PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ..

Οι δύο δρόμοι της Ελλάδας και η υποκρισία της Ευρώπης. Γιατί οι Μέρκελ, Σαρκοζί ζουν σε άλλο πλανήτη, την ώρα που η ελληνική κοινωνία διαλύεται;

ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...

Για εκλογές στις 29 Απριλίου προσανατολίζεται πλέον η χώρα με συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων.


Η ημερομηνία έχει «κλειδώσει» συμφωνα με κυβερνητικές πηγές εδώ και μερικές ημέρες και αν δεν ανακοινώνεται είναι γιατί η κυβέρνηση περιμένει πρώτα να δει τι θα γίνει με την δανειακή συμβαση και το PSI στο Eurogroup της Δευτέρας. Η 29η Απριλίου τελεί μόνο υπό την αίρεση ότι θα εξελιχθεί ομαλά η συνάντηση των υπουργών οικονομικών των «17».

Ουρές για ένα κομμάτι κρέας.

Ουρές για ένα κιλό πατάτες. Ουρές για ένα πιάτο φαΐ. Ουρές για μια βεβαίωση. Ουρές για να ακολουθήσουμε τον δρόμο της αποτυχίας.

Τριτοκοσμικές εικόνες λένε τα δελτία. Συγγνώμη αλλά σε μια τριτοκοσμική χώρα τι εικόνες θα βλέπαμε;

Ραγδαίες διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ ενόψει της εκλογής νέου Προέδρου.

Πολλά στελέχη τα οποία εντάσσονται στο αποκαλούμενο «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ» κινούνται πυρετωδώς ώστε στις εκλογές που θα γίνουν πιθανότατα στις 18 Μαρτίου, να εκφραστούν πολιτικά.

"Ανήκουμε σε άλλους ιδεολογικούς χώρους" είπε για τους πρώην φίλους του ο Κυριάκος Βελόπουλος...


Καρφιά από τον Κυριάκο Βελόπουλο για τους δύο πρώην φίλους του Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, καθώς με συνέντευξη του στο flash, είπε πως το ΛΑΟΣ ...καθαρίζει ιδεολογικά με την φυγή των νεοφιλελεύθερων στελεχών!

"Οι ...
κ. Γεωργιάδης και Βορίδης ανήκουν στον νεοφιλελεύθερο χώρο. Εγώ υπηρετώ τις αρχές του πατριωτικού παρεμβατισμού που δίνει προτεραιότητα στην ίδια την πατρίδα αλλά και στην κοινωνική μέριμνα και πρόνοια, σε αντίθεση με τον νεοφιλελευθερισμό. Δεν με έπεισαν πως η επιλογή τους αφορούσε το καλό της πατρίδας" είπε χαρακτηριστικά.

Το σίγουρο είναι πως ο Κυριάκος Βελόπουλος, άλλοτε διόσκουρος με τον Άδωνι , θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο για δύσκολες αποστολές...

Εκεί που λέγαμε, "δόξα σοι ο Θεός" , ξαναλέμε "βοήθα Παναγιά μου"


Από παντού τα μηνύματα σχετικά με την απόφαση του Eurogroup για τη δανειακή σύμβαση-που με πόνο, δάκρυ και αίμα, ψηφίσανε-έρχεται ξαφνικά ο Γιούνκερ να δηλώσει πως...

"έχουμε δρόμο μπροστά μας, μέχρι να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος" .
Μπαίνουμε σ' ένα κολασμένο 48ωρο-αυτό πολύ μας άρεσε-είπε η Στ. Μουρελάτου στον ΑΝΤ-1, αναζητώντας τη λύση του προβλήματός μας...

Το 'γραψε η Wall Street Journal.


Το ΔΝΤ μόνο 13 δις θα δώσει, αν εγκριθεί η δανειακή σύμβαση.
Ο Ιγνατίου ρώτησε εκεί τους...

καθ' ύλην αρμόδιους αξιωματούχους, που συνήθως ρωτάει. Κι αυτοί, ως συνήθως, δεν του έδωσαν απάντηση...

Οι "φίλοι" μας των διεθνών ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων μετέδωσαν πως, οι Έλληνες φυλάνε τη Βουλή και αφήνουν αφύλαχτα τα μουσεία τους.


"Γελοιότητες" , σχολίασε στην Αρχαία Ολυμπία, ο Γερουλάνος, μολονότι αυτό δεν απέχει και πολύ απ' την αλήθεια.
Άλλο, όμως, αυτό και άλλο ο κιτρινισμός του MEGA, που...

δια του Στραβελάκη συνεπέρανε εύκολα, ανέξοδα και επιπόλαια, πως "σε λίγο θα κλέψουν και το Μουσείο της Ακρόπολης" .
Στο ίδιο μήκος κύματος, με πρόχειρες εκτιμήσεις και εύκολα "κατηγορώ" κινήθηκε και ο σοβαρός, κατά τ' άλλα, κύριος Τσίμας...

αλλά και τέτοιο γομάρι, δεν έχω ξαναδεί...


Ακούγοντας τον Μπουμπούκο να λέει πόσο αγαπάει, σέβεται και τιμάει τον Καρατζαφέρη-αλλά, ταυτόχρονα και πόσο μεγάλος είναι ο Σαμαράς-δεν...

αποφεύγει κανείς τον πειρασμό να ανατρέξει στον "Μπακαλόγατο" . Όπου ο Χατζηχρήστος λέει για το μεγαλομπακάλη, "εγώ τ' αφεντικό μου, το σέβομαι και το αγαπώ. Αλλά και τέτοιο γομάρι, δεν έχω ξαναδεί" .
Το άλλο φοβερό που ο Μαμελούκος Μπουμπούκος είπε, ήταν ότι ο γίγαντας ο Σαμαράς θα βοηθήσει τη χώρα, ώστε "να μη γίνει Συρία" !
Ενδεχομένως δε και Αλβανία

Τώρα, θα 'χουν άδικο Αλέκα, Τσίπρας και λοιποί να τον πλακώσουν στις ανάποδες;


Άκου να τους ζητάει-και μάλιστα να τους δίνει και προθεσμία μέχρι την...

Δευτέρα-να δείξουν πατριωτική στάση!
"Μετέχουν της νόμιμης πολιτικής και πρέπει να ξέρουμε αν σέβονται την πολιτική νομιμότητα" !
Έτοιμος είναι να τους θέσει εκτός νόμου...ΡΕ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ...

"Ο κ. Παπουτσής θα έπρεπε να επικοινωνήσει και να ζητήσει συγνώμη, για όλα αυτά που έκανε η Αστυνομία σήμερα και τα οποία είναι ντροπιαστικές ενέργειες και για την ίδια αλλά και για...

την Κυβέρνηση", δήλωσε ο Βουλευτής Β' Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχετικά με τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί έξω από την γερμανική Πρεσβεία, μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη.







Τρόμος από τη διαπλοκή ΜΜΕ και τραπεζικού συστήματος τώρα που καταρρέει το σύμπαν...

Σοκ στην εκδοτική πιάτσα.

Σύμφωνα με μια είδηση που κάνει τον γύρο της Αθήνας, η Eurobank έβγαλε στον πλειστηριασμό δύο βίλες γνωστού εκδότη-η μία στα ... βόρεια προάστια και η άλλη εκτός Αθηνών.


Ο εκδότης λέγεται ότι είχε λάβει κοντά στα 20 εκατ. ευρώ δάνειο από την τράπεζα που ανήκει στον Σπύρο και στη Μαριάννα Λάτση το οποίο το τελευταίο καιρό δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί.



Ανάλογα δάνεια έχουν συνάψει και πολλοί άλλοι μερακλήδες εκδότες και τώρα βρίσκονται στη κόψη του ξυραφιού.


Όσο για τις ελληνικές τράπεζες που έχουν πάρει πάνω από 120 δις ενισχύσεις όλα θα εξαρτηθούν από τις αμέσως προσεχείς εξελίξεις.


Κάποιοι κάνουν λόγο για ηχηρά κανόνια που πρόκειται να ακουσθούν καθώς τραπεζίτες και τυχοδιώκτες των ΜΜΕ χορεύουν παράλληλα σε όλη τη διάρκεια της σκοτεινής μεταπολίτευσης…

Μαριάννα Ευθυμίου-αναγνώστρια

Η δήλωση της Γιαννάκου για Βορίδη-Γεωργιάδη...

Κάτι παραπάνω από εμφανής είναι η δυσφορία της Μαριέττας Γιαννάκου για την προσχώρηση Βορίδη-Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία.


Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας το πρωί στο ... ΒΗΜΑ FM 99,5 παρά το γεγονός ότι ρωτήθηκε επανειλημμένως για το θέμα προτίμησε να απαντήσει «ουδέν σχόλιον». Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι παρά...


...την πίεση που δέχθηκε για να απαντήσει στο ερώτημα αν η προσχώρηση των δυο πρώην βουλευτών του ΛΑΟΣ θα βοηθήσει την Ν.Δ. εκείνη απάντησε: «Είμαι πολιτικός και έχω την δυνατότητα να μην σχολιάζω κάτι που δεν θέλω να σχολιάσω».

Μένει να δούμε αν θα υπάρξουν αντιδράσεις κι από τα υπόλοιπα μέλη της λεγόμενης "φιλελεύθερης" πτέρυγας αν και οι περισσότεροι έχουν αποδειχθεί "ανεκτικοί" στα κέφια των Φαήλων. Μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τολμήσει κατά καιρούς, μένει να δούμε αν θα κάνει και τώρα κάποιο σχόλιο.

Άσος της κωλοτουμπας.



Άσος της κωλοτουμπας. Είχε άλλωστε δάσκαλο καλό. Ο Σαμαράς που σήμερα δεν θα αφήσει την Ελλάδα να γίνει Συρία ήταν.. πριν από μερικούς μήνες γελοίος. Και όχι μονο.
Δείτε το βίντεο..

Θέλουν σε δυο χρόνια 13 δις ευρώ, αλλιώς μας απειλούν με έξοδο από το ευρώ..

ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ντροπη στην Αρχαια Ολυμπια.

Πολίτες της Πιερίας οργανώνονται για να χτυπήσουν τα Super Market και τους μεσάζοντες.


Παρήγγειλαν 20 τόνους πατάτες, προς 2,5 Ευρώ τα 10 κιλά,
απευθείας από τον παραγωγό.
Ετοιμάζονται να παραγγείλουν ρύζι και όσπρια με στόχο να αναδείξουν την αισχροκέρδεια σε βάρος του απροστάτευτου πολίτη.

Κλικ εδώ: Πείτε την άποψή σας και συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο στη δεξιά στήλη.

Φίλες και φίλοι,

Πριν λίγες μέρες, αγρότες από τη Δράμα μοίρασαν 10 τόνους πατάτες Νευροκοπίου μπροστά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι παραγωγοί διαμαρτύρονταν για την εξαιρετικά χαμηλή τιμή με την οποία αγοράζουν την πατάτα τους οι έμποροι. Επιπλέον, κατήγγειλαν ότι το 70% της παραγωγής τους παραμένει αδιάθετο, ενώ την ίδια στιγμή εισάγονται στην Ελλάδα πατάτες από την Αίγυπτο.

Ήταν μια πρωτοβουλία η οποία, για ευνόητους λόγους, έγινε δεκτή από τους πολίτες και προβλήθηκε επαρκώς από τα ΜΜΕ, και ειδικά από την ιδιωτική τηλεόραση, η οποία τον τελευταίο καιρό δεν χάνει ευκαιρία να κάνει θέμα των οκτώ τον δοκιμαζόμενο πολίτη, που στέκεται στην ουρά, είτε για ένα πιάτο φαγητό ή για ένα σακί δωρεάν πατάτες.

Τώρα, όλοι γνωρίζουμε, πως οι αγρότες στο Νευροκόπι της Δράμας έχουν πρόβλημα με τη σοδειά τους. Ε, και λοιπόν, αυτό ήταν; Ποιος θα βοηθήσει αυτούς τους συμπολίτες μας; Ο υπουργός, ο βουλευτής, ο δήμαρχος, η επιτροπή …ανταγωνισμού; Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι απλοί πολίτες;

Εμείς, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, επειδή πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην κοινωνία πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση της, δηλαδή από εμάς τους απλούς πολίτες, λάβαμε την παρακάτω πρωτοβουλία και ξεκινώντας από την τοπική κοινωνία της Πιερίας, κάνουμε την αρχή και ζητάμε να την στηρίξετε.

Η πρωτοβουλία μας «2,5 € το δεκάκιλο»

Επικοινωνήσαμε με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας και βρήκαμε έναν γεωργό, ο οποίος έχει μεγάλη αδιάθετη ποσότητα πατάτας στην αποθήκη του. Ζητήσαμε από τον γεωργό, ο οποίος είναι κάτοχος άδειας πλανόδιου πωλητή, να φέρει 20 τόνους πατάτες στην Κατερίνη. Συμφωνήσαμε να μας πουλήσει τις πατάτες σε σάκους των 10 κιλών στην τελική τιμή των 2,5 Ευρώ το 10κιλο. Το κόστος της μεταφοράς θα επιβαρύνει τον ίδιο τον παραγωγό. Τα δέκα κιλά πατάτες στο Super Market κοστίζουν περίπου 7 ευρώ, δηλαδή στα ράφια τους είναι περίπου 300% ακριβότερες!

Η ομάδα μας έχει αναλάβει να βρει καταναλωτές για τους 20 τόνους και για τον σκοπό αυτό κατασκευάσαμε μια διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας μπορούν τα 1.000 μέλη μας, αλλά και όλοι οι δημότες της Κατερίνης να παραγγείλουν την ποσότητα που επιθυμούν. Μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των αγοραστών, ο γεωργός θα φέρει τις πατάτες στην Κατερίνη. Τότε, θα συναντηθούμε σε ένα δημόσιο χώρο π.χ. ένα μεγάλο πάρκινγκ, για να παραλάβουμε και να πληρώσουμε τις πατάτες που έχουμε παραγγείλει. Σε κάθε μας νέα παραγγελία θα επιλέγουμε διαφορετικό παραγωγό.

Γιατί αυτή η πρωτοβουλία;

Όλοι μας γνωρίζουμε, πως η οικονομία της χώρας μας βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και η ενίσχυσή της με κάθε ευρώ είναι σημαντική. Οι επιλογές των καταναλωτών αποτελούν μία μεταβλητή, η οποία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και να ανακουφίσει τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας, να σώσει τις δουλειές μας.

Αλλάζουμε συνειδητά τις καταναλωτικές μας συνήθειες και επιλέγουμε ελληνικά προϊόντα κατ ευθείαν από τον παραγωγό. Έτσι διασώζουμε θέσεις εργασίας, ανακυκλώνουμε το χρήμα μέσα στη χώρα μας, μειώνουμε τις εισαγωγές, συμβάλλουμε στη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων άρα και σε περισσότερες επενδύσεις, άρα και σε κίνητρα για περισσότερες, ποιοτικότερες καλλιέργειες των δικών μας αγροτικών προϊόντων.

Κυρίως όμως, αναδεικνύουμε την αισχροκέρδεια και την αδικία που συντελείται σε βάρος των γεωργών, όπως επίσης, στέλνουμε το μήνυμα ότι εμείς οι καταναλωτές, οι απλοί πολίτες, δεν θα μείνουμε άπραγοι με σταυρωμένα τα χέρια. Η επιλεκτική επιβολή φόρων σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, η δραστική μείωση του εισοδήματός μας, και από την άλλη πλευρά, τα κέρδη των μεγαλοκαρχαριών στα ύψη, αποτελούν θρασύτατη πρόκληση και συσσωρεύουν μεγάλο θυμό! Η απάντηση των πολιτών είναι η αυτοοργάνωση! Σταματάμε να αγοράζουμε ξένα προϊόντα! Παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας και απαντάμε με το δικό μας τρόπο. Είμαστε το 99%, αντιστεκόμαστε ενωμένοι και επιβάλουμε τους δικούς μας όρους. Ναι, μπορούμε να τους αναγκάσουμε να ρίξουν τις τιμές!

Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις αυτή την πρωτοβουλία, να συμβάλετε στη διάδοσή της και να την οργανώσετε και στη δική σας πόλη. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας έχουν όλη την καλή διάθεση να σας βοηθήσουν για να κάνετε τα πρώτα βήματα στον τόπο σας. Ταυτόχρονα, αναζητούμε και άλλους γεωργούς (info@otoposmou.gr), οι οποίοι θα μπορούσαν να μας πουλήσουν απευθείας τα προϊόντα τους (π.χ. ρύζι, όσπρια), χωρίς να χρειαστεί να μεσολαβήσουν μεσάζοντες.

Σας παρακαλούμε να μας πείτε την άποψή σας.

Το κόστος συσκευασίας για τον παραγωγό είναι αρκετά υψηλό και επηρεάζει σημαντικά την τιμή πώλησης. Π.χ. η συσκευασία των 10 κιλών έχει διαφορετικό κόστος από αυτή των 20 ή των 30 κιλών. Όσο μεγαλύτερη είναι η συσκευασία, τόσο χαμηλότερη είναι τιμή πώλησης. Τα 30 κιλά θα μπορούσαμε να τα αγοράσουμε π.χ. ακόμη και προς 20 λεπτά το κιλό, δηλαδή 6 ευρώ το σάκο!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως ο παραγωγός θα πρέπει να γνωρίζει το μέγεθος της συσκευασίας. Στο σημείο αυτό η γνώμη σας θα μπορούσε να μας φανεί πολύ χρήσιμη. Οργανώσαμε λοιπόν ένα απλό ερωτηματολόγιο και σας παρακαλούμε να απαντήσετε με ένα απλό κλικ στην ερώτηση: «Αν σήμερα αγοράζατε μια σχετικά μεγάλη ποσότητα πατάτες, ποια συσκευασία θα προτιμούσατε;»

Έχοντας την πληροφορία αυτή θα μπορέσουμε να δώσουμε σαφείς οδηγίες στον παραγωγό για τις συσκευασίες που πρέπει να μας ετοιμάσει.

Σας ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας.

ΥΓ. Η διαδικτυακή εφαρμογή για τις παραγγελίες θα είναι έτοιμη προς χρήση από την επόμενη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012.

Πείτε τη γνώμη σας εδώ: info@otoposmou.gr

--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 31906 / Φαξ 23510 34 174
info@otoposmou.gr - www.otoposmou.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ. ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ στην ιστορια της Ελλαδας

«Είναι δυνατόν να λέει κάποιος σοβαρά ότι εγώ προτίθεμαι να φύγω από το ΛΑΟΣ για να πάω στη Νέα Δημοκρατία;».




Αυτό έλεγε μέσα από την εκπομπή του στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ ο Άδωνις Γεωργιάδης στις 17-12-09, όταν... είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το ΛΑΟΣ για να ενταχθεί στην Νέα Δημοκρατία.

Αναρωτιόταν μάλιστα αν οι άνθρωποι που έγραφαν τα παραπάνω είναι «παρανοϊκοί ή ναρκομανείς».

«Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός πάει από το καλό στο καλύτερο. ΚΑΝΕΝΑΣ βουλευτής δεν θα πάει στη Νέα Δημοκρατία. Πάρτε το είδηση. ΚΑΝΕΝΑΣ!» φώναζε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο συγκλονιστικός διάλογος ανάμεσα στους ληστές και τη φύλακα...


Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των αρχαιοφυλάκων για τα θέματα ασφάλειας στα μουσεία και τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Μετά την κλοπή του

κιονόκρανου το Σεπτέμβριο του 2009, ήρθε η... κινηματογραφική ληστεία στο παλαιό μουσείο που βρέθηκε μόλις με μια φύλακα στις 7.30 χθες το πρωί απέναντι σε δύο οπλισμένους ληστές.

Το περιστατικό αυτό οδήγησε στην υποβολή παραίτησης του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου – που δεν έχει γίνει ακόμα δεκτή, από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ενώ έχει ξεσηκωθεί η τοπική κοινωνία για την αδιαφορία της πολιτείας για την Αρχαία Ολυμπία.

Παγκόσμιες διαστάσεις έχει λάβει το περιστατικό, αφού αποτελεί πρώτο θέμα σε πολλά μεγάλα ΜΜΕ, ενώ CNN, BBC, Al Jazeera, Reuters και Associated Press απέστειλαν δημοσιογραφικές αποστολές στην περιοχή. Η λεία σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις ήταν 65 με 68 αντικείμενα, αναθήματα στο ναό του Διός, κυρίως πήλινα και χάλκινα ειδώλια, ένα χρυσό δαχτυλίδι σφραγίδα – δανεικό έκθεμα από το μουσείο Μεσσήνης και αντικείμενα που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ληστεία
Ο νυχτοφύλακας έφυγε από το μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας (Σύγγρειον) στις έξι το πρωί σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Ο πρώτος φύλακας ημέρας θα αναλάμβανε καθήκοντα στις 7.30, μιάμιση ώρα αργότερα. Έτσι και έγινε και έφτασε στην ώρα της η Αγγελική Δουφέκα – Κανελλοπούλου. Ξεκλείδωσε την κεντρική πόρτα, απενεργοποίησε το συναγερμό και χτύπησε την κάρτα προσωπικού.

Πίσω της όμως μπήκαν και οι δύο ληστές. Με την απειλή πιστολιού, την ακινητοποίησαν, την έδεσαν και τη φίμωσαν αφού πρώτα τη ρώτησαν που βρίσκονται συγκεκριμένα εκθέματα. Στη συνέχεια με μικρή βαριοπούλα έσπασαν πέντε προθήκες και άρπαξαν τα αντικείμενα που αναφέρουμε παραπάνω. Έφυγαν όπως ήρθαν – δηλαδή μέσα από το παρακείμενο δάσος, και πιθανότατα σε σημείο του λόφου Δρούβα τους περίμενε συνεργός τους ή είχαν αφήσει εκεί αυτοκίνητο.

Ο διάλογος
Ο συγκλονιστικός διάλογος που υπήρξε ανάμεσα στους ληστές και τη φύλακα, εδραιώνει την υποψία ότι οι δράστες έδρασαν με συγκεκριμένο σχέδιο και κατά παραγγελία.
Ληστής: Που Βρίσκονται τα Χρυσά Στεφάνια και η συλλογή με τα γραμματόσημα;
Φύλακας: Δεν υπάρχουν εδώ αυτά...
Ληστής: Σε πόση ώρα έρχεται ο άλλος υπάλληλος ;
Φύλακας: Σε περίπου δέκα λεπτά...
Τι είπαν οι ληστές στην φύλακα πριν φύγουν:
Ληστής: Μην μιλάς καθόλου, το κάνουμε για το καλό όλων μας, θα σου δώσουμε και εσένα κάτι...
Φύλακας: Δεν θέλω τίποτα...

Οι δράστες
Δύο άντρες ένας ψηλός και εύσωμος και ένας μετρίου αναστήματος ήταν οι δράστες της ληστείας. Φορούσαν στολές παραλλαγής, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα με κουκούλες, τα μάτια βαμμένα με φούμο, μιλούσαν σπαστά ελληνικά ο ένας από τους δύο λίγο πιο καθαρά.

Πίσω τους έχουν αφήσει ίχνη από λάσπες στο μουσείο, αλλά και πατημασιές στο πρανές του λόφου. Μπαίνοντας άρχισαν να ρωτούν τη φύλακα «που βρίσκονται τα γραμματόσημα, που είναι τα χρυσά στεφάνια» φανερώνοντας ότι μάλλον δεν γνώριζαν σε ποιο χώρο μπήκαν, ή αναζητούσαν αντικείμενα – κατά παραγγελία συλλέκτη- αλλά σε λάθος χώρο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως γραμματόσημα που έψαχναν οι ληστές υπάρχουν σε αντίγραφα στο μουσείο των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία. Φεύγοντας πήραν και το κλειδί του μουσείου μήκους 25 εκατοστών !!!

