PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΛΑΓΙΟΣ -ΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ..

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΧΛΑ-ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ-ΤΣΙΜΗΤΡΗ ΜΑΡΙΑ..3 ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ..

http://3.bp.blogspot.com/-YGkVPaRYrFA/TWFDnee2DBI/AAAAAAAAL9A/3g-9Gt5x-qY/s1600/DSC07350TREIS.jpg

Παρουσιάστρια δείχνει το...



Η ισπανική τηλεόραση φημίζεται για τις στιγμές... χαλάρωσης που προσφέρει Live στους τηλεθεατές, αφού πολλές παρουσιάστριες παθαίνουν σέξι ατυχήματα κατά τη διάρκεια εκπομπών.

Και φυσικά είναι αυτός ένας τρόπος για να εκτινάξουν τους δείκτες της τηλεθέασης στα ύψη, όπως συνέβη με την Σανίκ Ασπε, η οποία παρά τις προσπάθειές της να μη φανεί το εσώρουχό της, τελικά την... πάτησε από ξένο δάκτυλο που την υποχρέωσε, έστω και άθελά της, να αποκαλύψει τον εσωτερικό της κόσμο στο κοινό...

Άλλαξε δημόσια η Κλουτσίνοβα! (video+photos)



Η αδιάκριτη κάμερα, που ζούμαρε πάνω της, δεν πτόησε ούτε στο ελάχιστο την Ελίσκα Κλουτσίνοβα να κάνει τη δουλειά της.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ...ELIS ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΚΕΙ ΛΑΓΙΟΣ ΜΕ ΦΕΛΩΝΗ


Ρε τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ τον ΛΑΓΙΟ, τον ....πολιτικό!
Αυτό το παιδί δεν "παίζεται" εκεί στον ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ!
Τώρα στην άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα του πανέμορφου χωριού της Παραλιακής Βόρειας Πιερίας, να πίνεις το ποτό σου ή τον καφέ σου, με το απαραίτητο κους κους, για χαλάρωμα....
ΟΛΑ ΤΑ ...ΛΕΦΤΑ!
Στο CAFE BAR ELIS η παρέα του γνωστού δημοσιογράφου με τον ιδιοκτήτη του, ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΕΛΩΝΗ, διασκεδάζει με χαλαρή κουβέντα!
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΓΙΟΣ (όχι άλλη πολιτική ρεεεεε) και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΕΛΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ..ΚΑΓΚΕΛΑ!
Θέλεις να περάσεις καλά; Έλα Μακρύγιαλο και παραλία Θερμαϊκού!
ΕΚΕΙ ΓΥΡΩ ΚΙ Ο ΓΙΑΝΝΙΤΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ...ΟΜΟΡΦΑ!!!
Δημητράκη, πάρε ....πέτρα και ...βάρα!!! χα χα χα

Ελληνίδα τραγουδίστρια μας τα έδειξε όλα...!



Τόσο άνοιγμα πια στο φόρεμα στραβώθηκαν στα πρώτα τραπέζια!






Τις εντυπώσεις έκλεψε το μικροσκοπικό φόρεμα της Πάολα και τα υπέρ-ενισχυμένα στήθη της!
Δείτε την φωτογραφία!

Η ακριβότερη μπύρα του κόσμου με κόστος 750 ευρώ το μπουκάλι έκανε την εμφάνιση της σε περιορισμένο αριθμό των... 30 μπουκαλιών.


Πρόκειται για την Nail Ale, την μπύρα που είναι φτιαγμένη από νερό από τους παγετώνες της Ανταρκτικής.

Όπως δήλωσε ο Αυστραλός ζυθοποιός, Τζον Στόλγουντ, που την έφτιαξε: "Είναι υπέροχο να πουλάς το ακριβότερο μπουκάλι μπύρας στον κόσμο, αλλά είναι και για καλό σκοπό. Νομίζω ότι στο μέλλον οι μπύρες που θα κοστίζουν πάνω από 800 δολάρια δεν θα είναι απλώς μοναδικές, αλλά τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατίθενται για καλούς σκοπούς".

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα από την πώλησή της πανάκριβης αυτής μπύρας, με το όνομα "Nail Ale" θα δοθούν στην αμφιλεγόμενη μαχητική περιβαλλοντική οργάνωση "Sea Shepherd", η οποία αγωνίζεται για να σταματήσει τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά και σύντομα μέλη της θα αναχωρήσουν για την έβδομη αποστολή τους στην Ανταρκτική.

