PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ανατρίχιασε ο Ντερμπεντέρης, στο ενδεχόμενο να γίνει πρόεδρος του Eurogroup ο Σόιμπλε (ένα σχέδιο που προωθούν οι Γερμανοί) .


"Το...

κλείσαμε το μαγαζί" , είπε.
Δεν το συζητάμε...

"Δεν μπορεί, θα έγιναν πολλοί, έξαλλοι στο Ευρωκοινοβούλιο" , είπε ο Τσίμας.


Ο Τόμσεν, όπως...

νωρίτερα είπε και ο Ντερμπεντέρης, τα θέλει μονά ζυγά, δικά του.
Το επεσήμαναν και κάποιοι χθες, στο Ευρωκοινοβούλιο. "Η μέθοδός σας, δηλαδή, είναι αλάνθαστη; " , του είπαν. Και πρόσθεσαν με ειρωνεία: όταν δεν πετυχαίνει, δε φταίτε ποτέ εσείς. Φταίνε πάντα οι άλλοι! .
Έτσι, ακριβώς...

Βάλαν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Αγοραστό, στη μέση, καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες να τον στριμώξουν.


Αλλά, εις μάτην.
Ο Αγοραστός τους αντιμετώπισε και τους δυο, με ειρωνεία.
"Πολύ ωραία, τα...
λέτε" , είπε στο Ντερμπεντέρη, ενώ επετέθη και στην Τρέμη, που τον διέκοπτε συνεχώς. "Θέλετε να απαντήσω εγώ, ή θα απαντήσετε εσείς; " .
Τελικά, δε βγάλαν με τον άνθρωπο, καμία άκρη. Αυτός ένα ήξερε και έλεγε από την αρχή ως το τέλος: δε θέλουμε στη Θεσσαλία στρατόπεδα συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών ( "λαθρομεταναστών" , ήταν η λέξη η δική του) ...

το κανονικό Βίντεο που μαϊμούδεψε ο Λαζόπουλος! ...



Οι έγκριτοι δημοσιογράφοι (αν χρησιμοποιεί κανέναν) του ενημερωτικού Site του Χατζηνικολάου δεν πήραν χαμπάρι το μοντάζ.
Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) δεν προσέχει τέτοιες (βρώμικες) τακτικές.
Οι θεατές στο Αλ Τσαντίρι , που να καταλάβουν τις ταρζανιές του Λαζόπουλου, όταν τους είχε ποτίσει με το τσίπουρο του χορηγού.
Ο Λάκης υπερήφανος για το...

κατόρθωμα του εξηγούσε ξανά και ξανά στο κοινό (παρ΄ότι ακουγόταν καθαρά) ότι το μωρό ξεκαρδίζεται στα γέλια , ακούγοντας την φωνή του Άδωνη Γεωργιάδη.
Βέβαια το original Βίντεο έχει ανεβεί στο Yoytube εδώ και δυο χρόνια, κι ο λόγος που το μωρό σκάει στα γέλια , είναι γιατί... βλέπει τον σκύλο να τρώει ποκ κόρν.
Κλικ ΕΔΩ για να δείτε ,ειδικά εσύ απαράδεκτε Νίκο Χατζηνικολάου που "υποθάλπτεις" και αναπαραγάγεις (για μερικά κλίκ) τέτοια βρώμικα κόλπα, τι ακούγεται στο Βίντεο, πριν ο Λαζόπουλος προσθέσει την φωνή του Γεωργιάδη, γεγονός που απόκρυψε από το ευκολόπιστο κοινό του.
Σε άλλη χώρα όπου η Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται ανάλογα με την αναγνωρισιμότητα των εμπλεκομένων , το θύμα της υποτιθέμενης σάτιρας, θα είχε πάρει και τα σώβρακα (η στριγκάκια) του θύτη.
Εδώ, ούτε το περίφημο ΕΣΡ δεν πρόκειται να ιδρώσει.
Δυστυχώς.
Ζούμε σε τέτοια χώρα...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ...

"Θυμάμαι τον κ. Γιακουμάτο στο Mega να βρίζει με χυδαίο τρόπο τον κ. Σαμαρά κι εγώ να τον υπερασπίζομαι... Αν επανέλθει χωρίς να προσκομίσει αποδεικτικό στοιχείο, θα αναγκαστώ για πρώτη φορά στην ζωή μου να...

προσφύγω στην Δικαιοσύνη... Ο κ. Γιακουμάτος ήθελε να πουλήσει την Ακρόπολη πριν λίγο καιρό...", δήλωσε νωρίτερα, μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη, ο Γιάννης Μανώλης των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", εις απάντηση των δηλώσεων του Γεράσιμου Γιακουμάτου εναντίον του.

Και συνέχισε: "Δεν ξέρω πόσα χρόνια έχει δουλέψει ως γιατρός. Εγώ τον ξέρω 20 χρόνια Βουλευτή και 5 - 6 Διοικητή του ΙΚΑ. Δεν ξέρω αν δούλευε και ως γιατρός".

Ακούστε τις σχετικές του δηλώσεις:






Διαβάστε όσα είχε δηλώσει ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος... ΕΔΩ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Στο "Kontra" , του Κουρή βρέθηκε ο Μιχελάκας.


Τον ρώτησαν, με αφορμή την επιστροφή του Μαργαρίτη Τζίμα, ποια είναι η θέση του για την επιστροφή και των άλλων διαγραμμένων.
"Το...

προσκλητήριο της Ν.Δ. αφορά όλη την κοινωνία" , απάντησε η εξέχουσα αυτή προσωπικότητα της πολιτικής μας ζωής.
Κι όταν του ζήτησαν να το κάνει λιανά, απάντησε πως-μιλάμε, για μεγάλο Μιχελάκα! - οι βουλευτές είναι μέρος της κοινωνίας.
Κι όταν μοιραία τον ξαναρώτησαν, αν σ' αυτήν την-κακούργα-κοινωνία ανήκει και η Ντόρα Μπακογιάννη, τους αποστόμωσε με τη φοβερή απάντηση, "ρωτήστε την ίδια" ...

"Οργιάζουν» οι προεκλογικές προσλήψεις και οι διορισμοί «ημετέρων» στη ΔΕΗ με μισθούς που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.


