PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ...


Εκεί που έλεγε για τις υπογραφές που μάζεψε ο Βενιζέλος (ο Παπουτσής κατέθεσε υποψηφιότητα με μόνο μια, την δική του και περιμένουμε να δούμε αν γίνει δεκτή απο τη Συνδιάσκεψη)ξαφνικά χάθηκε ο ήχος και πάγωσε η εικονα του Χασαποπουλου.
Κάποιος απο τους πολλούς αγανακτισμένους πασοκους, με το κανάλι του, του είχε τραβήξει το καλωδιο.
Οταν ... αποκαταστάθηκε η ζημιά , ο παρουσιαστής ανέφερε το περιστατικό χωρίς άλλο σχολιο, ενω ο Ιορδάνης χαμογελούσε αμήχανα (που να τολμήσει απο 'κει να επιτεθεί στο "δολιοφθορέα")...

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ...


Με 189 υπογραφές και μια τη δική του, 190, κατέθεσε ο Βενιζέλος την υποψηφιότητα του (και όχι με 220 όπως είπε ο Χασαποπουλος , στο MEGA, προσθέτοντας και τους δηλωσίες που δεν υπέγραψαν) .
Ο Παπουτσής κατέθεσε, όπως ήδη σας είπαμε, μόνο τη δική του υπογραφή δηλώνοντας , πως .... πρόκειται για πολιτική απόφαση την οποία και ελπίζει να πάρει - και να δεχθεί την υποψηφιότητα του - το Εθνικο Συμβουλιο.

και να μη μας κουνάει το δάχτυλο..

Σε μια διχασμένη Αριστερά με πρόσκαιρη δημοσκοπική άνοδο, αναφέρθηκε ο Σαμαράς στον παραληρηματικό ακροδεξιό λόγο του, που κατά κύριο λόγο, στόχο είχε το ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτός απο τις κουκούλες , που ήδη σας είπαμε, τον...
συνέδεσε εμμέσως και με το κάψιμο των καταστημάτων (αφου ειναι υπερ εκείνων που διαδηλώνουν ανεξέλεγκτα, αδιαφορώντας για τους νοικοκυραίους και όσους θελουν να πανε με ασφάλεια στην εργασία τους).
Η μεταγραφή του Βοριδη (που χθες ηταν δίπλα του στη Καλαμάτα και σήμερα τον καταχειροκροτουσε από τη πρώτη σειρά) δεν ήταν τυχαια. Ο Σαμαράς κάνει άνοιγμα στην ακροδεξιά, θεωρώντας πως ειναι η κατάλληλη στιγμη να διεμβολίσει, αφήνοντας το χωρίς επιχειρήματα αυτου του τυπου, το ΛΑΟΣ...

Τον ξυπνούσαν τα χειροκροτήματα..


Οι άλλοι δίπλα είχαν τρελαθεί στα παλαμάκια. Αυτός τίποτα. Απαθής. Ειχε σταυρωμένα τα χέρια στο στήθος και κοίταγε με βλέμμα απλανές το χάος .
Σε... κάποια σημεία της ομιλίας του Σαμαρά, είχε μάλιστα και τα μάτια κλειστα. Μπορεί και να κοιμόταν . Τον ξύπναγαν όμως, κάθε τόσο, τα ενοχλητικά χειροκροτήματα..

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο Δήμαρχος υβριστής να ζητήσει άμεσα συγνώμη

«Άντε κυρά μου στο σπίτι σου να πλύνεις κανένα ποτήρι και κανένα πιάτο».

Αυτά ήταν τα λόγια του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού σε Δημοτική Σύμβουλο της αντιπολίτευσης όπου αυτή «τόλμησε» να εκφράσει κάποια άποψη διαφορετική από τη δική του.

Και να σημειώσουμε ότι αυτό έγινε στο Δ.Σ. της 08-03-2012, ημέρα που είναι αφιερωμένη στο γυναικείο κίνημα στην ισότητα και αξιοπρέπεια των γυναικών.

Το θέμα συζήτησης για εμάς είναι δευτερεύον. Το μεγάλο ζήτημα για εμάς είναι η άκρως προσβλητική συμπεριφορά του κορυφαίου λαϊκού εκπροσώπου απέναντι στο γυναικείο φύλλο, που εντάσσεται βέβαια στα πλαίσια της γενικότερης επαναλαμβανόμενης ολοκληρωτικής του συμπεριφοράς. Δυστυχώς πρόκειται για έναν Δήμαρχο με μεσαιωνικές αντιλήψεις που επιδιώκει να επιδεικνύει το πρόσωπο ενός «μάγκα και τσαμπουκά» Δημάρχου, περασμένων αιώνων και ξεπερασμένων αρχών.

Η συνεδρίαση καλυπτόταν βεβαίως από την ΔΙΟΝ TV από την οποία ζητούμε την ευρεία δημοσίευση των σχετικών στιγμιότυπων.

Θεωρούμε λοιπόν ότι ο λαός της Β. Πιερίας δεν θα το ανεχτεί αυτό και ότι μας προσβάλει συνολικά αυτή η πρακτική. Καλούμε τις τοπικές – Δημοτικές Κοινότητες, τους φορείς και τους πολίτες να αντιδράσουν. Ο Δήμαρχος – υβριστής να ζητήσει συγνώμη, να δώσει εξηγήσεις και να υποσχεθεί σεβασμό προς τους συμπολίτες μας.

Αν δεν μπορεί ο συγκεκριμένος Δήμαρχος να φερθεί στοιχειωδώς κόσμια και αν επιθυμεί να θίγει διαρκώς την αξιοπρέπειά μας, η μοναδική λύση που έχει είναι η παραίτησή του. Και αν η απάντησή του είναι «εκλέχθηκα από τον λαό» ασφαλώς και γνωρίζει ότι η Βόρεια Πιερία δεν εξέλεξε Δήμαρχο – υβριστή αλλά Δήμαρχο αγωνιστή για τα συμφέροντά του και για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς του.

Αιγίνιο 09 – 03 – 2012

Για την Σ.Ε.

Α. Νταγλιούδης

Χρ. Πρασκίδης

«Ξέρετε ποιος είμαι, ξέρετε τι έχω τραβήξει για να φθάσω ως εδώ. Με τη βοήθεια του Θεού θα νικήσουμε…».


Επειδή η... Παναγία ως γνωστόν είναι καπαρωμένη από τον φίλο μου Πάνο Καμμένο, ο Σαμαράς βρήκε διαθέσιμο τον Θεό και είπε να τον επιστρατεύσει στη προσπάθειά του να γίνει πρωθυπουργός.

