PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ <ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ> ΓΙΑΝΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ.


Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ <ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ> ΓΙΑΝΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΦΕΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ.

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ <ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ> ΓΙΑΝΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΦ ΠΑΡΗ ΤΑΞΙΑΡΧΗ.

ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ <ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ> ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Η ΚΥΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ..

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ.

Nόμος είναι το δίκιο του εργοδότη και το δίκαιο του δανειστή - τοκογλύφου!

ΜΠΑΙΝΕΙ ΖΕΛΟΣ...ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ!

ψεύτης ο βαψομαλλιάς… δεν έχει τσίπα αλλά δεν υπάρχουν και αδέκαστοι δικαστές…


Γιώργος Παπακωνσταντίνου - Τεράστιο λάθος το "Κούρεμα"!

ΜΠΕΝΙ ΠΑΣ ΚΑΛΑ?

ΣΚΕΨΟΥ...

ΟΛΟΙ ΜΠΕΝΙ

ΔΕΙΤΕ..

ΔΕΙΤΕ..

O αιμοδοτικός σύνδεσμος Σφενδάμης Κοντά στό 6ο SMF


Ο Αιμοδοτικός Σύνδεσμος «Η Αγάπη» κλείνει φέτος 29 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία της Σφενδάμης αλλά και στους απανταχού Σφενδαμιώτες ανά τον κόσμο. Στα 29 χρόνια πορείας του έχει συλλέξει 7800 φιάλες αίματος και καλύπτει τις ανάγκες όλων των κατοίκων της Σφενδάμης ανά την υφήλιο και όπου κρίνεται απαραίτητο.

Στα πλαίσια του 6ου SMF 2012 το διοικητικό συμβούλιο του Αιμοδοτικού σύνδεσμου Σφενδάμης «Η Αγάπη», συμμετέχοντας με τον δικό του τρόπο στην διοργάνωση,
αποφάσισε

Την χορήγηση αίματος σε όλους τους συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών καθώς και σε όλους τους παρευρισκόμενους σε περίπτωση ανάγκης τόσο κατά τη διάρκεια του διημέρου όσο και κατά τη μετακίνησή τους από τον τόπο κατοικίας τους στη Σφενδάμη και το αντίθετο.

Το διοικητικό συμβούλιο εύχεται στους συμμετέχοντες αθλητές και θεατές να μην βρεθεί κανείς στην ανάγκη να χρειαστεί αίμα, καλούς αγώνες και διασκέδαση σε όλους αυτούς που θα βρεθούν το διήμερο στην φιλόξενη και ανοιξιάτικη Σφενδάμη.

Καθαρισμός ακτογραμμής από την θέση «τηγάνια» Αλυκών Κίτρους έως τα σύνορα Κορινού



Με αφορμή την καταγγελία που έγινε από τον Σύλλογο ΤΡΙΤΩΝΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ προς το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης για εκτεταμένη μόλυνση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος στις ακτές τις Βόρειας Πιερίας σας γνωρίζουμε ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού και σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Πύδνας Σιανίδη Δημήτριο, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες με συνεργεία του Δήμου, εργάτες καθαριότητας και μηχανήματα όλες τις απαραίτητες εργασίες που απαιτούνται για τον καθαρισμό της προστατευόμενης αυτής περιοχής ξεκινώντας από το κομμάτι οπού τελειώνουν η Αλυκές Κίτρους (Τηγάνιά) και προχωρώντας προς τα σύνορα του Κορινού.

Ο καθαρισμός ξεκίνησε από τους εργάτες οι οποίοι ανέλαβαν να ξεθάψουν πρώτα τα βαρέλια που είχαν σκεπαστεί από την άμμο καθώς και να απομακρύνουν κάθε είδους σκουπίδια τα οποία ξεβραστήκαν στις ακτές λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών οι οποίες επικράτησαν φέτος στην περιοχή μας.

Τη συνέχεια του καθαρισμού ανέλαβαν τα μηχανήματα του Δήμου τα οποία καθάρισαν την ακτή και με την βοήθεια φορτηγών του Δήμου απομάκρυναν τα βαρέλια και κάθε είδους απορρίμματα από την ακτή.

