγαν πριν από δύο μήνες ελεγκτές στην υπηρεσία αυτή (η οποία λόγω πολλών σκανδάλων είχε χαρακτηρισθεί και ως «αμαρτωλή»- και για το λόγο αυτό η ...

Πιέσεις στην αγορά για μείωση τιμών...




Εντείνονται οι πιέσεις στην αγορά για μείωση των τιμών, μετά και την αγορανομική διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης για μειώσεις έως και 30% σε κυλικεία σχολείων, πλοίων και νοσοκομείων, ενώ ενόψει νέας σχολικής χρονιάς καταβάλλονται προσπάθειες να μειωθούν οι...

Τσίπρας: «Έ, ρε Σαμαράς που σας χρειάζεται» (BINTEO)...






Tο συμπέρασμα του Αλέξη που … ξάφνιασε τους πάντες στην αντιεκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου


Είναι δύσκολο να παραδεχτεί ο αρχηγός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι... ο τόπος χρειάζεται τον Σαμαρά του... Ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε όμως τον εαυτό του στην χθεσινή εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής. Έτσι τουλάχιστον το … είδε και το άκουσε …

Στείλτους εκεί που τους αξίζει!