Αν δεν κάνω λάθος το ημερολόγιο δείχνει 2012, πριν λίγο έφυγε από τη ζωή ο Στηβ Τζομπς, κάποιοι στην Αμερική κρατάνε στα χέρια τους το νέο iPad, στη Συρία το καθεστώς έχει μετατρέψει σε λουτρό αίματος την εξέγερση, Ισραήλ και Ιράν βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο χάνουν τη ζωή τους από πείνα, σε πολεμικές εστίες, από φυσικά φαινόμενα, σε τροχαία, σε δολοφονικές επιθέσεις κακοποιών, από οικογενειακή βία.

Προφανώς όλοι αυτοί είναι άθεοι και ο Θεός τους άφησε στη μοίρα τους, γιατί είναι απασχολημένος με την περίθαλψη του Άδωνη, του Βορίδη, του Σαμαρά, και του Μιχελάκη.

Α, να χαθείτε ανθρωπάκια…

Υ.Γ> Παρακαλείται ο κ. Σαμαράς πριν τους κατεβάσει τις κουκούλες να ανεβάσει το παντελόνι του...

Η ύφεση του Μνημονίου πλήττει άμεσα την τηλεόραση.

Το Mega ο μεγαλύτερος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας παρουσίασε, το 2011 ,ζημίες 21,7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίων 4,6 εκατ. ευρώ το 2010.Ο κύκλος εργασιών της... εταιρείας μειώθηκε στα 89,1 εκατ. ευρώ, έναντι 112 εκατ. ευρώ το 2010. Η ραγδαία πτώση της διαφήμισης, συμπαρασύρει προς τα κάτω την τηλεόραση, χωρίς στο ορατό μέλλον να υπάρχει περιθώριο ανάκαμψης.


Τα ίδια κεφάλαια του Mega το 2011 μειώθηκαν κατά 22 εκατ. ευρώ, στα 53, εκατ. ευρώ εξαιτίας των ζημιών των 21 εκατ. ευρώ του ομίλου το 2010. Την ίδια ώρα το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας ανήλθε σε 112 εκατ. ευρώ, παραμένοντας επί της ουσίας στα ίδια επίπεδα.

Το mega όπως και η υπόλοιπη αγορά πλήττεται από την κατακόρυφη πτώση της διαφήμισης. Μέσα σε 4 χρόνια τα έσοδα από τη διαφήμιση μειώθηκαν κατά 50%, με προφανείς επιπτώσεις στη δραματική μείωση των ελληνικών τηλεοπτικών σειρών , την αύξηση των τουρκικών και των επαναλήψεων και την απώλεια των θέσεων εργασίας. Είναι ενδεικτικό πως το Mega, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση μείωσε το κόστος προγράμματός του κατά 32,7% , από 87,5 εκατ. ευρώ το 2010 , σε 58,9 εκατ. ευρώ το 2011. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έκανε η εταιρεία οι ζημίες της παραμένουν υψηλές , αν και το Mega διατήρησε την πρώτη θέση στην διαφημιστική αγορά με μικρή αύξηση, από το 30,1% το 2010, σε 31,6% το 2011.

Ο Πάνος Καμμένος παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες", στο Δίστομο .


Ο Πάνος Καμμένος παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες", σήμερα στο Δίστομο . Ανάμεσα στους παρόντες ήταν ο Γιάννης Μανώλης, η Έλενα Κουντουρά και ο ... Π.Γαλακτόπουλος, που έχουν ανακοινώσει την ένταξή τους στο νέο κόμμα.
Σημειώνεται, ότι σήμερα γνωστοποίησε την προσχώρησή του στους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο διαγραφείς απο τη ΝΔ βουλευτής Α' Πειραιά Παναγιώτης Μελάς.
Δείτε το βίντεο..

Για απαράδεκτη διαδικασία μίλησε ο Χρήστος Παπουτσής, του οποίου η υποψηφιότητα απορρίφθηκε.


Τόνισε, δε, πως ... όταν γίνει συνέδριο θα εισηγηθεί την αλλαγή του τρόπου κατάθεσης των υποψηφιοτήτων. Ανάλογο χαμό έχει κάνει και ο Στέφανος Τζουμάκας.

"Κάποιοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ. Και κάποιοι ετοιμάζονται να φύγουν.."...


Ο Χρήστος Παπουτσής δεν αποδέχθηκε την ετυμηγορία του Προεδρίου που έκρινε ως μη κανονική την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε εμφατικά ότι "η υποψηφιότητά μου παραμένει στο... τραπέζι της δικής σας κρίσης". Άφησε υπονοούμενα ότι ασκήθηκε μεγάλη πίεση από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου για να συγκεντρωθούν υπογραφές γεγονός που του "έκλεισε το δρόμο" προς την υποψηφιότητα και έδωσε την μεγάλη είδηση : " Κάποιοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ" είπε ο κύριος Παπουτσής και συμπλήρωσε : "και κάποιοι ετοιμάζονται τις επόμενες ημέρες να φύγουν προς το κόμμα της Λ.Κατσέλη και του Χ.Καστανίδη. Γιαυτό δεν μάζεψα τις απαιτούμενες υπογραφές.Έχω δεσμευθεί να μην αποκαλύψω τα ονόματά τους και δεν θα τα αποκαλύψω" συμπλήρωσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα...διάσπασης...

Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος των αδερφών Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη


Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος των αδερφών Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη, άσκησε ο εισαγγελέας για την πολύκροτη υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια» έργα, τα οποία φέρεται να... ανέθετε απευθείας και χωρίς διαγωνισμούς η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε εργολάβους.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε σε βάρος του πρώην νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και του αδερφού του, Διονύση, πρώην αντινομάρχη, ποινικές διώξεις για απλή συνέργεια σε απιστία και ψευδή βεβαίωση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Για την ίδια υπόθεση διώκονται για απιστία σε βάρος του δημοσίου, άλλα 19 άτομα, μεταξύ των οποίων διευθυντές, τμηματάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, την τετραετία 2006 - 2009. Κατηγορούνται ότι «έσπαζαν» μεγάλα έργα σε μικρότερα (προϋπολογισμού έως 45.000 ευρώ) και τα ανέθεταν απευθείας, με συνοπτικές διαδικασίες, σε κατασκευαστικές εταιρείες.