Απώτερος σκοπός μας ήταν και είναι να κρατάμε πάντα καθαρές τις ακτές όλης Βόρειας Πιερίας και για το λόγω τούτο ζητήσαμε από όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την προστασία των ακτών της Βόρειας Πιερίας καθώς και από τους εκπροσώπους των Συλλογών Μυδοκαλλιεργητών, να μεριμνήσουν έτσι ώστε όλοι να είναι πιο προσεκτικοί με το περιβάλλον.

Χρήστος Κομπατσιάρης επιστρέφει στην Προεδρεία του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας


Στα παλιά του λημέρια επιστρέφει, μετά από τρία χρόνια, ο Χρήστος Κομπατσιάρης. Μετά τις αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων, ο Χρήστος Κομπατσιάρης αναλαμβάνει και πάλι την Προεδρεία του Συλλόγου, ενώ ο Μιχάλης Χατζηβασιλείου αναδείχθηκε Αντιπρόεδρος, η Δήμητρα Καζακλάρη Γενική Γραμματέας και η Σεβαστή Αβουρδιάδου Ταμίας. Ο Πρόεδρος Χρήστος Κομπατσιάρης και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί τους και γενικότερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

για γέλια και για κλάματα!!!δείτε το βίντεο



ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ,,,

κ

Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..

ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ....

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ...

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 1/18-03-2012 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της αποφάσισε τα εξής:
Πρώτον: Την μετατροπή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας σε Πρωτοβάθμιο Αγροτικό Συνεταιρισμό σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4015/2011.
Δεύτερον: Το ύψος της μερίδας του νέου Αγροτικού Συνεταιρισμού να είναι επτακόσια ευρώ (700€) ανά μέλος.
Τρίτον: Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής των μελών η 15η Απριλίου 2012.


Για την Ε.Α.Σ. Πιερίας
Ο Πρόεδρος


Παπανικολάου Πέτρος

Εκτόξευση Καμένου στο 11% , η Ν.Δ. χάνει 8% σε δύο μήνες, οκτακομματική Βουλή δείχνει δημοσκόπηση της Vprc για τα επίκαιρα.

ΜΠΕΝΙ...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τ.Κουράκη: Δραματική η συρρίκνωση της αρχαιολογικής υπηρεσίας που φτάνει το 40% των δομών της.

Από τα μεγαλύτερα θύματα η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πιερίας, που καταργείται. Ποια η σχέση αυτής της απόφασης με τα σχέδια οικοδόμησης του μοναδικού, ιστορικού και φυσικού μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς που είναι ο Όλυμπος;

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού

Παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει ουσιαστικά εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση, πιεζόμενη προφανώς από την τρόικα, κατέθεσε στη βουλή νομοσχέδιο με τους νέους οργανισμούς 11υπουργείων, ανάμεσα στους οποίους και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού,που συρρικνώνουν δραματικά τις δομές του κράτους και ανοίγουν το δρόμο για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Αντίθετα από τις εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ότι ο νέος οργανισμός θα προβλέπει μία ενιαία εφορεία βυζαντινών και κλασικών αρχαιοτήτων ανά νομό,το σχέδιο που κατατέθηκε προβλέπει μόνο 40 ενιαίες εφορείες αρχαιοτήτων, οι 13από τις οποίες έχουν υπό την αρμοδιότητά τους δύο νομούς. Πρόκειται για μία τραγική συρρίκνωση των περιφερειακών υπηρεσιακών μονάδων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από 85 σε 52, σε ποσοστό δηλαδή που κατά πολύ υπερβαίνει το 30% των περικοπών που προβλέπεται από το μνημόνιο.

Λίγα χρόνια αφότου η ηγεσία του ΥΠΠΟΤ δημιούργησε αρκετές νέες εφορείες αρχαιοτήτων, σχεδόν μία ανά νομό, προωθώντας την περαιτέρω αποκέντρωση της αρχαιολογικής υπηρεσίας και μολονότι οι νέες εφορείες έχουν να επιδείξουν πολύ σημαντικό έργο τόσο στον τομέα της προστασίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όσο και στη σύνδεση των τοπικών κοινωνιών με τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς, η ίδια κυβέρνηση, αναιρώντας την πολιτική της, προχωρεί στην συγχώνευση των εφορειών αρχαιοτήτων με μοναδικό σκοπό την εναρμόνιση με τις μνημονιακές επιταγές.

Ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη προκαλεί η κατάργηση της ΚΖ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών αρχαιοτήτων Πιερίας, η οποία συγχωνεύεται με άλλους δύο νομούς της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς, και αποτελεί τη μοναδική πλέον εφορεία αρχαιοτήτων με τρεις νομούς στην αρμοδιότητά της. Η κατάργηση της ΚΖ’ ΕΠΚΑ δεν εξυπηρετεί οικονομικούς σκοπούς, καθώς η Υπηρεσία φιλοξενείται σε κτίρια που έχουν παραχωρηθεί από τοπικές αρχές, ενώ η μεταφορά της έδρας της στη Θεσσαλονίκη θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα κοινωνικά προβλήματα στους εργαζόμενους και τεράστιες δυσχέρειες στους συναλλασσόμενους με την υπηρεσία, πολίτες του νομού.

Η ΚΖ’ ΕΠΚΑ είναι έχει να επιδείξει πολύ σημαντικό έργο κυρίως μέσω της αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων όπως π.χ. η ανακαίνιση του Αρχαιολογικού Μουσείου του Δίου και της Αρχαιοθήκης, η ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου του Δίου, η ανάδειξη της ακρόπολης των Λειβήθρων κα.Επιπλέον η ΚΖ’ ΕΠΚΑ έχει ήδη εντάξει 4 έργα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ που υλοποιούνται με αυτεπιστασία (π.χ Δίον, Λείβηθρα, Μακρύγιαλο).

Ερωτήματα διατυπώνονται από τοπικούς φορείς σχετικά με το κατά πόσο η κατάργηση της ΚΖ΄ Ε.Π.Κ.Α. συνδέεται με προσπάθειες επιχειρηματικών συμφερόντων να οικοδομήσουν το μοναδικό ιστορικό και φυσικό μνημείο, παγκόσμιας κληρονομιάς, τον Όλυμπο, η προστασία του οποίου και η αποτροπή της τσιμεντοποίησής και της άναρχης εκμετάλλευσής του αποτέλεσε για δεκαετίες πρώτιστη μέριμνα και καθήκον της ΚΖ’ ΕΠΚΑ.

Το Δεκέμβριο του 2011, έπειτα από μακρόχρονες και επίμονες προσπάθειες της ΚΖ’ ΕΠΚΑ δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η νέα κήρυξη/οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου του Ολύμπου (ΦΕΚ342/Α.Α.Π./20-12-2011), ενώ εκκρεμεί η πρόταση της ΚΖ’ Ε.Π.Κ.Α. για την θεσμοθέτηση Ζωνών Α’ & Β’ Προστασίας και όρων χρήσεων γης του Πιερικού Ολύμπου, ούτως ώστε να προστατευθεί πλήρως ο Όλυμπος από την οικοδόμηση, τις καταπατήσεις και άλλες καταστρεπτικές δραστηριότητες.

Ύστερα από τα παραπάνω ερωτάται ο κ.Υπουργός

• Μία ενιαία εφορεία βυζαντινών και κλασικών αρχαιοτήτων για δύο ή τρεις νομούς είναι δυνατό να εξασφαλίσει επαρκή προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς;

• Ποια είναι τα σχέδια του ΥΠΠΟΤ σχετικά με τις οργανικές θέσεις των υπαλλήλων του υπουργείου;

• Ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην κατάργηση της ΚΖ΄ ΕΠΚΑ και γιατί η νέα εφορεία που δημιουργείται θα έχει στην αρμοδιότητά της τρεις νομούς;

• Προτίθεται το ΥΠΠΟΤ να υλοποιήσει την πρόταση της ΚΖ΄ ΕΠΚΑ για οριοθέτηση Ζωνών Α’ & Β’Προστασίας και όρων χρήσεων γης του Πιερικού Ολύμπου;.

Ο ερωτών βουλευτής

Τάσος Κουράκης

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Όχι στη κατάργηση της ΚΖ Εφορείας

Αρχαιοτήτων της Πιερίας

Ο συνδυασμός της Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΚΖ Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας αλλά και στον αγώνα των Πιεριέων για την παραμονή της ΚΖ Εφορείας Αρχαιοτήτων στην Πιερία.