Οργιάζουν» οι προεκλογικές προσλήψεις και οι διορισμοί «ημετέρων» στη ΔΕΗ με μισθούς που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, τη στιγμή που ο λαός κυριολεκτικά στενάζει από την ανεργία και τη φτώχεια και τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Λίγες...

μέρες πριν από την ανακοίνωση της ακριβούς ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, η διοίκηση της ΔΕΗ προχωρά σε διορισμούς τόσο στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια όσο και στη νέα υπό σύσταση εταιρεία, θυγατρική της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) που θα αναλάβει το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δ.σ. της ΔΕΗ θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων γενικών διευθυντών της εταιρείας που θα αναλάβουν τους πλέον νευραλγικούς τομείς, αυτούς των Ανθρώπινων Πόρων & Οργάνωσης και των Υποστηρικτικών Λειτουργιών.

Η αμοιβή των στελεχών αυτών ξεπερνά τις 9.000 ευρώ μηνιαίως. Οι τοποθετήσεις αυτές γίνονται εσπευσμένα, λόγω των επερχόμενων εκλογών ώστε οι «ημέτεροι» να καταλάβουν τις θέσεις-κλειδιά της ΔΕΗ για τα επόμενα χρόνια, εν όψει μάλιστα και της πώλησης της Επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι η θέση του γενικού διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης έχει «χηρέψει» από την 1η του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν λύθηκε η συνεργασία με τον τότε διευθυντή ο οποίος κατείχε τη θέση αν και φέρεται ότι ήταν ήδη συνταξιούχος.

Η θέση του γενικού διευθυντή Υποστηρικτικών Λειτουργιών είναι νέα, με αντικείμενο την πληροφορική, τις προμήθειες, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη στέγαση και θεσμοθετήθηκε με βάση το νέο οργανόγραμμα της ΔΕΗ, το οποίο υποτίθεται ότι μειώνει τις θέσεις στελεχών κατά 20%!

Παραμονές εκλογών, η διοίκηση της ΔΕΗ προκηρύσσει και άλλες θέσεις στελεχών στη ΔΕΔΔΗΕ, και αυτό όταν στη μητρική εταιρεία προωθούνται πολλές συγχωνεύσεις διευθύνσεων με καταργήσεις στελεχιακών θέσεων...​

Με τον Φιντέλ Κάστρο συναντήθηκε ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος κατά την τελευταία ημέρα της τριήμερης επίσκεψης του Πάπα στο νησί.


Με τον Φιντέλ Κάστρο συναντήθηκε ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος κατά την τελευταία ημέρα της τριήμερης επίσκεψης του Πάπα στο νησί,ο οποίος αναχωρώντας από την Κούβα, άσκησε κριτική στο αμερικανικό εμπάργκο και μίλησε για την ανάγκη να απολαμβάνουν όλοι περισσότερα δικαιώματα.

Μετά την ...

χθεσινή μεγάλη λειτουργία στην οποία παρευρέθηκαν 500.000 άνθρωποι, ο Πάπας είχε συνάντηση περίπου μισής ώρας με τον Φιντέλ Κάστρο, οι δημόσιες εμφανίσεις του οποίου έχουν γίνει όλο και πιο σπάνιες μετά την ασθένειά του.

Εκπρόσωπος του Βατικανού περιέγραψε ως «ζωντανή και εγκάρδια» την συνάντηση, ενώ τόσο ο Πάπας όσο και ο Φιντέλ φαίνεται ότι δεν δίστασαν να αστειευτούν με τις ηλικίες τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, συζήτησαν περί Εκκλησίας και περί αδυναμίας της επιστήμης να λύσει όλες τις προκλήσεις του μέλλοντος. Ο Φιντέλ Κάστρο φέρεται μάλιστα να δήλωσε ικανοποιημένος που ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄και η Μητέρα Τερέζα αγιοποιήθηκαν γιατί και οι δυο «έκαναν πολλά για την Κούβα», ενώ ζήτησε από τον Βενέδικτο να του στείλει βιβλία για διάφορα ερωτήματα που έχει.

Ο Κάστρο φέρεται να είπε στον Πάπα ότι παρακολούθησε όλη του την επίσκεψη από την τηλεόραση και δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι έχουν περίπου την ίδια ηλικία, σχόλιο στο οποίο ο Πάπας απάντησε τονίζοντας: «Ναι, είμαι γέρος, αλλά μπορώ ακόμη να εκτελώ τα καθήκοντά μου».

Ο Πάπας θα κλείσει τα 85 του χρόνια τον Απρίλιο και ο Κάστρο θα γίνει 86 τον Αύγουστο.

Απ' ότι φαίνεται πάντως ο Πάπας Βενέδικτος δεν έδειξε τα πολιτικά ζητήματα στα οποία έκανε αναφορά κατά τις ομιλίες του. Μάλιστα κατά το τέλος της επίσκεψής του, στο αεροδρόμιο της Αβάνας, ο Πάπας Βενέδικτος δήλωσε ότι επιθυμεί μια κουβανική κοινωνία με περισσότερα δικαιώματα, όπου κανείς δεν θα στερείται βασικές ελευθερίες.

Άσκησε επίσης κριτική για το 50ετές εμπορικό εμπάργκο των ΗΠΑ στην Κούβα, το οποίο «βαραίνει αδίκως» όπως είπε τον λαό τον οποίο κάλεσε να αναζητήσει την «αυθεντική ελευθερία».

ΒΙΝΤΕΟ - ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΡΕ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΟΥ.... ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΤΟΥ

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙΣ;
Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΘΝΙΚΗ.....
ΝΑ ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ!
ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΙΕΡΙΚΑΡΑΑΑΑΑΑ
Κάνε κλικ και δες μεγαλείο
ΆΝΤΕ ΡΕ ΠΙΕΡΙΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ

Δεν είναι κι άσχημo το deal...

Ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου του Βατοπεδίου, εξέρχεται του Κορυδαλλού, ελεύθερο ...περιστέρι.
Απλώς καταβάλει εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, και... από το Βατοπέδι.

«Στόχος μας», είπε, «είναι να... το καταργήσουμε και να το αντικαταστήσουμε με έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα που θα είναι πιο δίκαιος και αποτελεσμ


Την κατάργηση του τέλους ακινήτων και την αντικατάστασή του, σε πρώτη φάση από φόρο τύπου ΕΤΑΚ, εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στο διαγραμματειακό του κόμματός του.