Τέλος, ο Αυστραλός δήλωσε αναφερόμενος στη βρετανική μπύρα "The End of History", με περιεκτικότητα 55% αλκοόλ, η οποία κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες, σε 11 μπουκάλια τυλιγμένα σε κουφάρια μικρών ζώων, που πωλήθηκαν προς 545 ευρώ το ένα: "Ευτυχώς πλέον η ακριβότερη μπύρα του κόσμου πωλείται με στόχο τη διάσωση των φαλαινών και δεν είναι... μια μπύρα με πολύ αλκοόλ και νεκρά ζώα".

Το "χλιδάτο παλάτι" του Σαρκοζί στο Μαρόκο...








Δείτε την φωτογραφία...
Αφότου έχασε τις εκλογές για την Προεδρία της Γαλλίας πριν λίγες εβδομάδες, ο Νικολά Σαρκοζί για να παρηγορηθεί αποφάσισε να αγοράσει μια χλιδάτη βίλα.

Τα σχέδια της Ελένης...




Μεγάλο αναμένεται να είναι το φετινό καλοκαίρι για την Ελένη Μενεγάκη καθώς άρχισε νωρίς- η εκπομπή της έριξε αυλαία στις αρχές Ιουλίου- και τελειώνει αργά αφού, όπως όλα δείχνουν η πρεμιέρα της... νέας σεζόν δεν θα γίνει μέσα Σεπτέμβρη αλλά στις αρχές Οκτωβρίου.

Oι λιτές διακοπές του Ολάντ...




Ειρωνικά είναι τα περισσότερα δημοσιεύματα στη Γαλλία σχετικά με τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τις λιτές διακοπές που επέλεξε να κάνει σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Νικολά Σαρκοζί ο οποίος ήταν λάτρης της χλιδής και των γιοτ.

Τα ...

Διορίστηκαν οι ειδικοί γραμματείς υπουργείων ...




Kαταργήθηκαν κάποιες ειδικές γραμματείες...
Την τοποθέτηση Ειδικών Γραμματέων στους Ενιαίους Διοικητικούς Τομείς υπουργείων, αλλά και την κατάργηση Ειδικών Γραμματειών σε έξι υπουργεία ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Έκλεισε με τον Alpha η Ανίτα Πάνια...




Σε συμφωνία με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ήρθε η παρουσιάστρια Ανίτα Πάνια που θα παρουσιάζει από τη συχνότητά του εκπομπή τη νέα σεζόν, σύμφωνα με το...

«Στοπ» στις νέες άδειες για φωτοβολταϊκά, μειώνονται δραστικά οι εγγυημένες τιμές...




Πακέτο μέτρων για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τον περιορισμό της επιβάρυνσης των καταναλωτών, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Με αποφάσεις του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, αναστέλλεται η...

Σημαντική απόκλιση στα έσοδα -με την «τρύπα» να ξεπερνά τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ- καταγράφεται στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.


Ακόμη,... χαμηλότερες από τις προβλέψεις είναι οι δαπάνες -κυρίως λόγω των περικοπών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- αλλά και το έλλειμμα.

Σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε 13.203 εκατ. ευρώ, και το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο σε 3.070 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση έναντι των στόχων του ελλείμματος για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 14.829 εκατ. ευρώ και του στόχου για το πρωτογενές έλλειμμα ύψους 4.536 εκατ. ευρώ.
Ακόμη, σημαντικά βελτιωμένο παρουσιάζεται τόσο το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού όσο και το πρωτογενές έλλειμμα και έναντι του επταμήνου του προηγούμενου έτους κατά 2.782 και 2.696 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Τον φάγαν ξαφνικά...




...και το 'μαθε από τα Μέσα ενημέρωσης...

Έδιωξαν ξαφνικά τον Διώτη, παρά τις αντιρρήσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Το μεσημέρι ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, βρισκόταν στη δουλειά του (σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών) και φεύγοντας, κανείς δεν του πε, πως τον είχαν ήδη σουτάρει.
Το... μαθε λίγο αργότερα από το διαδίκτυο και τα ραδιοφωνα.
Ο Γ. Διώτης (εισαγγελέας - φίρμα , την εποχή της εξάρθρωσης της 17Ν), ήταν κολλητός του Χρυσοχοϊδη και στηριζόταν από το ΠΑΣΟΚ.
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ξίνισαν τα μούτρα τους, αλλά δεν έθεσαν βετο.
Νεος επικεφαλής του ΣΔΟΕ, άλλος "κολλητός" . Ονομάζεται Στασινόπουλος και το προσόν που τον προώθησε σε αυτή τη θέση, ειναι η φιλία του με τον Σαμαρά..       

Η εντολή είναι μία:


Αποστείλατε κατασχετήρια!
Η ντόπια τρόικα, βλέποντας άδεια τα δημόσια ταμεία και μη ξέροντας από που θα κλείσει τη μαύρη τρύπα των 2,2 δις, ξαναχτυπάει τους ήδη εξαθλιωμένους πολίτες από τις τσέπες των οποίων, έχουν αρπάξει και το τελευταίο σεντς.
Νέο φοροσαφάρι, το... χαρακτήρισε ο Παππούς στο MEGA. Αλλά αυτή τη φορά, γνωρίζοντας πως δεν θα βρουν τίποτα στις τσέπες μας, έρχονται να μας πάρουν τα σπίτια μας!... 

Δεβετζή τα 'χωσε στην Φάνη Πάλλη - Πετραλιά...




Μια δήλωση της Φάνη Πάλλη - Πετραλιά ήταν αρκετή για να προκαλέσει την "έκρηξη" της Πηγής Δεβετζή και να τα χώσει χοντρά στην πρώην υπουργό.
Η Φάνη δήλωσε ότι οι Έλληνες αθλητές δεν έκαναν καλή προετοιμασία, παρα το γεγονός ότι πήραν χρήματα.
Αυτό προκάλεσε την... άμεση απάντηση της αργυρής ολυμπιονίκης, η οποία τα 'πε... "τσεκουράτα":
"θα ήθελα να ενημερώσω την κα Πετραλιά ότι οι Ελληνες αθλητές πήραν μόνο όλο το χρόνο 3.000 ευρω.

Πως να βγάλουν την προετοιμασία".

Η ίδια συνέχισε την "επίθεση" λέγοντας με νόημα "διαφωνώ επίσης με την πρώην υπουργό ότι ο αθλητισμός στην Ελλάδα έχει μέλλον. Με αυτά τα δεδομένα δεν έχει...".
Δεν έχει και άδικο... 

Οι παρουσιαστές φοβόντουσαν τον Κασιδιάρη...














Είχαν στο μυαλό τους τα μπουκέτα που 'χε ρίξει στην Κανέλλη...

Οι άνθρωποι σκέφτηκαν απλά. Ρε, λες να γίνει εδώ του Παπαδάκη! Να μας πλακώσει αυτός ο αδιάντροπος στις μπουνιές και να φωνάζουμε και 'μεις όχι, όχι όχι!
Έτσι εξηγείται η χαλαρή και ήπια - μέχρι παρεξηγήσεως- δημοσιογραφική αντιμετώπιση του Κασιδιάρη.

Η κυβέρνηση φοβάται και κρύβεται...

Ποικίλες είναι οι πρώτες αντιδράσεις τοπικών στελεχών της ΝΔ για την απόφαση του πρωθυπουργού να περιορίσει σε μία ημέρα(ουσιαστικά σε κάποιες ώρες) την παρουσία του στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς από τη μια θεωρείται απολύτως δικαιολογημένη κι από την άλλη τονίζεται ότι... δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις.


Όσοι υποστηρίζουν τον περιορισμένο χαρακτήρα της επίσκεψης θέτουν ως επιχειρήματα το μήνυμα ότι δεν πρέπει να γίνονται σπατάλες αυτήν την εποχή, ότι χαλάει έτσι η… σούπα όσων ήθελαν να μετατρέψουν τη ΔΕΘ σε πεδίο μάχης και ότι δεν είναι ώρα για συγκρούσεις και για πανηγύρια.

Όσοι θεωρούν ότι δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις υποστηρίζουν πως υποβαθμίζεται ο θεσμός, πως περνάει το μήνυμα πως η κυβέρνηση φοβάται και κρύβεται, πως χάνεται μια ευκαιρία για να δοθούν εξηγήσεις για την ακολουθούμενη πολιτική και για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα των μέτρων και πως δίνεται πεδίο δόξης λαμπρό στο ΣΥΡΙΖΑ και στις διαθέσεις συντεχνιών που θέλουν να μετατρέψουν τη ΔΕΘ σε μια «επικίνδυνη φιέστα».

Δύο μόνο άτομα έχουν μείνει στο κτήριο της Κουμουνδούρου, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.


Με το κλείσιμο της Βουλής, όλα τα στελέχη της Αριστεράς έφυγαν και πλέον, τα... «γερμανικά νούμερα» του Αυγούστου εκτελεί ο Χρήστος Στάικος στο γραφείο τύπου και ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρης Βίτσας, που ασχολείται με οργανωτικά θέματα ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης του φθινοπώρου. Κι αν ακούτε άλλα στελέχη του κόμματος στα ραδιόφωνα, οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις γίνονται παρά θιν’ αλός. Ειδάλλως, θα βλέπατε τους ίδιους και στην τηλεόραση. Αλλά πώς να συμμετάσχεις σε πρωινάδικο από την παραλία; Γίνεται; Δε γίνεται..

Ποια είναι η λέξη που ακούγεται συχνότερα αυτές τις μέρες από κυβερνητικά χείλη; "Διακοπές"; Οχι, "περικοπές"!



Με αυτήν ξεκινούν τη μέρα τους, με αυτήν αποχωρούν αργά το βράδυ από τα γραφεία τους υπουργοί και... στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου. Κάπως έτσι, οι επικείμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις φέρνουν... περικοπές και στις διακοπές των κυβερνητικών εταίρων!

Διοργάνωσε σόου με μαγιό και χορό εν ώρα πτήσης...



Χρηματικό πρόστιμο 956 δολαρίων (780 ευρώ) επέβαλλε η Υπηρεσία Πολιτική Αεροπορία του Βιετνάμ σε μια νεοσύστατη αεροπορική εταιρεία, ονόματι VietJetAir επειδή διοργάνωσε μια επίδειξη μπικίνι, εν ώρα πτήσης.

«Είναι η πρώτη φορά που ...

To ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου...




ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ.

Όρος επιβίωσης.
Η τήρηση της νομιμότητας για Έλληνες και αλλοδαπούς.

Το γενικό... περίγραμμα

Ο "αγωνιστής" για την τακτοποίηση της θυγατέρας του...

Kαλές θάλασσες...

ΑΡΘΡΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΖΗΜΑ


Ο δημοσιογράφος Απόστολος Λάγιος, αποδέχτηκε όπως δείχνουν τα πράγματα  πρόταση που του έγινε για ενεργή συμμετοχή στην επόμενη εκλογική περίοδο και σε τοπικό επίπεδο .

Η δημοσιογραφία εμπεριέχει την υποκειμενική άποψη αυτού που την ασκεί, από τον τρόπο διαμόρφωσης ή παρουσίασης των συγκεντρωμένων πληροφοριών, μέχρι τον άμεσο σχολιασμό αυτών, με στόχο την πληροφόρηση των πολιτών. Αυτό φυσικά ξέρει να το κάνει πολύ καλά ο δημοσιογράφος Απόστολος  Λάγιος.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Απόστολος Λάγιος με πλήρη πολιτική συνείδηση, με αίσθημα ευθύνης και με απόλυτη επίγνωση της αλήθειας, αποφάσισε  να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο  κόμματος και στα τοπικά δρώμενα κατά την προεκλογική περίοδο που έρχεται. Ο ίδιος φυσικά υποστηρίζει ότι, μόνο μέσα από την ενεργή μας συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες μπορούμε να επαναφέρουμε στην κοινωνία το αίσθημα ασφάλειας και δικαίου.

Η απόφαση του αυτή, σε μία περίοδο όπου η χώρα ολόκληρη δοκιμάζεται από λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, τα οποία συνεχίζουν να κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά, ευελπιστεί να συμβάλει  στην απαρχή μιας νέας σελίδας για τον τόπο μας.

Πάμε φουλ για Χρυσό!



Χάρρυ Κλυνν
Στο 23,1% εκτοξεύθηκε η ανεργία το Μάιο του 2012
Στο νέο ρεκόρ του 23,1% σκαρφάλωσε η ανεργία το Μάιο του 2012, από 16,8% που ήταν το Μάιο του 2011 και 22,6% που ήταν τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η...

«Παραίτηση Β. Πολύδωρα τώρα» είναι το όνομα του νέου γκρουπ που δημιουργήθηκε στο Facebook με αφορμή τον διορισμό της κόρης του βουλευτή στη Βουλή στο διάστημα της μιας ημέρας που ήταν Πρόεδρος Βουλής...