Με την μεταφορά της και την ενσωμάτωση της σε μια νέα υπηρεσία με έδρα τη Θεσσαλονίκη υποβαθμίζεται η αρχαιολογική έρευνα στην Πιερία αλλά και η αρχαιολογική σημασία της Πιερίας, μια Πιερία που περιλαμβάνει αρχαιολογικούς χώρους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία μας όπως Δίον, Λείβηθρα,Πίμπλεια, Πύδνα Κορινός , Μεθώνη, Μακρύγιαλος, Σπάθες, το Κάστρο του Πλαταμώνακαι φυσικά ο Όλυμπος.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μια κυβερνητική μνημονιακή επιλογή που στοχεύει στην συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών και στον περιορισμό του Δημοσίου χώρου με άμεσο αποτέλεσμα τον περιορισμό της εξυπηρέτησης των πολιτών και εν τέλει τον περιορισμό των δικαιωμάτων των πολιτών. Για την Πιερία η σύνδεση των αρχαιοτήτων της με τον πολιτισμό αποδυναμώνει και το τουριστικό της προϊόν και ουσιαστικά περιορίζει τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας.

Ανησυχία μας δημιουργεί το γεγονός ότι μόνο η Εφορεία της Πιερίας κλείνε, σε συνδυασμό με τις επιθέσεις που δέχθηκε παλαιότερα η Δ/νση της Εφορείας από παράγοντες της Πιερίας αλλά και τις βλέψεις μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που υπάρχουν για τον Όλυμπο και την ευρύτερη περιοχή, σε μια εποχή που η μνημονιακή συγκυβέρνηση στο όνομα της υποτιθέμενης ανάπτυξης παραβλέπει το περιβάλλον και τις αρχαιότητες.

Καλούμε τον λαό της Πιερίας να αναπτύξει ενωτικούς αγώνες για να μην καταργηθεί η ΚΖ Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, να μην δεχθεί την υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών κατ επιταγή της Τρόικας, να προστατεύσει ως κόρη οφθαλμού τις αρχαιότητες, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον Όλυμπο από τα κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Καλεί τον Δήμο Κατερίνης, τις δημοτικές παρατάξεις και τους άλλους Δήμους της Πιερίας να μπουν επικεφαλής σε αυτόν τον αγώνα.

Το Κινημα Δεν Πληρωνω βρισκεται σχεδον 3 χρονια στους δρομους.



Το Κινημα Δεν Πληρωνω βρισκεται σχεδον 3 χρονια στους δρομους.
Αυτα τα 3 χρονια εχει δωσει νικηφορους αγωνες απεναντι σε εχθρους τους οποιους, αλλοι φοβουνται ακομα και το ονομα τους να προφερουν.
Διοδια, χαρατσια (ΔΕΗ κλπ), αστυνομια και αστυνομικη βια, κρατος και παρακρατος κατατροπωθηκαν απο την αποφασιστικοτητα του κινηματος μας.

Το κινημα μας απαρτιζεται σε ποσοστο 80% απο νεολαια.
Νεολαια εξυπνη, δυναμικη, ζωντανη και κυριως δραστηρια και αποφασισμενη.Παιζοντας πρωταγωνιστικο ρολο στις δρασεις αλλα και σε οργανωτικης σημασιας θεματα, αφηνει το στιγμα της, θετοντας παρακαταθηκη για μια νεα γενια αγωνιστων με αλλη πνοη. Νεοι ανθρωποι που εργαζονται, σπουδαζουν, αθλουνται, νοιαζονται για την πολιτικη ζωης της χωρας και τα κοινα και το αποδεικνυουν στην πραξη με συνεχεις δρασεις και πρωτοβουλιες.

Διαχωριζοντας θεση και αποψη απο τους γνωστους πολιτικαντηδες με τον ξυλινο λογο, η νεολαια του Δεν Πληρωνω καλει τους νεους να συμμετασχουν στις δρασεις μας, να μας στηριξουν, ηθικα και εμπρακτα και να γινουν ενα με εμας.
Αφηνουμε την τηλεοραση κατα μερος!
Σηκωνομαστε απο τους καναπεδες μας!
Βγαινουμε ολοι στους δρομους για να διεκδικησουμε τα αυτονοητα!
Να παρουμε τις ζωες μας πισω!
Να διατηρησουμε την αξιοπρεπεια μας!

