PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -RG..

Ο ΦΑΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ..

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ PIERIA -GR.

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ PIERIA -GR.

Ο Ντερμπεντέρης προσπαθούσε να τον παρουσιάσει ως κλασσικό δείγμα φαύλου πολιτικού.


Και ο Μητρόπουλος, βλέποντας να... στριμώχνεται από το στενό μαρκάρισμα , κατέφυγε σε ειρωνείες "η κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ΔΗΜΑΡ- που ονειρεύεστε κύριε Πρετεντέρη".
Παρά το γεγονός ότι ο Ντερμπεντερης έχει βεβαρημένο παρελθόν, ως ορκισμένος εχθρός του Τσίπρα και ως εκ τούτου δεν είναι αξιόπιστος , ο παρλαπίπας εργατολόγος και τρόφιμος των πρωινάδικων (συμπαρουσιαστής κάποτε του Αυτιά) Μητρόπουλος, έχασε την παρτίδα...

Eνα μικρό απόσπασμα από... τη κοινή εμφάνιση τους στο Mega:


Eίναι εξαιρετικά δύσκολο να εκνευρίσει κανείς τον συνήθως φοβερά ψύχραιμο Κωστή Χατζηδάκη αλλά φαίνεται ότι ο Δημήτρης Στρατούλης τα κατάφερε.
Eνα μικρό απόσπασμα από... τη σημερινή κοινή εμφάνιση τους στο Mega:

Στρατούλης: Εμείς έχουμε πει ότι θα καταργήσουμε τους εφαρμοστικούς νόμους. Τους πλούσιους δεν θα τους πιάσουμε με χαράτσια αλλά με...


...μια φορολογική πολιτική που θα τους φορολογήσει τον πλούτο.

Χατζηδάκης: Κοντολογίς… θα είναι εδώ κήποι με τριαντάφυλλα, κανείς δεν θα πληρώνει τίποτα… Δύο πράγματα, θα πλακωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ξένους και οι ξένοι θα φοβηθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και θα μας δίνουν λεφτά με την σέσουλα κι από εκεί και πέρα θα υπερφορολογηθούν κι οι επιχειρήσεις και πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάτσουν (οι επιχειρήσεις) στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια κι εις ανώτερα…

Στρατούλης: Δεν είπαμε οι επιχειρήσεις, είπαμε ο πλούτος και τα κέρδη… Οι επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη από το τραπεζικό σύστημα… Γιατί ως τώρα οι τράπεζες στηρίζουν τους τραπεζίτες…

Χατζηδάκης: Που την πάτε την δουλειά;

Δείτε τη φωτογραφία που «ανέβασε» στο Twitter η υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ που... κατάφερε να πρωτεύσει σε σταυρούς στη Α' Θεσσαλονίκης :


Τα συμπεράσματα δικά σας...

Φιλαράκια. Τα 'παν πίνοντας ποτάκι στη πισίνα.



Στη βίλα της Φιλοθέης...
Φιλαράκια. Τα 'παν πίνοντας ποτάκι στη πισίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Αλέξης Τσίπρας, την... τετάρτη το βράδυ επισκέφτηκε το Λάκη Λαζόπουλο στη βίλα του στη Φιλοθέη.
Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του. Υπό την έννοια ότι ταυτίζονται οι απόψεις τους στα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ζωής...

Το παιδί με τη ...ΔΡΑΧΜΗ.


Έχει ποντάρι όλα τα λεφτά -και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα (τα λεφτά)- στη δραχμή.

Η εντολή του ελληνικού λαού ήταν καθαρή, είπε όχι στο Μνημόνιο και στους φορείς της πολιτικής αυτής, δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, υποστήριξε ότι η ...
νέα προσφυγή στις κάλπες δεν είναι κάτι προς αποφυγή, εφόσον αυτή είναι η επιθυμία του ελληνικού λαού.

Διερωτήθηκε επίσης ότι ακόμα κι αν οδηγηθούμε σε οικουμενική κυβέρνηση, ποια πολιτική θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν έχουν απορριφθεί τα 5 σημεία που έχει προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας...

ΕΔΩ PIERIA -GR: Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την καθημερινή στήριξη.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ....ΕΓΕΡΘΗΤΩ..!!!!

TO PIERIA -GR ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ..

TO PIERIA -GR ΣΑΣ ΓΥΜΝΑΖΕΙ...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ PIERIA -RG..

Κάθετη ήταν η πτώση της τιμής της πατάτας τον Απρίλιο (στο -26%), μετά την εξάπλωση του «κινήματος της πατάτας».

Κι αυτό μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία καταγράφηκαν σημαντικές αυξήσεις σε τρόφιμα και υπηρεσίες...
Οπως προκύπτει από τις... τιμοληψίες της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον προσδιορισμό του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, η τιμή της πατάτας υποχώρησε κατά 24,6% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011.

Στον αντίποδα, το «καλάθι της νοικοκυράς» έγινε ακριβότερο καθώς παρατηρήθηκαν ανατιμήσεις σε γαλακτοκομικά
και αβγά κατά 2,7%, σε νωπά λαχανικά κατά 5,4%, στον καφέ 6%, στους χυμούς 7% και στα αναψυκτικά 8,6%.

Επίσης καταγράφηκαν αυξήσεις στα τιμολόγια των δημοσίων επιχειρήσεων, π.χ. ηλεκτρισμός +13,9%, στο πετρέλαιο θέρμανσης 15,6% και στο φυσικό αέριο 20,7%. Μειώσεις είχαμε στις τιμές των φαρμάκων κατά 5,1% και στα έξοδα ξενοδοχείων κατά 7,9%. Λόγω των παραπάνω μεταβολών αναστράφηκε τον Απρίλιο η πτωτική πορεία του πληθωρισμού. Διαμορφώθηκε στο 1,9% από 1,7% τον Μάρτιο. Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός αυξήθηκε 1,5% τον Απρίλιο, από 1,4% τον Μάρτιο και 3,7% τον Απρίλιο του 2011.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση του γενικού δείκτη κατά 1,9% τον Απρίλιο προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες μεταβολές:

•Την άνοδο κατά 1,7% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης των τιμών κυρίως σε φρούτα, λαχανικά νωπά, δημητριακά και παρασκευάσματα, ψάρια γενικά, γαλακτοκομικά και αβγά, ζάχαρη - σοκολάτες - γλυκά - παγωτά, καφέ, αναψυκτικά, χυμούς φρούτων.
•Την άνοδο της ομάδας «Στέγαση», λόγω αύξησης των τιμών κυρίως του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα ενοίκια κατοικιών.



ΟΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟ PIERIA -GR

Μετά τις 7 το απόγευμα, το ραντεβού Παπούλια - Καμμένου...


Οι πρώτες πληροφορίες που βγαίνουν από τη συνάντηση, κάνουν λόγο για μια "μίνιμουμ" συνεννόηση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ-1 (Δ. Κοτταρίδης), οι 3 πολιτικοί αρχηγοί δεν τα "έσπασαν" μεταξύ τους και είναι πολύ πιθανό να... υπάρξει και δεύτερη συνάντηση των Τσίπρα, Σαμαρά και Βενιζέλο με τον Κάρολο Παπούλια.
Τέλος η συνάντηση του Καμμένου με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, μεταφέρεται για μετά τις 7 το απόγευμα...

ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ..


Ενταση και νεύρα στη συνάντηση...

Όταν η συζήτηση έφτασε στο σημείο, στο οποίο ο Κάρολος Παπούλιας εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του ώστε να βρεθεί μια άμεση λύση και η κουβέντα ήταν στα οικονομικά, τότε η συζήτηση έγινε έντονη.
Ο Τσίπρας αντέδρασε, εκτιμώντας πως ... οι πιέσεις αυτές για την οικονομία, γίνονται ως ένα μέτρο πίεσης προς το κόμμα του, το ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα κατάλαβες που έχει οδηγήσει η πολιτική του μνημονίου, φέρεται να είπε, ο Τσίπρας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας...

Αδιέξοδο...



Σε αδιέξοδο κατέληξε τελικά, η πρώτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το σχηματισμό κυβέρνησης, με τους Βενιζέλο και Σαμαρά να επιρρίπτουν την ευθύνη στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και... τον Αλέξη Τσίπρα. Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι διατηρεί την ελπίδα πως μπορεί ακόμα να σχηματιστεί κυβέρνηση...

ΔΕΙΤΕ ΜΙΧΕΛΑΚΗ...


"Εύχομαι να μην βρεθούν οι 2-3 εφιάλτες που θα στηρίξουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ"

ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΑΝΗ...




ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΑΝΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ..

ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ..PIERIA -GR.

ΤΟ PIERIA -GR ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ..

