PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ...

Με πρωτοβουλία τού δημάρχου Γερμασόγειας Κύπρου και του εκεί δημοτικού συμβουλίου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και ρούχα για κάποιους από τους δημότες.



ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
* ΔΗΜΑΡΧΟΣ Α.ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ: ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!».
* ΑΝ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ. ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ»

Με πρωτοβουλία τού δημάρχου Γερμασόγειας Κύπρου και του εκεί δημοτικού συμβουλίου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και ρούχα για κάποιους από τους δημότες τού δήμου Δίου-Ολύμπου που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, συγκεντρώθηκαν όμως και χρήματα (περίπου 8.000 ευρώ) που θα δοθούν σε σχολεία τού δήμου.

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Γερμασόγειας Ανδρέας Γαβριηλίδης επικοινώνησε με τον αν. δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γιώργο Φαρμάκη και του ανακοίνωσε την υλοποίηση πρωτοβουλίας που αφορούσε συγκέντρωση υλικού για άπορους δημότες τού δήμου Δίου-Ολύμπου.
Και την Τρίτη 3/4/2012 κατέφθασε στο Λιτόχωρο ένα κοντέινερ με αγαθά που συγκεντρώθηκαν από διάφορους φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες από την Κύπρο. Την αποστολή συνόδευαν ο ίδιος ο δήμαρχος Γερμασόγειας μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Παύλο Παύλου.
ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Τα τρόφιμα και τα ρούχα αποθηκεύτηκαν στον δήμο την Τρίτη 3/4/2012 ενώ την Τετάρτη 4/4/2012, με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Ελευθερίου, ομάδα εθελοντών διαχώρισε τα προϊόντα και κάλεσε Ιερείς τού δήμου να έρθουν και να πάρουν τα προϊόντα προκειμένου να τα διανείμουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη οι Κύπριοι ετοιμάζουν και δεύτερο κοντέινερ με αγαθά, που θα έρθει το προσεχές διάστημα στον δήμο Δίου-Ολύμπου.
Την Τρίτη 3/4/2012 ο αν. δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, υποδέχθηκε τον δήμαρχο Γερμασόγειας Ανδρέα Γαβριηλίδη και τον δημοτικό σύμβουλο Παύλο Παύλου, τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία του και του ζήτησε να διαβιβαστούν ευχαριστίες και προς τους πολίτες, προς το δημοτικό συμβούλιο καθώς και προς την Εκκλησία της Κύπρου.
Ευχαριστίες προς τον κ. Γαβριηλίδη εξέφρασαν επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Κωτούλης, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Μαρία Ζέρβα, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Σοφία Ζουρζούρα, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη τού δήμου Δίου-Ολύμπου.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ, ΑΝΔΡΕΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ.
Μετά τη συνάντησή του με τον αν. δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, ο κ. Ανδρέας Γαβριηλίδης δήλωσε: «Μέσα στα πλαίσια της εφαρμογής τού πρωτοκόλλου των διδυμοποιημένων αδελφών δήμων Γερμασόγειας Κύπρου και Δίου-Ολύμπου Ελλάδας, όπου σε μια παράγραφο του πρωτοκόλλου λέει ότι οι δυο δήμοι πρέπει να βοηθιούνται, στην παρούσα κατάσταση που βρίσκεται η μητροπολιτική Ελλάδα, ως δήμος Γερμασόγειας έπρεπε να βάλουμε το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων.
Οι δημότες τής Γερμασόγειας ανταποκρίθηκαν και αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία που πήραμε ως δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε εδώ τους δημότες του Δίου-Ολύμπου. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσφέρουν απλόχερα και σε είδος αλλά και σε χρήμα και σήμερα είμαστε εδώ για να δώσουμε και τα υλικά αγαθά αλλά και τα χρήματα στους αδελφούς μας.
Νομίζω ότι αυτή η κίνησή μας δίνει κουράγιο και ελπίδα στον ελληνικό λαό να νιώσει ότι οι Ακρίτες του ελληνικού κομματιού τής Κύπρου δεν τους ξεχνούν ποτέ.
Εκείνο επίσης που θα ήθελα να προσθέσω είναι να πω σ’ όλο τον κόσμο: «Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα! Η Ελλάδα θα ζήσει και θα ζήσει». Αυτό το μήνυμα θα πρέπει να σταλεί σ’ όλη την Ευρώπη, ώστε να νιώσουν ότι η Ελλάδα είναι εδώ. Υπενθυμίζω δε ότι εμείς οι Κύπριοι συνηθίζουμε να υπενθυμίζουμε, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, κι έναν στίχο με πολύ νόημα:
«Η ρωμιοσύνη εν’ φυλή συνότζαιρη του κόσμου,
Κανένας δεν εβρέθηκεν για να την εξηλείψει
Κανένας, γιατί σκέπει την ‘που τα’ άψη ο Θεός μου.
Η ρωμιοσύνη εν’ να χαθεί, όντας ο κόσμος λείψει»!
Δηλαδή, η ρωμιοσύνη είναι φυλή συνόκαιρη του κόσμου (=είναι φυλή που γεννήθηκε ταυτόχρονα με τη γέννηση του κόσμου). Κανένας δεν μπόρεσε ποτέ να την εξαφανίσει. Αυτό κανένας δεν το μπόρεσε, επειδή τη σκέπαζε ο Θεός μας, από τον ουρανό. Η ρωμιοσύνη θα χαθεί μόνο όταν όλος ο κόσμος καταστραφεί.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ.
Ο αν. δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, σε δικές του δηλώσεις για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς επίσης και για την έλευση του δημάρχου Γερμασόγειας Κύπρου στον δήμο Δίου-Ολύμπου, ανέφερε:
«Θέλω σήμερα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στ’ αδέλφια μας, τους Κυπρίους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αδελφοποιημένο δήμο τής Γερμασόγειας Κύπρου και στον φίλο δήμαρχο Ανδρέα Γαβριηλίδη και σε όλο το δημοτικό συμβούλιο του εκεί δήμου. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους που με αυτή την κίνηση έδειξαν ότι η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει ακόμη πιο δυνατά στην Κύπρο μας.
Μέσα απ’ αυτή την κίνηση την οποία έκαναν οι αδελφοί Κύπριοι, βοηθούν ανθρώπους εδώ που έχουν ανάγκες σε τρόφιμα. Επιπλέον, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν και που σήμερα μας παρέδωσε ο δήμαρχος της Γερμασόγειας, αυτά τα χρήματα θα δοθούν για τις ανάγκες σχολείων τού δήμου μας, ανάγκες που είναι μεγάλες.
Με τα τρόφιμα και τα χρήματα οι αδελφοί μας Κύπριοι έδειξαν ότι Ελλάδα και Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνουν ένα σώμα, μια ψυχή. Η βοήθεια που μας παρέδωσαν θα έλεγα ότι είναι και συμβολική είναι όμως και σημαντική.
Τώρα πια, μια σειρά από αγαθά, μέσω φιλόπτωχων σωματείων και Ιερών Ναών, θα διανεμηθούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκες, ενώ, όπως προαναφέραμε, τα χρήματα θα δοθούν για ανάγκες σχολείων. Βέβαια, να πούμε ότι τα σχολεία μας είναι σε καλή κατάσταση, από κει και πέρα όμως οι ανάγκες παραμένουν.
Η κίνηση η οποία έγινε στα πλαίσια αδελφοποίησης που υπάρχει μεταξύ τής Γερμασόγειας Κύπρου και του τ. δήμου Λιτοχώρου, εδώ και χρόνια. Είναι κάτι το οποίο μάς συγκίνησε ιδιαίτερα, γι αυτό και από τα βάθη τής καρδιάς μου θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και τις ευχαριστίες τού δήμου μας. Διότι οι Κύπριοι απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι πραγματικά αδέλφια μας. Να είναι καλά».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ.

Πάρτε πάλι και φέτος κανένα κουτί λαδομπογιά
να βάψετε την υπογεια διάβαση Πασχαλιάτικα, βγειτε φώτο και ανεβειτε στο blog, γιατί μέχρι εκεί είστε, και καλά
κάνετε, δεν είναι κακό, κακή είναι η ανοχή, η αδιαφορία και η ανευθυνότητα των συγχωριανών σας.

Μην πτοήστε το μνμ θα σβηστεί, όπως και πολλά άλλα, τα κουστούμια και τις καμπαρντίνες
θα τα φορέσετε και στην Ανάσταση και οι χειραψίες λιγότερες από πέρυσι,αλλά θα πέσουν, οι χαζοί δεν τελιώνουν....

Κάποια στιγμή αναπτύξτε την ιδέα του τι σημαίνει Κορινός, ποιό το γεωγραφικό του σημείο, ποιες
οι δυνατότητες ανάπτυξής του, αλλά και ποιες οι ευθύνες και τα έργα σας, αφήστε τους προηγούμενους και αν δεν μπορείτε.. παραιτηθείτε,
δεν θα φτωχείνετε από 300-400 ευρώ, συνεχίζοντας ρισκάρετε πολλά με τόση αδιαφορία, δεν μπορεί να συνεχιστεί το κράξιμο μόνο στα λόγια στα καφενεία και σε πηγαδάκια, κάποια στιγμή θα αρχίσουν και εδώ τα γιαούρτια και οι ψιλές....

Συγνώμη,ξέχασα, κόψατε και κάποια χόρτα πέρυσι, στον οικισμό-Ολυμπιάδα-Ραψωδία.
Ν.Ν.

Τουρνουά ''Green Youth Cup Katerini''



Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι ''Σχολές ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού'' συνδιοργανώνουν στα ξενοδοχεία του συγκροτήματος Mediterranean στην Παραλία Κατερίνης, με την ΜΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ Κατερίνης που είναι και επίσημο μέλος του του δικτύου,το 6o Πασχαλινό Τουρνουά ''Green Youth Cup''



Οι Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού το δίκτυο ακαδημιών με τις 65 Σχολές ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και σε άλλες 6 χώρες, ανακοινώνει τη διοργάνωση για 6η συνεχή χρονιά, των μεγάλων πασχαλινών τουρνουά με την ονομασία Green Youth Cup 2012.

Αυτή τη χρονιά μάλιστα τα τουρνουά θα είναι διεθνή αφού σε αυτά θα συμμετάσχουν αντιπροσωπευτικές ομάδες από το Δίκτυο των Σχολών Ποδοσφαίρου σε Αυστραλία, Αίγυπτο και Ισραήλ.

Σημαντική επίσης καινοτομία συνιστά το γεγονός ότι στους αγώνες δεν θα τηρηθεί βαθμολογία, ούτε θα υπάρξουν ομαδικές ή ατομικές διακρίσεις καθώς η φιλοσοφία των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού εστιάζει στην ανάδειξη του ευ αγωνίζεσθε και στην επιβράβευση της συμμετοχής.

Η μόνη ατομική διάκριση που θα δοθεί θα αφορά στον αθλητή κάθε κατηγορίας που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στην βαθμολογία fair play ενώ σε όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια και δώρα και σε όλες τις ακαδημίες κύπελλα συμμετοχής.

Οι τόποι διεξαγωγής του Green Youth Cup 2012 είναι τόσο η Παραλία της Κατερίνης στις 7 με 11 Απριλίου όσο και το Λουτράκι Κορινθίας στις 18 με 22 Απριλίου ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά ακαδημίες του Δικτύου των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού.