Η νεολαια του Κινηματος θα συμμετασχει στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, που κατεβαίνει ως ανεξαρτητη δυναμη στις βουλευτικες εκλογες, δειχνοντας την πορτα της εξοδου σε ολους αυτους τους αλαζονες, κουρασμενους και βαρετους πολιτικους, με τα ιδια εδω και 3 δεκαετιες επωνυμα καθως και σε ολα τα τσιρακια τους και τους αυλικους τους.

Ηρθε η ωρα για το λαο και τη νεολαια να παρουμε τις τυχες στα χερια μας!!

Κωνσταντινος Δημητριαδης , μελος της νεολαιας του Κινηματος Δεν Πληρωνω

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.ΞΕ.Π. ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΖΑΣ

Την ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών χορήγησης θεωρήσεων (Visa) καθώς και του εξορθολογισμού και της απλούστευσης των σχετικών διαδικασιών για πολίτες χωρών που αποτελούν μεγάλες αγορές προέλευσης επισκεπτών, υπογράμμισαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Στ. Δήμα και στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δόλλη, κατά τη διάρκεια σχετικής συνάντησης στο ΥΠΕΞ.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα την Τρίτη 13 Μαρτίου 2012, από πλευράς ΠΟΞ συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γ. Ρέτσος, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Καβάλας, Πιερίας, Θράκης κ.κ. Γ. Τάσιος, Α. Μιτζάλης, Α. Λέϊνα, Κ. Χατζηκωνσταντίνου καθώς και ο Γενικός Διευθυντής κ. Γ. Αμβράζης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διαδικασίες χορήγησης visa σε πολίτες της Αλγερίας, Ρωσίας και Τουρκίας και ιδίως από την περιοχή της Κωνσταντινούπολης, από την οποία, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται έντονο και αυξανόμενο ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ελλάδα. Ειδικά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, παρατηρείται μεγάλη ζήτηση για προορισμούς της Β. Ελλάδος, ακόμα και για ταξίδια σύντομης διάρκειας, για Σαββατοκύριακα αλλά και City Breaks, ζήτηση όμως που δεν είναι εύκολο να καλυφθεί λόγω ακριβώς των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην έγκριση θεωρήσεων.

Από την πλευρά της ΠΟΞ υποβλήθηκαν προτάσεις για απλούστευση των εν λόγω διαδικασιών και ειδική βαρύτητα δόθηκε και στη δυνατότητα χορήγησης θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ OPTIMIST ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ LASER 4,7


ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το Σαββατοκύριακο 17-18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος στην κατηγορία Optimist που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, παράλληλα με το κύπελλο Βορείου Ελλάδας στην κατηγορία Laser 4,7.

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα αποτελεί αγώνα πρόκρισης για την Εθνική Ομάδα στην κατηγορία Optimist αφού οι δυο πρώτοι αθλητές στα αγόρια και οι δυο πρώτες αθλήτριες στα κορίτσια προκρίνονται στην Προεθνική Ομάδα.

Από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν 7 αθλητές και αθλήτριες που πραγματοποίησαν ικανοποιητική εμφάνιση και πιο συγκεκριμένα:

Στα Laser 4,7 όπου πραγματοποιήθηκαν 6 ιστιοδρομίες η Ζωή Μανιώτη συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο αφού κατατάχθηκε 1η στη γενική κατάταξη και στην κατηγορία κοριτσιών. Επίσης στα Laser 4,7 αγωνίστηκε ο Σωκράτης Γαγανέλης που έχασε για λίγο το μετάλλιο αφού κατατάχθηκε τέταρτος στα αγόρια και ο Δημήτρης Πασχούλης που στην πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία Laser 4,7 κατάφερε να πλασαριστεί 5ος καταφέρνοντας και μια πρώτη θέση στην 4η Ιστιοδρομία.

Άτυχη στάθηκε η Δήμητρα Μητσοκάπα στα Optimist κοριτσιών που την πρώτη μέρα με το πέρας των 3 Ιστιοδρομιών φιγουράριζε στην πρώτη θέση αλλά την δεύτερη μέρα με την ολοκλήρωση των 6 ιστιοδρομιών κατατάχθηκε τελικά τρίτη στα κορίτσια (11η στη γενική) χάνοντας έτσι την πρόκρισή της στην Προεθνική Ομάδα. Πολύ καλή και η εμφάνιση του Ευάγγελου Βαρμπένη που κατατάχθηκε 4ος (9ος στη γενική) και του Σπύρου Κυριακίδη 7ος (15ος στη γενική) στα Optimist Παίδων καθώς και της Σοφίας Κοπρένσκα που κατατάχθηκε 4η στα Optimist κορασίδων(22η στη γενική).

Στους αγώνες παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ. Μελετλίδης Γεώργιος καθώς και πολλοί γονείς των μικρών Ιστιοπλόων που στήριξαν τους αθλητές στην προσπάθειά τους και καμάρωσαν τις επιτυχίες τους.

Τα εισιτήρια για τον αγώνα μπάσκετ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΕΚ

Για τα εισιτήρια στον αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Πιερικού Αρχελάου και της ΑΕΚ που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 στην Κατερίνη, στις 5,00 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης από τον Πιερικό Αρχέλαο ανακοινώθηκε ότι:

  1. Η τιμή εισόδου για τον αγώνα Πιερικός Αρχέλαος – ΑΕΚ θα είναι 7 ευρώ.
  2. Οι κάτοχοι κάρτας διαρκείας, με την επίδειξή της, στην κεντρική είσοδο του γυμναστηρίου η οποία είναι στο χώρο του κυλικείου, θα πρέπει προμηθεύονται εισιτήριο, το οποίο θα είναι χωρίς κόστος και
  3. Οι μαθητές και οι αθλητές έως 18 ετών, από τον ίδιο χώρο, θα πρέπει να προμηθεύονται εισιτήριο εισόδου (χωρίς κόστος και γι΄ αυτούς).

ΤΑ ΠΡΙΟΝΙΑ.....Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ!!!!!

ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ, ΑΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ........



ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ FAST TRACK ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ-ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ-ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΑ ΠΡΙΟΝΙΑ.....Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ!!!!!

Στο Δήμο Δίου - Ολύμπου παραχωρούνται από τον Ε.Ο.Τ. 8886 τ.μ.

Στην περιοχή Πριόνια Πιερίας, εδαφικές εκτάσεις συνολικού εμβαδού 8.886 τ.μ.
Σε δήμους παραχωρούνται 83 ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ , τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των οποίων ασκεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), μετά την ψήφιση του νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με τίτλο «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» στις 15 Φεβρουαρίου.
Η αρχική πρόβλεψη του νομοσχεδίου για παραχώρηση των ακινήτων στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις ανατράπηκε μετά από παρέμβαση της ΚΕΔΕ.
Η κυριότητα καθώς και η διοίκηση και διαχείριση των 83 ακινήτων παραχωρούνται σε 56 δήμους της χώρας. Συγκεκριμένα, στο δήμο Ρόδου παραχωρούνται έξι ακίνητα. Ακολουθούν ο δήμος Κεφαλονιάς με τέσσερα ακίνητα, οι δήμοι Χανίων, Βόλου, Ναυπακτίας και Λιβαδειάς με τρία ακίνητα, οι δήμοι Αριστοτέλη, Σκοπέλου, Ναυπλίου, Λουτρακίου -Αγίων Θεοδώρων, Ζακύνθου, Σάμου, Πλατανιά, Λαυρεωτικής, Αχαρνών και Χαϊδαρίου με δύο ακίνητα.
Στους δήμους Δράμας, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Καβάλας, Ξάνθης, Κιλκίς, Δίου- Ολυμπίου, Σιντικής, Καστοριάς, Βοΐου, Ερέτριας, Αγράφων, Καρπενησίου, Δελφών, Ερυμάνθου, Καλαβρύτων, Αγρινίου, Πατρέων, Νότιας Κυνουρίας, Κορινθίων, Ανατολικής Μάνης, Σπάρτης, Κέρκυρας, Ιθάκης, Λέσβου, Χίου, Θήρας, Πάτμου, Νάξου, Χερσονήσου, Γόρτυνας, Ηρακλείου, Φαιστού, Οροπέδιο Λασιθίου, Μυλοπόταμου, Αγ. Νικολάου, Ρεθύμνης, Αθηναίων, Πειραιώς και Αρταίων παραχωρείται από 1 ακίνητο.
Στον κατάλογο ακινήτων που παραχωρούνται κατά κύριο λόγο αφορούν σε εδαφικές εκτάσεις, αλλά και τουριστικά περίπτερα, παραδοσιακά κτίρια, αρχοντικά και νησίδες.
Σημειώνεται ότι στο δήμο Αθηναίων παραχωρείται το θέατρο της Δώρας Στράτου στο Λόφο του Φιλοπάππου, στο δήμο Πειραιά παραλιακή έκταση στη Φρεαττύδα, ενώ παραχωρούνται και τρία ΞΕΝΙΑ στους δήμους Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Αρταίων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Η ΠΙΕΡΙΑ, ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΔΙΚΗ
Το 2000 έφυγαν οι αρμοδιότητες των παραδοσιακών οικισμών από την Πιερία και πήγαν στην εφορεία νεοτέρων μνημείων Θεσσαλονίκης.
Βλέπω, το μακρόπνοο σχέδιο σιγά σιγά με θύμα τη Πιερία, να έχει συνέχεια και με την Κ-Ζ Επκα εφορεία της Πιερίας, η οποία ασχολήθηκε με τον Ορφέα.


Εξάλλου να μιλήσουμε και πρακτικά , τι θα γίνει με τα αποθέματα , του χρυσού της Κ-Ζ Επκα εφορείας Πιερίας που είναι στο υπόγειο της Θεσσαλονίκης…;;;;;;;;;;;;;


Ο Πρώην Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Αστέριος Χονδρόπουλος και Κων/νος Γιάντσιος

«Η Αναγέννησης» Σβορώνου ευχαριστεί θερμά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης


Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου «Η Αναγέννησης» Σβορώνου ευχαριστεί θερμά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, για την πολύτιμη βοήθεια την οποία προσέφερε καλύπτοντας υγειονομικά τους εντός έδρας ποδοσφαιρικούς αγώνες του συλλόγου, με άρτια εκπαιδευμένους Εθελοντές Σαμαρείτες και υψηλής ποιότητας υλικοτεχνικό εξοπλισμό, στα πλαίσια διεξαγωγής του Β΄ ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Πιερίας.
Στα πλαίσια αυτά, αποφασίσθηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, η δωρεά εκ μέρους μας ενός φορητού φαρμακείου πλάτης εξοπλισμένο με υγειονομικό υλικό, με σκοπό, πέρα από την ένδειξη εκτίμησης, την ελάχιστη συνδρομή του συλλόγου μας προς την διευκόλυνση υλοποίησης του δύσκολου έργου των Εθελοντών οι οποίοι απαρτίζουν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης.

Καλά, για τους τοπικούς βουλευτές δε λέμε...Ούτως ή άλλως μόνο για ανακοινώσεις εκ του ασφαλούς φαίνεται ότι είναι οι άνθρωποι

Ηχηρή ήταν η απουσία των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου αλλά και της Περιφέρειας.

Αλλά τα συνήθη υποζύγια, πληρώνουν αγόγγυστα...


Ο οικονομικός σχολιαστής του ΑΝΤ-1, Γιώργος Κούρος, μίλησε για την ξεχαρβαλωμένη φοροεισπρακτική μηχανή του κράτους.
Δεν μπόρεσαν να...

εισπράξουν φόρους και ΦΠΑ, είπε, υπογραμμίζοντας πως έχει αυξηθεί η φοροδιαφυγή.
Ναι, αλλά τα συνήθη υποζύγια, κύριε Κούρο, πληρώνουν αγόγγυστα, έχοντας φτάσει στα ακρότατα όρια της εξαθλίωσης...

Ποιος μαλ... είχε αυτή τη φαεινή ιδέα; ...


Είναι δυνατόν το εθνικό κανάλι να μας υποβάλλει σε εθνική ψυχοθεραπεία; Τι πρώτο θέμα ήταν αυτό (Ελλάδα, χώρα σε εθνική κατάθλιψη) , με καλεσμένο έναν ψυχίατρο (Γ. Χριστοδούλου) και τα εγχειρίδια των Φρόιντ, Άντλερ και Γιουνγκ, υπό μάλης;
Και μετά, λέμε για τους Παπαδρόσους, Μαλέληδες και Ευαγγελάτους!
Ποιος...

μαλ... είχε αυτή τη φαεινή ιδέα; ...

στα μούτρα των αδελφών Γεωργιάδη...


Αφορμής δοθείσης-καλά, δεν ψάχνεις και πολύ με τον Μπουμπούκο-τη "μαγκιά" , "μ' αυτό που θα σας πω, θα κλάψουν και τα μπιμπελό" , ο Λάκης έβγαλε στην οθόνη, το σύνηθες- ψυχαγωγικό, εκεί το 'χει καταντήσει-εργαλείο του, το πέος.
Πάντως, το 'παιζε καλά, πάνω στα...

μούτρα των αδελφών Γεωργιάδη...

"Αρβύλες"... Τους βάρεσε - και καλά έκανε - στο δόξα πατρί.


Για να κάνεις σάτιρα, πρέπει πρώτα να αυτοσαρκάζεσαι"
.
Πράγμα , που είναι μακράν των διαθέσεων - στο "δοξάστε με" , είναι οι άνθρωποι- και του Λαζόπουλου και των "Αρβύλων".
Και δεν έμεινε σ' αυτό μόνο, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ειπε... στην συνέντευξη που έδωσε στο SΤΑR, πως στη σάτιρα, επίσης, δεν χτυπάς -πράγμα, σύνηθες για τις προαναφερθείσες εκπομπές- ποτέ τους αδυνάτους.
Και ακόμη, ότι κάποιες σατυρικές εκπομπές - στο μυαλό του είχε αυτές τις δυο - προσπαθούν να κερδίσουν το κόσμο με ανέκδοτα τύπου "ξανθιάς".
Τι άλλο να πει!...

Πώς χωράει η αντιμνημονιακή Μιλένα στο μνημονιακό ΠΑΣΟΚ...


Η Μιλένα Αποστολάκη, θεωρώντας ότι όλοι είμαστε ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνουμε τις επιδιώξεις της, συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Από εκείνη τη μέρα και μετά διατυμπανίζει τη διάθεση της να...

επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι όλα έχουν αλλάξει.

Τι άραγε έχει αλλάξει από τις 10 Φεβρουαρίου του 2012 όταν κι εξηγούσε στο site της (εδώ) το γιατί δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση;

Πώς μπορεί να δεχθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ένα στέλεχος που αρνήθηκε να ψηφίσει το βασικό του νομοσχέδιο; Πόσο σοβαρό ακούγεται να θες να επιστρέψεις σε ένα κόμμα του οποίου τη βασική πολιτική καταψήφισες;

Οι πόρτες του ΠΑΣΟΚ θα ανοίξουν δίχως καμία ντροπή για εκείνους που υπονόμευσαν την κυβέρνηση Παπανδρέου;

Υ.Γ Το είχα προβλέψει πάντως, ήδη από τις 2 Φεβρουαρίου εδώ.

Κοινωνική συμφορά...

Εκδήλωση για αυτο-άμυνα / ακολουθεί συλλογική κουζίνα

Ανδρέας Παπανδρέου: "Ο τεχνοκράτης …είναι πληρωμένο χέρι ...Είναι όπως πληρώνεις κάποιον για να κάνει μια δολοφονία"!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει προπηλακισμούς και έκτροπα στις παρελάσεις


προειδοποιεί ότι όποιος επιχειρήσει επιθέσεις κατά των επίσημων αρχών θα συλλαμβάνεται επιτόπου και θα παραπέμπεται στο Αυτόφωρο!
Επίσης εμφανίζεται διατεθειμένος να καλέσει τα κόμματα και τους φορείς της κοινωνίας, από την Εκκλησία ως τα συνδικάτα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΤΟ ΒΑΛΑΜΕ ΑΓΓΕΛΙΑ..

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ...