PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ..

ΚΙΒΩΤΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑ-ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ..

Ένα εκατομμύριο εκατόν πενήντα χιλιάδες άνεργοι!! Στο νέο ρεκόρ του 23,1% σκαρφάλωσε η ανεργία το Μάιο του 2012, από 16,8% που.. ήταν το Μάιο του 2011 και 22,6% που ήταν τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...

PIERIA-RG..

PIERIA-GR

«Το ιταλικό δημόσιο και η τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας αποφάσισαν να πουλήσουν μέρος της ακίνητης περιουσίας» του δημοσίου, αναφέρει ειδικό εκτενές ρεπορτάζ της αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal.




«Το ιταλικό δημόσιο και η τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας αποφάσισαν να πουλήσουν μέρος της ακίνητης περιουσίας» του δημοσίου, αναφέρει ειδικό εκτενές ρεπορτάζ της αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal.
Πρόκειται για 350 μέγαρα, κάστρα, πρώην φυλακές και αποθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, η...

Τα νέα δεν είναι καλά.


Ξαφνικά από την ΕΚΤ ανησύχησαν για την άνοδο της ανεργίας .
Και το μήνυμα που στέλνουν είναι... σύμφωνα με τον Παππού, πως, πάμε για νέο ψαλίδισμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Να δούμε τι θα μείνει τελικά...  

Απελπισία..







Κατά μισή μονάδα κάθε μήνα ανεβαίνει το ποσοστό της ανεργίας. Μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι θα φτάσει το 27%.
Η... Ράνια Τζίμα στο MEGA περιέγραψε την απελπισία της ανεργίας μέσα από αριθμούς .
Οι απασχολούμενοι είναι 3.816.912 και οι άνεργοι 1.147.372 !
Στις δε ηλικίες από 15-24, η ανεργία θερίζει αγγίζοντας το ποσοστό του 54,9%, ενώ απο 25-34 το ποσοστό φτανει στο 31,6%.
Και τίποτα στον ορίζοντα δεν δείχνει πως μπορεί ν' αλλάξει αυτή τη τραγική εικόνα...

Διέρρηξαν το γραφείο του Νικολόπουλου...

















Διάρρηξη σημειώθηκε στο γραφείο του Βουλευτή Αχαΐας και τ. Υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Ι. Νικολόπουλου, το απόγευμα της Τετάρτης, 9 Αυγούστου.
Ο δράστης ή οι δράστες, εισήλθαν στον... χώρο του γραφείου του κ. Νικολόπουλου παραβιάζοντας την πόρτα και αφού αναστάτωσαν τον χώρο, ψάχνοντας παντού, αποχώρησαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

Μια προεκλογική αφίσα της ΔΗΜΑΡ, που έχει ξεμείνει στο κέντρο της Αθήνας, κάνει θραύση στο Διαδίκτυο.



Διακινείται μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και περιέχει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος του Φώτη Κουβέλη. Τα σχόλια που ... συνοδεύουν τη φωτογραφία αφορούν στην… αξιοπιστία της ΔΗΜΑΡ, καθώς οι προεκλογικές δεσμεύσεις που εικονίζονται είναι… οι ακριβώς αντίθετες των μέτρων που είναι υπό συζήτηση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Έχετε δει τον Βενιζέλο καβάλα σε μοτοσυκλέτα?...




Τον είδαν οι κάτοικοι της Σκοπέλου. Κι έπαθαν!...
Έφτασε στην Σκόπελο με δελφίνι. Αποβιβάστηκε στις 15:30 στην Γλώσσα (περιοχή, που λόγω ονόματος του πάει γάντι).
Εκεί τον περίμενε μια μοτοσυκλέτα, με ... έναν άνδρα ντυμένο πολιτικά.
Ο Βενιζέλος παρότι υπήρχε κι ένα αυτοκίνητο, καβάλησε τη μοτοσυκλέτα. Χάρμα οφθαλμών!
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο "Αντρίνα" (γιατί αυτό ως όνομα δεν του πάει?) , όπου καταλύουν συνήθως οι πολιτικοί που επισκέπτονται το νησί.
Ες αύριον τα σπουδαία..     