Πόπη Τσαπανίδου

Μια φωτογραφία της Πόπης Τσαπανίδου, ανέβασε ο συνάδελφος της στο ΣΚΑΪ Δημήτρης Οικονόμου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, την ώρα που η παρουσιάστρια ετοιμαζόταν για τη δική της εκπομπή. H Πόπη φοράει ένα εφαρμοστό άσπρο φόρεμα, τακούνια και είναι πραγματικά πολύ..

σέξι.






Επιστροφή στη δραχμή; Τι σημαίνει για καταθέσεις και δάνεια

Εντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, καθώς αρκετοί αξιωματούχοι από την Ευρώπη και την Αμερική, αλλά και ξένοι επενδυτικοί οίκοι δίνουν μεγάλες πιθανότητες επιβεβαίωσης στο σενάριο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και τον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, αν δεν υπάρξει άμεση λύση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα γίνει αν καταγγείλουμε το Μνημόνιο;

Είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση της Citigroup, η οποία αυξάνει το ποσοστό εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη στους επόμενους 12 με 18 μήνες, από 50% έως 75% μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου. Την ίδια ώρα, ο οικονομολόγος Nouriel Roubini υποστηρίζει ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα αυξήθηκε σημαντικά η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ κάποια στιγμή στο επόμενο έτος. Ανάλογες είναι και οι προεκλογικές εκτιμήσεις των Goldman Sachs, Fitch Ratings και UBS.
Και όλες αυτές οι εκτιμήσεις ενισχύονται τόσο από τη διαφαινόμενη αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, όσο και από τις ατυχείς δηλώσεις κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την «διαχείριση» της επόμενης μέρας σε επίπεδο τραπεζών, καταθέσεων, κεφαλαίων κλπ. ,.
Πάντως ένα είναι σίγουρο. Η χώρα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υψηλότατες δανειακές και ταμειακές της υποχρεώσεις πρέπει να έχει κυβέρνηση, όποια και να είναι αυτή, που θα προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του προγράμματός της, όποιο και αν είναι αυτό, που θα έχει όμως ως στόχο την αποτροπή της άτακτης χρεοκοπίας και της επιστροφής στη δραχμή.
Όμως τι σημαίνει επιστροφή στη δραχμή για τις καταθέσεις μας και τα δάνεια μας;
Το fpress.gr θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί, καθώς συνομιλώντας με αρκετούς τραπεζικούς παράγοντες, διαπιστώσαμε ότι στην περίπτωση που προκύψει το κακό σενάριο, αν και οι ίδιοι δεν διαβλέπουν κάτι τέτοιο, «προκρίνουν» με τις εκτιμήσεις τους την ίδια διαδικασία «επιστροφής» με αυτήν που ακολουθήσαμε όταν η χώρα «κλείδωσε» την ισοτιμία της με το ευρώ στις 340,75 δραχμές.
-Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ και επιστρέψει στη δραχμή ή όποιο άλλο νόμισμα, πού θα κλειδώσει η ισοτιμία;
Τα περισσότερα στελέχη υποστηρίζουν ότι η ισοτιμία της δραχμής με το ευρώ θα καθοριστεί σε νέα επίπεδα που αντιπροσωπεύουν τα σημερινά δεδομένα της οικονομίας μας, έχοντας ενσωματώσει μια σχετική υποτίμηση, πριν να ανοίξουν οι αγορές και πριν αρχίσει να διαπραγματεύεται στην συναλλαγματική αγορά. Από εκεί και πέρα ένας θεός ξέρει που θα «προσγειωθεί» όταν οι καρχαρίες των αγορών ανοίξουν τα σαγόνια τους.
Μειοψηφία στελεχών υποστηρίζουν ότι στο 1ο δευτερόλεπτο μετά την έξοδο της χώρας από το ευρώ η ισοτιμία θα επιστρέψει στις 340,75 δραχμές. Το τι θα γίνει τα επόμενα λεπτά, ώρες ή μέρες είναι κάτι που θα καθορίσει η κυβέρνηση της χώρας, στην περίπτωση υποτίμησης, και βεβαίως οι αγορές, αφού είναι σίγουρο ότι θα αρχίσει ένα τρελό παιχνίδι στην αγορά συναλλάγματος που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει το νόμισμά μας έναντι των υπολοίπων και ασφαλώς τα επιτόκια του.
Τι θα γίνει με τις καταθέσεις μας;
Οι καταθέσεις σε ευρώ που βρίσκονται σήμερα σε όλα τα υποκαταστήματα της χώρας, όλων των τραπεζών, αυτόματα θα μετατραπούν σε δραχμές. Όπως έγινε και όταν έγινα από δραχμές, ευρώ
-Τι θα γίνει με τα σημερινά δάνεια σε ευρώ; Θα παραμείνουν σε ευρώ ή θα μετατραπούν σε δραχμές;
Εδώ η απάντηση ήταν ομόφωνη. Αυτόματα όλα τα δάνεια, όπως και οι καταθέσεις θα μετατραπούν σε δραχμές. Τραπεζικά στελέχη αναφέρουν ότι είναι καταστροφικό για έναν δανειολήπτη να αμείβεται σε υποτιμημένες δραχμές και να έχει το κόστος αποπληρωμής του δανείου του σε ευρώ. Την ίδια ώρα αναφέρουν ότι το νόμισμα μιας πτωχευμένης οικονομίας θα υποστεί τόσο μεγάλη πίεση που θα είναι αδύνατον να ανταποκριθεί ο δανειολήπτης να πληρώνει σε ευρώ. Και για να ενισχύσουν το επιχείρημά τους ότι τα δάνεια είναι προτιμότερο να δραχμοποιηθούν, χαρακτηριστικά μας ανάφεραν τη ζημιά που υπέστησαν όσοι δανείστηκαν σε ελβετικό φράγκο και πλήρωναν με ευρώ, που υποτίθεται ότι δεν είχε πρόβλημα ως νόμισμα.
-Αν τα δάνεια μετατραπούν σε δραχμές, με ποιο επιτόκιο θα επιβαρυνθεί ο δανειολήπτης σε ένα δάνειο συνδεδεμένο με το ΕΚΤ ή το euribor;
Και εδώ η απάντηση ήταν ομόφωνη. Δεν μπορεί ένα δάνειο σε δραχμές να είναι συνδεδεμένο με επιτόκιο άλλου νομίσματος. Ετσι σύμφωνα με τα στελέχη των τραπεζών το επιτόκιο με το οποίο θα συνδεθούν τα δάνεια, θα είναι το libor της δραχμής και σε αυτό θα παραμείνει το περιθώριο «spread» που χρεώνουν σήμερα οι τράπεζες για τα ίδια δάνεια σε ευρώ.
Τι είναι το επιτόκιο libor;
Είναι διατραπεζικό επιτόκιο, το οποίο είναι διαφορετικό για κάθε νόμισμα και διαμορφώνει τα επιτόκια δανεισμού. Για παράδειγμα το euribor είναι σήμερα το διατραπεζικό επιτόκιο του ευρώ και αποτελεί το βασικό επιτόκιο που έχουν συνδεθεί πάρα πολλά δάνεια.
Αυτά και άλλα πολλά απασχολούν τους πολίτες αυτές τις κρίσιμες ώρες. Και είναι λογικό, διότι υπάρχει ένα γενικότερο σκοτάδι γύρω από το καθεστώς που θα ισχύσει, κυρίως για τα δάνεια, την επόμενη μέρα.

Ο ΦΑΚΟΣ ΤΟΥ PIERIA -GR ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ..

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑΣ..

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑΣ..

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Συνέλληνες,
το αποτέλεσμα της ψήφου του λαού μας κατέδειξε την απόλυτη αντίθεση του στην πολιτική λιτότητας, στο βαρύ και ανήθικο Μνημόνιο.
Οι Έλληνες τιμώρησαν τους αυτουργούς, τους συλλειτουργούς και τα εξαπτέρυγα της τελετής της εξαθλίωσής τους. Επιβράβευσαν τους αντάρτες, τους κομιτατζήδες της Τρόικας και όχι τους κόμητες των Βρυξελών και τους γενίτσαρούς τους.
Ξήλωσαν την κάλτσα του δικομματισμού ΠΑ.ΣΟ.Κ –ΝΔ που μας έφεραν στην καταστροφή,αποδυνάμωσαν, ακύρωσαν, αφόπλισαν ακόμη και το ισχυρό όπλο τους, τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο.
Μπήκαμε σε μια νέα κατάσταση Αλλαγής του πολιτικού σκηνικού και ανατροπής του συστήματος.Φύσηξε βοριάς απ’ το νοτιά’ τώρα η Ελλάδα και η Γαλλία, αύριο θα αλλάξει και η Γερμανία.
Ευχαριστώ τους Έλληνες ψηφοφόρους τους φίλους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους συναγωνιστές αυτής της ελπιδοφόρας προσπάθειας, η οποία συνεχίζεται…
ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
“Ανεξάρτητος Έλληνας”

Δυο δρόμους έχει η ζωή- "ωραίο ζεϊμπέκικο" , είπε ο Λιαρέλλης-ας διαλέξει ο καθένας με ευκρίνεια αυτό που επιθυμεί.



"Δεν μπορεί να παίζουν στη λοταρία την...

τύχη της χώρας" , πρόσθεσε, αναφερόμενος στις σκοπιμότητες και τους μικροκομματικούς υπολογισμούς του καθενός αρχηγού.
Όλα καλά και άγια, κύριε Λιαρέλλη. Μια παρατήρηση μόνο. "Δυο πόρτες έχει η ζωή" ...

Ο Κουβέλης λέει "ναι" σε οικουμενική κυβέρνηση με διετή ορίζοντα (μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014)




Ο Τσίπρας, όμως; ...

Ο Κουβέλης λέει "ναι" σε οικουμενική κυβέρνηση με διετή ορίζοντα (μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014) , αποδεχόμενος τον όρο να μη βγούμε απ' το ευρώ και με την προοπτική της σταδιακής απαγκίστρωσης απ' το μνημόνιο.
Οικουμενική, με...

ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητους Έλληνες...
Εν ολίγοις, ακταρμάς.
Και με τους Τσίπρα και Καμμένο, μάλλον να μη θέλουν να μπουν στην ίδια κυβέρνηση με τους "δοσίλογους" ... 

Ο Μπαλάφας, μιλώντας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως δε βλέπει θετικά την πρόταση Κουβέλη για Οικουμενική.



Και τον παρέλαβε ο "Μπαλαφάρας" , ο...

Λοβέρδος, λέγοντάς του πως, στην πραγματικότητα το κόμμα του δε θέλει να αναλάβει την ευθύνη και απλώς προσπαθεί να κερδίσει ψηφαλάκια για τις επόμενες εκλογές.
"Γιατί δεν κάνετε κυβέρνηση μεταξύ σας, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΔΗΜΑΡ; " , τον ρώτησε, αλλά ο "Μπαλαφάρας" δεν απάντησε.
Ο τρόπος, πάντως, που διαχειρίστηκαν το τελευταίο τριήμερο τις διερευνητικές εντολές οι πολιτικοί αρχηγοί και οι τηλεμαχίες των στελεχών τους, σ' ένα πράγμα καταλήγουν.
Σ' αυτό που το NONEWS-NEWS σας είπε την Κυριακή τ' απόγευμα: Εκλογές ξανά! 

Ο πολιτικός αναλυτής της Στάη, Ν. Φελέκης, είπε αυτό που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο: Οικουμενική κυβέρνηση, υπό τον Κουβέλη.



"Όλοι μαζί αθροίζουν 168 βουλευτές" , είπε ο Φελέκης και ο Ψαριανός συμφώνησε μαζί του, λέγοντας πως, "υπάρχουν προβλήματα και δεν έχουμε χρόνο" .
Το...

Τι θα την τρελάνει, που την τρέλανε.



Εκεί που περίμενε στα ερωτήματα της θετική απάντηση, ο Σκουρλέτης της έλεγε "όχι" .
"Θα με τρελάνετε απόψε, κύριε Σκουρλέτη" .
Κι όταν εκείνος απάντησε αρνητικά στην πρόταση Κουβέλη για Οικουμενική κυβέρνηση, η Στάη τον ρώτησε , "δηλαδή λέτε "ναι" στις εκλογές; " .
"Όχι" , της απάντησε εκείνος και εκείνη ξέσπασε. "Με...


 Οπότε την έκανε την αυτοκριτική του  ο Γιώργος Λιάγκας, μεταξύ σοβαρού και αστείου, και...

αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προς τη σύζυγο και συμπαρουσιάστρια του «που καταντήσαμε, ρε Φαίη» και «ας όψεται η κρίση που δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη εκπομπή». Όπως; Εν πάση περιπτώσει, η αυτογνωσία είναι το πρώτο βήμα προς τη θέωση, άρα – δεν μπορεί – θα είναι καλό πράγμα…

Ιδρώνει για τα καλά στην άμμο

Φωτογραφίες της Δέσποινας Καμπούρη να παίζει beach volley με την Έλενα Οικονόμου, σήμερα Σάββατο 12 Μαΐου, ανάρτησε στο facebook ο πρωταθλητής Ελλάδας Παύλος Μπελιγράτης.

Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος, όπως μπορείτε να δείτε, ιδρώνει για τα καλά στην άμμο!

Η Δέσποινα συμμετέχει στο 7ο Φεστιβάλ beach volley στον πολυχώρο Anima στην Ανάβυσσο.




Το πιθανότερο είναι ότι θα οδεύσουμε προς τις εκλογές».


Δεν διατηρεί ελπίδες για το σχηματισμό...

κυβέρνησης συνεργασίας ο Φ. Κουβέλης
Απαισιόδοξος για την έκβαση των συνομιλιών των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην... εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

«Δεν διατηρώ μεγάλες ελπίδες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας γιατί οι πολιτικές δυνάμεις έχουν διατυπώσει ήδη την άποψη τους για το σχηματισμό ή μη κυβέρνησης. Το πιθανότερο είναι ότι θα οδεύσουμε προς τις εκλογές».

Όσο για την πρόταση που έκανε για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Κουβέλης δήλωσε «Η πρόταση που έκανα είναι ένας χρονικός ορίζοντας μέχρι το 2014 με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και αποδέσμευση από το μνημόνιο. Ζήτησα επίσης το κυβερνητικό αυτό σχήμα να πλαισιώνεται από φερέγγυα πρόσωπα ώστε να υπάρχει ένα χρήσιμο αποτέλεσμα για την κοινωνία.

Δεν έχουμε καμία άλλη επιδίωξη τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και εγώ πέρα από το να συμβάλλουμε στην επίτευξη μιας λύσης για την πατρίδα».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρέπει να πάει σε εκλογές επειδή πιστεύει ότι έτσι θα αυξήσει τα ποσοστά του και γι’αυτό δεν βλέπω ότι θα υπάρξει λύση το μεσημέρι. Μια κυβέρνηση που δεν θα ενσωματώνει αυτό που αποφάσισε ο ελληνικός λαός, δεν θα μπορεί να σταθεί πολιτικά και κοινωνικά» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

«Έχω την αίσθηση ότι η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες. Γι’αυτό έκανα την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σαμαράς, Τσίπρας και Βενιζέλος στον Παπούλια ..

Στις αρχικές τους θέσεις θα επιμείνουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των πρώτων κομμάτων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, στην κοινή τους συνάντηση που έχουν σήμερα το μεσημέρι στις 12 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Οι κ.κ. Σαμαράς, Τσίπρας και Βενιζέλος, όπως διαμηνύουν μέσω στενών συνεργατών, δεν πρόκειται να... αναδιπλωθούν σημαντικά, αντίθετα ο καθένας θα επιδιώξει να πείσει τους άλλους δύο για την ορθότητα της δικής του επιλογής.

ΝΔ: Με δύο προτάσεις

«Εμείς, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει κυβέρνηση και μάλιστα ανθεκτική κυβέρνηση», δηλώνουν στη Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στο ερώτημα με τι διάθεση θα προσέλθουν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Η ΝΔ έχει καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες δυο προτάσεις, οι οποίες, όπως δηλώνουν τα στελέχη της, είναι ακόμη σε ισχύ:

- Το σχηματισμό μιας Οικουμενικής Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, υπό δύο όρους:

τη διασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ.
την επαναδιαπραγμάτευση για τροποποιήσεις του Μνημονίου.

- Τη δημιουργία μιας κυβέρνησης μειοψηφίας από τα άλλα κόμματα, στην οποία η ΝΔ δεν θα συμμετέχει, αλλά στην οποία δηλώνει πρόθυμη να παράσχει την «ανοχή» της, απέχοντας από την ψηφοφορία για την έγκριση των προγραμματικών δηλώσεων, ώστε να μπορέσουν να περάσουν, εφ' όσον βέβαια συγκεντρωθούν οι 120 ψήφοι των παρόντων, που απαιτεί το Σύνταγμα. Στη συγκεκριμένη πρόταση, βάζει μια και μόνο προϋπόθεση:

την διασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία οπισθοχώρηση

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν σκέφτεται σε καμία περίπτωση να οπισθοχωρήσει και θα προσπαθήσει να πείσει τους συνομιλητές του είτε να σχηματίσουν κυβέρνηση μόνοι τους, είτε να προκηρυχτούν εκλογές.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως ο λαός δεν ψήφισε κυβέρνηση συνεργασίας με κεντρικό πρόγραμμα το μνημόνιο. Θεωρούν, επίσης, πως η επανάληψη των εκλογών θα ξεκαθαρίσει το ασαφές πολιτικό τοπίο.

ΠΑΣΟΚ: Δεν θέλουν ξανά εκλογές και...

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα δραματοποιήσει για ακόμη μια φορά την κατάσταση προκειμένου να αποφύγει την διεξαγωγή εκλογών.

Πρόκειται να επισημάνει τα στενά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν για την οικονομία και για μια ακόμη φορά θα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να συναινέσει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Δεν αποκλείεται κιόλας να κάνει την έκπληξη προτείνοντας τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για πρωθυπουργό.

Ίσως επίσης να δεχτεί τροποποίηση της πρότασης Κουβέλη, περιορίζοντας τα δύο χρόνια σε ένα. Ο κ. Βενιζέλος επικοινωνιακά θα επιδιώξει να «δείξει» τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον υπεύθυνο της προσφυγής στης κάλπες.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στις συναντήσεις που θα έχει ο Κάρολος Παπούλιας με τους πολιτικούς αρχηγούς, τότε και σύμφωνα με το Σύνταγμα μέχρι τις 17 Ιουνίου, που πιθανότατα θα διεξαχθούν οι εκλογές, αναλαμβάνει υπηρεσιακός Πρωθυπουργός.

Ο ... Πρόεδρος αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό (υπηρεσιακής) κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.

Ο Πρόεδρος πρέπει να επιλέξει μεταξύ των: Ρένας Ασημακοπούλου (Αρειος Πάγος), Παναγιώτη Πικραμμένου (Συμβούλιο της Επικρατείας) και Ιωάννη Καραβοκύρη (Ελεγκτικό Συνέδριο).

Στις 17 Μαΐου και ανεξάρτητα από τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, θα πρέπει να συγκληθεί η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα για «τη διάλυση της Βουλής, την προκήρυξη εκλογών και τη σύγκληση της νέας Βουλής» που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και θυροκολλήθηκε στις 11 Απριλίου 2012.

Συνταγματολόγοι αναφέρουν ότι η ημερομηνία αυτή μπορεί να έρθει πιο νωρίς αν ο Κάρολος Παπούλιας εκδώσει νέο Προεδρικό Διάταγμα που να ορίζει σύγκληση της Βουλής π.χ. 2, 3 ή 4 ημέρες νωρίτερα -πάντα όμως όχι εις βάρος των προθεσμιών των εντολών.

Έχει διατυπωθεί πάντως και η άποψη ότι μπορεί να προκηρυχθούν εκλογές και χωρίς σύγκληση της Βουλής και ορκωμοσία των νέων μελών της.

Με βάση την εκλογική νομοθεσία, αν γίνουν βουλευτικές εκλογές μέσα σε διάστημα μικρότερο των 18 μηνών από τις προηγούμενες, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης για τους υποψήφιους βουλευτές.

Το Σύνταγμα ορίζει ότι αν διεξαχθούν εκλογές μετά τον Μάιο, τότε πρέπει να διενεργηθούν με βάση την τελευταία απογραφή, δηλαδή εκείνη που έγινε μόλις ένα χρόνο πριν (Μάιος 2011), τα αποτελέσματα της οποίας πρέπει να έχουν δημοσιευθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ακόμα όμως και αν δεν δημοσιευθούν, το Σύνταγμα προβλέπει ρητά ότι μετά την πάροδο ενός έτους από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της απογραφής (24 Μαΐου 2011) τα αποτελέσματα θεωρούνται δημοσιευμένα. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν δεν υπάρχουν επεξεργασμένα, έτοιμα προς δημοσίευση, υπάρχει ζήτημα παράβασης καθήκοντος για την αρμόδια Αρχή που διενήργησε την απογραφή του πληθυσμού.

Αισθητός σεισμός έπληξε τη Θεσσαλονίκη περίπου ένα τέταρτο πριν τις δύο τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το EMSC (Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο) το ... μέγεθος ήταν 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε νότια της Θεσσαλονίκης και σε εστιακό βάθος 10km.

Σύμφωνα με το «redalert», τις τελευταίες ώρες υπάρχουν αρκετές μικρές δονήσεις στην θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής.