Η αλήθεια είναι ότι στο αρχείο μας έχουμε πολλές παλιές φωτογραφίες συμμαθητών...

Όπως αυτή που ανακαλύψαμε του 1997 από το περιοδικό "ΜΕΤΡΟ", όπου κάποιοι από τους πρωταγωνιστές των καταλήψεων του 1990 - 1991 μιλάνε για τα θέματα της Παιδείας.
Ο Αλέξης Τσίπρας -στη μέση της εικόνας- ποζάρει με κοτσίδα, ήταν η μόδα της εποχής, με "φόντο" τον συναγωνιστή του Παντελή Πασπαλά.
Πώς το λένε; Κάποιοι από μικροί φαίνονταν ότι θα έκαναν... φασαρία; Κάπως έτσι...

Στις 21 Μαρτίου 1992 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Τα Νέα ένα άρθρο του Αλέξη Τσίπρα, που ήταν τότε πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου του Πολυκλαδικού Λυκείου Αθηνών.


Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην στήλη των Νέων «Η Ερώτηση της Ημέρας», με θέμα «Τι σας διδάσκουν οι νέες αλλαγές στην εκπαίδευση;».


Ο Τσίπρας ξεκινάει το σχόλιο του ως εξής: «Δυστυχώς στην Ελλάδα μόλις αλλάζει ο υπουργός, αλλάζουν και τα προγράμματα στην εκπαίδευση. Δεν θυμάμαι ποτέ να υπήρχε μια συνεχής ροή. Να παρακολουθεί ένας υπουργός όσα έκανε ο προηγούμενος».

Να, λοιπόν, που οι εκλογές 20 χρόνια μετά τον φέρνουν σε θέση να είναι αυτός που προσπαθεί να συγκροτήσει κυβέρνηση. Αν και όπως βλέπουμε είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα καταφέρει, όπως δεν καρποφόρησαν και οι προσπάθειες της ΝΔ.

Όπως και να έχει, δείτε τις φωτοτυπίες από εκείνο το δημοσίευμα των Νέων.