Η προειδοποίηση του προσωπικού
Το παλαιό μουσείο είχε κλείσει για ένα δεκαήμερο τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς λόγω της εφεδρείας αλλά και της λήξης των συμβάσεων του εποχικού προσωπικού, ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτό είχε αποδεκατιστεί. Κάτι που είχε οδηγήσει την προϊσταμένη της Ζ’ ΕΠΚΑ Γεωργία Χατζή στο να προτείνει στο υπουργείο το προσωρινό κλείσιμο του μουσείο, το οποίο μετά από ανακατατάξεις στο προσωπικό μετά από λίγες ημέρες επαναλειτούργησε.

Για τη νέα σεζόν είχαν ζητηθεί ενισχύσεις από 1ης Μαρτίου για να αντεπεξέλθει έτσι στις αυξημένες ανάγκες με την έναρξη της σεζόν της κρουαζιέρας. Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές είχαν αναδείξει το πρόβλημα και ανησυχούσαν για την έλλειψη προσωπικού. Το κενό στη φύλαξη από τις έξι έως τις 7.30 το πρωί, αποδείχθηκε μοιραίο για το μουσείο. Επίσης εξετάζεται υπηρεσιακά το θέμα γιατί αντί για τρεις φύλακες στις 7.30 το πρωί πήγε μόνο μια, άλλη μια έφτασε αργότερα, ενώ το τρίτο άτομο της βάρδιας είχε ζητήσει άδεια για να μεταβεί σε μια κηδεία.

Οι έρευνες
Επιστημονικό κλιμάκιο από τα Εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν από την Αθήνα για να αναλάβουν προσεκτικά τις έρευνες για κάθε τι που άφησαν πίσω τους οι δράστες. Πέρα από τα αποτυπώματα, εξετάζονται τα ίχνη στη λάσπη, οι εικόνες από τις κάμερες, καθώς και οι κλήσεις που έγιναν στην περιοχή πριν και μετά την ληστεία με βάση την άρση του απορρήτου.

Ακόμα εξετάζεται και η πιθανότητα διαφυγής από θαλάσσης για αυτό και τέθηκε σε επιφυλακή με συνεχείς έρευνες και το Λιμεναρχείο Κατακόλου, όπως και τα όμορα Λιμεναρχεία. Ακόμα ελέγχονται χώροι πάρκινγκ για το ενδεχόμενο εγκατάλειψης του οχήματος διαφυγής από τους ληστές, ενώ έχει ενημερωθεί και η Interpol για τις έρευνες παντού στον κόσμο, όπως και για τα κλοπιμαία.

Για τα τελευταία πρέπει να αναφέρουμε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να πουληθούν, πρώτον γιατί είναι καταγεγραμμένα και έχει λάβει γνώσει και για αυτό η Interpol, ενώ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως σπάνια, με εξαίρεση το χρυσό δαχτυλίδι και δεν θα αποτελούσαν βασική επιλογή συλλεκτών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, ενώ στην Ολυμπία βρέθηκαν περά από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας κ. Μαρτζάκλη και το επιτελείο του, ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μπαλάκος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας κ. Σιάμος.

Η παραίτηση Γερουλάνου και η επίσκεψη στην Ολυμπία
Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος μόλις ενημερώθηκε για τη ληστεία στο παλαιό μουσείο και με ήδη βαρύ το κλίμα από την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη, υπέβαλε την παραίτησή του, με τις πληροφορίες από το περιβάλλον του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου να διαρρέεται πως πιθανότατα δεν θα γίνει δεκτή.

Ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις τους δημοσιογράφους έξω από το μουσείο, όμως σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τόνισε πως ενοχλήθηκε από το κενό στο πρόγραμμα της φύλαξης, διατάχθηκε ΕΔΕ για το συμβάν. Σχολίασε πως οι ληστές φαίνεται να μην ήξεραν τι έψαχναν, πως τα εκθέματα που εκλάπησαν δεν μπορούν να πωληθούν καθώς δεν είναι σπάνια, ερευνάται το κίνητρο και η ταυτότητά τους.

Σχολιάζοντας ακόμα το θέμα της παραίτησής του, είπε πως δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που λήστεψαν το μουσείο της Ολυμπίας, ενώ για το θέμα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον πρωθυπουργό.

Οι δηλώσεις της Γ.Γ. ΥΠ.ΠΟ.Τ.
Δηλώσεις για το θέμα έκανε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που έφτασε πριν το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία. «Εκλεψαν κάπου 65 μικρά χάλκινα αναθήματα του ιερού, από τα χιλιάδες που διαθέτει το ιερό της Αρχαίας Ολυμπίας. Σε κάθε περίπτωση είναι μια δυσάρεστη και βαριά μέρα. Για εμάς είναι τραγική και για την αρχαιολογική οικογένεια και για το υπουργείο Πολιτισμού.

Η φύλακας είναι σε μια φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση. Μας εξήγησε το συμβάν από κει και πέρα τα υπόλοιπα πρέπει να τα δει πρώτα η Αστυνομία. Οι φύλακες που κανονικά έπρεπε να είναι εδώ είναι τρεις. Υπάρχει πλήρες σύστημα ασφαλείας» είπε η κα Μενδώνη σε δηλώσεις της, χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα των φυλάκων. «Είχαμε δώσει όλες τις οδηγίες και αναμενόταν η ενίσχυση από την 1η Μαρτίου» συμπλήρωσε.

Η δήλωση Κατσιφάρα
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον πρόεδρος του Π.Σ. κ. Καρπέτα παρέμεινε για ώρες στην περιοχή παρακολουθώντας τις έρευνες. Μεταξύ άλλων τόνισε για το θέμα πως «μόνο αποτροπιασμό προκαλεί η θρασύτατη επίθεση ενόπλων, σήμερα το πρωί, στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Η αφαίρεση ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικών εκθεμάτων αποτελεί πλήγμα για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Έχω την βεβαιότητα ότι οι αρχές θα πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους και θα φτάσουν γρήγορα στην ταυτότητα των δραστών αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους. Είναι, άλλωστε, ζήτημα τιμής η άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης και η επιστροφή των πολύτιμων αντικειμένων που εκλάπησαν στη φυσική τους θέση».

Της έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο
Η κα Χατζή αρκέστηκε να μιλήσει μόνο για το περιστατικό. «Ενημερώθηκα λίγο πριν τις οκτώ, πήγα στο μουσείο και βρήκα την φύλακα δεμένη. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση και κατάφερε να εξηγήσει το περιστατικό. Έκανε τις κινήσεις που κάνει κάθε μέρα. Οι δύο κουκουλοφόροι ένοπλοι μπήκαν στο μουσείο και της έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο και την απείλησαν. Μαζί μπήκαν στις αίθουσες όπου οι δράστες έσπασαν τις προθήκες». Η κα Χατζή ανέφερε ακόμα πως κάποια εκθέματα έχουν καταστραφεί.

Αντίδραση από τον βουλευτή κ. Τζαβάρα
Ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής το χώρο και μεταξύ άλλων δήλωσε συγκλονισμένος από το πρωτοφανές πλήγμα στον πολιτισμό μας, που έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη δοκιμασία λόγω κρίσης. Τόνισε πως η επαπειλούμενη χρεωκοπία θα έχει αντίκρισμα και σε μια πολιτισμική χρεωκοπία.

«Μια χρεωκοπία που πλήττει και τα δεδομένα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας. Δεν ξέρω μέχρι που μπορεί να φτάσουν οι ανθρώπινες ευθύνες. Ένα μουσείο μοναδικό σε όλο τον κόσμο είναι ανοχύρωτο και τα εκθέματα απροστάτευτα». Ο κ. Τζαβάρας έκανε έκκληση σε έρθουν άνθρωποι με λογική σε αυτό το ξέφωτο και σταυροδρόμι πολιτισμών για να δουν όλοι μαζί πως μέσα από αυτό το πλήγμα θα οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πολιτισμό και τις αξίες μας...

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι
Την ώρα που έκαναν δηλώσεις η κα Μενδώνη και ο κ. Κατσιφάρας, κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την έλλειψη φύλαξης κάνοντας λόγο για την εγκατάλειψη, όχι μόνο των μουσείων αλλά ολοκληρωτικά της περιοχής. «Δεν είχαν μέσα για να φυλάξουν το μουσείο οι φύλακες. Οι πολιτικοί ήρθαν για να κάνουν το μνημόσυνο του μουσείου, να μας πουν δυο λογάκια, να την πληρώσει κάποιος υπαλληλάκος και να μας παρουσιάσει ο κ. Γερουλάνος μια εικονική παραίτηση.

Τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια όλοι τους;» είπαν οι κάτοικοι φοβούμενοι πως θα υπάρξουν και χειρότερα. «Είναι παγκόσμια κληρονομιά και είναι απροστάτευτη. Έλεος πια…» σχολίασαν. Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Νίκος Καρυώτης στάθηκε στο αίτημα της ενίσχυσης του αστυνομικού τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας που έχει ελάχιστο προσωπικό και σχολίασε το χθεσινό γεγονός.

«Δυστυχώς σήμερα συνέβη το απευκταίο. Και αν κάποιος το είχε υπολογίσει νωρίτερα θα έβλεπε πως δεν θα ήταν απίθανο να συμβεί. Η φύλαξη είναι πλημμελής, δεν είμαστε υπέρμαχοι να αναλάβουν ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης, αλλά πρέπει να υπάρξει τρόπος να φυλάσσονται επαρκώς οι θησαυροί μας…».

ο "Τσεκουράτος" κατηφόρισε προς την Συγγρού!

Το τελευταίο 20λεπτο της εκπομπής του Παπαδάκη, ήταν αφιερωμένο στο Ψωμιάδη . Η ώρα του Καραγκιόζη.

Ο Πανίκας από την Θεσσαλονίκη, ο τσανακογλείφτης καθηγητής Μητρόπουλος, κι ο φαιδρός Μαριάς στο στούντιο της Κάντζας. Κι ο Παπαδάκης στη μέση να επιδεικνύει τις ..."πετυχημένες" προβλέψεις του ανεκδιήγητου Μαριά ,σε ένα βιβλίο πατσαβούρα που έχει εκδώσει.
Φυσικά έλαμψε το άστρο του Καραγκιόζη Πανίκα, που θέλει να συλληφθούν οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, κι ο Καρατζαφέρης να επιστρέψει στη Ν.Δ.
Και ενώ στηρίζει τον Σαμαρά, ιδρύει Πατριωτικό Δίκτυο, και επιθυμεί την επιστροφή του Καραμανλή.
Ρε Παπατζών, εσύ τι γύρευες στον Μπερντέ?...

Απίστευτες αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως για τα μετρά φύλαξης του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπιας.


Συμφώνα με την Ασφάλεια της Ηλείας το ... Μουσείο έμενε για πολλές ώρες το βράδυ χωρίς φύλαξη.
Ήταν θέμα χρόνου να διαπραχτεί κάποια ληστεία στα αρχαιολογικά ευρήματα καθώς ο αριθμός των φυλάκων δεν επαρκούσε για να καλύψει καν τις βάρδιες…

Τι ζήτησαν οι δράστες..


Οι ληστές γνώριζαν ακριβώς τις κινήσεις και το πρόγραμμα των φυλάκων, καθώς όπως φαίνεται τις είχαν μελετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αυτη την ωρα, μεταβαίνει στο σημείο, ο Γερουλάνος και σύμφωνα με πληροφορίες - από την ... τηλεόραση του ΣΚΑΙ- θα βρίσκεται εκει στις 1 το μεσημέρι.
Αυτή την ώρα η αστυνομία ψάχνει τους δράστες και "χτενίζει" ολόκληρη την Πελοπόννησο για να βρει κάποιο ίχνος τους.
Τέλος οι ληστές πριν φιμώσουν την φύλακα της ζήτησαν στεφάνια και γραμματόσημα, τα όποια δεν υπήρχαν στο Μουσείο. Κανεις δεν γνωρίζει την ακριβή χρονολογία των κλοπιμαίων...

θέλουν - λένε - να το αναστήσουν .


"Κουφάλα νεκροθάφτη δεν... θα πεθάνουμε ποτέ", απαντούν οργισμένοι οι πασοκοι, στον βουλιμικο Μπαλουρδο και στον υπουργό που θέλει - ήμαρτον κύριε!- σπόνσορα για να ασκεί χωρίς να ζημιώνει το Δημόσιο, τα καθήκοντα του...

Η ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία βρίσκεται στην κορυφή της ειδησεογραφίας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρονται, επίσης, στην παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.

«Ένοπλοι ληστές έκλεψαν δεκάδες αντικείμενα από μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία -τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων» αναφέρει το BBC, λέγοντας ότι το μουσείο είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ελλάδας.
Το BBC αναφέρεται, επίσης, στην παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού.

«Ληστές εισέβαλαν σε μουσείο στην Ολυμπία, τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, έδεσαν και φίμωσαν τη φύλακα, κλέβοντας αντικείμενα» αναφέρει το CNN, επικαλούμενο την αστυνομία.

Το αμερικανικό δίκτυο κάνει και αυτό αναφορά στην παραίτηση του κ. Γερουλάνου.

«Ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του, όταν ένοπλοι ληστές έκλεψαν περισσότερα από 60 αρχαία αντικείμενα σε μουσείο στην Ολυμπία, σύμφωνα με αξιωματούχους» αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το περιστατικό σημειώθηκε στο δεύτερο μουσείο της πόλης, στο οποίο βρίσκονται χάλκινα και κεραμικά αντικείμενα, που χρησιμοποιούνταν από αρχαίους αθλητές στους Αγώνες» αναφέρει το Πρακτορείο, τονίζοντας ότι το νέο μουσείο της Ολυμπίας διαθέτει καλύτερη φύλαξη.

«Οι ελληνικές Αρχές δηλώνουν ότι μεγάλη ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας» αναφέρει η Washington Post.

Το δαχτυλίδι θεωρείται το πιο σημαντικό από τα αντικείμενα που εκλάπησαν και άνηκε σε συλλογή του μουσείου της Μεσσήνης των Μυκηναϊκών χρόνων.


"'Εκλεψαν κάπου 65 μικρά χάλκινα αναθήματα του ιερού, από τα χιλιάδες που έχει η Αρχαία Ολυμπία. Σε κάθε περίπτωση είναι... μια δυσάρεστη και βαριά μέρα. Για εμάς είναι τραγική και για την αρχαιολογική οικογένεια και για το υπουργείο Πολιτισμού. Η φύλακας είναι σε μια φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση. Μας εξήγησε το συμβάν από κει και πέρα τα υπόλοιπα πρέπει να τα δει πρώτα η Αστυνομία. Οι φύλακες που κανονικά έπρεπε να είναι εδώ είναι τρεις. Υπάρχει πλήρες σύστημα ασφαλείας" είπε η κα Μενδώνη σε δηλώσεις της, χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα των φυλάκων,

"Η Ελλάδα ανοχύρωτη Ολυμπία. Σήμερα εάλω Ολυμπιά " ήταν η δήλωση του πρώην δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Αηδόνη.

Ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε «κωλόχαρτα» τα ψηφίσματα του δήμου προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Κώστα Γκιουλέκα.



Ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε «κωλόχαρτα» τα ψηφίσματα του δήμου προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Κώστα Γκιουλέκα.
Τεταμένο κλίμα επικράτησε στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, παρουσία πρώην... συμβασιούχων καθαριότητας του δήμου.

Οι συμβασιούχοι κατέκλυσαν την αίθουσα, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ είχαν αναρτήσει και πανό, ζητώντας με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να βεβαιωθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τα αίματα άναψαν όταν κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε κωλόχαρτα τα ψηφίσματα, που βγάζει ο δήμος, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. «Είχαμε πάρει στο παρελθόν ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι θέσεις όμως είναι πάγιες και διαρκείς και όχι τα άτομα. Δεν είναι ο δήμος αυτός που μπορεί να λύσει το πρόβλημα», δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης επέμειναν πως θα πρέπει να δοθούν στους εργαζόμενους τα έγγραφα που απαιτούνται για να προωθήσουν τα αιτήματά τους μέσω της δικαστικής οδού.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, στην προσπάθειά του να επιβάλει την τάξη, αποκάλεσε τεμπελχανά ένα από τους παρευρισκόμενους συμβασιούχους. «Τεμπελχανά, που δεν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος, προκαλώντας την αντίδραση των υπολοίπων συμβασιούχων.

Όλα αυτά τίναξαν τη συνεδρίαση στον αέρα. Έτσι, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε το θέμα να μη συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία και διεκόπη. Το δημοτικό συμβούλιο είχε διακοπεί και πάλι λόγω αντίστοιχης διαμαρτυρίας τη Δευτέρα.

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης


Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, μεταξύ του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστα Γκιουλέκα.
Αρχικά, ο Γιάννης Μπουτάρης έλαβε το λόγο για να απαντήσει στους συμβασιούχους της...

υπηρεσίας καθαριότητας, που ζήτησαν βεβαιώσεις ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σύμφωνα με το seleo.gr.

«Τα ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου είναι ...κωλόχαρτα» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις μέσα στην αίθουσα. Η συμπλήρωσή του ότι με τον όρο «κωλόχαρτα» σχολίασε τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ψηφίσματα το κράτος, δεν κατάφερε να κοπάσει τις αποδοκιμασίες.

«Κύριε δήμαρχε τι λέτε; Κωλόχαρτα τα ψηφίσματα;» διερωτήθηκε ο Κώστας Γκιουλέκας για να λάβει την απάντηση του κ. Μπουτάρη: «Κύριε Γκιουλέκα προφανώς σας ζάλισε η διαγραφή σας από τη ΝΔ».

«Εγώ έχω ξεκάθαρη πολιτική πορεία. Αν εσείς είστε κωλοτούμπας και πάτε από το ένα κόμμα στο άλλο είναι δικό σας πρόβλημα» ήταν η φράση του κ. Γκουλέκα, με τον κ. Μπουτάρη να ανταπαντά: «Αν είστε κολλημένος με μια παράταξη είναι δικό σας θέμα. Εγώ δεν κάνω πολιτική καριέρα».

Η ένταση επεκτάθηκε και μεταξύ των λοιπών παρισταμένων στην αίθουσα, καθώς όταν ο πρόεδρος των εργαζομένων επιχείρησε να παρέμβει στη διαφωνία, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Π. Αβραμόπουλος τον αποκάλεσε «τεμπελχανά»...

Νέο ξαφνικό χτύπημα




Έρχεται νέο «ψαλίδι» στις κύριες συντάξεις όλων των Ταμείων, μεγαλύτερες περικοπές στις επικουρικές και μείωση του αριθμού των δικαιούχων πολυτεκνικού επιδόματος με θέσπιση χαμηλότερου εισοδηματικού κριτηρίου. Τις «λύσεις» αυτές προκρίνει η κυβέρνηση ύστερα από συμφωνία με την τρόικα, προκειμένου να... κλειδώσει το πακέτο των πρόσθετων μέτρων ύψους 325 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος, αναφέρει το «Έθνος».

Το βασικό σχέδιο προβλέπει μείωση κατά 10% στις κύριες συντάξεις όλων των Ταμείων, οι οποίες ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ τον μήνα. Η μείωση αφορά το ποσό της σύνταξης πάνω από τα 1.300 ευρώ. Από αυτό το μέτρο το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι θα προκύψει εξοικονόμηση της τάξης των 45 εκατ. ευρώ ετησίως. Ήδη έχουν ανακοινωθεί μειώσεις 20% στις συντάξεις που χορηγούν τα «ευγενή» Ταμεία (ΔΕΚΟ, τράπεζες) και 7% στο ΝΑΤ.

Στο μέτωπο των επικουρικών, η νέα πρόταση που προωθείται προβλέπει περικοπή 10% σε ποσά από 200 έως 250 ευρώ, 15% σε ποσά από 251 έως και 300 ευρώ και 20% για τα επιπλέον ποσά. Με αυτό το «σενάριο» το όφελος για τον προϋπολογισμό θα είναι 250 εκατ. ευρώ αντί 200 που είχε αρχικά υπολογιστεί.

Οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να εγκριθούν και από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Κι αυτό με το σκεπτικό ότι μέχρι τώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έχει αντιταχθεί σε μειώσεις κύριων συντάξεων, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε μεγάλες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Όπως έλεγε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, σε περίπτωση που είναι μικρότερες οι περικοπές στις κύριες συντάξεις, το πλαφόν για τις μειώσεις στις επικουρικές θα πέσει στα 150 ευρώ. Αρχικά τρόικα και κυβέρνηση είχαν συμφωνήσει για εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ από την ετήσια δαπάνη για πληρωμή συντάξεων.

Κατά τις διαπραγματεύσεις για το πακέτο των 325 εκατ. ευρώ η τρόικα είπε «όχι» σε άλλες περικοπές που δεν είχαν μόνιμο χαρακτήρα και πίεσε για μεγαλύτερο «μαχαίρι» στις συντάξεις, προβάλλοντας και το επιχείρημα της άσχημης οικονομικής κατάστασης των περισσότερων ασφαλιστικών ταμείων.

Τις νέες μειώσεις στις συντάξεις προανήγγειλε χθες και στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Μιλώντας για την εξοικονόμηση των 325 εκατ. ευρώ ανέφερε πως 100 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από περικοπές σε λειτουργικά έξοδα του υπουργείου Άμυνας και 90 εκατ. ευρώ από την επίσπευση των μειώσεων αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια (Ιούλιο από Σεπτέμβριο).

«Τα υπόλοιπα 135 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από πρόσθετες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα των υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας (πολυτεκνικά επιδόματα) και Εργασίας. Η εξοικονόμηση του υπουργείου Εργασίας ενδέχεται να σχετίζεται με περικοπές σε συντάξεις» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Δεν θα θέλατε να είχατε τόσο καυτές κοπέλες να σας πλένουν το αμάξι σας και εσείς να κοιτάτε από την άλλη μεριά με ανοιχτό το στόμα!

Αυτά τα απίστευτα κορμιά κάνουν πολλά κόλπα πάνω στο αμάξι.


Γερμανοί πολίτες στο πλευρό μας - Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις «Έλληνες, συγνώμη για την κυβέρνησή μας!».

Αυτό το μήνυμα στέλνουν εκατοντάδες Γερμανοί που αποστασιοποιούνται από τη στάση που κρατά η γερμανική κυβέρνηση απέναντί μας.

Βέβαια, μία φωτογραφία που δημοσιεύεται στο Facebook, δεν αλλάζει τη στάση της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, ούτε του υπουργού Οικονομικών της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όμως δίνει ένα μάθημα ότι δεν είναι όλοι οι Γερμανοί κατά της χώρας μας.

Άλλωστε, έχουν αρχίσει κινήματα συμπαράστασης σε όλη την Ευρώπη υπέρ της Ελλάδας και το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, προετοιμάζονται διαδηλώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους

Το κίνημα αλληλεγγύης δυναμώνει όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα.


Μαζέψαμε και δημοσιεύουμε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο από τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον λαϊκό ξεσηκωμό στην Ελλάδα, σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. Το κίνημα αλληλεγγύης δυναμώνει όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Ο αγώνας που δίνεται τούτες τις μέρες στην Ελλάδα μπορεί να είναι η αρχή για ένα πανευρωπαϊκό εργατικό κίνημα ενάντια στη βαρβαρότητα της

Ας το πάρουμε απόφαση. Το 4ο Ράιχ ήρθε για να μείνει.


Το έφερε ο αντιεξουσιαστής ΓΑΠας. Για να τελειώσει η Γερμανία αυτό που δεν τελείωσε το 41-44, κάτι που όπως είχε ενοχλήσει τον παππού του ΓΑΠα, ενοχλούσε και τον ίδιο.
Και η τελευταία διαταγή του 4ου Ράιχ είναι: "Επίτροπος και ειδικός λογαριασμός ναι, εκλογές όχι". Αυτό διεμήνυσαν οι Γερμανοί.

στις 18 του Μάρτη κατεβαίνουμε στη Βάση μας για να εκλέξουμε νέο πρόεδρο.

Αυτό θα γίνει με το "αμερικάνικο" σύστημα λαϊκής συμμετοχής που εφάρμοσα στο κόμμα εδώ και δύο χρόνια!
O ενθουσιασμός που επικρατεί στα μέλη των οργανώσεων μας είναι πρωτοφανής!!!

ΔΕΙΤΕ..

ΤΟ PIERIA -GR ΣΑΣ ΔΡΟΣΙΖΕΙ...

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ PIERIA -GR.

ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΟ PIERIA -GR

ΚΑΛΗΜΕΡΑ PIERIA -RG..

Η Ελένη Μενεγάκη γράφει φοβερά στο γυαλί

και όταν το μπούστο της είναι περισσότερο αποκαλυπτικό από κάποιες άλλες φορές, η εικόνα τα «σπάει»…

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

Γιατί απουσίαζε αυτό το φόρεμα από το MADWALK;

Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η Lina Petrauskiene, διάολε δεν ξέρουμε καν πώς προφέρεται το όνομά της αλλά της αξίζει μια ολοόδική της fachion week! Η designer από την Paiania, Attiki, Greece όπως μας πληροφορεί το etsy.com έπιασε το σφυγμό της ελληνικής πραγματικότητας και τον μεταμόρφωσε σε Τέχνη και Μόδα.

Δημιούργησε ένα ξέκωλο φόρεμα Υψηλής Ραπτικής και Υψηλής Αισθητικής το οποίο όπως πάλι μας πληροφορεί το σάιτ πωλήσεων, έχει αγοραστεί ήδη από τις 2 Φεβρουαρίου.

Δεν γνωρίζουμε ποια «κυκλώματα» συνωμότησαν και απαγόρευσαν την παρουσία της Lina στα catwalk του MAD. Δείτε όλη την αισθητική της φωτογραφίας και πείτε μας, υπάρχει κάτι άλλο που να έχει συλλάβει τόσο απόλυτα και μίνιμαλ την εποχή μας; Από το ριχτάρι μέχρι το τζάκι και το ξέκολο οτ κουτίρ. Μόνο το σεμεδάκι λείπει. Αυτό το φόρεμα αντιπροσωπεύει –και τονίζει –τη Δημοκρατία μας, την Οικονομία μας και την Αισθητική μας

Όχι το ελληνικό lifestyle δεν πέθανε, τώρα ζει!

Ένα «κύμα» αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας κατακλύζει εδώ και λίγες ημέρες, μέσω διαδικτύου, όλο τον κόσμο....


Πολίτες σε όλη την Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ έχουν συγκροτήσει ένα κίνημα, που έχει ξεκινήσει από τις 2μμ (ώρα Ελλάδας) σε γροθιά και μαζί ασπίδα προστασίας για την Ελλάδα, με βασικό σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες!».

Στο πιο... δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το facebook έχουν ήδη δημιουργηθεί ομάδες, όπου κλείνουν το μεγάλο ραντεβού για σήμερα στις 14.00 για διαδηλώσεις υπέρ της χώρας μας.

Διαβάστε αναλυτικά σε ποιες πόλεις δίνουν οι Ευρωπαίοι σήμερα για να φωνάξουν μηνύματα υπέρ της χώρας μας, αλλά και σε ποιες πόλεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Στη Γερμανία:

Berlin (18/02): http://www.facebook.com/events/131893243600631/

Cologne (18/02)http://www.facebook.com/events/383553521670953/

Köhln (18/02) http://www.facebook.com/events/383553521670953/

Hamburg (16/02)https://www.facebook.com/events/369317316411961/

Düsseldorf (15/02 https://www.facebook.com/events/140580679395753/

Francfort (15/02)https://www.facebook.com/OccupyFfM

Francfort (13/02) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=209131629185190&set=a.139344796163874.26571.137920816306272&type=1&theater

Berlin (13/02) http://www.facebook.com/events/322852801093574/

Στο Βέλγιο:

Bruxelles (18/02)https://www.facebook.com/events/172822152831098/

Bruxelles (15/02) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ISXu0oEpYng

Στη Δανία:

Copenhague (18/02) https://www.facebook.com/events/288567254543756/

Στην Ισπανία:

Barcelonne (18/02)http://www.auditoria15m.org/

http://acampadadebarcelona.org/index.php/es/acampadabcn/item/597-tots-som-gr%C3%A8cia-concentraci%C3%B3-aquest-dissabte-18-de-febrer-17h-pla%C3%A7a-catalunya

Plusieurs villes (13/02)http://www.madrid2noticias.com/n-7275-3-15M_sale_calle_solidaridad_griegos

Στις ΗΠΑ:

New-York (18/02) Zuccotti Park

Στη Φινλανδία:

Helsinki (18/02)https://www.facebook.com/events/250535518360698/

Στη Γαλλία:

Alençon (18/02) Havre (20/02) (pas de lien disponible) https://n-1.cc/pg/pages/view/1174302

Annonay (18/02)https://www.facebook.com/events/351599021538294/

Clermont Ferrand (18/02) : https://www.facebook.com/events/344991582201075/
Grenoble (18/02) :https://www.facebook.com/events/232270103531655/
Lyon (18/02) :https://www.facebook.com/events/326949874007934/
Marseille (18/02)https://www.facebook.com/events/229518840476165/
Montpellier (18/02) https://www.facebook.com/events/130981520357485/
Montélimar (18/02)) http://www.facebook.com/events/222585824504817/
Nantes (18/02) : https://www.facebook.com/events/285960971467697/

Nimes (18/02) : https://www.facebook.com/events/285960971467697/
Paris (18/02) : https://www.facebook.com/events/300935383297289/
Quimper (18/02) : http://www.fruncut.org/actions/245
Saint Brieuc (18/02) : https://www.facebook.com/events/257614284314070/
Saint-Etienne (18/02) : https://www.facebook.com/events/257614284314070/
Toulon (18/02) :http://www.facebook.com/events/303339153060582/
Toulouse (18/02) : https://www.facebook.com/events/298868093508493/
Tour (18/02) https://www.facebook.com/events/253643034711020/
Vannes (18/02) : https://www.facebook.com/events/191538730948207/
Nice (15/02) : : http://nice.demosphere.eu/node/151http://www.flickr.com/photos/62305636@N04/sets/72157629335386981/
Paris (12/02) http://www.youtube.com/watch?feature=player_em

Στην Ιρλανδία:

Dublin (18/02)https://www.facebook.com/events/253637944712060/

Στην Ισλανδία:

Reykjavik (18/02) https://www.facebook.com/events/110020119126970/

Στην Ιταλία:
Rome (actuellement) : https://n-1.cc/pg/pages/view/1171829
http://www.libera.tv/videos/2086/no-debito—occupazione-sede-unione-europea-grecia-libera.html(occupation de la commission Européenne)
Rome, ITALIE (14/02) http://www.facebook.com/media/set/?set=a.292307737498275.67535.161736480555402&type=3
Rome (13/02)http://www.facebook.com/events/345191878846240/

Στην Ολλανδία:
Amsterdam (18/02) : https://www.facebook.com/events/334050029973081/
Groningen (15/02) https://www.facebook.com/events/228369353921533

Στην Πορτογαλία:
Lisbonne (20/02) https://www.facebook.com/events/151000555019135/
Lisbon (18/02) https://www.facebook.com/events/234418199983422/
Coimbra (18/02) http://www.facebook.com/events/299370426791022/
Lisbonne (15/02) http://www.facebook.com/events/164643516984700/

Στη Μεγάλη Βρετανία:
Edinburgh (18/02) : http://www.facebook.com/events/362985473720916/
Londres (18/02) : https://www.facebook.com/events/254245677985938/

Στη Σουηδία:
Stockolm (18/02) : http://motkraft.net/kalender/2012/02/18/stockholm-solidaritetsdemonstration-med-grekiska-arbetarklassen/

ΤΟ PIERIA -GR ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΧΥΜΑ....

Η ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ..

ΣΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ....

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

Ο ΠΑΚΗΣ ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ...

ΘΑ ΕΙΝΑΙ... ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗ Β' ΑΘΗΝΑΣ


ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΚΑΓΚΟΥΡΟ» στα εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ»

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» ( δείτε την ιστοσελίδα www.kangaroo.gr ) είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 5,1 εκατομμυρίων μαθητών από 42 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στο διαγωνισμό από το Μάρτιο του 2007.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από τη B΄ Δημοτικού μέχρι τη Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από τον τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού

Το 2012 ο διαγωνισμός θα γίνει, στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, την 17η Μαρτίου, ημέρα Σαββάτο και ώρα 11:30-12:30 το πρωί. Η διάρκειά του είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μαθήματα προετοιμασίας

Τα εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, δίνουν τη δυνατότητα προετοιμασίας σε όσους μαθητές το επιθυμούν, από κάθε σχολείο του Νομού Πιερίας και χωρίς κόστος. Τα μαθήματα προετοιμασίας θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, στο τέρμα της οδού Πλάτωνος, από τους μαθηματικούς του σχολείου, ημέρα Σαββάτο και ώρα 12:30 ως 13:30, τις ημερομηνίες 18 Φεβρουαρίου – 3 και 10 Μαρτίου. Δηλώστε συμμετοχή στη Γραμματεία του σχολείου.

Δηλώσεις συμμετοχής

Μαθητές του Νομού Πιερίας που θέλουν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του σχολείου, στο τηλέφωνο 23510 31111 καθημερινά τις ώρες 9:00 -17:00, Σαββάτο 9:00 - 14:00 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση mail@platon.edu.gr Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε , αναφέροντας το ονοματεπώνυμό τους, την τάξη, το σχολείο φοίτησης καθώς και στοιχεία επικοινωνίας. Η συνδρομή € 12 για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορεί να δοθεί τις ημέρες των μαθημάτων προετοιμασίας ή την ημέρα του διαγωνισμού.

Τις συνδρομές των μαθητών διαχειρίζεται η Κεντρική Επιτροπή διεξαγωγής του Διαγωνισμού για να καλύψει τα έξοδα για τους επιτηρητές, τους βαθμολογητές, τα δώρα των παιδιών και τα μεταφορικά.

Υπεύθυνοι διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι οι Μαθηματικοί του σχολείου Πετέλα Ανθούλα και Ζορμπά Όλγα.

Μορφή των θεμάτων

Υπάρχουν έξι διαφορετικά επίπεδα θεμάτων, ανάλογα με την τάξη του μαθητή. Αυτά είναι ως εξής:

Επίπεδο 1: απευθύνεται σε μαθητές Β΄ Δημοτικού
Επίπεδο 2: απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού,

Επίπεδο 3: απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού,

Επίπεδο 4: απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου,

Επίπεδο 5: απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ τάξης Λυκείου.

Επίπεδο 6: απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου.


Με άλλα λόγια, θα διαγωνιστούν σε κοινά θέματα, οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού. Για τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού υπάρχουν 24 ερωτήσεις, ενώ για τις υπόλοιπες τάξεις 30. Δε χρειάζεται να απαντήσει κανείς σε όλες τις ερωτήσεις.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στη 1 το μεσημέρι και στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, προγραμματίσθηκε η επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει το Πατριωτικό Μέτωπο,

Στην ημερίδα αυτή η οποία θα επιχειρήσει να διερευνήσει σε βάθος την διεθνή αυτή συνθήκη η οποία σημειωτέον είναι εν ισχύ, ομιλητές-εισηγητές είναι: Ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Δρ. Φάνης Μαλκίδης, ο Βαλκανολόγος – Ρωμανιστής, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αχιλλέας Λαζάρου, ο δικηγόρος και Πρόεδρος του Συλλόγου Κονιτσιωτών Αθηνών, κ. Μιχάλης Μαρτσέκης και ο συγγραφέας και Αντιπρόεδρος της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βόρειας Ηπείρου, κ. Ζήσης Δρούβης.

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι των Βορειοηπειρωτικών Οργανώσεων και προσωπικότητες, ενώ την συζήτηση θα συντονίσει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Πατριωτικού Μετώπου, γιατρός κ. Βασίλης Βαβουράκης. Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα συνοψίσει ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Σταύρος Βιτάλης.

Με στόχο την κατανόηση της διεθνούς αυτής συμφωνίας του 1914, και την αναζήτηση των δυνατοτήτων ανάπτυξής της ενώπιον των διεθνών φορέων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και Νομιμότητας, το Πατριωτικό Μέτωπο, έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων με διεθνείς φορείς και ιδιαίτερα με τον ρωσικό παράγοντα, ο οποίος έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την μελέτη του ζητήματος αυτού που παραμένει για δεκαετίες ανενεργό, στα συρτάρια των διεθνών διπλωματικών αντιπροσωπειών.

Η είσοδος στις εργασίες της ημερίδες είναι ελεύθερη για όλον τον ελληνικό Λαό.

Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr pametopo@gmail.com
Γραφεία Βόρειας Ελλάδας: Δελφών, 232,
54655, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310421940
Γραφεία Πελοποννήσου: Κλεομένους Οικονόμου 4-6,
Πλατεία Αγίας Λαύρας, Αίγιο
Τηλ. 2691026221
Ανταλλακτήριο Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων "«Αλληλέγγυον»"
Αγίας Σοφίας 50, Κολωνός, Αθήνα
www.allilegion.gr allilegion@gmail.com
Τηλ. 2105141443
Τηλέφωνα Διαχειριστών: 6975646728, 6932647605

Eδώ και μήνες παρατηρούμε ότι οι ανελκυστήρες του προαστιακού δεν λειτουργούν σωστά με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών και ειδικότερα

Στην Ελλάδα της κρίσης, όλα καταρρέουν και κανένας δε δίνει σημασία. Το τραγικό; Όπως ενημερώθηκε το thousandnews από τα τέλη του 2009 έχει διακοπεί η συνεργασία της εταιρίας Schindler όπου είναι η αναγραφόμενη εταιρία στους ανελκυστήρες του προαστιακού, με την Κοινοπραξία.

alt

Ο Διευθυντής Νέων και Υφισταμένων Εγκαταστάσεων της Schindler Hellas, Επαμεινώνδας Τσώλης, απάντησε τα παρακάτω στο thousandnews: ''Θα θέλαμε να δηλώσουμε, ότι η εταιρεία μας είχε αναλάβει το 2003 την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία των ανελκυστήρων και κυλιόμενων κλιμάκων στο έργο «Τρεις Γέφυρες -Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών- Νέο Αεροδρόμιο Αθηνών» για λογαριασμό της ανάδοχης Κ/ξίας του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών η εταιρεία μας έχει ανταποκριθεί με συνέπεια σε όλες τις υποχρεώσεις της που απέρρεαν από τη σύμβαση που είχε με την Κ/ξία, εγκαθιστώντας ανελκυστήρες και κυλιόμενες κλίμακες προηγμένης Ελβετικής τεχνολογίας σε όλους τους Σταθμούς του εν λόγω έργου.

Ήδη από τα τέλη του 2009, και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, η εταιρεία μας έπαυσε να παρέχει υπηρεσίες συντήρησης προς το έργο «Τρεις Γέφυρες -Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών- Νέο Αεροδρόμιο Αθηνών». Τον περασμένο, δε, Αύγουστο λύθηκαν οριστικά οι σχέσεις της εταιρείας μας με την Κ/ξία.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η εταιρείας μας ουδεμία σχέση έχει με την εύρυθμη λειτουργία και συντήρηση του παραπάνω εξοπλισμού από τα τέλη του 2009.''

Άρα ποιος ευθύνεται και γιατί δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του;

*Η πρώτη φωτογραφία είναι από τον ανελκυστήρα προαστιακού σταθμού ΔΟΥΚΙΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ και η δεύτερη από τον σταθμό ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΑ

H ελληνική κρίση εξελίσσεται μέρα με τη μέρα σε ένα ατέλειωτο μαρτύριο .

Άνθρωποι απλοί αλλά και με προβλήματα υγείας έχουν φτάσει στο χείλος του γκρεμού… Βέβαια συνεχίσουν να δείχνουν αξιοπρέπεια ακόμα κα την υστάτη στιγμή όσο βέβαια τους επιτρέπεται.