Σε ότι αφορά την πρώτη χρονικά διοργάνωση που ξεκινάει στις 7 Απριλίου, έχει διάρκεια 5 ημερών (4 διανυκτερεύσεις για τις ομάδες), οι αγώνες θα διεξαχθούν στα γήπεδα των περιοχών Παραλίας και Κατερίνης ενώ οι αποστολές των ομάδων θα διαμείνουν στα ξενοδοχεία του συγκροτήματος Mediterranean.

Οι συμμετέχουσες ελληνικές σχολές ποδοσφαίρου θα προέρχονται κυρίως από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία και ο αναμενόμενος αριθμός των συμμετεχόντων αθλητών ανέρχεται περίπου στους 350.

Αναλυτικά θα συμμετέχουν οι ακαδημίες: Πήγασος Ιωαννίνων, Αχιλλέας Τριανδρίας, Ελπίδες Καρδίτσας, ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, Πράσινη Ακαδημία Κομοτηνής, Αίαντας Λαμίας, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λιβαδειάς, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Τρικάλων, Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας, Ελπίδες Χαλκιδικής καθώς και η Football Star Academy της Μελβούρνης και η Kfar Iasif Athletic Club από το Ισραήλ.

Μία βδομάδα μετά τη λήξη αυτού του τουρνουά, στις 18 Απριλίου, ξεκινάει το δεύτερο που αφορά κυρίως σχολές ποδοσφαίρου που προέρχονται από την Αττική, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τους νήσους Αιγαίου, την Κρήτη, τους νήσους Ιονίου και την Κύπρο.
Αναλυτικά θα συμμετέχουν οι ακαδημίες: Θύελλα Αιγίου, Φήμη Αλίμου, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Γλυφάδας, ΑΟ Επισκοπής, Ζακυνθιακός, Super Goal Καλυβίων, ΠΑΟ Κεφαλλονιάς, Ακαδημία Λεχαίου Κορίνθου, Πατραϊκός, Άγιαξ Πεύκης, Αθλόπολις Πρέβεζας, Ρέθυμνο Π.Σ., Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σπατών, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σύρου, Ντιέγκο Αρμάντο Χαλανδρίου, El Classico Χαλκίδας και Άρης Σούδας.

Η ακαδημία Football Star Academy της Μελβούρνης θα έχει συμμετοχή και σε αυτό το τουρνουά ενώ η λίστα των συμμετοχών κλείνει με την ακαδημία του ΠΑΟ Καΐρου από την Αίγυπτο.

Και αυτή η διοργάνωση θα έχει διάρκεια 5 ημερών και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της πρότυπης αθλητικής κατασκήνωσης Sportcamp στο Λουτράκι, με τους συμμετέχοντες αθλητές να ανέρχονται περίπου τους 400.

Οι κοινές κατηγορίες στις οποίες θα αγωνιστούν οι αθλητές είναι οι κάτωθι:
  • Γεννηθέντες 1997 – 1998 (παιδικό)
  • Γεννηθέντες 1999 - 2000 (προπαιδικό)
  • Γεννηθέντες 2001 – 2002 (junior)

Στο Λουτράκι έχει σχηματιστεί και μία ακόμα κατηγορία για αθλητές γεννηθέντες το 2003 και κάτω (projunior)

Στην οργανωτική ομάδα συμμετέχουν 25 συνολικά εθελοντές, τελειόφοιτοι και φοιτητές του τμήματος Αθλητικής Διοίκησης της Σπάρτης οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους συμμετέχοντας στην παραγωγή μίας μεγάλης διοργάνωσης.

Και τα δύο τουρνουά θα κλείσουν με τις τελετές βράβευσης όλων ανεξαιρέτως των ακαδημιών που συμμετείχαν ενώ θα ακολουθήσουν εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή όλων των αθλητών, συνοδών των γονέων και κηδεμόνων τους.
GREEN YOUTH CUP 2012 - ΚΑΤΕΡΙΝI



ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ





ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1997 – 1998

· Διάρκεια αγώνα: 25 λεπτά το κάθε ημίχρονο (σύνολο 50 λεπτά) με 5 λεπτά
ανάπαυλα
· Αριθμός αθλητών: 11x11

· Μπάλες διεξαγωγής αγώνων: 5άρες



· Ομάδες: ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΑΪΑΝΤΑΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ,



ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΛΙΟΝΤΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΕΛΠΙΔΕΣ



ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, ΕΛΠΙΔΕΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ, FOOTBALL STAR ACADEMY MELBOURNE



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ...

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

Καθημερινά ο πολίτης βιώνει στην Κατερίνη φαινόμενα μικρής ή μεγαλύτερης παραβατικότητας, τα οποία νομίζω ότι είναι στην αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας να τα ελέγξει και να καταγράψει την παράβαση με το ανάλογο πρόστιμο.
Ως τέτοια αναφέρω μερικά ενδεικτικά: παράνομο παρκάρισμα, παρκάρισμα σε όλο το πεζοδρόμιο ή σε πεζοδρόμια που παρέχουν διευκόλυνση σε ανάπηρους και μαμάδες να περνούν με τα καροτσάκια τους, νερά που πέφτουν από ψηλά απ’ τα λούκια οικοδομών και υγρά κλιματιστικών που στάζουν στα κεφάλια των ανθρώπων, σκουπίδια που αφήνονται εκτός κάδων, αυτοκίνητα παρατημένα από τον ιδιοκτήτη τους επί μήνες στο δρόμο χωρίς πινακίδες και άλλα.

Γι’ αυτό το τελευταίο θυμάμαι ότι είχαν υποσχεθεί από το Δήμο Κατερίνης ότι, μόλις διαπιστώνουν παρόμοια φαινόμενα, θα έβαζαν ένα προειδοποιητικό σημείωμα και μέσα σε χρονικό διάστημα 30-40 ημερών θα το απομάκρυναν. Αμ δε! Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας έχει τουλάχιστον πέντε μήνες παρατημένο – μην πω και παραπάνω – και δεν έχουν βάλει ούτε καν κάποιο σημείωμα επάνω. Και να πει κανείς ότι είναι μακριά απ’ το κέντρο της πόλης; Τραπεζούντος και Περδίκα γωνία είναι. 100-200 μέτρα απ’ την πλατεία. Και δεν είναι το μοναδικό! Αν γυρίσει κάποιος την πόλη θα βρει σίγουρα πάνω από δέκα. Τι περιμένουν; Να τους τα υποδείξουν οι πολίτες κι αυτοί να βολοδέρνουν γύρω-γύρω στην πλατεία;
Ίσως βέβαια οι εντολές που έχουν τα όργανα είναι να γράφουν το παράνομο παρκάρισμα γύρω απ’ την πλατεία, τραπεζοκαθίσματα και καμιά ηχορρύπανση στα μαγαζιά του πεζόδρομου και τίποτε άλλο. Μα γι’ αυτά δε χρειαζόταν ολόκληρη Δημοτική Αστυνομία! Δυο τρεις υπάλληλοι με βάρδιες ήταν αρκετοί να λυθεί το ζήτημα.
Ο Δήμος ας πάρει επιτέλους μια απόφαση για το αν χρειάζεται ή όχι τη Δημοτική Αστυνομία κι ας δώσει περισσότερες αρμοδιότητες ή αλλιώς ας τους απολύσει.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Να προσέχετε ο ένας τον άλλον. Να νοιάζεστε, να ρωτάτε, να βοηθάτε. Να φροντίζετε τους γονείς σας, όπως σας φρόντιζαν εκείνοι.



ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ...ΟΛΥΜΠΟ;;;

Μη μου πείτε πως αυτός που σκέφτηκε αυτή την ιδέα δεν είναι ΑΣΤΕΡΙ...
Προτείνει σε ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,  ή καλύτερα σε ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ όλου του κόσμου να κάνουν τον γάμο τους στο Λιτόχωρο για μιά μοναδική εμπειρία αλλά και για μιά ανάμνηση που θα μείνει εις τους ...αιώνας!
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ....
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΜΕ;
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ;
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ...ΟΛΥΜΠΟ;;;

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ..


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τους φίλους και τα τα μέλη της να συμμετάσχουν καθαρισμό του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 8 Απριλίου στις Αλυκές Κίτρους.

Το ραντεβού είναι στις 10 το πρωί! Το σημείο συνάντησης είναι στην είσοδο της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές ΑΕ.

Η λιμνοθάλασσα των Αλυκών Κίτρους είναι ένα από τους πιο σημαντικούς υγροτόπους της Ελλάδας. Εκτείνεται σε μία προεξοχή της γης μέσα στη θάλασσα, το ακρωτήριο Αθερίδα. Η λιμνοθάλασσα αυτή δημιουργήθηκε από τα φερτά υλικά του ποταμού Αλιάκμονα και άλλων μικρών ρεμάτων, με τη «συνεργασία» των θαλάσσιων ρευμάτων.

Στο δυτικό τμήμα λειτουργούν ο αλυκές, με τις λεγόμενες «θερμάστρες» και τα τηγάνια, όπου διοχετεύεται το νερό, ώστε να εξατμιστεί και να συλλεχθεί στη συνέχεια το αλάτι. Οι συγκεκριμένες αλυκές είναι οι δεύτερες μεγαλύτερες σε παραγωγή άλατος στην Ελλάδα.

Η λιμνοθάλασσα φιλοξενεί μεγάλους αριθμούς παρυδάτιων πουλιών, ενώ, ειδικά το χειμώνα, προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα, χάρη στα εκατοντάδες φοινικόπτερα που ξεχειμωνιάζουν εκεί.
Μεταξύ της λιμνοθάλασσας και της θάλασσας μεσολαβεί μία αμμώδης λωρίδα όπου αναπτύσσονται αμμοθίνες. Είναι μια περιοχή σημαντική για την χλωρίδα και τα ερπετά, κυρίως όμως για την μεσογειακή χελώνα, καθώς εδώ έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί της Ευρώπης.

Η παραλία των Αλυκών Κίτρους αυτή τη στιγμή είναι γεμάτη χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια και άλλα σκουπίδια τα οποία ξεβράζει η θάλασσα, ενώ επίσης υπάρχουν δεκάδες μεγάλα μπλε βαρέλια από αυτά που αποκολλώνται από τις μυδοκαλλιέργειες.

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

Του Σωματείου Διεθνών Μεταφορών Νομού Πιερίας Του Σωματείου Εθνικών Μεταφορών Νομού Πιερίας

Προς όλους τους Πιεριείς
Το πρόβλημα των διοδίων και οι συνέπειές του για την κοινωνία της Πιερίας είναι πλέον γνωστό στον καθένα. Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια η τότε πολιτική ηγεσία, μας υποσχέθηκε ότι θα μετατρέψει το πρωτεύον οδικό δίκτυο της χώρας σε σύγχρονους αυτοκινητόδρομους, ανάλογους με αυτούς των προηγμένων Δυτικοευρωπαϊκών κρατών.
Σήμερα κι ενώ έπρεπε κατά το περιεχόμενο των συμβάσεων, να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα κατασκευής, βιώνουμε όλοι μας μια ζοφερή πραγματικότητα.

Μήπως το καλωσόρισμα του Ολύμπου λέγεται Λιτόχωρο;;;

Πως να μην είναι στολίδι και το Λιτόχωρο μου;
Όταν έχει ως φόντο τον ΟΛΥΜΠΟ μου, στολίζεται κι εκείνο.
Λιτόχωρο....
Το καλωσόρισμα του Ολύμπου...

Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ...ΧΑΙΡΕΤΑ

ΩΧ ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΣΕΙΣ Η ΤΖΟΥΛΙΑ...
ΒΛΕΠΕΤΕ;
ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΌΤΑΝ ΑΚΟΥΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...
ΚΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ....
ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΕΙ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ....
Βέβαια τα πιό πάνω, είναι με άκρως χιουμοριστική διάθεση.... κι είναι διότι συμπαθούμε και αγπάμε την γνωστή ηθοποιό.....

ΑΜΑΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ... ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΕΡΑΣΟΥΝ

ΑΜΑΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....
ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ή ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ;;;
ΑΥΤΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΑΣΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ;;;
ΚΙ ΟΙ ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ; ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΝΑ ΡΕΦΑΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;
ΟΥ ΥΜΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ...ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΤΑΛΑΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΉΤΟΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Να ο νέος Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης....
Ο Βασίλης Μπατάλας θα ομορφύνει την διοίκηση, εννοείται....
Καλή επιτυχία στο νέο προεδρείο....
Ήρθε η μετά Πιπίτσας εποχή....
ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΛΑΡΑ ΟΛΓΑ ΦΑΡΜΑΚΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ....

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η «αιμομιξία» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΛΑΟΣ μας έφερε στο προσκήνιο τον νέο Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη. Ο αυτοαποκαλούμενος «ακτιβιστής της Δεξιάς», αφού με μια αριστοτεχνική κωλοτούμπα κατάφερε να προσγειωθεί ομαλά από τον ΛΑ.Ο.Σ. στη ΝΔ, εδραίωσε στη συνέχεια τη θέση του στο Υπουργείο Μεταφορών και άρχισε να προβάλλεται σχεδόν καθημερινά στα τηλεοπτικά ΜΜΕ.

Στο κατόρθωμά του αυτό ασφαλώς είχε και την ανάλογη βοήθεια και αυτό αποδεικνύεται από το σχέδιο νόμου που φέρνει προσεχώς στη Βουλή για ψήφιση.

Με το νέο σχέδιο νόμου λοιπόν ο εν λόγω κύριος, εισάγει άρθρο με το οποίο απαγορεύεται και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης η με οποιονδήποτε τρόπο κατάληψη μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος και των εγκατεστημένων σ’ αυτό σταθμών διοδίων και η παρεμπόδιση της λειτουργίας των σταθμών διοδίων με οποιονδήποτε τρόπο.

Αυτό που δεν τόλμησε στο παρελθόν να κάνει ο προκάτοχός του κ. Ρέππας, το κάνει τώρα ο «ακτιβιστής» κ. Βορίδης.

Δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε ότι πρόκειται για μια εμετική διάταξη νόμου, η οποία θέλει να φιμώσει όλους τους πολίτες που αντιδρούν απέναντι στο παράλογο και άδικο καθεστώς των διοδίων.

Ούτε χρειάζεται να πούμε ότι το συγκεκριμένο άρθρο είναι αντισυνταγματικό, αφού παραβιάζει το κατοχυρωμένα δικαιώματα της συνδικαλιστικής ελευθερίας και της ελευθερίας έκφρασης των πολιτών, δικαιώματα τα οποία σύμφωνα με το άρθρο 25 του Συντάγματος τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους.

Θα υπενθυμίσουμε απλά ότι όλα τα κόμματα, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί αλλά και οι προκάτοχοί του στο Υπουργείο Μεταφορών έχουν ομολογήσει επίσημα ότι τα διόδια στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους είναι παράλογα, άδικα και ότι επιβάλλεται να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης.

Βέβαια το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου, που ποινικοποιεί τις διαμαρτυρίες στα διόδια, μόνο τυχαίο δεν είναι. Και αυτό γιατί έρχεται να συγκαλύψει τις αδυναμίες των ιδιωτών εργολάβων, οι οποίοι αδυνατούν οικονομικά να τελειώσουν τα έργα των αυτοκινητόδρομων, και παράλληλα χρωστούν σε προμηθευτές και εργαζόμενους εκατομμύρια ευρώ, την αδυναμία και την απροθυμία των Τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τα έργα και τις ευθύνες του κράτους, το οποίο δεν προχώρησε έγκαιρα στις απαραίτητες απαλλοτριώσεις και γι’ αυτό χρωστά τώρα αποζημιώσεις στους εργολάβους.

Πως θα αποζημιωθούν τώρα οι εργολάβοι και οι δανείστριες Τράπεζες;

Μας το λέει το νέο νομοσχέδιο: Θα μπορούν πλέον να εισπράττονται διόδια ακόμα και εάν έχουν ολοκληρωθεί μόνο μερικά τμήματα των αυτοκινητόδρομων και μάλιστα οι τιμές θα είναι οι ανώτατα προβλεπόμενες σε κάθε σύμβαση παραχώρησης, αυτές δηλαδή που προβλέπονται κατά την ολοκλήρωση και παράδοση στην κυκλοφορία των αυτοκινητόδρομων!

Και η αύξηση των τιμών θα γίνεται με μια απλή Υπουργική απόφαση, κατά παράβαση των υπογεγραμμένων συμβάσεων, που απαιτούν την ύπαρξη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή.

Όλα αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι θα έχουμε νέες αυξήσεις στα διόδια και ότι ο λαός θα κληθεί και πάλι να πληρώσει τις παράνομες και ανήθικες συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων αλλά και όλες τις αμαρτίες ενός ανάλγητου κράτους.

Όχι μόνο λοιπόν δεν υλοποιούνται οι προτάσεις του πρώην Υπουργού Μεταφορών κ. Ρέππα και του Υφυπουργού κ. Μαγκριώτη, για δραστικές μειώσεις στα διόδια και για μείωση μέχρι 50% στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητόδρομων αλλά αντίθετα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για νέες αυξήσεις τιμών και για νέους σταθμούς διοδίων.

Και όποιος τολμήσει να αντιδράσει σ’ αυτό το νέο καθεστώς, θα τιμωρείται, με τον νέο νόμο, με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και φυσικά θα μπορεί να συλλαμβάνεται με την αυτόφωρη διαδικασία !

Μετά από όλα αυτά περιμένουμε να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές μας μπροστά σ’ αυτό το νέο έκτρωμα. Τους θυμίζουμε ότι είχαν ταχθεί στο πλάι μας όταν αγωνιζόμασταν για να μη λειτουργήσουν τα διόδια του Αιγινίου. Τους θυμίζουμε ότι είχαν παραδεχθεί ότι τα διόδια και ειδικά αυτά της Πιερίας ήταν εντελώς άδικα και τορπίλιζαν την οικονομική της ανάπτυξη. Ότι και η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου (Ρέππας και Μαγκριώτης), είχαν δεχθεί το ίδιο και υποσχέθηκαν τη δημιουργία παραδρόμων, που ποτέ δεν έγιναν.

Περιμένουμε και τις αντιδράσεις των λοιπών Τοπικών μας Αρχών, του Εμπορικού Επιμελητηρίου και των επαγγελματικών τάξεων και φορέων του Νομού μας.

Το νέο νομοσχέδιο για τα διόδια δεν πρέπει να περάσει και πρέπει να αγωνισθούμε και πάλι όλοι γι’ αυτό.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόλυτη πλειοψηφία Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης, εξελέγησαν για το υπόλοιπο της διετίας 2011-2012 οι εξής:
Πρόεδρος: Τσιουκάνης Κωνσταντίνος.
Αντιπρόεδρος: Μπατάλας Βασίλειος.

Η εκλογή έγινε κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;;;







Προς δυο...
[ αντιδημάρχους ]
και σε καμπόσους δημοτικούς-κοινοτικούς συμβούλους, αλλά και σε καμπόσους δημότες, του δήμου Δίου- Ολύμπου...οι οποίοι στηρίζουν... τις χαβούζες του Τσοκανάρα και της αγίας Μαρίνας...ΠΑΝΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΊΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΤΣΙΟ...
ΔΙΟΙΚΗΣΤΕ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ...!!!
Ενώ καθαρίσαμε μεταξύ άλλων ,την " κόπρο του Αυγεία " δηλαδή σταματήσαμε τους σκ@τ@τζήδες στον Αρχαιολογικό χώρο της πόλης του Ορφέα τα Λείβηθρα...! με πολιτικό, αλλά και προσωπικό, κόστος...! ,Σε αντίθεση με εσάς εμείς είμαστε ανεξάρτητοι και οι ελεύθεροι, Ελληνες .!!!! ΛΕΙΒΗΘΡΑ στης 15/1/2007 τέλος οι ρίψεις

Και τολμάτε εσείς οι οποίοι για πολλά χρόνια επιβιώνετε κάτω από την ομπρέλα των κομμάτων σας, και συντηρήσατε, την πελατειακή σχέση,και την συντεχνία... και μέσα από τον βούρκο της δυσωδίας του ρέματος τσοκανάρα , και της αγία

Μαρίνανα εμφανίζεσται ολοκάθαροι και αμόλυντοι σαν παρθενογέννητα βρέφοι…και επιχειρείτε με απροκάλυπτη προκλητικότητα, παριστάνοντας τους τιμωρούς, του Χονδρόπουλου και του ,Γιάντσιουμέσα από μια "αγχωμένη σαλάτα" ανακριβειώνπουείδαμεστηνδημοσιότητα... !Ωστόσο οισυμβουλές,του δημάρχου σας περι "σφουγγάρια"... κλπ τα οποία εσείς τουλάχιστονεπικαλείστε.. , με μια πρώτη ματιά που έριξα στην επιστολή σας, δεν φαίνεται να το σεβόσαστε .Αντιθέτως στα " σφουγγαρια" τον εκθέτεται κιόλαςτι κρίμα!!Εκ των Λειβήθρων Ορμώμενος :Κων/νος Γιάντσιος τ. Αντιδήμαρχος τ. δήμου ανατολικού Ολύμπου

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΟ.ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 41Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ. ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ Η ΡΩΣΙΑ.

Σε περίοδο εντατικής προετοιμασίας για την διοργάνωση του 41ουΦεστιβάλ Ολύμπου, βρίσκεται το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΡΦΕΟ.

Με στρατηγικές επιλογές , την καλύτερη αξιοποίηση των πιστώσεων του ΕΣΠΑ ,την προσφορά προς τους πολίτες καλλιτεχνικών γεγονότων υψηλής ποιότητας , με φθηνό εισιτήριο, την ανάδειξη του Φεστιβάλ Ολύμπου ως καλλιτεχνικού θεσμού πανελλήνιας και διεθνούς ακτινοβολίας , η διοίκηση του ΟΡΦΕΟ προχώρησε στο άνοιγμα της δράσης του και σε πολίτες της Πιερίας που έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιδόσεις στα ζητήματα του πολιτισμού.

Έτσι εκτός από το Δ,Σ έχουν ήδη στελεχωθεί επιτροπές και τμήματα, σύμφωνα με το νέο καταστατικό και τον οργανισμό λειτουργίας, με την συμμετοχή πολιτών που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς .

Η νέα οργανωτική συγκρότηση του ΟΡΦΕΟ έχει ως εξής

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Παπαχρήστος Γρηγόρης Πρόεδρος

Αδαμίδης Γιάννης Αντιπρόεδρος

Παρτσαλίδου Μπέτυ Γ.Γραμματέας

Σαμαλής Γιώργος Ταμίας

Το πρόγραμμα της Ακαδημίας Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου

Στις πασχαλινές διακοπές

Κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών η Ακαδημία Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου, προγραμμάτισε τους παρακάτω δραστηριότητες:

● Συμμετοχή στο Τουρνουά της ΑΕ Κοζάνης για τους γεννημένους το 2001, 2002 και 2003-4.

Την Κυριακή 8 Απριλίου από τις 14,00 έως τις 17,00 θα αγωνισθούν με τα αντίστοιχα τμήματα της ομώνυμης ομάδας.

● Την Κυριακή 8 Απριλίου οι παμπαίδες και τα τμήματα μίνι κοριτσιών και μίνι αγοριών θα δώσουν στη Θεσσαλονίκη φιλικούς αγώνες με την Ακαδημία Μπάσκετ της Αρετσούς.

● Συμμετοχή στο Τουρνουά Λάρισας για τους παμπαίδες (1998).

Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου στις 10,00 με τον Ολυμπιακό Βόλου και στις 13,30 με την ΑΕΛ.

Μ. Τρίτη 10 Απριλίου στις 17,30 με τον Αίολο Τρικάλων και στις 20,30 με το Διμήνι Βόλου.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΚΙ ΉΡΘΕ ΑΠΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ...ΥΠΟΘΑΛΛΑΣΙΩΝ ΑΛΗΘΕΙΩΝ!!!

(Έργα και κατασκευές)Με δείγματα πολιτισμού .

Εν τέλει ρε παιδιά να τι κάνουμε όταν θέλουμε κι όταν ακόμα ακόμα μπορουμε...

Το θέμα το "έκλεψα" από το βήμα των ΤΡΙΤΩΝΩΝ της Κατερίνης...

Είδατε που τα παιδιά εκτός από βουτιές και ...πελαγίσιες ευαισθησίες έχουν και τη δική τους ματιά στα δικά μας και άκρως στεριανά...

ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΦΑΚΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ... ΒΑΖΟΥΝ ΓΕΦΥΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑ. 

Προσέξτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε! 



Για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Ενάντια στη Νέα Χούντα, στους υπεύθυνους της καταστροφής μας, στους σύγχρονους Τσολάκογλου
Αθήνα, 5 Απριλίου 2012
Με μια συμβολική πράξη απελπισίας, ο 77χρoνος συνταξιούχος έβαλε εχθές τέλος στη ζωή του, λυγίζοντας στη δολοφονική μέγγενη των Μνημονίων, της κοινωνικής καταστροφής και της απόλυτης εξαθλίωσης, της ταπείνωσης που η Τρόικα, η ντόπια «συμμορία του ευρώ» και οι δοσίλογοι της Νέας Χούντας του κεφαλαίου επιβάλλουν δια πυρός και σιδήρου στην ελληνική κοινωνία.
Η πράξη αυτή δεν ήταν μια αυτοκτονία. Ήταν μόνο μία από τις χιλιάδες εν ψυχρώ δολοφονίες που οι εκτελεστές αυτής της Νέας Χούντας πραγματοποιούν καθημερινά με την πολιτική της «σωτηρίας της χώρας» (!!) - δηλαδή της ολοκληρωτικής καταστροφής των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Ήταν μόνο μια στιγμή στη διάρκεια του ολοκληρωτικού πολέμου που έχει κηρύξει το κεφάλαιο, της πρωτοφανούς ταξικής και κοινωνικής γενοκτονίας που οι γκαουλάιτερ και οι Τσολάκογλου του χρεοκοπημένου και σάπιου πολιτικού συστήματος έχουν εξαπολύσει ενάντια στην εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.
Με περίσσιο κυνισμό και υποκρισία, οι στυγνοί υπηρέτες του κεφαλαίου και τα κόμματα των Μνημονίων φόρεσαν τη μάσκα της συμπόνιας και έσπευσαν έντρομοι να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για τον νεκρό - την ίδια στιγμή που κατέστειλαν με ΜΑΤ, χημικά και βία τους χιλιάδες που τον τίμησαν με την παρουσία τους στο τόπο του εγκλήματος. Με ανήκουστο θράσος έσπευσαν να υποσχεθούν "γρήγορη έξοδο από την κρίση" (!!) και ελπίδα (sic!) για να μην ξανασυμβούν "τέτοια συμβάντα"! Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που μετατρέπουν την ελληνική κοινωνία σε σωρό ερειπίων και απέραντο φρενοκομείο, που μας μετατρέπουν σε δουλοπάροικους του 21ου αιώνα!
Απέναντι σ' αυτή τη σαπίλα και υποκρισία τους, η εργατική τάξη και η νεολαία έχουμε το χρέος να τιμήσουμε τους νεκρούς μας πυροδοτώντας μια γενικευμένη εξέγερση, για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις, να στείλουμε στον αγύριστο τη σύγχρονη χούντα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας. Ο 77χρονος είναι δικός μας νεκρός, να τον τιμήσουμε με αγώνες για να γίνει η τελευταία του ευχή πραγματικότητα. Όλοι στους δρόμους, στις πλατείες, σε απεργίες, καταλήψεις και μαχητικές διαδηλώσεις, μέχρι να τους ξαποστείλουμε, μέχρι τη νίκη!

ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟY

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ - αστικά κόμματα και πολιτικοί, οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας, οι υπηρέτες του κεφαλαίου, των Μνημονίων, της Τρόικας
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ


Κύριε Βενιζέλο και κύριε Σαμαρά είστε συνένοχοι και ηθικοί συναυτουργοί της κοινωνικής ευθανασίας και αποδεκατισμού των Ελλήνων.
Το μήνυμα μάς το έστειλε με ηχηρό και ξεκάθαρο τρόπο ο Μεγάλος Συνέλληνας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΣ με τη Θυσία του στην κεντρική πλατεία της Αθήνας , το Σύνταγμα, εσείς το πήρατε;
Θα εισπράξετε στις εκλογές τα επίχειρα των πράξεων σας.
Κατερίνη 05.04.2012
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

έπαιξε την ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ επί 1 ώρα και ένα τέταρτο...


Κοινωνικά ανάλγητος, αφόρητα λαϊκιστής και κίτρινος μέχρι το τελευταίο του δημοσιογραφικό κύτταρο ήταν πάλι ο μόνος δημοσιογράφος στην Ελλάδα-αν όχι και σ' όλο τον πλανήτη-που σε μια αυτοκτονία, αφιέρωσε 1 ώρα και 15 λεπτά.
Και...

καλά αυτός. Τον ξέρουν όλοι (και το κοινό, του γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη) . Αλλά, οι άλλοι δημοσιογράφοι, τι δουλειά είχαν στο "σφαγείο" του; ...

Δεν ανέφερε τη λέξη "ισόβια"


Δεν ανέφερε τη λέξη "ισόβια" , αλλά αυτό ακριβώς εννοούσε, όταν πριν από λίγο, είπε στην Τρέμη: όποιος δεν...

θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του, θα μένει ΕΦ' ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ στα κέντρα συγκέντρωσης...
Εκτός από πολιτικός προϊστάμενος των δυνάμεων καταστολής, ανέλαβε και το ρόλο του δικαστή: ισόβια! ...

6 Μαϊου 2010 και 6 Μαϊου 2012...

Η Κανέλλη διάβαζε μια μια τις λέξεις: "η κυβέρνηση που θα προκύψει, θα πρέπει να έχει έκτακτες εξουσίες. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ορισμένα άρθρα του συντάγματος πρέπει να βγουν εκτός" .
Εξανέστη ο...

Τράγκας: ποιος μαλάκας είναι αυτός;
Και η Κανέλλη: τ' όνομά του είναι Τάσος Τέλλογλου...

6 Μαϊου 2010.

6 Μαϊου 2012, κατά σύμπτωση έχουμε εκλογές. Δείτε το βίντεο (για να μην ξεχνιόμαστε) ...



Τα πήρε στο κρανίο με τις τροπολογίες η Φωτεινή Πιπιλή.


Δείτε τι...

είπε:

"Δυστυχώς πάρα πολλοί συνάδελφοι βουλευτές ζουν στην κοσμάρα του ρουσφετιού, πάρα πολλοί πολίτες ζουν στην κοσμάρα της κομματικής και πελατειακής συναλλαγής και είναι ντροπή ο κόσμος να καίγεται και να καταθέτουν σωρηδόν 95 τροπολογίες που έχουν να κάνουν με ρουσφέτι και χάιδεμα συγκεκριμένων αυτιών" .

Μα είναι εικόνα της Δημόσιας Τηλεόρασης αυτή;


Ο θάνατος στο Σύνταγμα και οι ανησυχίες της Άλκηστις Πρωτοψάλτη πάνω στο κότερο-με την Κατρίτση... Μα είναι εικόνα της Δημόσιας Τηλεόρασης αυτή; Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Έλενα Κατρίτση πάνω στο ιστιοφόρο να αρμενίζουν στο Σαρωνικό. Με πανάκριβα μπουφάν, ακριβά αθλητικά παπούτσια, μοδάτες, με χρυσά και άσπρα γυαλιά ηλίου, χτενισμένες περίτεχνα και μακιγιαρισμένες τέλεια, να φιλοσοφούν περί θανάτου.Ο θάνατος είναι εδώ. Στο Σύνταγμα, σήμερα, μπροστά μας.Και τα..."Προσωπικά" της κυρίας Κατρίτση είναι μάλλον για στενό κύκλο, ή το πολύ στη συνδρομητική τηλεόραση. Όχι, στη Δημόσια...

"Βλαντιμίρ, μην έρθεις το Πάσχα στο Άγιο Όρος, γιατί ο κρατικός μηχανισμός είναι σε άδεια" ! ...

Φοβερό. Διεμήνυσαν στον Πούτιν πως δεν εγγυώνται την ασφάλειά του, αν έρθει το Πάσχα στο Άγιο Όρος (για να επισκεφθεί τον Εφραίμ) , γιατί... ο κρατικός μηχανισμός είναι σε άδεια!
Η...

επίσκεψη του Πούτιν, μετά ταύτα ανεβλήθη, ενώ το Κρεμλίνο δια της διπλωματικής οδού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του.
Δείτε το βίντεο:


ΑΛΟΓΑ ΠΡΑΣΙΝΑ..

Δεν είναι αυτοκτονία, είναι δολοφονία

Ο 77χρονος συνάνθρωπός μας, είπε με τα λόγια και την πράξη του αυτό που προσπαθούν να κρύψουν. Είναι νέα «κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου» η κυβέρνηση της τρόικας. Οδηγεί τους νέους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στην απόγνωση και τη χώρα στην καταστροφή.

ΔΕΙΤΕ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΝΤΙΚΙ....

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΣ...

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ....

Σε μείζον κοινωνικό ζήτημα αναδεικνύεται το θέμα της αυτοχειρίας

ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΚΡΙΒΑ...

ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΕΤΡΕΛΕΑΚΙ...



Στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το 80% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης, ανακοίνωσε σήμερα (χθες) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Πλατεία "Δημήτρη Χριστούλα"... έτσι απλά





ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ...

Την ώρα που αυτοκτονούσε εξω από την βουλή κάποια λαμόγια μεσα περνούσαν τροπολογίες για ψήφους

Τα σημειώματα στον τόπο θυσίας μιλούν από μόνα τους!.



Ακολουθούν...