σπάνιο εύρημα μαμούθ στα Γρεβενά...




Δίπλα στους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες του μαστόδοντα mammut borsoni στον κόσμο, ένας νεογιλός, ο μικρότερος στον πλανήτη, βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα στα εκθέματα του Μουσείου Φυσικής ιστορίας της Μηλιάς Γρεβενών.
Το μικροσκοπικό απολίθωμα, που είχε παραδώσει στους ερευνητές ο κ. Θωμάς Τζημόπουλος πριν...

Ο Τούρκος αρθρογράφος της εφημερίδας Sabah, Γιουκσέλ Αϊτούγκ δέχτηκε δριμεία κριτική για το άρθρο του με τίτλο «Η θηλυκότητα πεθαίνει στους Ολυμπιακούς», το οποίο αναφερόταν στις αθλήτριες των Αγώνων του Λονδίνου.


Κατά την άποψή του, επειδή το...
γυναικείο physique αλλοιώνεται λόγω της υπεράθλησης που απαιτείται ώστε να συμμετάσχει μια αθλήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσες παραμένουν «παραδοσιακά» γυναίκες θα πρέπει να παίρνουν εξτρά βαθμούς στα αθλήματα που αγωνίζονται.

Ο σάλος που προκλήθηκε ήταν τεράστιος και ο Αϊτούγκ κατηγορήθηκε ως σεξιστής και άτομο που μειώνει τη γυναικεία ταυτότητα.

Κριτική του ασκήθηκε εντονότατα από πάμπολλες ανά τον κόσμο κυρίες που χρησιμοποίησαν διόλου «εύηχα» επίθετα για το πρόσωπό του, σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter.

Βέβαια, πέρα από το «ευγενές» επίθετο του «λεχρίτη» που του προσέδωσε μία χρήστης, υπήρξαν και χιουμοριστικά όπως το παρακάτω: «Προφανώς ο Γιουκσέλ Αϊτούγκ δεν έχει παρακολουθήσει αρκετό beach volleyball».

Το άρθρο του γράφτηκε έπειτα από «πειράγματα» που δέχτηκε η Βρετανίδα αρσιβαρίστρια Ζόι Σμιθ για την εμφάνισή της. Πολλά από αυτά ανέφεραν ότι μοιάζει με «λεσβία» και «άντρα»...
protothema.gr

Μην με ξεχνάς...

Πως θα μπορούσε να είναι σωτήρας ο ψιλικατζής (ρουσφέτια με διορισμό γιατρού ως Σύμβουλο για την εθνική οικονομία) τέως υπάλληλος του Σημίτη & τώρα ο πρόθυμος υπάλληλος των τροϊκανών;

Αν πω ότι αυτήν την Ελλάδα του W την έχω γραμμένη στ' αρχίδια μου, όπως κι αυτή εμένα, θα περεξηγηθώ;



Από "ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ"
Όχι μόνο η ελληνική δημοσιογραφία αλλά και το …κοσμικό κουτσομπολιό έχουν εκπλαγεί από τις αποκαλύψεις για τα πάρτι της χλιδής στη Μύκονο. Για τις συναυλίες του Ρουβά όπου για να καπαρώσεις καναπέ ήθελες 4.000 ευρώ, για τα πάρτι στο εστιατόριο Nammos με τις σαμπάνιες να ρέουν λες και είναι ρετσίνα Κουρτάκι, για τους δεκάδες κοσμικούς οι οποίοι δεν είχαν τι να κάνουν κι έπαιζαν…

Ο ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ... ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΟΥ!