Η σελίδα στο Facebook έχει ήδη ...συγκεντρώσει πάνω από 2.500 φίλους. Σκοπός της σελίδας, σύμφωνα με τους δημιουργούς της «είναι να συγκεντρώσει άτομα που θεωρούν ανήθικο τον διορισμό της κόρης του Β. Πολύδωρα στη Βουλή και ότι πρέπει να παραιτηθούν άμεσα και οι δύο».


Την αποκάλυψη της πρωτοφανούς αυτής ενέργειας εκ μέρους του κ. Πολύδωρα είχε κάνει η εφημερίδα τα Νέα προ ημερών και από τότε ο βουλευτής είχε, μέσω διαρροών, υπερασπιστεί την κίνησή του. Η απάντησή του ήταν ότι είχε κάθε δικαίωμα να διορίσει την κόρη του και ότι με τον διορισμό αυτό είχε καλυφθεί μόνο μια από τις έξι θέσεις μετακλητών υπαλλήλων που προβλέπονται. Ο κ. Πολύδωρας, μέσω διαρροών πάντοτε, είχε επικαλεστεί και τα αυξημένα προσόντα της κόρης του, η οποία, παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε εξακολουθεί να παραμένει στη θέση της.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΠΟΛΥΔΩΡΑ..


«Γεια σου, βρε Πολύδωρα,

είσαι παλικάρι,
 

τους νέους έξω που πεινάν
 

τους έγραψες και πάλι.
 

Διόρισες την κόρη σου,
 

να παίρνει τα λεφτά της,
 

λες και δεν υπήρχανε παιδιά,
 

να κάνουν τη δουλειά της»

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ...

Αλλοτρίωση στην Ελλάδα του σήμερα!...





Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου


 
  Τι ακριβώς σημαίνει ο όρος αλλοτρίωση ή αποξένωση, του ατόμου που ζεί, εργάζεται, λειτουργεί και δημιουργεί ως μέλος μιάς σύγχρονης αστικής κοινωνίας; Σταχυολογώντας από την πλούσια πάνω στο θέμα αυτό βιβλιογραφία των κοινωνικών επιστημών μπορούμε να προσδιορίσουμε 5 πιθανές ερμηνείες του όρου αλλοτρίωση .
Συγκεκριμένα η αλλοτρίωση μπορεί να σημαίνει «αποδυνάμωση» ή και «έλλειψη νοήματος» ακόμη «έλλειψη αρχών ή ανομία» ‘όπως και «απομόνωση ή μοναξιά» και τελικά «αποξένωση από τον ίδιο μας τον εαυτό.»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή πολιτών στο πάρκο του Λιτοχώρου η λαϊκή συνέλευση ενάντια στην απόφαση της δημοτικής αρχής να εναποτεθούν τα απόβλητα της ιαπωνικής εταιρίας TOSCOH στο λατομείο του Λιτοχώρου. Στο τέλος της συνέλευσης αποφασίσθηκε η συλλογή υπογραφών ενάντια σε αυτή την απόφαση.



ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..

Τον Οκτώβριο αναμένεται η αύξηση στα διόδια της Εγνατίας Οδού, η οποία θα φθάνει στο 20%.



Η επιβολή της αύξησης είχε αναβληθεί τόσο τον Απρίλιο όσο και τον Ιούλιο, ειδικά μετά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν διατυπωθεί από φορείς της Ηπείρου. Η αύξηση αφορά στους πέντε σταθμούς διοδίων που λειτουργούν σήμερα στον οδικό άξονα των 670 χιλιομέτρων: στην Τύρια (Παραμυθιά Θεσπρωτίας), στο Μαλακάσι (Μέτσοβο), στον Πολύμυλο (Κοζάνη), στην Ανάληψη (Λαγκαδάς) και στον Ιασμο (Κομοτηνή). 

Σας προσκαλούμε στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνει ο Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου το Σάββατο 11 και τη Κυριακή 12 Αυγούστου, έξω απ' το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου μετά τις 9.00μ.μ.



Θέμα της έκθεσης είναι οι δραστηριότητες του συλλόγου στο πέρασμα των χρόνων.

"Δεν είναι ποτέ αρκετός ο χρόνος
για να ρουφήξεις τη μαγεία των βουνών.

Όσο όμως τα γνωρίζεις,
σε παρασύρουν σ’ ένα κόσμο τόσο διαφορετικό.
Αυτά τα βουνά θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε
σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο…

Ακολουθείστε κι
εσείς τις διαδρομές μας και ονειρευτείτε κι
εσείς ένα παραμύθι χωρίς αρχή και τέλος."