«Στόχος μας», είπε, «είναι να...
το καταργήσουμε και να το αντικαταστήσουμε με έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα που θα είναι πιο δίκαιος και αποτελεσματικός. Αυτό όμως προυποθέτει ενιαίο περιουσιολόγιο, που δεν υπάρχει. Μέχρι τότε θα επιβληθεί ένας φόρος ακινήτων τύπου ΕΤΑΚ».

Όσο για τα μέτρα του Ιουνίου, ο αρχηγός της ΝΔ υποστήριξε ότι τα χρήματα θα βρεθούν από «περικοπές στις σπατάλες του κράτους και από ισοδύναμα μέτρα» και απέκλεισε οριζόντιες περικοπές που φέρνουν ύφεση και αντίθετα αποτελέσματα.

«Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες αποκαλύπτονται κυκώματα που έκλεβαν το δημόσιο. Εμείς έχουμε, από το Ζάππειο ΙΙ, προτείνει περικοπές από σπατάλη ύψους 18,4 δισ. Κάποια έχουν υλοποιηθεί τα άλλα θα τα προωθήσουμε», ανέφερε.

Για τις συντάξεις, δήλωσε πως δεν υπάρχει δέσμευση για νέες μειώσεις και συμπλήρωσε λέγοντας πως η ΝΔ επεξεργάζεται ισοδύναμα μέτρα. Αντίθετα, τόνισε, «η μόνη δέσμευση που έχουμε αναλάβει, είναι ότι θα αποκαταστήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους».

Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως «χρειάζεται ειλικρίνεια, αλήθεια και σοβαρότητα για να βγούμε από την κρίση»...


Σοκ για την Άννα στην Α΄ Αθήνας δείχνουν μετρήσεις!


Αυτές τις ημέρες, οι δημοσκοπήσεις σε εκλογικές Περιφέρειες έχουν την τιμητική τους.
Αρκετοί… υποψήφιοι «δοκιμάζουν» και «δοκιμάζονται» ώστε να μάθουν τα… αποτελέσματα και βεβαίως την τύχη τους.
Έτσι, στην Α΄ Αθήνας, τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ και δη για τα πρωτοκλασάτα στελέχη είναι...
μαύρα!
Ιδιαίτερα – όπως φαίνεται από τις πρόσφατες μετρήσεις – για την Άννα Διαμαντοπούλου η οποία δεν «σώζεται» ούτε με την μετακόμιση της Φώφης Γεννηματά στο ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση στο Επικρατείας.
Και αυτό γιατί με δεδομένο πως το Κίνημα θα κινηθεί σε χαμηλά δημοσκοπικά επίπεδα, στην Α΄ Αθήνας το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει δύο βουλευτές, όπως αναφέρει το parapolitika.gr
Τις δύο θέσεις φαίνεται να «καπαρώνουν» οι Σκανδαλίδης και Αλευράς!

Και όμως εντύπωση εδώ δεν προκαλεί τόσο το τακούνι. Εαν τουλάχιστον ξέρεις πως στην φωτογραφία απεικονίζονται μάνα με κόρη.

Αυτά τα ψηλοτάκουνα στην άμμο ή πολύ μόδα είναι φέτος και εμείς δεν μπορούμε να την ακολουθήσουμε, ή κάποιες κυρίες - δεσποινίδες έχουν πάρει πολύ αέρα στα μυαλά...



Και όμως εντύπωση εδώ δεν προκαλεί τόσο το τακούνι. Εαν τουλάχιστον ξέρεις πως στην φωτογραφία απεικονίζονται μάνα με κόρη.
Η Shauna Sand εξ αριστερών και η κόρη δίπλα. Την ηλικία της μικρής δεν την ξέρουμε. To σίγουρο πάντως είναι πως χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να φτάσει την εντυπωσιακή μητέρα.
*Το παλικάρι ενδοιάμεσα ουδείς αναγνωρίζει!



ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ...


Οι πωλητικοί απαιτείται να δικαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΒΑΡΗ ΕΝΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥ...

ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ....

Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ..

ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΕ ΕΦΑΓΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ

«ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ»

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε.Πιερίας ανακοινώνει την κατάσταση με τις κενές θέσεις Φαρμακείων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας:


ΔΗΜΟΙ

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Δημοτική Κοινότητα Αιγινίου
4.548
1

Τοπική Κοινότητα Καταχά
716
1


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Τοπική Κοινότητα Καστανέας
423
1


Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου
307
1


Τοπική Κοινότητα Ρυακίων
598
1


ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΦΙΝΑΣ
Τοπική Κοινότητα Αρωνά
388
1


Τοπική Κοινότητα Καταλωνίων
472
1


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΩΝ
Τοπική Κοινότητα Βρίας
422
1



ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ 8

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπάλληλο κ. Β. Παναγιωτοπούλου (τηλ: 2351351294 )

ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ!!

ΛαΪκή Συσπείρωση

Την υλοποίηση των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» στο Δήμο Κατερινης καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Πρόκειται για προγράμματα που, στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας, προσλαμβάνονται άνεργοι στους ΟΤΑ, για 135 μέρες με 625 ευρώ μεικτά, ανεξάρτητα από προϋπηρεσία και ειδικότητα. Τσαλαπατούν κάθε έννοια συλλογικής σύμβασης και υλοποιούν το χτύπημα του κατώτατου μισθού.
Ανακυκλώνουν την ανεργία, αφού όσοι άνεργοι προσληφθούν θα δουλεύουν μόνο για 5 μήνες και μετά δεν θα έχουν δικαίωμα ένταξης σε ανάλογο πρόγραμμα, πριν περάσουν επτά μήνες. Η πρόσληψή τους γίνεται από μεσάζοντες - μεταξύ αυτών Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), η ΓΣΕΕ (μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας), Εργατικά Κέντρα κλπ. και μάλιστα με καλή αμοιβή, που αντιστοιχεί στο 5% του συνολικού μισθολογικού κόστους. Θα εισπράξουν δηλαδή για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 9.400.000 ευρώ!.
Κυβέρνηση και δήμαρχοι, η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, υλοποιούν το στόχο τους για μείωση του προσωπικού, αντικαθιστώντας τη σταθερή εργασία με ελαστικές σχέσεις εργασίας, για ολοένα και πιο φτηνή εργατική δύναμη. Προσπαθούν να διαχειριστούν την ανεργία με ένα κομμάτι ψωμί, να αμβλύνουν τις συνέπειες της εξαθλίωσης, που σέρνει η πολιτική τους, που κουβαλάει το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο το στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καλουν τους εργαζόμενους και ανέργους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις συνεπεις ταξικες δυναμεις στον αγώνα για να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων, για συλλογικές συμβάσεις και σταθερή δουλειά. Για να καταδικαστεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για να ενισχυθεί το ταξικό εργατικό κίνημα, για να πάρει ο λαός την εξουσία, για να διαφεντεύει η εργατική τάξη τον πλούτο που παράγει.


Στ. Ανανιαδης
Ν. Σαλπιστής,
δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΚΑΛΗΜΕΡΑ PIERIA -RG..

Λισαβόνα, 22 Μάρτη 2012 - Αθήνα 5 Οκτώβρη 2011

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΖΙΜΑΚΟ.....


ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΟΤΑΝ ΚΛΑΙΣ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ....

ΤΙ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΚΛΑΙΣ...

Έ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ....
ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΟΤΑΝ ΚΛΑΙΣ, ΟΜΩΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙΣ ΟΜΟΡΦΗ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΟΥ.
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑ....
ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ΕΝΑΣ ...ΟΥΡΑΝΟΣ! ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ....
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΔΟΣΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΛΕΝΕ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ....
ΚΙ ΟΧΙ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ, ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ...ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ!
Ά ΞΕΧΑΣΑ
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ!!!
ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΝΟΙΞΗ, ΣΑΝ ΤΩΡΑ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ....

ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ...ΡΟΔΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΚΑΛΕΣΗ

ΞΕΡΩ... ΞΕΡΩ....
Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ....
ΞΕΡΩ... ΞΕΡΩ...
ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝΩ ΚΑΤΩ...
ΕΓΙΝΕ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΝΩ ΚΑΤΩ.... ΚΡΙΣΗ ΓΑΡ....
Η ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΜΙΑ ΡΟΔΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΕΙ, ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ....
ΚΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΡΟΔΑ(ΖΩΗ) ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ, ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟ, Έ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ...ΣΤΙΓΜΗ!
ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΚΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΕΣΗ!
ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΙ ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ ΓΙΝΑΜΕ...


ΚΙ ΟΤΑΝ Ο ΦΟΥΛΙΔΗΣ ΛΕΕΙ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ...ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΒΙΝΤΕΟ

ΌΤΑΝ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ....
ΝΑ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΛΙΔΗ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ "ΜΑΓΟ" ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ "ON AIR" ΚΑΙ ΣΤΟΝ "ΑΘΛΗΤΙΚΟ" 106,7...

ΤΡΟΙΚΑ: "Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 150€ !!!"



«ΣΟΚ προκαλεί η δήλωση της τρόικας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχετικά με την μείωση του βασικού μισθού της Ελλάδας, στα 150 ευρώ.

ΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ....ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ...ΠΑΝΤΑ


ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΑΣ
ΝΑ ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΛΑΪΚΗ ΦΩΝΗ
ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ....ΤΟΤΕ
ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ...ΠΑΝΤΑ

ΠΕΣ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΤΙ Ν ΑΠΟΡΡΙΨΩ
ΕΣΥ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ….
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ
ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΗΘΕΛΕΣ
ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ ΤΟ ΕΣΤΕΛΝΕΣ ΣΤΟ …ΠΟΥΘΕΝΑ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΠΙΕΡΙΑΣ; ( Αν ναι έχει να πέσει πολύ γέλιο και ακόμα πιο πολύ ......ξύλο καθώς έχουν πουληθεί 1000 οικόπεδα

Ο δήμαρχος Κατερίνης Χιονίδης οραματίζεται κατά δήλωσή του
"πρότυπο βιοκλιματικό οικισμό" και "κηπούπολη που θα βελτιώσει το περιβάλλον" σε προστατευόμενο υδροβιότοπο!!!!!!!!!

Στον οποίο : η περιφέρεια Πιερίας παγώνει τα έργα αποχέτευσης, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος ανακάλεσαν τους περιβαλλοντικούς όρους!!!!!

Η Ευρωπαική Επιτροπή ύστερα από ερώτηση που έκαναν οι Ευρωβουλευτές Αρσένης και Τρεμόπουλος ζητά εξηγήσεις, και αν παραβιάστηκαν οι περιβαλλοντικές συνθήκες θα πληρώνουμε (διαρκώς) πολλά χρήματα για ένα έργο η σκοπιμότητα, η χρησιμότητα, αλλά και η διαδικασία υλοποίησής του οποίου χωράει πολύ συζήτηση......

Χτίζουν οικισμό μέσα στον υδροβιότοπο
real.gr










)








Μία ακόμη προστατευόμενη περιοχή, η οποία περιλαμβάνει πολύτιμα οικοσυστήματα που φιλοξενούν σπάνια είδη ζώων και φυτών, κόπηκε σε... οικόπεδα για να γίνει «πρότυπος βιοκλιματικός οικισμός» παραθεριστικής κατοικίας. Πρόκειται για περιοχή στην παραλία του Κορινού Πιερίας, νότια των Αλυκών Κίτρους, όπου σχεδιάζεται από τη Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης Ακινήτων Παραλίας Κορινού η δημιουργία οικισμού με τον τίτλο «Ολυμπιάδα».



Τα συνοδά έργα για τη διάνοιξη των δρόμων και τη χάραξη των οικοπέδων ολοκληρώθηκαν εντός του Δεκεμβρίου του 2012, παρότι ο αρμόδιος Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα, από τις αρχές του φθινοπώρου, όταν εντόπισε δραστηριότητα στην περιοχή, απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες και ζήτησε διακοπή των εργασιών. Τελικά, στα μέσα Ιανουαρίου, κατόπιν παρέμβασης της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε σε ανάκληση των περιβαλλοντικών όρων που είχε εκδώσει για τα έργα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και οι εργασίες σταμάτησαν.



Σήμερα, ο Φορέας Διαχείρισης ζητά αποκατάσταση των ενδιαιτημάτων και τονίζει ότι οποιοδήποτε έργο θα πρέπει στο εξής να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Από την πλευρά του, ο αρμόδιος δήμαρχος Κατερίνης θεωρεί ότι η προωθούμενη «βιοκλιματική κηπούπολη» θα υποκαταστήσει με τον καλύτερο τρόπο το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.