Α


Ρε μάγκες, για να μην τρελαθούμε δηλαδή...
Αυτός ο εξαιρετικός πιτσαδόρος, ο Σαμαράς, δεν ήταν που έβγαλε δυο τρία Ζάππεια στον αέρα, με φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, όπου ο μεγάλος αυτός οικονομολόγος ΕΔΙΝΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ!) για τα μέτρα που έχουν επιβάλλει οι Γερμανοί στην χώρα μας;
Πού πήγαν όλα τα...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/08/blog-post_10.html

Στα 23,1% η ανεργία






Φούμαρα αποδείχτηκαν οι προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων της συγκυβέρνηση που έθεταν σαν στόχο την μείωση της ανεργίας.
Τα νέα στοιχεία -που παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε- μας δείχνουν ότι όχι μόνο δεν...

Βύρωνας Πολύδωρας ευτυχώς ήταν μόνο για μια μέρα πρόεδρος ... αλλιώς θα διόριζε όλο το σόι του...

ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΠΛΕΞΑΝ..

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ..

ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ..

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Εκ νέου παράταση προθεσμίας για την Εμποροπανήγυρη»
Σας γνωρίζουμε ότι η υποβολή αιτήσεων για την συμμετοχή εκθετών
στην Εμποροπανήγυρη Αιγινίου λαμβάνει παράταση έως την Δευτέρα 13 Αυγούστου.


Η Αντιδήμαρχος
Ξανθίππη Βασιλειάδου

Δήμος Πύδνας - Κολινδρού : «Απάντηση σε δημοσίευμα» του κ. Τερζή


Με αφορμή δημοσίευμα του κ. Τερζή σε εφημερίδα του Νομού στις 3 Αυγούστου2012 θα θέλαμε να δώσουμε κάποιες διευκρινίσεις και πληροφορίες σχετικά με την ύδρευση και άρδευση του Δήμου μας.

Μετά από εισήγηση των προπονητών του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και ειδικότερα του προπονητή της ομάδος ΝΕΩΝ κ Τσιαμπέρα, αποκτήθηκε ο 16χρονος ποδοσφαιριστής Γιώργος Καλαϊτζής από τον ΕΘΝΙΚΟ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ.



Ο ΓιώργοςΚαλαϊτζής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ΠΑΕ, εντάχθηκε ώς εκπαιδευόμενος της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ (ο μικρότερος στο ρόστερ της ΠΑΕ) και αρχικά θα αγωνιστεί στην ομάδα ΝΕΩΝ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

Η κίνηση αυτή της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ καθώς και άλλες φετινές κινήσεις της, δείχνει ότι η ομάδα, άρχισε να έχει τα μάτια της στραμμένα στα ταλέντα του νομού μας και θα ακολουθήσει αυτή τη στάση της και σε επόμενες μεταγραφικές κινήσεις.
- Ο Γιώργος Καλαϊτζής ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες του Βατανιακού από ηλικία 7 ετών και έως σήμερα μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στα χέρια του προπονητή του Γ. Μυστακίδη.
- Το 2009 μεταγράφεται στον ΠΙΕΡΙΚΟ, όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια στα τμήματα ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ και ΠΑΙΔΙΚΟ.
- Τη φετινή σεζόν 2011- 2012αγωνίστηκε βασικός στην αντρική ομάδα (Β κατηγορίας) του ΕΘΝΙΚΟΥ Ν ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε και στο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης στις υποδομές στο ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, με συμμετοχή και πρώτη θέση σε δύο μεγάλα τουρνουά του ΑΤΕΡΜΩΝΑ και του ΜΥΤΙΚΑ.- Συνολικά φέτος αγωνίστηκε σε 59 αγώνες.
- Συμμετείχε στη μικτή Πιερίας το 2009, 2010 και φέτος βασικό στέλεχος στην ομάδα ΝΕΩΝ της μικτής ΠΙΕΡΙΑΣ, με συμμετοχή σε όλα τα παιγνίδια
- Όλα τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχε ανελλιπώς σε σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομής και σε πάρα πολλά τουρνουά με τις ομάδες του ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ, ΠΙΕΡΙΚΟΥ, και ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
- Τα δύο τελευταία χρόνια αποτέλεσε στόχο σκάουτερς μεγάλων ομάδων σε αγώνες που συμμετείχε, σε μεγάλα τουρνουά και σε αγώνες της μικτής ΠΙΕΡΙΑΣ.
ΘΕΣΗ: Είναι αριστεροπόδαρος, με καλή χρήση και το δεξιού ποδιού, δυναμικός, δυνατό σούτ, αγωνίζεται και γνωρίζει καλά τις θέσεις του αριστερού μπάκ, αμυντικού χάφ, σέντερ μπάκ, αλλά και του ακραίου αριστερού επιθετικού που αγωνιζόταν σε μικρότερη. 

1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

http://lefteria.blogspot.gr/2012/08/sfendami-adventure-exoerience-25-26.html

adv_exp12.jpg

Μονάχα ένα 24ωρο θα διαρκέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου.



Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Έκθεσης, συνοδεία αρμόδιων υπουργών, στη συνέχεια θα συναντηθεί με ...
εκπροσώπους των τριών φορέων που συνενώνονται, δηλαδή τις ΔΕΘ, Helexpo και ΟΠΕ, και μετέπειτα θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Εάν οι εν λόγω πληροφορίες επαληθευτούν, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που δεν θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της Έκθεσης η ομιλία του πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς, που γίνεται το βράδυ του Σαββάτου, και η επακόλουθη συνέντευξη Τύπου, που λαμβάνει χώρα το πρωί της Κυριακής.

Πρέπει να υπενθυμιστεί πως μόλις λίγες ημέρες αργότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου, θα λάβει χώρα στη Λευκωσία η προγραμματισμένη συνέλευση του Eurogroup, όπου κεντρικό θέμα θα αποτελέσει η πορεία του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και το ενδεχόμενο εκταμίευσης της επόμενης δόσης του δεύτερου πακέτου διάσωσης...

ΠΙΕΡΙΑ : 675 προσλήψεις με συμβάσεις





Ο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ανακοινώνει την πρόσληψη 675 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 5 μηνών για την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Φίλες και Φίλοι, 2012 και είμαστε στο ίδιο έργο θεατές...





Φίλες και Φίλοι,
2012και είμαστε στο ίδιο έργο θεατές...
Πόσες και πόσες φορές, όλα αυτά τα χρόνια, δε μας απασχόλησε η ΔΕΑΛ, σε δημοτικά συμβούλια, σε λαϊκές συνελεύσεις, ακόμα και σ αυτές που συνήθιζε να κάνει ο Δήμαρχος...
Ο λόγος πάντα ήταν: Εταιρείες- κοινοπραξίες,συμφωνίες, συμβάσεις, βεβιασμένες ή εν κρυπτώ...Και πάντα το πρόσχημα ένα: η αποκατάσταση...

Έτσι λοιπόν και φέτος, χωρίς καμία πρωτοτυπία,η Δημοτική Αρχή του κ. Παπαθανασίου με τη συμφωνία και της παράταξης του κ.Τσιφοδήμου, ψήφισε την τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για 15 στρέμματα στην περιοχή Γούρνες στο Αμμορυχείο με σκοπό να έρθει η πολυεθνική TOSOHνα «θάψει» 82.000 τόνους βιομηχανικά απόβλητα...
Το προς απόθεση υλικό (διοξείδιο ηλεκτρολυτικού μαγγανίου) συνιστά «απόβλητο»και εμπίπτει στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί αποβλήτων,όπως κι αν το βαφτίζεικανείς: «Προϊόν», «παραπροϊόν»,«εδαφοβελτιωτικό» ή οτιδήποτε άλλο.
  • Κι αν είναι «εδαφοβελτιωτικό» όπως επικαλούνται, γιατί το αποθηκεύουν παίρνοντας ,τουλάχιστον στα χαρτιά, ιδιαίτερα μέτρα στεγανοποίησης και δεν το αφήνουν να ρθει σε επαφή με το έδαφος και το υπόλοιπο χώμα;
Το κριτήριο υπαγωγής αποβλήτων στην κατηγορία των επικινδύνων ή μη επικινδύνων αποβλήτων δεν είναι μόνο το ποσοστό των βαρέων μετάλλων και άλλων ενδεχομένως επικίνδυνων ουσιών που εμπεριέχουν,αλλά κυρίως η συμπεριφορά τους κατά το τεστ εκπλυσιμότητας που γίνεται με βάση ειδικές προδιαγραφές.
Τι θα γίνει ,δηλαδή,όταν αυτό έρθει σε επαφή με το νερό...
Σε παλιότερες μελέτες που έγιναν από το Α.Π.Θ. στο απόβλητο της TOSOH, αυτό χαρακτηρίστηκε ως δυνητικά επικίνδυνο και μη αδρανές.
Η εταιρεία όφειλε με φροντίδα και δαπάνες της να μεριμνήσει για τη σύννομη διαχείριση των αποβλήτων της και να σταματήσει τα τρυκ περί «αποκαταστάσεων».
Kρατάει χρόνια αυτή η κολόνια... Ψάχνει εδώ και καιρό να βρει χώρο να μεταφέρει από την αυλή της τα απόβλητά της.
Αυτή τη φορά, «αρωγούς-συνένοχους» στις προθέσεις της βρήκε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου. (σε αντίθεση με το Δήμο Χαλκηδόνας που σε ακριβώς ίδια περίπτωση με προσπάθεια για θάψιμο απόβλητων από την TOSOHσε χωράφια της περιοχής του όχι μόνο είχε ομόφωνα αντιδράσει, αλλά συμμετείχε και στην οργάνωση των κινητοποιήσεων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του)
Το αμμορυχείο, ή αλλιώς το «χρυσορυχείο»,της περιοχής είναι τουλάχιστον 800στρέμματα και θυμίζει σεληνιακό τοπίο, γιατί η αποκατάσταση του -σκοπός για τον οποίο ιδρύθηκε η ΔΕΑΛ- είναι ζήτημα που δεν απασχόλησε ουσιαστικά τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, παρά τη μεγάλη κερδοφορία της ΔΕΑΛ που κόμπαζαν και κομπάζουν ακόμη.
Γιατί άραγε, σήμερα, κόπτονται να αποκαταστήσουν τα 15 στρεμματα;
Είναι η«μύγα μέσα στο γάλα»...
Θα μπορούσε να πει κάποιος τι να υπάρχουν600 στρ αναποκατάστατα τι 615 στρ.
  • Και τι μέτρα πήραν τόσα χρόνια για την αποκατάσταση του τοπίου στο αμμορυχείο που θα χρειαστεί ένας ολόκληρος Όλυμπος για να κλείσουν τις τρύπες;
Εμείς το είπαμε χιλιάδες φορές, ότι όλα αυτά τα χρόνια, πρόσκαιρα και ευκαιριακά και για να μην ακούν λόγια δηλαδή από τους δημότες,έβρισκαν πάντα εταιρείες – κοινοπραξίες κτλ να πουλούν σε εξευτελιστικές τιμές το χαλίκι , επικαλούμενοι την αποκατάσταση, με αποτέλεσμα να αλωνίζουν στο λατομείο,οι κοινοπραξίες αυτές. Σίγουρα γνωρίζετε και για το πισσάδικο που άφησε η κοινοπραξία μέσα στο λατομείο.
Η περιοχή του λατομείου γειτνιάζει με μεγάλη αγροτική έκταση, έχει μεγάλο υδροφόρο ορίζοντα, με υπόγεια ύδατα καθώς επίσης είναι και τουριστική. Το Δίον, η Γρίτσα, η Πλάκα Λιτοχώρου (τα σπίτια, τα ξενοδοχεία, οι επιχειρήσεις και τα αγροκτήματα της περιοχής)υδρεύονται και αρδεύονται από παρακείμενες γεωτρήσεις.

  • Σε περίπτωση αστοχίας του έργου της στεγανοποίησης ποιος θα το ελέγχει και πως θα αποτραπούν τυχόν στραγγίσματα που διαφύγουν στον υδροφόρο ορίζοντα και τον μολύνουν?
  • Αλήθεια ποιος θα ελέγχει την εταιρεία και τη σύσταση των αποβλήτων που θα αποτεθούν;
  • Ποια κρατική υπηρεσία, αφού ακόμα και το ΙΓΜΕ είναι υπό κατάργηση;
Ας σκεφτούμε και κάτι ακόμα, οι 82.000 τόνοι του αποβλήτου (από τις 600.000 που έχει η εταιρεία σωρούς στην αυλή της) σημαίνουν4.000 δρομολόγια φορτηγών 20 τόνων.Καταλαβαίνετε τι επιπόνηση θα υποστεί το σύνολο της περιοχής από την μετακίνηση τόσων χιλιάδων δρομολογίων.

  • Όταν αυτό θα παραμένει άταφο, έστω και για μια μέρα, θα έρχεται σε επαφή με τον αέρα και το νερό της βροχής, ποιες θα είναι οι συνέπειες από την εκπλυσιμότητα του απόβλητου?
  • ποιος εγγυάται ότι δεν θα μολυνθούν ο υδροφόρος ορίζοντας, όλη η βιοποικιλότητα της χλωρίδας και της πανίδας αλλά και δε θα υποβαθμιστεί τουριστικά η περιοχή;
  • ... Δες τε την υποβάθμιση της Γρίτσας με την τελευταία σύμβαση που έγινε με την κοινοπραξία για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.
Ευθύνες έχουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και η σημερινή συγκυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) που ενώ έδωσαν άδεια λειτουργίας της εν λόγω βιομηχανίας, δεν χωροθέτησαν ακόμαπεριοχή για την υγειονομική ταφή των βιομηχανικών αποβλήτων.
  • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όφειλε να έχει ΧΥΤΕΑ όπου θα θάβονται τα βιομηχανικά απόβλητα.
  • Αλήθεια τι γίνεται με το αντίστοιχο πρόβλημα και τους εγκαταλελειμμένους τόνους φωσφογύψου σε περιοχή του δήμου Πύδνας- Κολινδρού, απόβλητο ραδιενεργό της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων;
Και ένα τελευταίο ερώτημα,
  • γιατί η εταιρεία χρειαζόταν την συνεπικούρηση-συνέργεια και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, αφού έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις όπως λένε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κ.Μ.;
Και δε φτάνει αυτό για να γίνουν και αξιόπιστοι πλαστογράφησαν την υπογραφή του Γραμματέα του ΕΚΘ, στελέχους του ΚΚΕ για να λένε στον κόσμο, μην αντιδράτε αφού και το ΚΚΕ συμφωνεί...Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός έδειξε ακόμη μια φορά ότι βάζει πλάτες για να κερδοσκοπήσουν οι βιομήχανοι.Είναι αδίστακτοι!
Η υπόθεση όμως της πλαστογραφίας πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης .
Φίλες και φίλοι, συνδημότες και συνδημότισσες
Με την τροποποίηση της ΜΠΕ των 15 στρεμμάτων του Αμμορυχείου Λιτοχώρου έγινε η αρχή.Και πολύ φοβόμαστε μήπως υπάρχει πολιτικός σχεδιασμός να μεταμορφωθεί η περιοχή του λατομείου σε ΧΥΤΕΑ όλης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,όπου θα αποθέτονται όλα τα απόβλητα των βιομηχανιών.
  • Μήπως αυτός ο ευλογημένος τόπος, όπως έλεγαν όλοι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ (με χρίσμα και χωρίς) στις προεκλογικές τους ομιλίες, μετατραπεί σε χωματερή βοηθώντας εταιρείες και βιομήχανους να κερδοφορήσουν σε βάρος του περιβάλλοντος , της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών;
  • Όμως αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης που έχουν και μας προτείνουν... από τη μια να μας συνθλίβουν μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και από την άλλη να εκμεταλλεύονται ακόμα και το χώμα, τον αέρα και το νερό σε βάρος μας, με σκοπό πάντα την μεγιστοποίηση της κερδοφορία τους....
Εμείς θεωρούμε ότι η χωροθέτηση και διαχείριση των απορριμμάτων και των βιομηχανικών απόβλητων πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη του Κράτους που σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση θα σχεδιάζει τη διαχείριση τους με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, χωρίς ΣΔΙΤ, επιχειρηματική δραστηριότητα και ανταποδοτικά τέλη.
Η επιλογή των χώρων πρέπει να γίνεται με επιστημονικά κριτήρια (δε συμφωνούμε με απόψεις να φύγει από το σπίτι μου κι ας πάει και στη γειτονιά μου)τα οποία θα ανταποκρίνονται στη συνδυασμένη ικανοποίηση των όρων προστασίας της δημόσιας υγείας, των υδάτινων πόρων, των αρχαιολογικών χώρων,του περιβάλλοντος και σε απόσταση από τις κατοικημένες περιοχές.
Δε θα σταματήσουμε σε «ειλημμένες»αποφάσεις. Αποφάσεις που είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, τις σταματά η οργανωμένη πάλη και ο αγώνας του λαού, και δεν εφαρμόζονται στην πράξη.
Ως εκλεγμένοι του ΚΚΕ με το συνδυασμό της«Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Δίου-Ολύμπου,το καταψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ως Κόμμα, ως ΚΚΕ καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή όπου καλούμε την κυβέρνηση μέσω των αρμόδιων υπουργείων να πάρει θέση.
Επίσης και από αυτό το βήμα καλούμε για ακόμη μια φορά, τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου να πάρει πίσω την απόφαση, που είναι σαν μια ωρολογιακή βόμβα, που δεν ξέρουμε πότε θα εκραγεί...
Τη γη και το περιβάλλον τα δανειστήκαμε από τα παιδιά μας, δεν είναι τσιφλίκι κανενός και δεν τα υποθηκεύουμε με κανένα τίμημα...
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου
Κατερίνα Κουρίτα

Την έγκριση από το ΑΣΕΠ της προκήρυξης 305 θέσεων 5μηνης απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ για τον Δήμο Κατερίνης, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.



«Στο μέτρο του δυνατού οι προσλήψεις αυτές έρχονται να αποτελέσουν ένα σημαντικό ανάχωμα στην αύξηση της ανεργίας, αλλά και να ενισχύσουν τις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια σειρά αναγκών σε επίπεδο καθημερινότητας»τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

INTERNET ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΒΟΡΩΝΟΥ



Από τον Δήμο Κατερίνης για την διευκόλυνση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Με στόχο να διευκολύνει το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στονεξοπλισμό του ιατρείου Σβορώνουμε συσκευή εκτύπωσης και με υπηρεσίες internet προχώρησε τον Αυγούστου οΔήμος Κατερίνης.

«Όπως για όλα τα ιατρεία του Δήμου μας η Δημοτική Αρχή της Κατερίνης θεώρησε επιβεβλημένο να συνδράμει την προσπάθεια εξοπλισμού και του Ιατρείου Σβορώνου,βρισκόμενη έμπρακτα στο πλευρό των κοινωνικά ευαίσθητων συμπολιτών μας,καθώς και το συγκεκριμένο ιατρείο αποτελεί πολλές φορές αποκλειστικά σημείο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, για τους ασθενείς και τους συνταξιούχους»τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γεώργιος Ίτσιος.