Όπως προέκυψε από την προκαταρκτική εξέταση, που διενήργησε ο εισαγγελέας Ευάγγελος Μπακέλας, πρόκειται για 340 έργα, από τα οποία 23 πληρώθηκαν σε κατασκευαστές, χωρίς να εκτελεστούν.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι συνέτασσαν μελέτες για προυπολογισμούς, ύψους 45.000 ευρώ, που είχαν τους ίδιους κωδικούς των μεγάλων έργων.

Oπως σε χούντα..

http://4.bp.blogspot.com/-HYvDiBzuHao/T1y9kJ6hekI/AAAAAAABZLk/RCOmCl-vhWM/s1600/ScreenHunter_19%2BMar.%2B11%2B16.56.jpg


Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Κατεβάζουν μοναδικό υποψήφιο και καλούν τον κόσμο να παει να ψηφίσει?
Οι κάλπες ειναι πια παρωδία. Τι νόημα εχουν?
Μεχρι και... ο Πετσαλνικος - άλλος όψιμος βενιζελικος κι αυτός - βγήκε και κάλεσε τον κόσμο να κατέβει στις εκλογες. Ποιες εκλογές? ...

Ώθησε -αυτό απ' την αρχή ήταν το σχέδιο του- τα πράγματα σε μια εκλογή με μοναδικό υποψήφιο, τον εαυτούλη του.


Η βουλιμία για την εξουσία, η βιασύνη και η αρπαχτικη του διάθεση, δεν τον άφησαν να δει τα πράγματα καθαρα. Να δει , οτι οφείλει να έχει αντίπαλο σε μια δημοκρατική διαδικασια.
Αντ' αυτού σχεδίασε ένα πανηγύρι στα μετρα του. Με συμμάχους, τους πραιτωριανους του καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ.
Mια παρωδία εκλογών, με... οργανωτές τους νεκροθάφτες του ιστορικού αυτού κόμματος..

Τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό Κατερίνης – Θεσσαλονίκης – Από θαύμα γλύτωσε ο οδηγός του ΙΧ










Ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 12 το πρωί του Σαββάτου στην Εθνική Οδό Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, λίγο πριν τη γέφυρα του Λουδία. Ο οδηγός ΙΧ με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, προσέκρουσε στα προστατευτικά στηθαία, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός δρόμους. Ευτυχώς, ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, ωστόσο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σημειώνεται πως τμήμα των στηθαίων, βρέθηκαν στο οδόστρωμα και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους οδηγούς που κινούνταν επί της εθνικής οδού. Λίγο ώρα αργότερα στο σημείο έφτασε η τροχαία και διεύθυνε τη κυκλοφορία των οχημάτων

Ενημέρωση για το Ασφαλιστικό των Ελεύθερων Επαγγελματιών στο Αιγίνιο




Απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που αφορούν το ασφαλιστικό, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις ρυθμίσεις εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, έλαβαν επαγγελματίες της Βόρειας Πιερίας που παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε, το απόγευμα της Παρασκευής 9 Μαρτίου, το Σωματείο Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Αιγινίου και Περιχώρων, στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στο Αιγίνιο. Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο Διευθυντής του ΟΑΕΕ στην Πιερία κ. Γιώργος Σαϊδές και το στέλεχος του οργανισμού Στάθης Φελεκίδης. Οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αλλαγές που επήλθαν στην ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη των ιδίων και των οικογενειών τους, μετά τη σύσταση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, αλλά και τις γενικότερες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Ακόμη, πληροφορήθηκαν για τις δυνατότητες που έχουν να ρυθμίσουν τις οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.

ΤΑ ΕΨΑΛΑΝ στον Γενικό Γραμματέα της ΝΔ, Λυκουρέντζο...


ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ....


ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ....

ΠΕΡΙ ΠΡΏΗΝ ΠΙΕΡΊΑΣ ΚΑΙ OLYMPUS RIVIERA Ο ΛΌΓΟΣ

ΑΚΤΈΣ ΟΛΎΜΠΟΥ Ή OLYMPUS RIVIERA ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΡΏΗΝ ΠΙΕΡΊΑΣ ΜΟΥ; ΑΥΤΟ ΕΊΧΑ ΆΚΟΥΣΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΜΊΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΧΡΌΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΆΒΒΑ ΧΙΟΝΊΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΥΣΑ ΤΏΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΊΛΗ ΛΆΜΠΡΟΥ. ΤΙ ΛΈΤΕ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΟΎΜΕ;

ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΙΕΡΙΚΆΡΑΑΑΑΑΑΑ

ΛΈΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥ ΓΙΏΡΓΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΚΆΡΑΑΑΑΑΑΑΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ Α ΕΘΝΙΚΉ;

Ο Π. Καμμένος στην ΕΤ3.

αποκαλύπτει ποιος του έδωσε τα στοιχεία για τα cds...


Τέσσερις υποψήφιοι από το Δ. Πύδνας – Κολινδρού στις εκλογές των Δημοτικών Υπαλλήλων

Τέσσερις εργαζόμενοι στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού θα είναι υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας. Υποψήφιοι θα είναι η Βασιλική Πολύζου, ο Χρήστος Κομπατσιάρης (ο οποίος διετέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου, πριν μερικά χρόνια, ο Αντώνης Πλιάμης και ο Θανάσης Κωνσταντός. Οι εκλογές θα γίνουν την Τετάρτη 14 Μαρτίου.

ΤΟ ΛΈΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΎΕΙ Ο ΤΑΚΑΡΟΣ. ΠΕΡΙ ΠΙΕΡΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Ο ΛΌΓΟΣ

ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΉ. ΕΙΝΑΙ Ή ΌΧΙ ΓΩΝΙΑΚΌ ΤΟ ΜΑΓΑΖΊ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΛΈΕΙ Ο ΤΆΚΗΣ ΛΕΜΟΝΌΠΟΥΛΟΣ;

Ο ΠΡΏΗΝ ΚΙ ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΚΟΝΤΆ ΣΕ ΥΠΟΨΉΦΙΟ ΠΡΏΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ. ΧΙ ΧΙ ΧΙ

ΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΆΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΊ. ΤΩΡΑ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ΠΡΏΗΝ ΠΑΡΑ ΛΊΓΟ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΓΙΑ ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ ΠΡΏΗΝ ΥΠΟΨΉΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ. Έ ΡΕ ΓΈΛΙΑ.

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ - ΦΟ. ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ 87 - 62

Μεγάλη, σε έκταση, αλλά και σε σημασία, νίκη πέτυχε το Σάββατο ο Βατανιακός έναντι της Σωσάνδρας. Και οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με πάθος το παιχνίδι και φάνηκε ότι θα γινόταν ένας δυνατός αγώνας. Οι πιο έμπειροι Κατερινιώτες είχαν από την αρχή τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσαν να χτίσουν μια διαφορά ασφαλείας. Ένα ξέσπασμα στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν αρκετό να ενισχύσει την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι με καλές άμυνες και αιφνιδιασμούς έκλεισαν το ημίχρονο με 43-32. Το δεύτερο μέρος ήταν σαφέστατα υπέρ των Κατερινιωτών, μιας και είχαν περισσότερες λύσεις, ενώ ο προπονητής του Βατανιακού (Αργ. Φώτας) δοκίμασε στο παιχνίδι και τους τρεις έφηβους της ομάδας, Κάλφα Καραγάτσογλου και Πολυζόπουλο.

Στη βαθμολογία των play of, μετα την ήττα της Ν. Εφέσου από το Σκυδραϊκό, ο Βατανιακός έμεινε μόνος πρώτος και ετοιμάζεται για τον πολύ σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στους Μακεδόνες Ν. Εφέσου.

Δεκάλεπτα: 22-17, 43-32, 63-43, 87-62

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (Φώτας): Γερομιχαλός 7(1), Καραγάτσογλου 4, Βαρβούτης 20, Κάλφας, Μπαλαρμάς 15, Φελεκίδης 18, Ευαγγελόπουλος 11, Τζήμας 6, Πολυζόπουλος 2, Ακερμανίδης 4.

ΦΟ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ (Αβραάμ): Αναστασίου, Πακαλίδης 15(3), Περπερίδης 20(1), Αβραάμ, Αμπάρης 13, Παπανικολάου 2, Τριανταφύλλου 2, Καραμανλής 9(2).

ΔΕΙΤΕ..

ΑΚΟΥ ΠΆΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ. ΤΙ ΛΕ ΡΕΕΕΕ

ΚΙ ΑΝ ΠΕΘΆΝΕΙ ΜΙΑ ΑΓΆΠΗ ΔΕΝ ΠΕΘΑΊΝΕΙ ΚΙ Η ΖΩΉ ΟΤΙ ΠΈΘΑΝΕ ΠΕΡΝΆΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ Ν ΑΝΑΣΤΗΘΕΊ ΑΚΟΥ ΠΆΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΤΙ ΕΊΝΑΙ Η ΖΩΉ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Υπέρ της συνεργασίας με τη δεξιά και ο μνημονιακός Σκανδαλίδης…


Απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά... αλλά επισήμανε ότι δεν έχει πρόβλημα να υπάρξει συγκυβέρνηση με...
πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο...

ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΠΠΟΎ

ΡΕ ΤΟ ΆΤΟΜΟ ΤΙ ΤΗΣ ΕΊΠΕ. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΑΚΟΥ ΤΡΑΒΆ ΣΠΊΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΚΑΝΈΝΑ ΠΙΆΤΟ. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΚΙ ΑΝ ΡΕ ΣΥ ΕΚΕΊΝΗ ΤΟΥ ΓΥΡΝΑΓΕ ΚΑΝΈΝΑ άντε ρε παππού στα εγγόνια σου ΕΚΕΊΝΟΣ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΎΣΕ;;;; ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ "ON AIR" ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΡΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΆ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΆ.

ΠΆΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΏΡΟ "ON AIR" ΕΚΕΙ ΛΊΓΟ ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΕΡΖΟΠΟΎΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΌ 41;;; ΕΚΕΙ ΌΠΟΥ ΠΊΝΕΙΣ ΤΟ ΠΟΤΑΚΙ ΣΟΥ Ή ΤΟ ΡΟΦΗΜΑΨΣΟΥ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ; ΣΤΟ ....ΚΑΦΕΡΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ; ΕΚΕΙ ΌΠΟΥ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΊΑ ΣΥΝΑΝΤΆ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΆ;

Κλαίς. Γιατί κλαίς. Συ δεν ήσουν που γελαγες χθες.

ΑΠΟ ΔΉΜΑΡΧΟΣ ....ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΡΕ ΑΔΕΡΦΈ;;; ΑΠΟ ΆΡΧΟΝΤΑΣ ΔΟΎΛΟΙ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΖΙ ΜΑΚΑΚΑΣ;;;; ΠΩΣ ΡΕ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΕΤΣΙ. ΟΤΑΝ ΉΣΟΥΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ, Ήσουν τα πάντα όλα. Τώρα εξορία στην εξορία. Έ ρε γλέντια. Και διηγώντας τα να κλαις. Κλαίς. Γιατί κλαίς. Συ δεν ήσουν που γελαγες χθες.

Ο τοίχος


Υπάρχουν κάποιες στιγμές, όπου μοναδική διέξοδος είναι ο τοίχος. Το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι, τα μάτια κοκκινίζουν, σφίγγεις τις γροθιές και το μόνο το οποίο είσαι ικανός να κάνεις είναι να πάρεις φόρα και να αναμετρηθείς μαζί του.
Είναι φορές που όλα σε ενοχλούν. Σου είναι δύσκολο να σκεφτείς, αδύναμος, δεν μπορείς να επικαλεστείς ούτε την προσωπική σου εκτόνωση, παντελώς ανίκανος ακόμη και να...
βάλεις δυο-τρεις λέξεις στη σειρά.
Αγνοείς τα βασικά, όλος σου ο κόσμος μετατρέπεται σε μία ανορθόγραφη απειλή και διακυβεύεται, ταυτόχρονα με το παρόν, ολόκληρη η ύπαρξη και η γενιά σου.
Πριν πάρεις φόρα, επιχειρείς μια τελευταία προσπάθεια να βάλεις τάξη στο προσωπικό σου χάος. Αρχίζεις να αναρωτιέσαι τι σε ενόχλησε περισσότερο. Η μηχανή σου που προφανώς "την άρπαξε" από την παρατεταμένη κακοκαιρία, παρεξηγήθηκε που ξαφνικά κατεβαίνοντας τη Βασ. Σοφίας τη μετέτρεψες σε υποβρύχιο και σταμάτησε να λειτουργεί ή ο κυνισμός του Αναπληρωτή; Σε ενόχλησε η υπερβολική ειλικρίνεια του Σαχινίδη ή η βεβαιότητά σου ότι αυτές τις δηλώσεις -πέρα από κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις- δεν θα παίξουν πουθενά; Σε ενόχλησε ότι αυτές οι δηλώσεις δεν θα παίξουν πουθενά ή ότι χιλιάδες παρόμοιες δηλώσεις, εκατομμύρια πραγματικότητες που είναι "εκτός πλαισίου" δεν θα γίνουν ποτέ ειδήσεις; Σε ενόχλησε ότι αυτές οι πραγματικότητες δεν θα γίνουν ειδήσεις ή μήπως σε ενοχλεί ένα εγκατεστημένο σύστημα που όπως έλεγε ο Πιερ Μπουρντιέ, διαχρονικά επιλέγει, αναδεικνύει το ασήμαντο για να επικαλύψει την ουσία; Σε ενοχλεί τελικά που επικαλύπτεται η ουσία ή ότι αυτό το ανούσιο πολλές φορές σου απαλύνει τα νεύρα και σε χαλαρώνει;
Κάποιες φορές με τη μορφή του πλούσιου στήθους της Σάσας Μπάστα, τα ψώνια της Μενεγάκη, τα τακούνια της Μπήλιως, την προσμονή Μελισσανίδη. Κάποιες άλλες με μία συλλήβδην μούντζα, μία φωτιά σε ένα κάδο ή ένα κτίριο, ένα σακί φθηνές πατάτες, ένα εισιτήριο που ποτέ δεν χτυπήθηκε, το βενζινάδικο με τη χαμηλότερη τιμή. Και κάποιες άλλες με την φαντασίωση της οριστικής απομάκρυνσης από όλο αυτό το άθλιο και το μίζερο.
Σήμερα (χρόνος στον οποίο εκνευρισμός μετουσιώνεται σε λέξεις) η μέρα ξεκίνησε με μία φοβερή κυνική παραδοχή. Ο υπουργός δήλωσε ότι "Οτιδήποτε θα χάσουν οι Τράπεζες αυτή τη στιγμή από το PSI, θα το καταβάλλει ο Έλληνας φορολογούμενος". Αυτή είναι μία κορυφαία δήλωση και είμαι σίγουρος ότι δεν θα παίξει σε κανένα δελτίο. Όπως δεν θα παίξει και η έρευνα του Emmanuel Saez, καθηγητή στο Berkeley, ο οποίος διαπίστωσε ότι το 2010 το 1% των Αμερικανών κέρδισε το 93% του παραγόμενου πλούτου. Την ίδια χρονιά, την πρώτη χρονιά της πλήρους ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, το εισόδημα του "τυχερού" 1% του αμερικανικού πληθυσμού αύξησε τα εισοδήματά του κατά 11,6% και το υπόλοιπο 99% μόλις κατά 0,2%.
Την ίδια ώρα κανείς δεν θα μας πει για την έρευνα που θέλει τους φτωχούς και "αδύναμους" μαθητές των ΗΠΑ να ολοκληρώνουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 3% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των "αδύναμων" μεν, πλούσιων δε, εκτοξεύεται στο 30%. Ποσοστό μεγαλύτερο και από αυτό, των διανοιών μεν, φτωχών δε, που τελικά καταφέρνουν να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους σπουδάζοντας σε ένα πανεπιστήμιο!
Κανείς δεν θα ασχοληθεί με το Σαχινίδη και τις τράπεζες και τους φορολογούμενους που θα πληρώσουν τις ζημιές από το PSI. Κανείς δεν θα ασχοληθεί με το γιατρό που δεν γράφει τα φάρμακα στον καρκινοπαθή, με τον 35αρη που επιστρέφει στο σπίτι των γονιών του, τους "μισθωτούς" ανασφάλιστους σκλάβους, τη σταδιακή μετατροπή της κοινωνίας μας σε πολιτισμένη και ανταγωνιστικά δυτική του 1%. Κανείς δεν θα ασχοληθεί με τη μετατροπή της σε φεουδαρχία, όπου ο υπέρτατος άρχων θα μπορεί να βιαιοπραγεί ξεπαρθενεύοντας καθημερινά τη ζωή μας. Κανείς δεν θα ασχοληθεί με την παρατημένη μηχανή-υποβρύχιο σε κάποιο πεζοδρόμιο. Κανείς δεν θα ασχοληθεί με τον τοίχο μου.Αλλά ποιος ξέρει, μπορεί να κάνω και λάθος. Μπορεί για μία έστω φορά, οι νόμοι της φυσικής να ανατραπούν και η σύγκρουση να οδηγήσει στην απέναντι πλευρά.

Στο κόκκινο βρίσκονται τα χρέη χιλιάδων δανειοληπτών


Στο κόκκινο βρίσκονται τα χρέη χιλιάδων δανειοληπτών, οι οποίοι προσφεύγουν καθημερινά στη Δικαιοσύνη ζητώντας κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους των οφειλών τους προς τις τράπεζες. Μόνο στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, περίπου...
είκοσι αιτήσεις για υπαγωγή στον νόμο σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κατατίθενται σε καθημερινή βάση από τις αρχές του 2012.
Συνολικά μέχρι χθες είχαν κατατεθεί 807 αιτήσεις δανειοληπτών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι των τραπεζών, ενώ - όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία - το έτος 2011 είχαν κατατεθεί συνολικά 2.249 αιτήσεις.
ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ. Πριν οι οφειλέτες φτάσουν στο Ειρηνοδικείο, βάσει του νόμου πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα, τα οποία είναι:

1. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ του οφειλέτη και όλων των πιστωτών.
2. Αίτηση στο Ειρηνοδικείο της περιοχής όπου διαμένει ο οφειλέτης. Η αίτηση αυτή πρέπει να περιλαμβάνει αναλυτική κατάσταση της περιουσίας του οφειλέτη και των πάσης φύσεως εισοδημάτων του ιδίου και της συζύγου του, λεπτομερή κατάσταση των απαιτήσεων των πιστωτών (κεφάλαιο, τόκοι, έξοδα) και σχέδιο διευθέτησης των οφειλών.
3. Προσπάθεια συμβιβασμού ενώπιον του δικαστηρίου: εκ του νόμου οφειλέτης και πιστωτής υποχρεώνονται σε μια νέα προσπάθεια συμβιβασμού και ενώπιον του δικαστηρίου που θα κρίνει την αίτηση.
4. Δικαστική ρύθμιση των οφειλών: αν αποτύχει ο δικαστικός συμβιβασμός, το δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη του τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα του οφειλέτη προχωρά στη ρύθμιση των χρεών.

H πρωταγωνίστρια του παιδικού καναλιού NickelOdeon











ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ...

TATOO

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

ΤΡΙΤΩΝΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Ένα ακόμη θερμό επεισόδιο είχαμε στο Θρακικό Πέλαγος και πιο συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας την Πέμπτη το μεσημέρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του http://www.faros24.gr/, Τουρκική Ακταιωρός προσπάθησε δύο φορές να εμβολίσει το σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης, γιατί ζήτησε από δύο Τουρκικές μηχανότρατες να μην ψαρεύουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το επεισόδιο ξεκίνησε γύρω στις 3 το μεσημέρι όταν 6,5 μίλια από την Σαμοθράκη και 4 από την βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα) εμφανίσθηκαν δύο Τουρκικά αλιευτικά.
Το Περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης που έκανε περιπολία στην περιοχή ζήτησε την απομάκρυνσή τους όπως είχε κάνει καιτις προηγούμενες ημέρες. Η Τουρκική Ακταιωρός (308) σε λίγα λεπτά έφτασε στην περιοχή και στράφηκε κατά του Περιπολικού του Λιμενικού Σώματος που με ελιγμούς γλύτωσε τον εμβολισμό.
Στο σημείο για βοήθεια στο σκάφος του Λιμεναρχείου πήγε και Ελληνικό αλιευτικό και για περισσότερο από μία ώρα τα σκάφη έπαιζαν κυνηγητό μεταξύ τους. Από τον ασύρματο ειδοποιήθηκαν οι Τούρκοι να φύγουν από την περιοχή γιατί είναι Ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά αρνιόταν αφού δεν υπολόγιζαν την Ελληνική βραχονησίδα.

Τελικά λίγη ώρα αργότερα μπήκαν στα διεθνή χωρικά ύδατα και το επεισόδιο έληξε...όπως έληξε.

Λάβετε υπ' όψιν και τα εξής:
-Θα πρέπει να σημειώσουμε πως με την βραχονησίδα Ζουράφα ακόμη σε εκρεμότητα παραμένει το τι έγινε στις 10 Φεβρουαρίου με τον Φάρο που βρισκόταν τοποθετημένος πάνω και εξαφανίσθηκε. Αντικαταστάθηκε μόλις πρόσφατα με έναν μικρό φανό για να υπάρχει σηματοδότηση τη νύχτα.
-Το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης βρίσκεται ακινητοποιημένο από τον Δεκέμβριο του 2010 στο λιμάνι της αλεξανδρούπολης λόγω βλάβης και δεν εγκρίνεται η δαπάνη ύψους 7 χιλιάδων ευρώ για την επισκευή του.
-Από την Πέμπτη στη Θράκη πραγματοποιεί περιοδεία ο νέος Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς.

Μέχρι στιγμής υπάρχει σιωπή από τις Ελληνικές αρχές για το περιστατικό.

νέο "κράξιμο" Νταλάρα




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Το πρόγραμμα P.I.S.A. αποτελεί μέσο στα χέρια του Ο.Ο.Σ.Α. (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) για την υπονόμευση της γενικής μόρφωσης και τη στροφή στις κατακερματισμένες δεξιότητες, για την είσοδο χορηγών στα σχολεία. Είναι μοχλός για τη νομιμοποίηση των απολύσεων με «κριτήρια», για το «νέο» καλλικρατικό σχολείο της διαφοροποίησης.


Πιο συγκεκριμένα, η «αξιολόγηση» γίνεται μέσω διαφορετικών ερωτηματολογίων που θα διανεμηθούν σε διευθυντές, γονείς, μαθητές. Οι ερωτήσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα: πηγές χρηματοδότησης (δημόσιες- ιδιωτικές), καταγραφή προσλήψεων – απολύσεων – εργασιακών σχέσεων – κατόχων ή μη πιστοποιητικών διδακτικής επάρκειας, «καινοτομία», «επιμόρφωση» – «αξιολόγηση» εκπαιδευτικών, βαθμός αποκέντρωσης – αυτονομίας σχολείου, αναλυτικά προγράμματα – διδακτικές μέθοδοι, διαφοροποίηση προγραμμάτων σπουδών κ.ο.κ.

Το πρόγραμμα P.I.S.A. και η υλοποίησή του δεν αποτελεί μόνο εργαλείο για να συντάσσει ο Ο.Ο.Σ.Α. εκθέσεις που παρουσιάζουν την ελληνική εκπαίδευση σε χαμηλή θέση. Ιδίως στις σημερινές συνθήκες πηγαίνει πακέτο με τη σχεδιαζόμενη «αξιολόγηση»-χειραγώγηση που οδηγεί στο σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας, που οδηγεί στις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους συναδέλφους:

Να μην υλοποιήσουν αυτό το δήθεν αθώο ερευνητικό πρόγραμμα.

Να αντιδράσουν στο όποιο κλίμα απειλών ή εκφοβισμού.

Να ακυρώσουν στην πράξη, με βάση και τη σχετική απόφαση της Ο.Λ.Μ.Ε. (http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=2501), κάθε προσπάθεια «αξιολόγησης».

Στα σχολεία που θα γίνει απόπειρα υλοποίησης του P.I.S.A., παρά τη θέληση του συλλόγου διδασκόντων, κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας κατά τις ώρες διεξαγωγής του προγράμματος.


10-3-2012, Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Η ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ....


ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΥΤΥΧΊΑ ...ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΔΕΝ ΕΊΔΑΜΕ. ΑΝΤΕ ΡΕ ΈΛΛΗΝΕΣ

Έ ΛΟΙΠΌΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ ΓΑΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΧΑΜΟΣ ΈΓΙΝΕ ΤΌΤΕ ΠΟΥ Ο ΣΆΒΒΑΣ ΧΙΟΝΊΔΗΣ ΈΒΑΛΕ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΌΛΗ. ΤΩΡΑ ΧΑΜΌΣ ΠΆΛΙ ΠΟΥ ΕΣΕΊΣ ΤΑ ...ΞΥΛΩΣΑΤΕ. Έ ΔΕΝ Παίζεστε ΣΑΣ ΈΚΑΝΕ Ο ΣΆΒΒΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΊΝΗ ...ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΔΕ ΣΑΣ ΆΡΕΣΕ. ΤΩΡΑ ΠΆΛΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ. ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΩ;

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ


10 Μαρτίου έως 18 Μαρτίου

Ο ζωγράφος Αλέξανδρος Καρόζας και ο κατασκευαστής Ποιμενίδης Ιορδάνης παρουσιάζουν έργα τους στο
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΗΤΙΝΗΣ (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων)

Ώρες λειτουργίας: 17:30 – 22:30

Τηλέφωνο πληροφοριών: 6979412250

Χώρισε ή δεν χώρισε ο ... ΠΡΟΕΔΡΟΝΟΜΑΡΧΟΝΑΥΑΡΧΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ;

ΧΏΡΙΣΕ Ή ΔΕΝ ΧΩΡΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΝΟΜΑΡΧΟΝΑΥΑΡΧΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΊΑΣ;;;; ΚΑΙ ΤΙ ΡΕ ΣΑΣ ΝΟΙΆΖΕΙ; Έ ΛΟΙΠΌΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΜΑΖΊ ΚΑΙ ΑΓΑΠΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΏΡΙΣΑΝ. ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ.

ΦΡΑΓΜΑ ΤΣ ΜΟΡΝΑΣ. ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΦΡΆΓΜΑ ΤΗΣ ΜΟΡΝΑΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΎΝΤΟΜΟ ΑΝΈΚΔΟΤΟ. Τ ΑΚΟΎΣ ΑΡΕ ΒΑΓΓΕΛ;;;

ΝΑ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΆΝΘΡΩΠΟΙ.

ΚΙ ΎΣΤΕΡΑ ΛΈΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΆΝΘΡΩΠΟΙ. ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΌΦΩΝΟ ΖΉΤΗΣΕ ΒΟΉΘΕΙΑ ΣΊΔΕΡΑ ΓΙΑ ΈΝΑ ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΤΣΟΥΠ ΝΑΤΗ Η ΛΎΣΗ ΑΠΟ ΈΝΑΝ ΑΠΛΌ ΠΟΛΊΤΗ ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΔΩΡΕΆΝ. ΝΑ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΆΝΘΡΩΠΟΙ....

Ο ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΊΟΥ ΤΩΝ ...ΧΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΊΑΣ.

ΕΣΧΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΧΆΡΤΗ ΤΗΣ ...ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΊΟ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΣ ΝΟΜΆΡΧΗΣ ΤΗΣ;;; Αλήθεια ή Ψέμα;;;

ΠΕΣΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ......ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΞΟΔΕΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..

Την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» παρουσίασε στο Δίστομο ο Πάνος Καμμένος.

O Καμμένος παρουσίασε τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» στο Δίστομο [βίντεο]

Διαίρει και βασίλευε



Του Ευθύμιου Τσίρκου*

Πολλές οι απόψεις, οι προτιμήσεις, τα χρώματα και οι προθέσεις, μία η πραγματικότητα. Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας απαιτεί ενότητα και συγκέντρωση στο κύριο στόχο της ανάπτυξης μέσα από τον απεριόριστο υλικό και άυλο πλούτο της. Αντί από δύο-τρία κομμάτια που ήμαστε να γίνουμε ένα προς αυτό τον κοινό στόχο, η επιφανειακή ενημέρωση και η πρόχειρη κριτική έχουν καταφέρει να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να τη διαιρέσουν με βάση ασήμαντα για τις μέρες μας κριτήρια. Κοινή και καλή η αντίδραση και η επιθυμία για αφύπνιση, δικαιοσύνη, αξιοκρατία και έλεγχο, αλλά πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που αυτά τα μοναδικά θετικά στοιχεία της σημερινής κατάστασης εξωτερικεύονται και αξιοποιούνται.


Η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία και ο έλεγχος δοκιμάζονται, αλλά η αντίδραση γίνεται πλιάτσικο και η αφύπνιση κόμμα. Σχετικά με τη δικαιοσύνη περιμένουμε να αποδοθεί απαλλαγμένη από προσωπικά συμφέροντα, ενώ η αξιοκρατία και ο έλεγχος να ενσωματωθούν στη νοοτροπία μας. Η ψυχραιμία που απαιτείται σε κρίσιμες καταστάσεις σίγουρα δε μας χαρακτηρίζει. Ο Έλληνας έφτασε στο χείλος του γκρεμού, όμως η νευρικότητα και οι φωνές σίγουρα δε θα βοηθήσουν στο να μην πέσει! Τέτοια νευρικότητα, οργή και φασαρία προκαλούν πρόσωπα αρεστά στα δελτία ειδήσεων που με δηλώσεις τους δίνουν τροφή για μία από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες, το κράξιμο. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε τέτοιες δηλώσεις, αποφάσεις, γεγονότα εντός ή εκτός συνόρων να προκαλούν ακραίες αντιδράσεις. Ο μοναδικός αντίκτυπος τους είναι δυστυχώς κάποια νούμερα τηλεθέασης και η μέτρηση νέων ποσοστών στις δημοσκοπήσεις. Φυσικά από αυτήν την ψεύτικη αναταραχή δε λείπουν και οι λάτρες του χάους που καταστρέφουν με κάθε ευκαιρία την οικονομία και τον πολιτισμό μας. Οι ακρότητες αυτές αποπροσανατολίζουν τους πολίτες που λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης είναι ευάλωτοι στην πλήρη απογοήτευση από το ένα άκρο και σε σωτήρες-επαναστάτες στο άλλο άκρο. Η πρώτη περίπτωση θα αποτυπωθεί με αδιαφορία και αποπολιτικοποίηση, η δεύτερη θα αναδείξει το "νέο" πολιτικό προσωπικό, που η κύρια διαφορά του θα είναι η ακόμη μεγαλύτερη λατρεία στην εξουσία, στις καρέκλες και στις δημοσκοπήσεις. Και στις δύο περιπτώσεις η χώρα συνεχίζει να φαίνεται αποδυναμωμένη και διαιρεμένη, γεγονός που κάποιοι επιθυμούν. Η Ελλάδα δεν εμπνέει την εμπιστοσύνη και το κύρος που της αρμόζει.

Η πρόκληση των ημερών μας έχει να κάνει με την ορθή αξιοποίηση των νέων κοινωνικών δεδομένων. Απαιτείται καχυποψία απέναντι στην «εύκολη» ενημέρωση και δραστηριοποίηση με συνεννόηση μέσα από κοινή και σταθερή πολιτική σε συγκεκριμένα κρίσιμα θέματα. Σε καμία περίπτωση η διαίρεση των δυνάμεών μας και ο κατακερματισμός της πολιτικής σκηνής δε θα συνδράμουν σε αυτό! Ας σκεφτούμε αρκετά πριν κρίνουμε μία απόφαση, μία δήλωση, ένα γεγονός. Ποιοι προωθούν και προκαλούν αυτά και τι όφελος έχουν από μία βιαστική και πρόχειρη αντίδρασή μας; Μήπως θέλουν να διαιρέσουν και να συνεχίσουν να «βασιλεύουν»; Αν ναι, καλούμαστε να προσεγγίσουμε πιο ώριμα τις εξελίξεις, μέσα από τις ελάχιστες ευκαιρίες που παρουσιάζονται να εκμεταλλευτούμε σωστά τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί υπέρ της χώρας μας και να ανακάμψουμε.

*Μεταπτυχιακός Φοιτητής Παν. Μακεδονίας,
Αναπ/τής Γ. Γραμματέας ΟΝΝΕΔ Κατερίνης

Γύρισαν την πλάτη τους οι Καλαματιανοί στον μνημονιακό συμπατριώτη τους Α.Σαμαρά...

Απλός κόσμος δεν υπάρχει ούτε για δήγμα. Μόνο κομματικά στελέχη, μέλη ΔΣ τοπικών, δημοτικοί σύμβουλοι και... δημοσιογράφοι είναι στα εγκαίνια της ανύπαρκτης γέφυρας. Τραγικά τα πράγματα....

Μετά την σύλληψη - τη βοηθεία του Τζιμακου- υπέβαλλε την παραίτηση του από υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Για λόγους ευθιξίας...

Η απόφαση για το δημοψήφισμα μου στοίχισε το πρωθυπουργικό αξιωμα. Χαλάλι!


Μετανιώνω που δεν το ειχα ζητήσει νωριτερα. Έπρεπε ο λαος να εκφραστει.
Με ειπαν τρελό και άφρονα που ζήτησα να εκφραστεί ο λαος.
Μου ειπαν , ρωτήσεις την Μερκελ και τον Σαρκοζι, απο ... πριν? Οχι! Tον ελληνικο λαο επρεπε να ρωτησω .
Κι ολα αυτα περι δημοψηφισματος , ο Παπανδρεου τα ειπε φορτισμένος με εναν φανερο τόνο συγκίνησης στη φωνή του....

Το φράγμα της Μόρνας εξακολουθεί να μην υδροδοτεί την Β. Πιερία.

Το φράγμα της Μόρνας εξακολουθεί να μην υδροδοτεί την Β. Πιερία, ο διαχειριστής Σύνδεσμος έχει χρέη 250.000 € με έναν υπάλληλο μόνον και η στάθμη πολλών υδρευτικών γεωτρήσεων χαμηλώνει επικίνδυνα. Άρα χρειάζεται άμεσα:
α) Να εξεταστεί το πρόβλημα του φράγματος. Ποια είναι τα τεχνικά προβλήματα, ποιες είναι οι αιτίες και οι ευθύνες, τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει και αν τελικά μπορεί να υδροδοτήσει τον Δήμο μας.
β) Να συζητηθεί η χρησιμότητα του Συνδέσμου. Αν κριθεί απαραίτητος να οργανωθεί, να πληρωθούν οφειλές και χρέη και να δουλέψει σωστά. Αν κριθεί μη χρήσιμος να διαλυθεί.
γ) Εκτίμηση υδρευτικής κατάστασης του Δήμου, και προτάσεις για τρόπους λύσης των προβλημάτων, καθορισμός έργων και κόστους.
Αντί αυτής της συζήτησης όμως, ο Δήμαρχος στο Δ.Σ. στις 24-2-12 επανέλαβε και πάλι τις ενστάσεις του για την ποιότητα του έργου της Μόρνας με την απορία του για τη μη υδροδότησή μας και ο εκπρόσωπος του Δήμου στον Σύνδεσμο παρουσίασε απλά την τραγική κατάσταση και την πλήρη αδράνεια του Συνδέσμου. Έγινε δηλαδή και πάλι μια αδιέξοδη διαδικασία διαπιστώσεων, αντί πρότασης και μεθόδευσης για θετική προοπτική.
Πέρασε επίσης ομόφωνα και χωρίς την παραμικρή συζήτηση η παρουσίαση ανυπαρξίας ουσιαστικού έργου της Επιτροπής Ποιότητας ζωής για το 2011. Καμία απόφαση ή δράση για την χωροταξία, καμία εισήγηση για το περιβάλλον.
Τέλος για την πτώση στέγης στο Κλειστό Γυμναστήριο μετά 20 περίπου μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε με πολλά «θα». Θα οριστεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων, θα συσταθεί έκθεση πραγματογνωμοσύνης, θα γίνει μελέτη, θα ξανάρθει το θέμα στο Δ.Σ., θα γίνει επειγόντως το έργο. Καμία εξέλιξη προς το παρόν, κανένα χρονοδιάγραμμα και πολλή ανησυχία (δικαιολογημένη) από τους αθλητικούς φορείς και τους εκατοντάδες αθλούμενους.
Αιγίνιο 28 – 02 – 2012
Για την Σ.Ε.
Γ. Γεωργιάδης
Α. Νταγλιούδης
Χρ. Πρασκίδης

Στην Παλαιόστανη έρχεται ιατρός μια φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη.

Την Τετάρτη στις 07/03/2012 όπως και την προηγούμενη Τετάρτη (29/02/2012) υπήρχε μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων ασθενών για εξέταση. Ο ιατρός, όμως, επειδή είχε εφημερία έπρεπε να φύγει στη μία το μεσημέρι.

Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε δεν κατάφερε να εξετάσει όλους τους ασθενείς με αποτέλεσμα 20 άτομα περίπου να μείνουν χωρίς εξέταση και κατά συνέπεια χωρίς τα φάρμακά τους.
Οι κάτοικοι της Παλαιόστανης διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί και ζητούν ιατρό τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
Επίσης, στην Μικρή Μηλιά δεν πηγαίνει ιατρός καθόλου. Στον συγκεκριμένο οικισμό κατοικούν 20 άτομα μεγάλης ηλικίας τα οποία δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο ώστε να επισκεφτούν ιατρείο σε διπλανό χωριό.

Ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Παλαιόστανης
Παππάς Διονύσιος