Πρότυπη κηπούπολη

Στο πλαίσιο της δημιουργίας του οικισμού, προβλέπεται να διατεθούν οικόπεδα προς ανοικοδόμηση παραθεριστικών κατοικιών σε 2.000 δικαιούχους, σε μία έκταση 2.200 στρεμμάτων. Στη μέγιστη δυναμικότητά του, ο οικισμός θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει 5.000 κατοίκους. Ηδη υπάρχουν συμβόλαια για τους περίπου 1.000 δικαιούχους, στους οποίους διατέθηκαν οικόπεδα από τον πρώην δήμο Κορινού.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, «σχεδιάζεται η δημιουργία ενός πρότυπου βιοκλιματικού οικισμού, πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα», καθώς, σε συνεργασία με επιστήμονες του ΑΠΘ, έχουν εκπονηθεί, αφενός, πλήρης μελέτη βιοκλιματικής απόδοσης των κτιρίων -με στόχο σχεδόν μηδενικές απώλειες ενέργειας- και, παράλληλα, μελέτη τυπομορφολογίας, ώστε να εξασφαλιστεί υψηλή αισθητική για τον οικισμό. Παράλληλα, ο συντελεστής δόμησης θα είναι πολύ χαμηλός, από 0,15 έως 0,30, με αποτέλεσμα το σύνολο της ανοικοδόμησης να μην ξεπερνά το 8,5%. «Στην ουσία, θα δημιουργήσουμε μία κηπούπολη που θα βελτιώσει το περιβάλλον», υποστηρίζει ο Σ. Χιονίδης.

Το καθεστώς προστασίας

Ωστόσο, ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της περιοχής, όπου σχεδιάζεται να γίνει ο οικισμός, υπάγεται σε καθεστώς αυξημένης προστασίας, αφού έχει χαρακτηριστεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας του Δικτύου Natura 2000. Αποτελούμενη από αμμοθίνες και περιοδικά κατακλυζόμενες εκτάσεις
με αλοφυτική βλάστηση, η περιοχή αποτελεί επίσης Καταφύγιο Αγριας Ζωής και, σύμφωνα με τον ν. 2637/98, απαγορεύεται η ένταξή του σε πολεοδομικό ή ρυμοτομικό σχεδιασμό. Το παραλιακό μέτωπο έχει χαρακτηριστεί ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης.

«Οι Αλυκές Κίτρους και η ευρύτερη περιοχή έχει όχι μόνο εθνική αλλά και ευρωπαϊκή σημασία. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς τι επιπτώσεις θα έχει ένα τεράστιο έργο πολεοδόμησης που χωροθετείται κατά μεγάλο μέρος του εντός της προστατευόμενης περιοχής. Ηδη έχει γίνει ισοπέδωση αγροτεμαχίων και διάνοιξη δρόμων σε σημεία που φιλοξενούν σημαντικές αποικίες αναπαραγωγής της βαρβάρας και της μικρογαλιάντρας, είδη για τα οποία η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως ΖΕΠ. Η ίδια περιοχή είναι παγκόσμιας σημασίας για την αναπαραγωγή του νεροχελίδονου», αναφέρει στη Real planet η Μαλάμω Κορμπέτη, υπεύθυνη θεμάτων πολιτικής περιβάλλοντος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. «Το έργο αδειοδοτήθηκε πριν από αρκετά χρόνια, αλλά σήμερα η χωροθέτηση είναι άστοχη», καταλήγει.

Αλλα προστατευόμενα είδη ερπετών και αμφιβίων, όπως ο λαφιάτης και ο κυρτοδάχτυλος, βρίσκουν καταφύγιο στις υγροτοπικές εκτάσεις, ενώ στις αμμοθίνες έχουν παρατηρηθεί οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μεσογειακής χελώνας στην Ευρώπη. «Ενα τέτοιο έργο, τέτοιας έκτασης, θα έχει επιπτώσεις στις οικοσυστημικές υπηρεσίες, όπως είναι η δέσμευση του άνθρακα, η αντιπλημμυρική προστασία και η προστασία από τη διάβρωση του εδάφους», αναφέρει η υπεύθυνη παρακολούθησης της βιοποικιλότητας του αρμόδιου Φορέα Διαχείρισης, Λυδία Αλβανού.

Το ιστορικό

Η ιστορία της δημιουργίας του οικισμού είναι αρκετά περίπλοκη και ξεκινά ήδη από τη δεκαετία του 1980. Σημείο-σταθμός ήταν η έγκριση (το 2004) της πολεοδομικής μελέτης του οικισμού, με απόφαση της υφυπουργού Ροδούλας Ζήση. Το 2008 ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες, όμως στο μεταξύ είχε λήξει η ΕΠΟ (Εγκριση Περιβαλλοντικών Ορων). Στις 21/11/2010 εγκρίθηκαν από τη Νομαρχία Πιερίας οι νέοι περιβαλλοντικοί όροι, οι οποίοι, τελικώς, ανακλήθηκαν στις 13/1/ 2012, έπειτα από την παρέμβαση των επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Η απόφασή των επιθεωρητών Περιβάλλοντος βασίστηκε στο γεγονός ότι είχε λήξει η Εγκριση Περιβαλλοντικών Ορων του βασικού έργου -του οικισμού-, δεν είχε υποβληθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ, επίσης, αρμόδια για την έγκριση των συνοδών έργων ήταν η υπηρεσία του κύριου έργου, δηλαδή το ΥΠΕΚΑ, και όχι η Νομαρχία Πιερίας. Παράλληλα, οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος τονίζουν ότι δεν δόθηκε προσοχή στη σημασία της περιοχής ως ΖΕΠ, ενώ θα έπρεπε να ζητηθεί γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα.

Υστερα από παρέμβαση των ευρωβουλευτών Κρίτωνα Αρσένη και Μιχάλη Τρεμόπουλου, το θέμα έφτασε μέχρι και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ζήτησε διευκρινίσεις από τη χώρα μας για την επαρκή προστασία της περιοχής. Σε περίπτωση που αποδειχθεί παραβίαση της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ για τα πουλιά, η χώρα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με χρηματικές κυρώσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
real.gr

Όχι στην οικοπεδοποίηση περιοχής Natura στον Κορινό Πιερίας

Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2011 13:13






Παρελκυστική τακτική της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας σε ερώτηση των Οικολόγων



Μια απλή αναφορά στη νομοθεσία ήταν η απάντηση της Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην επερώτηση της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» για την οικοπεδοποίηση περιοχής του Δικτύου Natura 2000 στην παραλία του Κορινού Πιερίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο επικεφαλής της οικολογικής αυτοδιοικητικής παράταξης, ευρωβουλευτής, Μιχάλης Τρεμόπουλος, έθεσε το ζήτημα της σκανδαλώδους οικοπεδοποίησης προστατευόμενης ζώνης, όμως η Περιφέρεια αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στη θετική στάση που τήρησε για την οικοδόμηση της περιοχής, επέλεξε να

ακολουθήσει για πολλοστή φορά παρελκυστική τακτική και έκανε μια απλή αναφορά στη νομοθεσία στην οποία στηρίχθηκε η οικοπεδοποίηση, δηλαδή στην υπουργική απόφαση της κ. Ροδούλας Ζήση του 2004.



Όπως προέκυψε μάλιστα από τη συζήτηση της επερώτησης στη συνεδρίαση η σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει λήξει από το 2007 και δεν έχει ανανεωθεί!

Ο «πρότυπος» παραθεριστικός οικισμός που κατασκευάζεται στον Κορινό είναι εντός της προστατευόμενης ζώνης και απαγορεύεται η ένταξή του σε πολεοδομικό ή ρυμοτομικό σχεδιασμό. Παρόλα αυτά, με τη συγκατάθεση της Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήδη έχει ολοκληρωθεί η οριοθέτηση των οικοπέδων, η χάραξη σχεδόν όλων των δρόμων, η χαλικόστρωσή τους και επίσης, σύμφωνα με τον τοπικό Δήμο, επίκειται η έκδοση των οικοδομικών αδειών.

«Το συγκεκριμένο έργο παραβιάζει την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, παραβιάζει κοινοτικές οδηγίες και καταστρέφει ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές, διεθνούς σημασίας. Σύμφωνα με την απόφαση της κ. Ζήση το 2004 για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής δεύτερης κατοικίας του Δήμου Κορινού (πλέον Κατερίνης), που αφορά στο συγκεκριμένο οικισμό, αυτός θα έχει έκταση 2.200 στρεμμάτων, με 2.000 οικόπεδα και θα φιλοξενήσει περισσότερους από 5.000 κατοίκους! Είπαμε να τονώσουν την κατεστραμμένη οικοδομική δραστηριότητα, αλλά όχι καταστρέφοντας ακόμη και Εθνικά Πάρκα. Η μεθόδευση της οικοπεδοποίησης αποκαλύπτει όλη την παθογένεια του πελατειακού πολιτικού συστήματος αλλά και της δημόσιας διοίκησης», τόνισε ο Μ. Τρεμόπουλος.

Ο ίδιος έχει θέσει το ζήτημα στο Ευρωκοινοβούλιο από τον προηγούμενο μήνα, καθώς το συγκεκριμένο έργο εξελίσσεται κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ζητώντας να μάθει τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να μην καταστραφούν περαιτέρω οι συγκεκριμένες περιοχές και να αποκατασταθούν στην πρότερη μορφή τους.



Επίσης καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές έκαναν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και ο Φορέας Διαχείρισης Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα αλλά και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης. Ήδη το ΥΠΕΚΑ αλλά και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος διερευνούν την υπόθεση.

Ακολουθεί η πλήρης τοποθέτηση του Μ. Τρεμόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.




Για την οικοπεδοποίηση της Παραλίας Κορινού

Ένας «πρότυπος» παραθεριστικός οικισμός πρόκειται να κατασκευαστεί στην παραλία του Κορινού Πιερίας, στη Β. Ελλάδα, έκτασης 2.200 στρεμμάτων, με 2.000 οικόπεδα, που θα φιλοξενήσει περισσότερους από 5.000 κατοίκους, με βάση την Υπ. Απόφαση 9625/1-3-2004 (ΦΕΚ 192/τ.Δ’/4-3-2004) της Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Ρ. Ζήση για την «Έγκριση πολεοδομικής μελέτης της περιοχής δεύτερης κατοικίας του Δήμου Κορινού». Σήμερα έχει ολοκληρωθεί η οριοθέτηση των οικοπέδων, έχει γίνει η χάραξη σχεδόν όλων των δρόμων και η πρώτη στρώση της διάνοιξης με χαλίκια και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Χιονίδη, θα ξεκινήσει σύντομα και η έκδοση των οικοδομικών αδειών.

Ωστόσο η περιοχή αποτελεί τμήμα του ευρύτερου υγροτοπικού οικοσυστήματος του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα-Αλυκής Κίτρους, ανήκει στην περιοχή ευθύνης του αρμόδιου Φορέα Διαχείρισης (Ν. 3044-ΦΕΚ 197/27-8-2002) και περιλαμβάνει λιβάδια, αμμοθίνες και περιοδικά κατακλυζόμενες εκτάσεις με αλοφυτική βλάστηση. Επίσης σημαντικό τμήμα της περιοχής (>50% της έκτασης) περιλαμβάνεται στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας (SPA) του Δικτύου Νatura 2000, με κωδικό GR1250004 (Αλυκή Κίτρους – ευρύτερη περιοχή), ενώ το παραλιακό μέτωπο περιλαμβάνεται στον Τόπο Κοινοτικής Σημασίας (SCI) του Δικτύου Νatura 2000, με κωδικό GR1220002 (Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα – ευρύτερη περιοχή – Αξιούπολη). Επίσης σημαντικό τμήμα της περιοχής περιλαμβάνεται στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) Αλυκής Κίτρους (ΦΕΚ 177/τ.B’/31.3.1988) και σύμφωνα με τον Ν. 2637/98 (ΦΕΚ 200/Α/27-8-1998), απαγορεύεται η ένταξή του σε πολεοδομικό ή ρυμοτομικό σχεδιασμό.

Η μεθόδευση της οικοπεδοποίησης αποκαλύπτει όλη την παθογένεια του πελατειακού πολιτικού συστήματος αλλά και της δημόσιας διοίκησης. Έτσι όταν τον Νοέμβριο του 1995 δημοσιεύεται σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα για τον «Καθορισμό Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου στον Κορινό Πιερίας», η πρώην νομάρχης Πιερίας και υφυπουργός, τότε Μαρία Αρσένη (μητέρα του σημερινού ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κρίτωνα Αρσένη) και βουλευτής του Ν. Πιερίας από το 1989 έως το 2003, οργανώνει πανηγυρική τελετή παράδοσης του ΦΕΚ στην Κοινότητα Κορινού!!! Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας (Αιχμή, 30 -11-1995) «Η υφυπουργός κ. Μαρία Αρσένη από τη μεριά της εξίσου συγκινημένη παραδίδοντας το ΦΕΚ τόνισε ότι “ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ανέγερση του νέου παραλιακού οικισμού που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής…Μια νέα πόλη γεννιέται”». Στη συνέχεια το 1997 με απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ εγκρίνεται το σχέδιο ανάπτυξης περιοχών δεύτερης κατοικίας (ΣΧΑΠ) στην εγκεκριμένη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου και το 2004 εγκρίνεται, με απόφαση της υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Ροδούλας Ζήση, η πολεοδομική μελέτη του οικισμού.

Όμως τα 4 στρέμματα που αρχικά προβλεπόταν ως κατώτατο όριο κατάτμησης και αρτιότητας των γηπέδων στην εγκεκριμένη με το Προεδρικό Διάταγμα του 1995 Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου για την επίμαχη περιοχή μετατράπηκαν με την υπουργική απόφαση του 2004, σε 2 στρέμματα στην γειτνιάζουσα με τις Αλυκές Κίτρους περιοχή και 450 μέτρα στην υπόλοιπη έκταση. Στην πολεοδομική μελέτη, προφανώς ερμηνεύοντας διασταλτικά τις αποφάσεις και χωροθετώντας γήπεδα και πάρκα στην γειτνιάζουσα με τις Αλυκές Κίτρους περιοχή, το εμβαδόν των οικοπέδων μειώθηκε πλέον σε 400 και 450 μέτρα. Ωστόσο ένα Προεδρικό Διάταγμα δεν μπορεί να διορθωθεί με υπουργική απόφαση, άρα εξακολουθεί να ισχύει και επίσης η πολεοδομική μελέτη είναι άκυρη καθώς παρερμηνεύει ακόμα και την τελευταία υπουργική απόφαση.

Μετά από χρόνια απραξίας, παρατυπιών και ισχυρότατων αντεγκλήσεων τοπικών παραγόντων που απασχόλησαν πολλές φορές τις στήλες των τοπικών εφημερίδων αλλά και τα δικαστήρια και το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αρχίζουν οι πρώτες εργασίες χάραξης δρόμων και οικοδομικών τετραγώνων, τον Ιούλιο του 2008, με μηχανήματα που παρανόμως παραχώρησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας. Λίγο αργότερα, στις 3 Νοεμβρίου του 2008, «πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα και την παρουσία πλήθους κόσμου, η τελετή θεμελίωσης του Οικισμού», από τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα. Όμως οι εργασίες ήταν απολύτως αυθαίρετες καθώς η έγκριση περιβαλλοντικών όρων που χορηγήθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ το 1997 (πέρα απ’ το ότι η μελέτη είχε τροποποιηθεί σε τέτοιο βαθμό σε χρόνο μεταγενέστερο της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων ώστε στην πραγματικότητα να πρόκειται για άλλο έργο) ίσχυαν για μια δεκαετία και έληξαν την 31.12.2007.

Τελικά αφού ανατέθηκαν, κατόπιν διαγωνισμών, τα έργα οδοποιϊας, ύδρευσης και αποχέτευσης ξεκίνησαν και πάλι τα έργα τον Σεπτέμβριο του 2011. Είχε προηγηθεί η έγκριση νέων περιβαλλοντικών όρων από την Νομαρχία Πιερίας με ημερομηνία 21-11-2010. Σύμφωνα με αυτούς το έργο κατατάσσεται στην 1η Ομάδα (έργα οδοποιίας), 11.1 δημοτικές και κοινοτικοί οδοί (εντός ορίων οικισμών), κατηγορία 2η, υποκατηγορία 4η, σύμφωνα με την 15393/2332/2002 ΚΥΑ. Ωστόσο η απόφαση αγνοεί ότι σημαντικό τμήμα της περιοχής είναι ενταγμένο στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, οπότε απαιτείται η σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (που δεν υποβλήθηκε στην περίπτωση αυτή) και όχι απλής Περιβαλλοντικής Έκθεσης (σύμφωνα με την υπ' αριθ. 33318/3028/1998 ΚΥΑ) και επίσης ότι αρμόδιος για την έκδοση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας (H.Π.11014/703/Φ104). Κατά συνέπεια η νομαρχιακή απόφαση είναι άκυρη και δεν έχει καμία ισχύ. Επιπλέον δεν ζητήθηκε γνωμοδότηση από τον Φορέα Διαχείρισης Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα παρόλο που το σύνολο της έκτασης ανήκει στην περιοχή ευθύνης του (Ν3044/2002 - ΦΕΚ 197 της 27ης Αυγούστου 2002).

Το ζήτημα έφεραν στην επικαιρότητα οι Οικολόγοι Πράσινοι, με ερώτηση που κατέθεσε στα μέσα Οκτωβρίου στο Ευρωκοινοβούλιο ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, καθώς το συγκεκριμένο έργο εξελίσσεται κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όπως της Οδηγίας 2009/147/EΚ και ιδιαίτερα του άρθρου 6 της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, καταστρέφοντας ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές διεθνούς σημασίας. Η ερώτηση καταλήγει στο τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να μην καταστραφούν περαιτέρω οι συγκεκριμένες περιοχές και να αποκατασταθούν στην πρότερη μορφή τους;

Επίσης καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές έκαναν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρείακαι ο Φορέας Διαχείρισης Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα αλλά και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης. Ήδη το ΥΠΕΚΑ αλλά και οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος διερευνούν την υπόθεση

Συμπληρωματικά αναφέρω και κάποια επιπλέον σημεία γιατί το έργο αυτό έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία, ακόμα και με την κοινή λογική:
Σύμφωνα με τον Ν. 2242 «Πολεοδόμηση περιοχών δεύτερης κατοικίας σε Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, προστασία φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 162/Α/3-10-1994): «Η πολεοδόμηση των περιοχών δεύτερης κατοικίας πραγματοποιείται υπό τις εξής προϋποθέσεις: να μην αντίκειται στους όρους προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος …και στους όρους προστασίας των ευαίσθητων και προστατευόμενων περιοχών» (άρθρο 1, παρ. 2).
Η εγκεκριμένη, με απόφαση του Γενικού Δ/ντή Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) για την περιοχή των Δέλτα, στη σελ. Β4-8, αναφέρει για τον καθορισμό ΖΟΕ στον Κορινό: «Οι χρήσεις αυτές δεν είναι συμβατές με τους όρους προστασίας του υγροβιοτόπου, ιδιαίτερα της ζώνης 8 η οποία προορίζεται για παραθεριστική κατοικία».
Σύμφωνα με τον Ν. 2637/98 (ΦΕΚ 200/Α/27-8-1998), άρθρο 57 “τα υφιστάμεναΚαταφύγια Θηραμάτων μετονομάζονται σε Καταφύγια Αγριας Ζωής” και ισχυροποιείται το καθεστώς προστασίας καθώς πλέον απαγορεύεται “η ένταξη έκτασης καταφυγίου άγριας ζωής σε πολεοδομικό ή ρυμοτομικό σχεδιασμό”.
Σύμφωνα με την πάγια νομολογία του ΣτΕ ««εντός των ορίων οικισμών … δεν μπορεί να περιληφθή οιοδήποτε μέρος βιοτόπου μετά του αντιστοίχου οικοσυστήματος αλλ’ αντιθέτως τα όρια του οικισμού δέον να χαράσσονται εις ικανήν απόστασιν διασφαλίζουσα το απρόσβλητον των οικοσυστημάτων από τις επιπτώσεις λειτουργίας του οικισμού» (3955/95 και 3956/95 αποφάσεις του ΣτΕ). Όπως προσθέτει και ο Συνήγορος του Πολίτη (Πόρισμα για την υπόθεση 20671/27.11.2003) «αυτή την έννοια έχει και το άρθρο 4 παρ. 2 του π.δ.24.04.1985 (ΦΕΚ 181 Δ) όπως τροποποιήθηκε με το π.δ.14.02.1987 (ΦΕΚ 133Δ)».

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ....


ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ...ΠΩΣ ΤΡΩΣ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ..

Την Κυριακή 1.4.2012 η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στον σταθμό χωροφυλακής Λιτοχώρου την 31-3-1946

Από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας ανακοινώθηκε ότι αυτή την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις.

  1. Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδικοχαμένων ανδρών της Χωροφυλακής και του Στρατού, που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ Πατρίδος τη νύχτα της 30ης προς ξημερώματα της 31ης Μαρτίου 1946 στο Λιτόχωρο Πιερίας, κατά την ομώνυμη μάχη.
  2. Στη συνέχεια και περί ώραν 11.15 π.μ. θα τελεστεί η καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου ηρώων στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Στυλιανός Αμανιός και ο Γραμματέας κ. Δημήτριος Αδαμόπουλος, γίνεται έκκληση για «συμμετοχή των κατοίκων της Πιερίας στην επιμνημόσυνη αυτή τελετή η οποία αποτελεί εκπλήρωση χρέους σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν για την εθνική μας ανεξαρτησία, για την ελευθερία και τη Δημοκρατία».

ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.....

“I love Μνημόνιο” 2, 3 και βλέπουμε…


Ημερομηνίες παραστάσεων: 1 & 3 και 26 - 28 Απριλίου και 3 - 5 Μαΐου 2012
Τι είναι καλύτερο από ένα πρώτο φιλανθρωπικό Μνημόνιο; Ένα δεύτερο Μνημόνιο ακόμη πιο φιλανθρωπικό, που θα πληρώνουν και τα δισέγγονά μας. Εν αναμονή του τρίτου και φαρμακερού, το Κέντρο Δράματος & Κλασικού Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου ανεβάζει το «I love Μνημόνιο 2», τη μουσικοχορευτική παράσταση, που...
συνεχίζει και εξελίσσει το περσινό «I love Μνημόνιο», που παίχτηκε για εννέα παραστάσεις στην Λήδρα καθώς και στο Διεθνές Συνέδριο της Επιτροπής λογιστικού ελέγχου για το χρέος αλλά και στο Σύνταγμα με έκτακτη συμμετοχή ενός από τους γνωστούς σκύλους της πλατείας, που γαύγιζε στην Τρόικα.
Στην τωρινή παράσταση εκτός από τα παλιά αστέρια παίζουν ένας άστεγος εξοχότατος, ο σωτήρας του, που του τρώει την εξουσία, σατανικοί άγγελοι, που κατεβαίνουν από τον ουρανό και οι τροϊκανοί, που πετούν στον παράδεισο (όπου μας έφεραν με τις ευεργεσίες τους) με κόκκινες και μαύρες φτερούγες.
Το έργο θα ανέβει στο Studio Λήδρα, Κέκροπος 12 στη Πλάκα.
Ημερομηνίες παραστάσεων: 1 & 3 και 26 - 28 Απριλίου και 3 - 5 Μαΐου 2012
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6978737571
Κείμενα – Σκηνοθεσία: Γιάγκος Ανδρεάδης
Μουσική: Νίκος Αθανασάκης
Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Μάσκες: Σταύρος Μπονάτσος, Άντζυ Καρατζά
Βίντεο: Δημήτρης Νάκος, Ανδρέας Παπάζογλου
Διεύθυνση Σκηνής: Κώστας Μητράκας
Παίζουν: Αλεξάνδρα Βέττα, Παύλος Δρακονταειδής, Κώστας Μητράκας, Αλέξανδρος Μουτζουρίδης, Ελένη Πανοπούλου, Έλσα Παπαγιαννοπούλου, Παναγιώτης Παπαναστασίου, Ιουλιάνα Ρόντου, Θέμις Χαραλάμπους, Διονύσης Χριστόπουλος, Μαρία Λεκάκη
Χορηγός Επικοινωνίας: Spam Radio


Ευχόμαστε να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο!


Απο εδώ μπορείτε να “κατεβάσετε” ένα ψηφιακό αντίγραφο του εγχειριδίου: ΕΔΩ
Εργάτριες-Εργάτες ενάντια στην εργασία

Σκέψου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΝΤΙΚΙ....